Όσα έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων της πόλης μας.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Όσα έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων της πόλης μας."

Transcript

1

2 Spiros Panas

3 Αγαπητοί Συνδημότες Το 2010 λάβαμε από τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας την εντολή να οδηγήσουμε τον ενιαίο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε μια νέα εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης. Να δημιουργήσουμε την καλύτερη πόλη της Ελλάδας. Από τις αρχές του 2011, με επικεφαλής το Δήμαρχο Γρηγόρη Κασιδόκωστα, ξεκινήσαμε την προσπάθεια να υλοποιήσουμε το στόχο αυτό. Έγιναν σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση κι από τον Απρίλιο του 2012, που είχα την τιμή να διαδεχθώ το Γρηγόρη Κασιδόκωστα στη θέση του Δημάρχου, η προσπάθεια μας εντατικοποιήθηκε. Όλα τα έργα και οι παρεμβάσεις που έγιναν από τότε ως σήμερα, υπηρετούσαν ένα στόχο, ένα όραμα: Να διαφυλάξουμε τη φυσιογνωμία του τόπου μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να δημιουργήσουμε ένα Δήμο σύγχρονο και ανθρώπινο, αντάξιο των υψηλών προσδοκιών μας. Στο μικρό αυτό διάστημα των 3 περίπου ετών, πετύχαμε πολλά. Γνωρίζαμε ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και ελλείψεις ετών από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι πλέον όλα τα ζητήματα της πόλης, έχουν μπει σε σειρά. Όσα έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων της πόλης μας. Μαζί δημιουργήσαμε, όλα όσα απολαμβάνουμε σήμερα. Το έργο μας σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά, αναδεικνύει τη συνέπεια των λόγων με τις πράξεις μας. Είναι η δική μας απάντηση αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας στις δυσκολίες της εποχής, που διανύει η χώρα μας. Με τη δική σας στήριξη, θα συνεχίσουμε το έργο και την προσπάθειά μας. Θα στηριχθούμε στις ισχυρές βάσεις του έργου μας και θα προχωρήσουμε μπροστά, με σχέδιο και πρόγραμμα, για να κάνουμε ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Με τη δική σας εμπιστοσύνη, όλοι μαζί ενωμένοι, συνεχίζουμε. Φιλικά Σπύρος Πανάς Δήμαρχος Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

4 Οι προτεραιότητες μας Από την πρώτη μέρα που η Διοίκηση μας, ανέλαβε τα καθήκοντά της, έδωσε προτεραιότητα: Στη διοικητική ενοποίηση των τριών διαφορετικών αυτοδιοικητικών οργανισμών, σε έναν ενιαίο Δήμο. Στη διασφάλιση της ενιαίας διοικητικής λειτουργίας του Δήμου, με αποκορύφωμα το νέο εγκεκριμένο οργανόγραμμα βάση του οποίου λειτουργούν οι δημοτικές υπηρεσίες από το Μάιο του Στην αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης. Στην ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών. Στην ενεργοποίηση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Στην κατάρτιση, ψήφιση και έγκριση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου και του νέου ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου. Στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Στην συστηματική προβολή και υλοποίηση ενός ευρύτατου σχεδίου διεκδικήσεων, που στόχο έχουν την ενίσχυση των υποδομών του Δήμου και την προστασία της φυσιογνωμίας της πόλης μας. Στην υλοποίηση μιας σειράς έργων, δράσεων και μελετών, που αφορούν όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Στην αναβάθμιση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να προσφέρουμε ένα αποτελεσματικό δίχτυ στήριξης και προστασίας σε αυτούς που μας χρειάζονται.

5 Οι διεκδικήσεις μας 04/05 Ζούμε σε έναν τόπο ξεχωριστό, με υψηλή ποιότητα ζωής και περιβάλλον εξαιρετικής αισθητικής. Στόχος μας είναι αυτή η μοναδικότητα να διατηρηθεί και να ενισχυθεί. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε: Να περάσει στην κυριότητα του Δήμου το παραλιακό μέτωπο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας της πόλης μας, προκειμένου να το προστατέψουμε και να το αναδείξουμε με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο. Μάλιστα για πρώτη φορά κατατέθηκε μετά από παρέμβασή μας, σχετική τροπολογία στη Βουλή για το θέμα. Για αυτό το σκοπό έχει ήδη ανατεθεί και η μελέτη για ένα πρότυπο ενιαίο παραλιακό μέτωπο, μια διδακτική διαδρομή που αφορά στο περιβάλλον και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων. Η διαμόρφωσή του θα ξεκινά από το κάμπινγκ της Βούλας με τη δημιουργία ενός Βοτανικού Πάρκου και θα καταλήγει στο δικό μας «φρυγανότοπο», στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας. Όλη η διαδρομή θα διατρέχεται από ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο. Κατά μήκος αυτής της διαδρομής, σε όλες τις ακτές, θα διαμορφωθούν οικολογικά πάρκα, με παιδικές χαρές, εσωτερικούς πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους και ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα. Να διασφαλίσουμε την ελεύθερη και χωρίς κανένα εμπόδιο πρόσβαση όλων των κατοίκων της Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στις παραλίες της πόλης μας. Να διαφυλάξουμε τις υφιστάμενες χρήσεις γης που αναδεικνύουν την οικιστική φυσιογνωμία της περιοχής μας και να κρατήσουμε μακριά από την πόλη μας την απειλή της άναρχης εμπορικής ανάπτυξης. Να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση από εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε έργα και παρεμβάσεις που αφορούν στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης και του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, στη δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών μονάδων, στη βελτίωση του οδικού δικτύου, στην κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών μας υποδομών, στην απόκτηση ελεύθερων χώρων για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου, κλπ. Να προχωρήσει η επέκταση της Γραμμής του ΜΕΤΡΟ, από το Ελληνικό στη Βούλα.

6 Διαφάνεια και εντιμότητα στην οικονομική διαχείριση Η αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του νέου ενιαίου Δήμου αλλά και η διαχείριση της νέας πραγματικότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την κατακόρυφη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης, αποτέλεσαν προτεραιότητες για μας. Οι κάτοικοι του Δήμου πρέπει να γνωρίζουν ότι : Η χρηματοδότηση των Δήμων από το κράτος, μειώθηκε την περίοδο κατά 70%. Από την αρχή της θητείας μας ως σήμερα, ο Δήμος λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό. Ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στο Δήμο έχει μειωθεί κατά 370 άτομα, σε σχέση με τον Ιανουάριο του Τα χρέη και οι εκκρεμότητες από το παρελθόν Ο Δήμος μας επιβαρύνθηκε στο νέο ξεκίνημά του με υψηλότατα χρέη άνω των ευρώ που κληρονόμησε από το παρελθόν. Στις υποχρεώσεις κάθε Δήμου έχουν προστεθεί και τα ποσά, μη δεδουλευμένων τόκων για δάνεια που είχαν ληφθεί πριν την 1/1/2011 και που θα επιβαρύνουν το νέο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για τα επόμενα χρόνια. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας εξαιτίας της υποθεσης Μ.Ε.Ε.Κ.Β. Επίσης, εκκρεμεί εναντίον του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης αγωγή ύψους ευρώ, από την υπό εκκαθάριση αστική εταιρεία με την επωνυμία «Μετοχική Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως του Κτήματος Βούλας (ΜΕΕΚΒ)», για πράξεις και παραλείψεις του πρ. Δήμου Βούλας, ποσό το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στον ανωτέρω πίνακα.

7 Με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, αντιστρέψαμε την κατάσταση Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου και τα χρέη που κληρονομήσαμε, με συστηματική δουλειά και διαφανή διαχείριση πετύχαμε: 1 Αύξηση των εσόδων μας Διεκδικήσαμε και εισπράξαμε αυτά που οι προηγούμενες Διοικήσεις δεν ζητούσαν ποτέ. Το ποσό αυτό υπερβαίνει τα ευρώ που προέρχονται από: Οφειλές ιδιωτών παρελθόντων ετών Οφειλές οργανωμένων ακτών που δεν είχαν αναζητηθεί ποτέ Δημοτικά τέλη και τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων που δεν είχαν αναζητηθεί ποτέ 06/07 2 Παράγουμε πλεόνασμα Η εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2013 έκλεισε με πλεόνασμα άνω του ευρώ. Τα έσοδα που εισπράχθηκαν ανήλθαν σε ευρώ, ενώ ο Δήμος δαπάνησε ευρώ. 3 Μειώσαμε τα παλιά χρέη Από ευρώ το 2011 τα χρέη του Δήμου μειώθηκαν σε λιγότερα από ευρώ σήμερα. 4 Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, για να κάνουμε έργο στο Δήμο. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013 εντάχθηκαν έργα και μελέτες ύψους ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης 2-3 ετών. Το 2014 εκτός από τα συνεχιζόμενα έργα εντάσσονται και νέα ύψους ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά εκτελέστηκε το 40,6 % του Τεχνικού Προγράμματος δηλαδή έργα ύψους ευρώ. 5 Μείωση Δημοτικών τελών «Παγώσαμε» τα δημοτικά τέλη από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Προχωρήσαμε σε μείωση των δημοτικών τελών με στόχο τη σταδιακή εξισορρόπηση μεταξύ των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, ενώ τα δημοτικά τέλη μειώθηκαν και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, προκειμένου να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα. 6 Μειώσαμε τις λειτουργικές δαπάνες Μειώσαμε τις λειτουργικές δαπάνες από το 2012 στο 2013, ευρώ από το 2013 στο 2014, ευρώ Σύνολο: ευρώ.

8

9 08/09 Το Έργο μας στη Βάρη Όλοι μαζί, Δήμος, Τοπικοί Σύλλογοι και πολίτες, εργαστήκαμε για να δώσουμε λύσεις που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των κατοίκων της Βάρης.

10 Πολεοδομικές Παρεμβάσεις Nέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βάρης Πετύχαμε ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας να προωθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την έγκριση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βάρης. Με το νέο Γ.Π.Σ., θα μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στην υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και έργων υποδομής που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Οριοθέτηση Ρέματος Κόρμπι Ολοκληρώθηκε η διαδικασία οριοθέτησης του ρέματος στην περιοχή Κόρμπι. Διευθέτηση Ρέματος Κόρμπι Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής η υποβολή για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου «Διευθέτηση Ρέματος Κόρμπι, από τη Λ. Βάρης- Κορωπίου, μέχρι εκβολή», προϋπολογισμού ευρώ. Κύρωση Πράξης Εφαρμογής στο Κόρμπι Ολοκληρώθηκε η 1η Ανάρτηση για την κύρωση της πράξης εφαρμογής στο Κόρμπι. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, δεδομένων των ιδιομορφιών της περιοχής, που όμως μετά από πολλά χρόνια δρομολογείται πλέον μεθοδικά η επίλυσή του. Κύρωση Πράξης Εφαρμογής στον Ασύρματο Ολοκληρώθηκε η 4η Ανάρτηση για την κύρωση της πράξης εφαρμογής στον Ασύρματο. Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για το ΓΠΣ Βάρης

11 10/11 Επέκταση Σχεδίου Πόλης στη Λαθούριζα Προχώρησαν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως στη Λαθούριζα. Πετυχημένες παρεμβάσεις στο Υ.Π.ΕΚ.Α. για το Χέρωμα 1. Έγινε προσβολή του Π.Δ. για τη προστασία του Υμηττού στο Συμβούλιο Επικρατείας, προκειμένου να εξαιρεθεί η περιοχή Χέρωμα από τη ζώνη προστασίας. 2. Μετά από παρέμβαση μας στο ΥΠΕΚΑ, πετύχαμε να ενταχθούν τα κτίσματα της περιοχής Χέρωμα στο Ν. 4178/2013, ώστε σε πρώτη φάση οι ιδιοκτήτες της περιοχής να απαλλαγούν, μέσω της ένταξης τους στις ευεργετικές διατάξεις του, από το άγχος της κατεδάφισης των κατοικιών τους και της πληρωμής υπέρογκων προστίμων. 3. Για πρώτη φορά υπάρχει ρητή πρόβλεψη για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε επιτέλους η περιοχή να ενταχθεί στον οικιστικό ιστό της πόλης. Παρεμβάσεις στη Βάρκιζα Υλοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη νομιμοποίηση της παραλίας και του λιμανιού της Βάρκιζας. Χέρωμα Βάρης Παραλία Βάρκιζας

12 Έργα Υποδομής - Μελέτες Οδοποιία Μηλαδέζας Έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από το 95% του έργου που αφορά την οδοποιία της Μηλαδέζας, προϋπολογισμού ευρώ. Έχουν ασφαλτοστρωθεί πάνω από τ.μ. οδικού δικτύου και έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες πεζοδρομήσεις με τοποθέτηση κυβόλιθων σε δρόμους της περιοχής. Οδοποιία περιοχής «Ασύρματος» Έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου που αφορά την οδοποιία στην περιοχή Ασύρματος, προϋπολογισμού ευρώ. Πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις, οδοστρώσεις, κρασπεδώσεις, διανοίξεις και αποκαταστάσεις οδών, καθώς και πλακοστρώσεις. Ανακατασκευή Πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Πηγάδι) στο Κόρμπι Υλοποιήθηκε η πλήρης ανάπλαση και ανακατασκευή της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης στο Κόρμπι. Με το έργο αναβαθμίστηκε ο δημόσιος χώρος και η πλατεία έγινε λειτουργική και φιλόξενη για τους κατοίκους της περιοχής. Οδοποιία στον Ασύρματο Πεζοδρόμηση στη Μηλαδέζα Πλατεία Πηγάδι στο Κόρμπι Ασφαλτόστρωση στην οδό Μαρώτη

13 12/13 Ανέγερση Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι Εγκρίθηκε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή Κόρμπι, με σκοπό την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Γίνεται πράξη το όραμα των κατοίκων για τη δημιουργία του Ναού στην περιοχή και παράλληλα εξασφαλίζεται με τη συνύπαρξη πλατείας - εκκλησίας ένας χώρος που θα αποτελέσει πόλο έλξης, δίνοντας ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης. Κατασκευή Δικτύου απορροής ομβρίων σε Βάρη - Βάρκιζα - Λαθούριζα Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των δικτύων απορροής όμβριων υδάτων που αφορούν τις περιοχές Βάρης, Βάρκιζας και Λαθούριζας. Το έργο έχει προϋπολογισμό ευρώ, εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής και αφορά την κατασκευή μέτρων δικτύου ομβρίων υδάτων. Με την ολοκλήρωση του ενισχύθηκε η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Συνδέσεις με δίκτυο αποχέτευσης Συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής. Διαγραμμίσεις οδών και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις Πραγματοποιήθηκαν διαγραμμίσεις οδών, ενίσχυση της οδικής σήμανσης και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία της Βάρης, με στόχο τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και την ενίσχυση της ασφάλειας πεζών και οχημάτων. Αναβάθμιση της Βάρκιζας Πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναβάθμισης στην παραλία της Βάρκιζας και στην πλατεία Βάρκιζας. Εκτεταμένες Φυτεύσεις Πραγματοποιήθηκαν νέες φυτεύσεις σε διάφορες περιοχές (παραλία Βάρκιζας, συμβολή Παραλιακής Λεωφόρου με Β. Κωνσταντίνου, πλατεία Δήμα, Πλατεία Ηρώων, κλπ). Προφήτης Ηλίας στο Κόρμπι Έργο δικτύου αγωγών ομβρίων υδάτων

14 3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Βάρης Ολοκληρώθηκε η τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου στο Ο.Τ. 179 στη Βάρκιζα, προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Βάρης. Ολοκλήρωση μελέτης και διεκδίκηση χρηματοδότησης για την αντιπλημμυρική προστασία της Μηλαδέζας Ολοκληρώθηκαν και κατατέθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής οι αναγκαίες μελέτες, για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Μηλαδέζας. Η μελέτη αφορά την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων που θα διασχίζει τις οδούς Α. Διάκου, Κοιμήσεως Θεοτόκου και Σάμου. Το κόστος υπολογίζεται στα ευρώ. Εκπόνηση μελετών για Αναπλάσεις Πλατειών Εκπονήθηκαν μελέτες που αφορούν την ανακατασκευή πλατειών σε όλη τη Δ.Ε. Βάρης, με στόχο τη διεκδίκηση χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ. Οι μελέτες αφορούν την κατασκευή της πρότυπης βιοκλιματικής πλατείας 25ης Μαρτίου στη Μηλαδέζα, την πλατεία Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα, την πλατεία Βάρκιζας και την πλατεία στα Ο.Τ. 360 και 361 στη Μηλαδέζα, έργο το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί. Αλιευτικό Καταφύγιο Βάρκιζας Έχουν προβλεφθεί κονδύλια για την προμήθεια εξοπλισμού, με στόχο την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου Βάρκιζας. Παιδικές χαρές Ανακατασκευάσαμε πλήρως την παιδική χαρά στην παραλία της Βάρκιζας. Τοποθετήθηκαν νέα όργανα στις παιδικές χαρές στο Χέρωμα. Παράλληλα, προχωράμε σταδιακά στην πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών στο Δήμο μας με στόχο την ασφάλεια και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Βρεφονηπιακός σταθμός Μηλαδέζας

15 Κοινωνικές - Εκπαιδευτικές - Πολιτιστικές Υποδομές και Παρεμβάσεις 14/15 3ο Δημοτικό Σχολείο Ασύρματος Παραδόθηκε στους μαθητές το νέο σχολικό κτίριο που φιλοξενεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, στην περιοχή Ασύρματος. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2013, αφού εξασφαλίστηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του, μέσω της ένταξης του στο ΠΕΠ Αττικής. Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Μηλαδέζας Παραδόθηκε στις οικογένειες της πόλης ο Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός της Μηλαδέζας. Ο σταθμός κόστισε ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. 2ο Ενιαίο Λύκειο Βάρης Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση τμήματος του Ο.Τ. 164, για την ανέγερση του 2ου Ενιαίου Λυκείου Βάρης, για το οποίο θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Δημιουργία Δικτύου Πολιτιστικών Χώρων Εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία Αρχαιολογικού - Λαογραφικού Μουσείου και Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ ανατέθηκε η μελέτη για το Ανοιχτό Θέατρο στη θέση «Γούρνα». Εκπόνηση μελετών για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις Εκπονείται η μελέτη για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων μπάσκετ στη Μηλαδέζα και μπάσκετ και τένις στο Δίλοφο καθώς και η μελέτη για την κατασκευή κολυμβητηρίου στη Μηλαδέζα. Παιδική χαρά στην παραλία Βάρκιζας 3ο Δημοτικό Σχολείο Ασυρμάτου

16

17 16/17 Το Έργο μας στη Βούλα Από το 2011 μέχρι σήμερα υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα και παρεμβάσεις και στη Βούλα, με στόχο να παραμείνει Κηπούπολη.

18 Παραλιακό Μέτωπο Αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, με απομάκρυνση παράνομων κατασκευών και χρήσεων. Ένωση της πόλης με τη θάλασσα με αναπλάσεις και αισθητικές παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο της Βούλας, με φυτεύσεις διαμόρφωση διαδρομών περιπάτου και πλήρης ανακατασκευή της παιδικής χαράς. Προστασία από την άναρχη στάθμευση με οριοθέτηση των χώρων στάθμευσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των έργων ανάπλασης. Έκδοση ψηφίσματος που εκφράζει την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια επέμβασης και υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος στην νήσο Υδρούσα. Χρήσεις Γης Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με παρεμβάσεις μας αποδείξαμε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση μας πως η Βούλα είναι περιοχή αποκλειστικής κατοικίας. Φυσικό - Οικιστικό Περιβάλλον Απομάκρυνση από το Πανόραμα Βούλας του παράνομου χώρου Μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Αναστολή οικοδομικών εργασιών στο Ο.Τ. 306 Β στη Βούλα, με στόχο τη δημιουργία μεγάλου πάρκου. Κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος που βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο, στη συμβολή των οδών Κωστή Παλαμά και Παπάγου. Οριστικό τέλος στις παράνομες κοπές και κλαδεύσεις δέντρων. Υλοποίηση προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. Αναδασώσεις για την ενίσχυση των πνευμόνων πρασίνου της περιοχής. Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Πράσινο δώμα στο 1ο λύκειο Βούλας

19 18/19 Άνοιγμα Β Πλάζ Βούλας Κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος στην Παπάγου. Παιδική χαρά στο παραλιακό μέτωπο Βούλας Δενδροφύτευση στο λόφο Πευκωτό

20 Έργα Υποδομής - Μελέτες Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και τοποθέτηση ανελκυστήρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας. Συστηματική προσπάθεια για την κατασκευή 3ου Γυμνασίου - Λυκείου στη Βούλα με επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στο ΟΤ 251 και επανασυγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας που ενέκρινε την καταλληλότητα κατασκευής στο συγκεκριμένο χώρο. Εξασφάλιση χρηματοδότησης για κατασκευή «πράσινου δώματος» στο 1ο Λύκειο Βούλας προϋπολογισμού ευρώ. Ένταξη στο Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 4 σχολείων της Βούλας για την εξοικονόμηση ενέργειας, έργο προυπολογισμού ευρώ. Κατασκευή δαπέδου ασφαλείας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας στο Πανόραμα. Ολοκλήρωση της ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Κέντρου Βούλας. Εκπόνηση μελέτης για την πλήρη ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Βούλας με στόχο τη χρηματοδότηση του έργου. Ανακατασκευή αθλητικών χώρων Πλατείας Εθνικής Αντίστασης. Ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ Πλατείας Άλσους, στο Πανόραμα. Κατασκευή ποδηλατοδρόμων σε περιοχές της Βούλας. Αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών της Βούλας με τοποθέτηση νέων οργάνων για την ασφάλεια των παιδιών μας. Κατασκευή δικτύου αγωγών ομβρίων υδάτων στη Βούλα (προϋπολογισμού ευρώ) στις οδούς Αιόλου, Κυδωνιών, Δημητρακοπούλου, Σοφοκλέους, Παλαιολόγου, Βουτυρά, Άρεως, Κέας και Υγείας. Συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης. Γήπεδο μπάσκετ στο Πανόραμα Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 2ου Δημοτικού Σχολείου

21 20/21 Έναρξη εργασιών πλήρους ανακατασκευής της πλατείας Άλσους στο Πανόραμα. Δημιουργία οικολογικού πάρκου στην οδό Ζακύνθου. Κηποτεχνική ανάπλαση τμήματος της Πλατείας Θέμιδος. Εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Ιμίων και της οδού Βασιλέως Παύλου στη Βούλα. Ανάδειξη του Πάρκου Ηρώων Πολυτεχνείου και της Πλατείας Μπακογιάννη, με κλαδεύσεις, καθαρισμούς και μεταφυτεύσεις. Φροντίδα και διαμόρφωση πάρκων, ενίσχυση πρασίνου και δενδροφυτεύσεις. Ένταξη στο Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ της αναβάθμισης του δικτύου δημοτικού φωτισμού στην οδό Βασ. Παύλου, στις πλατείες Εθνικής Αντίστασης, Ιμίων και Ηρώων με την τοποθέτηση φωτιστικών, λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης και συστημάτων διαχείρισης, έργο προϋπολογισμού ευρώ. Ανακατασκευή του οδοστρώματος στην οδό Καρπενησίου στο Πανόραμα. Ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιστήριξη της Οδού Τεπελενίου στο Πανόραμα. Αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στο Πανόραμα, μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Ιπποκράτους. Κατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων, σε όλη τη Βούλα. Εκπονείται η μελέτη για τη μετατροπή της οδού Ζακύνθου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με την κατασκευή αθλητικού άξονα (πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου και δρόμου ήπιας κυκλοφορίας) που θα συνδέει το Πανόραμα με την περιοχή Εξοχή. Ενίσχυση της οδικής σήμανσης. Εκπόνηση μελέτης για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Ανακατασκευή οδοστρώματος Καρπενησίου Αντιστήρριξη Τεπελενίου

22

23 22/23 Το Έργο μας στη Βουλιαγμένη Προστατεύουμε τη φυσιογνωμία της περιοχής και ενισχύουμε το φυσικό περιβάλλον.

24 Κατασκευή Γυμνασίου Βουλιαγμένης Παραδόθηκε στους μαθητές το νέο σχολικό κτίριο που φιλοξενεί το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης. Το έργο ολοκληρώθηκε αφού εξασφαλίστηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωσή του. Η κατασκευή του νέου Γυμνασίου κόστισε ευρώ. Ανάπλαση του Μεγάλου Καβουρίου Παραδόθηκε στους κατοίκους το πρότυπο Οικολογικό και Αρχαιολογικό Πάρκο που δημιουργήσαμε στο Μεγάλο Καβούρι. Μια παρέμβαση με περιβαλλοντική διάσταση που αποτελούσε όραμα ζωής. Η ολοκλήρωσή της ανάπλασης με τη δημιουργία αυτού του μοναδικού Πάρκου αναδεικνύει την ξεχωριστή ομορφιά και τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής και προστατεύει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της. Ανακήρυξη περιοχών Βουλιαγμένης σε Αρχαιολογικούς χώρους Διεκδικήσαμε από το Υπουργείο Πολιτισμού και πετύχαμε να ανακηρυχθούν περιοχές της Βουλιαγμένης ως αρχαιολογικοί χώροι. Με τον τρόπο αυτό αφενός αναδεικνύονται οι αρχαιότητες του τόπου, αφετέρου προστατεύεται η ξεχωριστή οικιστική φυσιογνωμία της Βουλιαγμένης. Δυναμική διεκδίκηση στην υπόθεση του Αστέρα Κινητοποιήσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία και συναντηθήκαμε με την πολιτική ηγεσία της χώρας, προκειμένου να αποτρέψουμε την οικοπεδοποίηση της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης και τη δημιουργία μιας μικρής πόλης στα όρια της. Πετύχαμε να υιοθετηθεί τελικά ένα επενδυτικό σχέδιο ήπιας τουριστικής εκμετάλλευσης, που δεν θα μετατρέπει το ομορφότερο πράσινο ακρωτήρι της Μεσογείου, σε «γκρίζο». Παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής 1. Ενίσχυση πρασίνου και νέες δενδροφυτεύσεις σε γειτονιές της Βουλιαγμένης. 2. Δεντροφύτευση 400 δασικών δέντρων, στο λόφο Παπαναστασίου. 3. Υλοποίηση έργων κατασκευής και συντήρησης πεζοδρομίων. 4. Ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Κοιμητηρίου στη Βουλιαγμένη. 5. Δημιουργία Κ.Α.Π.Η.. 6. Αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης. 7. Ανακατασκευή των παιδικών χαρών με νέα όργανα που προσφέρουν ασφάλεια στα παιδιά. 8. Συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης.

25 24/25 Εγκαίνια Γυμνασίου Βουλιαγμένης Εργασίες στο Μ. Καβούρι

26 Το Έργο μας για την Καθημερινότητα

27 26/27

28 Καθαριότητα Καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων από 14 απορριμματοφόρα που εκτελούν σε ημερήσια βάση 17 δρομολόγια και συλλέγουν καθημερινά πάνω από 130 τόνους απορριμμάτων. Προμήθεια και τοποθέτηση μπλέ και πράσινων κάδων απορριμμάτων. Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών και ξύλινων δοχείων απορριμμάτων για κοινόχρηστους χώρους. Εκπονήθηκε η μελέτη για την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων. Πλήρης αναδιοργάνωση της υπηρεσίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία. Εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής στα οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών και τη μείωση του κόστους λειτουργίας. Πολιτική Προστασία Κατάρτιση και Εφαρμογή Επιχειρησιακού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας και για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Αναβάθμιση της δημοτικής ομάδας πυρασφάλειας της Δ.Ε. Βουλιαγμένης και δημιουργία αντίστοιχων ομάδων στις Δ.Ε. Βούλας και Βάρης. Αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων. Αγορά μικρού πυροσβεστικού οχήματος για τις ανάγκες πυροπροστασίας της πόλης και εξασφάλιση ενός ακόμη ίδιου τύπου οχήματος, από τον ΣΠΑΥ για τον ίδιο σκοπό. Εβδομάδα Πρόληψης Υγείας Κ.Α.Π.Η. Βουλιαγμένης

29 Δημοτικές Υπηρεσίες Κοινωνική Μέριμνα 28/29 Θεσμοθέτηση της Ημέρας Δημότη με στόχο την άμεση επαφή της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες. Λειτουργία της Γραμμής Δημότη, μέσω της οποίας μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι και να επιλύουν ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα. Στήριξη στις εργαζόμενες οικογένειες της πόλης με τη λειτουργία και τη διαρκή αναβάθμιση των 4 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών μας και τη φιλοξενία 190 παιδιών, καλύπτοντας το 100% των αιτημάτων. Φιλοξενία δεκάδων παιδιών, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Λειτουργία Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ, με την παροχή κοινωνικής νοσηλευτικής, οικιακής και φυσιοθεραπευτικής φροντίδας σε συμπολίτες μας. Δωρεάν χορήγηση της ΚΑΡΤΑΣ ΔΗΜΟΤΗ, μέσω της οποίας οι συμπολίτες μας απολαμβάνουν μια σειρά από προνόμια, τα οποία εμπλουτίζονται διαρκώς. Δημιουργία Μητρώου Εθελοντών. Ανάθεση μελέτης για την οργάνωση και το σχεδιασμό κυκλοφορίας και στάθμευσης στο Δήμο για την ασφάλεια πεζών και οδηγών. Παροχή στήριξης σε περισσότερους από 200 συμπολίτες μας με τη διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και εύρεση εργασίας. Παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε συμπολίτες μας. Δημιουργία και Λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, που στελεχώνεται από 12 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 3 φαρμακοποιούς και 19 λειτουργούς υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Αναβάθμιση όλων των ΚΑΠΗ της πόλης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των 1800 μελών τους. Λειτουργία Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος. Διενέργεια εθελοντικών αιμοδοσιών. Υλοποίηση δράσεων συλλογής φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου. Υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης της υγείας με δωρεάν εξετάσεις και εμβολιασμούς εκατοντάδων πολιτών. Υπογραφή μνημονίου συνεργάσιας με το ΚΑΑΠ Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ). Στήριξη των δράσεων του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη.

30 Πολιτισμός - Αθλητισμός - Παιδεία Συντηρήσεις των σχολείων του Δήμου μας, με μονώσεις, κατασκευές αύλειων χώρων κ.α. Μεταφορά μαθητών σε καθημερινή βάση από και προς τα σχολεία της πόλης. Χρηματοδότηση των Συλλόγων της πόλης, με απόλυτη διαφάνεια και σαφή κριτήρια. Λειτουργία 5 τμημάτων πολιτιστικών - δημιουργικών δραστηριοτήτων. Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων (φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κλπ). Προμήθεια νέου εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών των αθλητικών εγκαταστάσεων. Aδειοδότηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής. Με την κ. Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ Πολιτιστική Εκδήλωση του Δήμου μας Αθλητικό κέντρο Βούλας Αθλητικοί χώροι πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως Στον αγώνα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Αστέρα Βάρης - ΑΕΚ

31 Όλα τα έργα και οι παρεμβάσεις που έγιναν την περίοδο , υπηρετούν ένα στόχο: Τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του τόπου μας, τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, τη λειτουργία ενός σύγχρονου Δήμου, με ανθρώπινο πρόσωπο, αντάξιου των υψηλών προσδοκιών μας.

32 Β. Παύλου ( είσοδος από Μ. Ασίας 9), , Βούλα Τηλ: w w w. s p i r o s p a n a s. g r

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07 περιεχόμενα ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07 Διοικητικές παρεμβάσεις... 09 Α. Οργάνωση διοικητικών υποδομών - Εκσυγχρονισμός οργάνωσης...

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο για τον Πειραιά

Το σχέδιο για τον Πειραιά Το σχέδιο για τον Πειραιά Όραμα της πόλης μας αποτελεί η ανάδειξη του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό και Τουριστικό Κέντρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους Πειραιώτες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της νίκης και της ευημερίας θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι. Γιατί ο δικός μας Πειραιάς, μας χρειάζεται όλους Πειραιώτισσες,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Φίλες και φίλοι, Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε εν μέσω μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ «ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ... 3 1. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 3 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ. Σελίδα 1 από 128

ΕΝΟΤΗΤΑ. Σελίδα 1 από 128 Ενότητα 1: «Στρατηγικόςς Σχεδιασμός» «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟ Ο 2011-2014» ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ Ιούλιος 2012 Σελίδα 1 από 128 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ρ. Καπετανάκη 7, 72100, Άγιος Νικόλαος Τηλ. 28413 40100 Φαξ. 28410 25493 dimos.agn@gmail.com, www.dimosagn.gr ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟ Ο 2011-2014 ΕΝΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη, 30/01/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2012 Συνοπτική Απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης των τριών Δήμων που συνενώθηκαν: α)άμεσες Απαιτητές Υποχρεώσεις: 2.743.289,09, β) Βραχυχρόνιες Μακροπρόθεσμες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΡΓΟΥ 2011 2013 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά Έκθεση Πεπραγμένων 2011, 2012, 2013 Εισαγωγικό σημείωμα Από

Διαβάστε περισσότερα

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη Ενηµερωτική Ηλεκτρονική Έκδοση του ήµου Γλυφάδας εκέµβριος 2011 Με µια νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη νέα χρονιά O ήµαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης καταθέτει «Στην κρίση απαντάµε µε έργα!» Φάκελος Έργα Όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΤΕΥΧΟΣ Α ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ)

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΤΕΥΧΟΣ Α ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ) ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013 2014 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΤΕΥΧΟΣ Α ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ) 1 Το παρόν αποτελεί προπαρασκευαστικό κείμενο και δημοσιεύεται αποκλειστικά για την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Δ.Ξ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (Β ΦΑΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Δ.Ξ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (Β ΦΑΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Δ.Ξ. ΕΠΙΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (Β ΦΑΣΗ ) ΞΑΝΘΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Επιχειρησιακό Σχέδιο Δήμου (Β Φάση) 2013-2014 i ΠΕΡΙΕΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... iii Αντικείμενο και σκοπιμότητα του προγράμματος...

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνδημότες, ΓΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ / ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Να είστε πάντα καλά. Να ναι φωτεινό το μέλλον του τόπου μας.

Αγαπητοί συνδημότες, ΓΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ / ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Να είστε πάντα καλά. Να ναι φωτεινό το μέλλον του τόπου μας. ΓΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ / ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνδημότες, Κρατάτε στα χέρια σας το τελευταίο απόκτημα του Δήμου, το περιοδικό «Γη Αριστοτέλη», το οποίο από εδώ και πέρα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα μας ενημερώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 / 1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 / 1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 / 1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ: ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚH ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2013 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2013 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2013 ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 2013 ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Εισήγηση Προσχεδίου Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2013 Σαμιώτης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ 2021 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ PROGRAMMA.indd 1 Μήνυμα του Υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλου Η Αθήνα μπορεί να γίνει μια σύγχρονη, ζωντανή πόλη. Η υποδειγματική

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος 6 Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Ομάδες & Εργαστήρια Συμβουλευτικής Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας Τεύχος #6 editorial

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 23 Φεβρουαρίου 2012 Κοινοτικό Μέγαρο Βορόκληνης Ώρα 16:30 21:30 1 Εισαγωγή Η Συνάντηση της Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Ιανουάριος 2011 Δεκέμβριος 2012 Λάρισα, Ιανουάριος 2013 1 Αγαπητοί Θεσσαλοί, Πριν από δύο χρόνια οι πολίτες της Θεσσαλίας μάς εμπιστεύθηκαν για

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2014. Περιεχόμενα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2014. Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1. Τοπική συμβολή στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή... 2 2. Τοπικές Μεταφορές... 6 3. Πράσινες αστικές περιοχές που ενσωματώνουν την αειφόρο χρήση γης...13 4. Φύση και βιοποικιλότητα...23 5.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΑΣ 1 : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Μέτρο 1.1 : Φυσικό Περιβάλλον - Πράσινο Μέτρο 1.2 : Οικιστική και πολεοδομική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014 Α ΦΑΣΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ 1 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγικό κεφάλαιο... 4 Θεσμικό πλαίσιο... 4 Σκοπός του Επιχειρησιακού Προγράμματος... 4 Κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ανδριακή Ενότητα ΙΩΑΝΝΗΣ A. ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ Έκδοση της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Ιωάννης Μαλταμπές Επαρχιακή οδός Άνδρου-Γαυρίου - Άνωθεν Ταχυδρομείου Τηλ.: 22820 29165 Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

πορεία Ποτέ στην ιστορία της πόλης µας, µέσα σε µία τετραετία δεν θα έχουν γίνει τόσα πολλά µικρά και µεγάλα έργα!

πορεία Ποτέ στην ιστορία της πόλης µας, µέσα σε µία τετραετία δεν θα έχουν γίνει τόσα πολλά µικρά και µεγάλα έργα! ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 πορεία ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ. ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ: Η Κόρινθος αλλάζει όψη! Ποτέ στην ιστορία της πόλης µας, µέσα σε µία τετραετία δεν θα έχουν γίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Σ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Σ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Σ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Ιδρυτική Διακήρυξη Συνδημότισσες- Συνδημότες, Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, πραγματοποιούνται σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Advanced Quality Services Ltd. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Advanced Quality Services Ltd. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. Εισαγωγή Το Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μεθοδολογία Εργασίας Ιστορικά

Διαβάστε περισσότερα

Απόφοιτος της Ανωτ. Σχολής Φυσικοθεραπείας Αθηνών, με ειδική

Απόφοιτος της Ανωτ. Σχολής Φυσικοθεραπείας Αθηνών, με ειδική ΜΑΡΚΟΣ. Ι. ΚΩΒΑΙΟΣ ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ Απόφοιτος της Ανωτ. Σχολής Φυσικοθεραπείας Αθηνών, με ειδική εκπαίδευση στην αναπνευστική φυσικοθεραπεία, στη μέθοδο «Bobath» και στην αποκατάσταση νευρομυικών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΣΗΣ 2013

ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΣΗΣ 2013 ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΣΗΣ 2013 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Α. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Α.1. Οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διαβάστε περισσότερα