Δίκυκλο Μηχανοκίνητο TMHMA A1 B TETΡAMHNO

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δίκυκλο Μηχανοκίνητο TMHMA A1 B TETΡAMHNO"

Transcript

1 Δίκυκλο Μηχανοκίνητο TMHMA A1 B TETΡAMHNO

2 Η ιστορία της μοτοσικλέτας Ονόματα Μαθητών: Αράπης Στέλιος, Γκένιος Αθανάσιος, Βασάκης Τάσος, Αιβάζογλου Γιώργος, Κανακάρης Δημήτρης, Καλογράς Ιωάννης Σχολικό Έτος:

3 Περιεχόμενα Η ιστορία της μοτοσικλέτας...3 Το επιτρεπόμενο όριο της μοτοσικλέτας...5 Από το ποδήλατο στη μοτοσικλέτα 6 Από το μηχανοκίνητο τρίτροχο στη μοτοσικλέτα....8 Η βελτίωση της μοτοσικλέτας..10

4 Η ιστορία της μοτοσικλέτας Ο Γκότλιεμπ Ντάιμλερ είχε κατασκευάσει πρώτος μια μοτοσικλέτα το 1885, την χρησιμοποίησε αποκλειστικά για να δοκιμάζει μηχανές. Ο πρώτος πραγματικός τύπος μοτοσικλέτας κατασκευάστηκε από τους αδελφούς Βέρνερ το 1900 και κινιόταν με μηχανή, απ' την οποία η κίνηση δινόταν με τη βοήθεια ιμάντα. Στη συνέχεια κατασκευάστηκε μεικτό σύστημα κίνησης, με ιμάντα και αλυσίδα. Μετά το 1914 άρχισε να διαδίδεται πλατιά η χρησιμοποίηση κιβώτιου ταχυτήτων. Το 1923 επικράτησε η μετάδοση της κίνησης με αλυσίδα Τα τελευταία χρόνια το σύστημα μετάδοσης με ιμάντα επανήλθε, ενώ υπάρχουν και πολλές υλοποιήσεις με άξονα. Όταν πριν από περίπου 125 χρόνια γεννήθηκε το πρώτο δίκυκλο, είχε τέσσερις ρόδες. Σήμερα είναι σύμβολο ελευθερίας και δύναμης.

5 Το 1885, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Κάνστατ και Ουντερτουκάιμ, ένα παράξενο μηχανικό ποδήλατο γέμισε καπνό τη γερμανική ύπαιθρο. Το ξύλινο κατασκεύασμα με τις τέσσερις ρόδες -δύο βοηθητικές, σαν των ποδηλάτων- κίνησε την περιέργεια των χωρικών με τον εκκωφαντικό του θόρυβο. Φυσικά ο Ντάιμλερ δεν ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να κατασκευάσει μια μηχανή με δύο τροχούς. Το 1869 οι Γάλλοι κατασκευαστές ποδηλάτων Πιερ και Ερνέστ Μισό καθώς και ο μηχανικός Λουί Γκιγιόμ Περό είχαν προσαρμόσει μια ατμομηχανή πάνω σ' ένα ξύλινο ποδήλατο.

6 Το επιτρεπόμενο όριο της μοτοσικλέτας Η ιστορία και η εξέλιξη της μοτοσικλέτας συνδέονται στενά με τη μαγεία της ταχύτητας. Και αυτό δεν έχει διόλου αλλάξει ως τις ημέρες μας, παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές και εισαγωγείς συμφώνησαν το 2002 να δεσμευτούν προαιρετικά σε ανώτατο όριο ταχύτητας 298 χλμ./ώρα, προκειμένου να προλάβουν τη θέσπιση σχετικής νομικής ρύθμισης. Γιατί και το όριο των 300 χλμ./ώρα έχει ήδη ξεπεραστεί.

7 Από το ποδήλατο στη μοτοσικλέτα Ενώ η εξέλιξη του ποδηλάτου διήρκεσε 50 χρόνια από την ξύλινη κατασκευή χωρίς πετάλια μέχρι το δίτροχο με πετάλια το 1817 (που έκανε για πρώτη φορά δυνατή τη μετακίνηση χωρίς περπάτημα ή χρήση αλόγων), η εξέλιξη της μοτοσικλέτας ήταν ραγδαία. Ήταν άλλωστε η λογική συνέχεια μετά το ποδήλατο. Γιατί παρόλο που το ποδήλατο έκανε πιο εύκολη και πιο γρήγορη την μετακίνηση, απαιτούσε όμως πάντα μυική δύναμη. Αυτό ακριβώς το μειονέκτημα πυροδότησε το ζήλο των πρώτων κατασκευαστών μοτοσικλέτας να μετατρέψουν το ποδήλατο σε μηχανοκίνητο δίτροχο.

8 Νέους ορίζοντες άνοιξε το 1876 ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, ο αποκαλούμενος και κατά το όνομα του εφευρέτη του κινητήρας Όττο. Βάσει αυτού οι Ντάιμλερ, Μάιμπαχ και Μπεντς κατασκεύασαν λίγα χρόνια αργότερα το βενζινοκινητήρα, που ήταν πιο ελαφρύς και γρήγορος από τους κινητήρες Όττο. Το 1892 ο Ντίζελ ολοκλήρωσε την παλέτα κινητήρων του 19ου αιώνα με τον πετρελαιοκινητήρα ή κινητήρα ντίζελ, ενώ ο κινητήρας Βάνκελ (περιστροφικός κινητήρας) εμφανίστηκε πολύ αργότερα και συγκεκριμένα το 1957

9 Από το μηχανοκίνητο τρίτροχο στη μοτοσικλέτα Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο μηχανοκίνητο δίκυκλο δόθηκε στον Γκότλιμπ Ντάιμλερ το 1885 για την κατασκευή ενός μηχανοκίνητου ξύλινου ποδηλάτου με δύο μικρές βοηθητικές ρόδες ουσιαστικά επρόκειτο για τρίτροχο. Επειδή η επενδυμένη σέλα του έμοιαζε με σέλα αλόγου, το όχημα θύμιζε μάλλον άμαξα παρά μηχανοκίνητο όχημα. Διέθετε μινιμαλιστικό τιμόνι και τετράχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα με κυβισμό 264 κ. εκ. καθώς και ισχύ μισού ίππου. Για τα σημερινά δεδομένα αυτή η πρώτη μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να θεωρηθεί πρωτόγονη και μοντέρνα συγχρόνως.

10 Ο μινιμαλιστικός εξοπλισμός της μοιάζει να ακολουθεί την τάση του σύγχρονου ντιζάιν, σύμφωνα με την οποία η μορφή προσαρμόζεται στην λειτουργικότητα. Η προστασία του ονόματος «μοτοσικλέτα» διεκδικήθηκε το 1897 από τους Γερμανούς αδελφούς Βίλχελμ και Χάινριχ Χίλντεμπραντ (Hildebrand) και τον Αλοΐς Βόλφσμύλλερ (Alois Wolfsmuller). Δύο χρόνια πριν η εταιρεία τους με την επωνυμία Hilderbrand & Wolfsmuller είχε κατασκευάσει μια μοτοσικλέτα παραγωγής, την πρώτη του κόσμου.

11 Η βελτίωση της μοτοσικλέτας Με βάση τα σημερινά δεδομένα, εκείνος που συνέβαλε αποτελεσματικά στην κατασκευή της μοτοσικλέτας ήταν ο Μάιμπαχ, συνέταιρος του Ντάιμλερ. Με το καρμπυρατέρ με ακροφύσιο και τον κλειστό θάλαμο πλωτήρα επινόησε μια μέθοδο, η οποία σε εξελιγμένη μορφή εφαρμόζεται και σήμερα στη μοτοσικλέτα. Με την εφεύρεση του Ντάιμλερ πειραματίστηκαν επίσης και οι Γάλλοι με θετικά αποτελέσματα. Άξια αναφοράς είναι η συνεισφορά του κόμητος Αλμπέρ ντε Ντιόν(Albert de Dion), ο οποίος έκανε τον κινητήρα μικρότερο και πιο συμπαγή (από την αρχή του 20ου αιώνα οι κινητήρες ντε Ντιόν χρησιμοποιούνται από τους τεχνικούς σε πολλές χώρες για την κατασκευή μοτοσικλετών).

12 Στο μεταίχμιο του αιώνα διάφορες εταιρείες στην Ευρώπη άρχισαν να κατασκευάζουν μηχανοκίνητα δίκυκλα, επειδή διαισθάνονταν ότι η αγορά αυτή θα έχει μέλλον. Οι αδελφοί Βερνέρ από το Παρίσι είναι εκείνοι που από το 1900 μπορούν να διεκδικήσουν τα πρωτεία για την κατασκευή μιας μοτοσικλέτας, που προσεγγίζει σε μορφή τη σύγχρονη. Ο Βαλκάν Λωρέν (Valcan Laurin) είχε μάλιστα την ευφυή έμπνευση να το τοποθετήσει τον κινητήρα στο κάτω μέρος του πλαισίου.

13 ΜΕΡΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ Γρηγοριάδης Απόστολος Ζηλιαχώβαλης Γιώργος Γκόγκος Ιωάννης Βέρρος Κων/νος Γούτλης Αλέξανδρος Ελευθεριάδης Ιωάννης

14 ΣΑΣΙ Ονομάζεται η βάση μιας μοτοσικλέτας στο οποίο πάνω κουμπώνουν όλα τα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας. Συνήθως το υλικό κατασκευής του είναι ο χάλυβας

15 ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Ο κινητήρας τοποθετείται στο κάτω μέρος του σασί. Αποτελείται από διαφορά μέρη και η λειτουργία του υποστηρίζεται από : Το σύστημα καυσίμου Το σύστημα λίπανσης Το σύστημα εξαγωγής καυσαερίων

16 ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ Μεταδίδει τη μηχανική ενέργεια του κινητήρα στον πίσω τροχό μέσω ενός συνόλου( Συμπλέκτης, Κιβώτιο ταχυτήτων, Άξονας, Γρανάζια, Αλυσίδα).Ανάλογα με τον τύπο μετάδοσης κίνησης της μοτοσικλέτας

17 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του κινητήρα για τα φώτα και τα φλάς και οτιδήποτε χρειάζεται ηλεκτρική ενέργεια. Από τον απλό σπινθήρα για την εκκίνηση μέχρι την πιο σύνθετη εργασία

18 ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΔΗΣΗΣ Στις μοτοσικλέτες συναντούμε δυο συστήματα πέδησης, τα οποία είναι : Υδραυλικό και μηχανικό. Υδραυλικό σύστημα πέδησης χρησιμοποιούμε συνήθως στα μεγάλα κυβικά που έχουν δισκόφρενα εμπρός πίσω. Στα μικρότερου κυβισμού χρησιμοποιούμε δισκόφρενα εμπρός, ταμπούρα πίσω.

19 ΤΡΟΧΟΙ--ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Οι τροχοί εξασφαλίζουν την πρόσφυση της μοτοσικλέτας στον δρόμο. Ο πίσω τροχός παίρνει κίνηση μέσω των γραναζιών και της αλυσίδας από τον κινητήρα. Επιπροσθέτως είναι το σημαντικότερο για την κίνηση του οχήματος. Το Σύστημα Διεύθυνσης παίζει τον κύριο ρόλο στην κατεύθυνση της μοτοσικλέτας, η οποία ουσιαστικά οδηγείται με την κλίση του σώματος.

20 ΑΝΑΡΤΗΣΗ Η ανάρτηση είναι ο πιο σημαντικός σύνδεσμος της μοτοσικλέτας με τον δρόμο. Εκτός από την άνεση στην οδήγηση και το κράτημα στις στροφές, επηρεάζει σημαντικά και την απόσταση φρεναρίσματος. Η σωστή λειτουργία της, είναι απαραίτητη για την καλή οδική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας, για την γρήγορη οδήγηση της, την άνεση του αναβάτη στις υψηλές, αλλά και στις χαμηλές ταχύτητες.

21 ΕΙΔΗ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 1.Αποστολάκης Φώτης 2.Γεωργιάδου Ιωάννα 3.Καζάκη Χρύσα 4.Βαβλιάκης Νίκος 5.Γεροντούδας Χάρης 6.Ελευθεριάδης Σταύρος

22 Μοτοποδήλατο: Μικρή ελαφριά μοτοσικλέτα, εφοδιασμένη και με πετάλια, ώστε να μπορεί ο αναβάτης να κινείται και με αυτά. Ήταν διαδεδομένο σε χρήση και πριν από το β' παγκόσμιο πόλεμο, ως ατομικό μεταφορικό μέσο, διότι ήταν οικονομικό. Είδος που τείνει να καταργηθεί, με κυβισμό που κατά κανόνα είναι στα 50 cc. O κινητήρας είναι δίχρονος και η μετάδοση είναι με αλυσίδα. Η χρήση του είναι αποκλειστικά για μικρές διαδρομές στην πόλη.

23 Παππιά: Είδος που «ξεκίνησε» από το ιστορικό Honda C-50 τη δεκαετία του 1950, με κυριότερα χαρακτηριστικά: κυβισμό 50 cc, ημιαυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων,τετράχρονο αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα, ποδιά, ελεύθερο χώρο μπροστά στη σέλα, ρεζερβουάρ κάτω από τη σέλα και χρήση αποκλειστικά σε αστικές μετακινήσεις.

24 Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί δίχρονα «παπιά» (Yamaha) και με συμπλέκτη (Yamaha Z). Επίσης τα «παπιά» είναι το είδος στο οποίο γίνονται οι περισσότερες μετατροπές από χομπίστες σε αύξηση κυβισμού, εξατμίσεις και πολλά άλλα. Παρόλο που έγραψαν ιστορία, ως τα απόλυτα μεταφορικά μέσα για την πόλη, δίνουν σιγά-σιγά την θέση τους στα σκούτερ.

25 Σκούτερ (scooter): Η πλέον ανερχόμενη κατηγορία δικύκλων με τα εξής κύρια χαρακτηριστικά: κινητήρας στο κέντρο κάτω από τη σέλα ή παλιότερα στο πίσω μέρος δίπλα από τον τροχό χρήση κυρίως σε αστικές μετακινήσεις, αυτόματο κιβώτιο, «ποδιά» μπροστά, ελεύθερο χώρο ανάμεσα στη σέλα και τον εμπρόσθιο τροχό, τροχοί μικρότεροι των μοτοσικλετών και διάθεση αρκετών αποθηκευτικών χώρων. Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος και δίχρονος στους μικρούς κυβισμούς (50 cc έως 100 cc) και τετράχρονος όταν είναι πάνω από 150 cc.

26 Επίσης, υπάρχουν και σκούτερ με ημιαυτόματα κιβώτια και με μεγάλους τροχούς.η ευκολία χρήσης, το χαμηλό κέντρο βάρους, το χαμηλό ύψος της σέλας και η σχετική προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, κατέστησαν τα σκούτερ δημοφιλέστατα σε όλες τις κατηγορίες αναβατών.

27 Μοτοσικλέτα: Δίτροχο όχημα, σχεδιασμένο να μεταφέρει τον οδηγό και συχνά έναν επιβάτη. Έχει δίχρονο ή τετράχρονο κινητήρα εσωτερικής καύσης, που κινεί τον οπίσθιο και σπάνια τον μπροστινό τροχό (συνήθως δίχρονο κινητήρα συναντούμε σε μηχανάκια). Η μοτοσικλέτα έγινε ένα πρακτικό μέσο κυκλοφορίας στα μέσα της δεκαετίας του Από την δεκαετία του 1960, στην παραγωγή των μοτοσικλετών κυριαρχούν πολλές γιαπωνέζικες φίρμες, όπως η Honda και η Yamaha

28 Μοτοκρος (motocross): Ειδικός τύπος μοτοσικλέτας ο οποίος είναι αποκλειστικά σχεδιασμένος για εκτός δρόμου οδήγηση. Ο κινητήρας της είναι δίχρονος και σπάνια τετράχρονος. Οι μοτοσικλέτες motocross είναι ισχυρής κατασκευής για να αντέχουν σε διαδρομές ανωμάλου δρόμου και να μπορούν να πάρουν μέρος σε αγώνες κλειστής πίστας με ανώμαλο δρόμο που αποτελείται από φυσικά εμπόδια, και ταξινομούνται σε κατηγορίες ανάλογα με τον κυβισμό τους.

29 Παράγωγα Είδη Υπάρχουν πολλά παράγωγα είδη τα οποία προέρχονται κυρίως από την εξημέρωσημετατροπή του μοτο-κρος όπως: Εντούρο - on\off super motard κ.α.

30 ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Για να αποκτήσει κάποιος άδεια οδήγησης πρέπει να είναι άνω των 16 ετών για 50cc με υπογραφή γονέα. Για μεγαλύτερα κυβικά μπορεί να την αποκτήσει μόνο εάν είναι άνω των 18 ετών.το μηχανάκι για να κυκλοφορήσει νόμιμα πρέπει να έχει άδεια κυκλοφορίας,ασφάλεια, Κ.Τ.Ε.Ο.Εν ώρα οδήγησης να φοράει κράνος αυτός που είναι πάνω στο όχημα και ειδική στολή για την ασφάλεια του σώματος.

31 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΙΟΤΖΕΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ ΔΟΥΛΓΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΕΛΛΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

32 ΚΡΑΝΟΣ Όλα τα κράνη μοτοσικλέτας έχουν ένα εξωτερικό κέλυφος από ανθεκτικό πολυανθρακικό πλαστικό, και στις περισσότερες περιπτώσεις συμπληρώνεται από ενίσχυση kevlar ή ίνες άνθρακα. Αυτό το σκληρό μέρος, κρατά τα αντικείμενα που εκτοξεύονται κατά την οδήγηση μακριά από το κεφάλι του αναβάτη. Επίσης προστατεύει από την επίδραση του αέρα και την τριβή.

33 Από την εσωτερική πλευρά του κράνους υπάρχει ενίσχυση με παραγέμισμα "αφρού" και μικρών μαξιλαριών προστατευτικών για τη περίπτωση σύγκρουσης. Απορροφούν την ένταση και τη δύναμη από το κρανίο του μοτοσικλετιστή. Βοηθούν στην προστασία του προσώπου κατά την οδήγηση, αλλά και από τους κινδύνους πιθανής πτώσης.

34 ΤΥΠΟΙ ΚΡΑΝΩΝ Ακριβώς όπως ακούγεται, ένα full face κράνος μοτοσικλέτας καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο. Παρέχει προστασία σε ολόκληρο το κεφάλι, συμπεριλαμβανομένης της βάσης του κρανίου. Αντί για ένα απλό λουράκι, διαθέτει ένα κομμάτι σκληρό κέλυφος που καλύπτει το πηγούνι του αναβάτη.

35 Το ανοιχτό κράνος (open face) έχει σχεδιαστεί χωρίς γραμμή στο πηγούνι, και μερικές φορές ακόμη και χωρίς ασπίδα προσώπου. Ενώ προστατεύει το κρανίο και το πίσω μέρος του κεφαλιού, το ίδιο το πρόσωπο είναι ακάλυπτο, καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε περίπτωση ατυχήματος. Μερικά από αυτά τα κράνη έρχονται με γείσο για προστασία από τον ήλιο.

36 ΓΕΝΙΚΑ - Αν και το κόστος αγοράς δείχνει υψηλό, λόγω των ακριβών σύνθετων υλικών και τον χειροποίητο τρόπο παραγωγής,η ασφάλεια δεν πληρώνεται. - Στα κτυπήματα έχουν μεγάλες πιθανότητες ζημιάς και γι αυτό πρέπει να ελέγχονται εάν παραμένουν κατάλληλα - Δεν προστατεύουν από χτυπήματα σε αιχμηρά αντικείμενα - Έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής λόγω των συνθετικών υλικών από τα οποία αποτελούνται

37 ΜΠΟΥΦΑΝ-ΦΟΡΜΑ ΦΟΡΜΑ Το μπουφάν μας προστατεύει από τις πτώσεις και τα ατυχήματα αλλά και από τις καιρικές συνθήκες. Πρέπει να έχει ενισχύσεις στον αγκώνα, στην πλάτη και στους ώμους Η φόρμα πρέπει να έχει ενισχύσεις στα γόνατα και στα οπίσθια.

38 ΓΑΝΤΙΑ-ΜΠΟΤΕΣ Τα γάντια μας προστατεύουν από τα πεσίματα στα δάχτυλα και στην παλάμη. Επίσης έχουν ένα σύνθετο υλικό για να μην γλιστρά το χέρι από την γκαζιέρα και από τα φρένα Οι μπότες έχουν σίδερο στο μπροστινό μέρος και ενισχυμένα πλαϊνά. Και τα δυο παρέχουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες

39 ΕΛΑΣΤΙΚΑ Στα δίκυκλα οχήματα τα ελαστικά και ιδιαίτερα το πίσω είναι υπεύθυνα για την διατήρηση της επαφής με τον δρόμο. Λόγω του τρόπου με τον οποίο στρίβουν τα δίκυκλα πρέπει να παρέχουν πρόσφυση όχι μόνο με το κυρίως πέλμα αλλά και με τα πλαϊνά. Έτσι εμφανίζονται πιο μαλακά και με ευκολότερη φθορά σε σχέση με τα τετράτροχα.

40 ΠΙΕΣΗ Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε συχνά την πίεση των ελαστικών σας. Η ελλιπής ή η υπερβολική πίεση μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του ελαστικού, αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, φθορά ή και καταστάσεις όπως σκάσιμο του ελαστικού. Φροντίστε να ελέγχετε την πίεση όταν τα ελαστικά σας είναι κρύα. Εάν κινηθεί το όχημα έστω και για 1-2 χιλιόμετρα, η πίεση των ελαστικών του θα αυξηθεί και η ένδειξη δε θα είναι ακριβής. Η συνεχής απώλεια πίεσης είναι ένδειξη πιθανού προβλήματος του ελαστικού ή της συναρμολόγησης του τροχού.

41 ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ Οι επισκευές ελαστικών θα πρέπει να γίνονται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Η σωστή διαδικασία επισκευής ελαστικού θα περιλαμβάνει την αφαίρεσή του από τον τροχό για πλήρη επιθεώρηση. Έλεγχο για ζημιές, χρήση μπαλώματος και κορδονιού για την επισκευή κάθε κλαταρίσματος που βρίσκεται μέσα στα όρια και τις οδηγίες που προβλέπονται για τις επισκευές

42 ΦΘΟΡΑ Τα ελαστικά έχουν δείκτη φθοράς του πέλματος έτσι ώστε να τα αλλάζουμε έγκαιρα. Η μείωση του πέλματος αλλά και η ηλικία επηρεάζουν αρνητικά την πρόσφυση. Η διάρκεια ζωής τους συχνά δεν ξεπερνά τα χιλιόμετρα ή ένα με δυο χρόνια για σωστή οδήγηση

43 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ: ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΝΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

44 ΠΗΓΕΣ ΠΗΓΕΣ: %BF%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%8 %BF%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%8 4%CE%B1 4%CE%B1 http ://www retrovisions.gr gr/inv inv/topic topic/1703 /1703-%CE CE%B7- %CE CE%B9% 9%CF CF%83% %83%CF CF%84% %84%CE CE%BF BF%CF CF%81% %81%CE CE%AF AF%CE CE %B1-%CF CF%84% %84%CE CE%B7% 7%CF CF%82 %82- %CE CE%BC BC%CE CE%BF BF%CF CF%84% %84%CE CE%BF BF%CF CF%83% %83%CF CF%85% %85%CE CE %BA BA%CE CE%BB BB%CE CE%AD AD%CF CF%84% %84%CE CE%B1% 1%CF CF%82/ %82/ http ://www motorsite.gr gr/article article_det det.php php?racename racename=classicmo Classicmo to to http ://neasmyrni neasmyrni.leonteios leonteios.edu edu.gr gr/files files/drasthriot drasthriot/ereynitikes ereynitikes/2 / / 2012/troxos troxos_motosykl motosykl.pdf pdf http ://jasonxt jasonxt.blogspot blogspot.gr gr/2012/07/ /2012/07/blog blog-post post_15. _15.html html http ://www wehellas.gr gr/forum forum/index index.php php?showtopic showtopic=28067 =28067

45 %CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%A D%CF%84%CE%B1 https://www.google.gr/search?q=%cf%83%ce%ba%c E%BF%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81&source=ln ms&tbm=isch&sa=x&ei=yebfu82cmabj0qx- uyhqda&ved=0cayq_auoaq&biw=1137&bih=752 5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF% 82%20%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός της πτυχιακής εργασίας.. 5. Η ιστορία της µοτοσικλέτας.. 7

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός της πτυχιακής εργασίας.. 5. Η ιστορία της µοτοσικλέτας.. 7 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σκοπός της πτυχιακής εργασίας.. 5 Η ιστορία της µοτοσικλέτας.. 7 Μέρος 1 ο : η κατασκευή της µοτοσικλέτας και η λειτουργία των συστηµάτων που την αποτελούν Κεφάλαιο1: το πλαίσιο... 11 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Μ.: 34194 ΜΑΙΟΣ 2012. Επιβλέπων Καθηγητής Δρ. Α. Δ. Τσολάκης Μηχ. Μηχ.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Μ.: 34194 ΜΑΙΟΣ 2012. Επιβλέπων Καθηγητής Δρ. Α. Δ. Τσολάκης Μηχ. Μηχ. ΓΡΑΗ Τιχνολοyικό κπαιtίιυτικό Ίδρυμn τ.ε.ι. nε:ιραια ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝΤΥΠΟΥΡDS ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Μ.: 34194 ΜΑΙΟΣ 2012 Επιβλέπων Καθηγητής Δρ. Α. Δ. Τσολάκης Μηχ. Μηχ. Εκπόνηση

Διαβάστε περισσότερα

Το Αυτοκίνητο. Χατζηαργυρίου- Ευαγγελία. Μαθήτρια Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το Αυτοκίνητο. Χατζηαργυρίου- Ευαγγελία. Μαθήτρια Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το Αυτοκίνητο Χατζηαργυρίου- Ευαγγελία Μαθήτρια Α2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Ο

Διαβάστε περισσότερα

Λεξικό όρων ΣΑΣΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Λεξικό όρων ΣΑΣΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Λεξικό όρων 1. ΣΑΣΙ 2. ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 4. Σύστημα Διεύθυνσης 5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΔΗΣΗΣ 6. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ 8. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. του Φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. του Φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του Φοιτητή του

Διαβάστε περισσότερα

3.1 Συνοπτική περιγραφή των κυριότερων μερών ενός λεωφορείου.

3.1 Συνοπτική περιγραφή των κυριότερων μερών ενός λεωφορείου. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ. 3.1 Συνοπτική περιγραφή των κυριότερων μερών ενός λεωφορείου. Το λεωφορείο είναι όχημα με κινητήρα που διαθέτει τουλάχιστον τέσσερις τροχούς. Τα κύρια

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία (Prοject) «Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας» ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Κορφιάτης Δημήτρης ΠΕ 04.01 Κοτζαμανίδη Ειρήνη ΠΕ 04.

Ερευνητική εργασία (Prοject) «Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας» ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Κορφιάτης Δημήτρης ΠΕ 04.01 Κοτζαμανίδη Ειρήνη ΠΕ 04. Ερευνητική εργασία (Prοject) «Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας» ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Κορφιάτης Δημήτρης ΠΕ 04.01 Κοτζαμανίδη Ειρήνη ΠΕ 04.01 Εισαγωγή Στο πλαίσιο του μαθήματος ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ/ PROJECT

Διαβάστε περισσότερα

Το Αυτοκίνητο. Ηπειρώτης Δημήτριος. Μαθητής Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το Αυτοκίνητο. Ηπειρώτης Δημήτριος. Μαθητής Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το Αυτοκίνητο Ηπειρώτης Δημήτριος Μαθητής Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης 1.Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΥ ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΥ ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΥ ΜΟΝΟΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ : ΜΟΥΡΤΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Θεσμική Αναβάθμιση της Εκπαίδευσης Οδήγησης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ. Συγχαρητήρια για την αγορά του ποδηλάτου σας.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ. Συγχαρητήρια για την αγορά του ποδηλάτου σας. Συγχαρητήρια για την αγορά του ποδηλάτου σας. ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σας συμβουλεύουμε να αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο για να διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο και να εξοικειωθείτε με το καινούργιο σας ποδήλατο.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Κατασκευή βάσης και τοποθέτηση κινητήρα OPEL CORSA Υπεύθυνος καθηγητής: κος Κουδουµάς

Διαβάστε περισσότερα

Τα Αυτοκίνητα. Μήτρου Γιώργος. Μαθητής Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Τα Αυτοκίνητα. Μήτρου Γιώργος. Μαθητής Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Τα Αυτοκίνητα Μήτρου Γιώργος Μαθητής Α1 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης 1.Το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ( ECU) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΙΒΕΝΑΣ ΤΡΥΦΩΝ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ( ECU) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΙΒΕΝΑΣ ΤΡΥΦΩΝ Σελίδα 1 από 64 20/12/2014 ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ( ECU) ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΣΙΒΕΝΑΣ ΤΡΥΦΩΝ Εξάμηνο : 14 ο Αριθμός Μητρώου : 9938 Ε-mail: sivenastrif@gmail.com ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΝΜΛΙ ε:ια- : Δρ. Ψυλλάκη Πανδώρα. Τσεβάς Αναστάσιος του Γεωργίου. Επιβλέποοι-a καθηγήτρια. Σπουδαστές : Ματσάκη Αναστασία του Σπυρίδ ;,.

ΓΡΑΝΜΛΙ ε:ια- : Δρ. Ψυλλάκη Πανδώρα. Τσεβάς Αναστάσιος του Γεωργίου. Επιβλέποοι-a καθηγήτρια. Σπουδαστές : Ματσάκη Αναστασία του Σπυρίδ ;,. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΓΡΑΝΜΛΙ ε:ια- Σπουδαστές : Ματσάκη Αναστασία του Σπυρίδ ;,. Τσεβάς Αναστάσιος του Γεωργίου ΑΜ:32824 ΑΜ:32262 Επιβλέποοι-a

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Το αυτοκίνητο στην κρίση» Εισηγήτρια: Ξυδά Τατιάνα Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ Χατζοπούλου Ειρήνη. ΘΕΜΑ Σχεδίαση μικρού ηλεκτρικού οχήματος για ταχυμεταφορές. Ευγένιος Σκουρμπούτης

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ Χατζοπούλου Ειρήνη. ΘΕΜΑ Σχεδίαση μικρού ηλεκτρικού οχήματος για ταχυμεταφορές. Ευγένιος Σκουρμπούτης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ Χατζοπούλου Ειρήνη ΘΕΜΑ Σχεδίαση μικρού ηλεκτρικού οχήματος για ταχυμεταφορές ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Supra-X [AFS125CRF] ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ

Supra-X [AFS125CRF] ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Supra-X [AFS125CRF] ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ Αυτή η μοτοσυκλέτα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έναν οδηγό κι έναν συνεπιβάτη. Μην υπερβαίνετε ποτέ το μέγιστο συνολικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΤΖΑΜΟΓΛΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΚΙΑ ΜΑΡΙΚΛΕΝ ΚΑΣΑΙ ΛΟΥΛΟ ΓΚΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΛΑΘΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΣΕΛΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το Αυτοκίνητο. Φυλλακτός Άγγελος. Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

Το Αυτοκίνητο. Φυλλακτός Άγγελος. Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Το Αυτοκίνητο Φυλλακτός Άγγελος Μαθητής Β4 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

[ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΜAΞΙΔΙΟΥ GO-KART]

[ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΜAΞΙΔΙΟΥ GO-KART] 2010 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΠ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ [ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΜAΞΙΔΙΟΥ GO-KART] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή (Ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Εφαρμογών Τμήμα: Μηχανολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Εφαρμογών Τμήμα: Μηχανολογία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Εφαρμογών Τμήμα: Μηχανολογία Πτυχιακή Εργασία «Ατυχήματα με μοτοσικλέτες και τραυματισμοί» ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Τσακατάρας Γεώργιος ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

«ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΡ ΣΤΗ ΦΥΣΗ: ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ»

«ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΡ ΣΤΗ ΦΥΣΗ: ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ Ερευνητική Εργασία (Project) Β Γυμνασίου 2014-15 «ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΡ ΣΤΗ ΦΥΣΗ: ΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ» Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Kασσοπούλου Θωμαΐς 1 2 Τα ονόματα

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση και αύξηση κυβισµού κινητήρα Kawasaki και 45%

Βελτίωση και αύξηση κυβισµού κινητήρα Kawasaki και 45% ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΕΦ Βελτίωση και αύξηση κυβισµού κινητήρα Kawasaki και 45% Τουρλάκης ηµήτριος Επιβλέπων Κουδουµάς Γεώργιος 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ :..1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΦΡΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΦΡΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΦΡΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ ΚΟΜΛΙΚΗ ΜΑΡΙΑ Α.Ε.Μ : 5178 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Θ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνη Δήλωση : Βεβαιώνω ότι είμαι συγγραφέας αυτής της πτυχιακής εργασίας και ότι κάθε βοήθεια την οποία είχα για την προετοιμασία της, είναι

Υπεύθυνη Δήλωση : Βεβαιώνω ότι είμαι συγγραφέας αυτής της πτυχιακής εργασίας και ότι κάθε βοήθεια την οποία είχα για την προετοιμασία της, είναι Υπεύθυνη Δήλωση : Βεβαιώνω ότι είμαι συγγραφέας αυτής της πτυχιακής εργασίας και ότι κάθε βοήθεια την οποία είχα για την προετοιμασία της, είναι πλήρως αναγνωρισμένη και αναφέρεται στην πτυχιακή εργασία.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ

ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ Σχ. Έτος 2012-2013 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑ Α : 1 ο ΕΠΑΛ ΚΙΑΤΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΟΧ1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙ ΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΘΕΜΑ ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ (TURBO) ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 Σχ.

Διαβάστε περισσότερα

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ- www.auto4.gr- email: auto4@hotmail.gr ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ, ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ( κατηγορία ΑΜ Α1 Α2- Α )

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ- www.auto4.gr- email: auto4@hotmail.gr ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ, ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ( κατηγορία ΑΜ Α1 Α2- Α ) σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ- www.auto4.gr- email: auto4@hotmail.gr ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ, ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ( κατηγορία ΑΜ Α1 Α2- Α ) 1 Περιμετρικός έλεγχος δικύκλου: περιμετρικός έλεγχος για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΙΑΣΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΗΟΣ. Μαθητής Α3 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΙΑΣΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΗΟΣ. Μαθητής Α3 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΙΑΣΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΗΟΣ Μαθητής Α3 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης ΠΈΡΙΛΗΨΗ:

Διαβάστε περισσότερα