Μελέτες - Ομιλίες. Η Ποιμαντική ιακονία κατά τους Ιερούς Κανόνας. Λόγος Ζωής. Η Θεία Ευχαριστία κέντρον της Ποιμαντικής ιακονίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μελέτες - Ομιλίες. Η Ποιμαντική ιακονία κατά τους Ιερούς Κανόνας. Λόγος Ζωής. Η Θεία Ευχαριστία κέντρον της Ποιμαντικής ιακονίας"

Transcript

1 54 Μελέτες - Ομιλίες π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι. Μ. ΟΣ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Η Ποιμαντική ιακονία κατά τους Ιερούς Κανόνας Οι Εκκλησιολογικές και Κοινωνικές προυποθέσεις ασκήσεως της Ποιμαντικής. Η δυνατότητα μεταβολής και προσαρμογής των Ιερών Κανόνων στις σύγχρονες ποιμαντικές ανάγκες. Τα επιτίμια και ο θεραπευτικός τους χαρακτήρας. K.B. 1822, Σελίδες: 204, 18,00 ISBN: X ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ Λόγος Ζωής Ορθόδοξο Κηρυγματικό Θεματολόγιο Στο έργο αυτό περιλαμβάνονται 1000 περίπου κηρύγματα, περιλήψεις των οποίων ο συγγραφέας διατηρούσε στο προσωπικό του αρχείο. Φέρουν τη σφραγίδα της προσωπικής του σταδιοδρομίας, ως λαϊκού Θεολόγου, ως Ιερέως και ως Επισκόπου. Τα κηρύγματα αυτά εκφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ή της Ακολουθίας του Εσπερινού, γεγονός που συμβάλλει ως προς τη συντομία τους. K.B. 1644, Σελίδες: 752, 25,00 π. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Η Θεία Ευχαριστία κέντρον της Ποιμαντικής ιακονίας Η έκταση, το βάθος και ο στόχος της ποιμαντικής διακονίας, ως προσφορά αγάπης του ιερέα συνυφασμένη με τη Θεία Ευχαριστία. Η πνευματική πατρότητα, το κήρυγμα και η συχνή Θεία Μετάληψη ως καθημερινή πορεία μέσα στον κόσμο. K.B. 1973, Σελίδες: 368, 14,90 ISBN:

2 π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΪΣΑΡΙ ΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Χριστιανικός Ναός Λειτουργική και Θεολογική Θεώρηση Η εμφάνιση και παρουσία του Χριστιανικού Ναού σε όλη την ιστορική διαδρομή του μέχρι και την εσχατολογική απόληξή του: Ο Ναός ως τόπος παρουσίας του Τριαδικού Θεού, ως χώρος επενέργειας των άκτιστων ενεργειών του Θεού και, τέλος, ως χώρος φανερώσεως του μυστηρίου του Χριστού και πραγματώσεως ατώσεως του καθολικού μυστηρίου της εν Χριστώ σωτηρίας. K.B.: 2075, Σελίδες: 272, 18,50 ISBN: Αναβαθμοί Λειτουργικής Ζωής ώδεκα επιστημονικές μελέτες που αναφέρονται σε τα σχετιζόμενα με τη θεία λειτουργία, καθώς και σε άλλα θέματα της εκκλησιαστικής ζωής. Απευθύνεται σε ειδικούς μελετητές και σπουδαστές των Θεολογικών μας Σχολών, αλλά και στο ευρύτερο θεολογικό και εκκλησιαστικό κό κοινό, το οποίο επιθυμεί να εμβαθύνει σε θέματα λατρείας. θέμα- K.B.: 2073, Σελίδες: 356, 31,00 ISBN:

3 56 οκίμια π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ο οκίμια Ορθόδοξης Μαρτυρίας Βάπ Βάπτισμα, προσευχή, νηστεία, μοναχισμός μαζί με άλλα ζητήματα που πραγματεύεται το βιβλίο αυτό απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις, πρα μεταφέροντας το μήνυμα της Ορθόδοξης Αγιοπατερικής Παράδοσης με στους προβληματισμούς και τις αγωνίες της σύγχρονης κοινωνίας. στ K.B. 1663, Σελίδες: 264, 9,00 K ISBN: IS π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Φώτα & Φως Φώ Εξετά Εξετάζονται θέματα διαχρονικής σημασίας, όπως ο Ησυχασμός ως συνεχής πνευματική ανανέωση της Χριστιανικής Ελληνικότητας. Γίνεται αναφορά πνευ σημαντικές μορφές της περιόδου του Ελληνικού ιαφωτισμού, όπως σε σ Ευγένιος Βούλγαρης και ο Νικηφόρος Θεοτόκης. Περίοδοι και πρόοε σωπα που παραμένουν πάντοτε επίκαιρα στην ιστορική μας πορεία και σω βοηθούν στην κατανόηση ανάλογων προβλημάτων του παρόντος. βο K K.B. 1662, Σελίδες: 312, 10,00 IS ISBN: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΙΩΑΝΝΗΣ Μόρφωση και Μεταμόρφωση Μό βιβλίο επισημαίνει την επικαιρότητα των πατερικών ερμηνευτικών Το β αρχών και αναδεικνύει τη βιβλική ερμηνευτική των πατέρων. Περιλαμαρχ βάνονται θεολογικές παρεμβάσεις σε αρκετά κοινωνικά και επίκαιρα βάν θέματα όπως η κοινή εν Χριστώ ζωή, η δημοκρατία, η παιδεία, η θέμ μετάφραση της Αγίας Γραφής, το βιβλίο της Αποκαλύψεως κ.ά. με K.B. 1576, Σελίδες: 392, 13,50 K. ISB ISBN:

4 Ορθόδοξη Θεραπευτική 57 ΓΙΕΡΟΤΙΤΣ ΒΛΑΝΤΕΤΑ Μόνο τα Έργα της Αγάπης Μένουν Σε απάντηση του Ι. Γιάλομ και των μοντέρνων ψυχοθεραπευτών της ύσης, ο γνωστός Σέρβος ψυχοθεραπευτής προσεγγίζει το κάστρο της ανθρώπινης ψυχής μέσα από το πρίσμα της ορθόδοξης θεραπευτικής. Το βιβλίο δεν εμπνέ- εται μονόπλευρα από την κοσμική γνώση περί της ψυχής, αλλά είναι διαποτισμένο από την πατερική ψυχογνωσία και αποτελεί μια επιτυχημένη παρουσίαση της ορθόδοξης πνευματικότητας, σε πολλά θέματα που αφορούν τον άνθρωπο ως ψυχοσωματική οντότητα. Χωρίς φανατισμό και απόρριψη όσων καλών συνέλαβε το ανθρώπινο μυαλό για τα θέματα αυτά, τα πλησιάζει με την πατερική εμπειρία της διαπάλης του ευρισκόμενου μέσα σε κάθε άνθρωπο παλαιού και καινού ανθρώπου. Κ.Β.: 1648, Σελίδες: 256, 12,00 ISBN: ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ Η Χριστιανική Οικογένειαια Ένα βιβλίο ελκυστικό, συγκινητικό, διδακτικό και πλουσιότατο σε ζωντανά παραδείγματα, παρμένα από τη ζωή. Είναι σπουδαίο να διαπιστώνει κανείς, διαβάζοντάς το, πόσα αποκαλύπτει το Πνεύμα του Θεού στους ανθρώπους Του. Κ.Β.: 6042, Σελίδες: 352, 10,00

5 58 Εκκλησία και Ιστορία ΚΑΡΥ ΗΣ ΧΡ. ΣΠΥΡΟΣ Ορθόδοξες Αδελφότητες και Συναδελφικοί Ναοί στην Κέρκυρα (15ος-19ος αι.) Συστηματική εξέταση του θεσμού των αδελφοτήτων στην κερκυραϊκή του εκδοχή και σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του. Η αρχή των αδελφοτήτων, η διαδικασία και ο λόγος της συγκρότησής τους. Επίσης περιγράφεται η δομή και η λειτουργία τους και εντοπίζονται οι κυριότεροι σταθμοί της εξέλιξης των επιμέρους στοιχείων τους. Κ.Β.: 1907, Σελίδες: 744, 29,00 ISBN: X ΧΟΛΕΒΑΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Εκκλησία και Ελληνική ιάρκεια Κοινοτισμός, ευχαριστιακή σύναξη, κρυφό σχολειό, Μακρυγιάννης, Β. Βουλγαροκτόνος,. Σολωμός. Γνωστές και άγνωστες σε πολλούς πτυχές της πνευματικής παράδοσής μας αναδύονται μέσα από μια πληθώρα περιστατικών, κειμένων και παραπομπών που μυρίζουν λιβάνι της εκκλησίας, υπενθυμίζουν τους αγώνες των Ελλήνων και αφυπνίζουν την εθνική μας συνείδηση στο πλαίσιο των αντίξοων ευρωπαϊκών εξελίξεων. Κ.Β.: 1710, Σελίδες: 148, 6,00 ISBN: π. ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Οδοιπορικό της Ορθοδόξου Ρουμανικής Εκκλησίας Το παρόν βιβλίο αποτελεί καρπό της προσκυνηματικής επίσκεψης του συγγραφέα στη Ρουμανία. Μέσα από το βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα γνωρίσει την ποιμαντική δραστηριότητα της Αδελφής Ρουμανικής Εκκλησίας. Εκτός από τα ιστορικά, αρχαιολογικά στοιχεία, το βιβλίο διανθίζεται και με πνευματικούς διαλόγους από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της Ρουμανικής Εκκλησίας. Κ.Β.: 5547, Σελίδες: 242, 15,00

6 ΠΑΝΩΤΗΣ Γ. ΑΡΙΣΤΕΙ ΗΣ Το Συνοδικόν της εν Ελλάδι Εκκλησίας Μια έγκυρη ιστορική ανασκόπηση της θρησκευτικότητας των Ελλήνων από την εποχή του Αγνώστου Θεού μέχρι την παρουσία α του Ιησού Χριστού, της διαδόσεως του Ευαγγελίου Του και τη συγκρότηση της Εκκλησίας στην αποστολική και μεταποστολική περίοδο. Ο πρώτος τόμος περιέχει σπάνια εικονογράφηση με ογδόντα και πλέον φωτογραφίες και σχέδια συνοδευόμενα από κείμενο επιστημονικά ρωμένο από πεντακόσιες περίπου παραπομπές. κατοχυπομπές. Κ.Β.: 2077, Σελίδες: 632, 35,00 ISBN:

7 60 Αιρέσεις π. ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΝΙΛΟΑΕ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Για ένα Ορθόδοξο Οικουμενισμό (Ευχαριστία - Πίστη - Εκκλησία) Η παρέκκλιση της ορθής πορείας των πιστών στην ιστορία δημιούργησε τα σχίσματα και τις αιρέσεις. Η αποκατάσταση της ενό- τητας επικεντρώθηκε στην κοινή συμμετοχή στο Ευχαριστιακό ποτήριο (inter communion). Ο π. ημήτριος καλεί τους φίλους και εχθρούς της οικουμενικής κίνησης σε μια μετάθεση της λογικής όπου οι ανθρώπινες πράξεις είναι πράξεις Χριστού. Κ.Β.: 5549, Σελίδες: 120, 3,00 ΣΙΑΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Εξωχριστιανικές Μαρτυρίες για το Χριστό και τους Χριστιανούς Πρόκειται για μια συλλογή από 29 αυτοκρατορικά διατάγματα, 49 αποσπάσματα από ισάριθμα ιστορικά συγγράμματα, 38 φιλολογικά και 3 από ειδικές αντιχριστιανικές μελέτες ες του τότε καιρού. Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει τι γνώριζαν, ν, τι φρονούσαν, και τι έλεγαν οι ειδωλολάτρες για τον Κύριο. Κ.Β.: 1581, Σελίδες: 272, 9,00 ISBN:

8 ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΑΦΝΗ «Νέα Εποχή» Εξέλιξη ή Χειραγώγηση; Η συγγραφέας αναλύει σε βάθος, μεθοδικά και τεκμηριωμένα, αλλά με προσιτό τρόπο, τους αδιόρατους και ήπιους τρόπους με τους οποίους η εποχή της παγκοσμιοποίησης επιτυγχάνει την υποδούλωση του ανθρώπου. Σε κάθε του σελίδα, το βιβλίο αυτό εντοπίζει τα μηνύματα αυτά που εκπέμπονται κυρίως από τα Μ.Μ.Ε., αλλά και από την Εκπαίδευση τα αποκωδικοποιεί και εξηγεί το πώς αυτά επιδρούν στο βαθύτερο επίπεδο της ύπαρξής του. Κ.Β.: 1876, Σελίδες: 368, 15,00 ISBN: ΛΙΟΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Γνωστές Θρησκείες, Αιρέσεις και Παραθρησκευτικές Ομάδες στην Ελλάδα Το βιβλίο παρέχει στον Έλληνα πιστό τη δυνατότητα έγκυρης και σφαιρι- κής ενημέρωσης, καθώς αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στο φαινόμενο των αιρέσεων που δρουν στην ελληνική επικράτεια. Ο συγγραφέας παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις των ευκτήριων οίκων, τις δραστηριότητές τους και τους εμπλεκόμενους σε αυτές. Επιπλέον, παραθέτει γενικότερα στοιχεία για την ιστορική τους εξέλιξη, τους τόπους και τρόπους δράσης τους, καθώς και πληροφορίες σχετικά με εκδηλώσεις και συνεργασίες τους με άλλους οργανισμούς. K.B. 1887, Σελίδες: 300, 15,00 ISBN: π. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΣΙΑΚΚΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ (Νυν ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ) Νεοφανείς Αιρέσεις Το βιβλίο αποσκοπεί στην ενημέρωση των πιστών για τις νεοφανείς αιρέσεις, οι οποίες κρύπτονται κάτω από ένα κοινωνικό, μορφωτικό, φιλοσοφι- κό, πολιτιστικό ή εκπαιδευτικό προσωπείο και αποβλέπουν στη διάβρωση όλων των τομέων της ζωής. Περιλαμβάνει την εξέταση ποικίλων αιρέσεων, το ρόλο των Μ.Μ.Ε., τη νομική και ποιμαντική αντιμετώπισή τους. K.B.: 1997, Σελίδες: 220, 8,00 ISBN:

9 62 ιάφορα Θέματα ΝΑΝΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΨΑΡΙΩΤΗΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ K.B Σελίδες: 136, 14,63 ISBN: Κ.Β.: 1602 Σελίδες: 188, 10,00 ISBN: Εγκεφαλικός Θάνατος Πώς ορίζεται ο εγκεφαλικός θάνατος; Ποια είναι η διαδικασία διαπιστώσεως και διαγνώσεως του εγκεφαλικού θανάτου; Ταυτίζεται ο εγκεφαλικός θάνατος με το βιολογικό; Ο συγγραφέας απαντά στα ερωτήματα αυτά, αλλά και σε άλλες πτυχές του πολυδιάστατου αυτού ζητήματος. Περιβαλλοντολογικές λ Περιπλανήσεις (Εμείς και η Φύση) Ο αναγνώστης περιηγείται στο μεγαλείο της φύσης και στο μεγαλείο του ημιουργού. Πληροφορείται για το κάλλος της φύσης και αντιλαμβάνεται τα θαύματά της. Μ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ο θαυμασμός και ο σεβασμός προς αυτήν. ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΪΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ.Β.: 1574 Σελίδες: 344, 15,00 ISBN: Κ.Β.: 1872 Σελίδες: 188, 10,00 ISBN: Εκκλησιαστική Ταφή ή Αποτέφρωση; Μια μελέτη που προσεγγίζει σφαιρικά το ζήτημα, παρουσιάζοντας τις ιστορικές, νομικές και εκκλησιαστικές πτυχές του. Παρατίθενται τα εκατέρωθεν επιχειρήματα και εξετάζονται οι δύο πρακτικές (ταφή - καύση) από την άποψη διαφόρων επιστημών (οικολογίας, χωροταξίας, οικονομίας κ.λπ.). Επ Ελευθερία Εκλήθητε Στο βιβλίο παρουσιάζεται εμπεριστατωμένα η περιγραφή της διαδρομής από την ελευθερία στην απόκτηση της απόλυτης ελευθερίας, όπως αυτή πραγματώνεται μέσα από την ένωση του κτιστού (άνθρωπος) με το άκτιστο (Θεός).

10 ΒΕΝΙΑΜΗ ΕΛΕΝΗ Σημαντικά και Αγαπημένα Ένα μικρό βοήθημα για τη λειτουργική κατανόηση και βίωση του Ευαγγελίου που περιέχει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά χωρία της Καινής ιαθήκης, συνοδευμένα από παλαιές πατερικές ερμηνείες. Κ.Β.: 1911, Σελίδες: 126, 8,00 ISBN: ΛΕΥΚΑ ΙΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Ανθολογία Α 3115 ημοτικών και Παραδοσιακών Τραγουδιών απ όλη την Ελλάδα 3115 δημοτικά τραγούδια, καθώς και ποικίλα άλλα άσματα που μας υπενθυμίζουν τους τιτάνιους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας, ενώ άλλα μας μεταφέρουν εικόνες και περιστατικά από το βίο τους. Κ.Β.: 1888, Σελίδες: 692, 35,00 ISBN:

11 64 Λόγοι Οικουμενικού Πατριάρχου ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Λόγοι Τόμος εις: Ρουμανίαν (1993, 1995, 1997) ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Λόγοι Τόμος Κ (2002) εις: Τουρκίαν, Ιράν, Ελβετία, Νορβηγία, Ελλάδι, Κατάρ K.B. 1616, Σελίδες: 404, 25,00 K.B. 1921, Σελίδες: 468, 25,00 ISBN: ISBN: ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ 1621 Λόγοι Τόμος ΘΑ εις: Αμερικήν (1997) 1621 Λόγοι Τόμος ΘΒ εις: Αμερικήν (1997) ΥΠΟ ΕΚ ΟΣΗ 1622 Λόγοι Τόμος Ι εις: Μαύρην Θάλασσαν, Θεσσαλονίκην, Ξάνθην ( ) 1623 Λόγοι Τόμος ΙΑ εις: Γαλλίαν (1995), Αγγλίαν (1993, 1994, 1995, 1996) 2064 Λόγοι Τόμος ΚΑ εις: Τουρκίαν, Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα, Φιλλανδία, Λιβύη, Γεωργία, Ελβετία (2003) ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Μηνύματα και Ομιλίαι διά το Περιβάλλον (Ελληνικά - Αγγλικά) K.B. 1722, Σελίδες: 460, 25,00 ISBN: Η Επάνοδος εις την Εκκλησιαστικήν Κοινωνίαν Μερίδος των Ακολουθούντων το Παλαιόν (Ιουλιανόν) Ημερολόγιον Κ.Β.: 1560, Σελίδες: 144, 6,00 ISBN:

12 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚ ΟΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Η Καινή ιαθήκη Επετειακή φωτοαναστατική επανέκδοση του κειμένου της Καινής ιαθήκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη έκδοση του λεγόμενου «Πατριαρχικού Κειμένου», του επίσημου δηλαδή κειμένου της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και κατά συνέπεια της ελληνόφωνης Ορθοδοξίας. Προήλθε από αντιπαραβολή χειρογράφων αποθησαυρισμένων στην Κωνσταντινούπολη και το Άγιον Όρος και αποτέλεσε την πρώτη από πλευράς Ορθοδόξων προσπάθεια κριτικής έκδοσης «της κατά τό ενόν αποκαταστάσεως» δηλαδή, του Iερού Κειμένου, για χρήση στη λειτουργική πράξη της Εκκλησίας και στην κατ ιδίαν μελέτη των πιστών. Κ.Β. 1868, 624 σελίδες, Σχήμα: 10χ15, 10,00 ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Λόγοι Τόμος Α εις: Αλεξάνδρεια (1993), Αντιόχεια (1993), Ιεροσόλυμα (1995), Σινά (1993) K.B. 1613, Σελίδες: 260, 20,00 ISBN: ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Λόγοι Τόμος Γ εις: Σερβίαν (1993), Βουλγαρίαν (1996) K.B. 1615, Σελίδες: 220, 20,00 ISBN: ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ Λόγοι Τόμος ΣΤ εις: Κρήτην (1992, 1995, 2002) K.B. 1618, Σελίδες: 414, 25,00 ISBN: X

13

14 Κατάλογος κατά Θεματική Ενότητα

15 68 Αγία Γραφή Παλαιά ιαθήκη Κείμενα (με ή χωρίς μετάφραση) ΙΟΝΕΛΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Άσμα Ασμάτων... 6,03 Η Αγία Γραφή (σχήμα: 16x22) ( εμένο) Κ.Β.: 21203, Σελίδες: 1971, Η Αγία Γραφή (Σε Θήκη με Φερμουάρ)... 27, Η Αγία Γραφή (σχήμα: 12x18) (Άδετο-Μετάφραση)... 17, Η Αγία Γραφή (σχήμα: 16x22) ( εμένο-μετάφραση)... 25, Η Παλαιά ιαθήκη (σχήμα: 15x22) (Άδετο-Μετάφραση)... 18, Προφητολόγιον... 10,00 Σχόλια - Ερμηνείες ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΕΠΙΣΚ. ΜΕ ΙΟΛΑΝΩΝ Εξαήμερον... 12,54 Η Παλαιά ιαθήκη (σχήμα: 15x22) (Άδετο) Κ.Β.: 25793, Σελίδες: 1548, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Οι Πρωτόπλαστοι. - Β. Η Εύα - Η Παράβαση (Σ.Π. 17)... 6, Οι Πρωτόπλαστοι. Α Ο Αδάμ (Σ.Π. 16)... 6,70 π. ΕΦΡΑΙΜ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Αβραάμ, ο Πατήρ Πλήθους Εθνών... 9, Ρουθ και Νωεμίν (Νύφη και Πεθερά)... 5, Σαμψών, ο Μικρός Ήλιος του Ισραήλ... 5,01 Μελέτες - άρθρα - δοκίμια ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1965 Η Αγία Γραφή στον 21ο Αιώνα - Βιβλικές Μελέτες... 22,00 Η Ερμηνεία της Αγίας Γραφής στην Εκκλησία των Πατέρων Τόμος Β (4ος-5ος Αιώνας) ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.Β.: 1794, Σελίδες: 268, ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΗΛΙΛΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΝΗΣ ιατί Απέθανεν ο Χριστός;... 15, Ο Θεός... 10,00 ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΗΣ Ε. ΣΤΑΥΡΟΣ Ετυμολογία και Θεολογική Ερμηνεία Βιβλικών Ονομάτων βάσει Ιερών Ονομαστικών (ΑΝ. ΒΛ. 44)... 15,68 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΙΩΑΝΝΗΣ 1794 Η Ερμηνεία της Αγίας Γραφής στην Εκκλησία των Πατέρων Τόμος Β (4ος-5ος Αιώνας)... 15,00 ΣΙΜΩΤΑΣ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Νικήτα Σεΐδου, Σύνοψις της Αγίας Γραφής. Εισαγωγή - Κείμενον - Σχόλια... 21,94 Εκλαϊκευμένα Η Αγία Γραφή στον 21ο Αιώνα - Βιβλικές Μελέτες ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κ.Β.: 1965, Σελίδες: 330, ΚΟΚΟΡΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο Χριστός όπως τον Είδαν οι Προφήται... 20, Νάματα Ζωής Αιωνίου τ.γ Αγία Γραφή, Ιερά Παράδοσις.... 5,22

16 Αγία Γραφή 69 Η Καινή ιαθήκη ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ Κ.Β.: 1868, Σελίδες: 184, Καινή ιαθήκη (Ι. Μ. Βατοπαιδίου) Κ.Β.: 21413, Σελίδες: 770, Η Καινή ιαθήκη (Κασσετίνα) ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΙΣ) Κ.Β.: 32475, Σελίδες: 796, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 12x19) Κ.Β.: 22431, Σελίδες: 675, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ιησούς Χριστός. Τι Προφητεύτηκε γι Αυτόν... 4,00 π. ΕΦΡΑΙΜ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Προτυπώσεις του Σταυρού στην Παλαιά ιαθήκη... 9,98 π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Έξοδος... 6,27 Καινή ιαθήκη Κείμενα (με ή χωρίς μετάφραση) ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Η Αποκάλυψις του Ιωάννου... 4,00 ΒΛΑΧΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Πράξεις των Αποστόλων... 3,14 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 1868 Η Καινή ιαθήκη (πρωτότυπο)... 10, Ευαγγέλιο Ιωάννου Στ του Καντακουζηνού (Ομοιογραφική έκδοση) , Η Καινή ιαθήκη ( ίχρωμη-μετάφραση)... 9, Η Καινή ιαθήκη (Κασσετίνα) , Η Καινή ιαθήκη (Τσέπης-Μετάφραση)... 3, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 9x13)... 2, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 12x18) - (Άδετο)... 5, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 12x19) - ( εμένο)... 13, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 13x19) - ( εμένο)... 6, Η Καινή ιαθήκη (σχήμα: 13x19) - (Πολυτονικό)... 13, Θείον και Ιερόν Τετραευαγγέλιον (σχήμα: 9x13) - ( εμένο)... 6, Καινή ιαθήκη (Ι. Μ. Βατοπαιδίου) - ( εμένο)... 49, Τα ώδεκα Ευαγγέλια των Αγίων Παθών (Ανατύπωση του έτους 1830) - ( εμένο)... 19,99 Σχόλια-Ερμηνείες ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΝΣΤΑΝ ΗΣ Οι Μακαρισμοί... 8,36 ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ 7777 Ευαγγελική Ιστορία... 26,12 ΑΡΧΙΕΠ. ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΤΟΣΕΒ, π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΟΥΖ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη. Ένας Ορθόδοξος Σχολιασμός... 15,00 ΓΑΡΝΑΒΟΣ Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ Αποκάλυψις Ιωάννου... 7,50 ΚΡΙΚΩΝΗΣ Θ. ΧΡΙΣΤΟΣ Ιεροσολυμίτου Ανέκδοτα Ερμηνευτικά Σχόλια... 10, Ο Απόστολος Παύλος ιδάσκαλος της Οικουμένης και οι Συνεργάτες του Τιμόθεος και Σίλας ,00 π. ΑΝΤΙΠΑΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΤΜΟΥ 1974 Το Βιβλίο της Αποκάλυψης... 13, The Book of Revelation... 15,00 π. ΘΕΟ ΩΡΟΣ Β. ΘΕΡΜΟΣ Άνθρωπος ή Απάνθρωπος:... 8, Εξήλθεν ο Σπείρων του Σπείραι... Η Παραβολή του Σπορέως... 10,00 π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ερμηνεία της προς Φιλιππησίους Επιστολής του Αγίου Αποστόλου Παύλου... 15,00

17 70 Αγία Γραφή Ερμηνεία των Επιστολών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου... 15,00 π. ΠΑΥΛΟΣ ΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Ρήματα Ζωής Αιωνίου (Ερμηνευτικά Σχόλια στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο)... 20,80 Μελέτες - άρθρα - δοκίμια ΓΚΑΜΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αγωνία και Ελπίδα... 12,00 ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 1813 Η Αποκάλυψη του Ιωάννη Τόμος A... 15, Η Αποκάλυψη του Ιωάννη Τόμος Β... 25, Ο Κώδικας των Ευαγγελίων... 28,00 ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΕΣΠΟΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2154 Η Αγία Γραφή στον 21ο αιώνα - Τόμος Β - Ανθρώπινο Πρόσωπο και Ήθος στην Καινή ιαθήκη... 35,00 ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΗΛΙΛΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΝΗΣ Ο Ελληνισμός και η Καινή ιαθήκη... 12,00 Ι. Μ. Τ. ΠΡΟ ΡΟΜΟΥ ΚΑΡΕΑ Ο Εμμανουήλ... 13,50 ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ Ν. ΘΕΟΦΙΛΟΥ Η Εποχή του Αντιχρίστου και η Βασιλεία του Εσφαγμένου Αρνίου... 25,12 ΛΑΡΙΟΥ- ΡΕΤΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Η Γυναίκα στην Καινή ιαθήκη... 8,00 ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Καινή ιαθήκη και Ρητορική... 13,00 π. ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΛΚΙΤΗΣ Η Χρήσις της Καινής ιαθήκης εις τας Επιστολάς του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου... 31,35 π. ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Λεξικόν της Καινής ιαθήκης... 62,70 ΠΑΠΑ ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ Γλώσσα και Ερμηνεία της Καινής ιαθήκης... 14,07 ΠΑΤΡΩΝΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Η Ιστορική Πορεία του Ιησού... 27, Ταμείον Καινής ιαθήκης... 11,00 Εκλαϊκευμένα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟ ΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ) Γιατί με Έπλασε ο Θεός;... 1, Τελικά τι Λέει το Ευαγγέλιο;... 1,50 ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη. Ελεύθερη Ποιητική Απόδοση των Επιστολών της Αποκαλύψεως... 1,57 ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ευαγγέλιον κατά Ιωάννην... 4, Ευαγγέλιον κατά Ματθαίον... 4,18 ΜΙΧΑΗΛΙ ΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Ο Χριστός χτες και σήμερα... 6,27 ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΥΚΑ ΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ Οι Μυροφόρες... 4,00 π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Βίος Ιησού Χριστού... 8, Ιστορίες από την Γραφή... 4,70 π. ΝΙΚΟ ΗΜΟΣ ΣΚΡΕΤΤΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Αποκάλυψις... 10,00 Το Βιβλίο της Αποκάλυψης π. ΑΝΤΙΠΑΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΤΜΟΥ Κ.Β.: 1974, Σελίδες: 240, Η Αποκάλυψη του Ιωάννη Τόμος Β ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κ.Β.: 2026, Σελίδες: 376, Ο Κώδικας των Ευαγγελίων ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κ.Β.: 2190, Σελίδες: 508, Η Αγία Γραφή στον 21ο αιώνα - Τόμος Β - Ανθρώπινο Πρόσωπο και Ήθος στην Καινή ιαθήκη ΕΣΠΟΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΕΣΠΟΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ.Β.: 2154, Σελίδες: 520, 35.00

18 Αγία Γραφή 71 ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ 5555 Οι Απόστολοι... 10,00 ΠΑΠΑ ΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Κ Το Κατ Εξοχήν Παγκόσμιο Βιβλίο... 2,40 Κυριακοδρόμια - Εορτοδρόμια - Αγιοδρόμια ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Λόγοι Ευσεβείας - Τόμος Α... 7,32 ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Λόγος και Ύπαρξη, τ.α, Σχόλια στα Ευαγγέλια της Κυριακής... 15, Λόγος και Ύπαρξη, τ.β, Σχόλια στους Αποστόλους των Κυριακών... 20, Λόγος και Ύπαρξη, τ.γ, Σχόλια στα Ευαγγέλια και τους Αποστόλους των εσποτικών και θεομητορικών Εορτών... 15, Λόγος και Ύπαρξη, τ., Σχόλια στα Ευαγγέλια Εορτών Αγίων... 20, Λόγος και Ύπαρξη τ. Ε, Σχόλια στους Αποστόλους Εορτών Αγίων... 20,00 Οι Μακαρισμοί ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΝΣΤΑΝ ΗΣ Κ.Β.: 26044, Σελίδες: 158, 8.36 ΙΟΝΥΣΙΟΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ & ΚΟΖΑΝΗΣ Εξαπλά... 8,00 ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ 1644 Λόγος Ζωής - Ορθόδοξο Κηρυγματικό Θεματολόγιο (ΕΠΑΝΕΚ Ι ΕΤΑΙ)... 25,00 ΚΟΡΑΚΙ ΗΣ Σ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ Εσπερινά Κηρύγματα τ.α (Τριωδίου)... 16, Εσπερινά Κηρύγματα τ.β (Πεντηκοσταρίου)... 16, Εσπερινά Κηρύγματα τ.γ ( εσποτικές, Θεομητορικές, Αγίων εορτές)... 16,72 Ευαγγέλιον κατά Ιωάννην ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Κ.Β.: 31112, Σελίδες: 111, 4.18 ΜΙΧΑΗΛΙ ΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Από τον Άμβωνα... 13,58 π. Α ΑΜΑΝΤΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Λειτουργικά Κηρύγματα... 12,54 π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΙΝΑΚΟΥΛΑΣ Ï Óðüñïò ðïõ ðåóå óôï Äñüìï... 10, Το Πηγάδι και η Πηγή... 9,99 Ο Εμμανουήλ Ι. Μ. Τ. ΠΡΟ ΡΟΜΟΥ ΚΑΡΕΑ Κ.Β.: 31952, Σελίδες: 125, π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Συνοδοιπόροι με τον Θείο Παύλο... 10,45 π. ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ευσεβείς Μελέται... 6,00 π. ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΚΑΖΑΝΑΚΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ψελλίσματα επί των Κυριακών Αποστολικών Περικοπών (τ.α )... 21, Ψελλίσματα επί των Κυριακών Ευαγγελικών Περικοπών (τ.β )... 21,10 π. ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Λόγος του Θεού τ.2ος (Ομιλίες στις Ευαγγελικές Περικοπές των Κυριακών όλου του Έτους)... 15,00 Ερμηνεία της πρός Φιλιππησίους Επιστολής του Αγίου Αποστόλου Παύλου π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 30245, Σελίδες: 208, 15.00

19 72 Αγία Γραφή Η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη. Ένας Ορθόδοξος Σχολιασμός ΑΡΧΙΕΠ. ΑΒΕΡΚΙΟΣ ΤΟΣΕΒ, ΡΟΟΥΖ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Κ.Β.: 30643, Σελίδες: 300, Προφητολόγιον Κ.Β.: 32390, Σελίδες: 659, Λόγος Ζωής - Ορθόδοξο Κηρυγματικό Θεματολόγιο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ Κ.Β.: 1644, Σελίδες: 752, Λόγος και Ύπαρξη, τ.α, Σχόλια στα Ευαγγέλια της Κυριακής ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ.Β.: 17814, Σελίδες: 295, Ο Λόγος του Θεού τ.4ος (Ομιλίες στις Αποστολικές Περικοπές των Κυριακών όλου του Έτους)... 15, Ο Λόγος του Θεού τ.7ος (Ομιλίες σε μνήμες Αγίων και Εορτών)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.10ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - ιάφορα Θέματα)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.11ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - περί των Θαυμάτων του Κυρίου μας)... 15, Ο Λόγος του Θεού τ.12ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Ρωμαίους, προς Κορινθίους)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.13ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Γαλάτας, Επιστολή Ιακώβου)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.14ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Φιλιππησίους, προς Κολασσαεις, Α & Β Θεσσαλονικείς)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.15ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Τιμόθεον. προς Τίτον, Επιστολή Ιούδα))... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.16ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Εφεσίους, Ιωάννου Α & Γ )... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.17ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Φιλήμονα, προς Εβραίους, Α & Β Πέτρου))... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.18ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - Εορτολογικά Θέματα)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.19ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - ιάφορα Θέματα)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.20ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - ιάφορα Θέματα)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.21ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - ιάφορα Θέματα)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.6ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - Η επί του Όρους Ομιλία)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.8ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - Κυριακές Ματθαίου)... 10, Ο Λόγος του Θεού τ.9ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - Η επί του Όρους Ομιλία - Κυριακές Ματθαίου)... 10,00 π. ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΒΑΡΛΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ηδυνθείη Αυτώ η ιαλογή μου, Εγώ δε Ευφρανθήσομαι Επί τω Κυρίω (τ.α )... 15, Ηδυνθείη Αυτώ η ιαλογή μου, Εγώ δε Ευφρανθήσομαι επί τω Κυρίω (τ.β )... 15, Ηδυνθείη Αυτώ η ιαλογή μου, Εγώ δε Ευφρανθήσομαι Επί τω Κυρίω (τ.γ )... 15,00 π. ΝΙΚΟ ΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Αγιοδρόμιο ( εμένο)... 38, Αγιοδρόμιο. (Ήτοι 366 Κηρύγματα επί των καθ εκάστην ημέραν του Ενιαυτού Εορταζομένων Αγίων) - (Άδετο)... 29,44 π. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Κηρύγματα Αληθείας και Ζωής τ.ε... 15, Κηρύγματα Αληθείας και Ζωής τ.ζ... 20, Κηρύγματα Αληθείας και Ζωής τ.στ... 20,00

20 Αγία Γραφή 73 Ο Λόγος του Θεού τ.13ος (Ερμηνευτικές Ομιλίες στην Καινή ιαθήκη - προς Γαλάτας, Επιστολή Ιακώβου) π. ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Κ.Β.: 30268, Σελίδες: 208, Το Πηγάδι και η Πηγή π. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΙΝΑΚΟΥΛΑΣ Κ.Β.: 30926, Σελίδες: 168, 9.99 Κηρύγματα Αλήθειας και Ζωής τ.η' Σεπτέμβριος ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Κ.Β.: 32893, Σελίδες: 443, Πατερικόν Κυριακοδρόμιον Κ.Β.: 25561, Σελίδες: 688, Κηρύγματα Αλήθειας και Ζωής τ.η'... 13, Κηρύγματα Αλήθειας και Ζωής τ.θ'... 13,00 π. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΤΥΜΠΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Αποστολικά Μηνύματα... 15,68 π. ΤΙΤΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κυριακός Ορθόδοξος Λόγος... 4,00 π. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΣΙΑΚΚΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ (Νυν ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ) Ο Παραβολικός Λόγος του Κυρίου τ.α (Άδετο)... 15, Ο Παραβολικός Λόγος του Κυρίου τ.α ( εμένο)... 18, Ο Παραβολικός Λόγος του Κυρίου τ.β (Άδετο)... 18, Ο Παραβολικός Λόγος του Κυρίου τ.β ( εμένο)... 22,99 ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΦΩΣΤΙΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ 5551 Από το Βιβλίο της Ζωής (1)... 10, Από το Βιβλίο της Ζωής (2)... 10, Γύρω στις Αιώνιες Αλήθειες... 10, Ενώ Κυλά η Ζωή... 10, Οι Φίλοι του Θεού... 10,00 ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΙ ΩΝ Απηχήματα από τον Άμβωνα... 13,00 ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΠΑΞΩΝ Ελθέτω η Βασιλεία σου τ.α... 9, Ελθέτω η Βασιλεία σου τ.β... 9, Ελθέτω η Βασιλεία σου τ.γ... 9,40 ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ Το Μήνυμα της Κυριακής... 8,00 π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΡ ΑΣ Ιερολογία του Λόγου... 15, Πατερικόν Κυριακοδρόμιον... 25,12

21 74 Θεομητορικά - Η Μητέρα μας η Παναγία Κείμενα πατέρων ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ Η Τιμή της Θεοτόκου στην Ορδόδοξη Εκκλησία... 7,00 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ Θεομητορικά (Η Γέννηση της Θεοτόκου). (Σ.Π 24)... 6,70 ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Περί της Υπεραγίας Θεοτόκου... 3,14 ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 2008 Η Θεοτόκος - Ομιλία εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας εσποίνης ημών Θεοτόκου... 8,00 Ομιλίες - άρθρα - μελέτες - αφιερώματα GHARID GEORGES Οι Εικόνες της Παναγίας... 20,00 ΑΓΓΕΛΟΥ Α. ΧΑΡΑ Η Κεχαριτωμένη... 1,50 ΓΑΡΝΑΒΟΣ Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ Η Θεοτόκος... 5,00 ΚΑΡΑ ΗΜΟΣ Ε. ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΡΑ ΗΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Χαίρε των Αγγέλων Χαρμονή... 8,00 ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Η όντως Θεοτόκος... 10, Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου... 2,00 π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Χαίρε Κεχαριτωμένη... 6,27 π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΖΑΜΠΕΛΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Παναγία η Μητέρα του Θεού και των Ανθρώπων... 4,70 π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Η Υπεραγία Θεοτόκος... 8,36 π. ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Η Υπερευλογημένη (τόμος Α )... 40,00 π. ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Η Πορταίτισσα στο Αιγαίο... 5,22 π. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΦΕΦΕΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Παναγία. Η Μεσίτρια του Κόσμου... 2,61 π. ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Λόγος του Θεού τ.5ος (Ομιλίες στους Χαιρετισμούς και Θεομητορικές εορτές)... 10,00 π. ΘΩΜΑΣ ΤΣΟΝΑΚΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Ποια η Θεοτόκος Μαρία... 6,00 π. ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Η Κυρία Θεοτόκος... 14, Πρεσβεία Θερμή... 10, Χαίρε Κεχαριτωμένη... 10,73 π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΖΙΟΜΠΟΛΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Σαράντα Εικόνες της Παναγίας... 13,58 π. ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΤΥΜΠΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε. Ομιλίες στους κδ οίκους της Υπεραγίας Θεοτόκου.... 8,36 ΡΩΙΜΠΑΣ Ι. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η Παναγία με τα Τρία Χέρια... 15,00 ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Α. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Θεοτόκος και Ορθόδοξο όγμα (Λ.Α 1)... 18, Εμφανίσεις και Θαύματα της Παναγίας... 6, Θαύματα της Αγίας Ζώνης... 6,27 ΣΩΤΗΡΧΟΣ Μ. Π Το Φιλί της Παναγίας... 8,36 Εμφανίσεις και Θαύματα της Παναγίας Κ.Β.: 17953, Σελίδες: 200, 6.00 Η Θεοτόκος - Ομιλία εις την Κοίμησιν της Υπεραγίας εσποίνης ημών Θεοτόκου ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Κ.Β.: 2008, Σελίδες: 91, 8.00 Η Τιμή της Θεοτόκου στην Ορδόδοξη Εκκλησία ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ Κ.Β.: 27083, Σελίδες: 95, 7.00 Χαίρε Κεχαριτωμένη π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 27819, Σελίδες: 157, 6.27

22 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια 75 Συνοπτικοί και εκτενείς Βίοι * βλ. και Ακολουθίες Αγίων στη σελ. 98 BOOSALIS M. HARRY Ο Άγιος της Χαράς (Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ και η Ορθόδοξη Πνευματική Ζωή)... 6,79 SAINT SYMEON LE METAPHRASTE Saint Spyridon Le Thaumaturge... 7,32 SAINT SYMEON THE TRANSLATOR Das Leben Und Die Wunder Des Heiligen Spyridon... 7, Saint Spyridon the Wonderworker... 7,32 ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Βίος του Αγίου Πρόκλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και η Χριστολογία της Επιστολής του Προς τους Αρμενίους... 4,18 ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Εν τη Ημέρα Εκείνη - Άγιος Σπυρίδων... 10,05 Saint Spyridon the Wonderworker SAINT SYMEON THE TRANSLATOR Κ.Β.: 29988, Σελίδες: 75, 7.32 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ Ο Μέγας Αντώνιος - Βίος & Πολιτεία (Σ.Π. 6)... 6,70 ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ Λόγος εις τον Βίον του Οσίου Πέτρου του Αθωνίτου... 5,22 ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ ΑΧΡΙ ΟΣ Οι εκαπέντε Μάρτυρες της Τιβεριούπολης... 25,08 Φωτεινή η Ολοφώτεινη Ιεραπόστολος ΑΓΓΕΛΟΥ Α. ΧΑΡΑ Κ.Β.: 31609, Σελίδες: 36, 3.00 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΠΛΕΞΙ ΑΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ Βίος Βαρλαάμ και Ιωάσαφ (Αγίου Ιωάννου του αμασκηνού)... 17,76 ΑΓΙΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Το Μαρτύριο και τα Θαύματα των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου... 6,03 ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Βίος του Αγίου Σάββα του Βατοπαιδινού, του διά Χριστόν Σαλού (Ψ.Β. 11)... 6,79 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΕΒΤΙΤΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Βίος του Οσίου Πατρός Ιουστίνου Πόποβιτς... 10,45 Ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Εφραίμ ο Θαυματουργός ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Β. Κ.Β.: 25383, Σελίδες: 80, 2.09 ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΤΙΜΙΑ ΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ Η Πορεία της Χάρης του Θεού... 4,18 ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ ΣΕΜΕΝΩΦ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΖΗΛΩΝ Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης... 10,00 ΑΠΟΣΤΟΛΙ ΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Μέγας Κωνσταντίνος ο Ισαπόστολος (ΕΠΑΝΕΚ Ι ΕΤΑΙ)... 12,00 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ Άγιος Φανούριος ο Θαυματουργός. (Βίος και Παράκληση)... 2,09 Αγία Νίνα η Ισαπόστολος, η Μεγάλη Αγία της Γεωργίας Κ.Β.: 31579, Σελίδες: 136, 10.00

23 76 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια Η Οσιομάρτυς Αγία Θεοδώρα Βάστα Μεγαλοπόλεως... 2, Κασιανή η Υμνωδός (Βίος και Πολιτεία)... 2, Ο Άγιος Αλέξανδρος... 2, Ο Άγιος Θεωνάς... 2, Ο Απόστολος Πέτρος... 2, Οι Αγίες Σαράντα Παρθενομάρτυρες... 2, Ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Εφραίμ ο Θαυματουργός... 2,09 Ο Όσιος Παϊσιος ο Μέγας ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Κ.Β.: 31152, Σελίδες: 71, 4.18 Αγία Ξενία η του Χριστού Μεγαλομάρτυς π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΖΙΟΜΠΟΛΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 26534, Σελίδες: 86, 3.34 ΒΙΡΒΙΛΛΗΣ ΖΗΣΙΜΟΣ Ιωάννης ο Θεολόγος, ο Μαθητής της Αγάπης... 6, Ο Κλεινός και Στερρός Χριστόδουλος ο Κτήτωρ της Μονής Θεολόγου Πάτμου... 5,00 ΓΑΡΙΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μαρία Μαγδαληνή... 10,00 ΓΑΡΝΑΒΟΣ Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ Ιησούς Χριστός... 5, Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος... 4, Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος... 5, Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος.... 4, Ο Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός... 5, Ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός... 4, Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη... 4,50 ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙ ΙΝΟΣ Άγιος Νεόφυτος ο Έγκλειστος (Ψ.Β. 16)... 3,76 ΓΛΑΒΙΝΑΣ ΑΘ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ο Όσιος Νικάνορας... 4,00 ΕΣΠΟΤΗΣ ΗΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Άγιοι της Ηπείρου... 12,00 ΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης... 17,99 Οι Άγιοι Μακκαβαίοι π. ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΥΣ Κ.Β.: 27429, Σελίδες: 51, 5.00 ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ & ΑΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ Άγιος Θωμάς. Ο μαθητής της καλής απιστίας, ο Απόστολος της Σωτηρίου Ομολογίας... 1, Ευαγγελίστρια της Αναστάσεως Αγία Μαρία Μαγδαληνή... 4, Η Ζωή Εκ Τάφων... 9, Θαύματα Αγίων Σημεία Θεού... 6,79 ΙΑΚΟΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Βίος Αγίου Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης... 21,94 ΘΕΟ ΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΑΡΙΣΤΕΙ ΗΣ Ο Άγιος Αριστείδης... 10,45 Ι. Μ. Τ. ΠΡΟ ΡΟΜΟΥ ΚΑΡΕΑ Ο Άγιος Ζωτικός ο Ορφανοτρόφος... 10, Ο Τίμιος Πρόδρομος... 6,00 Ο Άγιος Αριστείδης ΘΕΟ ΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΑΡΙΣΤΕΙ ΗΣ Κ.Β.: 31168, Σελίδες: 128, ΚΑΒΒΑ ΑΣ ΝΕΣΤΩΡ Ο Βίος του Εφραίμ του Σύρου... 12,00 ΚΑΝΑΒΑ ΖΩΗ Ο Γιός της Βροντής... 7,50

24 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια 77 Ο Άγιος της Χαράς (Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ και η Ορθόδοξη Πνευματική Ζωή) BOOSALIS M. HARRY Κ.Β.: 31837, Σελίδες: 140, 6.79 Ιστορία Θρίλερ. Βίος Οσίου Συμεών του Ανυπόδητου π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 29635, Σελίδες: 158, 6.27 Η Αγία Ξένη της Πετρουπόλεως ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Κ.Β.: 31141, Σελίδες: 110, 4.18 Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής και Πρόδρομος ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ.Β.: 28790, Σελίδες: 272, 9.00 ΚΑΣΣΙΑΝΗ Κασσιανή η Υμνωδός... 25,00 ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ ΦΩΤΙΟΣ Σημείον Μέγα (Τα Θαύματα των Αγίων της Θέρμης Ραφαήλ-Νικολάου-Ειρήνης)... 10,00 ΚΟΥΒΕΛΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Οσιομάρτυς Ηλίας ο Αρδούνης... 4,50 ΚΡΙΚΩΝΗΣ Θ. ΧΡΙΣΤΟΣ Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος... 13,00 ΚΡΟΜΜΥ ΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο Άγιος Κυπριανός... 5, Ο Άγιος Νεομάρτυς Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου... 4,50 ΛΙΟΥΜΠΩΦ ΜΙΛΛΑΡ Η Αγία Νεομάρτυς Ελισάβετ Θεοδώροβνα... 15,68 ΜΑΜΑΣΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ Πατροκοσμάς, Ιερουργός του Λόγου & της Πράξης... 15,00 ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Η Αγία Μεγαλομάρτυς Αικατερίνα... 4,50 ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩ. ΛΑΜΠΡΙΝΗ Οι Τρεις Ιεράρχες. Τρεις Ακτίνες Φωτός.... 7,32 ΜΑΥΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κασσιανή, η Επιφανής Μελωδός του Βυζαντίου... 10,00 ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Η Αγία Αικατερίνη, η Μεγαλομάρτυς... 4, Η Αγία Ένδοξος Μεγαλομάρτυς και Πανεύφημος Ευφημία... 6, Η Άθληση και το Μαρτύριο των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης... 4, Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Χαράλαμπος ο θαυματουργός... 4, Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής και Πρόδρομος... 9, Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος... 4, Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας και ιαματικός Παντελεήμων... 4, Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς ο Αιγύπτιος... 7,00 ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Η Αγία Ξένη της Πετρουπόλεως... 4, Ο Προφήτης Ηλίας... 8, Ο Τριαντάφυλλος... 4,18 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΝΗΣ Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός... 15,68 ΜΠΛΑΙΡ ΤΖΩΝ Αγία Φράιτζγουαϊντ. Η Κυρά της Οξφόρδης... 7,99 ΜΠΟΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Άγιος Γερμανός της Αλάσκας. (Φιλοκαλία των Ρώσων Νηπτικών: Γ )... 8, Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης - Το πνευματικό του πορτραίτο... 8, Η Οσία Μαρία του Όλονετς. (Οι Φιλόθεες: Α )... 6, Κασσιανή. Η Συγκύπτουσα Οσία... 7, Ο Όσιος Γέροντας Θεόδωρος του Σβίρ... 5, Οσία Αθανασία. (Οι Φιλόθεες: Β )... 5, Οσία Ματρώνα η Ανυπόδητη... 6,27

25 78 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια Οσία Πελαγία Ιβάνοβνα η διά Χριστόν Σαλή... 8, Όσιος Παϊσιος Βελιτσκόφσκυ... 9,93 ΝΑΝΑΚΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ρ. ΘΕΟΛ Ο Άγιος Νεομάρτυς Σεραφείμ... 15,00 ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ Ο Μέγας Παίσιος. Ουράνιος Άνθρωπος - Επίγειος Άγγελος... 2,51 Ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ (Πνευματική Βιογραφία) π. ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΟΥΡ Κ.Β.: 2122, Σελίδες: 438, ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ο Όσιος Παϊσιος ο Μέγας... 4,18 π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΟΥΣΜΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Άγιος Θεράπων Επίσκοπος Κύπρου... 3, Ο Τελευταίος Άγγελος της Σμύρνης... 2,01 π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΖΙΓΚΑΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Άγιος Αθανάσιος Α' Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως... 10, Ο Νεομάρτυς Άγιος Αργύριος ο Επανομίτης... 25,00 Ο Άγιος Νεομάρτυρας Ιωάννης ο Θάσιος (+1652) π. ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 1713, Σελίδες: 172, π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ο Άγιος ιονύσιος ο εν Ολύμπω... 6,00 π. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΓΕΛΑ ΑΚΗΣ, ΜΠΗΤΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΑΝΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ Το Περιβόλι του Αγίου... 6,50 π. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Αμφιλόχιος Ικονίου - Βίος και Θεολογία... 5,00 π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ιστορία Θρίλερ. Βίος Οσίου Συμεών του Ανυπόδητου... 6, Παύλος: Όλα για τον Χριστό!... 7, Φωνή Βοώντος... 4,70 Bίος και Ακολουθία του Οσίου Θεοφόρου Πατρός Hμών Ευθυμίου του Νέου ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ.Β.: 2074, Σελίδες: 136, 9.50 π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΙΚΡΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, ο Θαυματουργός... 6,00 π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ιδάσκαλος της Θεώσεως... 5,22 π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων... 10,00 π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης... 10,45 π. ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ 1713 Ο Άγιος Νεομάρτυρας Ιωάννης ο Θάσιος (+1652)... 10,00 Άγιοι Μελωδοί και Υμνογράφοι ΙΕΡΟΝ ΚΕΛΛΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΑΖΕΡΗ Κ.Β.: 1930, Σελίδες: 134, π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΥΛΑΤΣΙ ΗΣ ΙΕΡΕΥΣ Ο Άγιος Γρηγόριος Νεοκαισαρείας ο Θαυματουργός... 5,00 π. ΕΦΡΑΙΜ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Ο Οσιομάρτυς Νικόλαος της Βουναίνης... 11,50

26 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια 79 π. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Ο Βίος και τα Έργα του , Ο Άγιος Άνθιμος της Χίου ο Θαυματουργός (Βίος - Θαύματα - ιδαχές) , Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Ο βίος και η Θεολογία του... 12,27 π. ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Ηλίας ο Θεσβίτης - Ο Πύρινος Προφήτης... 3,14 π. ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Καιομένη Λαμπάδα (Ο Προφήτης Ηλίας)... 10,73 π. ΙΩΑΚΕΙΜ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Ο Όσιος Παρθένιος ο Χίος... 4,18 π. ΙΩΑΝΝΙΚΙΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Η Νύμφη του Χριστού... 3, Ο Άγιος Φώτιος... 3, Ο Γυιος της Βροντής, Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής... 3, Ο Καυσοκαλύβης. Άγιος Μάξιμος... 4, Ο Μύστης της Θεώσεως... 5, Ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, Άγιος ημήτριος... 4, Ο Προστάτης Άγιος των πτωχών και των μελισσών, Άγιος Φιλάρετος... 3, Πατήρ Πατέρων. Ο Αγ.Αντώνιος ο Μέγας... 4, Το Στόμα του Χριστού (Ο Αγ. Απόστολος Παύλος)... 4,18 π. ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΟΥΡ 2122 Ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ (Πνευματική Βιογραφία)... 18,50 π. ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΕΡΕΥΣ Οι Άγιοι Μακκαβαίοι... 5,00 π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΖΙΟΜΠΟΛΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Αγία Ξενία η του Χριστού Μεγαλομάρτυς... 3,34 π. ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΚΗΤΙΩΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Ο Άγιος Ραφαήλ (Ο Ιεραπόστολος της Αμερικής)... 5,00 π. ΠΑΤΑΠΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Αγία Μαρία η Μαγδαληνή. Αυτή που αγάπησε πολύ... 7,00 π. ΠΑΤΑΠΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, ΓΟΝΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ Η Οσία Φιλοθέα του Άρτζες... 13,58 π. ΠΑΥΛΟΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Ο Όσιος Μιχαήλ ο Μαλεΐνος... 3, Ο Όσιος Παύλος ο εν Λάτρω... 4,02 π. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Αγία Παρασκευή η Λαοφιλής Αγία... 5, Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος (Η Πηγή της Θεολογίας)... 7, Ο Άγιος Ανδρέας ο εν Καλάναις. Ο Άγιος της Ερήμου... 5, Ο Βάρβαρος που έγινε Άγιος... 5,03 π. ΣΙΜΩΝ ΜΟΝΑΧΟΣ Νικηφόρος ο Λεπρός της Καρτερίας Αθλητής Λαμπρός... 7,00 π. ΤΙΤΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Βίος του Αγίου Αποστόλου Τίτου... 4,00 π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Οι Άγιοι Ανάργυροι... 1,78 π. ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΑΓΙΑΝΝΑΝΙΤΗΣ Οι Άγιοι Ταξιάρχαι Μιχαήλ και Γαβριήλ... 5,22 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ Ο Άγιος των Θαλασσών... 6,27 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Εις Έναντι... Μυρίων... 5, Ο Όσιος Νίκων ο "Μετανοείτε"... 5,22 Βίος Βαρλαάμ και Ιωάσαφ (Αγίου Ιωάννου του αμασκηνού) ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΠΛΕΞΙ ΑΣ ΓΡ. ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.Β.: 31059, Σελίδες: 329, Ένας Ασκητής Επίσκοπος - (Ο Άγιος Νήφων Κωνσταντιανής) Κ.Β.: 17947, Σελίδες: 344, 9.00 Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ ΣΕΜΕΝΩΦ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΖΗΛΩΝ Κ.Β.: 17896, Σελίδες: 304, Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης. Ο Βίος και τα Έργα του π. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ Κ.Β.: 23806, Σελίδες: 384, 11.00

27 80 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια Όσιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν Σαλός Κ.Β.: 17949, Σελίδες: 248, 6.50 Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ ( εμένο) Κ.Β.: 18567, Σελίδες: 418, Ο Άγιος ιονύσιος ο εν Ολύμπω π. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΤΖΑΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 29252, Σελίδες: 94, 6.00 Ο Άγιος Κυπριανός ΚΟΥΒΕΛΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ.Β.: 24651, Σελίδες: 112, 5.00 ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Γρηγόριος Νύσσης... 4,00 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Βίος και Μαρτύριο του Αγίου Ιακώβου του Νέου... 2, Το Ρόδο της Εφέσου (Αγία Ερμιόνη)... 8,04 ΠΑΡΑΓΥΙΟΥ ΘΕΟ ΩΡΑ Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία (Η Αγία των Άκρων)... 4,50 ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο Άγιος Γρηγόριος (Καλλίδης), Μητροπολίτης Ηρακλείας και Ραιδεστού... 5,00 ΡΑΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Νεοφανείς Άγιοι της Λέσβου... 6,00 ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ Ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς ο Ιατρός... 3, Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος. Βίος - Μαρτύριον - Θαύματα... 7,32 ΣΑΡ ΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Κυπριανός. Ο Μάγος που Έγινε Άγιος και Ιερομάρτυς... 2, Κύριλλος και Μεθόδιος... Και Εγένετο Φως... 11, Ο Άγιος Βάρβαρος... 6, Ο Μεγαλομάρτυς και Θαυματουργός Άγιος ημήτριος ο Μυροβλύτης... 5, Ο Προφήτης του Γένους, Κοσμάς ο Αιτωλός... 8,00 ΣΕΙΡΑ: ΕΝΘΕΟΣ ΒΙΟΣ Saint John (2)... 1, Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος (8)... 1, Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος (9)... 1, Η Αγία Αικατερίνη (35)... 1, Η Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια (76)... 1, Η Αγία Άννα (23)... 1, Η Αγία Βαρβάρα (37)... 1, Η Αγία Γλυκερία (3)... 1, Η Αγία Ειρήνη (2)... 1, Η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου (54)... 1, Η Αγία Ευφημία (7)... 1, Η Αγία Κυριακή (10)... 1, Η Αγία Μαρίνα (21)... 1, Η Αγία Όλγα (56)... 1, Η Αγία Παρασκευή (12)... 1, Η Αγία Σοφία (66)... 1, Η Αγία Φιλοθέη (58)... 1, Η Αγία Φωτεινή (50)... 1, Η Αγία Χριστίνα (19)... 1, Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία (57)... 1, Η Οσία Ματρώνα η Αόμματος (74)... 1, Η Υπεραγία Θεοτόκος (61)... 1, Ο Άγιος Αντώνιος (46)... 1, Ο Άγιος Αθανάσιος (47)... 1, Ο Άγιος Αλέξιος (55)... 1, Ο Άγιος Αναστάσιος Ο Ναυπλιεύς (72)... 1, Ο Άγιος Άνθιμος της Χίου (62)... 1, Ο Άγιος Αρτέμιος (80)... 1, Ο Άγιος Αχίλλιος (70)... 1, Ο Άγιος Βασίλειος (45)... 1, Ο Άγιος Γεράσιμος (28)... 1, Ο Άγιος Γεώργιος (1)... 1, Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος (48)... 1, Ο Άγιος ημήτριος (33)... 1,90

28 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια Ο Άγιος ιονύσιος (43)... 1, Ο Άγιος ιονύσιος ο Αρεοπαγίτης (25)... 1, Ο Άγιος Ελευθέριος (42)... 1, Ο Άγιος Ευστάθιος (81)... 1, Ο Άγιος Ευστράτιος (41)... 1, Ο Άγιος Εφραίμ (65) (Νέας Μάκρης)... 1, Ο Άγιος Θεόδωρος (51)... 1, Ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος (73)... 1, Ο Άγιος Ισίδωρος ο Χίος (69)... 1, Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (34)... 1, Ο Άγιος Κυπριανός (26)... 1, Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος (84)... 1, Ο Άγιος Μηνάς (67)... 1, Ο Άγιος Νεκτάριος (32)... 1, Ο Άγιος Νικόδημος (20)... 1, Ο Άγιος Νικόλαος (39)... 1, Ο Άγιος Νικόλαος ο Εν Βουνένοις (82)... 1, Ο Άγιος Ονήσιμος (36)... 1, Ο Άγιος Παντελεήμων (22)... 1, Ο Άγιος Πατάπιος (68)... 1, Ο Άγιος Πολύκαρπος (52)... 1, Ο Άγιος Προκόπιος (14)... 1, Ο Άγιος Σάββας (38)... 1, Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ (59)... 1, Ο Άγιος Σπυρίδων (40)... 1, Ο Άγιος Στέφανος (44)... 1, Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγών (78)... 1, Ο Άγιος Τρύφων (79)... 1, Ο Άγιος Φανούριος (18)... 1, Ο Άγιος Φώτιος (53)... 1, Ο Άγιος Χαράλαμπος (49)... 1, Ο Άγιος Χριστοφόρος (15)... 1, Ο Απόστολος Ανδρέας (31)... 1, Ο Απόστολος Ιάκωβος (27)... 1, Ο Βαπτιστής Ιωάννης (4)... 1, Ο Ευαγγελιστής Λουκάς (29)... 1, Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος (30)... 1, Ο Ιερομάρτυρας Άγιος Ρηγίνος Επίσκοπος Σκοπέλου (75)... 1, Ο Κοσμάς ο Αιτωλός (17)... 1, Ο Όσιος Λουκάς ο Εν Στειρίω (63)... 1, Ο Όσιος Σεραφείμ Λεβαδείας (64)... 1, Ο Όσιος Χριστόδουλος (5)... 1, Ο Προφήτης Ηλίας (16)... 1, Οι Άγιοι Ανάργυροι (6)... 1, Οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη (11)... 1, Οι Άγιοι Πάντες (77)... 1, Οι Άγιοι Πέτρος και Παύλος (13)... 1, Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη (24)... 1, Οι Άγιοι Τιμόθεος και Μαύρα (83)... 1, Οι Σαράντα Μάρτυρες (60)... 1, Παμμέγιστοι Ταξιάρχαι (71)... 1,90 Η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου (54) Κ.Β.: 28843, Σελίδες: 55, 1.90 Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος (84) Κ.Β.: 31524, Σελίδες: 60, 1.90 Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγών (78) Κ.Β.: 31521, Σελίδες: 57, 1.90 Η Αγία Μαρίνα (21) Κ.Β.: 26304, Σελίδες: 58, 1.90

29 82 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια ΣΚΙΑ ΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1770 Σύγχρονες Οσιακές Μορφές Άγιοι και Γέροντες της Εποχής μας.... 9, Αγία Αναστασία η Ρωμαία (Βίος, Παράκλησις, Εγκώμια, Θαύματα)... 4, Αγία Νίνα η Ισαπόστολος... 2, Αγία Νίνα η Ισαπόστολος, η Μεγάλη Αγία της Γεωργίας... 10, Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος... 12, Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος... 6, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Μαρτυρολόγιον, Προφητείαι, Ακολουθία.... 7, Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός... 5, Βίος του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού Έτι δε και Ιερά Προσευχή του Αγίου ιαλύουσα τα Μάγια... 0, Ένας Ασκητής Επίσκοπος - (Ο Άγιος Νήφων Κωνσταντιανής).... 9, Η Αγία Φωτεινή... 0, Ο Άγιος ημήτριος ο Μυροβλήτης... 5, Ο Άγιος Νέος Οσιομάρτυς Ιλαρίων ο Κρης και Αγιαννανίτης... 15, Ο Άγιος Νήφων, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως... 10, Ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός... 7, Όσιος Αμβρόσιος της Όπτινα... 6, Όσιος Ανδρέας, ο διά Χριστόν Σαλός... 6, Όσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλύβης... 3, Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ (Άδετο)... 14, Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ ( εμένο)... 17, Όσιος Σέργιος του Ραντονέζ... 4, Ο Όσιος ιονύσιος, ο Κτίτωρ... 10, Ο Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας... 5,03 ΣΩΤΗΡΧΟΣ Μ. Π Αυτός ο Μέγας. Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης... 11, Ένσαρκος Άγγελος... 8, Σταυρώθηκαν για τον Χριστό οι Μεγαλομάρτυρες Άγ. Τιμόθεος και Μαύρα... 5,00 ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Βίος Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας... 5,22 ΤΑΧΙΑΟΣ Ν. ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΑΙΜΙΛΙΟΣ Η Ζωή και το Έργο των Κυρίλλου και Μεθοδίου... 25, Κύριλλος και Μεθόδιος... 32,00 ΤΣΑΚΙΡΙ ΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Αγία Παρασκευή, η Παρθενομάρτυς... 2, Αγία Φωτεινή, η Σαμαρείτισσα... 4, Ο Άγιος Αντώνιος, ο Πατέρας της Ερήμου... 4, Ο Άγιος ημήτριος ο Μυροβλύτης... 4, Ο Άγιος Ευθύμιος (και Παρακλητικός Κανών)... 4, Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και οι προφητείες του... 4, Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Προκόπιος και η Εποχή του... 4, Ο Άγιος Νικόλαος (Ο Άγιος των Θαλασσών και ο Προστάτης των Αδυνάτων)... 4, Ο Άγιος Χριστόφορος ο Μεγαλομάρτυρας (και Παρακλητικός Κανών)... 4, Ο Όσιος Ιωαννίκιος... 5, Ο Όσιος Σάββας ο Ηγιασμένος... 4, Ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης... 6, Παμμέγιστοι Ταξιάρχαι Μιχαήλ και Γαβριήλ... 2,50 ΤΣΑΣΗΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο Άγιος Γεράσιμος 500 Χρόνια Φάρος της Ορθοδοξίας... 40,00 ΤΣΟΥΡΤΑΒΕΛΙ ΙΑΚΩΒΟΣ Η Αγία Σουσάνικ... 2,61 Ο Οσιομάρτυς Νικόλαος της Βουναίνης π. ΕΦΡΑΙΜ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ Κ.Β.: 32171, Σελίδες: 204, Ο Άγιος Νικόλαος (Ο Άγιος των Θαλασσών και ο Προστάτης των Αδυνάτων) ΤΣΑΚΙΡΙ ΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Κ.Β.: 28784, Σελίδες: 112, 4.00 Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ιδάσκαλος της Θεώσεως π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΨΑΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝ ΡΙΤΗΣ Κ.Β.: 16791, Σελίδες: 113, 5.22 Ο Τίμιος Πρόδρομος Ι. Μ. Τ. ΠΡΟ ΡΟΜΟΥ ΚΑΡΕΑ Κ.Β.: 31954, Σελίδες: 79, 6.00

30 Αγιολόγια - Βίοι Αγίων - Συναξάρια 83 ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Ο Θαυμαστός Όσιος Γερμανός ο Αγιορείτης (Βίος & Ακολουθία)... 6,80 ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ Ν. ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς Μητροπολίτης Κορίνθου ( )... 17,73 Αγιολόγια - Εγκώμια - Ομιλίες - Μελέτες ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο Βίος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και η Γνώση του Θεού μέσα από τους Λόγους του Περί Ακαταλήπτου Θεότητος... 5,22 ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΥΣΣΗΣ Εγκώμιον εις τον Όσιον Πατέρα ημών Εφραίμ... 3,00 Νεοφανείς Άγιοι της Λέσβου ΡΑΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Κ.Β.: 25925, Σελίδες: 142, 6.00 ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ, ΣΥΜΕΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΦΥΤΟΣ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΣ, ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Άγιος ημήτριος. Εγκωμιαστικοί Λόγοι Επιφανών Βυζαντινών Λογίων... 21,94 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟ ΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Τρεις Εγκωμιαστικοί Λόγοι... 4,60 ΓΙΟΥΛΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Θεολογία και διαπροσωπικαί σχέσεις κατά τον Μέγαν Φώτιον (ΑΝ.ΒΛ. 20)... 12,54 ΕΛΗΚΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Άγιος Γρηγόριος ο Σιναϊτης... 32,00 Αγία Αναστασία η Ρωμαία (Βίος, Παράκλησις, Εγκώμια, Θαύματα) Κ.Β.: 9677, Σελίδες: 96, 4.18 ΕΤΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κοσμάς ο Μελωδός.Βίος και Έργο (ΑΝ. ΒΛ. 28).. 12,27 ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος ως Άγγελος... 5,22 ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ Γ. ΗΜΗΤΡΗΣ Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος... 13,58 ΚΟΡΝΙΤΣΕΣΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ανθρωπισμός κατά τον Ιερόν Χρυσόστομον (ΑΝ.ΒΛ. 10)... 14,63 ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κοινωνία Αγίων "Communio Sactorum"... 10,45 Ο Άγιος Νήφων, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Κ.Β.: 25170, Σελίδες: 200, π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Αγιονικοδημικά Μελετήματα τ.β... 32,00 π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Η Ένταξις των Αγίων στο Εορτολόγιο... 8,00 π. ΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΤΣΗΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ιδαχές Αγίου Νεκταρίου... 7,32 π. ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ Ο Άγιος Νεκτάριος ως ιδάσκαλος... 9, Ο Απόστολος Παύλος. Πατερική Θεώρηση... 10,45 Βίος Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ.Β.: 19312, Σελίδες: 104, 5.22

ογματικά-ποιμαντικά ογματικά Ποιμαντικά - Ποιμαντικού ενδιαφέροντος Θεολογία ογματική κατα Συντομίαν η τε Συνταγμάτιον Θεολογικόν

ογματικά-ποιμαντικά ογματικά Ποιμαντικά - Ποιμαντικού ενδιαφέροντος Θεολογία ογματική κατα Συντομίαν η τε Συνταγμάτιον Θεολογικόν ογματικά-ποιμαντικά 151 ογματικά ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΑΜΑΣΚΗΝΟΣ 27581 Ο Θεός Υπάρχει... 1,88 29540 Περί Ορθοδόξου Πίστεως... 10,45 ΑΝ ΡΟΥΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 26479 ογματική της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας... 24,49

Διαβάστε περισσότερα

Ορθόδοξης και Ελληνικής Παράδοσης

Ορθόδοξης και Ελληνικής Παράδοσης συμπληρωματικός κατάλογος εκδόσεων Ορθόδοξης και Ελληνικής Παράδοσης ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ από 17/11/09 έως 14/6/10 1 9 8 1-2 0 11 περιεχόμενα Προτάσεις... 3 Νέες Κυκλοφορίες Θεολογικά...

Διαβάστε περισσότερα

ΌΡΘΌΔΌΞΉΣ ΚΆΊ ΈΛΛΉΝΊΚΉΣ ΠΆΡΆΔΌΣΉΣ

ΌΡΘΌΔΌΞΉΣ ΚΆΊ ΈΛΛΉΝΊΚΉΣ ΠΆΡΆΔΌΣΉΣ Σ αυτό το τεύχος: Αφιέρωμα στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ συμπληρωματικός κατάλογος εκδόσεων ΌΡΘΌΔΌΞΉΣ ΚΆΊ ΈΛΛΉΝΊΚΉΣ ΠΆΡΆΔΌΣΉΣ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ από 1/5/09 έως 16/11/09 Η πιό εξελιγμένη

Διαβάστε περισσότερα

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Προσωπικό Ιστολόγιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου ΜΕΤΡΗΤΉΣ View My Stats ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2011 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Λαγκαδᾶ 190, 564 29 Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης Τηλ. & Fax: 2310.606920 Ἱστοσελίδα: www.ierapostolos.gr e-mail: iersyn@iersyn.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (του προγράμματος εκκλησιαστικής κατάρτισης του Ν.

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (του προγράμματος εκκλησιαστικής κατάρτισης του Ν. ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ (του προγράμματος εκκλησιαστικής κατάρτισης του Ν.3432/2006) Αθήνα, Ιούλιος 2006 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.1. Ονομασία

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ K-8710 ΑΘΗΝΑ 2001 Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΙΣ ΤΟΥ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 17 ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝ..

ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ K-8710 ΑΘΗΝΑ 2001 Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΙΣ ΤΟΥ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 17 ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.. ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ Α/Α ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ 1 A. WOLDBEN ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟ Κ-6743 2 ANDREW WALKER - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΡΑΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ-ΥΠΟΓΕΙΟ

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ-ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ-ΥΠΟΓΕΙΟ Α/Α ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ- ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΝΤΟΓΟΝΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 8 ΑΘΗΝΑ 1851-53 2 ΤΟΜΟΙ 2 ΕΡΝΕΣΤΟΥ ΡΕΝΑΝ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ 20

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΟΛΟΓΙΑ Η-232 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΑΥΤΗΣ 43 ΓΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘ. ΤΑΣΟΥ ΘΕΙΑ ΡΑΨΩΔΙΑ Η-233

ΘΕΟΛΟΓΙΑ Η-232 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΑΥΤΗΣ 43 ΓΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘ. ΤΑΣΟΥ ΘΕΙΑ ΡΑΨΩΔΙΑ Η-233 ΘΕΟΛΟΓΙΑ Α/Α ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΡΙΘ.ΤΑΞ. 1 ΑΓΑΠΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΝΕΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Η-175 2 ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ Β. Η ΕΝ ΑΓΙΩ ΟΡΕΙ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε-19, Β-3 3 ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Ε-526 4 ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ Εξώφυλλο: Ο Παντοκράτωρ. Τοιχογραφία Αγ. Νικολάου, Μον. Βατοπεδίου Οπισθόφυλλο: Παλαιοχριστιανικό διακοσμητικό ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΝ 2010 ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ Ν ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2Ο15

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ Ν ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2Ο15 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ Ν ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2Ο15 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2O15 ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γ * ΕΤΟΣ E ΡΕΘΥΜΝΟΝ 2 Εἰκόνα

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος Α (17ος-18ος αί.) Τα περισσότερα από τα έργα τέχνης πού φυλάσσονται σήμερα στην αγιορείτικη Σκήτη Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων 1

Μέρος Α (17ος-18ος αί.) Τα περισσότερα από τα έργα τέχνης πού φυλάσσονται σήμερα στην αγιορείτικη Σκήτη Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων 1 65 ΤΑ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΩΝ Μέρος Α (17ος-18ος αί.) Τα περισσότερα από τα έργα τέχνης πού φυλάσσονται σήμερα στην αγιορείτικη Σκήτη Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων 1 και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ & ΒΙΑΝΝΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ & ΒΙΑΝΝΟΥ «Τό δέ τέλος, πάντες ὁμόφρονες, συμπαθεῖς, φιλάδελφοι, εὔσπλαγχνοι, φιλόφρονες, μή ἀποδιδόντες κακόν ἀντί κακοῦ ἤ λοιδορίαν ἀντί λοιδορίας, τοὐναντίον δέ εὐλογοῦντες, εἰδότες ὅτι εἰς τοῦτο ἐκλήθητε, ἵνα

Διαβάστε περισσότερα

PROTHESH period teuxos 29_Layout 1 16/12/2013 11:39 π.μ. Page 1

PROTHESH period teuxos 29_Layout 1 16/12/2013 11:39 π.μ. Page 1 PROTHESH period teuxos 29_Layout 1 16/12/2013 11:39 π.μ. Page 1 «Τό δέ τέλος, πάντες ὁμόφρονες, συμπαθεῖς, φιλάδελφοι, εὔσπλαγχνοι, φιλόφρονες, μή ἀποδιδόντες κακόν ἀντί κακοῦ ἤ λοιδορίαν ἀντί λοιδορίας,

Διαβάστε περισσότερα

«Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει». Ι. Πολέμης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ (UFO)

«Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει». Ι. Πολέμης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ (UFO) Teilen Nächstes Blog» Blog erstellen Anmelden ΑΚΤΙΝΕΣ «Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει». Ι. Πολέμης 21 Οκτ 2011 Πρωτοπρ. Βασίλειος Γεωργόπουλος,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Λαγκαδᾶ 190, 564 29 Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης Τηλ. & Fax: 2310.606920 e mail: iersyn@iersyn.gr ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 Εὐρώ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. Ομογένεια Αρχοντες Κωνσταντινούπολη Πατριαρχείο. sd Σάββατο 31 Αυγούστου - Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013. Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. Ομογένεια Αρχοντες Κωνσταντινούπολη Πατριαρχείο. sd Σάββατο 31 Αυγούστου - Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013. Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ sd Σάββατο 31 Αυγούστου - Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 Ομογένεια Αρχοντες Κωνσταντινούπολη Πατριαρχείο Αγία Σοφία, Κωνσταντινούπολη Φισκάρδο, Κεφαλονιά 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ Ιχνηλάτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 Ιστορία του Αγίου Όρους...5 Η διοίκηση του Αγίου Όρους...9 Αγιορείτες Άγιοι...17 Η ζωή στο Άγιο Όρος...22 Αρχιτεκτονική

Διαβάστε περισσότερα

PROTHESH period_teux32_neo_layout 1 18/12/2014 10:30 π.μ. Page 1

PROTHESH period_teux32_neo_layout 1 18/12/2014 10:30 π.μ. Page 1 PROTHESH period_teux32_neo_layout 1 18/12/2014 10:30 π.μ. Page 1 «Τό δέ τέλος, πάντες ὁμόφρονες, συμπαθεῖς, φιλάδελφοι, εὔσπλαγχνοι, φιλόφρονες, μή ἀποδιδόντες κακόν ἀντί κακοῦ ἤ λοιδορίαν ἀντί λοιδορίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΕΠΑ.Λ.) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2007-08

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΕΠΑ.Λ.) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2007-08 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΕΠΑ.Λ.) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2007-08 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Α. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ"

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ" 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2015 ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2015 ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2015 ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ 2015 ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΚΡΗΤΗΣ Ἡ εἰκών πάντων τῶν ἐν Κρήτῃ διαλαμψάντων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡOΠOΛΙΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ και ΚΥΝOΥΡΙΑΣ ΗΜΕΡOΛOΓΙOΝ ΤΡΙΠOΛΙΣ ΕΤOΣ ΕΙΚΟΣΤΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡOΠOΛΙΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ και ΚΥΝOΥΡΙΑΣ ΗΜΕΡOΛOΓΙOΝ ΤΡΙΠOΛΙΣ ΕΤOΣ ΕΙΚΟΣΤΟ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡOΠOΛΙΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ και ΚΥΝOΥΡΙΑΣ ΗΜΕΡOΛOΓΙOΝ 2015 ΤΡΙΠOΛΙΣ ΕΤOΣ ΕΙΚΟΣΤΟ ~1~ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ιερο ναο ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ~2~ Εἰκόνα τῆς Ἁγίας Βαρβάρας, φορητή παλαιά εἰκόνα τοῦ Ναοῦ της. ~3~

Διαβάστε περισσότερα

Η ψαλτική ως τέχνη και ως επιστήμη ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

Η ψαλτική ως τέχνη και ως επιστήμη ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ16 ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ 15 Νοεμβρίου 2013 τεύχος Η ψαλτική ως τέχνη και ως επιστήμη Η μουσική απόδοση του Ψαλτηρίου Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Φωτόπουλο Ο Πρωτοψάλτης Χαράλαμπος Παπανικολάου Ο μητροπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

Ορθόδοξο Αγιολόγιο και Ιάσεις

Ορθόδοξο Αγιολόγιο και Ιάσεις Ορθόδοξο Αγιολόγιο και Ιάσεις ΑΓΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ Παρακάτω παραθέτω έναν πίνακα, με ονόματα Αγίων που θα μπορούσαν να θεωρηθούν Άγιοι Προστάτες - Θεραπευτές. Στην συνέχεια του πίνακα θα γράψω

Διαβάστε περισσότερα

Η Διάκριση ως Ποιμαντική Αρετή στο Συμβουλευτικό Έργο Συγχρόνων Γερόντων*

Η Διάκριση ως Ποιμαντική Αρετή στο Συμβουλευτικό Έργο Συγχρόνων Γερόντων* Η Διάκριση ως Ποιμαντική Αρετή στο Συμβουλευτικό Έργο Συγχρόνων Γερόντων* Σταματίου Σπ. Ζούλα Δ.Μ.Σ. Θεολογίας-Εκπαιδευτικού ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΣΠ. ΖΟΥΛΑΣ (Α.Μ. 99501) ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ Α' ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ Α' ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ Α' ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Εικόνα εξωφύλλου: Σύγχρονο ξύλινο τέμπλο. Μικρογραφία του Ράλλη Κοψίδη. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ἡμερολόγιο Ἀφιερωμένο στόν Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό ΓΡΗΓΟΡΙΟ (Πλειαθό) ἐπί τῇ συμπληρώσει 90 ἐτῶν ἀπό τῆς ἐνθρονίσεώς του (1923-2013)

Ἡμερολόγιο Ἀφιερωμένο στόν Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό ΓΡΗΓΟΡΙΟ (Πλειαθό) ἐπί τῇ συμπληρώσει 90 ἐτῶν ἀπό τῆς ἐνθρονίσεώς του (1923-2013) ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ Ἡμερολόγιο Ἀφιερωμένο στόν Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό ΓΡΗΓΟΡΙΟ (Πλειαθό) ἐπί τῇ συμπληρώσει 90 ἐτῶν ἀπό τῆς ἐνθρονίσεώς του (1923-2013) ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθηµάτων των ΕΠΑ.Λ. - ΕΠΑ.Σ. για το σχολικό έτος 2009-2010»

ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τη διδασκαλία των Μαθηµάτων των ΕΠΑ.Λ. - ΕΠΑ.Σ. για το σχολικό έτος 2009-2010» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ENIAIOΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β ιεύθυνση:αν. Παπανδρέου 37, 151 80

Διαβάστε περισσότερα

Η εικόνα της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού

Η εικόνα της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Περίοδος Α Έτος 3 ο Τεύχος 26 ο Φεβρουάριος 2013 Έκθεση Ζωγραφικής Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα