Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ"

Transcript

1 Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ

2 Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή των λειτουργιών που σχετίζονται µε την τιµολόγηση 2. Αγορές: Προβολή των λειτουργιών που σχετίζονται µε τις αγορές 3. Παραγγελίες: Προβολή των λειτουργιών που σχετίζονται µε τις παραγγελίες 4. Αποθήκη: Προβολή των λειτουργιών που σχετίζονται µε την διαχείριση της αποθήκης 5. Off line: Προβολή, επεξεργασία και αποστολή των αποθηκευµένων παραστατικών, παραγγελιών και εισπράξεων 6. Reports: Έκδοση Σ Α, Σ Ε και προβολή στατιστικών χρήσης Ρυθµίσεις Προβολή ρυθµίσεων εφαρµογής 8. Βοήθεια: Προβολή επεξηγήσεων/βοήθειας για την εφαρµογή 9. Έξοδος: Τερµατισµός της εφαρµογής Ρυθµίσεις Επιλέγοντας Ρυθµίσεις Συγχρονισµός η εφαρµογή θα συλλέξει τα δεδοµένα τα οποία χρειάζεται από την βάση δεδοµένων του κεντρικού υπολογιστή. Όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή το σύστηµα επικοινωνεί µε τον κεντρικό υπολογιστή, αφού πρώτα συγχρονιστούν µεταξύ τους, έτσι ώστε να αρχίσει η λήψη των δεδοµένων. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιτυχώς είστε σε θέση να πραγµατοποιήσετε οποιαδήποτε ενέργεια στο τερµατικό. Προσοχή: Πριν κάνετε συγχρονισµό βεβαιωθείτε οτι υπάρχει σύνδεση Internet και οτι οι ρυθµίσεις στο profile και server, που βρίσκονται µέσα στις ρυθµίσεις, είναι οι ανάλογες. Επίσης αν δεν επιτυγχάνεται ο συγχρονισµός, επιλέξτε την επιλογή Παραστατικά απο το µενού των ρυθµίσεων και στη συνέχεια αλλάξτε τους αποθηκευτικούς χώρους( Α.Χ και Κεντρικός Α.Χ.) ως εξής: για Α.Χ. καθώς και για Κεντρικός Α.Χ. επιλέγετε 1 Κεντρικό.

3 Στην παρακάτω εικόνα εµφανίζεται το µενού της Αποθήκης. 1. Picking. 2. Ενδοδιακίνηση. 3. Απογραφή. 4. Παραλαβή. 5. Τοποθέτηση. 6. Μαζική. 7. Picking SN. 8. Προϊόντα. 9. Επιστροφή στο κεντρικό µενού. 1. Picking. Παρακάτω θα αναλυθούν οι κατηγορίες του µενού Αποθήκη Η διαδικασία picking, έχει να κάνει µε την λήψη προιόντων από την αποθήκη εφόσον έχουν γίνει πρώτα παραγγελίες απο πελάτες. Αναλυτικότερα, όταν γίνεται µια παραγγελία µε συγκεκριµένη ηµεροµηνία, για αυτή τη παραγγελία δηµιουργείται παραστατικό παραγγελίας. Στη συνέχεια, θα πρέπει να γίνει το picking για τη συγκεκριµένη παραγγελία από την αποθήκη. Εποµένως θα κάνουµε «Λήψη Picking» µε την ίδια ηµεροµηνία που δηµιουργήθηκε το παραστατικό παραγγελίας. Τέλος αναλόγως µε τα αποθέµατα της αποθήκης, θα κάνουµε picking τόσα τεµάχια για κάθε προιόν, όσα έχει και το παραστατικό παραγγελίας. Το ιδανικό είναι, το παραστατικό picking να έχει τα ίδια προιόντα και τις ίδιες ποσότητε µε το παραστατικό παραγγελίας. Σηµαντικό είναι οι ποσότητες των συγκεκριµένων προιόντων να υπάρχουν στην αποθήκη.

4 Εικόνα 1. Από το αρχικό µενού της αποθήκης, επιλέγουµε Picking. Εικόνα 2. Εισάγουµε την κατάλληλη ηµεροµηνία για την οποία υπάρχουν παραστατικά παραγγελιών που θα κανουµε picking από την αποθήκη. Εικόνα 3. Περιµένουµε µέχρι να φορτωθούν από τη βάση δεδοµένων όλα τα παραστατικά παραγγελιών που θέλουµε να κάνουµε picking. Εικόνα 4. Εχουµε µόνο ένα παραστατικό παραγγελίας που θα κάνουµε picking. Εικόνα 5. Πατάµε «Yes» για να γίνει προεπισκόπηση του παραστατικού παραγγελίας. Εικόνα 6. Βλέπουµε δυο διαφορετικά είδη τα οποία πρόκειται να γίνουν picking από την αποθήκη. Το κόκκινο χρώµα δηλώνει ότι ενώ έχουµε ζητήσει κάποια τεµάχια στο παραστατικό παραγγελίας, έχουν γίνει picking µηδέν από αυτά.

5 Εικόνα 7. Κάνοντας κλικ πάνω σε ένα είδος, µπορούµε να γράψουµε τον αριθµό των τεµαχίων που υπάρχουν στην αποθήκη και τα οποία θα κανουµε picking και πατάµε enter. Εικόνα 8. Το κίτρινο χρώµα σηµαίνει ότι κάναµε picking λιγότερα τεµάχια από αυτά που ζητούσε το παραστατικό παραγγελίας, δηλ. ο πελάτης. Πχ εδώ ζητούνται 12 τεµ. και κάναµε picking 5 τεµάχια. Εικόνα 9. Το πράσινο χρώµα σηµαίνει ότι κάναµε picking περισσότερα τεµάχια από όσα ζητήθηκαν. Εικόνα 10. Το µπλε χρώµα σηµαίνει ότι κάναµε picking τόσα τεµάχια για κάθε προιόν, όσα ζητούνται και στο παραστατικό παραγγελίας. Εικόνα 11. Πατώντας σε ένα από τα δύο προιόντα στην προηγούµενη φόρµα, εµφανίζονται πληροφορίες για το συγκεκριµένο προιόν. Πατώντα διαγράφεται ένα προιόν από το παραστατικό picking(παρ. PICK) και πατώντας εισάγονται σχόλια για το συγκεκριµένο προιόν. Εικόνα 12. Πατώντας στην φορµα της εικόνας 10 µπορούµε να κάνουµε picking περισσότερα προιόντα στο παραστατικό picking.

6 Εικόνα 13. Κάναµε εισαγωγή ενός τεµαχίου ενός νέου προιόντος στο παραστατικό picking. Εικόνα 14. Πατώντας στην φόρµα της εικόνας 13 και πατώντας «Yes» σε αυτή τη φόρµα, γίνεται καταχώρηση του παραστατικού picking. Εικόνα 15. Πατώντας «ok» ολοκληρώνεται η διαδικασία. 2. Ενδοδιακίνηση.

7 Η διαδικασία ενδοδιακίνησης προιόντων µπορεί να γίνει για ένα προιόν ή µαζικά για περισσότερα προιόντα. Εικόνα1. Επιλογή παραστατικού ενδοδιακίνησης. Εικόνα 2. Εύρεση είδους πατώντας το κουµπί της εικόνας 1. Εικόνα 3. Επιλογή είδους πατώντας το κουµπί και εµφανίζεται αυτόµατα η επόµενη εικόνα (Εικόνα 4). Εικόνα 4. Επιλογή ποσότητας Εικόνα 5. Εισαγωγή ποσότητας. Εικόνα 6. Μορφή παραστατικού.

8 Εικόνα 4. Επιλογή αποθηκευτικού χώρου 1(Α.Χ.1) από τον οποίο θα «πάρουµε» το/τα προιόντα. Πατάµε στο κουµπί και επιλέγουµε έναν από τους προτεινόµενους αποθηκευτικούς χώρους. Εικόνα 5. Επιλογή αποθηκευτικού χώρου 2(Α.Χ.2) στον οποίο θα µεταφέρουµε το/τα προιόντα που εισάγαµε στα προηγούµενα βήµατα στο παραστατικό ενδοδιακίνησης. Για να εκτυπώσετε το παραστατικό σας πατήστε. Εικόνα 6. Για την οn-line λειτουργία πιέστε ενώ για offline. Θα µπορούσε να γίνει ταυτόχρονα αποστολή και αποθήκευση. ιαφορετική διαδικασία εύρεσης προιόντος και εισαγωγής αυτού και της ποσότητάς του στο συγκεκριµένο παραστατικό: Εικόνα 1. Εισαγωγή κωδικού προιόντος στο γαλάζιο πεδίο. Εικόνα 2. Εισαγωγή ποσότητας για το προιόν που επιλέξαµε και πατάµε ΟΚ. Εικόνα 3. Φόρµα παραστατικού.

9 Εικόνα 4. Επιλογή αποθηκευτικού χώρου 1(Α.Χ.1) από τον οποίο θα «πάρουµε» το/τα προιόντα. Πατάµε στο κουµπί και επιλέγουµε έναν από τους προτεινόµενους αποθηκευτικούς χώρους. Εικόνα 5. Επιλογή αποθηκευτικού χώρου 2(Α.Χ.2) στον οποίο θα µεταφέρουµε το/τα προιόντα που εισάγαµε στα προηγούµενα βήµατα στο παραστατικό ενδοδιακίνησης. Για να εκτυπώσετε το παραστατικό σας πατήστε. Εικόνα 6. Για την οn-line λειτουργία πιέστε ενώ για off-line. Θα µπορούσε να γίνει ταυτόχρονα αποστολή και αποθήκευση. 3. Απογραφή ιαδικασία απογραφής προιόντων για συγκεκριµένη αποθήκη. Η διαδικασια απογραφής γίνεται για ένα ή περισσότερα είδη. Εικόνα 1. Επιλογή παραστατικού. Πατώντας στη περιοχή «Παραστατικό» εµφανίζεται η λίστα µε τα παραστατικά Εικόνα 2. Παράδειγµα επιλογής παραστατικού. Εικόνα 2. Εύρεση είδους πατώντας το κουµπί της εικόνας 1.

10 απογραφής. Εικόνα 3. Επιλογή είδους πατώντας το κουµπί και εµφανίζεται αυτόµατα η επόµενη εικόνα (Εικόνα 4). Εικόνα 4. Επιλογή ποσότητας Εικόνα 5. Εισαγωγή ποσότητας πατώντας το κουµπί ΟΚ. Εικόνα 6. Μορφή παραστατικού απογραφής. Εικόνα 7. Επιλογή αποθηκευτικού χώρου πατώντας το κουµπί και επιλέγοντας έναν από τους προτεινόµενους αποθηκευτικούς χώρους. Για να εκτυπώσετε το παραστατικό σας πατήστε. Εικόνα 6. Για την οn-line λειτουργία πιέστε ενώ για off-line. Θα µπορούσε να γίνει ταυτόχρονα αποστολή και αποθήκευση.

11 4. Παραλαβή Η διαδικασία της παραλαβής προιόντων στην αποθήκη σηµαίνει την παραλαβή διαφόρων προιόντων από προµηθευτές και εισαγωγή αυτών στην αποθήκη. Εικόνα 1. Επιλογή παραστατικού παραλαβής πατώντας στη περιοχή «Παραστατικό» και επιλογή εισαγωγής προµηθευτή πατώντας στη ανάλογη περιοχή. Εικόνα 2. Επιλογή προµηθευτή. Το εµφανίζει πληροφορίες για κάθε προµηθευτή. Για αναζήτηση προµηθευτή πατάµε. Εικόνα 3. Φόρµα αναζήτησης προµηθευτή. Πατάµε το γράµµα «Α» ελληνικό κεφαλαίο>ενεργοποιούµε την επιλογή «Αρχίζει µε» > και πατάµε το κουµί «Ονοµα». Σηµειώνεται ότι µπορεί να γίνει αναζήτηση και κατά όνοµα ή κατά κωδικό προµηθευτή. Εικόνα 4. Εµφάνιση όλων των προµηθευτών των οποίων τα ονοµατεπώνυµατα ξεκινούν µε «Α». Πατάµε πάνω στον προς αναζήτηση Εικόνα 5.Εµφάνιση προµηθευτή που επιλεξαµε στο προηγούµενο βήµα και πατώντας πάνω του θα εµφανιστει στο Εικόνα 6. Τρέχουσα φόρµα παραστατικού. Στη συνέχεια, για

12 πελάτη. παραστατικό παραλαβής. εισαγωγή ειδών πατάµε και εµφανίζεται η επόµενη φόρµα µε τα προιόντα. Εικόνα 7. Βλέπουµε τα προιόντα ταξινοµηµένα κατά κωδικό. Για εύρεση συγκεκριµένου προιόντος πατάµε. Εικόνα 8. Εστω ότι αναζητούµε το προιόν «ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ πλατια». Γράφουµε το γράµµα «Φ» > ενεργοποιούµε την επιλογή «Αρχίζει µε» και πατάµε το κουµπί «Περιγραφή» για να εµφανιστεί η λίστα αυτή. Στη συνέχεια επιλέγουµε το προιόν που µας ενδιαφέρει και πατάµε. Εικόνα 9. Σε αυτή τη φόρµα θα αλλάξουµε την ποσότητα και την προτεινόµενη τιµή του προιόντος που επιλέξαµε. Πατώντας το κουµπί µία φορά εµφανίζεται η φόρµα στην εικόνα 10. Εικόνα 10. ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΟΥΜΕ νεα τιµή για το προιόν. Πατώντας δεύτερη φορά το κουµπί εµφανίζεται η φόρµα στην Εικόνα 11. Εισαγωγή νέας τιµής χρησιµοποιώντας το «πληκτρολόγιο» που φαίνεται στη φόρµα αυτή και πατάµε το Εικόνα 12. Σε αυτή τη φάση της διαδικασία συµπλήρωσης του παραστατικού παραλαβής υπάρχει η

13 εικόνα 13. κουµπί «Ok». Με τον ίδιο τρόπο αλλάζουµε και την ποσότητα του προιόντος πατώντας όµως το κουµπί αυτή τη φορά. δυνατότητα να εισαχθούν επιπλέον προιόντα στο παραστατικό µε την ίδια ακριβως διαδικασία που εισάγαµε το προιόν «ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ πλατια». 5. Τοποθέτηση Η τοποθέτηση δεν δηµιουργεί παραστατικά, αλλα τροποποιεί τα είδη και χρησιµοποιείται ειδικά στο εµπορολογιστικό πρόγραµµα softone. Η τοποθέτηση και η διαχείριση ραφιών εξαρτάται αποκλειστικά και µόνο από το αν το εµπορολογιστικό πρόγραµµα µπορει να το υποστηρίξει και έχει να κάνει µε την τοποθέτηση προιόντων σε ράφια κατά τη παραλαβή προιόντων από προµηθευτές, αλλά και τη µεταφορά προιόντων από ένα ράφι σε ένα άλλο. 6. Μαζική Η µαζική δεν δηµιουργεί παραστατικά και χρησιµοποιείται για τη µαζική τοποθέτηση προιόντων σε «ράφια». Η δυνατότητα αυτή έχει δηµιουργηθεί για συγκεκριµένο πελάτη του Οδοράµατος και αφορά το εµπορολογιστικό softone. 7. Picking SN Αφορά τη διαχείριση serial numbers.

14 Εικόνα 1. Εισάγουµε την κατάλληλη ηµεροµηνία στην οποία υπάρχουν παραστατικά παραγγελιών. Εικόνα 2. Επιλέγουµε το παραστατικό και πατάµε «Επιλογή». Εικόνα 3. Φορτώνονται από τη βάση τα παραστατικά παραγγλιών. Εικόνα 4. Πατάµε «Yes» για να εµφανιστεί η φόρα πωλήσεων που φαίνεται παρακάτω. Εικόνα 5. Πατάµε για να κάνουµε κάνουµε picking το παραστατικό παραγγελίας. Εικόνα 6. Πατώντας µπορούµε να αλλάξουµε την ποσότητα του picking παραστατικού. Σε αυτή τη φόρµα επιλέξαµε 1 τεµ. από 1 για το πρώτο προιόν και 12 τεµ. από 12 για το δεύτερο. Σηµειώνεται ότι µπορούµε να αλλάξουµε και τιµή για το κάθε προιόν πατώντας.

15 Εικόνα 7. Τα κόκκινα γράµµατα σηµαίνουν ότι θέλουµε να κάνουµε picking λιγότερα τεµάχια από αυτά που έχει καταχωρηµένα το παραστατικό παραγγελίας, ενώ τα κίτρινα σηµαίνουν ότι θέλουµε να κάνουµε picking περισσότερα. Στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει το παραστατικό picking να συµφωνεί µε το παραστατικό παραγγελίας, όπως στην εικόνα 6. Πατάµε για να εµφανιστεί η επόµενη φόρµα. Εικόνα 8. Πάνως αριστερά της φόρµας βλέπουµε το συνολικό ποσό για τα δύο διαφορετικά είδη. Επίσης, πατώντας στην περιοχή του παραστατικού, µπορούµε να επιλέξουµε διαφορετικό παραστατικό, ώστε να µετασχηµατίσουµε το παραστατικό picking σε άλλο, πχ ΤΠ- Α, όπως στην συγκεκριµένη φόρµα. Το ίδιο ισχύει και µε τον σκοπό διακίνησης και τον τρόπο πληρωµής. Πατάµε. Εικόνα 6. Για την οn-line λειτουργία πιέστε ενώ για offline. Θα µπορούσε να γίνει ταυτόχρονα αποστολή και αποθήκευση. 8. Προιόντα Το υποµενού των προιόντων είναι σαφές. Μπορούµε να κάνουµε αναζήτηση µε το ένα συγκεκριµένο προιόν, να πλοηγηθούµε στις επόµενες σελίδες µε τα πράσινα βελάκια και να κλείσουµε το παραθυρο µε το. Σε αυτή τη φόρµα δεν επιτρέπεται κάποια επεξεργασία των ειδών αποθήκης, παρα µόνο η αναζήτηση, η οποία εξηγείται παρακάτω, καθώς και η πλοήγηση µεσα σε αυτά.

16 A. Λεπτοµέρειες. Πληροφορίες του προιόντος από τα σταθερά στοιχεία του µέσα στο εµπορικό. B. Bar Codes είδους. Μας δείχνει το bar code του είδους και την εισαγωγή bar code είδους από το PDA. C. Υπόλοιπα είδους. Τα υπόλοιπα των τεµαχίων του είδους για τη συγκεκριµένη απόθήκη που έχουµε δηλώσει στις ρυθµίσεις>ρυθµίσεις>παραστατικά>α.χ και Κεντρικός Α.Χ. D. Υπόλοιπα ειδών Αποθήκης. Τα υπόλοιπα όλων των ειδών στη συγκεκριµένη αποθήκη. Πληροφορίες ειδών αποθήκης Για να κάνετε αναζήτηση προϊόντος µε σκοπό να δείτε πληροφορίες για αυτό, πιέστε το και θα σας εµφανιστεί η παρακάτω οθόνη (Εικόνα 1) όπου µπορείτε να ψάξετε κάποιο προϊόν είτε µε τον κωδικό του είτε µε την περιγραφή του. Αφού βάλετε την λέξη κλειδί στο πλαίσιο πιέστε το κουµπί που βρίσκεται δεξιά του για να σας εµφανιστούν τα αποτελέσµατα (Εικόνα 2). Αφού εντοπίσετε το προϊόν που θέλετε, επιλέξτε το και πατήστε το κουµπί. Στην Εικόνα 3 σας εµφανίζεται το προιόν και οι πληροφορίες αυτού. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία αναζήτησης πιέστε το οθόνη. για να µεταβείτε στην προηγούµενη

17 Εικόνα 1. Γράφουµε το γράµµα µε το οποίο αρχίζει το προιόν. Εικόνα 2. Εµφάνιση της λίστας των προιόντων που αρχίζουν µε το κεφαλαίο ελληνικό γράµµα «Α», επιλογή αυτού και κλικ. Εικόνα 3. Προβολή του προιόντος που επιλέξαµε. Πατώντας, εµφανίζονται πληροφορίες για το προιόν.

1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 4 2 Οδηγός Χρήσης. Ξεκινώντας. 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας. Point of Sale P.O.S. Console

1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 4 2 Οδηγός Χρήσης. Ξεκινώντας. 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας. Point of Sale P.O.S. Console Περιεχόµενα I Περιεχόµενα Part I Food & Beverage Works 1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 4 2 Οδηγός Χρήσης Ξεκινώντας... 4... 4 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας... 5 Point of Sale... 5 P.O.S. Console... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΑΙΟΣ 2010 2 Περιεχόμενα Απογραφή Ειδών 3 Πωλήσεις- Αγορές 5 Παρακολούθηση Προγράμματος Εργασιών Αντιπροσώπων 6 Διαχείριση Αποθήκης 7 Έλεγχος Υπολοίπων 8 Μεταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 5 2 Οδηγός Χρήσης. Ξεκινώντας. 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας

1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 5 2 Οδηγός Χρήσης. Ξεκινώντας. 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας Περιεχόµενα I Περιεχόµενα Part I HotelWorks 1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 5 2 Οδηγός Χρήσης Ξεκινώντας... 6... 6 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας... 6 Front Office... 6 ιαχείριση Κρατήσεων... 6 Κρατήσεις-

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Ασφαλιστικού Γραφείου-Πρακτορείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

HotRadio Ολοκληρωµένο πρόγραµµα διαχείρισης ραδιοφωνικού σταθµού - 1 - 1. Εγκατάσταση του HotRadio Η διαδικασία της εγκατάστασης είναι πάρα πολύ απλή και -σε αντίθεση µε την πρώτη έκδοση- από εσάς δεν

Διαβάστε περισσότερα

TRUCKING ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

TRUCKING ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ TRUCKING ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...5 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ TRUCKING... 5 ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 5 ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ CLIENT... 5 ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙ ΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ... 6 ΟΦΕΛΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ενότητα: Υποενότητα: Διαδικτυακές Υπηρεσίες κι Εφαρμογές Υ8 - Δημοτικοί Ιστότοποι / Google Sites Λίστα Δραστηριοτήτων Κωδικός Τίτλος Επίπεδο Υ8.Δ1 Αναζήτηση δημοτικών ιστοτόπων και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις Excel ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή... 5. 1.1 Λογιστικά Φύλλα... 5. 1.2 Το κύριο παράθυρο του Excel... 5. 2. Οι βασικές εργασίες στο Excel...

Σηµειώσεις Excel ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή... 5. 1.1 Λογιστικά Φύλλα... 5. 1.2 Το κύριο παράθυρο του Excel... 5. 2. Οι βασικές εργασίες στο Excel... 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 5 1.1 Λογιστικά Φύλλα... 5 1.2 Το κύριο παράθυρο του Excel... 5 2. Οι βασικές εργασίες στο Excel... 6 2.1 Εισαγωγή δεδοµένων... 6 2.2 Τύποι δεδοµένων... 6 2.2.1 Κείµενο...

Διαβάστε περισσότερα

επειδή η επικάλυψη είναι τέχνη B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr

επειδή η επικάλυψη είναι τέχνη B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Α.Ε. www.hatziyiannakis.gr sales@hatziyiannakis.gr / emporiko@hatziyiannakis.gr Β2Β HATZYIANNAKIS 01 Β2Β HATZIYIANNAKIS Επίκεντρο της

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις Excel. Επικεφαλίδα. στήλης. Ενεργό κελί. Παράθυρο εργασιών. Γραµµή κατάστασης

Σηµειώσεις Excel. Επικεφαλίδα. στήλης. Ενεργό κελί. Παράθυρο εργασιών. Γραµµή κατάστασης 1 Εισαγωγή Λογιστικά Φύλλα Τα λογιστικά φύλλα (spreadsheets) είναι εφαρµογές στις οποίες τα αριθµητικά δεδοµένα είναι οργανωµένα σε γραµµές και στήλες, που επιτρέπουν την εύκολη και γρήγορη εκτέλεση υπολογισµών.

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος.

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος. Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος. 2) Η διαδικασία της απογραφής θα πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σε χρόνο που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Επεξεργασία κειμένου Ms Word 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Επεξεργασία κειμένου: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εκκίνηση -

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΡΟΛΟΓΟΣ σελ. 2 Ηλεκτρονικός Υπολογιστής σελ. 3 Εύρεση πελάτη σελ. 68 Κινήσεις πελατών σελ. 69 Καρτέλα πελάτη σελ. 71 Αλλαγή Ημερομηνίας Ώρας σελ. 5 Εκκίνηση Κλείσιμο του Υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο PowerPoint

Εισαγωγή στο PowerPoint Εισαγωγή Το PowerPoint είναι ένα πολύ ισχυρό πρόγραµµα παρουσίασης. το οποίο αποτελεί τµήµα του πακέτου Microsoft Office. Σκοπός του είναι να βοηθάει τους χρήστες να δηµιουργούν εύκολα εντυπωσιακές παρουσιάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων»

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων» «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής Αλιευτικών» ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Εφαρμογή Αλιείας... 1 1.1. Αυτόνομη Εγκατεστημένη Εφαρμογή (Client)... 1 1.1.1. Εισαγωγή... 1 1.1.2. Επισκόπηση Επιλογών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Ι Ο Ι Κ Η Τ Ι Κ Η Σ Μ Ε Τ Α Ρ Ρ Υ Θ Μ Ι Σ Η Σ & Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Σ Ι Α Κ Υ Β Ε Ρ Ν Η Σ Η Σ ΑΝΑΛΥΣΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. των. Επιτροπή.

Εγχειρίδιο. των. Επιτροπή. στοχασμός Εγχειρίδιο χρήσης του Μαθησιακού Περιβάλλοντος και του Περιβάλλοντος του Εκπαιδευτικού Η πλατφόρμα του ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των ερευνητικώνν προγραμμάτων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΠΛΗΡΟ/0506,,

Διαβάστε περισσότερα