ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΑΠΑΧΟΛΗΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΩΝ & ΤΝΣΕΛΕΣΩΝ ΔΗΜΟΙΩΝ ΚΕ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΑΠΑΧΟΛΗΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΩΝ & ΤΝΣΕΛΕΣΩΝ ΔΗΜΟΙΩΝ ΚΕ"

Transcript

1 Διεφκυνςθ Επιμόρφωςθσ και Πιςτοποίθςθσ Επιμόρφωςθ Εκπαιδευτικϊν για τθν Αξιοποίθςθ και Εφαρμογι των Ψθφιακϊν Σεχνολογιϊν ςτθ Διδακτικι Πράξθ Εγχειρίδιο Χριςθσ MIS Επιμορφωτζσ & υντελεςτζσ προγραμμάτων επιμόρφωςθσ [Επιμορφωτζσ - υντονιςτζσ & Σεχνικοί Τπεφκυνοι Δθμόςιων ΚΕ] (Επιμόρφωςθ Β επιπζδου Σ.Π.Ε.) Εγχειρίδιο Χριςθσ Πλθροφοριακοφ υςτιματοσ (MIS) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΑΠΑΧΟΛΗΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΩΝ & ΤΝΣΕΛΕΣΩΝ ΔΗΜΟΙΩΝ ΚΕ Πάτρα, Νοζμβριοσ 2017

2 Περιεχόμενα 1. Διζαγωγή Δίζοδος και διατείριζη ζηοιτείων ζσνεργάηη Δίζοδος ζηο Πληροθοριακό Σύζηημα ηοσ Έργοσ Γιατείριζη ζηοιτείων ζσνεργάηη Γιατείριζη Προζωπικών Σηοιτείων Γιατείριζη σπηρεζιακών ζηοιτείων Λοιπά ζηοιτεία Γιατείριζη δικαιολογηηικών ζσνεργάηη ανά θάζη Φάζη Α: Δνέργειες προεηοιμαζίας για ηην σπογραθή ζσμβάζεων Φάζη Β: Γιαδικαζία σπογραθής ζσμβάζεων Φάζη Γ: Γιαδικαζία εκκαθάριζης αμοιβών Έλεγτοι δικαιολογηηικών... 18

3 1. Ειςαγωγι Η Πράξθ με τίτλο «ΕΠΙΜΟΡΦΩΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΗ ΔΙΔΑΚΣΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΤ Σ.Π.Ε.)» περιλαμβάνει μεταξφ άλλων τθ χριςθ ολοκλθρωμζνου πλθροφοριακοφ ςυςτιματοσ μζςω του οποίου πραγματοποιοφνται όλεσ οι προβλεπόμενεσ λειτουργίεσ για τον προγραμματιςμό, τθν οργάνωςθ και τθ υλοποίθςθ δράςεων επιμόρφωςθσ. Μια ςθμαντικι πρόβλεψθ ςε αυτό το πλθροφοριακό ςφςτθμα αποβλζπει ςτθν πλιρθ εξυπθρζτθςθ των υποχρεϊςεων των επιμορφωτϊν και των ςυντελεςτϊν δθμοςίων ΚΕ που απαςχολοφνται ςτισ δράςεισ επιμόρφωςθσ. Οι διαδικαςίεσ που αφοροφν ςτθν διαχείριςθ του οικονομικοφ αντικειμζνου διενεργοφνται παράλλθλα με τισ διαδικαςίεσ που αφοροφν ςτον προγραμματιςμό και τθ διενζργεια του φυςικοφ αντικειμζνου, δθλαδι των προγραμμάτων επιμόρφωςθσ, και διακρίνονται ςε τρεισ επιμζρουσ φάςεισ, όπωσ περιγράφονται ςτθ ςυνζχεια. Η διάκεςθ και ςυλλογι των αναγκαίων παραςτατικϊν και δικαιολογθτικϊν πραγματοποιείται μζςω του υποςυςτιματοσ οικονομοτεχνικισ διαχείριςθσ, με προςωπικοφσ λογαριαςμοφσ πρόςβαςθσ, που διατίκενται ςε κάκε επιμορφωτι / ςυντελεςτι (ςυντονιςτι και τεχνικό υπεφκυνο) προγράμματοσ επιμόρφωςθσ. Σο ςφςτθμα αυτό καλφπτει το ςφνολο των διαδικαςιϊν προετοιμαςίασ, υπογραφισ και απολογιςμοφ των ςυμβάςεων που κα ςυνάψουν με το ΙΣΤΕ οι ςυνεργάτεσ (επιμορφωτζσ / ςυντελεςτζσ δθμόςιων ΚΕ) προκειμζνου να αμειφκοφν για τθ ςυμμετοχι τουσ. Ειδικότερα ςτο κείμενο οδθγιϊν που ακολουκεί περιγράφονται: Οι τρεισ φάςεισ διαχείριςθσ του οικονομικοφ αντικειμζνου των προγραμμάτων επιμόρφωςθσ για τουσ ςυνεργάτεσ επιμορφωτζσ και ςυντελεςτζσ δθμόςιων ΚΕ Σα ςτοιχεία και τα δικαιολογθτικά που απαιτοφνται ςε κάκε φάςθ Η διαςφνδεςθ των φάςεων διαχείριςθσ του οικονομικοφ αντικειμζνου ςε ςχζςθ με τθ ροι του φυςικοφ αντικειμζνου Επιςθμαίνεται ότι οι ςυνεργάτεσ, εκτόσ από δθμόςιοι εκπαιδευτικοί, μπορεί να είναι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, μζλθ ΔΕΠ ι ςυνταξιοφχοι. ε αυτζσ τισ κατθγορίεσ ςυνεργατϊν τα απαιτοφμενα δικαιολογθτικά δφναται να διαφοροποιοφνται, όπωσ περιγράφεται ςτθ ςυνζχεια. υνοπτικά οι φάςεισ που αφοροφν ςε μια ςυγκεκριμζνθ περίοδο επιμόρφωςθσ και επαναλαμβάνονται ομοίωσ για κάκε νζα περίοδο ζχουν ωσ εξισ: Φάςθ Α (εφόςον ζχει προηγηθεί η δήλωςη των αναλυτικϊν προγραμμάτων επιμόρφωςησ, περιλαμβανομζνων των επιμορφωτϊν και των ςυντελεςτϊν που θα απαςχοληθοφν ςε αυτά) Ο ςυνεργάτθσ ζχει πρόςβαςθ ςτθ Φόρμα Απογραφισ με τα προςωπικά του ςτοιχεία, και Αιτείται και προςκομίηει, εφόςον εκδοκεί, άδεια άςκθςθσ ιδιωτικοφ ζργου από το αρμόδιο Τπθρεςιακό Όργανο 1. 1 Πλθν των περιπτϊςεων που αφοροφν τελζχθ Εκπαίδευςθσ, κατά τισ οποίεσ λαμβάνεται μζριμνα ζκδοςθσ άδειασ από το ΤΠΕΘ

4 Φάςθ Β (πριν την ζναρξη τησ περιόδου επιμόρφωςησ) Ο ςυνεργάτθσ υπογράφει Τπεφκυνθ Διλωςθ (ι αντίςτοιχο ζγγραφο που απαιτείται με βάςθ τθν ιδιότθτά του) και φμβαςθ όπου περιγράφονται αναλυτικά οι όροι τθσ απαςχόλθςισ του. Φάςθ Γ (μετά την ολοκλήρωςη των προγραμμάτων επιμόρφωςησ) Ο ςυνεργάτθσ προςκομίηει Διλωςθ / Βεβαίωςθ από τθν οικεία Τπθρεςία όπου επιβεβαιϊνεται θ διλωςθ τθσ αμοιβισ του από τθν Πράξθ ςτθν αρμόδια Διεφκυνςθ Εκπαίδευςθσ ςτθν περίπτωςθ των δθμοςίων υπαλλιλων, ι αντίςτοιχο ζγγραφο που απαιτείται με βάςθ τθν ιδιότθτά του. Επιςθμαίνεται ότι όλα τα ζγγραφα κα διακινοφνται ψθφιακά μζςω του υποςυςτιματοσ οικονομοτεχνικισ διαχείριςθσ ϊςτε να επιταχφνονται οι ςχετικζσ διαδικαςίεσ. Κακϊσ κάποια ζγγραφα απαιτοφν τθν υπογραφι του δικαιοφχου (πχ. ςυμβάςεισ, υπεφκυνεσ δθλϊςεισ, ζντυπα τεκμθρίωςθσ - δικαιολογθτικά για τθν πλθρωμι αμοιβϊν), οι ςυνεργάτεσ κα πρζπει να υπογράφουν ιδιοχείρωσ και, αφοφ δθμιουργιςουν ευκρινζσ ψθφιακό αντίγραφο, να το αναρτοφν ςτο πλθροφοριακό ςφςτθμα. Επιςθμαίνεται ότι τα πρωτότυπα ζγγραφα Τπεφκυνθσ Διλωςθσ και φμβαςθσ απαιτείται να αποςτζλλονται και ταχυδρομικά. Εφόςον απαιτθκεί θ προςκόμιςθ εγγράφων που εκδίδονται από δθμόςιεσ υπθρεςίεσ, τότε αρκεί να αναρτθκεί ςτο πλθροφοριακό ςφςτθμα ευκρινζσ ψθφιακό αντίγραφό τουσ. Οι κάτωκι λειτουργίεσ για τθν διαχείριςθ του οικονομικοφ αντικειμζνου των ςυνεργατϊν αφοροφν και όςουσ ζχουν απαςχολθκεί ςτθν προθγοφμενθ περίοδο επιμόρφωςθσ, κακϊσ και όςουσ απαςχολοφνται για πρϊτθ φορά ςτθν τρζχουςα περίοδο. Επιςθμαίνεται ότι, ειδικά για τθ Φάςθ Α, οι ςυνεργάτεσ που ζχουν απαςχολθκεί ξανά μποροφν να επικαιροποιιςουν τα προςωπικά και υπθρεςιακά τουσ ςτοιχεία, εφόςον απαιτείται.

5 2. Είςοδοσ και διαχείριςθ ςτοιχείων ςυνεργάτθ 2.1. Είςοδοσ ςτο Πλθροφοριακό φςτθμα του Ζργου Ο ςυνεργάτθσ ζχει πρόςβαςθ ςτο πλθροφοριακό ςφςτθμα ( από το μενοφ «Είςοδοσ». το ςθμείο αυτό ειςάγει τουσ προςωπικοφσ κωδικοφσ (Όνομα χριςτθ Κωδικό) που του διζκεςε το ΙΣΤΕ. ε περίπτωςθ που ο ςυνεργάτθσ χρειάηεται ανάκτθςθ των προςωπικϊν του κωδικϊν, μπορεί να ειςάγει τον Α.Μ. εκπαιδευτικοφ (εφόςον διακζτει) ι τον ΑΦΜ του και του αποςτζλλονται εκ νζου τα ςτοιχεία ςτθν προςωπικι του θλεκτρονικι διεφκυνςθ. Αν θ θλεκτρονικι διεφκυνςθ του ζχει αλλάξει (ςυνικωσ πρόκειται για τθν διεφκυνςθ θλεκτρονικοφ ταχυδρομείου που δθλϊκθκε για ςυμμετοχι ςε παλαιότερεσ δράςεισ επιμόρφωςθσ ι για ςυμμετοχι ςε δράςεισ πιςτοποίθςθσ Α Επιπζδου ΣΠΕ) τότε κα πρζπει να ενθμερϊςει με αίτθμά του τθν υπθρεςία υποςτιριξθσ του ζργου, μζςω τθσ διεφκυνςθσ (μενοφ ΤΠΟΣΗΡΙΚΣΙΚΕ ΔΟΜΕ-> Help Desk) ςυμπλθρϊνοντασ τθ ςχετικι φόρμα.

6 2.2. Διαχείριςθ ςτοιχείων ςυνεργάτθ Μετά τθν είςοδο του ςυνεργάτθ ςτο πλθροφοριακό ςφςτθμα, εμφανίηεται θ αρχικι οκόνθ: Η ειςαγωγι και διαχείριςθ των ςτοιχείων του ςυνεργάτθ πραγματοποιείται από το μενοφ «Διαχείριςθ ςτοιχείων», ςυμπεριλαμβανομζνων των: Προςωπικϊν ςτοιχείων Τπθρεςιακϊν ςτοιχείων Λοιπϊν ςτοιχείων Διαχείριςθ Προςωπικϊν τοιχείων Όλα τα προςωπικά ςτοιχεία και τα ςτοιχεία διεφκυνςθσ του ςυνεργάτθ είναι προςυμπλθρωμζνα, ςφμφωνα με τα ςτοιχεία που δθλϊκθκαν κατά τθν ζνταξθ του αντίςτοιχου ΚΕ ςτο Μθτρϊο. ε περίπτωςθ μεταβολισ κάποιων επιμζρουσ ςτοιχείων, ο ςυνεργάτθσ κα πρζπει να επικαιροποιιςει τα αντίςτοιχα πεδία, καταχωρίηοντασ τισ αλλαγζσ. Εάν κάποιο απαιτοφμενο πεδίο παραμζνει κενό κατά τθν καταχϊριςθ, εμφανίηεται αντίςτοιχο μινυμα λάκουσ. θμειϊνεται ότι το ονοματεπϊνυμο, το πατρϊνυμο και ο ΑΦΜ δεν μποροφν να μεταβλθκοφν.

7 Διαχείριςθ υπθρεςιακϊν ςτοιχείων Κάκε ςυνεργάτθσ κα πρζπει να ςυμπλθρϊςει / ενθμερϊςει τα ςτοιχεία τθσ τρζχουςασ κζςθσ όπου υπθρετεί, κακϊσ και κάποια επιπλζον ςτοιχεία που τον αφοροφν ωσ εκπαιδευτικό, καταχωρίηοντασ ςτο τζλοσ τισ αλλαγζσ. Εάν κάποιο απαιτοφμενο πεδίο παραμζνει κενό κατά τθν καταχϊριςθ, εμφανίηεται αντίςτοιχο μινυμα λάκουσ. υγκεκριμζνα ςτθν περίπτωςθ ςυντονιςτϊν και τεχνικϊν υπεφκυνων δθμόςιων ΚΕ, τα ηθτοφμενα υπθρεςιακά ςτοιχεία είναι:

8 Για τουσ επιμορφωτζσ θ/οι ειδικότθτα/εσ και ο αντίςτοιχοσ Α.Μ. είναι πεδία προςυμπλθρωμζνα, ςφμφωνα με τα διακζςιμα ςτοιχεία από τα προθγοφμενα ζργα επιμόρφωςθσ, και δεν μποροφν να μεταβλθκοφν. ε περίπτωςθ μεταβολισ των ςτοιχείων οργανικισ και τρζχουςασ κζςθσ όπου υπθρετεί, κακϊσ και των λοιπϊν ςτοιχείων που τον αφοροφν ωσ εκπαιδευτικό, ο επιμορφωτισ οφείλει να επικαιροποιιςει τα αντίςτοιχα πεδία, καταχωρίηοντασ ςτο τζλοσ τισ αλλαγζσ.

9 Ιδιαίτερθ προςοχι απαιτεί θ ενότθτα «Λοιπά Τπθρεςιακά τοιχεία», ςτθν οποία ο ςυνεργάτθσ μεριμνά ϊςτε να ενθμερϊςει τα ςτοιχεία που αφοροφν τθν ιδιότθτα του τελζχουσ Εκπαίδευςθσ, εφόςον ανικει ςε αυτι τθν κατθγορία. Αντίςτοιχα, αν θ αρχικϊσ δθλωκείςα ιδιότθτα ζχει αλλάξει, κα πρζπει να ενθμερωκοφν τα αντίςτοιχα πεδία Λοιπά ςτοιχεία Όλοι οι ςυνεργάτεσ κα πρζπει να ςυμπλθρϊςουν ςτθ φόρμα αυτι οριςμζνα επιπλζον ςτοιχεία που είναι απαραίτθτα για τθν εκκακάριςθ τθσ αμοιβισ τουσ από το ζργο. Αρχικά ηθτοφνται οριςμζνα επιπρόςκετα προςωπικά ςτοιχεία και ςτθ ςυνζχεια τα ςτοιχεία που προςδιορίηουν τον τρόπο πλθρωμισ, ςφμφωνα με τα ηθτοφμενα από τισ αρμόδιεσ εκνικζσ αρχζσ και τα απαιτοφμενα για τισ ανάγκεσ υλοποίθςθσ του ζργου. Ειδικά ςτθν περίπτωςθ των επιμορφωτϊν, απαιτείται επιπλζον θ ανάρτθςθ του ανϊτερου τίτλου ςπουδϊν που κατζχουν, βάςει του οποίου κα προςδιοριςτεί θ ωριαία αμοιβι τουσ.

10 Διευκρινίςεισ: Για τθν επιβεβαίωςθ τθσ ορκότθτασ του τραπεηικοφ λογαριαςμοφ και του ΙΒΑΝ κάκε ςυνεργάτθ, με δεδομζνο ότι κα πρζπει να περιλαμβάνεται ςτουσ δικαιοφχουσ του λογαριαςμοφ, κα πρζπει να αναρτάται ςκαναριςμζνθ θ 1θ ςελίδα του βιβλιαρίου που αναγράφει τα ςτοιχεία του τραπεηικοφ λογαριαςμοφ. Επιςθμαίνεται ότι είναι επικυμθτό ο ςυνεργάτθσ να ειςάγει λογαριαςμό ςτον οποίο είναι 1 οσ ι 2 οσ δικαιοφχοσ. Το επίπεδο εκπαίδευςησ που αντιςτοιχεί ςε κάθε επιμορφωτή θα τεκμηριϊνεται με την ανάρτηςη ςκαναριςμζνου αντιγράφου του αντίςτοιχου τίτλου σπουδών, (Πτυχίο / Μεταπτυχιακό / Διδακτορικό), που επιβεβαιϊνει την δηλωθείςα κατηγορία εκπαίδευςησ. Ειδικά οι επιμορφωτζσ που ζχουν ήδη αναρτήςει αντίγραφο τίτλου ςπουδϊν και επιθυμοφν να προςκομίςουν νεότερο (ανϊτερου επιπζδου από τον υφιςτάμενο), θα πρζπει να απευθφνονται ςτην υπηρεςία υποςτήριξησ (Helpdesk). Ωσ προσ τον Σρόπο Πλθρωμισ κα επιλζγεται Σιμολόγιο Λιψθσ (ΣΛΤ) ι Σιμολόγιο Παροχισ Τπθρεςιϊν (ΣΠΤ). υνικωσ οι δθμόςιοι υπάλλθλοι πλθρϊνονται με Σιμολόγιο Λιψθσ Τπθρεςιϊν, το οποίο παραςτατικό εκδίδεται από τον φορζα που τουσ απαςχολεί. Τπάρχουν όμωσ και περιπτϊςεισ δθμοςίων υπαλλιλων οι οποίοι κεωροφνται επιτθδευματίεσ και ζχουν πραγματοποιιςει ζναρξθ δραςτθριότθτασ ςτθν οικεία εφορία, οπότε το αντίςτοιχο παραςτατικό είναι το Σιμολόγιο Παροχισ Τπθρεςιϊν. Κατά περίπτωςθ επομζνωσ οφείλει κακζνασ να επιλζξει το παραςτατικό που αντιςτοιχεί ςτθν κατάςταςι του. Σα πεδία Τόποσ Απαςχόληςησ, Δομή, Κατηγορία Συνεργάτη και Αρ./Ημ/νία Πρόςκληςησ εκδήλωςησ ενδιαφζροντοσ κα είναι προςυμπλθρωμζνα και δεν κα αλλάηουν από τουσ ςυνεργάτεσ. Για τθν προςωρινι αποκικευςθ των ςτοιχείων του ο χριςτθσ επιλζγει «Καταχϊριςθ» ςτο κάτω μζροσ τθσ φόρμασ. Αφοφ ολοκλθρωκεί θ ςυμπλιρωςθ όλων των απαραίτθτων πεδίων και ςτισ τρεισ φόρμεσ και καταχωρθκοφν τα ςτοιχεία, θ επιλογι «Οριςτικι Τποβολι» ενεργοποιείται και ο ςυνεργάτθσ μπορεί να υποβάλλει οριςτικά τα ςτοιχεία του. Μετά τθν οριςτικι υποβολι τα καταχωριςμζνα ςτοιχεία δεν μποροφν να μεταβλθκοφν. Προςοχι: Αν δεν υποβλθκοφν οριςτικά τα ςτοιχεία του ςυνεργάτθ, δεν μποροφν να ενεργοποιθκοφν οι δυνατότθτεσ που παρζχονται για τθν οικονομικι διαχείριςθ τθσ ςυνεργαςίασ του με το ΙΣΤΕ «Διόφαντοσ».

11 3. Διαχείριςθ δικαιολογθτικϊν ςυνεργάτθ ανά φάςθ Από το μενοφ «Οικονομικό Αντικείμενο» κάκε ςυνεργάτθσ διαχειρίηεται τα ζγγραφα/δικαιολογθτικά που αφοροφν ςτθν απαςχόλθςι του ςτα προγράμματα επιμόρφωςθσ. Όπωσ φαίνεται και από τθν αντίςτοιχθ οκόνθ, όλα τα δικαιολογθτικά και των τριϊν φάςεων περιλαμβάνονται ςτο ςυγκεκριμζνο μενοφ. Παρόλα αυτά κάκε χρονικι ςτιγμι εξζλιξθσ του ζργου διατίκενται μόνο τα δικαιολογθτικά τθσ δεδομζνθσ φάςθσ, επομζνωσ: Πριν τθν ζναρξθ τθσ Φάςθσ Β εμφανίηεται ςτα αντίςτοιχα ζγγραφα το μινυμα «Το ζντυπο θα είναι διαθζςιμο εφόςον αναρτηθοφν και ελεγχθοφν τα απαιτοφμενα τησ Φάςησ Α», και Πριν τθ Φάςθ Γ, δθλαδι τθ λιξθ τθσ περιόδου επιμόρφωςθσ, εμφανίηεται ςτα αντίςτοιχα ζγγραφα το μινυμα «Το ζντυπο διατίθεται μετά την εκκαθάριςη των προγραμμάτων τησ περιόδου» Φάςθ Α: Ενζργειεσ προετοιμαςίασ για τθν υπογραφι ςυμβάςεων Για τθν διεκπεραίωςθ τθσ Α Φάςθσ απαιτοφνται τα παρακάτω δικαιολογθτικά: 1) Φόρμα απογραφισ προςωπικοφ Η φόρμα αυτι αποτελεί προςυμπλθρωμζνο ζντυπο, το οποίο δθμιουργείται αυτόματα όταν υποβάλλονται οριςτικά όλα τα προςωπικά, υπθρεςιακά και λοιπά ςτοιχεία κάκε ςυνεργάτθ (βλζπε Κεφάλαιο 2). Από πλευράσ του ςυνεργάτθ δεν απαιτείται περαιτζρω ενζργεια.

12 Η οριςτικι υποβολι των ςτοιχείων τθσ Φόρμασ Απογραφισ Προςωπικοφ ενεργοποιεί τα επόμενα βιματα τθσ Φάςθσ Α. 2) 1 θ ςελίδα βιβλιαρίου τράπεηασ Ο ςυνεργάτθσ, όταν ςυμπλθρϊνει τα ςτοιχεία πλθρωμισ του (μενοφ «Διαχείριςθ ςτοιχείων Λοιπά τοιχεία»), καλείται να αναρτιςει ψθφιοποιθμζνθ τθν πρϊτθ ςελίδα του βιβλιαρίου τράπεηασ, που αντιςτοιχεί ςτο λογαριαςμό όπου επικυμεί να πιςτωκεί θ αμοιβι του. το αντίςτοιχο πεδίο των δικαιολογθτικϊν τθσ Φάςθσ Α, εφόςον πραγματοποιθκεί θ ανάρτθςθ, εμφανίηεται το ψθφιακό αντίγραφο τθσ 1 θσ ςελίδασ του βιβλιαρίου, ϊςτε να μπορεί να ελεγχκεί αν κρικεί αναγκαίο. Δεν απαιτείται περαιτζρω ενζργεια από τον ςυνεργάτθ. 3) Βεβαίωςθ απαςχόλθςθσ Για τθ ςφναψθ ςφμβαςθσ με δθμοςίουσ υπαλλιλουσ απαιτείται θ προγενζςτερθ χοριγθςθ άδειασ άςκθςθσ ιδιωτικοφ ζργου από το αντίςτοιχο υπθρεςιακό όργανο. Για το λόγο αυτό διατίκεται ςε κάκε ςυνεργάτθ, προςυμπλθρωμζνθ και υπογεγραμμζνθ εκ μζρουσ του ΙΣΤΕ, μία βεβαίωςθ απαςχόλθςθσ για προςκόμιςθ ςτο ΠΤΠΕ/ΠΤΔΕ ϊςτε να τθν υποβάλλει ο ίδιοσ μαηί με τθν αντίςτοιχθ αίτθςθ για ζκδοςθ άδειασ. Η βεβαίωςθ αυτι περιλαμβάνει τα αντίςτοιχα ςτοιχεία απαςχόλθςθσ (ρόλοσ, ςυνολικζσ ϊρεσ και μζγιςτεσ ϊρεσ απαςχόλθςθσ ανά εβδομάδα). Κάκε ςυνεργάτθσ μπορεί να εκτυπϊςει το ζγγραφο και να το χρθςιμοποιιςει κατά τθν αίτθςθ χοριγθςθσ άδειασ άςκθςθσ ιδιωτικοφ ζργου. 4) Αίτθμα για άδεια άςκθςθσ ιδιωτικοφ ζργου Για τθν ζκδοςθ άδειασ άςκθςθσ ιδιωτικοφ ζργου, απαιτείται θ διαβίβαςθ αντίςτοιχου αιτιματοσ ςτο αρμόδιο Τπθρεςιακό υμβοφλιο, μαηί με τθν προαναφερόμενθ βεβαίωςθ απαςχόλθςθσ. Για να διαςφαλίηεται ότι ο ςυνεργάτθσ ζχει κατακζςει εγκαίρωσ το αίτθμα για άδεια, καλείται να ςυμπλθρϊςει τον Αρικμό Πρωτοκόλλου και τθν θμερομθνία αποςτολισ του αιτιματοσ ςτο αντίςτοιχο πεδίο. Ακολοφκωσ, πατϊντασ «Οριςτικι Τποβολι» οριςτικοποιεί τθ ςυμπλιρωςθ των ςτοιχείων πρωτοκόλλου. 5) Άδεια άςκθςθσ ιδιωτικοφ ζργου Ο ςυνεργάτθσ, εφόςον του χορθγθκεί άδεια άςκθςθσ ιδιωτικοφ ζργου για τισ ϊρεσ απαςχόλθςθσ που περιγράφθκαν ςτθν αντίςτοιχθ βεβαίωςθ, καλείται να αναρτιςει ψθφιακά τα ζγγραφο τθσ άδειασ. Η ανάρτθςθ γίνεται πατϊντασ «Αναηιτθςθ Αρχείου» και ακολοφκωσ επιλζγεται «Οριςτικι Τποβολι» για τθν καταχϊριςθ του αρχείου τθσ άδειασ από το ςφςτθμα.

