ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ 2015"

Transcript

1 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ 2015 Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 Αντώνης Φλωρόπουλος Εκπαιδευτικός Αναλυτής, Διευθυντής Φροντιστηρίων «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» Στις 50 υψηλόβαθμες σχολές, τέσσερεις αύξησαν τη βάση από 50 μόρια (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνα), έως 166 μόρια (Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά). Τη μεγαλύτερη αύξηση είχαμε στη σχολή Αστυφυλάκων που παρουσιάστηκε αύξηση κατά 259 μόρια. Στις υπόλοιπες 45 Σχολές (όπως άλλωστε επανηλημένα έχουμε επισημάνει σε άρθρα μας) σημειώθηκε σημαντική πτώση βάσεων. Τη μεγαλύτερη πτώση βλέπουμε στη Σχολή Ευελπίδων (Σώματα) μόρια. Οι υπόλοιπες 45 υψηλόβαθμες σχολές χαμήλωσαν τον πήχυ εισαγωγής κατά 522 μόρια κατά μέσο όρο. Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα γιατί οι επιδόσεις στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας ήταν χαμηλότερες με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερους αριστούχους. Στις μεσαίες βαθμολογίες έχουμε βάσεις «ασανσέρ». Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η επίτευξη μιας βαθμολογίας κοντά στο δεν δυσκόλεψε τους υποψηφίους. Στα χαμηλόβαθμα ΑΕΙ κάθε Επιστημονικού Πεδίου παρατηρούμε για μια ακόμα φορά τις βάσεις να ανεβοκατεβαίνουν. Έχει παρατηρηθεί ότι οι Σχολές αυτές τοποθετούνται κάθε χρόνο (εκτός βέβαια από σπάνιες εξαιρέσεις) στις τελευταίες θέσεις στις προτιμήσεις των υποψηφίων. Πολλοί τις δηλώνουν, όχι γιατί πρόκειται να φοιτήσουν σ αυτές, αλλά για να εξασφαλίσουν κάποια προνόμοια που τους παρέχει η φοιτητική ιδιότητα. Οι περισσότεροι από αυτούς ξαναδίνουν εξετάσεις (τώρα μάλιστα που μειώθηκε ο αριθμός των μαθημάτων στις Πανελλήνιες) ή τις εγκαταλείπουν, αυξάνοντας κάθε χρόνο τον αριθμό των αιώνιων φοιτητών.

2 Έτσι το ανεβοκατέβασμα των βάσεων δεν οφείλεται μόνο στις χαμηλές επιδόσεις αλλά εξαρτάται κατά μέγιστο βαθμό από τη σειρά προτίμησης που τις δηλώνουν. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στις σχολές της επαρχίας. Εδώ όμως πρέπει να προσθέσουμε ότι οι υποψήφιοι ονειρεύονται κάποια πιθανότητα μεταγραφής, έστω και αν αυτή έχει πολύ μειωμένες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Εξάλλου η ελπίδα όπως λέμε πεθαίνει πάντοτε τελευταία. Στις τελευταίες θέσεις των ΤΕΙ η βαθμολογία κινείται σε ρυθμούς κάτω από μόρια μέχρι την κατώτερη βαθμολογία κοντά στα μόρια. Εξαίρεση υπάρχει μόνο στο 3 ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας) που η χαμηλότρη σχολή ΤΕΙ ανοίγει τις πόρτες της με μόρια. Αυτό συμβαίνει γιατί στο Πεδίο αυτό συναντάμε καλούς μαθητές μέχρι άριστους ενώ το αποφεύγουν οι αδύνατοι μαθητές.

3 1 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Στο πεδίο αυτό, όπως αναμενόταν, υπάρχει σχεδόν παντού πτώση των βάσεων. Ειδικότερα στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως είναι η Νομική, οι Σχολές Ψυχολογίας, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας κ.λ.π η πτώση είναι μεγαλύτερη. Είναι από τις λίγες φορές που η Νομική (Κομοτηνή) υποδέχεται υποψηφίους με μόρια και η νομική Αθήνας με μόρια. Αυτό οφείλεται κυρίως στις επιδόσεις των υποψηφίων στο Μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών που είναι και το πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας. Στις σχολές μεσαίας ζήτησης η πτώση είναι σαφώς χαμηλότερη γιατί τα δύσκολα θέματα επηρέασαν περισσότερο τις υψηλές βαθμολογίες, αφού οι βαθμολογίες κάτω από 17 ήταν στις δυνατότητες των υποψηφίων. Στο 1 ο Επιστημονικό Πεδίο δεν συναντάμε πολλές σχολές ΤΕΙ και σε κάποια παρατηρείται ακόμα και μικρή άνοδος των βάσεων 2 Ο 4 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και η Φυσική Κατεύθυνσης όπως αναμενόταν, έκαναν τη μεγάλη ζημιά, κυρίως στις σχολές πρώτης προτίμησης, με τις βάσεις να κάνουν βουτιές από μόρια. Τα μαθήματα αυτά έχουν μεγάλο συντελεστή και επηρεάζουν σημαντικά την πορεία των βάσεων. Ενώ ήταν πολύ δύσκολο να γράψει κάποιος στα μαθήματα αυτά πάνω από 18, στις μεσαίες βαθμολογίες δεν συναντάμε σοβαρές αποκλίσεις. Αυτό συνέβη γιατί δεν ήταν δύσκολα και τα τέσσερα ζητήματα που δόθηκαν για ανάπτυξη στις εξετάσεις. Η δυσκολία παρουσιάστηκε μόνο στο 4 ο ζήτημα και λιγότερο στο 3 ο. Τα υπόλοιπα ήταν μέσα στις δυνατότητες των μαθητών. Η μόνη έκπληξη είναι στις σχολές της επαρχίας, που ενώ αναμενόταν μεγαλύτερη καθίζυση των βάσεων, συγκρατήθηκε κάπως και παρουσίασε μικρότερη πτώση. Αυτό οφείλεται κυρίως στις προτιμήσεις των υποψηφίων που τις συμπεριέλαβε στις προτιμήσεις τους, έστω και αν δεν είχαν την πρόθεση να φοιτήσουν τελικά στην επαρχία, λόγω της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης. Η ελάχιστη πιθανότητα μεταγραφής αλλά και η επιθυμία να εξασφαλίσουν τα προνόμοια της φοιτικής ιδιότητας (μειωμένο φοιτητικό εισητήριο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λ.π.), τους οδήγησε στην απόφαση να τις δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους. Στις σχολές χαμηλής ζήτησης, όπως κάθε χρόνο οι αυξομειώσεις είναι συνηθισμένες, από μικρές έως και πολύ μεγάλες.

4 3 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Οι άριστοι λιγόστεψαν και στο πεδίο αυτό με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πτωτικές τάσεις ακόμα και στις Ιατρικές σχολές, με την πτώση να είναι κοντά στα 500 μόρια. Φέτος μπορεί κάποιος να πάρει το πολυπόθητο εισητήριο για την Ιατρική με βαθμολογία λίγο πάνω από μόρια, πράγμα που είχε να συμβεί εδώ και πολύ καιρό. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που η Ιατρική Αθήνας και Θεσσαλονίκης ανοίγουν τις θύρες τους με βαθμολογίες κάτω από μόρια. Η επίδραση των Μαθηματικών, της Φυσικής αλλά και της Βιολογίας Κατεύθυνσης ήταν σημαντική. Οι επιδόσεις στη Χημεία που είναι το δεύτερο μάθημα μετά τη Βιολογία, ήταν καλύτερες από πέρυσι και συγκράτησαν κάπως την πτώση. Το 3 ο Επιστημονικό Πεδίο κάθε χρόνο το επιλέγουν οι πολύ καλοί μαθητές με αποτέλεσμα οι βάσεις να βρίσκονται πάντα ψηλά. Στις υπόλοιπες σχολές υπάρχουν διακυμάνσεις με πολύ μικρότερο εύρος γιατί τις απαιτούμενες βαθμολογίες οι υποψήφιοι δεν δυσκολεύτηκαν να τις επιτύχουν. 5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Συγκριτικά με τα άλλα Επιστημονικά Πεδία εδώ παρατηρούμε τις βάσεις να κινούνται με ταχύτητες άλλοτε προς τα εμπρός και άλλοτε με την όπισθεν. Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και η Φυσική Κατεύθυνσης έσπρωξαν και εδώ τις βάσεις προς τα κάτω. Ήλθε όμως η επίδοση του μαθήματος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι 1 ο μάθημα αυξημένης βαρύτητας και όχι μόνο εξουδετέρωσε την πίεση των Μαθηματικών και της Φυσικής, αλλά σε συνδιασμό με τις επιδόσεις των υπόλοιπων μαθημάτων, που γενικά ήταν καλές, σε πολλές Σχολές οδήγησαν τις βάσεις προς τα πάνω. Γενικά σε όλες τις κλίμακες βαθμολογίας οι ρυθμοί μεταβολής είναι σαφώς μικρότεροι από τις μεταβολές που σημειώθηκαν στα άλλα πεδία. Ενώ στα άλλα το θετικό πρόσημο το συναντάμε σπάνια, εδώ το συναντούμε κάπως συχνότερα. Το 5 ο Επιστημονικό Πεδίο έχει απ όλα. Υπάρχουν Σχολές με φθηνότερο εισητήριο, αλλά και Σχολές με ακριβότερο, όχι όμως πανάκριβο.

5 ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ 1 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Ψυχολόγων (ΣΣΑΣ) Νομική (Αθήνα) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πειραιά) Νομική (Θεσσαλονίκη) Ψυχολογία (Αθήνα) ΕΚΠΑ Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Εμημέρωσης (Αθήνα) Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφεριακών Σπουδών (Πάντειο) Ψυχολογίας (Θεσσαλονίκη) Νομική (Κομοτηνή) Ψυχολογία (Αθήνα) ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Ικάρων Μηχανικών (ΣΜΑ) Βιολογία (Αθήνα) Βιολογία (Θεσσαλονίκη) Ευελπίδων Σώματα Ικάρων Ιπτάμενοι Βιολογία (Πάτρα) Βιολογία (Ηράκλειο) Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Αθήνα) ΕΚΠΑ Χημεία (Αθήνα) Φυσική (Αθήνα) ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Ιατρικό ΣΣΑΣ (Θεσσαλονίκη) Ιατρική (Αθήνα) Οδοντιατρικό ΣΣΑΣ (Θεσσαλονίκη) Ιατρική (Θεσσαλονίκη) Φαρμακευτικό ΣΣΑΣ (Θεσσαλονίκη) Ιατρική (Πάτρα) Ιατρική (Ιωάννινα) Ιατρική (Λάρισα) Ιατρική (Ηράκλειο) Ιατρική (Αλεξανδρούπολη)

6 4 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Αθήνα) Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Θεσσαλονίκη) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ Μηχανολόγων Μηχανικών (Αθήνα) Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (Αθήνα) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Θεσσαλονίκη) Μηχανολόγων Μηχανικών (Θεσσαλονίκη) Χημικών Μηχανικών (Αθήνα) Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Πάτρα) Μηχανολόγων Αεροναυπηγών και Μηχανικών (Πάτρα) ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Οικονομικό ΣΣΑΣ (Θεσσαλονίκη) Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Αθήνα) ΟΠΑ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Θεσσαλονίκη) Ναυτιλιακών Σπουδών (Πειραιά) Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Αθήνα) ΟΠΑ Οικονομικής Επιστήμης (Αθήνα) ΟΠΑ Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής (Πειραιάς) Αστυφυλάκων Οικονομικών Επιστημών (Θεσσαλονίκη)

7 ΟΙ ΔΕΚΑ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΒΑΣΗ 1 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Θεσσαλονίκη) Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Αθήνα) Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Θεσσαλονίκη) Διαχείρηση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος (Πάτρα) Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (Ιόνιο Παν.) Μεσογειακών Σπουδών (Ρόδος) Κοινωνική Θεολογία (Αθήνα) Θεολογία (Θεσσαλονίκη) Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία (Μυτιλήνης) Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο) ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Γεωγραφία (Αθήνα) Πληροφορική (Κέρκυρα) Γεωλογίας (Πάτρα) Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Θεσσαλονίκη) Πληροφορική και Τηλεπικοινωνιών (Τρίπολη) Πληροφορική (Λαμία) Μαθηματικό (Σάμος) Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Παν. Κρήτη (Ηράκλειο) Πληροφορική με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική (Λαμία) Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών (Αθήνα) 3 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Λήμνος) Νοσηλευτική (Σπάρτη) Νοσηλευτική (Αθήνα) Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών

8 (Ιωάννινα) Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας (Λάρισα) Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (Αλεξανδρούπολη) Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής (Αθήνα) Κτηνιατρικής (Καρδίτσα) Κτηνιατρικής (Θεσσαλονίκη) Φαρμακευτική (Πάτρα) ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Πρόγραμμα Διαχείρησης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων (Αθήνα) Πρόγραμμα Διαχείρησης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων (Θεσσαλονίκη) Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης (Ιωάννινα) Δασολογίας και Διαχείρησης Περιβάλλοντος (Παν. Θράκης) Διαχείρησης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (Αγρίνιο) Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίου) Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Παν. Αιγαίου) Αγροτικής Ανάπτυξης (Ορεστιάδα) Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (Χανιά) Μηχανικών Περιβάλλοντος (Ξάνθη) ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Οργάνωση και Διαχείρηση Αθλητισμού (Σπάρτη) Διοίκηση Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων (Παν. Πατρών) Διοίκηση Επιχειρήσεων (Χίος) Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας (Αθήνα) Οικονομικών Επιστημών (Τρίπολη) Οικονομικών Επιστημών (Ρέθυμνο) Διοίκηση Επιχειρήσεων (Πάτρα) Οικονομικών Επιστημών (Κομοτηνή) Οικονομικών Επιστημών (Ιωάννινα) Οικονομικών Επιστημών (Πάτρα)

9 ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΘΕ ΠΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΒΑΣΗ 1 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (Άρτα) Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (Αργοστόλι) Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών (Πύργος) Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (Καστοριά) Διοίκηση Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών (Στερρεάς Ελλάδας) ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Τεχνολογίας Αλιείας Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι) Τεχνολόγων Περιβάλλοντος (Ζάκυνθος) Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Μακεδονίας Τεχνολόγων Γεωπόνων (Αμαλιάδα) ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Νοσηλευτική (Διδυμότειχο) Νοσηλευτική (Ηράκλειο) Νοσηλευτική (Λαμία) Νοσηλευτική (Ιωάννινα) Νοσηλευτική (Λάρισα) ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων (Ληξούρι) Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρύπανσης (Δυτική Μακεδονία) Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης (Κικλίς) Ξύλου και Επίπλου Θεσσαλίας Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Κρήτη

10 5 ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Διοίκηση Επιχειρήσεων (Ηγουμενίτσα) Διοίκηση Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Διοίκηση Επιχειρήσεων (Λευκάδα) Τουριστικών Επαγγελμάτων Άγιος Νικόλαος (Κρήτη) Διοίκηση Επιχειρήσεων (Ηράκλειο) Αντώνης Φλωρόπουλος

Νέο Εξεταστικό Σύστημα

Νέο Εξεταστικό Σύστημα Νέο Εξεταστικό Σύστημα Για το σχολικό έτος 2015 2016 άλλαξε ο τρόπος εισαγωγής στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των. Στη Γ Λυκείου οι μαθητές επιλέγουν μία από τις τρείς Ομάδες Προσανατολισμού καιεξετάζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ & ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ & ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ Γραφείο Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ & ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ Κάσσας Πέτρος Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΦΕΚ 995/Β/29-5-2015 «Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ÓôñÜôïò ÓôñáôçãÜêçò. Οι βάσεις σε 461 τμήματα

ÓôñÜôïò ÓôñáôçãÜêçò. Οι βάσεις σε 461 τμήματα Οι βάσεις σε 461 τμήματα Οι παράγοντες που διαμορφώνουν τις βάσεις είναι τρεις: ο αριθμός των προσφερομένων θέσεων στις ανώτατες σχολές, ο αριθμός των εισακτέων δηλαδή, η δυσκολία των θεμάτων και οι προτιμήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Εξε ταστικό Σύστημα- Κατανομή σχολών ανά επιστημονικό πεδίο για τους υποψηφίους 2015-16

Νέο Εξε ταστικό Σύστημα- Κατανομή σχολών ανά επιστημονικό πεδίο για τους υποψηφίους 2015-16 Νέο Εξε ταστικό Σύστημα- Περιεχόμενα Νέο Εξεταστικό Σύστημα - Ομάδες Προσανατολισμού Σελ. 3 1η Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών, Νομικών & Κοινωνικών Σπουδών Σελ. 7 2η Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών

Διαβάστε περισσότερα

Η επιθυμία και ο φόβος οι αστάθμητοι παράγοντες των βάσεων

Η επιθυμία και ο φόβος οι αστάθμητοι παράγοντες των βάσεων Η επιθυμία και ο φόβος οι αστάθμητοι παράγοντες των βάσεων Οι παράγοντες που καθορίζουν τη διαμόρφωση των βάσεων είναι τρεις. Ο αριθμός των εισακτέων, οι επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 1 Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2 3 Φίλοι μαθητές αγαπητοί γονείς Εδώ και δύο δεκαετίες είμαστε κοντά σας με διάθεση, ευθύνη, ποιότητα και συνέπεια να καλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 - Βάσεις Εισαγωγής (90% - Ημερήσια Γενικά Λύκεια)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 - Βάσεις Εισαγωγής (90% - Ημερήσια Γενικά Λύκεια) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - Βάσεις Εισαγωγής (90% - Ημερήσια Γενικά Λύκεια) 1o Επιστημονικό Πεδίο - Πανεπιστήμια: ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ 129 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ 144 22528 20206 127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΟΝΟΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2013 7.804 9.450-1.646-17,4% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2013 7.555 6.627 928

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2014 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2014 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΟΝΟΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2014 8.860 8.673 187 2,2% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2014 11.007 9.444 1.563

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2014 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2014 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΟΝΟΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2014 8.860 8.673 187 2,2% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2014 11.007 9.444 1.563

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2014 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2014 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2014 8.860 8.673 187 2,2% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2014 11.007

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2013 7.804 9.450-1.646-17,4% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2013 7.555

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ Β. ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΒΑΣΕΙΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ Β. ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΜΟΡΙΑ Γ.Β.Π. Α.Μ.Α. Β. 127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 189 189 19.499 16,63 32,90 129 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΑΠΘ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ http://www.mathima.gr ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 1. ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΕΘΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 127 ΑΘΗΝΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) 19.499 19.964-465 -2,3% 129 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 20.206 20.759-553 -2,7% ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΜΟΡΙΑ 127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ 8 8 19.161 129 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2013 7.804 9.450-1.646-17,4% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2013 7.555

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 10%-2013 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΟΝΟΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2013 7.804 9.450-1.646-17,4% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 10% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ 2013 7.555 6.627 928

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΚΩΔΙΚΟΣ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΚΩΔΙΚΟΣ ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΚΩΔΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΡΙΑ Γ.Β.Π. Α.Μ.Α.Β. Σ.Π. Β.Π.(1) ΜΟΡΙΑ Γ.Β.Π. Α.Μ.Α.Β.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Π.ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 3, ΑΙΓΑΛΕΩ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Π.ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 3, ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΩΔ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ 2015 2014 2013 127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ 19.499 19.964 20.229 129 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ 20.206 20.759

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΚΩΔΙΚΟΣ

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΚΩΔΙΚΟΣ ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΚΩΔΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΡΙΑ Γ.Β.Π. Α.Μ.Α.Β. Σ.Π. Β.Π.(1) ΜΟΡΙΑ Γ.Β.Π. Α.Μ.Α.Β.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ----- Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180 - Μαρούσι Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr E-mail: press@minedu.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ----- Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180 - Μαρούσι Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr E-mail: press@minedu.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Συντελεστές βαρύτητας µαθηµάτων

Συντελεστές βαρύτητας µαθηµάτων Συντελεστές βαρύτητας µαθηµάτων Για τον προσδιορισµό του συνόλου των µορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις σχολές στα τµήµατα και στις εισαγωγικές κατευθύνσεις τµηµάτων που είναι ενταγµένα σε κάθε ένα

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ A/A ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Κ.Α 1 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (3) 127 2 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΠΡΩΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ 127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) 4 4 17,910 1 16,630 1 129

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 0 ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ Σ.Π. ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΒΑΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία και συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-2016. Από το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις 2014, 90% ΓΕΛ και Συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με το 2013

Βάσεις 2014, 90% ΓΕΛ και Συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με το 2013 ΟΝΟΜΑ ΙΔΡΥΜΑ 129 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 20.759 21.054-295 -1,4% 231 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 20.364 20.193 171 0,8% 127 233 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΣ ΒΑΘΜΟΣ Σ.Π. Σ.Π. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ

ΒΑΘΜΟΣ ΒΑΘΜΟΣ Σ.Π. Σ.Π. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΠΡΩΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤ/ΤΕΣ 127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΚΠΑ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)

Διαβάστε περισσότερα