Μελέτες - Ομιλίες. Η Ποιμαντική ιακονία κατά τους Ιερούς Κανόνας. Λόγος Ζωής. Η Θεία Ευχαριστία κέντρον της Ποιμαντικής ιακονίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μελέτες - Ομιλίες. Η Ποιμαντική ιακονία κατά τους Ιερούς Κανόνας. Λόγος Ζωής. Η Θεία Ευχαριστία κέντρον της Ποιμαντικής ιακονίας"

Transcript

1 54 Μελέτες - Ομιλίες π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι. Μ. ΟΣ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Η Ποιμαντική ιακονία κατά τους Ιερούς Κανόνας Οι Εκκλησιολογικές και Κοινωνικές προυποθέσεις ασκήσεως της Ποιμαντικής. Η δυνατότητα μεταβολής και προσαρμογής των Ιερών Κανόνων στις σύγχρονες ποιμαντικές ανάγκες. Τα επιτίμια και ο θεραπευτικός τους χαρακτήρας. K.B. 1822, Σελίδες: 204, 18,00 ISBN: X ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ Λόγος Ζωής Ορθόδοξο Κηρυγματικό Θεματολόγιο Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται 1000 περίπου κηρύγματα, περιλήψεις των οποίων ο συγγραφέας διατηρούσε στο προσωπικό του αρχείο. Φέρουν τη σφραγίδα της προσωπικής του σταδιοδρομίας, ως λαϊκού Θεολόγου, ως Ιερέως και ως Επισκόπου. Τα κηρύγματα αυτά εκφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ή της Ακολουθίας του Εσπερινού, γεγονός που συμβάλλει ως προς τη συντομία τους. K.B. 1644, Σελίδες: 752, 25,00 π. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Η Θεία Ευχαριστία κέντρον της Ποιμαντικής ιακονίας Η έκταση, το βάθος και ο στόχος της ποιμαντικής διακονίας, ως προσφορά αγάπης του ιερέα συνυφασμένη με τη Θεία Ευχαριστία. Η πνευματική πατρότητα, το κήρυγμα και η συχνή Θεία Μετάληψη ως καθημερινή πορεία μέσα στον κόσμο. K.B. 1973, Σελίδες: 368, 14,90 ISBN:

2 π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΪΣΑΡΙ ΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Χριστιανικός Ναός Λειτουργική και Θεολογική Θεώρηση Η εμφάνιση και παρουσία του Χριστιανικού Ναού σε όλη την ιστορική διαδρομή του μέχρι και την εσχατολογική απόληξή του: Ο Ναός ως τόπος παρουσίας του Τριαδικού Θεού, ως χώρος επενέργειας των άκτιστων ενεργειών του Θεού και, τέλος, ως χώρος φανερώσεως του μυστηρίου του Χριστού και πραγματώσεως ατώσεως του καθολικού μυστηρίου της εν Χριστώ σωτηρίας. K.B.: 2075, Σελίδες: 272, 18,50 ISBN: Αναβαθμοί Λειτουργικής Ζωής ώδεκα επιστημονικές μελέτες που αναφέρονται σε τα σχετιζόμενα με τη θεία λειτουργία, καθώς και σε άλλα θέματα της εκκλησιαστικής ζωής. Απευθύνεται σε ειδικούς μελετητές και σπουδαστές των Θεολογικών μας Σχολών, αλλά και στο ευρύτερο θεολογικό και εκκλησιαστικό κό κοινό, το οποίο επιθυμεί να εμβαθύνει σε θέματα λατρείας. θέμα- K.B.: 2073, Σελίδες: 356, 31,00 ISBN:

3 56 οκίμια π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ο οκίμια Ορθόδοξης Μαρτυρίας Βάπ Βάπτισμα, προσευχή, νηστεία, μοναχισμός μαζί με άλλα ζητήματα που πραγματεύεται το βιβλίο αυτό απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις, πρα μεταφέροντας το μήνυμα της Ορθόδοξης Αγιοπατερικής Παράδοσης με στους προβληματισμούς και τις αγωνίες της σύγχρονης κοινωνίας. στ K.B. 1663, Σελίδες: 264, 9,00 K ISBN: IS π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Φώτα & Φως Φώ Εξετά Εξετάζονται θέματα διαχρονικής σημασίας, όπως ο Ησυχασμός ως συνεχής πνευματική ανανέωση της Χριστιανικής Ελληνικότητας. Γίνεται αναφορά πνευ σημαντικές μορφές της περιόδου του Ελληνικού ιαφωτισμού, όπως σε σ Ευγένιος Βούλγαρης και ο Νικηφόρος Θεοτόκης. Περίοδοι και πρόοε σωπα που παραμένουν πάντοτε επίκαιρα στην ιστορική μας πορεία και σω βοηθούν στην κατανόηση ανάλογων προβλημάτων του παρόντος. βο K K.B. 1662, Σελίδες: 312, 10,00 IS ISBN: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΙΩΑΝΝΗΣ Μόρφωση και Μεταμόρφωση Μό βιβλίο επισημαίνει την επικαιρότητα των πατερικών ερμηνευτικών Το β αρχών και αναδεικνύει τη βιβλική ερμηνευτική των πατέρων. Περιλαμαρχ βάνονται θεολογικές παρεμβάσεις σε αρκετά κοινωνικά και επίκαιρα βάν θέματα όπως η κοινή εν Χριστώ ζωή, η δημοκρατία, η παιδεία, η θέμ μετάφραση της Αγίας Γραφής, το βιβλίο της Αποκαλύψεως κ.ά. με K.B. 1576, Σελίδες: 392, 13,50 K. ISB ISBN:

4 Ορθόδοξη Θεραπευτική 57 ΓΙΕΡΟΤΙΤΣ ΒΛΑΝΤΕΤΑ Μόνο τα Έργα της Αγάπης Μένουν Σε απάντηση του Ι. Γιάλομ και των μοντέρνων ψυχοθεραπευτών της ύσης, ο γνωστός Σέρβος ψυχοθεραπευτής προσεγγίζει το κάστρο της ανθρώπινης ψυχής μέσα από το πρίσμα της ορθόδοξης θεραπευτικής. Το βιβλίο δεν εμπνέ- εται μονόπλευρα από την κοσμική γνώση περί της ψυχής, αλλά είναι διαποτισμένο από την πατερική ψυχογνωσία και αποτελεί μια επιτυχημένη παρουσίαση της ορθόδοξης πνευματικότητας, σε πολλά θέματα που αφορούν τον άνθρωπο ως ψυχοσωματική οντότητα. Χωρίς φανατισμό και απόρριψη όσων καλών συνέλαβε το ανθρώπινο μυαλό για τα θέματα αυτά, τα πλησιάζει με την πατερική εμπειρία της διαπάλης του ευρισκόμενου μέσα σε κάθε άνθρωπο παλαιού και καινού ανθρώπου. Κ.Β.: 1648, Σελίδες: 256, 12,00 ISBN: ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ Η Χριστιανική Οικογένειαια Ένα βιβλίο ελκυστικό, συγκινητικό, διδακτικό και πλουσιότατο σε ζωντανά παραδείγματα, παρμένα από τη ζωή. Είναι σπουδαίο να διαπιστώνει κανείς, διαβάζοντάς το, πόσα αποκαλύπτει το Πνεύμα του Θεού στους ανθρώπους Του. Κ.Β.: 6042, Σελίδες: 352, 10,00

5 58 Εκκλησία και Ιστορία ΚΑΡΥ ΗΣ ΧΡ. ΣΠΥΡΟΣ Ορθόδοξες Αδελφότητες και Συναδελφικοί Ναοί στην Κέρκυρα (15ος-19ος αι.) Συστηματική εξέταση του θεσμού των αδελφοτήτων στην κερκυραϊκή του εκδοχή και σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του. Η αρχή των αδελφοτήτων, η διαδικασία και ο λόγος της συγκρότησής τους. Επίσης περιγράφεται η δομή και η λειτουργία τους και εντοπίζονται οι κυριότεροι σταθμοί της εξέλιξης των επιμέρους στοιχείων τους. Κ.Β.: 1907, Σελίδες: 744, 29,00 ISBN: X ΧΟΛΕΒΑΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Εκκλησία και Ελληνική ιάρκεια Κοινοτισμός, ευχαριστιακή σύναξη, κρυφό σχολειό, Μακρυγιάννης, Β. Βουλγαροκτόνος,. Σολωμός. Γνωστές και άγνωστες σε πολλούς πτυχές της πνευματικής παράδοσής μας αναδύονται μέσα από μια πληθώρα περιστατικών, κειμένων και παραπομπών που μυρίζουν λιβάνι της εκκλησίας, υπενθυμίζουν τους αγώνες των Ελλήνων και αφυπνίζουν την εθνική μας συνείδηση στο πλαίσιο των αντίξοων ευρωπαϊκών εξελίξεων. Κ.Β.: 1710, Σελίδες: 148, 6,00 ISBN: π. ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Οδοιπορικό της Ορθοδόξου Ρουμανικής Εκκλησίας Το παρόν βιβλίο αποτελεί καρπό της προσκυνηματικής επίσκεψης του συγγραφέα στη Ρουμανία. Μέσα από το βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα γνωρίσει την ποιμαντική δραστηριότητα της Αδελφής Ρουμανικής Εκκλησίας. Εκτός από τα ιστορικά, αρχαιολογικά στοιχεία, το βιβλίο διανθίζεται και με πνευματικούς διαλόγους από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της Ρουμανικής Εκκλησίας. Κ.Β.: 5547, Σελίδες: 242, 15,00

6 ΠΑΝΩΤΗΣ Γ. ΑΡΙΣΤΕΙ ΗΣ Το Συνοδικόν της εν Ελλάδι Εκκλησίας Μια έγκυρη ιστορική ανασκόπηση της θρησκευτικότητας των Ελλήνων από την εποχή του Αγνώστου Θεού μέχρι την παρουσία α του Ιησού Χριστού, της διαδόσεως του Ευαγγελίου Του και τη συγκρότηση της Εκκλησίας στην αποστολική και μεταποστολική περίοδο. Ο πρώτος τόμος περιέχει σπάνια εικονογράφηση με ογδόντα και πλέον φωτογραφίες και σχέδια συνοδευόμενα από κείμενο επιστημονικά ρωμένο από πεντακόσιες περίπου παραπομπές. κατοχυπομπές. Κ.Β.: 2077, Σελίδες: 632, 35,00 ISBN:

7 60 Αιρέσεις π. ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΝΙΛΟΑΕ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Για ένα Ορθόδοξο Οικουμενισμό (Ευχαριστία - Πίστη - Εκκλησία) Η παρέκκλιση της ορθής πορείας των πιστών στην ιστορία δημιούργησε τα σχίσματα και τις αιρέσεις. Η αποκατάσταση της ενό- τητας επικεντρώθηκε στην κοινή συμμετοχή στο Ευχαριστιακό ποτήριο (inter communion). Ο π. ημήτριος καλεί τους φίλους και εχθρούς της οικουμενικής κίνησης σε μια μετάθεση της λογικής όπου οι ανθρώπινες πράξεις είναι πράξεις Χριστού. Κ.Β.: 5549, Σελίδες: 120, 3,00 ΣΙΑΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Εξωχριστιανικές Μαρτυρίες για το Χριστό και τους Χριστιανούς Πρόκειται για μια συλλογή από 29 αυτοκρατορικά διατάγματα, 49 αποσπάσματα από ισάριθμα ιστορικά συγγράμματα, 38 φιλολογικά και 3 από ειδικές αντιχριστιανικές μελέτες ες του τότε καιρού. Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει τι γνώριζαν, ν, τι φρονούσαν, και τι έλεγαν οι ειδωλολάτρες για τον Κύριο. Κ.Β.: 1581, Σελίδες: 272, 9,00 ISBN:

8 ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΑΦΝΗ «Νέα Εποχή» Εξέλιξη ή Χειραγώγηση; Η συγγραφέας αναλύει σε βάθος, μεθοδικά και τεκμηριωμένα, αλλά με προσιτό τρόπο, τους αδιόρατους και ήπιους τρόπους με τους οποίους η εποχή της παγκοσμιοποίησης επιτυγχάνει την υποδούλωση του ανθρώπου. Σε κάθε του σελίδα, το βιβλίο αυτό εντοπίζει τα μηνύματα αυτά που εκπέμπονται κυρίως από τα Μ.Μ.Ε., αλλά και από την Εκπαίδευση τα αποκωδικοποιεί και εξηγεί το πώς αυτά επιδρούν στο βαθύτερο επίπεδο της ύπαρξής του. Κ.Β.: 1876, Σελίδες: 368, 15,00 ISBN: ΛΙΟΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Γνωστές Θρησκείες, Αιρέσεις και Παραθρησκευτικές Ομάδες στην Ελλάδα Το βιβλίο παρέχει στον Έλληνα πιστό τη δυνατότητα έγκυρης και σφαιρι- κής ενημέρωσης, καθώς αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στο φαινόμενο των αιρέσεων που δρουν στην ελληνική επικράτεια. Ο συγγραφέας παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις των ευκτήριων οίκων, τις δραστηριότητές τους και τους εμπλεκόμενους σε αυτές. Επιπλέον, παραθέτει γενικότερα στοιχεία για την ιστορική τους εξέλιξη, τους τόπους και τρόπους δράσης τους, καθώς και πληροφορίες σχετικά με εκδηλώσεις και συνεργασίες τους με άλλους οργανισμούς. K.B. 1887, Σελίδες: 300, 15,00 ISBN: π. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΣΙΑΚΚΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ (Νυν ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ) Νεοφανείς Αιρέσεις Το βιβλίο αποσκοπεί στην ενημέρωση των πιστών για τις νεοφανείς αιρέσεις, οι οποίες κρύπτονται κάτω από ένα κοινωνικό, μορφωτικό, φιλοσοφι- κό, πολιτιστικό ή εκπαιδευτικό προσωπείο και αποβλέπουν στη διάβρωση όλων των τομέων της ζωής. Περιλαμβάνει την εξέταση ποικίλων αιρέσεων, το ρόλο των Μ.Μ.Ε., τη νομική και ποιμαντική αντιμετώπισή τους. K.B.: 1997, Σελίδες: 220, 8,00 ISBN:

9 62 ιάφορα Θέματα ΝΑΝΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΨΑΡΙΩΤΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ K.B Σελίδες: 136, 14,63 ISBN: Κ.Β.: 1602 Σελίδες: 188, 10,00 ISBN: Εγκεφαλικός Θάνατος Πώς ορίζεται ο εγκεφαλικός θάνατος; Ποια είναι η διαδικασία διαπιστώσεως και διαγνώσεως του εγκεφαλικού θανάτου; Ταυτίζεται ο εγκεφαλικός θάνατος με το βιολογικό; Ο συγγραφέας απαντά στα ερωτήματα αυτά, αλλά και σε άλλες πτυχές του πολυδιάστατου αυτού ζητήματος. Περιβαλλοντολογικές λ Περιπλανήσεις (Εμείς και η Φύση) Ο αναγνώστης περιηγείται στο μεγαλείο της φύσης και στο μεγαλείο του ημιουργού. Πληροφορείται για το κάλλος της φύσης και αντιλαμβάνεται τα θαύματά της. Μ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ο θαυμασμός και ο σεβασμός προς αυτήν. ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΪΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ.Β.: 1574 Σελίδες: 344, 15,00 ISBN: Κ.Β.: 1872 Σελίδες: 188, 10,00 ISBN: Εκκλησιαστική Ταφή ή Αποτέφρωση; Μια μελέτη που προσεγγίζει σφαιρικά το ζήτημα, παρουσιάζοντας τις ιστορικές, νομικές και εκκλησιαστικές πτυχές του. Παρατίθενται τα εκατέρωθεν επιχειρήματα και εξετάζονται οι δύο πρακτικές (ταφή - καύση) από την άποψη διαφόρων επιστημών (οικολογίας, χωροταξίας, οικονομίας κ.λπ.). Επ Ελευθερία Εκλήθητε Στο βιβλίο παρουσιάζεται εμπεριστατωμένα η περιγραφή της διαδρομής από την ελευθερία στην απόκτηση της απόλυτης ελευθερίας, όπως αυτή πραγματώνεται μέσα από την ένωση του κτιστού (άνθρωπος) με το άκτιστο (Θεός).

10 ΒΕΝΙΑΜΗ ΕΛΕΝΗ Σημαντικά και Αγαπημένα Ένα μικρό βοήθημα για τη λειτουργική κατανόηση και βίωση του Ευαγγελίου που περιέχει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά χωρία της Καινής ιαθήκης, συνοδευμένα από παλαιές πατερικές ερμηνείες. Κ.Β.: 1911, Σελίδες: 126, 8,00 ISBN: ΛΕΥΚΑ ΙΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ανθολογία Α 3115 ημοτικών και Παραδοσιακών Τραγουδιών απ όλη την Ελλάδα 3115 δημοτικά τραγούδια, καθώς και ποικίλα άλλα άσματα που μας υπενθυμίζουν τους τιτάνιους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας, ενώ άλλα μας μεταφέρουν εικόνες και περιστατικά από το βίο τους. Κ.Β.: 1888, Σελίδες: 692, 35,00 ISBN:

11 64 Λόγοι Οικουμενικού Πατριάρχου ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Λόγοι Τόμος εις: Ρουμανίαν (1993, 1995, 1997) ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Λόγοι Τόμος Κ (2002) εις: Τουρκίαν, Ιράν, Ελβετία, Νορβηγία, Ελλάδι, Κατάρ K.B. 1616, Σελίδες: 404, 25,00 K.B. 1921, Σελίδες: 468, 25,00 ISBN: ISBN: ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ 1621 Λόγοι Τόμος ΘΑ εις: Αμερικήν (1997) 1621 Λόγοι Τόμος ΘΒ εις: Αμερικήν (1997) ΥΠΟ ΕΚ ΟΣΗ 1622 Λόγοι Τόμος Ι εις: Μαύρην Θάλασσαν, Θεσσαλονίκην, Ξάνθην ( ) 1623 Λόγοι Τόμος ΙΑ εις: Γαλλίαν (1995), Αγγλίαν (1993, 1994, 1995, 1996) 2064 Λόγοι Τόμος ΚΑ εις: Τουρκίαν, Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, Φιλλανδία, Λιβύη, Γεωργία, Ελβετία (2003) ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Μηνύματα και Ομιλίαι διά το Περιβάλλον (Ελληνικά - Αγγλικά) K.B. 1722, Σελίδες: 460, 25,00 ISBN: Η Επάνοδος εις την Εκκλησιαστικήν Κοινωνίαν Μερίδος των Ακολουθούντων το Παλαιόν (Ιουλιανόν) Ημερολόγιον Κ.Β.: 1560, Σελίδες: 144, 6,00 ISBN:

12 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚ ΟΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Η Καινή ιαθήκη Επετειακή φωτοαναστατική επανέκδοση του κειμένου της Καινής ιαθήκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη έκδοση του λεγόμενου «Πατριαρχικού Κειμένου», του επίσημου δηλαδή κειμένου της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και κατά συνέπεια της ελληνόφωνης Ορθοδοξίας. Προήλθε από αντιπαραβολή χειρογράφων αποθησαυρισμένων στην Κωνσταντινούπολη και το Άγιον Όρος και αποτέλεσε την πρώτη από πλευράς Ορθοδόξων προσπάθεια κριτικής έκδοσης «της κατά τό ενόν αποκαταστάσεως» δηλαδή, του Iερού Κειμένου, για χρήση στη λειτουργική πράξη της Εκκλησίας και στην κατ ιδίαν μελέτη των πιστών. Κ.Β. 1868, 624 σελίδες, Σχήμα: 10χ15, 10,00 ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Λόγοι Τόμος Α εις: Αλεξάνδρεια (1993), Αντιόχεια (1993), Ιεροσόλυμα (1995), Σινά (1993) K.B. 1613, Σελίδες: 260, 20,00 ISBN: ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Λόγοι Τόμος Γ εις: Σερβίαν (1993), Βουλγαρίαν (1996) K.B. 1615, Σελίδες: 220, 20,00 ISBN: ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Λόγοι Τόμος ΣΤ εις: Κρήτην (1992, 1995, 2002) K.B. 1618, Σελίδες: 414, 25,00 ISBN: X

13

14 Κατάλογος κατά Θεματική Ενότητα

15 68 Αγία Γραφή Παλαιά ιαθήκη Κείμενα (με ή χωρίς μετάφραση) ΙΟΝΕΛΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Άσμα Ασμάτων... 6,03 Η Αγία Γραφή (σχήμα: 16x22) ( εμένο) Κ.Β.: 21203, Σελίδες: 1971, Η Αγία Γραφή (Σε Θήκη με Φερμουάρ)... 27, Η Αγία Γραφή (σχήμα: 12x18) (Άδετο-Μετάφραση)... 17, Η Αγία Γραφή (σχήμα: 16x22) ( εμένο-μετάφραση)... 25, Η Παλαιά ιαθήκη (σχήμα: 15x22) (Άδετο-Μετάφραση)... 18, Προφητολόγιον... 10,00 Σχόλια - Ερμηνείες ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΠΙΣΚ. ΜΕ ΙΟΛΑΝΩΝ Εξαήμερον... 12,54 Η Παλαιά ιαθήκη (σχήμα: 15x22) (Άδετο) Κ.Β.: 25793, Σελίδες: 1548, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Οι Πρωτόπλαστοι. - Β. Η Εύα - Η Παράβαση (Σ.Π. 17)... 6, Οι Πρωτόπλαστοι. Α Ο Αδάμ (Σ.Π. 16)... 6,70 π. ΕΦΡΑΙΜ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Αβραάμ, ο Πατήρ Πλήθους Εθνών... 9, Ρουθ και Νωεμίν (Νύφη και Πεθερά)... 5, Σαμψών, ο Μικρός Ήλιος του Ισραήλ... 5,01 Μελέτες - άρθρα - δοκίμια ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1965 Η Αγία Γραφή στον 21ο Αιώνα - Βιβλικές Μελέτες... 22,00 Η Ερμηνεία της Αγίας Γραφής στην Εκκλησία των Πατέρων Τόμος Β (4ος-5ος Αιώνας) ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.Β.: 1794, Σελίδες: 268, ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΗΛΙΛΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΝΗΣ ιατί Απέθανεν ο Χριστός;... 15, Ο Θεός... 10,00 ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ Ε. ΣΤΑΥΡΟΣ Ετυμολογία και Θεολογική Ερμηνεία Βιβλικών Ονομάτων βάσει Ιερών Ονομαστικών (ΑΝ. ΒΛ. 44)... 15,68 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΙΩΑΝΝΗΣ 1794 Η Ερμηνεία της Αγίας Γραφής στην Εκκλησία των Πατέρων Τόμος Β (4ος-5ος Αιώνας)... 15,00 ΣΙΜΩΤΑΣ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Νικήτα Σεΐδου, Σύνοψις της Αγίας Γραφής. Εισαγωγή - Κείμενον - Σχόλια... 21,94 Εκλαϊκευμένα Η Αγία Γραφή στον 21ο Αιώνα - Βιβλικές Μελέτες ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κ.Β.: 1965, Σελίδες: 330, ΚΟΚΟΡΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο Χριστός όπως τον Είδαν οι Προφήται... 20, Νάματα Ζωής Αιωνίου τ.γ Αγία Γραφή, Ιερά Παράδοσις.... 5,22

16 Αγία Γραφή 69 Η Καινή ιαθήκη ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Κ.Β.: 1868, Σελίδες: 184, Καινή ιαθήκη (Ι. Μ. Βατοπαιδίου) Κ.Β.: 21413, Σελίδες: 770, Η Καινή ιαθήκη (Κασσετίνα) ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΙΣ) Κ.Β.: 32475, Σελίδες: 796, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 12x19) Κ.Β.: 22431, Σελίδες: 675, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ιησούς Χριστός. Τι Προφητεύτηκε γι Αυτόν... 4,00 π. ΕΦΡΑΙΜ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Προτυπώσεις του Σταυρού στην Παλαιά ιαθήκη... 9,98 π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Έξοδος... 6,27 Καινή ιαθήκη Κείμενα (με ή χωρίς μετάφραση) ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Η Αποκάλυψις του Ιωάννου... 4,00 ΒΛΑΧΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Πράξεις των Αποστόλων... 3,14 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 1868 Η Καινή ιαθήκη (πρωτότυπο)... 10, Ευαγγέλιο Ιωάννου Στ του Καντακουζηνού (Ομοιογραφική έκδοση) , Η Καινή ιαθήκη ( ίχρωμη-μετάφραση)... 9, Η Καινή ιαθήκη (Κασσετίνα) , Η Καινή ιαθήκη (Τσέπης-Μετάφραση)... 3, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 9x13)... 2, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 12x18) - (Άδετο)... 5, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 12x19) - ( εμένο)... 13, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 13x19) - ( εμένο)... 6, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 13x19) - (Πολυτονικό)... 13, Θείον και Ιερόν Τετραευαγγέλιον (σχήμα: 9x13) - ( εμένο)... 6, Καινή ιαθήκη (Ι. Μ. Βατοπαιδίου) - ( εμένο)... 49, Τα ώδεκα Ευαγγέλια των Αγίων Παθών (Ανατύπωση του έτους 1830) - ( εμένο)... 19,99 Σχόλια-Ερμηνείες ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΝΣΤΑΝ ΗΣ Οι Μακαρισμοί... 8,36 ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ 7777 Ευαγγελική Ιστορία... 26,12 ΑΡΧΙΕΠ. ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΤΟΣΕΒ, π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη. Ένας Ορθόδοξος Σχολιασμός... 15,00 ΓΑΡΝΑΒΟΣ Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ Αποκάλυψις Ιωάννου... 7,50 ΚΡΙΚΩΝΗΣ Θ. ΧΡΙΣΤΟΣ Ιεροσολυμίτου Ανέκδοτα Ερμηνευτικά Σχόλια... 10, Ο Απόστολος Παύλος ιδάσκαλος της Οικουμένης και οι Συνεργάτες του Τιμόθεος και Σίλας ,00 π. ΑΝΤΙΠΑΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΤΜΟΥ 1974 Το Βιβλίο της Αποκάλυψης... 13, The Book of Revelation... 15,00 π. ΘΕΟ ΩΡΟΣ Β. ΘΕΡΜΟΣ Άνθρωπος ή Απάνθρωπος:... 8, Εξήλθεν ο Σπείρων του Σπείραι... Η Παραβολή του Σπορέως... 10,00 π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ερμηνεία της προς Φιλιππησίους Επιστολής του Αγίου Αποστόλου Παύλου... 15,00

17 70 Αγία Γραφή Ερμηνεία των Επιστολών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου... 15,00 π. ΠΑΥΛΟΣ ΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Ρήματα Ζωής Αιωνίου (Ερμηνευτικά Σχόλια στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο)... 20,80 Μελέτες - άρθρα - δοκίμια ΓΚΑΜΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αγωνία και Ελπίδα... 12,00 ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1813 Η Αποκάλυψη του Ιωάννη Τόμος A... 15, Η Αποκάλυψη του Ιωάννη Τόμος Β... 25, Ο Κώδικας των Ευαγγελίων... 28,00 ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΕΣΠΟΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2154 Η Αγία Γραφή στον 21ο αιώνα - Τόμος Β - Ανθρώπινο Πρόσωπο και Ήθος στην Καινή ιαθήκη... 35,00 ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΗΛΙΛΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΝΗΣ Ο Ελληνισμός και η Καινή ιαθήκη... 12,00 Ι. Μ. Τ. ΠΡΟ ΡΟΜΟΥ ΚΑΡΕΑ Ο Εμμανουήλ... 13,50 ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ Ν. ΘΕΟΦΙΛΟΥ Η Εποχή του Αντιχρίστου και η Βασιλεία του Εσφαγμένου Αρνίου... 25,12 ΛΑΡΙΟΥ- ΡΕΤΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Η Γυναίκα στην Καινή ιαθήκη... 8,00 ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Καινή ιαθήκη και Ρητορική... 13,00 π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΙΤΗΣ Η Χρήσις της Καινής ιαθήκης εις τας Επιστολάς του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου... 31,35 π. ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Λεξικόν της Καινής ιαθήκης... 62,70 ΠΑΠΑ ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ Γλώσσα και Ερμηνεία της Καινής ιαθήκης... 14,07 ΠΑΤΡΩΝΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Η Ιστορική Πορεία του Ιησού... 27, Ταμείον Καινής ιαθήκης... 11,00 Εκλαϊκευμένα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟ ΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ) Γιατί με Έπλασε ο Θεός;... 1, Τελικά τι Λέει το Ευαγγέλιο;... 1,50 ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη. Ελεύθερη Ποιητική Απόδοση των Επιστολών της Αποκαλύψεως... 1,57 ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ευαγγέλιον κατά Ιωάννην... 4, Ευαγγέλιον κατά Ματθαίον... 4,18 ΜΙΧΑΗΛΙ ΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Ο Χριστός χτες και σήμερα... 6,27 ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΥΚΑ ΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ Οι Μυροφόρες... 4,00 π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Βίος Ιησού Χριστού... 8, Ιστορίες από την Γραφή... 4,70 π. ΝΙΚΟ ΗΜΟΣ ΣΚΡΕΤΤΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Αποκάλυψις... 10,00 Το Βιβλίο της Αποκάλυψης π. ΑΝΤΙΠΑΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Κ.Β.: 1974, Σελίδες: 240, Η Αποκάλυψη του Ιωάννη Τόμος Β ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κ.Β.: 2026, Σελίδες: 376, Ο Κώδικας των Ευαγγελίων ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κ.Β.: 2190, Σελίδες: 508, Η Αγία Γραφή στον 21ο αιώνα - Τόμος Β - Ανθρώπινο Πρόσωπο και Ήθος στην Καινή ιαθήκη ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΕΣΠΟΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ.Β.: 2154, Σελίδες: 520, 35.00

18 Αγία Γραφή 71 ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ 5555 Οι Απόστολοι... 10,00 ΠΑΠΑ ΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Κ Το Κατ Εξοχήν Παγκόσμιο Βιβλίο... 2,40 Κυριακοδρόμια - Εορτοδρόμια - Αγιοδρόμια ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Λόγοι Ευσεβείας - Τόμος Α... 7,32 ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λόγος και Ύπαρξη, τ.α, Σχόλια στα Ευαγγέλια της Κυριακής... 15, Λόγος και Ύπαρξη, τ.β, Σχόλια στους Αποστόλους των Κυριακών... 20, Λόγος και Ύπαρξη, τ.γ, Σχόλια στα Ευαγγέλια και τους Αποστόλους των εσποτικών και θεομητορικών Εορτών... 15, Λόγος και Ύπαρξη, τ., Σχόλια στα Ευαγγέλια Εορτών Αγίων... 20, Λόγος και Ύπαρξη τ. Ε, Σχόλια στους Αποστόλους Εορτών Αγίων... 20,00 Οι Μακαρισμοί ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΝΣΤΑΝ ΗΣ Κ.Β.: 26044, Σελίδες: 158, 8.36 ΙΟΝΥΣΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ & ΚΟΖΑΝΗΣ Εξαπλά... 8,00 ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ 1644 Λόγος Ζωής - Ορθόδοξο Κηρυγματικό Θεματολόγιο (ΕΠΑΝΕΚ Ι ΕΤΑΙ)... 25,00 ΚΟΡΑΚΙ ΗΣ Σ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ Εσπερινά Κηρύγματα τ.α (Τριωδίου)... 16, Εσπερινά Κηρύγματα τ.β (Πεντηκοσταρίου)... 16, Εσπερινά Κηρύγματα τ.γ ( εσποτικές, Θεομητορικές, Αγίων εορτές)... 16,72 Ευαγγέλιον κατά Ιωάννην ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Κ.Β.: 31112, Σελίδες: 111, 4.18 ΜΙΧΑΗΛΙ ΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Από τον Άμβωνα... 13,58 π. Α ΑΜΑΝΤΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Λειτουργικά Κηρύγματα... 12,54 π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΙΝΑΚΟΥΛΑΣ Ï Óðüñïò ðïõ ðåóå óôï Äñüìï... 10, Το Πηγάδι και η Πηγή... 9,99 Ο Εμμανουήλ Ι. Μ. Τ. ΠΡΟ ΡΟΜΟΥ ΚΑΡΕΑ Κ.Β.: 31952, Σελίδες: 125, π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Συνοδοιπόροι με τον Θείο Παύλο... 10,45 π. ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ευσεβείς Μελέται... 6,00 π. ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ψελλίσματα επί των Κυριακών Αποστολικών Περικοπών (τ.α )... 21, Ψελλίσματα επί των Κυριακών Ευαγγελικών Περικοπών (τ.β )... 21,10 π. ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Λόγος του Θεού τ.2ος (Ομιλίες στις Ευαγγελικές Περικοπές των Κυριακών όλου του Έτους)... 15,00 Ερμηνεία της πρός Φιλιππησίους Επιστολής του Αγίου Αποστόλου Παύλου π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 30245, Σελίδες: 208, 15.00

19 72 Αγία Γραφή Η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη. Ένας Ορθόδοξος Σχολιασμός ΑΡΧΙΕΠ. ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΤΟΣΕΒ, ΡΟΟΥΖ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Κ.Β.: 30643, Σελίδες: 300, Προφητολόγιον Κ.Β.: 32390, Σελίδες: 659, Λόγος Ζωής - Ορθόδοξο Κηρυγματικό Θεματολόγιο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ Κ.Β.: 1644, Σελίδες: 752, Λόγος και Ύπαρξη, τ.α, Σχόλια στα Ευαγγέλια της Κυριακής ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ.Β.: 17814, Σελίδες: 295, Ο Λόγος του Θεού τ.4ος (Ομιλίες στις Αποστολικές Περικοπές των Κυριακών όλου του Έτους)... 15, Ο Λόγος του Θεού τ.7ος (Ομιλίες σε μνήμες Αγίων και Εορτών)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.10ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - ιάφορα Θέματα)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.11ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - περί των Θαυμάτων του Κυρίου μας)... 15, Ο Λόγος του Θεού τ.12ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Ρωμαίους, προς Κορινθίους)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.13ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Γαλάτας, Επιστολή Ιακώβου)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.14ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Φιλιππησίους, προς Κολασσαεις, Α & Β Θεσσαλονικείς)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.15ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Τιμόθεον. προς Τίτον, Επιστολή Ιούδα))... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.16ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Εφεσίους, Ιωάννου Α & Γ )... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.17ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Φιλήμονα, προς Εβραίους, Α & Β Πέτρου))... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.18ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - Εορτολογικά Θέματα)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.19ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - ιάφορα Θέματα)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.20ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - ιάφορα Θέματα)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.21ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - ιάφορα Θέματα)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.6ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - Η επί του Όρους Ομιλία)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.8ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - Κυριακές Ματθαίου)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.9ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - Η επί του Όρους Ομιλία - Κυριακές Ματθαίου)... 10,00 π. ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΒΑΡΛΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ηδυνθείη Αυτώ η ιαλογή μου, Εγώ δε Ευφρανθήσομαι Επί τω Κυρίω (τ.α )... 15, Ηδυνθείη Αυτώ η ιαλογή μου, Εγώ δε Ευφρανθήσομαι επί τω Κυρίω (τ.β )... 15, Ηδυνθείη Αυτώ η ιαλογή μου, Εγώ δε Ευφρανθήσομαι Επί τω Κυρίω (τ.γ )... 15,00 π. ΝΙΚΟ ΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Αγιοδρόμιο ( εμένο)... 38, Αγιοδρόμιο. (Ήτοι 366 Κηρύγματα επί των καθ εκάστην ημέραν του Ενιαυτού Εορταζομένων Αγίων) - (Άδετο)... 29,44 π. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Κηρύγματα Αληθείας και Ζωής τ.ε... 15, Κηρύγματα Αληθείας και Ζωής τ.ζ... 20, Κηρύγματα Αληθείας και Ζωής τ.στ... 20,00

20 Αγία Γραφή 73 Ο Λόγος του Θεού τ.13ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Γαλάτας, Επιστολή Ιακώβου) π. ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Κ.Β.: 30268, Σελίδες: 208, Το Πηγάδι και η Πηγή π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΙΝΑΚΟΥΛΑΣ Κ.Β.: 30926, Σελίδες: 168, 9.99 Κηρύγματα Αλήθειας και Ζωής τ.η' Σεπτέμβριος ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Κ.Β.: 32893, Σελίδες: 443, Πατερικόν Κυριακοδρόμιον Κ.Β.: 25561, Σελίδες: 688, Κηρύγματα Αλήθειας και Ζωής τ.η'... 13, Κηρύγματα Αλήθειας και Ζωής τ.θ'... 13,00 π. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΤΥΜΠΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Αποστολικά Μηνύματα... 15,68 π. ΤΙΤΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κυριακός Ορθόδοξος Λόγος... 4,00 π. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΣΙΑΚΚΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ (Νυν ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ) Ο Παραβολικός Λόγος του Κυρίου τ.α (Άδετο)... 15, Ο Παραβολικός Λόγος του Κυρίου τ.α ( εμένο)... 18, Ο Παραβολικός Λόγος του Κυρίου τ.β (Άδετο)... 18, Ο Παραβολικός Λόγος του Κυρίου τ.β ( εμένο)... 22,99 ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ 5551 Από το Βιβλίο της Ζωής (1)... 10, Από το Βιβλίο της Ζωής (2)... 10, Γύρω στις Αιώνιες Αλήθειες... 10, Ενώ Κυλά η Ζωή... 10, Οι Φίλοι του Θεού... 10,00 ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΙ ΩΝ Απηχήματα από τον Άμβωνα... 13,00 ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΠΑΞΩΝ Ελθέτω η Βασιλεία σου τ.α... 9, Ελθέτω η Βασιλεία σου τ.β... 9, Ελθέτω η Βασιλεία σου τ.γ... 9,40 ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ Το Μήνυμα της Κυριακής... 8,00 π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡ ΑΣ Ιερολογία του Λόγου... 15, Πατερικόν Κυριακοδρόμιον... 25,12

21 74 Θεομητορικά - Η Μητέρα μας η Παναγία Κείμενα πατέρων ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ Η Τιμή της Θεοτόκου στην Ορδόδοξη Εκκλησία... 7,00 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ Θεομητορικά (Η Γέννηση της Θεοτόκου). (Σ.Π 24)... 6,70 ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Περί της Υπεραγίας Θεοτόκου... 3,14 ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 2008 Η Θεοτόκος - Ομιλία εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας εσποίνης ημών Θεοτόκου... 8,00 Ομιλίες - άρθρα - μελέτες - αφιερώματα GHARID GEORGES Οι Εικόνες της Παναγίας... 20,00 ΑΓΓΕΛΟΥ Α. ΧΑΡΑ Η Κεχαριτωμένη... 1,50 ΓΑΡΝΑΒΟΣ Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ Η Θεοτόκος... 5,00 ΚΑΡΑ ΗΜΟΣ Ε. ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΡΑ ΗΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χαίρε των Αγγέλων Χαρμονή... 8,00 ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Η όντως Θεοτόκος... 10, Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου... 2,00 π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Χαίρε Κεχαριτωμένη... 6,27 π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Παναγία η Μητέρα του Θεού και των Ανθρώπων... 4,70 π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Η Υπεραγία Θεοτόκος... 8,36 π. ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Η Υπερευλογημένη (τόμος Α )... 40,00 π. ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Η Πορταίτισσα στο Αιγαίο... 5,22 π. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΕΦΕΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Παναγία. Η Μεσίτρια του Κόσμου... 2,61 π. ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Λόγος του Θεού τ.5ος (Ομιλίες στους Χαιρετισμούς και Θεομητορικές εορτές)... 10,00 π. ΘΩΜΑΣ ΤΣΟΝΑΚΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Ποια η Θεοτόκος Μαρία... 6,00 π. ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Η Κυρία Θεοτόκος... 14, Πρεσβεία Θερμή... 10, Χαίρε Κεχαριτωμένη... 10,73 π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΖΙΟΜΠΟΛΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Σαράντα Εικόνες της Παναγίας... 13,58 π. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΤΥΜΠΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε. Ομιλίες στους κδ οίκους της Υπεραγίας Θεοτόκου.... 8,36 ΡΩΙΜΠΑΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η Παναγία με τα Τρία Χέρια... 15,00 ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Α. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Θεοτόκος και Ορθόδοξο όγμα (Λ.Α 1)... 18, Εμφανίσεις και Θαύματα της Παναγίας... 6, Θαύματα της Αγίας Ζώνης... 6,27 ΣΩΤΗΡΧΟΣ Μ. Π Το Φιλί της Παναγίας... 8,36 Εμφανίσεις και Θαύματα της Παναγίας Κ.Β.: 17953, Σελίδες: 200, 6.00 Η Θεοτόκος - Ομιλία εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας εσποίνης ημών Θεοτόκου ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ.Β.: 2008, Σελίδες: 91, 8.00 Η Τιμή της Θεοτόκου στην Ορδόδοξη Εκκλησία ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ Κ.Β.: 27083, Σελίδες: 95, 7.00 Χαίρε Κεχαριτωμένη π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 27819, Σελίδες: 157, 6.27

22 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια 75 Συνοπτικοί και εκτενείς Βίοι * βλ. και Ακολουθίες Αγίων στη σελ. 98 BOOSALIS M. HARRY Ο Άγιος της Χαράς (Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ και η Ορθόδοξη Πνευματική Ζωή)... 6,79 SAINT SYMEON LE METAPHRASTE Saint Spyridon Le Thaumaturge... 7,32 SAINT SYMEON THE TRANSLATOR Das Leben Und Die Wunder Des Heiligen Spyridon... 7, Saint Spyridon the Wonderworker... 7,32 ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Βίος του Αγίου Πρόκλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και η Χριστολογία της Επιστολής του Προς τους Αρμενίους... 4,18 ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Εν τη Ημέρα Εκείνη - Άγιος Σπυρίδων... 10,05 Saint Spyridon the Wonderworker SAINT SYMEON THE TRANSLATOR Κ.Β.: 29988, Σελίδες: 75, 7.32 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ Ο Μέγας Αντώνιος - Βίος & Πολιτεία (Σ.Π. 6)... 6,70 ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ Λόγος εις τον Βίον του Οσίου Πέτρου του Αθωνίτου... 5,22 ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΑΧΡΙ ΟΣ Οι εκαπέντε Μάρτυρες της Τιβεριούπολης... 25,08 Φωτεινή η Ολοφώτεινη Ιεραπόστολος ΑΓΓΕΛΟΥ Α. ΧΑΡΑ Κ.Β.: 31609, Σελίδες: 36, 3.00 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΠΛΕΞΙ ΑΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ Βίος Βαρλαάμ και Ιωάσαφ (Αγίου Ιωάννου του αμασκηνού)... 17,76 ΑΓΙΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Το Μαρτύριο και τα Θαύματα των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου... 6,03 ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Βίος του Αγίου Σάββα του Βατοπαιδινού, του διά Χριστόν Σαλού (Ψ.Β. 11)... 6,79 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΕΒΤΙΤΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Βίος του Οσίου Πατρός Ιουστίνου Πόποβιτς... 10,45 Ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Εφραίμ ο Θαυματουργός ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Β. Κ.Β.: 25383, Σελίδες: 80, 2.09 ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΤΙΜΙΑ ΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ Η Πορεία της Χάρης του Θεού... 4,18 ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ ΣΕΜΕΝΩΦ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΖΗΛΩΝ Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης... 10,00 ΑΠΟΣΤΟΛΙ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Μέγας Κωνσταντίνος ο Ισαπόστολος (ΕΠΑΝΕΚ Ι ΕΤΑΙ)... 12,00 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ Άγιος Φανούριος ο Θαυματουργός. (Βίος και Παράκληση)... 2,09 Αγία Νίνα η Ισαπόστολος, η Μεγάλη Αγία της Γεωργίας Κ.Β.: 31579, Σελίδες: 136, 10.00

23 76 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια Η Οσιομάρτυς Αγία Θεοδώρα Βάστα Μεγαλοπόλεως... 2, Κασιανή η Υμνωδός (Βίος και Πολιτεία)... 2, Ο Άγιος Αλέξανδρος... 2, Ο Άγιος Θεωνάς... 2, Ο Απόστολος Πέτρος... 2, Οι Αγίες Σαράντα Παρθενομάρτυρες... 2, Ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Εφραίμ ο Θαυματουργός... 2,09 Ο Όσιος Παϊσιος ο Μέγας ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Κ.Β.: 31152, Σελίδες: 71, 4.18 Αγία Ξενία η του Χριστού Μεγαλομάρτυς π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΖΙΟΜΠΟΛΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 26534, Σελίδες: 86, 3.34 ΒΙΡΒΙΛΛΗΣ ΖΗΣΙΜΟΣ Ιωάννης ο Θεολόγος, ο Μαθητής της Αγάπης... 6, Ο Κλεινός και Στερρός Χριστόδουλος ο Κτήτωρ της Μονής Θεολόγου Πάτμου... 5,00 ΓΑΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μαρία Μαγδαληνή... 10,00 ΓΑΡΝΑΒΟΣ Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ Ιησούς Χριστός... 5, Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος... 4, Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος... 5, Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.... 4, Ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός... 5, Ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός... 4, Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη... 4,50 ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙ ΙΝΟΣ Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος (Ψ.Β. 16)... 3,76 ΓΛΑΒΙΝΑΣ ΑΘ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ο Όσιος Νικάνορας... 4,00 ΕΣΠΟΤΗΣ ΗΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Άγιοι της Ηπείρου... 12,00 ΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης... 17,99 Οι Άγιοι Μακκαβαίοι π. ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΥΣ Κ.Β.: 27429, Σελίδες: 51, 5.00 ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ & ΑΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ Άγιος Θωμάς. Ο μαθητής της καλής απιστίας, ο Απόστολος της Σωτηρίου Ομολογίας... 1, Ευαγγελίστρια της Αναστάσεως Αγία Μαρία Μαγδαληνή... 4, Η Ζωή Εκ Τάφων... 9, Θαύματα Αγίων Σημεία Θεού... 6,79 ΙΑΚΟΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Βίος Αγίου Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης... 21,94 ΘΕΟ ΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΡΙΣΤΕΙ ΗΣ Ο Άγιος Αριστείδης... 10,45 Ι. Μ. Τ. ΠΡΟ ΡΟΜΟΥ ΚΑΡΕΑ Ο Άγιος Ζωτικός ο Ορφανοτρόφος... 10, Ο Τίμιος Πρόδρομος... 6,00 Ο Άγιος Αριστείδης ΘΕΟ ΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΑΡΙΣΤΕΙ ΗΣ Κ.Β.: 31168, Σελίδες: 128, ΚΑΒΒΑ ΑΣ ΝΕΣΤΩΡ Ο Βίος του Εφραίμ του Σύρου... 12,00 ΚΑΝΑΒΑ ΖΩΗ Ο Γιός της Βροντής... 7,50

24 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια 77 Ο Άγιος της Χαράς (Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ και η Ορθόδοξη Πνευματική Ζωή) BOOSALIS M. HARRY Κ.Β.: 31837, Σελίδες: 140, 6.79 Ιστορία Θρίλερ. Βίος Οσίου Συμεών του Ανυπόδητου π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 29635, Σελίδες: 158, 6.27 Η Αγία Ξένη της Πετρουπόλεως ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Κ.Β.: 31141, Σελίδες: 110, 4.18 Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής και Πρόδρομος ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ.Β.: 28790, Σελίδες: 272, 9.00 ΚΑΣΣΙΑΝΗ Κασσιανή η Υμνωδός... 25,00 ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΦΩΤΙΟΣ Σημείον Μέγα (Τα Θαύματα των Αγίων της Θέρμης Ραφαήλ-Νικολάου-Ειρήνης)... 10,00 ΚΟΥΒΕΛΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Οσιομάρτυς Ηλίας ο Αρδούνης... 4,50 ΚΡΙΚΩΝΗΣ Θ. ΧΡΙΣΤΟΣ Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος... 13,00 ΚΡΟΜΜΥ ΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο Άγιος Κυπριανός... 5, Ο Άγιος Νεομάρτυς Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου... 4,50 ΛΙΟΥΜΠΩΦ ΜΙΛΛΑΡ Η Αγία Νεομάρτυς Ελισάβετ Θεοδώροβνα... 15,68 ΜΑΜΑΣΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ Πατροκοσμάς, Ιερουργός του Λόγου & της Πράξης... 15,00 ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Η Αγία Μεγαλομάρτυς Αικατερίνα... 4,50 ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩ. ΛΑΜΠΡΙΝΗ Οι Τρεις Ιεράρχες. Τρεις Ακτίνες Φωτός.... 7,32 ΜΑΥΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κασσιανή, η Επιφανής Μελωδός του Βυζαντίου... 10,00 ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Η Αγία Αικατερίνη, η Μεγαλομάρτυς... 4, Η Αγία Ένδοξος Μεγαλομάρτυς και Πανεύφημος Ευφημία... 6, Η Άθληση και το Μαρτύριο των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης... 4, Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Χαράλαμπος ο θαυματουργός... 4, Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής και Πρόδρομος... 9, Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος... 4, Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας και ιαματικός Παντελεήμων... 4, Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς ο Αιγύπτιος... 7,00 ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Η Αγία Ξένη της Πετρουπόλεως... 4, Ο Προφήτης Ηλίας... 8, Ο Τριαντάφυλλος... 4,18 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΝΗΣ Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός... 15,68 ΜΠΛΑΙΡ ΤΖΩΝ Αγία Φράιτζγουαϊντ. Η Κυρά της Οξφόρδης... 7,99 ΜΠΟΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Άγιος Γερμανός της Αλάσκας. (Φιλοκαλία των Ρώσων Νηπτικών: Γ )... 8, Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης - Το πνευματικό του πορτραίτο... 8, Η Οσία Μαρία του Όλονετς. (Οι Φιλόθεες: Α )... 6, Κασσιανή. Η Συγκύπτουσα Οσία... 7, Ο Όσιος Γέροντας Θεόδωρος του Σβίρ... 5, Οσία Αθανασία. (Οι Φιλόθεες: Β )... 5, Οσία Ματρώνα η Ανυπόδητη... 6,27

25 78 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια Οσία Πελαγία Ιβάνοβνα η διά Χριστόν Σαλή... 8, Όσιος Παϊσιος Βελιτσκόφσκυ... 9,93 ΝΑΝΑΚΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ρ. ΘΕΟΛ Ο Άγιος Νεομάρτυς Σεραφείμ... 15,00 ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ Ο Μέγας Παίσιος. Ουράνιος Άνθρωπος - Επίγειος Άγγελος... 2,51 Ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ (Πνευματική Βιογραφία) π. ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΟΥΡ Κ.Β.: 2122, Σελίδες: 438, ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ο Όσιος Παϊσιος ο Μέγας... 4,18 π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΟΥΣΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Άγιος Θεράπων Επίσκοπος Κύπρου... 3, Ο Τελευταίος Άγγελος της Σμύρνης... 2,01 π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΖΙΓΚΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Άγιος Αθανάσιος Α' Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως... 10, Ο Νεομάρτυς Άγιος Αργύριος ο Επανομίτης... 25,00 Ο Άγιος Νεομάρτυρας Ιωάννης ο Θάσιος (+1652) π. ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 1713, Σελίδες: 172, π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ο Άγιος ιονύσιος ο εν Ολύμπω... 6,00 π. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΓΕΛΑ ΑΚΗΣ, ΜΠΗΤΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΑΝΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ Το Περιβόλι του Αγίου... 6,50 π. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Αμφιλόχιος Ικονίου - Βίος και Θεολογία... 5,00 π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ιστορία Θρίλερ. Βίος Οσίου Συμεών του Ανυπόδητου... 6, Παύλος: Όλα για τον Χριστό!... 7, Φωνή Βοώντος... 4,70 Bίος και Ακολουθία του Οσίου Θεοφόρου Πατρός Hμών Ευθυμίου του Νέου ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ.Β.: 2074, Σελίδες: 136, 9.50 π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΙΚΡΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, ο Θαυματουργός... 6,00 π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ιδάσκαλος της Θεώσεως... 5,22 π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων... 10,00 π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης... 10,45 π. ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ 1713 Ο Άγιος Νεομάρτυρας Ιωάννης ο Θάσιος (+1652)... 10,00 Άγιοι Μελωδοί και Υμνογράφοι ΙΕΡΟΝ ΚΕΛΛΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΑΖΕΡΗ Κ.Β.: 1930, Σελίδες: 134, π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥΛΑΤΣΙ ΗΣ ΙΕΡΕΥΣ Ο Άγιος Γρηγόριος Νεοκαισαρείας ο Θαυματουργός... 5,00 π. ΕΦΡΑΙΜ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Ο Οσιομάρτυς Νικόλαος της Βουναίνης... 11,50

26 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια 79 π. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Ο Βίος και τα Έργα του , Ο Άγιος Άνθιμος της Χίου ο Θαυματουργός (Βίος - Θαύματα - ιδαχές) , Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Ο βίος και η Θεολογία του... 12,27 π. ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Ηλίας ο Θεσβίτης - Ο Πύρινος Προφήτης... 3,14 π. ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Καιομένη Λαμπάδα (Ο Προφήτης Ηλίας)... 10,73 π. ΙΩΑΚΕΙΜ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ο Όσιος Παρθένιος ο Χίος... 4,18 π. ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Η Νύμφη του Χριστού... 3, Ο Άγιος Φώτιος... 3, Ο Γυιος της Βροντής, Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής... 3, Ο Καυσοκαλύβης. Άγιος Μάξιμος... 4, Ο Μύστης της Θεώσεως... 5, Ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, Άγιος ημήτριος... 4, Ο Προστάτης Άγιος των πτωχών και των μελισσών, Άγιος Φιλάρετος... 3, Πατήρ Πατέρων. Ο Αγ.Αντώνιος ο Μέγας... 4, Το Στόμα του Χριστού (Ο Αγ. Απόστολος Παύλος)... 4,18 π. ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΟΥΡ 2122 Ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ (Πνευματική Βιογραφία)... 18,50 π. ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΥΣ Οι Άγιοι Μακκαβαίοι... 5,00 π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΖΙΟΜΠΟΛΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Αγία Ξενία η του Χριστού Μεγαλομάρτυς... 3,34 π. ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΚΗΤΙΩΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Ο Άγιος Ραφαήλ (Ο Ιεραπόστολος της Αμερικής)... 5,00 π. ΠΑΤΑΠΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Αγία Μαρία η Μαγδαληνή. Αυτή που αγάπησε πολύ... 7,00 π. ΠΑΤΑΠΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, ΓΟΝΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Η Οσία Φιλοθέα του Άρτζες... 13,58 π. ΠΑΥΛΟΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Ο Όσιος Μιχαήλ ο Μαλεΐνος... 3, Ο Όσιος Παύλος ο εν Λάτρω... 4,02 π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Αγία Παρασκευή η Λαοφιλής Αγία... 5, Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος (Η Πηγή της Θεολογίας)... 7, Ο Άγιος Ανδρέας ο εν Καλάναις. Ο Άγιος της Ερήμου... 5, Ο Βάρβαρος που έγινε Άγιος... 5,03 π. ΣΙΜΩΝ ΜΟΝΑΧΟΣ Νικηφόρος ο Λεπρός της Καρτερίας Αθλητής Λαμπρός... 7,00 π. ΤΙΤΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Βίος του Αγίου Αποστόλου Τίτου... 4,00 π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Οι Άγιοι Ανάργυροι... 1,78 π. ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΗΣ Οι Άγιοι Ταξιάρχαι Μιχαήλ και Γαβριήλ... 5,22 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Ο Άγιος των Θαλασσών... 6,27 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Εις Έναντι... Μυρίων... 5, Ο Όσιος Νίκων ο "Μετανοείτε"... 5,22 Βίος Βαρλαάμ και Ιωάσαφ (Αγίου Ιωάννου του αμασκηνού) ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΠΛΕΞΙ ΑΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.Β.: 31059, Σελίδες: 329, Ένας Ασκητής Επίσκοπος - (Ο Άγιος Νήφων Κωνσταντιανής) Κ.Β.: 17947, Σελίδες: 344, 9.00 Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ ΣΕΜΕΝΩΦ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΖΗΛΩΝ Κ.Β.: 17896, Σελίδες: 304, Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Ο Βίος και τα Έργα του π. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Κ.Β.: 23806, Σελίδες: 384, 11.00

27 80 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια Όσιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν Σαλός Κ.Β.: 17949, Σελίδες: 248, 6.50 Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ ( εμένο) Κ.Β.: 18567, Σελίδες: 418, Ο Άγιος ιονύσιος ο εν Ολύμπω π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 29252, Σελίδες: 94, 6.00 Ο Άγιος Κυπριανός ΚΟΥΒΕΛΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ.Β.: 24651, Σελίδες: 112, 5.00 ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Γρηγόριος Νύσσης... 4,00 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Βίος και Μαρτύριο του Αγίου Ιακώβου του Νέου... 2, Το Ρόδο της Εφέσου (Αγία Ερμιόνη)... 8,04 ΠΑΡΑΓΥΙΟΥ ΘΕΟ ΩΡΑ Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία (Η Αγία των Άκρων)... 4,50 ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο Άγιος Γρηγόριος (Καλλίδης), Μητροπολίτης Ηρακλείας και Ραιδεστού... 5,00 ΡΑΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Νεοφανείς Άγιοι της Λέσβου... 6,00 ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ Ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς ο Ιατρός... 3, Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος. Βίος - Μαρτύριον - Θαύματα... 7,32 ΣΑΡ ΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Κυπριανός. Ο Μάγος που Έγινε Άγιος και Ιερομάρτυς... 2, Κύριλλος και Μεθόδιος... Και Εγένετο Φως... 11, Ο Άγιος Βάρβαρος... 6, Ο Μεγαλομάρτυς και Θαυματουργός Άγιος ημήτριος ο Μυροβλύτης... 5, Ο Προφήτης του Γένους, Κοσμάς ο Αιτωλός... 8,00 ΣΕΙΡΑ: ΕΝΘΕΟΣ ΒΙΟΣ Saint John (2)... 1, Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (8)... 1, Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος (9)... 1, Η Αγία Αικατερίνη (35)... 1, Η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια (76)... 1, Η Αγία Άννα (23)... 1, Η Αγία Βαρβάρα (37)... 1, Η Αγία Γλυκερία (3)... 1, Η Αγία Ειρήνη (2)... 1, Η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου (54)... 1, Η Αγία Ευφημία (7)... 1, Η Αγία Κυριακή (10)... 1, Η Αγία Μαρίνα (21)... 1, Η Αγία Όλγα (56)... 1, Η Αγία Παρασκευή (12)... 1, Η Αγία Σοφία (66)... 1, Η Αγία Φιλοθέη (58)... 1, Η Αγία Φωτεινή (50)... 1, Η Αγία Χριστίνα (19)... 1, Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία (57)... 1, Η Οσία Ματρώνα η Αόμματος (74)... 1, Η Υπεραγία Θεοτόκος (61)... 1, Ο Άγιος Αντώνιος (46)... 1, Ο Άγιος Αθανάσιος (47)... 1, Ο Άγιος Αλέξιος (55)... 1, Ο Άγιος Αναστάσιος Ο Ναυπλιεύς (72)... 1, Ο Άγιος Άνθιμος της Χίου (62)... 1, Ο Άγιος Αρτέμιος (80)... 1, Ο Άγιος Αχίλλιος (70)... 1, Ο Άγιος Βασίλειος (45)... 1, Ο Άγιος Γεράσιμος (28)... 1, Ο Άγιος Γεώργιος (1)... 1, Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος (48)... 1, Ο Άγιος ημήτριος (33)... 1,90

28 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια Ο Άγιος ιονύσιος (43)... 1, Ο Άγιος ιονύσιος ο Αρεοπαγίτης (25)... 1, Ο Άγιος Ελευθέριος (42)... 1, Ο Άγιος Ευστάθιος (81)... 1, Ο Άγιος Ευστράτιος (41)... 1, Ο Άγιος Εφραίμ (65) (Νέας Μάκρης)... 1, Ο Άγιος Θεόδωρος (51)... 1, Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος (73)... 1, Ο Άγιος Ισίδωρος ο Χίος (69)... 1, Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (34)... 1, Ο Άγιος Κυπριανός (26)... 1, Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος (84)... 1, Ο Άγιος Μηνάς (67)... 1, Ο Άγιος Νεκτάριος (32)... 1, Ο Άγιος Νικόδημος (20)... 1, Ο Άγιος Νικόλαος (39)... 1, Ο Άγιος Νικόλαος ο Εν Βουνένοις (82)... 1, Ο Άγιος Ονήσιμος (36)... 1, Ο Άγιος Παντελεήμων (22)... 1, Ο Άγιος Πατάπιος (68)... 1, Ο Άγιος Πολύκαρπος (52)... 1, Ο Άγιος Προκόπιος (14)... 1, Ο Άγιος Σάββας (38)... 1, Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ (59)... 1, Ο Άγιος Σπυρίδων (40)... 1, Ο Άγιος Στέφανος (44)... 1, Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγών (78)... 1, Ο Άγιος Τρύφων (79)... 1, Ο Άγιος Φανούριος (18)... 1, Ο Άγιος Φώτιος (53)... 1, Ο Άγιος Χαράλαμπος (49)... 1, Ο Άγιος Χριστοφόρος (15)... 1, Ο Απόστολος Ανδρέας (31)... 1, Ο Απόστολος Ιάκωβος (27)... 1, Ο Βαπτιστής Ιωάννης (4)... 1, Ο Ευαγγελιστής Λουκάς (29)... 1, Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος (30)... 1, Ο Ιερομάρτυρας Άγιος Ρηγίνος Επίσκοπος Σκοπέλου (75)... 1, Ο Κοσμάς ο Αιτωλός (17)... 1, Ο Όσιος Λουκάς ο Εν Στειρίω (63)... 1, Ο Όσιος Σεραφείμ Λεβαδείας (64)... 1, Ο Όσιος Χριστόδουλος (5)... 1, Ο Προφήτης Ηλίας (16)... 1, Οι Άγιοι Ανάργυροι (6)... 1, Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη (11)... 1, Οι Άγιοι Πάντες (77)... 1, Οι Άγιοι Πέτρος και Παύλος (13)... 1, Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη (24)... 1, Οι Άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα (83)... 1, Οι Σαράντα Μάρτυρες (60)... 1, Παμμέγιστοι Ταξιάρχαι (71)... 1,90 Η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου (54) Κ.Β.: 28843, Σελίδες: 55, 1.90 Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος (84) Κ.Β.: 31524, Σελίδες: 60, 1.90 Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγών (78) Κ.Β.: 31521, Σελίδες: 57, 1.90 Η Αγία Μαρίνα (21) Κ.Β.: 26304, Σελίδες: 58, 1.90

29 82 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια ΣΚΙΑ ΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1770 Σύγχρονες Οσιακές Μορφές Άγιοι και Γέροντες της Εποχής μας.... 9, Αγία Αναστασία η Ρωμαία (Βίος, Παράκλησις, Εγκώμια, Θαύματα)... 4, Αγία Νίνα η Ισαπόστολος... 2, Αγία Νίνα η Ισαπόστολος, η Μεγάλη Αγία της Γεωργίας... 10, Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος... 12, Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος... 6, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Μαρτυρολόγιον, Προφητείαι, Ακολουθία.... 7, Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός... 5, Βίος του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού Έτι δε και Ιερά Προσευχή του Αγίου ιαλύουσα τα Μάγια... 0, Ένας Ασκητής Επίσκοπος - (Ο Άγιος Νήφων Κωνσταντιανής).... 9, Η Αγία Φωτεινή... 0, Ο Άγιος ημήτριος ο Μυροβλήτης... 5, Ο Άγιος Νέος Οσιομάρτυς Ιλαρίων ο Κρης και Αγιαννανίτης... 15, Ο Άγιος Νήφων, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως... 10, Ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός... 7, Όσιος Αμβρόσιος της Όπτινα... 6, Όσιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν Σαλός... 6, Όσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλύβης... 3, Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ (Άδετο)... 14, Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ ( εμένο)... 17, Όσιος Σέργιος του Ραντονέζ... 4, Ο Όσιος ιονύσιος, ο Κτίτωρ... 10, Ο Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας... 5,03 ΣΩΤΗΡΧΟΣ Μ. Π Αυτός ο Μέγας. Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης... 11, Ένσαρκος Άγγελος... 8, Σταυρώθηκαν για τον Χριστό οι Μεγαλομάρτυρες Άγ. Τιμόθεος και Μαύρα... 5,00 ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Βίος Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας... 5,22 ΤΑΧΙΑΟΣ Ν. ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΑΙΜΙΛΙΟΣ Η Ζωή και το Έργο των Κυρίλλου και Μεθοδίου... 25, Κύριλλος και Μεθόδιος... 32,00 ΤΣΑΚΙΡΙ ΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Αγία Παρασκευή, η Παρθενομάρτυς... 2, Αγία Φωτεινή, η Σαμαρείτισσα... 4, Ο Άγιος Αντώνιος, ο Πατέρας της Ερήμου... 4, Ο Άγιος ημήτριος ο Μυροβλύτης... 4, Ο Άγιος Ευθύμιος (και Παρακλητικός Κανών)... 4, Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και οι προφητείες του... 4, Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Προκόπιος και η Εποχή του... 4, Ο Άγιος Νικόλαος (Ο Άγιος των Θαλασσών και ο Προστάτης των Αδυνάτων)... 4, Ο Άγιος Χριστόφορος ο Μεγαλομάρτυρας (και Παρακλητικός Κανών)... 4, Ο Όσιος Ιωαννίκιος... 5, Ο Όσιος Σάββας ο Ηγιασμένος... 4, Ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης... 6, Παμμέγιστοι Ταξιάρχαι Μιχαήλ και Γαβριήλ... 2,50 ΤΣΑΣΗΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο Άγιος Γεράσιμος 500 Χρόνια Φάρος της Ορθοδοξίας... 40,00 ΤΣΟΥΡΤΑΒΕΛΙ ΙΑΚΩΒΟΣ Η Αγία Σουσάνικ... 2,61 Ο Οσιομάρτυς Νικόλαος της Βουναίνης π. ΕΦΡΑΙΜ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Κ.Β.: 32171, Σελίδες: 204, Ο Άγιος Νικόλαος (Ο Άγιος των Θαλασσών και ο Προστάτης των Αδυνάτων) ΤΣΑΚΙΡΙ ΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Κ.Β.: 28784, Σελίδες: 112, 4.00 Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ιδάσκαλος της Θεώσεως π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 16791, Σελίδες: 113, 5.22 Ο Τίμιος Πρόδρομος Ι. Μ. Τ. ΠΡΟ ΡΟΜΟΥ ΚΑΡΕΑ Κ.Β.: 31954, Σελίδες: 79, 6.00

30 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια 83 ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Ο Θαυμαστός Όσιος Γερμανός ο Αγιορείτης (Βίος & Ακολουθία)... 6,80 ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ Ν. ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς Μητροπολίτης Κορίνθου ( )... 17,73 Αγιολόγια - Εγκώμια - Ομιλίες - Μελέτες ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Βίος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και η Γνώση του Θεού μέσα από τους Λόγους του Περί Ακαταλήπτου Θεότητος... 5,22 ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΥΣΣΗΣ Εγκώμιον εις τον Όσιον Πατέρα ημών Εφραίμ... 3,00 Νεοφανείς Άγιοι της Λέσβου ΡΑΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Κ.Β.: 25925, Σελίδες: 142, 6.00 ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ, ΣΥΜΕΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΦΥΤΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΣ, ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Άγιος ημήτριος. Εγκωμιαστικοί Λόγοι Επιφανών Βυζαντινών Λογίων... 21,94 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟ ΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Τρεις Εγκωμιαστικοί Λόγοι... 4,60 ΓΙΟΥΛΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Θεολογία και διαπροσωπικαί σχέσεις κατά τον Μέγαν Φώτιον (ΑΝ.ΒΛ. 20)... 12,54 ΕΛΗΚΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Άγιος Γρηγόριος ο Σιναϊτης... 32,00 Αγία Αναστασία η Ρωμαία (Βίος, Παράκλησις, Εγκώμια, Θαύματα) Κ.Β.: 9677, Σελίδες: 96, 4.18 ΕΤΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κοσμάς ο Μελωδός.Βίος και Έργο (ΑΝ. ΒΛ. 28).. 12,27 ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος ως Άγγελος... 5,22 ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ Γ. ΗΜΗΤΡΗΣ Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος... 13,58 ΚΟΡΝΙΤΣΕΣΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ανθρωπισμός κατά τον Ιερόν Χρυσόστομον (ΑΝ.ΒΛ. 10)... 14,63 ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κοινωνία Αγίων "Communio Sactorum"... 10,45 Ο Άγιος Νήφων, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Κ.Β.: 25170, Σελίδες: 200, π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Αγιονικοδημικά Μελετήματα τ.β... 32,00 π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Η Ένταξις των Αγίων στο Εορτολόγιο... 8,00 π. ΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ιδαχές Αγίου Νεκταρίου... 7,32 π. ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Άγιος Νεκτάριος ως ιδάσκαλος... 9, Ο Απόστολος Παύλος. Πατερική Θεώρηση... 10,45 Βίος Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ.Β.: 19312, Σελίδες: 104, 5.22

Ιανουάριος. Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης

Ιανουάριος. Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου. 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης Τερσεφάνου 2014 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΡΣΕΦΑΝΟΥ, Ιανουάριος Κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου 1 Βασίλης 6 Θεοφάνης, Φώτης 7 Ιωάννης, Πρόδρομος 11 Θεοδόσης 17 Αντώνης 18 Θανάσης, Κύριλλος 19 Μακάριος 20 Ευθύμιος

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουαριος Κυριακη ευτερα Τριτη Τεταρτη Πεµπτη Παρασκευη Σαββατο. Φεβρουαριος Μαρτιος Περιτοµη Χριστου Μεγαλου Βασιλειου Νεο Ετος

Ιανουαριος Κυριακη ευτερα Τριτη Τεταρτη Πεµπτη Παρασκευη Σαββατο. Φεβρουαριος Μαρτιος Περιτοµη Χριστου Μεγαλου Βασιλειου Νεο Ετος Ιανουαριος 2019 Φεβρουαριος 2019 24 25 26 27 28 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Τα Αγια Θεοφανεια Μαρτιος 2019 24 25 26 27 28 29 30 31 Ιωαννου του Προδροµου Περιτοµη Χριστου Μεγαλου Βασιλειου Νεο Ετος Ευστρατιου

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουαριος Κυριακη ευτερα Τριτη Τεταρτη Πεµπτη Παρασκευη Σαββατο. Μαρτιος Φεβρουαριος Περιτοµη Χριστου Μεγαλου Βασιλειου Νεο Ετος

Ιανουαριος Κυριακη ευτερα Τριτη Τεταρτη Πεµπτη Παρασκευη Σαββατο. Μαρτιος Φεβρουαριος Περιτοµη Χριστου Μεγαλου Βασιλειου Νεο Ετος Ιανουαριος 2016 Αντωνιου του Μεγαλου Θεοδοσιου Αθανασιου και Κυριλλου Ευθυµιου Ιωαννου του Προδροµου Γρηγοριου Θεολογου Τατιανης Ξενοφωντος Τα Αγια Θεοφανεια Ανακοµιδη Λειψανων Ιωαννου Χρυσοστοµου Περιτοµη

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουαριος Κυριακη ευτερα Τριτη Τεταρτη Πεµπτη Παρασκευη Σαββατο. Φεβρουαριος Μαρτιος Περιτοµη Χριστου Μεγαλου Βασιλειου Νεο Ετος

Ιανουαριος Κυριακη ευτερα Τριτη Τεταρτη Πεµπτη Παρασκευη Σαββατο. Φεβρουαριος Μαρτιος Περιτοµη Χριστου Μεγαλου Βασιλειου Νεο Ετος Ιανουαριος 2018 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Ιωαννου του Προδροµου Περιτοµη Χριστου Μεγαλου Βασιλειου Νεο Ετος Ευστρατιου Θεοδοσιου Τατιανης Τα Αγια Θεοφανεια 14 15 16 17 18 19 20 Αντωνιου του Μεγαλου Αθανασιου

Διαβάστε περισσότερα

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ www.alambra.org.cy Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα, Λευκωσία, Τηλ: 22522457, Φαξ: 22526402 E-mail: koin.symalambras@cytanet.com.cy, Αρχαιολογικός Οικισμός Αλάμπρας Αιωνόβιο δέντρο, Φραγκοελιά Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα,

Διαβάστε περισσότερα

DESIGNED BY NETINFO PLC

DESIGNED BY NETINFO PLC DESIGNED BY NETINFO PLC Τηλ: 22652090 Φαξ: 22652690 Ο πρόεδρος, τα μέλη και το προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου Πλατανιστάσας, σας εύχονται Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2011 Κοπή της βασιλόπιτας από τον

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014

ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2014 Τηλ.: 99453428 Φαξ: 22531013 Ο πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Δελίκηπου, σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΛΙΚΗΠΟΥ Σωτήρης Νικολάου 99-697386

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 1094 ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΙ

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 1094 ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 1094 ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΙ Δελτίο βαθμολογίας Κανονικής Περιόδου για το Θερινό εξάμηνο του 2008 Διδάσκοντες: ΓΚΑΖΕΤΑΣ Γ., ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ Ι., ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΟΥ Β., ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ Ν., ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕ3. Η Καινή Διαθήκη Α: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων

ΔΕ3. Η Καινή Διαθήκη Α: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων ΔΕ3. Η Καινή Διαθήκη Α: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων 1. Ποια είναι τα βιβλία της Καινής Διαθήκης 1. Ιστορικά Ευαγγέλια 1. κατά Ματθαίον 2. κατά Μάρκον 3. κατά Λουκάν 4. κατά Ιωάννην 5.Πράξεις

Διαβάστε περισσότερα

Οι νηστείες και οι καταλύσεις της Εκκλησίας μας

Οι νηστείες και οι καταλύσεις της Εκκλησίας μας Οι νηστείες και οι καταλύσεις της Εκκλησίας μας Νηστεία είναι η λήψη «ξηράς τροφής» (ξηροφαγία), χωρίς λάδι ή κρασί, μια φορά την ημέρα, και μάλιστα την ενάτη ώρα (γύρω στις 3 μ. μ.). Λήψη τροφής, έστω

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΔΩΡΗΤΗΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ

Α/Α ΔΩΡΗΤΗΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Α/Α ΔΩΡΗΤΗΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ 1. ΚΩΝ/ΝΟΣ Μ. ΛΕΓΓΑΣ Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ 2. (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ) Η ΒΑΠΤΙΣΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ 3. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ 4. ΟΙΚ.ΑΘΑΝ. & ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι Άγιοι της Θεσσαλονίκης.

Οι Άγιοι της Θεσσαλονίκης. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Οι Άγιοι της. Ενότητα 5: Άγιοι Αρχιεπίσκοποι της Συµεών Πασχαλίδης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 207 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΚΑΚΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 207 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 207 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9 20 2 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ Γ3 :.Περιτομή του

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, 3, 4 και 5, επιλέγοντας τη σωστή απάντηση, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, από τις αντίστοιχες φράσεις α, β,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΑΛΕΣΒΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΙΑΣΟΥ-ΑΕΣΒΟΥ

ΠΑΑΛΕΣΒΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΙΑΣΟΥ-ΑΕΣΒΟΥ ΠΑΑΛΕΣΒΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΙΑΣΟΥ-ΑΕΣΒΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Από Ι1^ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ μέχρι 15^ Σεπτεμβρίου 2015 ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ώρα 7-10 π.μ. Η τελετή της Προόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ Β ΤΟΜΟΣ (Το πρακτικό μέρος)

ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ Β ΤΟΜΟΣ (Το πρακτικό μέρος) ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ» - Κορυδαλλών 10 Κάντζα Αττικής 153 51 Phone: 210 6658 551 - Email: fotodotes@yahoo.gr ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ Β ΤΟΜΟΣ (Το πρακτικό μέρος) Συγγραφέας: Παπαδημητρακόπουλος Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν

Πρόγραμμα Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΛΓΙΟΥ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ SCHAERBEEK 293, rue du Progrès - 1030 Schaerbeek. Email: paroisse.schaerbeek@gmail.com Τηλ. : 02-201.19.38. Πρόγραμμα Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO

Εκλογικός Κατάλογος. Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ CKO Page 1 / 6 Κλάδος: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Επαρχία: ΛΑΡΝΑΚΑ TANCIC NENAD DRAGISA A109484 478 TRABERT SYLVIA A100115 349 ΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ A044586 320606 ΑΛΕΞΑΝΡΟΥ ΑΝΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ A059276 476530

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α' ΜΕΡΟΣ Β'

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α' ΜΕΡΟΣ Β' ΜΕΡΟΣ Α' Πρόλογος Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. ΠΕΤΡΟ Γ Ζ' 13 Πρόλογος Ηγουμένου Μονής Μαχαιρά Αρχιμαδρίτου ΑΡΣΕΝΙΟΥ... 15 Χρονικόν εορταστικών εκδηλώσεων Όκτακοσιετηρίδος Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΣΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ Υποψήφιος ήµαρχος Καλλιθέας Υποψήφιοι ηµοτικοί Σύµβουλοι Εκλογικής Περιφέρειας 1 ης ηµοτικής Κοινότητας (µέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίµησης)

Διαβάστε περισσότερα

Εξάµηνο Α Μαθήµατα Υποχρεωτικά

Εξάµηνο Α Μαθήµατα Υποχρεωτικά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟ ΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Εξάµηνο Α Μαθήµατα Υποχρεωτικά 1. ΑΡΧΑΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ ΒΕΛΟΥ ΙΑ ΣΙ ΕΡΗ-- 24/01/2011 ΕΥΤΕΡΑ 9:00 Α-Λ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΛΩΣΣΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΒΡΑΪΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 1 of 5 14/4/2014 12:35 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 14-4-2014 Ερώτηση παρακίνησης: 1 Τα Χριστούγεννα η Εκκλησία γιορτάζει: τη Θεία Ενανθρώπηση τη Θεία Ευχαριστία τη Βάπτιση του Χριστού Ερώτηση παρακίνησης:

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Χίου Οι Τρεις Ιεράρχες, η ζωή και το έργο τους. Χίος, 29 Ιανουαρίου 2016 Εκπαιδευτικός: Κωσταρή Αντωνία

3 ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Χίου Οι Τρεις Ιεράρχες, η ζωή και το έργο τους. Χίος, 29 Ιανουαρίου 2016 Εκπαιδευτικός: Κωσταρή Αντωνία 3 ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Χίου Οι Τρεις Ιεράρχες, η ζωή και το έργο τους Χίος, 29 Ιανουαρίου 2016 Εκπαιδευτικός: Κωσταρή Αντωνία Εισαγωγή Και οι τρεις γεννήθηκαν τον 4ο αιώνα μ.χ., στα Βυζαντινά Χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ( ΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ)

ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ( ΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ) ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ( ΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ) ΨΗΦΟ ΕΛΤΙΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΙ 1. ΑΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΕΟΧΑΡΗ 2. ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗ-ΚΕΡΙ ΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ 3. ΠΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει το που μπορούμε να βρούμε ολόκληρα τα κείμενα στα ελληνικά, να μας ενημερώσει.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει το που μπορούμε να βρούμε ολόκληρα τα κείμενα στα ελληνικά, να μας ενημερώσει. Η μετάφραση των κειμένων στα ελληνικά, που παρατίθεται εδώ, είναι βασισμένη στις μεταφράσεις από τα κοπτικά και ελληνικά στα αγγλικά των: Wesley W. Isenberg, Stephen Patterson, Marvin Meyer, Thomas O.

Διαβάστε περισσότερα

Πατέρες και Οικουµενικοί Διδάσκαλοι. Πατρολογία Ι (Υ102) Διδάσκων: Συμεών Πασχαλίδης

Πατέρες και Οικουµενικοί Διδάσκαλοι. Πατρολογία Ι (Υ102) Διδάσκων: Συμεών Πασχαλίδης Πατέρες και Οικουµενικοί Διδάσκαλοι ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ Πατρολογία Ι (Υ102) Διδάσκων: Συμεών Πασχαλίδης 1 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ Οι Πατέρες των πρώτων αιώνων Ποιοι ονοµάζονταν

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη.

Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη. Ενότητα 1: Η Καινή Διαθήκη: Η σχέση της με την Παλαιά Διαθήκη και η θέση της στη ζωή της Εκκλησίας. Αικατερίνη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς 1) Όταν ένα έργο, είμαστε σίγουροι, ότι δεν γράφτηκε από αυτόν με το όνομα του οποίου παραδίδεται, λέγεται: A. Nόθο Β. Αμφιβαλλόμενο Γ. Ανώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

Β Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας

Β Διεθνές Συνέδριο Κυπριακής Αγιολογίας Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής Ακαδημίας «Άγιος Επιφάνιος» πραγματοποιήθηκε, από τις 13-15 Φεβρουαρίου 2014, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας στο Παραλίμνι το Β Διεθνές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου»

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» Ιανουάριος 1 Πέμπτη Θεία Λειτουργία «Περιτομή Του Κυρίου» 4 Κυριακή Θεία Λειτουργία 5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός 6 Τρίτη Θεία Λειτουργία & Αγιασμός «Άγια Θεοφάνεια» 7 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Αγιολογία - Εορτολογία

Αγιολογία - Εορτολογία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 5: Ιστορική επισκόπηση της αγιολογικής γραµµατείας: Β (8 ος -15 ος αἰώνας) Συµεών Πασχαλίδης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Το Δ ευαγγέλιο και η σχέση του με τα Συνοπτικά «Πνευματικό» ευαγγέλιο- «σωματικά» ευαγγέλια Ομοιότητες-διαφορές Δε διασώζει καμία από τις 50 και πλέον παραβολές

Διαβάστε περισσότερα

Αργυρούπολη, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αργυρούπολη, 23 Σεπτεμβρίου 2013 Αργυρούπολη, 23 Σεπτεμβρίου 2013 ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα Λόγια Για Την Αγιογράφο

Λίγα Λόγια Για Την Αγιογράφο Αγιογράφος Ραλλού Λιόλιου Κούση Βυζαντινές Εικόνες Οι βυζαντινές εικόνες είναι ιεροί πνευματικοί θησαυροί του Ανατολικού Ορθόδοξου Χριστιανισμού. Η βυζαντινή ζωγραφική είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία και Θεολογία των Εκκλησιαστικών Ύμνων

Ιστορία και Θεολογία των Εκκλησιαστικών Ύμνων Ιστορία και Θεολογία των Εκκλησιαστικών Ύμνων : Ελληνορθόδοξη υμνογραφία του 20ου αιώνα Γεώργιος Φίλιας Θεολογική Σχολή Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΥΜΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ 1. Ευθύμιος Καββαθάς,

Διαβάστε περισσότερα

Χριστιανική Γραμματεία ΙIΙ

Χριστιανική Γραμματεία ΙIΙ Χριστιανική Γραμματεία ΙIΙ Ενότητα 2-Δ Α1-2: Υστεροβυζαντινοί θεολόγοι Αναστάσιος Γ. Μαράς, Δρ Θ. Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ Ιούνιος 2016 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 28 Μαΐου Κυριακή 29 Μαΐου Μέγας Αρχιερατικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1/2007 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1/2007 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠ'ΑΡΙΘ./2007 ΟΠΩΣ ΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ'ΑΡΙΘ. 539/20-8-200 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 3oυ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ /2007 ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ /ΝΣΗ ΛΙΓΝΙΤ. ΚΕΝΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

10. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

10. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ 10. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ Συντονιστής: Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, Θεολόγος Νομικός, Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου Ιλίου 11. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ Σ Συντονιστής:

Διαβάστε περισσότερα

δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη

δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη Βελβεντό - Αξιοθέατα Ευρύτερη Περιοχή (οδηγός & υπόµνηµα) Προτεινόµενες ιαδροµές (χάρτες διαδροµών) velvento.gr σύντοµος οδηγός επισκέπτη 1 velvento.gr σύντοµος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ/4 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΜΑΔΑ: 160 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/07/2015

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ/4 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΨΥΧΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΜΑΔΑ: 160 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/07/2015 1 12014266 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2 15000508 ΒΥΝΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3 14001050 ΓΑΓΓΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 4 15005694 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 5 15001503 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικό Πρόγραμμα Υπεύθυνες καθηγήτριες Καραμπελιά Καλλιόπη Παπαγεωργίου Μαρία

Πολιτιστικό Πρόγραμμα Υπεύθυνες καθηγήτριες Καραμπελιά Καλλιόπη Παπαγεωργίου Μαρία Πολιτιστικό Πρόγραμμα Υπεύθυνες καθηγήτριες Καραμπελιά Καλλιόπη Παπαγεωργίου Μαρία Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα,

Διαβάστε περισσότερα

α/α ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1. Αρχαία Εβραϊκή Γλώσσα Βελουδία Σιδέρη- Παπαδοπούλου

α/α ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1. Αρχαία Εβραϊκή Γλώσσα Βελουδία Σιδέρη- Παπαδοπούλου Εξάμηνο Α Μαθήματα Υποχρεωτικά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 σελ. 1 1. Αρχαία Εβραϊκή Γλώσσα Βελουδία Σιδέρη- Παπαδοπούλου 1/9/2011 Πέμπτη 9:00 Γραφείο 2. Εισαγωγή στην Κωνσταντίνος 7/9/2011 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ ΠΜΣ επιτυχόντες Αριθμ. πρωτ. 461/

ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ ΠΜΣ επιτυχόντες Αριθμ. πρωτ. 461/ α/α α/α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 1 1 Zakharia Hiba Elias Βιβλικών Σπουδών Παλαιάς Διαθήκης Μιλτιάδης Κωνσταντίνου 2 2 Αραμπατζής Χρήστος Παναγιώτης Βιβλικών Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Τ Ι Κ Α. Μ ά θ η μ α Ώρ/Εβδ. Κωδ. Τ ο μ έ α ς Δ ι δ ά σ κ ω ν Credits ECTS

Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω Τ Ι Κ Α. Μ ά θ η μ α Ώρ/Εβδ. Κωδ. Τ ο μ έ α ς Δ ι δ ά σ κ ω ν Credits ECTS ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2011-2012 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ/ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (CREDITS) ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

(Σταυροπροσκυνήσεως, Απόκρεω, Αγίου Ιωάννη Κλίμακος, Τελώνη & Φαρισαίου, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Τυρινής, Ασώτου, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας, Ορθοδοξίας)

(Σταυροπροσκυνήσεως, Απόκρεω, Αγίου Ιωάννη Κλίμακος, Τελώνη & Φαρισαίου, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Τυρινής, Ασώτου, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας, Ορθοδοξίας) (Σταυροπροσκυνήσεως, Απόκρεω, Αγίου Ιωάννη Κλίμακος, Τελώνη & Φαρισαίου, Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, Τυρινής, Ασώτου, Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας, Ορθοδοξίας) Τ ρ ι ώ δ ι ο Η περίοδος αυτή πήρε το όνομα της από

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ( ΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ)

ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ( ΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ) ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ( ΑΚΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ) ΨΗΦΟ ΕΛΤΙΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΙ 1. ΒΡΥΖΑΣ ΖΗΣΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2. ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΥ ΑΘΗΝΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3. ΓΙΑΛΑΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Υ.ΠΕ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Υ.ΠΕ. ΙΡΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 1 104 ΑΖΙΖΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΚ992152 07077003148 7/7/1970 5694211 83 2 104 ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΚΩΝΝΤΙΝΟΣ ΑΚ996120 16/10/1983 37 4 104 ΑΛΕΞΑΝ ΡΗ ΕΛΕΝΗ ΖΗΣΗΣ ΑΑ429440 17108802780 17/10/1988

Διαβάστε περισσότερα

74,26 61,5 31,38 27,46 26,12 25,04 22,6 22,17 20,73 15,99

74,26 61,5 31,38 27,46 26,12 25,04 22,6 22,17 20,73 15,99 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΕ00 ΠΕΣΥΠ ΣΕΛΕΤΕ/ΑΣΠΑΙΤΕ ΚΙΜΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΦΩΤΙΟΣ ΡΑΔΑΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ :103 Ειδικότητα :ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ή εν ελλείψει ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής) ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ :103 Ειδικότητα :ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ή εν ελλείψει ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής) ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ & Σ ΠΑΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ / ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 1 ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΙ621641 Οχι Οχι 1 15 0 0 0 0 0 7,74 53 800 0 0 0 0 0 309,60 371 Οχι 1 Οχι 1.480,60 1

Διαβάστε περισσότερα

1. Στα αποστολικά χρόνια, η Θεία Ευχαριστία γινόταν διαφορετικά από τον τρόπο που έγινε τη βραδιά του Μυστικού Δείπνου.

1. Στα αποστολικά χρόνια, η Θεία Ευχαριστία γινόταν διαφορετικά από τον τρόπο που έγινε τη βραδιά του Μυστικού Δείπνου. ΜΑΘΗΜΑ 22 ο ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ Θ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με την ιστορία της αρχαίας Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΞΑΜΗΝΟ. Επιλέγονται τρία (3) από τα παραπάνω προσφερόμενα μαθήματα. ΣΥΝΟΛΟ (επί των επιλεγομένων μαθημάτων) 30 Β ΕΞΑΜΗΝΟ

Α ΕΞΑΜΗΝΟ. Επιλέγονται τρία (3) από τα παραπάνω προσφερόμενα μαθήματα. ΣΥΝΟΛΟ (επί των επιλεγομένων μαθημάτων) 30 Β ΕΞΑΜΗΝΟ Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (), που απαιτούνται για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε., ανέρχονται σε 120. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των μαθημάτων διαμορφώνεται ανά κατεύθυνση ως εξής: 1. ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Κ.Δ. και ιστορία εποχής της Καινής Διαθήκης

Εισαγωγή στην Κ.Δ. και ιστορία εποχής της Καινής Διαθήκης Εισαγωγή στην Κ.Δ. και ιστορία εποχής της Καινής Διαθήκης Μάθημα 6 : Σωτήριος Σ. Δεσπότης Θεολογική Σχολή Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας ΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΙΙ (Λουκάς-Πράξεις) 2 Ευαγγέλιο = χαρμόσυνη αγγελία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, 06.07.2012 ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Αρ. πρωτ. : 57560 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΛΗΠΤΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 54174/28.06.2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πατρ τ ιάρχης Αλ εξα εξ νδρείας ένας από τους πέντε μεγάλους Πατέρες της Ανατολικής Εκκλησίας

Πατρ τ ιάρχης Αλ εξα εξ νδρείας ένας από τους πέντε μεγάλους Πατέρες της Ανατολικής Εκκλησίας Ο Μέγας Αθανάσιος: αγωνιστής της ορθής πίστης Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πατριάρχης Αλεξανδρείας ένας από τους πέντε μεγάλους Πατέρες της Ανατολικής Εκκλησίας των πρώτων χριστιανικών αιώνων (Μέγας Αθανάσιος,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΗΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΗΣ Υπάρχουν στοιχεία από το έτος 1946. Από τα μαθητολόγια για το έτος 1946 καταγράψαμε τους μαθητές όλων των τάξεων, ενώ για τα επόμενα έτη καταγράψαμε μόνο τους μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: "ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ" (ΔΙΠ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ B

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΔΙΠ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ B ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ: "ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ" (ΔΙΠ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ B Α/Α EΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1 ΤΖΩΡΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΗΛΙΑΣ 297 229/54004572 2 ΓΕΩΡΓΙΤΣΑΝΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΕΔΙΒΙΜ-ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Αριθ. Πρωτ.: 660/1/1658 (17-01-2014)

ΙΝΕΔΙΒΙΜ-ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Αριθ. Πρωτ.: 660/1/1658 (17-01-2014) ΙΝΕΔΙΒΙΜ-ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Αριθ. Πρωτ.: 660/1/1658 (17-01-2014) AA ONOMA ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΤΥΧΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ Α.Ε.Ι. ΜΕΤΑ- ΠΤΥΧΙΑΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

1 ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2 ΒΑΙΚΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3 ΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4 ΕΜΕΡΤΖΙ ΟΥ ΘΕΟ ΩΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 5 ΗΜΗΤΡΙΑ ΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

1 ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2 ΒΑΙΚΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3 ΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4 ΕΜΕΡΤΖΙ ΟΥ ΘΕΟ ΩΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 5 ΗΜΗΤΡΙΑ ΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ /ΝΣΗ ΛΙΓΝΙΤ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΤ. ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ( ΛΚ Μ) ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ 29 1 ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 2 ΒΑΙΚΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3 ΓΕΩΡΓΙΑ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 4 ΕΜΕΡΤΖΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΑ:100 ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΑ:100 ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΑ:100 ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΝΣΗ ΠΡ/ΤΕΕ ΒΑΡΗ, 27 Ιουν 13 ΣΧ.'A': ΣΣΕ/Όπλα,ΣΝΔ,ΣΙ/ΙΠΤ,ΣΜΥ/Όπλα ΣΧ.'B': ΣΣΕ/Σώμ.,ΣΙ/Μηχ.ΣΣΑΣ,ΣΑΝ,ΣΜΥ/Σώμ.,ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΝΥΜΟ 1 125 ΑΓΓΕΛΗ-ΚΑΝΤΖΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2 120 ΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 3 24 ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 4 312

A/A ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΝΥΜΟ 1 125 ΑΓΓΕΛΗ-ΚΑΝΤΖΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2 120 ΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 3 24 ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 4 312 1 125 ΑΓΓΕΛΗ-ΚΑΝΤΖΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 2 120 ΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 3 24 ΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 4 312 ΑΓΓΕΛΗ-ΤΖΕΡΠΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 5 393 ΑΛΠΕΡΤΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 6 220 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στην Σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών Γυμνάσιο Ξυλοφάγου

Ομιλία στην Σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών Γυμνάσιο Ξυλοφάγου Ομιλία στην Σχολική Εορτή των Τριών Ιεραρχών Γυμνάσιο Ξυλοφάγου Ήταν γύρω στον 11 ου αι. στα χρόνια του Αλέξιου Κομνηνού όταν στην Κωνσταντινούπολη ξέσπασε με νέα διαμάχη. Άνθρωποι των γραμμάτων και μη,

Διαβάστε περισσότερα

Να ιεραρχήσετε τα παρακάτω στάδια από τις φάσεις της θείας οικονομίας

Να ιεραρχήσετε τα παρακάτω στάδια από τις φάσεις της θείας οικονομίας ΜΑΘΗΜΑ 7 Ο Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Να ιεραρχήσετε τα παρακάτω στάδια από τις φάσεις της θείας οικονομίας σύμφωνα με τη χρονική σειρά που πραγματοποιήθηκαν: 1. Προαναγγελία του Μεσσία

Διαβάστε περισσότερα

Η θεολογική διδασκαλία της προς Εβραίους. Οι βασικές θέσεις και οι ιδιαιτερότητες της επιστολής σε σχέση με τα υπόλοιπα βιβλία της Κ.Δ.

Η θεολογική διδασκαλία της προς Εβραίους. Οι βασικές θέσεις και οι ιδιαιτερότητες της επιστολής σε σχέση με τα υπόλοιπα βιβλία της Κ.Δ. Η θεολογική διδασκαλία της προς Εβραίους Οι βασικές θέσεις και οι ιδιαιτερότητες της επιστολής σε σχέση με τα υπόλοιπα βιβλία της Κ.Δ. Διαπιστώσεις Α. Δεν εντοπίζονται άμεσοι φιλολογικοί δεσμοί με τους

Διαβάστε περισσότερα

Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, 3, 4 και 5, επιλέγοντας τη σωστή απάντηση από τις αντίστοιχες φράσεις α, β, γ:

Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, 3, 4 και 5, επιλέγοντας τη σωστή απάντηση από τις αντίστοιχες φράσεις α, β, γ: ΜΑΘΗΜΑ 18 Ο ΟΙ ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, 3, 4 και 5, επιλέγοντας τη σωστή απάντηση από τις αντίστοιχες φράσεις α, β, γ: 1. Η αποκατάσταση της προσκύνησης των εικόνων

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πανιερώτατος ομιλεί στα Μ.Μ.Ε. συνοδευόμενος από τις Πρυτανικές Αρχές.

Ο Πανιερώτατος ομιλεί στα Μ.Μ.Ε. συνοδευόμενος από τις Πρυτανικές Αρχές. Ο Πανιερώτατος ομιλεί στα Μ.Μ.Ε. συνοδευόμενος από τις Πρυτανικές Αρχές. Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς 1) Πού έγινε η Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδος; Α. Κωνσταντινούπολη Β. Έφεσο Γ. Νίκαια Δ. Χαλκηδόνα 2) Ποιος Πατριάρχης Αλεξανδρείας καθαιρέθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ευαγγελικές αφηγήσεις της Ανάστασης

Ευαγγελικές αφηγήσεις της Ανάστασης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ευαγγελικές αφηγήσεις της Ανάστασης Ενότητα 4 : Η αφήγηση της Ανάστασης στο κατά Λουκάν (Μέρος Α ) Αικατερίνη Τσαλαμπούνη Ποιμαντικής

Διαβάστε περισσότερα

Ολοι είμαστε αδέλφια

Ολοι είμαστε αδέλφια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού (Μέρος Α ) Ολοι είμαστε αδέλφια ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού Ολοι είμαστε αδέλφια (Μέρος A )

Διαβάστε περισσότερα

Αγία Βαρβάρα Τούµπα (Άνω) Γρ. Λαµπράκη 106 2310 911 212. Εύοσµος Αγίας Ειρήνης 5 2310 761 325 Αγία Ειρήνη

Αγία Βαρβάρα Τούµπα (Άνω) Γρ. Λαµπράκη 106 2310 911 212. Εύοσµος Αγίας Ειρήνης 5 2310 761 325 Αγία Ειρήνη MY MOMENT Εκκλησίες ς Αγία Αικατερίνη Αγία Αναστασία Ηούς & Σαχτούρη 2310 225 580 Κηφησίας & Μεγάλου Αλεξάνδρου 2310 447 444 Αγία Βαρβάρα Τούµπα (Άνω) Γρ. Λαµπράκη 106 2310 911 212 Πρώην Αγία Βαρβάρα Σταυρούπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ Οι ερωτήσεις προέρχονται από την τράπεζα των χιλιάδων θεμάτων του γνωστικού αντικειμένου των θεολόγων που επιμελήθηκε η εξειδικευμένη ομάδα εισηγητών των Πανεπιστημιακών Φροντιστηρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΓ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ Μ.Ο. ΓΡΑΠΤΩΝ *(70%) Μ.Ο. ΠΡΟΦΟΡΙΚΩ *(30%) ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΚΓ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ Μ.Ο. ΓΡΑΠΤΩΝ *(70%) Μ.Ο. ΠΡΟΦΟΡΙΚΩ *(30%) ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΠΤ- Ι ΑΚΤ 1 ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 10.9125 13.7000 11.7488 0.00 0.1 11.8488 2 ΚΑΙΡΕΤΟΓΛΟΥ ΑΜΙΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 11.4625 12.1000 11.6538 0.00

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες. Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, 9.00 π.μ. Στάδιο Εἰρήνης καί Φιλίας, Αἴθουσα «Μελίνα Μερκούρη» Πειραιῶς

Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες. Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, 9.00 π.μ. Στάδιο Εἰρήνης καί Φιλίας, Αἴθουσα «Μελίνα Μερκούρη» Πειραιῶς ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΟΣ «ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ» Μεγάλη προετοιμασία, χωρίς προσδοκίες. Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, 9.00 π.μ. Στάδιο Εἰρήνης καί Φιλίας, Αἴθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του,

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή, 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θρησκευτικών Μελετών του Μίνσκ συνάντηση ανάμεσα στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και 10 εκπροσώπων Ορθοδόξων Κέντρων

Διαβάστε περισσότερα

16 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΟΠΑΙ ΗΣ Α078897 Civil Engineer Larnaca 22518556/7 22511739 info@alaplanning.com

16 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΟΠΑΙ ΗΣ Α078897 Civil Engineer Larnaca 22518556/7 22511739 info@alaplanning.com 1 ΑΝ ΡΕΑΣ ΒΛΙΤΤΗΣ Α060782 Civil Engineer Famagusta 23731005 23826648 receptionvlittis@cytanet.com.cy 2 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΥΣΠΥΡΟΣ Α013411 Civil Engineer Famagusta 24726664 99613910 24726664 zachard@cytanet.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ή ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ή ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ Η Επιτροπή Πιστοποίησης, αφού εξέτασε τις συνθήκες των εξετάσεων πιστοποίησης που διεξήχθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 121929/Η/31-07-2014 (Φ.Ε.Κ. 2123/Β /01-08-2014) και έλεγξε την ορθότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 19-21, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ FAX: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 19-21, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ FAX: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 19-21, 105 56 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103352364 FAX: 2103237654 www.iaath.gr, E-Mail: ipe.iaath@gmail.com ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 5 Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΟΧ.Π ΚΟΧ.Π. 13.605/1/2013

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΚΟΧ.Π ΚΟΧ.Π. 13.605/1/2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7: «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία

ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία Ευαγγελισμός Ευαγγελισμός είναι η ανακοίνωση στην Παναγία της καλής είδησης ότι θα γεννήσει τον Μεσσία, αυτόν που υποσχέθηκε ο Θεός και περίμενε

Διαβάστε περισσότερα

4. Η Καινή Διαθήκη Β : Οι Επιστολές και η Αποκάλυψη

4. Η Καινή Διαθήκη Β : Οι Επιστολές και η Αποκάλυψη 4. Η Καινή Διαθήκη Β : Οι Επιστολές και η Αποκάλυψη 1. Τι ήταν και γιατί γράφτηκαν οι επιστολές του αποστόλου Παύλου; Ήταν γράμματα που έστελνε ο απόστολος στις χριστιανικές κοινότητες που είχε ιδρύσει.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν.ΛΕΥΚΑ ΑΣ

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν.ΛΕΥΚΑ ΑΣ ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν.ΛΕΥΚΑ ΑΣ..ΛΕΥΚΑ ΑΣ 1 Αραβανή Νίκη 2 2645022971 2 Αρβανίτης Ζώης 3 2645025402 3 Ασπρογέρακα Βασιλική 1 2645024824 4 Βουκελάτος Θωµάς 3 2645023833 5 Βούλγαρη Άννα 2 2645021825 6 Γράψας

Διαβάστε περισσότερα

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος - Κυνηγός (Καθολικό ομωνύμου Ι. Μονής)

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος - Κυνηγός (Καθολικό ομωνύμου Ι. Μονής) Δημοτ. Διαμέρισμα Περιοχή Παρεκκλήσιo Ανάβυσσος Ανάβυσσος Άρτεμις Άρτεμις Άγιος Παντελεήμων Άγιος Νικόλαος Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος Άγιος Σπυρίδων και Άγιος Παντελεήμων Γέρακας Κοιμητήριο Άγιος Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

Ερμηνεία των Πράξεων των Αποστόλων

Ερμηνεία των Πράξεων των Αποστόλων Ερμηνεία των Πράξεων των Αποστόλων Ενότητα 1.2: Ειδική εισαγωγή - Τα συνοπτικά Ευαγγέλια ΙΙ Σωτήριος Δεσπότης Θεολογική Σχολή Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας Τα συνοπτικά Ευαγγέλια ΙΙ (Λουκάς - Πράξεις) 1 Ευαγγέλιο

Διαβάστε περισσότερα

1. Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Χριστός είναι η μόνη δυνατότητα σωτηρίας. 2. Ο Θεός φανερώνεται στην Παλαιά Διαθήκη πάντα με κεραυνούς και αστραπές.

1. Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Χριστός είναι η μόνη δυνατότητα σωτηρίας. 2. Ο Θεός φανερώνεται στην Παλαιά Διαθήκη πάντα με κεραυνούς και αστραπές. ΜΑΘΗΜΑ 13 Ο Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη λέξη «σωστό»

Διαβάστε περισσότερα

Οι τρεις Ιεράρχες. 30 Ιανουαρίου

Οι τρεις Ιεράρχες. 30 Ιανουαρίου Οι τρεις Ιεράρχες 30 Ιανουαρίου Οι τρεις Ιεράρχες Ποίοι ήταν οι τρεις Ιεράρχες και γιατί τους τιμούμε; Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ή ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ή ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Η/Υ Η Επιτροπή Πιστοποίησης, αφού εξέτασε τις συνθήκες των εξετάσεων πιστοποίησης που διεξήχθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. 121929/Η/31-07-2014 (Φ.Ε.Κ. 2123/Β /01-08-2014) και έλεγξε την ορθότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (1)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (1) ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Υπηρεσία : Αρ. Διαγ/σμού: Διαγωνισμός: Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (Υ.Σ.Μ.Α.) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ 486 ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 439 ΦΛΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΚΟΣ 534 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΣ 493

ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ 486 ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 439 ΦΛΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΚΟΣ 534 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΣ 493 ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-201 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ :105 Ειδικότητα : ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Η Επιτροπή Διενέργειας και Αξιολόγησης εν ελλείψει: ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. Η ΣΟΧ Πρόεδρος: 3/2011 Θεοφανία Παπαδοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα. 1 Υ101 1.Εισαγωγή και Κριτική του κειμένου της Κ.Δ. (101Υ) Ο βαθμός μεταφέρεται αυτούσιος 103Υ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Μάθημα. 1 Υ101 1.Εισαγωγή και Κριτική του κειμένου της Κ.Δ. (101Υ) Ο βαθμός μεταφέρεται αυτούσιος 103Υ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Ένταξη φοιτητών στο νέο πρόγραμμα σπουδών. Όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 και πριν και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μέχρι τον Σεπτέμβριο 2016, θα ενταχθούν στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ A/A ΕΠΩΝΥΜΟ ΌΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ 1 NΙΚΟΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΤΗΡΗΣ 2 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χριστιανική και Βυζαντινή Αρχαιολογία

Χριστιανική και Βυζαντινή Αρχαιολογία Χριστιανική και Βυζαντινή Αρχαιολογία Ενότητα Δ: Υστεροβυζαντινή Τέχνη (1204-1453) Αρχιτεκτονική-Ζωγραφική. Στουφή - Πουλημένου Ιωάννα Ἐθνικὸ καὶ Καποδιστριακὸ Πανεπιστήμιο Ἀθηνῶν Τμῆμα Θεολογίας - Θεολογικὴ

Διαβάστε περισσότερα

Α τάξη. Α τάξη. Άριστοι Μαθητές Α τάξης. Άριστοι Μαθητές Α, Β και Γ τάξης Λύκειο Αγ. Γεωργίου. Λύκειο Αγ.

Α τάξη. Α τάξη. Άριστοι Μαθητές Α τάξης. Άριστοι Μαθητές Α, Β και Γ τάξης Λύκειο Αγ. Γεωργίου. Λύκειο Αγ. Άριστοι Μαθητές Α, Β και ς Άριστοι Μαθητές ς 1 ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α06 20,00 2 ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Α07 20,00 3 ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Α09 19,79 4 ΒΛΑΧΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ Α04 19,71 5 ΛΑΖΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Α09 19,71 6 ΜΕΣΑΡΙΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευόδιο στο Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη

Κατευόδιο στο Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη Κατευόδιο στο Γέροντα Σπυρίδωνα Μικραγιαννανίτη Δευτέρα, 11 Μάιος 2015 Άγιον Όρος Αδελφέ, πατέρα, γέροντα και ΦΙΛΕ, αγαπημένε μου Σπυρίδωνα καλή ανάπαυση και Καλή Ανάσταση. π. Τιμόθεος Ηλιάκης "Στις 04.10

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Α. Το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους Τοπικούς Συμβούλους ανά Τοπική Κοινότητα για τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Ραδοβυζινών» με τον Γκούζια Μιχάλη.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ ΤΕ01.19 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ ΤΕ01.19 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ ΤΕ01.19 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΜΟΡΙΑ (βάσει Πινάκων 1 ΦΙΛΙΟΥ ΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 52,781 2 ΚΑΠΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΟΣ 43,536 3 ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 43,203 4 ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΑΣ 43,097 5 ΚΑΦΦΕΤΖΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ : Εθνικόν και Καποδιαστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΑΡ. ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ECTS ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α/Α

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ : Εθνικόν και Καποδιαστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΑΡ. ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ECTS ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Α/Α ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ : Εθνικόν και Καποδιαστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 _ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α/Α ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Julia Hayes. Ἱστοσελίδα: Τηλ: Κινητό:

Julia Hayes. Ἱστοσελίδα:    Τηλ: Κινητό: Ikonographics 2 Κάθε εἰκόνα που ζωγραφίζω εἶναι μοναδικὴ καὶ ἔργο προσευχῆς καὶ ἀγάπης. Οἱ τιμὲς τῶν εἰκόνων εἶναι ἀνάλογες μὲ τὸ μέγεθος καὶ τὸ περιεχόμενό τους. Γιὰ παραγγελίες ἢ περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Μαθήματα Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Θεολογίας, ακαδ. έτος

Μαθήματα Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Θεολογίας, ακαδ. έτος Μαθήματα Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Θεολογίας, ακαδ. έτος 2014-2015 Άρθρο 6 Πρόγραμμα μαθημάτων 1. Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. ο φοιτητής πρέπει να παρακολουθήσει και να εξετασθεί με επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα