ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ"

Transcript

1 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Ρυθμίσεως των Περιουσιακών Σχέσεων των Συζύγων (Τροποποιητικός) Νόμος του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ). (Ν.36/99) Κατάθεση: τροποποίηση των διατάξεων του περί Ρυθμίσεως των Περιουσιακών Σχέσεων των Συζύγων Νόμου, οι οποίες ρυθμίζουν την αξίωση συμμετοχής ενός συζύγου στην περιουσία του άλλου σε περίπτωση λύσης ή ακύρωσης του γάμου ή σε περίπτωση διάστασής τους, έτσι που να προβλεφθεί ότι, στην περίπτωση που η αύξηση της περιουσίας ενός εκ των συζύγων αυξάνεται φυσιολογικά χωρίς οποιαδήποτε συμβολή του άλλου συζύγου, ο τελευταίος να δικαιούται στο 1/3 της αύξησης της περιουσίας αυτής χωρίς να απαιτείται να αποδείξει οποιαδήποτε συμβολή του στην αύξηση. 2. Ο περί Μητρώου Πεσόντων κατά την Τουρκική Εισβολή Νόμος του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ). (Αρ. Φακ ) Κατάθεση: κατάρτιση μητρώου πεσόντων, κατά την τουρκική εισβολή, υπερασπιζόμενοι το πάτριο έδαφος. 3. Ο περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: Σκοπός της πρότασης νόμου η κατάργηση των διατάξεων του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου με βάση τις οποίες παρέχεται στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας το δικαίωμα να αποφασίζει την αναγκαστική αφυπηρέτηση δημοσίων υπαλλήλων που συμπλήρωσαν την ηλικία των πενήντα πέντε ετών.

2 2 4. Ο περί Επιβολής Ποινών για Περιφρόνηση Αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εκδόθηκαν με βάση το Άρθρο 146 του Συντάγματος Νόμος του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: θεσμοθέτηση νομοθεσίας που να προβλέπει διαδικασία και ποινές εναντίον οργάνων, αρχών ή προσώπων που ασκούν διοίκηση και δε συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι οποίες εκδίδονται με βάση το άρθρο 146 του Συντάγματος. 5. Ο περί Ποινικού Κώδικα (Τροποποιητικός) (Αρ. 7) Νόμος του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: αναθεώρηση και ο εκσυγχρονισμός αριθμού διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, όσον αφορά το κεφάλαιο των ποινικών αδικημάτων εναντίον των ηθών. 6. Ο περί κατ Έφεση Ανατροπής Ποινής Φυλάκισης (Αποζημίωση) (Τροποποιητικός) Νόμος του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ). (Αρ. Φακ ) Κατάθεση: τροποποίηση του βασικού νόμου, έτσι ώστε για τον καθορισμό της καταβλητέας αποζημίωσης να λαμβάνεται υπόψη και η περίοδος κατά την οποία ο δικαιούχος παρέμεινε σε κράτηση ως υπόδικος. 7. Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του Άριστου Δαμιανού, Γιώργου Λουκαΐδη και Γιώργου K. Γεωργίου εκ μέρους της Κατάθεση: τροποποίηση του βασικού νόμου, ώστε να αυξηθούν οι προθεσμίες μέσα στις οποίες θα καταβάλλονται τα εξώδικα πρόστιμα.

3 3 Κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις). (Αρ. Φακ ) 8. Ο περί Απονομής της Δικαιοσύνης (Ποικίλες Διατάξεις) (Τροποποιητικός) Νόμος του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση του βασικού νόμου έτσι ώστε - (α) η διαδικασία έφεσης κατά πρωτόδικης απόφασης με βάση το Άρθρο 146 του Συντάγματος να γίνεται με απλή καταχώρηση ειδοποίησης (β) δικαστής που αποφάσισε πρωτόδικα επί συγκεκριμένου ζητήματος εξαιρείται της σε δεύτερο βαθμό διαδικασίας αναθεώρησης επί του ίδιου ζητήματος (γ) δικαστές που συμμετέχουν στη δευτεροβάθμια ή κατ έφεση διαδικασία, να μην επιλαμβάνονται προσφυγών πρωτοβάθμιας δικαιοδοσίας για χρονικό διάστημα τριών ετών. 9. Ο περί Κατάργησης της Χρήσης Τηβέννου στα Κυπριακά Δικαστήρια Νόμος του Άριστου Δαμιανού, Γιώργου Λουκαΐδη και Γιώργου K. Γεωργίου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις). (Aρ. Φακ ). Κατάθεση: κατάργηση της χρήσης τηβέννου στα κυπριακά δικαστήρια. 10. Ο περί Καταπολέμησης της Εμπορίας και Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Ανηλίκων (Τροποποιητικός) Νόμος του Άριστου Δαμιανού, Γιώργου Λουκαΐδη και Γιώργου K. Γεωργίου εκ μέρους της Κατάθεση: τροποποίηση του βασικού νόμου, έτσι ώστε να διευκρινιστεί ότι πρόσωπα τα οποία υφίστανται σεξουαλική ή άλλη εκμετάλλευση που απαγορεύεται από το νόμο να τυγχάνουν της προστασίας που παρέχεται από το νόμο

4 4 Κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις). (Αρ. Φακ ). αυτό, ανεξάρτητα αν έχουν προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα να επιτραπεί σε αλλοδαπό πρόσωπο που υφίσταται παράνομη εκμετάλλευση στην εργασία του, να εργαστεί σε τομέα άλλο από αυτόν για τον οποίο αρχικά ζητήθηκε η εργοδότησή του, ώστε να του παρέχεται η ευκαιρία να απεμπλακεί από το επάγγελμα που τυχόν το εκθέτει στον κίνδυνο εκμετάλλευσής του. 11. Ο περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ). (Αρ. Φακ ) Κατάθεση: Σκοπός της πρότασης νόμου είναι να δοθεί η δυνατότητα στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας όπως, κατά τη διαδικασία πλήρωσης μόνιμων θέσεων στη δημόσια υπηρεσία, λαμβάνει υπόψη και τα πρόσωπα που υπηρετούν ήδη με σύμβαση αορίστου χρόνου, ώστε η μακρόχρονη πείρα και οι γνώσεις που απέκτησαν τα πρόσωπα αυτά στη δημόσια υπηρεσία να αξιοποιούνται για την κάλυψη αναγκών σε μόνιμες θέσεις. 12. Ο περί Εκλογής των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου των κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, Πανίκου Λεωνίδου και Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση του βασικού νόμου έτσι ώστε να προβλέπεται η εφαρμογή της δικαστικής διαδικασίας που εφαρμόζεται στις εκλογικές ενστάσεις που υποβάλλονται σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές και την άρση της βουλευτικής ασυλίας στις ενστάσεις που υποβάλλονται σε σχέση με τις εκλογές μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η εφαρμογή των διατάξεων του Άρθρου 83 του Συντάγματος για την ασυλία των βουλευτών και των ευρωβουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

5 5 13. O περί Ποινικού Κώδικα (Τροποποιητικός) Νόμος του Γεώργιου Κ. Γεωργίου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Ζαχαρία Κουλία εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος). (Αρ. Φακ ) Κατάθεση: προσθήκη νέου άρθρου στον Ποινικό Κώδικα, για τη στοιχειοθέτηση του νέου αδικήματος της πρόκλησης θανάτου λόγω οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνευματωδών ποτών, ναρκωτικών ή φαρμάκων και υπέρβασης του καθορισμένου ορίου ταχύτητας, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι δέκα χρόνια. Αποσύρεται από τον κατάλογο των εκκρεμοτήτων της Κ.Ε Συγκοινωνιών και Έργων και παραμένει στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων της Κ.Ε επιτροπής Νομικών ως η καθ ύλην αρμόδια επιτροπή έπειτα από με απόφαση της Επιτροπής και την σύμφωνη γνώμη των εισηγητών της ημερομηνίας Ο περί Τέκνων (Συγγένεια και Νομική Υπόσταση) (Τροποποιητικός) Νόμος του Άριστου Δαμιανού, Γιώργου Λουκαΐδη και Γιώργου K. Γεωργίου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις) (Αρ. Φακ ) Κατάθεση: τροποποίηση του βασικού νόμου έτσι ώστε (α) η ημερομηνία έναρξης της ισχύος του χρόνου παραγραφής του δικαιώματος του συζύγου της μητέρας του τέκνου για προσβολή της πατρότητας να καθοριστεί ως το χρονικό σημείο κατά το οποίο πληροφορήθηκε για τα περιστατικά από τα οποία προκύπτει ότι η σύλληψη του τέκνου δεν έγινε από αυτόν και (β) ο χρόνος παραγραφής του δικαιώματος αυτού να επεκταθεί από ένα χρόνο σε τρία χρόνια ώστε να συνάδει με το χρόνο παραγραφής δικαιωμάτων ή αξιώσεων παρόμοιας φύσης.