13 Ειδικά για τα τελζχθ Εκπαίδευςθσ: Όςοι ςυνεργάτεσ εκπαιδευτικοί είναι τελζχθ Εκπαίδευςθσ (π.χ. Διευκυντζσ / Τποδιευκυντζσ ςχολείων, χολικοί φμβουλοι, κλπ), δεν αιτοφνται προςωπικά τθν ζκδοςθ άδειασ άςκθςθσ ιδιωτικοφ ζργου. Αντ αυτοφ, το ΙΣΤΕ αιτείται ςε κεντρικό επίπεδο τθν ζκδοςθ αδειϊν για το ςφνολο των ςτελεχϊν εκπαίδευςθσ (που κα απαςχολθκοφν ςτισ δράςεισ επιμόρφωςθσ ανά περίοδο διεξαγωγισ) από τα αρμόδια υπθρεςιακά όργανα. Για το λόγο αυτό, ςτθ φόρμα ειςαγωγισ των δικαιολογθτικϊν τθσ Α Φάςθσ ςτο περιβάλλον των ςτελεχϊν εκπαίδευςθσ, εμφανίηεται παρατιρθςθ «Δεν απαιτείται (ςυμπλήρωςη / ανάρτηςη) για τα Στελζχη Εκπαίδευςησ» και είναι απενεργοποιθμζνεσ οι επιλογζσ για Προςωρινι Ανάρτθςθ και Οριςτικι Τποβολι. Κακϊσ το ΙΣΤΕ αιτείται και λαμβάνει απευκείασ τισ άδειεσ για τθ ςυγκεκριμζνθ κατθγορία ςυνεργατϊν, τα πεδία του αιτιματοσ και τθσ άδειασ ςυμπλθρϊνονται από τθν αρμόδια διεφκυνςθ του Οργανιςμοφ, χωρίσ εμπλοκι του ςυνεργάτθ ςε αυτι τθ φάςθ. Απαραίτθτθ προχπόκεςθ είναι βζβαια να ζχουν υποβλθκεί οριςτικά τα ςτοιχεία τθσ Φόρμασ Απογραφισ Προςωπικοφ. Λοιπζσ κατθγορίεσ (πλθν δθμοςίων υπαλλιλων): Οι παρακάτω κατθγορίεσ ςυνεργατϊν δεν προςκομίηουν άδεια άςκθςθσ ιδιωτικοφ ζργου, επομζνωσ δεν ςυμπλθρϊνουν τα πεδία του αιτιματοσ για ζκδοςθ άδειασ. Συνταξιοφχοι: Οι ςυνταξιοφχοι υποχρεοφνται να κατακζςουν Διλωςθ Απαςχόλθςθσ ςτο Γενικό Λογιςτιριο του Κράτουσ Γενικι Διεφκυνςθ υντάξεων, όπου κα ενθμερϊνουν για τθ ςυμμετοχι τουσ ςε επιμορφωτικά προγράμματα τθσ εκάςτοτε περιόδου, ωσ απαςχόλθςθ περιςταςιακι. Σο ζγγραφο τθσ διλωςθσ, αφοφ πάρει πρωτόκολλο από τθ ςυγκεκριμζνθ υπθρεςία, κα αναρτάται ςτο πλθροφοριακό ςφςτθμα αντί τθσ άδειασ. Μζλη ΔΕΠ: Σα μζλθ ΔΕΠ οφείλουν να αναρτιςουν, αντί του εγγράφου τθσ άδειασ, ζγγραφο τεκμθρίωςθσ τθσ ιδιότθτάσ τουσ (π.χ. ΦΕΚ διοριςμοφ / Βεβαίωςθ από ίδρυμα Γ/κμιασ εκπαίδευςθσ).

14 Ιδιώτες: Οι ιδιϊτεσ εκπαιδευτικοί οφείλουν να αναρτιςουν, αντί του εγγράφου τθσ άδειασ, ζγγραφο τεκμθρίωςθσ τθσ ιδιότθτάσ τουσ (π.χ. Βεβαίωςθ από ιδιωτικό ςχολείο). Για να ολοκλθρωκοφν οι ενζργειεσ προετοιμαςίασ των ςυμβάςεων απαςχόλθςθσ απαιτείται θ υλοποίθςθ όλων των προαναφερόμενων βθμάτων. θμειϊνεται ότι καμία ςφμβαςθ δεν μπορεί να υπογραφεί εάν δεν ζχει ολοκλθρωκεί θ ςυλλογι και ο ζλεγχοσ των δικαιολογθτικϊν τθσ Φάςθσ Α από τθν ομάδα ζργου του ΙΣΤΕ. Προςοχι: Όλα τα ςτοιχεία που ςυμπλθρϊνονται ι τα αρχεία που αναρτϊνται χαρακτθρίηονται από τθν κατάςταςθ που κάκε φορά βρίςκονται, και θ οποία αποτυπϊνεται ςτθ ςτιλθ με τθν ζνδειξθ «Κατάςταςθ». Για παράδειγμα, όταν αναρτάται ζνα αρχείο εμφανίηεται θ ζνδειξθ «Αναρτικθκε προςωρινά», ενϊ με τθν οριςτικι υποβολι λαμβάνει τθν κατάςταςθ «Τποβλικθκε». Σα ςτοιχεία κεωροφνται αποδεκτά μόνο όταν εμφανίηεται θ ζνδειξθ «Εγκρίκθκε». Η ζνδειξθ «Επιςτροφι για διορκϊςεισ» ςθματοδοτεί τθν ανάγκθ διορκωτικϊν ενεργειϊν, όπωσ περιγράφεται ςτο εδάφιο Φάςθ Β: Διαδικαςία υπογραφισ ςυμβάςεων Αφοφ ολοκλθρωκεί θ Φάςθ Α, τα ζγγραφα των ςυμβάςεων υπογράφονται ψθφιακά εκ μζρουσ του ΙΣΤΕ και διατίκενται ςτουσ αντιςυμβαλλόμενουσ μζςω των προςωπικϊν τουσ λογαριαςμϊν ςτο πλθροφοριακό ςφςτθμα τθσ Πράξθσ. Ακολοφκωσ οι ςυνεργάτεσ καλοφνται να αντλιςουν από το πλθροφοριακό ςφςτθμα τα ακόλουκα προςυμπλθρωμζνα ζντυπα, να τα υπογράψουν και να τα αναρτιςουν εκ νζου ςτο ςφςτθμα: 1) Τπεφκυνθ διλωςθ Σο ζντυπο διατίκεται προςυμπλθρωμζνο και μζςω αυτοφ ο ςυνεργάτθσ δθλϊνει ότι το ζργο που κα πραγματοποιιςει είναι πρόςκαιρο και ευκαιριακό, και ότι δεν είναι υπόχρεοσ ςε ΕΛΠ (Ελλθνικά Λογιςτικά Πρότυπα). Επίςθσ δθλϊνει ότι θ ςυνολικι του ετιςια αμοιβι μζςω ΣΛΤ δεν υπερβαίνει τισ Ο ςυνεργάτθσ κα πρζπει να αποκθκεφςει το ζντυπο, να το υπογράψει και να το αναρτιςει. Η ανάρτθςθ γίνεται πατϊντασ «Αναηιτθςθ Αρχείου» και ακολοφκωσ επιλζγεται «Οριςτικι Τποβολι» για τθν καταχϊριςθ του αρχείου τθσ υπεφκυνθσ διλωςθσ από το ςφςτθμα. Επιςημαίνεται ότι η δήλωςη αυτή αφορά αποκλειςτικά εκείνουσ τουσ ςυντελεςτζσ προγραμμάτων που ζχουν επιλζξει ωσ παραςτατικό πληρωμήσ το Τιμολόγιο Λήψησ Υπηρεςιϊν (ΤΛΥ).

15 Όςοι ςυνεργάτεσ είναι υπόχρεοι ςε ζκδοςθ Σιμολογίου Παροχισ Τπθρεςιϊν (ΣΠΤ) αναρτοφν ςτθ κζςθ τθσ υπεφκυνθσ διλωςθσ: α) Βεβαίωςθ ζναρξθσ εργαςιϊν ςτθν αρμόδια ΔΟΤ, και β) Βεβαίωςθ αςφάλιςθσ από τον αρμόδιο αςφαλιςτικό φορζα. 2) φμβαςθ Σο ζντυπο διατίκεται προςυμπλθρωμζνο και περιγράφει με λεπτομζρεια τουσ όρουσ τθσ ςυνεργαςίασ και τα ακριβι κακικοντα του ςυνεργάτθ ανάλογα με το ρόλο του ςτο ζργο. θμειϊνεται ότι το ζγγραφο τθσ ςφμβαςθσ κα πρζπει να ζχει υπογραφεί και αναρτθκεί πριν τθν ζναρξθ των προγραμμάτων επιμόρφωςθσ. Ο ςυνεργάτθσ κα πρζπει να το αποκθκεφςει, να το υπογράψει και να το αναρτιςει. Η ανάρτθςθ γίνεται πατϊντασ «Αναηιτθςθ Αρχείου» και ακολοφκωσ επιλζγεται «Οριςτικι Τποβολι» για τθν καταχϊριςθ του αρχείου τθσ ςφμβαςθσ από το ςφςτθμα. Αφοφ υπογραφοφν και αναρτθκοφν κατάλλθλα όλα τα ανωτζρω ζγγραφα, κακίςταται δυνατι θ ζναρξθ των προγραμμάτων επιμόρφωςθσ ςτα οποία εμπλζκεται κάκε ςυνεργάτθσ. Προςοχι: Σα ζγγραφα που αναρτϊνται ελζγχονται και εγκρίνονται όπωσ περιγράφθκε ςτθ Φάςθ Α. Σα ζγγραφα κεωροφνται αποδεκτά μόνο όταν εμφανίηεται θ ζνδειξθ «Εγκρίκθκε». Η ζνδειξθ «Επιςτροφι για διορκϊςεισ» ςθματοδοτεί τθν ανάγκθ διορκωτικϊν ενεργειϊν, όπωσ περιγράφεται ςτο εδάφιο Φάςθ Γ: Διαδικαςία εκκακάριςθσ αμοιβϊν Μετά τθ λιξθ των προγραμμάτων επιμόρφωςθσ τθσ κάκε περιόδου, πραγματοποιείται απολογιςμόσ τθσ απαςχόλθςθσ των ςυνεργατϊν. Βαςικά κριτιρια για τθν εκκακάριςθ των αμοιβϊν είναι: α) να ζχει παραδοκεί από τουσ ςυντονιςτζσ των προγραμμάτων επιμόρφωςθσ το φυςικό αντικείμενο και να ζχει ολοκλθρωκεί ο ζλεγχοσ και θ παραλαβι του από τθν αρμόδια επιτροπι (βλζπε Οδθγό Διαδικαςιϊν Επιμόρφωςθσ), β) να ζχει ολοκλθρωκεί πλιρωσ το προγραμματιςμζνο ζργο που ζπρεπε να προςφερκεί, όπωσ περιγραφόταν ςτθν υπογεγραμμζνθ ςφμβαςθ. Εάν από τον απολογιςμό προκφπτουν διαφορζσ ςτισ ϊρεσ απαςχόλθςθσ, απαιτοφνται περαιτζρω ενζργειεσ (ζλεγχοι ορκισ ςυμπλιρωςθσ παρουςιολογίων, διαμόρφωςθ και υπογραφι προςαρτθμάτων ςυμβάςεων ι υπεφκυνων δθλϊςεων παραίτθςθσ από ποςό όπου απαιτείται). Εφόςον ολοκλθρωκοφν όλεσ οι απαιτοφμενεσ ενζργειεσ ελζγχου και παραλαβισ, ηθτοφνται από τουσ ςυνεργάτεσ: 1) Διλωςθ / Βεβαίωςθ από τθν οικεία Τπθρεςία

16 Οι εκπαιδευτικοί (δθμόςιοι και ιδιωτικοί) ζχουν τθν υποχρζωςθ διλωςθσ ςτθν Διεφκυνςθ Εκπαίδευςθσ όπου ανικουν των αμοιβϊν που λαμβάνουν από εξω-διδακτικό ζργο. Σο ζντυπο εξυπθρετεί αυτό το ςκοπό, διατίκεται προςυμπλθρωμζνο, περιλαμβάνει δφο μζρθ και προςκομίηεται ςτον αρμόδιο προϊςτάμενο τθσ Τπθρεςίασ. Σο πρϊτο μζροσ επζχει κζςθ διλωςθσ προσ τθν Διεφκυνςθ Εκπαίδευςθσ, ςτο οποίο αναλφεται θ αμοιβι του από το ζργο (ακακάριςτο ποςό κρατιςεισ κακαρό ποςό). Σο μζροσ αυτό υπογράφεται από τον εκπαιδευτικό και το ζντυπο (ςτο ςφνολό του) παραδίδεται ςτον αρμόδιο προϊςτάμενο τθσ Τπθρεςίασ. Σο δεφτερο μζροσ του εντφπου αποτελεί ουςιαςτικά τθν βεβαίωςθ από τθ Διεφκυνςθ Εκπαίδευςθσ ότι ζλαβε γνϊςθ τθσ δθλωκείςασ αμοιβισ του εκπαιδευτικοφ, και περιλαμβάνει αναλυτικά τα προαναφερκζντα ποςά τθσ αμοιβισ. Σο δεφτερο μζροσ, αφοφ υπογραφεί και ςφραγιςτεί από το αρμόδιο ςτζλεχοσ τθσ Διεφκυνςθσ, ψθφιοποιείται από τον ςυντελεςτι και αναρτάται ςτο πλθροφοριακό ςφςτθμα. Η ανάρτθςθ γίνεται πατϊντασ «Αναηιτθςθ Αρχείου» και ακολοφκωσ επιλζγεται «Οριςτικι Τποβολι» για τθν καταχϊριςθ του αρχείου τθσ βεβαίωςθσ από το ςφςτθμα. Συγκεκριμζνα οι ςυνταξιοφχοι και τα μζλη ΔΕΠ, αντί τησ Βεβαίωςησ από την οικεία Υπηρεςία, ζχουν την υποχρζωςη προςκόμιςησ των κάτωθι δικαιολογητικϊν: Συνταξιοφχοι: υμπλθρϊνουν, υπογράφουν και αναρτοφν Τπεφκυνθ Διλωςθ περί ορίου αμοιβισ. Μζλη ΔΕΠ: υμπλθρϊνουν, υπογράφουν και αναρτοφν Τπεφκυνθ Διλωςθ περί ορίων αμοιβισ. Επίςθσ επιςυνάπτουν Βεβαιϊςεισ Αποδοχϊν (τθσ κφριασ απαςχόλθςισ τουσ) για τουσ μινεσ που ςυνεργάςτθκαν για τθν υλοποίθςθ προγραμμάτων επιμόρφωςθσ. [* για αμοιβζς άνω των ] 2) Φορολογικι ενθμερότθτα ε περιπτϊςεισ που θ ςυνολικι αμοιβι ενόσ ςυνεργάτθ υπερβαίνει τα για μία περίοδο επιμόρφωςθσ, απαιτείται επιπλζον θ προςκόμιςθ φορολογικισ ενθμερότθτασ. Σο αποδεικτικό κα ηθτείται μετά τθν ολοκλιρωςθ τθσ εκκακάριςθσ από πλευράσ του ΙΣΤΕ, και κα πρζπει να είναι ςε ιςχφ κατά το χρόνο εξόφλθςθσ τθσ αμοιβισ. Ο ςυνεργάτθσ κα πρζπει να εκδϊςει το ζγγραφο τθσ Φορολογικισ Ενθμερότθτασ και να το αναρτιςει. Η ανάρτθςθ γίνεται πατϊντασ «Αναηιτθςθ Αρχείου» και ακολοφκωσ επιλζγεται «Οριςτικι Τποβολι» για τθν καταχϊριςθ του αρχείου τθσ ενθμερότθτασ από το ςφςτθμα. Προςοχι: Σα ζγγραφα που αναρτϊνται ελζγχονται και εγκρίνονται όπωσ περιγράφθκε ςτισ προθγοφμενεσ φάςεισ. Σα ζγγραφα κεωροφνται αποδεκτά μόνο όταν εμφανίηεται θ ζνδειξθ

17 «Εγκρίκθκε». Η ζνδειξθ «Επιςτροφι για διορκϊςεισ» ςθματοδοτεί τθν ανάγκθ διορκωτικϊν ενεργειϊν, όπωσ περιγράφεται ςτο εδάφιο 4.

18 4. Ζλεγχοι δικαιολογθτικϊν Σο ΙΣΤΕ ελζγχει τα δικαιολογθτικά που υποβάλλονται από τουσ ςυνεργάτεσ κατά τθ διάρκεια κάκε φάςθσ και ενθμερϊνει αντιςτοίχωσ τθν κατάςταςθ των εγγράφων. Αναλυτικά, οι διαφορετικζσ καταςτάςεισ που μπορεί να πάρουν τα δικαιολογθτικά κάκε φάςθσ είναι: 1. Αναρτικθκε προςωρινά: Ο ςυνεργάτθσ ςυμπλιρωςε/επιςφναψε το δικαιολογθτικό αλλά δεν το ζχει υποβάλλει ακόμα οριςτικά. Για να προχωριςει ο ζλεγχοσ του δικαιολογθτικοφ απαιτείται θ οριςτικι υποβολι του. 2. Τποβλικθκε οριςτικά: Ο ςυνεργάτθσ υπζβαλλε οριςτικά το δικαιολογθτικό αλλά δεν ζχει ελεγχκεί ακόμα από τθν αρμόδια διεφκυνςθ του ΙΣΤΕ. 3. Προωκικθκε ςτθ διοίκθςθ: Σο δικαιολογθτικό ελζγχκθκε από τθν αρμόδια διεφκυνςθ του ΙΣΤΕ και προωκικθκε ςτθ διοίκθςθ του Οργανιςμοφ για τελικι ζγκριςθ. 4. Επιςτροφι για διορκϊςεισ: ε οποιαδιποτε από τισ προαναφερόμενεσ φάςεισ μπορεί να προκφψει λανκαςμζνθ ανάρτθςθ δικαιολογθτικοφ από το ςυνεργάτθ, που οδθγεί ςτθν απόρριψθ του ςυνόλου των δικαιολογθτικϊν τθσ ςυγκεκριμζνθσ φάςθσ. τθν περίπτωςθ αυτι: I. Αποςτζλλεται αντίςτοιχο ενθμερωτικό μινυμα ςτο προςωπικό του ςυνεργάτθ. II. Εμφανίηεται μινυμα επιςτροφισ ςτο πεδίο «Οδθγίεσ Παρατθριςεισ». III. IV. Όλα τα δικαιολογθτικά τθσ φάςθσ περνοφν ςε κατάςταςθ «Επιςτροφι για διορκϊςεισ». Ο ςυνεργάτθσ κα πρζπει να αναρτιςει/ςυμπλθρϊςει εκ νζου το δικαιολογθτικό που εμφάνιςε πρόβλθμα, και εν ςυνεχεία να υποβάλει οριςτικά όλα τα δικαιολογθτικά τθσ φάςθσ.

19 5. Εγκρίκθκε: Σο δικαιολογθτικό ελζγχκθκε από τισ Διοικθτικζσ Τπθρεςίεσ του ΙΣΤΕ και εγκρίκθκε. τθν περίπτωςθ που εμφανίηονται ωσ εγκεκριμζνα όλα τα ζγγραφα μίασ Φάςθσ, μόνο τότε κεωρείται ολοκλθρωμζνθ και επιτυχισ θ διαδικαςία υποβολισ των δικαιολογθτικϊν τθσ ςυγκεκριμζνθσ φάςθσ, οπότε ο ςυνεργάτθσ μπορεί να περάςει ςτθν επόμενθ φάςθ τθσ οικονομικισ διαχείριςθσ. 6. Προσ πλθρωμι: Η εκκακάριςθ του οικονομικοφ αντικειμζνου του ςυνεργάτθ ζχει ολοκλθρωκεί και ζχει δρομολογθκεί θ πλθρωμι του.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΠΡΟΩΠΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΜΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΠΡΟΩΠΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΜΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΩΝ Διεφκυνςθ Επιμόρφωςθσ και Πιςτοποίθςθσ Εγχειρίδιο Χριςθσ MIS Μθτρϊο Επιμορφωτϊν Επιμόρφωςθ Εκπαιδευτικϊν για τθν Αξιοποίθςθ και Εφαρμογι των Ψθφιακϊν Σεχνολογιϊν ςτθ Διδακτικι Πράξθ Εγχειρίδιο Χριςθσ Πλθροφοριακοφ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικι Υπθρεςία Ολοκλθρωμζνθσ Διαχείριςθσ Συγγραμμάτων και Λοιπϊν Βοθκθμάτων

Ηλεκτρονικι Υπθρεςία Ολοκλθρωμζνθσ Διαχείριςθσ Συγγραμμάτων και Λοιπϊν Βοθκθμάτων Ηλεκτρονικι Υπθρεςία Ολοκλθρωμζνθσ Διαχείριςθσ Συγγραμμάτων και Λοιπϊν Βοθκθμάτων ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ 1/13 2/13 Οδθγίεσ Χριςθσ Εφαρμογισ Βιβλιοκθκϊν Ιδρυμάτων 1. Είςοδοσ ςτθν Εφαρμογι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων»

Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων» Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων» Το Πλθροφοριακό Σφςτθμα τθσ δράςθσ «e-κπαιδευτείτε» ζχει ςτόχο να αυτοματοποιιςει τισ ακόλουκεσ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ ΑΠΟΚΣΗΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΑΤΣΟΣΗΣΑ

ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ ΑΠΟΚΣΗΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΑΤΣΟΣΗΣΑ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ ΑΠΟΚΣΗΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΑΤΣΟΣΗΣΑ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ελέγχου Προσφορών Αφοφ πιςτοποιθκεί ο λογαριαςμόσ που δθμιουργιςατε ςτο πρόγραμμα ωσ Πάροχοσ Προςφορϊν, κα λάβετε ζνα e-mail με

Διαβάστε περισσότερα

Σφςτημα Κεντρικήσ Υποςτήριξησ τησ Πρακτικήσ Άςκηςησ Φοιτητών ΑΕΙ

Σφςτημα Κεντρικήσ Υποςτήριξησ τησ Πρακτικήσ Άςκηςησ Φοιτητών ΑΕΙ Σφςτημα Κεντρικήσ Υποςτήριξησ τησ Πρακτικήσ Άςκηςησ Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγόσ Χρήςησ Εφαρμογήσ Φορζων Υποδοχήσ Πρακτικήσ Άςκηςησ Αφοφ πιςτοποιθκεί ο λογαριαςμόσ που δθμιουργιςατε ςτο πρόγραμμα «Άτλασ» ωσ Φορζασ

Διαβάστε περισσότερα

digi-lodge Κείμενα Οδθγιών Συμπλιρωςθσ του Αιτιματοσ Προκαταβολισ του Πλθροφοριακοφ Συςτιματοσ Οδθγίεσ ςυμπλιρωςθσ τθσ online αίτθςθσ

digi-lodge Κείμενα Οδθγιών Συμπλιρωςθσ του Αιτιματοσ Προκαταβολισ του Πλθροφοριακοφ Συςτιματοσ Οδθγίεσ ςυμπλιρωςθσ τθσ online αίτθςθσ Κείμενα Οδθγιών Συμπλιρωςθσ του Αιτιματοσ Προκαταβολισ του Πλθροφοριακοφ Συςτιματοσ Οδθγίεσ ςυμπλιρωςθσ τθσ online αίτθςθσ Σεπτζμβριοσ 2010 Περιεχόμενα 1 Στοιχεία αιτιματοσ προκαταβολισ... 3 2 Επεξεργαςία

Διαβάστε περισσότερα

Epsilon Cloud Services

Epsilon Cloud Services 1 Περίλθψθ Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ λειτουργίασ και παραμετροποίηςησ του Epsilon Cloud Services ςτην εφαρμογή extra Λογιςτική Διαχείριςη. 2 2 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ Πίνακα

Δημιουργία Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ Πίνακα Δημιουργία Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ Πίνακα 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ δημιουργίασ Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριςη Εκπαιδευτικού Υλικού (ΠΑΚΕ) Πληροφοριακό Σύςτημα (MIS)

Διαχείριςη Εκπαιδευτικού Υλικού (ΠΑΚΕ) Πληροφοριακό Σύςτημα (MIS) Διαχείριςη Εκπαιδευτικού Υλικού (ΠΑΚΕ) Πληροφοριακό Σύςτημα (MIS) Ειςαγωγή Οι λειτουργίεσ διαχείριςθσ εκπαιδευτικοφ υλικοφ των ΠΑΚΕ διατίκενται ωσ εργαλείο ςτο Πλθροφοριακό Σφςτθμα (MIS) για τθ δθμιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χριςθσ: Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων Τροφίμων

Εγχειρίδιο Χριςθσ: Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων Τροφίμων Εγχειρίδιο Χριςθσ: Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Περιεχόμενα Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων...

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριςη τησ Εκπαίδευςησ των Μελών του Συ.Συ. Κ.Ο.Δ.Α.

Διαχείριςη τησ Εκπαίδευςησ των Μελών του Συ.Συ. Κ.Ο.Δ.Α. Διαχείριςη τησ Εκπαίδευςησ των Μελών του Συ.Συ. Κ.Ο.Δ.Α. Μάθημα 11 Ενότητα 2 Εγγραφή ςτο Συ. Συ. Κ.Ο.Δ.Α και Ζκδοςη «Ετήςιασ Άδειασ για Σκοποφσ Υποβολήσ Προςφοράσ Μάρτιοσ 2015 MEC Management Engineering

Διαβάστε περισσότερα

ΤΠΟΒΟΛΗ ΑΙΣΗΗ ΑΠΟ ΟΦΕΙΛΕΣΗ Ή ΕΚΠΡΟΩΠΟ ΣΟΤ

ΤΠΟΒΟΛΗ ΑΙΣΗΗ ΑΠΟ ΟΦΕΙΛΕΣΗ Ή ΕΚΠΡΟΩΠΟ ΣΟΤ ΤΠΟΒΟΛΗ ΑΙΣΗΗ ΑΠΟ ΟΦΕΙΛΕΣΗ Ή ΕΚΠΡΟΩΠΟ ΣΟΤ 1. Ειςερχόμαςτε ςτον δικτυακό τόπο τθσ Ειδικισ Γραμματείασ Διαχείριςθσ Ιδιωτικοφ χρζουσ (www.keyd.gov.gr), επιλζγουμε ςτθν κορυφι τθσ αρχικισ ςελίδασ τθν υπερςφνδεςθ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίεσ για την πρόςβαςη των δικαιοφχων ςτο ΟΠΣΑΑ

Οδηγίεσ για την πρόςβαςη των δικαιοφχων ςτο ΟΠΣΑΑ Οδηγίεσ για την πρόςβαςη των δικαιοφχων ςτο ΟΠΣΑΑ 1. Ειςαγωγή Για κάκε Δικαιοφχο που κα πρζπει να ζχει πρόςβαςθ ςτο ΟΠΣΑΑ τθσ περιόδου 2014-2020, απαιτείται η εγγραφή του Φορζα ςτο Σφςτημα Διαχείριςησ

Διαβάστε περισσότερα

Εφδοξοσ+ Συνδεκείτε ςτθν Εφαρμογι Φοιτθτϊν και μεταβείτε ςτθ ςελίδα «Ανταλλαγι Βιβλίων (Εφδοξοσ+)».

Εφδοξοσ+ Συνδεκείτε ςτθν Εφαρμογι Φοιτθτϊν και μεταβείτε ςτθ ςελίδα «Ανταλλαγι Βιβλίων (Εφδοξοσ+)». Εφδοξοσ+ Διαθζτοντασ βιβλία μζςω του «Εφδοξοσ+» Συνδεκείτε ςτθν Εφαρμογι Φοιτθτϊν και μεταβείτε ςτθ ςελίδα «Ανταλλαγι Βιβλίων (Εφδοξοσ+)». Εμφανίηεται θ λίςτα με όλα ςασ τα βιβλία. Από εδϊ μπορείτε: -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΦΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΛΤΣΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ ΤΝΣΑΞΙΟΔΟΣΗΗ ΣΟΤ ΕΥΚΑ

ΕΓΦΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΛΤΣΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ ΤΝΣΑΞΙΟΔΟΣΗΗ ΣΟΤ ΕΥΚΑ ΕΓΦΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΛΤΣΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ ΤΝΣΑΞΙΟΔΟΣΗΗ ΣΟΤ ΕΥΚΑ Ακινα, Ιανουάριοσ 2017 1 Περιεχόμενα 1. Ειςαγωγι... 3 2. Πιςτοποίθςθ χριςτθ... 3 3. Επιλογι κατθγορίασ ςυνταξιοδοτικοφ αιτιματοσ...

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματη δημιουργία στηλών Αντιστοίχηση νέων λογαριασμών ΦΠΑ

Αυτόματη δημιουργία στηλών Αντιστοίχηση νέων λογαριασμών ΦΠΑ Αυτόματη δημιουργία στηλών Αντιστοίχηση νέων λογαριασμών ΦΠΑ 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ αυτόματησ δημιουργίασ ςτηλών και αντιςτοίχιςησ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίεσ υποβολήσ Ηλεκτρονικήσ Αίτηςησ για υμμετοχή ςτην Προςκοπική Εκπαίδευςη

Οδηγίεσ υποβολήσ Ηλεκτρονικήσ Αίτηςησ για υμμετοχή ςτην Προςκοπική Εκπαίδευςη Οδηγίεσ υποβολήσ Ηλεκτρονικήσ Αίτηςησ για υμμετοχή ςτην Προςκοπική Εκπαίδευςη Ειςαγωγή Σο παρόν κείμενο ζχει ςκοπό να εξθγιςει με απλό τρόπο, τθ χριςθ του προγράμματοσ e-εκπαίδευςθ, από τον Αρχθγό υςτιματοσ

Διαβάστε περισσότερα

digi-lodge Οδθγίεσ Συμπλιρωςθσ του Αιτιματοσ Εκταμίευςθσ του Πλθροφοριακοφ Συςτιματοσ

digi-lodge Οδθγίεσ Συμπλιρωςθσ του Αιτιματοσ Εκταμίευςθσ του Πλθροφοριακοφ Συςτιματοσ Οδθγίεσ Συμπλιρωςθσ του Αιτιματοσ Εκταμίευςθσ του Πλθροφοριακοφ Συςτιματοσ Ιοφνιοσ 2011 : οδηγίες ζσμπλήρωζης αιηήμαηος εκηαμίεσζης Περιεχόμενα 1 Στοιχεία Αιτιματοσ Εκταμίευςθσ... 3 2 Επεξεργαςία αιτιματοσ

Διαβάστε περισσότερα

ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου "Σεχνικι Προςφορά"

ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου Σεχνικι Προςφορά υντάκτθσ : Ευάγγελοσ Κρζτςιμοσ χόλιο: ΠΑΡΑΣΗΡΗΗ 1 ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου "Σεχνικι Προςφορά" Για τθν αποφυγι μεγάλου όγκου προςφοράσ και για τθ διευκόλυνςθ του ζργου τθσ επιτροπισ προτείνεται τα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Ιοφνιοσ 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 3 1.Εθνικό Τυπογραφείο... 3 1.1. Είςοδοσ... 3 1.2. Αρχική Οθόνη... 4 1.3. Διεκπεραίωςη αίτηςησ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Αυτοματοποίηςησ Κυκλώματοσ Πληρωμών ΟΛΠ μζςω e-banking VERSION <Final>

Εγχειρίδιο Χρήςησ Αυτοματοποίηςησ Κυκλώματοσ Πληρωμών ΟΛΠ μζςω e-banking VERSION <Final> Εγχειρίδιο Χρήςησ Αυτοματοποίηςησ Κυκλώματοσ Πληρωμών ΟΛΠ μζςω e-banking VERSION Document Control File Name Εγχειρίδιο Χρήςτη Ebanking ΟΛΠ V2.Doc Prepared By Σωκράτησ καλαματιανόσ (skalamatianos@eurobank.gr)

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγύεσ Εφαρμογόσ Ηλεκτρονικόσ Κοςτολόγηςησ

Οδηγύεσ Εφαρμογόσ Ηλεκτρονικόσ Κοςτολόγηςησ Οδηγύεσ Εφαρμογόσ Ηλεκτρονικόσ Κοςτολόγηςησ Η εφαρμογι κοςτολόγθςθσ δίνει ςτουσ διακζτεσ ςυγγραμμάτων τθ δυνατότθτα υποβολισ αίτθςθσ κοςτολόγθςθσ για βιβλία τα οποία ζχουν ςυμπεριλθφκεί ςε μία τουλάχιςτον

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Πάτρα, 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 4 1. Επιμελητήριο... Error! Bookmark not defined. 1.1 Διαχειριςτήσ Αιτήςεων Επιμελητηρίου...

Διαβάστε περισσότερα

Οδθγόσ για τθν αξιοποίθςθ τθσ διαςφνδεςθσ του myschool με το Εκνικό Δθμοτολόγιο

Οδθγόσ για τθν αξιοποίθςθ τθσ διαςφνδεςθσ του myschool με το Εκνικό Δθμοτολόγιο Οδθγόσ για τθν αξιοποίθςθ τθσ διαςφνδεςθσ του myschool με το Εκνικό Δθμοτολόγιο Αναπτφχκθκε ςτο πλαίςιο του ζργου «Ανάπτυξθ πλθροφοριακοφ ςυςτιματοσ ςυλλογισ και επεξεργαςίασ δεδομζνων που αφοροφν ςτθν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΙΑΓΩΓΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΝΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΕΩΝ ΣΗΝ ΙΣΟΕΛΙΔΑ ΣΗ Δ.Δ.Ε. ΘΕΠΡΩΣΙΑ

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΙΑΓΩΓΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΝΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΕΩΝ ΣΗΝ ΙΣΟΕΛΙΔΑ ΣΗ Δ.Δ.Ε. ΘΕΠΡΩΣΙΑ ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΙΑΓΩΓΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΝΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΕΩΝ ΣΗΝ ΙΣΟΕΛΙΔΑ ΣΗ Δ.Δ.Ε. ΘΕΠΡΩΣΙΑ ΕΙΑΓΩΓΗ Ο νζοσ δικτυακόσ τόποσ τθσ Δ.Δ.Ε. Θεςπρωτίασ παρζχει πλζον τθ δυνατότθτα τθσ καταχϊρθςθσ νζων, ειδιςεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ Η Ηλεκτρονικι Υπθρεςία Συμμετοχισ ςε επιμορφωτικά Ρρογράμματα απευκφνεται ςε όλουσ τουσ Δθμοςίουσ Υπαλλιλουσ για ςυμμετοχι τουσ ςτα επιμορφωτικά προγράμματα που

Διαβάστε περισσότερα

Megatron ERP Βάςη δεδομζνων Π/Φ - κατηγοριοποίηςη Databox

Megatron ERP Βάςη δεδομζνων Π/Φ - κατηγοριοποίηςη Databox Megatron ERP Βάςη δεδομζνων Π/Φ - κατηγοριοποίηςη Databox 03 05 ΙΛΤΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. αρμά Ιηαμπζλλα Βαρλάμθσ Νίκοσ Ειςαγωγι... 1 Σι είναι το Databox...... 1 Πότε ανανεϊνεται...... 1 Μπορεί να εφαρμοςτεί

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικαςία Διαχείριςθσ Στθλϊν Βιβλίου Εςόδων - Εξόδων. (v.1.0.7)

Διαδικαςία Διαχείριςθσ Στθλϊν Βιβλίου Εςόδων - Εξόδων. (v.1.0.7) Διαδικαςία Διαχείριςθσ Στθλϊν Βιβλίου Εςόδων - Εξόδων (v.1.0.7) 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δθμιουργικθκε για να βοθκιςει τθν κατανόθςθ τθσ διαδικαςίασ διαχείριςθσ ςτθλών βιβλίου Εςόδων - Εξόδων.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Περιφέρειες)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Περιφέρειες) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Περιφέρειες) Ιούνιοσ 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 3 1. Περιφζρεια... 3 1.1 Διαχειριςτήσ Αιτήςεων Περιφζρειασ... 3 1.1.1. Είςοδοσ... 3 1.1.2. Αρχική

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Δημιοσργίας Ειδικών Λογαριασμών. (v.1.0.7)

Διαδικασία Δημιοσργίας Ειδικών Λογαριασμών. (v.1.0.7) Διαδικασία Δημιοσργίας Ειδικών Λογαριασμών (v.1.0.7) 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ δημιουργίασ ειδικών λογαριαςμών. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριςη Κοςτολόγηςησ

Διαχείριςη Κοςτολόγηςησ Διαχείριςη Κοςτολόγηςησ 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ Κοςτολόγηςησ ςτην εφαρμογή Λογιςτική Διαχείριςη τησ Business. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Οδθγίεσ Χριςθσ. Ζκδοςθ v.01

Οδθγίεσ Χριςθσ. Ζκδοςθ v.01 Αιτήςεισ για τη χορήγηςη πετρελαίου θέρμανςησ περιόδου 2015-2016 Οδθγίεσ Χριςθσ Ζκδοςθ v.01 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΔΗΜΟΙΩΝ ΕΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΤΒΕΡΝΗΗ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤ ΔΤΝΑΜΙΚΟΤ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Καλϊσ Θλκατε ςτο νζο μασ site & e-shop Livardas.gr.

Καλϊσ Θλκατε ςτο νζο μασ site & e-shop Livardas.gr. Καλϊσ Θλκατε ςτο νζο μασ site & e-shop Livardas.gr. Εικόνα 1: Είςοδοσ ςτο e-shop Για να καταχωριςετε παραγγελία ι να βλζπετε τιμζσ & διακεςιμότθτα προϊόντων το πρϊτο βιμα που πρζπει να κάνετε είναι να

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Νέου Παγίου

Εισαγωγή Νέου Παγίου Εισαγωγή Νέου Παγίου 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ ειςαγωγήσ νζου παγίου ςτην εφαρμογή τησ ςειράσ Hyper Axion. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

digi-lodge Οδθγίεσ Συμπλιρωςθσ και Υποβολισ του Αιτιματοσ Ολοκλιρωςθσ τθσ Επζνδυςθσ

digi-lodge Οδθγίεσ Συμπλιρωςθσ και Υποβολισ του Αιτιματοσ Ολοκλιρωςθσ τθσ Επζνδυςθσ Οδθγίεσ Συμπλιρωςθσ και Υποβολισ του Αιτιματοσ Ολοκλιρωςθσ τθσ Επζνδυςθσ Νοζμβριοσ 2010 Περιεχόμενα Κείμενα οκονών θλεκτρονικισ επεξεργαςίασ και υποβολισ Αιτιματοσ Ολοκλιρωςθσ... 3 Επιςκόπθςθ Αιτιματοσ

Διαβάστε περισσότερα

assessment.gr USER S MANUAL (users)

assessment.gr USER S MANUAL (users) assessment.gr USER S MANUAL (users) Human Factor January 2010 Περιεχόμενα 1. Γενικζσ οδθγίεσ ςυςτιματοσ... 3 1.1 Αρχικι ςελίδα... 3 1.2 Ερωτθματολόγια... 6 1.2.1 Τεςτ Γνϊςεων Γενικοφ Ρεριεχομζνου... 6

Διαβάστε περισσότερα

ΤΠΟΒΟΛΗ ΑΙΣΗΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΟΤ για ςυμμετοχή ςε προγράμματα εκπαίδευςησ επιμορφωτϊν Βϋ Επιπζδου Σ.Π.Ε.

ΤΠΟΒΟΛΗ ΑΙΣΗΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΟΤ για ςυμμετοχή ςε προγράμματα εκπαίδευςησ επιμορφωτϊν Βϋ Επιπζδου Σ.Π.Ε. Διεφθυνςη Επιμόρφωςησ και Πιςτοποίηςησ Επιμόρφωςη Εκπαιδευτικϊν για την Αξιοποίηςη και Εφαρμογή των Ψηφιακϊν Σεχνολογιϊν ςτη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήςησ Πληροφοριακοφ υςτήματοσ (MIS) ΤΠΟΒΟΛΗ ΑΙΣΗΗ

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργικά υςτιματα Windows XP

Λειτουργικά υςτιματα Windows XP ΤΠΗΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΤΣΗΜΑΣΩΝ ΣΟΜΕΑ ΔΙΚΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδθγόσ Εγκατάςταςθσ και Διαμόρφωςθσ τθσ Τπθρεςίασ Σθλεομοιότυπου (Fax Service) ςε Λειτουργικά υςτιματα Windows XP ΤΠ ΕΔ/41 Αφγουςτοσ 2011

Διαβάστε περισσότερα

Σφντομεσ Οδθγίεσ Χριςθσ

Σφντομεσ Οδθγίεσ Χριςθσ Σφντομεσ Οδθγίεσ Χριςθσ Περιεχόμενα 1. Επαφζσ... 3 2. Ημερολόγιο Επιςκζψεων... 4 3. Εκκρεμότθτεσ... 5 4. Οικονομικά... 6 5. Το 4doctors ςτο κινθτό ςου... 8 6. Υποςτιριξθ... 8 2 1. Επαφζσ Στισ «Επαφζσ»

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Εφαρμογι Pegasus. Αικατερίνθ Γκιόκα ΟΑΕΔ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΙΚΗΣ ΕΡΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΡΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΤΙΣΗΣ

Εγχειρίδιο χρήσης. Εφαρμογι Pegasus. Αικατερίνθ Γκιόκα ΟΑΕΔ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΙΚΗΣ ΕΡΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΡΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΤΙΣΗΣ Εγχειρίδιο χρήσης Εφαρμογι Pegasus Αικατερίνθ Γκιόκα ΟΑΕΔ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΙΚΗΣ ΕΡΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΡΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΤΙΣΗΣ 1 ΟΔΗΓΙΕ ΤΜΠΛΗΡΩΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ 1. Στθν Αρχικι ςελίδα τθσ Εφαρμογισ υπάρχουν τρεισ

Διαβάστε περισσότερα

Εφδοξοσ Δήλωςη Συγγραμμάτων

Εφδοξοσ Δήλωςη Συγγραμμάτων Εφδοξοσ Δήλωςη Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εφδοξοσ» αφορά ςτθ διανομι Συγγραμμάτων των Τεχνολογικϊν και Πανεπιςτθμιακϊν Ιδρυμάτων τθσ Επικράτειασ. Στόχοσ του Πλθροφοριακοφ Συςτιματοσ (ΠΣ) τθσ Δράςθσ είναι

Διαβάστε περισσότερα

το ςυγκεκριμζνο πεδίο εμφανίηονται τα δικαιολογθτικά που πρζπει να αποςτείλει ο Δικαιοφχοσ (επιχείρθςθ).

το ςυγκεκριμζνο πεδίο εμφανίηονται τα δικαιολογθτικά που πρζπει να αποςτείλει ο Δικαιοφχοσ (επιχείρθςθ). ΔΙΕΤΚΡΙΝΗΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΙΜΕ ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΤΠΟΒΟΛΗ ΣΟΤ ΑΙΣΗΜΑΣΟ ΠΡΟΚΑΣΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΗΝ ΚΑΣΑΘΕΗ ΣΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΚΣΑΜΙΕΤΗ ΣΗ ΠΡΟΚΑΣΑΒΟΛΗ ΣΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΑΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΗ 2010» ΠΕΔΙΟ 1 1. τθ

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωςη Ενδιαφζροντοσ από τα Κζντρα τήριξησ Επιμόρφωςησ (ΚΕ) Εγχειρίδιο Χρήςησ Πληροφοριακοφ υςτήματοσ (MIS) (ΜΗΣΡΩΟ ΚΕ)

Εκδήλωςη Ενδιαφζροντοσ από τα Κζντρα τήριξησ Επιμόρφωςησ (ΚΕ) Εγχειρίδιο Χρήςησ Πληροφοριακοφ υςτήματοσ (MIS) (ΜΗΣΡΩΟ ΚΕ) Διεφθυνςη Επιμόρφωςησ και Πιςτοποίηςησ Επιμόρφωςη Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηςη και Εφαρμογή των Ψηφιακών Σεχνολογιών ςτη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήςησ Πληροφοριακοφ υςτήματοσ (MIS) Εκδήλωςη Ενδιαφζροντοσ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμε νο Πληροφοριακο Συ ςτημα Διαχει ριςησ Προςωπικου Α/θμιασ και Β/θμιασ Εκπαι δευςησ (ΟΠΣΥΔ) Εγχειρι διο Εγγραφη σ & Συ νδεςησ

Ολοκληρωμε νο Πληροφοριακο Συ ςτημα Διαχει ριςησ Προςωπικου Α/θμιασ και Β/θμιασ Εκπαι δευςησ (ΟΠΣΥΔ) Εγχειρι διο Εγγραφη σ & Συ νδεςησ Ολοκληρωμε νο Πληροφοριακο Συ ςτημα Διαχει ριςησ Προςωπικου Α/θμιασ και Β/θμιασ Εκπαι δευςησ (ΟΠΣΥΔ) Εγχειρι διο Εγγραφη σ & Συ νδεςησ χρη ςτη ςυςτη ματοσ ΟΠΣΥΔ Απρίλιοσ 2016 Περιεχόμενα 1. Ειςαγωγι...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΕΚΔΟΗ ΣΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΙΑΝΟΤΑΡΙΟΤ (version )

ΕΠΑΝΕΚΔΟΗ ΣΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΙΑΝΟΤΑΡΙΟΤ (version ) ΕΠΑΝΕΚΔΟΗ ΣΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΙΑΝΟΤΑΡΙΟΤ (version 2.14.13) Σχετικά με το κζμα που προζκυψε με τθν επιςτροφι των τιμολογίων του ΕΟΠΥΥ, που υποβλικθκαν με το λογαριαςμό Ιανουαρίου 2014, και τθν απαίτθςθ ορκισ επανζκδοςθσ

Διαβάστε περισσότερα

Basic Implementation Monitoring. Version 1.0

Basic Implementation Monitoring. Version 1.0 Basic Implementation Monitoring Version 1.0 Ιοφλιοσ 2014 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΟΠΟ ΣΟΤ ΕΡΓΑΛΕΙΟΤ... 2 ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΣΟΤ BASIC IMPLEMENTATION MONITORING... 3 ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίεσ χρήςησ τησ εφαρμογήσ Διαχείριςησ αιτήςεων εγγραφήσ ςτο Μητρϊο Ελεγκτϊν Δόμηςησ

Οδηγίεσ χρήςησ τησ εφαρμογήσ Διαχείριςησ αιτήςεων εγγραφήσ ςτο Μητρϊο Ελεγκτϊν Δόμηςησ Οδηγίεσ χρήςησ τησ εφαρμογήσ Διαχείριςησ αιτήςεων εγγραφήσ ςτο Μητρϊο Ελεγκτϊν Δόμηςησ 1. Ειςαγωγή φμφωνα με το ν. 4030/2011 (ΦΕΚ Α' 249), όπωσ αυτόσ τροποποιικθκε από το άρκρο 156 του ν. 4389/2016 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ;

Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ; Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ; Για να μπορζςετε να δθμιουργιςετε φακζλουσ ςτο χαρτοφυλάκιό ςασ ςτο Mahara κα πρζπει να μπείτε ςτο ςφςτθμα αφοφ πατιςετε πάνω ςτο ςφνδεςμο Mahara profiles από οποιοδιποτε ςελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόςβαςη και δήλωςη μαθημάτων ςτον Εφδοξο

Πρόςβαςη και δήλωςη μαθημάτων ςτον Εφδοξο Πρόςβαςη και δήλωςη μαθημάτων ςτον Εφδοξο Τι πρζπει να γνωρίηω πριν ξεκινιςω τθν διαδικαςία 1. Να ζχω κωδικοφσ από τον Κζντρο Δικτφου του ΤΕΙ Ακινασ (είναι αυτοί με τουσ οποίουσ ζχω πρόςβαςθ ςτο αςφρματο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΑΙΣΗΗ ΓΙΑ «ΚΟΤΠΟΝΙ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ»

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΑΙΣΗΗ ΓΙΑ «ΚΟΤΠΟΝΙ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΣΤΞΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΕΡΕΤΝΑ ΚΑΙ ΣΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΑ: ΑΝΣΑΓΩΝΙΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Ε ΜΕΣΑΒΑΗ ΔΡΑΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ «ΚΟΤΠΟΝΙΑ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στάδια υποβολισ ενδιάμεςθσ αναφοράσ Κφριου Συγγραφζα (1/2)

Στάδια υποβολισ ενδιάμεςθσ αναφοράσ Κφριου Συγγραφζα (1/2) Στάδια υποβολισ ενδιάμεςθσ αναφοράσ Κφριου Συγγραφζα (1/2) Διόρκωςθ δομισ ςυγγράμματοσ (προςκικθ, αφαίρεςθ, αναδιάταξθ κεφαλαίων) Μεταφόρτωςθ ςτο πλθροφοριακό ςφςτθμα των απαραίτθτων αρχείων (αποδεκτά

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικι Επιχειρθςιακι Δράςθ Εργαςτιριο 1

Ηλεκτρονικι Επιχειρθςιακι Δράςθ Εργαςτιριο 1 1. Εγκατάςταςη Xampp Προκειμζνου να γίνει θ εγκατάςταςθ κα πρζπει πρϊτα να κατεβάςετε και εγκαταςτιςετε το XAMPP ωσ ακολοφκωσ. 1.1. Πάμε ςτθν ακόλουκθ διεφκυνςθ https://www.apachefriends.org/download.html

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριςη Αριθμοδεικτών (v.1.0.7)

Διαχείριςη Αριθμοδεικτών (v.1.0.7) Διαχείριςη Αριθμοδεικτών (v.1.0.7) Περιεχόμενα 1. Μενοφ... 5 1.1 Αρικμοδείκτεσ.... 5 1.1.1 Δθμιουργία Αρικμοδείκτθ... 6 1.1.2 Αντιγραφι Αρικμοδείκτθ... 11 2. Παράμετροι... 12 2.1.1 Κατθγορίεσ Αρικμοδεικτϊν...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ. του ΙΑΣΡΟΦΑΡΜΑΚΕΤΣΙΚΟΤ ΦΑΚΕΛΟΤ ΑΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΤΣΟΤ ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ. iknowhow Πληροφορική A.E

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ. του ΙΑΣΡΟΦΑΡΜΑΚΕΤΣΙΚΟΤ ΦΑΚΕΛΟΤ ΑΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΤΣΟΤ ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ. iknowhow Πληροφορική A.E ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ του ΙΑΣΡΟΦΑΡΜΑΚΕΤΣΙΚΟΤ ΦΑΚΕΛΟΤ ΑΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΤΣΟΤ ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ iknowhow Πληροφορική A.E ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ... 3 Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 ΧΡΗΣΕ... 3 ΠΡΟΒΑΗ ΣΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 ΑΡΧΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικαςία κατάκεςθσ διπλωματικϊν εργαςιϊν και διδακτορικϊν διατριβϊν ςτο Τμιμα Φιλολογίασ και ςτθ Βιβλιοκικθ (ΒΚΠ) 1. Γραμματεία Τμιματοσ Φιλολογίασ

Διαδικαςία κατάκεςθσ διπλωματικϊν εργαςιϊν και διδακτορικϊν διατριβϊν ςτο Τμιμα Φιλολογίασ και ςτθ Βιβλιοκικθ (ΒΚΠ) 1. Γραμματεία Τμιματοσ Φιλολογίασ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Διαδικαςία κατάκεςθσ διπλωματικϊν εργαςιϊν και διδακτορικϊν διατριβϊν ςτο Τμιμα Φιλολογίασ και ςτθ Βιβλιοκικθ (ΒΚΠ) 1 Σφμφωνα με τον Κανονιςμό Π.Μ.Σ «Κοραήσ» του Τμήματοσ

Διαβάστε περισσότερα

Joomla! - User Guide

Joomla! - User Guide Joomla! - User Guide τελευταία ανανέωση: 10/10/2013 από την ICAP WEB Solutions 1 Η καταςκευι τθσ δυναμικισ ςασ ιςτοςελίδασ ζχει ολοκλθρωκεί και μπορείτε πλζον να προχωριςετε ςε αλλαγζσ ι προςκικεσ όςον

Διαβάστε περισσότερα

Οδθγίεσ Ρρόςβαςθσ Στισ Εφαρμογζσ EMCS και AIS Και τθν Διαχείριςθ Ηλεκτρονικϊν Εξουςιοδοτιςεων

Οδθγίεσ Ρρόςβαςθσ Στισ Εφαρμογζσ EMCS και AIS Και τθν Διαχείριςθ Ηλεκτρονικϊν Εξουςιοδοτιςεων ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ηλεκτρονικζσ Τπθρεςίεσ ICiSnet Οδθγίεσ Ρρόςβαςθσ Στισ Εφαρμογζσ EMCS και AIS Και τθν Διαχείριςθ Ηλεκτρονικϊν Εξουςιοδοτιςεων Μάιοσ 2010 Ι. Ηλεκτρονικι Ρρόςβαςθ Εξωτερικϊν Χρθςτϊν

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριςθ του φακζλου "public_html" ςτο ΠΣΔ

Διαχείριςθ του φακζλου public_html ςτο ΠΣΔ Διαχείριςθ του φακζλου "public_html" ςτο ΠΣΔ Οι παρακάτω οδθγίεσ αφοροφν το χριςτθ webdipe. Για διαφορετικό λογαριαςμό χρθςιμοποιιςτε κάκε φορά το αντίςτοιχο όνομα χριςτθ. = πατάμε αριςτερό κλικ ςτο Επιςκεφκείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΣΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΣΕ Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.) Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού

Διαβάστε περισσότερα

assessment.gr USER S MANUAL (users)

assessment.gr USER S MANUAL (users) assessment.gr USER S MANUAL (users) Human Factor January 2010 Περιεχόμενα 1. Γενικζσ οδθγίεσ ςυςτιματοσ... 3 1.1 Αρχικι ςελίδα... 3 1.2 Ερωτθματολόγια... 6 1.1.1 Horizon (Ερωτθματολόγιο Επαγγελματικϊν

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης

Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης 1 Περίλθψθ Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ διαχείριςησ επιλογών διαμόρφωςησ εγγραφών Εςόδων Εξόδων & Άρθρων Γενικήσ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή. «Βελτιώνω την πόλη μου» Αιτήματα Ρολιτών. Εγχειρίδιο χρήςησ για τον πολίτη

Εφαρμογή. «Βελτιώνω την πόλη μου» Αιτήματα Ρολιτών. Εγχειρίδιο χρήςησ για τον πολίτη Εφαρμογή «Βελτιώνω την πόλη μου» Αιτήματα Ρολιτών Εγχειρίδιο χρήςησ για τον πολίτη 1 Περιεχόμενα 1. Δθμιουργία λογαριαςμοφ... 3 2. Ειςαγωγι ςτο ςφςτθμα... 5 3. Υπενκφμιςθ κωδικοφ πρόςβαςθσ και Ονόματοσ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ YAHOO

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ YAHOO ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ YAHOO Ανοίγουμε το πρόγραμμα περιιγθςθσ ιςτοςελίδων (εδώ Internet Explorer). Κάνουμε κλικ ςτθ γραμμι διεφκυνςθσ του προγράμματοσ και

Διαβάστε περισσότερα

2) Η βεβαίωςθ οφειλισ χορθγείται όταν μεταβιβάηεται ακίνθτο, υπό τισ παρακάτω προχποκζςεισ που πρζπει να ςυντρζχουν ςωρευτικά:

2) Η βεβαίωςθ οφειλισ χορθγείται όταν μεταβιβάηεται ακίνθτο, υπό τισ παρακάτω προχποκζςεισ που πρζπει να ςυντρζχουν ςωρευτικά: ΡΟΛ. 1084 Βεβαίωςθ οφειλισ για χρζθ προσ το Δθμόςιο. Ο ΥΦΥΡΟΥΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ζχοντασ υπόψθ: 1. Τισ διατάξεισ του άρκρου 26 του Ν. 1882/1990 (ΦΕΚ 43 Αϋ) και ειδικότερα τθσ παραγράφου 8 αυτοφ, όπωσ ιςχφουν,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ρ. Εκπαίδευςη και Δια Βίου Μάθηςη, ΕΣΡΑ ( ) ΕΡΙΜΟΦΩΣΗ ΕΚΡΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΡΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΡΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΡΑΞΗ

Ε.Ρ. Εκπαίδευςη και Δια Βίου Μάθηςη, ΕΣΡΑ ( ) ΕΡΙΜΟΦΩΣΗ ΕΚΡΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΡΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΡΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΡΑΞΗ Ε.Ρ. Εκπαίδευςη και Δια Βίου Μάθηςη, ΕΣΡΑ (2007 2013) ΕΡΙΜΟΦΩΣΗ ΕΚΡΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΡΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΡΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΡΑΞΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΩΣΗΣ ΡΟΓΑΜΜΑΤΩΝ ΕΡΙΜΟΦΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΗΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΡΟ ΦΟΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΗΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΡΟ ΦΟΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΤΙΑ ΥΡΟΥΓΕΙΟ ΑΝΑΡΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΑ: ΑΝΣΑΓΩΝΙΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Ε ΜΕΣΑΒΑΗ ΔΡΑΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ «ΚΟΤΠΟΝΙΑ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ ΤΜΜΕΣΟΧΗ Ε ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΑ ΓΙΑ ΔΙΕΤΘΤΝΣΕ

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ ΤΜΜΕΣΟΧΗ Ε ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΑ ΓΙΑ ΔΙΕΤΘΤΝΣΕ ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΙΣΗΗ ΤΜΜΕΣΟΧΗ Ε ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΑ ΓΙΑ ΔΙΕΤΘΤΝΣΕ Η Ηλεκτρονικι Υπθρεςία Συμμετοχισ ςε Επιμορφωτικά Ρρογράμματα για Διευκυντζσ απευκφνεται ςε όλουσ τουσ Διευκυντζσ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικαζία Διατείριζης Εκηύπωζης Ιζοζσγίοσ Γενικού - Αναλσηικών Καθολικών. (v )

Διαδικαζία Διατείριζης Εκηύπωζης Ιζοζσγίοσ Γενικού - Αναλσηικών Καθολικών. (v ) Διαδικαζία Διατείριζης Εκηύπωζης Ιζοζσγίοσ Γενικού - Αναλσηικών Καθολικών (v.1. 0.7) 1 Περίλθψθ Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δθμιουργικθκε για να βοθκιςει τθν κατανόθςθ τθσ διαδικαςίασ διαχείριςθσ Εκτφπωςθσ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΤΣΗΜΑΣΟ ΑΡΧΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΤΣΗΜΑΣΟ ΑΡΧΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΔΟΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟ ΔΙΚΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΤΣΗΜΑΣΟ ΑΡΧΑΙΡΕΙΩΝ Εγχειρίδιο διαχειριςτι Πάτρα, Δεκζμβριοσ 2011 το κάτω μζροσ ςτο μενοφ τθσ ςελίδασ διαχείριςθσ, υπάρχει θ επιλογι αρχαιρεςίεσ. Χρθςιμοποιϊντασ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικι Άςκθςθ Φοιτθτών Τμιματοσ Αγρονόμων και Τοπογράφων Μθχανικών ΑΠΘ

Πρακτικι Άςκθςθ Φοιτθτών Τμιματοσ Αγρονόμων και Τοπογράφων Μθχανικών ΑΠΘ ΑΠΘ/ΤΑΤΜ ΓΤΟ/ΚΦΧ/ΣΥΕ 7 ο Εξάμηνο Πρακτικι Άςκθςθ Φοιτθτών Τμιματοσ Αγρονόμων και Τοπογράφων Μθχανικών ΑΠΘ Ακαδθμαϊκι Χρονιά: 2011 2012 Γραφείο ΠΑ: Γ.Σ. Βζργοσ (Επιςτθμονικά Υπεφκυνοσ) Β.Ν. Γρθγοριάδθσ

Διαβάστε περισσότερα

My Tax Friend 3 Manual. Οδθγίεσ Χριςθσ My Tax Friend 3. Περιγραφι τθσ βαςικισ οκόνθσ και των κυριότερων λειτουργιϊν τθσ εφαρμογισ My Tax Friend 3.

My Tax Friend 3 Manual. Οδθγίεσ Χριςθσ My Tax Friend 3. Περιγραφι τθσ βαςικισ οκόνθσ και των κυριότερων λειτουργιϊν τθσ εφαρμογισ My Tax Friend 3. My Tax Friend 3 Manual Οδθγίεσ Χριςθσ My Tax Friend 3 Περιγραφι τθσ βαςικισ οκόνθσ και των κυριότερων λειτουργιϊν τθσ εφαρμογισ My Tax Friend 3. Λογιστικό γραφείο Βλαδίμηρου Ι. Ίτσιου copyright 2011-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ: 151 80 Μαροφςι Πληροφορίεσ : Διακουμάκου Ελζνθ Σηλζφωνο : 210-3442376 FAX : 210-3442210 E-mail : physea@minedu.gov.gr

ΠΡΟ: 151 80 Μαροφςι Πληροφορίεσ : Διακουμάκου Ελζνθ Σηλζφωνο : 210-3442376 FAX : 210-3442210 E-mail : physea@minedu.gov.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΚΕΤΜΑΣΩΝ ΑΠΟΦΑΗ ΑΠΟΦ ----- ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΙΚΟ ΣΟΜΕΑ ΠΡΩΣΟΒΑΘΜΙΑ & ΔΕΤΣΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ ΔΙΕΤΘΤΝΗ ΕΝΙΑΙΟ ΦΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΙΚΟ ΑΓΩΓΗ ΣΟΜΕΑ ΠΡΩΣΟΒΑΘΜΙΑ & ΔΕΤΣΕΡΟΒΑΘΜ

Διαβάστε περισσότερα

Tα ζντυπα που αναφζρονται πιο κάτω κακϊσ και άλλεσ ςχετικζσ πλθροφορίεσ είναι διακζςιμα ςτο Portal ςτθν προςωπικι ςελίδα του κακενόσ «My Portal».

Tα ζντυπα που αναφζρονται πιο κάτω κακϊσ και άλλεσ ςχετικζσ πλθροφορίεσ είναι διακζςιμα ςτο Portal ςτθν προςωπικι ςελίδα του κακενόσ «My Portal». Λευκωςία, 8 Φεβρουαρίου 2016 ΕΓΚΤΚΛΙΟΙ ΔΑΔ Φ.311.12/5/2016 Προσ όλο το Προςωπικό Συγκροτιματοσ Τράπεηασ Κφπρου Αγαπθτοί ςυνάδελφοι ΘΕΜΑ: ΧΕΔΙΟ ΕΘΕΛΟΤΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΗ Σε ςυνζχεια τθσ ανακοίνωςθσ του Διευκφνοντα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Εκδότθσ (Ρλιρθσ επωνυμία Ριςτωτικοφ Ιδρφματοσ. / ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΤΘΤΑ ΑΡΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΝΤΑΞΘΣ ΜΘΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΓΟΛΘΡΤΩΝ ΔΘΜΟΣΙΩΝ ΕΓΩΝ (Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.)

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικαςία Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. (v.1.0.7)

Διαδικαςία Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. (v.1.0.7) (v.1.0.7) 1 Περίλθψθ Σο ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δθμιουργικθκε για να βοθκιςει τθν κατανόθςθ τθσ Διαδικαςίασ Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. Παρακάτω προτείνεται μια αλλθλουχία ενεργειϊν τθν οποία ο χριςτθσ πρζπει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΓΕΝΙΚΕ ΟΔΗΓΙΕ & ΕΠΕΞΗΓΗΕΙ ΓΙΑ ΣΗΝ ΟΡΘΗ ΤΜΠΛΗΡΩΗ ΣΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕ ΓΕΝΙΚΕ ΟΔΗΓΙΕ & ΕΠΕΞΗΓΗΕΙ ΓΙΑ ΣΗΝ ΟΡΘΗ ΤΜΠΛΗΡΩΗ ΣΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕ Σο Τπουργείο Διοικθτικισ Μεταρρφκμιςθσ και Ηλεκτρονικισ Διακυβζρνθςθσ (ΤΔΜΗΔ) ζχει ςχεδιάςει τθ διαδικτυακι εφαρμογι e-inventory με ςτόχο τθν απογραφι του εξοπλιςμοφ, ζτοιμου λογιςμικοφ, εφαρμογϊν,

Διαβάστε περισσότερα

«Δεσ την Ψηφιακά 2.0»

«Δεσ την Ψηφιακά 2.0» Επιχειρθςιακό Πρόγραμμα: Ψθφιακι φγκλιςθ «Δεσ την Ψηφιακά 2.0» «Απόκτθςθ φορθτϊν προςωπικϊν υπολογιςτϊν από τουσ πρωτοετείσ φοιτθτζσ ςτθν Τριτοβάκμια Εκπαίδευςθ για το ακαδθμαϊκό ζτοσ 2009-2010» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Support

Εγχειρίδιο Χρήςησ Support Εγχειρίδιο Χρήςησ Support Περιεχόμενα 1) Αρχικι Σελίδα...2 2) Φόρμα Σφνδεςθσ...2 3) Μετά τθ ςφνδεςθ...2 4) Λίςτα Υποκζςεων...3 5) Δθμιουργία Νζασ Υπόκεςθσ...4 6) Σελίδα Υπόκεςθσ...7 7) Αλλαγι Κωδικοφ...9

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίεσ για την Τποβολή Καταςτάςεων υμφωνητικών μζςω xml αρχείου

Οδηγίεσ για την Τποβολή Καταςτάςεων υμφωνητικών μζςω xml αρχείου Οδηγίεσ για την Τποβολή Καταςτάςεων υμφωνητικών μζςω xml αρχείου Περιεχόμενα Ρυθμίςεισ αςφάλειασ κατά την εγκατάςταςη τησ εφαρμογήσ TAXISnet offline ςε JAVA 1.6... 2 Χρήςη Εφαρμογήσ-υνοπτικά Βήματα...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΩΝ ΣΠΕ ΣΗ ΔΙΔΑΚΣΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΩΝ ΣΠΕ ΣΗ ΔΙΔΑΚΣΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Ε.Π. Εκπαίδευςθ και Δια Βίου Μάκθςθ, ΕΠΑ (2007 2013) ΕΠΙΜΟΡΦΩΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΩΝ ΣΠΕ ΣΗ ΔΙΔΑΚΣΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Οδθγόσ Οικονομικισ Διαχείριςθσ Λειτουργικών Δαπανών Γ Περιόδου Προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΞΗ ΡΟΓΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΑΚΤΗΑ ΣΕ ΕΡΙΒΛΕΡΟΝΤΕΣ ΦΟΕΙΣ ΓΙΑ 27.948 ΘΕΣΕΙΣ ΡΛΗΟΥΣ ΑΡΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΝΑΞΗ ΡΟΓΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΑΚΤΗΑ ΣΕ ΕΡΙΒΛΕΡΟΝΤΕΣ ΦΟΕΙΣ ΓΙΑ 27.948 ΘΕΣΕΙΣ ΡΛΗΟΥΣ ΑΡΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΩΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΞΗ ΡΟΓΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΑΚΤΗΑ ΣΕ ΕΡΙΒΛΕΡΟΝΤΕΣ ΦΟΕΙΣ ΓΙΑ 27.948 ΘΕΣΕΙΣ ΡΛΗΟΥΣ ΑΡΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΥΧΝΕΣ ΕΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΡΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ - ΚΑΤΗΓΟΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΙΟΔΟΤΗΣΗ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Επιμόρφωςθ των εκπαιδευτικών για τθν αξιοποίθςθ και εφαρμογι των ΣΠΕ ςτθ διδακτικι πράξθ»

«Επιμόρφωςθ των εκπαιδευτικών για τθν αξιοποίθςθ και εφαρμογι των ΣΠΕ ςτθ διδακτικι πράξθ» ΟΔΗΓΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΗ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΙΑ ΚΕ (2 θ περίοδοσ επιμόρφωςθσ: Δεκζμβριοσ 2010 Ιοφνιοσ 2011) Γενικά Στοιχεία Οριςμοί Οι οδθγίεσ που ακολοφκωσ παρατίκενται αφοροφν ςτα προγράμματα επιμόρφωςθσ

Διαβάστε περισσότερα

Αςφαλισ πρόςβαςθ από οπουδιποτε, δε χρειάηεται εγκατάςταςθ ι ενθμζρωςθ.

Αςφαλισ πρόςβαςθ από οπουδιποτε, δε χρειάηεται εγκατάςταςθ ι ενθμζρωςθ. Αςφαλισ πρόςβαςθ από οπουδιποτε, δε χρειάηεται εγκατάςταςθ ι ενθμζρωςθ. Σφγχρονο, απλό, λειτουργικό και εφχρθςτο περιβάλλον εργαςίασ, με ταχφτατθ ειςαγωγι δεδομζνων και παραγωγι αποτελεςμάτων. Το Const

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόζβαζης ζηο EndNote Web. Πρόζβαζη ζηο EndNote Web

Οδηγίες Πρόζβαζης ζηο EndNote Web. Πρόζβαζη ζηο EndNote Web Οδηγίες Πρόζβαζης ζηο EndNote Web Το EndNote Web είναι εργαλείο διαχείριςθσ βιβλιογραφικϊν αναφορϊν, ενςωματωμζνο ςτθ βάςθ Web of Science. Απαιτείται εγγραφι και δθμιουργία password (Sign in / Register)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΧΕΣΙΚΑ ΜΕ ΣΗΝ ΣΕΚΜΗΡΙΩΗ ΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΤ ΑΠΟ ΣΑ ΚΕ ΚΑΣΑΡΣΙΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΤ ΦΤΙΚΟΤ ΑΝΣΙΚΕΙΜΕΝΟΤ

ΟΔΗΓΙΕ ΧΕΣΙΚΑ ΜΕ ΣΗΝ ΣΕΚΜΗΡΙΩΗ ΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΤ ΑΠΟ ΣΑ ΚΕ ΚΑΣΑΡΣΙΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΤ ΦΤΙΚΟΤ ΑΝΣΙΚΕΙΜΕΝΟΤ ΟΔΗΓΙΕ ΧΕΣΙΚΑ ΜΕ ΣΗΝ ΣΕΚΜΗΡΙΩΗ ΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΤ ΑΠΟ ΣΑ ΚΕ ΚΑΣΑΡΣΙΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΤ ΦΤΙΚΟΤ ΑΝΣΙΚΕΙΜΕΝΟΤ Γενικά τοιχεία Οριςμοί Οι οδθγίεσ που ακολοφκωσ παρατίκενται αφοροφν

Διαβάστε περισσότερα

ςυςτιματα γραμμικϊν εξιςϊςεων

ςυςτιματα γραμμικϊν εξιςϊςεων κεφάλαιο 7 Α ςυςτιματα γραμμικϊν εξιςϊςεων αςικζσ ζννοιεσ Γραμμικά, λζγονται τα ςυςτιματα εξιςϊςεων ςτα οποία οι άγνωςτοι εμφανίηονται ςτθν πρϊτθ δφναμθ. Σα γραμμικά ςυςτιματα με δφο εξιςϊςεισ και δφο

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμε νο Πληροφοριακο Συ ςτημα Διαχει ριςησ Προςωπικου Α/θμιασ και Β/θμιασ Εκπαι δευςησ (ΟΠΣΥΔ) Εγχειρι διο Χρη ςησ ςυςτη ματοσ ΟΠΣΥΔ

Ολοκληρωμε νο Πληροφοριακο Συ ςτημα Διαχει ριςησ Προςωπικου Α/θμιασ και Β/θμιασ Εκπαι δευςησ (ΟΠΣΥΔ) Εγχειρι διο Χρη ςησ ςυςτη ματοσ ΟΠΣΥΔ Ολοκληρωμε νο Πληροφοριακο Συ ςτημα Διαχει ριςησ Προςωπικου Α/θμιασ και Β/θμιασ Εκπαι δευςησ (ΟΠΣΥΔ) Εγχειρι διο Χρη ςησ ςυςτη ματοσ ΟΠΣΥΔ για το Φα κελο του Εκπαιδευτικου Ημερομηνία Τροποποίηςησ: 15/6/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΡΑΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΟΧΩΝ - ΔΕΙΚΤΩΝ Version 1.0 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ ΧΡΗΣΩΝ ΤΣΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΤΘΗΗ ΣΟΧΩΝ - ΔΕΙΚΣΩΝ

ΕΓΧΕΙΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΡΑΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΟΧΩΝ - ΔΕΙΚΤΩΝ Version 1.0 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ ΧΡΗΣΩΝ ΤΣΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΤΘΗΗ ΣΟΧΩΝ - ΔΕΙΚΣΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ ΧΡΗΣΩΝ ΤΣΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΤΘΗΗ ΣΟΧΩΝ - ΔΕΙΚΣΩΝ Ζκδοςθ 1.1 Τελευταία Ενθμζρωςθ: Ιανουάριοσ 2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αυκεντικοποίθςθ... 3 2. Μενοφ Διαχείριςθσ... 4 3. Επιφάνεια Εργαςίασ... 4 3.1 Φόρμεσ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΗ ΚΑΙ ΤΜΠΛΗΡΩΗ ΣΟΙΧΕΙΩΝ ΣΟΤ ΜΑΘΗΣΙΚΟΤ ΠΛΗΘΤΜΟΤ ΣΗ Β ΔΗΜΟΣΙΚΟΤ ΣΗΝ ΠΛΑΣΦΟΡΜΑ ΑΛΦΧΧΧΧΧΧ

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΗ ΚΑΙ ΤΜΠΛΗΡΩΗ ΣΟΙΧΕΙΩΝ ΣΟΤ ΜΑΘΗΣΙΚΟΤ ΠΛΗΘΤΜΟΤ ΣΗ Β ΔΗΜΟΣΙΚΟΤ ΣΗΝ ΠΛΑΣΦΟΡΜΑ ΑΛΦΧΧΧΧΧΧ ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΗ ΚΑΙ ΤΜΠΛΗΡΩΗ ΣΟΙΧΕΙΩΝ ΣΟΤ ΜΑΘΗΣΙΚΟΤ ΠΛΗΘΤΜΟΤ ΣΗ Β ΔΗΜΟΣΙΚΟΤ ΣΗΝ ΠΛΑΣΦΟΡΜΑ ΜΕΡΟ Α ΟΔΗΓΙΕ ΠΡΟΒΑΗ ΣΗΝ ΠΛΑΣΦΟΡΜΑ Για να ειςζλκετε ςτθν ιςτοςελίδα τθσ πλατφόρμασ, πλθκτρολογιςτε τθν πιο κάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΛΡ9-6Ζ ΑΝΑΡΣΗΣΕΟ. ΠΡΟ: Περιφερειακοφσ Διευκυντζσ ΠΕ & ΔΕ τθσ χϊρασ (ζδρεσ τουσ)

ΑΔΑ: 4ΑΛΡ9-6Ζ ΑΝΑΡΣΗΣΕΟ. ΠΡΟ: Περιφερειακοφσ Διευκυντζσ ΠΕ & ΔΕ τθσ χϊρασ (ζδρεσ τουσ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΤ ΜΑΘΗΗ ΚΑΙ ΘΡΗΚΕΤΜΑΣΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΙΚΟ ΣΟΜΕΑ ΠΡΩΣΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΤΣΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ Δ/ΝΗ ΠΟΤΔΩΝ ΠΡΩΣΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠ/Η ΣΜΗΜΑ Αϋ ----- Σαχ. Δ/νςθ: Ανδρζα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΕΟΠΥΥ version

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΕΟΠΥΥ version ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΕΟΠΥΥ version 2.14.09 Στθ νζα ζκδοςθ του Dioscourides (version 2.14.09) περιλαμβάνονται βελτιϊςεισ, που αφοροφν κυρίωσ: ςτον ζλεγχο των ςυνταγϊν του ΕΟΠΥΥ ςτθ Συγκεντρωτικι κατάςταςθ

Διαβάστε περισσότερα

6. το Παράρτθμα Βϋ: υμπλθρωματικοί Γενικοί Όροι Διαγωνιςμοφ, Άρκρο 1.6.3, ςελίδα 10 του ςχεδίου διακιρυξθσ του παρόντοσ ζργου αναφζρεται «Παραςτατικό

6. το Παράρτθμα Βϋ: υμπλθρωματικοί Γενικοί Όροι Διαγωνιςμοφ, Άρκρο 1.6.3, ςελίδα 10 του ςχεδίου διακιρυξθσ του παρόντοσ ζργου αναφζρεται «Παραςτατικό υντάκτθσ : Θωμάσ Παπαπολφηοσ χόλιο: 1. Για τθν αποφυγι μεγάλου όγκου προςφοράσ και για τθ διευκόλυνςθ του ζργου τθσ επιτροπισ προτείνεται τα τεχνικά φυλλάδια, prospectus κλπ που απαιτοφνται να κατατεκοφν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΤΗ ΤΣΗΜΑΣΩΝ Ακαδημαϊκό Ζτοσ

ΑΝΑΛΤΗ ΤΣΗΜΑΣΩΝ Ακαδημαϊκό Ζτοσ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΧΟΛΗ ΘΕΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΣΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΑΛΤΗ ΤΣΗΜΑΣΩΝ Ακαδημαϊκό Ζτοσ 2012-2013 ΕΡΓΑΙΑ ςτη ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΑΝΑΛΤΗ «Διαδικαςία χορήγηςησ επιδόματοσ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμε νο Πληροφοριακο Συ ςτημα Διαχει ριςησ Προςωπικου Α/θμιασ και Β/θμιασ Εκπαι δευςησ (ΟΠΣΥΔ) Εγχειρι διο Εγγραφη σ & Συ νδεςησ

Ολοκληρωμε νο Πληροφοριακο Συ ςτημα Διαχει ριςησ Προςωπικου Α/θμιασ και Β/θμιασ Εκπαι δευςησ (ΟΠΣΥΔ) Εγχειρι διο Εγγραφη σ & Συ νδεςησ 1.1 Ολοκληρωμε νο Πληροφοριακο Συ ςτημα Διαχει ριςησ Προςωπικου Α/θμιασ και Β/θμιασ Εκπαι δευςησ (ΟΠΣΥΔ) Εγχειρι διο Εγγραφη σ & Συ νδεςησ χρη ςτη ςυςτη ματοσ ΟΠΣΥΔ Ημερομηνία Τροποποίηςησ: 7/6/2016 12:39

Διαβάστε περισσότερα

Ε Α Ε Α Ε Α Ε Α. Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. ΤΧΝΕ ΕΡΩΣΗΕΙ - ΑΠΑΝΣΗΕΙ.

Ε Α Ε Α Ε Α Ε Α. Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. ΤΧΝΕ ΕΡΩΣΗΕΙ - ΑΠΑΝΣΗΕΙ. ΤΧΝ ΡΩΣΗΙ - ΠΝΣΗΙ Δήλωση 9 Ν.Φ.Ι.. 1. 2. 3. 4. 5. Ποιεσ υπθρεςίεσ παρζχονται ςτα Φυςικά πρόςωπα (Φ.Π.) μζςω τθσ εφαρμογισ του Ολοκλθρωμζνου Πλθροφοριακοφ υςτιματοσ Περιουςιολογίου; πό τθν υπθρεςία αυτι

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος Οδηγός Χρήσης της web εφαρμογής ΠΥΑΝΕΑ. 1 ο Βή μα

Σύντομος Οδηγός Χρήσης της web εφαρμογής ΠΥΑΝΕΑ. 1 ο Βή μα Σύντομος Οδηγός Χρήσης της web εφαρμογής ΠΥΑΝΕΑ 1 ο Βή μα Είςοδοσ ςτθν εφαρμογι από τθν διεφκυνςθ: pyanea.ddns.net με χριςθ Φυλλομετρθτι (από Η/Τ, κινθτό, tablet) *ςημείωςη: προτιμήςτε ενημερωμζνη ζκδοςη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΡΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΡΙΜΟΦΩΤΙΚΑ ΡΟΓΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ/ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΡΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΡΟΣΩΡΙΚΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΡΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΡΙΜΟΦΩΤΙΚΑ ΡΟΓΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ/ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΡΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΡΟΣΩΡΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΡΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΡΙΜΟΦΩΤΙΚΑ ΡΟΓΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ/ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΡΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΡΟΣΩΡΙΚΟΥ Η Ηλεκτρονικι Υπθρεςία Συμμετοχισ ςε επιμορφωτικά Ρρογράμματα Για Διευκφνςεισ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 2 ο Εργαςτιριο Διαχείριςθ Διεργαςιϊν

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 2 ο Εργαςτιριο Διαχείριςθ Διεργαςιϊν ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ 2 ο Εργαςτιριο Διαχείριςθ Διεργαςιϊν Τπόβακρο (1/3) τουσ παλαιότερουσ υπολογιςτζσ θ Κεντρικι Μονάδα Επεξεργαςίασ (Κ.Μ.Ε.) μποροφςε κάκε ςτιγμι να εκτελεί μόνο ζνα πρόγραμμα τουσ ςφγχρονουσ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα

Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα Αυτζσ οι οδθγίεσ ζχουν ςτόχο λοιπόν να βοθκιςουν τουσ εκπαιδευτικοφσ να καταςκευάςουν τισ δικζσ τουσ δραςτθριότθτεσ με το μοντζλο του Άβακα. Παρουςίαςη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα