α) Ένα αρχείο που περιέχει το σύνολο των απαιτούμενων δεδομένων του υπό έκδοση στοιχείου (a.txt).

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "α) Ένα αρχείο που περιέχει το σύνολο των απαιτούμενων δεδομένων του υπό έκδοση στοιχείου (a.txt)."

Transcript

1

2 Ο τρόπος εκτύπωσης έκδοσης των στοιχείων γενικά δεν αλλάζει και είναι δυνατόν να εξακολουθεί να γίνεται με την ήδη υπάρχουσα υποδομή και τον εκτυπωτικό μηχανισμό του εκδότη. ΒΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ DRIVER (ALGODRIVER WEB UPDATE) Μετά την καταχώρηση και την διαμόρφωση των προς εκτύπωση δεδομένων στον Η/Υ και την ενεργοποίηση της διαδικασίας έκδοσης εκτύπωσης του στοιχείου o driver δημιουργεί και αποθηκεύει τα εξής αρχεία στον υπολογιστή α) Ένα αρχείο που περιέχει το σύνολο των απαιτούμενων δεδομένων του υπό έκδοση στοιχείου (a.txt). β) Την ΠΑΗΨΣ του αρχείου a.txt στο (αρχείο b.txt). γ) Ένα αρχείο (e.txt) το οποίο δημιουργείτε πριν από την εκτύπωση του παραστατικού και περιέχει το σύνολο των απαιτούμενων δεδομένων για την αποστολή μεταβίβαση στην ΓΓΠΣ. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται για κάθε εκδιδόμενο στοιχείο από τον εκδότη. Στο τέλος της ημέρας, δημιουργείτε από την ΕΑΦΔΣΣ, ένα ξεχωριστό αρχείο (c.txt) που είναι μια νέα γενική ημερήσια ΠΑΗΨΣ όλων των επιμέρους ΠΑΗΨΣ. Αμέσως μετά, ο driver επεξεργάζεται τις ΠΑΗΨΣ των αρχείων e.txt της ημέρας και την ΠΑΗΨΣ που φυλάσσεται στο αρχείο d.txt του προηγούμενου Ζ, υπολογίζοντας μια νέα ΠΑΗΨΣ, την οποία αποθηκεύει σε ειδικό αρχείο με όνομα d.txt. Mετά την έκδοση του Δελτίου Ημερήσιας Αναφοράς «Ζ», o driver αναλαμβάνει την ηλεκτρονική αποστολή / διαβίβαση ενός αρχείου ημέρας s.txt που περιέχει ως εγγραφές τα δεδομένα των e.txt καθώς και τα δεδομένα του d.txt σε βάση δεδομένων της Γ.Γ.Π.Σ.. Yποχρέωση διαφύλαξης των αποθηκευμένων Ηλεκτρονικών Αρχείων. Τα εν λόγω δημιουργούμενα αρχεία, (του κειμένου των απαιτούμενων δεδομένων κάθε εκδιδομένου στοιχείου, της ΠΑΗΨΣ Συμβολοσειράς Σήμανσης, που αντιστοιχεί σ αυτό, καθώς και τα ηλεκτρονικά αρχεία με τις γενικές ΠΑΗΨΣ κάθε ημέρας, καθώς και τα αρχεία e.txt, d.txt, s.txt), με αποκλειστική ευθύνη του κατόχου της ΕΑΦΔΣΣ και υπόχρεου στη φύλαξη στοιχείων, φυλάσσονται για όσο χρονικό διάστημα ορίζουν οι φορολογικές διατάξεις του άρθρου 21 του Κ.Β.Σ. (6 χρόνια), παραμένουν δε, άμεσα προσπελάσιμα και αναγνώσιμα σε οποιαδήποτε απαίτηση των φορολογικών αρχών και παρέχεται κάθε διευκόλυνση και εφόδιο (μέσα, αναγκαίος εξοπλισμός κλπ), για την μεταφορά τους σε άλλο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή και την διενέργεια σχετικών εκτυπώσεων και ελέγχων επαλήθευσης. Οποιαδήποτε απώλεια η αλλοίωση του αρχείου αυτού, επισύρει τις προβλεπόμενες από τις σχετικές διατάξεις κυρώσεις (άρθρο 30 Κ.Β.Σ. και άρθρο 5 του ν. 2523/1997).

3 Οδηγίες Εγκατάστασης Algodriver WebUpdate. Κατεβάζουμε από το στο section downloads >Algobox το setup της εγκατάστασης. Εκτελούμε το Algodriver Setup.msi όπως φαίνεται στην διπλανή οθόνη. Ακολουθούν οι παρακάτω οθόνες κατά την διάρκεια εγκατάστασης: Πατάμε Run Next

4 Next Next Περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η αντιγραφή των αρχείων

5 Πατάμε ΟΚ Πατάμε το εικονίδιο του υπολογιστή ή το κουμπί change directory για να δώσουμε άλλη διαδρομή εγκατάστασης. Πατάμε Continue Περιμένουμε Πατάμε Ο.Κ.

6 Πατάμε Install Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η αντιγραφή των αρχείων Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα εμφανιστεί το τελικό παράθυρο όπου πατάμε Close.

7 Παραμετροποίηση Algodriver WebUpdate. Όταν ξεκινήσουμε τον driver για πρώτη φορά, ένα παράθυρο προειδοποίησης εμφανίζεται για να μας προειδοποιήσει ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί η τήρηση αρχείων για την ενημέρωση της ΓΓΠΣ. Στην συνέχεια ελέγχονται τα αρχεία και οι ΠΑΗΨΣ της τρέχουσας ημέρας. Επίσης γίνεται έλεγχος των 3 τελευταίων Ζ. Αν δεν βρεθούν στον υπολογιστή, ανακτώνται από την ΕΑΦΔΣΣ. Πατάμε ΟΚ για αποθήκευση.

8 Περιβάλλον οδηγού. Το κυρίως περιβάλλον του οδηγού είναι το παρακάτω Μενού επιλογών Σ αυτό το πεδίο φαίνεται αν ο μηχανισμός είναι online και επικοινωνεί με τον οδηγό. Το πεδίο μας ενημερώνει σε ποια κατάσταση είναι ο Algodriver. (Έναρξη ή παύση εκτυπώσεων). Στην έναρξη εμφανίζεται το παράθυρο αναμονή για εκτυπώσεις και ο driver ανιχνεύει αρχεία. Στην παύση εκτυπώσεων ο driver δεν δίνει σημάνσεις. Εδώ φαίνεται η λίστα των ημερησίων παραστατικών καθώς και το αρχείο Ζ αν έχει δημιουργηθεί Για να δούμε τα αποθηκευμένα φορολογικά αρχεία στην διπλανή λίστα, με τον browser του οδηγού μπορούμε να πάμε στον αριθμό Ζ που μας ενδιαφέρει. Μενού Λειτουργίες Σε αυτό το μενού μπορούμε να επιλέξουμε Σήμανση Δελτίων (βλ. παρακάτω) Ενημέρωση Web Server (μη αυτόματη αποστολή αποθηκευμένων αρχείων στην ΓΓΠΣ Ισοζύγια (βλ. παρακάτω) Επαναφόρτωση υπογραφών : (επαναυπογραφή παραστατικών μετά από βλάβη του μηχανισμού. ΠΡΟΣΟΧΗ μετά από reset, η επαναφόρτωση και το πρώτο Ζ θα πρέπει να γίνονται μόνο στον Η/Υ του μηχανισμού ΕΑΦΔΣΣ. Έλεγχοι (βλ. παρακάτω) Δημιουργία Αντιγράφων Ασφαλείας : Με αυτή την επιλογή δημιουργείται μη αυτόματο backup των φορολογικών αρχείων.

