ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΛΑΧΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΛΑΧΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ"

Transcript

1 7 Union Street, Brunswick VIC 3056 Tel: Fax: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κληρώθηκε ο Πασχαλινός Λαχνός της Πρόνοιας 1 Καλωσόρισμα στους Αναγνώστες 2 Υγεία στην Τρίτη Ηλικία 3 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Επαγγελματίες 4 Ομάδες Συμπαράστασης 5 Εβδομάδα Εορτασμού της «Πολιτισμικής Ποικιλίας 2011» 6 Ελληινική Ομάδα Στήριξης Καρκίνου 7 Εβδομάδα Υγείας για τους Άνδρες 8 Εθνική Εβδομάδα Εθελοντή 2011 «Ενέπνευσε τον Εθελοντή μέσα σου» 9 Εθελοντικό Προγραμμα Επισκέψεων στα Γηροκομεία της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας 10 Ασφαλής και Συνετή Χρήση Φαρμάκων 11 ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΛΑΧΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Η κλήρωση του Πασχαλινού λαχείου της ΑυστραλοΕλληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας AGWS πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας με μια όμορφη βραδιά Ταβέρνας το περασμένο Σάββατο 28 Μαΐου του Τους τυχερούς λαχνούς κλήρωσαν διάφοροι παρευρισκόμενοι που διασκέδαζαν μαζί μας. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νίκος Κατρής και τα μέλη Λίτσα Κυπουρός, Ευγενία Γραμματικάκη και Ήβη Φατούρου-Μιμιλίδη. Επίσης, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Βούλα Μεσσημέρη Κυανίδη, άτομα του προσωπικού, και πολλοί φίλοι της Πρόνοιας. Οι τυχεροί λαχνοί φέτος είχαν άρωμα γυναίκας! Το πιο συγκινητικό είναι ότι ο 1 ος τυχερός λαχνός - με αριθμό κερδήθηκε από μια νεαρή μαθήτρια την Έλλη Carburn, που ποτέ δεν έχει επισκεφθεί μέχρι τώρα την Ελλάδα και της τον είχε αγοράσει ο αγαπημένος της παππούς. Ο λαχνός της Έλλης είναι το ταξίδι για 2 άτομα μετ επιστροφής στην Ελλάδα αξίας $4000 προσφορά της Τράπεζας Κύπρου Αυστραλίας, που για άλλη μια φορά ήταν ο κύριος χορηγός μας και εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεχή στήριξή τους για καλύτερες και ποιοτικές υπηρεσίες στην παροικία μας. Οι επίσης τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν κατά σειρά είναι: 2 ος λαχνός Νο είναι ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής laptop αξίας $ προσφορά της εταιρείας F1 IT -, που κέρδισε μια ακόμη νεαρή σπουδάστρια η Lauren Ζερβού και ο λαχνός της ήταν επίσης πουλημένος από το Σύλλογο Ηλικιωμένων του Brunswick. (Συνέχεια στην σελ. 5)

2 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 2 ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ Αγαπητοί συμπάροικοι και υ- ποστηρικτές, για άλλη μια φορά σας καλωσορίζω στην 3η έκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας. Με ενθουσιασμό σας προϊδεάζω για μια ξεχωριστή χρονιά που βρίσκεται μπροστά μας, τα 40 α γενέθλια του Οργανισμού μας. πετύχουμε το καλύτερο, κυρίως για τους ηλικιωμένους μας που αξίζουν σεβασμό, αναγνώριση των αγώνων τους, ποιοτικές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση για αυτό το μεγάλο σταθμό/επίτευγμα στην πορεία της Οργάνωσης, που μέσα από τόσες δυσκολίες, συχνά υπεράνθρωπες και σίγουρα ακούραστες προσπάθειες, κατάφερε να πορευθεί και να αναπτυχθεί δημιουργικά αυτά τα 40 χρόνια στο πλευρό της Ελληνικής παροικίας της Βικτώριας. Οι χιλιάδες συμπάροικοι στις δύσκολες στιγμές τους, τα τελευταία 40 χρόνια γνωρίζουν καλά ότι είμαστε δίπλα τους για να τους υποστηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, προκειμένου να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους. Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες μας άλλαζαν κατά καιρούς ανάλογα με τις ανάγκες της παροικίας μας, αλλά κατά μεγάλο μέρος έχουμε καταφέρει με τη συνεχή κυβερνητική και παροικιακή υποστήριξη, να διατηρούμε, να επεκτείνουμε και να σχεδιάζουμε για το μέλλον τα πιο σημαντικά και αναγκαία προγράμματα για την παροικία μας. Πάντα στοχεύουμε ψηλά και αγωνιζόμαστε να Σε αυτήν την έκδοση θα αναφερθούμε σε προηγούμενες και επόμενες εκδηλώσεις μας και τις συνεχιζόμενες υπηρεσίες μας. Επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη δική σας στήριξη. Η κατανόηση που μας δείχνετε μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των συνανθρώπων μας. Ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρίες, με ψυχικά προβλήματα, οικογένειες σε κρίση, εξάρτηση από τον τζόγο, τα ναρκωτικά, οικογενειακή βία, χωρισμοί και τόσα άλλα είναι τα θέματα της καθημερινής δουλειάς μας και βοηθάμε όσο μπορούμε, χωρίς διακρίσεις. Στο μέλλον θα σας στείλουμε και άλλες πληροφορίες για να γιορτάσουμε μαζί μια ξεχωριστή χρονιά μέσα από εκδηλώσεις για την πορεία της Αυστραλο- Ελληνικής Πρόνοιας στο πλευρό του ελληνισμού της Αυστραλίας. Βούλα Μεσσημέρη-Κυανίδη ΑΜ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

3 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 3 ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Η Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια με την υποστήριξη της δημαρχίας του Moonee Valley (Community Development Grants 2011) διοργάνωσε σειρά ομιλιών στους συλλόγους ηλικιωμένων της περιοχής με θέμα «Υγεία στην Τρίτη Ηλικία» στο Kensington και Flemington Elderly Citizens Club, στο Greek Elderly Citizens Club of Moonee Valley, στο Strathmore Heights Greek Senior Citizens Club και στο Greek Pensioners & Elderly Club of Avondale Heights. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν 450 ηλικιωμένοι συμπάροικοι. Ο Αντώνης Μαγκλής, Κοινωνικός Επιμορφωτής, και ο Δημήτρης Μπούρας, Κοινωνικός Λειτουργός έκαναν μια α- ναφορά στις Υπηρεσίες και προγράμματα στήριξης για ηλικιωμένους της Αυστραλο- Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας (AGWS) και της Δημαρχίας του Moonee Valley. Το πρόγραμμα συμπεριέλαβε συμβουλές υγείας, άσκησης, διατροφής και δίαιτας, πρόληψη και χειρισμό του Διαβήτη, παχυσαρκία και καρδιακές παθήσεις, διαχείριση φαρμάκων και αναφορά στο Ελληνικό πρόγραμμα καρδιακής αποκατάστασης της Αυστραλο- Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας. Γυμναστές από το Moonee Valley παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις και παρουσίασαν μια σειρά ασκήσεων όπου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν.

4 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 4 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια διοργάνωσε ένα Πολιτισμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 28 επαγγελματίες που εργάζονται σε οργανισμούς για ηλικιωμένα άτομα. Ο σκοπός του προγράμματος ήταν να υποστηρίξει μη ελληνόφωνους οργανισμούς στην παροχή υπηρεσιών προς Έλληνες συμπάροικους. Η αξιολόγηση του προγράμματος έδειξε πολύ θετικά αποτελέσματα. Οι συμμετέχοντες ήταν από οργανισμούς όπως το Melbourne City Mission, Sacred heart Mission, Australian Red Cross, St John s, Keysborough Learning Centre, CELAS, Dutch Care, Do Care, Wimmera Community Centre, The Centre, CoAsIt, Bundoora Extended Care Centre, North West New Hope Foundation, Central Bayside Community Health Service, και το Hepburn Shire Council. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν στο θέμα γύρω από το θάνατο και τα ήθη και έθιμα που σχετίζονται με αυτό ρωτώντας πολλές ερωτήσεις. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πως τα συγκεκριμένα ήθη ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα στήριξης και παροχή υπηρεσιών. Για παράδειγμα, αν στην ελληνική κουλτούρα η χήρα είναι α- ναγκασμένη να μην συμμετέχει σε γιορτές, εκδρομές και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες για μια μακρά χρονική περίοδο, τότε πως αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την συμμετοχή της στα προγράμματα που παρέχουν τα Κέντρα Ημερησίων Δραστηριοτήτων. Επίσης, πολλές ερωτήσεις τέθηκαν όσον αφορά τη νηστεία κατά τις εορταστικές περιόδους και το πώς αυτό ενδέχεται να επηρεάσει την συμμετοχή σε προγράμματα όπως αυτό της Διανομής Γευμάτων. Τα θέματα της Υπηρεσίας Στήριξης για άτομα που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους καθώς και η Άνοια απασχόλησαν τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Όλοι συμφώνησαν ότι το πρόγραμμα ήταν άρτιο ως προς την θεματολογία και την παρουσίαση και τόνισαν την ανάγκη για συνεχή παροχή εκπαίδευσης σε ετήσια βάση. Πολλοί συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανάγκη της παροχής αυτού του προγράμματος σε ευρύτερη κλίμακα. 98% των παρευρισκομένων δήλωσαν πως τα θέματα καλύφθηκαν πλήρως. 99% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι η ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν τέλεια. 97% είπαν ότι η εκπαίδευση αυτή τους βοήθησε να ανταπεξέρχονται καλύτερα στις ανάγκες των Ελλήνων ηλικιωμένων. 99% δήλωσαν ότι ο παρουσιαστής, το στυλ της παρουσίασης, τα φυλλάδια και εκπαιδευτικό υλικό καθώς και το περιεχόμενο ήταν τέλεια. 17% έμειναν ικανοποιημένοι επειδή η εκπαίδευση ήταν βασισμένη σε εξονυχιστική έρευνα και τεκμηριωμένα στατιστικά στοιχεία. 20% δήλωσαν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με τις υποδείξεις προς τους επαγγελματίες που τους δόθηκαν ώστε να ανταπεξέρχονται καλύτερα στις ανάγκες των ελλήνων ηλικιωμένων.

5 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 5 ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (Συνέχεια από την σελ 1) 3 ος λαχνός Νο είναι ένα κινητό τηλέφωνο Nokia E51 αξίας $600 - προσφορά της TELSTRA -, που κέρδισε η Νίκη Βλάχου. Η ΑυστραλοΕλληνική Κοινωνική Πρόνοια μέσω του προγράμματος για την στήριξη στους άνδρες και τις οικογενειακές τους σχέσεις το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Οικογένειας, Οικισμού, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Αυτοχθόνων διοργανώνει δύο ομάδες συμπαράστασης το χρόνο όπου εκπαιδεύει και παρέχει στήριξη στους παρευρισκομένους γύρω από θέματα που αφορούν τις οικογενειακές τους σχέσεις. Αυτή τη στιγμή μία τέτοια ομάδα λειτουργεί στο Brunswick καλύπτοντας θέματα όπως το άγχος και η διαχείριση του, οι συγκρούσεις, οικογενειακές σχέσεις, βία και καυγάδες, κακοποίηση, και διάφοροι τύποι επικοινωνίας. Οι 10 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν εκφράσει την ικανοποίηση τους και πολλοί έχουν παραπεφθεί στη Συμβουλευτική Υπηρεσία της Πρόνοιας για περαιτέρω βοήθεια και υ- ποστήριξη. Η οικογενειακή βία και καυγάδες είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν πολλούς συμμετέχοντες στο πρόγραμμα. Άλλα θέματα που τους απασχολούν είναι η κακοποίηση ηλικιωμένων (οικονομική και ψυχολογική), το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, η ψυχική υγεία των μελών τις οικογένειας και συγκεκριμένα η κατάθλιψη, ο πανικός, οι αϋπνίες και το πώς επιδρούν στην ποιότητα ζωής τους και τις σχέσεις τους με τους συντρόφους τους και τα παιδιά τους καθώς επίσης και θέματα που έχουν να κάνουν με το Centrelink, τις συντάξεις, τη στέγαση και τα οικονομικά. 4 ος λαχνός Νο είναι ένα ταξίδι για 2 άτομα μετ επιστροφής στο Sydney αξίας $400 - προσφορά του PRAHRAN TRAVEL -, που κέρδισε η κα Κατερίνα Καφίρη από τον Ανεξάρτητο Σύλλογο του Clayton. 5 ος λαχνός Νο τέλος, το γεύμα για 4 άτομα αξίας $200 -προσφορά του YIANNIS TAVERN στο KEW - το κέρδισε η Julia Ούζας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους χορηγούς του Πασχαλινού Λαχείου μας για τις γενναιόδωρες προσφορές τους και όλους εσάς που βοηθήσατε αγοράζοντας τα λαχεία. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευγενική συμμετοχή της χορωδίας ΠΑΡΟΙΚΙΑ με την ορχήστρα της στην εκδήλωσή μας. Η διάθεσή σας για συνεχή υποστήριξη και επέκταση των υπηρεσιών μας στα άτομα με ανάγκες είναι αξιέπαινη! Prahran Travel

6 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ 2011» Στα πλαίσια της εβδομάδας ε- ορτασμού της «Πολιτισμικής Ποικιλίας 2011» η ΑυστραλοΕλληνική Κοινωνική Πρόνοια οργάνωσε και διεκπεραίωσε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο νοσοκομείο St George s στο Kew (παρακλάδι του νοσοκομείου St Vincent s) σε 35 επαγγελματίες υγείας και νοσοκομειακό προσωπικό συμπεριλαμβανομένων διαιτολόγων, ιατρικό προσωπικό, νοσοκόμων, γιατρών, και συμβούλων με θέμα - Παρέχοντας Φροντίδα με ευαισθησία στις πολιτισμικές και γλωσσικές α- νάγκες των Ελλήνων νοσηλευομένων ηλικιωμένων. Ο σκοπός της εκπαίδευσης αυτής ήταν: Η κατανόηση των ελληνικών πολιτισμικών αξιών και η επίδραση στη νοσηλευτική αγωγή Τρόπος επικοινωνίας στα πλαίσια της ελληνικής κουλτούρας Κοινές απόψεις και πιστεύω γύρω από θέματα υγείας Επανεξέταση του τρόπου παροχής φροντίδας με ευαισθησία στις πολιτισμικές και γλωσσικές ανάγκες των Ελλήνων νοσηλευομένων & τι ακριβώς σημαίνει αυτό Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμπεριέλαβε: Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού και υπηρεσιών της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας Δημογραφικά στοιχεία του ελληνικού πληθυσμού της Αυστραλίας συμπεριλαμβανομένου κυρίων θεμάτων υγείας, πρόσβαση σε υπηρεσίες, οικογενειακή συμπαράσταση και επικοινωνία Περιγραφή της ελληνικής μετανάστευσης στην Αυστραλία κατά περιόδους Κύρια ήθη και παραδόσεις όσον αφορά θέματα πίστης, θρησκείας, διατροφής, επικοινωνίας, ήθη και έθιμα γύρω από το θάνατο, προλήψεις, κοινά ήθη και χαρακτηριστικά των Ελλήνων ηλικιωμένων, πάρσιμο α- ποφάσεων, διαχείριση πόνου, χρόνιων παθήσεων, Άνοια, και επιδράσεις στην Ελληνική παροικία Αναφορά στις διάφορες υπηρεσίες που διατίθενται στους Έλληνες νοσηλευόμενους σε νοσοκομεία και η κοινότυπη συμπεριφορά τους έναντι αυτών Συμβουλές για την καλυτέρευση της φροντίδας των Ελλήνων νοσηλευομένων Οι παρουσιαστές του προγράμματος έδωσαν την ευκαιρία στους παρευρισκομένους να συμμετέχουν ενεργά στο θέμα με συζήτηση και ερωτήσεις. Το φιλικό, ενεργό στυλ της παρουσίασης έδωσε την ευκαιρία σε όλους να εμπεδώσουν την πολυπλοκότητα των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού των η- θών, εθίμων και συνηθειών των Ελλήνων. Οι συμμετέχοντες ως αποτέλεσμα είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να αναθεωρήσουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται με τους Έλληνες νοσηλευόμενους. Οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την παρουσίαση ειδικά με τους Συμβούλους του νοσοκομείου οι οποίοι βλέπουν ασθενείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και παροχή πληροφοριών γύρω από τέτοια θέματα.

