μήνυμα προέδρου... 5 ο Όμιλός μας συνοπτικά επιχειρηματικά στοιχεία... 6 οικονομικά στοιχεία... 7 κατανομή πωλήσεων πορεία ανάπτυξης...

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "μήνυμα προέδρου... 5 ο Όμιλός μας συνοπτικά επιχειρηματικά στοιχεία... 6 οικονομικά στοιχεία... 7 κατανομή πωλήσεων 2012... 8 πορεία ανάπτυξης..."

Transcript

1

2 2

3 μήνυμα προέδρου... 5 ο Όμιλός μας συνοπτικά επιχειρηματικά στοιχεία... 6 οικονομικά στοιχεία... 7 κατανομή πωλήσεων πορεία ανάπτυξης ο κλάδος της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας θυγατρικές KEGOagri ΠΡΩΤΕΥΣ ILKNAK PREDOMAR η δομή μας η ιστορία μας οι αξίες μας πιστοποιήσεις ανθρώπινο δυναμικό επιχειρηματική ηθική προγράμματα εκπαίδευσης εκπαίδευση και ανάπτυξη συμμετοχή στο οικουμενικό σύμφωνο του Ο.Η.Ε το κοινωνικό μας αποτύπωμα εθελοντικές δράσεις παιδεία - πολιτισμός πράσινη εφοδιαστική αλυσίδα σε λειτουργία πολιτική προμηθειών περιβαλλοντική διαχείριση αξιολόγηση του απολογισμού στο πλαίσιο του θεσμού BRAVO... 59

4 4

5 Εδώ και 25 χρόνια, ο όμιλος ΝΗ- ΡΕΥΣ στηρίζει καθημερινά τους πελάτες, τους εργαζόμενους, την τοπική και ευρύτερη οικονομία, στην Ελλάδα και όλες τις χώρες δράσης του. Το 2013, ο Όμιλος μας, έκλεισε μια 25ετή αναπτυξιακή πορεία συνεχίζοντας να αποτελεί την πρωτοπόρο και μεγαλύτερη εταιρεία μεσογειακών ψαριών σε παγκόσμιο επίπεδο. Όταν ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας το 1988 στη Χίο, ήμασταν ενθουσιασμένοι που συμμετείχαμε στην ανάπτυξη ενός νέου κλάδου, του κλάδου της Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι 25 χρόνια αργότερα, θα είχαμε όλοι μαζί χτίσει μια εταιρεία με περισσότερα από 200 εκατομμύρια πωλήσεις που εξάγει 1,5 εκατομμύριο ψάρια κάθε βδομάδα σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο το κόσμο. Στα 25 αυτά χρόνια της λειτουργίας μας αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις, αλλά και πολλές ευκαιρίες, πάντα με αφοσίωση, σκληρή δουλειά, καινοτομία, αλλά και ιδιαίτερη υπευθυνότητα προς όλους τους εταίρους μας και την κοινωνία. Κατά το 2012, όχι μόνον αντιμετωπίσαμε την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά καταφέραμε και να ενισχύσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Ομίλου μέσω της αύξησης των πωλήσεων και της παρουσίας μας στις νέες αγορές. Το 77% των συνολικών μας πωλήσεων και το 90% των πωλήσεων ψαριών κατευθύνθηκε σε αγορές του εξωτερικού στηρίζοντας την ελληνική οικονομία με την εισαγωγή συναλλάγματος και τη διατήρηση θέσεων εργασίας. Υποστηρίξαμε τους πελάτες μας και τους καταναλωτές με ποιοτικά προϊόντα που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Φροντίσαμε το περιβάλλον με ενέργειες και πρωτοβουλίες σε όλες μας τις εγκαταστάσεις και με πλήρη διαφάνεια στην κοινοποίηση των στοιχείων και των αποτελεσμάτων. Παράλληλα, συνεχίσαμε να στηρίζουμε με υπευθυνότητα και με συνέπεια τους εργαζόμενούς μας και την κοινωνία με μία σειρά από δράσεις που παραθέτουμε στην Έκθεση που ακολουθεί. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες, τους μετόχους και τους εργαζόμενους που μας στήριξαν στο όραμά μας τα προηγούμενα 25 χρόνια. Και παράλληλα να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε την πορεία μας βασιζόμενοι στις ίδιες αρχές: συνέπεια, αλληλεγγύη, συλλογικότητα, ενθάρρυνση της καινοτομίας, και προσήλωση στην ποιότητα, που σήμερα είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαίες για την κοινωνική και οικονομική συγκρότηση της χώρας. Αριστείδης Μπελλές Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

6 ΟΝΗΡΕΑΣ δημιουργήθηκε το Μέσα στα 25 χρόνια της επιτυχούς λειτουργίας του κατέκτησε τη πρώτη θέση, παγκοσμίως, στην παραγωγή και διάθεση μεσογειακών ψαριών. Ταυτόχρονα συγκαταλέγεται μέσα στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας στο κόσμο. οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες Μεσογειακής Ιχθυοκαλλιέργειας πωλήσεις 2012 (εκ. ευρώ) Οι πωλήσεις της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ είναι κατ εκτίμηση. 6 Ο όμιλος ΝΗΡΕΑ παράγει σε 3 χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία) και κατέχει ηγετικές θέσεις σε όλα τα προϊόντα του: ψάρια, γόνο, ιχθυοτροφές. Είναι πλήρως καθετοποιημένος στην παραγωγή και στις πωλήσεις καλύπτοντας όλη την αλυσίδα αξίας με την παραγωγή ιχθυοτροφών, γεννητόρων, γόνου, έτοιμου ψαριού, επεξεργασμένων προϊόντων και εξοπλισμού ιχθυοκαλλιέργειας. Έχει 2 εργοστάσια παραγωγής ιχθυοτροφών, 5 ιχθυογεννητικούς σταθμούς, 42 μονάδες πάχυνσης, 3 μονάδες προπάχυνσης γόνου 10 γρ. στη στεριά, 8 σύγχρονα συσκευαστήρια, εργοστάσιο μεταποίησης, ερευνητικό κέντρο και μία εταιρεία που παράγει εξοπλισμό ιχθυοκαλλιέργειας, όπως κλωβούς και δίχτυα. Επί πλέον, ο Όμιλος διαθέτει μέσω της 100% θυγατρικής του εταιρείας KEGOagri αναπαραγωγικό υλικό, διατροφικά προϊόντα, φάρμακα, προϊόντα υγιεινής και εξοπλισμό σε κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

7 Οόμιλος ΝΗΡΕΥΣ δραστηριοποιείται σήμερα σε πέντε μεγάλους τομείς: Την ιχθυοκαλλιέργεια (γεννήτορες, γόνος και ψάρια εμπορεύσιμου μεγέθους) έχοντας σε λειτουργία περίπου ιχθυοκλωβούς σε γεωγραφική διασπορά. Τη μεταποίηση ψαριών σε σύγχρονο εργοστάσιο μεταποίησης. Τον τομέα ιχθυοτροφών με 2 εργοστάσια παραγωγικής δυναμικότητας άνω των τόνων έκαστο. Τον τομέα κατασκευής και εμπορίας εξειδικευμένου εξοπλισμού ιχθυοκαλλιέργειας είτε για ίδια χρήση είτε για άλλες εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας. Τον τομέα της παροχής λύσεων και προϊόντων για τη βιομηχανική ζωική παραγωγή με τη διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής, γενετικού υλικού, εξοπλισμού μονάδων και φαρμάκων στην πτηνοτροφία και στην κτηνοτροφία. ιχθυοκαλλιέργεια μεταποίηση ιχθυοτροφές εξοπλισμός κτηνοπτηνοτροφία Γεννήτορες Γόνος 2γρ. & 10γρ. Νωπά και Κατεψυγμένα Φιλέτα Τσιπούρα Λαβράκι Κλουβιά Δίχτυα Γενετικό υλικό Διατροφικά συμπληρώματα Νωπά Ιχθυηρά Τσιπούρα Λαβράκι Μυλοκόπι Φαγκρί Λιθρίνι Μυτάκι Απεντερωμένα Πέστροφα Λοιπές Άλλα Φάρμακα Εξοπλισμός Οι κλάδοι της ιχθυοκαλλιέργειας και της μεταποίησης των ψαριών αποτελούν τον σημαντικότερο τομέα του Ομίλου και έχουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Ακολουθεί ο κλάδος των ιχθυοτροφών και έπονται τα άλλα προϊόντα.

8 ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΣ 6% ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ 7% ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ 87% ΟΌμιλος έχει εξαγωγικό χαρακτήρα και η Νηρεύς έχει καταστεί η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία στον κλάδο τροφίμων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας δυναμικά στο ελληνικό εθνικό προϊόν, στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, καθώς και στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας. Το 2012 οι εξαγωγές του έφθασαν τα 155,6 εκ. Ο ακόλουθος πίνακας απεικονίζει την εξέλιξη του μεριδίου εξαγωγών στις πωλήσεις του Ομίλου, το οποίο το 2012 έφθασε το 77%. εξέλιξη μεριδίου εξαγωγών 8 Ο ΝΗΡΕΑΣ είναι σταθερά προσηλωμένος στην επέκτασή του στο εξωτερικό, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στις εξαγωγές αλλά και στην παραγωγική του διεθνοποίηση. Εκτός της Ελλάδας, η εταιρεία διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ισπανία και Τουρκία. Εξάγει το 90% των ψαριών σε πάνω από 40 χώρες στην Ευρώπη κυρίως, αλλά και στη Β. Αμερική, Αφρική και Ασία.

9 πωλήσεις ψαριών 2012 ανα χώρα (% αξίας) ΑΛΛΕΣ 13% ΡΩΣΙΑ 4% ΑΓΓΛΙΑ 8% ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4% ΤΟΥΡΚΙΑ 4% ΓΑΛΛΙΑ 16% ΕΛΛΑΔΑ 10% ΙΣΠΑΝΙΑ 9% ΙΤΑΛΙΑ 17% ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ 10% Β. ΑΜΕΡΙΚΗ 5% Ο ΝΗΡΕΑΣ ακολουθεί αρχές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιώσιμης ανάπτυξης, είναι πιστοποιημένος με διεθνή πιστοποιητικά (ISO 9001: 2000, ISO 14001: 2004 και ISO 22000: 2005, BRC, Global GAP) και έχει βραβευθεί για τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις. Το μετοχικό κεφάλαιο του ΝΗΡΕΑ διαιρείται σε μετοχές που διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι μετοχές του συμμετέχουν στη σύνθεση επτά δεικτών, με κύριους το Γενικό Δείκτη, το Δείκτη Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης FTSEM και το Δείκτη Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus FTSEGTI.

10 10 Ηαναπτυξιακή πορεία του Ομίλου βασίζεται στην ανάπτυξη και διάθεση νέων προϊόντων σε συνδυασμό με την γεωγραφική του επέκταση σε νέες αγορές Με προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και εμπλουτισμένη γκάμα στοχεύει στην διεθνή του καταξίωση σε προϊόντα μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας. Η κύρια παραγωγή του ΝΗΡΕΑ βασίζεται στην τσιπούρα και το λαβράκι που διατίθενται ολόκληρα, σε φιλέτα ή απεντερωμένα, νωπά ή κατεψυγμένα. Το 2010 ξεκίνησε να διαθέτει στην ελληνική και ξένη αγορά μυλοκόπι ενώ το 2011 ξεκίνησε τη διάθεση φαγκριού. Από την έναρξη της λειτουργίας του, ο Νηρέας ήταν πρωτοπόρος στο άνοιγμα νέων αγορών. Σήμερα είναι η πρώτη εξαγωγική εταιρεία της Ελλάδας στο χώρο των τροφίμων και τα ψάρια του εξάγονται σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι πωλήσεις εκτός Ελλάδας ανέρχονται στα 156εκ..

11 Στρατηγική του Νηρέα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εξωστρεφούς πορείας του ιδιαίτερα σε νέες αγορές, όπως Βόρεια Αμερική, Ανατολική Ευρώπη και Ασία. Μέσω σταθερών συνεργασιών στοχεύει στην ανάπτυξη των επιμέρους τμημάτων της αγοράς των ιχθυηρών στις χώρες που προαναφέρθηκαν. Θέλοντας να ενισχύσει τη θέση του στην αγορά, πρόσφατα πιστοποίησε προϊόντα του με το διεθνές πρότυπο καλών πρακτικών υδατοκαλλιέργειας GLOBALG.A.P. τα οποία αποτελούν νέα σειρά προϊόντων που διατίθενται στην Ελληνική και στις Ευρωπαϊκές αγορές. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση επιβεβαιώνει τις άοκνες προσπάθειες της εταιρείας για την παραγωγή προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας στηριζόμενη στις αρχές της αειφορίας. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία μακροχρόνιων συνεργασιών με επιλεγμένους πελάτες και ο κοινός σχεδιασμός προδιαγραφών προσφερομένων προϊόντων ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων διατροφικής ασφάλειας και επιχειρησιακής αειφορίας στους τελικούς καταναλωτές.

12 12

13 000 Οκλάδος της Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας παράγει σήμερα πάνω από τόνους ψάρια (τσιπούρα, λαβράκι, μυτάκι, μυλοκόπι, φαγκρί, λιθρίνι κ.α.) με τη τσιπούρα και το λαβράκι να αποτελούν ακόμη τα κύρια παραγόμενα είδη. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κλάδος θαλασσινής ιχθυοκαλλιέργειας παγκοσμίως μετά τη παραγωγή του Ατλαντικού σολομού. παγκόσμια παραγωγή θαλασσινών ψαριών (χιλ. τόνοι) Η Ελλάδα είναι η βασική χώρα παραγωγός μεσογειακών ψαριών έχοντας περίπου το 40% της παγκόσμιας παραγωγής. Σχεδόν τo 30% της παγκόσμιας παραγωγής λαμβάνει χώρα στην Τουρκία ενώ το υπόλοιπο 30%+ είναι μοιρασμένο στις περισσότερες χώρες της Μεσογείου: Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Μάλτα, Κύπρος, Ισραήλ, Κροατία, Τυνησία, κ.α.

14 εξέλιξη παγκόσμιας παραγωγής μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας (εκτίμηση: kontali analyse) Ο Ελληνικός κλάδος ιχθυοκαλλιέργειας συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγικών δυνάμεων της χώρας και τα 2/3 της συνολικής παραγωγής εξάγεται με κύρια κατεύθυνση την Ευρώπη. Εξαγωγές Ελληνικής παραγωγής τσιπούρας και λαβρακιού 2012 (πηγή: Kontali Analyse) ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ 8,3% ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2,2% ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3% ΑΓΓΛΙΑ 5,6% ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 8,9% ΙΤΑΛΙΑ 45,3% 14 ΓΑΛΛΙΑ 11,7% ΙΣΠΑΝΙΑ 14%

15 Στον Ελληνικό κλάδο ιχθυοκαλλιέργειας δραστηριοποιούνται περίπου 100 εταιρίες με τζίρο μεγαλύτερο από 800 εκ. ευρώ που απασχολούν 10 χιλιάδες εργαζόμενους σε περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα. Τα 2/3 του τζίρου πραγματοποιούνται από τις 5 μεγαλύτερες εταιρίες, ενώ η συνολική θαλάσσια έκταση για τις εγκαταστάσεις τους είναι 7,8 χλμ 2 (συγκριτικά το αεροδρόμιο των Σπάτων καταλαμβάνει 16,5 χλμ 2 ). Ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας καλύπτει μόλις το 0,2% του εγχώριου προϊόντος, αλλά οι εξαγωγές του καλύπτουν το 3% των εξαγωγών της χώρας και το 12% των εξαγωγών πρωτογενούς τομέα (Μελέτη Εθνικής Τράπεζας, 2010). Εξαγωγές Ελληνικών ψαριών (εκ. ) (πηγή: ΟΠΕ) Κατά το 2012, οι εξαγωγές ψαριών κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων και ήταν μεγαλύτερες από τις εξαγωγές βαμβακιού, ελαιολάδου, και λαχανικών. ΚΛΑΔΟΣ ΑΞΙΑ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 2012 ( ) ΦΡΟΥΤΑ - ΚΑΡΠΟΙ ΨΑΡΙΑ (ΝΩΠΑ - ΚΑΤΕΨΥΓΜ.) ΒΑΜΒΑΚΙ

16 16

17 ΗKEGOagri είναι 100% θυγατρική του Ομίλου και κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και προϊόντων στην Ελληνική επιχειρηματική ζωική παραγωγή και ειδικότερα στους κλάδους της Πτηνοτροφίας, της Χοιροτροφίας και των Μηρυκαστικών, καθώς και στη Βιομηχανία Ζωοτροφών. Η KEGOagri έχει αναπτύξει αποκλειστικές συνεργασίες με τoυς παγκόσμιους ηγέτες παραγωγής γενετικού υλικού, ειδών διατροφής, φαρμάκων, προϊόντων βιοπροστασίας και εξοπλισμών μονάδων. Η γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει η KEGOagri καλύπτει όλες τις ανάγκες για όλα τα είδη των ζώων και τους παρέχει τη δυνατότητα να παράγουν τρόφιμα υψηλής ποιότητας για τον καταναλωτή στο χαμηλότερο δυνατόν κόστος. Τα κύρια προϊόντα και οι υπηρεσίες της KEGOagri είναι: ΠΑΡΟΧΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ στη χοιροτροφία, στην πτηνοτροφία και στην αγελαδοτροφία μέσω αναπαραγωγικών προγραμμάτων επιλογής. H KEGOagri παράγει χοίρους αναπαραγωγής και σπέρμα Hermitage στην ιδιόκτητη φάρμα της στη Βοιωτία. Διαθέτει τους νεοσσούς Ross, του παγκόσμιου ηγέτη πτηνοτροφίας AVIAGEN. Διαθέτει σπέρμα για βοοειδή από την παγκοσμίου φήμης Alta Genetics.

18 ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ σε θέματα διατροφής από εξειδικευμένους διατροφολόγους, αναπαραγωγής, διαχείρισης, κτηνιατρικής και υγιεινής στους παραγωγούς, μέσω εξειδικευμένων προϊόντων και συμβουλευτικών υπηρεσιών. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ Παρασκευάζει προϊόντα διατροφής για όλα τα είδη των ζώων, που παράγονται στο υπερσύγχρονο ιδιόκτητο εργοστάσιο της Νηρεύς, το οποίο έχει πιστοποιηθεί από τα διεθνή πρότυπα EN ISO 9001:2008 & EN ISO 22000:2005 (HACCP) για τις διεργασίες σχεδιασμού, προμηθειών, παραγωγής, πωλήσεων και ποιοτικού ελέγχου. Διαθέτει διατροφικά προϊόντα εισαγωγής από τις εταιρίες Lactalis, Lallemand, Suomen Rehu, Aveve και APC. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Η KEGOagri αναλαμβάνει το σχεδιασμό, την ανοικοδόμηση και τον εξοπλισμό εργοστασίων ζωοτροφών σε συνεργασία με την Amandus Kahl. Διαθέτει ολοκληρωμένα συστήματα σταυλισμού και σίτισης για πτηνοτροφικές και χοιροτροφικές μονάδες, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές εταιρίες Roxell, Fancom, Munters, Nedap. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΒΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Διαθέτει κατ αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά τα προϊόντα βιοπροστασίας της DUPONT, με πρωτοπόρο το απολυμαντικό γενικής χρήσης VIRKON-S. ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ Συνεργάζεται και διαθέτει στους παραγωγούς, κτηνιατρικά φάρμακα και εμβόλια όλων των φαρμακευτικών εταιριών. 18 ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ Η KEGOagri, ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του ΝΗΡΕΑ, στο εξωτερικό και έχοντας σαν βάση την επιτυχημένη της εξαγωγική δραστηριότητα στην Κύπρο, προσανατολίζεται σε διείσδυση σε αγορές όπως αυτή της Τουρκίας και των Βαλκανικών χωρών καθώς και σε χώρες της Β.Αφρικής, όπως αυτή της Τυνησίας.

19 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της εταιρείας στις εκθέσεις: NOVISAD AGRICULTURAL FAIR, που διοργανώθηκε στην Σερβία, τον Μάιο 2012 και INTAGRA 2012, που διοργανώθηκε στη Ρουμανία, τον Οκτώβριο 2012, όπου η εταιρεία είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει την πλήρη γκάμα των προϊόντων της καθώς και να έρθει σε επαφή με τους σημαντικότερους παραγωγούς των χωρών της Βαλκανικής. Η εταιρεία συμμετείχε με επιτυχία, σε ενιαίο περίπτερο με τον ΝΗΡΕΑ, στην σημαντικότερη έκθεση του κλάδου στην Σ.Αραβία: SAUDI AGROFOOD-SAUDI AGRICULTURE, που πραγματοποιήθηκε στo RIYADH, τον Σεπτέμβριο ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ προς τους ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ του κλάδου ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 Ημερίδα ενημέρωσης αγελαδοτρόφων σε συνεργασία με την ALTA GENETICS. Οι αγελαδοτρόφοι εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς επιστήμονες της ALTA GENE- TICS για θέματα αναπαραγωγής των αγελάδων και για τον τρόπο αντιμετώπισης του heat stress για βελτιστοποίηση της αναπαραγωγής. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Ημερίδα ενημέρωσης πτηνοτρόφων-παραγωγών πατρογονικών ROSS 308 του Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ» στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης, διοργανώθηκε ημερίδα κατά την οποία το επιστημονικό προσωπικό της AVIAGEN και της KEGOagri, εστίασαν στις τελευταίες εξελίξεις για την αποτελεσματική διαχείριση των κοπαδιών ROSS 308, δίνοντας έμφαση στη βιοασφάλεια και στις ενδεδειγμένες διαδικασίες εκτροφής.

20 ΗΠΡΩΤΕYΣ είναι θυγατρική του Ομίλου ΝΗΡΕΥΣ και εξειδικεύεται στην παραγωγή τεχνολογικού εξοπλισμού και ολοκληρωμένων τεχνικών λύσεων υψηλής ποιότητας που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του Ομίλου, αλλά και αυτές των παραγωγών Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας παγκοσμίως. Xαρακτηρίζεται σαν μία από τις ισχυρότερες εταιρίες του κλάδου του εξοπλισμού των ιχθυοκαλλιεργειών στη Μεσόγειο, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο της εγχώριας αγοράς όσο και των αγορών του εξωτερικού. Η ΠΡΩΤΕYΣ προσφέρει ολοκληρωμένες τεχνικές λύσεις για τη Μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια και έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώνει και να παραδίδει έργα "με το κλειδί στο χέρι": από τη μελέτη σχεδιασμού και σκοπιμότητας μέχρι την κατασκευή και τον εξοπλισμό ιχθυογεννητικών σταθμών, μονάδων μεταποίησης και συσκευασίας και μονάδων εκτροφής ψαριών. Η εταιρεία διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο στη Χίο, το οποίο συνδυάζει αυστηρά επιλεγμένες διαδικασίες ποιότητας και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά για τη κατασκευή και συντήρηση διχτυών για κλωβούς ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα κατασκευάζει ανθεκτικούς κλωβούς όλων των τύπων και μεγεθών για εκτροφή ψαριών σε ανοικτή θάλασσα. Η ΠΡΩΤΕΥΣ διαθέτει καινοτόμα πρωτοποριακά συστήματα και προσφέρει δίχτυα μεγαλύτερης διάρκειας ζωής που συμβάλλουν ουσιαστικά στην μείωση του κόστους στις επιχειρήσεις του κλάδου. 20 ΠΡΟΙΟΝΤΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Δίχτυα συμβατικά, ενισχυμένα, καθώς και κατασκευασμένα από Dyneema. Δίχτυα για εκτροφή τόνου. Κλουβιά όλων των τύπων και μεγεθών για Μεσογειακά ψάρια και τόνο. Συστήματα και εξαρτήματα αγκυροβόλησης μονάδων. Σκάφη και φορτηγίδες. Εξοπλισμός, υποβρύχιες κάμερες, συστήματα ελέγχου, κανονάκια σίτισης για φάρμες. Εξοπλισμός και συστήματα επεξεργασίας νερού για ιχθυογεννητικούς σταθμούς. Ολοκληρωμένες λύσεις σχεδιασμού και κατασκευής εγκαταστάσεων ιχθυοκαλλιέργειας. Πρωτοποριακά συστήματα καθαρισμού διχτυών (R.O.N.C.). Πλαίσια Διαλογής (Flexipanels). Εμβολιαστές ιχθυδίων. Βελόνες εμβολιασμού ιχθυδίων και ανταλλακτικά εμβολιαστών.

21 Επισκευές διχτυοκλωβών. Επισκευές και μετασκευές κλωβών ιχθυοκαλλιέργειας. Εξαγωγική Δραστηριότητα Η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση της εξαγωγικής της δραστηριότητας τόσο στις αγορές που ήδη κατέχει μεγάλο μερίδιο αγοράς, όσο και σε αγορές με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, όπως τις χώρες της Β.Αφρικής και τις Αραβικές Χώρες. Ερευνα και Ανάπτυξη Στα πλαίσια προγράμματος της Ε.Ε., η εταιρεία συμπράττει με πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα καθώς και με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες για την κατασκευή καινοτόμων κλωβών ιχθυοκαλλιέργειας με αισθητήρες. Η ΠΡΩΤΕΥΣ ερευνά, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπυξης Χαλκού (Ε.Ι.Α.Χ.), καινοτόμα προϊόντα με βάση τον χαλκό, όπως παραγωγή διχτυών χαλκού που συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση του κόστους συντήρησης και καθαρισμού. Η συνεργασία με την ολλανδική εταιρεία ΜICANTI επικεντρώνεται στην έρευνα για την αντικατάσταση του anti-fouling με την ειδική επεξεργασία THORN-D, με στόχο να προσφέρει στους σύγχρονους παραγωγούς προϊόντα με χαμηλό κόστος συντήρησης και καθαρισμού. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα παρουσιαστούν το β εξάμηνο του 2013.

