ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ Τα ΤΟΠΣΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Τα ΤΟΠΣΑ"

Transcript

1 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», ΤΕΥΧΟΣ 2 Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», Τρία Μοναστήρια, 74100, Ρέθυμνο Κρήτης Τ F Επιμέλεια σύνταξης: Κατερίνα Λεμπιδάκη Σ αυτό το τεύχος Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02 2η Συνέντευξη Τύπου σελ. 03 Ημερίδα Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «ΤΟΠΣΑ Δήμου Ρεθύμνης: «Η προετοιμασία 100 ατόμων για ένταξη στην αγορά εργασίας. Κατάρτιση και επιμόρφωση με προοπτικές» σελ. 06 Συμβουλευτική σελ. 11 Η προετοιμασία των ανέργων σελ. 12 *Με Ctrl+κλικ στον αριθµό της σελίδας θα µεταφερθείτε απευθείας στο άρθρο που σας ενδιαφέρει

2 2 Τα ΤΟΠΣΑ Τα ΤΟΠΣΑ (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση) αποτελούν δράση του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού» », το οποίο σχεδίασε το «Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας» και διαχειρίζεται η Περιφέρεια Κρήτης. Συγκεκριµένα, υλοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρµοσµένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤΟΠΣΑ) της κατηγορίας Παρέµβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεµατικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «ιευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού» », που συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο. Αντικείµενο των ΤΟΠΣΑ είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων µε στόχο την εξασφάλιση της δηµιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσµα διάγνωσης εξειδικευµένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέµβασης. Οι πράξεις αφορούν στην προετοιµασία των ανέργων ωφελουµένων και περιλαµβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής µέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δηµιουργίας θέσεων απασχόλησης και τη διατήρηση αυτών τουλάχιστον για 3 µήνες. Οι υλοποιούµενες πράξεις έχουν ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνονται στην υποστήριξη των ωφελουµένων αλλά και των επιχειρήσεων µιας οριοθετηµένης περιοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας. ίνουν έµφαση τόσο στην εξυπηρέτηση των αναγκών της υπάρχουσας τοπικής επιχειρηµατικής κοινότητας, όσο και στη διεύρυνση αυτής µέσω της υποστήριξης και ενίσχυσης νέων επιχειρηµατιών και της ανάδειξης νέων βιώσιµων πεδίων επιχειρηµατικής δραστηριότητας.

3 3 2 η Συνέντευξη Τύπου H πρόσκληση της δεύτερης Συνέντευξης Τύπου.

4 4 H δεύτερη Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραµµα δόθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2014 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων ηµοτικού Συµβουλίου του ηµαρχείου Ρεθύµνης. Ο πρόεδρος της Α.Σ. «ΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», Γιώργης Χ. Μαρινάκης Ο κύριος Μαρινάκης, πλαισιωµένος από εκπροσώπους των Φορέων της Α.Σ., αναφέρθηκε στην απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράµµατος, µε τις ράσεις της Συµβουλευτικής και της Κατάρτισης να βρίσκονται σε εξέλιξη. Συγκεκριµένα, ανέφερε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα Προγράµµατα Κατάρτισης µε θέµα «Ανάπτυξη Επιχειρηµατικότητας στην Κοινωνική Οικονοµία» και «Κατάρτιση Στελεχών Κατ Οίκον Φροντίδας Ατόµων που Χρήζουν Βοήθειας», ενώ καθηµερινά, στο Παράρτηµα του ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης στο Πάνορµο, συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές συναντήσεις και των δύο άλλων επιµορφωτικών σεµιναρίων µε θέµα «Τυποποίηση και Επεξεργασία Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων» και «Κατάρτιση Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων», τα οποία αναµένεται να ολοκληρωθούν µέσα στον Φεβρουάριο. Παράλληλα, συµπλήρωσε ότι και οι 100 ωφελούµενοι συµµετέχουν στη ράση της Συµβουλευτικής, παρακολουθώντας ο καθένας 20 συνεδρίες από έµπειρους επιστήµονες, ειδικοτήτων Νοµικού, Ψυχολόγου, Οικονοµολόγου, Κοινωνικού Λειτουργού και Κοινωνιολόγου. Μέσω αυτής της ράσης, το επιστηµονικό προσωπικό παρέχει στους καταρτιζόµενους εξειδικευµένη επιµόρφωση σε εργασιακά θέµατα, διαπλάθοντας έτσι ικανούς και ανταγωνιστικούς εν δυνάµει εργαζόµενους, έτοιµους να διεκδικήσουν µια θέση στην αγορά εργασίας. Ο κύριος Μαρινάκης, ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή της δεύτερης ηµερίδας ενηµερωτικής εκδήλωσης, η οποία πραγµατοποιείται την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Σπίτι του Πολιτισµού (Βερνάρδου 12, Παλιά Πόλη), στο πλαίσιο της ράσης «ηµοσιότητας- Ευαισθητοποίησης» του Προγράµµατος. Τόνισε µάλιστα ότι πέρα από τους 100 επιµορφούµενους, οι οποίοι θα αποκοµίσουν επιπλέον γνώσεις µέσα από τη συνολική θεώρηση του Προγράµµατος, η εκδήλωση αυτή απευθύνεται και σε κάθε ιδιωτικό και δηµόσιο Φορέα, ο οποίος εν δυνάµει µπορεί να αναλάβει ρόλο εργοδότη των ατόµων αυτών, τα οποία εκτός από εξειδικευµένα προσόντα και επαγγελµατική κατάρτιση, χαρακτηρίζονται επίσης από ιδιαίτερη προθυµία να προσφέρουν στον τόπο τους. Υπενθυµίζεται στο σηµείο αυτό, ότι από τους 100 συµµετέχοντες του Προγράµµατος, οι 70 προορίζονται για τη δηµιουργία νέων επιχειρήσεων αιχµής Κοινωνικής Οικονοµίας και οι 30 για την τοποθέτησή τους σε θέσεις εργασίας.

5 5 Κλείνοντας, αφού ευχαρίστησε τους συµβαλλόµενους Φορείς, ο κύριος Μαρινάκης παρότρυνε την τοπική κοινωνία, και κυρίως τους εκπροσώπους όλων των επαγγελµατικών τάξεων, να περιβάλουν και να στηρίξουν έµπρακτα το Πρόγραµµα, αναδεικνύοντας στο µέγιστο τα οφέλη του. Στιγμιότυπο από τη Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Ρεθύμνης.

6 6 Ημερίδα Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «ΤΟΠΣΑ Δήμου Ρεθύμνης: «Η προετοιμασία 100 ατόμων για ένταξη στην αγορά εργασίας. Κατάρτιση και επιμόρφωση με προοπτικές» Oι προοπτικές ένταξης στην αγορά εργασίας των 100 ανέργων που συµµετέχουν στο Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση ήµου Ρεθύµνης συζητήθηκαν στη διάρκεια ενηµερωτικής εκδήλωσης που πραγµατοποιήθηκε το απόγευµα της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2014 στο Σπίτι του Πολιτισµού (Βερνάρδου 12), στην Παλιά Πόλη Ρεθύµνου. Κατά την έναρξη, απηύθυνε χαιρετισµό εκ µέρους του ηµάρχου Ρεθύµνης και Προέδρου της Α.Σ. κου Γιώργη Χ. Μαρινάκη, ο κος Γρηγόρης Τσιοµπίκας, Πρόεδρος του Νοµικού Προσώπου του ήµου και Κοινωνικής, Πολιτικής και Μουσικής Παιδείας, ο οποίος υπήρξε και Συντονιστής της εκδήλωσης. Τις εργασίες της ηµερίδας προλόγισαν επίσης ο π. Γεώργιος Γαλεράκης, εκ µέρους του Μητροπολίτη Ρεθύµνης και Αυλοποτάµου κ.κ. Ευγένιου, καθώς και εκπρόσωποι των Φορέων που απαρτίζουν την Αναπτυξιακή Σύµπραξη (Α.Σ.). Συγκεκριµένα, παρευρέθησαν ο κος Ευάγγελος Ροδινός από τον Αγροτικό Συνεταιρισµό Ρεθύµνου «Ένωση Α.Σ.Ρ.», ο Γραµµατέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κος Ανδρέας Ροδινός και ο κος Ανδρέας Κλαψινός του Σωµατείου Ιδιοκτητών Καταστηµάτων Εστίασης και Συναφών Επαγγελµάτων, ενώ την εκδήλωση τίµησαν µε την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ηµοτικού Συµβουλίου, κος Γιώργος Σκορδίλης και ο Εντεταλµένος ηµοτικός Σύµβουλος σε θέµατα Προγραµµατισµού και Ανάπτυξης, κος Ματθαίος Τσιµπισκάκης. Αρχικά, οι κυρίες Σοφία Αναγνώστου, Κοινωνιολόγος και Μαρία Καλλιγιάννη, Κοινωνική Λειτουργός από το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ, απευθυνόµενες στους παρευρισκόµενους, αναφέρθηκαν στην έννοια, τους στόχους και τα οφέλη της Επαγγελµατικής Συµβουλευτικής, υπογραµµίζοντας ότι εστιάζει στο «να καταστήσει του ωφελούµενους ικανούς να αναγνωρίσουν και να χρησιµοποιήσουν τις δυνατότητες τους, για να πάρουν αποφάσεις που συνδέονται µε τη σταδιοδροµία τους και να διευθετήσουν ζητήµατα που σχετίζονται µε αυτή». Στη συνέχεια, παρουσίασαν αναλυτικά το περιεχόµενο της ράσης «Πληροφόρηση Συµβουλευτική Υποστήριξη», δίνοντας στοιχεία για

7 7 τους άξονες της συµβουλευτικής διαδικασίας, τις ειδικότητες των συµβούλων που τη διεξάγουν και τον αριθµό των συνεδριών που έχουν ολοκληρωθεί µέχρι στιγµής στο πλαίσιο της εν λόγω ράσης. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η εισήγηση της κας Αλεξάνδρας Μαρκάκη, Κοινωνιολόγου, από το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ, η οποία µίλησε αναλυτικά για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τις δυνατότητες απασχόλησης που παρέχουν σε ανέργους. Η εισηγήτρια παρουσίασε το θέµα σφαιρικά, αναφέροντας στοιχεία για το θεσµικό πλαίσιο, το περιεχόµενο, τις κατηγορίες, καθώς και για το πεδίο δράσης, τα πλεονεκτήµατα και τους στόχους τους. Κλείνοντας, έκανε αναφορά στις σκέψεις και τις επιχειρηµατικές προτάσεις των ωφελούµενων του Προγράµµατος για ίδρυση Κοιν.Σ.Επ. στην περιοχή µας, όπως έχουν διαµορφωθεί µέχρι στιγµής. Οι εργασίες της εκδήλωσης ολοκληρώθηκαν µε την εισήγηση του κυρίου Νίκου Τσιµπισκάκη, Ανάδοχου Έρευνας στο πλαίσιο του ΤοπΣΑ µε θέµα «Μελέτη εντοπισµού «κοιτασµάτων» βιώσιµων δυνατοτήτων ίδρυσης και ανάπτυξης Kοιν.Σ.Επ. µε χρήση δηµοτικής περιουσίας», και Ιδιοκτήτη της Εταιρείας Blueberry Marketing. Ο κύριος Τσιµπισκάκης, µέσα από την εκτενή και εµπεριστατωµένη παρουσίασή του, αναφέρθηκε στην πραγµατική φύση της Κοινωνικής Οικονοµίας, δίνοντας ορισµένα παραδείγµατα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συνέχεια, παρουσίασε το πλαίσιο αξιοποίησης της δηµόσιας περιουσίας στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που προσφέρει η τοπική κοινωνία του Ρεθύµνου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εναλλακτικό µοντέλο οικονοµίας, βοηθώντας έτσι τους παρευρισκόµενους ν αντιληφθούν καλύτερα τις προοπτικές επαγγελµατικής δραστηριοποίησης προς αυτή την κατεύθυνση. Οι εργασίες της ηµερίδας έκλεισαν µε ερωτήσεις από το κοινό σχετικά µε τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και την πορεία του Προγράµµατος από δω και πέρα.

8 8 Εικόνα 1 και 2: Στιγμιότυπα από τις εργασίες της εκδήλωσης

9 9 Εικόνα 1 και 2: Στιγμιότυπα από τις εργασίες της εκδήλωσης Εικόνα 3: Η πρόσκληση της δεύτερης ενημερωτικής εκδήλωσης της Α.Σ. "ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ"

10 10 Εικόνα 4: Το πρόγραμμα της δεύτερης ενημερωτικής εκδήλωσης της Α.Σ. "ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ"

11 11 Συμβουλευτική Η ράση "Συµβουλευτική" έχει ως στόχο την προετοιµασία και τη βήµα-βήµα στήριξη των 100 ωφελουµένων του Σχεδίου για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο της δράσης, οι ωφελούµενοι θα παρακολουθήσουν 20 συνεδρίες Συµβουλευτικής. Μετά την επιλογή των 100, όλοι οι ωφελούµενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Συµβουλευτική επαγγελµατικού προσανατολισµού κατά την οποία θα εκπονηθεί το ατοµικό σχέδιο δράσης για τον καθένα. Οι ωφελούµενοι που θα προωθηθούν σε θέσεις εργασίας θα παρακολουθήσουν ακόµα Συµβουλευτική Τεχνικών ανεύρεσης εργασίας, εξειδικευµένη νοµική Συµβουλευτική για εργατική νοµοθεσία, θέµατα αµοιβών, συλλογικών συµβάσεων, συνδικαλιστικών δικαιωµάτων κ.λ.π, ενώ οι ωφελούµενοι που θα αναπτύξουν επιχειρηµατική δραστηριότητα θα παρακολουθήσουν Συµβουλευτική επιχειρηµατικότητας, εξειδικευµένη Συµβουλευτική Επιχειρηµατικότητας στην Κοινωνική Οικονοµία, Συµβουλευτική εξειδικευµένης νοµικής φορολογικής κλπ υποστήριξης. Για τους ωφελούµενους που θα αναπτύξουν επιχειρηµατική δραστηριότητα θα εκπονηθούν στο πλαίσιο της δράσης τα επιχειρηµατικά Σχέδια (business plans) των µελλοντικών τους επιχειρήσεων και θα ετοιµαστούν οι αιτήσεις υπαγωγής τους για επιδότηση. Στο πλαίσιο της δράσης "Συµβουλευτική" θα γίνει επίσης η προσέγγιση, καταγραφή και επιλογή επιχειρήσεων βάσει συγκεκριµένων κριτηρίων που θα προσλάβουν τους ωφελούµενους ανέργους. Θα υπάρξει υποστήριξη και παρακολούθηση όλων των ωφελουµένων σε εβδοµαδιαία βάση κατά τους 3 πρώτους µήνες µετά την τοποθέτηση τους σε πάσης φύσεως θέσεις απασχόλησης. Για τους εργοδότες που θα προσλάβουν ωφελούµενους, θα πραγµατοποιηθούν δύο θεµατικά εργαστήρια µε θέµα «Καταπολέµηση των διακρίσεων στην απασχόληση των δύο φύλων- ευκαιρίες και κίνητρα για την απασχόληση τους» και «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη».

12 12 Η προετοιμασία των ανέργων Σε εξέλιξη βρίσκεται η Συµβουλευτική των 100 ανέργων που θα ωφεληθούν µέσω του προγράµµατος, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ράση της «Κατάρτισης» µε την επιτυχή υλοποίηση και των τεσσάρων προγραµµάτων επιµόρφωσης. Συγκεκριµένα, οι 100 ωφελούµενοι κατανεµήθηκαν σε τµήµατα των 25 ατόµων παρακολουθώντας ένα από τα τέσσερα προγράµµατα: «Ανάπτυξη Επιχειρηµατικότητας στην Κοινωνική Οικονοµία», «Τυποποίηση και Επεξεργασία Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων», «Κατάρτιση Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων» και «Κατάρτιση Στελεχών Κατ οίκον Φροντίδας ατόµων που χρήζουν βοήθειας». Στο πλαίσιο της προετοιµασίας τους, οι άνεργοι εξοικειώνονται µε τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, µαθαίνουν πώς να συντάσσουν βιογραφικό και συνοδευτική επιστολή, αλλά και πώς να προσαρµόζονται στις ανάγκες διαφορετικών θέσεων εργασίας. Εξαιρετικά χρήσιµη είναι η αποτελεσµατική προετοιµασία τους για πιθανή συνέντευξη µε εργοδότη. Ταυτόχρονα, οι ωφελούµενοι ενηµερώνονται για τα κοινωνικά και πολιτικά τους δικαιώµατα και µαθαίνουν να τα ασκούν. Επίσης, ενηµερώνονται αναλυτικά για ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά θέµατα, για εργασιακά ζητήµατα, αλλά και θέµατα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Όσοι ενδιαφέρονται ν αναπτύξουν επιχειρηµατική δράση έχουν την ευκαιρία µέσα από εξατοµικευµένη διαδικασία να προετοιµαστούν για το επόµενο βήµα. Πιο συγκεκριµένα µαθαίνουν πώς να οργανώσουν και να διοικήσουν τη δική τους επιχείρηση, αλλά και να κινηθούν επαγγελµατικά στο ευρύτερο περιβάλλον. Έµφαση δίνεται στην προετοιµασία ωφελουµένων για την ίδρυση Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονοµίας. Γι αυτόν το λόγο οι άνεργοι ενηµερώνονται σχετικά µε το υπάρχον θεσµικό πλαίσιο και τη διαδικασία ίδρυσης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» σελ.

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» σελ. Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Δ Ι Κ Τ Υ Ο Γ Ι Α Τ Η Ν Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Δ Η Μ Ο Υ Ρ Ε Θ Υ Μ Ν Η Σ» Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Σ 2 0 1 3, Τ Ε Υ Χ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σ αυτό το τεύχος. Παρουσίαση προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ωφελουμένων των δράσεων ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ σελ.

Σ αυτό το τεύχος. Παρουσίαση προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ωφελουμένων των δράσεων ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ σελ. Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Δ Ι Κ Τ Υ Ο Γ Ι Α Τ Η Ν Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Δ Η Μ Ο Υ Ρ Ε Θ Υ Μ Ν Η Σ» Μ Α Ϊ Ο Σ 2014- Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2014, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 3 Α.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ σελ. 03

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ σελ. 03 «Α Ν Ο Ι Κ Τ Ο Ι Ο Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Ε Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Διεύθυνση: Αργυροπούλου 3-72100 Άγιος Νικόλαος Λασιθίου Τηλέφωνο:2841091110, Fax: 28410 91120 Ε-mail: anoiktoiorizontes@anlas.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Διδυμοτείχου»

Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Διδυμοτείχου» Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στο Δήμο Διδυμοτείχου» Δικαιούχος: ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δ/νση: Δημαρχείο Διδυμοτείχου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΡΑΞΗ: «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» από τη Δικαιούχο Α.Σ. «Δίκτυο για

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικό Εργαστήριο με αντικείμενο την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Θεματικό Εργαστήριο με αντικείμενο την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», ΤΕΥΧΟΣ 4 Ο Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ», Τρία Μοναστήρια, 74100, Ρέθυμνο Κρήτης http://www.topsa-rethymno.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ. από το ικαιούχο/α.σ

ΣΧΕ ΙΟ. από το ικαιούχο/α.σ ΣΧΕ ΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ Ι ΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ράσεις κοινωνικής ένταξης ευάλωτων οµάδων ήµων Αγρινίου, Θέρµου και Ξηροµέρου, περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας» από το ικαιούχο/α.σ «ίκτυο Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» Σελίδα1 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης : «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ» η οποία εντάσσεται στην

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Α εξάμηνο 2014 Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ» Οδυσσέως Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων ΤΚ 67100 Ξάνθη Τηλ.: 25410-29282, Fax: 25410-62086 Πράξη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΤΡΙΝΩΝ ΓΑΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ: ΟΡΙΣΜΟΙ 2 3 ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ 3 ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 6 ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ 6 ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Καραολή & Δημητρίου 20, ΤΚ 55131 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Τηλ-Φαξ: 2310 410121 E-mail: info@gnossi-ngo.org Θεσσαλονίκη, 22/05/2013 Ανακοίνωση για τη σύναψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ σελ. 02. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ σελ. 04

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ σελ. 02. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ σελ. 04 Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Ι Α Κ Η Σ Υ Μ Π Ρ Α Ξ Η «Α Ν Ο Ι Κ Τ Ο Ι Ο Ρ Ι Ζ Ο Ν Τ Ε Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 5, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 3 Διεύθυνση: Αργυροπούλου 3-72100 Άγιος Νικόλαος Λασιθίου Τηλέφωνο:2841091110, Fax:

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Οκτώβριος 2013 (Τεύχος 3 ο ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής»

Διαβάστε περισσότερα

4.1. Συντονισμός και Διαχείριση της Πράξης. 5.1. Κατάρτιση Ωφελουμένων. 6.1. Σύσταση και λειτουργία πόλου υποστήριξης & πληροφόρησης

4.1. Συντονισμός και Διαχείριση της Πράξης. 5.1. Κατάρτιση Ωφελουμένων. 6.1. Σύσταση και λειτουργία πόλου υποστήριξης & πληροφόρησης ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΡΧΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Αθηναίων ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ 2 Παρουσίαση της Πράξης Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Δράση 2.3. : Ανάπτυξη συνεργασιών (δικτύωση) εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις ΤοπΣΑ

Εργασία Δράση 2.3. : Ανάπτυξη συνεργασιών (δικτύωση) εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις ΤοπΣΑ Δήμος Αλεξανδρούπολης Λ. Δημοκρατίας 306 68100 Αλεξανδρούπολη Αλεξανδρούπολη, Σεπτέμβριος 2014 ΠΡΑΞΗ «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία,

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Σεπτέμβριος 2014 (Τεύχος 1 ο ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Κιθαιρώνεια Πρωτοβουλία απασχόλησης & επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπα Υλοποίησης Επιµέρους ράσεων

Έντυπα Υλοποίησης Επιµέρους ράσεων Υπόδειγµα 3: Έντυπα Υλοποίησης Επιµέρους ράσεων ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ ΣΣΥΜΒΟΥΛΕΥ ΤΤ ΙΚΗ Ι Τίτλος - Περιγραφή Σχέδιο Ολοκληρωµένης Βοιωτικό ίκτυο Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Περαία, 9/07/2014 Αρ. Πρωτ.: 20171 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την ανάθεση υπηρεσιών: «Δικτύωση Τοπικών Επιχειρήσεων» και «Πληροφόρηση Εργοδοτών σε Θέματα ΕΚΕ» του Δήμου Θερμαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Φυλής ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο

Διαβάστε περισσότερα

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα έναρξης της Πράξης:

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα έναρξης της Πράξης: Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα έναρξης της Πράξης: «Κοινωνική καινοτομία ένταξης ευπαθών ομάδων στο Νομό Κυκλάδων» 8 Δεκεμβρίου 2014 Μουσείο «Ιάκωβος

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα διάγνωσης επιχειρηματικών προβλημάτων των γυναικών που ωφελήθηκαν από τη συμβουλευτική διαδικασία στη ΝΕΛΕ Λάρισας

Έρευνα διάγνωσης επιχειρηματικών προβλημάτων των γυναικών που ωφελήθηκαν από τη συμβουλευτική διαδικασία στη ΝΕΛΕ Λάρισας ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Έρευνα διάγνωσης επιχειρηματικών προβλημάτων των γυναικών που ωφελήθηκαν από τη συμβουλευτική διαδικασία στη ΝΕΛΕ Λάρισας Συντονισμός: ΝΕΛΕ Λάρισας Επιστημονική Επιμέλεια: Λάρισα 2006

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΤΡΙΝΩΝ ΓΑΙΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΤΡΙΝΩΝ ΓΑΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΤΡΙΝΩΝ ΓΑΙΑ 2o Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2014 Καλώς ήρθατε! Διανύοντας το δεύτερο εξάμηνο ζωής της, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (ΑΣ) «ΛΕΤΡΙΝΩΝ ΓΑΙΑ» θα ήθελε να σας καλωσορίσει στο δεύτερο newsletter

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Απρίλιος 2008 Διανέμεται δωρεάν

Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Απρίλιος 2008 Διανέμεται δωρεάν Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Απρίλιος 2008 Διανέμεται δωρεάν Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Αθήνα Θεσσαλονίκη Καλαμάτα Μυτιλήνη Πάρος Διεύθυνση Κεντρικής Δομής Αθηνών: Χ. Μούσκου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΉΛΙΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΉΛΙΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ BIΟ-ΉΛΙΣ ΉΛΙΣ Δεύτερο Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος 2014 Αγαπητές φίλες & φίλοι, Με χαρά σας καλωσορίζουμε στο δεύτερο ενημερωτικό δελτίο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Bio-Ήλις.

Διαβάστε περισσότερα

Τελική Έκθεση Αξιολόγησης Ευρημάτων της Έρευνας Πεδίου για τις «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»

Τελική Έκθεση Αξιολόγησης Ευρημάτων της Έρευνας Πεδίου για τις «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» Τελική Έκθεση Αξιολόγησης Ευρημάτων της Έρευνας Πεδίου για τις «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης : «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Δράση 2.3. : Ανάπτυξη συνεργασιών (δικτύωση) εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις ΤοπΣΑ

Εργασία Δράση 2.3. : Ανάπτυξη συνεργασιών (δικτύωση) εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με άλλες Αναπτυξιακές Συμπράξεις ΤοπΣΑ Δήμος Αλεξανδρούπολης Λ. Δημοκρατίας 306 68100 Αλεξανδρούπολη Αλεξανδρούπολη, Σεπτέμβριος 2014 ΠΡΑΞΗ «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων ΤΕΙ/ΑΕΙ στην καινοτομία,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012 ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012 ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Περιεχόμενα Παρουσίασης Παρουσίαση του Έργου Κατάρτιση

Διαβάστε περισσότερα