7 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 7 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (COMPUTERS) Για το μαθητευόμενο της 3 ης Ηλικίας Διάρκεια: 10 εβδομάδες Ημέρες: Έχετε την επιλογή να παρακολουθήσετε τα μαθήματα είτε: στις τάξεις της Δευτέρας ή της Τρίτης ή της Τετάρτης. Ώρες: Διατίθενται τρεις τάξεις την ημέρα: Τάξη 1: 9.30π.μ π.μ. Τάξη 2: 11.30π.μ-1.00μ.μ. Τάξη 3: 1.30μ.μ.-3.00μ.μ. Τόπος συνάντησης: Στα Κεντρικά Γραφεία του της Αυστραλόελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας στο 7 Union Street, Brunswick. Κόστος: $120δολ. καλύπτει 10 μαθήματα και ένα βιβλίο εργασίας το οποίο στο τέλος της σειράς μαθημάτων το κρατάτε εσείς. Γλώσσα: Η σειρά μαθημάτων θα γίνει και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Επικοινωνία: Για περαιτέρω λεπτομέρειες και για έντυπα εγγραφής παρακαλούμε τηλεφωνήστε στη Νίκη Εφραιμίδη (Nikki Efremidis) στο: Παρακαλούμε Σημειώστε: Η επιβεβαίωση για την κράτηση των θέσεων γίνεται μόνο μετά την πλήρη εξόφληση των διδάκτρων. Ελληνική Ομάδα Στήριξης Καρκίνου Μήπως εσείς, ή ένας από τους φίλους σας ή μέλος της οικογένειάς σας έχει καρκίνο; Μιλάτε Ελληνικά και θέλετε να μιλήσετε με άλλους Έλληνες για την εμπειρία σας; Το Καρκινικό Συμβούλιο της Βικτώριας (Cancer Council Victoria), το Νοσοκομείο Σαν Βίνσεντ (St Vincent s Hospital) και η Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια (Australian Greek Welfare Society) επιθυμούν να σας προσκαλέσουν στην συνάντηση της Ελληνικής Ομάδας Στήριξης Καρκίνου. Αυτή είναι μια ευκαιρία να συναντήσετε άλλα άτομα που έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο και να συμμεριστείτε τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας πίνοντας ένα καφεδάκι. Την δεύτερη Παρασκευή του κάθε μήνα 10 πμ - 12 μμ Στην Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια 7 Union Street, Brunswick Θα προσφερθούν τσάι και καφές Σε μερικές συναντήσεις θα έχουμε καλεσμένους ομιλητές Εάν ενδιαφέρεστε να παρευρεθείτε παρακαλώ δώστε τα στοιχεία σας στη Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια, Τηλ. (03) Η εγγραφή είναι απαραίτητη. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα, καλέστε την Βούλα στο Νοσοκομείο Σαν Βίνσεντ στο (03) ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΡΑ! ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

8 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ Το Πρόγραμμα Κοινοτικής Συνεργασίας το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Ηλικιωμένων διεξήγαγε μία έρευνα στην περιοχή του Geelong για να καταγράψει τις ανάγκες της ελληνικής παροικίας, να αυξήσει την πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης ηλικιωμένων και οργανισμούς υγείας καθώς και να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να είναι πληροφορημένοι και να μπορούν να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις όσον αφορά στην πρόσβαση αυτών των υπηρεσιών. Επίσης, η έρευνα περιείχε ένα ερωτηματολόγιο που στάλθηκε σε οργανισμούς της περιοχής με σκοπό να καταγράψει τις δυσκολίες όσον αφορά την πρόσβαση των οργανισμών αυτών προς την ελληνική παροικία του Geelong. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στην καλυτέρευση της επικοινωνίας μεταξύ της ελληνικής παροικίας και των υπηρεσιών υγείας και ηλικιωμένων. Η ΑυστραλοΕλληνική κοινωνική Πρόνοια συνεργάστηκε με άλλα προγράμματα Κοινοτικής Συνεργασίας που δρουν στην περιοχή και συγκεκραμένα με τον οργανισμό Diversitat Geelong, πληροφορώντας τους για το πρόγραμμα και κάνοντας ένα γκάλοπ καλύπτοντας 11 Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας και Neighbouring Houses, 1 Πολυπολιτισμική Υπηρεσία παροχής προγραμμάτων για ηλικιωμένους, την Δημαρχεία του Geelong, και 27 Γηροκομεία, συνολικά 40 οργανισμούς εκ των οποίων οι 17 συμμετείχαν στην έρευνα. Η ΑυστραλοΕλληνική Κοινωνική Πρόνοια σε συνεργασία με το Diversitat οργάνωσε και παρουσίασε μια ενημερωτική συγκέντρωση στο σύλλογο ηλικιωμένων του Geelong «Παναγία Θεοτόκου» στο Hamlyn Heights με 30 συμμετέχοντες. Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν αναλύθηκαν και μία αναφορά θα διανεμηθεί σε όλους τους οργανισμούς της περιοχής με προτάσεις για την καλυτέρευση της παροχής υπηρεσιών προς την ελληνική παροικία. Μερικά από τα κύρια θέματα που καταγράφηκαν από την ελληνική παροικία ήταν: Η έλλειψη γνώσης της Αγγλικής δημιουργεί προβλήματα ως προς την πρόσβαση του πολύπλοκου συστήματος Υγείας και παροχής υπηρεσιών για ηλικιωμένους Δυσκολίες ως προς την πρόσβαση διερμηνέων Έλλειψη πληροφοριών στην Ελληνική γλώσσα γύρω από υπηρεσίες όπως το ACAS, είσοδο σε γηροκομεία και υπηρεσίες στήριξης ηλικιωμένων Μεγάλη σύγχυση όσον αφορά τα προγράμματα HACC, EACH, EACH D, CACPS, RDNS, κριτήρια συμμετοχής, ο τρόπος παραπομπής, αξιολογήσεις, λίστες αναμονής καθώς και χρηματικό κόστος για την παροχή αυτών των υπηρεσιών Δυσκολία στην πρόσβαση σε Ελληνικές υπηρεσίες όπως γηροκομεία Ανακουφιστική Φροντίδα, Κοινωνική Στήριξη, Διανομή Γευμάτων και ελληνόφωνα Κέντρα Ημερησίων Δραστηριοτήτων στην περιοχή Αυξημένο άγχος εκ μέρους των φροντιστών και μελών της οικογένειας ατόμων που πάσχουν από Άνοια και άλλες διανοητικές παθήσεις Τα αποτελέσματα της έρευνας από τις υπηρεσίες ηλικιωμένων έδειξαν ως κύριες δυσκολίες που επιδρούν αρνητικά στην πρόσβαση και στήριξη της ελληνικής παροικίας τα ακόλουθα: Πολιτισμικές και γλωσσικές δυσκολίες Έλλειψη δίγλωσσων υπαλλήλων Έλλειψη ελληνόφωνων προγραμμάτων και υπηρεσιών Έλλειψη εκπαιδευτικού υλικού στην ελληνική γλώσσα Κενά στην παροχή υπηρεσιών λόγω περιορισμένων πόρων Πολιτισμικές απαιτήσεις Υψηλές και πολυσύνθετες ανάγκες και προβλήματα υγείας και έλλειψη κατάλληλων υπηρεσιών που να μπορούν να ανταπεξέλθουν Έλλειψη συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού Αγγλόφωνων οργανισμών όσον αφορά τις συνήθειες, απαιτήσεις και πολιτισμό των Ελλήνων Η συνεχής αλλαγή του προσωπικού των Αγγλόφωνων οργανισμών

9 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 9 Εθνική Εβδομάδα Εθελοντή 2011 Ενέπνευσε τον Εθελοντή μέσα σου Η Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια τίμησε τους εθελοντές της με μια σεμνή αλλά ιδιαίτερα ζεστή εκδήλωση στα πλαίσια της Εθνικής Εβδομάδας Εθελοντών. Στην εκδήλωση πήραν μέρος περισσότεροι από 90 εθελοντές πολλοί απ τους οποίους συνοδεύονταν απ τους ηλικιωμένους που επισκέπτονται. Η Πρόνοια, μέσω του προγράμματος εθελοντών παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης κυρίως σε ηλικιωμένους αλλά και ασθενείς καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες τόσο στα σπίτια όσο και στα γηροκομεία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας, στο 7 Union St., Brunswick, με την συμμετοχή της χορωδίας Παροικία και των άξιων οργανοπαικτών της ορχήστρας της. Τραγούδι και χορός συνταίριαξαν με τα χαμόγελα των εθελοντών και του προσωπικού της Πρόνοιας για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα όπου κυριαρχούσε η αγάπη για τον συνάνθρωπο και το πιστεύω στην κοινωνική προσφορά ως τιμή και δώρο και όχι ως υποχρέωση ή ανάγκη. Δεν μπορούσε εξ άλλου να είναι διαφορετικά μιας και οι εθελοντές χαρακτηρίζονται από θετικότητα, αισιοδοξία και δίψα για ζωή. «Αν πιστέψεις ότι η ζωή σου τελείωσε τότε έχει τελειώσει» είπε μια εθελόντρια που προτιμά να μείνει ανώνυμη και συμπλήρωσε ότι «η ζωή είναι στη δράση, όσα πιο πολλά προσφέρεις τόσο πιο πολύ ζεις». «Οι εθελοντές επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο και συμβάλουν στην κοινωνική συμμετοχή, στην ποιότητα ζωής και στην ανακούφιση των ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες» τόνισε η συντονίστρια του Προγράμματος Εθελοντών της ΑΚΠ κ. Παρασκευή Τσίγκα στην ομιλία της. Η Αυστραλο-Ελληνική κοινωνική Πρόνοια διαθέτει πάνω από 200 εθελοντές. Περισσότεροι από 150 εθελοντές, στην πλειονότητά τους γυναίκες, καθημερινά καλύπτουν όλη την Μελβούρνη. Οι εθελοντές επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση άτομα που είναι απομονωμένα είτε για λόγους υγείας, είτε γιατί είναι υπερήλικες είτε από άλλους κοινωνικούς λόγους που η ζωή τους υποχρέωσε στην απομόνωση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Αυστραλο- Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας (ΑΚΠ)κ. Νίκος Κατρής, εθελοντής ο ίδιος για 16 χρόνια και στην ομιλία του τόνισε ότι Ο εθελοντισμός είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε πολιτισμού. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι εθελοντές είναι ανεκτίμητες και θεωρούνται ως το μεγαλύτερο λειτούργημα. Ως εθελοντές το θεωρούμε τιμή μας να εξυπηρετ- ούμε τον συνάνθρωπό μας.» Ο κ. Κατρής απένειμε τιμητικά διπλώματα στους εθελοντές και καρφίτσες με το σύμβολο του Διεθνούς Έτους Εθελοντισμού που φέτος γιορτάζει την δέκατη επέτειό του και ευχαρίστησε τον καθ έναν εθελοντή ξεχωριστά για την προσφορά του στη ΑΚΠ και στην Ελληνική παροικία γενικότερα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη οι εθελόντριες κ. Σουλτάνα Χρυσανθακοπούλου και Τούλα Πράνταλου. Στην Αυστραλία υπάρχουν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια εθελοντές με έντονη παρουσία στους χώρους των κοινωνικών υπηρεσιών, υγείας και πρόνοιας, αθλητισμού, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και θρησκευτικών οργανώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα εθελοντών της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας τηλεφωνήστε στην κ. Τσίγκα στο

10 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 10 Εθελοντικό Πρόγραμμα Επισκέψεων στα Γηροκομεία της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας Το Εθελοντικό Πρόγραμμα Ε- πισκέψεων στα Γηροκομεία (Community Visitors Scheme CVS) της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Ηλικιωμένων. Μέσω αυτού του προγράμματος οι εθελοντές προσφέρουν κοινωνική συντροφιά και στήριξη προς τον ηλικιωμένο του Γηροκομείου. Το πρόγραμμα απασχολεί εβδομήντα (70) εκπαιδευμένους εθελοντές και εξυπηρετεί εκατό (100) περίπου έλληνες ηλικιωμένους Ελληνικών και ξένων γηροκομείων της Μελβούρνης. Οι εθελοντές μας προσφέρουν περίπου ώρες συντροφιάς κατ έτος μέσα από αυτό το πρόγραμμα. Οι εθελοντές μας επισκέπτονται τα άτομα μία φορά την εβδομάδα και διαθέτουν τουλάχιστον μία ώρα σε κάθε τους επίσκεψη. Η Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια αναλαμβάνει την εκπαίδευση των εθελοντών και οργανώνει μηνιαίες τακτικές συναντήσεις ή και περισσότερες όταν αυτό επιβάλλεται. Επίσης αναγνωρίζει και επιβραβεύει το έργο των εθελοντών και οργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις προς τιμήν τους. Αλλά η μεγάλη αξία του έργου των εθελοντών μας, δεν μπορεί να χωρέσει μέσα στα νούμερα και τις στατιστικές. Γιατί πως μπορείς να μετρήσεις το χαμόγελο, τη συμπόνια, την αγάπη; Οι κοινωνικές επισκέψεις του εθελοντή δίνουν την ευκαιρία στους απομονωμένους ηλικιωμένους μας, να επικοινωνήσουν στη γλώσσα τους, να διατηρήσουν την ταυτότητά τους μιλώντας για τις δικές τους προσωπικές ιστορίες και να νοιώσουν απαραίτητοι και αξιαγάπητοι και έτσι η απομόνωση σε ένα μη Ελληνικό περιβάλλον να γίνεται πιο ανεκτή και το βάρος των γηρατειών πιο απαλό. Σταθερές και ζεστές ανθρώπινες σχέσεις, με βαθύ σεβασμό αναπτύσσονται ανάμεσα στον εθελοντή και τον ηλικιωμένο μας. Οι εμπειρίες των εθελοντών μας είναι συγκινητικές. Όλες οι αξίες της ζωής εξελίσσονται μπροστά στα μάτια τους. Οι ίδιοι εξομολογούνται ότι όλες αυτές οι εμπειρίες τους συνοδεύουν σαν ένα πολύτιμο φυλαχτό στη ζωή τους. Με πρωτοβουλία της Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας μέρος του προγράμματος αυτού αποτελεί και η οργάνωση εκδηλώσεων Ελληνικής Ημέρας - Greek Cultural Events, σε διάφορα Γηροκομεία της Μελβούρνης. Οι εθελοντές μας περήφανα συμμετέχουν σε αυτή την δραστηριότητα, ενώ τα Αυστραλιανά γηροκομεία με τους τροφίμους τους παίρνουν μια υπέροχη γεύση από την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Ελληνικά γεύματα, παραδοσιακοί χοροί και φωτογραφικές ξεναγήσεις στις ομορφιές της πατρίδας αποτελούν στοιχεία της γιορτής. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι ένα αληθινό πανηγύρι για τους ηλικιωμένους των γηροκομείων, καθώς ζωντανεύουν τις μνήμες και καθιστοί στα αναπηρικά τους καθίσματα ή όρθιοι με την στήριξη μας χορεύουν στο ρυθμό του τσάμικου ή του καλαματιανού. Οι ανάγκες είναι τεράστιες σε μια κοινωνία που γηράσκει. Η λίστα αναμονής των ηλικιωμένων που περιμένουν την σειρά τους για κάποιον εθελοντή φθάνει τα άτομα καθημερινά στο πρόγραμμά μας. Το πρόγραμμά μας αποτελεί ένα μόνο δείγμα προσφοράς, η ζωντανή απόδειξη του σεβασμού που οφείλει η κοινωνία μας στον ηλικιωμένο. Το πρόγραμμά μας είναι μόνιμα ανοιχτό σε νέους εθελοντές, που έχουν την αγάπη να προσφέρουν και να χαρούν την εμπειρία του εθελοντισμού μαζί μας. Η Αυστραλο- Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια, είναι εδώ να στηρίζει την ανθρώπινη ανάγκη, τον διαρκή αγώνα μέχρι την τελευταία μέρα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη του Εθελοντικού προγράμματος κ. Παρασκευή Τσίγκα, στο Εθελοντές κ προσωπικό στο Benetas, St George Hostel από Α-Δ: Ε. Κοφτερός, T. Μπίβις, (AGWS CVS officer), Σ. & Κ. Χρισανθακόπουλος, κ. Μ. Σαίδης, Π. & Δ. Μανωλακάκης, & Π. Τσίγκας Η Ακαδημία χορού ΠΗΓΑΣΟΣ, που πάντα καταφέρνουν κυριολεκτικά να ενθουσιάσουν τους ηλικιωμένους μας με την παρουσία τους. Εθελοντές Λ. & κ. Α. Μανίδης.

11 ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ 11 ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Εκπαιδευτικά σεμινάρια της Αυστραλο-Eλληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας Την Τετάρτη 31 Αυγούστου π.μ π.μ. Στο 9-11 Marwal Ave, North Balwyn Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου π.μ μ.μ. Στο Χωλ της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, 116 Humffray Street North, Ballarat Τα Σεμινάρια θα καλύψουν τα ακόλουθα θέματα: Τι είναι τα φάρμακα Ποια είναι τα οφέλη των φαρμάκων Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της χρήσης φαρμάκων Πώς να αποφεύγετε τους κινδύνους Παρενέργειες συμβουλές αν χρησιμοποιείτε πολλά φάρμακα Η Λίστα φαρμάκων και η σωστή χρήση της Ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από την χρήση φαρμάκων

12 Όνομα: Επώνυμο: Διεύθυνση: Προάστιο: Πολιτεία: Τ/Κωδ: Τηλ. (σ) Τηλ. (ε) Κινητό: Θα ήθελα να προσφέρω το παρακάτω ποσό για τον «Ετήσιο Έρανο της Πρόνοιας» $20 $50 $100 $500 $1000 Άλλο Ποσό $ Λεπτομέρειες πληρωμής: Επιταγή Διαταγή Πληρωμής Πιστωτική Κάρτα Είδος πιστωτικής κάρτας: Visa MasterCard Bankcard CVS Αριθμός πιστωτικής κάρτας: Ημερομηνία λήξης: Υπογραφή: Παρακαλούμε οι επιταγές σας να είναι στο όνομα της: Australian Greek Welfare Society Ltd. Οι Δωρεές σας από $2.00 ή περισσότερο είναι απαλλάσσονται φορολογικά.

Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK

Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK 2 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

1η Έκδοση Ιούνιος 2010

1η Έκδοση Ιούνιος 2010 1η Έκδοση Ιούνιος 2010 7 Union Street, Brunswick VIC 3056 Tel: 03 9388 9998 Fax: 03 9388 9992 Email: agws@agws.com.au Εθνική Εβδομάδα Εθελοντών 1 Καλωσόρισμα στους Αναγνώστες 2 Της Γλώσσας το Ροδάνι Στ

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες

Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Οι Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας, Merri Community Health Services, φιλοδοξούν να προάγουν τον συνυπολογισμό και την συμμετοχή των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι

5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι 5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι Αν θέλετε να μείνετε στο σπίτι σας καθώς γερνάτε, αλλά χρειάζεστε κάποια βοήθεια με δουλειές όπως καθάρισμα και προετοιμασία γευμάτων, ή με τη μεταφορά, έτσι ώστε να μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων (Community Aged Care Packages - CACP)

Πακέτα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων (Community Aged Care Packages - CACP) Options in Aged Care Greek Επιλογές στη Φροντίδα Ηλικιωμένων Υπάρχουν πολλά είδη υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά για να βρείτε ποιες επιλογές διατίθενται για εσάς ή για μέλος της οικογένειάς σας

Διαβάστε περισσότερα

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια»

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμος Νεάπολης-Συκεών, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας

CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε CatholicCare Sydney Greek Translation Protecting Your Rights ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία

Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία Διατηρώντας τους δημότες ενεργούς και σε επαφή GREEK Δήμος της Μελβούρνης Περιεχόμενα Καλωσορίσατε 3 Πρόσβαση σε υπηρεσίες 4 Επιλεξιμότητα Παραπομπή Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S MONEY SHOW 2008. Έκθεση Αποτελεσµάτων. - Ιανουάριος 2009 - 1661208prs (ΞΚ/ΑΨ)

M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S MONEY SHOW 2008. Έκθεση Αποτελεσµάτων. - Ιανουάριος 2009 - 1661208prs (ΞΚ/ΑΨ) M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S MONEY SHOW 2008 Έκθεση Αποτελεσµάτων - Ιανουάριος 2009-1661208prs (ΞΚ/ΑΨ) Περιεχόµενα Εισαγωγή / Σκοπός Μεθοδολογία Κύρια Ευρήµατα 2 Εισαγωγή /Σκοπός Η

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί; www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

Πως μπορώ να υποστηρίξω τον άνθρωπό μου. να αντιμετωπίσει το λέμφωμα;

Πως μπορώ να υποστηρίξω τον άνθρωπό μου. να αντιμετωπίσει το λέμφωμα; Πως μπορώ να υποστηρίξω τον άνθρωπό μου να αντιμετωπίσει το λέμφωμα; Το λέμφωμα είναι δυνητικά ιάσιμη νόσος Με την επιστημονική συνεργασία του Αιματολογικού Τμήματος, Γ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ Βρυξελλες, 12-13 ιουνιου 2008 Slovensko predsedstvo EU 2008 Slovenian Presidency

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοτική Έρευνα στο Κοινό του Money Show 2013 στην Αθήνα. ή ς 42-44, 161 21 ή.210-7455900, Fax 210-7488713 E-mail: hrh@otenet.gr, http://www.hrh.

Ποσοτική Έρευνα στο Κοινό του Money Show 2013 στην Αθήνα. ή ς 42-44, 161 21 ή.210-7455900, Fax 210-7488713 E-mail: hrh@otenet.gr, http://www.hrh. Ποσοτική Έρευνα στο Κοινό του Money Show 2013 στην Αθήνα ή ς 42-44, 161 21 ή.210-7455900, Fax 210-7488713 E-mail: hrh@otenet.gr, http://www.hrh.gr Εισαγωγή / Στόχος της Έρευνας Στα πλαίσια της μεγαλύτερης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ «ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ 1 Ο ΕΠΑ.Λ ΧΑΝΙΩΝ Ό,τι δεν συνέβη, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε,

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η έκδοση παρέχει ένα στιγμιότυπο

Αυτή η έκδοση παρέχει ένα στιγμιότυπο Ένα Στιγμιότυπο Ένα Στιγμιότυπο Αυτή η έκδοση παρέχει ένα στιγμιότυπο των πλέον σημαντικών χαρακτηριστικών της Κοινωνικής Ασφάλισης, του Συμπληρωματικού Εισοδήματος Ασφάλισης (SSI) και των προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Psychico College Parents' association news - Νέα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Κολλεγίου Ψυχι... Φεβρουάριος 2000

Psychico College Parents' association news - Νέα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Κολλεγίου Ψυχι... Φεβρουάριος 2000 Page 1 of 6 Φεβρουάριος 2000 Ακόμη κόβουμε πίτες Σχολική Χρονιά 2000/2001 Κολλεγιάδα 2000 Σεμινάρια Α.Σ.Ι.Σ Δημοτικών Σχολείων Σεμινάρια δασκάλων Έκθεση των δασκάλλων Καλλιτεχνικών Χρήσιμες Ημερομηνίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΕΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΠΔΔ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΤΡΙΕΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΠΔΔ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΤΡΙΕΤΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΠΔΔ-ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Τριετής Απολογισμός Έργου, του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Φροντιστών Ψυχικής Υγείας 2011-2012

Έρευνα Φροντιστών Ψυχικής Υγείας 2011-2012 Greek Έρευνα Φροντιστών Ψυχικής Υγείας 2011-2012 Αν φροντίζετε κάποιο άτομο με ψυχική νόσο, τότε είστε ένας φροντιστής ψυχικής υγείας. Σας ευχαριστούμε που συμφωνήσατε να συμμετάσχετε στην Έρευνα Φροντιστών

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοπολιτειακό Κέντρο Ανάπαυλας και Carelink του Northern Sydney. Υπηρεσίες για Φροντιστές

Κοινοπολιτειακό Κέντρο Ανάπαυλας και Carelink του Northern Sydney. Υπηρεσίες για Φροντιστές Ενημερωτικό Εγχειρίδιο Φροντιστή Κοινοπολιτειακό Κέντρο Ανάπαυλας και Carelink του Northern Sydney Υπηρεσίες για Φροντιστές Freecall: 1800 052 222* *οι κλήσεις από κινητά τηλέφωνα χρεώνονται με τις ισχύουσες

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η Χρηματοδοτιση του εργου Εγινε απο το Υπουργειο Υγειας και Μακροχρονης Φροντιδας του Ονταριο. www.oha.com 1. Συμμετεχετε στην φροντιδα της υγειονομικης

Διαβάστε περισσότερα

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α 1. Πρόλογος 2. Τι είναι η Κατά Πλάκας Σκλήρυνση/Πολλαπλή Σκλήρυνση 3. Λίγα λόγια για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης Π ρ ό λ ο γ ο ς Ο λόγος της σύνταξης

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Επίσκεψης Βιβλιοθήκης

Υπηρεσίες Επίσκεψης Βιβλιοθήκης GREEK Υπηρεσίες Επίσκεψης Βιβλιοθήκης Η βιβλιοθήκη παρέχει μια υπηρεσία στο Σπίτι σε άτομα που δεν μπορούν να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη λόγω αδυναμίας, ασθένειας ή αναπηρίας. Η βιβλιοθήκη έχει μια ευρεία

Διαβάστε περισσότερα

DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ «Έχω μια ανησυχία - Ένα βίντεο για τους ηλικιωμένους που λαμβάνουν φροντίδα, τις οικογένειες και φίλους τους» Noeline Brown

Διαβάστε περισσότερα

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από Αγγλία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρωσσία και Ελλάδα κυρίως.

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από Αγγλία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρωσσία και Ελλάδα κυρίως. Η Soccerworldcyprus διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Αγίας Νάπας με την επωνυμία Ayia Napa Youth Soccer Festival από τις 6 μέχρι και τις 11 Απριλίου του 2012. Η όλη διοργάνωση πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο για επαγγελματίες που εργάζονται σε φορείς που εξυπηρετούν ανθρώπους με αναπηρία

Ερωτηματολόγιο για επαγγελματίες που εργάζονται σε φορείς που εξυπηρετούν ανθρώπους με αναπηρία Partnership: AIAS Bol1gna onlus (I) Εισαγωγή Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα για την υποστήριξη δημιουργίας θετικού οικογενειακού κλίματος σε οικογένειες

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο γονέων παιδιών με αναπηρία

Ερωτηματολόγιο γονέων παιδιών με αναπηρία Εισαγωγή Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα για την υποστήριξη δημιουργίας θετικού οικογενειακού κλίματος σε οικογένειες με παιδιά με και ευνοϊκών συνθηκών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ; Ο καρκίνος του προστάτη εμφανίζεται όταν αναπτύσσονται στον προστάτη αφύσικα κύτταρα. Αυτά τα αφύσικα κύτταρα μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Εξυπηρετώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η εξυπηρέτηση ως το πλέον δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της Προέδρου του Συνδέσμου. ότι η επικοινωνία μας. δελτίου είναι απαραίτητη. Θα προσπαθήσουμε να σας ανακοινώνουμε τουλάχιστο μια φορά το

Χαιρετισμός της Προέδρου του Συνδέσμου. ότι η επικοινωνία μας. δελτίου είναι απαραίτητη. Θα προσπαθήσουμε να σας ανακοινώνουμε τουλάχιστο μια φορά το Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Χαιρετισμός της προέδρου Πρόγραμμα Grundtvig Πορεία καταδίκης της βίας Γονείς και εκπαιδευτικοί ενάντια στη

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτια Γειτονιάς και Κοινοτικά Κέντρα στο Brimbank 2010

Σπίτια Γειτονιάς και Κοινοτικά Κέντρα στο Brimbank 2010 Neighbourhood Houses and Community Centres in Brimbank 2010 - Greek Σπίτια Γειτονιάς και Κοινοτικά Κέντρα στο Brimbank 2010 Σπίτια Γειτονιάς Η καρδιά της κοινότητάς μας Τι είναι τα Σπίτια Γειτονιάς και

Διαβάστε περισσότερα

Η Μετάβαση των Ελλήνων Νέο Μεταναστών στην Αυστραλία: Ευκαιρίες και Προκλήσεις

Η Μετάβαση των Ελλήνων Νέο Μεταναστών στην Αυστραλία: Ευκαιρίες και Προκλήσεις Η Μετάβαση των Ελλήνων Νέο Μεταναστών στην Αυστραλία: Ευκαιρίες και Προκλήσεις Μία μελέτη της Αυστραλό Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αυτή η μελέτη έχει γίνει από την Αυστραλό Ελληνική Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Μάιος 2014. Καλωσορίσατε πίσω στο Β Τρίμηνο!

Μάιος 2014. Καλωσορίσατε πίσω στο Β Τρίμηνο! Μάιος 2014 Issue 3 Μάιος 2014 Ο Μάιος με μια ματιά Κυριακή 4 Μαΐου Εκκλησιασμός Γ και Δ Δημοτικού Δευτέρα 5 Μαΐου Αθλητικοί Αγώνες Νηπιαγωγείου-Β Δημοτικού Πέμπτη 8 Μαΐου Περίπτερο για τη Γιορτή της Μητέρας

Διαβάστε περισσότερα

Εγώ έχω δικαιώματα, εσύ έχεις δικαιώματα, αυτός/αυτή έχει δικαιώματα... Εισαγωγή στα Δικαιώματα του Παιδιoύ

Εγώ έχω δικαιώματα, εσύ έχεις δικαιώματα, αυτός/αυτή έχει δικαιώματα... Εισαγωγή στα Δικαιώματα του Παιδιoύ Εγώ έχω δικαιώματα, εσύ έχεις δικαιώματα, αυτός/αυτή έχει δικαιώματα... Εισαγωγή στα Δικαιώματα του Παιδιoύ Όλοι έχουν δικαιώματα. Επιπλέον, σαν αγόρι ή κορίτσι ηλικίας κάτω των 18 ετών, έχεις ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας οι Δήμοι Έδεσσας Αμπελοκήπων Μενεμένης Υγείας Πρόληψης Pfizer Ελλάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας οι Δήμοι Έδεσσας Αμπελοκήπων Μενεμένης Υγείας Πρόληψης Pfizer Ελλάς ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμοι Έδεσσας και Αμπελοκήπων Μενεμένης στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη. Ασθενείς με. Νοσήματα του Εντέρου. Αθήνα, Μάιος 2011. Ετοιμάστηκε για την:

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη. Ασθενείς με. Νοσήματα του Εντέρου. Αθήνα, Μάιος 2011. Ετοιμάστηκε για την: Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Ασθενείς με Νοσήματα του Εντέρου Ετοιμάστηκε για την: Αθήνα, Μάιος 2011 Ταυτότητα Έρευνας Μεθοδολογία: Κοινό-στόχος στόχος: 1.

Διαβάστε περισσότερα

HOSPITAL AND COMMUNITY GUIDE FOR CARERS

HOSPITAL AND COMMUNITY GUIDE FOR CARERS Ο ΗΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (A CARERS GUIDE TO THE HOSPITAL SYSTEM) Υπάρχουν πολλοί λόγοι για ένα άτοµο να βρεθεί στο νοσοκοµείο, όπως µέσω έκτακτων περιστατικών ή µιας προγραµµατισµένης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΟΧΟ εταιρεία, ιδιώτη ή άλλο φορέα µε ευαισθησία για να τους δώσει διέξοδο στην ανασφάλεια, το µαρασµό, την

ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΟΧΟ εταιρεία, ιδιώτη ή άλλο φορέα µε ευαισθησία για να τους δώσει διέξοδο στην ανασφάλεια, το µαρασµό, την ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΔΟΧΟ εταιρεία, ιδιώτη ή άλλο φορέα µε ευαισθησία για να τους δώσει διέξοδο στην ανασφάλεια, το µαρασµό, την εγκατάλειψη και την αποµόνωση. ΔΕΚΤΕΣ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ <<ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ>>

ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ-ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ <<ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ>> ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΗΛ. ΟΙΚΙΑΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: EMAIL: ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: ΠΟΛΗ-Τ.Κ: ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ: Πόσες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ. Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα Κοινωνική Λειτουργός ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ. Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα Κοινωνική Λειτουργός ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα Κοινωνική Λειτουργός ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών Το Έργο μας Η ΕΛΕΠΑΠ, στα 74 χρόνια λειτουργίας της, με 6 Κέντρα πανελλαδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Έρευνα Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου. Αποτελέσματα από επιδημιολογική έρευνα για το ποσοστό της παχυσαρκίας και υπερβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο

Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ποιότητας Μονάδων ΕΠΥΥ από επισκέπτες Σελίδα 1 ΕΠΥΥ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΛΓΙ ΙΚΑΝΠΙΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - Παρακαλούμε απαντήστε στις ερωτήσεις 1 Πόσες ημέρες περιμένατε για ραντεβού;

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Στίγμα. Αυτό το φυλλάδιο εξηγεί το στίγμα σχετικά με την ψυχική ασθένεια.

Στίγμα. Αυτό το φυλλάδιο εξηγεί το στίγμα σχετικά με την ψυχική ασθένεια. Αυτό το φυλλάδιο εξηγεί το στίγμα σχετικά με την ψυχική ασθένεια. Στίγμα Τρελός. Ψυχοπαθής. Σχιζοφρενής. Παρανοϊκός. Όχι καλά. Αυτοί οι όροι χρησιμοποιούνται συχνά με ένα υποτιμητικό τρόπο για να περιγράφουν

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονος Νοσηλευτής 20 & 21. Αιματολογικά Νέα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Συνεδριακό Κέντρο Ξενοδοχείου Elite ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύγχρονος Νοσηλευτής 20 & 21. Αιματολογικά Νέα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Συνεδριακό Κέντρο Ξενοδοχείου Elite ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Θα χορηγηθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Γ.Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕYΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Γ.Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, διανύει τον έβδομο χρόνο από την ίδρυσή του το 2008. Τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε πολλούς τομείς και

Διαβάστε περισσότερα

HOSPITAL AND COMMUNITY GUIDE FOR CARERS

HOSPITAL AND COMMUNITY GUIDE FOR CARERS Ο ΗΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (A CARERS GUIDE TO THE HOSPITAL SYSTEM) Υπάρχουν πολλοί λόγοι για ένα άτοµο να βρεθεί στο νοσοκοµείο, όπως µέσω έκτακτων περιστατικών ή µιας προγραµµατισµένης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ #6005 ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη σας συγκέντρωση των Ανώνυμων Οικογενειών! Δείξατε ότι έχετε πολύ θάρρος και ότι στα αλήθεια νοιάζεστε με το να

Διαβάστε περισσότερα

Σελ. 1 / 5 Υψηλή ποιότητα, Μεγάλη ποικιλία, και Φιλική εξυπηρέτηση

Σελ. 1 / 5 Υψηλή ποιότητα, Μεγάλη ποικιλία, και Φιλική εξυπηρέτηση Σελ. 1 / 5 Ομιλία του κου Περικλή Θανόπουλου, ιευθύνων Σύμβουλος της. Θανόπουλος Α.Ε. για την ημερίδα της Ελ.Ετ.Υπ.Ε. «Υποστηριζόμενη Εργασία για Όλους» που πραγματοποιήθηκε στις 4/11/2009 Καταρχάς θα

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 19-09-2007 Συγκέντρωση γονέων με την παιδοψυχολόγο του σταθμού. Θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Εφηβεία και Εξαρτήσεις Τρόποι αντιμετώπισης και παρέμβασης

Εφηβεία και Εξαρτήσεις Τρόποι αντιμετώπισης και παρέμβασης Εφηβεία και Εξαρτήσεις Τρόποι αντιμετώπισης και παρέμβασης Όπως όλοι γνωρίζουμε η εφηβεία είναι η περίοδος μετάβασης από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή. Γίνονται γρήγορες αλλαγές στο σώμα και στο

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ:

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: Τι είναι άγχος: Είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά το μυαλό και το σώμα σας σε κάθε νέα απειλητική ή συγκινησιακή ( συναρπαστική ) κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος του προγράμματος «Να στέκεστε καλά στα πόδια σας» 4. Ποιος θα πρέπει να ακούσει τις πληροφορίες αυτές; 4

Στόχος του προγράμματος «Να στέκεστε καλά στα πόδια σας» 4. Ποιος θα πρέπει να ακούσει τις πληροφορίες αυτές; 4 Περιεχόμενα Λήψη μέτρων για να στέκεστε καλά στα πόδια σας Οδηγίες 2 Υλικό που χρειάζεστε για την ομιλία σας 2 Πρόβλημα/Θέμα 3 Στόχος του προγράμματος «Να στέκεστε καλά στα πόδια σας» 4 Στο τέλος της σημερινής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ. Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. Τμήμα Νοσηλευτικής

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ. Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ. Τμήμα Νοσηλευτικής ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Τμήμα Νοσηλευτικής ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Το παιδί από τη γέννησή του μέχρι την ηλικία των 19 έως 20 ετών παρουσιάζει μία αύξηση του βάρους αλλά και του ύψους. Αν

Διαβάστε περισσότερα

[ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ]

[ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ] 2014 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης Ερευνητική εργασία των μαθητών : Αλεξίου Δημήτρη, Γεωργιάδου Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ Μανώλη, Κατσούλη Απόστολου, Τρέμμα Λουκίας [ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

www.emfasisfoundation.org

www.emfasisfoundation.org www.emfasisfoundation.org Emfasis Foundation 2 Περιεχόμενα Emfasis σελ. 4 Ο σκοπός μας σελ. 4 Κοινωνική Εργασία Δρόμου (Social Street Work) σελ. 5-6 Τι είναι αυτό που μας ορίζει σελ. 6-7 Οι ομάδες μας

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή και ηλικιωμένοι

Διατροφή και ηλικιωμένοι Διατροφή και ηλικιωμένοι Η διατροφή αποτελεί τη σημαντικότερη ανάγκη για τη διατήρηση της ανθρώπινη ζωής σε όλα τα στάδιά της. Το είδος και η ποσότητα της τροφής που χρειάζεται ο άνθρωπος εξαρτάται από

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή εργασία της ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ ΣΟΥΡΛΗ Α.Μ.7509 ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Πτυχιακή εργασία της ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ ΣΟΥΡΛΗ Α.Μ.7509 ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Πτυχιακή εργασία της ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ ΣΟΥΡΛΗ Α.Μ.7509 ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΧΟΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Η ανισότητα μεταξύ όλων των εργαζομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηµατολόγιο για τη συνολική εκτίµηση της ικανοποίησης από τη νοσηλεία

Ερωτηµατολόγιο για τη συνολική εκτίµηση της ικανοποίησης από τη νοσηλεία Ερωτηµατολόγιο για τη συνολική εκτίµηση της ικανοποίησης από τη νοσηλεία COMPREHENSIVE ASSESSMENT OF SATISFACTION WITH CARE Τη σύνταξη του ερωτηµατολογίου έκαναν οι: A. Bredart D. Razavi Ν. Deelvuax Tην

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοτική Μελέτη για την Διερεύνηση Αναγκών των Μεταναστών. Τμήμα Έρευνας

Ποσοτική Μελέτη για την Διερεύνηση Αναγκών των Μεταναστών. Τμήμα Έρευνας Ποσοτική Μελέτη για την Διερεύνηση Αναγκών των Μεταναστών Τμήμα Έρευνας Κοινωνιοδημογραφικά Χαρακτηριστικά ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ 2 1,6 % 1 8,9 2 % 1 4,8 6 % 1 2,1 6 % 6,7 6 % 8,1 1 % 8,1 1 % 1,3 5 % 2,7 % 1,3 5 %

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς

Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Ερωτηματολόγιο προς εκπαιδευτικούς Σκοπός της έρευνας αυτής είναι η διερεύνηση των απόψεων των εκπαιδευτικών αναφορικά με την ιδιαίτερη πολιτική του σχολείου τους. Η έρευνα αυτή εξετάζει, κυρίως, την πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

BRAIN MATTERS INSTITUTE. Προγράμματα. Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2015. Promoting Excellence in Mental Health through Learning

BRAIN MATTERS INSTITUTE. Προγράμματα. Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2015. Promoting Excellence in Mental Health through Learning BRAIN MATTERS INSTITUTE Προγράμματα Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2015 Στόχος του η Προώθηση της Ψυχικής Υγείας μέσα από την Μάθηση Promoting Excellence in Mental Health through Learning www.brainmattersinstitute.com

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ FS-ICU (24)

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ FS-ICU (24) ΕΡΕΥΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: : ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ FS-ICU (24) ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ; Οι απόψεις σας για την πρόσφατη εισαγωγή του μέλους της οικογενείας σας στην

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ)

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ : Ελληνικά ΕΠΙΠΕΔΟ : 2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) Να αναπτύξετε ΕΝΑ από τα πιο κάτω θέματα (150-180 λέξεις ή 15-20 γραμμές) 1. Πώς πέρασα το περασμένο

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδης διαβήτης και οικογένεια Δημ. Θ. Καραμήτσος

Σακχαρώδης διαβήτης και οικογένεια Δημ. Θ. Καραμήτσος Σακχαρώδης διαβήτης και οικογένεια Δημ. Θ. Καραμήτσος Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Διάγνωση διαβήτη Σε μεσήλικα Σε ηλικιωμένο Σε παιδί ή έφηβο Διαβήτης σε ενήλικες και υπερήλικες Ενήλικας ή Ηλικιωμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση

ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ E-learning Εκπαίδευση ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2009-2010 ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων www.tamonopatia.org τηλ/φαξ +30 2645023123 pistes_solidaires@yahoo.

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων www.tamonopatia.org τηλ/φαξ +30 2645023123 pistes_solidaires@yahoo. ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Πολιτιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Νέων www.tamonopatia.org τηλ/φαξ +30 2645023123 pistes_solidaires@yahoo.gr «Ο εθελοντισμός στηρίζει την κοινότητα» Σεμινάριο Κατάρτισης Ημερομηνίες:

Διαβάστε περισσότερα

Αρμοδιότητες διεπιστημονικής ομάδας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Αρμοδιότητες διεπιστημονικής ομάδας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας Επαγγελματίες υγείας και υπηρεσίες υγείας Αρμοδιότητες διεπιστημονικής ομάδας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας Σύσταση 40: Συστήνεται να γίνεται εκτίμηση των αναγκών του ασθενή, συμβουλευτική σε προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Μιμίκα Κρανάκη, Ένα τόπι χρωματιστό

Μιμίκα Κρανάκη, Ένα τόπι χρωματιστό Μιμίκα Κρανάκη, Ένα τόπι χρωματιστό Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α Γυμνασίου Απαντήσεις ερωτήσεων σχολικού βιβλίου σχ. βιβλίο (σελ. 184) Γυμνάσιο: 9.000 μαθήματα με βίντεο-διδασκαλία για όλο το σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Παύλεια. digitalarchive

Παύλεια. digitalarchive digitalarchive publishing by tag Γιορτή που διεξάγεται στη Βέροια προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου. Τα γιορτάζονται κάθε Ιούνιο, στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στο σημείο, δηλαδή, από όπου εκείνος μίλησε

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Χούντας

Κωνσταντίνος Χούντας Κωνσταντίνος Χούντας Η καταναλωτική συμπεριφορά στο φαρμακείο Ποσοτική έρευνα βασισμένη σε custom made ερωτηματολόγιο της TEMPO OMD 61% (4.254.000) Έλληνες & Ελληνίδες έχουν κάνει τουλάχιστον μία αγορά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 Όνομα σχολείου: Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Συντονιστική ομάδα: 1. Μερόπη Κυριάκου(Διευθύντρια) 2. Γιώτα Δημητρίου (Συντονίστρια) 3. Στάλω

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση Όταν, σε ηλικία 11 ετών, µου ανακοίνωσαν ότι πάσχω από Κυστική Ίνωση, µια ασθένεια παντελώς άγνωστη σε µένα µέχρι τότε, είναι αλήθεια πως δεν θορυβήθηκα

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΔράσημας. «ΜΠΡΑΒΟ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΟΛΟΥΣ!»

ΗΔράσημας. «ΜΠΡΑΒΟ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ΟΛΟΥΣ!» ΗΔράσημας Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Σχολείου μας κυρίας Χρυστάλλας Χόπλαρου και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δασκάλων και των μαθητών του σχολείου, όπως αυτή εκφράστηκε σε συνεδρίες του Διδασκαλικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ /ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Διδακτική πρόταση

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ /ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Διδακτική πρόταση ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ /ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Διδακτική πρόταση Διδακτικό πλαίσιο Θέμα: Πάρτι γενεθλίων Σχολείο: Γυμνάσιο Φανερωμένης, Λάρνακα Επίπεδο ελληνομάθειας: Α2 - αρχάριοι (9 μαθητές) Διδακτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2010 10-2011 ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτήριο προσανατολισμένο στην

Διαβάστε περισσότερα

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης Στο Δήμο Παλλήνης Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσαν για τη Φλεβική Θρόμβωση ο Δήμος Παλλήνης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» Βιογραφικό του Συλλόγου Ο Λαογραφικός & Πολιτιστικό Σύλλογος Άνω Οινόης «Το Κρασοχώρι» ιδρύθηκε το 1991 και τα µέλη του κατοικούν

Διαβάστε περισσότερα

Α π ο τ ε λ έ σ μ α τ α

Α π ο τ ε λ έ σ μ α τ α Αγαπητοί μας γονείς Θα θέλαμε και πάλι να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο, που διαθέσατε για να συμπληρώσετε το έντυπο κρίσεων, του Φροντιστηρίου Εκπαίδευση, κατά την τελευταία ενημέρωσή σας σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα έρευνας αγοράς σε Γιατρούς, Φαρμακοποιούς & Κοινό σχετικά με την. Επικοινωνία. των ΦΕ. the value of experience

Αποτελέσματα έρευνας αγοράς σε Γιατρούς, Φαρμακοποιούς & Κοινό σχετικά με την. Επικοινωνία. των ΦΕ. the value of experience Αποτελέσματα έρευνας αγοράς σε Γιατρούς, Φαρμακοποιούς & Κοινό σχετικά με την Επικοινωνία των ΦΕ Στόχος της έρευνας Αξιολόγηση της επικοινωνίας των Φαρμακευτικών Εταιριών με: Γιατρούς Φαρμακοποιούς Κοινό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το θέλαμε πολύ και τελικά το καταφέραμε. «Διακτινιστήκαμε» στο CERN!Μαζί μας έξι ακόμα γυμνάσια και λύκεια απ όλη την Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το θέλαμε πολύ και τελικά το καταφέραμε. «Διακτινιστήκαμε» στο CERN!Μαζί μας έξι ακόμα γυμνάσια και λύκεια απ όλη την Ελλάδα. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Το θέλαμε πολύ και τελικά το καταφέραμε. «Διακτινιστήκαμε» στο CERN!Μαζί μας έξι ακόμα γυμνάσια και λύκεια απ όλη την Ελλάδα. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια αυτό θα ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Αιμιλίζα Στεφανίδου 1, Δημοσθένης Μπούρος 2, Μιλτιάδης Λειβαδίτης 2, Αθανασία Πατάκα 1, Παρασκευή Αργυροπούλου 1

Αιμιλίζα Στεφανίδου 1, Δημοσθένης Μπούρος 2, Μιλτιάδης Λειβαδίτης 2, Αθανασία Πατάκα 1, Παρασκευή Αργυροπούλου 1 Αιμιλίζα Στεφανίδου 1, Δημοσθένης Μπούρος 2, Μιλτιάδης Λειβαδίτης 2, Αθανασία Πατάκα 1, Παρασκευή Αργυροπούλου 1 1 Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, Α.Π.Θ., Γ.Π.Ν. «Γ.Παπανικολάου» 2 Τμήμα Ιατρικής, Δημοκρίτειο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτική εκστρατεία του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου για την προώθηση της Υγιεινής Διατροφής έως προληπτικό μέσο κατά των συγχρόνων προβλημάτων υγείας και της υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών τρόπων

Διαβάστε περισσότερα

H πρώτη Ακαδημία Κλινικής Αρωματοθεραπείας στην Ελλάδα

H πρώτη Ακαδημία Κλινικής Αρωματοθεραπείας στην Ελλάδα H πρώτη Ακαδημία Κλινικής Αρωματοθεραπείας στην Ελλάδα Αποκτήστε πιστοποιημένο δίπλωμα με το πιο έγκυρο πρόγραμμα σπουδών Satelitte School of Penny Price Academy IFPA CERTIFIED H πρώτη Ακαδημία Κλινικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗ = ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗ = ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗ = ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ 27 Φεβρουαρίου, 2014 Παναγιώτα Χριστοδούλου Κοινωνική Λειτουργός ΜΑ, Υπ. Διδάκτορας Ορισμός Εμπορίας Προσώπων Σύμφωνα με τον περί Καταπολέμησης της Εμπορίας και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ (Πρωτοβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ (Δευτεροβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

2009 PARISH COUNCIL OATH OF OFFICE

2009 PARISH COUNCIL OATH OF OFFICE 2009 PARISH COUNCIL OATH OF OFFICE FUNDRAISER FOR FR. KYRIAKOS AXARIDES FEBRUARY 8, 2009 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ Κυριακη 1 Μαρτιου 2009 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΥΡΟΦΑΓΟΥ ευτερα 2 Μαρτιου 2009 ΚΑΘΕΡΑ ΕΥΤΕΡΑ ΑΡΧΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ηνωμένα Έθνη, Νέα Υόρκη 10-42050 Ιούλιος 2010 Μετάφραση στα Ελληνικά: Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης

Ηνωμένα Έθνη, Νέα Υόρκη 10-42050 Ιούλιος 2010 Μετάφραση στα Ελληνικά: Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης Ηνωμένα Έθνη, Νέα Υόρκη 10-42050 Ιούλιος 2010 Μετάφραση στα Ελληνικά: Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης Διεθνές Έτος Νεολαίας 12 Αυγούστου 2010 11 Αυγούστου 2011 Διάλογος και Αλληλοκατανόηση Ηνωμένα Έθνη

Διαβάστε περισσότερα

Επιτελική σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας M-CARE

Επιτελική σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας M-CARE M-CARE Κατάρτιση μέσω φορητών συσκευών για φροντιστές ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων Επιτελική σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας M-CARE Πακέτο εργασίας WP2 Τίτλος π. εργασίας Έρευνα και Ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια

Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια ΕΓΓΡΑΦΟ 1 Επέκταση του θεσμού της δωρεάς μεταφοράς μαθητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στα αστικά κέντρα Παγκύπρια 1. Την Τετάρτη 10/9/08, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, άρχισε η πρώτη φάση

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Ενημερωτικό έντυπο Κόστους & χρεώσεων

ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Ενημερωτικό έντυπο Κόστους & χρεώσεων ΦΡΟΝΤΙΔΑ Ενημερωτικό έντυπο Κόστους & χρεώσεων Ποιός καλύπτει το κόστος της φροντίδας μου; Κατά τη διάρκεια που βρίσκεστε στα γηροκομεία μας, το κόστος της φροντίδας σας καλύπτεται από έναν συνδυασμό επιχορηγήσεων,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009 / Αριθμός Φύλλου 134 ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη Πανεπιστήμιο Αιγαίου Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης (ΚΕΤ) Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Εργασίας και Επαγγελμάτων σχετικών με τις Νέες Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

HELLENIC MEMORIES TRAVEL SERVICES. Προσφορά για το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου

HELLENIC MEMORIES TRAVEL SERVICES. Προσφορά για το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου Προσφορά για το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου Ταυτότητα του Hellenic Memories Travel Services Μια επιχείρηση συνεπής με την ιστορία και τις υπηρεσίες. Το Hellenic Memories Travel Services δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα