Εισαγωγή στο Dir Me Up

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εισαγωγή στο Dir Me Up"

Transcript

1 Εισαγωγή στο Dr Me Up V2.00 / [Τα νέα χαρακτηριστικά από την προηγούμενη 1.30 έκδοση εμφανίζονται με μπλέ χρώμα] Bong Atttude 2013

2 Εισαγωγή 1/ Επιστρέψτε στην προηγούμενη τοποθεσία. 2/ Πηγαίνετε στην επόμενη τοποθεσία. 3/ Πηγαίνετε στην γονική τοποθεσία. Διαθέσιμο επίσης και από προσάρτηση. 4/ Ανανεώστε την λίστα των τόμων. Η τρέχουσα τοποθεσία γίνεται "γονική" του επιλεγμένου τόμου, προσάρτησης... 5/ Επιλέξτε τον τύπο του τόμου: τόμοι, προσαρτήσεις, και τα δύο ή αγαπημένα. 6/ Λίστα τόμων, προσαρτήσεων, αγαπημένων. 7/ Εξετάστε ένα αρχείο: ανάλογα τον τύπο του αρχείου, μπορείτε να δείτε, διαβάσετε, ακούσετε... 8/ Υπολογίστε το μέγεθος της επιλογής. 9/ Αντιγράψτε τα επιλεγμένα αρχεία στο πρόχειρο. 10/ Επικολλήστε τα περιεχόμενα του πρόχειρου στην τρέχουσα τοποθεσία. 11/ Αποκόψτε τα επιλεγμένα αρχεία στο πρόχειρο. 12/ Μετονομάστε τα επιλεγμένα αρχεία.

3 13/ Σχολιάστε τα επιλεγμένα αρχεία. 14/ Διαχειριστείτε τα χαρακτηριστικά των επιλεγμένων αρχείων. 15/ Συμπιέστε τα επιλεγμένα αρχεία. 16/ Διαγράψτε τα επιλεγμένα αρχεία. 17/ Δημιουργήστε έναν καινούργιο φάκελο. 18/ Τοποθετήστε (ή όχι) τους φακέλους στην κορυφή της λίστας. 19/ Εμφανίστε (ή όχι) τα αρχεία.nfo. 20/ Επιλέξτε τα χαρακτηριστικά που θέλετε να βλέπετε για φακέλους, αρχεία... 21/ Επιλέξτε μια προβολή ως λίστα ή εικονίδια. 22/ Εμφανίστε (ή όχι) τα ονόματα αρχείων της λίστας εικονιδίων. 23/ Επιλέξτε το επίπεδο μεγέθυνσης της λίστας εικονιδίων. 24/ Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις προτιμήσεων. 25/ Προσθέστε την τρέχουσα τοποθεσία στα αγαπημένα. 26/ Εισάγετε ένα φίλτρο για τα ονόματα αρχείων. 27/ Φιλτράρετε την λίστα. 28/ Περιηγηθείτε στην τρέχουσα διαδρομή. 29/ Περιεχόμενα της τρέχουσας τοποθεσίας. 30/ Προεπισκόπηση (αρχείου κειμένου, εικόνας) 31/ Μικρογραφία (προεπισκόπηση αν είναι εικόνα ή εικονίδιο) 32/ Γενική μπάρα εξέλιξης αντιγραφής. 33/ Μπάρα εξέλιξης αντιγραφής για το τρέχων αρχείο.

4 Επιλέξτε αρχεία/φακέλους - Προβολή λίστας: Επιλέξτε τα αρχεία και/ή φακέλους κάνοντας κλικ με το δεξί κουμπί του ποντικιού και σέρνοντας το ποντίκι προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ σε κάθε αρχείο/φάκελο πατώντας το πλήκτρο [Shft]. Τα αρχεία/φάκελοι προσθέτονται στην τρέχουσα επιλογή. Αν το αρχείο/φάκελος έχει ήδη επιλεχτεί, τότε δεν ισχύει η επιλογή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο: Βελάκια [πάνω], [κάτω], και τα πλήκτρα [Home] και [End] για να επιλέξετε την προηγούμενη, την επόμενη, την πρώτη και την τελευταία γραμμή αντίστοιχα. Μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο [Shft] για να προσθέσετε την τρέχουσα γραμμή στην επιλογή σας. Με τον συνδυασμό των πλήκτρων [Shft], [Home] και [End], είναι πολύ εύκολο να επιλέξτε όλα τα αρχεία/φακέλους της τρέχουσας τοποθεσίας. Επίσης μπορείτε να πατήσετε μερικά πλήκτρα "γραμμάτων" στο πληκτρολόγιο για να τοποθετήσετε το πρώτο αρχείο που ξεκινάει με αυτό το γράμμα. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [Shft] και η τοποθέτηση θα είναι ο πρώτος αντίστοιχος φάκελος. - Προβολή εικονιδίων: Μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε αρχείο/φάκελο πατώντας το πλήκτρο [Shft]. Τα αρχεία/φάκελοι προσθέτονται στη τρέχουσα επιλογή. Αν το αρχείο/φάκελος έχει ήδη επιλεχτεί, τότε δεν ισχύει η επιλογή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο: Βελάκια [αριστερά], [δεξιά], [πάνω], [κάτω] και τα πλήκτρα [Home] και [End] για να επιλέξετε το προηγούμενο, το επόμενο, το από πάνω, το από κάτω, το πρώτο και το τελευταίο αρχείο/φάκελο αντίστοιχα. Μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο [Shft] για να προσθέσετε την τρέχουσα γραμμή στην επιλογή σας. Με τον συνδυασμό των πλήκτρων [Shft], [Home] και [End], είναι πολύ εύκολο να επιλέξετε όλα τα αρχεία/φακέλους της τρέχουσας τοποθεσίας. Είναι επίσης δυνατό να πατήσετε μερικά πλήκτρα "γραμμάτων" στο πληκτρολόγιο, για να τοποθετήσετε το πρώτο αρχείο που αρχίζει με αυτό το γράμμα. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [Shft] και η τοποθέτηση θα είναι η πρώτη στον αντίστοιχο φάκελο. Εξερεύνηση ενός φακέλου Κάντε διπλό-κλικ στον φάκελο ή επιλέξτε τον και μετά: Πατήστε την ροδέλα του ποντικιού Πατήστε το πλήκτρο [Enter] Χρησιμοποιήστε το μενού πατώντας το δεξί κουμπί του ποντικιού, και διαλέξτε την "Εξέταση".

5 Εξέταση ενός αρχείου Κάντε διπλό-κλικ στο αρχείο και μετά: Πατήστε την ροδέλα του ποντικιού Πατήστε το πλήκτρο [Enter] Χρησιμοποιήστε το μενού πατώντας το δεξί κουμπί του ποντικιού, και διαλέξτε την "Εξέταση". Η "εξέταση" μπορεί να αντιστοιχεί στο να δείτε μια εικόνα, ένα βίντεο, να διαβάσετε ένα αρχείο κειμένου, να ακούσετε μουσική κτλ. Προεπισκόπηση ενός αρχείου Απλά κάντε κλικ στο αρχείο. Για τώρα μόνο εικόνες, εικονίδια και αρχεία κειμένου μπορούν να προβληθούν. Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα ενός αρχείου κειμένου.

6 Φιλτράρισμα αρχείων/φακέλων με το όνομά τους Παράδειγμα: Εμφανίστε τον φάκελο Royal Deluxe / Εισάγετε "Royal" στο πεδίο φίλτρου και πατήστε το πλήκτρο [Enter] για να επιβεβαιώσετε την εισαγωγή. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί φίλτρου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου πατώντας τα πλήκτρα [Amga] + [F]. 3/ Τώρα μόνο ο φάκελος Royal Deluxe 2011 θα εμφανιστεί. Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Shft] + [R] ("R" όπως "Royal) για να τοποθετήσετε τον φάκελο.

7 Μετονομασία αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: Μετονομάστε τις εικόνες του φακέλου Royal Deluxe 2011 ομοιογενώς. 1/ Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να μετονομάσετε κάνωντας κλικ το αριστερό κουμπί του ποντικιού και σέρνοντας το ποντίκι προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε κάθε αρχείο πατώντας το πλήκτρο [Shft]. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Μετονομασία". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [R] ή να επιλέξετε "Μετονομασία" από το μενού. Ένα παράθυρο εμφανίζεται. Συνήθως εμφανίζεται το όνομα του πρώτου επιλεγμένου αρχείου.

8 3/ Εισάγετε το νέο όνομα με την απαιτούμενη προέκταση, εδώ "Royal_Deluxe.jpg". 4/ Πατήστε το κουμπί "Ανανέωση". 5/ Τα αρχεία μετονομάζονται ως εξής: Royal_Deluxe_nn.jpg, όπου το nn είναι ένας μετρητής. Εισάγεται πριν την επέκταση. Σημειώστε ότι προσθέτεται το μηδέν για να διατηρείται η ταξινόμηση πάντοντε συνεπής. Χωρίς το μηδέν, μια ταξινομημένη λίστα θα εμφανίζεται ως εξής:..._1.jpg,..._10.jpg,..._2.jpg. Σημείωση: Αν δεν εμφανίζονται τα.nfo αρχεία, η μετονομασία θα εφαρμόζεται επίσης και στα αντίστοιχα.nfo αρχεία.

9 Σχολιασμός αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: Σχολιάστε τις εικόνες του φακέλου Royal Deluxe 2011 ομοιογενώς. 1/ Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να σχολιάσετε. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Σχόλιο". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [O] ή να επιλέξετε "Σχόλιο" από το μενού. 3/ Εισάγετε ένα σχόλιο: Για παράδειγμα Troupe Royal Deluxe Nantes. Παρακαλώ σημειώστε ότι αν δεν εισάγετε κάποιο σχόλιο, τότε διαγράφονται τα σχόλια από όλα τα επιλεγμένα αρχεία. 4/ Πατήστε το κουμπί "Ανανέωση". 5/ Τα αρχεία έχουν τώρα το νέο σχόλιο Troupe Royale Deluxe Nantes.

10 Διαχείριση χαρακτηριστικών των αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: απενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό εκτέλεσης από τις εικόνες του φακέλου Royal Deluxe / Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να αλλάξετε τα χαρακτηριστικά. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Διαχείριση". Μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρα [Amga] + [D] ή να επιλέξετε "Διαχείριση" από το μενού. 3/ Απενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό "εκτέλεση". 4/ Πατήστε το κουμπί "Ανανέωση". 5/ Τα αρχεία δεν περιέχουν πλέον το χαρακτηριστικό "εκτέλεση".

11 Συμπίεση αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: Συμπίεση των αρχείων εικόνας του φακέλου Royal Deluxe / Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να συμπιέσετε. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Συμπίεση". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [L] ή να επιλέξετε "Συμπίεση" από το μενού. 3/ Εισάγετε ή επιλέξτε την διαδρομή για την εφαρμογή LhA. Είναι ο μόνος συμπιεστής που μπορείτε να διαχειριστείτε αυτή την στιγμή. Τα βήματα 3-6 εκτελούνται μόνο την πρώτη φορά της συμπίεσης.

12 4/ Επιλέξτε το αρχείο LhA. 5/ Πατήστε το κουμπί "ΟΚ". 6/ Πατήστε το κουμπί "Επιλογή" για να ορίσετε την τοποθεσία της εφαρμογής. 7/ Εισάγετε το όνομα του συμπιεσμένου αρχείου, προσθέτοντας την επέκταση ".lha": εδώ, Royal_Deluxe.lha. 8/ Πατήστε το κουμπί "Επιλογή". Η διαδικασία συμπίεσης αρχίζει. Αν επιλέξατε πολλά αρχεία/φακέλους, θα δείτε την ενημέρωση της κύριας μπάρας προόδου. Επειδή η εφαρμογή είναι εξωτερική, δε θα δείτε κάποια ανανέωση στην μπάρα προόδου "Αρχείο" στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης.

13 9/ Το αρχείο συμπίεσης Royal_Deluxe.lha έχει δημιουργηθεί στην τρέχουσα τοποθεσία.

14 Αντιγραφή/Μετακίνηση αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: Αντιγράψτε τις εικόνες του φακέλου Royal Deluxe 2011 στην RAM:. Αξίωμα : Το Dr Me Up χρησιμοποιεί την διαχείριση αντιγραφής/αποκοπής/επικόλλησης για αντιγραφή και μετακίνηση αρχείων/φακέλων. Κάνουμε αντιγραφή/αποκοπή σε αρχεία/φακέλους στην τρέχουσα τοποθεσία και μετά μετακινούμαστε στην τοποθεσία "προορισμού" πριν επικολλήσουμε τα αποθηκευμένα αρχεία/φακέλους. Αν κάποιο αρχείο/φάκελος υπάρχει ήδη στην τοποθεσία προορισμού, εμφανίζεται το ακόλουθο παράθυρο: Τότε μπορείτε να κάνετε τα εξής: Ανανεώσετε το αρχείο: Πατήστε το κουμπί "Επανεγγραφή". Μετονομάσετε το αρχείο: Πατήστε το κουμπί "Μετονομασία". Το αρχείο θα επισυνάψει την κατάληξη _2 (πριν την προέκταση αν υπάρχει). Παραβλέψετε το αρχείο χωρίς να κάνετε τίποτα: Πατήστε το κουμπί "Παράλειψη". 1/ Επιλέξτε τα αρχεία/φακέλους που θέλετε να αντιγράψετε ή μετακινήσετε. 2α/ Αντιγραφή. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αντιγραφή". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [C] ή να επιλέξετε "Αντιγραφή" από το μενού.

15 2β/ Μετακίνηση. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αποκοπή". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [X] ή να επιλέξετε "Αποκοπή" από το μενού. 4/ Περιηγηθείτε στην τοποθεσία προορισμού: εδώ RAM:. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε άλλο παράθυρο για να επιλέξτε τον φάκελο προορισμού. 5/ Πατήστε το κουμπί "Επικόλληση". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [V] ή να επιλέξετε "Επικόλληση" από το μενού. Σε περίπτωση αποκοπής, τα αρχεία/φακέλοι θα διαγραφούν από τον αρχικό φάκελο. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται δύο παράθυρα, τότε θα πρέπει να ανανεώσετε το παράθυρο "προέλευσης" χειροκίνητα, κάνοντας κλικ ένα από τα κουμπιά του ιστορικού: εδώ Royal Deluxe / Η τρέχουσα τοποθεσία ανανεώθηκε και τα αρχεία εικόνας εμφανίστηκαν. Σημείωση : Όταν γίνεται αντιγραφή και επικόλληση στην ίδια τοποθεσία, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφο του αρχείου. Αν δεν εμφανίζονται τα.nfo αρχεία, η αντιγραφή/αποκοπή/επικόλληση εφαρμόζεται επίσης και στα αντίστοιχα.nfo αρχεία. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε ένα ή περισσότερα εικονίδια από το Workbench (αρχεία ή φακέλους) στο παράθυρο του Dr Me Up (μεταφορά και απόθεση). Αυτή η επιλογή θα αντιγράψει τα επιλεγμένα αντικείμενα στην τρέχουσα τοποθεσία. Αυτή η ενέργεια δεν είναι δυνατή με κάποιο εικονίδιο δίσκου.

16 Διαγραφή αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: Διαγραφή των εικόνων από την RAM:. 1/ Επιλέξτε τα αρχεία/φακέλους που θέλετε να διαγράψετε. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή". Μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρο [Delete] ή να επιλέξετε "Διαγραφή" από το μενού. 3/ Πατήστε το κουμπί "Ναι" για να επιβεβαιώσετε την διαγραφή. Παρακαλώ σημειώστε ότι η διαγραφή δεν γνωρίζει από το χαρακτηριστικό "διαγραφή". Όλα τα αρχεία/φακέλοι διαγράφονται, άσχετα με την τιμή του χαρακτηριστικού "διαγραφή". Μετά ανανεώνεται η τοποθεσία. Σημείωση: Αν δεν εμφανίζονται τα.nfo αρχεία, η διαγραφή εφαρμόζεται επίσης και στα αντίστοιχα.nfo αρχεία.

17 Προβολή εικόνων Παράδειγμα: Προβάλετε τις εικόνες του Corse_Itale_ Προβολή λίστας: 1/ Επιλέξτε τις εικόνες που θέλετε να προβάλετε. 2/ Αν έχει επιλεχτεί μόνο μια εικόνα, εμφανίζεται μια προεπισκόπηση στο κάτω μέρος (διαστάσεις της εικόνας και μια μικρογραφία). Η μινιατούρα σέβεται την αναλογία μήκους/ύψους της αρχικής εικόνας. 3/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Εξέταση". Μπορείτε επίσης να κάνετε διπλό-κλικ, να πατήσετε την ροδέλα του ποντικιού, να πατήσετε το πλήκτρο [Enter] ή να επιλέξετε "Εξέταση" από το μενού. 4/ Εισάγετε ή επιλέξτε την διαδρομή της εφαρμογής από τρίτους για προβολή. Τα βήματα 4 και 5 εκτελούνται μόνο την πρώτη φορά και αν επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε τον εσωτερικό προβολέα εικόνων. 5/ Πατήστε το κουμπί "Επιλογή" για να ορίσετε την τοποθεσία της εφαρμογής. Παρακαλώ ελέγξτε το αρχείο "Read Me Frst" για να δείτε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας εφαρμογή. 6/ Η εικόνα Corse_Itale_288.jpg εμφανίζεται μέσω της επιλεγμένης εφαρμογής. Αν επιλέξετε πολλαπλές εικόνες, τότε μπορείτε να πλοηγηθείτε για να τις δείτε. Ως μειονέκτημα, αν δεν ακολουθούνται, θα δείτε όλες τις ενδιάμεσες εικόνες αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή από τρίτους. Αυτό είναι μια συμπεριφορά των εφαρμογών από τρίτους. Ο εσωτερικός προβολέας εικόνων καθιστά δυνατό να προβάλετε μόνο τις επιλεγμένες εικόνες.

18 - Προβολή εικονιδίων: 1/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Προβολή ως λίστα/εικονίδια". Η τοποθεσία εμφανίζεται ως μια προβολή εικονιδίων. Αν έχετε ενεργοποιήσει την προβολή μικρογραφιών, αυτές εμφανίζονται. 2/ Μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο μεγέθυνσης της προβολής (εδώ είναι μια μεγέθυνση από 25% μέχρι 50%). Η αναλογία μεγέθυνσης είναι σχετική με το μέγεθος της περιοχής της προεπισκόπησης (στο κάτω δεξί μέρος).

19 3/ Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια εικόνα χωρίς το όνομα αρχείου, όπου αυτό σας επιτρέπει να δείτε πολλές εικόνες ταυτόχρονα. Αν τοποθετήσετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στην εικόνα, το όνομά της εμφανίζεται στη μπάρα εργαλείων. 4/ Επιλέξτε τις εικόνες που θέλετε να προβάλετε. 5/ Αν έχετε επιλέξει μόνο μια εικόνα, εμφανίζεται από κάτω μια προεπισκόπηση (πληροφορίες μεγέθους εικόνας και μικρογραφία). Η μικρογραφία έχει την αρχική αναλογία μήκους/ύψους της εικόνας. 6/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Εξέταση". Μπορείτε επίσης να κάνετε διπλό-κλικ, να πατήσετε την ροδέλα του ποντικιού, να πατήσετε το πλήκτρο [Enter] ή να επιλέξετε το αντικείμενο "Εξέταση" από το μενού. 7/ Εισάγετε ή επιλέξτε την διαδρομή για την εφαρμογή από τρίτους για προβολή. Τα βήματα 4 και 5 εκτελούνται μόνο την πρώτη φορά και αν έχετε διαλέξει να μην χρησιμοποιήσετε τον εσωτερικό προβολέα εικόνων. 8/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Επιλογή" για να καθορίσετε την τοποθεσία της εφαρμογής. Παρακαλώ διαβάστε το αρχείο "Read Me Frst" για να δείτε αν η αγαπημένη σας εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 9/ Η εικόνα Corse_Itale_290.jpg εμφανίζεται μέσω της επιλεγμένης εφαρμογής. Αν επιλέξετε πολλαπλές εικόνες, τότε μπορείτε να πλοηγηθείτε για να τις δείτε. Ως μειονέκτημα, αν δεν ακολουθούνται, θα δείτε όλες τις ενδιάμεσες εικόνες αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή από τρίτους. Αυτό είναι μια συμπεριφορά των εφαρμογών από τρίτους. Ο εσωτερικός προβολέας εικόνων καθιστά δυνατό να προβάλετε μόνο τις επιλεγμένες εικόνες.

20 Σημειώσεις: Η προβολή εικονιδίων καταναλώνει μια σημαντική ποσότητα από τη μνήμη γραφικών. Όσο μεγαλύτερες είναι οι εικόνες, τόσο περισσότερη μνήμη γραφικών απαιτείται. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε μερικά "ρεαλιστικά" κριτήρια (επίπεδο μεγέθυνσης, αριθμός εικόνων προς προβολή, κτλ) σε σχέση με την κάρτα γραφικών σας. Συστήνεται κάρτα γραφικών με ελάχιστη μνήμη 128 ΜΒ. Αν δεν υπάρχει αρκετή μνήμη διαθέσιμη, η Amga σας θα αρχίσει να βραδύνεται και η προβολή εικονιδίων θα παραμορφωθεί (μερική προβολή, κενές γραμμές μεταξύ των γραμμών της εικόνας, κτλ). Σε αυτή την περίπτωση, μειώστε το επίπεδο μεγέθυνσης και/η γυρίστε πάλι στην προβολή λίστας. Η προβολή λίστας είναι ενεργοποιημένη από επιλογή. Μπορείτε επίσης να την ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε από το παράθυρο προτιμήσεων (καρτέλα "Διάφορα", επιλέξτε "Εμφάνιση μικρογραφιών"). Η προβολή μικρογραφίας είναι σε "νήματα" για την αναγνώριση των αρχείων εικόνας, δηλαδή σε αυτά που έχουν την προέκταση.png,.jpg κτλ. Εικόνες χωρίς προέκταση, όπως αυτά που υπάρχουν στο φάκελο "AISS" θα φορτωθούν κατά την πρώτη προβολή, παρατείνωντας ως εκ τούτου την διάρκειά του. Παρόλο τη "νηματοποίηση" της προβολής μικρογραφιών, η αλληλεπίδραση με τον χρήστη είναι περισσότερο δύσκολη και αργή κατά την διαδικασία αυτή. Για παράδειγμα, η εκτέλεση ενός διπλού-κλικ είναι πολύ δύσκολη. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο μέχρι να εμφανιστούν όλες οι εικόνες. Η δημιουργία μικρογραφιών χρησιμοποιεί την λειτουργία "Σύνθεσης" (Composton) αν είναι εφικτή. Αλλιώς, χρησιμοποιείται η απόδοση λογισμικού (software renderng).

21 - Εσωτερικός προβολέας: 0/ Η επιλεγμένη εικόνα. Κάντε κλικ στην εικόνα για να την ανοίξετε στην εφαρμογή από τρίτους. 1/ Εμφανίστε την πρώτη εικόνα. 2/ Εμφανίστε την προηγούμενη εικόνα. 3/ Προβάλεται η θέση της εικόνας ακολουθούμενη από τον συνολικό αριθμό των εικόνων προς προβολή. 4/ Εμφανίστε την επόμενη εικόνα. 5/ Εμφανίστε τη τελευταία εικόνα. 6/ Προσαρμόστε το μέγεθος της εικόνας στο αρχικό μέγεθος 4/3 (640x480). 7/ Προσαρμόστε το μέγεθος της εικόνας στο αρχικό μέγεθος 16/9 (640x360). 8/ Αντιγράψτε την εικόνα στο πρόχειρο. 9/ Περιηγηθείτε μόνο ανάμεσα στις επιλεγμένες εικόνες ή ανάμεσα σε όλες που βρίσκονται στο φάκελο. 10/ Αφαιρέστε την προβαλόμενη εικόνα. Γίνεται ερώτηση επιβεβαίωσης. 11/ Έξοδος από τον προβολέα.

22 Προσθήκη/Αφαίρεση στα αγαπημένα Παράδειγμα: Προσθήκη του φακέλου Royal Deluxe 2011 στα αγαπημένα. 1/ Επιλέξτε την τοποθεσία για προσθήκη στα αγαπημένα. Αυτή μπορεί να είναι τόμος, προσάρτηση, ή οποιοσδήποτε φάκελος του υπολογιστή σας. 2/ Πατήστε το κουμπί "Αγαπημένα" ή πατήστε τα πλήκτρα [Amga] + [B] για να προσθέσετε την τρέχουσα τοποθεσία στα αγαπημένα. 3/ Ένα μήνυμα επιβεβαιώνει ότι η τοποθεσία προσθέτηκε.

23 4/ Επιλέξτε "Αγαπημένα" από τον επιλογέα τύπου τόμων. 5/ Η τοποθεσία Royal Deluxe 2011 εμφανίζεται τώρα στη λίστα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσα αγαπημένα θέλετε. 6/ Διαγράψτε την τοποθεσία από τα αγαπημένα που έχετε επιλέξει στην λίστα.

Εισαγωγή στο Dir Me Up

Εισαγωγή στο Dir Me Up Εισαγωγή στο Dir Me Up V3.00 / 2016-07-31 [Ενημερώσεις από την 2.00 έκδοση εμφανίζονται με μπλέ χρώμα] Boing Attitude 2013-16 1 Εισαγωγή 1/ Επιστροφή στην προηγούμενη τοποθεσία ([F1] ή [Backspace]). 2/

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 3ο. Διαχείριση αρχείων

Μάθημα 3ο. Διαχείριση αρχείων Μάθημα 3ο Διαχείριση αρχείων Σελίδα 36 από 106 3.1 Εισαγωγή Συμπληρώνοντας την έννοια της χωρητικότητας, που είδαμε σε προηγούμενη ενότητα, όσο πιο πολύ δουλεύουμε με τον υπολογιστή, τόσο πιο πολλά αρχεία

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε δεξιό κλικ πάνω σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέξτε Μετακίνηση ή. ή Επιλέξτε Αποκοπή από την καρτέλα Αρχική της κορδέλας.

Κάντε δεξιό κλικ πάνω σε ένα επιλεγμένο αρχείο και επιλέξτε Μετακίνηση ή. ή Επιλέξτε Αποκοπή από την καρτέλα Αρχική της κορδέλας. Kεφάλαιο 7: Το Ιεραρχικό Σύστημα Φακέλων των Windows 113 φάκελος προορισμού αντιγραμμένα αρχεία Τα αρχεία αντιγράφονται στον προορισμό τους. Παρατηρήστε ότι τα αρχεία έχουν παραμείνει και στην αρχική τους

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows 1. Βασικές Λειτουργίες των Windows Α - Εκκίνηση του Υπολογιστή και των Windows XP Για να εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας πατάμε το κουμπί ανοίγματος της μονάδας συστήματος και το αντίστοιχο κουμπί της οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων.

Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων. Εφαρμογές Πληροφορικής Διαχείριση Αρχείων Η έννοια του αρχείου, βασικές έννοιες διαχείρισης αρχείων. Ορισμός Ένα αρχείο είναι ένα σύνολο από σχετιζόμενες πληροφορίες οι οποίες έχουν αποθηκευτεί σε κάποιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών

Stellarium Εγχειρίδιο Οδηγιών Προϋποθέσεις συστήματος: Windows (XP, Vista, 7) με DirectX 9.x και τελευταίες ServicePack ή MacOS X 10.3.x (ή υψηλότερη), κάρτα γραφικών 3D με υποστήριξη OpenGL, ελάχ. 512 MB RAM, 1 GB διαθέσιμος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής Μάθημα 7ο Πολυμέσα 7.Α.1 Παρουσιάσεις Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών μας. Αποτελούν μια συνοπτική μορφή των εργασιών μας. Μέσω δημιουργίας διαφανειών, μορφοποιήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις στο PowerPoint

Σημειώσεις στο PowerPoint Σημειώσεις στο PowerPoint Τι είναι το PowerPoint; Το PowerPoint 2010 είναι μια οπτική και γραφική εφαρμογή που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 1. 3.1.2.1. Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 2. Πλήρης οθόνη Εάν επιθυμείτε να εργάζεστε σε ένα έγγραφο, το οποίο δε θα εμφανίζει τη γραμμή μενού, τις γραμμές εργαλείων και αντικειμένων ή τις

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Βάσεις Οικολογικών Δεδομένων και Εφαρμογές»

Εργαστήριο «Βάσεις Οικολογικών Δεδομένων και Εφαρμογές» 2 Ενότητα 5 Φίλτρα & Ερωτήματα 3 4 5.1 Φίλτρα Για να εμφανίσετε επιλεκτικά κάποιες εγγραφές που πληρούν κάποια κριτήρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φιλτράρισμα με βάση την επιλογή, φιλτράρισμα εκτός

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 4ο. Προγράμματα

Μάθημα 4ο. Προγράμματα Μάθημα 4ο Προγράμματα Σελίδα 47 από 106 4.1 Εγκατάσταση προγραμμάτων Όπως έχουμε πει στο πρώτο μάθημα (Σημειώσεις 1ου Μαθήματος 1.3.3.Β σελ. 12) τα προγράμματα ή αλλιώς εφαρμογές αποτελούν μέρος του λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 5ο. Επεξεργαστής Κειμένου

Μάθημα 5ο. Επεξεργαστής Κειμένου Μάθημα 5ο Επεξεργαστής Κειμένου Σελίδα 60 από 106 Ένα πολύ χρήσιμο και αρκετά βασικό πρόγραμμα εγκατεστημένο στον υπολογιστή είναι ο επεξεργαστής κειμένου (LibreOffice Writer). Περιέχει όλα τα εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Εµφάνιση των γραµµών εργαλείων "Βασική" και "Μορφοποίηση" σε δύο γραµµές Από προεπιλογή, οι γραµµές εργαλείων Βασική και Μορφοποίηση εµφανίζονται µε αγκύρωση (σταθεροποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά MANAGER SIDE BAR Η Manager side bar είναι μία εφαρμογή σχεδιασμένη να προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και ευκολίες σε κάθε χρήστη Η/Υ προχωρημένο ή αρχάριο. Βασική λειτουργία της εφαρμογής είναι ότι

Διαβάστε περισσότερα

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία.

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάντε περισσότερα όπου και αν βρίσκεστε με ασφαλή πρόσβαση, κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων. Πραγματοποιήστε είσοδο στη συνδρομή σας στο Office 365 και επιλέξτε το SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη προβλήματος και δημιουργία παρουσίασης Φύλλο εργασίας

Μελέτη προβλήματος και δημιουργία παρουσίασης Φύλλο εργασίας Μελέτη προβλήματος και δημιουργία παρουσίασης Φύλλο εργασίας Δραστηριότητα Οι μαθητές πρέπει να χωριστούν σε ομάδες των 2-3 ατόμων και να μελετήσουν τουλάχιστον μια μορφή μόλυνσης του περιβάλλοντος. Θα

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows 2.3.1 Βασικές πληροφορίες συστήματος Για να δούμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας, πατάμε το κουμπί «Έναρξη» και επιλέγουμε διαδοχικά «Πίνακας Ελέγχου», «Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ WINDOWS (WINDOWS EXPLORER)

Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ WINDOWS (WINDOWS EXPLORER) Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ WINDOWS (WINDOWS EXPLORER) Επιλογή αρχείων και φακέλων Αν τα αρχεία είναι συνεχόμενα κάνω κλικ στο πρώτο αρχείο μετά πατάω διαρκώς το πλήκτρο Shift και κάνω κλικ στο τελευταίο αρχείο.

Διαβάστε περισσότερα

Έργα. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης. Παρακολούθηση των εργασιών σας. Προβολή εργασιών σε λωρίδα χρόνου. Κοινή χρήση του έργου σας με άλλα άτομα

Έργα. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης. Παρακολούθηση των εργασιών σας. Προβολή εργασιών σε λωρίδα χρόνου. Κοινή χρήση του έργου σας με άλλα άτομα Έργα Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Παρακολούθηση των εργασιών σας Η λίστα εργασιών του SharePoint είναι μια εύχρηστη λύση για να παρακολουθείτε όλα όσα χρειάζεται να γίνουν σε ένα έργο. Μπορείτε να προσθέτετε

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΙ ΒΗΜΑ 1 Ο. Θα εμφανιστεί το λογότυπο του προγράμματος.. ..και μετά από λίγο ένα παράθυρο με τίτλο Προβολές CMap Tools. [1]

ΣΚΟΠΟΙ ΒΗΜΑ 1 Ο. Θα εμφανιστεί το λογότυπο του προγράμματος.. ..και μετά από λίγο ένα παράθυρο με τίτλο Προβολές CMap Tools. [1] ΦΥΛΛΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 2 Κεφάλαιο: 1 ο ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, Ενότητα: 1.5 ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Εμπλεκόμενες έννοιες: Πληροφορική Ονοματεπώνυμο: Τμήμα: Ομάδα: ΣΚΟΠΟΙ Να μάθετε πως θα

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης

Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης 1 Λεπτομέριες τοιχοποιϊας Σχεδίαση κάτοψης Λεπτομέριες τοιχοποιίας Σχεδίαση κάτοψης Ξεκινώντας το πρόγραμμα εμφανίζονται οι επιλογές σχετικά με το τι θέλετε να κάνετε. Δημιουργώντας Νέο Δωμάτιο Όταν ο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες

Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες Άσκηση 1: Επιλέξτε ένα πρότυπο σχεδίασης Τώρα μπορείτε να προσθέσετε χρώματα. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, ανοίξτε το παράθυρο εργασιών Σχεδίαση διαφάνειας και επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Access 2. Φτιάχνοντας μια DB, πίνακες και εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων

Access 2. Φτιάχνοντας μια DB, πίνακες και εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων Access 2 Φτιάχνοντας μια DB, πίνακες και εισαγωγή εξωτερικών δεδομένων Στόχοι Σχεδιασμός βάσεων δεδομένων και τη ρύθμιση ιδιοτήτων πεδίων Προβάλετε και τροποποιήστε τους τύπους δεδομένων πεδίων και τη

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων

Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων Άσκηση 1: Επιλέξτε τη σωστή απάντηση 1. Ποιες από τις παρακάτω πορείες μας οδηγούν στο να επανεκκινήσουμε τον υπολογιστή μας; o Έναρξη Τερματισμός Επανεκκίνηση o Ctrl + Alt

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Πληροφορική

Εισαγωγή στην Πληροφορική Α.Τ.Ε.Ι ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Εισαγωγή στην Πληροφορική Εισαγωγή στα Windows ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΖΙΓΚΟΥ 10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ξεκινώντας με τα MS Windows Ασκήσεις Ερώτηση 1 Επιλέξτε από τις παρακάτω ενέργειες αυτή που θα τερματίσει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΛΙ Α 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΑΡΧΙΚΑ

ΣΕΛΙ Α 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΑΡΧΙΚΑ ΣΕΛΙ Α 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΑΡΧΙΚΑ Πως αλλάζω γλώσσα; 1 ος τρόπος Συνδυασµός πλήκτρων αριστερό Ctrl + Shift 2 ος τρόπος Από την ένδειξη γλώσσας στην γραµµή εργασιών Πως βάζω τον τόνο ; (Εφόσον βρίσκοµαι στα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση Προβολέα Εγγράφου Evince

Τεκμηρίωση Προβολέα Εγγράφου Evince i Τεκμηρίωση Προβολέα ii Copyright 2005 Nickolay V. Shmyrev Copyright 2004 Sun Microsystems Copyright 2005. Στυλιανός Παπαναστασίου (stelios@dcs.gla.ac.uk) Σας παρέχεται άδεια να αντιγράψετε, διανείμετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΓΕΩΠΥΛΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE. ΧΑΡΤΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή «Χάρτης»... 2 Λειτουργίες εφαρμογής «Χάρτης»...

Περιεχόμενα ΓΕΩΠΥΛΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE. ΧΑΡΤΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή «Χάρτης»... 2 Λειτουργίες εφαρμογής «Χάρτης»... Περιεχόμενα ΧΑΡΤΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή «Χάρτης»... 2 Λειτουργίες εφαρμογής «Χάρτης»....2 Πλοήγηση στο χάρτη... 3 Σχεδίαση στο χάρτη... 4 Εκτύπωση του χάρτη... 6 Μετρήσεις επάνω στο χάρτη... 9 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access... 9 Κεφάλαιο 2: Microsoft Access 2002... 20 Κεφάλαιο 3: Το σύστημα Βοήθειας του Microsoft Office ΧΡ... 36

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ EPC ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ NISSAN ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ EPC ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ NISSAN ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ EPC ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ NISSAN ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΌΣ ΟΧΉΜΑΤΟΣ Ο κατάλογος EPC της Nissan που λειτουργεί με το Microcat Live σάς προσφέρει το απόλυτο σύστημα πώλησης ανταλλακτικών. Για να ξεκινήσετε,

Διαβάστε περισσότερα

Backup Premium Οδηγός χρήστη γρήγορης έναρξης

Backup Premium Οδηγός χρήστη γρήγορης έναρξης Περί Το Memeo Backup Premium είναι μια απλή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για έναν πολύπλοκο ψηφιακό κόσμο. Με αυτόματη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας των πολύτιμων και προσωπικών εγγράφων σας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Σημειώσεις και ειδοποιήσεις ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει σημαντικές πληροφορίες που σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε καλύτερα τον υπολογιστή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων...

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... Μέρος 2 Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων... 211 Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων... 241 Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... 257 Kεφάλαιο 14 Συναρτήσεις Μέρος Β... 285 Kεφάλαιο 15 Ευρετήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2019

ΟΔΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2019 ΟΔΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2019 ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΑΛ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Keystone, 2019 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Τα Βήματα για τη Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού 3 2. Εγκατάσταση - Backup - Απαιτήσεις 4 2.1 Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Πνευματικά Δικαιώματα 2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Περιεχόμενα 1. Samsung PC Studio...4 1.1. Απαιτήσεις συστήματος...4 1.2. Χαρακτηριστικά του PC Studio...4 2.

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις του σεμιναρίου: Δημιουργία εκπαιδευτικού ιστότοπου με χρήση του λογισμικού Joomla

Σημειώσεις του σεμιναρίου: Δημιουργία εκπαιδευτικού ιστότοπου με χρήση του λογισμικού Joomla Σημειώσεις του σεμιναρίου: Δημιουργία εκπαιδευτικού ιστότοπου με χρήση του λογισμικού Joomla 1 Διδακτική ώρα: 9 η -10 η Στην ενότητα αυτή θα δημιουργήσετε μενού τα οποία ο περιηγητής του ιστοτόπου σας

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΛΙΚΟΥ ΗΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗ 1 (ΘΕΩΡΙΑ) - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Επεξεργαστής (CPU) : (ταχύτητα, εταιρία, μοντέλο, πυρήνες) Windows XP : (ταχύτητα, εταιρία, μοντέλο) : Πηγαίνουμε Έναρξη / Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτω. Ο υπολογιστής στην πράξη!

Ανακαλύπτω. Ο υπολογιστής στην πράξη! ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2014 Α Μαθαίνω τον υπολογιστή μου Ανακαλύπτω Ο υπολογιστής στην πράξη! Ο υπολογιστής στην πράξη! Επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων Πληροφορική I

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων Πληροφορική I ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων Πληροφορική I Ανοίγοντας το Excel (Έναρξη /Προγράμματα /Microsoft Office / Microsoft Office Excel 2007), ανοίγει μπροστά μας ένα βιβλίο εργασίας (Βιβλίο1) με

Διαβάστε περισσότερα

και Μεγάλους Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr

και Μεγάλους Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr Υπολογιστές για Μικρούς και Μεγάλους Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr MICROSOFT WINDOWS XP Ξεκινώντας με τα WINDOWS Επιφάνεια Εργασίας Επιμέλεια: ΚΩΛΕΤΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( ) " " Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( )   Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση Επεξεργαστής κειμένου Word 2003 Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση Για να αλλάξουμε παράγραφο πατάμε Enter. Για να αφήσουμε μία κενή γραμμή, πατάμε μία φορά το Enter. Για να γράψουμε την επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

2.1 Windows XP. 2.2 Επιφάνεια εργασίας. 2.3 Γραμμή εργασιών 1/10

2.1 Windows XP. 2.2 Επιφάνεια εργασίας. 2.3 Γραμμή εργασιών 1/10 2.1 Windows XP 1. Τι είναι τα Windows XP; 2. Τι εννοούμε με τον όρο λειτουργικό σύστημα; 3. Αναφέρετε μερικά άλλα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά. 4. Αναφέρετε μερικά από τα βοηθητικά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Windows Phone Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το Windows Phone για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

Sricam R CONCEPTUM. SricamPC. Εγχειρίδιο εφαρμογής

Sricam R CONCEPTUM. SricamPC. Εγχειρίδιο εφαρμογής Sricam Sricam Sricam Sricam Εγχειρίδιο εφαρμογής SricamPC 1. Τι μπορείτε να κάνετε με το SricamPC Το SricamPC είναι δωρεάν λογισμικό συμβατό με Microsoft Windows 7, 8 και 10. Το SricamPC σας επιτρέπει:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. Η οθόνη Εντοπισμός οχήματος είναι η πρώτη οθόνη που βλέπετε μετά τη σύνδεσή σας στο Microcat LIVE.

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. Η οθόνη Εντοπισμός οχήματος είναι η πρώτη οθόνη που βλέπετε μετά τη σύνδεσή σας στο Microcat LIVE. ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Το Microcat LIVE είναι το απόλυτο σύστημα πώλησης ανταλλακτικών online. Για να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά στις κύριες οθόνες. Αναζήτηση οχήματος Από τον πίνακα Αναζήτηση οχήματος μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2019

ΟΔΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2019 ΟΔΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2019 ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Keystone, 2019 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Τα Βήματα για τη Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού 3 2. Εγκατάσταση - Backup - Απαιτήσεις 4 2.1

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Θέματα 1,2 ης εβδομάδας Περιβάλλον εργασίας Word, Μορφοποίηση Γραμματοσειράς, Μορφοποίηση Παραγράφου Εξάσκηση σε βασικά κείμενα Τι είναι το MS-WORD Είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου,

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft PowerPoint 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή....

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: PowerPoint... 9 Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέας παρουσίασης... 27 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite Το PowerSuite είναι η ολοκληρωμένη λύση απόδοσης για τον υπολογιστή σας. Ενσωματώνοντας το RegistryBooster, το DriverScanner και το SpeedUpMyPC σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας σάρωσης, το PowerSuite

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Λειτουργίες του Word

Βασικές Λειτουργίες του Word Βασικές Λειτουργίες του Word 2 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Πληκτρολόγηση κειμένου Αποθήκευση, κλείσιμο, άνοιγμα εγγράφου Μη αυτόματη αλλαγή γραμμών/σελίδων Περιήγηση σε ένα έγγραφο Δημιουργία νέου εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Gmail 8 Δημιουργία λογαριασμού 8 Δημιουργία επαφών 16 Αποστολή e-mail 24 Aπάντηση και προώθηση 30 Ρυθμίσεις Gmail 32 Ετικέτες 35 Φίλτρα e-mail 47 Πρόσβαση στο Gmail από Outlook 51

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Εργαλεία Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Σ ε λ ί δ α 1 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0

Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0 Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0 (Για όλα τα Λειτουργικά Συστήματα) Το Jitsi (πρώην SIP Communicator) είναι ένα πρόγραμμα επικοινωνίας με ήχο/εικόνα και chat που υποστηρίζει πρωτόκολλα επικοινωνίας SIP, XMPP/Jabber,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Εγχειρίδιο Φοιτητή Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Τίτλος ΑΣΠΑΙΤΕ e-class - Εγχειρίδιο Φοιτητή Συντάκτης Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Τσιμπάνης Κ., Ράπτης Τ., Εξηνταρίδης Γ. Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PROΩΘΗΣΗ PROώθηση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 3 ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 3 ΡΥΘΜΙΣΗ Wi-Fi... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 6 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ευ ομή. Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp

Ευ ομή. Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp Ευ ομή Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp Περιεχόμενα 1. Χειρισμός του περιβάλλοντος LT125-dp Εγκατάσταση & Τρέξιμο Χειρισμός της ψηφιακής εφαρμογής Πλοήγηση στο περιεχόμενο Αλλαγή του μεγέθους

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή εικόνας / γραφικού - διαγράμματος σε έγγραφο

Εισαγωγή εικόνας / γραφικού - διαγράμματος σε έγγραφο 3.4.2.1 Εισαγωγή εικόνας / γραφικού - διαγράμματος σε έγγραφο Εισαγωγή εικόνας σε έγγραφο Αν και ένα έγγραφο περιέχει ως επί το πλείστο κείμενο, μπορείτε να εισάγετε σε αυτό και άλλα αντικείμενα. Τα πιο

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή απόδοσης επιφάνειας

Αλλαγή απόδοσης επιφάνειας Αλλαγή απόδοσης επιφάνειας Σημείωση: Για να κάνετε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να δουλεύετε σε 3D (προοπτικό, όψη ή πάνοψη) Θα χρησιμοποιήσετε αυτή την εντολή, όταν θέλετε να αλλάξετε υφή σε κάποια επιφάνεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel)

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel) ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel) Ανοίγοντας το Excel (Έναρξη /Προγράμματα /Microsoft Office / Microsoft Office Excel 2003), ανοίγει μπροστά μας ένα βιβλίο εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Τα Windows Πολύ Απλά και Πολύ Σύντομα

Τα Windows Πολύ Απλά και Πολύ Σύντομα Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20 Master of Arts (M.A) in "Gender, New Forms of Education, New Forms of Employment and New Technologies in the Information Age". Τα Windows Πολύ Απλά και

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Λειτουργίες των. Windows 7

Χρήσιμες Λειτουργίες των. Windows 7 Χρήσιμες Λειτουργίες των Windows 7 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Χαρακτηριστικά των Windows 7... 3 1. Θέματα (themes):... 3 1.1. Aero Peek... 4 1.2. Aero Shake:... 4 1.3. Aero Snap:... 4 1.4. Αero Flip:...

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης EasyStore Maker Αναλυτικός οδηγός χρήσης: EasyStore Maker Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail

Διαβάστε περισσότερα

DJUCED 18. Μπείτε στη λίστα των αρχείων σε έναν φάκελο: Περιηγηθείτε στη λίστα των φακέλων ή στα αρχεία:

DJUCED 18. Μπείτε στη λίστα των αρχείων σε έναν φάκελο: Περιηγηθείτε στη λίστα των φακέλων ή στα αρχεία: Εγκατάσταση 1 2 Μεταβείτε στον ιστότοπο 3 Εγκαταστήστε τους οδηγούς DJControl Glow http://demo.hercules.com/djcontrol-glow.html Συνδέστε το DJControl Glow στον υπολογιστή σας 4 Εγκαταστήστε το λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Microsoft Internet Explorer 9.0 ανοιχτεί) ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear στη σωστή γραμμή. 3. Κάντε κλικ στο Επιλογές Internet και επιλέξτε την καρτέλα Γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΓΕΩΠΥΛΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE

Περιεχόμενα ΓΕΩΠΥΛΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE Περιεχόμενα ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ... 2 Είσοδος στην εφαρμογή... 2 Λειτουργίες εφαρμογής υπολογισμού διαδρομής... 2 Πλοήγηση στο χάρτη... 3 Επιλογή Υποβάθρου... 4 Εύρεση Διαδρομής... 4 ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου Open Office. Κείμενο: Δραστηριότητα Ανοίξτε τον κειμενογράφο OpenOffice.writer ακολουθώντας την διαδρομή:

Επεξεργασία Κειμένου Open Office. Κείμενο: Δραστηριότητα Ανοίξτε τον κειμενογράφο OpenOffice.writer ακολουθώντας την διαδρομή: Τάξη: Γ Μάθημα: Γλώσσα Απόσπασμα - σελ.36 Μίκης Θεοδωράκης 1 Επεξεργασία Κειμένου Open Office Κείμενο: Δραστηριότητα 1 1. Ανοίξτε τον κειμενογράφο OpenOffice.writer ακολουθώντας την διαδρομή: Έναρξη Όλα

Διαβάστε περισσότερα

Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3

Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 1. Πηγαίνετε Έναρξη-Προγράµµατα-Microsoft Office-Microsoft Office PowerPoint 2003 και ανοίξτε το πρόγραµµα. 2. Εµφανίζεται η πρώτη διαφάνεια. 3. Κάντε κλικ και

Διαβάστε περισσότερα