ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ)"

Transcript

1 ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Ενημέρωση για Χρηματοδοτήσεις για επιχειρήσεις και άτομα - σελ.2-4 Υλοποίηση εργαστηρίων: o «Διαχείριση ισότητας στο Χώρο Εργασίας» - Cablenet Community Services Ltd σελ.5 o «DMAIC Βελτίωση Διαδικασιών» - Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) σελ.6 o «Χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά Προγράμματα» Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) σελ.7 o «Εξισορρόπηση επαγγελματικήςπροσωπικής ζωής: Διαχείριση Άγχους» - σελ.8 Οι υπηρεσίες μας σελ.9-10 Το καλοκαιράκι έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση του. Ακόμη μια δημιουργική χρονιά βρίσκεται στη μέση. Αν και οι ρυθμοί έχουν χαμηλώσει και ο συλλογισμός όλο και σε κάποιο ξωτικό νησί βρίσκεται, το ΚΕΣΕΑ μαζί με τις ευχές του για ένα υπέροχο Καλοκαίρι, σας ενημερώνει γα τις δραστηριότητες και τα έργα υλοποίησης του, καθώς και για προγράμματα και σεμινάρια που ίσως σας ενδιαφέρουν. Πιστοί στην αποστολή μας, στοχεύουμε στην ανάπτυξη μέσα από την εκπαίδευση, μέσα από συμβουλευτική και καθοδήγηση στα τρέχοντα Ευρωπαϊκά προγράμματα και σχέδια, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και άλλα πολλά, έχοντας πάντα ως άξονα την επαγγελματική ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων και γνώσεων των πελατών μας. Κύρια θέματα που μας απασχολούν σε αυτό το τεύχος: o Νέο σχέδιο επιδότησης μισθού, για πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων. o Σχέδιο Τοποθέτησης ανέργων νέων αποφοίτων γυμνασίων, λυκείων, τεχνικών σχολών και μεταλυκειακής εκπαίδευσης μέχρι και διετούς διάρκειας για απόκτηση εργασιακής πείρας. o Σχέδιο Τοποθέτησης άνεργων νέων πτυχιούχων για απόκτηση εργασιακής πείρας. o Υλοποίηση εργαστηρίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα πλαίσια της συνεργασίας του ΚΕΣΕΑ με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της ΑΝΕΛ για τα στελέχη των 8 Δήμων μελών της. o Υλοποίηση εργαστηρίων για την Ισότητα στο χώρο εργασίας, για την εταιρεία Cablenet. o Συνεχίζεται η διοργάνωση και υλοποίηση εργαστηρίων EUROPASS-φτιάξε το δικό σου βιογραφικό σημείωμα. o Το ΚΕΣΕΑ χορηγός σε θεατρική παράσταση. Επίκαιρα θέματα σελ Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σελ.13 Για πληροφορίες, συμμετοχές και ότι άλλο χρειαστείτε, είμαστε στη διάθεση σας. Καλό Καλοκαίρι! Η Ομάδα του ΚΕΣΕΑ

2 Σελίδα 2 Ενημέρωση για Χρηματοδοτήσεις για Επιχειρήσεις και Άτομα Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για Εργοδότηση Ανέργων To Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκηρύσσει το «Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Εργοδότηση Ανέργων - Ομάδα Στόχου: Μακροχρόνια Άνεργοι». Το Τμήμα Εργασίας, ως αρμόδιος Φορέας Διαχείρισης, απευθύνει πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο «Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Εργοδότηση Ανέργων - Ομάδα Στόχου Μακροχρόνια Άνεργοι» συνολικού προϋπολογισμού Το Σχέδιο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Απασχόληση, Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή , κάτω από τον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Βελτίωση των Προοπτικών Απασχόλησης του Ανθρώπινου Δυναμικού». Το Σχέδιο αφορά την επιχορήγηση της απασχόλησης εγγεγραμμένων άνεργων, σε Επαρχιακό ή Τοπικό Γραφείο Εργασίας (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης ΔΥΑ) για πάνω από (6) συνεχόμενους μήνες πριν την ημερομηνία πρόσληψης τους. Παρέχεται χορηγία στους εργοδότες, ύψους 60% του μισθολογικού κόστους του εργοδοτουμένου με μέγιστο ύψος 6.000, στην περίπτωση που θα προσλάβουν άνεργα άτομα εγγεγραμμένα για πάνω από (6) συνεχόμενους μήνες πριν την ημερομηνία πρόσληψης τους στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.Υ.Α.). Τόσο η πρόσληψη και έναρξη απασχόλησης όσο και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο Σχέδιο πρέπει να γίνουν εντός της περιόδου πρόσκλησης δηλαδή από 20/7/2015 μέχρι 21/8/2015. Η χορηγία θα παραχωρείται μόνο για τους πρώτους δέκα (10) μήνες απασχόλησης και με υποχρέωση του εργοδότη για πρόσθετη εργοδότηση του εργοδοτούμενου για δύο (2) μήνες χωρίς επιχορήγηση. Δεν μπορούν να ενταχθούν στο Σχέδιο: α) Άτομα που είναι μέτοχοι της επιχείρησης/οργανισμού (εξαιρούνται οι Δημόσιες Εταιρείες). β) Αυτοεργοδοτούμενοι για επιχορήγηση των ιδίων γ) Άτομα που συνδέονται με α ή β βαθμού συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον εργοδότη. Δηλαδή, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο Σχέδιο με τη σχέση εργοδότη-εργαζόμενου, άτομα που συνδέονται μεταξύ τους ως σύζυγοι, παιδιά, γονείς, αδέλφια (εξαιρούνται οι Δημόσιες Εταιρείες). Για τις πιο πάνω εξαιρέσεις, ως εργοδότης θεωρείται ο μέτοχος/ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Στο ΚΕΣΕΑ, με την πολύχρονη πείρα μας, αναλαμβάνουμε τη συμπλήρωση αιτήσεων και καθοδήγηση για το συγκεκριμένο σχέδιο.

3 Σελίδα 3 Σχέδιο Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Αποφοίτων Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και Διετούς Διάρκειας για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοινώνουν νέα προκήρυξη του Σχεδίου Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Αποφοίτων Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και Διετούς Διάρκειας για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς. Σκοπός του Σχεδίου: Σκοπός του Σχεδίου είναι η παροχή ευκαιριών απόκτησης εργασιακής πείρας σε άνεργους νέους Αποφοίτους Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, Συστήματος Μαθητείας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και διετούς διάρκειας για βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους με την παράλληλη παροχή δυνατότητας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς να αξιοποιήσουν κατάλληλο δυναμικό. Άνεργοι νέοι συμμετέχοντες στο Σχέδιο: Στο Σχέδιο μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι νέοι Απόφοιτοι Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, Συστήματος Μαθητείας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και διετούς διάρκειας, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 1990 και μετά και οι οποίοι δεν διαθέτουν εργασιακή πείρα συνολικά πέραν των δώδεκα (12) μηνών. Οι άνεργοι θα τοποθετούνται σε επιχειρήσεις/οργανισμούς, για περίοδο 6 μηνών (26 εβδομάδων), με στόχο την απόκτηση εργασιακής πείρας σε θέσεις που αφορούν συγκεκριμένα επαγγέλματα. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης θα καταβάλλεται στους ανέργους από την ΑνΑΔ επίδομα κατάρτισης ύψους 125 την εβδομάδα. Πρόσθετα, θα καταβάλλονται εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Η τοποθέτηση δεν αποτελεί εργοδότηση του ανέργου από την επιχείρηση/οργανισμό και δεν θα καταβάλλεται οποιαδήποτε αμοιβή από την επιχείρηση/οργανισμό. Συμμετέχουσες επιχειρήσεις/οργανισμοί: Στο Σχέδιο μπορούν να συμμετέχουν Επιχειρήσεις και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Υπηρεσίες/Οργανισμοί του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, περιλαμβανομένων των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στόχος του Σχεδίου είναι η παροχή ευκαιριών πρακτικής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας σε άνεργους νέους αποφοίτους Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, Συστήματος Μαθητείας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και διετούς διάρκειας με σκοπό τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους με την παράλληλη παροχή δυνατότητας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς να αξιοποιήσουν κατάλληλο δυναμικό. Η διάρκεια των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής πείρας καθορίζεται στους 6 (έξι) μήνες (26 εβδομάδες). Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΑνΑΔ από τις 15/6/2015 μέχρι τις 31/8/2015.

4 Σελίδα 4 Σχεδίου Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ανακοινώνουν νέα προκήρυξη του Σχεδίου Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς. Σκοπός του Σχεδίου: Σκοπός του Σχεδίου είναι η παροχή ευκαιριών απόκτησης εργασιακής πείρας σε άνεργους νέους πτυχιούχους για βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους με την παράλληλη παροχή δυνατότητας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς να αξιοποιήσουν προσοντούχο δυναμικό. Άνεργοι νέοι πτυχιούχοι συμμετέχοντες στο Σχέδιο: Στο Σχέδιο μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι νέοι πτυχιούχοι, οι οποίοι έχουν γεννηθεί από την 1η Αυγούστου 1980 και μετά και οι οποίοι δεν διαθέτουν πείρα σχετική με τα ακαδημαϊκά τους προσόντα πέραν των 3 μηνών. Οι πτυχιούχοι θα τοποθετούνται σε επιχειρήσεις/οργανισμούς, για περίοδο 6 μηνών (26 εβδομάδων), με στόχο την απόκτηση εργασιακής πείρας σε θέσεις σύμφωνα με τον κλάδο σπουδών και τις επιλογές του κάθε ανέργου. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης θα καταβάλλεται στους πτυχιούχους από την ΑνΑΔ επίδομα κατάρτισης ύψους 125 την εβδομάδα. Πρόσθετα, θα καταβάλλονται εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας. Η τοποθέτηση δεν αποτελεί εργοδότηση του πτυχιούχου από την επιχείρηση/οργανισμό και δεν θα καταβάλλεται οποιαδήποτε αμοιβή από την επιχείρηση/οργανισμό. Συμμετέχουσες επιχειρήσεις/οργανισμοί: Στο Σχέδιο μπορούν να συμμετέχουν Επιχειρήσεις και Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Υπηρεσίες/Οργανισμοί του Δημοσίου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, περιλαμβανομένων των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προϋποθέσεις συμμετοχής και διαδικασίες του Σχεδίου: Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλεξιμότητας για συμμετοχή στο Σχέδιο των άνεργων νέων πτυχιούχων, καθώς και των επιχειρήσεων/οργανισμών φαίνονται στο έγγραφο «Βασικές Πληροφορίες» για το συγκεκριμένο Σχέδιο στην ιστοσελίδα της ΑνΑΔ στη διεύθυνση: Υποβολή Αιτήσεων για Συμμετοχή στο Σχέδιο: Αιτήσεις από άνεργους νέους πτυχιούχους και από επιχειρήσεις/οργανισμούς μπορούν να υποβάλλονται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της ιστοσελίδας της ΑνΑΔ στη διεύθυνση από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2015.

5 Σελίδα 5 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ «Διαχείριση Ισότητας στο χώρο εργασίας» Η εταιρεία Cablenet Communication System Ltd διοργάνωσε σεμινάρια διαχείρισης ισότητας των φύλων στο χώρο εργασίας, για όλο το προσωπικό της, στα πλαίσια της διαδικασίας πιστοποίησης της ως Εργοδότης Ισότητας. Τα εργαστήρια υλοποίησε το ΚΕΣΕΑ, με τους εξειδικευμένους σε θέματα ισότητας συμβούλους του. Στόχοι του εργαστηρίου: o Να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τη νομική διάσταση του θέματος της ισότητας των δύο φύλων. o Να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτογνωσία για τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές τους προς το αντίθετο φύλο. o Να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της ισότητας στο χώρο εργασίας. o Να γνωρίσουν ποιες είναι οι σωστές και ποιες οι λανθασμένες προσεγγίσεις σε θέματα ισότητας σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο στο πεδίο αυτό. Σημασία της Διαχείρισης της Ισότητας στο χώρο εργασίας για εργοδότες και εργαζόμενους Η Διαχείριση της Ισότητας αποτελεί μια καλή πρακτική από έναν οργανισμό που προσθέτει στη θετική του εικόνα προς τους πελάτες του, αλλά και προς το προσωπικό του. Πέραν από τη νομική διάσταση που επηρεάζει έναν οργανισμό, υπάρχει και οι κοινωνική διάσταση, η οποία επηρεάζει εσωτερικά το προσωπικό του οργανισμού σε θέματα παραγωγικότητας. Όταν μία εταιρεία εφαρμόζει πρακτικές ισότητας δίνει το μήνυμα ότι χειρίζεται δίκαια το προσωπικό της και αξιοκρατικά. Αυτό αποτελεί κίνητρο για το ίδιο το προσωπικό, για καλύτερη απόδοση και αύξηση της παραγωγικότητας. Προς υποψήφιους ενδιαφέρομενο`υς, το ίδιο μήνυμα λειτουργεί για να προσελκύσει περισσότερους όταν προκυρήσσεται μία θέση εργασίας, δίνοντας την πολυτέλεια στην εταιρεία να επιλέξει ανάμεσα στους καλύτερους.

6 Σελίδα 6 «Βελτίωση διαδικασιών με τη μέθοδο DMAIC» Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με το ΚΕΣΕΑ ΛΤΔ διοργάνωσαν για τους 8 Δήμους μέλη της ΑΝΕΛ, σειρά εργαστηριών με τα εξής θέματα: «Βελτίωση διαδικασιών με την μέθοδο DMAIC» «Χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά προγράμματα» «Εξισορρόπηση επαγγελματικής προσωπικής ζωής: Διαχείριση άγχους». Σκοπός του πρώτου εργαστηρίου, ήταν η απόκτηση γνώσεων και εργαλείων για βελτίωση διαδικασιών σε ένα οργανισμό μέσα από τη χρήση κυρίως της μεθοδολογίας DMAIC. Το εργαστήρι κάλυψε τα ακόλουθα θέματα: Τι εννοείται με την βελτίωση διαδικασιών Τι είναι η μεθοδολογία DMAIC και τα οφέλη της εφαρμογής της Πως εφαρμόζεται η μεθοδολογία στη βελτίωση διαδικασιών Τα χαρακτηριστικά των τμημάτων του κύκλου DMAIC Εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά την εφαρμογή της μεθοδολογίας Να οργανώνουν εργαστήρια βελτίωσης διαδικασιών Να εκτιμούν τη σημασία της δημιουργίας μιας κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης και να επικοινωνούν τις αλλαγές που απαιτούνται για την επίτευξη των αλλαγών Να επαληθεύουν την αποτελεσματικότητα των βελτιωτικών αλλαγών που εφαρμόζουν Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε διευθυντές και άτομα με εποπτικό ρόλο και ευθύνης για ομάδες ατόμων ή τμήματα στον οργανισμό.

7 Σελίδα 7 Χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά Προγράμματα Το δεύτερο εργαστήρι το οποίο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, είχε σκοπό την παροχή πληροφοριών προς τους Δήμους για τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδοτήσεων και τους τρόπους άντλησης κονδυλίων από ευρωπαϊκά προγράμματα. Το εργαστήριο αυτό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με: Είδη προγραμμάτων o Ανταγωνιστικά προγράμματα ΕΕ o Συγχρηματοδούμενα προγράμματα ΕΕ o Μηχανισμοί ΕΟΧ/Νορβηγίας και Ελβετίας o Εθνικά σχέδια κινήτρων Βασική ορολογία προγραμμάτων Τρόποι ετοιμασίας αιτήσεων Κτίσιμο δικτύων Υλοποίηση και οικονομική διαχείριση ευρωπαϊκών έργων-βασικές Αρχές Κανόνες δημοσιότητας Το εργαστήρι αυτό απευθυνόταν σε στελέχη που με έμμεσο ή άμεσο τρόπο έρχονται σε επαφή με Ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε στην ετοιμασία προτάσεων, είτε στην υλοποίηση.

8 Σελίδα 8 Εξισορρόπηση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής: Διαχείριση Άγχους Πρόκειται για το τρίτο εργαστήρι το οποίο διοργανώθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας του ΚΕΣΕΑ με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της ΑΝΕΛ, στις 23 Ιουνίου Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε για το συγκεκριμένο θέμα, έγινε επανάληψη του εργαστηρίου αυτού την 1 η και στις 22 Ιουλίου Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η απόκτηση τεχνικών για τη διαχείριση του άγχους, προς επίτευξη της εξισορρόπησης της επαγγελματικής με την ιδιωτική ζωή. Η ανάγκη αυτή προκύπτει από τις έντονες αναταραχές και αλλαγές που έχουν επέλθει στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια κι έχουν φέρει ως αποτέλεσμα την αύξηση του άγχους στους εργαζόμενους, πολλές φορές εις βάρος της προσωπικής τους ζωής. Απευθύνεται σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν αυξημένα καθήκοντα και ως συνέπεια πρόσθετη πίεση. Στόχοι εργαστηρίου είναι η επιμόρφωση σχετικά με: Τις αιτίες και τα συμπτώματα του στρες. Τις ψυχολογικές και σωματικές επιδράσεις που έχει το στρες στη ζωή μας Διατήρηση του στρες τους σε επίπεδα που επιτρέπουν την παραγωγικότητα στην προσωπική και επαγγελματική ζωή Πρακτικές τεχνικές αντιμετώπισης του στρες, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και εργασίας

9 Σελίδα 9 ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ Προσωπικές Συναντήσεις «Europass» Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΣΕΑ) Ltd και η εταιρεία KPMG Ltd συνεχίζουν την υλοποίηση του έργου «Οργάνωση και Υλοποίηση Ενημερωτικών Συναντήσεων/Εργαστηρίων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Europass». Στα πλαίσια του έργου αυτού διοργανώνονται εργαστήρια για τη δημιουργία βιογραφικού τύπου Europass και παρέχεται ατομική συμβουλευτική βελτίωσης του βιογραφικού σημειώματος. Είσαι νέος/νέα και χρειάζεται καθοδήγηση για τη δημιουργία του Βιογραφικού σου; Έχεις αγανακτήσει να στέλνεις βιογραφικά και να μην έχεις θετική ανταπόκριση; Θα ήθελες το βιογραφικό σου να είναι πιο ελκυστικό, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες διεκδίκησης κάποιας θέσης εργασίας; Έχεις ήδη δημιουργήσει το Βιογραφικό σου και χρειάζεσαι συμβουλές βελτίωσης του; Χρειάζεσαι κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου και τα προσόντα σου στο βιογραφικό σου; Αν η απάντηση σε ένα από αυτά είναι ΝΑΙ τότε μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας είτε για να συμμετέχεις σε εργαστήρι είτε για την διευθέτηση συνάντησης με έμπειρους συμβούλους, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

10 Σελίδα 10 Επαγγελματικός Προσανατολισμός Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποτελεί μια προσωπική εμπειρία ενδοσκόπησης των ιδιαίτερων στοιχείων που κρύβει μέσα του ο κάθε νέος και νέα. Απευθύνεται σε μαθητές, υποψήφιους σπουδαστές αλλά και νέους πτυχιούχους που έχουν όραμα για μια καταξιωμένη επαγγελματική πορεία βάσει σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων αλλά και της τρέχουσας ανάγκης στον τομέα της αγοράς εργασίας. Οι σύμβουλοι μας με την επαρκή πανεπιστημιακή κατάρτιση και την πολύχρονη πείρα στη συμβουλευτική ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές ομάδες, στοχεύουν στον εντοπισμό των επαγγελματικών κατευθύνσεων που ταιριάζουν στον συγκεκριμένο νέο, πολλαπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις δυνατότητες του για μια επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση. Τα προγράμματα του ΚΕΣΕΑ παρέχουν 3 ειδών υπηρεσίες: 1. Διάγνωση μέσω του ψυχομετρικού εργαλείου 2. Συμβουλευτική 3. Πληροφόρηση Μέσω των υπηρεσιών μας στοχεύουμε στη διερεύνηση των τεσσάρων βασικών στοιχείων του ατόμου που συμβάλλουν καθοριστικά στη σχέση του ανθρώπου με την επιλογή επαγγέλματος: i. Την προσωπικότητα του ατόμου (δηλαδή τί ταιριάζει στο άτομο) ii. Τα ενδιαφέροντα (τι θα του άρεσε να κάνει) iii. Τις ικανότητας και δεξιότητες του ατόμου (τι είδους εργασίες θα μπορούσε να εκτελέσει με εύκολα και αποτελεσματικά) iv. Τις αξίες του ατόμου (τι είναι σημαντικό να παίρνει από την εργασία) Αποφάσισα Θα γίνω γιατρός.. Παίρνω τα απαραίτητα και έτοιμος για χειρουργείο..!

11 Σελίδα 11 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ Άγχος Γιατί σε μένα..? Έχω να πάω στη δουλειά, να μαγειρέψω, να καθαρίσω, να πάω τα παιδιά για φροντιστήριο Ωχ λεφτά δεν κρατώ.. Χρειάζομαι υλικά για το βραδινό φαγητό.. Θα μου δώσει ο άντρας μου Μα μόλις απολύθηκε από τη δουλειά Ο διευθυντής μου με ψάχνει.. Είμαι στο γιατρό με το παιδί.. Θέλει επείγον ένα τηλέφωνο από την ατζέντα που κρατά.. Ξέχασα να μάθω όλα τα τηλέφωνα απέξω.. μόνο μέχρι το «Κ» έμαθα Θα περάσω από εκεί Τελικά μηχανικέ πόσες μέρες θα κρατήσεις το αυτοκίνητο; Δεν ξεκινάει ακόμη?? Τουλάχιστο θα ψηλώσω αύριο και θα βγάλω μαλλιά?? Ουφ Δεν παλεύεται το άγχος μου Μήπως χρειάζομαι βοήθεια.

12 Σελίδα 12 Στις μέρες μας, καλούμαστε να αναλάβουμε ολοένα και περισσότερες υποχρεώσεις, ρόλους και καθήκοντα, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μερίδιο της κοινωνίας μας να πάσχει από διαταραχές άγχους, ήπιας ή σοβαρής μορφής. Είναι το άγχος άραγε η κατάρα της εποχής μας..? Οι επόμενες γενιές πως θα αντέξουν.. Θα έχει απομείνει κάτι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.. οικονομία, αξίες, ιδανικά. Ας δούμε λίγο σε περασμένες δεκαετίες όπου υπήρχαν πραγματικοί κίνδυνοι κατά την επιβίωση των ανθρώπων, π.χ. άγρια ζώα, πως λειτουργούσε το άγχος Η ψυχολογική αυτή αντίδραση προετοίμαζε τον οργανισμό σωματικά (ενδυνάμωση μυών καρδίας, τέντωμα μυών, αύξηση της αδρεναλίνης και της πίεσης στο αίμα, διαστολή της κόρης των ματιών κ.ά) για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Επομένως η εκδήλωση της αντίδρασης σε φυσιολογικά επίπεδα αποτελεί ένα μηχανισμό προστασίας του οργανισμού για την άμεση αντιμετώπιση των απειλητικών καταστάσεων. Όμως οι απαιτήσεις της σημερινής εποχής έχουν διογκώσει την αντίδραση αυτή με αποτέλεσμα να καταλήγουμε στο παθολογικό άγχος με σημαντικές ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις. Δηλαδή, ενώ ο κίνδυνος φαίνεται να υποχωρεί και να εξασθενεί ο οργανισμός συνεχίσει να βρίσκεται σε ενεργοποίηση αναμένοντας μια νέα πιθανή στρεσογόνα κατάσταση. Υπάρχει κάτι που μπορεί να εξαλείψει το άγχος; Το άγχος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξαλειφθεί από τον οργανισμό, εφόσον βρισκόμαστε σε διαρκή εξέλιξη μ α ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον κάθε φορά ποικίλουν. Επομένως ως μηχανισμός προστασίας δεν μπορεί να επαλειφθεί.. Τότε τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό; Να το διαχειριστούμε..! Μικρές και απλές πρακτικές διαχείρισης άγχους: Απόσπασε την προσοχή από τις δυσάρεστες σκέψεις Μοιράσου τα συναισθήματα σου με φίλους/συγγενείς/σύμβουλο Γράψε το πώς αισθάνεται για την στρεσογόνα κατάσταση Ένταξε στο πρόγραμμα σου μια δραστηριότητα που σε ευχαριστεί Αναγνώρισε στον εαυτό σου το δικαίωμα να πει όχι Κάνε χρονοδιάγραμμα του προγράμματος σου και διαχειρίσου αποτελεσματικά της δραστηριότητες Διατήρησε ένα υγιή τρόπο ζωής, με σωστή διατροφή και γυμναστική Χρησιμοποίησε Τεχνικές Χαλάρωσης Ελένη Σαββίδου, Ψυχολόγος

13 Σελίδα 13 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Χορηγός στη θεατρική παράσταση: «Μήδεια Ο Σπαραγμός της Ανατολής Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, το ΚΕΣΕΑ, προσφέρει στον πολιτισμό και θα είναι χορηγός στη θεατρική παράσταση «Μήδεια Ο Σπαραγμός της Ανατολής». Μια παράσταση που επιχειρεί να αναδείξει την ακραία σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της Ανατολής και στον κόσμο της Δύσης, έτσι όπως με σοφή δεξιότητα, την καταγράφει ο Ευριπίδης στην ομώνυμη τραγωδία του. Ο ορθολογισμός τους Δυτικού κόσμου, που μέχρι και σήμερα χαρακτηρίζεται από πράξεις συμφέροντος και που ο έρωτας συνδυάζεται με το συμφέρον προσωποποιείται στον γοητευτικό Έλληνα Ιάσωνα. Η Ανατολή, από την άλλη, ενσαρκώνεται στο πρόσωπο της εξωτικής, βάρβαρης Μήδειας, της γυναίκας που τα αισθήματα και οι πράξεις της έχουνε ρίζες αρχέγονες, χθόνιες, απόλυτα ανορθολογικές και εντέλει καταστροφικές. «Δεν έχω λόγο να ζω» λέει η Μήδεια όταν παίρνει την απόφαση να πραγματοποιήσει το φρικτό έργο της «Γιατί δεν έχω πατρίδα, γιατί δεν έχω σπίτι γιατί δεν έχω οδό να ξεφύγω από την κακιά μου μοίρα» Και ακριβώς το ίδιο λένε και οι σύγχρονες παλαιστίνιες βομβίστριες αυτοκτονίας, που είτε ζώνονται οι ίδιες τα εκρηχτικά, είτε ζώνουν με αυτά τα παιδιά τους πραγματοποιώντας τις αυτοκαταστροφικές και θανατηφόρες ενέργειες τους. Στην παράσταση, ο λόγος της Μήδειας αντιπαρατίθεται με το λόγο των γυναικών αυτών έτσι όπως καταγράφεται στο βιβλίο της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Μπάρμπαρα Βίκτορ με τίτλο «Ο στρατός των Ρόδων». Συντελεστές Σκηνοθεσία Δραματουργική επιμέλεια: Δέσποινα Γκάτζιου Ηθοποιοί: Σοφία Καλλή, Αιμίλιος Χειλάκης Βίντεο: Δώρα Μασκλαβάνου Φωτισμός: Άγκελ Πέτκωφ

14 Σελίδα Σελίδα 14 8 ΕΝΤΥΠΟ Κέντρο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Λτδ Διεύθυνση: Νήσου 11, 2540 Δάλι Τηλέφωνο: Φαξ: Ιστοσελίδα:

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠ ΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ)

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠ ΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠ ΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Συγχρηματοδοτού μενα Προγράμματα. Σχέδιο Ενίσχυσυης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Σχέδιο Ενίσχυσης

Διαβάστε περισσότερα

Καλή Νέα Χρονιά!!! ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες,

Καλή Νέα Χρονιά!!! ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες, ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Συγχρηματοδοτού μενα Προγράμματα Σχέδιο: Επιχειρηματικής Καινοτομίας Σχέδιο: Δημιουργική Ευρώπη Σχέδιο: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ)

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Σχέδιο Παροχής κινήτρων για την εργοδότηση άνεργων Πιστοποίηση Επιχειρήσεων για την ισότητα Φύλων στο εργασιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Δικαιώματα και Υποχρεώσεις ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Δικαιώματα και Υποχρεώσεις ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δικαιώματα και Υποχρεώσεις ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδες 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ... 1-4 1.1. Πρόλογος...

Διαβάστε περισσότερα

TEFNFE- A NEW CHANCE / Training Educators for Non-Formal Education

TEFNFE- A NEW CHANCE / Training Educators for Non-Formal Education TEFNFE- A NEW CHANCE / Training Educators for Non-Formal Education ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ: - EIΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΜΗ ΤΥΠΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Συγγραφείς: Lubica Cerna, Άννα Πηλαβάκη, Rumen Valchev

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το ΣΥΜΒΟΥΛΟ

Οδηγός για το ΣΥΜΒΟΥΛΟ Οδηγός για το ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Οδηγός για το ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2012 Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Υπηρεσία Συμβουλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Η Κυπριακή Επιχείρηση στον τοµέα της ιαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων

Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Η Κυπριακή Επιχείρηση στον τοµέα της ιαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων Α.Τ.Ε.Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η Κυπριακή Επιχείρηση στον τοµέα της ιαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων έσποινα Φωτίου 3185 Πτυχιακή Εργασία για την λήψη του Πτυχίου Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ/ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ/ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ/ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Μη Τυπικής Μάθησης KOKEN 2014

Προγράμματα Μη Τυπικής Μάθησης KOKEN 2014 2014 15 Προγράμματα Μη Τυπικής Μάθησης Ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας στα πλαίσια των ευκαιριών επιμόρφωσης προσφέρει στα μέλη του σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα που προτείνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ EQUAL ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ EQUAL ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ EQUAL ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006 Ιούνιος 2007 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Τροποποίηση των Γενικών

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Α εξάμηνο 2014 Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ» Οδυσσέως Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων ΤΚ 67100 Ξάνθη Τηλ.: 25410-29282, Fax: 25410-62086 Πράξη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥNΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑνΑΔ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Μάρτιος 2009 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ 2 Παρουσίαση της Πράξης Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Α ν Α Δ 2 0 1 5

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Α ν Α Δ 2 0 1 5 Σ Τ Ο Χ Ο Ι Α ν Α Δ 2 1 5 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΙΟΥNΙΟΣ 214 ISSN 1986-82Χ Διεύθυνση: Αναβύσσου 2, 225 Στρόβολος Τ.Θ. 25431, 1392 Λευκωσία Τηλέφωνο: +357

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ρόλος των Ψυχομετρικών Τεστ και της Συνέντευξης

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών 1 Ο παρόν Οδηγός Προσέγγισης Εθελοντών αποτελεί προϊόν της Δράσης 14 του Υποέργου ΙΙ του Έργου ΑΛΚΗΣΤΙΣ, το οποίο υλοποιείται από το «Δίκτυο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Με την αξιοπιστία του ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ_ΤΕΥΧΟΣ #7 / Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Με την αξιοπιστία του ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ_ΤΕΥΧΟΣ #7 / Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 Με την αξιοπιστία του ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ_ΤΕΥΧΟΣ #7 / Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 32 Σελίδες με πληροφορίες και άρθρα για όσους επιθυμούν να πάρουν ξανά τη ζωή στα χέρια τους 25.000 Αντίτυπα Όλα ΔΩΡΕΑΝ Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός Διαχείρισης Σταδιοδρομίας» Τίτλος Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ. Τ.Ε.Ι. Πειραιά» με κωδικό MIS 299929

Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός Διαχείρισης Σταδιοδρομίας» Τίτλος Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ. Τ.Ε.Ι. Πειραιά» με κωδικό MIS 299929 ISBN: 978-960-99431-6-1 ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2013 Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός Διαχείρισης Σταδιοδρομίας» Τίτλος Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ. Τ.Ε.Ι. Πειραιά» με κωδικό MIS 299929 Υπεύθυνος Πράξης: Δρ Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Εργαλείο Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον στα πλαίσια του Έργου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ. από το ικαιούχο/α.σ

ΣΧΕ ΙΟ. από το ικαιούχο/α.σ ΣΧΕ ΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ Ι ΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων οµάδων ήµων Αγρινίου, Θέρµου και Ξηροµέρου, περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» από το ικαιούχο/α.σ «ίκτυο Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Αικατερίνη Κεδράκα Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Νεανική. Mobilize Youth Employability Initiative ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Νεανική. Mobilize Youth Employability Initiative ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Νεανική Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα Mobilize Youth Employability Initiative ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 04-05 Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ MOBILIZE YOUTH EMPLOYABILITY IN GREECE 06-07 Πρόλογοι 08-09 Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ευρώπη: Κύπρος 2011

Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ευρώπη: Κύπρος 2011 Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ευρώπη: Κύπρος 2011 Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ευρώπη Κ ύ π ρ ο ς 2 0 1 1 ISBN 978-9963-43-948-5 Υπεύθυνος Λειτουργός Γιάννα Κορέλλη, Λειτουργός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑΔΑ Α1

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Κ.Π.Σ. ΜΟΝΑΔΑ Α1 Το παρόν εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 7 «Σχεδίαση και εφαρμογή εξειδικευμένης εκπαίδευσης» της Πράξης «Δημιουργία γραφείων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας» (Γ ΚΠΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Προγραμματισμού. Μονάδα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

Γραφείο Προγραμματισμού. Μονάδα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Οδηγός Καλών Πρακτικών Διαχείριση της ΚΠ EQUAL : Το Γραφείο Προγραμματισμού είναι η Διαχειριστική Αρχή της ΚΠ EQUAL στην Κύπρο. Η Μονάδα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

"Encouraging Corporate Best Behavior" Α ν ά π τ υ ξ ης Ε.Κ.Ε.

Encouraging Corporate Best Behavior Α ν ά π τ υ ξ ης Ε.Κ.Ε. "Encouraging Corporate Best Behavior" Οδηγός Α ν ά π τ υ ξ ης Ε.Κ.Ε. ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 Σύνταξη και Επιμέλεια Οδηγού ΕΚΕ: Ένωση Εταιρειών CMR CYPRONETWORK MARKETING RESEARCH LTD - ΜΕDA Ανώνυμη Εταιρεία Επικοινωνίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ

ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΗΠΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ENTRANCE

Διαβάστε περισσότερα

MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY. Back to Index

MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY. Back to Index MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY 1 Οι πληροφορίες που αναφέρονται σ αυτό τον Οδηγό Σπουδών έχουν σχέση με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται κατά το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση των Επιδράσεων του Σχεδίου Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (2013)

Αξιολόγηση των Επιδράσεων του Σχεδίου Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (2013) Αξιολόγηση των Επιδράσεων του Σχεδίου Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Πτυχιούχων για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (013) Α Ξ Ι Ο Λ Ο Γ Η Σ Η Τ Ω Ν Ε Π Ι Δ Ρ Α Σ Ε Ω Ν Τ Ο Υ Σ Χ Ε Δ Ι

Διαβάστε περισσότερα