Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες"

Transcript

1 Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

2 Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Αρχικής Σελίδας Δημιουργία Άρθρου Αλλαγή Εμφάνισης Χρήση Widget

3 Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Για την ελληνική έκδοση του wordpress η διεύθυνση βρίσκεται στο https://el.wordpress.com/. Η εγγραφή υπάρχει σαν επιλογή πάνω δεξιά. Αφού επιλέξετε την επιλογή της σύνδεσης περνάτε σε μια φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων για την είσοδο σας στην πλατφόρμα και την ονομασία που επιθυμείτε να έχει η ιστοσελίδα σας. Το πιο σημαντικό είναι η διεύθυνση του blog σας (ή ιστοσελίδας).

4 Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, για να επιλέξετε το πακέτο που σας ενδιαφέρει προχωράτε πιο κάτω στην σελίδα (scroll down). Υπάρχει η επιλογή του Δωρεάν πακέτου, το οποίο περιέχει τις βασικότερες επιλογές.

5 Αφού επιλέξετε το πακέτο που σας ενδιαφέρει, καλείστε να συμπληρώσετε κάποια πεδία που αφορούν τον τίτλο της ιστοσελίδας (λέξη ή πρόταση η οποία φαίνεται στην καρτέλα του browser) μια πρόταση που αναδεικνύει τον σκοπό της ιστοσελίδας σας και την γλώσσα. Επιλέξτε επόμενο βήμα και θα οδηγηθείτε στο βήμα που αφορά την επιλογή θέματος της ιστοσελίδας σας. Προσοχή κάποια θέματα ΔΕΝ είναι δωρεάν. Το θέμα όπως και άλλες επιλογές μπορούν να αλλάξουν και στην συνέχεια. Άρα επιλέξτε ένα τυχαίο και στην συνέχεια μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο στην επιλογή του καταλληλότερου θέματος. (Στο συγκεκριμένο παράδειγμα επιλέχθηκε το θέμα Customize Twenty Fourteen το οποίο ήταν το προκαθορισμένο)

6 Επιλέγοντας επόμενο βήμα μετά την επιλογή του θέματος, σας δίνετε η δυνατότητα να προσαρμόσετε το θέμα στις επιλογές σας (αλλαγή χρωμάτων κτλ). Η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να γίνει και μελλοντικά (υπάρχουν ορισμένα θέματα τα οποία δεν επιδέχονται αλλαγές). Το επόμενο βήμα σας δίνει την δυνατότητα να μοιραστείτε την ιστοσελίδα την οποία δημιουργείτε, σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

7 Το τελευταίο βήμα αφορά την δημιουργία δημοσίευσης μέσα στην ιστοσελίδα. Όπως είναι λογικό η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να γίνει και μελλοντικά για αυτό και δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε άμεσα την πρώτη σας δημοσίευση. Πατώντας επόμενο βήμα σας βγάζει στην σελίδα που αφορά την διαχείριση των ιστολογιών που έχουν δημιουργηθεί. Στο κέντρο της σελίδας υπάρχει η ιστοσελίδα η οποία μόλις δημιουργήσατε και πατώντας πάνω στο όνομα σας οδηγεί στην διεύθυνση που έχετε επιλέξει ώστε να δείτε το αποτέλεσμα.

8 Πιθανόν να υπάρχει κάποιο μήνυμα λάθους καθώς δεν υπάρχει κανένα δημοσιευμένο υλικό. Ακόμα, σημαντικό είναι το μήνυμα το οποίο σας ενημερώνει πως πρέπει να επιβεβαιώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Η επιβεβαίωση γίνεται επιλέγοντας το Link στο που σας έχει σταλεί στον λογαριασμό που εισάγατε κατά την εγγραφή. Αφού ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, το επόμενο βήμα είναι η διαχείριση της ιστοσελίδας η οποία γίνεται μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (υπάρχει σαν επιλογή κάτω από το όνομα της ιστοσελίδας). Διαχείριση Ιστοσελίδας Η διαχείριση της ιστοσελίδας που έχετε δημιουργήσει γίνεται και αυτή μέσα από τον browser σας. Για να μπείτε στο διαχειριστικό περιβάλλον μπορείτε είτε να πατήσετε στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου στην σελίδα που υπάρχουν οι ιστοσελίδες σας,

9 είτε πηγαίνοντας στην αντίστοιχη επιλογή μέσα από τις επιλογές που δίνονται καθώς βρίσκεται στην ιστοσελίδα που έχετε δημιουργήσει είτε εισάγοντας το ακρωνύμιο wp-admin στο τέλος της διεύθυνσης που έχετε επιλέξει σαν διεύθυνση του ιστότοπου. Για παράδειγμα αν η διεύθυνση είναι maellakhua.wordpress.com εισάγοντας το /wp-admin στο τέλος (maellakhua.wordpress.com/wp-admin/ ), μπαίνετε αυτόματα στο διαχειριστικό περιβάλλον της ιστοσελίδας σας Το περιβάλλον διαχείρισης έχει την μορφή που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, δίνοντας στον χρήστη μια πληθώρα επιλογές. Πιθανόν, η γλώσσα να είναι στα αγγλικά.

10 Για να αλλάξετε την γλώσσα στα ελληνικά θα πρέπει να επιλέξετε Users -> Personal Settings

11 Στην σελίδα που σας εμφανίζει υπάρχει η επιλογή Interface languages. Στις διαθέσιμες επιλογές, βρίσκεται τα Ελληνικά και πατάτε Save Changes (κουμπί που βρίσκεται τέρμα κάτω). Η σελίδα ανανεώνεται και το περιβάλλον διαχείρισης βρίσκεται πλέον στα Ελληνικά.

12 Δημιουργία Menu Το wordpress δίνει την δυνατότητα της δημιουργίας και διαχείρισης menu. Επιλέγοντας Εμφάνιση-> Menus, πηγαίνετε σε μια σελίδα η οποία αφορά την διαχείριση των menu. Εκεί εισάγοντας απλά ένα όνομα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα menu. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η ανάθεση σελίδων στο menu που μόλις έχετε δημιουργήσει Όμως πριν από αυτό θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει τις σελίδες που θέλετε να υπάρχουν

13 σαν επιλογές στο menu σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τις σελίδες που θέλετε να εισάγετε στην ιστοσελίδα σας επιλέγοντας Σελίδες στον Πίνακα Ελέγχου. Η διαδικασία είναι απλή. Επιλέγετε ποιες είναι οι βασικές σελίδες που θέλετε να έχει η ιστοσελίδας και δημιουργείτε τις αντίστοιχες σελίδες. Δημιουργία σελίδας Κατά την δημιουργία κάθε σελίδας καλείστε να εισάγετε ένα τίτλο και την πληροφορία την οποία θα περιέχει κάθε διαφορετική σελίδα. Η πληροφορία αυτή μπορεί να είναι τα πάντα, από απλό κείμενο και εικόνες, βίντεο έως φόρμα επικοινωνίας και ψηφοφορία καθώς και ο συνδυασμός πολλών από αυτών. Αφού εισάγετε όλη την απαραίτητη πληροφορία, πατάτε το κουμπί Δημοσίευση το οποίο βρίσκεται στα δεξιά ώστε να αποθηκευθούν οι αλλαγές. Το περιεχόμενο της σελίδας μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Μια από τις βασικές σελίδες για κάθε ιστοσελίδα είναι η σελίδα της επικοινωνίας. Για αυτό το λόγο το wordpress δίνει την δυνατότητα στους χρήστες τους να δημιουργήσουν πολύ εύκολα μια φόρμα επικοινωνίας. Δημιουργώντας μια νέα σελίδα, και επιλέγοντας το Add Contact Form (υπάρχει σαν επιλογή μεταξύ τίτλου σελίδας και περιεχόμενου σελίδας), εμφανίζεται ένα παράθυρο στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε τι πεδία θα περιέχει η φόρμα σας (να αφαιρέσετε και να προσθέσετε όποια θέλετε) καθώς και να αλλάξετε το όνομα αυτών των πεδίων αν το επιθυμείτε.

14 Ακόμα μπορείτε να εισάγετε το στο οποίο θα έρχονται οι ενημερώσεις σχετικά με την συμπλήρωση φόρμας από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

15 Αφού λοιπόν δημιουργήσετε όλες τις σελίδες τις οποίες επιθυμείτε μπορείτε να τις εντάξετε στα menu, με τα οποία θα πλοηγούνται οι χρήστες μέσα στην ιστοσελίδας σας. Επιστρέφετε λοιπόν στην διαχείριση του menu (Εμφάνιση -> Menus), επιλέγετε ποιες σελίδες θέλετε να εισαχθούν σαν επιλογές στο menu και πατάτε Add to menu.

16 Αφού εισάγετε τις σελίδες μπορείτε να τις μετακινήσετε ώστε να πάρουν την σειρά την οποία επιθυμείτε η οποία θα είναι και αυτή που θα φαίνεται στο menu. Για να αποθηκευθούν οι αλλαγές θα πρέπει να πατήσετε Save Menu. Όπως παρατηρείτε η σειρά με την οποία φαίνονται οι σελίδες στο menu στη ιστοσελίδα είναι αυτή η οποία φαίνεται στην διαχείριση του menu.

17 Δημιουργία και ορισμός Αρχικής Σελίδας Στις περισσότερες περιπτώσεις ως αρχική σελίδα του ιστότοπου ορίζεται ως το τελευταίο άρθρο το οποίο έχει εισαχθεί στον ιστότοπο (Η δημιουργία άρθρων είναι το επόμενο κεφάλαιο). Για να αλλάξετε αυτή την επιλογή και να ορίσετε μια σελίδα της αρεσκείας ως Αρχική Σελίδα πρέπει να πάτε στο Ρυθμίσεις -> Ανάγνωση. Εκεί θα βρείτε την επιλογή Η πρώτη σελίδα εμφανίζει στην οποία πρέπει να επιλέξετε το Στατική σελίδα και να επιλέξετε ποια σελίδα θα είναι η Αρχική σας σελίδα. Απαραίτητη προ υπόθεση είναι να έχετε δημιουργήσει πρώτα την σελίδα και έπειτα να την ορίσετε σαν αρχική.

18 Δημιουργία Άρθρου Ακόμα ένας τρόπος για τη δημιουργία και δημοσίευση περιεχόμενου είναι η δημιουργία Άρθρου (Post). Τα άρθρα μπορούν να περιέχουν από απλό κείμενο και εικόνες, βίντεο έως φόρμα επικοινωνίας και ψηφοφορία καθώς και ο συνδυασμός πολλών από αυτών όπως ακριβώς και οι σελίδες που έχουμε δημιουργήσει παραπάνω. Για την δημιουργία πατάτε στο Άρθρα -> Προσθήκη νέου. Εκεί βλέπετε μια φόρμα συμπλήρωσης όπως ακριβώς και στην Δημιουργία Σελίδας. Εισάγετε την πληροφορία που επιθυμείτε στα πεδία. Με το που εισάγετε τον τίτλο σας εμφανίζεται μια γραμμή η οποία έχει σαν τίτλο Μόνιμος σύνδεσμος. Η συγκεκριμένη διεύθυνση είναι η διεύθυνση που θα βρίσκεται το άρθρο μετά την δημοσίευση του. Μπορείτε να την επεξεργαστείτε και να βάλετε ότι όνομα θεωρείτε καλύτερο.

19 Προσοχή. Η διεύθυνση θα πρέπει να είναι μοναδική για κάθε άρθρο, για αυτό είναι προτιμότερο οι παρεμβάσεις να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες στους συνδέσμους. Αφού ολοκληρώσετε την δημιουργία του Άρθρου, πατάτε Δημοσίευση (δεξιά στο κέντρο) για να αποθηκευθούν οι αλλαγές, και πηγαίνοντας στην διεύθυνση που φαίνεται σαν Μόνιμος σύνδεσμος μπορείτε να δείτε το Άρθρο που μόλις δημιουργήσατε. Ακόμα μια βασική επιλογή που αφορά την δημιουργία Άρθρων είναι οι κατηγορίες που μπορούν να δημιουργηθούν Οι κατηγορίες έχουν ως σκοπό την καλύτερη διαχείριση των άρθρων καθώς δημιουργούνται κάποια φίλτρα αναζήτηση με βάση τις κατηγορίες, άρα είναι ευκολότερη η εύρεση ενός άρθρου αν υπάρχει κατηγοριοποίηση του. Για την δημιουργία μιας νέας κατηγορίας επιλέγετε Άρθρα->Κατηγορίες. Στα αριστερά της σελίδας είναι εμφανές η δυνατότητα δημιουργίας νέας κατηγορίας και στα δεξιά οι υπάρχουσες κατηγορίες

20 Οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την δημιουργία μιας κατηγορίας είναι Όνομα, Περιγραφή και το Parent το οποίο ορίζει την ιεραρχία των κατηγοριών. Για παράδειγμα στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργήθηκε η κατηγορία Ανακοινώσεις η οποία δεν έχει Parent. Μπορούσε να είχε δημιουργηθεί μια ακόμα κατηγορία με το όνομα Ανακοινώσεις Μαΐου η οποία θα έπρεπε να έχει σαν Parent την κατηγορία Ανακοινώσεις. Αφού λοιπόν δημιουργήσετε τις κατηγορίες των άρθρων σας, πρέπει να ορίσετε στα Άρθρα που έχετε δημιουργήσει την κατηγορία την οποία ανήκουν. Όταν ολοκληρώσετε την κατηγοριοποίηση των άρθρων θα μπορείτε να πλοηγηθείτε ανάμεσα στα άρθρα ευκολότερα καθώς θα μπορείτε να φιλτράρετε τα άρθρα που έχετε δημιουργήσει με βάση τις κατηγορίες

21 Ακόμα, ένα βασικό πλεονέκτημα της κατηγορίας Άρθρων είναι η δυνατότητα δημιουργίας σελίδας στο menu με ΟΛΑ τα άρθρα που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Για παράδειγμα, έστω πως θέλετε να δημιουργήσετε μια σελίδα στο menu η οποία θα εμφανίζει όλα τα άρθα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία Ανακοινώσεις. Πηγαίνετε στο Εμφάνιση -> Menus, στις επιλογές αριστερά επιλέγετε κατηγορίες, και επιλέγετε την κατηγορία που θέλετε να εισάγετε στο menu. Αφου ολοκλήρωσετε την διαδικασία πατήστε Save Menu.

22 Αφού αποθήκευσετε τις αλλαγές σας, στο menu της σελίδας υπάρχει η επιλογή Ανακοινώσεις που μόλις δημιουργήθηκε, όπου εμφανίζονται όλα τα άρθρα που ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία. Αλλαγή Εμφάνισης Όσον αφορά την εμφάνιση της ιστοσελίδας το wordpress παρέχει κάποια έτοιμα θέματα τα οποία έχουν δημιουργήσει άλλοι χρήστες της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Υπάρχουν αρκετά τα οποία είναι ελεύθερα και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, καθώς και κάποια τα οποία είναι επί πληρωμή. Για την επιλογή του θέματος της ιστοσελίδας επιλέξτε Εμφάνιση -> Θέματα. Σας εμφανίζονται αρκετά θέματα για να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας. Στο πάνω μέρος της σελίδας υπάρχουν κάποιες επιλογές που φιλτράρουν τα αποτελέσματα, όπως η επιλογή για τα ελεύθερα ή τα νεότερα θέματα.

23 Χρήση widget Η χρήση των widgtes στον ιστότοπο προσφέρει μια επιπλέον λειτουργικότητα, προσθέτοντας αλληλεπίδραση με άλλες εφαρμογές του διαδικτύου. Για παράδειγμα υπάρχει διαθέσιμο widget μέσα από το οποίο οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να κάνουν facebook like στην αντίστοιχη σελίδα. Για να ενεργοποιήσετε ένα widget από τα διαθέσιμα επιλέξτε Εμφάνιση->Widgets μέσα από το περιβάλλον.

24 Στο αριστερό μέρος της σελίδας σας εμφανίζονται τα διαθέσιμα widget τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας. Στα δεξιό μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει το Slidebar στο οποίο εμφανίζονται όσα widget έχετε επιλέξει προς χρήση. Για να χρησιμοποιήσετε ένα widget δεν έχετε παρά να επιλέξετε και να σύρετε το widget της αρεσκείας σας πάνω στο Slidebar. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το widget Facebook like box. Αφού το επιλέξετε και το εισάγετε στο slidebar, σας δίνει την δυνατότητα να ορίσετε ένα σύνολο από επιλογές όπως τον τίτλου του συγκεκριμένου widget στην ιστοσελίδα μας, την σελίδα στο facebook που θα κάνουν Like οι επισκέπτες, το μέγεθος που θα καταλαμβάνει το συγκεκριμένο widget στην ιστοσελίδα σας και ένα σύνολο από άλλες επιλογές που αφορούν την εμφάνιση του widget εντός της ιστοσελίδας σας.

25 Αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές πατάτε Αποθήκευση και το widget έχει εισαχθεί στην ιστοσελίδα σας. H θέση που εμφανίζονται τα widgets προκύπτει από το θέμα το οποίο έχετε επιλέξει και ενδεχομένως να αλλάξει σε περίπτωση που αλλάξετε θέμα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Open Discovery Space. ODS Portal Manual

Open Discovery Space. ODS Portal Manual ODS Portal Manual Project Acronym: ODS Project Title: Open Discovery Space: A socially powered and multilingual open learning infrastructure to boost the adoption of elearning resources ODS Portal Manual

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας Υπηρεσία Ανάρτησης και διαχείρισης Γραπτών Εργασιών Οδηγίες χρήσης για τους φοιτητές ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 11 Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού για την δημιουργία Ψηφιακών Βιβλιοθηκών «Greenstone» Για το μάθημα Πληροφοριακά Συστήματα Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

Πολυγλωσσικό περιεχόμενο στο Wordpress

Πολυγλωσσικό περιεχόμενο στο Wordpress Πολυγλωσσικό περιεχόμενο στο Wordpress Εγκατάσταση Μετάφραση σελίδας Μεταφράζοντας Κατηγορίες Μεταφράζοντας Μενού Επιλογέας Γλώσσας Localization Υπάρχουν αρκετά plugins τα οποία μπορούν να μας παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS»

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS» Digital Academy Σεμινάριο Τηλεκπαίδευσης με Θέμα: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS» Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...2 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ JOOMLA...7 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 7

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook Πώς μπορούμε να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα μας μέσα από τις οθόνες του Facebook Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login Screen...

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις ηµιουργία Παρουσίασης ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Παρουσιάσεις Περιεχόµενα 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας εφαρµογής παρουσιά- σεων. ηµιουργία και µορφοποίηση παρουσίασης. 2. Αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... 4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 7 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα.... 8 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets Android Guide Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το νο1 λειτουργικό για smartphones και tablets Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για smartphones και tablets Ρυθμίστε σωστά την Android συσκευή σας Έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Πτυχιακή εργασία ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α.Μ: 1923

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Πτυχιακή εργασία ΒΟΥΤΣΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α.Μ: 1923 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. Πτυχιακή εργασία Τίτλος: Δημιουργία ηλεκτρονικoύ καταστήματος για την πώληση κρητικών προϊόντων όπως τα βιολογικά φρούτα, οι σπιτικές

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΠΥΡΙ ΩΝ Χ. ΠΑΠΑ ΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Θ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων Οδηγός χρήσης εφαρμογής καταχώρησης παραστατικών Σελίδα 1 από 15 Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων 1. Εγγραφή στην εφαρμογή Για την εγγραφή σας στη εφαρμογή παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο

Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο Διαδικτυακή πύλη για τη Διασύνδεση και την Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες, σε ΤΠΕ Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη Microsoft Visual C# 2005 Express Edition...19. Τι είναι το.νετ;... 20 Τι είναι η C#;... 22

Εισαγωγή στη Microsoft Visual C# 2005 Express Edition...19. Τι είναι το.νετ;... 20 Τι είναι η C#;... 22 Περιεχ μενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στη Microsoft Visual C# 2005 Express Edition...19 Τι είναι το.νετ;... 20 Τι είναι η C#;... 22 Είναι η C# αντικειμενοστρεφής γλώσσα προγραμματισμού;... 23 Τι είναι η Visual

Διαβάστε περισσότερα

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή EL Η Άμεση Ευρώπη είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Ιστοσελίδας

Δημιουργία Ιστοσελίδας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δημιουργία Ιστοσελίδας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Αργύρης Τζικόπουλος Υπεύθυνος διαμόρφωσης επιστημονικών

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.Ι

Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.Ι Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.I. Παραδοτέο: Εγχειρίδιο Εφαρμογής Πίνακας Περιεχομένων Είσοδος στο Πληροφοριακό σύστηµα και ήλωση Στοιχείων... 4 Υποβολή Αίτησης Μετεγγραφής...

Διαβάστε περισσότερα