6 6 15. Ο περί Υιοθεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του Άριστου Δαμιανού, Γιώργου Λουκαΐδη και Γιώργου K. Γεωργίου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις) (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση του βασικού νόμου έτσι ώστε να καθίσταται δυνατή η υιοθεσία τέκνου από τέως σύζυγο του φυσικού του γονέα. 16. Ο περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του βασικού νόμου κατά τρόπον ώστε- (α) να ρυθμίζεται ο τρόπος διερεύνησης της εξακρίβωσης της προέλευσης των οικονομικών πόρων δημοσίου υπαλλήλου σε περίπτωση που εγερθεί εύλογη υποψία για τον υπάλληλο αυτό ως προς την πηγή των οικονομικών του πόρων (β) σε περίπτωση που το Υπουργικό Συμβούλιο ορίσει ερευνώντα λειτουργό Νομικό Λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, αυτός να μπορεί να κατέχει θέση κατώτερη της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος που καταγγέλθηκε και (γ) να παρέχεται η δυνατότητα στον ερευνώντα λειτουργό να καλεί, κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, οποιονδήποτε εμπειρογνώμονα για να τον συμβουλεύει σε οποιοδήποτε θέμα της ειδικότητάς του. 17. Ο περί Γάμου (Τροποποιητικός) Νόμος του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: επιβολή υποχρέωσης υποβολής πιστοποιητικού αιματολογικής εξέτασης για Μεσογειακή Αναιμία, σε περίπτωση που τουλάχιστο ένας εκ των προτιθέμενων να συνάψουν πολιτικό γάμο προσώπων είναι κύπριος πολίτης.

7 7 18. Ο περί Ποινικού Κώδικα (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Περδίκη, βουλευτή Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασίας Πολιτών) (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: Σκοπός της πρότασης νόμου η τροποποίηση του άρθρου 105Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο καθιστά αδίκημα την προσπάθεια επηρεασμού αρμόδιας αρχής ή δημόσιου λειτουργού, καθώς και την παράλειψη καταγγελίας του αδικήματος εντός χρονικής περιόδου τριών ημερών, έτσι ώστε η εν λόγω χρονική περίοδος να επεκταθεί από τρεις σε τριάντα ημέρες. 19. Ο περί Αστικών Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του Άριστου Δαμιανού, Γιώργου Λουκαΐδη και Γιώργου K. Γεωργίου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση του περί Αστικών Αδικημάτων Νόμου, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα έγερσης περισσοτέρων από μια αγωγών για τον ίδιον θάνατο προσώπου συνεπεία αστικού αδικήματος, οι οποίες θα συνενώνονται και θα συνεκδικάζονται. 20. Ο περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Περδίκη, βουλευτή Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση του άρθρου 67 του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου έτσι ώστε να ρυθμίζεται η κοινοποίηση πληροφοριών που περιέρχονται σε γνώση δημόσιου υπαλλήλου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του σε οποιοδήποτε πρόσωπο, κατόπιν αιτήματός του και υπό ορισμένες προϋποθέσεις που αφορούν κυρίως την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και της ιδιωτικής ζωής τρίτων προσώπων. 21. Ο περί Ανακουφίσεως Οφειλετών εξ Επενδυτικών Δανείων (Ειδικές Διατάξεις) Νόμος του Κατάθεση: θέσπιση νομοθεσίας με την οποία προνοούνται ειδικές διατάξεις για την ανακούφιση οφειλετών εξ

8 8 Κυριάκου Χατζηγιάννη εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, εκ μέρους της Αλληλεγγύης και κ. Κωστή Ευσταθίου εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ). (Αρ. Φακ ) επενδυτικών δανείων. 22. Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Παραπέμφθηκε και στην Κ.Ε. Συγκοινωνιών και Έργων. Κατάθεση: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του βασικού νόμου, έτσι ώστε να παραχωρηθεί εξουσία στο δικαστήριο για επιβολή βαθμών ποινής σε πρόσωπα τα οποία - (α) υποβάλλονται σε προκαταρκτική εξέταση εκπνοής για ανίχνευση ποσότητας αλκοόλης και αρνούνται να παράσχουν ικανοποιητικό δείγμα εκπνοής σε τελική εξέταση που τους ζητείται, βάσει των διατάξεων του άρθρου 7 του περί Οδικής Ασφάλειας Νόμου ή (β) σταθμεύουν ή εγκαταλείπουν το όχημά τους σε χώρους στάθμευσης οχημάτων για άτομα με αναπηρία. 23. Ο περί της Εξώδικης Διευθέτησης των Καταναλωτικών Απαιτήσεων με την Παραπομπή τους σε Διαιτησία (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Περδίκη, βουλευτή Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση του άρθρου 3 του περί της Εξώδικης Διευθέτησης των Καταναλωτικών Απαιτήσεων με την Παραπομπή τους σε Διαιτησία Νόμου, ώστε να επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής του νόμου όσον αφορά το ύψος και το είδος της καταναλωτικής απαίτησης σε σχέση με την οποία εφαρμόζεται ο Νόμος. 24. Ο περί Οίκων Στοιχημάτων, Οίκων Κυβείας και Παρεμπόδισης της Κυβείας (Τροποποιητικός) Νόμος του Κατάθεση: τροποποίηση του περί Οίκων Στοιχημάτων, Οίκων Κυβείας και Παρεμπόδισης της Κυβείας

9 9 (Πρόταση νόμου του κ. Άριστου Δαμιανού εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ- Αριστερά-Νέες Δυνάμεις) (Αρ. Φακ ). Νόμου, ώστε να αυξηθεί το όριο της ποινής φυλάκισης και του προστίμου που προβλέπεται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία σε σχέση με αδικήματα που αφορούν οίκους στοιχημάτων ή οίκους κυβείας, καθώς και τις διατάξεις που αφορούν μερικά ειδικά παιγνίδια. 25. Ο περί Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Κωστή Ευσταθίου εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ και Κυριάκου Χατζηγιάννη, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου). (Αρ. Φακ ). Παραπέμφθηκε και στην Κ.Ε. Οικονομικών και Προϋπολογισμού. Κατάθεση: τροποποίηση του περί Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων Νόμου, ώστε να ρυθμιστούν θέματα της επιβολής τόκου επί δανείων ή άλλων πιστωτικών διευκολύνσεων, κατά τρόπο που να μην επιτρέπεται ο ανατοκισμός, η επιβολή τόκων υπερημερίας για καθυστερημένη δόση και η ανάκτηση δι αγωγής ως καθυστερημένου τόκου επί χρέους ή υποχρεώσεως, ποσού που να υπερβαίνει το αρχικό χρέος εν σχέσει προς το οποίο αυτό είναι πληρωτέο. 26. Ο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Ζαχαρία Κουλία, Νικόλα Παπαδόπουλου και Πανίκου Λεωνίδου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση του βασικού νόμου έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε αγοραστή ακίνητης ιδιοκτησίας να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει την πληρωμή σ αυτόν αποζημιώσεων στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η μεταβίβαση της ακίνητης ιδιοκτησίας στο όνομά του, για λόγους που δεν αφορούν τον ίδιο και παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε διάταγμα ειδικής εκτέλεσης, καθώς και να παραταθεί από ένα σε τρία έτη η προθεσμία για τη μεταβίβαση από την ημερομηνία έκδοσης του διατάγματος ειδικής εκτέλεσης. 27. O περί της Ρύθμισης των Οφειλών Κατάθεση:

10 10 Υπερχρεωμένων Φυσικών Σκοπός της πρότασης νόμου, όπως είχε Προσώπων και Άλλων Διατάξεων αρχικά κατατεθεί, είναι η προστασία φυσικών Νόμος του προσώπων που δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα, αλλά έχουν περιέλθει χωρίς δόλο Άριστου Δαμιανού, Ευανθίας Σάββα και σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής Νίκου Κέττηρου εκ μέρους της ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών, ώστε να κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ- τους δίδεται η δυνατότητα να υποβάλουν Αριστερά -Νέες Δυνάμεις) (Αρ. Φακ ). αίτηση στο αρμόδιο δικαστήριο για τη ρύθμιση αυτών των οφειλών και πιθανώς απαλλαγή είτε εξ ολοκλήρου είτε μέρους αυτών των οφειλών. 28. Ο περί Υφυπουργών της Δημοκρατίας Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι (α) η παροχή εξουσίας στο Υπουργικό Συμβούλιο να διορίζει σε οποιοδήποτε Υπουργείο ένα ή περισσότερους Υφυπουργούς, στους οποίους ο Υπουργός ο οποίος προΐσταται του συγκεκριμένου Υπουργείου να μπορεί να εκχωρήσει οποιεσδήποτε από τις εκτελεστικής ή διοικητικής φύσεως εξουσίες ή καθήκοντά του που απορρέουν από νόμο ή διοικητική πράξη που εκδόθηκε δυνάμει του νόμου, ή την πολιτική εκπροσώπησή του σε όργανα και θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή οποιουδήποτε διεθνούς οργανισμού (β) η ρύθμιση των όρων υπηρεσίας, των ωφελημάτων, της αντιμισθίας, των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών των Υφυπουργών. 29. Ο περί Εκχωρήσεως της Ενασκήσεως των Εξουσιών των Απορρεουσών εκ τινός Νόμου, (Τροποποιητικός) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του βασικού νόμου, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε υπουργό ή ανεξάρτητο αξιωματούχο της Δημοκρατίας ή άλλη αρχή της Δημοκρατίας, να εκχωρεί τις εξουσίες του,

11 11 όχι μόνο σε πρόσωπα που κατέχουν θέση στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργού, αξιωματούχου ή αρχής, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο. 30. Ο περί Συμβάσεων (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Κωστή Ευσταθίου εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση τροποποίηση του περί Συμβάσεων Νόμου, ώστε, σε περίπτωση μη εκπλήρωσης από τον πρωτοφειλέτη των υποχρεώσεών του προς οποιοδήποτε πιστωτή, ο εν λόγω πιστωτής να προβαίνει πρώτα στη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον του πρωτοφειλέτη και μόνο σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η είσπραξη των οφειλομένων από τον πρωτοφειλέτη να προβαίνει στη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον του εγγυητή. Περαιτέρω, σε περίπτωση που, λόγω μη εξόφλησης του χρέους από τον πρωτοφειλέτη, εγγράφεται σημείωση (memo) επί ακίνητης ιδιοκτησίας του εγγυητή, η ακίνητη ιδιοκτησία του εγγυητή που επιβαρύνεται για τους σκοπούς της εγγύησης να είναι τόσης αξίας όση η αξία του οφειλόμενου χρέους. 31. Ο περί της Ένατης Τροποποίησης του Συντάγματος Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση των Άρθρων 40 και 64 του Συντάγματος, ώστε να μη δικαιούται να θέσει άτομο υποψηφιότητα για Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας ή για βουλευτής, άτομο που έχει ήδη υπηρετήσει στο αξίωμα του Προέδρου ή Αντιπροέδρου για τις δύο προηγούμενες συνεχείς θητείες και στο αξίωμα του βουλευτή για τις τρεις προηγούμενες συνεχείς θητείες.

12 Ο περί της Δέκατης Τροποποίησης Κατάθεση του Συντάγματος Νόμος του (Πρόταση νόμου των κ. Μιχάλη τροποποίηση των Άρθρων , και Γιωργάλλα, εκ μέρους της Αλληλεγγύης του Συντάγματος ώστε να καταστεί και Γιώργου Περδίκη, βουλευτή δυνατή η διά νόμου μείωση της αντιμισθίας Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία των δικαστών σε περίπτωση που, για Πολιτών). σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, κριθεί (Αρ. Φακ ). αναγκαία η διά νόμου γενική μείωση της Παραπέμφθηκε και αντιμισθίας των κρατικών και ανεξάρτητων στην αξιωματούχων και των εργαζομένων στο Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, των Επιτρόπου Διοικήσεως. οποίων η αντιμισθία καταβάλλεται από τα δημόσια ταμεία. 33. Ο περί της Διαδικασίας Διορισμού, Προαγωγής και περί Άλλων Συναφών Θεμάτων εν σχέσει προς Υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Μιχάλη Γιωργάλλα, εκ μέρους της Αλληλεγγύης Γιώργου Περδίκη, βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών και Ζαχαρία Κουλία, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός της παρούσας πρότασης νόμου είναι η μεταφορά της εξουσίας διορισμού, προαγωγής και κάθε άλλης αρμοδιότητας αφορώσης στην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων των ημικρατικών οργανισμών, η οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ασκείται από τα συμβούλια των οργανισμών αυτών, στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας όπως ακριβώς προβλέπει το Άρθρο 122 του Συντάγματος. 34. Ο περί της Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κατάθεση αύξηση των μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας από πέντε σε εφτά, ώστε να υπάρξει πιο αποτελεσματική λειτουργία της Επιτροπής ενόψει της προτεινόμενης

13 13 Δημοκρατικού Συναγερμού, Μιχάλη ανάθεσης σε αυτή και των αρμοδιοτήτων Γιωργάλλα, εκ μέρους της Αλληλεγγύης διορισμού και προαγωγών του μόνιμου και Ζαχαρία Κουλία, εκ μέρους της προσωπικού όλων των οργανισμών δημοσίου κοινοβουλευτικής ομάδας του δικαίου, όπως προβλέπεται στην πρόταση Δημοκρατικού Κόμματος). νόμου «Ο περί της Διαδικασίας Διορισμού, (Αρ. Φακ ). Προαγωγής και περί Άλλων Συναφών Θεμάτων εν σχέσει προς Υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Νόμος του 2013.» [Αρ. Φακ ]. 35. Ο περί Ποινικής Δικονομίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νικόλα Παπαδόπουλου και Χριστιάνας Ερωτοκρίτου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος και Γιώργου Περδίκη εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση τροποποίηση του βασικού νόμου έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στο Δικαστήριο να διατάξει όπως περιουσία που αποκτήθηκε ως αποτέλεσμα ποινικού αδικήματος που διαπράχθηκε από πρόσωπο που καταδικάστηκε για το αδίκημα αυτό, αποδοθεί στον κύριον αυτής ή στο πρόσωπο που έχει συμφέρον επ αυτής ή να δημευτεί. 36. Ο περί της Ευθύνης των Υπουργών και Αξιωματούχων Άνευ Χαρτοφυλακίου Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η θέσπιση νομοθεσίας με την οποία να στοιχειοθετούνται τα ποινικά αδικήματα της εκ προθέσεως παράβασης διατάξεων του Συντάγματος ή των νόμων της Δημοκρατίας και της εκ προθέσεως βλάβης των συμφερόντων της Δημοκρατίας από Υπουργό (μεμονωμένα ή ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου), τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ή τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.

14 Ο περί της Ευθύνης των Ανεξάρτητων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η θέσπιση νομοθεσίας ώστε να στοιχειοθετηθούν τα ποινικά αδικήματα της εκ προθέσεως παράβασης διατάξεων του Συντάγματος ή των νόμων της Δημοκρατίας και της εκ προθέσεως βλάβης των συμφερόντων της Δημοκρατίας από Ανεξάρτητο Αξιωματούχο της Δημοκρατίας που διορίζεται δυνάμει των διατάξεων του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θέση του Γενικού Ελεγκτή και του Βοηθού Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, του Διοικητή και του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας. 38. Ο περί Πυροβόλων και Μη Πυροβόλων Όπλων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Πυροβόλων και Μη Πυροβόλων Όπλων Νόμου, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι η μη έκδοση άδειας απόκτησης και κατοχής πυροβόλου όπλου Κατηγορίας Δ, εκτείνεται και στις περιπτώσεις που ο αιτητής τέτοιας άδειας έχει καταδικαστεί στην αλλοδαπή για συγκεκριμένα αδικήματα που προβλέπονται ρητά στην υπό αναφορά νομοθεσία. 39. Ο περί Διαμεσολάβησης σε Οικογενειακές Υποθέσεις Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η θέσπιση νομοθεσίας που να ρυθμίζει το θεσμό της διαμεσολάβησης σε οικογενειακές υποθέσεις, η οποία στοχεύει στην ενθάρρυνση συναινετικών προσεγγίσεων, με σκοπό τον περιορισμό των συγκρούσεων και της εχθρότητας μεταξύ των μερών και τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ όλων των μελών της

15 15 οικογένειας, τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων που προέρχονται από τις οικογενειακές συγκρούσεις και τη διάλυση του γάμου, τη στήριξη και διατήρηση των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας, ιδιαίτερα γονέων και τέκνων και τη διασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού. 40. Ο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση) (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Μάριου Μαυρίδη, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: Σκοπός της πρότασης νόμου η τροποποίηση του περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση) Νόμου, ώστε να δοθεί νέα προθεσμία για την κατάθεση στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο, για σκοπούς ειδικής εκτέλεσης, όλων των συμβάσεων πώλησης ακίνητης ιδιοκτησίας που συνομολογήθηκαν μέχρι την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του προτεινόμενου νόμου, έστω και αν έχει παρέλθει η σχετική προθεσμία που ίσχυε κατά τη συνομολόγηση τους, με βάση το νόμο. 41. Ο περί της Αναστολής της Έκδοσης Ενταλμάτων Φυλάκισης σε Ορισμένες Περιπτώσεις (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, εκ μέρους της Αλληλεγγύης). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση προσωρινή αναστολή της έκδοσης ενταλμάτων φυλάκισης που αφορούν χρηματικές ποινές και, σε περίπτωση που έχουν ήδη εκδοθεί, της εκτέλεσης τέτοιων ενταλμάτων, ενόσω διαρκεί η παρούσα έκρυθμη οικονομική κατάσταση και τούτο ως ελάχιστη βοήθεια προς τους αναξιοπαθούντες. 42. Ο περί Τύπου (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Ζαχαρία Κουλία, βουλευτή Δημοκρατικού Κόμματος). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση τροποποίηση του περί Τύπου Νόμου, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες ή οι κατά νόμο υπεύθυνοι εφημερίδων ή περιοδικών και οι διευθυντές τους να έχουν ποινική ευθύνη σε περίπτωση

16 16 που δημοσιεύουν αγγελίες ερωτικού περιεχομένου, χωρίς να εξασφαλίζουν προηγουμένως από τους παρόχους των εν λόγω υπηρεσιών τα σχετικά ιατρικά πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ότι δεν πάσχουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. 43. Ο περί Δημόσιων Οργανισμών και Κρατικών Επιχειρήσεων Νόμος του (Αρ. Φακ ). Συζητείται από κοινού με την Κ.Ε. Οικονομικών. Κατάθεση: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ρύθμιση του νομικού πλαισίου δράσης των δημοσίων οργανισμών και κρατικών επιχειρήσεων καθώς και η υιοθέτηση σχετικής διαδικασίας και κριτηρίων για την δημιουργία νέων δημοσίων οργανισμών και κρατικών επιχειρήσεων. 44. Ο περί της Νομικής Αρωγής (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Νομικής Αρωγής Νόμου ούτως ώστε να παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν νομικής αρωγής σε κατόχους αξιογράφων πιστωτικών ιδρυμάτων που αποκτήθηκαν τη χρονική περίοδο μεταξύ 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2013, και ο καθορισμός του ανώτατου ορίου αμοιβής προς τους δικηγόρους, οι οποίοι θα παρέχουν νομική αρωγή στις εν λόγω υποθέσεις, για σκοπούς περιορισμού του ύψους των δαπανών με τις οποίες θα επιβαρυνθεί το δημόσιο. 45. Ο περί Γάμου (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του βουλευτή κ. Άριστου Δαμιανού, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ- Αριστερά-Νέες Δυνάμεις). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση του περί Γάμου Νόμου με τη διαγραφή του άρθρου 16 αυτού, το οποίο προβλέπει την άρση της ακυρότητας γάμου ο οποίος τελέστηκε χωρίς την ελεύθερη συναίνεση των προσώπων που σύνηψαν

17 17 αυτόν. 46. Ο περί της Δωδέκατης Τροποποίησης του Συντάγματος Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του Άρθρου 111 του Συντάγματος, ώστε να αντικατασταθεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία τα οικογενειακά δικαστήρια εκδικάζουν υποθέσεις διαζυγίου υπό τριμελή σύνθεση, με άλλη που να προβλέπει ότι οι υποθέσεις αυτές εκδικάζονται από τα οικογενειακά δικαστήρια υπό μονομελή σύνθεση. 47. Ο περί Συμβάσεων (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Περδίκη, βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός της πρότασης νόμου είναι είναι η τροποποίηση του περί Συμβάσεων Νόμου, ώστε να θεωρείται ακυρώσιμη σύμβαση η οποία - (α) προέκυψε λόγω ψευδών παραστάσεων ή τήρησης σιωπής, και συνιστά απάτη κατά την έννοια της βασικής νομοθεσίας, έστω και αν το μέρος του οποίου η συναίνεση παρασχέθηκε με τον τρόπο αυτό ήταν σε θέση να ανακαλύψει την αλήθεια καταβάλλοντας τη συνήθη επιμέλεια και (β) προέκυψε λόγω απάτης ή ψευδούς παράστασης έστω και αν τέτοια απάτη ή ψευδής παράσταση δεν προκάλεσε τη συναίνεση προς σύναψη σύμβασης του μέρους εκείνου επί του οποίου ασκήθηκε η απάτη ή στο οποίο υποβλήθηκε ψευδής παράσταση. 48. Ο περί Παραγραφής Αγώγιμων Δικαιωμάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Περδίκη, βουλευτή Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών) Κατάθεση τροποποίηση του περί Παραγραφής Αγώγιμων Δικαιωμάτων Νόμου, ούτως ώστε να παρασχεθεί περισσότερος χρόνος για την κατάθεση αστικών αγωγών για αποζημιώσεις,

18 (Αρ. Φακ ). 18 με την εισαγωγή πρόνοιας που παρατείνει το χρόνο παραγραφής αγώγιμων δικαιωμάτων. 49. Ο περί της Δέκατης Τρίτης Τροποποίησης του Συντάγματος Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του Συντάγματος, με την αντικατάσταση του Άρθρου 83 αυτού ώστε να περιοριστεί η ασυλία της οποίας απολαύουν τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, και αυτή να καλύπτει πλέον μόνο το δικαίωμα ψήφου τους και της έκφρασης γνώμης, κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. 50. Ο περί της Δέκατης Τέταρτης Τροποποίησης του Συντάγματος Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Περδίκη, βουλευτή Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός της πρόταση νόμου είναι η τροποποίηση του Άρθρου 64 του Συντάγματος, σε τρόπον ώστε να έχουν το δικαίωμα εκλογής στη Βουλή των Αντιπροσώπων κύπριοι πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 21 ο έτος της ηλικίας τους. 51. Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατατέθηκε και στην επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων. Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμου με σκοπό την θεσμοθέτηση της εξώδικης ρύθμισης του αδικήματος της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, όταν αυτό διαπράττεται από συγκεκριμένες κατηγορίες οδηγών μηχανοκινήτων οχημάτων που καθορίζονται στον περί Οδικής Ασφάλειας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 5) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμου, έτσι ώστε να οριστούν βαθμοί ποινής για τα νέα αδικήματα

19 19 που εισήχθησαν με τον περί Οδικής Κατατέθηκε και στην επιτροπή Ασφάλειας (Τροποποιητικό) (Αρ. 2) Νόμο του Συγκοινωνιών και Έργων 2015, τα οποία αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης από οδηγούς που εμπίπτουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες οδηγών, που καθορίζονται στον πιο πάνω νόμο. 53. Ο περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, βουλευτή κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση τροποποίηση του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου, έτσι ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι παρευρίσκονται σε συνεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπώντας το υπουργείο ή το τμήμα ή την υπηρεσία τους, να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους επί οποιουδήποτε θέματος τους ζητηθεί, διευκρινίζοντας κατά πόσον πρόκειται για θέσεις του υπουργείου ή του τμήματος ή της υπηρεσίας που εκπροσωπούν ή για προσωπικές τους θέσεις. 54. Ο περί Αποκάλυψης Πληροφοριών προς Όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος Νόμος του (Πρόταση νόμου κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ- Αριστερά-Νέες Δυνάμεις). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νόμου που προτείνεται, είναι η θέσπιση νομοθετικού πλαισίου που προνοεί για την προστασία πολιτών, οι οποίοι κατέχουν πληροφορίες κακών πρακτικών ή φαινομένων διαφθοράς στο χώρο εργασίας τους και αποφεύγουν να δώσουν τις πληροφορίες αυτές σε θεσμικά όργανα, φοβούμενοι δυσμενείς συνέπειες για τους ιδίους. Η δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας των προσώπων αυτών ενδέχεται να ενθαρρύνει τους πολίτες να αντιδράσουν σε φαινόμενα διαφθοράς που παρατηρούν ή υποψιάζονται στους χώρους εργασίας τους. Με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσει η πολιτεία

20 20 ένα πολύτιμο εργαλείο στην καταπολέμηση της διαφθοράς, θα συμβάλει στην προαγωγή της διαφάνειας και θα δημιουργηθεί μια υποδομή που θα προωθεί μια εργασιακή κουλτούρα η οποία σκοπό θα έχει την αποτροπή τέτοιων φαινομένων. 55. Ο περί της Κοινοβουλευτικής Νομοθετικής Πρωτοβουλίας Πολιτών (Διαδικασία, Όροι και Προϋποθέσεις Υποβολής) και περί Συναφών Θεμάτων Νόμος του (Πρόταση νόμου της κ. Χριστιάνας Ερωτοκρίτου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση θέσπιση νομοθεσίας με την οποία εισάγεται ο θεσμός της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας υποστηριζόμενης από τις υπογραφές πέντε χιλιάδων (5 000) πολιτών. Ειδικότερα προτείνεται η παροχή δικαιώματος στους πολίτες όπως μέσω του θεσμού της νομοθετικής πρωτοβουλίας υποβάλλουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπό όρους και προϋποθέσεις προτάσεις πολιτικής καλώντας τη Νομοθετική Εξουσία να προβεί σε θέσπιση ή τροποποίηση ή κατάργηση νομοθεσίας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και/ή κοινής ωφελείας στους τομείς του περιβάλλοντος, γεωργίας, ενέργειας, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας κ.ά., χωρίς η Βουλή των Αντιπροσώπων να δεσμεύεται με οποιοδήποτε τρόπο για τον τρόπο συζήτησής της και/ή για την ψήφιση σε νόμο της πρότασης που υποβάλλεται με αυτή. 56. Ο περί των Δικαιωμάτων Προσώπων που Συλλαμβάνονται και Τελούν υπό Κράτηση (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί των Δικαιωμάτων Προσώπων που Συλλαμβάνονται και Τελούν υπό Κράτηση Νόμου, ώστε να παρέχεται σε πρόσωπα που συλλαμβάνονται και τελούν υπό κράτηση το δικαίωμα υποβολής παραπόνου μέσω αλληλογραφίας στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων

21 21 κατά της Αστυνομίας. 57. Ο περί Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων Κρατικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα περιλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Διατάξεις Γενικής Εφαρμογής) (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου των κ. Γεώργιου Γεωργίου και Αννίτας Δημητρίου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση τροποποίηση του περί Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων Κρατικών Υπάλληλων και Υπαλλήλων του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα Περιλαμβανόμενων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Διατάξεις Γενικής Εφαρμογής) Νόμου έτσι ώστε να μην επιτρέπεται σε υπάλληλο κρατικής υπηρεσίας εναντίον του οποίου εκκρεμεί πειθαρχική διαδικασία, να υποβάλει αίτηση για οικειοθελή πρόωρη αφυπηρέτηση. 58. Ο περί Δικηγόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου των κ. Γεώργιου Γεωργίου, Δημήτρη Δημητρίου και Κώστα Κωνσταντίνου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός της πρότασης είναι η τροποποίηση της βασικής νομοθεσίας ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικό Συλλόγου για υποχρεωτική συμμετοχή των μελών του σε δραστηριότητες συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης όπως θα καθορίζεται με κανονισμό που θα εκδίδεται από το Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. 59. Ο περί του Δικαιώματος Πρόσβασης σε Πληροφορίες του Δημόσιου Τομέα Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η κατοχύρωση γενικού δικαιώματος πρόσβασης του πολίτη στις πληροφορίες που κατέχουν οι δημόσιες αρχές και η θέσπιση του ειδικού νομικού πλαισίου άσκησης του δικαιώματος αυτού. Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο προσδιορίζονται, μεταξύ άλλων, το πεδίο εφαρμογής του, οι κανόνες που διέπουν την ενάσκηση του δικαιώματος, τις υποχρεώσεις της διοίκησης, καθώς και τις δυνατότητες που

22 22 δίνονται στον πολίτη εάν πιστεύει ότι το δικαίωμα πρόσβασης δεν γίνεται σεβαστό και εισάγεται ο θεσμός του Επιτρόπου Πληροφοριών ο οποίος θα ασκεί την εποπτεία της εφαρμογής της νομοθεσίας και θα είναι ο εκάστοτε Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 60. Ο περί Επιβολής Κυρώσεων για μη Ενεργό Συμμόρφωση με Αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου ( Αρθρο 146 του Συντάγματος) Νόμος του (Πρόταση νόμου των κ. Γιώργου Λιλλήκα, προέδρου Συμμαχίας Πολιτών και Γιώργου Περδίκη, προέδρου Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός της πρότασης νόμου είναι να προβλέψει με νόμο κυρώσεις, τις οποίες θα μπορεί να επιβάλει το Διοικητικό Δικαστήριο, σε περίπτωση μη ενεργού συμμόρφωσης οργάνου, αρχής ή προσώπου, με ακυρωτική απόφαση που εκδίδεται από το Δικαστήριο στην άσκηση της αναθεωρητικής του δικαιοδοσίας, δυνάμει της παραγράφου 4 του Άρθρου 146 του Συντάγματος. 61. Ο περί Κρατικού Αρχείου (Τροποποιητικός) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Κρατικού Αρχείου Νόμου έτσι ώστε οι διατάξεις του να συνάδουν με τις διατάξεις που προτείνονται με το νομοσχεδίο «Ο Περί Δικαιώματος Πρόσβασης σε Πληροφορίες του Δημόσιου Τομέα Νόμος του 2016.» Ειδικότερα, στόχος του νομοσχεδίου είναι όπως οι διατάξεις που ρυθμίζουν το γενικό δικαίωμα πρόσβασης σε αρχεία του δημοσίου να εφαρμόζονται κατά τρόπο νομικά συμβατό με τις προτεινόμενες βάσει του νομοσχεδίου για πρόσβαση σε πληροφορίες του δημόσιου τομέα διατάξεις που ρυθμίζουν την πρόσβαση στα αρχεία που βρίσκονται, υπό την εποπτεία του Κρατικού Αρχείου. 62. Ο περί Σύστασης και Λειτουργίας της Κατάθεση

23 23 Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η σύσταση και Αστυνομίας Νόμος του η λειτουργία αυτόνομης ειδικής Υπηρεσίας (Αρ. Φακ ). Εσωτερικού Ελέγχου στην Αστυνομία, υπαγόμενη διοικητικά και επιχειρησιακά στον Αρχηγό της Αστυνομίας, η οποία θα είναι αρμόδια, υπό την εποπτεία του Γενικού Εισαγγελέα, για τη συλλογή, επεξεργασία, αξιολόγηση και διερεύνηση πληροφοριών για θέματα διαφθοράς στην Αστυνομία, καθώς και για τη διερεύνηση και τη δίωξη αδικημάτων διαφθοράς που διαπράττουν μέλη της Αστυνομίας. 63. Ο περί Αστυνομίας (Τροποποιητικός) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί Αστυνομίας Νόμου, ενισχύοντας το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς στην Αστυνομία. 64. Ο περί Ρυθμίσεως Ορισμένων Ανακριτικών Εξουσιών (Υπό Κάλυψη Αστυνομικοί) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας στην πρόληψη και εξιχνίαση σοβαρών ποινικών αδικημάτων, με τη κάλυψη δραστηριοποίηση υπό κάλυψη αστυνομικών. Ειδικότερα με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις και διαδικασίες έκδοσης εξουσιοδότησης για δραστηριοποίηση των υπό κάλυψη αστυνομικών, την προστασία της ταυτότητας τους με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, καθώς και τον τρόπο κατάθεσης τους ενώπιον του Δικαστηρίου. 65. Ο περί της Προστασίας από Παρενόχληση και Παρενοχλητική Παρακολούθηση Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ρύθμιση της προστασίας προσώπων από συμπεριφορά που είναι παρενοχλητική και από

24 24 συμπεριφορά που συνιστά παρενοχλητική παρακολούθηση, καθώς και άλλα συναφή θέματα. Ειδικότερα, σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ποινικοποίηση των αδικημάτων της παρενόχλησης και της παρενοχλητικής παρακολούθησης, με διαφοροποίηση στις ποινές που επιβάλλονται, αναλόγως της έντασης της προκληθείσας παρενόχλησης και των συνεπειών της στο θύμα, όπως αυτό ορίζεται στο νομοσχέδιο, καθώς και ο καθορισμός των περιστάσεων, οι οποίες θα προσμετρώνται ως επιβαρυντικές κατά την επιμέτρηση της ποινής. 66. Ο περί της Δέκατης Έκτης Τροποποίησης του Συντάγματος Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Λιλλήκα, προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση των Άρθρων 44 και 71 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία προβλέπουν τις περιπτώσεις που το λειτούργημα του Προέδρου της Δημοκρατίας παραμένει άνευ φορέος και που κενούται η έδρα βουλευτή αντίστοιχα, κατά τρόπο που να καθοριστεί σε αυτά η δυνατότητα έκπτωσης από το αξίωμα των εν λόγω αξιωματούχων μετά από δημοψήφισμα που διενεργείται για αθέτηση προεκλογικής δέσμευσης προς τους πολίτες. 67. Ο περί της Δέκατης Έβδομης Τροποποίησης του Συντάγματος Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Λιλλήκα, προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση των Άρθρων 40 και 64 του Συντάγματος ώστε πρόσωπο που έχει ήδη υπηρετήσει στο αξίωμα του Προέδρου ή Αντιπροέδρου ή του βουλευτή για δύο θητείες να μη δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας ή για βουλευτής, αντίστοιχα.

25 Ο περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Λιλλήκα, προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου ώστε να ποινικοποιηθεί η προσπάθεια επηρεασμού της διαδικασίας διορισμού του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) και ειδικότερα να απαγορευτεί η με οποιοδήποτε τρόπο υποβολή από ή εκ μέρους πολιτικού κόμματος καταλόγου προσώπων για διορισμό στην εν λόγω επιτροπή. 69. Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Λιλλήκα, προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: τροποποίηση του περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμου ώστε να ποινικοποιηθεί η προσπάθεια επηρεασμού της διαδικασίας διορισμού του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΕΥ) και ειδικότερα να απαγορευτεί η με οποιοδήποτε τρόπο υποβολή από ή εκ μέρους πολιτικού κόμματος καταλόγου προσώπων για διορισμό στην εν λόγω επιτροπή. 70. Ο περί Ορισμένων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων) (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Γιώργου Λιλλήκα, προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση: Σκοπός του νόμου που προτείνεται είναι η τροποποίηση του περί Ορισμένων Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Διορισμός Διοικητικών Συμβουλίων) Νόμου ώστε να ποινικοποιηθεί η προσπάθεια επηρεασμού της διαδικασίας διορισμού του προέδρου και των μελών διοικητικού συμβουλίου ορισμένων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που λειτουργούν με βάση καθορισμένους νόμους και ειδικότερα να απαγορευτεί η με οποιοδήποτε τρόπο υποβολή από ή εκ

26 26 μέρους πολιτικού κόμματος καταλόγου προσώπων για διορισμό στα εν λόγω συμβούλια. 71. Ο περί Πολιτικής Δικονομίας (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Ανδρέα Κυπριανού εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση τροποποίηση του περί Πολιτικής Δικονομίας Νόμου, ώστε η αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας επί της οποίας εγγράφεται δικαστική απόφαση στο επαρχιακό κτηματολογικό γραφείο της επαρχίας όπου βρίσκεται η εν λόγω ιδιοκτησία η οποία με σημείωση (memo) ζητείται να επιβαρυνθεί, για να αποτελέσει εγγύηση για την πληρωμή του χρέους που οφείλεται δυνάμει της δικαστικής απόφασης, να μην υπερβαίνει το διπλάσιο του χρέους αυτού, λαμβανομένων υπόψη των τυχόν εξόδων και τόκων που επιδικάστηκαν με την εν λόγω απόφαση. 72. Ο περί Αστυνομίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Πρόταση νόμου των κ. Χρίστου Χρίστου και Λίνου Παπαγιάννη, βουλευτές Εθνικού Λαϊκού Μετώπου). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός της πρότασης νόμου, είναι η δημιουργία Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας που σκοπό έχει την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών, με την παροχή σε αυτούς οδηγιών και πληροφοριών τουριστικού ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, την άμεση διερεύνηση καταγγελιών και παραπόνων τους και τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων για τη θεραπεία τους, καθώς και τη μεσολάβηση μεταξύ περιηγητών και τουριστικών καταστημάτων ή επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός τουριστικής περιοχής/ζώνης, με στόχο την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος αντιμετωπίζεται από περιηγητές. 73. Ο περί Πρωτοβουλίας των Πολιτών Κατάθεση

27 Νόμος του (Αρ. Φακ ). 27 Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η θέσπιση των διαδικασιών και κανόνων λειτουργίας του θεσμού της πρωτοβουλίας των πολιτών με βάση τον οποίο παρέχεται, ευχέρεια στους πολίτες της Δημοκρατίας να υποβάλλουν αίτημα προς την Κυβέρνηση για να αναλάβει δράση σε συγκεκριμένους τομείς της αρμοδιότητας της συμπεριλαμβανομένης της υποβολής νομοσχεδίου ή άλλης πρότασης για νομοθετική ρύθμιση, και παράλληλα ρυθμίζει την υποχρέωση της Κυβέρνησης να εξετάζει ττέτοιο αίτημα στην περίπτωση που υποστηρίζεται από ικανό αριθμό πολιτών. 74. Ο περί Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας (Τροποποιητικός) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι ο εκσυγχρονισμός του περί Διεθνούς Εμπορικής Διαιτησίας Νόμου μέσω του καθορισμού της διαδικασίας και των κανόνων έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινών διαταγών. 75. Ο περί Ποινικής Δικονομίας (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Κωστή Ευσταθίου, βουλευτής Σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος ΕΔΕΚ). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση τροποποίηση του άρθρου 88 του περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου, που προβλέπει σύντομη περίοδο παραγραφής για ορισμένα ποινικά αδικήματα που εκδικάζονται συνοπτικά και τα οποία δεν επισύρουν αυστηρές ποινές, ώστε να διευθυνθεί το πεδίο εφαρμογής της υφιστάμενης ρύθμισης. 76. Ο περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Διοικητικού Δικαστηρίου (Τροποποιητικός) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση του περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Διοικητικού Δικαστηρίου Νόμο, έτσι ώστε να δημιουργήσει αποτελεσματικές θεραπείες στο κυπριακό δίκαιο όπως απαιτεί το Άρθρο 13

28 28 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (εφεξής «η Σύμβαση») που να ανταποκρίνονται σε ισχυρισμούς παραβίασης των Άρθρων 2 και 3 της Σύμβασης σε περίπτωση απέλασης, απομάκρυνσης ή επιστροφής και όπως απαιτούν τα ανάλογα Άρθρα 19.2 και 47 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 77. Ο περί Ποινικού Κώδικα (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Κωστή Ευσταθίου, βουλευτή Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ). (Αρ. Φακ ). Κατάθεση τροποποίηση του άρθρου 63 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει τον ορισμό του όρου «παράνομος σύνδεσμος», ώστε αφενός να εξειδικευτούν κατά το μέτρο το δυνατό οι παράνομες πράξεις, η διενέργεια ή ενθάρρυνση των οποίων καθιστά την ένωση προσώπων που προβαίνει σ αυτές ως παράνομο σύνδεσμο, και αφετέρου να καθοριστεί ότι πέραν της ένωσης προσώπων, δυνατό να συνιστά παράνομο σύνδεσμο και η ομάδα προσώπων που προβαίνει στις πιο πάνω παράνομές πράξεις. Κοντά σ αυτά, να διακριθεί η εν λόγω συμπεριφορά από τη νόμιμη αμφισβήτηση και άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της αμφισβήτησης, της κριτικής και της αντιπολίτευσης σε οποιαδήποτε νόμιμη κυβέρνηση. 78. Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές στην Εσωτερική Αγορά, Νόμος του Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η εναρμόνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 910/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης

29 29 (Αρ. Φακ ). για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά και την κατάργηση της οδηγίας 1999/93/ΕΚ (ΕΕ L257 της 28/08/2014 σ. 0073). 79. Ο περί Αναφοράς Πράξεων Διαφθοράς (Συμπληρωματικά Mέτρα Προστασίας και Επιείκειας) Νόμος του (Αρ. Φακ ). 80. Ο περί των Πολιτικών Δικαιωμάτων Δημόσιων Υπαλλήλων, Εκπαιδευτικών Λειτουργών, Δημοτικών Υπαλλήλων, Κοινοτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου του κ. Παύλου Μυλωνά, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού) (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι να προβλεφθούν συμπληρωματικά μέτρα προστασίας των προσώπων που καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης και μέτρα επιείκειας για εκείνους που εμπλέκονται αλλά συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές, για την πλήρη αποκάλυψη και δίωξη όλων των υπαιτίων πράξεων διαφθοράς. Κατάθεση τροποποίηση του βασικού νόμου ώστε να επιτρέπεται σε δημόσιο υπάλληλο, εκπαιδευτικό λειτουργό, δημοτικό και κοινοτικό υπάλληλο, υπάλληλο νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου υπάλληλο Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας και Συμβουλίου Αποχετεύσεων να συμμετέχει ως απλό μέλος σε πολιτικό κόμμα της επιλογής του εφόσον αυτός κατέχει θέση με μισθοδοτική κλίμακα μέχρι και την κλίμακα Α13 και να απαγορεύεται σε όλους τους προαναφερθέντες να εκλέγονται ή να διορίζονται σε κομματικό αξίωμα πολιτικού κόμματος. 81. Ο περί Αρχείου Πληθυσμού (Τροποποιητικός) Νόμος του (Πρόταση νόμου της κ. Χριστιάνας Ερωτοκρίτου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κατάθεση τροποποίηση του περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμου έτσι ώστε να καθορίζονται ρητά στο νόμο οι προϋποθέσεις για χορήγηση δελτίου

30 Δημοκρατικού Κόμματος). (Αρ. Φακ ). 30 ταυτότητας σε ανήλικα πρόσωπα. 82. Ο περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (Τροποποιητικός) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (ΕΕ) 2015/849 σχετικά με την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας καθώς και η καλύτερη εφαρμογή άλλων υφιστάμενων προνοιών του βασικού νόμου. 83. Ο περί Προστασίας του Απορρήτου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας (Παρακολούθηση Συνδιαλέξεων και Πρόσβαση σε Καταγεγραμμένο Περιεχόμενο Ιδιωτικής Επικοινωνίας) (Τροποποιητικός) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η ρύθμιση της δυνατότητας άρσης του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας στις περιπτώσεις και υπό τους όρους που προβλέπονται στο Άρθρο 17(2)(Β) του Συντάγματος. 84. Ο περί της Πρόληψης και Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας (Τροποποιητικός) Νόμος του (Αρ. Φακ ). Κατάθεση Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η παροχή στην Αρχή Εποπτείας Καταδικασθέντων για Αδικήματα Σεξουαλικής Φύσης κατά Ανηλίκων των απαραίτητων εξουσιών ώστε να μπορεί να ασκεί αποτελεσματικά το ρόλο της και να επιβάλει στους εποπτευόμενους οποιοδήποτε εύλογο μέτρο κρίνει σκόπιμο. Περαιτέρω, με το νομοσχέδιο παρέχεται στο Δικαστήριο η δυνατότητα επιβολής επιπρόσθετων ποινών στους καταδικασθέντες όπως για παράδειγμα την απαγόρευση του καταδικασθέντα να επισκεφθεί το σχολείο του θύματος ή τους

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 στις 8.00 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 στις 8.00 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: 1 Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 στις 8.00 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: 8.00 π.μ. Α. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: (Προγραμματισμός των εργασιών της επιτροπής).

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 29 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, στις 11.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 36 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 36 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 36 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 στις 9.00 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 στις 9.00 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: 1 Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 στις 9.00 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: 9.00 π.μ. Α. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: (Προγραμματισμός των εργασιών της επιτροπής).

Διαβάστε περισσότερα

(Αρ. Φακ ). (Αναπομπή).

(Αρ. Φακ ). (Αναπομπή). ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ 1 η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 11 η συνεδρίαση Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 28 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 28 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 28 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019, στις 11.00 το πρωί, στο

Διαβάστε περισσότερα

7. Οι περί Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως - Θέση Πρώτου Τεχνικού Μηχανικού (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί του (Αρ. Φακ ).

7. Οι περί Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως - Θέση Πρώτου Τεχνικού Μηχανικού (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί του (Αρ. Φακ ). 1 Η Υποεπιτροπή της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για την Εξέταση των Κανονισμών που Αφορούν Σχέδια Υπηρεσίας θα συνέλθει σε συνεδρία την Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018, στις 8.30 το πρωί, για τη συζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Πολιτικής Δικονομίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 1992. Σωτήρη Σαμψών, Ρίκκου Μαππουρίδη και Γεώργιου Γεωργίου

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 στις το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 στις το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019 στις 11.00 το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β: (Νομοθετική εργασία). 11.00 π.μ. 1. Ο περί Μεταβιβάσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Η ανάγκη αναθεώρησης της νομοθεσίας που διέπει το πόθεν έσχες, μετά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. (21.9.2011) (Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί της Εθνικής Φρουράς 2006. (Πρόταση νόμου του κ. Νεόφυτου Κωνσταντίνου, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2016, ΣΤΙΣ π.μ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2016, ΣΤΙΣ π.μ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2016, ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. 15 η συνεδρίαση ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Νομοθετική εργασία ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. Ο περί Διενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 28 η συνεδρίαση

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ. ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 28 η συνεδρίαση ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 28 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 1 η Ιουνίου 2018, στις 11.00

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΘΕΜΙΤΗΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΑΘΕΜΙΤΗΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΑΘΕΜΙΤΗΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 -------------------------------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

2018, στις π.μ., έχει ως ακολούθως:

2018, στις π.μ., έχει ως ακολούθως: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 32 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Νομικής Αρωγής Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 165(I) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Εγγραφής Ιατρών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2003. (Πρόταση νόμου των βουλευτών κ. Ζαχαρία Κουλία, βουλευτή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ π.μ. Β. Διορισμός μέλους του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. (Σχετική επιστολή ημερομηνίας 5 Ιουνίου 2019 επισυνάπτεται).

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ π.μ. Β. Διορισμός μέλους του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. (Σχετική επιστολή ημερομηνίας 5 Ιουνίου 2019 επισυνάπτεται). ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού που έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 στις 9.00 το πρωί ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ π.μ. Γ. Διορισμός μέλους του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. (Σχετική επιστολή ημερομηνίας 5 Ιουνίου 2019 επισυνάπτεται).

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ π.μ. Γ. Διορισμός μέλους του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. (Σχετική επιστολή ημερομηνίας 5 Ιουνίου 2019 επισυνάπτεται). ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού που έχει οριστεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ για την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 στις 10.00 το πρωί ΑΝΑΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝΤΑ NOMΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΑΘΟΝΤΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝΤΑ NOMΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΑΘΟΝΤΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝΤΑ NOMΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΑΘΟΝΤΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (Σύσταση, Σκοποί, Λειτουργία,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 18 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 18 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 18 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 27 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 27 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 27 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 17 η συνεδρίαση

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 17 η συνεδρίαση ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 17 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 16 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 16 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η 2 η ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 16 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Αναφορά του Προεδρεύοντα της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Σοφοκλή Φυττή για την Παγκόσμια Ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 7 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 7 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 7 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 99(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4520 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 979 Ο περί Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Αξιολόγηση, Ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Bουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 125(Ι) του 2007 54(Ι) του 2009. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, 25.2.2015 Ν. 23(Ι)/2015 23(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ YΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 28 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 28 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 28 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού που έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10.00 το πρωί, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 7 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 7 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 7 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ: ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η διαμόρφωση και εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής κατά της Διαφθοράς έχει τεθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 6 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

10.00 π.μ., έχει ως ακολούθως:

10.00 π.μ., έχει ως ακολούθως: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 29 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β. 24 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β. 24 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 24 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

3. Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Κατάθεση:

3. Ο περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας Κατάθεση: ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. 1. Ο περί Επιτρόπου Προστασίας Καταναλωτών Νόμος του 2009. (Πρόταση νόμου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α. 29 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 29 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Εκτάκτου Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2008. (Πρόταση νόμου του βουλευτή

Διαβάστε περισσότερα

11.00 π.μ. Α. Ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με το Σχέδιο Εστία. (Συνέχιση της συζήτησης).

11.00 π.μ. Α. Ενημέρωση της Επιτροπής από τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με το Σχέδιο Εστία. (Συνέχιση της συζήτησης). H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού θα συνεδριάσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019 στις 11.00 το πρωί με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: 11.00 π.μ. Α. Ενημέρωση της Επιτροπής από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4158, 11/4/2008 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4158, 11/4/2008 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ------------------------------------------------------ Η Βουλή

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3414, 23/6/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3414 της 23ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝΤΑ NOMΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΑΘΟΝΤΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΚΚΡΕΜΟΥΝΤΑ NOMΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΑΘΟΝΤΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝΤΑ NOMΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΑΘΟΝΤΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (Σύσταση, Σκοποί, Λειτουργία,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 38 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 38 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 38 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 5 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 5 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 5 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, στις 10.30 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ. H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ. H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού που έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 στις 9.30 το πρωί ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 35 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 35 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 35 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4173, 18/7/2008 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4173, 18/7/2008 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Καταδολίευσης των

Διαβάστε περισσότερα

2018, στις 4.00 μ.μ., έχει ως ακολούθως:

2018, στις 4.00 μ.μ., έχει ως ακολούθως: ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 30 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της έκτακτης συνεδρίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3413, 16/6/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3413, 16/6/2000 Ο περί Περιουσίας Αποθανόντων Προσώπων (Φορολογικές Διατάξεις) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Αρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 78(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

2 Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ H έναρξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού που έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, ορίζεται για τις 9.00 π.μ. αντί για τις 11.00 π.μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 12 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 12 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 12 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 9.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. O περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Αρ. Φακ ).

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ 1. O περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του (Αρ. Φακ ). 5 η συνεδρίαση ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Αναφορά του Προέδρου της

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρία Βουλής ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β : Κατάθεση νομοσχεδίων και εγγράφων. Κατατέθηκαν

Συνεδρία Βουλής ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β : Κατάθεση νομοσχεδίων και εγγράφων. Κατατέθηκαν Συνεδρία Βουλής ημερομηνίας 16 Νοεμβρίου 2018 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β : Κατάθεση νομοσχεδίων και εγγράφων 1. Ο περί Συμπληρωματικού του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης Νόμος (Αρ. 1)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 3 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 3 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Δ 3 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, στις 11.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Α

Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Α H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9.30 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Α 1 9.30 π.μ. 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ. H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ. H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού που έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 στις 9.30 το πρωί, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 9 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 9 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 9 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, στις 9.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 35 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 35 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α 35 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2001 Συνοπτικός τίτλος. 94(Ι) του 2001 του άρθρου 3 1. Ο Νόμος αυτός θα αναφέρεται ως ο περί Άδειας Οδήγησης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2004 και θα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4229, 5/2/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4229, 5/2/2010 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ --------------------- Άρθρο 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

206(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟ

206(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 206(Ι)/2012 206(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ. 5. 49 του 1985 197 του 1986

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 26 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 26 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 26 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, στις 11.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΑΝΑΠΟΜΠΗ (ΝΕΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ) Νομοθετική εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3939, 31/12/2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3939, 31/12/2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 O ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - (α) «Κανονισμός (ΕΟΚ) αριθ. 881/92 του Συμβουλίου της

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 22 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 22 η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 22 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

811 Ν. 23/90. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Δικαστήρια Δικαστές Γραμματεία

811 Ν. 23/90. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Δικαστήρια Δικαστές Γραμματεία E.E., Παρ. I, Αρ. 2485, 2.3.90 811 Ν. 23/90 Ο περί Δικαστηρίων Νόμος του 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 23

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 24 η συνεδρίαση

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 24 η συνεδρίαση ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 24 η συνεδρίαση Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοινώνει στα αξιότιμα μέλη ότι η ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΣΤΙΒΑΔΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Για σκοπούς εφαρμογής της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 286, 31.10.2009, σ. 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Α

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Α 1 ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ H ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού που έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9.30 το πρωί, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤHN ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 33 η συνεδρίαση

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤHN ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 33 η συνεδρίαση ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤHN ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, 33 η συνεδρίαση ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Νομοθετική εργασία ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ 1. Σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520, 10.7.2015 Ν. 102(Ι)/2015 102(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΏΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 26 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019, στις 11.00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΔΗ η απαγόρευση αυτή κρίνεται αναγκαίο να ισχύσει για όσο χρόνο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης

ΕΠΕΙΔΗ η απαγόρευση αυτή κρίνεται αναγκαίο να ισχύσει για όσο χρόνο διαρκούν οι έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Προοίμιο. ΕΠΕΙΔΗ λόγω της συνεχιζόμενης

Διαβάστε περισσότερα

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 στις 9.00 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 στις 9.00 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 στις 9.00 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: 9.00 π.μ. Α. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: (Προγραμματισμός των εργασιών της επιτροπής).

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Εξοικονομήσεως Νερού (Ειδικά Μέτρα) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2009. (Πρόταση νόμου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: «ΜΕΡΟΣ VIB

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: «ΜΕΡΟΣ VIB 704 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 80(Ι)/2017 Αρ. 4608, 30.6.2017 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4373, 28.12.2012 207(Ι)/2012 207(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4271, 25/2/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ, ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ -------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο

Διαβάστε περισσότερα

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4585, 6.12.2016 Ν. 132(Ι)/2016 132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

3 η ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 33 η συνεδρίαση

3 η ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 33 η συνεδρίαση 3 η ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β 33 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, στις 4.00

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Στον παρόντα Νόμο, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Στον παρόντα Νόμο, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ --------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2007 ΕΩΣ 2014

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2007 ΕΩΣ 2014 18(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2007 ΕΩΣ 2014 Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L127, 29.4.2014,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 740 Ν. 59(Ι)/95 Αρ. 2981,16.6.95

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 740 Ν. 59(Ι)/95 Αρ. 2981,16.6.95 Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 740 Ν. 59(Ι)/95 Αρ. 2981,16.6.95 Ο περί Αναγκαστικής Απαλλοτριώσεως (Προσωρινές Διατάξεις για τη Νομιμοποίηση Υφιστάμενων Αγροτικών Δρόμων) Νόμος του 1995 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 20 ή συνεδρίαση

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 20 ή συνεδρίαση ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Ε 20 ή συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Η Υποεπιτροπή της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για την Εξέταση των Κανονισμών που Αφορούν Σχέδια Υπηρεσίας θα συνέλθει σε συνεδρία την Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, στις 8.45 το πρωί, για τη συζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενο: Αρχή διάκρισης των λειτουργιών

Περιεχόμενο: Αρχή διάκρισης των λειτουργιών Περιεχόμενο: Αρχή διάκρισης των λειτουργιών ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Γεώργιος Κ. Παυλόπουλος, Δικηγόρος, Υπ. Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Παν/μίου Αθηνών Η αρχή της Διάκρισης των Λειτουργιών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004 Ο ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΛΕΤΙΚΗ Ή ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004 Ο ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΛΕΤΙΚΗ Ή ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΦΥΛΕΤΙΚΗ Ή ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: «Οδηγία 2000/43/ΕΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 18 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ. 18 η συνεδρίαση. Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ 18 η συνεδρίαση Συνοδευτικό έγγραφο της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίας της Βουλής για την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, στις 11.00 π.μ., στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017 στις 9.30 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017 στις 9.30 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: H Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017 στις 9.30 το πρωί, με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη: Α. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 9.30 π.μ. 1. Ο περί Φόρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΣΤ ΓΝΩΣΕΩΝ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΣΤ ΓΝΩΣΕΩΝ ΝΕΟΡΑΜΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΣΤ ΓΝΩΣΕΩΝ 1. Υπογραμμίστε τα λάθη: ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: -Διατήρηση του νόμου, της τάξης και της ειρήνης εν καιρό πολέμου -Πρόληψη και εξιχνίαση εγκλημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4213, 17/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4213, 17/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥ ΝΟΜΟ ----------------------------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 225 του 1989 104 του 1991

Διαβάστε περισσότερα

147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο-

147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο- Ε.Ε. Παρ. I(I), Αρ. 4535, 16.10.2015 Ν. 147(Ι)/2015 147(I)/2015 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο-

Διαβάστε περισσότερα