Από για μετάβαση στην Ελβετία για επίσκεψη στο ΕΤΗ της Ζυρίχης και παρακολούθηση του ετήσιου Συνεδρίου των Σηράγγων στην Λουκέρνη.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Από 01.06.11 15.07.11 για μετάβαση στην Ελβετία για επίσκεψη στο ΕΤΗ της Ζυρίχης και παρακολούθηση του ετήσιου Συνεδρίου των Σηράγγων στην Λουκέρνη."

Transcript

1 Ελβετία Προηγούμενη συνεργασία o Με το Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ETH) έχουμε ερευνητική συνεργασία με την Καθηγήτρια Sarah Springman και τον Dr. Jan Laue που είχαν ως αποτέλεσμα 4 ανακοινώσεις σε συνέδρια (2 στο 7th International Conference on Physical Modelling in Geotechnics (ICPMG 2010, Zűrich), και 2 στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωτεχνικής & Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής, Βόλος 2010.) o Κατά το ακαδημαϊκό έτος , η Υποψήφια Διδάκτορας του ΕΜΠ Ελένη Καπόγιαννη, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ, με υποτροφία της Ελβετικής Κυβέρνησης διεξήγαγε έρευνα απαραίτητη για τη διατριβή της στον γεωτεχνικό φυγοκεντριστή του ΕΤΗ. Σημειωτέον, ότι η Ελένη Καπόγιαννη υποστηρίχθηκε για την έρευνά της επί τρία χρόνια από το Geosynthetics Institute (GSI) ως μία από τους υποτρόφους του. Συνέδριο Σηράγγων στη Λουκέρνη o Στη Λουκέρνη διεξάγεται το ετήσιο συνέδριο σηράγγων το οποίο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον λόγω των σημαντικών υπογείων έργων που κατασκευάζονται στην Ελβετία όπως οι μεγάλες σήραγγες βάσης των Άλπεων μήκους έως και 57 km αλλά και οι μεγάλης δυσκολίας οδικές και σιδηροδρομικές σήραγγες σε αστικό περιβάλλον. Εξάλλου, στη θεματολογία περιλαμβάνονται σήραγγες από την Γερμανία και Ιταλία. Κατά τα έτη 2005 και 2006 είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω το συνέδριο ως συνοδός Καθηγητής του μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΜΠ «Σχεδιασμός και κατασκευή υπογείων έργων» με υπεύθυνο τον Καθηγητή Π. Μαρίνο. Η επίσκεψή μου στη Ζυρίχη θα μου έδινε την ευκαιρία να παρακολουθήσω και το συνέδριο του Αλληλογράφησα με την Sarah Springman και τον Jan Laue και ρύθμισα τις ημερομηνίες ώστε να παρακολουθήσω και το Συνέδριο σηράγγων στη Λουκέρνη. Από για μετάβαση στην Ελβετία για επίσκεψη στο ΕΤΗ της Ζυρίχης και παρακολούθηση του ετήσιου Συνεδρίου των Σηράγγων στην Λουκέρνη. 1 Ιουνίου. Ζυρίχη. Είχα επικοινωνία με τον Dr. Jan Laue για το πρόγραμμα της επίσκεψης. Είχαν φροντίσει για γραφείο, λογαριασμό βιβλιοθήκης με πλήρη πρόσβαση στις πλουσιότατες βιβλιογραφικές πηγές του ΕΤΗ, προσωπική σελίδα και ηλεκτρονική διεύθυνση και έκδοση Κάρτας Ακαδημαϊκού επισκέπτη. 6 Ιουνίου, ETH. Πρώτη ουσιαστικά ημέρα στο ΕΤΗ. Εγκατάσταση σε γραφείο, ενεργοποίηση κωδικών και χορήγηση κάρτας επισκέπτου. Ευθύς εξαρχής έγινε φανερό ότι η παραμονή μου στο

2 ΕΤΗ θα μου εξασφάλιζε πρόσβαση σε πλουσιότατες βιβλιογραφικές πηγές. 7-8 Ιουνίου. Μετάβαση στην Λουκέρνη για την παρακολούθηση του ετήσιου Συνεδρίου Σηράγγων. Βασικό θέμα του Συνεδρίου Logistik im Untertagbau. Λογιστική (Υλικοτεχνική υποστήριξη) υπογείων έργων. Οι διαλέξεις του Συμποσίου είχαν θεματολογία βασισμένη σε σημαντικά υπόγεια έργα σε αστικό περιβάλλον. A. Belloli, Back-up systems. Conceptual designs in TBM and conventional headings". Εκσκαφή με μηχανικά μέσα (TBM) και με συμβατικές μεθόδους. P. Rufer, Belt conveyors. Μεταφορά υλικών με μεταφορικές ταινίες. H. Stadelman, T. Gal, Supply and disposal concepts for bulk materials. The Weinberg Tunnel of the Zurich Cross Rail: An inner-city site with space at a premium. Προμήθεια και απόθεση ογκοδών υλικών στη σήραγγα Weinberg της Ζυρίχης. M. Frauenlob, Rail Tunnels. Logistics for refurbishing projects of rail tunnels. Λογιστική ανακαίνισης σιδηροδρομικών σηράγγων F. Koch, M. Neidhart, All-in Reconstruction, Cityring Lucerne. Site logistics, safety and communication the essential factors in success. Η περίπτωση της σήραγγας της διερχόμενης κάτω από τον ποταμό Reuss του δακτυλίου της Λουκέρνης. Τα Πρακτικά έχουν εκδοθεί σε Τόμο και σε CD και είναι στη διάθεση των συναδέλφων και των νέων ερευνητών. 9 Ιουνίου, επιστροφή στην Ζυρίχη. Εκτεταμένη ενημέρωση βιβλιογραφίας από Περιοδικά, Πρακτικά Συνεδρίων και Βιβλία. Συνεργασία με Jan Laue για τον φυγοκεντριστή. Συνεργασία με Καθηγήτρια Sarah Springman και πρότασή της για παρουσίαση σεμιναριακής διάλεξης από μέρους μου. Υπέδειξα ως θέμα το Complexity and Geotechnics. Στο Παράρτημα VIII παρατίθενται οι διαφάνειες της παρουσίασης. Κατά την διαμονή μου στην Ζυρίχη είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συνεργασθώ με απόφοιτους του ΕΜΠ που συνεχίζουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΕΤΗ. Συγκεκριμένα είχα συναντήσεις με την Κλειώ Αφεντουλίδου που φοίτησε στο μεταπτυχιακό των Φυσικών Κινδύνων και τον Γρηγόρη Αναγνωστόπουλο που εκπονεί την Διδακτορική του διατριβή στο αντικείμενο της επίδρασης των βροχοπτώσεων στις κατολισθήσεις.

3 Κατά το διάστημα 1 ης έως και 20 ης Ιουνίου είχα συνεχή συνεργασία με τους συνεργάτες μου της ερευνητικής Ομάδας της πρότασης του ΘΑΛΗ για την υποβολή της δεύτερης και τελικής φάσης του Προγράμματος. Στις 28 Ιουνίου παρακολούθησα τις παρουσιάσεις των 15 τελειοφοίτων για τον τίτλο Master από τις 7:15 έως 17:45. Στις 29 Ιουνίου συμμετείχα στην σύσκεψη για την αξιολόγηση και βαθμολογία. Το πρόγραμμα των προφορικών εξετάσεων για τον τίτλο Master of Science:

4 1Ιουλίου, SuAt Symposium on Computation for Sustainable Architecture and Urbanism. Την 1 η Ιουλίου παρακολούθησα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον Συμπόσιο, οργανωμένο από την Αρχιτεκτονική του ΕΤΗ με θέμα την βιώσιμη Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία. Στόχος του Συμποσίου: «The aim of the first symposium on computation for sustainable architecture and urbanism is to discuss information-based approaches that augment design processes and decisions towards sustainable buildings and cities. To increase the impact it is important to develop methods and strategies that go beyond mere imagery, to identify fields where information technologies can contribute towards a more sustainable building stock». Σύντομη περιγραφή των διαλέξεων: Prof. Dr. Arno Schlueter Πλανητική θέρμανση, εκπομπή CO2, Ολοκληρωμένες λύσεις, Συστημική θεώρηση, Πολυπλοκότητα, Εξελικτικός Αστικός σχεδιασμός. Fraser, Singapore. : Από τον σχεδιασμό με βάση το κτήριο στον σχεδιασμό με βάση τον πολίτη. Γενικευμένη και εξελικτική σχεδίαση. Κυψελλωτά αυτόματα, αυτο-οργανούμενα συστήματα με εμφυτευμένους αισθητήρες και υπολογισμούς. Αλληλεπίδραση με τον χρήστη και καταγραφή περιβαλλοντικής απόκρισης με αισθητήρες. Ενεργητικός σχεδιασμός (κτήριο στο Λονδίνο), Ομιλούσες πόλεις, σχεδιασμός πολύπλοκων αστικών συστημάτων,. Robinson, Nottingham Univ. Βιώσιμα κτήρια, Αστικός ενεργειακός σχεδιασμός, CitySim 2006, Ροή ενέργειας και ύλης στην πόλη. Ζυρίχη: η πόλη των 2 kw. Προσομοίωση ευφυούς δικτύου. Εμφυτευμένη ευφυΐα. Bodenmann, ETH. SustainCity. Προώθηση μοντέλων αλληλεπίδρασης επίγειων μεταφορικών συστημάτων στην Ευρώπη. 4 Ιουλίου, Complexity and Geotechnics Στις 4 Ιουλίου παρουσίασα την διάλεξή μου με θέμα «Πολυπλοκότητα και Γεωτεχνική» στην αίθουσα Σεμιναρίων του Γεωτεχνικού Τομέα.

5 5 Ιουλίου, IS-AGTG. Κρίση άρθρου για το Διεθνές Συμπόσιο. 5 Ιουλίου, Centrifuge Laboratory. Επίσκεψη στο εργαστήριο και εκτεταμένη παρουσίαση της έρευνας που διεξάγεται. Σημειωτέον ότι σε αυτό το εργαστήριο διεξήχθη έρευνα από την ΥΔ του ΕΜΠ κα Έλενα Καπόγιαννη στα πλαίσια του διδακτορικού της που είχε ως αποτέλεσμα δύο δημοσιεύσεις σε διεθνές Συνέδριο και δύο σε Πανελλήνιο Συνέδριο, από κοινού με τους Συναδέλφους του ΕΤΗ. 6 Ιουλίου, Samuel Paikowsky. Στις 6 Ιουλίου έφθασε ο Καθηγητής Samuel Paikowski ό τις ΗΠΑ ως επισκέπτης, ο οποίος με βοήθησε να έχω πρόσβαση σε βιβλιογραφικές πηγές απαραίτητες για την κρίση άρθρων σε Διεθνές Συμπόσιο. 7 Ιουλίου, Puzrin. Είχα την ευκαιρία να συνεργασθώ με το Καθηγητή Puzrin, τον οποίο είχα συναντήσει στην Κύπρο κατά την εκλογή στο ΤΕΠΑΚ. Με ενημέρωσε για τις καινοτόμες μεθόδους παρακολούθησης πρανών για πρόληψη κατολισθήσεων. Συζητήσαμε για δυνατότητες συνεργασίας. Η έρευνα του

6 Καθηγητή Puzrin σε αυτό το αντικείμενο προωθείται μέσω του προγράμματος MARMOTA. 12 Ιουλίου, Michael Iten, MARMOTA project. Στις 12 Ιουλίου επισκέφθηκα τους χώρους όπου διεξάγεται έρευνα για το πρόγραμμα MARMOTA. Είχα συνάντηση και ενημέρωση από τον υπεύθυνο του προγράμματος Dr. M. Item. 13 Ιουλίου, E. Chatzi. Στις 13 Ιουλίου συνάντησα την Ε. Χατζή, Επίκουρη Καθηγήτρια στο ΕΤΗ και απόφοιτο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Η Ε. Χατζή ειδικεύεται, επίσης, σε θέματα παρακολούθησης της συμπεριφοράς κατασκευών και με ενημέρωσε για την έρευνά της. 14 Ιουλίου, Erich Pimentel, Rock Mechanics Laboratory Στις 14 Ιουλίου επισκέφθηκα το Εργαστήριο Βραχομηχανικής του ΕΤΗ. Ο Διευθυντής του εργαστηρίου Καθηγητής Γεώργιος Αναγνώστου έλειπε με εκπαιδευτική άδεια στις ΗΠΑ και σε συνεννόηση με τον Dr. E. Pimentel φρόντισε για την επίσκεψη και την ενημέρωσή μου στα ερευνητικά θέματα του εργαστηρίου. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το σημαντικότερο εργαστήριο Βραχομηχανικής από όσα έχω έως τώρα δεί. Είδα δείγματα από τις σήραγγες βάσης των Άλπεων του St. Gottard και δείγματα από τη νέα σήραγγα στο Γιβραλτάρ (σχηματισμός από κατολίσθηση μετά τον σχηματισμό της Μεσογείου). Πετρώματα από κανονικά στερεοποιημένες αργίλους με στιφρά εγκλείσματα, κατασκευή κοπτικών με διαμάντι, Στιβαρές Μηχανές δοκιμών 3 ΜΝ ηλεκτρονικός έλεγχος έως 600 kn - με τέσσερες κολώνες διαμέτρου 15 cm. Μηχανή Instron, 600 kn, με αργή επιβολή φορτίου. Παράπλευρη πίεση 20 MPa μέσω κοχλιωτού άξονα. Όλες οι εργαστηριακές διατάξεις ήσαν ειδικής σχεδίασης και όχι του εμπορίου. 15Ιουλίου, αναχώρηση.

ΕΘΝΙΚΕΣ & ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΜΕΤ

ΕΘΝΙΚΕΣ & ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΜΕΤ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΙΜΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΙΜΕΤ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΜΕΤ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟ ΟΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΙΕΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ, Η ΓΝΩΣΗ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟ ΟΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΙΕΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ, Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΟΡΑΜΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΣΗ ΕΡΓΟ ΟΤΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΙΕΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ, Η ΓΝΩΣΗ Δείτε τί κρύβεί το εξώφύλλο & κατεβαστε εκδοσείσ τού ΠανεΠίστήμίού στο κίνήτο σασ Κατεβάστε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΑΘΗΝΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 2 Πληροφορίες Επικοινωνίας Τμήμα Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

25 ÚÔÓÈ ÙÌËÌ ÌË ÓÈΈÓ. apple Ú ÁˆÁË Î È ÈÔÈÎËÛË Ù Ó ÙÔ ÎÚËÙË È ÓÔ ÚÈÔ ÙÂ Ô ÈÔ ÓÈÔ

25 ÚÔÓÈ ÙÌËÌ ÌË ÓÈΈÓ. apple Ú ÁˆÁË Î È ÈÔÈÎËÛË Ù Ó ÙÔ ÎÚËÙË È ÓÔ ÚÈÔ ÙÂ Ô ÈÔ ÓÈÔ 25 ÚÔÓÈ ÙÌËÌ ÌË ÓÈÎˆÓ apple Ú ÁˆÁË Î È ÈÔÈÎËÛË È ÓÔ ÚÈÔ ÙÂ Ô ÈÔ ÓÈÔ 24 2009 2 24 È ÓÔ ÚÈÔ ÈÔ ÓÈÔ 2009 περιεχόµενα Απονοµές.............................. 2 ραστηριότητες....................... 5 ιοικητικά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΛΛΑ Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Albert Einstein Κατεβάστε εκδόσεις του Πανεπιστήμιου στο κινητό σας Κατεβάστε την εφαρμογή του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Αρχιτέκτων μηχανικός, ΕΜΠ, Master Columbia University, New York. Διδακτορική Διατριβή, ΕΜΠ με θέμα τον συσχετισμό της ταυτότητας του κατοίκου με τον αναστοχαστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Τηλέφωνο Τμήματος: +30-210-8203314-6

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Ι Ν Σ Τ Ι Τ Ο Υ Τ Ο Μ Ε Τ Α Φ Ο Ρ Ω Ν ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ2010 ΙΑΝΟΥAΡΙΟΣ 2011

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Ι Ν Σ Τ Ι Τ Ο Υ Τ Ο Μ Ε Τ Α Φ Ο Ρ Ω Ν ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ2010 ΙΑΝΟΥAΡΙΟΣ 2011 ΕΘΝΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΈΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΉΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ Ε.Κ.Ε.Τ.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΏ Ι.ΜΕΤ. Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Ι Ν Σ Τ Ι Τ Ο Υ Τ Ο Μ Ε Τ Α Φ Ο Ρ Ω Ν ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ2010 ΙΑΝΟΥAΡΙΟΣ 2011 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Ι Ν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική & πάθος/ ηγεσία/ εξερεύνηση/ευκαιρία/ επένδυση/ομάδα/δημιουργία/ έμπνευση/πρόκληση/ανάπτυξη πλούτος/αλλαγή/φιλοδοξία/ Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013. www.aueb.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013. www.aueb.gr ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013 www.aueb.gr ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Πρύτανης Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης Αντιπρύτανης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ C O L L E G E B U L L E T I N Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 01 Μήνυμα του Προέδρου 02 Οι σταθμοί του Mediterranean College 04 H αποστολή και το όραμα 05 Προτεραιότητα στην επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 1995 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 42, 10682, ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 1995 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς

Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς ΤΕΥΧΟΣ. 100 11 06 2014 Τ ε χ ν ι κ ό Ε π ι μ ε λ η τ ή ρ ι ο Ε λ λ ά δ α ς ΕΡΓΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Θέσεις για μηχανικούς στον ιδιωτικό τομέα ΕΔΕΤ Α.Ε. Δέκα οκτώ μηχανικοί με 18μηνες συμβάσεις ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2015-2017

Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2015-2017 Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών 2015-2017 Έκδοση του Πανεπιστημίου Κύπρου Λευκωσία, Μάρτιος 2015 ISSN 1450-0698 Copyright 2015 Πανεπιστήμιο Κύπρου Παραγωγή: Γραφείο Εκδόσεων Τομέας Διεθνών Σχέσεων και Προβολής,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Χίος, Μάρτιος 2015. Περιεχόμενα TΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ... 5 ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ... 5 ΔΙΟΙΚΗΣΗ... 7 Το Συμβούλιο... 7

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ. Οδηγός Επαγγέλματος

Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ. Οδηγός Επαγγέλματος Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Οδηγός Επαγγέλματος Μηχανολόγου Μηχανικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΑΙΓΑΛΕΩ 2012 /blog /emagazine Γραφείο Διασύνδεσης gdias.teipir.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 Αγία Παρασκευή, Δεκέμβριος 2014 2 Πρόλογος Το Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.) (http://www.iit.demokritos.gr)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΗΜΕΡΙΔΑ «Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό» Γραφείο Διασύνδεσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ Μορφωτικό Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ & ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ & ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Μακάριος Τριαντάφυλλος, Δρ Πολιτικός Μηχανικός Κύριος Ερευνητής Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ), Αγ. Γεωργίου 5, Πατριαρχικά Πυλαία, τκ 55535, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Γιορτή των Γραμμάτων, «μία διοργάνωση του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Σπουδών ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ»

Οδηγός Σπουδών ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ TECHNOLOGICAL EDUCATION INSTITUTION OF WESTERN MACEDONIA ΚΟΙΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ-GR 50100 KILA, GR 50101 KOZANI-GREECE http://www.teiwm.gr Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Ελλάδα) και του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ JOSEPH FOURIER GRENOBLE I (Γαλλία) ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Βόλος ΕΛΛΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΑΚΟΣ

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΑΚΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 29 ΔΥΟ ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ Στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του Νέου Δημοτικού Μεγάρου Δερύνειας απέσπασαν δύο

Διαβάστε περισσότερα

9ο ΤΕΥΧΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014. εκπαίδευση. Teacher. τις εφαρµογές τους στην. ια τι. ISSN:1792-4146 http://i-teacher.gr

9ο ΤΕΥΧΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014. εκπαίδευση. Teacher. τις εφαρµογές τους στην. ια τι. ISSN:1792-4146 http://i-teacher.gr εκπαίδευση ιi- Teacher τις εφαρµογές τους στην 9ο ΤΕΥΧΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 το δ ιαδι κτυ ακό περ ιοδι κό γ ια τι ς Τ.Π.Ε. & ISSN:1792-4146 http://i-teacher.gr 2/235 «I-TEACHER.GR» - ISSN 1792-4146 ΓΙΑ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικές Πληροφορίες 5 Σχολές και Τμήματα 7 Περιγραφή Προγραμμάτων Σπουδών 9 Διαδικασίες Εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Τ Ε Ι Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α Σ Σ Χ Ο Λ Η Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ & Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Μ Ο Ν Α Ω Ν Υ Γ Ε Ι Α Σ & Π Ρ Ο Ν Ο Ι Α Σ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚ ΟΣΗ 1.0 Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α, Ι Ο

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 (Σεπτέμβριος 2009-Aύγουστος 2010) Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω, Αθήνα 12210, τηλ. 210-5385205 15-12-2010 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή περιεχόμενα ακαδημαϊκά προγράμματα Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου 6-7 Ακαδημαϊκό Συμβούλιο 8-9 Σημαντικοί

Διαβάστε περισσότερα

«Σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό»

«Σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό» Άρης Μεχίλης ΑΜ: 7432

Διαβάστε περισσότερα

ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ TECHNOLOGICAL EDUCATIONAL INSTITUTE of PELOPONNESE ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (πρώην ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα