Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ιστοσελίδα: Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: Μαρούσι Τηλ: , Φαξ: Μαρούσι, 6 Φεβρουαρίου 2013 Αριθ. Πρωτ: 3317 ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Θέμα : «Συμπλήρωση και επικαιροποίηση στο υπ αριθμ. πρωτ. 1250/ υποβληθέν ερώτημα για διατύπωση γνώμης σχετικά με το «Σχέδιο ΑΘΗΝΑ - Για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης» Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Σε συνέχεια του υπ αριθμ. πρωτ. 1250/ υποβληθέντος ερωτήματος για διατύπωση γνώμης σχετικά με το «Σχέδιο ΑΘΗΝΑ - Για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης» και με σκοπό τη συμπλήρωση αυτού, κατόπιν των προτάσεων και παρατηρήσεων που υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι φορείς στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης επί της αρχικής πρότασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας παραθέτουμε την επικαιροποιημένη τελική πρόταση σχετικά με την επικείμενη έκδοση π.δ. καθ ο μέρος αφορά στις αλλαγές που επέρχονται στο Ίδρυμά σας : Το ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ απορροφά το ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και μετονομάζεται σε ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» με την ακόλουθη δομή ως προς την συγκρότηση Σχολών και Τμημάτων: ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ TMHMA ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) με κατευθύνσεις 1. Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων TMHMA ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ TMHMA ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ(ΠΑΤΡΑ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ(ΠΑΤΡΑ) ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ(ΠΑΤΡΑ)

2 ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ(ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ TMHMA ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ TMHMA ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ TMHMA ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ TMHMA ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ TMHMA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ TMHMA ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ με κατευθύνσεις : 1. Φυτικής Παραγωγής, 2. Ζωικής Παραγωγής, 3. Αγροτικής Οικονομίας ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑNOΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ(ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ TMHMA ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ TMHMA ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ με κατευθύνσεις 1. Μηχανικοί Δικτύων, 2. Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και 3. Μηχανικοί Λογισμικού TMHMA ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ TMHMA ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ με κατευθύνσεις: 1. Δομοστατικών Έργων, 2. Συγκοινωνιακών Έργων και 3. Υδραυλικών Έργων ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ TMHMA ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Α. Ως προς συγχωνεύσεις Τμημάτων στο Ίδρυμα προτείνονται οι ακόλουθες περιπτώσεις: Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 548 και επωνυμία ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ - ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) του Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ απορροφάται από τμήμα με κωδικό 555 και επωνυμία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ- ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ το οποίο ορίζεται με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 547 και επωνυμία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ - ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΜΟΥΔΑΝΙΑ) του Τ.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ απορροφάται από το τμήμα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ του ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ και συγκροτούν νέο τμήμα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ- ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

3 Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 544 και επωνυμία ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καταργείται την 31 η Οκτωβρίου 2018, με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 465 και επωνυμία ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ το οποίο ορίζεται ως καθολικός διάδοχος. Τα μέλη ΔΕΠ μεταφέρονται με απόφαση του Ιδρύματος στα τμήματα με κωδικό 557 και επωνυμία ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ με κατευθύνσεις 1. Φυτικής Παραγωγής, 2. Ζωικής Παραγωγής και 3. Αγροτικής Οικονομίας του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ μ με έδρα την ΑΜΑΛΙΑΔΑ ή στο τμήμα με κωδικό 465 με επωνυμία ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα την ΠΑΤΡΑ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 736 και επωνυμία ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) του Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ μετονομάζεται σε ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ με κατευθύνσεις 1. Μηχανικοί Δικτύων, 2. Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και 3. Μηχανικοί Λογισμικού του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα την ΠΑΤΡΑ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 523 και επωνυμία ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 449 και επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ με κατευθύνσεις 1. Δομοστατικών Έργων, Συγκοινωνιακών Έργων και 3. Υδραυλικών Έργων του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ έδρα την ΠΑΤΡΑ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 579 και επωνυμία ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) του ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ μετονομάζεται σε ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 728 και επωνυμία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 598 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ του Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις 1. Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

4 Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 746 και επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΑΜΑΛΙΑΔΑ) του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 598 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ του Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις 1. Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 729 και επωνυμία ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ του Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 598 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ του Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις 1. Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 525 και επωνυμία ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΑΜΑΛΙΑΔΑ) του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 598 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ του Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις 1. Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 524 και επωνυμία ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΠΥΡΓΟΣ) του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 743 και επωνυμία ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΟΥΣΕΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΚΘΕΣΕΩΝ που μετονομάζεται σε ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα τον ΠΥΡΓΟ. Οι φοιτητές κατ επιλογή καθώς και τα μέλη ΔΕΠ με απόφαση του Ιδρύματος δύνανται να μεταφερθούν και στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου: 736 ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ με κατευθύνσεις 1. Μηχανικοί Δικτύων, 2.Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και 3. Μηχανικοί Λογισμικού με έδρα την ΠΑΤΡΑ.

5 Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 563 και επωνυμία ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ καταργείται την 31 η Ιουνίου 2018, με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται καθώς και τα μέλη ΔΕΠ μεταφέρονται στο τμήμα με κωδικό 579 και επωνυμία ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 589 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ καταργείται την 31 η Οκτωβρίου 2018, με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται καθώς και τα μέλη ΔΕΠ μεταφέρονται στο τμήμα με κωδικό 598 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις 1. Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 607 και επωνυμία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ καταργείται την 31 η Οκτωβρίου 2018, με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται καθώς και τα μέλη ΔΕΠ μεταφέρονται στο τμήμα με κωδικό 598 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις 1. Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 742 και επωνυμία ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΑΙΓΙΟ) του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 635 και επωνυμία ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ -ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ με έδρα την ΑΘΗΝΑ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 663 και επωνυμία ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 618 και επωνυμία ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα την ΠΑΤΡΑ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 616 και επωνυμία ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ (ΑΙΓΙΟ) μετακινείται με την επωνυμία ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στην πόλη της ΠΑΤΡΑΣ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 753 και επωνυμία ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καταργείται την 31 η Οκτωβρίου 2018, με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα

6 διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 487 και επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα την ΠΑΤΡΑ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 641 και επωνυμία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ καταργείται την 31 η Οκτωβρίου 2018, με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται καθώς και τα μέλη ΔΕΠ μεταφέρονται στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 661 και επωνυμία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ- ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 590 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΛΗΞΟΥΡΙ) του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 598 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ του Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις 1. Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας, 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 741 και επωνυμία ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ καταργείται την 31 η Οκτωβρίου 2018 με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται καθώς και τα μέλη ΔΕΠ μεταφέρονται στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 743 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα τον ΠΥΡΓΟ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 696 και επωνυμία ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ καταργείται την 31 η Οκτωβρίου 2018 με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα μετεγγράφονται καθώς και τα μέλη ΔΕΠ μεταφέρονται στο τμήμα με κωδικό 697 και επωνυμίας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα το ΛΗΞΟΥΡΙ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 546 και επωνυμία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ(ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) καταργείται την 31 η Οκτωβρίου 2018 με την αποφοίτηση των εγγεγραμμένων φοιτητών. Όσοι έχουν διακόψει ή θα διακόψουν τις σπουδές τους, με βάση την κείμενη νομοθεσία, θα

7 μετεγγράφονται καθώς και τα μέλη ΔΕΠ μεταφέρονται στο τμήμα με κωδικό 557 και επωνυμία ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ με κατευθύνσεις 1. Φυτικής Παραγωγής, 2. Ζωικής Παραγωγής και 3. Αγροτικής Οικονομίας του ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με έδρα την ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 508 και επωνυμία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΛΕΥΚΑΔΑ) του Τ.Ε.Ι ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 710 και επωνυμία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΑΡΤΑ) του Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ ΤΕ με κατευθύνσεις 1. Μηχανικοί Δικτύων, 2.Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και 3. Μηχανικοί Λογισμικού του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ με έδρα την ΑΡΤΑ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 733 και επωνυμία ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΛΕΥΚΑΔΑ) του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 602 και επωνυμία ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ και συγκροτούν νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με κατευθύνσεις: 1. Διοίκηση Επιχειρήσεων, 2. Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο και 3. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ με έδρα την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Τα μέλη ΔΕΠ του εν λόγω τμήματος μπορούν να μεταφερθούν με απόφαση του Ιδρύματος και στο τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 710 και επωνυμία ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ με κατευθύνσεις 1. Μηχανικοί Δικτύων, 2. Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και 3. Μηχανικοί Λογισμικού του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ με έδρα την ΑΡΤΑ. Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 748 και επωνυμία ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 520 και επωνυμία ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ και συγκροτούν νέο τμήμα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ- ΑΤΤΙΚΟ ΤΕΙ με έδρα την ΑΘΗΝΑ. Το τμήμα με κωδικό 2026 και επωνυμία ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ του ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ καταργείται. Το πάσης φύσεως προσωπικό κατανέμεται με απόφαση του Ιδρύματος. Β. Η ανωτέρω ρύθμιση προτείνεται βάσει των κάτωθι κριτηρίων: Κ1. Φυσικό μέγεθος και διάρθρωση ΑΕΙ.

8 Κ1.1: Ελάχιστη «κρίσιμη μάζα» φοιτητικού πληθυσμού. Κ1.2: Ελάχιστος αριθμός Σχολών. Κ1.3: Ελάχιστος αριθμός αυτοτελών ακαδημαϊκών μονάδων. Κ1.4: Ελάχιστος αριθμός Τμημάτων ανά Σχολή. Κ1.5: Ελάχιστος αριθμός ΔΕΠ/ΕΠ. Κ2. Χωροταξική κατανομή Κ2.1: Θεραπεία αδικαιολόγητης διασποράς/επιστημονικής απομόνωσης Τμημάτων ή και ΑΕΙ. Κ3. Γνωστικό αντικείμενο Κ3.1: Θεραπεία υπερβολικού αριθμού (ταυτόσημων ή παρεμφερών) Τμημάτων ή προγραμμάτων σπουδών (σε όλο το εύρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης). Κ3.2: Έλεγχος και θεραπεία της υπερεξειδίκευσης επιστημονικών αντικειμένων σε όλο το εύρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Κ3.3: Εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού επιπέδου ορισμένων επί μέρους Τμημάτων. Κ4. Ποιότητα/βιωσιμότητα Τμημάτων Κ4.1: Αναλογίες φοιτητών/ διδασκόντων Κ4.2: Αποφοιτήσαντες ανά έτος Κ4.3: Βαθμολογική βάση εισαγωγής και ελκυστικότητα (% 1 η προτίμηση) Κ4.4: Κόστος ανά φοιτητή Κ4.5: Διαθέσιμες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης- θεωρητικής και εργαστηριακής- και φοιτητικής μέριμνας Κ4.6: Ερευνητική δραστηριότητα και διεθνής αναγνώριση Κ4.7: Απορρόφηση αποφοίτων στον επαγγελματικό στίβο Κ4.8: Μεταπτυχιακές σπουδές και απονεμόμενα διδακτορικά Κ4.9: Αξιολόγηση από τους φοιτητές του Τμήματος Κ4.10: Συμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής και αποδοχή από την τοπική κοινωνία Κ4.11: Το περιεχόμενο της εξωτερικής (ή και εσωτερικής) αξιολόγησής του και η συνεπαγόμενη δυναμική βελτιώσεων στα κριτήρια Κ Κ5: Η συμφωνία με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας και η οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Κ6: Η ενίσχυση του πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος των επιτευγμάτων καθώς και των ποιοτικών και ποσοτικών αποτελεσμάτων των ιδρυμάτων. Κ7: Η ενδυνάμωση της συλλογικής δράσης των ιδρυμάτων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αυτών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

9 Κ8: Η ανάπτυξη και η καλλιέργεια νέων επιστημονικών και τεχνικών πεδίων ή πεδίων διεπιστημονικού χαρακτήρα που κρίνονται απαραίτητα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Τα κύρια κριτήρια που ακολουθήθηκαν στην παραπάνω προτεινόμενη ρύθμιση είναι τα Κ1.1, Κ1.4, Κ1.5, Κ2.1, Κ3.3, Κ4.1, Κ4.2, Κ4.7, Κ4.10 & Κ5. Ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκριση σας για την όσο το δυνατόν συντομότερη απάντηση και τη διαβίβαση αυτής εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του υπ αριθμ. πρωτ. 1250/ ερωτήματος, λαμβάνοντας υπ όψιν και τη συμπλήρωση- επικαιροποίηση αυτού με την παρούσα επιστολή, στο Fax: και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