ΘΕΑΣ!Σ. ecofilms 07. ειδική έκδοση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΕΑΣ!Σ. ecofilms 07. ειδική έκδοση"

Transcript

1 ΘΕΑΣ!Σ ecofilms 07 ειδική έκδοση ειδική έκδοση ecofilms 07 Μεθαύριο, , αρχίζει το διεθνές φεστιβάλ κινηµατογράφου Ecofilms και θα διαρκέσει έως και τις Η ΘΕΑΣ!Σ θα σας ενηµερώνει καθηµερινά καθ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ για τις ώρες των προβολών, τη θεµατολογία των ταινιών και πληροφορίες για τους συντελεστές τους. Εσείς δεν έχετε παρά να ελέγχετε την ηλεκτρονική σας θυρίδα για να κανονίσετε το πρόγραµµά σας και δείτε τις ταινίες που δε θέλετε να χάσετε! Η ειδική έκδοση που µόλις ανοίξατε έχει σκοπό να σας παρουσιάσει τα µέλη των κριτικών επιτροπών. ΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ Rada Šešić Γεννήθηκε στο Μπιέλοβαρ, εργάστηκε ως κριτικός κινηµατογράφος και σκηνοθέτης ταινιών µικρού µήκους και ντοκιµαντέρ στο Σαράγιεβο. Το 1993 πήγε στην Ολλανδία. Εξειδικεύτηκε στον κινηµατογράφο της νότιας Ασίας και της ανατολικής Ευρώπης. Είναι έκτακτη λέκτορας στο Πανεπιστήµιο του Άµστερνταµ και δουλεύει ως σύµβουλος προγραµµατισµού στο ιεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Ρότερνταµ και στο ιεθνές Φεστιβάλ Ντοκιµαντέρ του Άµστερνταµ. Είναι υπεύθυνη προγραµµατισµού στο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Κεράλα και επικεφαλής στο διαγωνιστικό τµήµα Ντοκιµαντέρ Περιφέρειας στο Φεστιβάλ

2 Κινηµατογράφου του Σαράγιεβο. Είναι στις επιτροπές επιλογής για των επιδοτήσεων Γιαν Φρίµαν, Χιούµπερτ Μπαλς και STIFO. Επίσης διδάσκει στο ίκτυο Ευρωπαϊκού Ντοκιµαντέρ. Είναι λέκτορας στο Ινστιτούτο Κινηµατογραφικής Εκπαίδευσης Ολλανδίας. Πρόσφατα προσλήφθηκε ως κύρια υπεύθυνη προγραµµατισµού στο ιεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Βουκουρεστίου και ως υπεύθυνη επιλογής ντοκιµαντέρ από το εξωτερικό στο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Σόφιας. Εξακολουθεί να εργάζεται ως σκηνοθέτης και κριτικός. Hannah Fisher Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε διεθνή φεστιβάλ, κινηµατογράφου και τηλεόρασης, µε διάφορες αρµοδιότητες. Ήταν διευθύντρια του ιεθνούς Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Βανκούβερ, ιδρύτρια και διευθύντρια του προγράµµατος κινηµατογράφου Harbourfront στο Τορόντο, διευθύντρια προγραµµατισµού του Floating Film Festival, ενώ δούλεψε ως σύµβουλος προγραµµατισµού σε αρκετά φεστιβάλ κινηµατογράφου. Πρωτοστάτησε σε κινηµατογραφικές εκδηλώσεις των Ηνωµένων Εθνών. Εξακολουθεί να εργάζεται ως σύµβουλος προγραµµατισµού στο ιεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Ντουµπάι. Ως ερευνήτρια-σύµβουλος, έχει ασχοληθεί µε πολλά προγράµµατα, µεταξύ των οποίων και τα εργαστήρια σκηνοθεσίας SilverStar στο πανεπιστήµιο British Columbia το οποίο οραµατίστηκε, οργάνωσε και ίδρυσε µε βάση το µοντέλο του Ινστιτούτου Σάντανς. Συνεργάστηκε επίσης στο Yerba Beuna Project στο Σαν Φραντσίσκο ως σύµβουλος κατά την κατασκευή ενός πολυκινηµατογράφου. Γιώργος Καρυπίδης Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Παρακολούθησε µαθήµατα ζωγραφικής στην Ακαδηµία Καλών Τεχνών και µαθήµατα κινηµατογράφου στην Ακαδηµία Κινηµατογράφου στο Άµστερνταµ. Εργάστηκε για ένα διάστηµα στο SFB στο Βερολίνο. Σκηνοθέτησε περισσότερα από εκατό ντοκυµαντέρ, κυρίως για την Ελλήνική τηλεόραση. Ανάµεσα σ αυτά, δύο ταινίες για τους βραβευµένους µε νόµπελ ποιητές, Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη και µία ταινία µε θέµα τη σφαγή που διέπραξαν ο Γερµανικός στρατός και τα τάγµατα ασφαλείας στο χωρίο Χορτιάτη. ύο τηλεταινίες «Οι µάγισσες» και «Η ουρά του φιδιού» στον Αντέννα (δεν προβλήθηκε ποτέ...) και µια σειρά βασισµένη στην «Αποκάλυψη του Ιωάννη». To 2003 οργανώνει µε τη βοήθεια του Ε.Κ.Φ.(Ελληνικό κοινωνικό φόρουµ), εβδοµαδιαίο αντιπολεµικό φεστιβάλ σε κεντρικό κινηµατογράφο της Αθήνας, (µε 600 ευρώ, τα οποία επεστράφησαν από τα εισιτήρια), όπου προβλήθηκαν 20 ταινίες, µεταξύ των οποίων, «Η µάχη του Αλγερίου», του Τζίλο Ποντεκόρβο, «Ο µεγάλος πόλεµος», του Μάριο Μονιτσέλι, «Γη χωρίς ψωµί», του Λουίς Μπουνιουέλ, «Το βάθος τ ουρανού είναι κόκκινο», του Κρις Μαρκέρ, «Πεθαίνοντας στη Μαδρίτη», του Φρεντερίκ Ροσίφ, κ.λ.π. Έχει δηµοσιεύσει δυο συλλογές διηγηµάτων «Πρωταθλητής Καταδύσεων», 1992, εκδ.νεφέλη. Και «Η διάλεκτος του Σκορπιού», 1998, εκδ.καστανιώτης. Αρθρογραφεί σε ηµερήσιο και περιοδικό τύπο.

3 ΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΗΚΟΥΣ Michel Dimopoulos Γεννήθηκε το 1949 στο Παρίσι, όπου και σπούδασε Γαλλική φιλολογία, γλωσσολογία και Kινηµατογράφο. Aπό το 1975 εργάζεται ως κριτικός κινηµατογράφου σε διάφορες εφηµερίδες και περιοδικά. Σκηνοθέτης του µεσαίου µήκους ντοκιµαντέρ H AΛΛH ΣKHNH (1975) ιευθυντής και αρχισυντάκτης του περιοδικού ΣYΓXPONOΣ KINHMATOΓPAΦOΣ ( ). Oργανωτής εβδοµάδων Eλληνικού Kινηµατογράφου και εκδηλώσεων σε διάφορα Φεστιβάλ ( ). Yπεύθυνος ξένου προγράµµατος EPT ( ) Είχε την ευθύνη της µεγάλης αναδροµικής παρουσίασης του Ελληνικού Κινηµατογράφου στο Κέντρο Ποµπιντού στο Παρίσι το Επιµελήθηκε και την έκδοση που την συνόδευε. ιευθυντής του ιεθνούς Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης από το 1991 και µέχρι το Σύµβουλος για τον προγραµµατισµό ταινιών και τις διεθνείς συµπαραγωγές στην ΕΡΤ. Olivier Delesse Γεννήθηκε το 1972 στο Σαργκεµίν της Γαλλίας και αποφοίτησε από τη Ανωτάτη Σχολή Εµπορίου στο Παρίσι όπου σπούδασε οικονοµικά. Ξεκίνησε την καριέρα του ως οικονοµικός αναλυτής και ως σύµβουλος επιχειρήσεων για την εταιρεία Ντελόιτ, όταν τελικά απορροφήθηκε στον κλάδο του κινηµατογράφου. ούλεψε ως κριτικός κινηµατογράφου για την ιστοσελίδα και ίδρυσε την ιστοσελίδα για την ενηµέρωση και την παροχή υπηρεσιών των επαγγελµατιών στον κινηµατογράφο. Αυτή την περίοδο ασχολείται µε πολλούς τοµείς του κλάδου, από την παραγωγή ταινιών ως τη διοργάνωση κινηµατογραφικών φεστιβάλ και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Γαλλία και την Ευρώπη. Maher Abi Samra Πήρε πτυχίο θεατρικών σπουδών από το Πανεπιστήµιο Λιβάνου στη Βηρυτό και πτυχίο οπτικοακουστικών σπουδών από το Εθνικό Ινστιτούτο Οπτικοακουστικής στο Παρίσι. ούλεψε ως φωτό-ρεπόρτερ σε εφηµερίδες του Λιβάνου, στο πρακτορείο France Presse και στο Ρόιτερ. Έχει σκηνοθετήσει αρκετά ντοκιµαντέρ, µεταξύ των οποίων: «Women of Hezbollah» (2000), «Shatila Roundabout» (2004), «Mariam» (2006) and «Merely a Smell» (2007). Μικρού µήκους ταινίες: «Building on the Waves» (1995) και «My Friend» (2003).

4 ΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ Yvonne Adhiambo Owuor Είναι συγγραφέας και έφορος τέχνης από την Κένυα. Σπούδασε παραγωγή στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Έτσι ανακάλυψε πως το πάθος της ήταν για την «ιστορία». Σπούδασε σενάριο. Ήταν παραγωγός της βραβευµένης φοιτητικής ταινίας «Good to the very last drop». Άνηκε στα επτά άτοµα που επιλέχθηκαν να λάβουν µέρος σε ένα πρωτοποριακό πρόγραµµα σεναρίου, στο African Script Development Fund. Υπό την καθοδήγηση µεντόρων από όλο τον κόσµο, έγραψε δύο σενάρια, εκ των οποίων επιλέχθηκε το σενάριο µε τίτλο «Kit Luanda». Αργότερα επέλεξε να ερευνήσει το πώς τα οπτικά αφηγηµατικά µέσα µπορούν να στηρίξουν τις διάφορες πρωτοβουλίες κοινωνικής ανάπτυξης στην Αφρική, έτσι πήρε µάστερ µε στις επικοινωνίες από το Πανεπιστήµιο του Ρίντινγκ στο Ηνωµένο Βασίλειο. Ασχολήθηκε µε επιτυχία και µε τη λογοτεχνία. Αρκετά διηγήµατά της έχουν βραβευτεί, δύο εκ των οποίων έχουν δεσµευτεί για να γίνουν ταινίες. Το διήγηµά της «The Knife Grinders Tale» κυκλοφόρησε µόλις στις ΗΠΑ µε καλές κριτικές, κερδίζοντας µάλιστα και ένα βραβείο. Από το 2003 ως το 2005 ήταν διευθύντρια του ιεθνούς Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Ζανζιβάρης, του σηµαντικότερου περιφερειακού φεστιβάλ, που ανήκει στις πλέον εξέχουσες και σηµαίνουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αφρική Fred De Haas Ξεκίνησε την καριέρα του σε µια διαφηµιστική εταιρεία στην Ολλανδία. Ασχολήθηκε µε τη διοίκηση κινηµατογράφων όταν µια ολλανδική αλυσίδα αιθουσών τού ζήτησε να συνεργαστούν στη δηµιουργία και τη λειτουργία νέων αιθουσών στο Βέλγιο, όπου παρέµεινε 13 χρόνια ως διευθυντής διοίκησης και προγραµµατισµού. Επιστρέφοντας στο Άµστερνταµ, συνέχισε να εργάζεται στον κλάδο των προβολών, µέχρι που µεταπήδησε στη διανοµή, αποδεχόµενος τη θέση διευθυντή µάρκετινγκ της 20th Century Fox στην Ολλανδία. Μετά από τέσσερα χρόνια µεταπήδησε στην Columbia στην ίδια θέση. Το 1989 του προτάθηκε η θέση διευθυντή διοίκησης στο Ίδρυµα Προώθησης Ολλανδικού Κινηµατογράφου. Από το 1995 εργάζεται ως ανεξάρτητος σύµβουλος παραγωγών και κινηµατογραφικών φεστιβάλ. Το 2000 ίδρυσε και οργάνωσε το Ολλανδικό Σπίτι στο φεστιβάλ των Καννών. Ίδρυσε το Doc s for Sale, την αγορά ντοκιµαντέρ του IDFA. Ίδρυσε τη βιντεοθήκη του Cinekid, του Παιδικού Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Άµστερνταµ. Οργανώνει και επιµελείται τη Συνάντηση Ολλανδικών Ταινιών στο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Ολλανδίας στην Ουτρέχτη. Εργάζεται ως υπεύθυνος δηµοσίων σχέσεων και σύµβουλος επικοινωνίας σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυµα που ιδρύθηκε το 1927 από τη κινηµατογραφική βιοµηχανία της Ολλανδίας.

5 Έλλη Παρασκευά Γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε χορό στην Επαγγελµατική Σχολή Χορού της Ραλλούς Μάνου. Με το «Ελληνικό Χορόδραµα», του οποίου ήταν βασικό στέλεχος, παίρνει µέρος σε δεκάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα τέλη του 1970 ιδρύει την πρώτη Σχολή Χορού στη Ρόδο και µιά από τις πρώτες στην Ελληνική Περιφέρεια. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Royal Academy of Dancing του Λονδίνου, ενώ παρακολουθεί παράλληλα σεµινάρια στο «The Place»( ). Παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραµµα M.B. Leventhal Dance Therapy Training Model ( ) και παίρνει δίπλωµα Χοροκινητικής Θεραπείας.Ιδρυτικό µέλος του Ελληνικού Τµήµατος και µέλος του ιεθνούς Συµβουλίου Χορού της UNESCO. Μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και µέλος της Royal Academy of Dancing.Έχει χορογραφήσει παραστάσεις στο Η.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, το ωδεκανησιακό Θέατρο, το ηµοτικό Θέατρο Ρόδου, το Συµιακό Θέατρο και σε άλλες θεατρικές οµάδες. ΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΒΡΑΒΕΙΟ RAMSAR Κώστας Βασιλάκης Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Βιολογία και απέκτησε µεταπτυχιακό δίπλωµα στη Χωροταξία. Έχει δώσει διαλέξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε πανεπιστηµιακά ιδρύµατα και έχει συµµετάσχει σε πληθώρα περιβαλλοντικών µελετών ιετέλεσε επί δέκα χρόνια διευθυντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και στη συνέχεια συνεργάτης πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων, συµµετέχοντας σε όλες τις σηµαντικές εκστρατείες για την προστασία της ελληνικής φύσης. Υπάλληλος της Βουλής των Ελλήνων στη ιεύθυνση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και υπηρεσιακός γραµµατέας της Ειδικής Μόνιµης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος. Είναι µέλος του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονοµιάς ως αντιπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος από το Επίσης είναι µέλος του Συµβουλίου Θεσµικού Πλαισίου από το 2004 καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου «Ελαφροπάτητα» που εκδόθηκε από την Ελληνική Εταιρεία. Melanie Giard Εργάζεται στο Παγκόσµιο Συµβούλιο Νερού (WWC) από τον Ιανουάριο του Το 2006 έγινε υπεύθυνη επικοινωνίας στο WWC, αρµόδια για όλα τα θέµατα επικοινωνίας: της έκδοσης του τακτικού ενηµερωτικού φυλλαδίου, των ΜΜΕ, των δηµοσίων σχέσεων, της ανάπτυξης µέσω διαδικτύου και της επίβλεψης προγραµµάτων όπως η «Εκδήλωση για το Νερό και τον Κινηµατογράφο» µεταξύ άλλων.

6 Είναι επίσης υπεύθυνη συντονισµού των εργασιών του 5ου Φόρουµ Επιτροπής Επικοινωνίας, καθώς και υπεύθυνη ανάπτυξης επικοινωνίας για το 5o Παγκόσµιο Φόρουµ για το Νερό που θα πραγµατοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη το Μάρτη του Οι ακαδηµαϊκές της σπουδές περιλαµβάνουν σπουδές σε επικοινωνία και γλώσσες: µετά τις σπουδές της µε θέµα Τουρισµός και Γεωγραφία, το 2002 πήρε µάστερ στην Εφαρµογή Ξένων Γλωσσών και στην τεχνική µετάφραση σε Αγγλικά και Ρωσικά στο Πανεπιστήµιο της Προβάνς. Πήρε επίσης µάστερ Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Επιστηµών από το ίδιο πανεπιστήµιο. Επιµέλεια ύλης- Γαβριήλ Χαρίτος Πηγή : ΑΥΡΙΟ η ειδική ΘΕΑΣ!Σ µε το πρόγραµµα και τις ταινίες της 19 Ιουνίου 2007 ΒΑΛΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ! ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ!

ΘΕΑΣ!Σ. ecofilms 07. ειδική έκδοση

ΘΕΑΣ!Σ. ecofilms 07. ειδική έκδοση ΘΕΑΣ!Σ ecofilms 07 ειδική έκδοση 20-06-2007 ειδική έκδοση ecofilms 07 Η ΘΕΑΣ!Σ σας ενηµερώνει καθηµερινά καθ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ για τις ώρες των προβολών, τη θεµατολογία τους και τους συντελεστές

Διαβάστε περισσότερα

23 Ιουνίου 5 Ιουλίου 2014

23 Ιουνίου 5 Ιουλίου 2014 Πολιτιστική Επιτροπή ΣΚΕ Πέρα Ορεινής Θ ε ρ ι ν ό Σ χ ο λ ε ί ο Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες 23 Ιουνίου 5 Ιουλίου 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέρα Ορεινής ΧΟΡΗΓΟΙ: Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Ορεινής

Διαβάστε περισσότερα

BÈÔÁÚ ÊÈÎ ÛËÌÂÈÒÌ Ù ÙˆÓ Û ÓÙ ÎÙÒÓ

BÈÔÁÚ ÊÈÎ ÛËÌÂÈÒÌ Ù ÙˆÓ Û ÓÙ ÎÙÒÓ BÈÔÁÚ ÊÈÎ ÛËÌÂÈÒÌ Ù ÙˆÓ Û ÓÙ ÎÙÒÓ Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και κοινωνική ανθρωπολογία στο Cambridge University. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήµιο

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Αρχιτέκτων μηχανικός, ΕΜΠ, Master Columbia University, New York. Διδακτορική Διατριβή, ΕΜΠ με θέμα τον συσχετισμό της ταυτότητας του κατοίκου με τον αναστοχαστικό

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Επιτελική σύνοψη...4 2 Στατιστικά Στοιχεία...5 3 Χορηγίες και Υποστήριξη...8

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529 ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529 ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 2008 (Εισηγητών, Εμψυχωτών, Οργανωτικής Επιτροπής, Επιστημονικής Επιτροπής) Τα βιογραφικά

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Τρίτη 8 Απριλίου 2014 Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τρίτη 8 Απριλίου 2014 για µαθητές/τριες Γ Γυμνασίου, Α, Β Λυκείου και IB 1 Diploma Programme education success education success Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η Ρόδη Κράτσα έχει εκλεγεί Ευρωβουλευτής µε τη Ν.. το 1999, 2004 και 2009 καθώς και Α Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Αγγελόπουλος Βασίλειος Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής- Καθηγητής Γεννήθηκε στον Αριστομένη Μεσσηνίας. Σπούδασε φυσικοθεραπεία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ο Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία

Διαβάστε περισσότερα

«ιαµορφώνοντας πράσινες πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» Σεµινάριο του ικτύου «Πράσινοι σε Μεγάλες Πόλεις» και των Ελλήνων Πράσινων Αυτοδιοικητικών

«ιαµορφώνοντας πράσινες πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» Σεµινάριο του ικτύου «Πράσινοι σε Μεγάλες Πόλεις» και των Ελλήνων Πράσινων Αυτοδιοικητικών «ιαµορφώνοντας πράσινες πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» Σεµινάριο του ικτύου «Πράσινοι σε Μεγάλες Πόλεις» και των Ελλήνων Πράσινων Αυτοδιοικητικών Χαρά Αξούριστου Θεσσαλονίκη, Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Περιλήψεις 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μουσική Εκπαίδευση: Μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα Πολύβιος Ανδρούτσος Σε αυτή την εναρκτήρια ομιλία, ο πρόεδρος της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009

2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 2009 2010 Επιμέλεια έκδοσης Σαράντος Καπιδάκης, Καθηγητής Ιωάννης Παπαδάκης, Λέκτορας Πέτρος Κωσταγιόλας, Λέκτορας Σχεδιασμός: Διονύσης Κουρτέσης ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 Περιεχόμενα Contents

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ ΠΑΡΑ ΟΤΕΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Α ΜΕΡΟΣ... 3 Ανάλυση της υφιστάµενης κατάστασης... 3 1. Εννοιολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Επαγγελματικoύ Προσανατολισμού Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ημερίδα Επαγγελματικoύ Προσανατολισμού Τρίτη 5 Μαΐου 2015 Ημερίδα Επαγγελματικoύ Προσανατολισμού Τρίτη 5 Μαΐου 2015 για µαθητές/τριες Γ Γυμνασίου, Α, Β Λυκείου και IB1 Diploma Programme Η ιεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα ευχαριστεί θερµά τους διακεκριµένους

Διαβάστε περισσότερα

18 MAH 2014 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

18 MAH 2014 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 18 MAH 2014 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΒΑΓΙΑΝΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ Γεννήθηκε στην Πτερούντα Μυτιλήνης το 1943 και ζει στη Ν. Σμύρνη από το 1945. Τελείωσε την Ευαγγελική και σπούδασε Χημεία στην Αθήνα. Ανήκει στη γενιά

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015 Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2015 1. Ευρωπαϊκό έργο «High Heels»... 4 2. Πρόγραµµα Συνεδρίου «Tips4Skills»... 5 3. Οµιλητές Συνεδρίου «Tips4Skills»... 6 4. Τοποθετήσεις: Γυναίκες στον Κατασκευαστικό Κλάδο... 12

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ) ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó. ìáñôßïõ 2009. ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò

Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó. ìáñôßïõ 2009. ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó 3-23 ìáñôßïõ 2009 ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò ç Äéïßêçóç ô ï õ Ê. Ù. È. Πρόεδρος Δ.Σ. Αντώνης Γυφτόπουλος Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ Αγγλικών Σπουδών ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Τηλέφωνο Τμήματος: +30-210-8203314-6

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014

Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014 Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014 Α. Υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο Αλεξανδρίδης Αναστάσιος του Χρήστου (ΑΛΟΥΜΥΛ

Διαβάστε περισσότερα

Αθανασάκη Ανεζούλα (Τζούλια): Βανδώρος Στυλιανός: Γαλάνης Βασίλειος: Γέρουλας Αθανάσιος: Γκολφινόπουλος Γιάννης: Ευαγγελάτου Ευτέρπη:

Αθανασάκη Ανεζούλα (Τζούλια): Βανδώρος Στυλιανός: Γαλάνης Βασίλειος: Γέρουλας Αθανάσιος: Γκολφινόπουλος Γιάννης: Ευαγγελάτου Ευτέρπη: Αθανασάκη Ανεζούλα (Τζούλια): Μεγάλωσε και κατοικεί στους Αγ. Αναργύρους. Είναι Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών των τµηµάτων Ζωγραφικής και Κεραµικής. Επίσης σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά:

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά: Οικιακή Οικονομία Παπαρδέλες με θαλασσινά Υλικά: Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά 320 γρ. παπαρδέλες 1 κιλό μύδια 300 γρ. γαρίδες 3 ντομάτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 4 αγγουράκια

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηση Βασισμένη στο Παιχνίδι, την Αφήγηση και την Τεχνολογία

Μάθηση Βασισμένη στο Παιχνίδι, την Αφήγηση και την Τεχνολογία Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, με την υποστήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) και τη συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Περιεχόμενα 1 Χαιρετισμοί 2-3 CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield 4 Aναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009. Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους

ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009. Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009 Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους Μια μοναδική ευκαιρία για Ηγέτες με Όραμα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) Μερικής φοίτησης για επαγγελματίες, στην

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ C O L L E G E B U L L E T I N Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 01 Μήνυμα του Προέδρου 02 Οι σταθμοί του Mediterranean College 04 H αποστολή και το όραμα 05 Προτεραιότητα στην επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr

We W lcome to a world of Opportunities! elcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr Welcome to a world of Opportunities! www.amc.edu.gr περιεχόμενα εισαγωγή περιεχόμενα ακαδημαϊκά προγράμματα Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου 6-7 Ακαδημαϊκό Συμβούλιο 8-9 Σημαντικοί

Διαβάστε περισσότερα