Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32"

Transcript

1 CLS - Class.

2 Περιεχόμενα. H CLS - Class 1 Εξωτερική σχεδίαση 4 Ευελιξία 6 Αποδοτικότητα 6 Πετρελαιοκινητήρες 8 Βενζινοκινητήρες 10 AIRMATIC 12 Κιβώτια ταχυτήτων 14 Ασφάλεια 16 Σύστημα φωτισμού στροφών 16 AMG 18 CLS 63 AMG 18 AMG PERFORMANCE STUDIO 19 Εσωτερικό designo 24 Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32 Χρωματισμοί και υλικά 34 Χρώματα εξωτερικής βαφής 34 Υφάσματα, δέρμα και διάκοσμος 36 Δυνατότητες συνδυασμών 37 Τεχνικά χαρακτηριστικά 38 Υπηρεσίες 40 Άνεση 20 Εσωτερικό 20

3 H CLS - Class 1 Ένα έργο τέχνης είναι τέλειο μόνο όταν δεν υπάρχουν λόγια να το χαρακτηρίσουν. Υπάρχουν στιγμές που κόβουν την ανάσα. Στιγμές, κατά τις οποίες χάνεστε, παρατηρώντας ένα έργο τέχνης και ξεχνάτε τα πάντα γύρω σας. Η CLS, η συμβίωση ενός sport coupé με ένα άνετο saloon, προσελκύει μαγικά τα βλέμματα και δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Απλά πρέπει να τη βιώσετε.

4

5

6 4 Εξωτερική σχεδίαση Υπάρχουν έργα τέχνης που δείχνουν καλύτερα στο δρόμο παρά στο μουσείο. Η εκφραστική σχεδίαση της CLS συνδυάζει με κομψό τρόπο το sport χαρακτήρα ενός coupé με την κομψότητα ενός κλασσικό 4θυρου saloon. Οι χαρακτηριστικές πλευρικές γραμμές της, η εντυπωσιακά κυρτή οροφή και η ανεπανάληπτη σιλουέτα της, της προσδίδουν μία διαχρονική και εκπληκτική εμφάνιση. Εν συντομία : η CLS είναι το αποτέλεσμα μίας εντυπωσιακής σύνθεσης από ευελιξία και άνεση. Όποιος γνωρίζει τη CLS θα διαπιστώσει πως το εμπρόσθιο τμήμα της έγινε ακόμη πιο χαρακτηριστικό. Ανάμεσα από τους χαρακτηριστικούς προβολείς σε σχήμα L βρίσκονται δύο γρίλιες, ενώ η μάσκα συμπληρώνεται από το πλέγμα σε γκρι «Atlas». Το ίδιο πλέγμα βρίσκεται και στους αεραγωγούς του εμπρόσθιου προφυλακτήρα, υπογραμμίζοντας διακριτικά την ιδιαιτερότητα του εμπρόσθιου τμήματος. Ένα ακόμη highlight αποτελούν τα flash σε σχήμα βέλους στους εξωτερικούς καθρέπτες. Τα πίσω φωτιστικά σώματα αποτελούν τον ιδανικό επίλογο.

7

8 6 Καινοτομίες για αποδοτική κινητικότητα. Οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21 ου αιώνα. Η δι αρκώς αυξανόμενη κατανάλωση πρώτων υλών αλλάζει τον πλανήτη μας δραστικά. Ως εφευρέτης του αυτοκινήτου, η Mercedes - Benz αισθάνεται υπεύθυνη να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, εξελίσσοντας πρωτοποριακές τεχνολογίες που δεν θα απαιτούν συμβιβασμούς στην ασφάλεια, την άνεση και την οδηγική απόλαυση. Ο στόχος μας είναι η αντιρρυπαντική κινητικότητα. Για να τον πετύχουμε, εξελίξαμε διάφορες τεχνολογίες, όπως για παράδειγμα τις τεχνολογίες BlueEFFICIENCY. Αυτά το προσαρμοσμένα πακέτα μέτρων μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου έως και 12 % : σε κάθε μοντέλο εφαρμόζονται διαφορετικές βελτιώσεις της αεροδυναμικής και της διαχείρισης ενέργειας, για να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση καυσίμου. Σε αυτές περιλαμβάνονται ελαστικά με χαμηλό συντελεστή αντίστασης κύλισης, ελαφριά υλικά κατασκευής, αεροδυναμικές αλλαγές του αμαξώματος και η αυτόματη λειτουργία ECO Start - Stop. Στους κινητήρες diesel, η Mercedes - Benz εισήγαγε στην αγορά την τεχνολογία BlueTEC, η οποία βασίζεται στον άμεσο ψεκασμό Common - Rail ( CDI ). Η τεχνολογία αυτή αποτελεί τον ορισμό της καθαρότερης τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρων στον κόσμο, διότι μειώνει τα οξείδια του αζώτου έως και 95 %. Πολλά υποσχόμενη είναι και η τεχνολογία HYBRID, ο συνδυασμός ενός αποδοτικότατου κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρα. Οχήματα με αυτήν την τεχνολογία φθάνουν ένα νέο επίπεδο σε θέματα εκπομπών BlueTEC. Η καθαρότερη τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων στον κόσμο. Από το Φθινόπωρο 2009 διαθέσιμη στις M -, R- και GL - Class. ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου, όπως αποδεικνύει από το 2009 η S - Class. BlueTEC HYBRID ονομάζεται στη Mercedes - Benz η αντίστοιχη τεχνολογία για πετρελαιοκινητήρες. Με αυτήν μπορούμε να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα ενός υβριδικού οχήματος με αυτά της τεχνολογίας BlueTEC : έξυπνη διαχείριση ενέργειας και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Μεγάλες δυνατότητες βλέπουμε και στην έρευνα ηλεκτροκινητήρων καθημερινής χρήσης βασισμένους σε μπαταρίες υψηλής τάσης Volt ιόντων λιθίου. Με την τεχνολογία Concept BlueZERO η Mercedes - Benz παρουσιάζει τρεις συνδυασμούς κινητήρων : Τεχνολογίες BlueEFFICIENCY. Διάφορα μοντέλα, διαφορετικά μέτρα, ένας στόχος : η μέγιστη δυνατήτα αποδοτικότητα.

9 Ευελιξία Αποδοτικότητα 7 ηλεκτροκινητήρας μπαταρίας, ηλεκτροκινητήρας μπαταρίας με κινητήρα εσωτερικής καύσης για την παραγωγή ρεύματος και με ενεργειακές κυψέλες ο οποίος θα διατίθεται στην B - Class F - CELL από το 2010 στα πλαίσια μίας μικρής παραγωγής. Τα ολοκληρωτικά μέτρα αποδοτικότητας για την προστασία του περιβάλλοντος δεν περιλαμβάνει μόνο νέες κινητήριες τεχνολογίες. Με τον όρο Design for Environment ( σχεδιασμός για το περιβάλλον ) μελετάμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος από τη σχεδίαση έως και την ανακύκλωση. Το ίδιο ισχύει για την κατασκευή και λειτουργία νέων εργοστασίων. Εξοικονομούμε ενέργεια, αποφεύγουμε τις ρυπογόνες ουσίες και χρησιμοποιούμε αυξανόμενα, ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες. Επίσης η Mercedes - Benz είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο που διαθέτει περιβαλλοντικά πιστοποιητικά από τον ανεξάρτητο φορέα TÜV 1. H TrueBlueSolutions εννοεί και την ενεργή συμβολή της εταιρείας και των συνεργατών σε μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα και έξω από τα εργοστάσια. Ή και την συμμετοχή στην εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων της δεύτερης γενιάς ( BTL / Biomass - to - Liquid ) όπως το SunDiesel, το οποίο δεν βρίσκεται σε ανταγωνισμό με την παραγωγή τροφίμων. Μία ακόμη πτυχή της φιλοσοφίας TrueBlueSolutions αποτελεί ο ερευνητικός τομέας της βιονικής, η οποία, μελετώντας τις δομές και τρόπους κατασκευής στη φύση, βγάζει συμπεράσματα, π.χ. για την αεροδυναμική και τη μείωση βάρους στην κατασκευή αμαξωμάτων. 1 TÜV SÜD Management Service Ε.Π.Ε., Mόναχο. Τεχνολογία HYBRID. Από το Καλοκαίρι του 2009 στην S - Class. Απολαύστε ένα από τα πιο οικονομικά πολυτελή αυτοκίνητα στον κόσμο. Concept BlueZERO. Τρεις τρόποι για οχήματα μηδενικών ρύπων στην καθημερινότητα του μέλλοντος. F - CELL. Αντιρρυπαντική κινητικότητα με την κινητήρια τεχνολογία του μέλλοντος : από το 2010 η B - Class F - CELL μπαίνει στην παραγωγή.

10 8 Ευελιξία Πετρελαιοκινητήρες Όποιος επενδύει σε ένα έργο τέχνης θα πρέπει να γνωρίζει και τις τεχνολογίες που διαθέτει. Η καλή εμφάνιση δεν είναι το παν στη ζωή. Για αυτό το λόγο, οι κινητήρες της CLS εντυπωσιάζουν με τις άριστες επιδόσεις τους. Εάν, για παράδειγμα, δίνετε έμφαση σε μεγάλη ροπή με εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, τότε μπορείτε να επιλέξετε τη CLS 350 CDI με πετρελαιοκινητήρα V6. Αυτό το μηχανικό σύνολο αποδίδει ισχύ 224 hp και μέγιστη ροπή στρέψης 540 Νm από τις 1600 κιόλας στροφές, εξασφαλίζοντας δυναμική επιτάχυνση και ασυναγώνιστες ρεμπρίζ. CLS 350 CDI Nm kw Εξοπλισμένος με υπερσύγχρονη τεχνολογία Common - Rail - Diesel, ο κινητήρας V6 διαθέτει υψηλή ροπή, ακόμη και από χαμηλές στροφές. Περαιτέρω πληροφορίες για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO 2 θα βρείτε στη σελίδα Στροφές ( σ.α.λ. ) Poπή ( Nm ) lσχύς ( kw ) 0

11

12 10 Ευελιξία Βενζινοκινητήρες Δείχνει τις αρετές του εν κινήσει. Το ταμπεραμέντο της CLS σας θα το επιλέξετε εσείς. Στη διάθεσή σας βρίσκονται δύο κινητήρες V6 και ένας V8. Οι επιλογές ξεκινούν με τη CLS 300. Ο βενζινοκινητήρας της αποδίδει 231 hp και εντυπωσιάζει με την ελαστικότητά του και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Για πιο sport επιδόσεις διατίθεται η CLS 350 CGI. Και εδώ θα εντυπωσιαστείτε από τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, διότι το καύσιμο ψεκάζεται υπό υψηλή πίεση μέσω πιεζοηλεκτρικών μπεκ απευθείας στο θάλαμο καύσης. Η CLS 350 CGI διαθέτει ονομαστική ισχύ 292 hp. Ακόμη πιο δυναμικές επιδόσεις προσφέρει η CLS 500. Το μηχανικό σύνολο V8 με 388 hp ισχύ μετατρέπει τη sport οδήγηση σε μία ατελείωτη απόλαυση. Όποια όμως και αν είναι η επιλογή σας, η CLS, σε κάθε περίπτωση, θα είναι ένας ευέλικτος και άνετος συνοδός. CLS 300 CLS 350 CGI CLS kw 300 Η επιλογή ενός βενζινοκινητήρα V Nm 170 kw kw 365 Nm Nm ή ενός V8 είναι θέμα γούστου δυναμικές και άνετες μετακινήσεις καθώς και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου προσφέρουν και οι τρεις κινητήρες Στροφές ( σ.α.λ. ) Στροφές ( σ.α.λ. ) Στροφές ( σ.α.λ. ) Poπή ( Nm ) lσχύς ( kw )

13

14 12 Ευελιξία AIRMATIC Μερικές φορές η σκληρότητα είναι απαραίτητη για την επίτευξη της βέλτιστης άνεσης. Λιθόστρωτοι δρόμοι ή αυτοκινητόδρομος - προαιρετικά μπορείτε να «αιωρείστε» πάνω από οποιοδήποτε οδόστρωμα. Διότι με την αερανάρτηση AIRMATIC DC, οι επιρροές της οδηγικής άνεσης από ανωμαλίες του οδοστρώματος θα ανήκουν στο παρελθόν. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις ρυθμίσεις : την άνετη, τη sport - άνετη και τη sport. Για να παραμένει το ύψος του αμαξώματος σταθερό, το σύστημα διαθέτει, επιπλέον, ρύθμιση ύψους αμαξώματος ανεξάρτητη από το φορτίο του οχήματος. Σε γρήγορες μετακινήσεις, το αμάξωμα χαμηλώνει αυτόματα, για να μειωθούν οι κλίσεις και οι ταλαντώσεις. Το AIRMATIC DC διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό των 8κύλινδρων εκδόσεων. Το AIRMATIC DC προσαρμόζει την ανάρτηση στη οδήγησή σας, ανεξάρτητα από το φορτίο, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη ευστάθεια.

15 Το AIRMATIC DC προσφέρει ακόμη πιο άνετη και sport οδήγηση. Αυτό εξασφαλίζεται μέσω του προσαρμοζόμενου συστήματος απόσβεσης κραδασμών και ταλαντώσεων, το οποίο προσαρμόζει τη σκληρότητα της ανάρτησης στις εκάστοτε οδηγικές συνθήκες. Το σύστημα διαθέτει, αντί για κοινά ελατήρια, ελατήρια ρυθμιζόμενα με αέρα, τα οποία με ηλεκτρονική διαχείριση της πίεσης γίνονται πιο μαλακά ή πιο σκληρά. Κάθε ελατήριο διαθέτει επιπλέον όγκο αέρα, ο οποίος μπορεί, εν ανάγκει, να απενεργοποιηθεί. Εάν οι αισθητήρες καταγράψουν sport οδήγηση, τότε τα ελατήρια γίνονται πιο σκληρά. Το σύστημα όμως ελέγχεται και χειροκίνητα.

16

17 Ευελιξία Κιβώτια ταχυτήτων 15 Μερικοί πιστεύουν στις μαγικές ιδιότητες του αριθμού επτά. Για παράδειγμα οι σχεδιαστές που εξελίσσουν τα κιβώτια ταχυτήτων μας. Η Mercedes - Benz ανέκαθεν κατασκεύαζε εύχρηστα και ανθεκτικά αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Και είναι λογικό, διότι πριν από 40 περίπου χρόνια ήμασταν οι πρώτοι που εξοπλίσαμε ένα όχημα με υδραυλικό αυτόματο κιβώτιο. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Και επειδή η CLS πρέπει να διαθέτει μόνο κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις, όλες οι εκδόσεις της διαθέτουν το πρωτοποριακό αυτόματο κιβώ - τιο 7G - TRONIC. Οι επτά σχέσεις εμπρόσθιας μετάδοσης και τα χαμηλότερα άλματα στροφών εξασφαλίζουν ομαλότερες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς ενοχλητικές διακοπές ισχύος. Εκτός αυτού, τα προαιρετικά χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι δίνουν τη δυνατότητα ακόμη ταχύτερων αλλαγών.

18

19 Ασφάλεια Σύστημα φωτισμού στροφών 17 Σκεφτήκαμε διεξοδικά για να βλέπετε καλύτερα στις στροφές. Διαδρομές με πολλές στροφές ειδικά τη νύχτα απαιτούν μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Για να μπορείτε να είστε ήρεμοι, ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να εξοπλίσετε τη CLS με προβολείς Bi - Xenon, οι οποίοι είναι δύο φορές πιο ισχυροί από ό,τι οι κοινοί προβολείς αλογόνου. Στον ενεργό φωτισμό των στροφών, τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα ακολουθούν την κατεύθυνση του τιμονιού. Οι στροφές φωτίζονται έως και 25 % καλύτερα. Επιπλέον, εν ανάγκει, ο φωτισμός κατεύθυνσης ενεργοποιείται σε ταχύτητες έως και 40 km / h. Όταν στρίβετε, ο αντίστοιχος προβολέας ομίχλης ενεργοποιείται και υποστηρίζει τα φώτα πορείας για τον βέλτιστο δυνατό φωτισμό της στροφής. Το ίδιο ισχύει όταν ενεργοποιείτε τα flash. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της τεχνολογίας Bi - Xenon είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας των λαμπτήρων σε σχέση με κοινά φωτιστικά σώματα.

20 18 AMG CLS 63 AMG Ένας από τους ωραιότερους τρόπους επίτευξης υψηλών επιδόσεων. Σας ενθουσιάζει τόσο ένα coupé όσο και ένα saloon ; Τότε θα πρέπει να λάβετε μία συνεπή απόφαση, επιλέγοντας τη CLS 63 AMG. Δεν προσφέρει μόνο γνήσια δυναμική αλλά και οπτικά highlights όπως τις ζάντες αλουμινίου AMG 19 ιντσών, σχεδίασης τριπλών ακτίνων. Ο κινητήρας AMG V8 αποδίδει ονομαστική ισχύ 514 hp και ονομαστική ροπή στρέψης 630 Nm. Στο εσωτερικό της CLS 63 AMG σάς περιμένουν πολλά sport χαρακτηριστικά. Εδώ θα βρείτε τα sport καθίσματα AMG με στοιχεία Alcantara και επένδυση δέρματος Nappa. To sport εργονομικό τιμόνι AMG με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων από αλουμίνιο, από τα οποία μπορείτε να χειρίζεστε χειροκίνητα το AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G - TRONIC είναι όμορφο και ταυτόχρονα πρακτικό. Την καλύτερη παρέα σάς κρατάει η οθόνη πολυλειτουργικών ενδείξεων AMG με λειτουργία RACETIMER.

21 AMG AMG PERFORMANCE STUDIO 19 Για ακόμη πιο sport εμφάνιση μπορείτε να εξοπλίσετε το εσωτερικό με προαιρετικά διακοσμητικά στοιχεία AMG από ανθρακονήματα, καθώς και φωτιζόμενα μαρσπιέ επιβίβασης AMG. Προαιρετικά διατίθεται και το εξωτερικό πακέτο ανθρακονημάτων, το οποίο αποτελείται από : ανακλαστήρες, εμπρόσθια ποδιά, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, μία διακριτική αεροτομή στην πόρτα του χώρου αποσκευών και λεπτομέρειες ανθρακονημάτων στην πίσω ποδιά. Έτσι, η sport εμφάνιση θα είναι εγγυημένη. Το AMG PERFORMANCE STUDIO σάς προσφέρει περαιτέρω δυνατότητες εξατομίκευσης της CLS 63 AMG, τόσο τεχνικά όσο και εμφανισιακά. Προαιρετικά μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε το AMG Performance Package, το οποίο αποτελείται από εμπρόσθιες αεριζόμενες δισκόπλακες πολλαπλών επιστρώσεων με διάμετρο 390 mm, μπλοκέ διαφορικό πίσω άξονα καθώς και στιλβωμένες ζάντες αλουμινίου AMG 19 ιντσών, σχεδίασης διπλών ακτίνων.

22

23 Άνεση Εσωτερικό 21 Με τη CLS, κάθε προορισμός θα είναι ιδιαίτερος. Μία μικρή διαδρομή ή ένα μεγάλο ταξίδι όλες οι μετακινήσεις σας με τη CLS θα είναι ήρεμες. Διότι στο εσωτερικό, η άνεση είναι γραμμένη με μεγάλα γράμματα. Στα εμπρόσθια καθίσματα, η θέση και το ύψος της έδρας, η κλίση της πλάτης καθώς και το μήκος της έδρας των καθισμάτων μπορούν να ρυθμιστούν εξατομικευμένα με την ηλεκτρική ρύθμιση 4 σημείων. Όμως, στη CLS, δεν έχετε μόνο τον έλεγχο της άνεσης καθισμάτων, αλλά και τον έλεγχο του οχήματος με το τιμόνι σε δέρμα Nappa, σχεδίασης 3 ακτί - νων ( βασικός εξοπλισμός ), το οποίο έχει ωραία εμφάνιση και ακόμη πιο ωραία αίσθηση. Και τα γραφικά των οργάνων της οθόνης πολυλειτουργικών ενδείξεων, χάρη στη sport σχεδίαση και το λευκό φόντο, προσφέρουν μία ακόμη πιο sport αίσθηση. Grand Coupé ο συσχετισμός αυτής της κατηγορίας με τα ξενοδοχεία πολυτελείας είναι δικαιολογημένος. Διότι, ο πολυτελής εξοπλισμός είναι δεδομένος. Στο εσωτερικό της CLS δεν μένει καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη σε θέματα άνεσης και ξεκούρασης. Οι χώροι για τα πόδια, για τους αγκώνες και για το κεφάλι είναι τόσο άνετοι όσο σε κανένα άλλο coupé. Η φαρδιά κεντρική κονσόλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν άνετο υποβραχιόνιο, ενώ η ποιοτική επεξεργασία των υλικών του εσωτερικού εξασφαλίζει μία τέτοια ατμόσφαιρα πολυτέλειας που δεν θα θέλετε να αποβιβαστείτε.

24 22 Άνεση Εσωτερικό Μερικές αρετές φαίνονται μόνο στις μεγάλες διαδρομές. Σε ένα αυτοκίνητο υψηλών απαιτήσεων παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι, φυσικά, η οδηγική αίσθηση. Όμως, ιδίας σημασίας είναι η πρότυπη εργονομία και ένα επίπεδο άνεσης που να εκπληρώνει και τις πιο μεγάλες απαιτήσεις. Όλα αυτά μπορούν να απολαύσουν οι επιβαίνοντες της CLS και στις μεγάλες διαδρομές. Ο χώρος επιβατών ενθουσιάζει με δύο άνετα ατομικά καθίσματα, τα οποία προσφέρουν άνεση χώρων για τα πόδια και τους αγκώνες. Και χάρη στο προηγμένο σύστημα αυτόματου κλιματισμού άνεσης THERMOTRONIC ( βασικός εξοπλισμός ), μπορεί ο κάθε επιβάτης να ρυθμίσει ξεχωριστά τη θερμοκρασία, στην οποία θα αισθάνεται ακόμη πιο άνετα. Το προηγμένο σύστημα αυτόματου πολυζωνικού κλιματισμού THERMOTRONIC σάς δίνει, επιπλέον, τη δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης της θερμοκρασίας και για τους πίσω επιβάτες.

25

26 24 Εσωτερικό designo Όμορφη είναι. Αν θέλετε μπορεί να γίνει και σπάνια. Κάθε άνθρωπος διαφέρει. Για αυτό το λόγο σάς προσφέρουμε τη μεγάλη γκάμα εξοπλισμού designo, ώστε να εξοπλίσετε τη νέα σας CLS σύμφωνα με το δικό σας γούστο και τις δικές σας επιθυμίες. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα εξωτερικών βαφών, πολυτελών αποχρώσεων δέρματος και υψηλής ποιότητας διακόσμου. Έτσι, τα καθίσματα και οι κεντρικές επενδύσεις των θυρών διαθέτουν επένδυση εξαιρετικού δέρματος ( όπως στην εικόνα σε designo «Sand», Χ10 ). Οι χαρακτηριστικές διπλές ραφές στο κέντρο των καθισμάτων καθώς και η πλακέτα designo ενισχύουν τον αέρα της αποκλειστικότητας. Ο διάκοσμος σε ξύλο ή σε γυαλιστερή μαύρη λάκα «Piano» δημιουργεί μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η προαιρετική επένδυση οροφής σε πολυτελές Alcantara, για παράδειγμα σε ανθρακί, ολοκληρώνει ιδανικά την εικόνα του εσωτερικού.

27

28 26 Η πολυτέλεια στη CLS είναι standard και μπορεί να γίνει ακόμη πιο μεγάλη. Η CLS αποτελεί τον ορισμό ενός άνετου αυτοκινήτου. Όποιος θέλει, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από μία μεγάλη γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού, για να δημιουρήσει μία ακόμη πιο ξεχωριστή και άνετη CLS. Για παράδειγμα, στο βασικό εξοπλισμό μπορείτε να απολαύσετε το ηχοσύστημα Audio 20 CD, το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με επένδυση δέρματος Nappa και το Cruise Control με μεταβλητό περιορι - στή ταχύτητας SPEEDTRONIC. Περαιτέρω στοιχεία για το βασικό εξοπλισμό θα βρείτε στον πίνακα της επόμενης σελίδας. Το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών σάς δίνει τη δυνατότητα χειρισμού του τηλεφώνου και των διαφόρων λειτουργιών του οχήματος όπως της οθόνης πολυλειτουργικών ενδείξεων καθώς και του ηχοσυστήματος, χωρίς να απομακρύνετε τα χέρια σας από το τιμόνι.

29 Εξοπλισμός Βασικός εξοπλισμός 27 Ο αυτόματος κλιματισμός THERMATIC με σύνθετο φίλτρο και λειτουργία ανακύκλωσης εξασφαλίζει την ιδανική θερμοκρασία στη CLS. Το προηγμένο σύστημα αυτόματου πολυζωνικού κλιματισμού THERMOTRONIC σάς δίνει, επιπλέον, τη δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης της θερμοκρασίας για κάθε έναν από τους τέσσερις επιβαίνοντες. Βασικός εξοπλισμός ( επιλογές ) ADAPTIVE BRAKE με λειτουργία HOLD AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G - TRONIC στη CLS 63 AMG Cruise Control με μεταβλητό περιοριστή ταχύτητας SPEEDTRONIC με πεδητική επέμβαση Sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, σχεδίασης 3 ακτίνων σε δέρμα Nappa Aυτόματο κιβώτιο 7G - TRONIC Αυτόματος κλιματισμός άνεσης 4 ζωνών THERMOTRONIC στον βασικό εξοπλισμό της CLS Ένδειξη διαστημάτων συντήρησης ASSYST PLUS με υπολογιστή συντήρησης Εξωτερικοί καθρέπτες θερμαινόμενοι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, με κοίλο, ασφαιρικό κάτοπτρο και ενσωματωμένα flash. Διαθέτουν επίσης ηλεκτρική αναδίπλωση και αυτόματη αντιθαμβωτική λειτουργία Ζώνες ασφαλείας 3 σημείων, εμπρός ρυθμιζόμενες καθ ύψος, πίσω με αυτόματη προσαρμογή ύψους Ηλεκτρικά παράθυρα, 4, με λειτουργία άνεσης και προστασίας Ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP με σύστημα αντιολίσθησης τροχών Audio 20 CD με πληκτρολόγιο τηλεφώνου, 9 ηχεία και ενσωματωμένη κεραία στο πίσω παρμπρίζ Θερμομονωτικά κρύσταλλα, πίσω ανεμοθώρακας από μονό κρύσταλλο ασφαλείας Καθίσματα οδηγού και συνοδηγού ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα Μετωπικοί αερόσακοι πολλαπλών βαθμίδων, πλευρικοί αερόσακοι εμπρός, αερόσακοι παραθύρων Προσκέφαλα, 4, πίσω ηλεκτρικά αναδιπλούμενα, εμπρόσθια ενεργά NECK - PRO Σύστημα υποβοήθησης πέδησης BAS Υαλοκαθαριστήρες με λειτουργία TOUCH - GO, αδιαβάθμητων διαστημάτων και αισθητήρα βροχής Υδραυλικό τιμόνι εξαρτώμενο από την ταχύτητα ( παραμετρικό ) και κολόνα τιμονιού ασφαλείας Φιλοσοφία ενιαίας ασφάλειας Φίλτρο Μικροσωματιδίων στη CLS 350 CDI

30 28 Με το KEYLESS - GO μπορείτε να ανοίξετε την CLS, χωρίς καν να αγγίξετε το κλειδί εκκίνησης και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον κινητήρα από ένα μπουτόν εκκίνησης στον επιλογέα. Εάν θέλετε, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε, για παράδειγμα, τα ιδιαίτερα άνετα, εμπρόσθια δυναμικά αυτορρυθμιζόμενα καθίσματα με πακέτο μνήμης και να κάνετε ακόμη πιο άνετη τη διαβίωσή σας στο εσωτερικό της CLS. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το αυτόνομο σύστημα ρύθμισης εγγύτητας και ταχύτητας DISTRONIC, για να διατηρείτε σταθερή την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και να είστε ακόμη πιο ξεκούραστοι κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Το προαιρετικό τιμόνι με δερμάτινη και ξύλινη επένδυση προσδίδει μία ιδιαίτερα πολυτελή νότα στο εσωτερικό.

31 Εξοπλισμός Προαιρετικός εξοπλισμός 29 Χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων σάς δίνουν τη δυνατότητα sport αλλαγών ταχυτήτων από το τιμόνι. Το πλήκτρο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης κινητήρα του προαιρετικού KEYLESS - GO βρίσκεται στον επιλογέα. Τα προαιρετικά ενεργά ανατομικά καθίσματα προσαρμόζονται στον σωματότυπο του εκάστοτε επιβάτη.

32 30 Εάν θέλετε, μπορείτε να αποκτήσετε ένα ηχοσύστημα που να ανταγωνίζεται τον κρυστάλλινο ήχο του κινητήρα. Στο βασικό εξοπλισμό της η CLS διαθέτει το ηχοσύστημα Audio 20 CD με 9 ηχεία. Προαιρετικά διατίθεται το Audio 50 APS. Για μέγιστη δυνατή άνεση και ευχρηστία μπορείτε να επιλέξετε το σύστημα κεντρικού ελέγχου και ενδείξεων COMAND APS. Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα συνδυάζει διάφορες λειτουργίες σε μία συσκευή. Με το COMAND APS μπορείτε να χειρίζεστε ακόμη πιο άνετα το ραδιόφωνο, το DVD - Player, το σύστημα πλοήγησης*, καθώς και το τηλέφωνο. Τη βέλτιστη ποιότητα ήχου εξασφαλίζουν το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 με 12 ηχεία metal matrix και ισχύ 510 Watt ή το High - End ηχοσύστημα surround AMG με δύο ψηφιακούς ενισχυτές ICEpower και ισχύ 705 Watt. Σε συνδυασμό με το ηχοσύστημα Audio 50 APS με CD - ROM, RDS - Tuner και πληκτρολόγιο τηλεφώνου, το ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 ( προαιρετικά ) προσφέρει την απόλυτη ηχητική πανδαισία. Το High - End ηχοσύστημα surround AMG εξασφαλίζει αξεπέραστη ποιότητα ήχου.

33 Εξοπλισμός Προαιρετικός εξοπλισμός 31 Η ηλεκτρική, γυάλινη, ανυψούμενη / ανοιγόμενη ηλιοροφή επιτρέπει, ανά πάσα στιγμή, την είσοδο δροσερού αέρα στο εσωτερικό. Το προαιρετικό PARKTRONIC σάς ενημερώνει για την απόσταση εμποδίων από τη CLS κατά τη διάρκεια της στάθμευσης. Πακέτο μνήμης για την αποθήκευση ρυθμίσεων των εμπρόσθιων καθισμάτων, της κολόνας τιμονιού και των εξωτερικών καθρεπτών. Προαιρετικός εξοπλισμός ( επιλογές ) COMAND APS, σύστημα κεντρικού ελέγχου και ενδείξεων για ραδιόφωνο / πλοήγηση KEYLESS - GO PARKTRONIC Αντικλεπτικό σύστημα EDW με προστασία κατά της ρυμούλκησης και ασφάλιση εσωτερικού Αυτόνομο σύστημα ρύθμισης εγγύτητας και ταχύτητας DISTRONIC Δυναμικά αυτορυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού / συνοδηγού Εμπρόσθια καθίσματα ( με αυτόνομο σύστημα κλιματισμού / θέρμανσης ), και προσκέφαλα άνεσης Ηλεκτρικά ανοιγόμενη / ανυψούμενη γυάλινη ηλιοροφή Ημιενεργή αερανάρτηση AIRMATIC Dual Control για CLS 350 CDI, CLS 300 και CLS 350 CGI 1 Η λειτουργία φωτισμού κατεύθυνσης δεν διατίθεται για την CLS 63 AMG. Ηχοσύστημα Audio 50 APS με σύστημα πλοήγησης με DVD* Ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 με 12 ηχεία υψηλής απόδοσης Πακέτο μνήμης ρυθμίσεων για τις εμπρόσθιες θέσεις, την κολόνα τιμονιού και τους καθρέπτες Προβολείς Bi - Xenon με ενεργό φωτισμό στροφών/λειτουργία φωτισμού κατεύθυνσης 1 στους προβολείς ομίχλης Προεγκατάσταση για κινητό τηλέφωνο στο υποβραχιόνιο με σύστημα ανοικτής ακρόασης και κεραία Σύστημα πλύσης φανών Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με επένδυση ξύλου ή δέρματος ( με δερμάτινη επένδυση προαιρετικά με θερμαινόμενη στεφάνη ) Τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων * Χαρτογράφηση με σημαντική κάλυψη της Αττικής και των κύριων εθνικών οδών.

34 32 Εξοπλισμός Ζάντες αλουμινίου Οι ζάντες αλουμινίου. Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σχεδίασης 10 ακτίνων ( βασικός εξοπλισμός CLS 350 CDI, CLS 300, CLS 350 CGI ). Ζάντες αλουμινίου, σχεδίασης 5 ακτίνων, 18 ιντσών ( standard CLS 500, προαιρετικά για 6κύλινδρες εκδόσεις, κωδικός R96 / R36 ). Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σχεδίασης 5 διπλών ακτίνων, στιλβωμένες, με ελαστικά μικτών διαστάσεων ( προαιρετικά, κωδικός R70 ). Ζάντες αλουμινίου, σχεδίασης 8 ακτίνων, 18 ιντσών, με ελαστικά μικτών διαστάσεων ( προαιρετικά, κωδικός 33R ). Ζάντες αλουμινίου AMG, σχεδίασης 5 ακτίνων, 19 ιντσών, στιλβωμένες, με ελαστικά μικτών διαστάσεων ( προαιρετικά, κωδικός 770). Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σχεδίασης 7 ακτίνων, με ελαστικά μικτών διαστάσεων ( γνήσια αξεσουάρ ).

35

36 34 Ακαταμάχητα όμορφη. Και ιδιαίτερα ανθεκτική. ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ Η βαφή της CLS σχηματίζει το λαμπερό επίλογο του «έξυπνου» συστήματος αντισκωριακής προστασίας της Mercedes - Benz. Έτσι, το αμάξωμα βάφεται εκτός των άλλων με φωσφορικό ψευδάργυρο και ηλεκτροφόρτιση, τεχνικές, οι οποίες προσφέρουν αντισκωριακή προστασία μεγάλης χρονικής διάρκειας. Εκτός αυτού, για περιβαλλοντολογικούς λόγους, χρησιμοποιού - νται στο μεγαλύτερο μέρος τους βαφές υδατικής βάσης. 040 Μαύρο 197 Μαύρο «Obsidian» 300 Πράσινο «Periclase» 359 Μπλε «Tansanite»

37 Χρωματισμοί και υλικά Χρώματα εξωτερικής βαφής Γκρι «Flint» 775 Ασημί «Iridium» 799 Λευκό «Diamond BRIGHT» 492 Καφέ «Rutil» 792 Ασημί «Palladium» 963 Γκρι «Indium» 544 Κόκκινο «Carneol» 798 Μπεζ «Sanidine»

38 36 Χρωματισμοί και υλικά Υφάσματα, δέρμα και διάκοσμος ΔΕΡΜΑ ΝΑΡΡΑ, ΔΕΡΜΑ ΝΑΡΡΑ Club - Design βασικός εξοπλισμός Προαιρετικός εξοπλισμός / CLS 63 AMG / ΔΕΡΜΑ EXCLUSIVE NAPPA, ΔΕΡΜΑ ΝΑΡΡΑ EXCLUSIVE Club - Design προαιρετικός εξοπλισμός ΥΦΑΣΜΑ / ΔΕΡΜΑ «Biarritz» ΔΕΡΜΑ Βασικός εξοπλισμός 1 Προαιρετικός εξοπλισμός CLS 63 AMG ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 001 Μαύρο 201 Mαύρο 861 / 811 Μαύρο 281 / 581 Μαύρο Καρυδιά ματ 204 Μπεζ «Cashmere» 864 / 814 Μπεζ «Cashmere» 284 / 584 Μπεζ «Cashmere» Σφένδαμος γυαλιστερός Κόκκινο «Sunset» 867 / 817 Κόκκινο «Sunset» 288 / 588 Γκρι «Basalt» «Laurel» high - gloss Γκρι «Basalt» 868 / 818 Γκρι «Basalt» 1 Βασικός εξοπλισμός CLS Προαιρετικός εξοπλισμός. Καστανιά γυαλιστερή 2

39 Χρωματισμοί και υλικά Δυνατότητες συνδυασμών 37 Δυνατότητες συνδυασμού εξωτερικών βαφών και επενδύσεων εσωτερικού. ΑΚΡΥΛΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ ΥΦΑΣΜΑ /ΔΕΡΜΑ «Biarritz» ΔΕΡΜΑ 1 Μαύρο Μαύρο Μπεζ «Cashmere» Κόκκινο «Sunset» Γκρι «Basalt» ΔΕΡΜΑ ΝΑΡΡΑ Μαύρο Μπεζ «Cashmere» Κόκκινο «Sunset» Γκρι «Basalt» Μαύρο u O O O O O O O O ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ Μαύρο «Obsidian» u O O O O O O O O Πράσινο «Periclase» u O O t o O O t o Μπλε «Tansanite» u O o t O O o t O Γκρι «Flint» u O o o o O o o o Καφέ «Rutil» u O O o o O O o o Κόκκινο «Carneol» u O O t o O O t o Ασημί «Iridium» u O o O O O o O O Ασημί «Palladium» u O t O O O t O O Μπεζ «Sanidine» u O O t t O O t t Λευκό «Diamond BRIGHT» u O o O O O o O O Γκρι «Indium» u O O t t O O t t u Βασικός εξοπλισμός O Προτείνεται o Πιθανός συνδυασμός t Δεν προτείνεται 1 Βασικός εξοπλισμός CLS 500.

40 38 Τεχνολογία Τεχνικά χαρακτηριστικά Τεχνικά χαρακτηριστικά. CLS 350 CDI CLS 300 CLS 350 CGI CLS 500 CLS 63 AMG Αριθμός κυλίνδρων / διάταξη 6 / V 6 / V 6 / V 8 / V 8 / V Κυβισμός ( cm 3 ) Ονομαστική ισχύς 1 ( hp σε 1 / min ) 224 / / / / / 6800 Ονομαστική ροπή στρέψης 1 ( Nm σε 1 / min ) 540 / / / / / 5200 Συμπίεση 17,7 11,3 12,2 10,7 11,3 Επιτάχυνση km / h ( s ) 7,0 7,7 2 6,7 2 5,4 2 4,5 Τελική ταχύτητα ( km / h ) Διαστάσεις ελαστικών245/45 R 17245/45 R 17245/45 R 17245/40 R / 35 R 19 ( εμπρός ) 285 / 30 R 19 ( πίσω ) Καύσιμο Κατανάλωση καυσίμου 4 ( l / 100 km ) Αστικός / υπεραστικός / μικτός κύκλος Diesel 10,6 11,0 / 5,9 6,4 / 7,6 8,1 Super αμόλυβδη 13,8-14,1 / 7,4-7,7 / 9,8-10,0 Super αμόλυβδη 13,0 13,2 / 7,0 7,2 / 9,1 9,3 Super αμόλυβδη 17,0 17,2 / 8,5 8,7 / 11,6 11,8 Super Plus αμόλυβδη 22,6 / 9,9 / 14,5 Εκπομπές 4 CO 2 ( g / km ) μικτές Χωρητικότητα ρεζερβουάρ ( l )/ ρεζέρβα περ. 80 / 9 80 / 9 80 / 9 80 / 9 80 / 14 Κύκλος στροφής ( m ) 11,2 11,2 11,2 11,2 11,5 Κενό βάρος 6 ( kg ) Μικτό βάρος ( kg ) Στοιχεία σύμφωνα με την Οδηγία 80 / 1269 / ΕΟΚ στην ισχύουσα έκδοση. 2 Με το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων ( προαιρετικά ), η επιτάχυνση km / h στο πρόγραμμα χειροκίνητων αλλαγών είναι 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερη. 3 Ηλεκτρονικός περιορισμός. 4 Στοιχεία σύμφωνα με την Oδηγία 80 / 1268 / ΕOΚ στην ισχύουσα έκδοση. Τα στοιχεία δεν αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο όχημα και δεν είναι μέρος της προσφοράς, αλλά εξυπηρετούν στη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών οχημάτων. 5 Πληροί την Οδηγία EU5. 6 Στοιχεία σύμφωνα με την Οδηγία 92 / 21 / ΕΕ στην έκδοση 95 / 48 / ΕΕ ( όχημα σε κατάσταση εκκίνησης, πλήρωση δοχείου καυσίμου κατά 90 %, με οδηγό 68 κιλών και αποσκευές 7 κιλών ) για οχήματα με βασικό εξοπλισμό. Ο προαιρετικός εξοπλισμός και τα αξεσουάρ αυξάνουν, κατά κανόνα, την τιμή αυτή.

41 Τεχνολογία Διαστάσεις Όλα τα στοιχεία δίδονται σε χιλιοστά. Οι απεικονιζόμενες διαστάσεις αποτελούν μέσους όρους. Ισχύουν για οχήματα με βασικό εξοπλισμό και χωρίς φορτίο.

42

43 Υπηρεσίες 41 Καιρός να βιώσετε μία νέα εμπειρία. Μία Mercedes - Benz δείχνει την αξία της στο δρόμο. Διότι μόνο στην άσφαλτο θα βιώσετε την κυρίαρχη οδηγική αίσθηση που προσδίδει σε αυτά τα αυτοκίνητα ασύγκριτη ποιότητα. Νιώστε τη δύναμη των πανίσχυρων κινητήρων και την ακρίβεια, με την οποία ανταποκρίνεται το όχημα σε κάθε εντολή σας. Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, την οποία βιώνετε κατά τη διάρκεια της οδήγησης μίας Mercedes - Benz, δεν περιγράφεται με λόγια αλλά μένει ανεξίτηλη στις αναμνήσεις σας. Για αυτό το λόγο θέλουμε να σας προσκαλέσουμε για ένα test drive. Στην ιστοσελίδα μας - benz.gr μπορείτε να βρείτε τον πλησιέστερο σε εσάς Εξουσιοδοτημένο Διανομέα Mercedes - Benz. Σας περιμένουμε. Στο διαδίκτυο έχετε επίσης και τη δυνατότητα να γνωρίσετε το μοντέλο της αρεσκείας σας σε μία διαλογική παρουσίαση. Επιβιβαστείτε και γνωρίστε το αυτοκίνητο των ονείρων σας μέσω προσομοιώσεων. Μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία σημαντικών λειτουργιών, να εξετάσετε την άνεση του εσωτερικού ή να ενημερωθείτε για τα πλεονεκτήματα του εκάστοτε μοντέλου. Περαιτέρω πληροφορίες στη σελίδα - benz.gr Από τώρα μπορείτε να φέρετε τον κόσμο της Mercedes - Benz και στο κινητό σας. Εκτός από μία παρουσίαση όλων των επιβατικών θα βρείτε διάφορες πληροφορίες για την μάρκα καθώς και προτάσεις διασκέδασης και άμεσης επικοινωνίας με διάφορες υπηρεσίες στη σελίδα

44 Σχετικά με το περιεχόμενο του εντύπου : το παρόν έντυπο δόθηκε για εκτύπωση στις 09 / 02 / Μετά την ημερομηνία αυτή είναι δυνατόν να επέλθουν διαφοροποιήσεις στο προϊόν. O κατασκευαστής διατηρεί τo δικαίωμα για αλλαγές κατά τη διάρκεια τoυ χρόνου παράδοσης στην κατασκευή ή στο σχήμα, για χρωματικές αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις στον εξοπλισμό, εφόσον οι αλλαγές και οι διαφοροποιήσεις αυτές παραμένουν εντός λογικών ορίων σε ό,τι αφορά τον αγοραστή, λαμβάνοντας υπόψη και τα συμφέροντα του πωλητή. Εφόσον ο πωλητής ή ο κατασκευαστής χρειαστεί να χρησιμοποιήσει για το χαρακτηρισμό της παραγγελίας ή του αντικειμένου αγοράς κωδικούς ή αριθμούς, δεν προκύπτουν κανενός είδους δικαιώματα από το γεγονός αυτό και μόνο. Oι εικόνες μπορεί να περιέχουν αξεσουάρ και εξαρτήματα που δεν ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Oι αποκλίσεις στο χρώμα οφείλονται σε τεχνικούς περιορισμούς κατά την εκτύπωση. Το έντυπο αυτό θα έχει διεθνή χρήση. Εντούτοις οι προδιαγραφές και οι συνέπειες σε σχέση με τη νομοθεσία, το ισχύον δίκαιο και τη φορολογία μέχρι και την ημέρα εκτύπωσης του εντύπου ισχύουν μόνο για την Oμοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Για συγκεκριμένες πληροφορίες απευθυνθείτε στους Εξουσιοδοτημένους Διανομείς της Mercedes - Benz. - benz.gr Daimler AG, Stuttgart BC / MR / 0709 Printed in Germany

E-Class Saloon και Estate.

E-Class Saloon και Estate. E-Class Saloon και Estate. λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός

Διαβάστε περισσότερα

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE.

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Viano 3 Το Via no. Ελευθερία κινήσεων για μια ζωή. Περιεχόμενα. Ένα «μικρό» θαύμα. Πρωτοποριακή σχεδίαση. Το Viano άνετο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb SIMPLY CLEVER Nέα ŠKODA Superb Περνάτε πολύ χρόνο της ζωής σας στο αυτοκίνητο. Νέα ŠKODA Superb. Ασύγκριτη άνεση. Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί το σημερινό μας κόσμο χωρίς ταξίδια. Μπορεί με το αυτοκίνητό

Διαβάστε περισσότερα

>> Το νέο smart forfour

>> Το νέο smart forfour >> Το νέο smart forfour The smart among the fourseaters. FOR ideas, answers, fun & functions Το smart έφερε την επανάσταση στις μετακινήσεις στην πόλη. Με έξυπνες λύσεις και μοναδικές ιδέες, που κάνουν

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι.

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Η εφαρμογή ipad για το νέο Actros. Κάνετε λήψη τώρα. Ανακαλύψτε το νέο Actros εν κινήσει. Με τη νέα εφαρμογή για ipad θα δείτε ενδιαφέρουσες

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia SIMPLY CLEVER Νέα ŠKODA octavia Octavia Η αίσθηση της έκπληξης και του θαυμασμού είναι σπάνια μεν, αλλά προκαλεί μεγάλη χαρά. Εάν θέλουμε να μας εκπλήσσουν συνεχώς διάφορα πράγματα, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει.

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Νέο Dacia Duster Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Σε έναν κόσμο που οι πραγματικές αξίες έχουν αρχίσει να ατονούν, που οι τάσεις της μόδας διαδέχονται η μία την άλλη με ξέφρενους ρυθμούς, που η τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr)

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr) ΝΕΟ renault megane coupe ΝΕΟ renault megane coupe (www.renault.gr) φωτογραφιεσ εκδοσησ: P. OTTO, R. SHOEHUYS, T. LEBRALY - προσαρμογη: GENCO POWER SA - εκτυπωθηκε στην ε.ε. - 7711MC3012 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ VOLVO ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ADVENTURE Ο κόσμος της ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ Όπου κι αν βρεθείς, όπου κι αν θελήσεις να βρεθείς, η Honda διαθέτει τον ιδανικό σύντροφο για να ζήσεις την περιπέτεια της ζωής σου. Σε κακοτράχαλα μονοπάτια, σε επαρχιακούς

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO V70 & XC70 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo.

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder.

Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder. Το νέο Arocs Loader. Το νέο Arocs Grounder. Κορυφαία ισχύς για υψηλές απαιτήσεις. Το Arocs Loader και το Arocs Grounder. Για ιδιαίτερα υψηλό ωφέλιμο φορτίο και ακραία φορτία. Με το Arocs Loader και το

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Αγοράσατε ένα ŠKODA. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Το νέο σας ŠKODA έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 41 Αποθήκευση... 63 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. 14. Ευέλικτο, άνετο και έτοιμο για όλες τις διαδρομές. 16. Σχεδιασμένο για την τελειότητα.

8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. 14. Ευέλικτο, άνετο και έτοιμο για όλες τις διαδρομές. 16. Σχεδιασμένο για την τελειότητα. Mazda6 Mazda6 4. Mazda6. Ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο. Το στιλ που κόβει την ανάσα είναι μόνο η αρχή. 8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. Έτοιμο να οδηγηθεί σε όλες τις συνθήκες. 10. Συντονισμένο

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις.

Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις. Dacia Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις. Αυτό που σας συνδέει με τη Dacia είναι οι έξυπνες επιλογές. Σας αρέσουν οι έξυπνες λύσεις και θέλετε να τις αποκτήσετε σε καλή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X3 2.0i X3 2.5si X3 3.0si X3 2.0d X3 3.0d X3 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

WAVE 110i & INNOVA 125i

WAVE 110i & INNOVA 125i WAVE 110i & INNOVA 125i Αξιόπιστη, οικονομική και ασφαλής μετακίνηση Τα μοντέρνας αισθητικής και κορυφαίας αξιοπιστίας παπιά Honda που σχεδιάστηκαν για να κάνουν τη καθημερινή σου μετακίνηση ευκολότερη,

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ZAFIRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 29 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 73 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

10 Το δεύτερό σας σπίτι. 16 Mazda2 Core. 21 Mazda2 Sport. 22 Δύο φορές μοναδικό.

10 Το δεύτερό σας σπίτι. 16 Mazda2 Core. 21 Mazda2 Sport. 22 Δύο φορές μοναδικό. Mazda2 Mazda2. 5 Αποκτήστε το καλύτερο κι από τους δύο κόσμους. Ευέλικτοι χώροι σε ένα κομψό εξωτερικό. 6 Γνωρίστε τον άλλο σας εαυτό. Προετοιμαστείτε για μια δυναμική οδηγική εμπειρία. 8 Χώροι και ευελιξία

Διαβάστε περισσότερα

Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH.

Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH. Το ίδιο φορτηγό δεν μπορεί να ταιριάζει σε όλους. Γιʼ αυτό η σειρά Volvo FH προσφέρει αναρίθμητες δυνατότητες. Η ευελιξία σε διατάξεις πλαισίου και οι VBI

Διαβάστε περισσότερα

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL CORSA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 37 Αποθήκευση... 57 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

LeasePlan. Discover. NewPlan Νέα μοντέλα - Έκθεση Γενεύης 2011. BestPlan Volvo S60 vs. Audi A4 vs. Opel Insignia vs. VW Passat

LeasePlan. Discover. NewPlan Νέα μοντέλα - Έκθεση Γενεύης 2011. BestPlan Volvo S60 vs. Audi A4 vs. Opel Insignia vs. VW Passat Discover SPRING LeasePlan NewPlan Νέα μοντέλα - Έκθεση Γενεύης 2011 BestPlan Volvo S60 vs. Audi A4 vs. Opel Insignia vs. VW Passat LatestPlan Τα νέα της LeasePlan TechPlan Οι νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα. Feel the difference. All-model accessory catalogue

Κατάλογος αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα. Feel the difference. All-model accessory catalogue 01.2010 GR Το έντυπο αυτό ήταν ακριβές κατά το χρόνο έκδοσής του. Πολιτική της Ford, όμως, είναι η συνεχής βελτίωση των προϊόντων της. Η Ford διατηρεί πάντα το δικαίωμα να αλλάζει τις προδιαγραφές, τα

Διαβάστε περισσότερα

More care. Built in. BL71, BL71 Plus

More care. Built in. BL71, BL71 Plus More care. Built in. ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ VOLVO BL71, BL71 Plus ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. Ο Φορτωτής Εκσκαφέας Volvo BL71 αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας έρευνας και εξέλιξης σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X5 3.0si X5 4.8i X5 3.0d X5 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα γνωρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Mazda RX-8. Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα.

Mazda RX-8. Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα. Mazda RX-8 Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα. Τεχνικά Χαρακτηριστικά και Διαθεσιμότητα Μοντέλου Κινητήρες: Περιστροφικός κινητήρας RENESIS, 192 (141 kw) και 231 (170 kw) ίππων Δύο ρότορες

Διαβάστε περισσότερα

Mazda RX-8. Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα.

Mazda RX-8. Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα. Mazda RX-8. Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα. Τεχνικά Χαρακτηριστικά. Κινητήρες: Περιστροφικός κινητήρας RENESIS, 192 (141 kw) και 231 (170 kw) ίππων Δύο ρότορες 654 κ.εκ. Τριοδικός καταλυτικός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγήστε την επανάσταση.

Οδηγήστε την επανάσταση. Mazda RX-8 Οδηγήστε την επανάσταση. Θυµάστε τι χαρά νιώσατε την πρώτη φορά που περπατήσατε; Θυµάστε εκείνο το πρωτόγνωρο συναίσθηµα ελευθερίας; Στη Mazda εµείς αυτό το συναίσθηµα το ονοµάζουµε Zoom-Zoom!

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Οι προδιαγραφές χωρίζονται σε τρεις ενοτητες. Η πρώτη (Ι) ενότητα περιγράφει τις

Διαβάστε περισσότερα