Εισαγωγή στο Dir Me Up

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εισαγωγή στο Dir Me Up"

Transcript

1 Εισαγωγή στο Dr Me Up V2.00 / [Τα νέα χαρακτηριστικά από την προηγούμενη 1.30 έκδοση εμφανίζονται με μπλέ χρώμα] Bong Atttude 2013

2 Εισαγωγή 1/ Επιστρέψτε στην προηγούμενη τοποθεσία. 2/ Πηγαίνετε στην επόμενη τοποθεσία. 3/ Πηγαίνετε στην γονική τοποθεσία. Διαθέσιμο επίσης και από προσάρτηση. 4/ Ανανεώστε την λίστα των τόμων. Η τρέχουσα τοποθεσία γίνεται "γονική" του επιλεγμένου τόμου, προσάρτησης... 5/ Επιλέξτε τον τύπο του τόμου: τόμοι, προσαρτήσεις, και τα δύο ή αγαπημένα. 6/ Λίστα τόμων, προσαρτήσεων, αγαπημένων. 7/ Εξετάστε ένα αρχείο: ανάλογα τον τύπο του αρχείου, μπορείτε να δείτε, διαβάσετε, ακούσετε... 8/ Υπολογίστε το μέγεθος της επιλογής. 9/ Αντιγράψτε τα επιλεγμένα αρχεία στο πρόχειρο. 10/ Επικολλήστε τα περιεχόμενα του πρόχειρου στην τρέχουσα τοποθεσία. 11/ Αποκόψτε τα επιλεγμένα αρχεία στο πρόχειρο. 12/ Μετονομάστε τα επιλεγμένα αρχεία.

3 13/ Σχολιάστε τα επιλεγμένα αρχεία. 14/ Διαχειριστείτε τα χαρακτηριστικά των επιλεγμένων αρχείων. 15/ Συμπιέστε τα επιλεγμένα αρχεία. 16/ Διαγράψτε τα επιλεγμένα αρχεία. 17/ Δημιουργήστε έναν καινούργιο φάκελο. 18/ Τοποθετήστε (ή όχι) τους φακέλους στην κορυφή της λίστας. 19/ Εμφανίστε (ή όχι) τα αρχεία.nfo. 20/ Επιλέξτε τα χαρακτηριστικά που θέλετε να βλέπετε για φακέλους, αρχεία... 21/ Επιλέξτε μια προβολή ως λίστα ή εικονίδια. 22/ Εμφανίστε (ή όχι) τα ονόματα αρχείων της λίστας εικονιδίων. 23/ Επιλέξτε το επίπεδο μεγέθυνσης της λίστας εικονιδίων. 24/ Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις προτιμήσεων. 25/ Προσθέστε την τρέχουσα τοποθεσία στα αγαπημένα. 26/ Εισάγετε ένα φίλτρο για τα ονόματα αρχείων. 27/ Φιλτράρετε την λίστα. 28/ Περιηγηθείτε στην τρέχουσα διαδρομή. 29/ Περιεχόμενα της τρέχουσας τοποθεσίας. 30/ Προεπισκόπηση (αρχείου κειμένου, εικόνας) 31/ Μικρογραφία (προεπισκόπηση αν είναι εικόνα ή εικονίδιο) 32/ Γενική μπάρα εξέλιξης αντιγραφής. 33/ Μπάρα εξέλιξης αντιγραφής για το τρέχων αρχείο.

4 Επιλέξτε αρχεία/φακέλους - Προβολή λίστας: Επιλέξτε τα αρχεία και/ή φακέλους κάνοντας κλικ με το δεξί κουμπί του ποντικιού και σέρνοντας το ποντίκι προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ σε κάθε αρχείο/φάκελο πατώντας το πλήκτρο [Shft]. Τα αρχεία/φάκελοι προσθέτονται στην τρέχουσα επιλογή. Αν το αρχείο/φάκελος έχει ήδη επιλεχτεί, τότε δεν ισχύει η επιλογή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο: Βελάκια [πάνω], [κάτω], και τα πλήκτρα [Home] και [End] για να επιλέξετε την προηγούμενη, την επόμενη, την πρώτη και την τελευταία γραμμή αντίστοιχα. Μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο [Shft] για να προσθέσετε την τρέχουσα γραμμή στην επιλογή σας. Με τον συνδυασμό των πλήκτρων [Shft], [Home] και [End], είναι πολύ εύκολο να επιλέξτε όλα τα αρχεία/φακέλους της τρέχουσας τοποθεσίας. Επίσης μπορείτε να πατήσετε μερικά πλήκτρα "γραμμάτων" στο πληκτρολόγιο για να τοποθετήσετε το πρώτο αρχείο που ξεκινάει με αυτό το γράμμα. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [Shft] και η τοποθέτηση θα είναι ο πρώτος αντίστοιχος φάκελος. - Προβολή εικονιδίων: Μπορείτε να κάνετε κλικ σε κάθε αρχείο/φάκελο πατώντας το πλήκτρο [Shft]. Τα αρχεία/φάκελοι προσθέτονται στη τρέχουσα επιλογή. Αν το αρχείο/φάκελος έχει ήδη επιλεχτεί, τότε δεν ισχύει η επιλογή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο: Βελάκια [αριστερά], [δεξιά], [πάνω], [κάτω] και τα πλήκτρα [Home] και [End] για να επιλέξετε το προηγούμενο, το επόμενο, το από πάνω, το από κάτω, το πρώτο και το τελευταίο αρχείο/φάκελο αντίστοιχα. Μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο [Shft] για να προσθέσετε την τρέχουσα γραμμή στην επιλογή σας. Με τον συνδυασμό των πλήκτρων [Shft], [Home] και [End], είναι πολύ εύκολο να επιλέξετε όλα τα αρχεία/φακέλους της τρέχουσας τοποθεσίας. Είναι επίσης δυνατό να πατήσετε μερικά πλήκτρα "γραμμάτων" στο πληκτρολόγιο, για να τοποθετήσετε το πρώτο αρχείο που αρχίζει με αυτό το γράμμα. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [Shft] και η τοποθέτηση θα είναι η πρώτη στον αντίστοιχο φάκελο. Εξερεύνηση ενός φακέλου Κάντε διπλό-κλικ στον φάκελο ή επιλέξτε τον και μετά: Πατήστε την ροδέλα του ποντικιού Πατήστε το πλήκτρο [Enter] Χρησιμοποιήστε το μενού πατώντας το δεξί κουμπί του ποντικιού, και διαλέξτε την "Εξέταση".

5 Εξέταση ενός αρχείου Κάντε διπλό-κλικ στο αρχείο και μετά: Πατήστε την ροδέλα του ποντικιού Πατήστε το πλήκτρο [Enter] Χρησιμοποιήστε το μενού πατώντας το δεξί κουμπί του ποντικιού, και διαλέξτε την "Εξέταση". Η "εξέταση" μπορεί να αντιστοιχεί στο να δείτε μια εικόνα, ένα βίντεο, να διαβάσετε ένα αρχείο κειμένου, να ακούσετε μουσική κτλ. Προεπισκόπηση ενός αρχείου Απλά κάντε κλικ στο αρχείο. Για τώρα μόνο εικόνες, εικονίδια και αρχεία κειμένου μπορούν να προβληθούν. Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα ενός αρχείου κειμένου.

6 Φιλτράρισμα αρχείων/φακέλων με το όνομά τους Παράδειγμα: Εμφανίστε τον φάκελο Royal Deluxe / Εισάγετε "Royal" στο πεδίο φίλτρου και πατήστε το πλήκτρο [Enter] για να επιβεβαιώσετε την εισαγωγή. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί φίλτρου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου πατώντας τα πλήκτρα [Amga] + [F]. 3/ Τώρα μόνο ο φάκελος Royal Deluxe 2011 θα εμφανιστεί. Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Shft] + [R] ("R" όπως "Royal) για να τοποθετήσετε τον φάκελο.

7 Μετονομασία αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: Μετονομάστε τις εικόνες του φακέλου Royal Deluxe 2011 ομοιογενώς. 1/ Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να μετονομάσετε κάνωντας κλικ το αριστερό κουμπί του ποντικιού και σέρνοντας το ποντίκι προς τα κάτω. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε κάθε αρχείο πατώντας το πλήκτρο [Shft]. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Μετονομασία". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [R] ή να επιλέξετε "Μετονομασία" από το μενού. Ένα παράθυρο εμφανίζεται. Συνήθως εμφανίζεται το όνομα του πρώτου επιλεγμένου αρχείου.

8 3/ Εισάγετε το νέο όνομα με την απαιτούμενη προέκταση, εδώ "Royal_Deluxe.jpg". 4/ Πατήστε το κουμπί "Ανανέωση". 5/ Τα αρχεία μετονομάζονται ως εξής: Royal_Deluxe_nn.jpg, όπου το nn είναι ένας μετρητής. Εισάγεται πριν την επέκταση. Σημειώστε ότι προσθέτεται το μηδέν για να διατηρείται η ταξινόμηση πάντοντε συνεπής. Χωρίς το μηδέν, μια ταξινομημένη λίστα θα εμφανίζεται ως εξής:..._1.jpg,..._10.jpg,..._2.jpg. Σημείωση: Αν δεν εμφανίζονται τα.nfo αρχεία, η μετονομασία θα εφαρμόζεται επίσης και στα αντίστοιχα.nfo αρχεία.

9 Σχολιασμός αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: Σχολιάστε τις εικόνες του φακέλου Royal Deluxe 2011 ομοιογενώς. 1/ Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να σχολιάσετε. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Σχόλιο". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [O] ή να επιλέξετε "Σχόλιο" από το μενού. 3/ Εισάγετε ένα σχόλιο: Για παράδειγμα Troupe Royal Deluxe Nantes. Παρακαλώ σημειώστε ότι αν δεν εισάγετε κάποιο σχόλιο, τότε διαγράφονται τα σχόλια από όλα τα επιλεγμένα αρχεία. 4/ Πατήστε το κουμπί "Ανανέωση". 5/ Τα αρχεία έχουν τώρα το νέο σχόλιο Troupe Royale Deluxe Nantes.

10 Διαχείριση χαρακτηριστικών των αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: απενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό εκτέλεσης από τις εικόνες του φακέλου Royal Deluxe / Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να αλλάξετε τα χαρακτηριστικά. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Διαχείριση". Μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρα [Amga] + [D] ή να επιλέξετε "Διαχείριση" από το μενού. 3/ Απενεργοποιήστε το χαρακτηριστικό "εκτέλεση". 4/ Πατήστε το κουμπί "Ανανέωση". 5/ Τα αρχεία δεν περιέχουν πλέον το χαρακτηριστικό "εκτέλεση".

11 Συμπίεση αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: Συμπίεση των αρχείων εικόνας του φακέλου Royal Deluxe / Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να συμπιέσετε. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Συμπίεση". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [L] ή να επιλέξετε "Συμπίεση" από το μενού. 3/ Εισάγετε ή επιλέξτε την διαδρομή για την εφαρμογή LhA. Είναι ο μόνος συμπιεστής που μπορείτε να διαχειριστείτε αυτή την στιγμή. Τα βήματα 3-6 εκτελούνται μόνο την πρώτη φορά της συμπίεσης.

12 4/ Επιλέξτε το αρχείο LhA. 5/ Πατήστε το κουμπί "ΟΚ". 6/ Πατήστε το κουμπί "Επιλογή" για να ορίσετε την τοποθεσία της εφαρμογής. 7/ Εισάγετε το όνομα του συμπιεσμένου αρχείου, προσθέτοντας την επέκταση ".lha": εδώ, Royal_Deluxe.lha. 8/ Πατήστε το κουμπί "Επιλογή". Η διαδικασία συμπίεσης αρχίζει. Αν επιλέξατε πολλά αρχεία/φακέλους, θα δείτε την ενημέρωση της κύριας μπάρας προόδου. Επειδή η εφαρμογή είναι εξωτερική, δε θα δείτε κάποια ανανέωση στην μπάρα προόδου "Αρχείο" στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης.

13 9/ Το αρχείο συμπίεσης Royal_Deluxe.lha έχει δημιουργηθεί στην τρέχουσα τοποθεσία.

14 Αντιγραφή/Μετακίνηση αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: Αντιγράψτε τις εικόνες του φακέλου Royal Deluxe 2011 στην RAM:. Αξίωμα : Το Dr Me Up χρησιμοποιεί την διαχείριση αντιγραφής/αποκοπής/επικόλλησης για αντιγραφή και μετακίνηση αρχείων/φακέλων. Κάνουμε αντιγραφή/αποκοπή σε αρχεία/φακέλους στην τρέχουσα τοποθεσία και μετά μετακινούμαστε στην τοποθεσία "προορισμού" πριν επικολλήσουμε τα αποθηκευμένα αρχεία/φακέλους. Αν κάποιο αρχείο/φάκελος υπάρχει ήδη στην τοποθεσία προορισμού, εμφανίζεται το ακόλουθο παράθυρο: Τότε μπορείτε να κάνετε τα εξής: Ανανεώσετε το αρχείο: Πατήστε το κουμπί "Επανεγγραφή". Μετονομάσετε το αρχείο: Πατήστε το κουμπί "Μετονομασία". Το αρχείο θα επισυνάψει την κατάληξη _2 (πριν την προέκταση αν υπάρχει). Παραβλέψετε το αρχείο χωρίς να κάνετε τίποτα: Πατήστε το κουμπί "Παράλειψη". 1/ Επιλέξτε τα αρχεία/φακέλους που θέλετε να αντιγράψετε ή μετακινήσετε. 2α/ Αντιγραφή. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αντιγραφή". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [C] ή να επιλέξετε "Αντιγραφή" από το μενού.

15 2β/ Μετακίνηση. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αποκοπή". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [X] ή να επιλέξετε "Αποκοπή" από το μενού. 4/ Περιηγηθείτε στην τοποθεσία προορισμού: εδώ RAM:. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε άλλο παράθυρο για να επιλέξτε τον φάκελο προορισμού. 5/ Πατήστε το κουμπί "Επικόλληση". Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα [Amga] + [V] ή να επιλέξετε "Επικόλληση" από το μενού. Σε περίπτωση αποκοπής, τα αρχεία/φακέλοι θα διαγραφούν από τον αρχικό φάκελο. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται δύο παράθυρα, τότε θα πρέπει να ανανεώσετε το παράθυρο "προέλευσης" χειροκίνητα, κάνοντας κλικ ένα από τα κουμπιά του ιστορικού: εδώ Royal Deluxe / Η τρέχουσα τοποθεσία ανανεώθηκε και τα αρχεία εικόνας εμφανίστηκαν. Σημείωση : Όταν γίνεται αντιγραφή και επικόλληση στην ίδια τοποθεσία, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφο του αρχείου. Αν δεν εμφανίζονται τα.nfo αρχεία, η αντιγραφή/αποκοπή/επικόλληση εφαρμόζεται επίσης και στα αντίστοιχα.nfo αρχεία. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε ένα ή περισσότερα εικονίδια από το Workbench (αρχεία ή φακέλους) στο παράθυρο του Dr Me Up (μεταφορά και απόθεση). Αυτή η επιλογή θα αντιγράψει τα επιλεγμένα αντικείμενα στην τρέχουσα τοποθεσία. Αυτή η ενέργεια δεν είναι δυνατή με κάποιο εικονίδιο δίσκου.

16 Διαγραφή αρχείων/φακέλων Παράδειγμα: Διαγραφή των εικόνων από την RAM:. 1/ Επιλέξτε τα αρχεία/φακέλους που θέλετε να διαγράψετε. 2/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή". Μπορείτε επίσης να πατήσετε το πλήκτρο [Delete] ή να επιλέξετε "Διαγραφή" από το μενού. 3/ Πατήστε το κουμπί "Ναι" για να επιβεβαιώσετε την διαγραφή. Παρακαλώ σημειώστε ότι η διαγραφή δεν γνωρίζει από το χαρακτηριστικό "διαγραφή". Όλα τα αρχεία/φακέλοι διαγράφονται, άσχετα με την τιμή του χαρακτηριστικού "διαγραφή". Μετά ανανεώνεται η τοποθεσία. Σημείωση: Αν δεν εμφανίζονται τα.nfo αρχεία, η διαγραφή εφαρμόζεται επίσης και στα αντίστοιχα.nfo αρχεία.

17 Προβολή εικόνων Παράδειγμα: Προβάλετε τις εικόνες του Corse_Itale_ Προβολή λίστας: 1/ Επιλέξτε τις εικόνες που θέλετε να προβάλετε. 2/ Αν έχει επιλεχτεί μόνο μια εικόνα, εμφανίζεται μια προεπισκόπηση στο κάτω μέρος (διαστάσεις της εικόνας και μια μικρογραφία). Η μινιατούρα σέβεται την αναλογία μήκους/ύψους της αρχικής εικόνας. 3/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Εξέταση". Μπορείτε επίσης να κάνετε διπλό-κλικ, να πατήσετε την ροδέλα του ποντικιού, να πατήσετε το πλήκτρο [Enter] ή να επιλέξετε "Εξέταση" από το μενού. 4/ Εισάγετε ή επιλέξτε την διαδρομή της εφαρμογής από τρίτους για προβολή. Τα βήματα 4 και 5 εκτελούνται μόνο την πρώτη φορά και αν επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε τον εσωτερικό προβολέα εικόνων. 5/ Πατήστε το κουμπί "Επιλογή" για να ορίσετε την τοποθεσία της εφαρμογής. Παρακαλώ ελέγξτε το αρχείο "Read Me Frst" για να δείτε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας εφαρμογή. 6/ Η εικόνα Corse_Itale_288.jpg εμφανίζεται μέσω της επιλεγμένης εφαρμογής. Αν επιλέξετε πολλαπλές εικόνες, τότε μπορείτε να πλοηγηθείτε για να τις δείτε. Ως μειονέκτημα, αν δεν ακολουθούνται, θα δείτε όλες τις ενδιάμεσες εικόνες αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή από τρίτους. Αυτό είναι μια συμπεριφορά των εφαρμογών από τρίτους. Ο εσωτερικός προβολέας εικόνων καθιστά δυνατό να προβάλετε μόνο τις επιλεγμένες εικόνες.

18 - Προβολή εικονιδίων: 1/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Προβολή ως λίστα/εικονίδια". Η τοποθεσία εμφανίζεται ως μια προβολή εικονιδίων. Αν έχετε ενεργοποιήσει την προβολή μικρογραφιών, αυτές εμφανίζονται. 2/ Μπορείτε να επιλέξετε το επίπεδο μεγέθυνσης της προβολής (εδώ είναι μια μεγέθυνση από 25% μέχρι 50%). Η αναλογία μεγέθυνσης είναι σχετική με το μέγεθος της περιοχής της προεπισκόπησης (στο κάτω δεξί μέρος).

19 3/ Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια εικόνα χωρίς το όνομα αρχείου, όπου αυτό σας επιτρέπει να δείτε πολλές εικόνες ταυτόχρονα. Αν τοποθετήσετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω στην εικόνα, το όνομά της εμφανίζεται στη μπάρα εργαλείων. 4/ Επιλέξτε τις εικόνες που θέλετε να προβάλετε. 5/ Αν έχετε επιλέξει μόνο μια εικόνα, εμφανίζεται από κάτω μια προεπισκόπηση (πληροφορίες μεγέθους εικόνας και μικρογραφία). Η μικρογραφία έχει την αρχική αναλογία μήκους/ύψους της εικόνας. 6/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Εξέταση". Μπορείτε επίσης να κάνετε διπλό-κλικ, να πατήσετε την ροδέλα του ποντικιού, να πατήσετε το πλήκτρο [Enter] ή να επιλέξετε το αντικείμενο "Εξέταση" από το μενού. 7/ Εισάγετε ή επιλέξτε την διαδρομή για την εφαρμογή από τρίτους για προβολή. Τα βήματα 4 και 5 εκτελούνται μόνο την πρώτη φορά και αν έχετε διαλέξει να μην χρησιμοποιήσετε τον εσωτερικό προβολέα εικόνων. 8/ Κάντε κλικ στο κουμπί "Επιλογή" για να καθορίσετε την τοποθεσία της εφαρμογής. Παρακαλώ διαβάστε το αρχείο "Read Me Frst" για να δείτε αν η αγαπημένη σας εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 9/ Η εικόνα Corse_Itale_290.jpg εμφανίζεται μέσω της επιλεγμένης εφαρμογής. Αν επιλέξετε πολλαπλές εικόνες, τότε μπορείτε να πλοηγηθείτε για να τις δείτε. Ως μειονέκτημα, αν δεν ακολουθούνται, θα δείτε όλες τις ενδιάμεσες εικόνες αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή από τρίτους. Αυτό είναι μια συμπεριφορά των εφαρμογών από τρίτους. Ο εσωτερικός προβολέας εικόνων καθιστά δυνατό να προβάλετε μόνο τις επιλεγμένες εικόνες.

20 Σημειώσεις: Η προβολή εικονιδίων καταναλώνει μια σημαντική ποσότητα από τη μνήμη γραφικών. Όσο μεγαλύτερες είναι οι εικόνες, τόσο περισσότερη μνήμη γραφικών απαιτείται. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε μερικά "ρεαλιστικά" κριτήρια (επίπεδο μεγέθυνσης, αριθμός εικόνων προς προβολή, κτλ) σε σχέση με την κάρτα γραφικών σας. Συστήνεται κάρτα γραφικών με ελάχιστη μνήμη 128 ΜΒ. Αν δεν υπάρχει αρκετή μνήμη διαθέσιμη, η Amga σας θα αρχίσει να βραδύνεται και η προβολή εικονιδίων θα παραμορφωθεί (μερική προβολή, κενές γραμμές μεταξύ των γραμμών της εικόνας, κτλ). Σε αυτή την περίπτωση, μειώστε το επίπεδο μεγέθυνσης και/η γυρίστε πάλι στην προβολή λίστας. Η προβολή λίστας είναι ενεργοποιημένη από επιλογή. Μπορείτε επίσης να την ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε από το παράθυρο προτιμήσεων (καρτέλα "Διάφορα", επιλέξτε "Εμφάνιση μικρογραφιών"). Η προβολή μικρογραφίας είναι σε "νήματα" για την αναγνώριση των αρχείων εικόνας, δηλαδή σε αυτά που έχουν την προέκταση.png,.jpg κτλ. Εικόνες χωρίς προέκταση, όπως αυτά που υπάρχουν στο φάκελο "AISS" θα φορτωθούν κατά την πρώτη προβολή, παρατείνωντας ως εκ τούτου την διάρκειά του. Παρόλο τη "νηματοποίηση" της προβολής μικρογραφιών, η αλληλεπίδραση με τον χρήστη είναι περισσότερο δύσκολη και αργή κατά την διαδικασία αυτή. Για παράδειγμα, η εκτέλεση ενός διπλού-κλικ είναι πολύ δύσκολη. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο μέχρι να εμφανιστούν όλες οι εικόνες. Η δημιουργία μικρογραφιών χρησιμοποιεί την λειτουργία "Σύνθεσης" (Composton) αν είναι εφικτή. Αλλιώς, χρησιμοποιείται η απόδοση λογισμικού (software renderng).

21 - Εσωτερικός προβολέας: 0/ Η επιλεγμένη εικόνα. Κάντε κλικ στην εικόνα για να την ανοίξετε στην εφαρμογή από τρίτους. 1/ Εμφανίστε την πρώτη εικόνα. 2/ Εμφανίστε την προηγούμενη εικόνα. 3/ Προβάλεται η θέση της εικόνας ακολουθούμενη από τον συνολικό αριθμό των εικόνων προς προβολή. 4/ Εμφανίστε την επόμενη εικόνα. 5/ Εμφανίστε τη τελευταία εικόνα. 6/ Προσαρμόστε το μέγεθος της εικόνας στο αρχικό μέγεθος 4/3 (640x480). 7/ Προσαρμόστε το μέγεθος της εικόνας στο αρχικό μέγεθος 16/9 (640x360). 8/ Αντιγράψτε την εικόνα στο πρόχειρο. 9/ Περιηγηθείτε μόνο ανάμεσα στις επιλεγμένες εικόνες ή ανάμεσα σε όλες που βρίσκονται στο φάκελο. 10/ Αφαιρέστε την προβαλόμενη εικόνα. Γίνεται ερώτηση επιβεβαίωσης. 11/ Έξοδος από τον προβολέα.

22 Προσθήκη/Αφαίρεση στα αγαπημένα Παράδειγμα: Προσθήκη του φακέλου Royal Deluxe 2011 στα αγαπημένα. 1/ Επιλέξτε την τοποθεσία για προσθήκη στα αγαπημένα. Αυτή μπορεί να είναι τόμος, προσάρτηση, ή οποιοσδήποτε φάκελος του υπολογιστή σας. 2/ Πατήστε το κουμπί "Αγαπημένα" ή πατήστε τα πλήκτρα [Amga] + [B] για να προσθέσετε την τρέχουσα τοποθεσία στα αγαπημένα. 3/ Ένα μήνυμα επιβεβαιώνει ότι η τοποθεσία προσθέτηκε.

23 4/ Επιλέξτε "Αγαπημένα" από τον επιλογέα τύπου τόμων. 5/ Η τοποθεσία Royal Deluxe 2011 εμφανίζεται τώρα στη λίστα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε όσα αγαπημένα θέλετε. 6/ Διαγράψτε την τοποθεσία από τα αγαπημένα που έχετε επιλέξει στην λίστα.