22 HIlknak ιδρύθηκε το 1996 και είναι θυγατρική του ομίλου ΝΗΡΕΑ από το Η εταιρεία είναι από τους πολύ λίγους καθετοποιημένους παραγωγούς Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας στη Τουρκία. Οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Ντικιλί, 100 χλμ. βόρεια από τη Σμύρνη και τα κεντρικά γραφεία της στη Σμύρνη. Η Ilknak διαθέτει σύγχρονο ιχθυογεννητικό σταθμό, 2 ιχθυοτροφεία και συσκευαστήριο πιστοποιημένο για εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις εγκαταστάσεις της παράγονται γόνος τσιπούρας και λαβρακιού και ποικιλία από ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας: τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, μυτάκι και μυλοκόπι. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά γόνου στην Τουρκία και ο γόνος που παράγεται είναι γνωστός για την υψηλή του ποιότητα όσον αφορά στην υγεία και το ρυθμό ανάπτυξης. Τα προϊόντα της Ilknak διατίθενται στην τοπική και την Ευρωπαϊκή αγορά μέσω της Miramar, θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΝΗΡΕΑ που ιδρύθηκε το Τόσο η Ilknak όσο και η Miramar έχουν βραβευθεί πολλές φορές για την εξαγωγική τους δραστηριότητα, την εισαγωγή συναλλάγματος από εμπόριο, τη κερδοφορία τους και τη πληρωμή εταιρικού φόρου. 22

23 HPredomar ιδρύθηκε το 1999 και είναι θυγατρική του ομίλου ΝΗΡΕΑ από το Γενάρη του Η εταιρεία διαθέτει μονάδα προπάχυνσης γόνου τσιπούρας και λαβρακιού με ετήσια δυναμικότητα 12 εκ. τεμαχίων στην Καρμπονέρας, που βρίσκεται κοντά στη πόλη Αλμέρια της Ισπανίας. Παράλληλα, λειτουργεί μονάδα πάχυνσης τσιπούρας και λαβρακιού ανοιχτής θαλάσσης. Η παραγωγή της Predomar, τόσο σε γόνο όσο και σε φρέσκο ψάρι, εξυπηρετεί κυρίως τις ανάγκες της τοπικής αγοράς της Ισπανίας.

24 24 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΩΝ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ Δ.ΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΕΞΑΓΟΡΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & R&D ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Δ.ΝΣΗ

25 Τ ο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει πενταετή θητεία και απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη: Αριστείδης Μπελλές ΠΡΟΕΔΡΟΣ Νικόλαος Χαβιάρας ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Αντώνιος Χαχλάκης Επαμεινώνδας Λαμπαδάριος Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος Λητώ Ιωαννίδου Μάρκος Κομονδούρος Την λειτουργία του υποστηρίζουν οι παρακάτω επιτροπές : Ελεγκτική Επιτροπή Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού Επιτροπή Εταιρικής Διακυβέρνησης Τα υπόλοιπα όργανα διοίκησης του Ομίλου είναι : Συμβούλιο Διοίκησης εταιρείας Συμβούλιο Διεύθυνσης Ομίλου Εκτελεστική Επιτροπή Ομίλου Μονάδα Τεκμηρίωσης, Οργάνωσης & Σχεδιασμού Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συνεδριάζει μια φορά τον μήνα, χαράσσει την στρατηγική της εταιρείας και εξετάζει τρέχοντα θέματα. Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα και σε περίπτωση που προκύψουν έκτακτα θέματα διοικητικής φύσεως και άλλες φορές μέσα στον μήνα. Εξετάζει και επιλύει τα διοικητικά θέματα της εταιρείας και κάνει προτάσεις σχετικά με αυτά προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

26 1988 Ίδρυση της εταιρείας - λειτουργία ως μονάδα πάχυνσης έως το Κατασκευή και λειτουργία του πρώτου ιχθυογεννητικού σταθμού Συγχώνευση με την ΠΡΩΤΕΥΣ Ιχθυοκαλλιέργειες Είσοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών (παράλληλη αγορά) Εξαγορές / συγχωνεύσεις με στόχο την αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας Ίδρυση της εταιρείας «ΠΡΩΤΕΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ» Αγορά εργοστασίου στο Κορωπί και μετεγκατάσταση των γραφείων, έναρξη λειτουργίας μονάδων μεταποίησης, συσκευασίας - φύλαξης και μεταφόρτωσης ιχθυηρών Ίδρυση της FEEDUS και έναρξη παραγωγής ιχθυοτροφών. Μετάταξη των μετοχών από την παράλληλη στην κύρια αγορά Χ.Α. Επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με συμμετοχή στην INTL FISH FARMING COMPANY Εξαγορές / συμμετοχές σε εταιρείες (ΣΑΡΑΝΤΗΣ - EUROCATERERS) με σκοπό την περαιτέρω ισχυροποίηση στο χώρο των τροφίμων αλλά και της ιχθυοκαλλιέργειας (ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ) Αναδιάρθρωση του Ομίλου μέσω απορροφήσεων (ΑΙΓΕΑΣ Α.Ε. - ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗΣ), εξαγορών (ΙΧΘΥΟΦΑΡΜΑ Ε.Π.Ε.), και συμμετοχών (INTERPESCA A.E.).

27 2003 Ίδρυση και λειτουργία της εταιρείας «BLUE FIN TUNA» στην οποία συμμετέχουν η ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε., ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε. και η AUSTRALIAN FISHING ENTERPRISES H ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. συμβλήθηκε ως στρατηγικός επενδυτής στην συμφωνία της εταιρείας SEAFARM IONIAN Α.Ε. με τους πιστωτές της Είσοδος της εταιρείας στην Τουρκική αγορά με συμμετοχή στην Τουρκική εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας ILKNAK Περαιτέρω αναδιάρθρωση του ομίλου ΝΗΡΕΥΣ μέσω των απορροφήσεων (FEEDUS-ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ, ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΜΥΛΟΚΟΠΗΣ κ.λ.π.). Ίδρυση της NIREUS INTERNATIONAL L.T.D. και απόκτηση από αυτήν της MIRAMAR (Τουρκία). Συμφωνία με ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ για διάθεση μέσω των καταστημάτων του, επώνυμου ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας (ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΒ - ΝΗΡΕΥΣ) Εξαγορά της εισηγμένης KEGO A.E. Εξαγορά της Ισπανικής εταιρείας PREDOMAR. Εξαγορά της Τουρκικής εταιρείας CARBON A.S. Κατασκευή και λειτουργία υπερσύγχρονης μονάδας προπάχυνσης γόνου στη Θεσπρωτία Απορρόφηση KEGO A.E. με ταυτόχρονη απόσχιση κλάδου αγροκτηνοπτηνοτροφικών και εισφορά στη θυγατρική KEGOagri A.E Ίδρυση υποκαταστήματος ΝΗΡΕΥΣ στο Μιλάνο της Ιταλίας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας TRADIMAR Βραβείο στην κατηγορία Περιβαλλοντική Διαχείριση από ΠΑΣΕΠΠΕ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ)

28 28

29 Ηεταιρεία μας από την ίδρυσή της λειτουργεί με όραμα την εδραίωση της ως ηγέτη στην μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, ανάμεσα στους πέντε πρώτους παραγωγούς ιχθυηρών, με την παραγωγή υγιεινών προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία και προσιτή τιμή για τον καταναλωτή, μεριμνώντας για τους μετόχους της, τους εργαζόμενους της, το περιβάλλον και τις κοινωνικές ανάγκες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται. Οι αξίες που διέπουν την λειτουργία μας : Επιχειρηματική ηθική. Ομαδική εργασία, ταχύτητα, συνεργασία και δέσμευση για το αποτέλεσμα. Καθοδήγηση μέσω παραδείγματος. Επαγγελματική ικανοποίηση των ανθρώπων μας και εξισορρόπηση εργασίας και προσωπικής ζωής. Ικανοποίηση των πελατών μας και συνεργασία με πελάτες και προμηθευτές που έχουν τις ίδιες αξίες και τα ίδια πρότυπα εργασίας με εμάς. Συστηματική ενίσχυση της καινοτομίας. Παραγωγή, επεξεργασία και διακίνηση των προϊόντων μας με τον πιο φιλικό για το περιβάλλον τρόπο. Επικοινωνία με μετόχους και επενδυτές. Ηγεσία και επαγγελματική υπεροχή. Επίσης στον εσωτερικό κανονισμό εργασίας της εταιρείας στο Κεφάλαιο Ζ «Προστασία συμφερόντων και πόρων» αναφέρονται μεταξύ άλλων και οι αρχές επιχειρηματικής ηθικής της εταιρείας και συμπεριφοράς των εργαζομένων της προς πελάτες προμηθευτές και λοιπούς συνεργάτες.

30 Έχοντας σαν σταθερό στόχο να διασφαλίζουμε στους πελάτες μας υψηλού επιπέδου ποιότητα, φροντίζουμε για την πιστοποίηση των προϊόντων μας με Διεθνή πρότυπα. Η Νηρεύς έχει πιστοποιηθεί από έγκριτους διεθνείς φορείς ως εξής: EN ISO 9001:2008 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας EN ISO 14001:2004 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης EN ISO 22000:2005 για το Σύστημα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων EN ISO 9001:2008 No: EN ISO 14001:2004 No: No: No: No: EN ISO 22000:2005 No: BRC (British Retail Consortium) Global Standard για την Ασφάλεια Τροφίμων.

31 GLOBAL G.A.P Το 2012 η Νηρεύς πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τη νέα έκδοση 4.0 του προτύπου GLOBALG.A.P για Υδατοκαλλιέργειες.

32 δείκτες εργασιακών σχέσεων Ποσοστό αποχώρησης εργαζομένων 2,4% Ποσοστό εργατικών ατυχημάτων 1,45% εκ των οποίων θανατηφόρα 0 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΔΡΕΣ 76,00% ΓΥΝΑΙΚΕΣ 24,00% 32 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑ ΗΛΙΚΙΑ ΟΜΙΛΟΣ 20 έως 30 14,00% 31 έως 40 38,00% 41 έως 50 32,00% >50 16,00%

33 ΟΌμιλος ΝΗΡΕΑ τον Δεκέμβριο του 2012 απασχολούσε άτομα στην Ελλάδα. Στον όμιλο εκτός από το εργατικό προσωπικό, που είναι ο κύριος όγκος του δυναμικού του, απασχολούνται και εργαζόμενοι με ποικίλες ειδικότητες λόγω του αντικειμένου της εργασίας: ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΙΧΘΥΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΔΥΤΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ Λόγω της μεγάλης διασποράς των υποκαταστημάτων της εταιρείας ο Όμιλος μας είναι στις περισσότερες περιοχές ο μεγαλύτερος και ο προτιμητέος εργοδότης. Η επιλογή του προσωπικού γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια, χωρίς διακρίσεις φύλου και ηλικίας, βάσει τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, προϋπηρεσίας και όπου απαιτείται και με προσωπική συνέντευξη. Στην επαρχία δε, προτιμούνται εργαζόμενοι από τις τοπικές κοινωνίες. Υπάρχει, εγκεκριμένη από την Διοίκησης της εταιρείας, διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων η οποία τηρείται απαρέγκλιτα από όλα τα υποκαταστήματα της εταιρείας.

34 υγεία και ασφάλεια στην εργασία Η εταιρεία μας, εξαιτίας και του αντικειμένου της εργασίας της που λαμβάνει χώρα κυρίως στην θάλασσα, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Σε όλες τις εγκαταστάσεις της γίνονται τακτικά επισκέψεις από ιατρούς εργασίας και τηρούνται ιατρικοί φάκελοι των εργαζομένων. Επίσης σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται και οι επισκέψεις από τους τεχνικούς ασφαλείας οι οποίοι επιβλέπουν την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους στην χρήση των μέσων ατομικής προστασίας. Όλοι οι εργαζόμενοι στους ιχθυοκλωβούς φορούν υποχρεωτικά ειδικά σωσίβια κατάλληλα για εργασία στις ιχθυοκαλλιέργειες. Το 2012 είχαμε (σε σύνολο εργαζομένων) 15 ελαφρά εργατικά ατυχήματα, ποσοστό που είναι ιδιαίτερα χαμηλό λαμβανομένης υπόψη της φύσης της εταιρείας και της μεγάλης διασποράς των εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα. Τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν δείκτη στο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης των προϊσταμένων των υποκαταστημάτων μας. συστήματα αξιολόγησης, αμοιβών και παροχών Για όλες τις θέσεις εργασίας της εταιρείας έχουν σχεδιαστεί περιγραφές και, εκτός από το συγκεντρωτικό οργανόγραμμα, κάθε διεύθυνση διαθέτει επιμέρους αναλυτικό οργανόγραμμα. Για κάθε διεύθυνση επίσης υπάρχουν, βάσει του συστήματος ISO, καταγεγραμμένες οι διαδικασίες λειτουργίας της. Στην εταιρεία εφαρμόζεται από το 2009 Σύστημα Αξιολόγησης της Απόδοσης βάσει ποσοτικών και ποιοτικών στόχων οι οποίοι καθορίζονται κάθε χρονιά σύμφωνα με τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας και κοινοποιούνται στους εργαζόμενους. Το σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης συνδέεται με το σύστημα αμοιβών και παροχών της εταιρείας, με τον σχεδιασμό καριέρας κάθε εργαζόμενου και με το πλάνο ετήσιας εκπαίδευσης και ανάπτυξης του (με χρονικό ορίζοντα δύο ή τριών ετών). 34 επικοινωνία Στον όμιλο ΝΗΡΕΑ πιστεύουμε ότι η βάση για γερές και υγιείς εργασιακές σχέσεις είναι η αμφίδρομη επικοινωνία, κάτι που ταιριάζει και με την ανθρωποκεντρική κουλτούρα μας. Η διοίκηση επικοινωνεί με τους εργαζόμενους δια ζώσης με επισκέψεις στα τοπικά υποκαταστήματα και με εσωτερικές ανακοινώσεις οι οποίες διανέμονται μέσω του εσωτερικού mail και αναρτώνται σε όλους τους πίνακες ανακοινώσεων. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια της διοίκησης της εταιρείας είτε με προσωπική παρουσία είτε γραπτά. Σε σχέση με τον κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας ενθαρρύνονται όλοι οι εργαζόμενοι να αναφέρουν οποιαδήποτε περίπτωση παραβάσεων έρχεται στην αντίληψη τους έτσι ωστε να αντιμετωπίζεται άμεσα προς όφελος όλων και να αποδίδεται δικαιοσύνη. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ειδική ηλεκτρονική δ/νση που απευθύνεται μόνο στη Δ/νση Νομικών και Εταιρικών Θεμάτων με πλήρη εμπιστευτικότητα.

35 Από τον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα ήταν ένα μικρό καράβι 1 ο ΒΡΑΒΕΙΟ άλλες οικιοθελείς παροχές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους Εκτός από τα παραπάνω η εταιρεία μας παρέχει επίσης στους εργαζόμενούς της: Άτοκα δάνεια ως βοήθεια σε σοβαρά οικονομικά τους προβλήματα (κυρίως αυτά που αφορούν θέματα υγείας). Δώρο γάμου και δώρο γέννησης παιδιού (χρηματικό ποσό). Διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής για παιδιά εργαζομένων από 8 έως 12 ετών με χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ για το πρώτο βραβείο και από 100 ευρώ για τα υπόλοιπα. Ένα από τα έργα γίνεται η χριστουγεννιάτικη κάρτα της εταιρείας μας και κάθε παιδί που συμμετέχει παίρνει ως δώρο υλικά ζωγραφικής. Λειτουργία καφε-εστιατορίου με ειδικές τιμές για το προσωπικό στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας. 2 Έκπτωση στα προϊόντα της εταιρείας. ο ΒΡΑΒΕΙΟ Επιπλέον ημέρες ασθένειας ανά έτος χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών. 3 διαγωνισμός ζωγραφικής ο ΒΡΑΒΕΙΟ Η εταιρεία διενεργεί κάθε χρόνο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής. Φέτος το θέμα ήταν ήταν ένα μικρό καράβι και τα βραβεία δόθηκαν ως εξής: 1ο Βραβείο Λαμπρινή Γιοπάνου από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας 2ο Βραβείο Αβαγιάννη Ευαγγελία από το Κορωπί Αττικής 3ο Βραβείο Λεωνίδας Μενδρινός από το Κορωπί Αττικής 4ο Βραβείο Αλεξάνδρα Γκαβέρα από τον Όρμο ξυδιάς 5 ο ΒΡΑΒΕΙΟ 5ο Βραβείο Παρασκευή Γκαβέρα από τον Όρμο ξυδιάς 6ο Βραβείο Paula Kenzal Ruiz από τη θυγατρική εταιρεία Predomar 6 ο ΒΡΑΒΕΙΟ 4 ο ΒΡΑΒΕΙΟ

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΡΟΣ 3-4 ΙΩΑΝΝΗΣ Λ. ΣΟΥΦΛΗΣ Δρ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (isouflis@otenet.gr) ΜΑΙΟΣ 2013 ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΡΧΕΣ, ΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΤΑΣΕΙΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

UN GLOBAL COMPACT (ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ) United Nations Development Programme Programme Management Office Athens, Greece

UN GLOBAL COMPACT (ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ) United Nations Development Programme Programme Management Office Athens, Greece UN GLOBAL COMPACT (ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΗΕ) United Nations Development Programme Programme Management Office Athens, Greece Τι είναι το Global Compact H μεγαλύτερη, παγκόσμια πρωτοβουλία εταιρικής

Διαβάστε περισσότερα

Μέλος του Οµίλου ΝΗΡΕΑ

Μέλος του Οµίλου ΝΗΡΕΑ Μέλος του Οµίλου ΝΗΡΕΑ εσµευόµαστε να σας παρέχουµε =>προϊόντα παγκοσµίου φήµης και υψηλής απόδοσης και =>υπηρεσίες υψηλού επιπέδου µε στόχο =>τη βελτιστοποίηση της απόδοσης στις µονάδες σας και =>τη δηµιουργία

Διαβάστε περισσότερα

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP)

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) Ιανουάριος 2012 Περιεχόμενα 1. H Εταιρία 2. Δήλωση Δέσμευσης Διοίκησης 3. Δέσμευση προς την Αγορά 4. Ανθρώπινα Δικαιώματα- Συνθήκες Εργασίας 5. Περιβάλλον 6. Καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2013

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2013 COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2013 Απρίλιος 2014 Περιεχόμενα 1. H Εταιρία 2. Δήλωση Δέσμευσης Διοίκησης 3. Δέσμευση προς την Αγορά 4. Ανθρώπινα Δικαιώματα 5. Συνθήκες Εργασίας 6. Περιβάλλον 7. Καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ΜΜΕ. Δρ. Νικολάου Ιωάννης Λέκτορας Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ΜΜΕ. Δρ. Νικολάου Ιωάννης Λέκτορας Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ΜΜΕ Δρ. Νικολάου Ιωάννης Λέκτορας Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 2. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

μήνυμα προέδρου... 4 ο όμιλός μας συνοπτικά επιχειρηματικά στοιχεία... 6 στοιχεία πωλήσεων... 10 ο κλάδος της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας...

μήνυμα προέδρου... 4 ο όμιλός μας συνοπτικά επιχειρηματικά στοιχεία... 6 στοιχεία πωλήσεων... 10 ο κλάδος της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας... περιεχόμενα μήνυμα προέδρου... 4 ο όμιλός μας συνοπτικά επιχειρηματικά στοιχεία... 6 στοιχεία πωλήσεων... 10 ο κλάδος της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας... 12 θυγατρικές... 16 KEGOagri... 16 ΠΡΩΤΕΥΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2 Η Π.Α.Ε.Γ.Α.Ε. (Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος) είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Οικουμενικό Σύμφωνο

Σχετικά με το Οικουμενικό Σύμφωνο Σχετικά με το Οικουμενικό Σύμφωνο Εισαγωγή 0 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελ. 04 Τι είναι το Οικουμενικό Σύμφωνο; 05 06 06 Οι 10 αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου Γιατί μια διεθνής Πρωτοβουλία; Ποιοι συμμετέχουν; Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε.

ΑΑΑ. Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση. του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. ΑΑΑ Αρχές για την Αειφόρο Ασφάλιση A global sustainability framework and initiative of the United Nations Environment Programme Finance Initiative Ένα παγκόσμιο πλαίσιο και μια πρωτοβουλία της Πρωτοβουλίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP)

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2008-2009 ALUMIL S.A. COP REPORT 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ΟΙ ΔΕΚΑ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ...4 ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ...6 ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ...8 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...9 ALUMIL S.A.

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές.

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Αναστασία Δημητρίου Αν. Καθηγήτρια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Ηγέτες με Όραμα Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Αγαπητοί φοιτητές, Εκ μέρους του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων σας καλωσορίζουμε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)

ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) Τομεακό Σχέδιο Αθήνα, 03.04.2014 Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια σύνθεση των απόψεων που μέχρι τώρα διατυπώθηκαν από Υπηρεσίες, Κοινωνικούς Εταίρους

Διαβάστε περισσότερα

Innovation Transfer Network for Mediterranean Mariculture - INTRANEMMA Deliverable 1 (b): Greek Survey Template

Innovation Transfer Network for Mediterranean Mariculture - INTRANEMMA Deliverable 1 (b): Greek Survey Template Innovation Transfer Network for Mediterranean Mariculture - INTRANEMMA Deliverable 1 (b): Greek Survey Template Το «INTRANEMMA» είναι Ευρωπαϊκό πρόγραμμα διά βίου μάθησης LDV - Leonardo Da Vinci - Μεταφορά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο Διάλογος που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, αποτελεί τη συστηματική καταγραφή των θέσεων όλων των προσκεκλημένων στην Πρωτοβουλία Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία

Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Πρωτοβουλία για την Καινοτομία Ολοκληρωµένα Προγράµµατα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων Καινοτομίας Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» Εισηγητές: Αντιγόνη Κατσάρα, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επιχειρήσεων Κατερίνα Σκλαβενίτη, Υπεύθυνη συντονισμού & υλοποίησης της δράσης Σπύρος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το όραμα και οι εταιρικές αξίες του Ομίλου ΓΙΟΥΛΑ προσδιορίζουν στον μέγιστο βαθμό τη

Διαβάστε περισσότερα

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship)

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Οι αιτήσεις ξεκίνησαν (1ος κύκλος εγγραφών μέχρι 20 Ιουνίου 2015) Έναρξη μαθημάτων: 29 Σεπτεμβρίου 2015 Επιστημονικές υπεύθυνες:

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400.01 Δύο ημέρες 16 ώρες Επιλογή Στελεχών: Ξεχωρίζοντας τους Καλύτερους Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη αντίληψη όλων

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε : Άξονες Δράσης :

Ποιοι είμαστε : Άξονες Δράσης : Ποιοι είμαστε : Η Epsilon Net προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε όσους δραστηριοποιούνται στον οικονομικό χώρο, όπως σε Οικονομικές Διευθύνσεις & Λογιστήρια Επιχειρήσεων, Τμήματα Μισθοδοσίας & Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ)

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 1 ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics)

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) www.logistics.teithe.gr Επίκουρος Καθηγητής dfolinas@gmail.com Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Π. ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ

Ε.Π. ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ Ε.Π. ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 01: «ΜΈΣΟ-ΜΑΚΡΟΠΡΌΘΕΣΜΗ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΎ ΠΟΥ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΈΠΕΙΕΣ ΑΠΡΌΒΛΕΠΤΩΝ ΤΟΠΙΚΏΝ Ή ΤΟΜΕΑΚΏΝ ΚΡΊΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΈΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εισηγήτρια: Κατερίνα Γρυμπογιάννη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια της TUV Rheinland Α.Ε. 1 13/7/2012 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας στις υπηρεσίες Υγείας: Προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. (ISO 9001 ISO 22000 ISO 14001 ISO 27001 ISO 50001 OHSAS 18001) Σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Διοίκηση Επιχειρήσεων. Β Εξάμηνο -Παραδόσεις

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Διοίκηση Επιχειρήσεων. Β Εξάμηνο -Παραδόσεις ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Β Εξάμηνο -Παραδόσεις 1 Σκοπός του Μαθήματος Σκοπός του μαθήματος είναι να κατανοηθεί από τους σπουδαστές η σημασία της Διοικητικής Επιστήμης στην λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Η ΑΝΑΓΚΗ Η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου

Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου 1. Σύνοψη Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της Πρυτανείας για τα έτη 2010-2020, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει θέσει αριθμό προτεραιοτήτων ως τη βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ 2009 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ 2009 ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ 2009 ΑΡΧΗ 1: Οι επιχειρήσεις οφείλουν να υποστηρίζουν και να σέβονται την προστασία των διεθνώς διακηρυγμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιδιώκουμε συστηματικά την αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

Από την ασφάλεια στη διατροφική αξία των τροφίμων:

Από την ασφάλεια στη διατροφική αξία των τροφίμων: Από την ασφάλεια στη διατροφική αξία των τροφίμων: η εμπειρία του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας Πρόεδρος Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) Αναπληρωτής Καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγικά συστήματα προβάτων και αιγών: Βιοποικιλότητα, τοπικές φυλές και προϊόντα τους

Παραγωγικά συστήματα προβάτων και αιγών: Βιοποικιλότητα, τοπικές φυλές και προϊόντα τους Παραγωγικά συστήματα προβάτων και αιγών: Βιοποικιλότητα, τοπικές φυλές και προϊόντα τους Αξίες και προκλήσεις στον τομέα της αιγο-προβατοτροφίας. Ποιες είναι οι προοπτικές για την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας;

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY CONFERENCE & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS CONFERENCE 4 HOSPITALITY FORUM

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική συνεργασία UCB και Pharmathen για την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας

Στρατηγική συνεργασία UCB και Pharmathen για την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στρατηγική συνεργασία UCB και Pharmathen για την προώθηση των προϊόντων αλλεργίας Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014. Μία νέα στρατηγική συμμαχία δημιουργείται στην ελληνική φαρμακευτική αγορά μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ι. Δέσμευση της Διοίκησης. 1. Αρχές. 2. Βασικοί άξονες. ΙΙ. Αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς. 1. Σύγκρουση συμφερόντων. 2. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Μ.Β.Α.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Μ.Β.Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Μ.Β.Α.» 2 Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων

Επιχειρηματικότητα. Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Επιχειρηματικότητα Κωνσταντίνα Ματαλιωτάκη Επιχειρηματική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Χανίων Γραφείο Επιχειρηματικής Υποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΟΡΙΣΜΟΣ Επιχειρηματικότητα είναι η ιδιότητα ενός ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική Εκδήλωση για τις δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ

Ενημερωτική Εκδήλωση για τις δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ ηλεκτρονικο περιοδικο Απρίλιος-Ιούνιος 2012 τευχοσ 02 ΔΑΣΤΑ Εκδηλώσεις Ενημερωτική Εκδήλωση για τις δράσεις της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΑΠΘ Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΜΙΚΡΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 213 Παρουσίαση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΑΣΤΙΕΤ Παρουσίαση του Προγράµµατος Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράµµατος Δράσεις - Τι πρόκειται να κάνουµε ακριβώς Χρονοδιάγραµµα έργου

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας.

Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας. Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας. Χριστίνα Νεοφυτίδου Λειτουργός Νεολαίας, Τομέας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη; Σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη Η Remedica νοιάζεται Το Συγκρότημα Remedica ιδρύθηκε το 1960 και είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο. Η Remedica παρασκευάζει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1927, ένα από τα 5 ιδρυτικά τμήματα του Α.Π.Θ. Το 1973 εξειδικεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μ sc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕ 9 ΒΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Πρόλογος Με τον Κώδικα Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς, αποτυπώνουμε σε ένα ενιαίο κείμενο το σύνολο των δεσμεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Ασφάλεια των τροφίμων food safety from farm to fork

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Ασφάλεια των τροφίμων food safety from farm to fork ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Ασφάλεια των τροφίμων food safety from farm to fork Δρ. Κων/νος Μπαρμπέρης Προϊστάμενος Δ/νσης Εργαστηριακών

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Πιστοποιημένης Προαξιολόγησης & Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την νέα κείμενη νομοθεσία.

Υπηρεσίες Πιστοποιημένης Προαξιολόγησης & Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την νέα κείμενη νομοθεσία. management consultants Υπηρεσίες Πιστοποιημένης Προαξιολόγησης & Κατάταξης Τουριστικών Καταλυμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την νέα κείμενη νομοθεσία. ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε : Άξονες Δράσης :

Ποιοι είμαστε : Άξονες Δράσης : Ποιοι είμαστε : Η Epsilon Net προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε όσους δραστηριοποιούνται στον οικονομικό χώρο, όπως σε Οικονομικές Διευθύνσεις & Λογιστήρια Επιχειρήσεων, Τμήματα Μισθοδοσίας & Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η σύγχρονη επιχείρηση απαιτεί ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών που να καλύπτει το σύνολο των θεμάτων οργάνωσης, στρατηγικού σχεδιασμού, δικαίου εταιρειών, φορολογίας, λογιστικής

Διαβάστε περισσότερα

εφοδιαστική αλυσίδα... 32 το περιβαλλοντικό µας αποτύπωµα... 34 περιβαλλοντική διαχείριση... 39

εφοδιαστική αλυσίδα... 32 το περιβαλλοντικό µας αποτύπωµα... 34 περιβαλλοντική διαχείριση... 39 περιεχόµενα µήνυµα προέδρου... 5 η εταιρεία µας συνοπτικά επιχειρηµατικά στοιχεία... 6 οικονοµικά στοιχεία... 8 σε συνεχή πορεία ανάπτυξης... 12 θυγατρικές... 14 KEGOagri... 14 ΠΡΩΤΕΥΣ... 15 η δοµή µας...

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Μεταφορικών Εταιρειών - Ασφάλεια. Θεοδόσης Αναγνωστόπουλος Operational Excellence & QHSSE Manager October 2013

Αξιολόγηση Μεταφορικών Εταιρειών - Ασφάλεια. Θεοδόσης Αναγνωστόπουλος Operational Excellence & QHSSE Manager October 2013 Αξιολόγηση Μεταφορικών Εταιρειών - Ασφάλεια Θεοδόσης Αναγνωστόπουλος Operational Excellence & QHSSE Manager October 2013 Σκοπός 1. Να αναδειχθεί η ανάγκη ύπαρξης οργανωμένων, αυτοδύναμων και εξωστρεφών

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΡΘΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ» Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ

«ΟΡΘΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ» Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ «ΟΡΘΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ» Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ Ποιο είναι το θέμα μας Η Ελληνική μελισσοκομία έχει κατακτήσει σημαντική θέση στην ελληνική αγροτική

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα και Επιχειρηματικότητα Τρίτη, 19 Μάϊου 2014

Πρότυπα και Επιχειρηματικότητα Τρίτη, 19 Μάϊου 2014 Πρότυπα και Επιχειρηματικότητα Τρίτη, 19 Μάϊου 2014 Αγγελική Λοϊζου Λειτουργός Τυποποίησης Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) Αυτόνομος Οργανισμός Λειτουργεί με βάση το Ιδιωτικό Δίκαιο Πλήρως αναγνωρισμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2010-2012 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορικό. Η συνέχεια. Πωλήσεις

Ιστορικό. Η συνέχεια. Πωλήσεις Ιστορικό Το 1981 ο Λευτέρης Κιτάντζης, γεωπόνος τρίτης γενιάς, δημιουργεί μια επιτυχημένη εταιρεία παραγωγής και εξαγωγής φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Αυτή η επιτυχία τον ενθαρρύνει να επεκταθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας

ΤΣΙΝΤΙΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Τεχνολογίας Η Επαγγελματική Χρήση-Εκμετάλλευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας και των Ηλεκτρονικών Μέσων Δικτύων και Επικοινωνιών στον Κλάδο των Ανεξάρτητων Επισκευαστών Αυτοκινήτων Οχημάτων Ολοκληρωμένο Δίκτυο Ανεξάρτητων

Διαβάστε περισσότερα

Telecoms. Retail. Τοµείς δραστηριοποίησης: Wholesale. στο χώρο της διανοµής προϊόντων τεχνολογίας µέσω της εταιρείας WestNet Distribution

Telecoms. Retail. Τοµείς δραστηριοποίησης: Wholesale. στο χώρο της διανοµής προϊόντων τεχνολογίας µέσω της εταιρείας WestNet Distribution Ο Όµιλος Εταιριών Olympia, του επιχειρηµατία Πάνου Γερµανού, αποτελεί σηµείο αναφοράς για την ελληνική επιχειρηµατική σκηνή ήδη από τη δεκαετία του 1980 και συνεχίζει αδιάλειπτα να στηρίζει την εθνική

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG. στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International

Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG. στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου στην Κύπρο Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις,

Διαβάστε περισσότερα

Δικός σας. Kasper Rorsted

Δικός σας. Kasper Rorsted ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ Εισαγωγή Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχουμε θέσει ξεκάθαρες στρατηγικές προτεραιότητες και φιλόδοξους στόχους για την εταιρία μας. Είμαστε στη διαδικασία να εδραιώσουμε στη Henkel μια Κουλτούρα

Διαβάστε περισσότερα

µήνυµα προέδρου... 5 η εταιρία µας... 6 ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας αρωγός της ελληνικής οικονοµίας... 16 οι άνθρωποί µας...

µήνυµα προέδρου... 5 η εταιρία µας... 6 ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας αρωγός της ελληνικής οικονοµίας... 16 οι άνθρωποί µας... περιεχόµενα µήνυµα προέδρου... 5 η εταιρία µας... 6 ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας αρωγός της ελληνικής οικονοµίας... 16 οι άνθρωποί µας... 20 η εκπαίδευσή τους... 22 προσφορά ζωής- προσφορά αίµατος...

Διαβάστε περισσότερα

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας.

Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας. Α) Παρουσίαση του έργου ECOFUNDING (Στόχος, Κύριες δράσεις, Εταίροι) B) Υπηρεσίες υποστήριξης «πράσινης» επιχειρηματικότητας Ιωάννινα, 27 Μαρτίου 2015, Ενημερωτικό Τεχνικό Σεμινάριο ECOFUNDING 1 Το Επιμελητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματικότητα στην πράξη

Η επιχειρηματικότητα στην πράξη ΕΠΕΦΑ Ε Ρ Γ Α Σ Τ Η Ρ Ι Ο Ε Π Ε Ν Δ Υ Τ Ι Κ Ω Ν Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Ω Ν Τομέας Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Σoφοκλέους

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο 2 παρουσίαση Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο Ένας συνεταιρισμός, μία φιλοσοφία και 70 καταστήματα μέλη σε όλη την Ελλάδα. Τι σημαίνουν αυτά; Όμιλος Sinialo! Γνωρίστε τον! Επιμέλεια Γεωργία Αλεξίου Στη σημερινή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. www.pvtrin.eu

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. www.pvtrin.eu ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία www.pvtrin.eu Με την πιστοποίηση PVTRIN μπορείτε να αποκτήσετε ανταγωνιστικό επαγγελματικό πλεονέκτημα σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά και να διακριθείτε

Διαβάστε περισσότερα

1η έκθεση αγροτικής ανάπτυξης. καλλιεργώντας το μέλλον. 18-20 Οκτωβρίου 2014 MEC Παιανίας

1η έκθεση αγροτικής ανάπτυξης. καλλιεργώντας το μέλλον. 18-20 Οκτωβρίου 2014 MEC Παιανίας 1η έκθεση αγροτικής ανάπτυξης καλλιεργώντας το μέλλον 18-20 Οκτωβρίου 2014 MEC Παιανίας Τι περιλαμβανει η FARMER EXPO hellas Μηχανολογικό εξοπλισμό για: - Γεωργικές & Φυτικές Καλλιέργειες - Ζωικές Καλλιέργειες

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS UNILEVER UNITED NATURAL FOODS Η Unilever είναι μία από τις κορυφαίες προμηθέυτριες εταιρείες στον κόσμο, που μεταφέρουν με

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για την εταιρία 121 χρόνια λειτουργίας

Λίγα λόγια για την εταιρία 121 χρόνια λειτουργίας Λίγα λόγια για την εταιρία 121 χρόνια λειτουργίας Στις 15 Ιουνίου 1891, ιδρύεται η Εθνική Ασφαλιστική με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος & σε συνεργασία με τα 4 κορυφαία ιδρύματα της χώρας Αναπτύσσεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» του ΠΤ Κ Θ του ΤΕΕ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» του ΠΤ Κ Θ του ΤΕΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ HELLENIC ASSOCIATION OF CHEMICAL ENGINEERS Αριστείδου 99, 17672, Καλλιθέα Αττικής Τηλ.: 210 9536775-6, Fax: 210 9536777 99 Aristidou, Kallithea EL17672 Attiki Greece

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση. Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ & International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Greek Chapter

Διοργάνωση. Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ & International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Greek Chapter Διοργάνωση Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ & International Society of Pharmacoeconomics and Outcomes Research, Greek Chapter Η Ε.Ε.Φα.Μ. ιδρύθηκε το 1990 Από τότε συμβάλλει στη συνεχή μετάλλαξη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Ιανουάριος 2015 (περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία από τις αντίστοιχες πηγές ) Πηγές Στοιχείων: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Eurostat, Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω:

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Ομιλία Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων Του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κυρίου Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Η εταιρική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής κουλτούρας και στρατηγικής Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος 4 ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Λευκωσία, 01.07.2011 Η GENESIS

Διαβάστε περισσότερα

απολογισμός εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

απολογισμός εταιρικής κοινωνικής ευθύνης απολογισμός εταιρικής κοινωνικής ευθύνης περιεχόμενα το όραμά μας, εταιρικές αξίες...4 μήνυμα Προέδρου...6 η ιστορία μας...8 σημαντικά γεγονότα...10 η οργάνωσή μας...12 συνοπτικά επιχειρηματικά στοιχεία...14

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

EuroConstructionCompany S.A.

EuroConstructionCompany S.A. Design Construction Installation Servicing Of Technical Projects Related To: WASTE WATER WATER SOLID WASTE AIR TREATMENT RECYCLING & ENERGY PRODUCTION ΠΡΟΦΙΙΛ ΤΗΣ ΕΤΑΙΙΡΕΙΙΑΣ 1. ΙΣΤΟΡΙΑ Η μητρική εταιρία,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ 1 Κριτήρια Αξιολόγησης 1. Ύψος εξαγωγών το 2012 σε απόλυτα μεγέθη. 2. Ύψος εξαγωγών το 2012 αναλογικά με τον εγχώριο κύκλο εργασιών. 3. Διαχρονική εξέλιξη των εξαγωγών σε απόλυτα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Η παρούσα έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο μελέτης από την HEMEXPO

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) Γιατί στο Νεάπολις Επιλέγοντας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις γίνεσαι μέλος μιας ζωντανής κοινότητας που αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και από ακαδημαϊκό προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του τεχνικού δυναμικού στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υ/Α: Παρουσίαση της Εθνικής και Διεθνούς Εμπειρίας

Ο ρόλος του τεχνικού δυναμικού στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υ/Α: Παρουσίαση της Εθνικής και Διεθνούς Εμπειρίας Ο ρόλος του τεχνικού δυναμικού στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υ/Α: Παρουσίαση της Εθνικής και Διεθνούς Εμπειρίας 8 χρόνια στον Πρίνο: Απασχόληση και συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία Δρ. Ντίνος Νικολάου,

Διαβάστε περισσότερα

Εξωστρέφεια & Επιχειρήσεις

Εξωστρέφεια & Επιχειρήσεις Εξωστρέφεια & Επιχειρήσεις ΕΠΑνΕΚ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία Το ΕΠΑνΕΚ καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της Χώρας με προϋπολογισμό 4,56 δις ευρώ δημόσιας δαπάνης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. : Εταιρική Παρουσίαση» «E.J. Papadopoulos S.A. : Company Presentation»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. : Εταιρική Παρουσίαση» «E.J. Papadopoulos S.A. : Company Presentation» ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΣΔΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. : Εταιρική Παρουσίαση» «E.J. Papadopoulos S.A. : Company Presentation» Δόικα Δήμητρα 7724 Τζωρτζάκη Κωνσταντίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΕ Agrino. 1969 Δημιουργία του σήματος Agrino Τυποποίηση στη χάρτινη συσκευασία.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΕ Agrino. 1969 Δημιουργία του σήματος Agrino Τυποποίηση στη χάρτινη συσκευασία. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΕ Agrino 1955 Ίδρυση της εταιρείας με έδρα το Αγρίνιο. 1962 Κατασκευή του πρώτου εργοστασίου στο Αγρίνιο. 1969 Δημιουργία του σήματος Agrino Τυποποίηση στη χάρτινη συσκευασία.

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Καλημέρα σας. Αξιότιμοι Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι Με μεγάλη χαρά το Ελληνικό Δίκτυο του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ υποδέχεται σήμερα, στην Πρώτη Περιφερειακή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Πόσα γεύματα έχουν διανεμηθεί; Ποια είναι η «ιστορία» του Προγράμματος;

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Πόσα γεύματα έχουν διανεμηθεί; Ποια είναι η «ιστορία» του Προγράμματος; Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Το Πρόγραμμα ΔΙΑ.ΤΡΟΦΗ απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, που πλήττονται περισσότερο από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2012-13: Ενδείξεις ανάκαμψης της μικρής επιχειρηματικότητας;»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2012-13: Ενδείξεις ανάκαμψης της μικρής επιχειρηματικότητας;» ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Τσάμη Καρατάσου 11, 117 42 Αθήνα, Tηλ.: 210 92 11 200-10, Fax: 210 92 33 977, www.iobe.gr 11 Tsami Karatassou, 117

Διαβάστε περισσότερα

«Εισαγωγή στα Συστήµατα ιαχείρισης: Ποιότητα Περιβάλλον Ασφάλεια Τροφίµων»

«Εισαγωγή στα Συστήµατα ιαχείρισης: Ποιότητα Περιβάλλον Ασφάλεια Τροφίµων» «Εισαγωγή στα Συστήµατα ιαχείρισης: Ποιότητα Περιβάλλον Ασφάλεια Τροφίµων» ρ. Ευάγγελος Ευµορφόπουλος, Επιθεωρητής του ΕΦΕΤ, Επιστηµονικός Συνεργάτης του ΤΕΙ Αθηνών Σε ένα ανταγωνιστικό παγκόσµιο περιβάλλον,

Διαβάστε περισσότερα

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ISO 26000 ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕΡΟΣ 5-6 ΙΩΑΝΝΗΣ Λ. ΣΟΥΦΛΗΣ Δρ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (isouflis@otenet.gr) ΜΑΙΟΣ 2013 ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΡΧΕΣ, ΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΤΑΣΕΙΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρο 2.1 Υδατοκαλλιέργεια. Συνοπτική παρουσίαση

Μέτρο 2.1 Υδατοκαλλιέργεια. Συνοπτική παρουσίαση Μέτρο 2.1 Υδατοκαλλιέργεια Συνοπτική παρουσίαση Δράσεις 1. Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων. Ίδρυση νέων μονάδων ειδών εμπορικής αξίας εδώδιμων και μη. Αύξηση της δυναμικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 2020

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 2020 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 1 1. ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 1.1 Αναφερθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης και η σημασία τους για επιχειρήσεις και εργαζομένους

Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης και η σημασία τους για επιχειρήσεις και εργαζομένους Δελτίο Τύπου Έρευνα της Adecco Ελλάδας: Τα Προγράμματα Επαγγελματικής Μετάβασης και η σημασία τους για επιχειρήσεις και εργαζομένους Αθήνα, 25/4/2012 Τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα τα Προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και τον

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και τον ΠΡΟΒΟΛΗ & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. Δημοκρατίας 20, Ηράκλειο Κρήτης 71306 Tηλ: ++30 2810 / 343458 / 341096 Fax: / 343459 E-mail : info@crete-exporters.com Web site : www.crete-exporters.com Κυρίες

Διαβάστε περισσότερα