SIMPLY CLEVER. SKODA Roomster

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "SIMPLY CLEVER. SKODA Roomster"

Transcript

1 SIMPLY CLEVER SKODA Roomster

2

3 Δείξτε στα παιδιά σας την ομορφιά που υπάρχει γύρω τους.

4

5 Πάντα υπάρχουν περιθώρια για περισσότερη φαντασία.

6 Το νέο Skoda Roomster έρχεται με μια σειρά σχεδιαστικών αλλαγών που του χαρίζουν ακόμα πιο πρωτοποριακή και δυναμική έκφραση. Με τη νέα σχεδίαση του μπροστινού προφυλακτήρα, τους μπροστινούς προβολείς με το τρισδιάστατο σχήμα και τη νέα μπροστινή μάσκα, το αυτοκίνητο αποκτά μια πιο στιβαρή και συγχρόνως πιο φιλική εμφάνιση. Η χαμογελαστή έκφραση υπογραμμίζεται από τους μπροστινούς προβολείς ομίχλης που έχουν σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από την αρχή. Οι μπροστινοί προβολείς διατίθενται πλέον και με φώτα ημέρας.

7 Το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με πανοραμική οροφή που τονίζει τον προσανατολισμό της σχεδίασης του μοντέλου στην ευρυχωρία. Οι ράγες οροφής με την αποκλειστική σχεδίαση σε μαύρο/ασημί χρώμα, είναι ένα νέο χαρακτηριστικό, ενώ οι λαβές στις πίσω πόρτες (που έχουν ενσωματωθεί στις μαύρες κολώνες ), καθώς και τα μεγάλα πίσω παράθυρα, αποτελούν γνώριμα χαρακτηριστικά του νέου Roomster.

8

9 Το νέο Skoda Roomster εκπροσωπεί μια νέα στάση για το περιβάλλον, αλλά και υπευθυνότητα απέναντι στις μελλοντικές γενιές. Η χρήση νέων τεχνολογιών εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για μετακίνηση και της ανάγκης για βιώσιμη ανάπτυξη στον κόσμο. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που προσφέρει το νέο Skoda Roomster, εκπροσωπούνται κυρίως από τους κινητήρες. Η νέα γκάμα καλύπτει την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και μείωση των εκπομπών CO 2. Οι κινητήρες βενζίνης 1.2 TSI ξεχωρίζουν για την ελαστικότητα, την υψηλή ιπποδύναμη, το χαμηλό επίπεδο θορύβου και την οικονομία. Οι κινητήρες diesel που εξοπλίζονται με το σύστημα άμεσου ψεκασμού common-rail, διακρίνονται για την αθόρυβη λειτουργία, αλλά και για την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Μπορείτε να παραγγείλετε και πρόσθετο εξοπλισμό, όπως το TPM (συστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών) και την υποβοήθηση εκκίνησης που συμπληρώνεται από το ESP (Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ελέγχου Ευστάθειας) με το ASR (Σύστημα Ελέγχου Ολίσθησης, βλέπε φωτο). Ο ισχυρότερος βενζινοκινητήρας που τοποθετείται στο νέο Roomster, είναι ο τετρακύλινδρος turbo 1.2 TSI 105hp. Το νέο αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων τεχνολογίας DSG (Direct Shift Gearbox) έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον κινητήρα 1.2 TSI/105hp και εξασφαλίζει την άνετη και δυναμική οδήγηση, συνδυασμένη με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

10 Το νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών τεσσάρων ακτίνων που σας επιτρέπει να ελέγχετε τις λειτουργίες του ηχοσυστήματος και του τηλεφώνου, διατίθεται και σε σπορ σχεδίαση τριών ακτινών. Το MDI (Mobile Device Interface) επιτρέπει τον έλεγχο μίας εξωτερικά συνδεδεμένης συσκευής μέσω του ηχοσυστήματος ή του συστήματος πλοήγησης (με τη χρήση καλωδίων διασύνδεσης με υποδοχές ipod, Aux-in ή USB). Η οθόνη πολλαπλών λειτουργιών Maxi DOT, εμφανίζει ένα μεγάλο πλήθος πληροφοριών για το ταξίδι σας (μέση κατανάλωση, υπολειπόμενη αυτονομία, κ.λπ.). Το νέο αυτόματο σύστημα κλιματισμού Climatronic με ηλεκτρονική ρύθμιση, περιλαμβάνει φίλτρο οσμών και αυτόματη ανακύκλωση αέρα. Το ηχοσύστημα Swing διαθέτει διπλή κεραία και δυνατότητα αναπαραγωγής CD, CD MP3 και CD WMA player. Εκτός από τη διατήρηση της προεπιλεγμένης ταχύτητας, το cruise control σας επιτρέπει να αυξάνετε ή να μειώνετε την ταχύτητα χωρίς να χρησιμοποιείτε τα πεντάλ. Αυτή η λειτουργία ελέγχεται με το κουμπί που βρίσκεται στο πλάι του συστήματος cruise control. Μπορείτε να ελέγξετε το σύστημα πλοήγησης Amundsen από την οθόνη αφής των 5.

11 Με μια ματιά στον πίνακα οργάνων θα ανακαλύψετε τις σχεδιαστικές αλλαγές, τις καινοτομίες των προσφερόμενων τιμονιών, αλλά και χαρακτηριστικά άνεσης. Όπως το σύστημα πλοήγησης, τα Ράδιο-CD και η υποδοχή MDI (Mobile Device Interface).

12 Μια εκδρομή με την οικογένειά σας είναι πιο απολαυστική, όταν ξέρετε ότι είναι όλοι ασφαλείς. Το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με περιστρεφόμενους προβολείς αλογόνου τύπου projector για τη βελτίωση της ασφάλειας στις στροφές. Οι προβολείς ομίχλης με φώτα ημέρας προσφέρονται προαιρετικά και με τη λειτουργία γωνιακής δυναμικής κλίσης. Αυτή η λειτουργία ενεργοποιεί αυτόματα το δεξιό ή τον αριστερό προβολέα ομίχλης, ανάλογα με τη γωνία στροφής του τιμονιού και την ενεργοποίηση του φλας, όταν η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 40 km/h. Το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με συναγερμό με παρακολούθηση εσωτερικού, κόρνα με εφεδρική τροφοδοσία ρεύματος και αισθητήρα κλίσης. Η προαιρετική δυνατότητα απενεργοποίησης της παρακολούθησης εσωτερικού (βλέπε εικόνα) θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όσους έχουν σκύλο. Η ασφάλεια του αυτοκινήτου είναι αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες. Αυτός είναι ο λόγος που ο εξοπλισμός του νέου Skoda Roomster προστατεύει τον οδηγό και τους επιβάτες σε κρίσιμες καταστάσεις, ενώ συγχρόνως συμβάλλει στην αποτροπή τους. Είτε δίνετε βάρος στην ποιότητα κατασκευής, είτε στα χαρακτηριστικά

13 Τα σκιάδια αποτρέπουν τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις από τον ήλιο. Η ασφάλεια των πίσω επιβατών ενισχύεται με τα τρία ρυθμιζόμενα καθ ύψος προσκέφαλα. Ο βασικός εξοπλισμός ασφαλείας του νέου Roomster περιλαμβάνει σύστημα εγκατάστασης δύο παιδικών καθισμάτων Isofix με ειδική αγκύρωση για τη ζώνη ασφαλείας (βασικό στοιχείο του παιδικού καθίσματος Top Tether). Τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας για παιδιά όλων των ηλικιών, περιλαμβάνονται στη γκάμα των γνήσιων αξεσουάρ Skoda. Εάν θέλετε να τοποθετήσετε το παιδικό κάθισμα στη θέση του συνοδηγού, θα χρειαστεί να εξοπλίσετε το αυτοκίνητό σας με την προαιρετική απενεργοποίηση του αερόσακου συνοδηγού. Εάν εγκατασταθεί, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον αερόσακο με ένα κλειδί. οδήγησης, την άνεση του οδηγού και το προσφερόμενο πεδίο ορατότητας, θα βρίσκετε πάντα λύσεις που οδηγούν στην κορυφαία ασφάλεια. Επιπλέον, 6 αερόσακοι σας παρέχουν προστασία: αερόσακος οδηγού και συνοδηγού, μπροστινοί πλευρικοί αερόσακοι και αερόσακοι κεφαλής. Στους ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους, θα εκτιμήσετε τους αισθητήρες στάθμευσης, οι οποίοι παρακολουθούν την απόσταση του πίσω προφυλακτήρα από το πιθανό εμπόδιο.

14 Η εξαιρετική ευρυχωρία και η αέρινη αίσθηση του εσωτερικού ενισχύεται από τη μοναδική σχεδίαση του μοντέλου, που επικεντρώνεται στην άνεση όλων των επιβατών. Οι επιβάτες στα ανυψωμένα πίσω καθίσματα έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε κινηματογράφο και μπορούν να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα μέσα από τα μεγάλα πλαϊνά πίσω παράθυρα. Η αίσθηση ευρυχωρίας που αποπνέει το αυτοκίνητο, ενισχύεται από την πολυστρωματική πανοραμική οροφή με επιφάνεια 0,82m 2, που εμποδίζει την υπερβολική θέρμανση του εσωτερικού και συγχρόνως προστατεύει τους επιβάτες από την υπεριώδη ακτινοβολία.

15 Η άνεση των πίσω επιβατών αυξάνεται με το αναδιπλούμενο τραπεζάκι με θήκες αναψυκτικών που ενσωματώνεται στο πίσω κεντρικό υποβραχιόνιο. Η θήκη αναψυκτικών της κεντρικής κονσόλας είναι μία βολική προσθήκη, ειδικά για τους πίσω επιβάτες. Η πρόσβαση σε αυτή, είναι εύκολη και από τις μπροστινές θέσεις. Άλλες επιλογές αποθηκευτικών χώρων, είναι οι τσέπες στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων και οι θήκες στα πλαίσια των πίσω θυρών. Ο αποθηκευτικός χώρος μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού χωρίζεται σε δύο μέρη. Η χαμηλή θήκη είναι φωτιζόμενη και μπορεί να ψύχεται μέσω του συστήματος κλιματισμού για να διατηρεί τα αναψυκτικά σας δροσερά! Το ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, διαθέτει έναν αναπάντεχα μεγάλο χώρο αποθήκευσης 1,2 λίτρων. Οι αποθηκευτικοί χώροι στα πλαίσια της πόρτας του οδηγού και του συνοδηγού, διαθέτουν μια υποδοχή φιάλης 1,5l και πρακτικό λαστιχένιο ιμάντα συγκράτησης για τους χάρτες και τα περιοδικά. Το ντουλαπάκι κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, είναι κατάλληλο για τη μεταφορά πολύτιμων προσωπικών αντικειμένων.

16 Έχετε στη διάθεσή σας έναν εξαιρετικό χώρο αποσκευών, ακόμα και όταν στο αυτοκίνητο επιβαίνουν πέντε άτομα και τα καθίσματα βρίσκονται στις αρχικές τους θέσεις. Η χωρητικότητα κυμαίνεται από 480 έως 560 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων και των στηριγμάτων πλάτης. Επιπλέον, προσφέρουμε διάφορα αξεσουάρ που αυξάνουν την πρακτικότητα του χώρου αποσκευών και σας βοηθούν να διατηρείτε το αυτοκίνητο τακτοποιημένο. Tο σετ διχτυών αποτρέπει τη μετακίνηση των αποσκευών και την ενδεχόμενη φθορά τους. Το ενδιάμεσο δάπεδο στο χώρο αποσκευών σας παρέχει έναν κατάλληλο χώρο για να αποθηκεύετε τα αντικείμενα που δεν ξεφορτώνετε κάθε μέρα. Επιπλέον, φέρνει το δάπεδο στο ύψος του κατωφλιού φόρτωσης, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά τη φόρτωση και εκφόρτωση των αποσκευών. Το διαχωριστικό δίχτυ που στερεώνεται στην πίσω πλευρά των πίσω καθισμάτων, διαχωρίζει την καμπίνα επιβατών από το χώρο αποσκευών. Όταν η εταζέρα του χώρου αποσκευών στερεωθεί στην κάτω θέση, επιτρέπει τη μεταφορά αντικειμένων που σε διαφορετική περίπτωση θα περιόριζαν το οπτικό πεδίο του οδηγού. Το εύκαμπτο πλέγμα διαχωρισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκράτηση μικρότερων αντικειμένων.

17 Περιθώρια για πολλά περισσότερα από απλώς νέες εντυπώσεις.

18 Απολαύστε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία.

19 Η ευρυχωρία συνοδεύεται από εξαιρετική προσαρμοστικότητα. Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με το μοναδικό σύστημα πίσω καθισμάτων VarioFlex, που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το εσωτερικό του στις τρέχουσες ανάγκες μεταφοράς. Το σύστημα αποτελείται από 3 πίσω καθίσματα που ρυθμίζονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Η προσαρμογή μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ εύκολα από ένα άτομο, χωρίς τη χρήση εργαλείων. Εάν αφαιρεθούν τα καθίσματα, θα έχετε στη διάθεσή σας έναν αποθηκευτικό χώρο λίτρων. Οι πλάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να αναδιπλωθούν τελείως προς τα κάτω. Τα πίσω καθίσματα μπορούν να αφαιρεθούν μαζί ή χωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Εάν αφαιρέσετε το μεσαίο κάθισμα, μπορείτε να μετακινήσετε τα δύο πλαϊνά καθίσματα κατά 110 mm προς το κέντρο. Μπορείτε να μετακινήσετε τα πίσω καθίσματα από τις αρχικές θέσεις κατά 80mm προς τα εμπρός και κατά 70mm προς τα πίσω. Οι πλάτες των καθισμάτων μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τις ανάγκες σας.

20 Για αυτούς που θέλουν να δουν περισσότερα: το SKODA Roomster Scout.

21

22 Κάθε ανακάλυψη ξεκινά με μια πρώτη εικόνα.

23 Το νέο Skoda Roomster Scout είναι ο ιδανικός σύντροφος για έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Θα σας εντυπωσιάσει με την ελκυστική εμφάνιση cross-country, τον εξοπλισμό άνεσης και τον προσαρμοζόμενο εσωτερικό χώρο. Το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED (βλ. φωτογραφία), τοποθετημένα στη θέση των φώτων ομίχλης. Το σπόιλερ του πίσω προφυλακτήρα και το ασημί χαμηλό κάλυμμα, χαρίζουν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μια στιβαρή εμφάνιση. Με την ενσωματωμένη εσωτερική βάση μεταφοράς ποδηλάτων, μπορείτε να μεταφέρετε με άνεση 2 ποδήλατα. Τα πλαστικά καλύμματα στους προφυλακτήρες, τα μαρσπιέ και τα χαμηλά τμήματα των θυρών, τονίζουν τη μοναδικότητα του αυτοκινήτου, μαζί με τις ζάντες αλουμινίου 6.5J x 16 Arktos που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την έκδοση Scout. Τα υψηλής ποιότητας πεντάλ αλουμινίου και η αφαιρούμενη μοκέτα είναι εύχρηστα, αλλά και πρακτικά αξεσουάρ. Το εσωτερικό του Scout διατίθεται σε γκρι/μαύρο χρώμα και ο πίνακας οργάνων σε onyx/onyx ή onyx/ασημί. Στις προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνεται το εσωτερικό Floss (συνδυασμός δερμάτινης ταπετσαρίας και υφάσματος) ή το Pulse με σπορ μπροστινά καθίσματα.

24 Το Roomster Comfort είναι η πιο ελκυστική έκδοση εξοπλισμού του μοντέλου. Διατίθεται με το σχέδιο εσωτερικού Chess σε μαύρο χρώμα, με ταμπλό σε όνυχα/όνυχα ή, κατόπιν απαίτησης (χωρίς πρόσθετη χρέωση), σε μπεζ χρώμα με ταμπλό σε όνυχα/κρεμ. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με μια σειρά χρωμιωμένων λεπτομερειών, όπως είναι η λαβή του μοχλού ταχυτήτων, τα πλαίσια των εισαγωγών αέρα και η καστάνια του χειρόφρενου. Επιπλέον, ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Comfort περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο ως προς το ύψος κάθισμα οδηγού, κεντρικό κλείδωμα, ενσωματωμένο υπολογιστή ταξιδιού, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, φώτα ανάγνωσης μπροστά, υποδοχή φιάλης 1,5l στους αποθηκευτικούς χώρους των πλαισίων στις μπροστινές πόρτες κ.α.

25 Το Roomster Active είναι μία έκδοση εξοπλισμού με σπορ προσανατολισμό. Προσφέρεται με το σχέδιο εσωτερικού Domino σε μαύρο ή γκρι χρώμα, με πίνακα οργάνων σε όνυχα/όνυχα και τριάκτινο σπορ τιμόνι. Αυτή η έκδοση θα σας ικανοποιήσει και με μια σειρά χρωμιωμένων λεπτομερειών, όπως είναι η λαβή του μοχλού ταχυτήτων, τα πλαίσια των εισαγωγών αέρα και η καστάνια του χειρόφρενου. Επιπλέον, ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Active περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο ως προς το ύψος κάθισμα οδηγού, κεντρικό κλείδωμα, ενσωματωμένο υπολογιστή ταξιδιού, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, φώτα ανάγνωσης μπροστά, υποδοχή φιάλης 1,5l στους αποθηκευτικούς χώρους των πλαισίων στις μπροστινές πόρτες κ.α.

26 Το Roomster Style διατίθεται με το κομψό σχέδιο εσωτερικού Domino σε γκρι ή μαύρο χρώμα, με τον πίνακα οργάνων σε μαύρο onyx/ασημί χρώμα ή μαύρο/μαύρο. Αυτή η έκδοση διακοσμείται με μια σειρά χρωμιωμένων λεπτομερειών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η λαβή του λεβιέ ταχυτήτων, τα πλαίσια των εισαγωγών αέρα και το πλήκτρο ασφαλείας του χειρόφρενου.

27 Το Roomster είναι η βασική έκδοση εξοπλισμού και διατίθεται με το όμορφο σχέδιο εσωτερικού Stone σε μπλε ή γκρι χρώμα, με πίνακα οργάνων σε όνυχα/ασημί ή όνυχα/όνυχα χρώμα. Επιπλέον, ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Roomster περιλαμβάνει προειδοποιητική λυχνία για τις ζώνες ασφαλείας οδηγού και συνοδηγού, φώτα ανάγνωσης μπροστά, υποδοχή φιάλης 1,5l στους αποθηκευτικούς χώρους των πλαισίων στις μπροστινές πόρτες κ.α.

28 Εσωτερικός διάκοσμος Pulse. Σπορ μπάκετ καθίσματα και ταμπλό onyx/onyx (Προαιρετικός εξοπλισμός). Εσωτερικός διάκοσμος Floss. Σε μαύρο χρώμα και συνδυασμός δέρματος με ύφασμα. Το ταμπλό διατίθεται σε onyx/onyx ή onyx/γκρι (Προαιρετικός εξοπλισμός). Εσωτερικός διάκοσμος Drops Blue με ταμπλό σε onyx/onyx ή onyx/γκρι (Προαιρετικός εξοπλισμός). Οι εσωτερικοί διάκοσμοι που απεικονίζονται, διατίθενται ως πρόσθετος προαιρετικός εξοπλισμός στα πλαίσια του οποίου μπορείτε να επιλέξετε και άλλα ελκυστικά προϊόντα: Tο μικρό δερμάτινο πακέτο (δερμάτινο τιμόνι και λαβή χειρόφρενου), το πλήρως αυτόματο σύστημα κλιματισμού Climatronic με ηλεκτρονική ρύθμιση, το σύστημα πλοήγησης Amundsen, τις μπαγκαζιέρες οροφής, τις ζάντες ελαφρού κράματος κ.λπ. Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη μεγάλη γκάμα πρόσθετου εξοπλισμού για τις εκδόσεις μοντέλων Roomster, επικοινωνήστε με το Ολοκληρωμένο Συγκρότημα Skoda της περιοχής σας.

29 Ζάντες αλουμινίου Trinity 7.0J x 17 για ελαστικά 205/40 R17. Ζάντες αλουμινίου Comet 6.5J x 16 για ελαστικά 205/45 R16. Ζάντες αλουμινίου Elba 6.5J x 16 για ελαστικά 205/45 R16. Ζάντες αλουμινίου Atria 6.5J x 16 για ελαστικά 205/45 R16. Ζάντες αλουμινίου Avior 6.0J x 15 για ελαστικά 195/55 R15. Ζάντες αλουμινίου Line 6.0J x 15 για ελαστικά 195/55 R15. Ζάντες αλουμινίου Atik 6.0J x 14 για ελαστικά 185/65 R14. Ατσάλινη ζάντα 6.0J x 15 για ελαστικά 195/55 R15 με τάσια Satellite. Ατσάλινη ζάντα 6.0J x 14 για ελαστικά 185/65 R14 με τάσια Castor. Ατσάλινη ζάντα 5.0J x 14 για ελαστικά 175/70 R14 με τάσια Comoros.

30 Λευκό Candy Κόκκινο Corrida Μπλε Pacific Ασημί Brilliant μεταλλικό Rosso Brunello μεταλλικό Μπεζ Cappuccino μεταλλικό Μπλε Aqua μεταλλικό Μπλε Lava μεταλλικό Μπλε Miami μεταλλικό Πράσινο Malachite μεταλλικό Καφέ Mato μεταλλικό Γκρι Platin μεταλλικό Μαύρο Magic pearl effect Μπεζ Safari μεταλλικό (Αποκλειστικά για Scout)

31

32 Τεχνικά χαρακτηριστικά Κινητήρας V/86hp 1.2 TSI/86hp 1.2 TSI/105hp 1.2 TDI CR DPF/75hp Bενζινοκινητήρας, με κυλίνδρους σε σειρά, υδρόψυκτος, DOHC, εγκάρσιος μπροστά Βενζινοκινητήρας turbo, με κυλίνδρους σε σειρά, υδρόψυκτος, άμεσος ψεκασμός υψηλής πίεσης, OHC, εγκάρσιος μπροστά Βενζινοκινητήρας turbo, με κυλίνδρους σε σειρά, υδρόψυκτος, άμεσος ψεκασμός υψηλής πίεσης, OHC, εγκάρσιος μπροστά Πετρελαιοκινητήρας turbo, με κυλίνδρους σε σειρά, υδρόψυκτος, άμεσος ψεκασμός υψηλής πίεσης, OHC, εγκάρσιος μπροστά Κύλινδροι Κυβισμός (cc) 1,390 1,197 1,197 1,199 Μέγιστη ισχύς /σ.α.λ. (hp/min-1) 86/ /4, /5,000 75/4,200 Μέγιστη ροπή/ σ.α.λ. (Nm/min-1) 132/ /1,500 3, /1,550 3, /2,000 Οδηγία Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης EU5 EU5 EU5 EU5 Καύσιμο Αμόλυβδη βενζίνη, RON 95/91* Αμόλυβδη βενζίνη, RON 95/91* Αμόλυβδη βενζίνη, RON 95/91* Πετρέλαιο Επιδόσεις Μέγιστη ταχύτητα (km/h) (184) 162 Επιτάχυνση km/h (s) (11.0) 15.5 Κατανάλωση καυσίμου 99/100 (l/100 km) στην πόλη (7.2) 5.4 εκτός πόλης (4.8) 4.0 συνδυασμός (5.7) 4.5 Εκπομπές CO 2 (g/km) (134) 119 Διάμετρος κύκλου στροφής (m) Μετάδοση Τύπος Εμπρόσθια κίνηση Εμπρόσθια κίνηση Εμπρόσθια κίνηση Εμπρόσθια κίνηση Συμπλέκτης Υδραυλικός, ξηρός, με μονό δίσκο Υδραυλικός, ξηρός, με μονό δίσκο Υδραυλικός, ξηρός, με μονό δίσκο, (δύο ομοαξονικοί συμπλέκτες, ηλεκτροϋδραυλικής λειτουργίας) Μετάδοση Μηχανικό 5 σχέσεων, πλήρως συγχρονισμένο Μηχανικό 5 σχέσεων, πλήρως συγχρονισμένο Μηχανικό 5 σχέσεων, πλήρως συγχρονισμένο (αυτόματο 7 σχέσεων DSG) Υδραυλικός, ξηρός, με μονό δίσκο Μηχανικό 5 σχέσεων, πλήρως συγχρονισμένο Βάρος Απόβαρο με οδηγό (kg)** 1,209 1,221 1,237 (1,271) 1,308 Ωφέλιμο φορτίο με οδηγό (kg)** Ολικό βάρος (kg) 1,664 1,676 1,692 (1,726) 1,763 Φορτίο συρόμενου χωρίς φρένα (μέγ. kg) Φορτίο συρόμενου με φρένα 12% (μέγ. kg) 900 1,000 1,100 1,000 Αμάξωμα 5-θέσιο, 5-θυρο, 2 διαμερίσματα Αεροδυναμικός συντελεστής έλξης C w Σασί Μπροστινός άξονας Πίσω άξονας Σύστημα πέδησης Ανάρτηση τύπου McPherson με κάτω τριγωνικά ψαλίδια και αντιστρεπτική ράβδο Hμιάκαμπτος άξονας Υδραυλικό σύστημα πέδησης διπλού κυκλώματος σε διαγώνια διασύνδεση και υποβοήθηση με κενό μπροστινά φρένα Δισκόφρενα με εσωτερική ψύξη και μονό έμβολο με πλευστές δαγκάνες πίσω φρένα Ταμπούρα, εναλλακτικά δισκόφρενα ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα Σύστημα διεύθυνσης Σύστημα διεύθυνσης με κρεμαγιέρα με ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση διεύθυνσης Ζάντες 5.0J x 14" 5.0J x 14" 6.0J x 15" 6.0J x 15" Ελαστικά 175/70 R14 175/70 R14 195/55 R15 195/55 R15 Υγρό Tank capacity (l) 55 * Η χρήση καυσίμου χαμηλού αριθμού οκτανίων μπορεί να επηρεάσει τις επιδόσεις του κινητήρα. ** Ισχύει για το μοντέλο βασικής έκδοσης, βάρος οδηγού 75 kg. ( ) Ισχύει για το αυτόµατο κιβώτιο.

33 1.6 TDI CR DPF/105hp Πετρελαιοκινητήρας turbo, με κυλίνδρους σε σειρά, υδρόψυκτος, άμεσος ψεκασμός υψηλής πίεσης, OHC, εγκάρσιος μπροστά 4 1, /4,400 1, /1,500 2,500 EU5 Πετρέλαιο ,436 1,684 1,500 1, Εμπρόσθια κίνηση 1,029 1,009 Υδραυλικός, ξηρός,με μονό δίσκο Μηχανικό 5 σχέσεων, πλήρως συγχρονισμένο 509 l , , ,621 4, ,200 5-θέσιο, 5-θυρο, 2 διαμερίσματα 0.33 Ανάρτηση τύπου McPherson με κάτω τριγωνικά ψαλίδια και αντιστρεπτική ράβδο Ημιάκαμπτος άξονας Υδραυλικό σύστημα πέδησης διπλού κυκλώματος σε διαγώνια διασύνδεση και υποβοήθηση με κενό Δισκόφρενα με εσωτερική ψύξη και μονό έμβολο με πλευστές δαγκάνες Ταμπούρα, εναλλακτικά δισκόφρενα ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα Σύστημα διεύθυνσης με κρεμαγιέρα με ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση διεύθυνσης 1,380 1,400 1,004 1, J x 15" 195/55 R15 55

34 Τα Γνήσια Αξεσουάρ SKODA προσδίδουν στιλ στο αυτοκίνητό σας, ενώ συγχρόνως αυξάνουν τη χρηστικότητά του. Τα συστήματα μεταφοράς οροφής αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα για τη μεταφορά του αθλητικού εξοπλισμού. Επίσης, διατίθεται μία γνήσια μπαγκαζιέρα Skoda χωρητικότητας 380 λίτρων, η οποία έχει περάσει με επιτυχία τη δοκιμή City Crash. Τα Γνήσια Αξεσουάρ Skoda, σας δίνουν τη δυνατότητα να τονίσετε τη μοναδικότητα του αυτοκινήτου σας, να αυξήσετε την πρακτικότητα και να βελτιώσετε την άνεση. Στο πρόγραμμά μας (που ουσιαστικά αποτελεί επέκταση του πρόσθετου εξοπλισμού) θα βρείτε διάφορα προϊόντα όπως ζάντες ελαφρού κράματος, δερμάτινα αξεσουάρ, σκιάδια, ραδιόφωνα, συστήματα πλοήγησης, πατάκια, παιδικά καθίσματα για παιδιά όλων των ηλικιών κ.λπ. Για μία πλήρη εικόνα της γκάμας των προϊόντων μας, ζητήστε τον ειδικό κατάλογο αξεσουάρ από το Ολοκληρωμένο Συγκρότημα Skoda της περιοχής σας. Το λαστιχένιο πατάκι πορτ-μπαγκάζ σας βοηθά να διατηρείτε καθαρό το χώρο αποσκευών και ταυτόχρονα να προστατεύετε την αυθεντική επένδυση από τις φθορές. Το θερμοηλεκτρικό κουτί ψύξης με χωρητικότητα 15 λίτρων, σας επιτρέπει να διατηρείτε πάντα φρέσκα και δροσερά τα τρόφιμα και τα ποτά. Τα διακοσμητικά καλύμματα των μαρσπιέ των θυρών βελτιώνουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου και συγχρόνως προστατεύουν τα μαρσπιέ από τις φθορές.

35 Εμπορικά προϊόντα Λουράκι για κλειδιά ή για κινητό τηλέφωνο με καθαριστικό οθόνης. Στιλό σε μπλε χρώμα με εφέ ice. Μεγάλος σάκος ταξιδιού σε μαύρο/μπλε χρώμα. Γενικές πληροφορίες SKODA SERVICE Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε. Το Κέντρο Τεχνικής Εξυπηρέτησης Skoda βρίσκεται κοντά σας για ο,τιδήποτε χρειαστείτε. Όταν αποκτήσετε το δικό σας Roomster, το έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό μας είναι πρόθυμο να κάνει τη συμβίωσή σας μαζί τoυ μία ευχάριστη εμπειρία. Εγγυήσεις για τo Skoda Roomster και τα Γνήσια Ανταλλακτικά Skoda 1. Δύο χρόνια εγγύηση για τα μηχανικά μέρη 2. Τρία χρόνια εγγύηση χρώματος 3. Δώδεκα χρόνια εγγύηση αντισκωριακής προστασίας 4. Δύο χρόνια εγγύηση στα Γνήσια Ανταλλακτικά και Αξεσουάρ Skoda Skoda Road Club Για το καινούριο σας Skoda, σας παρέχουμε δωρεάν οδική βοήθεια για ένα χρόνο, όπου και αν βρίσκεστε στην Ευρώπη. Αραιά Διαστήματα Συντήρησης Λόγω των εξελιγμένων κινητήρων μας, δεv θα έχουμε τη χαρά να σας βλέπουμε αρκετά συχνά. Το Roomster συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πλέον αξιόπιστα αυτοκίνητα, με διαστήματα σέρβις για τους βενζινοκινητήρες κάθε km ή κάθε δύο χρόνια και για τους πετρελαιοκινητήρες κάθε km ή κάθε δύο χρόνια. Αναλύοντας συνεχώς τον τρόπο με τον οποίο οδηγείτε, ο υπολογιστής του αυτοκινήτου υπολογίζει το βέλτιστο διάστημα συντήρησης, υποδεικνύοντάς το στον πίνακα οργάνων. Αυτοκίνητο Εξυπηρέτησης Πελατών Στο Κέντρο Τεχνικής Εξυπηρέτησης Skoda, σας παρέχουμε αυτοκίνητο για την εξυπηρέτησή σας, σε περίπτωση που το δικό σας χρειαστεί να παραμείνει για συντήρηση ή επισκευή περισσότερο από 24 ώρες. Internet Στο δικτυακό τόπο που δημιουργήσαμε για εσάς μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τo δικό σας Roomster, καθώς και για την υπόλοιπη γκάμα των μοντέλων. Γνήσια Ανταλλακτικά Skoda Τα Γνήσια Ανταλλακτικά Skoda είναι τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του αυτοκινήτου. Ο κατασκευαστής γνωρίζει καλύτερα ποιο ανταλλακτικό προορίζεται για ποια λειτουργία και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που απαιτείται να πληρούνται για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου, σύμφωνα με την εγγύηση του κατασκευαστή. Πλεονεκτήματα των Γνήσιων Ανταλλακτικών Skoda: Ασφάλεια Κάθε τμήμα και εξάρτημα του αυτοκινήτου έχει τη δική του σημασία και μερικά από αυτά καθορίζουν άμεσα την ασφάλεια των επιβατών του αυτοκινήτου. Το ενδιαφέρον μας για την ασφάλεια αποδεικνύεται π.χ.: από την κατασκευή του αμαξώματος, τους αερόσακους, τις ζώνες ασφάλειας και το σπουδαιότερο, το σύστημα φρένων. Οι ζωές των ανθρώπων μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο, καθώς επίσης και το εύρος της πιθανής ζημιάς στο αυτοκίνητο, εξαρτώνται από την ποιότητα και τη λειτουργική αποτελεσματικότητα των φρένων, ειδικά κάτω από ακραίες συνθήκες. Διαθεσιμότητα Χάρη σε ένα πυκνό δίκτυο Κέντρων Τεχνικής Εξυπηρέτησης Skoda, όλοι οι οδηγοί Skoda μπορούν να ικανοποιηθούν. Η SkodaAuto προσφέρει μια πλήρη σειρά εξαρτημάτων και εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του αυτοκινήτου και δεν εστιάζει μόνο στα ανταλλακτικά υψηλού κύκλου εργασιών. Ο ανεφοδιασμός των Γνήσιων Ανταλλακτικών Skoda παρέχεται ακόμα και μετά τη διακοπή παραγωγής του αντίστοιχου μοντέλου. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νόμιμα καθορισμένης χρονικής περιόδου μετά από τη διακοπή της παραγωγής: - τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη λειτουργία του αυτοκινήτου παρέχονται στην αγορά για τουλάχιστον άλλα 15 έτη μετά τη διακοπή παραγωγής του - τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου παρέχονται στην αγορά για τουλάχιστον άλλα 10 έτη μετά τη διακοπή παραγωγής του - τα συστατικά εσωτερικής επένδυσης θυρών και οι τάπητες παρέχονται στην αγορά για τουλάχιστον άλλα 8 έτη μετά από τη διακοπή παραγωγής του Κορυφαία ποιότητα Για να ελέγξει τις ποιοτικές παραμέτρους, το Τμήμα Ανάπτυξης διατηρεί έναν εκτεταμένο χώρο ελέγχου που περιλαμβάνει ένα κύκλωμα δοκιμών σε ακραίες πολικές συνθήκες και συνθήκες ερήμου, καθώς επίσης και εργαστήρια αντοχής υλικών του τμήματος ποιοτικού ελέγχου. Χάρη στη χρήση πρώτης τάξεως υλικών και τεχνολογιών, τα αυθεντικά ανταλλακτικά της Skoda εξασφαλίζουν ασφαλή και ξέγνοιαστη οδήγηση. Η ακριβής συναρμολόγηση εγγυάται αντικατάσταση των φθαρμένων τμημάτων χωρίς περιττές διαδικασίες. Μεγάλη διάρκεια ωφέλιμης ζωής Η χρήση υψηλής ποιότητας υλικών και οι κορυφαίες τεχνολογίες στην παραγωγή των Γνήσιων Ανταλλακτικών Skoda, εξασφαλίζουν τη μέγιστη αξιοπιστία και μακρά διάρκεια ζωής. Αυθεντικές σχεδιαστικές λύσεις Η γνώση που αποκτάται στην παραγωγή και τη λειτουργία απεικονίζεται στην αναζήτηση νέων τεχνικών λύσεων που στοχεύουν στη δημιουργία ενός πραγματικά πρώτης τάξεως προϊόντος, το οποίο θα καλύψει τις απαιτήσεις σας. Νομοθετικές απαιτήσεις και πιστοποίηση Όλα τα Γνήσια Ανταλλακτικά Skoda καλύπτουν τις νομοθετικές απαιτήσεις και εγκρίνονται από την SkodaAuto με βάση την ικανοποίηση των αυστηρότερων κριτηρίων. Με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης απολαμβάνει την εγγύηση ότι τα εξαρτήματα που εγκαθίστανται στο αυτοκίνητό του είναι αξιόπιστα, λειτουργικά και ασφαλή. Προστασία του περιβάλλοντος Η τήρηση όλων των νομικών προτύπων είναι κάτι το αυτονόητο για τη SkodaAuto. Η Γνήσια σειρά Ανταλλακτικών Skoda περιλαμβάνει ανακυκλώσιμα ανταλλακτικά των οποίων η παραγωγή δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με απόβλητα, υπερβολική θερμότητα και ρύπανση των υδάτων σε υψηλό βαθμό. Τα επιστρεφόμενα κομμάτια και τα διάφορα άλλα υλικά δεν απορρίπτονται αλλά ανακυκλώνονται, με συνέπεια την επαναχρησιμοποίηση ενός μεγάλου μέρους της εργασίας και της ενέργειας που επενδύθηκε στα ανταλλακτικά αυτά κατά την αρχική κατασκευή τους. Χρηματοδότηση Skoda Εάν επιλέξετε ένα αυτοκίνητο Skoda, η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. θα σας βοηθήσει να το αποκτήσετε χρησιμοποιώντας τις λύσεις που προσφέρονται στους ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες. Η εταιρική σειρά προϊόντων της Χρηματοδότησης Skoda προσφέρει τόσο τη χρηματοδότηση αγοράς, όσο και την μακροχρόνια μίσθωση. Μπορείτε να μάθετε για τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα μέσω του Ολοκληρωμένου Συγκροτήματος Skoda, συμπεριλαμβανομένων προσφορών που είναι περιορισμένες χρονικά, αλλά αποδίδουν ενδιαφέροντα οφέλη. Εταιρικές πωλήσεις Εάν ο στόλος αυτοκινήτων σας είναι μεγάλος ή μικρός, εάν είστε εταιρεία ή ακόμη και κρατικός οργανισμός, η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. και το εξουσιοδοτημένο δίκτυο εμπόρων της, είναι εδώ για σας. Σας προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που προσαρμόζονται στην επιχείρηση και τις οικονομικές σας ανάγκες, κορυφαία φροντίδα και πρόγραμμα συντήρησης αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Ακόμη, ανταλλακτικά και πρόγραμμα συντήρησης που εγγυώνται χαμηλές δαπάνες λειτουργίας του στόλου των αυτοκινήτων σας.

36 Η SkodaAuto έχει ως βασική προτεραιότητά της τη δημιουργία και την κατασκευή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής τους, με έμφαση στην επιλογή ανακυκλωμένων υλικών. Τα αυτοκίνητα Skoda κατασκευάζονται με προηγμένες τεχνολογικές προδιαγραφές σε υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής που πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια. Η αντιδιαβρωτική προστασία των βαμμένων μερών του αυτοκινήτου γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτροστατική βαφή χωρίς μόλυβδο (KTL) και με υδατοδιαλυτά χρώματα. Ο περιορισμός κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων είναι μέρος της στρατηγικής της εταιρείας μας. Οι κινητήρες της SkodaAuto πληρούν τις ισχύουσες οδηγίες για τις εκπομπές ρύπων. Επιπλέον, διατίθενται κινητήρες diesel με Φίλτρο σωματιδίων (DPF). Όλα τα αυτοκίνητα Skoda συμμορφώνονται πλήρως με τους νόμους και τους κανονισμούς για την προστασία του επίγειου και υδάτινου περιβάλλοντος και πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας. Η SkodaAuto συμβάλλει στη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος και παρέχει κινητικότητα και άνεση στους πελάτες της. Το περιβαλλοντικό λογότυπο της εταιρείας εκφράζει τη συνείδηση της ευθύνης που έχει η SkodaAuto και το στόχο της για αειφόρο ανάπτυξη με φιλική προσέγγιση προς τη ζωή και τη φύση. Μερικά μοντέλα σε αυτόν τον κατάλογο παρουσιάζονται µε προαιρετικό εξοπλισµό που δεν περιλαμβάνεται απαραίτητα στο βασικό. Όλες οι λεπτομέρειες των τεχνικών χαρακτηριστικών, της σχεδίασης, του εξοπλισμού, των υλικών, των εγγυήσεων και της εμφάνισης παρουσιάζονται με ακρίβεια και όπως ίσχυαν κατά το χρόνο εκτύπωσης του παρόντος. Ωστόσο, ο κατασκευαστής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στα τεχνικά χαρακτηριστικά ή στον εξοπλισµό των εκδόσεων). Παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε το Ολοκληρωμένο Συγκρότημα Skoda της περιοχής σας για λεπτομέρειες σχετικά µε το βασικό και τον προαιρετικό εξοπλισµό, τις τρέχουσες τιµές και τους όρους παράδοσης. Ο κατάλογος αυτός έχει τυπωθεί σε χαρτί από κυτταρίνη, το οποίο έχει λευκανθεί χωρίς χλώριο. Το χαρτί είναι 100% ανακυκλώσιμο. Καλωσορίσατε στο Ολοκληρωμένο Συγκρότημα Skoda: 09/11

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb

SIMPLY CLEVER. Nέα ŠKODA Superb SIMPLY CLEVER Nέα ŠKODA Superb Περνάτε πολύ χρόνο της ζωής σας στο αυτοκίνητο. Νέα ŠKODA Superb. Ασύγκριτη άνεση. Δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί το σημερινό μας κόσμο χωρίς ταξίδια. Μπορεί με το αυτοκίνητό

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia

SIMPLY CLEVER. Νέα ŠKODA octavia Octavia SIMPLY CLEVER Νέα ŠKODA octavia Octavia Η αίσθηση της έκπληξης και του θαυμασμού είναι σπάνια μεν, αλλά προκαλεί μεγάλη χαρά. Εάν θέλουμε να μας εκπλήσσουν συνεχώς διάφορα πράγματα, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE.

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Viano 3 Το Via no. Ελευθερία κινήσεων για μια ζωή. Περιεχόμενα. Ένα «μικρό» θαύμα. Πρωτοποριακή σχεδίαση. Το Viano άνετο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει.

Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Νέο Dacia Duster Νέο Dacia Duster. Το έχετε ξεχωρίσει. Σε έναν κόσμο που οι πραγματικές αξίες έχουν αρχίσει να ατονούν, που οι τάσεις της μόδας διαδέχονται η μία την άλλη με ξέφρενους ρυθμούς, που η τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

E-Class Saloon και Estate.

E-Class Saloon και Estate. E-Class Saloon και Estate. λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Rapid Αξεσουάρ

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Rapid Αξεσουάρ SIMPLY CLEVER ŠKODA Rapid Αξεσουάρ To ŠKODA Rapid είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο που δείχνει τις αρετές του στην καθημερινή σας ζωή. Εάν ωστόσο επιθυμείτε να προσαρμόσετε το αυτοκίνητο στις ιδιαίτερες

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι.

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Η εφαρμογή ipad για το νέο Actros. Κάνετε λήψη τώρα. Ανακαλύψτε το νέο Actros εν κινήσει. Με τη νέα εφαρμογή για ipad θα δείτε ενδιαφέρουσες

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις.

Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις. Dacia Οι προσδοκίες σας είναι η έμπνευσή μας για ακόμα πιο έξυπνες λύσεις. Αυτό που σας συνδέει με τη Dacia είναι οι έξυπνες επιλογές. Σας αρέσουν οι έξυπνες λύσεις και θέλετε να τις αποκτήσετε σε καλή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΟ VOLVO S40 Επιδόσεις 6 Περιβάλλον του οδηγού 10 Ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο 16 Προσωπική ασφάλεια 18 Ασφάλεια και περιβάλλον 20 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ VOLVO ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥΤ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

>> Το νέο smart forfour

>> Το νέο smart forfour >> Το νέο smart forfour The smart among the fourseaters. FOR ideas, answers, fun & functions Το smart έφερε την επανάσταση στις μετακινήσεις στην πόλη. Με έξυπνες λύσεις και μοναδικές ιδέες, που κάνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr)

ΝΕΟ renault megane coupe. ΝΕΟ renault megane coupe. drive the change. (www.renault.gr) ΝΕΟ renault megane coupe ΝΕΟ renault megane coupe (www.renault.gr) φωτογραφιεσ εκδοσησ: P. OTTO, R. SHOEHUYS, T. LEBRALY - προσαρμογη: GENCO POWER SA - εκτυπωθηκε στην ε.ε. - 7711MC3012 - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO V70 & XC70 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo.

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα. Feel the difference. All-model accessory catalogue

Κατάλογος αξεσουάρ για όλα τα μοντέλα. Feel the difference. All-model accessory catalogue 01.2010 GR Το έντυπο αυτό ήταν ακριβές κατά το χρόνο έκδοσής του. Πολιτική της Ford, όμως, είναι η συνεχής βελτίωση των προϊόντων της. Η Ford διατηρεί πάντα το δικαίωμα να αλλάζει τις προδιαγραφές, τα

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Αγοράσατε ένα ŠKODA. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Το νέο σας ŠKODA έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ.

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ. Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014/2015 ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ. ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ: Σετ ζαντών MINI με χειμερινά ελαστικά. ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Αξεσουάρ MINI. ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΚΟΛΙΑ: Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X3 2.0i X3 2.5si X3 3.0si X3 2.0d X3 3.0d X3 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

10 Το δεύτερό σας σπίτι. 16 Mazda2 Core. 21 Mazda2 Sport. 22 Δύο φορές μοναδικό.

10 Το δεύτερό σας σπίτι. 16 Mazda2 Core. 21 Mazda2 Sport. 22 Δύο φορές μοναδικό. Mazda2 Mazda2. 5 Αποκτήστε το καλύτερο κι από τους δύο κόσμους. Ευέλικτοι χώροι σε ένα κομψό εξωτερικό. 6 Γνωρίστε τον άλλο σας εαυτό. Προετοιμαστείτε για μια δυναμική οδηγική εμπειρία. 8 Χώροι και ευελιξία

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ZAFIRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 29 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 73 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Να Βρίσκεται Πάντοτε στο Αυτοκίνητο. Περιέχει Χρήσιµες Πληροφορίες για την Ασφάλεια, Λειτουργία και Συντήρηση του Αυτοκινήτου σας.

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Να Βρίσκεται Πάντοτε στο Αυτοκίνητο. Περιέχει Χρήσιµες Πληροφορίες για την Ασφάλεια, Λειτουργία και Συντήρηση του Αυτοκινήτου σας. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SERVICE Συστάσεις για τα καύσιµα: είτε τη σελίδα 1-1 Συστάσεις για το λάδι του κινητήρα: Βενζινοκινητήρας: Ποιότητα: SG, SH, SJ, SL ή SM Ιξώδες: Κινητήρας 1.6 L ή 2.4 L: SAE 0W-20, 5W-30,

Διαβάστε περισσότερα

8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. 14. Ευέλικτο, άνετο και έτοιμο για όλες τις διαδρομές. 16. Σχεδιασμένο για την τελειότητα.

8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. 14. Ευέλικτο, άνετο και έτοιμο για όλες τις διαδρομές. 16. Σχεδιασμένο για την τελειότητα. Mazda6 Mazda6 4. Mazda6. Ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο. Το στιλ που κόβει την ανάσα είναι μόνο η αρχή. 8. Δυναμικό, ευκίνητο και έτοιμο για δράση. Έτοιμο να οδηγηθεί σε όλες τις συνθήκες. 10. Συντονισμένο

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 41 Αποθήκευση... 63 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Οι προδιαγραφές χωρίζονται σε τρεις ενοτητες. Η πρώτη (Ι) ενότητα περιγράφει τις

Διαβάστε περισσότερα

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL CORSA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 37 Αποθήκευση... 57 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

More care. Built in. BL71, BL71 Plus

More care. Built in. BL71, BL71 Plus More care. Built in. ΦΟΡΤΩΤΗΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ VOLVO BL71, BL71 Plus ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΑΣ. Ο Φορτωτής Εκσκαφέας Volvo BL71 αποτελεί προϊόν μακροχρόνιας έρευνας και εξέλιξης σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X5 3.0si X5 4.8i X5 3.0d X5 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα γνωρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!! ΠΡΩΤΑ ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΗΓΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρόλογος ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!! ΠΡΩΤΑ ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΗΓΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Πρόλογος Καλώς ήλθατε στην ολοένα αυξανόµενη οικογένεια των κατόχων αυτοκινήτων NISSAN. Σας παραδίδουµε το αυτοκίνητο αυτό, σίγουροι για την ποιότητά του. Έχει κατασκευαστεί σύµφωνα µε την τελευταία λέξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΑΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 10 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΑΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 10 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΣΑΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 10 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 1. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ α. Γενικά Η παρούσα τεχνική προδιαγραφή αφορά στην προµήθεια καινούριου απορριµµατοφόρου οχήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH.

Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Διαμόρφωση του δικού σας Volvo FH. Το ίδιο φορτηγό δεν μπορεί να ταιριάζει σε όλους. Γιʼ αυτό η σειρά Volvo FH προσφέρει αναρίθμητες δυνατότητες. Η ευελιξία σε διατάξεις πλαισίου και οι VBI

Διαβάστε περισσότερα

Mazda RX-8. Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα.

Mazda RX-8. Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα. Mazda RX-8 Τεχνικά Χαρακτηριστικά, Εξοπλισμός και Χρώματα. Τεχνικά Χαρακτηριστικά και Διαθεσιμότητα Μοντέλου Κινητήρες: Περιστροφικός κινητήρας RENESIS, 192 (141 kw) και 231 (170 kw) ίππων Δύο ρότορες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ADVENTURE Ο κόσμος της ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ Όπου κι αν βρεθείς, όπου κι αν θελήσεις να βρεθείς, η Honda διαθέτει τον ιδανικό σύντροφο για να ζήσεις την περιπέτεια της ζωής σου. Σε κακοτράχαλα μονοπάτια, σε επαρχιακούς

Διαβάστε περισσότερα