9 Μενού Σήμανση Δελτίων > Σήμανση Επιλέγοντας την Έναρξη Σήμανσης δελτίων ο οδηγός ανιχνεύει αν έχει εκδοθεί αρχείο παραστατικών από την εμπορική εφαρμογή και το σημαίνει. Αν για κάποιο λόγο θέλουμε να ακυρώσουμε την διαδικασία σήμανσης πριν αυτή τελειώσει, επιλέγουμε Έξοδος από ανοικτό δελτίο Επιλέγοντ ας το Τέλος Σήμανσης δελτίων ο οδηγός απενεργοποιείται και δεν δίνει σήμανση ακόμα και αν υπάρχει αρχείο παραστατικών. Μενού Σήμανση Δελτίων > Επανέκδοση παραστατικών Στην περίπτωση προβλήματος του εκτυπωτή, επιλέγοντας Επανεκτύπωση Κακέκτυπου παραστατικού επανεκτυπώνεται το τελευταίο υπογεγραμμένο παραστατικό.

10 Μενού Σήμανση Δελτίων > Δοκιμαστική λειτουργία Επιλέγοντας δοκιμαστική λειτουργία και σήμανση > έναρξη σήμανσης δελτίων μπορούμε να κάνουμε δοκιμές με παραστατικά για λόγους ορθής εγκατάστασης. Έτσι είναι δυνατή η εποπτεία στοιχείων που εξάγονται από το αρχείο παραστατικών. Μενού Σήμανση Δελτίων > Ισοζύγια Με τις επιλογες Ισοζύγιο Χ (Όλες οι υπογραφές της ημέρας) επανεκτυπώνονται στον μηχανισμό όλες οι ημερήσιες ΠΑΗΨΣ ενώ με το Ισοζύγιο Χ (Επιλογή υπογραφών ημέρας) τυπώνονται μόνο οι επιλεγμένες Με το ισοζύγιο Ζ εκδίδεται ημερήσιο Ζ Με την ανάγνωση Φ.Μ. εκδίδονται προηγούμενα Ζ με κριτήριο ημερομηνίας ή αύξοντα αριθμού

11 Μενού Σήμανση Δελτίων > Ισοζύγια > Εγγραφές παραστατικών Με τις εγγραφές παραστατικών μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες όσον αφορά τα αποθηκευμένα παραστατικά. Π.χ. συγκεντρωτικά ποσά βάσει ημερομηνίας, αριθμών Ζ, ειδών παραστατικού ή ώρας. Με το φίλτρο θέτουμε κριτήρια στην αναζήτηση για να συγκεκριμενοποιήσουμε την εύρεση αποτελεσμάτων. Αν έχουμε ενεργοποιημένη την δοκιμαστική λειτουργία τα ποσά αποθηκεύονται στο εικονικό 0 Ζ και σβήνονται από την βάση μετά το τέλος των δοκιμών.τέλος μπορούμε να εκτυπώσουμε την αναφορά σε εκτυπωτή ή σε αρχείο με τα αντίστοιχα πλήκτρα. Μενού Έλεγχοι Στον έλεγχο ΕΑΦΔΣΣ μπορούμε να δοκιμάσουμε την επικοινωνία με τον συνδεδεμένο μηχανισμό. Στον έλεγχο ΠΑΗΨΣ γίνεται διαστάυρωση αποθηκευμένων υπογραφών σε Η/Υ και ΕΑΦΔΣΣ καθώς και ανάκτησητων τελευταίων Ζ από τον μηχανισμό.

12 Στις εγγραφές λεκτικών παραστατικών μπορούμε να αντιστοιχίσουμε λεκτικό περιγραφής παραστατικού ή κωδικό παραστατικού με το αντίστοιχο επίσημο της λίστας της ΓΓΠΣ. π.χ. έχουμε τύπο παραστατικού ΔΑΠ το οποίο αντιστοιχίζεται με το παραστατικό της ΓΓΠΣ με κωδικό 158 (ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ). Η φόρμα καταχώρισης ενεργοποιείται και αυτόματα αν δεν αναγνωριστεί το λεκτικό κατά την διάρκεια της εκτύπωσης. Μενού Προγραμματισμός Στο μενού αυτό γίνονται οι ρυθμίσεις και οι παραμετροποιήσεις του οδηγού και της ΕΑΦΔΣΣ. Μενού Παράμετροι (βλ. παρακάτω) Διαχείριση & παράμετροι Παραστατικών (Βλ. παρακάτω) Διαχείριση ΕΑΦΔΣΣ (βλ. παρακάτω)

13 Μενού Προγραμματισμός >Παράμετροι >Παράμετροι επικοινωνίας & αρχείων Στην πόρτα επικοινωνίας μπορούμε να βάλουμε τα εξής : Com1 Com2 Comx για σειριακή σύνδεση USB1, USB2 USBx για USB σύνδεση Π.χ για δικτυακή σύνδεση Αν ενεργοποιηθεί δεν παίρνουμε μηνύματα λαθών Αποθήκευση ρυθμίσεων Έξοδος χωρίς αποθήκευση Εισάγουμε το κείμενο που θα εμφανίζεται στον τίτλο του παραθύρου αναμονή για εκτυπώσεις Ορίζουμε που θα δρομολογηθεί η εκτύπωση Βλ. Πίνακα 1 Αν έχουμε αρχείο με πολλά παραστατικά εισάγουμε το λεκτικό διαχωρισμού αυτών Λεκτικό ασφαλείας παραστατικού Ενεργοποίηση λειτουργίας αντιγράφων Διαδρομή αποθήκευσης φορολογικών αρχείων Βάζοντας 15 και 18 αντίστοιχα συμπιέζεται η υπογραφή για dotmatrix εκτυπωτές Επιλέγουμε το πλήθος γραμμών υπογραφής Πίνακας 1 Lpt1, lpt2 lptx για παράλληλο εκτυπωτή com1,com2 comx για σειριακό εκτυπωτή \\ \printer για δικτυακό εκτυπωτή C:\out.txt για έξοδο σε αρχείο win, win:gdi για προεπιλεγμένο εκτυπωτή windows WinpPrinterA, WinpPrinterA:gdi για εκτυπωτή με όνομα PrinterA (:gdi μετατροπή ελληνικών σε 1253) Πίνακας 2 Καταχώρηση εντολών εκτυπωτή ώστε να μην λαμβάνονται υπόψη στην παραγωγή σήμανσης Επιλέγουμε font εκτυπωτή αν η πόρτα εκτύπωσης έχει όνομα εκτυπωτή βλ. Πίνακα 2 Αρχείο προς ανίχνευση & σήμανση Κωδικοσελίδα αρχείου παραστατικών Αν παρουσιαστεί σφάλμα ο οδηγός δεν υπογράφει το αρχείο. Επιλέγοντας ο οδηγός μπαίνει αυτόματα σε σήμανση δελτίων όταν ξεκινά Διαδρομή backup των φορολογικών αρχείων Ενεργοποίηση backup κατά to Z & προαιρετική διαγραφή αρχείων μετά την ολοκλήρωση

14 Μενού Προγραμματισμός > Παράμετροι > Παράμετροι ΙΙ & επικοινωνία ΓΓΠΣ Αποθήκευση Έξοδος χωρίς αποθήκευση Ενεργοποίηση αποστολής παραστατικού με (Ηλεκτρονική τιμολόγηση) Λεκτικό που αν υπάρχει στο παραστατικό θα ενεργοποιεί την αποστολή Θέμα & Μήνυμα αποστελλόμενου Ενεργοποιούμε την τήρηση αρχείων για να αποστέλλονται στην ΓΓΠΣ Αυτόματη αποστολή αρχείων με την έκδοση Ζ Web Διεύθυνση server ΓΓΠΣ για την αποστολή φορολογικών αρχείων. Πατάμε για να εισάγουμε το κλειδί του εκδότη, το οποίο μας έχει δώσει η ΓΓΠΣ. Μενού Προγραμματισμός > Παράμετροι > Παράμετροι Ειδικές Στον κωδικό διαχειριστή χρήστη εισάγουμε τον επιθυμητό κωδικό για να προστατεύσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του οδηγού από ανεπιθύμητες διακοπές της. (Χρήστες πατάνε το κλείσιμο της εφαρμογής και η διαδικασία της σήμανσης δεν λειτουργεί). Η εφαρμογή πλέον θα κλείνει μόνο μετά την ορθή εισαγωγή του κωδικου του διαχειριστή. Η διαφορά του διαχειριστή είναι ότι μπορεί επιπλέον να εισέλθει στο διπλάνό μενού. Μπορούμε : να αφαιρέσουμε το κουμπί του τερματισμού ή και ελαχιστοποίησης στο παράθυρο του οδηγού, να αφαιρέσουμε το κουμπί του τερματισμού ή και ελαχιστοποίησης στο παράθυρο της κατάστασης Να εκτελούμε τον οδηγό ή την κατάστασή του πάντα στο προσκήνιο. Να εμφανίζουμε τον οδηγό πάντα στην θέση στην οποία έκλεισε ή σε συγκεκριμένες συντεταγμένες στην οθόνη. Τέλος μπορούμε με ειδικο utility να σχεδιάσουμε το παράθυρο της αναμονής εκτυπώσεων Αποθηκεύουμε με την δισκέττα ή βγαίνουμε με το βέλος.

15 Μενού Προγραμματισμός > Διαχείριση & Παράμετροι Παραστατικών Για να εισάγουμε νέα εγγραφή στην διαχείριση των παραστατικών θα πρέπει να πατήσουμε το εικονίδιο του σημειωματαρίου. Αν θέλουμε ο οδηγός να μας τυπώνει πέραν του πρωτοτύπου και αντίγραφα θα πρέπει μέσα στην φόρμα της εμπορικής εφαρμογής μας να εισάγουμε λεκτικό τίτλου παραστατικού (π.χ. copy.) Στον αριθμό αντιγράφων εισάγουμε το πλήθος των αντιτυπων που θέλουμε και στα λεκτικά αντικατάστασης ταις περιγραφές τους. Αποθηκεύουμε ύστερα με το πάτημα του εικονιδίου δισκέττας ή βγαίνουμε χωρίς αποθήκευση με το πλήκτρο βέλος. Μενού Προγραμματισμός > Διαχείριση ΕΑΦΔΣΣ > Λεκτικό ΕΑΦΔΣΣ Η επιλογή Λεκτικό ΕΑΦΔΣΣ όπως φαίνεται στην εικόνα μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε τα στοιχεία που θα εμφανίζονται στο επάνω μέρος της απόδειξης ή του ισοζυγίου (κλισέ). π.χ. ICS ΕΑΦΔΣΣ στην πρώτη γραμμή με διπλό ύψος και πλάτος επίσης το τι θα εμφανίζεται στις γραμμές από 1 5 και τις επιλογές του Μέγεθος Χαρακτήρων με 4 επιλογές: 1 = κανονικό μέγεθος (max 32 χαρακτήρες) 2 = Διπλό Ύψος (max 32 χαρακτήρες) 3 = Διπλό Πλάτος (max 16 χαρακτήρες) 4 = Διπλό Ύψος & Πλάτος (max 16 χαρακτήρες) Καταχωρούμε τις επιλογές μας πατώντας το εικονίδιο της δισκέτας. Αν δεν θέλουμε να αποθηκεύσουμε πατάμε το πλήκτρο της εξόδου. Πατάμε ΟΚ

16 Πατάμε ΟΚ Πατάμε ΟΚ Οι αλλαγές καταχωρήθηκαν επιτυχώς και μπορούμε να εκδώσουμε ΠΑΗΨΣ με το νέο λεκτικό επωνυμίας Μενού Προγραμματισμός > Διαχείριση ΕΑΦΔΣΣ > Ρολόι ΕΑΦΔΣΣ Στην επιλογή ρολόι ΕΑΦΔΣΣ μας εμφανίζει το διπλανό παράθυρο. Επιλέγοντας την ετικέτα Συνεχής Ενημέρωση μπορούμε να βλέπουμε στην οθόνη ΕΑΦΔΣΣ την ώρα και την ημερομηνία του φορολογικού μηχανισμού την οποία δεν μπορούμε να αλλάξουμε εκτός να γίνει παρέμβαση μέσα από τον μηχανισμό, μπορούμε όμως να αλλάξουμε την ώρα του υπολογιστή μας από το μενού Η/Υ. Αποθηκεύουμε πατώντας την δισκέτα τις αλλαγές. Μενού Προγραμματισμός > Προγ/σμός Λεκτικού Προτύπωσης Παραστατικών Αν τα στοιχεία του εκδότη είναι τυπωμένα πάνω σε προτυπωμένα παραστατικά τότε αυτά συνήθως δεν παράγονται στο αρχείο παραστατικών. Γι αυτό θα πρέπει να ορίσουμε τα στοιχεία του εκδότη στο γενικό λεκτικό προτύπωσης ώστε να αποθηκεύονται κάθε φορά στο φορολογικό αρχείο.

17 Μενού Πληροφορίες Σε αυτό το μενού μπορούμε να δούμε τις παρακάτω πληροφορίες : Η έκδοση του προγράμματος Algodriver Webupdate. Ο τύπος της ΕΑΦΔΣΣ που είναι συνδεδεμένος Το firmware της ΕΑΦΔΣΣ Η έκδοση του dll Ο συγγραφέας του προγράμματος Πότε έγινε τελευταία κλήση του algodriver και με ποια Args Διαδρομή εγκατάστασης, τρέχουσα διαδρομή, πραγματική RAM, εικονική RAM, πραγματική RAM διαθέσιμη, εικονική Ram διαθέσιμη, διαθέσιμος χώρος στον δίσκο τελευταίος κωδικός αποτελέσματος κλήσης του Algodriver

18 Μεταβιβαζόμενα στοιχεία στην ΓΓΠΣ Σε κάθε παραστατικό που εκδίδεται είναι απαραίτητη και η ύπαρξη μιας γραμμής που περιέχει τα οικονομικά στοιχεία που πρέπει να διαβιβαστούν στην βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ. Αυτά έχουν περιγραφεί από την ΠΟΛ 1221 και είναι τα κάτωθι: α/α Πεδίου Περιεχόμενο Μήκος (χαρακτήρες) 1 ΑΦΜ Εκδότη 12 2 ΑΦΜ Παραλήπτη 12 3 Αριθμός Κάρτας Αποδείξεων Πελάτη * Ημερομηνία και Ώρα * Περιγραφή Παραστατικού *2 (Μεταβλητό) 6 Σειρά Θεώρησης 10 7 Αριθμός Παραστατικού 10 8 Καθαρό Ποσό Α 18:2 9 Καθαρό Ποσό Β 18:2 10 Καθαρό Ποσό Γ 18:2 11 Καθαρό Ποσό Δ 18:2 12 Καθαρό Ποσό Ε 18:2 13 ΦΠΑ Α 18:2 14 ΦΠΑ Β 18:2 15 ΦΠΑ Γ 18:2 16 ΦΠΑ Δ 18:2 17 Γενικό Σύνολο Παρ/κού 18:2 18 Κωδικός νομίσματος 1 *1 ΑΦΜ ή o αριθμό της πιστωτικής κάρτας του πελάτη αν δεν έχει κάρτα αποδείξεων. *2 Αν είναι γνωστός ο κωδικός του παραστατικού βάση της τυποποίησης των παραστατικών του taxis, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ ευθείας στο πεδίο αυτό. Διαφορετικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η περιγραφή του παραστατικού. Κατόπιν χρειάζεται να προγραμματίσουμε στον driver την αντιστοίχηση της περιγραφής του πεδίου αυτού με τον σωστό κωδικό Taxis. *4 Η μορφοποίηση της ημερομηνίας είναι : YYYYMMDDHHmm YYYY = έτος ΜΜ = Μήνας DD = Μέρα HH = Ώρα mm = Λεπτά

19 Γενικές Παρατηρήσεις. Η ανάκτηση των δεδομένων από τον driver του μηχανισμού γίνεται με την ανάγνωση μίας γραμμής από την φόρμα του παραστατικού που περιέχει τα παραπάνω πεδία με την παραπάνω σειρά. Η θέση της γραμμής αυτής μέσα στο εκτυπούμενο παραστατικό μπορεί να είναι οπουδήποτε και θα πρέπει να αρχίζει με το "[<]" και να τελειώνει με το "[>]". Ο χαρακτήρας διαχωρισμού των πεδίων είναι προγραμματιζόμενος αλλά προτείνεται ο χαρακτήρας / Τα αντίγραφα των παραστατικών (αντίγραφο για το λογιστήριο, τον οδηγό κλπ) πρέπει να έχουν: Το πεδίο αρ. 5 = 502 (Αντίτυπο) Τα πεδία αξιών =0 Τα παραστατικά που αναφέρονται σε αρνητικές πράξεις (επιστροφές, ακυρώσεις κλπ) αυτόματα ο driver αντιστρέφει τις αξίες σε αρνητικές. Δείγμα Γραμμής για λήψη Οικονομικών στοιχείων από τον Driver [<] / / / /173/A/1001/3.00/3.00/3.00/3.00/3.00/0.19/0.39 /0.69/1.08/14.35/1[>]

20 Κωδικοί παραστατικών βάση της ΠΟΛ 1221 ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣΗΜΟ ΠΟΣΩΝ 40 ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΕΛΤ.ΠΟΣ.ΠΑΡ ΠΔ186/92 και2 11ν.3052/02 απο ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΑΠΟΔ.ΑΣΦ. ΠΟΛ.176/77 56 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΑΠΟΔ.ΕΠ.ΑΣΦ. ΠΟΛ.176/77 58 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ (ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ) 60 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ (ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ) 62 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ (ΑΠΟ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΥΣ) ΤΙΜ.ΑΓ.ΑΓΡ. ΤΙΜ.ΑΓ.ΙΔΙΩΤ. ΤΙΜ.ΑΓΟΡ.ΑΡΝ. 12 ΠΑΡ 5, 6 12 ΠΑΡ 5 12 ΠΑΡ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΔΕΛ.ΕΙΣΑΓ. 10 παρ 5 ηα 0 65 ΤΙΤΛΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΙΤΛ. ΑΠΟΘ. 10 παρ. 5ηα ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣ.Κ.ΔΙΑΣΚ Κέντρων διασκέδασης κ.λ.π. ΠΟΛ.1159/ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣ.ΘΕΑΜ Θεαμάτων 139 ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΣ.Σ.ΜΕΣΩΝ Συγκοινωνιακών μέσων εκτός πλοίων 145 ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΛΟΙΩΝ ΕΙΣ.ΠΛΟΙΩΝ 13 ΠΑΡ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΣ.ΥΔΡ. ΕΓΚ. 3 ΠΑΡ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δ.Α 11 παρ Σ.Δ.Α ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ 11 παρ.3 Δ.Ε.Δ 11 παρ.4 0

21 ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ 161 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Πώληση Αγαθών) 162 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Παροχή Υπηρεσιών) 163 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Επιδοτ. Αποζημ. κ.λ.π.) Τ.Π. Τ.Π.Υ ΤΙΜ 12 παρ.3 12 παρ. 1,2 12 παρ. 1,2 12 παρ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΙΜ. 12 μικτή χρήση 168 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΚΚΑΘ 12 παρ.7,8 169 ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 173 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ 174 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 175 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Π.Τ Α.Λ.Π Α.Π.Υ Α.ΕΠΙΣΤΡ 12 παρ παρ παρ παρ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ Α.ΕΙΣ.Δ Συνδρομών εφημερίδων και περιοδικών 177 ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Δ.Κ.Τ.Λ 13α ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Α.ΑΥΤΟΠΑΡ Αρθ. 14 Π.Δ 186/ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΑΠΑΝΗΣ Α.ΔΑΠΑΝΗΣ Αρθ. 14 Π.Δ 186/ ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ 1167,1271/ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 182 ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 183 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 188 ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΤ.ΑΠΟΣΤ ΔΙ.ΣΗΜ ΑΠ.ΜΕΤΑΦ ΔΕΛ.ΠΑΡΑΓ. 16 παρ παρ παρ.9 Εστιατ.ζυθεστ.κ.λ.π. ΠΟΛ.1117/91,1238/92 0

22 190 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΛΗΣΗΣ (Αεροπ.Εισιτηρίων) Α.Π.Α.ΕΙΣ ΠΟΛ.1102/ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ (Αεροπορικών εισιτηρίων) ΕΚΚ.Α.ΕΙΣ ΠΟΛ.1102/ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΘΕΝΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Α.ΠΑΡ.ΕΙΣ Εισιτήρια Αστικών Συγκοινωνιών 193 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ (Εισιτήρια Αστικών Συγκοινωνιών) ΕΚΚ.ΕΙΣ.Α.Σ. ΠΟΛ.1233/ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ (Εφημερίδων και περιοδικών) ΕΚΚ.ΕΦ.ΠΕΡ. ΠΟΛ.1292/ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ (Μεριδίων αμοιβ. Κεφαλαίων) ΕΚΚ.Μ.Α.Κ ΠΟΛ.1319/ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΣΩΝ ΚΑΡΤΩΝ Α.ΠΑΡ.ΚΑΡΤ. Στάθμευσης δημοσίων χώρων ΠΟΛ.1104/ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ (Καρτών σταθμ. δημ. χωρ.) ΕΚΚ.Κ.ΣΤΑΘ ΠΟΛ.1104/ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΚΚ.Π.ΑΝΘ Πωλ.Ανθέων μέσω ΙΝΤΕΡΦΛΟΡΑ ΠΟΛ.1212/ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΚΚ.ΕΙΣ.ΚΑΛ Εισιτηρίων καλαθοσφ. ΕΣΑΚ ΠΟΛ.1094/ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ (ΚΤΕΛ) ΕΚΚ.ΚΤΕΛ ΠΟΛ 61/ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ (ΙΜΕ) ΕΚΚ.ΙΜΕ ΠΟΛ. 66/ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ (Ασφαλιστικών επιχειρήσεων) 212 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ (Κοινοπραξιών πλοίων) ΕΚΚ.ΑΣΦ.ΕΠ ΕΚΚ.Κ.ΠΛΟΙΩΝ 1215/ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΚΚ.Λ.Π. (Λοιπές Περιπτώσεις)

23 215 ΕΙΔΙΚΟ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ 217 ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (οχηματων) ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 218 ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩ 219 ΒΙΒΛΙΟ ΕΡΓΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 221 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 222 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Πώληση Αγαθών) ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 223 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Παροχης Υπηρεσιων) ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 224 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Αγοράς από ιδιώτη) ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 225 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Αγοράς αγροτικών προϊόντων) ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 226 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Παροχή Υπηρεσιων) ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Πώληση Αγαθών) 227 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ(Παροχή Υπηρεσιων) ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ(Πώληση Αγαθών) ΔΕΛ.ΑΠ. 228 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΙΔ.ΑΚ.ΣΤ. ΆΡΘΡΟ 23 ΠΑΡ. 5 Β.ΣΤ. Α.Π.Υ. Β.ΣΤ.ΣΚ Α.Π.Υ. Β.ΕΡΓ. Δ.Α. Τ Δ.Α. Τ.Π. Δ.Α. Τ.Π.Υ. Δ.Α. Τ(ΑΓ) Δ.Α. Τ(ΑΓ.ΑΓΡ.) Δ.Α. ΤΠ.Υ. Τ.Π. ΤΠΥ. Τ.Π Δ.Α ΕΚΚ Δ.Α. ΠΟΣΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ 0

24 229 ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 231 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 232 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 233 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ 234 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 235 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 236 ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 237 ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Παροχή Υπηρεσιων) ΔΕΛ.ΠΟΣ.ΠΑΡ Π.Τ Α.Λ.Π Δ.Α Α.Π.Υ Δ.Α Α.Π.Υ Α.Λ.Π Α.Ε.Δ Δ.Α Α.Π.ΕΠΙΣΤ Δ.Α ΠΙΣΤ.Τ Δ.Α ΦΟΡΤ Τ.Π.Υ MEION 238 ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ Β.ΑΠΟΘ ΤΙΤ.ΑΠΟΘ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤ. ΑΠΟΔ.ΜΕΤ 240 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚ. ΦΟΡΤ. άρθρο 16 παρ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Β.Ε.Α. Α.Π.Υ. Μονο για πλυντήρια

25 245 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Αγοράς Αγροτικών Προϊόντων) ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Τ(ΑΓ.ΑΓΡ.) ΕΚΚ 246 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΔ & ΗΜ.ΜΕΤΑΦ Αρθ ΜΗΤΡΩΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΗΤΡ.ΜΑΘ Α.Π.Υ. 10 παρ. 5β, 13, 19 παρ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠ.ΑΥΤΟΠΑΡ Δ.Α. 252 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΥ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ Αθεώρητο απο (ΠΟΛ 1166/2002) 253 ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΔ.ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΠΟΔ.ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩ ΔΑ ΑΛΠ ΑΠΥ 254 ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Β.ΕΠΙΣΚ.ΑΣΘ ΑΠΥ Αρθ.10 παρ.5δ & Αρθ 19παρ.4(Διαγνωστικά) 257 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΙΜΟΛ(Πώλησης) ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Α.Π.Υ Τ.Π. Δ.Α. 258 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠ.ΠΩΛ.ΕΙΣ. ΑΠΥ ΠΟΛ 1102/ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟΔ.ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ(ιατροί,οδ ον) Β.ΕΠΙΣΚ.ΑΣΘ ΑΠΥ ιατροί,οδοντίατροι

26 260 Β.ΕΡΓ ΤΙΜ ΔΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΡΓΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αρθ.10παρ.5ιζ & Αρθ.19παρ.4 & ΠΟΛ1219/ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΟΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 268 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Τ Δ.Α..Δ.ΕΓ ΑΠΥ ΔΕΛ.ΠΟΣ.ΠΑΡ /496/0015/ (Ελαιουργεία) 270 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΙΜ.ΑΓΟΡ 12 παρ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΙΜ.ΑΓ. Δ.Α. 12 παρ. 5, 11 παρ ΑΠΟΔ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕΛ ΠΟΣΟΤ ΠAΡΑΛΑΒΗΣ ΔΕΛ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Α.Π.Υ Δ.Π.Π Δ.Α ΠΟΛ 1151/ (ελαιοτριβεία) 295 ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΔΠΠ ΤΙΜ ΑΓΟΡ 298 ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΕΚΜ DVD κ.λ.π.) 299 ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ (ΕΚΜ DVD κ.λ.π.) 301 Δ.ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΠΟΔ. ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΕΚΜ DVD κλπ) 302 Δ. ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟΔ. ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΕΚΜ DVD κλπ) ΔΠΠ/Δ ΕΚΜ DVD ΠΟΛ 1063/ και ΠΟΛ 1088/ ΔΠΠ/Λ ΕΚΜ DVD ΠΟΛ 1063/ και ΠΟΛ 1088/ ΔΠοσ.Παρ ΑΠΥDVD ΠΟΛ 1063/ και ΠΟΛ 1088/ ΔΠοσ Π/δ ΑΠΥDVD ΠΟΛ 1063/ και ΠΟΛ 1088/ Δ. ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (ΕΚΜ DVD κλπ) ΔΠοσ.Παρ ΔΑ DVD ΠΟΛ 1063/ και ΠΟΛ 1088/

27 304 Δ. ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (ΕΚΜ DVD κλπ) 306 (ΕΚΜDVD) Δ.ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δ.ΠΟΣΟΤ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΠΟΔ ΠΑΡ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 307 (ΕΚΜDVD) Δ.ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δ.ΠΟΣΟΤ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΠΟΔ ΠΑΡ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΠοσ Παρ ΔΑ DVD ΔΠΠ ΔΑ ΑΠΥ DVD ΔΠΠΔ ΔΑ ΑΠΥ DVD ΠΟΛ 1063/ και ΠΟΛ 1088/ ΠΟΛ 1063/ και ΠΟΛ 1088/ ΠΟΛ 1063/ και ΠΟΛ 1088/ ΑΠΟΔ. ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Β. ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ Β. ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΠΥ Β.ΣΤΑ Β.ΕΙΣ Αρθρο 10 παρ. 5θ,5ι 310 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΔ.ΚΤΙΣΜΑΤΩ Ν ΠΟΛ 1039/ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Β.ΠΕΛ ΑΠΥ αρθρο 10 παρ. 5ε 316 ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΔΕΛΤ. ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ αρθρο 10 παρ. 5 περ ζ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ 328 ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σ.Δ.Ε. ΕΙΣIΤ.ΕΚΔΗΛ αρθρο 29 παρ.3 του Ν 3522/06 0 Ν.3870/2010 άρθρο ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ(Παροχ.Υπ ηρ.) ΤΙΜ.(Αγοράς Αγρ.Προϊόντων) ΔΕΛ. ΑΠΟΣΤ ΤΠ Τ(ΑΓ.ΑΓΡ) ΔΑ ΦΠΑ ΚΑΘ.ΑΞΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ. ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 500 ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 502 ΑΝΤΙΤΥΠΟ 0

28 ΚΑΡΑΦΥΛΛΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. Ταινάρου 10-12, Περιστέρι Τ.Κ Τηλ.κέντρο: , Fax:

52380 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

52380 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 5238 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) Πίνακας Δ. ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ 4 ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΕΛΤ.ΠΟΣ.ΠΑΡ. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ 1 παρ. 1 Π.Δ. 186/92 και 2 παρ. 11 Ν. 352/22 από

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης ΕΑΦΔΣΣ Carat Sign plus με δημιουργία e.txt αρχείων

Οδηγίες εγκατάστασης ΕΑΦΔΣΣ Carat Sign plus με δημιουργία e.txt αρχείων DIGINET - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘ.-ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. Ο.Ε. ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α, 41335, ΛΑΡΙΣΑ ΑΦΜ: 84866, ΔΟΥ Β ΛΑΡΙΣΑΣ (Γ,Β) ΤΗΛ: 241555777, ΦΑΞ: 241287392 Email: info@diginet.gr Αγαπητοί συνεργάτες,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΦΣΗ-ΠΝ8 Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ 13-12-2012 ΑΡ. ΠΡΩΤ.

ΑΔΑ: ΒΕΦΣΗ-ΠΝ8 Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ 13-12-2012 ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) Τμήμα : ΑΘΗΝΑ 13-12-2012 ΑΡ. ΠΡΩΤ. Γ - Τεχνολογιών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 52371 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3513 31 Δεκεμβρίου 2012 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΠΟΛ 1221 Αναβάθμιση λογισμικών υποστήριξης των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. Καθορισμός αποστελλομένων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες παραμετροποίησης του Samtec Plus Driver A

Οδηγίες παραμετροποίησης του Samtec Plus Driver A Οδηγίες παραμετροποίησης του Samtec Plus Driver A Μετά την εγκατάσταση του driver Samtec Plus Driver A και κατά την πρώτη εκτέλεση του βλέπουμε την παρακάτω οθόνη. Πάνω δεξιά θα βρείτε όλο το μενού χειρισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ο μηχανισμός σήμανσης (ΕΑΦΔΣΣ) «Tax Agent» συνδέεται με τις εφαρμογές Atlantis και Atlantis Entry ως μηχανισμός τύπου Β.

Ο μηχανισμός σήμανσης (ΕΑΦΔΣΣ) «Tax Agent» συνδέεται με τις εφαρμογές Atlantis και Atlantis Entry ως μηχανισμός τύπου Β. Tax Agent 1 Περιεχόμενα Γενική Περιγραφή... 3 Αρχική παραμετροποίηση... 4 Εγκατάσταση & παραμετροποίηση Tax Agent... 4 Παραμετροποίηση Tax Agent στο E.R.P.... 4 Αλλαγή στοιχείων εταιρίας... 5 Παραμετροποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Την αναβάθμιση των λογισμικών υποστήριξης των Ε βάση την Α.Υ.Ο /1474/0015 ΠΟΛ. 1135/26. ακολούθως: ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΩΝ Φ

Την αναβάθμιση των λογισμικών υποστήριξης των Ε βάση την Α.Υ.Ο /1474/0015 ΠΟΛ. 1135/26. ακολούθως: ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΩΝ Φ ΠΟΛ 1221/13-12-2012: Αναβάθμιση των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. -Καθορισμός α δεδομένων των φορολογικών στοι εφαρμογή των διατάξεων του άρθ (ΦΕΚ 58/Α723.4.2010). Ημερομηνία ανάρτησης: 13/12/2012 13:03:32 Αριθμ. ΠΟΛ 1221

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ DC SCAN4YOU Η εφαρμογή WinEra ERP σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσετε παραστατικά γρήγορα, με ασφάλεια και με αυτοματοποιημένο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ MRS ELECTRONICS COMMUNICATOR 1v1 Driver Τύπου Α / Τύπου Β Αναβάθμιση Λογισμικού Driver ΕΑΦΔΣΣ σύμφωνα με την ΠΟΛ 1221/2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ Αθήνα, 10 Οκτ. 2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το MRS COMMUNICATOR

Διαβάστε περισσότερα

SBOX-II B. Driver B version 1.01

SBOX-II B. Driver B version 1.01 SBOX-II B Driver B version 1.01 Κατάλογος περιεχομένων Eγκατάσταση...3 SETUP...3 Βασικές Λειτουργίες...3 Αλλαγή Λεκτικού ΕΑΦΔΣΣ...3 Εκτύπωση Φορολογικών Δελτίων από την ΕΑΦΔΣΣ...3 Φάκελοι αποθήκευσης αρχείων...3

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ Κ.Φ.Α.Σ. και τον ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ 4110/13 Κ Φ Α Σ (συνοπτικός πίνακας αλλαγών)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ Κ.Φ.Α.Σ. και τον ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ 4110/13 Κ Φ Α Σ (συνοπτικός πίνακας αλλαγών) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ Κ.Φ.Α.Σ. και τον ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ 4110/13 Κ Φ Α Σ (συνοπτικός πίνακας αλλαγών) Αγαπητοί πελάτες, Ο παλιός Κ.Β.Σ. καταργήθηκε και αντικαθίσταται πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης

Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης. Παρουσιάζονται οι διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης BakeMe v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του BakeMe είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος.

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > POS Manager > Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις Βασικά Εταιρία: Στην καρτέλα εταιρία συμπληρώνετε τα στοιχεία της εταιρείας σας (Επωνυμία, Φορολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Extra. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων

Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων 1 Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες παραμετροποίησης Παραστατικών. Αλλαγές Φορολογικών Στοιχειων 2013

Οδηγίες παραμετροποίησης Παραστατικών. Αλλαγές Φορολογικών Στοιχειων 2013 1 Οδηγίες παραμετροποίησης Παραστατικών. Αλλαγές Φορολογικών Στοιχειων 2013 ΠΟΛ 1221/13.12.2012 AppSoft O.E Tel 2810.332001 Fax 2810.332003 Λ.Εθνικής Αντιστάσεως 170 Ηράκλειο - Κρήτης www.appsoft.gr info@appsoft.gr

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:...

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:... Περιεχόμενα Είσοδος στην εφαρμογή... 3 Δημιουργία Εταιρίας... 5 Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας:... 6 Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία:... 6 Καρτέλα Τράπεζα:... 7 Καρτέλα λογιστική:... 9 Καρτέλα e-mail info... 9 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Νέα διαδικασία ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων

Νέα διαδικασία ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων 1 Νέα διαδικασία ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Η έκδοση 3.20.21 του ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Στο τέλος της εγκατάστασης δημιουργείται συντόμευση του driver NanoTax στο μενού Εκκίνηση.

Στο τέλος της εγκατάστασης δημιουργείται συντόμευση του driver NanoTax στο μενού Εκκίνηση. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ DRIVER ΤΥΠΟΥ A NANOTAX 1 1. Εγκατάσταση Το λογισμικό του driver Τύπου Α είναι συμβατό με Windows XP, Windows Vista, Windows7 και Windows 8 (32 και 64 bit) καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print 1 Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print από την Διεύθυνση: https://app.europeasfalistiki.gr Οι συνεργάτες παραλαμβάνουν με email τα στοιχεία σύνδεσης (login και το password)

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ρυθμίσεων ταμειακών μηχανών Sam 4s ER-230EJ, ER-420EJ, NR-300, NR-320 για την αποστολή ΓΓΠΣ

Οδηγίες ρυθμίσεων ταμειακών μηχανών Sam 4s ER-230EJ, ER-420EJ, NR-300, NR-320 για την αποστολή ΓΓΠΣ Οδηγίες ρυθμίσεων ταμειακών μηχανών Sam 4s ER-230EJ, ER-420EJ, NR-300, NR-320 για την αποστολή ΓΓΠΣ Λήψη Κλειδιού Κρυπτογράφησης AES Key Για την αποστολή των δεδομένων των αρχείων e.txt προς τον server

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Είναι πλέον διαθέσιμη μια νέα πολύ σημαντική λειτουργία η οποία σας επιτρέπει από όπου κι αν βρίσκεστε με μια απλή σύνδεση στο Internet μέσω smartphone, tablet

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισµού. Οδηγίες χρήσεως driver B

Οδηγίες χειρισµού. Οδηγίες χρήσεως driver B Οδηγίες χρήσεως driver B ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εγκατάσταση... 3 1.1 USB Σύνδεση... 5 2. Εκκίνηση Λειτουργία... 2.1 Απενεργοποίηση... 7 2.2. Προγραµµατισµός Παραµέτρων... 7 2.3. Αρχεία_a_b_c... 8 2.4 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ«Μ Μ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ«Μ Μ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ«Μ Μ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Ο Δ Ο Ν Τ Ι Α Τ Ρ Ι Κ Ή Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ί Α (ΝΠΔΔΙ Θεμιστοκλέους 38, 106 78 ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 210-38.13.380-38.03.816-33.02.343, Fax: 210-38.34.385, e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Περιεχόμενα Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Βασικό... 4 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία... 5 Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, Τ.Κ Μαρούσι Αττικής Τηλ.: Fax:

01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, Τ.Κ Μαρούσι Αττικής Τηλ.: Fax: 01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, Τ.Κ. 151 25 Μαρούσι Αττικής Τηλ.: 215.5500880 Fax: 215.5500883 E-mail: info@01solutions.gr Πίνακας Περιεχομένων 1. Εφαρμογές (w_diax01201)... 4 2. Σχέσεις Εφαρμογών

Διαβάστε περισσότερα

Data Communication A.E.

Data Communication A.E. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ RBS 101 ΝΕΤ Προϋπόθεση για να γίνει η εγκατάσταση του φορολογικού μηχανισμού RBS 101 NET είναι να χρησιμοποιηθεί ο νέος οδηγός του προγράμματος και να είστε στην τελευταία έκδοση του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) > Αρχεία Αρχεία Εισαγωγή από αρχείο ASCII Με την εργασία αυτή έχετε την δυνατότητα να εισάγετε

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ

Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ 1 Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

1 Παραστατικών Πωλήσεων

1 Παραστατικών Πωλήσεων Version 2.4.0.0 Κινήσεις 1 Παραστατικών Πωλήσεων Κινήσεις Πωλήσεις Παραστατικά Πωλήσεων Στην αναζήτηση των παραστατικών πωλήσεων πραγµατοποιήθηκε προσθήκη ενός πλήκτρου το οποίο γίνεται ενεργό µόνο για

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Τιμολόγηση 1 Ηλεκτρονική Τιμολόγηση ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 3 Αποστολή ηλεκτρονικού τιμολογίου 3 Ενσωμάτωση παραστατικών ηλεκτρονικής τιμολόγησης 3 Γενικά 3 Εργασία ενσωμάτωσης ηλεκτρονικών τιμολογίων

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

1. Τις διατάξεις του Ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222/Α'/5.10.1988) «Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών και άλλες διατάξεις» όπως ισχύουν.

1. Τις διατάξεις του Ν. 1809/1988 (ΦΕΚ 222/Α'/5.10.1988) «Καθιέρωση Φορολογικών Μηχανισμών και άλλες διατάξεις» όπως ισχύουν. ΠΟΛ.1221/13.12.2012 Αναβάθμιση λογισμικών υποστήριξης των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. - Καθορισμός αποστελλομένων αρχείων δεδομένων των φορολογικών στοιχείων στην Γ.Γ.Π.Σ. κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 του

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet.

Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet. Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet.gr 1 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ RESET Η διαδικασία RESET περιγράφεται στον παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω Internet

Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω Internet Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εξαγωγής & Υποβολής Συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print από την Διεύθυνση: https://europeasfalistiki.gr Οι συνεργάτες παραλαμβάνουν με email τα στοιχεία σύνδεσης (login και το password) με

Διαβάστε περισσότερα

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online Ρυθμίσεις Σύνδεσης Για Τον Οδηγό της Ταμειακής Εγκατάσταση του οδηγού της ταμειακής μηχανής. Από το μενού των Windows εκτελείτε

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Λογιστικής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αξιόγραφων

Διαχείριση Αξιόγραφων Διαχείριση Αξιόγραφων 1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Διαχείρισης Αξιόγραφων στην εφαρμογή extra Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών BrainStorm

Εγχειρίδιο Οδηγιών BrainStorm Εγχειρίδιο Οδηγιών BrainStorm Ψηφιακές Υπογραφές 070-ΨηφιακέςΥπογραφέςICS.doc Σελίδα 2 από 8 Λειτουργία Συστήματος Ψηφιακών Υπογραφών της ICS σε συνεργασία με την BrainStorm Εμπορική Διαχείριση Μετά το

Διαβάστε περισσότερα

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια.

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Πελάτες > Εκτυπώσεις Εκτυπώσεις Λογιστικές Καρτέλα Πελάτη Στην Καρτέλα του Πελάτη εμφανίζονται αναλυτικά,

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων

Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (ΠΟΛ.1221/1995, ΠΟΛ.1071/2002, ΠΟΛ.2859/2000)... 4 1.1. Εισαγωγή Ταξιδιωτικού «Πακέτου»... 6 1.2. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εισπράξεων. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων

Διαχείριση Εισπράξεων. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων Διαχείριση Εισπράξεων Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων Περιεχόμενα Δημιουργία είσπραξης μετρητών 3 Δημιουργία είσπραξης πιστωτικών καρτών 6 Δημιουργία είσπραξης αξιογράφου 11

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και Αποστολή Ε1

Δημιουργία και Αποστολή Ε1 Δημιουργία και Αποστολή Ε1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης, αυτόματης αποστολής εντύπου Ε1 & Υπολογισμού Εκκαθάρισης. Παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ Lexicon Software POS Dynamics ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Gonou Giota 2 58100 GIANNITSA web site: www.lexiconsoftware.gr e-mail: sales@lexiconsoftware.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση εισπράξεων

Διαχείριση εισπράξεων Διαχείριση εισπράξεων Περιεχόμενα Δημιουργία είσπραξης μετρητών... 3 Δημιουργία είσπραξης πιστωτικών καρτών... 6 Δημιουργία είσπραξης αξιογράφου... 10 Ακύρωση παραστατικού είσπραξης... 14 Αντιγραφή παραστατικού

Διαβάστε περισσότερα

εδφεφδεφεφεφεφεφεφ Page 1 of 10 (εικόνα 1)

εδφεφδεφεφεφεφεφεφ Page 1 of 10 (εικόνα 1) εδφεφδεφεφεφεφεφεφ Οδηγίες δημιουργίας ειδικών παραστατικών και ηλεκτρονικής υποβολής κινήσεων στο σύστημα Ήφαιστος, για διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης. πολ.: 1018-30/01/2008 (Προσοχή οι οδηγίες αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από τα Έσοδα Έξοδα και από την διαχείριση παγίων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΟΙΚ. ΠΟΛ.1036/22-2-13 (ΑΔΑ: ΒΕΤΩΗ-ΜΘΙ) : Εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.)

ΥΠ.ΟΙΚ. ΠΟΛ.1036/22-2-13 (ΑΔΑ: ΒΕΤΩΗ-ΜΘΙ) : Εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) ΥΠ.ΟΙΚ. ΠΟΛ.1036/22-2-13 (ΑΔΑ: ΒΕΤΩΗ-ΜΘΙ) : Εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) Με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα, σχετικά με την εφαρμογή ορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win Point of Sale ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών Μ.Υ.Φ.

PRISMA Win Point of Sale ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών Μ.Υ.Φ. 1 PRISMA Win Point of Sale ver. 3.0.3 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών Μ.Υ.Φ. Γενικά Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις και τους

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Περιεχόμενα Εγκατάσταση Joomla, JoomFish και VirtueMart... 3 Αποστολή αρχείων Joomla στο Διακομιστή (Host)... 3 Εγκατάσταση Joomla... 4 Εγκατάσταση VirtueMart... 9

Διαβάστε περισσότερα

Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win

Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win Αριθμός Έκδοσης: 7.0.1.0002 Εμπορικές εφαρμογές Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στις

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P. 1 Συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ έρχονται να αντικαταστήσουν από 1/1/2014 τις ετήσιες καταστάσεις ΚΕΠΥΟ και περιλαµβάνουν: 1. Χονδρικές πωλήσεις, που υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

SBOX-AFP. Οδηγίες Εγκατάστασης και Παραμετροποίησης Driver A version 2.04

SBOX-AFP. Οδηγίες Εγκατάστασης και Παραμετροποίησης Driver A version 2.04 SBOX-AFP Οδηγίες Εγκατάστασης και Παραμετροποίησης Driver A version 2.04 Λογισμικό υποστήριξης για ΕΑΦΔΣΣ SBOX & SBOX-II σύμφωνα με την ΠΟΛ 1221-13/12/2012 SOLIDUS FISCAL SYSTEMS Κατάλογος περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ 2.1 Παραμετροποίηση Φόρμας Καταχώρησης Η δημιουργία φορμών δεν έχει σχέση μόνο με τη μορφή της οθόνης καταχώρησης, αλλά και με το ποια παραστατικά μπορούν να μετασχηματιστούν σε παραστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ Σύμφωνα με την εφαρμογή επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ο υποκείμενος στο φόρο, μη εγκατεστημένος στο κράτος μέλος επιστροφής μπορεί να απευθύνει ηλεκτρονική αίτηση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία πληρωμής μετρητών Πεδία Παραστατικού Πληρωμής Δημιουργία πληρωμής αξιογράφων Καταχώρηση Αξιογράφου...

Δημιουργία πληρωμής μετρητών Πεδία Παραστατικού Πληρωμής Δημιουργία πληρωμής αξιογράφων Καταχώρηση Αξιογράφου... Δημιουργία πληρωμής Περιεχόμενα Δημιουργία πληρωμής μετρητών... 3 Πεδία Παραστατικού Πληρωμής... 4 Δημιουργία πληρωμής αξιογράφων... 6 Καταχώρηση Αξιογράφου... 8 Αντιγραφή παραστατικού πληρωμής... 10 Ακύρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print. Σε όλους τους συνεργάτες στέλνεται το login και το password με την υπογραφή της σύμβασης Ανοίγει η οθόνη με τις επιλογές: Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1 Σύντομες Οδηγίες Χρήσης 1/4/2014 Σελίδα 1 από 12 8 2014 Rowega Consulting Ltd. i. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Κατά την εκκίνηση της εφαρµογής, εµφανίζεται στην οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ.

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. 1 PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση ver. 6.0.2.0175 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. Γενικά Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print. Σε όλους τους συνεργάτες στέλνεται το login και το password με την υπογραφή της σύμβασης Ανοίγει η οθόνη με τις επιλογές: Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στις εφαρμογές. Ενημερώστε άμεσα την εφαρμογή σας με την τελευταία αναβάθμιση που βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

13. ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΣ

13. ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΣ 13. ΔΙΑΧΕΡΙΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΣ Από τις 15 Φεβρουαρίου 2008 ισχύει το νέο καθεστώς φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης όπως ορίζεται στις ΠΟΛ. 1012/2007 και ΠΟΛ. 1018/2008. Οι επιτηδευματίες εκμεταλλευτές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Θέρμανσης Ήφαιστος ( )

Οδηγίες Θέρμανσης Ήφαιστος ( ) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Κινήσεις > Κινήσεις Καυσίμων > Σύστημα Ήφαιστος Σύστημα Ήφαιστος Αποστολή Κινήσεων Οδηγίες Θέρμανσης Ήφαιστος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης Pylon Entry

Οδηγίες Εγκατάστασης Pylon Entry Οδηγίες Εγκατάστασης Pylon Entry Περιεχόμενα Τεχνικές Προδιαγραφές... 3 Ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές... 3 Οδηγίες Εγκατάστασης Pylon Entry... 3 Εγκατάσταση... 3 Πρώτη είσοδος στην εφαρμογή και ενεργοποίηση...

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Επιταγών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Επιταγών στην εφαρμογή Λογιστική Διαχείριση της σειράς HyperΛογιστική. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια.

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Κινήσεις > Εκτυπώσεις Κινήσεων Εκτυπώσεις Κινήσεων Λογιστικές Ημερολόγια Πελατών (Πωλήσεις-Εισπράξεις) Η εκτύπωση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710 Η επίδειξη των δυνατοτήτων του πρωτοκόλλου επικοινωνίας απαιτεί την εγκατάσταση του προγράμματος ECRFP. Για

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1.1 Πληροφορίες εγκατάστασης 5.00 Α. Όπως αναφέρεται και στις οδηγίες που συνοδεύουν την εγκατάσταση της έκδοσης 5.00, όταν έχετε multi user εγκατάσταση, θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση σε

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το WINERA ERP

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το WINERA ERP Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το WINERA ERP Α. ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η έκδοση 5.91.00 του WinEra ERP υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να υποβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Meridian είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου

Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου 1/24 SingularLogic Control 1 ιαχείριση ιακινήσεων Πετρελαίου 1.1 Γενική Περιγραφή Η υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου απευθύνεται σε πρατηριούχους

Διαβάστε περισσότερα

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 26-2-2010 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από

Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από http://www.minoiki.com.gr/shop/cms.php?id_cms=7 Σελίδα 1 Αναβάθμιση 22-04-2013 Ver 2.0.1.86 1. Αντικατάσταση λειτουργίας πλήκτρου (Num Pad) με «Νέο Πελάτη»

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιη σεις για ενσωμα τωση του ΚΦΑΣ (Ν.4093/2012) στις εφαρμογε ς Atlantis E.R.P. και xline E.R.P.

Τροποποιη σεις για ενσωμα τωση του ΚΦΑΣ (Ν.4093/2012) στις εφαρμογε ς Atlantis E.R.P. και xline E.R.P. Τροποποιη σεις για ενσωμα τωση του ΚΦΑΣ (Ν.4093/2012) στις εφαρμογε ς Atlantis E.R.P. και xline E.R.P. Οι τροποποιήσεις που έγιναν στα προγράμματά μας ισχύουν μόνο για τα serial numbers εσωτερικού και

Διαβάστε περισσότερα

EBS Version Entersoft Business Suite Entersoft CRM

EBS Version Entersoft Business Suite Entersoft CRM EBS Version 4.4.2.2 Entersoft Business Suite Entersoft CRM Νέα χαρακτηριστικά και επεκτάσεις Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή περιεχομένων έκδοσης 3 Entersoft ERP... 3 Entersoft ERP 4 Τεκμηρίωση... 4 Νέο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά. Change Reference

Γενικά. Change Reference ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ Date Change Reference 27-06-2001 Αρχικό 17-09-2001 Προσθήκες Διαχωρισμός των σεναρίων σε αγορές και πωλήσεις Μεταβλητή ADDWHERE για σενάρια μαζικών μετασχηματισμών 24-09-2001 Προσθήκες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60 Περιεχόμενα 1. Βελτίωση. Προσθήκη νέου εργαλείου για μεταφορά χκ στην επόμενη χρήση.... 2 ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ... 2

Διαβάστε περισσότερα

FPU EJ. Κατάλογος περιεχομένων

FPU EJ. Κατάλογος περιεχομένων FPU EJ Κατάλογος περιεχομένων FPU EJ...1 1. Μενού...2 2. Master Reset...3 3. Ώρα / Ημερομηνία...4 4. Τμήματα...6 5. Μηδενισμός Ζ & Μεταφορά στοιχείων...9 6. FORMAT προσωρινής μνήμης...10 7. Αλλαγή ταχύτητας...10

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών

Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών Carat Sign Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΕΑΦΔΣΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ DRIVER ΤΥΠΟΥ Α NANOTAX Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες

Διαβάστε περισσότερα

Υποστηρικτικές Εφαρμογές για την Λήψη Πρωτογενών Αρχείων που Αφορούν στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Υποστηρικτικές Εφαρμογές για την Λήψη Πρωτογενών Αρχείων που Αφορούν στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ (Ο.Π.Σ.Ε.Α.Ε.) ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015». Υποστηρικτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING Το μενού του ALPHA WEB TRADING αποτελείται από τις εξής επιλογές: Το Προφίλ μου Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας* Προσωπικές Πληροφορίες* Αλλαγή Ψευδωνύμου Αλλαγή Μυστικού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης και Αποστολής Ε5

Οδηγίες Συμπλήρωσης και Αποστολής Ε5 Οδηγίες Συμπλήρωσης και Αποστολής Ε5 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης και αυτόματης αποστολής εντύπου Ε5. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Grand Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. Σας καλοσωρίζουμε στο σύστημα Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και Αποστολής Αιτήσεων (συντομ. ΗΤΑΑ) της

Διαβάστε περισσότερα