ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ"

Transcript

1 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ: Αυτόματη Εγγραφή Σειρών Με χρήση αποκωδικοποιητή εγγραφής τύπου NovaBox+ (NovaBox HD PVR 865) ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 1. Σε ποια κανάλια είναι διαθέσιμη η εφαρμογή Αυτόματης Εγγραφής Σειρών; H δυνατότητα Αυτόματης Εγγραφής Σειρών είναι διαθέσιμη στα κανάλια: Novacinema 1, Novacinema 1 HD, Novacinema 2, Novacinema 2 HD, Novacinema 3, Novacinema 4, FOX, FOX Life και Novalifε. 2. Αν αλλάξει η ώρα εκπομπής της σειράς που έχω προγραμματίσει για εγγραφή, τη χάνω; Ο αποκωδικοποιητής τύπου NovaBox+ ακολουθεί τυχόν αλλαγές προγράμματος μέσω του εξελιγμένου TV Guide και προσαρμόζει αυτόματα τις εγγραφές σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες προγράμματος. Άρα δεν θα χάνετε κανένα επεισόδιο! 3. Αν παίζονται στο ίδιο κανάλι περισσότεροι από έναν κύκλο της ίδιας σειράς, θα γραφτούν αυτόματα όλοι με την ενεργοποίηση της Αυτόματης Εγγραφής Σειρών; Κάθε σειρά θεωρείται μοναδική ανά κύκλο και ανά κανάλι. Για παράδειγμα, ο κύκλος 1 και ο κύκλος 2 της ίδιας σειράς στο ίδιο κανάλι θεωρούνται διαφορετικές σειρές. Άρα, θα πρέπει να προσθέτετε νέα εντολή για κάθε κύκλο που επιθυμείτε να γράψετε. 4. Αν ενεργοποιήσω την Αυτόματη Εγγραφή Σειρών για έναν κύκλο σειράς και παίζει ο ίδιος κύκλος και σε διαφορετικό κανάλι, θα εγγραφούν τα επεισόδια και από τα 2 κανάλια; Κύκλοι της ίδιας σειράς που προβάλλονται σε δύο διαφορετικά κανάλια δεν εγγράφονται με μία μόνο εντολή. Θα πρέπει να ορίσετε νέα εντολή αν επιθυμείτε να γραφούν επεισόδια του ίδιου κύκλου που προβάλλονται σε διαφορετικό κανάλι. 5. Ο αποκωδικοποιητής μου θα μπορεί να γράψει ένα επεισόδιο που έχει παρέλθει; Ο αριθμός των επεισοδίων που θα προγραμματιστούν προς εγγραφή καθορίζεται από τις υπάρχουσες πληροφορίες του TV Guide. Προγραμματίζονται προς εγγραφή ακόμη και οι επαναλήψεις του επεισοδίων ενός κύκλου μιας σειράς εφόσον δεν έχουν γραφεί ήδη στον αποκωδικοποιητή σας και εφόσον φυσικά έχουν προγραμματιστεί για επανάληψη από το συγκεκριμένο κανάλι. 6. Η δυνατότητα Αυτόματης Εγγραφής Σειρών είναι διαθέσιμη και στις σειρές των ελεύθερων ελληνικών καναλιών; Το πρόγραμμα των ελεύθερων καναλιών δεν ελέγχεται από τη Nova με αποτέλεσμα οι τυχόν αλλαγές στις ώρες έναρξης και λήξης των σειρών τους να οδηγήσει σε μη ολοκληρωμένη εγγραφή της κάθε σειράς. Μπορείτε όμως για αυτή την περίπτωση να ορίσετε εγγραφή βάσει χρόνου, ορίζοντας τον πιθανό χρόνο έναρξης και λήξης της κάθε σειράς και να εγγραφεί αυτόματα στο σκληρό σας δίσκο για να το απολαύσετε όποτε επιθυμείτε. 7. Πώς μπορώ να προγραμματίσω αυτόματη εγγραφή των επεισοδίων της αγαπημένης μου σειράς;

2 Μπορείτε να προγραμματίσετε αυτόματη εγγραφή των επεισοδίων μιας σειράς με 3 διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες σας: 7α. Από το κανάλι όπου είστε συντονισμένοι - Πατώντας <REC> στο τηλεχειριστήριο θα εμφανιστεί το εικονίδιο «ΕΓΓΡΑΦΗ» (βλ. εικόνα 1) EIKONA 1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ: θα πραγματοποιηθεί η εγγραφή του επεισοδίου από το συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Θα εμφανιστεί το σύμβολο ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ: θα γίνει εγγραφή όλων των επεισοδίων της σειράς του ίδιου κύκλου που προβάλλονται στο συγκεκριμένο κανάλι. Επειδή το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει ήδη ξεκινήσει, με την επιλογή αυτή δε θα γίνει εγγραφή του επεισοδίου που παίζεται τώρα, αλλά θα προγραμματιστεί αυτόματα η μελλοντική του εγγραφή. Στο επεισόδιο που παίζει τώρα στον αέρα θα εμφανιστεί το σύμβολο. 7β. Μέσω του i-plate του EPG- Ηλεκτρονικού Οδηγού Προγράμματος (η σειρά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα): - Πατώντας το πλήκτρο <INFO> στο τηλεχειριστήριο ενεργοποιούμε το i-plate - Επιλέγουμε σειρά προς εγγραφή - Πατώντας <REC> εμφανίζεται το εικονίδιο «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ» (βλ. εικόνα2)

3 EIKONA 2 Εγγραφή του επεισοδίου: θα γίνει εγγραφή του συγκεκριμένου επεισοδίου. Θα εμφανιστεί το σύμβολο Εγγραφή όλων των επόμενων επεισοδίων: θα γίνει εγγραφή όλων των επεισοδίων της σειράς του ίδιου κύκλου που προβάλλονται στο συγκεκριμένο κανάλι. Στο επεισόδιο θα εμφανιστεί το σύμβολο. 7γ. Μέσω του TV-Guide: - Πατώντας το πλήκτρο TV-Guide στο τηλεχειριστήριο ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος. - Επιλέγουμε τη σειρά προς εγγραφή. - Πατώντας <REC> εμφανίζεται το εικονίδιο «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (εικόνα 3). EIKONA 3

4 Εγγραφή του επεισοδίου: θα γίνει εγγραφή του συγκεκριμένου επεισοδίου. Θα εμφανιστεί το σύμβολο Εγγραφή όλων των επόμενων επεισοδίων: θα γίνει εγγραφή όλων των επεισοδίων της σειράς του ίδιου κύκλου που προβάλλονται στο συγκεκριμένο κανάλι. Στο TV Guide θα εμφανίζεται το σύμβολο ή δίπλα σε κάθε προβολή του επεισοδίου (εικόνα 3). 8. Πώς μπορώ να ακυρώσω τον προγραμματισμό εγγραφής μιας σειράς; Μπορείτε να ακυρώσετε την αυτόματη εγγραφή των επόμενων επεισοδίων της σειράς με 3 διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες σας: 8α. Ακύρωση μέσω I-PLATE - Πατώντας το πλήκτρο <INFO> και επιλέγοντας τη σειρά που θέλουμε να ακυρωθεί - Πατώντας το πλήκτρο <REC> εμφανίζεται το εικονίδιο ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (βλ. εικόνα 4) ΕΙΚΟΝΑ 4 8β. Μέσω TV-Guide: - Πατώντας <TV-Guide> στο τηλεχειριστήριο ενεργοποιούμε τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος. - Επιλέγουμε σειρά προς ακύρωση. - Πατώντας <REC> εμφανίζεται το εικονίδιο «ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ» (βλ. εικόνα5)

5 ΕΙΚΟΝΑ 5 8γ. Μέσω Playlist. - Πατώντας το πλήκτρο <Playlist> στο τηλεχειριστήριο. - Πατάμε 2 φορές το δεξί βελάκι για πρόσβαση στην οθόνη «ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕΙΡΩΝ/ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ» - Επιλέγουμε τη σειρά για την οποία θέλουμε να ακυρωθεί η εφαρμογή Αυτόματη Εγγραφή Σειρών και πατάμε το κόκκινο πλήκτρο στο τηλεχειριστήριό μας (βλ. εικόνα 6) - Επιλέγουμε «ΝΑΙ» για επικύρωση ΕΙΚΟΝΑ 6 9. Τι θα συμβεί στην περίπτωση που την ίδια ώρα που έχει προγραμματιστεί εγγραφή μέσω της Αυτόματης Εγγραφής Σειρών θέλω να γράψω κάτι διαφορετικό από ένα άλλο κανάλι; Στην περίπτωση που υπάρχει επικάλυψη εγγραφών (δηλαδή όταν η προσωπική εγγραφή σας συμπίπτει χρονικά με την Αυτόματη Εγγραφή Σειρών) o γενικός κανόνας είναι ότι προτεραιότητα έχουν οι προσωπικές εγγραφές. Θα εμφανιστεί το παρακάτω banner (εικόνα 7)

6 EIKONA 7 ΟΚ: Ο δέκτης επιλύει τη σύγκρουση εγγραφών δίνοντας προτεραιότητα στην προσωπική εγγραφή. Παράλληλα προγραμματίζεται από το δέκτη σας εγγραφή της επόμενης προβολής του επεισοδίου. EXIT: Ακύρωση της τελευταίας κίνησης Εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα: Αν η εγγραφή μέσω της Αυτόματης Εγγραφής Σειρών είναι ήδη προγραμματισμένη για το επόμενο 24ωρο (έχει εμφανιστεί το σύμβολο ) και ακολουθεί χρονικά η προσωπική σας εγγραφή, εμφανίζεται το banner ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (εικόνα7). ΟΚ: Ο δέκτης αναμένει εντολή από το χρήστη για την επίλυση της σύγκρουσης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει παρέμβαση από εσάς, τότε δίνεται προτεραιότητα στην Αυτόματη Εγγραφή Σειρών EXIT: Ακύρωση της τελευταίας κίνησης Στην περίπτωση σύγκρουσης εγγραφών για την οποία αναμένεται παρέμβαση από εσάς, θα εμφανίζεται στην οθόνη (i-plate, Playlist, TV Guide) το εικονίδιο - κίτρινο τρίγωνο ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 1) Παράδειγμα 1: Προγραμματίζω για την ίδια ώρα πρώτα τη προσωπική εγγραφή και μετά τη σειρά μέσω της εφαρμογής Αυτόματη Εγγραφή Σειρών Αποτέλεσμα: Εγγραφή προσωπικής εγγραφής εκτός και αν πρόκειται για την τελευταία προβολή του επεισοδίου οπότε ο δέκτης γράφει το επεισόδιο της σειράς. 2) Παράδειγμα 2: Προγραμματίζω για την ίδια ώρα πρώτα τη σειρά μέσω της εφαρμογής Αυτόματη Εγγραφή Σειρών και μετά τη προσωπική εγγραφή Αποτέλεσμα: Ο δέκτης εμφανίζει τo banner ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (εικόνα 7). 3) Παράδειγμα 3: Προγραμματίζω μία προσωπική εγγραφή και αμέσως μετά τη σειρά μέσω της Αυτόματης Εγγραφής Σειρών. Η προσωπική εγγραφή ξεκινάει νωρίτερα από το επεισόδιο. Αποτέλεσμα: Ο δέκτης εμφανίζει τo banner ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (εικόνα 7). Δίνεται προτεραιότητα στην προσωπική εγγραφή.

7 4) Παράδειγμα 4: Προγραμματίζω μία προσωπική εγγραφή και αμέσως μετά τη σειρά μέσω της εφαρμογής Αυτόματη Εγγραφή Σειρών. Η προσωπική εγγραφή ξεκινάει αργότερα από το επεισόδιο. Αποτέλεσμα: Δεν εμφανίζεται banner και δίνεται προτεραιότητα στο επεισόδιο. 10. Τι θα συμβεί στην περίπτωση που συμπίπτουν οι εγγραφές 2 διαφορετικών σειρών που έχουν προγραμματιστεί για εγγραφή μέσω της Αυτόματης Εγγραφής Σειρών; - Αν τα δύο επεισόδια έχουν διαφορετική ώρα έναρξης, εμφανίζεται το κίτρινο τρίγωνο και στις 2 σειρές και δίνεται προτεραιότητα σε αυτή που αρχίζει νωρίτερα. - Αν τα δύο επεισόδια ξεκινούν την ίδια ακριβώς ώρα, θα δίνεται προτεραιότητα σε αυτό που προγραμματίστηκε πρώτο. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΟΘΟΝΗΣ PLAYLIST /ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Εμφανίζονται όλα τα επεισόδια όλων των σειρών σύμφωνα με τη σειρά εγγραφής. Δίνεται επίσης η δυνατότητα αναπαραγωγής ή διαγραφής ενός επεισοδίου - Μελλοντικές Εγγραφές/ Όλες οι Εγγραφές Εδώ εμφανίζονται όλα τα events που είναι προς εγγραφή - Εγγραφή Σειρών/Όλες οι Εγγραφές Για την μαζική διαγραφή όλων επεισοδίων μιας σειράς ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΩΝ Το σύμβολο αυτό εμφανίζεται στα επεισόδια που έχουν προγραμματιστεί για εγγραφή μέσα στις επόμενες 24 ώρες Το σύμβολο αυτό εμφανίζεται: 1. στα επεισόδια που έχουν προγραμματιστεί για εγγραφή μέσα στις επόμενες μέρες 2. στα επεισόδια που έχει ενεργοποιηθεί η εφαρμογή Αυτόματη Εγγραφή Σειρών και έχει ήδη πραγματοποιηθεί η εγγραφή 3. στην εκπομπή που παίζει τώρα στον αέρα και ενεργοποιείται για πρώτη φορά η εφαρμογή Αυτόματη Εγγραφή Σειρών (προσοχή: επειδή το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη, η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη προβολή) Εμφανίζεται στην περίπτωση Σύγκρουση εγγραφών. Μπαίνουν σε εφαρμογή οι ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (βλ. παραπάνω)