" ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΡΟΜΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΑΣ " " Το θαύμα του μήνα των θεών "

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "" ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΡΟΜΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΑΣ " " Το θαύμα του μήνα των θεών ""

Transcript

1 " ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΡΟΜΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΑΣ " " Το θαύμα του μήνα των θεών "

2 Α ΠΡΟΛΟΓΟΣ (των Θεών ) ΠΟΣΕΙΔΩΝ Η ζωή μου εκ του άφατου πυρός πίνακας μετασχηματισμού αυτονομίας ΗΦΑΙΣΤΟΣ Σχέδια αειδίνητα των διαρρηκτών ανάβρυτες οι λέξεις κάμψεις τους οι πινελιές ρωγμογόνες παραθέσεις η πολυνησία μουσαμάς των αδιάνυτων οδών στο επίκεντρο ένας ναός άδερκτος καθεδρικός. ΔΙΑΣ Πατρός Αγνώστου σταυροθόλιο μετάθεση του ανέμου φέρει στο λίκνο ο πρόκριτος φρουρός αγόμωτος διαλεκτικός από τρούλο θολωτό ο Αντιποιητής νοήματα κακέμφατα πάλι καταδένει διχογνωμίας τα πολύπτυχα πολυτροπίας οι διαβιβάσεις τόξα οξυκόρυφα τ αγάλματα ασκίωτων αδιάσκοπων μορφών παραδοξολογιών μεσολαβητές οι ακτινωτές νευρώσεις φυσαλλίδων αναφών τοκετών των αντηρίδων προαγορεύσεις ηγήτορες αδιάληπτοι πολυκύμαντων πυλών αντωνυμικά κλίτη ευλάβειας διαμερίζουν το εσύ απ το εγώ στο αμφιθέατρο οι άλλοι πάπυροι παρμένοι απ τη Βίβλο των νεκρών οι ρόδακες των αισυμνητών θυρών κίονες ανερμήνευτοι υπογραφών σταγόνες μέτρων μεγάλων τετραλόβων φατνωματικών τούτα τα νόστιμα τραγανιστά αστέρια αέτωμα στο Πάνθεον του ανόλβιου ζωντανού κοβάλου προς συμμόρφωση και τέρψη ο οβελίσκος με φανό παγωνιού η δήμευση της σκιαμαχίας πομφόλυγες ανάπλασης κόγχες πολυχρωμίας ένας έφιππος στρατηγός με τ όπλο του σήμαντρον ορίων έρημων αρωμάτων διαπεραστικών ή λειμώνων ανάπνευστων κοπετών.

3 ΑΡΗΣ Εντοιχισμένο μίλτου μητροπόλεως ξόανο καθίζησης το νυκτερωπό στις κηλίδες του ανάδρομου χαρτιού συνεργοί σ έγκλημα με θύτη εσένα πατούν δώδεκα οροσειρές ολοφυρμού αντιλαλούν δίχως άγκυρες, λουριά, κανέναν... Στο στόμα ουλή σύκου αδίαντου διαπνέω ακεσφόρου επισκόπηση ερωτοδίνης στο εφετείο αναψηλάφηση η «αγλευκής». ΔΗΜΗΤΡΑ Τρεις ευκάλυπτοι παχυδερμίας της περισπούδαστης μας παροικίας με των περιπετών κλαδιών τους τον ηλιογενή ιδρώτα αποκαθαίρουν του ιερού την καταβόθρα τριάντα σκαλιά όλα κι όλα δίοδος νεκρόπολης ηλίανθου απόσυρσης κουπί τραβούνε σε τριήρη ελληνική οι άλλοι απλώς την κατωνόμασαν «ΑΠΟΝΗ ΑΤΟΚΙΑ» ΑΡΤΕΜΙΣ Θέσεις τριαρχίας, λέξεις αλχημείας Σίσυφος Αφροδίτη Πλούτων ΕΡΜΗΣ Συνθημάτων παρωνυμία διεισδύσεως νωμητήρας ΗΡΑ Διακτινισμός αυτάρκειας μύδρου νοοδρομίας νωπογραφίες Τζιότο ή Τσιμπαμπούε κιονοστοιχίες προγυμνάσεων της λωτοφαγίας τα περιδέραια της άρκτου αστρικής υαλουργήματα ισχαιμίας ψηφιδωτά οι διάσπαρτοι μύτιλοι μορφίνη εις τον μπάτη απόηχος των αχράντων πολυγηθών προσφύσεων οι αείχλωρες ακτίνες του παλιούρου παραθύρι τόξα παλινόρθωσης μεταβάσεων ο ανήνυτος μου μηνιθμός. Τράπεζα Αγία της λεοντής μου της πολύγναμπτης ο θυρεός

4 κιβώριο του μύστη ο αμάραντος σεισμός προηγιασμένο τρίπτυχο μολγοί παραλλαγής. ομφαλός της γης της ευλογίας ναρκοπέδια, πρόστυπα υποστασιοποιημένα σ ένα βαπτιστήριο μυελού μηκυθμοί μωμητών περαστικών για το νεοκηδή μονόκερω. εμένα στ ακτήμονα νεκρόδειπνα Μουσών άμβωνας του ποταμού μου η εκβολή μουλάς τ άλλο μου μισό μόρφωμα βωμού Θεού Αλίστονου Μυριοπρόσωπου των παγανιστών οι ευφωνίες χοροστάσι ασβεστοκονίαμα αιθέριων ελαίων πλευροκοπήματα διαβρώσεως του δυϊκού μου «εγώ». ΑΦΡΟΔΙΤΗ Πια λαιμότμητο... Ένα ξυλόγλυπτο πολύφωτο θρηνώ κανόνων μαυροπίνακα κονιορτός ακμή καιρού ανείπωτου το μαδημένο μου «εγώ» φωτοστέφανο αμμόχωστο των γιασεμιών η γύρη. Κάτι μου λείπει. Μου λείπει η ζωή. Η άλλη... Κάποιας βελανιδιάς πανωραίας ο κορμός τα παμφανόωντα χαμόγελα τ ουρανού. η αιμοστασία. Ένα πρόσωπο στην λύπη... Στην παρασπονδία το «εσύ». Στο «εγώ» σου μόνος σου πεθαίνεις. Στου αναιμικού σου εαυτού την αγνωσία οι άλλοι πάντα θα σου φταίνε για εκείνον που δεν γνώρισες καλά. δε θέλησες ποτέ σου να τον ψάξεις. Αναδιφώ... Αναδιφώ πολύβια φωνή πέραν του γαλαξιακού «εγώ» μου. ΕΣΤΙΑ Του πάρεδρου της Υψηλής Τραπέζης η φωνή στην παννυχίδα αντηχεί των ημιπολύτιμων ορυκτών μου προσκαλεί στον ίσκιο της φτελιάς σε θλάση σθεναρή πεισματική που κάποτε παράκουσες εκείνον που δεν ήθελες υπόψιν σου να λάβεις:

5 ΑΘΗΝΑ «Του Καλιγούλα είναι ο καιρός των μεσαιωνικών ειδώλων όχι πίσω τριγύρω μην κοιτάς ως υπερερωτικός Ορφέας ενός Προύστ ηρώων, υποσχόμενων εμπειρικών απροσμέτρητες οι σπουδές υδατογραφίες οδαλίσκων αληθινές διαγνώσεις τα μανιτάρια στους κήπους των εθνών η φύτρα τους δεν είναι πια στις σήραγγες των βουνών οι τρίποδες κούκλες ανεπίγνωτων εφήμερων παιδιών. Έκρινε ορθώς απ τη φυλή σου ο Γιατρός της Διάσκεψης πως τα περιστέρια του κακού ήσαν πάντα οι Σειρήνες στην Ανατολή η αποτύπωση τηλεκινούμενων ψευδαισθητικών γραμμών κανόνας τα μαρτύρια οι αριθμοί των επιταγών καταδικάζεσαι εις αγαπανάπαυση. Είθε εις τους αιώνας των αιώνων να σ ακολουθεί ο κύκλωψ της αγάπης». ΑΠΟΛΛΩΝ Προορισμένη στο θάνατο μια φωνή σε βιβλίο ακουμπησμένο ακέραια και σκονισμένο μ οδηγεί εις τον άμβωνα ο μίτος των αισθήσεών μου των κραιπνών αέρας η ορχήστρα των νυκτέλιων ψιθύρων μου από τ' ανεμομαζώματα των ζυγών οι σελίδες τρεμοπαίζουν σ έναν κύβο σταματούνε. Παναίολη εικόνα η πρώτη συλλαβή ιάματος ο πρόλογος σε μαρτυρία αζωϊκή Β ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ (του μηνός) ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ Τώρα πλέον ίσταμαι μελανόμορφο αγγείο στων εκλογών μου τον αιγιαλό μοναχός μονολογώ με το κακό στα τέσσερα σημεία του πελάγους ανέξοδα τα οικόσημα της παπαρούνας διασκορπώ

6 απονενοημένο διάβημα εκπονώ μαργαρίτα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο δεν κληρονομώ στην πανοπλία μου αδιάστικτα σφικτά περιδεμένα προεξοφλώ κάποιας σοκολάτας γεύση αλεξίπονη θαρρώ πως πρέπει να' ναι ως αντέκταση των φώτων του «εσύ» με βάθος τ ολόγιομο φεγγάρι. ΠΗΝΕΛΟΠΗ Με το δεξί να διαχωρίσω της θαλάσσης τη σταγόνα προσπαθώ απ την ανταγωνίστριά της. Δϊυλίζω κάτι δεν μπορώ. Δύσκαμπτη και δύσπλαστη του χωρισμού η ώρα αιώνας το σημείο Τα χείλη σου εκπεφρασμένα σε πηλό ακρογιαλιάς. Θα σβήσουνε. Το ξέρω... Οι μαίανδροι του Τρίτωνα θα ναι οι κουκουλαφόροι. Στων κελιών μου τ' άδυτο αδρέπτως θα κρατώ. Άωρα, Παμφεγγή, Αγνόρυτα, Ρυώδη, Ακραιφνή, Λιθόδμητα, Λευχείμωνα, Αλώφητα, Χρυσά, Τρικυμιώδη, Απέθαντα ονείρατα. Πτερόεσσας Ολύμπιας Κοινωνίας Θείας. ΟΙΔΙΠΟΥΣ Θυμάσαι όταν έτρωγες από τον οίνο των σκιών μου ; Θυμάμαι ότι έπινα τον άρτο των παλμών σου, σαν αντεραστής μας ο θεός στα Ιμαλάϊα μας ράντιζε με τις χορδές της άρπας του και μειδιούσε... Έκπτωτης ψυχής η παρηγορία σε σχισμές δίχως κάποια δεκανίκια. ΔΑΙΔΑΛΟΣ Φόρος της τιμής, παιχνίδι αδυναμίας. Ο κόκκορας που νόμιζα πως είχα πια νεκρός τον παρασέρνει στον κευθμό του ο ωκεανός συνουσία με τη Λίλιθ του αχνού ο ουρανός ίστωρ αδυσώπητος χαράζει ένα προικοσύμφωνο παλινωδίας υπόμνηση του λίθου ιεροφάντη της Αγγλίας. Η Αμφιτρίτη εντέλει δεκτική νύφης σεντόνι σε λέκτρον καθρεπτίζει αρχαϊκού κουφάρι ποταμιού εαυτού κυλιόμενου μοναστηριού.

7 ΚΛΥΤΑΙΜΗΣΤΡΑ Παιχνίδι της ισχύος, ο φόρος ατιμίας. Πολύευκτοι οι κύκλοι που κτιζα τετράγωνα της μέγγενης στο σκάκι τα πιόνια μου μαύρα στο μεταίχμιον. Των άλλων είναι τ άσπρα. Μα ξεχνώ...των άλλων να επέχω λησμονώ. Μακάρι ο πόνος ένα κοχύλι να τανε. Παράφασης χαρτί στην άδεια τη φιάλη Τους άκλωνους καλλίνικους πύργους που είχαμε διαπλάσει το ετερολευκόφωτο το νόμισμα κατέλυσε στην λάσπη οι τρικυμίες του θεάτρου, της παραμνησίας οι πυξίδες η εκπνοή των αλυσίδων στο τιμόνι της καρδιάς. Γέλια τα κύματα των άλλων σαρδόνια κατάφορα παρεμφατικά γελούνε δίχως τίποτε τ'αστείο. οι ουρανοί με τα παγόβουνά τους τα εικονικά. Όλα είναι αστεία. δε γελώ. Η πνοή του μελλοθάνατου για κάποιον ανεύλογο σκοπό. Και εσύ τελειώνεις...αργά. Βασανιστικά. Αμετάκλητα. Για της φύσης το καλό γιατί τέλεια σαν τα φτιάχνει όλα πρέπει να τα ισοπεδώνει. ΑΝΤΙΓΟΝΗ Δύο ευκάλυπτοι του ανέμου θεσφατοφόροι στο μονοπάτι του πηλού αφόρμηση πρόδρομη στην απαγγελία των άθλαστων κρηνών μου η επικάλυψη θρηνωδίας αδρεναλίνη κατεχόμενη : ΙΟΚΑΣΤΗ «Το ρολόϊ απ τα στήθη μου παλίντονο με τις βελόνες του, του ήλιου μου το ρίγος ταλαντώνει. Ας το προγράψει κάποιος ή μ ένα δεκανίκι πίστης τον εαυτό του με βέλος ας τελειώσει». ΕΡΑΤΩ «Θυμάσαι που μου 'λεγες πως στον παράδεισο δεν υπάρχουν οι καθρέπτες;». Στην άμμο της σιωπής μου έγραφες σχήματα δικά σου και δικά μου.

8 Ανάλεκτα, Γραφήματα, Ακύθηρα, Πολύκεστα, Αλκίνοα εξέδιδες την επιφάνειά μου. Παλίμψιστη, Αδήωτη, Λεπτόρρυτη, Ιωνική περίγραμμα καθάριο αυτοκρατορικού κύκλου κότινο αιθαλομίχλης του αδιακλάδωτου τοξότη ένα παπαγάλου οπάλι θέρους μεσημέρι. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Στην αμμόλοφο της σιωπής πονούσες μα περίμενες των πλοίων το τέρμα ν' αντικρίσεις την αφετηρία τους ν απηχεί δικανικούς λόγους μακρινούς χιλιοειπωμένους από εμένα ένα φιλί ραδινού αναχωρητή αεροβασία παχύρρευστη σε ιέρακος φτερούγα από ένα πόθου σμάλτο νυχτολούλουδου ημέρας προπομπός οσμής. ΑΤΛΑΣ Ανέμενες πονούσες ένα σκύλο ημιθανή κεκορεσμένο από έναν καταρράκτη υψηλών ναρκωτικών εκλεκτικών. Πανομοιότυπη ο σκηνοθέτης την απόδοση σου έκρινε στο μονόπρακτο που επάξια το χέρι μου κρατούσες για βεντάλια το κερί σου πέρασες σε νήμα τεντωμένο ένας κούρος ήσουνα με τήβεννο και κάρτα καθυπόταξης νηοψία οι τίτλοι έπαινοι τα βραβεία για ένα παμμέγιστο τίποτε ή όλα σε ζαφειριών πάρκο ζώων λογικό πειράματα ετερωνυμίας κλειδοκύμβαλα αιχμοφορίας. Απ το καλειδοσκόπιο έναν γέροντα κορυνήτη επιτηρώ απ το τραπέζι πάνω με την λουτροφόρο του των συστολών. Τα πιάτα απόγιναν πλέον πινακίδες. Εγχειρίδιον -κατάθλιψη- περόνη. Ανακογχυλιασμός του Κρόνου η ολική αγάπη τροχονόμου. ΣΙΣΥΦΟΣ Ένα νεύμα καλλίμορφης πυγμής στην άκρη πούπουλο υπολογιστή αμόργη τρένου παυσίλυπης αμβροσίας σε αγκαθιώνα αναστρεφόμενης οδοιπορίας τόξο άδραστου ανάπαιστου παραμερισμού ακατάληπτης τροπόσφαιρα αγαθαρχίας.

9 Στο νώτο μου μισόσβηστο τσιγάρο έπαινος κατάγματος άγλιθος η οκτάβα επιτοκιοφορία αποπρασινισμένων πετρελαιοπηγών η έκδοση ρεμβωδών μετοχών. Του σκύμνου ενδοχώρα «αλόη η αγαλιανή» τα πάντα εγχωρεί. Ένα δελφίνι που θελε στον πάγο της Ισημερίας να γίνει ωδικό. Όταν είναι κανείς εντός του άπλετου φωτός δεν ξεχωρίζει το σκοτάδι. Η αγιότητα δεν πρέπει εντέλει να υπάρχει. Η απόδειξη στα χαρτιά μουσικών λογαριασμών. ΟΥΡΑΝΙΑ Και όπως ολίγοι σ ένα μπουρίνι να περιμένω εξακολουθώ. Ένας αστερίας διάττων στον ωκεανό... ΘΑΛΕΙΑ Θυμάμαι... «Θυμάσαι τότε που στην προκυμαία της ζωής η αμμουδιά μας φάνταζε χλόη πλασμένη από γιρλάντες ;» «Θυμάσαι τότε που εκκλησία ήταν η θάλασσα και όνειρο μαζί;» «Θυμάσαι τότε που σχεδία ήτανε μια λίμνη από νούφαρα σωστός περιστερώνας;» ΕΥΤΕΡΠΗ Η νουμηνία ανεκχώρητη. αρχιερέας αδόκιμο υποκατάστατο πολίχνης. Κύκλοι φωτεινοί απ τις κάρες μας πλανήτες που είχαμε γιορτάσει υπόκρουσης γαμήλιας η αρμονία τα νεοφώτιστα θρύψαλα της Βοημίας κατόπτες αδιάσειστοι στην τελετή τ απρόσωπα κοράλια τα περίσημα τότε πάνω εξοβελίσαμε από τους χιονάνθρωπους τα χιόνια οι καρχαρίες ξεβράζονταν μίλια μακριά μας

10 η παραλία στην επικράτεια της ήτανε ολοδικιά μας φλογέρας οι ίππουροι αρυθμικής ένα σκεύος αμφιβόλου ηδονής. Παραφωνία στην απόκοσμη αγλαόδωρη γιορτή μας τα ίχνη σκότους θεραπείας γλυφά μνησικακίας τα φυλλοβόλα βότσαλα τα διχαλωτά μας. Εσύ η άμπωτις του ύπνου μου. εγώ η πλημμυρίδα των παθών σου σ ένα ακανόνιστο παιχνίδι λυγμών από του ανέγκλιτου πνιγμού το φόβο. Παλίμβολο τ ακρωτήρι σου στην νήσο των αγνισμών μου. Το διάδημά σου ασύμμετρο υπερνηκερδής αναπλήρωση της πένας μου, στης ανακόλουθης ροής τον αμφιβληστροειδή μου η έπαρση γλαύκωμα ασπίδος τρωϊκής ακιδογράφημα αδιάτακτο ταινίας εμπορικής : «ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΑΑΟΡΑΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΑΣΧΕΔΙΑΕΝΠΛΩΙ» ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Δεσμώτης ήμουνα εκεί κάπου κοντά στο τέλος.σαν Τιτάνας Αλληγορητής στων χεριών μου η πρωτοκαθεδρία παπαρούνα αλλοτυπίας μετάσταση βραχογραφίας δίχως αμφίκρημνες πιστώσεις ή αναθήματα. ΚΑΛΛΙΟΠΗ Χελώνη απ το ράσο της μονολογεί και κλαίει: «Το κόκκινο το μαύρο πάντα επιφέρει.» Τ ομοίωμα σε ανάκλαση κυλίνδησης διαγγέλει σε ανήλιας ανάγκης έναν πρόβολο παρέχει: Αποσύνθεση Διασποράς Εκτοπισμού Ιδρώτας Ονειροπαγίδας Σταυροπροσκύνημα

11 «Αγάπη εις τη νιοστή ίσον έρωτας. ρίζα του το μίσος. Οι δίκες των αθέων δεκαδικοί ακταιωρών» ο Κάϊν της υπόταξης τούρτα ξυραφιού πόλος αδελφού αντιφέγγει κάρτες ανείμονων μορφών στις Θερμοπύλες ο Άβελ της ανίζησης πόρισμα προνύμφης δρεπάνι οξυγόνου που μισοκαίει ανέλκυση Φοίνικα κεριών στις Βερσαλλίες ΑΧΙΛΛΕΑΣ Προαγωγή νεόδμητου στρατιώτη άνευ παρακαμπτηρίων μονογραφιών σε λεωφορειολωρίδων λόφων στεφανιών ανακριβών βασιλέων διαδραστικού Νιαγάρα πάγκαρπης αυτογνωσίας φάσμα. ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ Μάτια από την παρθενοφθορία σου κορδέλες πορφυρές γαλάζιες δακτύλιος παρακέντησης ο βωμός της χορηγίας προτύπωμα παραφορών γήρας σε κατετμημένες φλέβες στις σφριγηλές μου λάρνακες οι αρτηρίες των μικρογραφιών προθήκες με σήμαντρα φανάρια τους οδοστρωτήρες στην μεταρσιωμένη κώμη του Σαμψών νύγμα φωτός νιφόβολου κόρυμβος πελαγοδρομίας χαμαιλέοντος την προμετωπίδα μου αλλάζει παλιγγενεσία. «Των κρίνων σου πρέπει να χει ένα τέλος η ευμορφία.»

12 ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ Του μονολόγου μου ο καύσωνας φρικτός γοργόνα άνουρη σε δάσος τη γυρεύω οιακιστής ερωτολογίου αδιάρμιστος ο λύχνος δίχως όστρακα, μαργαριτάρια ονόματα θα πρέπει να ναι. Δυστυχίας σταλαγμίτης στην περίμετρό του της άλλης ο κορμός κοιλότητα πυκνούμενη άστρο γραμμάτων ιδεατό. Η αλήθεια στην σκοτοσύνθεσή της απόγνωσης το έλος στην αποκατάστασή της προσκομίζει ένα πυρσό μικρό όσο συ δορυφορείς νιφάδες ενδοιασμών αμφηρεφών θούρια στην ύφανση ληκύθου λιτανικής πνοής παραμυθία ομόκλητων εναλλαγών η ευωδία. Εφαπτόμενη στην ευτυχία η δυστυχία. γωνίες αναπλήρωσης τ αγλάϊσμα στλεγγίδος σπονδή πολύχαρμη παρεκτροπών απόχη. Η προπόρευση έχει τη ρητίνη της. όχι η πορεία σ έναν αφρό πολύκμητης διαπάλης ανάσκελη ή ύπτια η διάγνωση ιός χωρίς αιτία εχθρός ο ισκιοχαράκτης «πολύφορβη αμεμβράνωτη κλεψύδρα» αυτό θα είναι το έμβλημα του αγκιδαφόρου αγγέλου καθώς σβήνει τα πανιά του σε κάποιας κονιορτογέννησης πορθμό στην ακραφέτηση των ανταίων του κρουνών ΙΚΑΡΟΣ Απορώ «Γιατί σ εμένα ;» Μονήρης τα καρυκεύματα αζώγρητα ναρκοθετώ.

13 ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ «Σύγκλιση ουρανοκίνητη των ετερόκλητων ορογραμμών σε αήττητους μανδραγόρες καλλίπρωρων θα πρέπει να εδράζεις ακροβολιστών!» ΑΡΙΑΔΝΗ Περγαμηνές παραχαράξεων σχεδιασμένων στιγμών τα πέταλα της μαργαρίτας ανεύθετος ιππόκαμπος αμύντωρ πια μαδώ. Στ' ακροτελεύτια του Ειρηνικού προσυπογράφω έναν παιάνα δίχως νικητές, νεκράνθεμα, απολωλότες παράσημα παρατροπών. ΦΑΙΔΡΑ «Ποιά της αστεφάνωτης μαργαρίτας η νιρβάνα ;» Ξέρω. Οι μαργαρίτες δεν ανθίζουνε εις τον αιγιαλό μόνον της εποχής των κλασικών οι αμφορείς από τα περιώνυμα ναυάγια τ ανώνυμα επεξηγώντας κείμενοι αινικτωδώς : «ΑΝΥΓΡΑΕΡΩΤΟΣΠΕΡΜΑΤΑΘΑΛΑΣΣΗΣ» ΤΑΝΤΑΛΟΣ Δίχως στολίδια ναυαγός επιπλέει αφημένος ο θυρσός στων ακαθόρατων τις πέτρες αικισμών περικοπή από καμβά φλωρεντινό εξεικονίζει Ανένδυτη Γυναίκα να μη δεικνύει το «εσένα» σεπτό τρωτό. ΚΛΕΙΩ «Αμφήριστου προελεύσεως σπάραγμα παλλαδίου Βάαλ διεγράφη ερμινών φωταψιών καθ υπαγόρευση ρήτρας ενός Αθώρηκτου Περισκελούς Σεπτέμβρη,εντούτοις έλαβον δύο πλάκες λίθου, μνημόνιο κάστρου φυτικού, πρόπλασμα αλκαίων ιδεών». «Έναστρο δεν είχε πλοηγό μόνον ανεμοδούρα συμβουλών διότι η ζωή στην άκρη της βραχονησίδος με σημαία μοιάζει». «Δύο βυζαντινές εικόνες Παλίμπλαγκτου Δεκέμβρη

14 σχέδια θέσπια λεξήματα στην τύχη στο βάθος του διαδρόμου διεσπαρμένα, ιχνογραφούν όπως η Ευρυδίκη σε ό,τι παρήλθε ανεπιστρεπτί και ότι θε να λθει αλλιώς ας προσπεράσει ένα όνομα αμβρόσιο αλλοφυή αετιδέα». «Πυρήνας λεμφωμάτων το πρόγευμα γυπαετού αιώνιας τιμωρίας στον τένοντα η ελικοειδής εσάρπα αντινομίας η διακύμανση αναλαμπών του φίλου Δαλματίας αναβρυτήριον ο καθετήρ αμφίλεκτης κακοδικίας». Όνομα Αποστέρηση Σφιγκτήρος Νόστου Οριοθέτηση Θαμισμός ΟΔΥΣΣΕΑΣ Με αγγελόκρουστη πυξίδα ένα κούτσουρο Απ του λουτήρα μου την κατάνυξη θ απαλλαγώ στην ακτή των συλλογών μου προσορμίζω στην στέππα των αδιέκβατών μου συνειρμών χουρμαδιά δίχως χουρμάδες καρτερώ. Τα χαλίκια πως πονούνε! Παρηγορητές οι άλιμοι ανεμόμυλοι τους πρωτομάρτυρες κινούνε σε παρόδους άθλων ομαίμιων αγραμμάτων πυγολαμπιδαφορία στη μαρμαρυγή του καταλύτη αιώνα ένα αγιολόγιο εναγώνιο επιστράτευσης εξ αυτοκλήτου κάλπη αινολαμπής παρήχηση επιτάχυνσης ακερματίστου ανάκληση φυτογόνος διαφιλονεικία υποφαινόμενου παράτυπου θριάμβου λαμπτήρας ανεπίγνωτη η ετεροίωση περιαγωγές απαρενθεσίας του αγνεώνος γείωση επίκεντρη τεταρτημόρια ακαμπύλωτα. ΗΒΗ «Τι είναι ο ήλιος δίχως το φεγγάρι του ;» Παπαρούνα δίχως φρύδια ανέγερτη συνάρτηση φυτολόγιου άγλυφου αποστραγγισμένη αίγλη.

15 ΘΕΜΙΣ Το δακτυλικό της αποτύπωμα μυσταγωγώ περόνη καταιόνισης εις τον αμμίτη των ανεπίρρεκτών μου συνειδήσεων των προσπεραστικών πίδακας περιγεγραμμένος πελμάτων η σύνοδος ταγμάτων πρωτανθρώπων ιχνηλατών στης καθοσίωσης την κατακόμβη η συντυχία πάπυρος του ομοούσιου προσώπου του νόμου ως είθισται σε υπερφίαλους διθυράμβους χαίτη με πλαίσια κομψοτεχνήματα παγκευθή κλιμακωτά απάνθισμα αδιαφορίας άστατος λεωφορείου ο ανασχηματισμός προγραφή ψυχών ασώτων διαύγεια σκοτοχυσίας το εναπομείναν αίσθημα σ ένα σήμα δολαρίου αμβλυωπικό μετουσία σε κομήτη πολικό. Όλα μου φέρνουνε υπόσχεση φωτοβολίδας. Ένα θύμα στο λυκόφως εις το νερό διαπλέει για μία λέξη σαρκασμού, για έναν Παυσανία, για μια παράνευση αλκής χλεύη τα βάγια μου και υποτίμηση τα στάχυα του στρατιώτη μυροδοχείο σώμα«για σένα» παραπληγικό κρηπίδα διελκυνστίδος. Παράδοσης φιλί από των λατομείων των αλυκών η εκσκαφή κλαυσίγελως της κοκαΐνης στην κέλευθο ο γρανίτης οι θύλακες των καγχασμών το βήρυλλό μου καθιστούν ανενεργό. Της ρυμούλκησης η χίμαιρα σωστή απαντοχή το επιδόρπιο του πύθωνα εντεταλμένο στο κλουβί φωτομηχάνημα της κίνησης στην έκλειψη της γης μουσκέτο των καστών εκ ναφθαλίνης διαλεκτό νήκεστη οικείωση στην ιστουργία της πλοκής

16 το νάμα μαιμακτής σε μονοκράτορες ισάνεμους λευστήρ πέραν και πλησίον τσίρκου νεκροπέδιο ανάρμοστο σε μουσελίνας αταραξία περιφρούρηση στην πολύοδμη λατρεία. Στου Λάζαρου η ανάταση ένα κεντρί σκορπιού στο μεσουράνημα του ρόδου αιγίδα απομαγνητισμού ο πορθητής αιμορραγίας επευφημίες ευτραπελίας μάκτρον αποψίλωσης στης καλύβας τη γωνία εγχείρημα πολυπήμον όστιας συγκοινωνίας δοχείων στην λαβυρινθοθητεία. ΛΑΟΚΟΩΝ Μαθητής μου λώρο μηκώνιου αποθέτει ένα αβαλσάμωτο μωρό ενώπιον μου τα κλαδιά του μινυρίσματος νήκερως μετεωρισμός δυσδιάκριτα σημεία τρία ρούνων έχω ν αντιπαλέψω δεν ξέρω ποιό τ ανάδοχο για να υπεξαιρέσω εξ ανακόνητης παραγραφής ορίζοντα εις τον αγχίθεο αστερισμό του Ωρίωνα. Εκεί οι προτάσεις δεν πληγιάζουν σαν τις πράξεις της βροχής μόνον μορφεάζουν και μας χειροκροτούν σε πολυήρατη αντλία περιστολής αδέξιοι χειρισμοί αγρευτικοί μετόρχιον λιποθυμίας ο δείκτης ο αντίχειρας ΠΟΛΥΜΝΙΑ Άσματος επίκληση σ ένα Απροσπελάσιμο Ον πανόραμα μετάγγισης φωνών απ των εξισώσεων το ανεκφώνητο υπερπέραν αλιτήριων ανισώσεων η ρώμη σε εξάντα αλάξευτων ισηγοριών ως αγέρας σε κοχύλι που φυσά καρφίτσα εις το πέτο του αγνώστου αρχέγονη πριν το παρελθόν υπάρξει αχειραφέτητο αιωρούμενο αντιστάθμισμα σε αντίβαρο χειμώνα.

17 ΟΡΦΕΑΣ Στων προϋπολογισμών μου των αδακτύλων την επιτομή επιστολογράφος καρδιόδηκτος κατέντησα αδαμνής. ανάργυρος μ ένα ραβασάκι οι λέξεις τη μελάνη τους απώλεσαν και οι άλλοι το «συγγνώμη». «Η μαγεία πρέπει να ναι της πραγματικότητος η αδελφή του Ιούνη» Γ ΕΠΙΛΟΓΟΣ (το θαύμα) ΚΛΩΘΩ (Σταύρωση ) Από την καταδρομή της λήθης μου ξυπνώ. Σ ένα λουλούδι ανοικτό μισοφθαρμένες οι παλάμες μου σελίδες δυό. Τ όνομά μου ένας πολυσινής και μελανείμων ξενηλάτης μεταλαμπαδεύει κεφαλαία γράμματα επίχρυσα στιλπνά σε οδηγιών χάρτη. Μετάσχεση αγριόχορτου αμβροσίας προτομή στης σιωπής την απραξία. ΛΑΧΕΣΙΣ (Αποκαθήλωση ) Η παράσταση έφθασε στο τέλος της μόνος εγώ και ο ρόλος μου αυτομολούμε απ τη δερματοστιξία της αβραμηλιάς η πούδρα φεύγει σαλιγκάρι συναισθημάτων ένα χαρτί όλο εξηγήσεις η φενάκη στο καλάθι των ράκων μια σονάτα φθινοπώρου απηχεί πενθητήριες περιφορές αναγνωσμάτων.

18 ΑΤΡΟΠΟΣ (Ανάσταση ) «Εν κατακλείδι κάποιο ατόφιο διάστημα πρέπει να ναι η ζωή εν πλήρει ανομία. δύο ομόκεντροι κύκλοι διαφορετικοί στης δράσης την ακτίνα - στην διάμετρο της ελευθερίας»ο παφλασμός του επιλόγου μου στα λοίσθια της ταινίας το διάγραμμά μου υδρατμός πτυχή κακοφορμισμένη στο κωδωνοστάσι μου η απάρνηση έσχατη ευδαιμονία. Στην Α.Γ. Στην Ανώνυμη Γυναίκα

" ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΡΟΜΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΑΣ " " Το θαύμα του μήνα των θεών " 2 0 0 3 Α ΠΡΟΛΟΓΟΣ (των Θεών ) ΠΟΣΕΙΔΩΝ Η ζωή μου εκ του άφατου πυρός πίνακας

 ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΡΟΜΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΑΣ   Το θαύμα του μήνα των θεών  2 0 0 3 Α ΠΡΟΛΟΓΟΣ (των Θεών ) ΠΟΣΕΙΔΩΝ Η ζωή μου εκ του άφατου πυρός πίνακας " ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΡΟΜΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΑΣ " " Το θαύμα του μήνα των θεών " 2 0 0 3 Α ΠΡΟΛΟΓΟΣ (των Θεών ) ΠΟΣΕΙΔΩΝ Η ζωή μου εκ του άφατου πυρός πίνακας μετασχηματισμού αυτονομίας ΗΦΑΙΣΤΟΣ Σχέδια αειδίνητα των διαρρηκτών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ. Επιλεγμένα ποιήματα. Μέσα από την Αγάπη. γλυκαίνει καθετί πικρό. το χάλκινο γίνεται χρυσό

ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ. Επιλεγμένα ποιήματα. Μέσα από την Αγάπη.   γλυκαίνει καθετί πικρό. το χάλκινο γίνεται χρυσό http://hallofpeople.com/gr/bio/roumi.php ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ Επιλεγμένα ποιήματα γλυκαίνει καθετί πικρό το χάλκινο γίνεται χρυσό το θολό κρασί γίνεται εκλεκτό ο κάθε πόνος γίνεται γιατρικό οι νεκροί θα αναστηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Η δικη μου μαργαριτα 1

Η δικη μου μαργαριτα 1 Η δική μου Μαργαρίτα 1 Παναγιώτης Μπραουδάκης 2 Η δική μου Μαργαρίτα Η δική μου Μαργαρίτα 3 Παναγιώτης Μπραουδάκης Εκδόσεις Λευκή Σελίδα ΠΟΙΗΣΗ Παναγιώτης Μπραουδάκης Η δική μου Μαργαρίτα Διορθώσεις: Ελένη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΟΟΥΠ ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΟΟΥΠ ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΟΟΥΠ ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ Ευτυχής που ποθεί και που νοιάζεται Την πατρική γη να φυλάξει, Το γενέθλιο αγέρι, Στο χώμα του να ανασαίνει Που με γάλα ή ξερό ψωμί τρέφεται Και στους φίλους του πάει στολισμένος

Διαβάστε περισσότερα

Αιγαίο πέλαγος. Και στην αρχή το απέραντο, το άπειρο που δεν το χωράει ο νους εγένετο αλήθεια όπως με ένα φως λευκό.

Αιγαίο πέλαγος. Και στην αρχή το απέραντο, το άπειρο που δεν το χωράει ο νους εγένετο αλήθεια όπως με ένα φως λευκό. Αιγαίο πέλαγος Και στην αρχή το απέραντο, το άπειρο που δεν το χωράει ο νους εγένετο αλήθεια όπως με ένα φως λευκό. Και διάσπαρτα ήταν τα νησιά μέσα σε βαθύ γαλάζιο και τα σπίτια πλασμένα από το χέρι του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love)

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love) http://hallofpeople.com/gr.php?user=κοέν%20λέοναρντ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ Στίχοι τραγουδιών του Από το http://lyricstranslate.com/el/leonard-cohen-lyrics.html (Ain t no cure for love) Σε αγαπούσα για πολύ, πολύ

Διαβάστε περισσότερα

VAKXIKON.gr MEDIA GROUP Εκδόσεις Βακχικόν Ασκληπιού 17, Αθήνα τηλέφωνο: web site: ekdoseis.vakxikon.

VAKXIKON.gr MEDIA GROUP Εκδόσεις Βακχικόν Ασκληπιού 17, Αθήνα τηλέφωνο: web site: ekdoseis.vakxikon. VAKXIKON.gr MEDIA GROUP Εκδόσεις Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλέφωνο: 210 3637867 e-mail: info@vakxikon.gr web site: ekdoseis.vakxikon.gr Τίτλος Βιβλίου: Στις ράγες της μνήμης Συγγραφέας: Ιωάννης

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2010 Ύμνος της ομάδας «Ευαγγέλιο» Βιβλία και μαθήματα ζωγραφισμένα σχήματα και τόσα βοηθήματα να μη δυσκολευτώ Απ όλους τόσα έμαθα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα και δυο: τη μοίρα μας δεν θα την πει κανένας Ένα και δυο: τη μοίρα του ήλιου θα την πούμ εμείς.

Ένα και δυο: τη μοίρα μας δεν θα την πει κανένας Ένα και δυο: τη μοίρα του ήλιου θα την πούμ εμείς. Ένα και δυο: τη μοίρα μας δεν θα την πει κανένας Ένα και δυο: τη μοίρα του ήλιου θα την πούμ εμείς. Δεν ξέρω πια τη νύχτα Δεν ξέρω πια τη νύχτα φοβερή ανωνυμία θανάτου, στον μυχό της ψυχής μου αράζει στόλος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Ποίημα στους φίλους. Επιλεγμένα ποιήματα.

Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Ποίημα στους φίλους. Επιλεγμένα ποιήματα. http://hallofpeople.com/gr/ Χόρχε Λουίς Μπόρχες Επιλεγμένα ποιήματα Ποίημα στους φίλους Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής σου, ούτε έχω απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους

Διαβάστε περισσότερα

ΖΑΚ ΠΡΕΒΕΡ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

ΖΑΚ ΠΡΕΒΕΡ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΖΑΚ ΠΡΕΒΕΡ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ Πήγα στην αγορά με τα πουλιά Κι αγόρασα πουλιά Για σένα αγάπη μου Πήγα στην αγορά με τα λουλούδια Κι αγόρασα λουλούδια Για σένα αγάπη μου Πήγα στην αγορά με τα σιδερικά

Διαβάστε περισσότερα

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας ΘΥΜΑΜΑΙ; Πρόσωπα Ήρωας: Λούκας Αφηγητής 1: Φράνσις Παιδί 1: Ματθαίος Παιδί 2: Αιµίλιος Βασίλης (αγόρι):δηµήτρης Ελένη (κορίτσι): Αιµιλία Ήλιος: Περικλής Θάλασσα: Θεοδώρα 2 ΘΥΜΑΜΑΙ; CD 1 Ήχος Θάλασσας Bίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Β Περίοδος

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Β Περίοδος Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Β Περίοδος Μακρυνίτσα 2012 Ύµνος της οµάδας «Αγία Παρασκευή» Θα θελα να µαι εκεί την Άγια αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 1 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 1 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Ευλογημένη τρεις φορές Του Οκτώβρη αυτή η μέρα, Που διώξανε τους Ιταλούς Απ την Ελλάδα πέρα. Ευλογημένος ο λαός που απάντησε το όχι ευλογημένος ο στρατός που με τη ξιφολόγχη, πάνω στην

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ 1 ΠΟΙΗΜΑ από κάθε συλλογή του Η ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ (1945)

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ 1 ΠΟΙΗΜΑ από κάθε συλλογή του Η ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ (1945) http://hallofpeople.com/gr/bio/saxtouris.php ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ 1 ΠΟΙΗΜΑ από κάθε συλλογή του Η ΛΗΣΜΟΝΗΜΕΝΗ (1945) Ομορφιά Ράντισε την ασκήμια μ ομορφιά πήρε μια κιθάρα πήρε ένα ποτάμι πλάι πλάι Τραγουδώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Η ΑΓΑΠΗ

ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Η ΑΓΑΠΗ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Η ΑΓΑΠΗ Μεθοδολογία: Συνεργατική Βιωματική προσέγγιση. Στόχοι: Ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικού χειρισμού εννοιών σε κλίμα καλής επικοινωνίας και συνεργασίας. Απόπειρα δημιουργικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ. Η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας Γονείς:Δίας Παππούς:Κρόνος Γιαγιά: Ρέα

ΑΘΗΝΑ. Η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας Γονείς:Δίας Παππούς:Κρόνος Γιαγιά: Ρέα ΑΘΗΝΑ Η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας Γονείς:Δίας Παππούς:Κρόνος Γιαγιά: Ρέα Τι προστάτευε Προστάτευε τους αδικημένους και τους ήρωες Σύμβολα Ελιά Κουκουβάγια Κόκορας Φίδι Ομάδα Μαρσέλ Τρίφκας Νίκος Λιάγκας

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

Στη μέση μιας ημέρας μακρύ ταξίδι κάνω, σ ένα βαγόνι σκεπτικός ξαναγυρνώ στα ίδια. Μόνος σε δύο θέσεις βολεύω το κορμί μου, κοιτώ ξανά τριγύρω μου,

Στη μέση μιας ημέρας μακρύ ταξίδι κάνω, σ ένα βαγόνι σκεπτικός ξαναγυρνώ στα ίδια. Μόνος σε δύο θέσεις βολεύω το κορμί μου, κοιτώ ξανά τριγύρω μου, Στη μέση μιας ημέρας μακρύ ταξίδι κάνω, σ ένα βαγόνι σκεπτικός ξαναγυρνώ στα ίδια. Μόνος σε δύο θέσεις βολεύω το κορμί μου, κοιτώ ξανά τριγύρω μου, την περιπλάνησή μου. Ξεκίνησε ο συρμός, αφετηρία ή προορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω Δεν είσαι εδώ Τα φώτα πέφταν στην πλατεία, η πόλις ένα σκηνικό και δεν είσαι δώ! Κρατάω μια φωτογραφία στην τσέπη μου σαν φυλακτό και δεν είσαι δώ! Στους

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βήμα μπροστά στίχοι: Νίκος Φάρφας μουσική: Κωνσταντίνος Πολυχρονίου

Ένα βήμα μπροστά στίχοι: Νίκος Φάρφας μουσική: Κωνσταντίνος Πολυχρονίου Ένα βήμα μπροστά στίχοι: Νίκος Φάρφας μουσική: Κωνσταντίνος Πολυχρονίου η αγάπη ξαπλώνει όταν έχεις ευχές να σπαταλήσεις ο αέρας τελειώνει κι οξυγόνο ζητάς να συνεχίσεις όσα πρόλαβες πήρες της ψυχής σου

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα. Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 1 Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Εργασία Χριστίνας Λιγνού Α 1 2 1.Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας, στη νέα της γειτονιά, και ο πλασματικός κόσμος, στον

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS LEVEL: 5 6 (E - Στ Δημοτικού) 10:00 11:00, 20 March 2010 THALES FOUNDATION 1 3 βαθμοί 1. Γνωρίζοντας ότι + + 6 = + + +, ποιόν αριθμό αντιπροσωπεύει το ; A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες: Δήμητρα Ψυχογυιού. Μετάφραση από το πρωτότυπο Μάνος Κοντολέων Κώστια Κοντολέων

Εικόνες: Δήμητρα Ψυχογυιού. Μετάφραση από το πρωτότυπο Μάνος Κοντολέων Κώστια Κοντολέων Εικόνες: Δήμητρα Ψυχογυιού Μετάφραση από το πρωτότυπο Μάνος Κοντολέων Κώστια Κοντολέων Το τελευταίο όνειρο της γέρικης βελανιδιάς Κάπου σε κάποιο δάσος, εκεί στον λόφο που βρίσκονταν κοντά σε μια πλατιά

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΓΑΜΟΥ 100 Σας προσκαλούμε στο γάμο μας που θα γίνει το & ώρα Θα χαρούμε πολύ να είστε μαζί μας. 101 Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα μας δώσουν χαρά στην ομορφότερη

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία αγγελίδου. το βυζάντιο σε έξι χρώματα. χ ρ υ σ ο. eikonoγραφηση. κατερίνα βερουτσου

Μαρία αγγελίδου. το βυζάντιο σε έξι χρώματα. χ ρ υ σ ο. eikonoγραφηση. κατερίνα βερουτσου Μαρία αγγελίδου χ ρ υ σ ο το βυζάντιο σε έξι χρώματα eikonoγραφηση κατερίνα βερουτσου «Ένας Θεός στον ουρανό, ένας βασιλιάς στη γη: ένας αυτοκράτορας. Και μια πόλη ολόλαμπρη, απ το χρυσάφι ολολαμπρότερη».

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυµνασίου - Λυκείου

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυµνασίου - Λυκείου Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυµνασίου - Λυκείου Μακρυνίτσα 2008 Ύµνος της οµάδας των Αρχαγγέλων Στον κόσµο που όλοι νιώθουν µοναξιά Η Αγάπη Του υπάρχει και ελπίζω Κι αν έφυγα

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Kangourou Greek Competition 2014

Kangourou Greek Competition 2014 Thales Foundation Cyprus P.O. Box 28959, CY2084 Acropolis, Nicosia, Cyprus Kangourou Greek Competition 2014 Level 3 4 Γ - Δ Δημοτικού 15 Νοεμβρίου/November 2014 10:00 11:15 Ερωτήσεις 1 12 = 3 βαθμοί η

Διαβάστε περισσότερα

Α ΒΡΑΒΕΙΟ Το άσπρο του Φώτη Αγγουλέ

Α ΒΡΑΒΕΙΟ Το άσπρο του Φώτη Αγγουλέ Α ΒΡΑΒΕΙΟ Το άσπρο του Φώτη Αγγουλέ Σε γέννησε η σιωπή και σ έθρεψε η δίψα, μα βρέθηκες γυμνός, γερτός και πονεμένος στα δίχτυα τού «γιατί». Ρυάκι ήταν ο λόγος σου τραγούδι στην ψυχή σαν βάλσαμο κυλούσε

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι έναν καιρό, τον πολύ παλιό καιρό, τότε που όλη η γη ήταν ένα απέραντο δάσος, ζούσε μέσα στο ξύλινο καλύβι της, στην καρδιά του δάσους,

Μια φορά κι έναν καιρό, τον πολύ παλιό καιρό, τότε που όλη η γη ήταν ένα απέραντο δάσος, ζούσε μέσα στο ξύλινο καλύβι της, στην καρδιά του δάσους, Μια φορά κι έναν καιρό, τον πολύ παλιό καιρό, τότε που όλη η γη ήταν ένα απέραντο δάσος, ζούσε μέσα στο ξύλινο καλύβι της, στην καρδιά του δάσους, μια γριά γυναίκα. Τ όνομά της ήταν Μαραλά. Κανένας δεν

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

Νεφελώματα του χρόνου

Νεφελώματα του χρόνου Κυριακή Κουτσουρίδου Νεφελώματα του χρόνου Ποίηση ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Κυριακή Κουτσουρίδου Διορθώσεις: Χαρά Μακρίδη Σελιδοποίηση: Ζωή Ιωακειμίδου Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης Σχεδιασμός εξωφύλλου:

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 1 Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Έρωτας στην Κασπία θάλασσα Μυθιστόρημα - Μέρος δεύτερο Mona Perises Ελλάδα Ιράν/Περσία Ελλάδα 5 Τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών Γυµνασίου - Λυκείου

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών Γυµνασίου - Λυκείου Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών Γυµνασίου - Λυκείου Μακρυνίτσα 2007 Ύµνος της οµάδας της Αντίστασης Με µνήµη κενή µε όνειρα ξένα γρανάζι κι εσύ στην ίδια µηχανή! Γυρνάς στον τροχό

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όπου η Μαριόν μεγαλώνει αλλά όχι πολύ σε μια βόρεια πόλη

Όπου η Μαριόν μεγαλώνει αλλά όχι πολύ σε μια βόρεια πόλη Όπου η Μαριόν μεγαλώνει αλλά όχι πολύ σε μια βόρεια πόλη Τούτη εδώ είναι μια ιστορία για ένα κοριτσάκι, τη Μαριόν, που ζούσε σ ένα βόρειο νησί, σε μια πόλη που την έλεγαν Νεμπγιαβίκ. Ήταν ένα μέρος με

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Λεμονίδης - Εμμανουηλίδου 13

Κώστας Λεμονίδης - Εμμανουηλίδου 13 Κώστας Λεμονίδης - Εμμανουηλίδου 13 1. Υποφέρεις (Μουσική / Στίχοι: Τάσος Μεταξάς) Τι είν' αυτό, που ζητάς; Τι είν' αυτό, που δεν ξέρεις; Χιλιάδες σκέψεις βγαίνουν, απ' το βάθος του μυαλού σου, Ψάχνεις

Διαβάστε περισσότερα

Πάμπλο Νερούδα Επιλεγμένα ποιήματα

Πάμπλο Νερούδα Επιλεγμένα ποιήματα http://hallofpeople.com/gr Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ Πάμπλο Νερούδα Επιλεγμένα ποιήματα Σε ονόμασα βασίλισσα. Υπάρχουν ψηλότερες από σένα, ψηλότερες. Υπάρχουν πιο αγνές από σένα, αγνότερες. Υπάρχουν ομορφότερες από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΕΙΝΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥ Ι ΓΙΑ ΤΟΝ Γ

ΕΚΕΙΝΗ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥ Ι ΓΙΑ ΤΟΝ Γ Πέρος Ζαχαρίας Ζαχαρίας Πέρος ψευδώνυμο, του σπουδαστή της Αντιρύπανσης Ζαχαρία Περογαμβράκη. Στην Κοζάνη ασχολήθηκε με το Θέατρο σαν ερασιτέχνης ηθοποιός σε αρκετές παραστάσεις, συμμετείχε σε μία ταινία

Διαβάστε περισσότερα

15 ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισµός Αστρονοµίας και Διαστηµικής 2010 Θέµατα για το Γυµνάσιο

15 ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισµός Αστρονοµίας και Διαστηµικής 2010 Θέµατα για το Γυµνάσιο 15 ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισµός Αστρονοµίας και Διαστηµικής 2010 Θέµατα για το Γυµνάσιο 1.- Από τα πρώτα σχολικά µας χρόνια µαθαίνουµε για το πλανητικό µας σύστηµα. Α) Ποιος είναι ο πρώτος και

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2008 Ύµνος της οµάδας Ύµνος των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας Έχει του «αύριο» κρυµµένη την ελπίδα και τη φυλάει σαν τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Κωνσταντίνα Τσαφαρά Αγαπημένο μου ημερολόγιο, Πάνε δέκα χρόνια που λείπει ο σύζυγός μου, ο Οδυσσέας. Τον γιο του τον άφησε μωρό και τώρα έχει γίνει πια ολόκληρος άντρας και

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Παραμυθάδες Γ1

Μικροί Παραμυθάδες Γ1 Μικροί Παραμυθάδες 24ο Δημοτικό Περιστερίου 2017-2018 Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία πριγκίπισσα που την έλεγαν ΑΡΙΑΔΝΗ. Ζούσε σε ένα πλουμιστό παλάτι με τον βασιλιά που τον έλεγαν Νίνο.

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στα βάθη του ωκεανού µια µικρή σταγόνα, ο Σταγονούλης. Έπαιζε οληµερίς διάφορα παιχνίδια µε τους ιππόκαµπους και τις µικρές γοργόνες και ήταν πολύ ευτυχισµένος. Όµως, ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Είσαι ένας φάρος φωτεινός

Είσαι ένας φάρος φωτεινός Είσαι ένας φάρος φωτεινός Του Προμηθέα η φωτιά βάζει τη σπίθα στην καρδιά και θα γεμίσει απ αυτή λάμψη ολόκληρη η γη φιλόξενα την πόρτ ανοίγεις κι απλόχερα το φως σου δίνεις αθάνατη εσύ θα μείνεις κρατάς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #16. «Η κόρη η μονάχη» (Καστοριά - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #16. «Η κόρη η μονάχη» (Καστοριά - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #16 «Η κόρη η μονάχη» (Καστοριά - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #16 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ. Δεύτερος μύθος: Πίστευαν πως ο θεός Ποσειδώνας χτυπώντας την τρίαινά του στη γη

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ. Δεύτερος μύθος: Πίστευαν πως ο θεός Ποσειδώνας χτυπώντας την τρίαινά του στη γη ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Στην Αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι για να εξηγήσουν τα φαινόμενα της γης έφτιαχναν μύθους. Για το σεισμό είχαν σκεφτεί πολλούς που κάποιοι είχαν σχέση με γίγαντες και θεούς. Πρώτος μύθος: Πίστευαν

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πρόλογος Εισαγωγή Ευχαριστίες Το ξεκίνημα μιας σχέσης Βήμα πρώτο: Τι χρειάζομαι, τι επιθυμώ, πώς αντιδρώ;...

Περιεχόμενα. Πρόλογος Εισαγωγή Ευχαριστίες Το ξεκίνημα μιας σχέσης Βήμα πρώτο: Τι χρειάζομαι, τι επιθυμώ, πώς αντιδρώ;... Περιεχόμενα Πρόλογος... 15 Εισαγωγή... 17 Ευχαριστίες... 21 Το ξεκίνημα μιας σχέσης... 23 «Τι πρέπει να προσέχω στην αρχή μιας σχέσης, ώστε να ξέρω ότι θα ταιριάξουμε;»... 24 «Πόσο να περιμένω για να μου

Διαβάστε περισσότερα

Copyright Φεβρουάριος 2016

Copyright Φεβρουάριος 2016 ΣΤΙΓΜΕΣ Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται από τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και από τις διεθνείς συμβάσεις περί πνευματικής

Διαβάστε περισσότερα

Η έκθεση Πέλε - 7η Οκτωβρίου του Γεια σας!

Η έκθεση Πέλε - 7η Οκτωβρίου του Γεια σας! Η έκθεση Πέλε - 7η Οκτωβρίου του 2015 Γεια σας! * ο Kaypacha δείχνει στην οθόνη την εφαρμογή Solar System Scope (Πεδίο του Ηλιακού Συστήματος) για το πρώτο μισό της Έκθεσης Πέλε ( καλό είναι να βλέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ! Η Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ Μ.Σ.Θ.

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ! Η Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ Μ.Σ.Θ. ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ! ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ, 2012-2013 ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Α. ΑΡΖΟΓΛΟΥ & Ε. ΤΖΗΜΟΥΛΗ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΣΥΝΟΔΟΙ: Τ. ΚΥΡΙΑΖΙΚΙΔΟΥ & Δ. ΤΖΟΒΑΝΑΚΗΣ Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Μαργαρίτα Πρένγκα. Δοκίμασε να παραλλάξεις τους στίχους του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Χελιδόνια. Χάρης

Μαργαρίτα Πρένγκα. Δοκίμασε να παραλλάξεις τους στίχους του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Χελιδόνια. Χάρης 18 ο Δ.Σχ.Κοζάνης Τάξη: Δ2 -Από πού είσαι κουταβάκι; -Από κείνο το χωριό. -Κυνηγόσκυλο σοφό. Μαργαρίτα Πρένγκα Δοκίμασε να παραλλάξεις τους στίχους του Ζαχαρία Παπαντωνίου. -Από πού είσαι ποταμάκι; -Από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΖΛ Το παζλ συµβολίζει την απόλυτη σύνδεση, την εύρεση του ιδανικού άλλου µισού,την ολοκλήρωση αλλά και την παιδικότητα.

ΠΑΖΛ Το παζλ συµβολίζει την απόλυτη σύνδεση, την εύρεση του ιδανικού άλλου µισού,την ολοκλήρωση αλλά και την παιδικότητα. 120 029-12 120Ρ 035-14 120Μ 039-15 Ασήµι 925, Επιµεταλλωµένο ασήµι 925, ζιργκόν & ηµιπολύτιµες πέτρες 122 020-10 122Ρ 025-11 122Κ 025-11 222Ρ 110-30 117Ρ 095-25 217Μ 130-35 2 ΠΑΖΛ Το παζλ συµβολίζει την

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ημοτικού

Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ημοτικού Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ημοτικού Μακρυνίτσα 2009 Ύμνος της ομάδας «Στη σκέπη της Παναγίας» Απ τα νησιά τα ιερά στην Πάτμο φτάνω ταπεινά απ τα νησιά όλης της γης ακτίνες ρίξε

Διαβάστε περισσότερα

XΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

XΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ XΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ανακριτής κι απολογούμενος αντάμα θα δικαστούν και θα δικάσουν λάθος δράμα Έτσι κι αλλιώς ο χρόνος είναι ο αφέτης μα και του τέλους ο αμείλικτος εφέτης Apotupwma_012s142.indd 12

Διαβάστε περισσότερα

107 ΚΜ 107 ΡΜ 107 Ρ 106 Ρ 106 Κ 109 Ρ 109 K 119 K 119 Ρ 214 Ρ 214 Μ. Aσήμι 925, Επιμεταλλωμένο ασήμι 925, Ημιπολύτιμες πέτρες & Ζιργκόν

107 ΚΜ 107 ΡΜ 107 Ρ 106 Ρ 106 Κ 109 Ρ 109 K 119 K 119 Ρ 214 Ρ 214 Μ. Aσήμι 925, Επιμεταλλωμένο ασήμι 925, Ημιπολύτιμες πέτρες & Ζιργκόν 107 ΚΜ 107 ΡΜ 107 Ρ 106 Ρ 106 Κ 02 109 Ρ 109 K 119 K 119 Ρ Aσήμι 925, Επιμεταλλωμένο ασήμι 925, Ημιπολύτιμες πέτρες & Ζιργκόν 118 118 Μ 118 Ρ 123 Ρ 123 ΡΜ 214 Ρ 214 Μ Κεραυνός: Ο κεραυνός, σημαίνει το

Διαβάστε περισσότερα

Απόστολος Θηβαίος - Παιδικές Ζωγραφιές

Απόστολος Θηβαίος - Παιδικές Ζωγραφιές . 1 Απόστολος Θηβαίος - Παιδικές Ζωγραφιές Παιδικές Ζωγραφιές Απόστολος Θηβαίος. 3 Τίτλος: Παιδικές Ζωγραφιές Συγγραφέας: Απόστολος Θηβαίος ISBN: 978-618-81318-1-1 Επίλεκτες Ψηφιακές Εκδόσεις: 24grammata.com

Διαβάστε περισσότερα

The best of A2 A3 A4. ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, α Από το Α συμβούλιο των θεών με την Αθηνά στην Ιθάκη. ως τη μεταστροφή του Τηλέμαχου.

The best of A2 A3 A4. ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, α Από το Α συμβούλιο των θεών με την Αθηνά στην Ιθάκη. ως τη μεταστροφή του Τηλέμαχου. ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ, α 26-497 Από το Α συμβούλιο των θεών με την Αθηνά στην Ιθάκη ως τη μεταστροφή του Τηλέμαχου The best of A2 A3 A4 2015-2016 Σοφία Χαντζή Τι εγωιστές που είναι αυτοί οι άνθρωποι! Φορτώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Το φως αναφέρεται σε σχετικά έντονο βαθμό στη μυθολογία, τόσο στην ελληνική όσο και στη μυθολογία άλλων αρχαίων λαών που το παρουσιάζουν σε διάφορες

Το φως αναφέρεται σε σχετικά έντονο βαθμό στη μυθολογία, τόσο στην ελληνική όσο και στη μυθολογία άλλων αρχαίων λαών που το παρουσιάζουν σε διάφορες Το φως αναφέρεται σε σχετικά έντονο βαθμό στη μυθολογία, τόσο στην ελληνική όσο και στη μυθολογία άλλων αρχαίων λαών που το παρουσιάζουν σε διάφορες μορφές (ήλιος, σελήνη, αστέρια, κ.ά) και σε ένα μέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Αγαπητό μου ημερολόγιο

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Αγαπητό μου ημερολόγιο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Αγαπητό μου ημερολόγιο Ήρθε ο Γενάρης και ο ήλιος κρύφτηκε αμέσως πίσω από τα σύννεφα. Οι φίλοι του οι συλλέκτες τον περιμένουν με αγωνία αλλά απ ότι φαίνετε θα συνεχίσουν να τον περιμένουν

Διαβάστε περισσότερα

Πέτερ Κούρµαν. Πανορµίτης

Πέτερ Κούρµαν. Πανορµίτης Πέτερ Κούρµαν Πανορµίτης Σ αυτό το άσπρο µοναστήρι, κρυµµένο δίπλα σε µια λιµνοθάλασσα στην ορεινή Σύµη, ψάχνω µια παρουσία µέσα µου µακριά από τις πόλεις και τις περιστάσεις. Σαν κρυφά ποτάµια κελαρύζουν

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών 2013-2014 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βάτραχος που τον έλεγαν "Φρογκ" και πήγαινε στην 5η Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ερωτικό παιχνίδι του άντρα και της γυναίκας είναι μια μικρή εκδήλωση του παιχνιδιού όλης της ζωής. Το ζευγάρι γνωρίζει και ζει τους κραδασμούς που το διαπερνούν, συμμετέχοντας έτσι στις δονήσεις του

Διαβάστε περισσότερα

Αφροδίτη, Κρόνος, Ερμής, Ουρανός, Δίας, Ποσειδώνας, Άρης

Αφροδίτη, Κρόνος, Ερμής, Ουρανός, Δίας, Ποσειδώνας, Άρης Αφροδίτη, Κρόνος, Ερμής, Ουρανός, Δίας, Ποσειδώνας, Άρης Το χρώμα της Αφροδίτη είναι κίτρινο προς κόκκινο. Το μέγεθός της είναι 9,38-10 χλ. Η απόσταση από τη γη είναι 41.400.000 χλ. Δεν είναι αρκετή απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η μουσική..............................................11 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΓΧΟΡΔΟ Η αρχοντοπούλα κι ο ταξιδευτής........................15 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Σημείο Αναγνωρίσεως άγαλμα γυναίκας με δεμένα χέρια Όλοι σε λένε κατευθείαν άγαλμα, εγώ σε προσφωνώ γυναίκα κατευθείαν. Στολίζεις κάποιο πάρκο. Από μακριά

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας"

Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της  Μη βίας Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας" Στις 25-2-2013 οι ομάδα των Έμπιστων Διαμεσολαβητών του σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας"

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

Απάνθισμα, με πρόλογο του Ντίνου Ηλιόπουλου

Απάνθισμα, με πρόλογο του Ντίνου Ηλιόπουλου Συλλογή ποιημάτων, τα οποία έφεραν τους τίτλους: Εσύ, Δύση, Χαραυγή, Λευτεριά, Λιθόδμητη, Φαντασία, Αγέρας, Προσμονή, Χρόνος, Ψες, Γιατί, Βροχή, Έρημος, Τιμή, Αύριο, Φόβος, Γυρεμός, Διάκριση, Επιμονή,

Διαβάστε περισσότερα

Τη μέρα που έχω πεθάνει. Μέσα από την Αγάπη

Τη μέρα που έχω πεθάνει. Μέσα από την Αγάπη Τη μέρα που έχω πεθάνει Τη μέρα που έχω πεθάνει, η αύρα μου προχωράει - Αλλά δεν νομίζω ότι η καρδιά μου είναι ακόμα στη γη! Μην κλαις και μη λυπάσαι: "Αχ αλίμονο, πόσο τρομερό!" Θα πέσεις στου διαβόλου

Διαβάστε περισσότερα

Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ. Σκοπός της πυραμίδας ήταν να «στεγάσει» το νεκρό Φαραώ κατά τη διάρκεια της

Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ. Σκοπός της πυραμίδας ήταν να «στεγάσει» το νεκρό Φαραώ κατά τη διάρκεια της ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ. Σκοπός της πυραμίδας ήταν να «στεγάσει» το νεκρό Φαραώ κατά τη διάρκεια της μεταθανάτιας ζωής του. Οι αρχαιολόγοι

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού Σχολείο Ετος: 2013-2014 Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη γιαγιά μου Όνομα Μαθήτριας: Νικολέττα Χρίστου Τάξη: Γ 4 Όνομα Καθηγήτριας: Σταυρούλας Ιωάννου Λεμεσός

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά»

Αναστασία Μπούτρου. Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» Αναστασία Μπούτρου Εργασία για το βιβλίο «Παπούτσια με φτερά» α) Αν κάποιος έχει φαντασία, μπορεί και φαντάζεται έναν καλύτερο κόσμο. Κλείνει τα μάτια του και βλέπει αυτό που ποθεί. Αυτό το απόσπασμα εννοεί

Διαβάστε περισσότερα

Αν δούµε κάπου τα παρακάτω σήµατα πώς θα τα ερµηνεύσουµε; 2. Πού µπορείτε να συναντήσετε αυτό το σήµα; (Κάθε σωστή απάντηση 1 βαθµός)

Αν δούµε κάπου τα παρακάτω σήµατα πώς θα τα ερµηνεύσουµε; 2. Πού µπορείτε να συναντήσετε αυτό το σήµα; (Κάθε σωστή απάντηση 1 βαθµός) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Φύλλο εργασίας 1 Ερµηνεύουµε σύµβολα! Αν δούµε κάπου τα παρακάτω σήµατα πώς θα τα ερµηνεύσουµε; Επικοινωνούµε έτσι κι αλλιώς 26 2. Πού µπορείτε να συναντήσετε αυτό το σήµα; Σύνολο: (Κάθε σωστή.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Ιωάννου Τσαρούχης. Στάλες. Ποίηση

Χρήστος Ιωάννου Τσαρούχης. Στάλες. Ποίηση Χρήστος Ιωάννου Τσαρούχης Στάλες Ποίηση ΣΤΑΛΕΣ Χρήστος Ιωάννου Τσαρούχης Διορθώσεις: Χαρά Μακρίδη Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης Σελιδοποίηση: Ζωή Ιωακειμίδου Σχέδιο βιβλίου: Λαμπρινή Βασιλείου-Γεώργα

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. www.zero-project.gr

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. www.zero-project.gr ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ www.zero-project.gr Πολύ πριν τη δική µας εποχή, όταν τον κόσµο κυβερνούσαν ακόµα οι Ολύµπιοι Θεοί, γεννήθηκε η Περσεφόνη, κόρη του θεού ία

Διαβάστε περισσότερα

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2013 Ύµνος της οµάδας της Προσευχής Όµορφη ώρα στο προσευχητάρι αηδόνια, τζιτζίκια και

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ» Δ. Σολωμός Δελτίο τύπου 1) Το Σάββατο 15-03-08 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τέχνης από το 1 ο ΓΕΛ και υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης παράσταση με θέμα: «Ελεύθεροι πολιορκημένοι»

Διαβάστε περισσότερα

Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ ΠΟΙΗΜΑΤΑ Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ ΠΟΙΗΜΑΤΑ Η κάθε του Θεού αυγή είναι γι αυτόν και μια καινούργια έκπληξη είναι τα δάκρυα της γης που κάνουνε τα γέλια της ν ανθούνε, Ποια γλώσσα είναι η δική σου θάλασσα; Η γλώσσα της

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα ΟΔΗΓΙΕΣ Λίγα λόγια... Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Μάντεψε Τι + Ποιος» περιλαμβάνει 6 συναρπαστικά παιχνίδια, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι η διασκέδαση και αυτό το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα