Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο"

Transcript

1

2

3

4 Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο E: Αθήνα, Μάρτιος 2012 CHAMBER.PRESS ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Politia Business Center Λεωφ. Μεσογείων , Αθήνα Τ: , F: , E: W:

5 Η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και η δημιουργία νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας Ελλάδας. Η ανάπτυξη, η απασχόληση και η βιώσιμη οικονομική πρόοδος απαιτούν ένα δυναμικό επιχειρηματικό οικοσύστημα που θα καθοδηγείται από νέες ιδέες, νέα επιχειρηματικά μοντέλα και νέες νοοτροπίες. Ο διαγωνισμός για το επιχειρηματικό πλάνο Make Innovation Work έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθήσει στην κατάθεση καινοτόμων ιδεών στην αγορά. Επιπρόσθετα, έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει τη φαντασία, να καλλιεργήσει την άποψη ότι ο καλύτερος τρόπος προς τα εμπρός είναι εκείνος που επιβάλλεται από εμάς τους ίδιους και να παράσχει τα εργαλεία και τη βοήθεια που χρειάζονται οι άνθρωποι προκειμένου να εισέλθουν σε μια βαθιά ικανοποιητική, γεμάτη προκλήσεις αλλά και επιβραβεύσεις, πορεία σταδιοδρομίας. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για αλλαγή. Η Ελλάδα χρειάζεται τα καλύτερα και λαμπρότερα μυαλά της σημερινής γενιάς για την οικοδόμηση αποτελεσματικών θεσμών, μιας αξιοκρατικής κοινωνίας και μιας επιχειρηματικής κουλτούρας που ευημερεί μέσα από συνέργειες, υγιή ανταγωνισμό, και win-win συνεργασίες. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο χαιρετίζει κάθε συμμετέχοντα από τους 273 στο διαγωνισμό Make Innovation Work. Ενθαρρύνουμε όλους τους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, με δέσμευση, δυναμισμό και φιλοδοξία και τη γνώση ότι η επιμονή είναι συχνά το μοναδικό διαχωριστικό ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία. Ακολουθήστε τα όνειρά σας. Δημιουργήστε μια νέα Ελλάδα. Μπορείτε.

6 Κάνε την Καινοτομία Πράξη Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μέσω της Επιτροπής Καινοτομίας και Εκπαίδευσης, σε συνεργασία και με την αμέριστη υποστήριξη μεγάλων Ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, ολοκλήρωσε τον πρωτοποριακό παγκόσμιο διαγωνισμό με τίτλο «Κάνε την Καινοτομία Πράξη: Κάνε την Ελλάδα πιο Ανταγωνιστική».

7 Ο διαγωνισμός αφορά στην επιλογή και στήριξη της περαιτέρω υλοποίησης των αρτιότερων ολοκληρωμένων επιχειρηματικών καινοτόμων προτάσεων στους ακόλουθους τομείς: Εναλλακτική Γεωργία, Πράσινη Ενέργεια, Μεταφορές - Ναυτιλία, και Τουρισμός. Ο διαγωνισμός κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένος καθώς κατατέθηκαν 273 προτάσεις συνολικά από φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα, το εξωτερικό και την ευρύτερη Ελληνική Διασπορά. Μέσα από τις διαδικασίες αξιολόγησης αναδείχτηκαν οι πλέον ολοκληρωμένες προτάσεις αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας διαθέτει σημαντικό και ελπιδοφόρο απόθεμα καινοτόμων και επιχειρηματικών μυαλών, το οποίο με την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της χώρας μας. Η προσπάθεια αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς διεξήχθη σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελληνική Οικονομία, όπου αναζητούνται τόσο αποτελεσματικοί όσο και πρακτικοί τρόποι για την τόνωση της επιχειρηματικότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας. Ιδιαίτερη τιμή για το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αποτελεί η ουσιώδης συμβολή μεγάλων Ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων στο διαγωνισμό αυτό σηματοδοτώντας έμπρακτα τη συμβολή τους στον εθνικό στόχο της τόνωσης της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας.

8 Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ένας μη κερδοσκοπικός αυτοδύναμος οργανισμός που ιδρύθηκε το 1932, στοχεύει στην προώθηση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ελλάδας. Σήμερα το Επιμελητήριο, με τα 1000 περίπου μέλη του, εξακολουθεί να ενισχύει και να διευκολύνει το εμπόριο, τις επενδύσεις και τις επαγγελματικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών. Είναι διαπιστευμένο μέλος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ουάσιγκτον και μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνονται συνέδρια, με υψηλού κύρους ομιλητές από όλο τον κόσμο όπως: Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας, Healthworld, Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Φορολογικό Συνέδριο, μεταξύ άλλων, επιχειρηματικές αποστολές προς και από τις Η.Π.Α. και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και διοργάνωση Αμερικανικών περιπτέρων σε διεθνείς εκθέσεις όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και η Defensys.

9 Tο 2010 το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ίδρυσε την Ελληνο Αμερικανική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία (ΑΗΕΙ). Στόχος της είναι να αναπτύξει και να εφαρμόσει δράσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που προάγουν το διμερές εμπόριο, τις επενδύσεις, τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, τις λύσεις «πράσινης» ενέργειας, την έρευνα & ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα μέσω των συντονισμένων προσπαθειών των 40 και πλέον Ελληνικών και Αμερικανικών Εταίρων της Πρωτοβουλίας. Οι εκδόσεις του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου περιλαμβάνουν το Business Partners, διμηνιαίο περιοδικό, την ηλεκτρονική του έκδοση BP Online, τον ετήσιο οδηγό μελών, newsletters και bulletins, έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και οδηγούς εκθέσεων και συνεδρίων σε συνδυασμό με την οργάνωση συγκεκριμένων εκδηλώσεων. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο εκπροσωπείται από 20 επιτροπές οι οποίες συντονίζουν δραστηριότητες, μελετούν πολιτικές και αναπτύσσουν τις θέσεις τους, στις οποίες δραστηριοποιούνται.

10 Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought. Albert von Szent-Gyorgy

11 τομεας εναλλακτικης γεωργιας ηλεκτρονική συσκευή max grow Εκπρόσωπος Εταιρίας: Σπυρίδων Κομπόκης A.Π. 220 Στόχος Περιγραφή Πρότασης Επίλυση του προβλήματος της χρήσης των υφάλμυρων και αλατούχων νερών στη γεωργία αλλά και σε άλλες εφαρμογές. Καθιστά τα ασβεστούχα και υφάλμυρα νερά κατάλληλα για την άρδευση όλων των καλλιεργειών. Βασίζεται στην τεχνογνωσία της σύγχρονης λιθοτριψίας. Καινοτομίες Διαχειρίζεται απεριόριστες ποσότητες νερού ακόμα και εξαιρετικά υφάλμυρες. Παρέχει στον αγρότη μέγιστη απόδοση, πλήρη καρποφορία και υψηλή ποιότητα. Αφαιρεί τις επικαθήσεις αλάτων από τα συστήματα άρδευσης, τις σωληνώσεις, ακόμα και από το έδαφος και το ρίζωμα του φυτού. Δρα εξ ολοκλήρου οικολογικά χωρίς τη δημιουργία αποβλήτων. Μπορεί να τροφοδοτηθεί με φωτοβολταϊκό σύστημα. Είναι μοναδικό προϊόν στην Ελληνική αγορά. Πλεονεκτήματα Οφέλη Είναι προσιτή σε όλους Δεν έχει κόστος συντήρησης ή αναλώσιμων Η ενέργεια που καταναλώνει είναι μηδαμινή Μειονεκτήματα Εμπόδια Μη αποδοχή καινοτόμων τεχνολογιών από το ευρύ κοινό Εσκεμμένη αποσιώπηση της αποτελεσματικότητας του συστήματος από τους χρήστες Άρνηση μελών της επιστημονικής κοινότητας σε συνδυασμό με την έλλειψη κονδυλίων να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνα

12 τομεας εναλλακτικης γεωργιας A.Π. 427 παραγωγή βιομάζας άλγης με υψηλή θερμιδική αξία, ως εναλλακτικό καύσιμο Εκπρόσωπος Ομάδας: Ιωάννης Σπορίδης - Αντωνιάδης Στόχος Περιγραφή Πρότασης Παραγωγή βιομάζας άλγης ως εναλλακτικό καύσιμο Καινοτομία Αξιοποίηση και ανάπτυξη περιοχών μη παραγωγικών ή χαμηλής παραγωγικότητας Πλεονεκτήματα Οφέλη Για τη χώρα Δυνατότητα εξαγωγών Δημιουργία άνω των θέσεων εργασίας Πλήρης συμφωνία με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της ευρωπαϊκής ένωσης Για τους Αγρότες Περιβαλλοντολογικά και οικονομικά βιώσιμη εναλλακτική καλλιέργεια Δεν υπάρχει ανάγκη για ειδικές αδειοδοτήσεις Μακροχρόνια εξασφαλισμένο εισόδημα Εύκολη στην εφαρμογή τεχνολογία Χαμηλό κόστος επένδυσης Υψηλή απόδοση της επένδυσης Για τους πελάτες Προμήθεια βιομάζας για τις βιομηχανικές ενεργειακές τους ανάγκες σε ανταγωνιστικό κόστος Καμία ανάγκη αλλαγής των υπαρχουσών γραμμών παραγωγής για τη χρήση της βιομάζας Για το Περιβάλλον Μηδενική επίπτωση στο περιβάλλον Μείωση των αερίων εκπομπών ρύπων

13 τομεας εναλλακτικης γεωργιας μέθοδος EcoOliveCleaner Εκπρόσωπος: Φεβρωνία Αβέρη A.Π. 432 Στόχος Περιγραφή Πρότασης Αντιμετώπιση του χρονίζοντος προβλήματος διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων. Καθαρίζει τα απόβλητα διαχωρίζοντας τα σε στερεά και υγρά. Τα στερεά μπορούν να επαναεπεξεργαστούν και να μας δώσουν περισσότερο λάδι ή απλά με την προσθήκη άλατος να φτιάξουμε πάστα ελιάς και τα υγρά να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα. Καινοτομία Bασίζεται σε μέθοδο μηχανική, δίχως τη χρήση χημικών και έως τώρα δεν εφαρμόζεται πουθενά ανά τον κόσμο αντίστοιχη λύση. Πλεονεκτήματα Οφέλη Δε χρειάζεται Η αντικατάσταση των ντεκάντερ σε διφασικά Η δημιουργία νέων πυρηνουργείων και ξηραντήριων για την ξήρανση των διφασικών πυρήνων αν υιοθετηθεί ο διασκορπισμός (πότισμα) του προκαθορισμένου κατσίγαρου στους αγρούς ελαιώνες καλλιέργειες Αυξάνει την παραγωγή ελαιοπυρήνα κατά 30% με τη συλλογή του πολτού Οι ελαιοτριβείς Δε χάνουν τα έσοδα από την πώληση του ελαιοπυρήνα και δεν επιβαρύνονται με το κόστος μεταφοράς στα πυρηνουργεία Εξοικονομούν ενέργεια και καύσιμα Έχουμε άμεση μείωση των αποβλήτων κατά 40% Μειονεκτήματα Εμπόδια Οικονομική ύφεση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Αδυναμία της Πολιτείας να αναπροσαρμόσει τη νομοθεσία ή τις κατά τόπου οδηγίες εκμεταλλευόμενη τις αναπτυξιακές προοπτικές της μεθόδου

14 Creativity is not the finding of a thing, but the making something out of it after it is found. James Russell Lowell

15 τομεας ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ A.Π. 291 κλιματιστική μονάδα επεξεργασίας αέρα με στερεό αφυγραντικό με ηλιακή και γεωθερμική υποβοήθηση Εκπρόσωπος Ομάδας: Κωνσταντίνος Καπετανάκης Στόχος Περιγραφή Πρότασης Ο συνδυασμός κλιματισμού χώρων με ταυτόχρονη χρήση ηλιακού πεδίου και γεωεναλλάκτη ή υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. Συνδέεται με δίκτυο αεραγωγών στομίων με 100% νωπό αέρα. Πλεονεκτήματα Οφέλη Εκμετάλλευση της περίσσειας ηλιακής θερμικής ενέργειας Αξιοποίηση της ψυκτικής ικανότητας του εδάφους ή του υδροφόρου ορίζοντα Δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου Ικανότητα του συστήματος για προσαγωγή 100% νωπού κλιματισμένου αέρα στο χώρο με παράλληλο άριστο αποτέλεσμα αερισμού και εξαερισμού Καθιέρωση του ηλιακού πεδίου στην ψύξη και θέρμανση των χώρων Συνδυασμένη θέρμανση ψύξη με αξιοποίηση των φυσικών πόρων της χώρας Προσαγωγή 100% νωπού κλιματισμένου αέρα με σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος ενέργειας Μειονεκτήματα-Περιορισμοί Επικέντρωση της αγοράς θέρμανσης ψύξης στην επιλογή του κεντρικού μηχανήματος και όχι του συστήματος σχεδιασμού Υφιστάμενη αρχιτεκτονική αντίληψη στο σχεδιασμό των χώρων Αδυναμία άμεσης μέτρησης του αποτελέσματος Κυρίαρχη αντίληψη στο χώρο των Α.Π.Ε. που περιστρέφεται γύρω από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και όχι θερμικής

16 τομεας ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ intelligent generation TM Εκπρόσωπος Εταιρίας: George Nassos A.Π. 294 Στόχος Περιγραφή Πρότασης Intelligent Generation TM (IG) είναι ένα λογισμικό διαχείρισης ενεργειακού δικτύου, το οποίο βελτιστοποιεί την κατανομή της τάσης και αποθήκευσης των στοιχείων. Το λογισμικό καθορίζει εάν η ηλιακή ενέργεια πρέπει να καταναλωθεί ή να αποθηκευθεί για κατανάλωση σε μελλοντικό χρόνο. Καινοτομία Η καινοτομία αυτής της επιχειρηματικής πρότασης εντοπίζεται στο ευφυές λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να προσδιορίζει πότε να καταναλώνεται ή να αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση η παραχθείσα ενέργεια. Πλεονεκτήματα Οφέλη Επιτυγχάνει τα προβλεπόμενα οικονομικά οφέλη Επισπεύδει τη θέσπιση Δημιουργεί θέσεις εργασίας για την εγκατάσταση και συντήρηση των συστημάτων Βελτιώνει την αξιοπιστία και σταθερότητα του δικτύου Παρέχει αξιόπιστη πρόσβαση σε καθαρότερη και φθηνότερη ενέργεια Δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα Μειώνει την ενέργεια που παράγεται Μειονεκτήματα Περιορισμοί Προβλήματα Δυσκολία στον εντοπισμό Ελλήνων εταίρων Δεν υπάρχει κατασκευαστής ηλιακών συλλεκτών στην Ελλάδα Δεν υπάρχει κατασκευαστής μπαταριών στην Ελλάδα Οι κανονισμοί ενδέχεται να μην υποστηρίζουν αυτή την τεχνολογία Δυσκολία στην εύρεση χρηματοδότησης του έργου Συμφωνίες αγοράς ενέργειας δεν είναι αποδεκτές στην Ελλάδα Το πρόβλημα στην Ελλάδα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η ενεργειακή ζήτηση δεν συμβαδίζει με την παραγωγή και συνεπώς πρέπει να παράγεται επιπρόσθετη ισχύς όταν αυξάνεται η ζήτηση

17 τομεας ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ δεξαμενή multitank Εκπρόσωπος: Χριστοφύλλης Δούραλης A.Π. 314 (Τι γίνονται όλα τα πλαστικά και μεταλλικά βαρέλια όταν αδειάσουν;) Στόχος Περιγραφή Πρότασης Να υποκαταστήσει τη χρήση των βαρελιών. Καινοτομία Ο καινοτόμος σχεδιασμός και η μεγάλη αντοχή, δίνει τη δυνατότητα πολλαπλής επαναχρησιμοποίησης. Πλεονεκτήματα Οφέλη Αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των επιχειρήσεων Μειώνει σημαντικά τόσο τον απαιτούμενο αποθηκευτικό χώρο, την κατανάλωση πετρελαίου και την περιβαλλοντική ρύπανση Δυνατότητα τοποθέτησης μίας δεξαμενής εντός της άλλης Δυνατότητα στοίβαξης - μεγάλη αντοχή Στεγανότητα Εύκολη μετακίνηση Εύκολος καθαρισμός και ασφάλεια Βάνα απορροής και η βαλβίδα εκτόνωσης αερίων Μικρό ενεργειακό αποτύπωμα Μειονεκτήματα Εμπόδια Kανένας κρατικός ή ιδιωτικός φορέας δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά να υποστηρίξει καινοτόμες προσπάθειες Η Ελλάδα δε διαθέτει τις απαραίτητες τεχνικές υποδομές Τα πανεπιστημιακά τμήματα έρευνας είναι άνευρα Η δυνατότητα χρηματοδότησης από τα ελληνικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα είναι σχεδόν ανύπαρκτη Τα φορολογικά κίνητρα, 3ετής φοροαπαλλαγή για κέρδη από ευρεσιτεχνίες είναι κατ επίφαση και ανεφάρμοστα

18 Innovation is the central issue in economic prosperity. Michael Porter

19 τομεας μεταφορων-ναυτιλιας πολυ-αντικειμενικός ευφυής σχεδιασμός θαλάσσιων διαδρομών Εκπρόσωπος Εταιρίας: Παναγιώτης-Αντώνιος Βαρελάς A.Π. 345 Στόχος Περιγραφή Πρότασης Η βέλτιστη χρησιμότητα ενός ταξιδιού ευθυγραμμισμένη με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό εταιριών διοίκησης θαλάσσιων μεταφορών επιβατών και αγαθών. Ο σχεδιασμός προτείνει πορεία βασισμένη σε καιρικές προβλέψεις, οικονομικά δεδομένα και τεχνικά στοιχεία που συλλέγονται από διατάξεις επί του πλοίου σχετικές με την απόδοση του και τη συμπεριφορά του στις μεταβαλλόμενες συνθήκες του ταξιδιού με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία και βαθμό εμπιστοσύνης σε πραγματικό χρόνο. Καινοτομία Η βέλτιστη ολοκλήρωση τεχνολογικής υποδομής συστήματος συλλογής, επεξεργασίας και μεταφοράς πραγματικών δεδομένων επί του πλοίου με συστήματα καιρικής πρόγνωσης και ευφυείς αλγορίθμους πολυκριτηριακής βέλτιστης διαδρομής. Πλεονεκτήματα Οφέλη Δε στοχεύει μόνο στη ελαχιστοποίηση του κόστους των καυσίμων Συνδυαστική μεγιστοποίηση του επιχειρηματικού οφέλους Μειονεκτήματα - Αδυναμίες Αντιμετώπιση της συντηρητικής αδράνειας Έλλειψη μακροχρόνιου σχεδιασμού Διστακτικότητα σε επενδύσεις καινοτομιών Μικρός βαθμός περιβαλλοντικής ευαισθησίας, στο επιχειρηματικό σκηνικό των μεταφορών του τουρισμού και της χρήσης ενέργειας

20 τομεας μεταφορων-ναυτιλιας μεταβάλλον - ευφυή συστήματα μεταφορών (ITS) Εκπρόσωπος Ομάδας: Αλεξάνδρα Χολή A.Π. 398 Στόχος Περιγραφή Πρότασης Να φέρει σε επαφή ταλαντούχους Έλληνες με έμπειρους επιχειρηματίες και νέες ιδέες, και να τους παράσχει τους βασικούς πόρους για να αρχίσουν την δική τους επιχείρηση. Μέσω τοπικών κέντρων για την ευαισθητοποίηση πτυχιούχων και φοιτητών πανεπιστημίου πάνω σε καινοτόμες λύσεις ITS, η Μεταβάλλον θα καλλιεργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες μεγάλου αντίκτυπου και ποιότητας, έτοιμες για επένδυση, και θα παράσχει τους πόρους για να ενισχύσει τις δυνατότητες επιτυχίας τους. Η Μεταβάλλον θεσπίζει μια ολοκληρωμένη δομή λειτουργίας, με δύο θεμελιώδεις πυλώνες: μία κοιτίδα επιχειρηματικότητας και ένα πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης στα ITS. Καινοτομία Καινοτομούμε εστιάζοντας σε ένα μοναδικό μηχανισμό που υποστηρίζει την επώαση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, και την επιτάχυνσή τους προς την αγορά. Η δια βίου εκπαίδευση διοργανώνει ειδικευμένα εργαστήρια και συνέδρια, καθώς και συνεργάζεται με ερευνητικά κέντρα και διεθνείς οργανισμούς. Η σύνθεση των δύο στοιχείων παρέχει ένα μοναδικό μηχανισμό για την υποστήριξη και επιτάχυνση του επιχειρηματικού δυναμικού και την ανάπτυξη των σχεδίων φοιτητών και πτυχιούχων δίπλα στο ακαδημαϊκό τους περιβάλλον, με παράλληλη αντιμετώπιση των επαγγελματικών και εκπαιδευτικών αναγκών της αγοράς των ITS. Πλεονεκτήματα Οφέλη Στηρίζεται το παραγωγικό εργατικό δυναμικό για να δημιουργήσει το μέλλον του Προλαμβάνεται η διαρροή ταλέντου Αναπτύσσεται ένας ενάρετος κύκλος ευκαιριών, δημιουργίας και ανάπτυξης Με την εστίαση στα ITS, βοηθάει να σωθούν ζωές Εξοικονομεί χρόνο και χρήμα με την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων Με την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης Την μείωση κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπών CO2, και Με την δημιουργία περισσότερο φιλικών και βιώσιμων κοινοτήτων Εμπόδια Αδυναμία εύρεσης χρηματοδότησης

21 τομεας μεταφορων-ναυτιλιας A.Π. 399 βιομηχανικό σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και βελτιστοποίησης της παραγωγής συνθέτων μερών υψηλών επιδόσεων από ανθρακονήματα Εκπρόσωπος Εταιρίας: Χρήστος Κυριαζόγλου Στόχος Περιγραφή Πρότασης Η παραγωγή συνθέτων μερών υψηλών επιδόσεων από ανθρακονήματα μέσα σε αυτόκλειστους φούρνους και χρησιμοποιούνται στο high-end κομμάτι του κλάδου του αεροδιαστήματος και της αεροναυτικής, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Επιπλέον παραγωγικές διαδικασίες και κλάδοι στους οποίους θα απευθύνεται η τεχνολογία και τεχνογνωσία είναι: παραγωγικές διαδικασίες τύπου «Liquid Composite Molding», και κλάδοι όπως, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι Μεταφορές, η βιομηχανία τροφίμων, η φαρμακευτική βιομηχανία και στη βιομηχανία κατασκευών. Καινοτομία Η καινοτομία του συστήματος βασίζεται στην αρχή παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, του βαθμού σκλήρυνσης-πολυμερισμού της ρητίνης των συνθέτων μερών μέσω διηλεκτρικών αισθητήρων, οι οποίοι αισθητήρες αποτελούν μέρος του καλουπιού, μέσα στο autoclave. Πλεονεκτήματα Οφέλη Δυνατότητα βελτιστοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας, αξιολόγησης ποιότητας παραγωγής σε πραγματικό χρόνο και διασφάλιση αυτής, και μείωση χρόνου και κόστους παραγωγής, καθώς και μείωση του χρόνου ανάπτυξης νέων προϊόντων από σύνθετα υλικά Η σύνδεση των μετρήσεων με τα φυσικά φαινόμενα της παραγωγικής διαδικασίας In-house-developed τεχνογνωσία και τεχνολογία, που δεν εξαρτάται από εξωγενείς παράγοντες Xαμηλό τεχνικό ρίσκο Μειονεκτήματα - Περιορισμοί Οι περιορισμοί είναι κυρίως τεχνικής φύσεως όπως: Η προστασία των διηλεκτρικών αισθητήρων από το ανθρακόνημα Οι δοκιμές εύρεσης των ανωτέρων ορίων πίεσης και θερμοκρασίας στους οποίους λειτουργούν οι διηλεκτρικοί αισθητήρες Η εφαρμογή της τεχνολογίας σε νέες αγορές

22 If you always do what you always did, you will always get what you always got. Albert Einstein

23 τομεας τουρισμου κτήμα άνοιξης Γρεβενών Εκπρόσωπος Εταιρίας: Ευάγγελος Παπαλιός A.Π. 351 Στόχος Περιγραφή Πρότασης Πολυεπίπεδη επιχειρηματική μονάδα, που με θεματικό άξονα το κυνήγι, δημιουργεί ξενοδοχειακή μονάδα 12μηνης λειτουργίας και μονάδα παραγωγής και τυποποίησης κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων, σημαντικής θρεπτικής αξίας και γεύσης. Οι μονάδες αυτές στηρίζονται και πλαισιώνονται από αγροτουριστικές δράσεις, που συμβάλουν στην διάσωση, διατήρηση και διάδοση της μεσογειακής διατροφής. Το κοινό δεν περιορίζεται στους κυνηγούς, που και από μόνοι τους θα μπορούσαν να καλύψουν την δυναμικότητα της μονάδας, μια που στην Ελλάδα υπολογίζονται στους ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ξεπερνούν τα άτομα. Απευθύνεται και σε αυτούς που αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής. Καινοτομία Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ιδιωτικές Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περοχές. H Άνοιξη Γρεβενών είναι η πρώτη ιδιωτική αδειοδοτημένη ΕΚΠ. Πλεονεκτήματα Οφέλη Τα αποτελέσματα για την Ελληνική οικονομία μόνο θετικά μπορεί να είναι, μια που εκτός των άλλων, Η μορφή της επένδυσης διευρύνει την τουριστική περίοδο, ξεπερνώντας το φράγμα του θερινού τουρισμού Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων (αγροτικών και κτηνοτροφικών) θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την διείσδυση τους στην Ελληνική αγορά, όπως και την τυποποίηση τους με στόχο την εξαγωγή τους στην Ευρώπη και στην Ασία Μειονεκτήματα Περιορισμοί Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις χωρίς κεφαλαιακή επάρκεια κινδυνεύουν να αποτελέσουν σύντομα μια ακόμα φιλόδοξη αλλά ανεπαρκή προσπάθεια Κατά συνέπεια, οι περιορισμοί που πρέπει να αρθούν είναι αυτοί της πρόσβασης σε επενδυτικά κεφάλαια Άλλου είδους περιορισμοί που πρέπει να αρθούν είναι αυτοί των διαδικασιών αδειοδότησης και γενικότερα των συναλλαγών με το δημόσιο

24 τομεας τουρισμου geoland project Εκπρόσωπος Ομάδας: Θεόδωρος Αλεξίου A.Π. 422 Στόχος Περιγραφή Πρότασης Η πρόταση αφορά την δημιουργία της Geoland, ενός Θεματικού Μουσείου & Ψυχαγωγικού Πάρκου, αφιερωμένου στην Προϊστορία. Highlight της επένδυσης αποτελεί η κεντρική δομή κτίριο της Geoland εντός του οποίου, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικά μέσων, συστημάτων «εμπειρικής συμμετοχής», εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, έτσι ώστε στο τέλος της περιήγησής του ο επισκέπτης να έχει βιώσει ολοκληρωτικά όλη την ιστορία από τη Δημιουργία του Σύμπαντος ως τους πρώτους πολιτισμούς! Καινοτομία H Geoland αποτελεί μια καινοτόμο πρόταση, χαρακτηριζόμενη «edutainment», με τη μορφή ενός ψυχαγωγικού - θεματικού πάρκου. Ξεχωρίζει λόγω του είδους του τουρισμού eductainment και της πέντε-αισθήσεων εμπειρίας του επισκέπτη. Λόγω της πιο σύγχρονης τεχνολογίας ο επισκέπτης βυθίζεται στην εμπειρία της δημιουργίας της Γης από την αρχή μέχρι σήμερα. Πλεονεκτήματα Οφέλη Το πολυλειτουργικό συγκρότημα αναψυχής στέκεται μόνο του ως τουριστικό αξιοθέατο Θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη Θα αποτελεί μια «must» εμπειρία ζωής για όλους Καλύπτει την έλλειψη ψυχαγωγικών πόλων τουρισμού που μπορούν αυτοτελώς να έλξουν επισκέπτες Όλες οι χώρες της Ευρώπης διαθέτουν τέτοιου είδους χώρους, είτε ως θεματικά, είτε ως ψυχαγωγικά πάρκα Μειονεκτήματα Αδυναμίες Περιορισμοί Έλλειψη εμπειρίας σε αντίστοιχη επιχειρηματική δραστηριότητα. Η έλλειψη αυτή θα αντισταθμιστεί με αγορά τεχνογνωσίας από το εξωτερικό Αστάθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν την τουριστική κίνηση Οι περιορισμοί είναι οι ίδιοι που αφορούν κάθε μεγάλη επένδυση, δηλαδή γραφειοκρατία και μεγάλοι χρόνοι αναμονής

25 τομεας τουρισμου myvenue.gr Εκπρόσωπος Ομάδας: Αικατερίνη-Χρυσούλα Μιχαλιτσιάνου A.Π. 439 Στόχος Περιγραφή Πρότασης Ένα δυναμικό διαδικτυακό εργαλείο που προσβλέπει να καλύψει τις ανάγκες των διοργανωτών συνεδρίων και εκδηλώσεων, των ιδιοκτητών διαφόρων εγκαταστάσεων και χώρων προς διάθεση, καθώς και κάθε ατόμου εντός ή εκτός Ελλάδος που προτίθεται να οργανώσει εκδηλώσεις κάθε είδους στη χώρα μας. Στοχεύει τόσο στην αναβάθμιση και εξέλιξη του επαγγελματικού τουρισμού όσο και στην ανάδειξη της Ελλάδας, όντας το πρώτο και πιο πλήρες online εργαλείο, εξεύρεσης και δέσμευσης εγκαταστάσεων, διαχείρισης και προβολής προορισμών της Ελλάδας. Το myvenue. gr είναι ένα δίγλωσσο εργαλείο που προσφέρει άμεση πρόσβαση, σύγκριση και ανάλυση των χώρων και προορισμών διεξαγωγής εκδηλώσεων βάσει των προδιαγραφών του οργανωτή, μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητα της αναζήτησης. Καινοτομία Πληθώρα έξυπνων εργαλείων που δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να ενημερώνεται και να συγκρίνει εις βάθος, να συνεισφέρει με αξιολογήσεις και να δικτυώνεται με άλλους ενδιαφερόμενους. Πλεονεκτήματα Οφέλη Για τον χρήστη Μέσα από τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού ο χρήστης θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τις εγκαταστάσεις της επιλογής του, κρατώντας σημειώσεις, προσθέτοντάς τις σε λίστα αγαπημένων, στέλνοντας πάνω από ένα αίτημα προσφοράς ταυτοχρόνως κ.λ.π. Για τον διαχειριστή Ο διαχειριστής έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει αμεσότητα, να διαχειριστεί καλύτερα και πιο ευέλικτα τον χώρο του, παρακολουθώντας από κοντά τον ανταγωνισμό του και τέλος αποκτώντας άμεσα και εύκολα σημαντικά στατιστικά στοιχεία. Εμπόδια Η συνεργασία με τοπικούς φορείς. Η στήριξη και συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού. Η οικονομική ενίσχυση. H αυτοματοποίηση συλλογής πληροφοριών από τους ιδιοκτήτες εγκαταστάσεων. Η επιμόρφωση των ιδιοκτητών εγκαταστάσεων.

26 Innovation is not absolutely necessary, but then neither is survival. Andrew Papageorge

27

28 οργάνωση σε συνεργασία ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ χορηγοί

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ σελ. 1 Φίλες και Φίλοι, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Στις εκλογές της 18ης Μαΐου η χώρα συνεχίζει την προσπάθεια, η Δυτική Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Τσάµη Καρατάσου 11, 11742 Αθήνα Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977

Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Τσάµη Καρατάσου 11, 11742 Αθήνα Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977 Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Τσάµη Καρατάσου 11, 11742 Αθήνα Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ)

ΕΝΕΡΓΕΙΝ. Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) Έργο: Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο (ΕΝΕΡΓΕΙΝ) Π.Ε. 3 Περιφερειακά και Μακρο Περιφερειακό / Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες και

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικός Απολογισμός. Φροντίζουμε για το μέλλον

Κοινωνικός Απολογισμός. Φροντίζουμε για το μέλλον Κοινωνικός Απολογισμός 2013 Φροντίζουμε για το μέλλον ΟΡΑΜΑ Να είμαστε ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της διύλισης πετρελαίου και εμπορίας των παραγόμενων προϊόντων του στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Στρατηγική και Πολιτικές για Ταχεία Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ισχυρές Επιχειρήσεις και Αποτελεσματικό Ανθρώπινο Δυναμικό ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ.. 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πιο έξυπνα και πιο καθαρά. Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή

Πιο έξυπνα και πιο καθαρά. Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή Πιο έξυπνα και πιο καθαρά Βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή 1 Η υπηρεσία Europe Direct απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Αριθμός κλήσης χωρίς χρέωση (*) : 00 800 6 7 8 9 10

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να βρείτε τις περιγραφές των θέσεων εργασίας των κύριων επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας των ΑΠΕ. Η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας μπορεί να βρεθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013-12-06-1 -

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013-12-06-1 - Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-2020 ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013-12-06-1 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ «ΕΥΡΩΠΗ 2020» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ...6 1.1

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ Θέσεις της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) για την αντιμετώπιση της Οικονομικής Κρίσης και για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΤΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» CCI 2014GR16M2OP006 Τίτλος Δυτική Μακεδονία Έκδοση 1.4 Πρώτο έτος 2014 Τελευταίο έτος 2020 Επιλέξιμο από 1 Ιαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 ΜΕΡΟΣ Α ΠΡOΣΚΛΗΣΗ 07 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 07 ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΡΧΕΣ - ΔΟΜΗ 09 ΣΤΟΧΟΙ 09 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 11 ΔΟΜΗ 13

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 ΜΕΡΟΣ Α ΠΡOΣΚΛΗΣΗ 07 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 07 ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΡΧΕΣ - ΔΟΜΗ 09 ΣΤΟΧΟΙ 09 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 11 ΔΟΜΗ 13 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 05 ΜΕΡΟΣ Α ΠΡOΣΚΛΗΣΗ 07 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 07 ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΡΧΕΣ - ΔΟΜΗ 09 ΣΤΟΧΟΙ 09 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 11 ΔΟΜΗ 13 ΜΕΡΟΣ Β ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16 ΑΞΟΝΑΣ Ι. «ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗ 2020. Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιµη και χωρίς αποκλεισµούς ανάπτυξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗ 2020. Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιµη και χωρίς αποκλεισµούς ανάπτυξη EL EL EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.3.2010 COM(2010) 2020 τελικό ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΗ 2020 Στρατηγική για έξυπνη, διατηρήσιµη και χωρίς αποκλεισµούς ανάπτυξη EL EL Πρόλογος Το 2010 πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 Η εφαρμογή του Νόμου 3661/08 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Βιοκλιματικός-Ενεργειακός

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05

Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 ΕΞΩΦΥΛΛΟ Περί Απολογισμού 02 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 04 Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 05 1. Προφίλ 06 1.1 Παρουσίαση Εταιρίας 10 1.2 Σημαντικοί Σταθμοί Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΧΑΛΚΟΡ 12

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τµήµα Λογιστικής Πτυχιακή εργασία του τµήµατος λογιστικής Εισηγητής: Γαβριλάκης Νεκτάριος ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & LOGISTICS ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Ρ. Θεοδωροπούλου, ΓΓΕΤ, Διεύθυνση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού Δρ. Μ. Κασώλη,

Διαβάστε περισσότερα

OPERATIONAL PROGRAMME UNDER THE 'INVESTMENT FOR GROWTH AND JOBS' GOAL

OPERATIONAL PROGRAMME UNDER THE 'INVESTMENT FOR GROWTH AND JOBS' GOAL OPERATIONAL PROGRAMME UNDER THE 'INVESTMENT FOR GROWTH AND JOBS' GOAL CCI 2014GR16M2OP006 Title Δυτική Μακεδονία Version 1.0 First year 2014 Last year 2020 Eligible from Eligible until EC decision number

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ 2014 2020

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ 2014 2020 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ 2014 2020 Μάιος 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 1 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ

Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας μπορεί να προσφέρουν μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει οι ίδιες να είναι διεθνώς

Διαβάστε περισσότερα

ρογραμματα 2014-2020 ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ LEADER Τοπική ανάπτυξη Σύσταση Ομάδων ΜΈΣΑ ΌΛΟΙ ΟΙ ΚΛΆΔΟΙ

ρογραμματα 2014-2020 ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ LEADER Τοπική ανάπτυξη Σύσταση Ομάδων ΜΈΣΑ ΌΛΟΙ ΟΙ ΚΛΆΔΟΙ IOYΛΙΟΣ 2014 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ AGRENDA 2014-2020 AgroNews.gr ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΑΓΟΡΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ρογραμματα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 Έμφαση σε

Διαβάστε περισσότερα

Περί Απολογισμού 05. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 07

Περί Απολογισμού 05. Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 07 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού 05 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 07 1. Προφίλ Εταιρίας 09 1.1 Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ 09 1.2 Η Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. 11 1.3 Όραμα, Αποστολή, Αξίες και Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα πτυχιακής εργασίας:

Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Θέμα πτυχιακής εργασίας: «ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» ' φ *" /Α νδρος Μακρόνησος

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020. Ιούλιος, 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Παράρτημα. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020. Ιούλιος, 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020 Παράρτημα Ιούλιος, 2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Η εκπόνηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Μάρτιος 2012. Οδικός Χάρτης για το 2050

ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Μάρτιος 2012. Οδικός Χάρτης για το 2050 ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Μάρτιος 2012 Οδικός Χάρτης για το 2050 2 3 Η παρούσα έκθεση υποβάλλεται στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από την Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν Ανάλυση των Μαθησιακών αναγκών των Νέων Επιχειρηµατιών στη Γεωργία (Μελλοντικές ανάγκες σε δεξιότητες) Συγγραφέας: Serifo srl, Maura Striano (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γενικής και Κοινωνικής Παιδαγωγικής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ Τμήμα μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σελίδα2 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Συγκομιδή, Εφοδιασμός και Εμπόριο Ξυλώδους Βιομάζας» ΗΜΕΡΙΔΑ «Συγκομιδή, Εφοδιασμός και Εμπόριο Ξυλώδους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η χώρα μας για πολλά χρόνια είχε παραλείψει να θέσει τις υγιείς βάσεις που είναι προϋπόθεση για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ανταγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα