Οδηγίες Συμμετοχής για το πρόγραμμα της Κυπαρισσίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγίες Συμμετοχής για το πρόγραμμα της Κυπαρισσίας"

Transcript

1 Οδηγίες Συμμετοχής για το πρόγραμμα της Κυπαρισσίας

2 Γενικές πληροφορίες: Ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ διεξάγει πρόγραμμα εθελοντισμού στον Κυπαρισσιακό κόλπο από το 1983 έως και σήμερα. Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταγραφή και προστασία των φωλιών της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta και παράλληλα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ντόπιων και των επισκεπτών. Γίνεται στο νοτιότερο τμήμα του κόλπου και συγκεκριμένα μεταξύ των εκβολών της Νέδας και του χωριού Καλό Νερό, μήκους 10 χλμ., που εντοπίζεται το 86% της φωλεοποίησης του είδους και αποτελεί και τον πυρήνα του βιοτόπου. Το πρόγραμμα ξεκινά 15 Μαΐου, ολοκληρώνεται 30 Σεπτεμβρίου και φιλοξενείται σε ένα όμορφο οργανωμένο camping το οποίο βρίσκεται ακριβώς πίσω από την παραλία και έχει κοινόχρηστε εγκαταστάσεις (WC, ντους με ζεστό νερό, κουζίνα με βασικό εξοπλισμό, πλυντήριο, wi-fi internet, εστιατόριο, καφετέρια, αθλητικές εγκαταστάσεις). Βρίσκεται περίπου 10χλμ νοτίως της πόλης της Ζαχάρως και 20χλμ βόρεια της πόλης της Κυπαρισσίας.

3 Τι να περιμένεις: Σημαντικό μέρος της δουλειάς σας ως εθελοντής-τρια θα είναι η συλλογή βιομετρικών δεδομένων κατά τη διάρκεια των περιόδων φωλεοποίησης και εκκόλαψης. Η περίοδος φωλεοποίησης ξεκινά μέσα Μαΐου και διαρκεί μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Η εργασία πεδίου κατά τη διάρκεια της φωλεοποιητικής δραστηριότητας περιλαμβάνει: Πρωινή παρακολούθηση, όπου καταγράφονται χνάρια και φωλιές θαλ. χελωνών, εκκολαπτόμενες φωλιές ενώ φωλιές που κινδυνεύουν, από ανθρώπινη δραστηριότητα ή από θήρευση, μεταφέρονται σε άλλο σημείο Βραδινή παρακολούθηση, όπου οι ενήλικες θηλυκές μαρκάρονται κατά την περίοδο ωοτοκίας Ανταπόκριση σε περιστατικά τραυματισμένων ή νεκρών χελωνών Εθελοντές που έρχονται στο πρόγραμμα στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν βοηθούν στο στήσιμο του κατασκηνωτικού μας χώρου, ο οποίος φιλοξενεί κάθε χρόνο 70 με 90 άτομα κατά μέσο όρο. Τις δύο πρώτες εβδομάδες όλο το προσωπικό ετοιμάζεται για την ανερχόμενη περίοδο φωλεοποίησης των θαλασσίων χελωνών ενώ πραγματοποιείται συντήρηση του εξοπλισμού.

4 Η περίοδος εκκόλαψης ξεκινάει μέσα Ιουλίου και διαρκεί έως τέλος Οκτωβρίου. Η εργασία πεδίου κατά τη διάρκεια της εκκόλαψης περιλαμβάνει: Πρωινή παρακολούθηση, όπου αναζητούνται και καταγράφονται ίχνη από τα χελωνάκια, μαρκάροντας εκκολαπτόμενες φωλιές και προστατεύοντας τα χελωνάκια που είναι ακόμα στην παραλία. Σκίαση φωλιών προς διευκόλυνση των νεοσσών και αποφυγή του αποπροσανατολισμού τους Εκσκαφές φωλιών που έχουν ήδη εκκολαφτεί για να προσδιοριστεί το ποσοστό εκκόλαψης. Ανταπόκριση σε περιστατικά τραυματισμένων ή νεκρών χελωνών Εθελοντές που έρχονται στο πρόγραμμα στο τέλος της καλοκαιρινής σεζόν βοηθούν στο μάζεμα και την αποθήκευση του κατασκηνωτικού μας χώρου, και του εξοπλισμού, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα προς χρήση την επόμενη σεζόν. Επίσης, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως το τέλος του προγράμματος οι εθελοντές επεξεργάζονται τα επιστημονικά στοιχεία που έχουν συλλεγεί και τα εισάγουν στη βάση δεδομένων.

5 Σαν μέλη του εθελοντικού προσωπικού θα χρειαστεί να ενημερώσετε πάρα πολλούς επισκέπτες που χρησιμοποιούν τις παραλίες ωοτοκίας. Θα λάβετε μέρος σε δραστηριότητες εξεύρεσης πόρων, απαραίτητων για τρέχοντα έξοδα του προγράμματος. Οι δραστηριότητες Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης λαμβάνουν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και περιλαμβάνουν: Περιπολίες στις παραλίες ωοτοκίας όπου το προσωπικό μας ενημερώνει τους λουόμενους για τα ισχύοντα μέτρα προστασίας Φύλαξη των παραλιών κατά τη διάρκεια της νύχτας έτσι ώστε να αποφευχθεί η όχληση των θαλ. χελωνών από τυχόν επισκέπτες Λειτουργία Ενημερωτικών Σταθμών Παρουσιάσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εργασία στο πεδίο περιλαμβάνει πολλές ώρες περπάτημα στην παραλία (πολλές φορές κάτω από τον ήλιο και στη ζέστη) που κάποιες φορές ίσως είναι και 6 ώρες. Με καλή φυσική κατάσταση αυτό είναι εφικτό, αλλά να είστε προετοιμασμένοι ότι οι βάρδιες μπορεί να διαρκούν πολύ και να είναι κουραστικές. Με την κατάλληλη διάθεση και την κατάλληλη ομάδα μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό!

6 Κόστος Συμμετοχής Η οικονομική συμμετοχή των εθελοντών στα προγράμματά μας είναι 300 από 15 Μαΐου-15 Ιουνίου και από 21 Αυγούστου-30 Σεπτεμβρίου και 400 από 16 Ιουνίου έως 20 Αυγούστου. Για να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε την συμμετοχή Ελλήνων εθελοντών δίνουμε ειδική έκπτωση 75% στην κανονική συμμετοχή εθελοντών. Επομένως, εφόσον εγκριθεί η αίτηση συμμετοχής του, ο Έλληνας εθελοντής οφείλει να καταβάλει το ποσό των 100. Η οικονομική συμμετοχή των εθελοντών καλύπτει το κόστος διαμονής (σημειωτέον ότι το κόστος διαμονής παραμένει το ίδιο ανεξαρτήτως της διάρκειας παραμονής), τις διανυκτερεύσεις της ημέρας άφιξης και της ημέρας αναχώρησης από το πρόγραμμα, τα διοικητικά έξοδα, την ετήσια συνδρομή στο Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, τα έξοδα για την κατάρτιση του εθελοντή, την ασφαλιστική κάλυψη κατά την διάρκεια συμμετοχής του στο πρόγραμμα για την περίπτωση ατυχήματος, το μπλουζάκι του εθελοντή που λαμβάνεται με την άφιξη στο πρόγραμμα. Το ποσό πληρώνεται άπαξ και πρέπει να καταβάλλεται πριν την έναρξη της περιόδου εθελοντισμού. Κανένας εθελοντής δεν θα μπορεί να παραμένει στο πρόγραμμα παραπάνω από την περίοδο που έχει προσυμφωνηθεί και προπληρωθεί. Οι εθελοντές αναλαμβάνουν να καλύψουν τα προσωπικά τους έξοδα, τα έξοδα ταξιδιού και διατροφής. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ δεν είναι σε θέση να προσφέρει αποζημίωση. Οι εθελοντές αναλαμβάνουν να καλύψουν τα προσωπικά τους έξοδα, τα έξοδα ταξιδιού και διατροφής. Οι εθελοντές ζουν κοινοτική ζωή και μοιράζονται τα έξοδα διατροφής, τα οποία υπολογίζονται γύρω στα την εβδομάδα. Όποιος δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτό τότε μπορεί να υπολογίζει γύρω στα 15 την ημέρα.

7 Τι πρέπει να γνωρίζεται: Ο ΑΡΧΕΛΩΝ παρέχει στους εθελοντές τα βασικά είδη υγιεινής (καθαριστικά κουζίνας και χαρτιά υγείας), υποδομής (κουζίνα, τραπεζαρία, σκίαση) και μαγειρέματος (μαγειρικά σκεύη, εστίες υγραερίου). Ο ΑΡΧΕΛΩΝ προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης στις κατασκηνώσεις για τους εθελοντές αλλά τα χρήματα αποτελούν περιοριστικό παράγοντα. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό ο κάθε εθελοντής να συμβάλει στη συντήρηση της κατασκήνωσης. Επιπλέον, οι εθελοντές είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του χώρου. Για αυτό στο καθημερινό πρόγραμμα οι εθελοντές σε κυκλική βάρδια υποχρεούνται να συνεισφέρουν στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων. Υπόψιν ότι θα πρέπει να βρίσκεστε στο πρόγραμμα μία μέρα πριν την επίσημη έναρξη της περιόδου εθελοντισμού σας και να υπολογίζεται ότι θα φύγετε μία μέρα μετά το τέλος της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα Οι εθελοντές αν θέλουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής μπορούν να το ζητήσουν από την Υπεύθυνη Εθελοντών στο αλλά αφού τελειώσει η περίοδος συμμετοχής τους. Σε περίπτωση πρακτικής άσκησης ο εθελοντής πρέπει να ειδοποιήσει την Υπεύθυνη Εθελοντών στο αρκετό καιρό πριν, ώστε να υπάρχει ο χρόνος για όλη την προετοιμασία των λεπτομερειών. Σημειώστε ότι στην πρακτική σας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιστημονικά δεδομένα από το πρόγραμμα. Κατοικίδια δεν επιτρέπονται. Δεν είναι απαραίτητο να φέρεται κάποιον εξοπλισμό μαγειρέματος ή μαχαιροπίρουνα διότι τα βασικά είδη υπάρχουν στο πρόγραμμα. Ωστόσο, αν σας περισσεύουν, τότε καλό θα ήταν να τα φέρεται για να ανανεωθούν τα ήδη υπάρχοντα.

8 Οδηγίες μετάβασης Από την Αθήνα: Πηγαίνετε στο σταθμό των λεωφορείων ΚΤΕΛ (λεωφόρος Κηφισού αριθμ. 100). Από την Ομόνοια περπατάτε την οδό Αγίου Κωνσταντίνου που ξεκινά από την πλατεία για τρία τετράγωνα και στρίβετε αριστερά στην οδό Μενάνδρου (επειδή η συγκεκριμένη περιοχή έχει αρκετούς πορτοφολάδες γι αυτό καλό είναι να είστε προσεκτικοί). Από την οδό Μενάνδρου παίρνετε το αστικό λεωφορείο 051 ( 1.40) προς το σταθμό του ΚΤΕΛ στην λεωφόρο Κηφισού. Στο σταθμό του ΚΤΕΛ, πηγαίνετε στο γκισέ της Ηλείας ( ) και: Παίρνετε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό την Ζαχάρω (ώρα αναχώρησης από Αθήνα 16:00 καθημερινά, τιμή 25,80 περίπου χωρίς επιστροφή, διάρκεια ταξιδιού περίπου 4 ώρες). Από τη Πάτρα: Πηγαίνετε στο σταθμό των λεωφορείων ΚΤΕΛ (Ζαΐμη 2, τηλ ) και παίρνετε το λεωφορείο με προορισμό την Καλαμάτα (ώρες αναχώρησης από Πάτρα 8:30 και 16:00 καθημερινά, τιμή 14,20 περίπου χωρίς επιστροφή, διάρκεια ταξιδιού περίπου 3 ώρες). Από την Καλαμάτα: Πηγαίνετε στο σταθμό των λεωφορείων ΚΤΕΛ (οδός Αρτέμιδος, έναντι καινούργιας αγοράς, τηλ ) και παίρνετε το λεωφορείο με προορισμό την Πάτρα (ώρες αναχώρησης από Καλαμάτα 8:30 και 16:00 καθημερινά, τιμή 8,70 περίπου χωρίς επιστροφή, διάρκεια ταξιδιού περίπου 1,5 ώρες). Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τις ώρες αναχωρήσεων και τις τιμές των εισιτηρίων καθώς ενδέχεται να αλλάξουν. Στη διάρκεια του ταξιδιού προς Ζαχάρω (από Αθήνα), Καλαμάτα (από Πάτρα) ή Πάτρα (από Καλαμάτα) Μην ξεχάσετε να ενημερώστε τον οδηγό του λεωφορείου ότι θέλετε να κατέβετε στη στάση του Γιαννιτσοχωρίου. Από την στάση του ΚΤΕΛ θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης ((+30) ) για να σας μεταφέρει στην κατασκήνωση του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ.

9 Απαραίτητος εξοπλισμός : Ο καιρός στον Κυπαρισσιακό κόλπο από μέσα Ιουνίου μέχρι τέλη Αυγούστου είναι συνήθως ζεστός, με ηλιοφάνεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ψυχρότερος. Τον Μάιο και από αρχές Σεπτέμβρη ο καιρός είναι πιο κρύος με πιθανές βροχές. Προτού έρθετε στο πρόγραμμα βεβαιωθείτε ότι έχετε τα παρακάτω: Εξοπλισμός κατασκήνωσης (Σκηνή, στρώμα, υπνόσακο, φακό, ξυπνητήρι) «Επίσημα» ρούχα για το πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού. Σημειώστε πως ζούμε σε κατασκήνωση, οπότε τα άσπρα ή τα ανοιχτόχρωμα ρούχα βρωμίζουν πολύ εύκολα Ανθεκτικά και πρόχειρα ρούχα για τις εργασίες πεδίου (π.χ φόρμα και φούτερ, βερμούδα) Μαγιό, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, εντομοαποθητηκό Άνετα και δροσερά ρούχα και παπούτσια (ιδιαίτερα τον Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβρη) Αδιάβροχα και ζεστά ρούχα και παπούτσια ιδιαίτερα το Μάη και Οκτώβρη Προαιρετικά φωτογραφική μηχανή, μουσική, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, κλπ Φακό κεφαλής με κόκκινο φως ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΑΣ Ένα κουτί πρώτων βοηθειών είναι διαθέσιμο στο χώρο καθώς επίσης και ένα άρτια εξοπλισμένο φαρμακείο, αλλά θα πρέπει να φέρετε οποιοδήποτε ιδιαίτερο φάρμακο λαμβάνετε ή πιθανόν να χρειαστείτε όπως φαρμακευτική αγωγή για αλλεργίες.

10 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ! Ταχυδρομική Διεύθυνση (15 Μαΐου με 5 Οκτωβρίου) ΑΡΧΕΛΩΝ Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Αγιαννάκης Κυπαρισσίας, Ελλάδα Θα σας δούμε εκεί!!

11 Κώδικας Συμπεριφοράς Παρακαλώ πολύ να διαβάσετε προσεχτικά τον κώδικα συμπεριφοράς που θα βρείτε συνημμένα στο αποδοχής σας.

12 Χρήσιμα Τηλέφωνα Υπεύθυνη Πελοποννήσου του ΑΡΧΕΛΩΝ: Κεντρικά Γραφεία του ΑΡΧΕΛΩΝ: Apollo Village Camping (tel & fax) ΚΤΕΛ Αθήνας: : ΚΤΕΛ Πάτρας: ΚΤΕΛ Καλαμάτας: Ελευθέριος Βενιζέλος Αεροδρόμιο: Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ολυμπιακές Αερογραμμές στην Αθήνα:

13 Ο Ερευνητικός Σταθμός Πεδίου Ο χώρος διαμονής

14 Η κουζίνα & Κοινόχρηστοι χώροι

15 Εθελοντές στο καθήκον

16

17 Ελεύθερη ώρα εθελοντών

18 Σε περιμένουμε στην Κυπαρισσία!!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Κορώνης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Κορώνης ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Κορώνης Γενικές Πληροφορίες: Το στολίδι του Μεσσηνιακού Κόλπου, όπως συχνά αποκαλούν την Κορώνη, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του κόλπου και είναι περίπου 50χλμ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ - Μεσσαρά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ - Μεσσαρά ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ - Μεσσαρά ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Κρήτη αποτελεί από τις πιο σημαντικές περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ολόκληρη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΧΑΝΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΧΑΝΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΧΑΝΙΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ: Εθελοντές που έρχονται στη Κρήτη στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν βοηθούν στο στήσιμο του Ερευνητικού Σταθμού Πεδίου, ο οποίος φιλοξενεί κάθε χρόνο 40-45 άτομα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ: Εθελοντές που έρχονται στη Ζάκυνθο στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν βοηθούν στο στήσιμο του κατασκηνωτικού μας χώρου, ο οποίος φιλοξενεί κάθε χρόνο 120

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ: Εθελοντές που έρχονται στη Ζάκυνθο στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν βοηθούν στο στήσιμο του κατασκηνωτικού μας χώρου, ο οποίος φιλοξενεί κάθε χρόνο 120

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ - Ρεθύμνου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ - Ρεθύμνου ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ - Ρεθύμνου Γενικές Πληροφορίες Η Κρήτη αποτελεί από τις πιο σημαντικές περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ολόκληρη

Διαβάστε περισσότερα

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών 15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών Κατασκήνωση 15 ης Ομάδας Προσκόπων Αθηνών 7-16 Ιουλίου 2015 Λίμνη Ηραίου, Λουτράκι Αγαπητοί γονείς, Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ομάδα έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CITIZEN SCIENCE. για την περιοχή του Νοτίου-Ανατολικού Πηλίου.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CITIZEN SCIENCE. για την περιοχή του Νοτίου-Ανατολικού Πηλίου. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CITIZEN SCIENCE για την περιοχή του Νοτίου-Ανατολικού Πηλίου. 2 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1η ημέρα: 1. 2. 5. 6. Άφιξη (Το λεωφορείο φτάνει 15:20 το μεσημέρι) Εισαγωγή στο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ. Πληροφορίες Προς Τους Υποψήφιους Επισκέπτες Εθελοντές Της Ιεραποστολής ΤΟΜ International

ΓΕΝΙΚΑ. Πληροφορίες Προς Τους Υποψήφιους Επισκέπτες Εθελοντές Της Ιεραποστολής ΤΟΜ International Πληροφορίες Προς Τους Υποψήφιους Επισκέπτες Εθελοντές Της Ιεραποστολής ΤΟΜ International ΓΕΝΙΚΑ Επειδή το ταξίδι στην Αφρικανική ήπειρο είναι γεμάτο περιπέτεια, απρόβλεπτα και ταλαιπωρίες (π.χ. αρκετές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 71ον ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ Λευκωσία Τ.Θ29628 1721 Τηλ.: +35722-439620 E-mail: www.71scouts@gmail.com

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 71ον ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ Λευκωσία Τ.Θ29628 1721 Τηλ.: +35722-439620 E-mail: www.71scouts@gmail.com Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Δηµοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 71ον ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ Λευκωσία Τ.Θ29628 1721 Τηλ.: +35722-439620 E-mail: www.71scouts@gmail.com ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ WIER CAMP

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθούν πληροφορίες σχετικά με τη δράση μας, τις οποίες κατά διαστήματα σας έχουν ενημερώσει ήδη οι αρχηγοί σας.

Ακολουθούν πληροφορίες σχετικά με τη δράση μας, τις οποίες κατά διαστήματα σας έχουν ενημερώσει ήδη οι αρχηγοί σας. ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ #3 Αγαπητοί Ανιχνευτές, Σε λίγες μέρες ξεκινά το 6ο Παγκύπριο Προσκοπικό Τζάμπορι όπου όλοι μας θα βρεθούμε για 5 ημέρες στο πανέμορφο Τρόοδος. Η κατασκήνωση μας, θα χωριστεί σε 3 Υποκατασκηνώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2011 ΠΛΑΤΑΝΙΑ (ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ)

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2011 ΠΛΑΤΑΝΙΑ (ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ) Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 71 ον ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙΜΑΚΛΙΟΥ Τ.Θ. 29628, 1721, ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΗΛ.: +357.22.439620 EMAIL: 71scouts@gmail.com ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2011

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα «Πάρε μέρος και Καθάρισες» Δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών

Πρόγραμμα «Πάρε μέρος και Καθάρισες» Δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών Πρόγραμμα «Πάρε μέρος και Καθάρισες» Δράσεις εθελοντικού καθαρισμού ακτών Ευχαριστούμε για τη συμβολή σας στη δράση εθελοντικού καθαρισμού ακτών που διοργανώνει το MEDASSET. Ετοιμάσαμε αυτό το σύντομο

Διαβάστε περισσότερα

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια.

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια. Στόχος σου, είναι να φτάσεις στον Κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό Κέντρο «Τα Κονάκια», του Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης Αττικής Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ από τον τόπο σου, θα βρίσκεσαι

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Γενικές Τι είδους καιρό να περιμένω στη Μυτιλήνη; Πόση ώρα διαρκεί το ταξίδι με πλοίο από τον Πειραιά (Αθήνα) στη Μυτιλήνη; Που μπορώ να ενημερωθώ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος Ταχ. Δ/νση : Όπισθεν Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου Ταχ. Κώδικας : 551 10 Θεσσαλονίκη, 28/07/2017 Πληροφορίες: Τσαλαμπούνη Αικατερίνη Αρ. Πρωτ.: 358 Τηλέφωνο : 2310

Διαβάστε περισσότερα

Northern Aegean Dolphin Project

Northern Aegean Dolphin Project Northern Aegean Dolphin Project Corporate Traveling Πρόταση Συνεργασίας MOm / Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής φώκιας Γενική Περίληψη του Προγράμματος: Το Northern Aegean Dolphin Project

Διαβάστε περισσότερα

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις!

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Ημέρες Ταξιδιού 4 Έχοντας ως βάση των εξορμήσεών μας το χωριό Αλτομιρά και το Moorea Ilia House, ανακαλύπτουμε τη φύση της Μεσσηνίας! Φαράγγια,

Διαβάστε περισσότερα

7/8ήμερη "Πανόραμα Αδριατικής & Ιονίου" από Κατάκολο

7/8ήμερη Πανόραμα Αδριατικής & Ιονίου από Κατάκολο 7/8ήμερη "Πανόραμα Αδριατικής & Ιονίου" από Κατάκολο Το Costa Mediterranea θα πραγματοποιήσει 7/8 ήμερες κρουαζιέρες από το λιμάνι του Κατάκολου από τις 7 Ιουνίου έως 8 Νοεμβρίου 2016 με προορισμούς την

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί γονείς, Με Προσκοπικούς χαιρετισµούς. Το Επιτελείο της Οµάδας

Αγαπητοί γονείς, Με Προσκοπικούς χαιρετισµούς. Το Επιτελείο της Οµάδας Αγαπητοί γονείς, Με αυτό το γράµµα θα θέλαµε να σας ενηµερώσουµε για την πραγµατοποίηση της καλοκαιρινής κατασκήνωση των Οµάδων του 1 ου Σ.Π. Ψυχικού και του 4 ου Σ.Π. Περισσού, και να σας ενηµερώσουµε

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012 Εκδρομή σχολής προχωρημένων στον ποταμό Μόρνο 17-03-2012 Στα πλαίσια της Σχολής Προχωρημένων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την πέμπτη εκδρομή της Σχολής για την φετινή περίοδο στο ποτάμι Μόρνος. Η συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

Αναχώρηση και Επιστροφή

Αναχώρηση και Επιστροφή ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ #3 Αγαπητοί Πρόσκοποι, Σε λίγες μέρες ξεκινά το 6 ο Παγκύπριο Προσκοπικό Τζάμπορι όπου όλοι μας θα βρεθούμε για 5 ημέρες στο πανέμορφο Τρόοδος. Έτσι με τιμή και σεβασμό προς την περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκπαιδευτικές και Θερινές Κατασκηνώσεις

Θέμα: Εκπαιδευτικές και Θερινές Κατασκηνώσεις Φακ.: 7.27.12.2/3 Ε.Γ.Π.Π. 57/73 Τηλ.: 22800904/5 Φαξ: 22305126 ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ 22 Φεβρουαρίου 2008 Διευθυντές / Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων Θέμα: Εκπαιδευτικές και

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους 2.5.1. Οργάνωση Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους

Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους 2.5.1. Οργάνωση Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Η Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό των Προσκοπικών Κλάδων έχει διάρκεια 2 μέρες, πραγματοποιείται στο ύπαιθρο, οι Πρόσκοποι μετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΚΟΝΑ & αντίστροφα ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα

ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΚΟΝΑ & αντίστροφα ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΚΟΝΑ & αντίστροφα ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΣΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ Απλή μετάβαση Επιστροφή* Απλή μετάβαση Επιστροφή* Απλή μετάβαση Επιστροφή*

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεκριμένα οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές:

Συγκεκριμένα οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Θ. Μ.ΚΑΛΛΑΣ 23, Τ.Κ. 54655 ΤΗΛ. 2310 300261 FAX 2310 318334 E mail : mail@deekme.gr Θεσσαλονίκη : 04/06/2015 Αρ.Πρωτ. 24848 ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΣΑΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ. Αστυνομία, Πυροσβεστική ή Ασθενοφόρο 000. Γραμμή Αστυνομικής Βοήθειας 131 444

ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΣΑΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ. Αστυνομία, Πυροσβεστική ή Ασθενοφόρο 000. Γραμμή Αστυνομικής Βοήθειας 131 444 ΠΡΟΒΛΕΨΤΕ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΣΑΣ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΟΙΚΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟ Email ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ Αστυνομία, Πυροσβεστική ή Ασθενοφόρο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑμεΑ 2018»

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΑμεΑ 2018» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕκπαιδΕυτικΕσ δραστηριοτητεσ

ΕκπαιδΕυτικΕσ δραστηριοτητεσ Χειροπιαστά: ολοφάνερα. Χούι: συνήθεια, ιδιοτροπία. Ωοτοκία: τρόπος αναπαραγωγής των ζώων, κατά την οποία το θηλυκό γεννά αυγά τα οποία εκκολάπτονται έξω από τον οργανισµό. ΕκπαιδΕυτικΕσ δραστηριοτητεσ

Διαβάστε περισσότερα

Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και οι πιο αρχάριοι φίλοι της Α.Λ.Κ αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.

Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και οι πιο αρχάριοι φίλοι της Α.Λ.Κ αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η εκδρομή της Αθηναϊκής Λέσχης Καγιάκ στα Τζουμέρκα, έφτασε η στιγμή για την πραγματοποίηση της επόμενης, μονοήμερης αυτή τη φορά, εξόρμησης. Η συγκεκριμένη εκδρομή

Διαβάστε περισσότερα

Northern Aegean Dolphin Project

Northern Aegean Dolphin Project Northern Aegean Dolphin Project Corporate Traveling Πρόταση Συνεργασίας MOm / Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής φώκιας Γενική Περίληψη του Προγράμματος: Το Northern Aegean Dolphin Project

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. AKS Porto Heli AKS Hinitsa Bay Nautica Bay Αγαπητοί Συνεργάτες, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Στα πλαίσια της διοργάνωσης του «9 ου Θερινού Σχολείου» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Λεωχάρους Αθήνα Τηλ.Κέντρο : Θ Ε Μ Α

Λεωχάρους Αθήνα Τηλ.Κέντρο : Θ Ε Μ Α Λεωχάρους 2-10562 Αθήνα Τηλ.Κέντρο : 210 3238339 FAX : 210 3238317 e-mail : osyo1984@gmail.com ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Αθήνα 4/5/15 Αρ. Πρωτ: 77 ΠΡΟΣ: 1. ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΜΕΛΗ ΟΣΥΟ (ως πίνακας διανομής)

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός τιμοκατάλογος - τιμές κατ άτομο σε

Αναλυτικός τιμοκατάλογος - τιμές κατ άτομο σε Ημ Λιμάνι 4/5ήμερη «Εικόνε Αιγαίου» με το Celestyal Olympia Άφιξη Αναχώρηση 1 η Πειραιά - 12:00 1 η Μύκονο* 18:00-2 η Κουσάντασι (Έφεσο) 07:00 13:00 2 η Πάτμο* 15:30 22:30 3 η Ρόδο 07:00 18:30 4 η Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, με θετική εισήγηση της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών,

Διαβάστε περισσότερα

Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε

Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε Σίδνεϊ ας ετοιμαστούμε Πως να ετοιμαστείτε για έκτακτη ανάγκη στον Δήμο του Σίδνεϊ. Σημαντικές πληροφορίες για δημότες, εργαζομένους και επισκέπτες. www.getreadysydney.com.au 1 Δημιουργήστε προσωπικό σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στην Ευρυτανία 21.22-01-2012

Εκδρομή σχολής προχωρημένων στην Ευρυτανία 21.22-01-2012 Εκδρομή σχολής προχωρημένων στην Ευρυτανία 21.22-01-2012 Ποτάμια: Ταυρωπός - Τρικεριώτης Στα πλαίσια της Σχολής Προχωρημένων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την τρίτη εκδρομή της Σχολής για φέτος, στην Ευρυτανία.

Διαβάστε περισσότερα

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης Τα πακέτα μας περιλαμβάνουν: Αναχώρηση με λεωφορείο για το λιμάνι του Βόλου με συνοδό του γραφείου, ο οποίος θα σας καθοδηγεί μέχρι την επιβίβαση στο πλοίο και θα σας περιμένει στην επιστροφή. Ακτοπλοϊκά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 59. ΘΕΜΑ : 67η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων ιακριτικού άσους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 59. ΘΕΜΑ : 67η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων ιακριτικού άσους ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 29 Ιουνίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 59 ΑΠΟ : Εφορεία Εκπαίδευσης ΠΡΟΣ : - Πτυχιούχους ιακριτικού άσους - Σώµα Προσκόπων Κύπρου ΚΟΙΝ. : -Περιφερειακές Εφορείες - Εφόρους Γενικής Εφορείας ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 41 η Διεθνής Έκθεση. Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας

27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 41 η Διεθνής Έκθεση. Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας 41 η Διεθνής Έκθεση 27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Oι κορυφαίες επιχειρήσεις της Τουριστικής

Διαβάστε περισσότερα

Ñïý á, ðáðïýôóéá êáé öýãáìå

Ñïý á, ðáðïýôóéá êáé öýãáìå 4 Eíüôçôá 1 Ñïý á, ðáðïýôóéá êáé öýãáìå speak about the future (1) seasons in Greece and Australia clothes ôá åëëçíéêü êé åìåßò... 32 ìáèáßíïõìå ëýîåéò êáé åêöñüóåéò - êëåéäéü... (εγώ) θα οργανώσω (εσύ)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ Ως Αρχηγός Κατασκήνωσης ξέρεις, ότι έχεις την ευθύνη για την ασφάλεια όλων των μελών που συμμετέχουν στην κατασκήνωση σου. Τώρα, έχεις στα χέρια σου την δική σου λίστα για να

Διαβάστε περισσότερα

«Συλλογικές δράσεις για τη βελτίωση των μέτρων διατήρησης των Ευρωπαϊκών πληθυσμών Θαλάσσιων χελωνών LIFE EUROTURTLES»

«Συλλογικές δράσεις για τη βελτίωση των μέτρων διατήρησης των Ευρωπαϊκών πληθυσμών Θαλάσσιων χελωνών LIFE EUROTURTLES» «Συλλογικές δράσεις για τη βελτίωση των μέτρων διατήρησης των Ευρωπαϊκών πληθυσμών Θαλάσσιων χελωνών LIFE EUROTURTLES» ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: Κύπρος (όλες οι περιοχές) ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Συνολικό ποσό:

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό (φράγμα Κόνιτσα) 5.6-05-2012

Εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό (φράγμα Κόνιτσα) 5.6-05-2012 Εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό (φράγμα Κόνιτσα) 5.6-05-2012 Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων η ΜΕΤΑΒΑΣΗ διοργανώνει την εκδρομή εσωτερικού στον Αώο ποταμό. Η συγκεκριμένη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το

Διαβάστε περισσότερα

Βγήκαν τα Μερομήνια Δείτε τι καιρό θα έχουμε τον ερχόμενο χειμώνα

Βγήκαν τα Μερομήνια Δείτε τι καιρό θα έχουμε τον ερχόμενο χειμώνα Τα Μερομήνια ή Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή για όσους γνωρίζουν τα μερομήνια. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια.

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια. Το ξενοδοχείο Kambos Village είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα Κρήτης, στρατηγικά τοποθετημένο μεταξύ της πόλης των Χανίων και του θέρετρου του Πλατανιά. Χτισμένο σε προνομιακή

Διαβάστε περισσότερα

Α.Δ.Σ. Ε ΞΟΡΜΗΣΗ Κ ΑΡΠΕΝΗΣΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 7 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014

Α.Δ.Σ. Ε ΞΟΡΜΗΣΗ Κ ΑΡΠΕΝΗΣΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 7 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 Α.Δ.Σ. ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 7 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Α.Δ.Σ. Ε ΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ Κ ΑΡΠΕΝΗΣΙ Αγαπητοίγονείςκαιμαθητές, ΤοΑνοιχτόΔημιουργικόΣχολείο(ΑΔΣ),ξεκινάτιςεξορμήσειςτου για τη σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΥ Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση INFO KIT Μέρος 1 Μάης 2011 Εισαγωγή Το έγγραφο αυτό προορίζεται για τους εθελοντές και τους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΥ. Δίνει σαφείς πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός τιμοκατάλογος - τιμές κατ άτομο σε

Αναλυτικός τιμοκατάλογος - τιμές κατ άτομο σε 3/4ήμερη «Εικόνες Αιγαίου» με το Celestyal Olympia Η Λιμάνι Άφιξ Αναχώρ μ η ηση η Πειραιάς 1-11:30 η Μύκονος* 1 18:00 23:00 2 η Κουσάντασι 07:00 13:00 (Έφεσος) η Πάτμος* 2 15:30 22:30 η Ηράκλειο 3 09:00

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Οδηγίες για την πρόληψη και τον αποτελεσματικό χειρισμό εμφάνισης γαστρεντερίτιδας σε κατασκήνωση Η εμφάνιση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε κατασκηνώσεις δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ε ΞΟΡΜΗΣΗ Μ ΑΙΝΑΛΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2013 Α.Δ.Σ.

Ε ΞΟΡΜΗΣΗ Μ ΑΙΝΑΛΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2013 Α.Δ.Σ. ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2013 Α.Δ.Σ. ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Α.Δ.Σ. Ε ΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ Μ ΑΙΝΑΛΟ Αγαπητοίγονείςκαιμαθητές, ΤοΑνοιχτόΔημιουργικόΣχολείο(ΑΔΣ),ξεκινάτιςεξορμήσειςτου για τη σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

καλοκαιρι 2016 ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Σίνα Αθήνα

καλοκαιρι 2016 ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Σίνα Αθήνα καλοκαιρι 2016 ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Σίνα 31-10680 Αθήνα 210 33 98 600 COURS@IFA.GR ΘΕΡΙΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. στο ΓΥΘΕΙΟ ή στην ΚΑΡΥΣΤΟ ή στη ΘΑΣΟ. Αθήνα, 15/5/2017. Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. στο ΓΥΘΕΙΟ ή στην ΚΑΡΥΣΤΟ ή στη ΘΑΣΟ. Αθήνα, 15/5/2017. Συναδέλφισσες Συνάδελφοι, Αμερικής 10, Τηλ: 210-36.22.646, Fax : 210-36.05.968 www.setap.gr email: setap@otenet.gr ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ στο ΓΥΘΕΙΟ ή στην ΚΑΡΥΣΤΟ ή στη ΘΑΣΟ Συναδέλφισσες Συνάδελφοι, Αθήνα, 15/5/ Μένοντας πιστοί στην

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Οδηγίες προετοιμασίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης Στο Οντάριο, οι κάτοικοί του έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους έκτακτες ανάγκες, είτε πρόκειται για θύελλες παγωμένου χιονιού και διακοπές ρεύματος,

Διαβάστε περισσότερα

Περπατήματα στη Φύση.

Περπατήματα στη Φύση. Περπατήματα στη Φύση. 2014 Περπατήστε μαζί μας! Ασφάλεια και Διασκέδαση! To Adventure Mountain Park για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προγραμματίζει τη διάβαση μονοπατιών της Φύσης σε όλη την Κύπρο και όχι

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συμμετοχής & Συμφωνητικό

Όροι Συμμετοχής & Συμφωνητικό Όροι Συμμετοχής & Συμφωνητικό Σας ευχαριστούμε που διαβάζετε τα παρακάτω πολύ προσεκτικά! Αυτό το ταξίδι δεν είναι ένα συνηθισμένο τουριστικό ταξίδι ή ένα ταξίδι αναψυχής, διασκέδασης, ξεκούρασης, ιστορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟ H ΝΕΑ ΚΑΡΕΤΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΦΙΓΑΛΕΙΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ 2η Τηλεδιάσκεψη

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟ H ΝΕΑ ΚΑΡΕΤΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΦΙΓΑΛΕΙΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ 2η Τηλεδιάσκεψη Νέα Φιγαλεία Αρχάνες ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ HΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΚΑΡΕΤΤΑ -ΚΑΡΕΤΤΑ 2η Τηλεδιάσκεψη ΜΟΥΣΙΚΗ -ΧΟΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Στην ατέλειωτη παραλία του κυπαρισσιακού κόλπου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 14 16/09/2012 ΚΡΗΤΗ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ, ΠΛΑΚΑ) ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Με ΑΝΕΚ/SUPERFAST Πλοίο: Olympic Champion 13/09 Πειραιάς Ηράκλειο 21.30 06.00 16/09 Ηράκλειο Πειραιάς 21.30

Διαβάστε περισσότερα

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου 74100 Ρέθυμνο http://www.history-archaeology.uoc.gr Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών Τ.Θ. 119

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ. ΤΕΤΥΚ: 23 831440 ΦΑΞ: 23 831747

ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ. ΤΕΤΥΚ: 23 831440 ΦΑΞ: 23 831747 ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ. ΤΕΤΥΚ: 3 83440 ΦΑΞ: 3 83747 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Το ιοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΤΥΚ σας υπενθυμίζει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να αποστέλλετε τις αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Παραχώρηση διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Παραχώρηση διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ κατά την καλοκαιρινή περίοδο Ανακοίνωση 29 Ιουνίου 2016 Παραχώρηση διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ κατά την καλοκαιρινή περίοδο Αγαπητά μέλη, Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς παραχώρησης των διαμερισμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης

Αναχωρήσεις λεωφορείων για το λιμάνι του Βόλου. Πόλη Σημείο συγκέντρωσης Ώρα αναχώρησης Τα πακέτα μας περιλαμβάνουν: Αναχώρηση με λεωφορείο από την πόλη μας για το λιμάνι του Βόλου με συνοδό του γραφείου, ο οποίος θα σας καθοδηγεί μέχρι την επιβίβαση στο πλοίο και θα σας περιμένει στην επιστροφή.

Διαβάστε περισσότερα

Διακοπές - Fly & Drive

Διακοπές - Fly & Drive Διακοπές - Fly & Drive Γενικές πληροφορίες Η Ικαρία είναι γνωστή ως το Νησί της Μακροζωίας και της χαλάρωσης, κάτι το οποίο θα το επιβεβαιώσετε με την πρώτη σας γνωριμία με τους ντόπιους κατοίκους του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ. «Tennis Square powered by MasterCard»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ. «Tennis Square powered by MasterCard» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ «Tennis Square powered by MasterCard» 1. Εγκαταστάσεις Η TENNIS SQUARE είναι ιδιωτική σχολή αντισφαίρισης / Tennis Club που στις εγκαταστάσεις της περιλαμβάνονται: Α. Τέσσερα (4) γήπεδα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το ημερολόγιο της Ενωμοτίας σας και μια φωτογραφία της Ενωμοτίας σας!!!

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το ημερολόγιο της Ενωμοτίας σας και μια φωτογραφία της Ενωμοτίας σας!!! Αγαπητή Ενωμοτία, Ήρθε η ώρα που περιμένατε η 8 η Συνάντηση Ενωμοτιών της Περιφέρειάς μας. Το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαΐου 2010, στα Μπαχούνια Πάρνηθας η δική σας και άλλες 50 Ενωμοτίες, θα παίξουν και θα

Διαβάστε περισσότερα

Το πολύ ζεστό ή κρύο είναι ασυνήθιστο κατά τη διάρκεια του Μαΐου, αλλά μπορεί να συμβεί σπάνια.

Το πολύ ζεστό ή κρύο είναι ασυνήθιστο κατά τη διάρκεια του Μαΐου, αλλά μπορεί να συμβεί σπάνια. Η Κέρκυρα χαρακτηρίζεται από μεσογειακό κλίμα με δροσερά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Ο ψυχρότερος μήνας είναι ο Ιανουάριος και ο θερμότερος μήνας ο Αύγουστος. Μάιος Ο Μάιος συναντά την έναρξη της θερινής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 82. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, όπως πάντα, θα είναι παρόν και σε αυτή τη μεγάλη, παγκόσμια προσκοπική δράση με οργανωμένη αποστολή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 82. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, όπως πάντα, θα είναι παρόν και σε αυτή τη μεγάλη, παγκόσμια προσκοπική δράση με οργανωμένη αποστολή. ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 10 Αυγούστου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 82 ΑΠΟ : Εφορεία Διεθνών Σχέσεων ΠΡΟΣ : Όλα τα ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ΘΕΜΑ : 15ο Παγκόσμιο Προσκοπικό MOOT Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές προς τους γονείς

Συμβουλές προς τους γονείς Συμβουλές προς τους γονείς Ο πρώτος καλοκαιρινός αποχωρισμός μπορεί να φοβίζει έναν γονέα, είναι ωστόσο απαραίτητος για να απολαύσει το παιδί ξέγνοιαστο μια μοναδική εμπειρία και να χαρεί. Δεν πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Θαλάσσια οικοσυστήματα Απειλούμενα είδη. Περιβαλλοντική ομάδα Γ Γυμνασίου Κερατέας

Θαλάσσια οικοσυστήματα Απειλούμενα είδη. Περιβαλλοντική ομάδα Γ Γυμνασίου Κερατέας Θαλάσσια οικοσυστήματα Απειλούμενα είδη Περιβαλλοντική ομάδα Γ Γυμνασίου Κερατέας Θαλάσσιο παράκτιο οικοσύστημα της Ποσειδωνίας Στις Ελληνικές θάλασσες υπάρχουν πυκνά και εκτεταμένα υποθαλάσσια λιβάδια

Διαβάστε περισσότερα

Camping Stomio. Σκοπός του κανονισμού: είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών θέτοντας του όρους για τη σωστή λειτουργία του κάμπινγκ.

Camping Stomio. Σκοπός του κανονισμού: είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών θέτοντας του όρους για τη σωστή λειτουργία του κάμπινγκ. Camping Stomio Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Σ Σκοπός του κανονισμού: είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατασκηνωτών θέτοντας του όρους για τη σωστή λειτουργία του κάμπινγκ. Η είσοδος και η παραμονή

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η Υπ αριθ. : 3/ 2015

Μ Ε Λ Ε Τ Η Υπ αριθ. : 3/ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Μ Ε Λ Ε Τ Η Υπ αριθ. : 3/ 2015 ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ µεταφοράς, διατροφής, διαµονής στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ηµοκρατική ιδιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το καλοκαίρι, η Αγέλη µας, θα πραγµατοποιήσει τη θερινή της κατασκήνωση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το καλοκαίρι, η Αγέλη µας, θα πραγµατοποιήσει τη θερινή της κατασκήνωση. Αγαπητοί γονείς, Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το καλοκαίρι, η Αγέλη µας, θα πραγµατοποιήσει τη θερινή της κατασκήνωση. Φέτος, η κατασκήνωση µας θα πραγµατοποιηθεί στην Κουκουµίτσα Βόνιτσας, τις ηµεροµηνίες

Διαβάστε περισσότερα

Χελιδορέα(ς) Σεπτέμβριος 2013. Έκθεση αποστολής. Χ. Νικολαΐδου

Χελιδορέα(ς) Σεπτέμβριος 2013. Έκθεση αποστολής. Χ. Νικολαΐδου Χελιδορέα(ς) Σεπτέμβριος 2013 Έκθεση αποστολής Χ. Νικολαΐδου 1 Περιεχόμενα Ιστορικό... 3 Χελιδορέα Σεπτέμβριος 2013... 3 Συνοπτικό ημερολόγιο αποστολής... 3 Ευρήματα αποστολής... 4 Υλικά... 4 Οι συντελεστές...

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Θα χρειαστείτε νερό,τσάντα,φαγητό και αθλητικά παπούτσια

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά #1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Προσφορά #1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Προσφορά #1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Πλοίο MSC Armonia Ημ/νίες πακέτου 18-26 Ιουνίου Πτήσεις με Ryanair Από Αθήνα 18 Ιουνίου Αθήνα -> Μιλάνο Bergamo 09:45-11:20 (απευθείας

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά

Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά Συγγραφέας: Μαρίνα Ματθαιουδάκη Δεξιότητα: Κατανόηση γραπτού λόγου Τύπος κειμένου: Αγγελία Θεματική: Αγορά Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω αγγελίες και σημειώστε αν οι προτάσεις που ακολουθούν συμφωνούν

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα αναχώρησης 7.10 πμ.

Ώρα αναχώρησης 7.10 πμ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ & AΤΕΙ Η δράση «Προπατώ στην Κρήτη» απαρτίζεται από μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιου και του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης που συνεργάζονται με εθελοντές των ορειβατικών συλλόγων της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΡΕΑΝ ΝΑΥΛΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΝΑΥΛΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ : πρόγραμμα κρουαζιέρων 2019 Από 7 Ιουνίου μέχρι 21 Οκτωβρίου Αγαπητοί πελάτες, Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας, πλήρως ανακαινισμένο και με αναβαθμισμένο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Σ.Ε.Π. ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ-1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 Περισσός,Σάββατο 16 Μαΐου 2015 Αγαπητοί γονείς, Κατά την διάρκεια της προσκοπικής

Διαβάστε περισσότερα

Πατάγια, Ταϊλάνδη, Ατομικά & Γαμήλια Ταξίδια, 8 ημέρες

Πατάγια, Ταϊλάνδη, Ατομικά & Γαμήλια Ταξίδια, 8 ημέρες Τομέας: ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ, Τύπος ταξιδιού: Ατομικά Πατάγια, Ταϊλάνδη, Ατομικά & Γαμήλια Ταξίδια, 8 ημέρες Διανυκτερεύσεις: Πατάγια (5) Γενικά H Πατάγια βρίσκεται σε απόσταση μόνο 2 ώρες με το αυτοκίνητο,

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017

Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου 2017 Σκοπός της σχολής είναι η περαιτέρω τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων ώστε μετά τη σχολή να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Πολιτική Παροχής Φιλοξενίας σε ξένες αθλητικές ομάδες, ομίλους και συνδέσμους για προπόνηση και προετοιμασία στην Κύπρο στα πλαίσια των κανονισμών της

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό, τηλεόραση και μπαλκόνια.

Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό, τηλεόραση και μπαλκόνια. Μόλις 300μ. από την αμμώδη παραλία Αμμουδάρα, το Hotel Handakas βρίσκεται στη μέση ενός καταπράσινου αμπελώνα. Προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και πισίνα. Κάθε δωμάτιο είναι απλά διακοσμημένο και διαθέτει κλιματισμό,

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. www.urbanexperts.gr id:1118791 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. Άνω Ιλίσια Αθήνα- Κέντρο 600 Περιγραφή Α) ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ (2ΟΣ ), 55 ΤΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

«Δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή. μελών Κ.Α.Π.Η.» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

«Δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή. μελών Κ.Α.Π.Η.» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗ «Δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή μελών Κ.Α.Π.Η.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Μελέτης : 18/14.03.2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ CPV 55100000-1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ Κ.Α.Π.Η. Διεύθυνση :

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 2015-16

ΟΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 2015-16 ΟΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 2015-16 Αγαπητοί Γονείς, Oι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙ.Σ.Δ.Α.Π.) έχουν σαν σκοπό να εξυπηρετούν τους εργαζομένους γονείς και να εξασφαλίζουν στο παιδί ασφαλή διαμονή

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Μαρίνας 34, 2059 Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος Διεύθυνση Αλληλογραφίας : Τ.Θ , 2090 Λευκωσία Τηλέφωνο :(+357)

Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Μαρίνας 34, 2059 Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος Διεύθυνση Αλληλογραφίας : Τ.Θ , 2090 Λευκωσία Τηλέφωνο :(+357) Προς Γονείς και Κηδεμόνες Λυκοπούλων Στρόβολος 15 Νοεμβρίου, 2014 Θέμα: Πρώτο Διήμερο Αγέλης και Κινηματογραφική παράσταση Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Πρώτη Διήμερη Δράση της Αγέλης μας θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 40 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31/3/2014 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

7/8ήμερη Κρουαζιέρα από Λαύριο "Ειδυλλιακό Αιγαίο"

7/8ήμερη Κρουαζιέρα από Λαύριο Ειδυλλιακό Αιγαίο 7/8ήμερη Κρουαζιέρα από Λαύριο "Ειδυλλιακό Αιγαίο" ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 489 το άτομο Κρουαζιέρα από Λαυρίο "Ειδυλλιακό Αιγαίο" με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal Επιβιβαστείτε από την πόρτα τους

Διαβάστε περισσότερα

Aris Grigoriadis Swimming Camp Αυγούστου 2017 Κατασκήνωση ''Καλύβας'' Μεταμόρφωση Χαλκιδικής Από 8 ετών και άνω

Aris Grigoriadis Swimming Camp Αυγούστου 2017 Κατασκήνωση ''Καλύβας'' Μεταμόρφωση Χαλκιδικής Από 8 ετών και άνω Aris Grigoriadis Swimming Camp 17-26 Αυγούστου 2017 Κατασκήνωση ''Καλύβας'' Μεταμόρφωση Χαλκιδικής Από 8 ετών και άνω Ξεκινώντας τη νέα σεζόν... κολύμβηση και διακοπές με τους φίλους από το κολυμβητήριο!!!

Διαβάστε περισσότερα

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς,

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας έκλεισε για τις καλοκαιρινές διακοπές!!! Από όλους τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του Σχολείου μας πολλές ευχές για Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!! Θα τα ξαναπούμε την 1η Σεπτεμβρίου!!!!

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ιταλία - Πάδοβα»

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ιταλία - Πάδοβα» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε Νέα Σμύρνη, 02-12-2015 & Δ.Ε ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. : 506 Δ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 5 ο ΓΕΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

INTERNATIONAL MODEL CAMP

INTERNATIONAL MODEL CAMP METEORA WRESTLING ACADEMY INTERNATIONAL MODEL CAMP ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ιnternational Μodel Camp 2018 Διοργανώνεται Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμπάκας από 2 έως 6 Ιουλίου 2018 το METEORA WRESTLING ACADEMY- International

Διαβάστε περισσότερα

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ALEXANDRA HOTEL. Το ξενοδοχείο διαθέτει 54 δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο, μπαλκόνι ή βεράντα και τηλέφωνο. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ ALEXANDRA HOTEL Κτισμένο σε παραδοσιακό στυλ, ακριβώς πάνω από την παραλία της μαύρης άμμου στο Καμάρι, το Hotel Alexandra, βρίσκεται στα προάστια του Καμαρίου. Οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν

Διαβάστε περισσότερα

154 El. Venizelou & Romilias str., , Athens, Greece Τ F E

154 El. Venizelou & Romilias str., , Athens, Greece Τ F E Από: Τίτλος: Δέσποινα Παντελαίου Sales Executive Τηλέφωνο: +30 2130 106 110 E-mail: Σελίδες: 13 d.pantelaiou@domotel.gr Θέμα : Εταιρικές Τιμές 2019- Ethniki Insurance Co Παρακαλώ βρείτε παρακάτω τις ειδικές

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση συμμετοχής στο Dance Days 6, Χανιά 2016

Αίτηση συμμετοχής στο Dance Days 6, Χανιά 2016 Αίτηση συμμετοχής στο Dance Days 6, Χανιά 2016 Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε σε θέση να σας ανακοινώνουμε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Dance Days 6! Για όλους εσάς που ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος,

Διαβάστε περισσότερα

events & more CONFERENCES EVENTS MEETINGS MUSIC

events & more CONFERENCES EVENTS MEETINGS MUSIC events & more CONFERENCES EVENTS MEETINGS MUSIC 1 ½ ώρα από την Αθήνα 2.5 χλµ. από το κέντρο της πόλης 2 χλµ. από τον αυτοκινητόδροµο EΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑKΟ, ΥΠΕΡΣYΓΧΡΟΝΟ ΣΥΓΚΡOΤΗΜΑ ΚΑΤAΛΛΗΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜEΝΟ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η φαρμακοποιός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α. ΣΗΜΑΝΣΗ Η σήμανση χωρίζεται στην κατακόρυφη σήμανση, δηλαδή τις πινακίδες σήμανσης των δρόμων και την οριζόντια σήμανση, δηλαδή τις ζωγραφισμένες γραμμές (διαγραμμίσεις)

Διαβάστε περισσότερα