DREAMBOX. Κατάστηµα Ηλεκτρονικών & ορυφορικών Συστηµάτων. Εγκαταστάσεις - Εµπόριο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "DREAMBOX. http://www.dream-multimedia-tv.detv.de. Κατάστηµα Ηλεκτρονικών & ορυφορικών Συστηµάτων. Εγκαταστάσεις - Εµπόριο"

Transcript

1 DREAMBOX X-SAT Κατάστηµα Ηλεκτρονικών & ορυφορικών Συστηµάτων. Εγκαταστάσεις - Εµπόριο ΞΕΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΛ FAX Οδός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 99 - Χαλάνδρι xenakis@x-sat.gr web site: Ο ΗΓΙΕΣ Οι παρακάτω οδηγίες ισχύουν για όλα τα µοντέλα DREAMBOX, σε γενικές γραµµές. Λόγω της συνεχής αναβάθµισης του λογισµικού, αρκετά σηµεία των παρακάτω οδηγιών διαφοροποιούνται σε σχέση µε το ανάλογο λογισµικό που είναι εγκατεστηµένο στο δέκτη. *Θυµηθείτε! Πριν τοποθετήσουµε το καλώδιο του ρεύµατος του δέκτη στην πρίζα, πρώτα τοποθετούµε στο δέκτη το καλώδιο µε το βύσµα F,, και το καλώδιο SCART και µετά το βάζουµε στην πρίζα. * Πως ξεχωρίζουµε έναν αυθεντικό Dreambox DM500S από ένα αντίγραφο (κλώνος). * Τηλεχειριστήριο. * Εγκατάσταση δορυφόρων και καναλιών. * Άλλες λειτουργίες στο MENU. * Τοποθέτηση και εγκατάσταση σκληρού δίσκου. * Εγγραφή γραφή και αναπαραγωγή στο σκληρό. * Σύνδεση δικτύου LAN µεταξύ Dreambox και υπολογιστή. * ιαχείριση των φακέλων και αρχείων του Dreambox. * Τρόποι αναβάθµισης Dreambox. * Μεταφορά και αναπαραγωγή MP3 στο Dreambox. * Σηµαντικές υποδείξεις-λάθη-service Dreambox. * Streaming USB Stick, Mount Hard Disk µε Flash wizard. * Μετατροπή TS-FILES από Dreambox σε MPEG2 και εγγραφή DVD.

2 ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ DREAMBOX DM500S ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ (ΚΛΩΝΟΣ). Τον τελευταίο καιρό εµφανίστηκαν στην αγορά φτηνά αντίγραφα (κλώνοι) των DM500s. Τα αντίγραφα είναι κινέζικης προέλευσης, από εργοστάσια που χρησιµοποιούν χαµηλής ποιότητας υλικά και δεν τηρούν προδιαγραφές ελέγχου ποιότητας, µε αποτέλεσµα να παρουσιάζουν σοβαρά προβλήµατα λειτουργίας σε ποσοστό άνω του 50 %. Σοβαρότερο µειονέκτηµα των κλώνων είναι η προβληµατική λειτουργία του δικτύου LAN, η όποια είναι ένα από τα µεγαλύτερα πλεονεκτήµατα του αυθεντικού δέκτη. Εξωτερικά είναι σχεδόν πανοµοιότυπα µε τα αυθεντικά και δύσκολα τα ξεχωρίζει ο κοινός καταναλωτής. Η συσκευασία τους δεν διαφέρει από τα αυθεντικά. Έχουν αντιγράψει µέχρι και το στρογγυλό ολόγραµµα γνησιότατος, σε τέτοιο βαθµό, ώστε µόνο µε τη χρήση ενός laserpointer, µπορούµε να δούµε εάν είναι αυθεντικό ή όχι. Στο αυθεντικό εάν σηµαδέψουµε υπό συγκεκριµένη γωνία µε το laserpointer σε ένα αστεράκι πάνω στο ολόγραµµα και κάνουµε αντανάκλαση πάνω σε µια λευκή κόλλα χαρτί, την οποία τοποθετούµε δίπλα, βλέπουµε µια πάπια πάνω στο χαρτί. Στον κλώνο δεν το βλέπουµε αυτό. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο σίγουρος για να βγάλουµε συµπεράσµατα. Αναλυτικά βλέπετε εδώ: Ορισµένες διαφορές επίσης επισηµαίνονται στο τηλεχειριστήριο κάποιων αντίγραφων (όχι όλων). Στον κλώνο τα έγχρωµα κουµπιά του τηλεχειριστήριου είναι βγαλµένα πιο έξω από οτι στο αυθεντικό. Επίσης πρέπει να ανοίξουµε το καπάκι του δέκτη για να δούµε εµφανείς διαφορές στα υλικά κατασκευής, τα οποία όµως και αυτά δεν αναγνωρίζονται από έναν άπειρο υποψήφιο αγοραστή. Το πιο τρανταχτό σηµείο αναγνώρισης είναι η δελεαστική τιµή που προσφέρονται. Η τιµή των αυθεντικών DM 500 s κυµαίνεται από 210 έως 250 euro. Η τιµή πώλησης των κλώνων είναι συνήθως 130 έως 190 euro. Βέβαια δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες πωλούνται αντίγραφα σε υψηλότερη τιµή µε σκοπό το υπέρογκο κέρδος µέσω της εξαπάτησης του καταναλωτή. Εκµεταλλευόµενοι την φαινοµενική οµοιότητα των κλώνων, πολλοί επιτήδειοι έµποροι παραπλανούν τους υποψήφιους αγοραστές και προσφέρουν κλώνους ως αυθεντικούς µε χαµηλή τιµή. Οι καταναλωτές εν αγνοία τους, πέφτουν θύµα άπατης και συνήθως το καταλαβαίνουν εκ των υστέρων, κατά τη χρήση του δέκτη. Αναζητώντας εξηγήσεις από τους έµπορους, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι έµποροι απαντούν οτι τάχα δεν ήξεραν και αυτοί κλπ. Η DREAM MULTIMEDIA είναι αναλυτικά ενήµερη για το παραπάνω θέµα και έχει γνωστοποιήσει οτι θα κινηθεί νοµικά και θα ζητήσει τις νόµιµες κυρώσεις και αποζηµιώσεις εναντίων όλων όσων εισάγουν και εµπορεύονται αντίγραφα του DM500s.

3 ΤΗΛΕΧΕΡΙΣΤΗΡΙΟ. Το τηλεχειριστήριο του δέκτη µπορεί να λειτουργήσει και σαν τηλεχειριστήριο για το δέκτη Dreambox, πατώντας στιγµιαία το κουµπί DREAM µε το κόκκινο φωτάκι, αλλά και σαν τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση, πατώντας στιγµιαία το κουµπί µε το κόκκινο φωτάκι TV. Για να είναι συµβατό µε την τηλεόραση σας πρέπει στο τηλεχειριστήριο να πληκτρολογήσετε τον προκαθορισµένο κωδικό της τηλεόρασης, τον οποίο θα βρείτε, µαζί µε άλλες οδηγίες στο English manual στη σελίδα της Dream-Multimedia. Με το κουµπί TV (κάτω αριστερά) εµφανίζεται ο πινάκας των τηλεοπτικών καναλιών, και µε το RADIO τα ραδιόφωνα. Επίσης µε το ΚΑΤΩ ΒΕΛΟΣ ή το ΠΑΝΩ ΒΕΛΟΣ, (κάτω και πάνω ακριβώς από το κουµπί ΟΚ), εµφανίζεται πάλι, ο πίνακας µε τα κανάλια. Με το ΕΞΙ ΒΕΛΟΣ και το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΕΛΟΣ πάµε στο επόµενο ή στο προηγούµενο κανάλι. Με τα πλήκτρα + και - στο BOUQUET, αλλάζουµε λίστα και επιλέγουµε τη λίστα που θέλουµε να έχουµε προεπιλεγµένη και να χρησιµοποιούµε όταν κάνουµε zapping στα κανάλια. Μπορούµε να επιλέξουµε να βλέπουµε τα συνολικά κανάλια, ή τα κανάλια που περιέχονται µέσα σε πακέτα, ή τα αγαπηµένα κανάλια. Με το µπλε κουµπί και το κουµπί TEXT εµφανίζεται το VIDEOTEXT - TELETEXT (σε όσα κανάλια το υποστηρίζουν). Eάν είµαστε απλά σε ένα κανάλι και πατήσουµε ΟΚ, τότε εµφανίζονται σύντοµες πληροφορίες καναλιού. Με το πλήκτρο INFO εµφανίζεται το EPG.. Πατώντας το TV ή το ΚΑΤΩ ΒΕΛΟΣ και αφού βγει ο πίνακας µε τα συνολικά κανάλια, µπορούµε µε τα έγχρωµα κουµπιά να αλλάξουµε τον τρόπο εµφάνισης του πίνακα των καναλιών. Πιο συγκεκριµένα, πατώντας το TV ή το ΚΑΤΩ ΒΕΛΟΣ και µετά το κόκκινο κουµπί, µπορούµε να επιλέξουµε τα κανάλια που θα έχουµε στην αγαπηµένη λίστα, να επεξεργαστούµε την αγαπηµένη λίστα που έχουµε από πριν δηµιουργήσει, ή να επιλέξουµε τα κανάλια που θα έχουµε στην playlist. *Τα κανάλια στη λίστα που είναι όλα µαζί εµφανίζονται µε αλφαβητική σειρά και αυτή η λίστα δεν αλλάζει. Αντιθέτως τα κανάλια στη λίστα µε τα αγαπηµένα µπορούµε να τα αλλάξουµε θέση και να τα σβήσουµε ή να προσθέσουµε καινούργια. Πατώντας το TV ή το ΚΑΤΩ ΒΕΛΟΣ και το πράσινο κουµπί επιλέγουµε τον τρόπο που θα φαίνονται τα κανάλια στη λίστα καναλιών. Με το κουµπί AUDIO επιλέγουµε τη γλώσσα µε την οποία θα ακούµε ένα κανάλι (για όσα κανάλια υποστηρίζουν πολύγλωσση µετάδοση ήχου). Με το κουµπί VIDEO εµφανίζονται οι επιλογές οι οποίες είναι διαθέσιµες για την εγγραφή και αναπαραγωγή θεµάτων στο σκληρό δίσκο. Εάν ένας πίνακας έχει δυο παράθυρα τότε µε το κίτρινο κουµπί µετακινούµαστε από το ένα παράθυρο στο άλλο.

4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΥΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΩΝ. Όταν πρωτοανοιχτεί ο δέκτης από τη συσκευασία του και συνδεθεί στην τηλεόραση, το πρώτο Menu που βγάζει είναι αυτό µε το οποίο επιλέγουµε σε ποια ζώνη ώρας είµαστε. Επιλέγουµε Athens και save. Μετά εµφανίζεται η οθόνη, στην οποία επιλέγουµε τη γλώσσα που επιθυµούµε. Έπειτα βγαίνει το πινακίδιο όπου επιλέγουµε τι είδους εγκατάσταση έχουµε. Πχ κάτοπτρο µε 1 Lnb (no Diseqc), ή κάτοπτρο µε 2 ή 4 Lnb µε Diseqc (Simple), ή κινητό κάτοπτρο (Complex). Βάζουµε τις ανάλογες ρυθµίσεις, σύµφωνα µε την εγκατάσταση που έχουµε, επιλέγουµε δορυφόρους, πατάµε ΟΚ και µεταφερόµαστε στο πινακίδιο Transponder Scan. Εκεί επιλέγουµε το δορυφόρο που µας ενδιαφέρει (πατώντας ΟΚ πάνω στο δορυφόρο) και ελέγχουµε εάν στις ενδείξεις SNR και AGC έχουµε επαρκή στάθµη και ποιότητα σήµατος. Στην ένδειξη BER πρέπει να έχουµε 0. Απαραίτητα πρέπει να τσεκαριστούν αυτόµατα οι ενδείξεις LOCK και SYNC. Τέλος η ένδειξη "Μη κυκλική πόλωση" δεν πρέπει να είναι τσεκαρισµένη. Εφόσον όλα είναι εντάξει πατάµε "Έναρξη" και ξεκινά η αυτόµατη ανίχνευση καναλιών. ΑΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟ MENU. Συνήθως το δέκτη τον κλείνουµε από το Stand-by (πάνω ψηλά δεξιά) στο τηλεχειριστήριο. Μετά όταν ξαναπατήσουµε το ίδιο κουµπί ανοίγει αµέσως σε 1. Όταν θέλουµε να τον κλείσουµε τελείως ή να τον κάνουµε επανεκκίνηση, πάµε Dream Shut down και ΟΚ και κλείνει τελείως. Μετά όταν ξαναπατήσουµε το κουµπί "Stand-by" ξανανοίγει και περιµένουµε 15 δευτερόλεπτα για να ξαναφορτώσει το λειτουργικό. Η έκδοση λογισµικού φαίνεται αν πατήσουµε Dream Information About. Στον ίδιο πίνακα "Information Stream info" φαίνονται όλες οι πληροφορίες του καναλιού και στο "Sat find" η στάθµη σήµατος. Εάν πάµε "Menu Setup Skin" και επιλέξουµε "Screwed Stone" και "Save", τότε έχουµε ωραιότερη εµφάνιση του Menu. Υποστηρίζεται Ελληνικό Menu και πολλές άλλες γλώσσες. Επίσης στο Menu έχει τις επιλογές Timer, TV mode, Radio mode, Games µε ευνόητες λειτουργιές. Τέλος στο Menu έχει και την επιλογή File mode, για την οποία θα µιλήσουµε παρακάτω.

5 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΛΗΡΟΥ ΙΣΚΟΥ (Μόνο για τον DM7000, DM7020 και DM7025). Συµβατοί µε τον Dreambox και δοκιµασµένοι είναι οι σκληροί δίσκοι SEAGATE, MAXTOR, WESTERN DIGITAL σε 40GB, 60GB, 80GB, 160GB, 250GB και IBM 120GB. Όλοι οι δίσκοι µπορούν να είναι είτε στις 5400 στροφές, είτε στις Για να τοποθετήσουµε το σκληρό δίσκο ξεβιδώνουµε τις 7 βίδες από το καπάκι του Dreambox και το σέρνουµε 2 cm πίσω. Το καπάκι το πιάνουµε και το τραβάµε από πίσω. *(Εάν χρειαστεί χρησιµοποιούµε ένα ίσιο κατσαβίδι µε το οποίο τραβάµε προσεκτικά από την πίσω µεριά του δέκτη). Σε καµία περίπτωση δεν τραβάµε την µπροστινή πρόσοψη του δέκτη γιατί θα κοπεί η λεπτή καλωδιοταινία, που ενώνει την πρόσοψη µε την κύρια πλακέτα! Μετά το τραβάµε λίγο έξω, από τη µια πλευρά από τα πλάγια και από κάτω, να απελευθερωθεί και το σηκώνουµε προς τα πάνω. Αφού σηκωθεί η µια πλευρά, µετά βγαίνει και από την άλλη. Μη χρησιµοποιείτε αιχµηρά αντικείµενα για το άνοιγµα του καπακιού γιατί η επιφάνεια σηµαδεύεται πολύ εύκολα. Αφού ανοίξουµε το καπάκι, τοποθετούµε στο σκληρό δίσκο τα 2 καλώδια IDE cable και το καλώδιο τροφοδοσίας και ακουµπάµε το δίσκο στην ειδική υποδοχή θέση που έχει ο δέκτης για αυτό το σκοπό, στην οποία και εφαρµόζει ακριβώς. εν είναι απαραίτητο να το βιδώσουµε σε εκείνη τη θέση. Ανάλογα µε τον τύπο του δίσκου, µπορεί να τοποθετηθεί στην ειδική υποδοχή έτσι ώστε τα καλώδια του να κοιτάνε, είτε στη µπροστινή όψη του δέκτη, είτε στην πίσω όψη και πάντα όπως ταιριάζει καλύτερα. Αφού εγκαταστήσουµε το δίσκο, κλείνουµε το καπάκι, συνδέουµε το δέκτη στην εγκατάσταση µας και πάµε Menu Setup Hard disk. Εκεί βρίσκουµε αυτόµατα το µοντέλο του σκληρού δίσκου και τη χωρητικότητα του. Θα εµφανιστεί στο Status Initialized (µη αναγνωρίσιµο) και προτρέπει να το κάνουµε format για να χρησιµοποιηθεί. Επιλέγουµε format και ξεκινά η διαδικασία η οποία διαρκεί περίπου 1 λεπτό. Αφού τελειώσει µας λέει πόση χωρητικότητα έχει ο δίσκος, πόση είναι διαθέσιµη και είµαστε έτοιµοι. Σηµ. Ο σκληρός δίσκος πρέπει να τοποθετείται µέσα στο δέκτη τελείως κενός και χωρίς partition, (έτσι όπως είναι αγορασµένος καινούργιος). Μετά πρέπει να φορµαριστεί µέσα στον Dreambox, ο οποίος θα τον φορµάρει σε Linux µορφή. Σε περίπτωση που δε φορµάρεται ο δίσκος, τότε το βάζουµε στο PC και αφού τον αναγνωρίσει το bios, µε ένα πρόγραµµα σαν το Partition Magic, σβήνουµε ότι προηγούµενα partitions έχουν δηµιουργηθεί. Μετά το ξαναβάζουµε στον Dreambox τελείως κενό και ξανακάνουµε format µέσα από το Menu. *Εάν χρησιµοποιηθεί, ή λειτουργεί µέσα στον Dreambox και κάποια στιγµή αποσυνδεθεί και βγει από το δέκτη, τότε εάν το ξαναβάλουµε και το επανασυνδέσουµε θα ξαναλειτουργήσει κανονικά. ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΙΣΚΟ. Πατώντας το κουµπί VIDEO εµφανίζεται το µενού επιλογών εγγραφής. Για να γράψουµε αυτό που βλέπουµε πατάµε το κουµπί µε τη µικρή κόκκινη βούλα, (που είναι το RADIO), το οποίο έχει, όπως και άλλα πολλά κουµπιά, διπλή λειτουργία. Έτσι αρχίζει η εγγραφή στο σκληρό δίσκο. Για να σταµατήσουµε την εγγραφή πατάµε το κουµπί µε το µικρό µαύρο τετράγωνο. Μόλις τελειώσει η εγγραφή, κατευθείαν µεταφερόµαστε στο File mode του MENU όπου και βλέπουµε αυτό που γράφτηκε από την αρχή. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, µε τα έγχρωµα κουµπιά, µπορούµε να κάνουµε παύση, να ξανασυνεχίσουµε, να πάµε γρήγορα µπροστά, γρήγορα πίσω και να σταµατήσουµε την αναπαραγωγή. Εάν θέλουµε να σταµατήσουµε να βλέπουµε αυτά που γράψαµε και να επιστρέψουµε σε κάποιο κανάλι της τηλεόρασης, τότε πατάµε Menu TV mode και επιστρέφουµε στη λίστα των καναλιών. Πιο γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πατήσουµε το κουµπί VIDEO και µετά το TV. Εάν θέλουµε αργότερα να ξαναδούµε αυτά που γράψαµε πάµε Dream File mode Recorded movies. Μη ξεχνάτε ότι µε το κίτρινο κουµπί µεταφερόµαστε από το ένα παράθυρο στο άλλο του ίδιου πίνακα. Εάν θέλουµε να σβήσουµε αυτά που γράψαµε πάµε πάλι στα recorded movies, επιλέγουµε το θέµα που θέλουµε να σβήσουµε µετά πατάµε το κόκκινο κουµπί και επιλέγουµε delete movie.

6 ΣΥΝ ΕΣΗ ΙΚΤΥΟΥ LAN ΜΕΤΑΞΥ DREAMBOX KAI ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Υπάρχουν 2 τρόποι για να κάνουµε σύνδεση δικτύου Lan µεταξύ Dreambox και υπολογιστή: 1) Απευθείας δίκτυο µεταξύ Dreambox και υπολογιστή µε Static IP. 2) ίκτυο Dreambox και υπολογιστή µέσω ADSL Router και Hub µε Dynamic IP. (Είναι ο προτεινόµενος τρόπος, διότι όχι µόνο επιτυγχάνουµε σύνδεση δικτύου, αλλά ταυτόχρονα ο Dreambox και το PC είναι συνδεµένα στο Internet). ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ DREAMBOX ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ STATIC IP. 1) Βάζουµε το δέκτη να παίζει σε ένα κανάλι. 2) Συνδέουµε το Dreambox µε τον υπολογιστή µε CAT 5 CROSS καλώδιο. 3) Πάµε να ρυθµίσουµε το PC. Εάν έχουµε Windows XP, πάµε στον υπολογιστή Έναρξη Ρυθµίσεις Συνδέσεις ικτύου κάνουµε δεξί κλικ στο εικονίδιο Τοπική Σύνδεση και πατάµε Ιδιότητες. Τσεκάρουµε Πρωτόκολλο TCP/IP και πατάµε Ιδιότητες. Τσεκάρουµε Χρήση της Παρακάτω διεύθυνσης IP και γράφουµε στα: ιεύθυνση Static IP (δική µας IP) πχ Mάσκα Yποδικτύου Προεπιλεγµένη Πύλη (πύλη) Kαι τις υπόλοιπες επιλογές τις αφήνουµε κενές. Τέλος πατάµε ΟΚ και φεύγουµε από τις συνδέσεις δικτύου. 4) Μετά από το Dreambox πάµε Menu Setup - Expert setup - Communication Setup και εκεί αποτσεκάρουµε την επιλογή DHCP και βάζουµε IP: (όχι ) και Netmask Τις επιλογές Nameserver και Gateway δεν τις πειράζουµε, και τσεκάρουµε το Configure Network. Τέλος πατάµε Save και Exit και έχουµε κάνει δίκτυο µεταξύ Dreambox και υπολογιστή µε static IP. ΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΞΥ DREAMBOX KAI ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕΣΩ ADSL ROYTER (και hub) ME DYNAMIC IP ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΥΝ ΕΣΗ ΣΤΟ INTERNET (ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ). 1) Βάζουµε το δέκτη να παίζει σε ένα κανάλι. 2) Συνδέουµε το Dreambox στο ADSL Router σε µια θέση του Hub και επίσης συνδέουµε τον υπολογιστή σε άλλη θέση του Hub. Τα καλώδια που χρησιµοποιούµε για σύνδεση στο Hub είναι CAT 5 (δεν έχει σηµασία αν είναι Cross ή παράλληλα όταν τα χρησιµοποιούµε για να συνδεθούµε στο ADSL). 3) Εάν έχουµε Windows XP, πάµε στον υπολογιστή Έναρξη Ρυθµίσεις Συνδέσεις ικτύου και κάνουµε δεξί κλικ στο εικονίδιο Τοπική Σύνδεση και πατάµε Ιδιότητες. Τσεκάρουµε Πρωτόκολλο TCP/IP και πατάµε Ιδιότητες. Τσεκάρουµε Αυτόµατη απόδοση διεύθυνσης IP, τα αλλά δεν τα πειράζουµε και πατάµε ΟΚ., και φεύγουµε από τις συνδέσεις δικτύου. 4) Μετά πάµε στο Dreambox και πάµε Menu - Setup - Expert Setup - Communication Setup και εκεί τσεκάρουµε την επιλογή DHCP. Αυτόµατα το ADSL Router δίνει Dynamic IP στον Dreambox (IP που παίρνει από το δίκτυο). εν πειράζουµε τίποτα άλλο και πατάµε Save και Exit. Και έτσι έχει γίνει δίκτυο µεταξύ Dreambox και υπολογιστή. *Με την παραπάνω διαδικασία, όχι µόνο έχουµε κάνει δίκτυο µεταξύ Dreambox και υπολογιστή, αλλά επίσης ταυτόχρονα έχουµε συνδέσει τον Dreambox στο Internet Πληροφοριακά, το ADSL router δεν έχει συγκεκριµένη IP. Την IP την παίρνει αυτόµατα από το ίκτυο και δίνει άλλη IP στον Dreambox. Πχ αν το ADSL Router έχει IP , τότε αυτόµατα δίνει στον Dreambox IP px Εάν συνδέσουµε άλλο Dreambox, τότε του δίνει διαφορετική IP, px Για να το τεστάρουµε γρήγορα, γράφουµε στη γραµµή του Internet explorer την IP του Dreambox και πατάµε Εnter. (Εάν ζητήσει User Name: root και Password: Dreambox). Και τότε βλέπουµε ότι µπορούµε να επιλέξουµε κανάλια του δέκτη µε το ποντίκι του υπολογιστή. Ποιο σωστό τεστ, είναι να δοκιµάσουµε να µεταφέρουµε αρχεία του Dreambox στον υπολογιστή µε FTP µέσω του προγράµµατος DCC.

7 ΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ DREAMBOX ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ LAN ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ DCC. Αφού κάνουµε σύνδεση δικτύου LAN µεταξύ έκτη και υπολογιστή, µε το πρόγραµµα DCC, µπορούµε να διαχειριστούµε τα αρχεία του Dreambox. Ανοίγουµε το πρόγραµµα, την πρώτη φορά που το χρησιµοποιούµε βάζουµε User Name: root και Password: Dreambox. Βάζουµε την IP του Dreambox στο µικρό παραθυράκι και πατάµε reconnect. Εάν όλα είναι σωστά, πρασινίζουν κάτω οι επιλογές telnet και FTP και γράφει Network OK. Μετά πάµε αριστερά στις επιλογές και πατάµε FTP. Αµέσως εµφανίζονται δυο παράθυρα, αριστερά είναι τα αρχεία του Dreambox και στο δεξί παράθυρο τα αρχεία του υπολογιστή. Η παραπάνω εφαρµογή δεν συνίσταται στον αρχάριο χρήστη, διότι είναι πιθανόν να χαθούν βασικά δεδοµένα του λογισµικού και ο δέκτης να εµφανίσει διάφορα προβλήµατα ή να µην ξεκινά καθόλου. Παράδειγµα της παραπάνω εφαρµογής είναι πχ το κατέβασµα τραγουδιών MP3 από το Internet και να τα µεταφέρουµε από το PC µας στο σκληρό δίσκο του Dreambox. Άλλο παράδειγµα είναι να εγγράψουµε ταινίες στο σκληρό δίσκο του Dreambox και να τις µεταφέρουµε στο σκληρό δίσκο του PC µας. Ακόµα µπορούµε να προσθέσουµε games στο Dreambox, να αλλάξουµε το φόντο του δέκτη και γενικά να προσθέσουµε ή να αφαιρέσουµε ή να τροποποιήσουµε πολλά αρχεία λειτουργιές του δέκτη. ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ DREAMBOX. Για να αναβαθµίσουµε τους DREAMBOX µε το τελευταίο επίσηµο λογισµικό, πηγαίνουµε στις ανάλογες επίσηµες τοποθεσίες και ακoλουθούµε τις οδηγίες, που περιγράφονται. Για τον DM500S βλέπουµε στο website: Για τον DM7020S βλέπουµε στο website: Για τον DM7025S βλέπουµε στο website: Το website της DREAM MULTIMEDIA είναι: Υπάρχουν 2 τρόποι αναβάθµισης του Dreambox: 1) o σειριακός µέσω της RS232 και 2) µέσω δικτύου Lan. O σειριακός τρόπος αργεί πολύ. Στον DM500 κάνει 15 λεπτά περίπου, στον 7020 κάνει 35 λεπτά περίπου και στον λεπτά περίπου. *Ο πιο ασφαλής τρόπος για να αναβαθµίσουµε το Dreambox είναι ο σειριακός µε καλώδιο null modem. Με αυτόν τον τρόπο είµαστε σίγουροι ότι το λογισµικό θα "καθίσει" σωστά στο δέκτη και θα αποφύγουµε πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις. ΣΕΙΡΙΑΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ. (EINAI O ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ). *Ο δέκτης είναι εκτός πρίζας και τελείως αποσυνδεµένος. *Ενώνουµε δέκτη και υπολογιστή µε null model καλώδιο. *Ανοίγουµε το πρόγραµµα Universal DreamUp (Βρίσκεται στη σελίδα της Dream Multimedia). *Βλέπουµε η επιλογή Use Network να µην είναι τσεκαρισµένη. *Πατάµε Connect και βάζουµε το δέκτη στην πρίζα (ή απλά ανοίγουµε το διακόπτη ΟΝ/OFF). *Αµέσως βλέπουµε µια µπάρα να γεµίζει γρήγορα και σε λίγο ανάβει η επιλογή Flash. *Πατάµε το Flash και επιλέγουµε το κατάλληλο λογισµικό, και η αναβάθµιση αρχίζει. *Περιµένουµε έως ότου ξαναγεµίσει αργά-αργά η µπάρα στο πρόγραµµα. *Αφού τελειώσει, το πρόγραµµα γράφει Update Successful. *Κλείνουµε το πρόγραµµα και κάνουµε επανεκκίνηση το δέκτη και είµαστε έτοιµοι.

8 ΜΕΣΩ ΙΚΤΥΟΥ LAN. Η διαδικασία είναι διαφορετική για τον DM500s και διαφορετική για τον 7020s και 7025s. Για να κάνουµε αναβάθµιση µέσω δικτύου LAN, οποιουδήποτε µοντέλου Dreambox, πρέπει πρώτα να ξέρουµε πως γίνεται η σύνδεση δικτύου LAN. (Υπάρχουν 2 τρόποι και η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στην παράγραφο: Σύνδεση ικτύου LAN) Αναβάθµιση DM500s µέσω LAN. 1) Ο δέκτης είναι στην TV σε ένα κανάλι. Κάνουµε δίκτυο µεταξύ έκτη και υπολογιστή, ενώνουµε µε null modem καλώδιο το δέκτη µε τον υπολογιστή και βγάζουµε το δέκτη από την πρίζα. 2) Ανοίγουµε το πρόγραµµα Universal DreamUp ) Τσεκάρουµε την επιλογή Use Network. 4) Βάζουµε τις σωστές IP. (Περιγράφονται στην παράγραφο ίκτυο Lan µεταξύ Dreambox και υπολογιστή.) 5) Πατάµε Connect και βάζουµε το δέκτη στην πρίζα. Αµέσως βλέπουµε να γεµίζει γρήγορα η µπάρα στο πρόγραµµα και µόλις τελειώσει, ανάβει η επιλογή Flash. 6) Πατάµε flash και επιλέγουµε το κατάλληλο λογισµικό. H διαδικασία αρχίζει και περιµένουµε µέχρι να γράψει Update Successful. 7) Κλείνουµε το πρόγραµµα και κάνουµε επανεκκίνηση το δέκτη και είµαστε έτοιµοι. Αναβάθµιση DM7020 ή 7025 µέσω LAN. 1) Ο δέκτης είναι στην TV σε ένα κανάλι. Κάνουµε δίκτυο µεταξύ έκτη και υπολογιστή, ενώνουµε µε null modem καλώδιο το δέκτη µε τον υπολογιστή και κλείνουµε το δέκτη από το διακόπτη On/Off. 2) Κρατάµε το κάτω βέλος του front panel του δέκτη πατηµένο. Aνοίγουµε το διακόπτη On/Off και το κρατάµε πατηµένο για µερικά δευτερόλεπτα µέχρι να εµφανιστεί στο display του δέκτη η IP του Dreambox. 3) Αφήνουµε το κουµπί και τότε ο δέκτης έρχεται σε κατάσταση MODE. ηλαδή είναι έτοιµος να αναβαθµιστεί µέσω LAN. 4) Ανοίγουµε το Internet Explorer και γράφουµε στη γραµµή εργασιών την IP του Dreambox. 5) Τότε εµφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή µια εικόνα µε την πλακέτα του δέκτη και κάτω έχει µια επιλογή την οποία πατάµε για να κάνουµε firmware update. 6) Επιλέγουµε το σωστό αρχείο αναβάθµισης και η διαδικασία ξεκινά και τελειώνει γρήγορα και γράφει update successful. 7) Κλείνουµε το πρόγραµµα και κάνουµε επανεκκίνηση το δέκτη και είµαστε έτοιµοι.

9 ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ MP3 ΣΤΟ DREAMBOX. Για να µεταφέρουµε τραγούδια MP3 στο Dreambox κάνουµε πρώτα σύνδεση δικτύου Lan, δηµιουργούµε µέσα στον φάκελο hdd έναν υποκατάλογο MP3 και εκεί µέσα µεταφέρουµε µε πρόγραµµα FTP τα αρχεία MP3 τα οποία έχουµε σωσµένα στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή µας. Μετά πάµε στο file mode του Menu του Dreambox και µπαίνουµε στον κατάλογο harddisk/mp3 όπου και επιλέγουµε τα τραγούδια που έχουµε µεταφέρει. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΥΠΟ ΕΙΞΕΙΣ - ΛΑΘΗ - SERVICE DREAMBOX. Εάν για κάποιο λόγο βγάζετε το δέκτη από την πρίζα, δεν πρέπει να το ξαναβάζετε αµέσως, αλλά να περιµένετε 30 δευτερόλεπτα, µέχρι να αποφορτιστούν οι πυκνωτές της τροφοδοσίας. Αυτό είναι πάρα πολύ σηµαντικό γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει ο δέκτης να χάσει το boot loader και να µην ξαναλειτουργήσει, οπότε θα χρειαστεί service. Εάν θέλετε να κάνετε αναβάθµιση στο Dreambox, θα πρέπει πριν συνδέσετε το null modem καλώδιο, τουλάχιστον µια συσκευή, (ή ο υπολογιστής ή ο Dreambox) να είναι κλειστή χωρίς τάση. Ο λόγος είναι ότι ο procesor του Dreambox είναι MOS και µε απλά λόγια είναι πολύ ευαίσθητος στο στατικό ηλεκτρισµό και µπορεί να πάθει εύκολα ζηµιά. Να αποφεύγετε να κάνετε αναβάθµιση µέσω δικτύου, πιο σίγουρη και ασφαλής διαδικασία είναι µε null modem καλώδιο από την RS232. Ακολουθήστε πιστά και κατά γράµµα τις οδηγίες αναβάθµισης που περιγράφονται στο CD της συσκευασίας ή στο ανάλογο link στην ιστοσελίδα µας. Συνίσταται επίσης µετά από κάποια αναβάθµιση ή κάποια αποσύνδεση του δέκτη, πρώτα να συνδέετε το καλώδιο του LNB και το scart και µετά να βάζετε το δέκτη στην πρίζα. Κατά τον έλεγχο του δέκτη µε το τηλεκοντρόλ, τόσο στο zapping όσο και στην περιήγηση στα Menu, µη κάνετε βεβιασµένες κινήσεις, µην πατάτε τα κουµπιά του τηλεχειριστήριου µε πολύ γρήγορο ρυθµό και δυο - τρία µαζί και αφήστε πρώτα το δέκτη να ολοκληρώσει µια εντολή που του δώσατε πριν προχωρήστε στην εποµένη. STREAMING ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Για να δούµε ένα κανάλι στην οθόνη του υπολογιστή, χρειαζόµαστε 2 προγράµµατα: Το VLC Media Player και το DreamView. Καταρχήν κάνουµε δίκτυο το Dreambox µε το PC και ανοίγουµε το δέκτη σε ένα κανάλι. Κάνουµε setup το VLC Media Player. Μετά ανοίγουµε το πρόγραµµα DreamView. (To DreamView δεν χρειάζεται setup). Αν ανοίξουµε το πρόγραµµα DreamView για πρώτη φορά, πηγαίνουµε στην επιλογή Options, µετά Preferences και βάζουµε την IP του Dreambox.Έπειτα βάζουµε για username: root, για password: Dreambox και πατάµε ΟΚ. Μετά, (πάλι µόνο για την πρώτη φορά), πάµε Options Update Channels και κατεβαίνει η λίστα των καναλιών του Dreambox. Εκεί επιλέγουµε το κανάλι και το βλέπουµε στην οθόνη του υπολογιστή.

10 MOUNT USB STICK, MOUNT HARD DISK ME FLASH WIZARD. Mount Usb Stick σηµαίνει να προσαρµόσουµε ένα USB Stick στο Dreambox για να κάνει µια ορισµένη διαδικασία. Αντίστοιχη σηµασία έχει το mount hard disk. Όταν χρησιµοποιούµε ανεπίσηµα λογισµικά και για λογούς ασφάλειας και για να διατηρούµε το Dreambox µε εργοστασιακό επίσηµο software (και για να ισχύει µε αυτόν τον τρόπο η εγγύηση του), αγοράζουµε αν θέλουµε ένα Usb Stick, το οποίο βάζουµε πίσω στο Dreambox, στην υποδοχή USB. Μπορούµε να έχουµε επίσηµο λογισµικό στη flash µνήµη του δέκτη, αλλά όµως ο δέκτης να ξεκινά και να παίζει µε ανεπίσηµο λογισµικό. Για να γίνει αυτό, πρέπει να κάνουµε το δέκτη να µην ξεκινά µε το πρόγραµµα που έχει στη flash µνήµη, αλλά να ξεκινά µε το πρόγραµµα που έχουµε στο USB Stick. Για να το επιτύχουµε αυτό, ακολουθούµε τα επόµενα βήµατα: 1) Κάνουµε δίκτυο µεταξύ Dreambox και υπολογιστή. 2) Βάζουµε το USB Stick, πίσω στην υποδοχή USB του δέκτη, έτσι άδειο όπως το αγοράσαµε. 3) Ανοίγουµε το φάκελο FlashWizard και τρέχουµε το πρόγραµµα FlashWizardPro.exe. 4) Πάµε κάτω αριστερά Configuration and Utilities και βάζουµε την IP του Dreambox, username: root και password: Dreambox 5) Μετά πατάµε στη µεσαία αριστερή επιλογή: software Multiboot, το οποίο είναι πρόγραµµα που µας δίνει τη δυνατότητα όταν ξεκινά ο Dreambox να επιλέγουµε εµείς το software που θα φορτώσει και από που θα το φορτώσει. 6) Μετά πατάω στην επιλογή Install or Remove Firmware in Multiboot και βλέπουµε ότι στο παράθυρο πάνω αριστερά, βγάζει οτι πχ δεν βρέθηκε σκληρός δίσκος, βρέθηκε USB Stick, δεν βρέθηκε Compact Flash και από κάτω γράφει ποιο software είναι στη flash µνήµη του δέκτη. 7) Μετά πατάµε δεξιά το browse (το σχέδιο φάκελος) και επιλέγουµε το software που θέλουµε να έχουµε στο USB Stick και επιλέγουµε να εγκατασταθεί στο USB και ξεκινά η διαδικασία. Εάν δεν ξεκινήσει η διαδικασία, τότε το USB Stick που έχουµε, δεν είναι συµβατό. 8) Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάνουµε επανεκκίνηση το δέκτη και βλέπουµε οτι όταν ξεκινά, µας ρωτά τι λογισµικό να επιλέξουµε για να λειτουργήσει. Εναλλακτικά και κατά τον ίδιο τρόπο, µπορούµε να επιλέξουµε το δεύτερο software να γράφει στο σκληρό δίσκο του Dreambox και να ξεκινά από εκεί. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ TS-FILES ΑΠΟ DREAMBOX ΣΕ MPEG 2 ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ DVD. Όταν έχουµε εγκατεστηµένο σκληρό δίσκο στον DM7020S ή DM7025S, µπορούµε να κάνουµε εγγραφές στον σκληρό δίσκο. Τα δεδοµένα γράφονται στον σκληρό δίσκο του Dreambox σε Linux µορφή (.TS files ). Εάν θέλουµε να τα γράψουµε σε DVD disk και να τα δούµε µε ένα DVD player, πρέπει πρώτα να τα µεταφέρουµε µε σύνδεση δικτύου στο PC, µετά να τα µετατρέψουµε σε MPEG format και µετά να τα γράψουµε σε DVD disk. Αυτό γίνεται µε προγράµµατα όπως το NERO. Εγκαθιστούµε το NERO στο PC, ανοίγουµε το Nero StartSmart, µετά πατάµε πάνω την πρώτη επιλογή (το αστεράκι: Αγαπηµένα) και επιλέγουµε: ηµιουργήστε το δικό σας DVD-Βίντεο και µετά πατάµε ADD Video Files, προσθέτουµε τα επιθυµητά.ts files και τέλος BURN. Το πρόγραµµα αυτόµατα τα µετατρέπει σε MPEG και τα γράφει στο DVD disk.

Σύντοµες οδηγίες χρήσης atube Catcher

Σύντοµες οδηγίες χρήσης atube Catcher Σύντοµες οδηγίες χρήσης atube Catcher ελλατόλας Στέλιος 2 ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης Περιεχόµενα Εγκατάσταση του προγράµµατος...4 Λειτουργία του προγράµµατος...6 Βασική λειτουργία (κατέβασµα ένα - ένα

Διαβάστε περισσότερα

0 Οδηγίες σύνδεσης στο Π.Σ. - Λειτουργικό Σύστηµα Win XP 1 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 4 2. Σύνδεση του netmod µε τον Η/Υ... 5 3. Εγκατάσταση του netmod σε windows XP... 8 4 Οδηγίες σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Packet Tracer. ηµιουργία τοπολογίας Βήµα 1: Εκτελούµε το Packet Tracer

Packet Tracer. ηµιουργία τοπολογίας Βήµα 1: Εκτελούµε το Packet Tracer Packet Tracer Το Packet Tracer είναι ένα πρόγραµµα που προσοµοιώνει τη λειτουργία ενός δικτύου και των πρωτοκόλλων µε τα οποία λειτουργεί. Αναπτύχθηκε από τον Dennis Frezzo και την οµάδα του στη Cisco

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤ4000

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤ4000 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΤ4000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Μετά το πέρας της ζωής τους, ο δέκτης θα πρέπει να ανακυκλωθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν στην Ε.Ε. και όχι μαζί με τα κοινά οικιακά απορρίμματα.

Διαβάστε περισσότερα

MESSAGE EDITOR FOR WINDOWS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

MESSAGE EDITOR FOR WINDOWS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ MESSAGE EDITOR FOR WINDOWS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Εγκατάσταση και λειτουργία message editor: Αρχικά τοποθετούµε το cd στον υπολογιστή και εµφανίζεται η οθόνη εγκατάστασης Στην περίπτωση που δεν εµφανιστεί αυτόµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC 1) Πατάμε δεξί κλικ Μενού 2) Όνομα Χρήστη βάζουμε «admin» 3) Κωδικός Πρόσβασης το αφήνουμε «κενό» 4) Πατάμε OK και μπαίνουμε στο Μενού Είσοδος στο μενού Στην πρώτη εκκίνηση μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR 1093/16

ΣΥΝΤΟΜΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR 1093/16 ΣΥΝΤΟΜΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR 1093/16 Πλήκτρα Χειρισµού Συσκευής 1093/016 Θύρα USB για σύνδεση συσκευών αποθήκευσης ΜΟΝΟ. ΠΡΟΣΟΧΗ : Το ποντίκι συνδέεται στην θύρα USB στο πίσω µέρος της συσκευής Πλήκτρα

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 Σύντοµος οδηγός για να ξεκινήσετε αµέσως, να παρακολουθείτε ψηφιακή τηλεόραση Περιλαµβάνει: Σύνδεση µε την τηλεόραση, Εκκίνηση για πρώτη φορά & Αναζήτηση καναλιών,

Διαβάστε περισσότερα

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync Ρυθµίσεις Συγχρονισµού Pos Sync Η διαδικασία του συγχρονισµού γίνεται από τον Η/Υ που έχει το BackOffice. Βασική προϋπόθεση για

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση στο δίκτυο του Πανεπιστηµίου µέσω modem (dial-up πρόσβαση) σελ. 1

Σύνδεση στο δίκτυο του Πανεπιστηµίου µέσω modem (dial-up πρόσβαση) σελ. 1 Σύνδεση στο δίκτυο του Πανεπιστηµίου µέσω modem (dial-up πρόσβαση) Περιεχόµενα Εισαγωγή...2 Ελάχιστος εξοπλισµός...2 ΜΕΡΟΣ Α : ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΣΤΑ WINDOWS 98...3 1. ΕΛΕΓΧΟΣ MODEM...3 1.α. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...3

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video

Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video Σύντοµες οδηγίες Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video 2 ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης Περιεχόµενα Πλήκτρα που θα χρησιµοποιήσουµε...3 Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων...4

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround:

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ SOFTWARE SAE10 Το software της αναγγελίας ορόφων είναι απαραίτητο για τη δηµιουργία των USB flash που θα χρησιµοποιηθούν στην πλακέτα SAE10. Προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακό δίκτυο δεκτών Linux µε µία συνδροµή και IP Streaming

Οικιακό δίκτυο δεκτών Linux µε µία συνδροµή και IP Streaming Οικιακό δίκτυο δεκτών Linux µε µία συνδροµή και IP Streaming Από την πρώτη µέρα που εµφανίστηκαν στην αγορά οι δέκτες της σειράς Dreambox µε ενσω µα - τωµένο linux λειτουργικό σύστηµα, η σκέψη των προγραµµατιστών

Διαβάστε περισσότερα

ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή

ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή Μια από τις εργασίες που µπορούµε να κάνουµε µε τον υπολογιστή είναι και η ζωγραφική. Για να γίνει όµως αυτό πρέπει ο υπολογιστής να είναι εφοδιασµένος µε το κατάλληλο πρόγραµµα.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Με το σχεδιασµό επιφάνειας (Custom επιφάνεια) µπορούµε να σχεδιάσουµε επιφάνειες και αντικείµενα που δεν υπάρχουν στους καταλόγους του 1992. Τι µπορούµε να κάνουµε µε το σχεδιασµό

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις για τo MyPC : WinXP µε ServicePack 2 Εγκαθιστούµε το USB Wifi στο MyPC µε όλους τους drivers και τα σχετικά. Αρχικά θα πρέπει να επιτύχου

Προϋποθέσεις για τo MyPC : WinXP µε ServicePack 2 Εγκαθιστούµε το USB Wifi στο MyPC µε όλους τους drivers και τα σχετικά. Αρχικά θα πρέπει να επιτύχου LAN PC TO LAPTOP (II). Case: Έχουµε ένα τοπικό δίκτυο µε πρόσβαση στο Internet. Έχουµε επίσης και ένα Laptop (η άλλο PC). Θέλουµε να το συνδέσουµε το Laptop ασύρµατα και να έχει και αυτό πρόσβαση στο Internet,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΑΠΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ CD-ROM. Στάδιο 1: Κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube στον υπολογιστή μας σε μορφή mp3.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΑΠΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ CD-ROM. Στάδιο 1: Κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube στον υπολογιστή μας σε μορφή mp3. Στάδιο 1: Κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube στον υπολογιστή μας σε μορφή mp3. 1. Ανοίγουμε το πρόγραμμα του internet και στη σελίδα Google κάνουμε κλικ στα εικονίδια με τα τετραγωνάκια πάνω δεξιά και

Διαβάστε περισσότερα

Barcode scanner Posiflex CD D. Motorola AP 5131 Wireless Access Point (Εγκατάσταση)

Barcode scanner Posiflex CD D. Motorola AP 5131 Wireless Access Point (Εγκατάσταση) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Τεχνικά Εγχειρίδια > Συσκευές Συσκευές Barcode scanner Posiflex CD-3830-1D Για για να κατεβάσετε το αρχείο με τις οδηγίες του Barcode

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΕΣΗ Η/Υ ΣΤΟ LAN TOY ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINXP(ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

ΣΥΝ ΕΣΗ Η/Υ ΣΤΟ LAN TOY ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINXP(ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΣΥΝ ΕΣΗ Η/Υ ΣΤΟ LAN TOY ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINXP(ΕΛΛΗΝΙΚΑ) 1.Εισαγωγή Για να µπορέσει ένας υπολογιστής να συνδεθεί στο τοπικό δίκτυο του Ιονίου θα πρέπει κατ' αρχήν να βρίσκεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Εγκατάσταση του Wamp

Εγκατάσταση. Εγκατάσταση του Wamp Εγκατάσταση Εγκατάσταση του Wamp Η εγκατάσταση χωρίζεται σε δύο µέρη. Πρώτα θα εγκαταστήσουµε το Wamp, ώστε να µετατρέψουµε τον υπολογιστή µας σε Web Server και µετά θα εγκαταστήσουµε το Joomla. Η εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD Σε ορισµένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιµη η δηµιουργία ιστοσελίδων ενηµερωτικού περιεχοµένου οι οποίες στη συνέχεια µπορούν να δηµοσιευθούν σε κάποιο τόπο

Διαβάστε περισσότερα

Συγχρηµατοδοτούµενο από το ΥΠΕΠΘ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Συγχρηµατοδοτούµενο από το ΥΠΕΠΘ και την Ευρωπαϊκή Ένωση Συγχρηµατοδοτούµενο από το ΥΠΕΠΘ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ΣΥΝ ΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΚΤΥΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ MODEM Το Κέντρο Λειτουργίας και ιαχείρισης ικτύου του Πανεπιστηµίου Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα Dial-up σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

TOPFIELD TF-110 Οδηγίες Χρήσης

TOPFIELD TF-110 Οδηγίες Χρήσης TOPFIELD TF-110 Οδηγίες Χρήσης High Definition Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης USB PVR Ready Εργοστασιακός Κωδικός: 2010 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για να αποφύγετε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας μην ανοίγετε το καπάκι του δέκτη.

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οδηγίες χρήσης PDFCreator

2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οδηγίες χρήσης PDFCreator 2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Οδηγίες χρήσης PDFCreator Ηράκλειο 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σηµείωµα του συντάκτη... 2 Στοιχεία δηµιουργού του υλικού... 3 Εισαγωγή... 3 Τι είναι... 4 Που θα το βρείτε... 4 Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

2. Περιγραφή Προιόντος 2.1. Εγκατάσταση της συσκευής προγραμματισμού 2.2. Εγκατάσταση του λογισμικού 2.3. Εισαγωγή μπαταριών

2. Περιγραφή Προιόντος 2.1. Εγκατάσταση της συσκευής προγραμματισμού 2.2. Εγκατάσταση του λογισμικού 2.3. Εισαγωγή μπαταριών 1. Περιεχόμενα 1. Περιεχόμενα 2. Περιγραφή Προιόντος 2.1. Εγκατάσταση της συσκευής προγραμματισμού 2.2. Εγκατάσταση του λογισμικού 2.3. Εισαγωγή μπαταριών 3. Πως να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό καταλόγου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2013 ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ WINDOWS 8

ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2013 ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ WINDOWS 8 ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ WINDOWS 8 Πολλοί συνάδελφοι αγοράζοντας ένα νέο υπολογιστή (κυρίως φορητό) έρχονται αντιµέτωποι µε τις αλλαγές που υλοποιήθηκαν στα WINDOWS 8 και δυσκολεύονται πολύ να

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγκατάσταση του NetMeeting

1. Εγκατάσταση του NetMeeting Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης του Netmeeting Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση του Netmeeting 2. Το Interface του Netmeeting 3. Κύρια Κουµπιά Netmeeting 4. Πραγµατοποίηση Κλήσεων - Συνδέσεων 5. Το Μενού του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Απαιτήσεις συστήματος IBM συμβατό PC με επεξεργαστή Pentium III 700 MHz ή ανώτερο Τουλάχιστον 256 MB RAM Τουλάχιστον 30 MB ελεύθερος χώρος στον σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μην τροφοδοτείτε το καταγραφικό με διαφορετική παροχή ισχύος από αυτή που αναγράφεται στο τροφοδοτικό του.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μην τροφοδοτείτε το καταγραφικό με διαφορετική παροχή ισχύος από αυτή που αναγράφεται στο τροφοδοτικό του. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Μην τροφοδοτείτε το καταγραφικό με διαφορετική παροχή ισχύος από αυτή που αναγράφεται στο τροφοδοτικό του. Μην εισάγετε μεταλλικά αντικείμενα στο κουτί του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Βήμα-Βήμα για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 στον Η/Υ σας

Οδηγός Βήμα-Βήμα για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 στον Η/Υ σας Οδηγός Βήμα-Βήμα για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 στον Η/Υ σας ΒΗΜΑ 1 Εφεδρικό Αντίγραφο Ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν εφαρμόσουμε τον οδηγό εγκατάστασης στον Η/Υ μας κρατούμε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PROΩΘΗΣΗ PROώθηση ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ "PROΩΘΗΣΗ" PROώθηση Περιεχόμενα Εγκατάσταση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ... 3 ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ... 3 ΡΥΘΜΙΣΗ Wi-Fi... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 6 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ... 6 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ...

Διαβάστε περισσότερα

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER 1. Ανοίξτε από ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, το Windows movie maker 2. Αυτή είναι η βασική επιφάνεια εργασίας του λογισµικού Το movie maker µας δίνει δύο δυνατότητες. Να κάνουµε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι κατοχυρωµένο εµπορικό σήµα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point) ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραµµα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή του PowerPoint µπορεί να έχει ως στόχο να διδάξει, να εξηγήσει ή και να πείσει. Ό,τι φτιάχνουµε

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Turbo-X Digital TV Tuner

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Turbo-X Digital TV Tuner Εγχειρίδιο εγκατάστασης Turbo-X Digital TV Tuner Περιεχόμενα V1.1 Κεφάλαιο 1 : Εγκατάσταση hardware Turbo-X Digital TV Tuner... 1 1.1 Περιεχόμενα συσκευασίας... 1 1.2 Απαιτήσεις συστήματος... 1 1.3 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Γρήγορος Οδηγός Εγκατάστασης DIGITAL VIDEO RECORDER (DVR) 4 ΚΑΝΑΛΙΩΝ. V1.10 a11633rd4e08 2007/12/07

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Γρήγορος Οδηγός Εγκατάστασης DIGITAL VIDEO RECORDER (DVR) 4 ΚΑΝΑΛΙΩΝ. V1.10 a11633rd4e08 2007/12/07 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Γρήγορος Οδηγός Εγκατάστασης DIGITAL VIDEO RECORDER (DVR) 4 ΚΑΝΑΛΙΩΝ V1.10 a11633rd4e08 2007/12/07 A. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ VIDEO MODE Triplex ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΚΟΝΑΣ NTSC PAL ΑΝΑΛΥΣΗ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Posi Fiscal II

Εγκατάσταση Posi Fiscal II Εγκατάσταση Posi Fiscal II Ο driver του Posi Fiscal II είναι ουσιαστικά ένα exe αρχείο, το fiscpro.exe. Πριν οποιαδήποτε απόπειρα στησίµατος του driver θα πρέπει να έχουµε πάρει ενεργοποίηση από την CPI.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DIALUP NETWORKING ΣΕ MICROSOFT WINDOWS XP

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DIALUP NETWORKING ΣΕ MICROSOFT WINDOWS XP ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DIALUP NETWORKING ΣΕ MICROSOFT WINDOWS XP Ο Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround:

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ SOFTWARE SAE10 Το software της αναγγελίας ορόφων είναι απαραίτητο για τη δηµιουργία των USB flash που θα χρησιµοποιηθούν στην πλακέτα SAE10. Προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και πολλές

Διαβάστε περισσότερα

No1 ADSL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ασύρµατο Router ADSL2+ T&W matr-x 4Ew

No1 ADSL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ασύρµατο Router ADSL2+ T&W matr-x 4Ew No1 ADSL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ασύρµατο Router ADSL2+ T&W matr-x 4Ew T&W matr-x 4Ew ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 1 Ασύρµατο ADSL2+ Router 1 Καλώδιο Ethernet RJ45 2 Τηλεφωνικά Καλώδια RJ11

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ιαδικασία δικτύωσης PC µέσω modem Στις επόµενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε προκειµένου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ Στην πρώτη εκκίνηση του καταγραφικού πατάμε ΕΞΟΔΟΣ στο παράθυρο με τον «ΟΔΗΓΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» 1) Κάνουμε δεξί κλικ και εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης η μπάρα

Διαβάστε περισσότερα

η σύνθεση ενός υπολογιστή

η σύνθεση ενός υπολογιστή ιδακτικό υλικό µαθητή η σύνθεση ενός υπολογιστή Αν παρατηρήσουµε έναν υπολογιστή βλέπουµε ότι αποτελείται από τα ακόλουθα µέρη: Οθόνη Μονάδα συστήµατος Ποντίκι Πληκτρολόγιο τη µονάδα συστήµατος, όπου βρίσκονται

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το εργαστήριο θα εγκαταστήσουμε μια διανομή Linux Fedora Core 4 από DVD. Παρακάτω ακολουθούν τα βήματα της εγκατάστασης.

Σε αυτό το εργαστήριο θα εγκαταστήσουμε μια διανομή Linux Fedora Core 4 από DVD. Παρακάτω ακολουθούν τα βήματα της εγκατάστασης. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Μάθημα: Προγραμματισμός Διαχείρισης Συστημάτων ΙΙ Εξάμηνο: Δ, Ακαδ. Έτος: 2005 2006 Διδακτική Ενότητα: Εγκατάσταση Fedora Core 4 Υπεύθυνος μαθήματος:

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση σε τοπικό δίκτυο LAN μέσω πρίζας δικτύου

Σύνδεση σε τοπικό δίκτυο LAN μέσω πρίζας δικτύου Σύνδεση σε τοπικό δίκτυο LAN μέσω πρίζας δικτύου Περιεχόμενα: 1. Εισαγωγή 2. Ρύθμιση της σύνδεσης στα WinXP 3. Χρήση σύνδεσης 4. Έλεγχος σύνδεσης 1. Εισαγωγή Για να μπορέσει ένας υπολογιστής να συνδεθεί

Διαβάστε περισσότερα

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής Άνοιγµα υπάρχουσας εικόνας - Μενού Αρχείο επιλογή Άνοιγµα. Ανοίγει το παράθυρο «Άνοιγµα». - Από την αναδιπλούµενη λίστα «Αρχεία τύπου:» επιλέγουµε τι είδους

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPageXP)

Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPageXP) Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPageXP) Γραµµή τίτλου Γραµµή µενού Γραµµή εργαλείων Μορφοποίηση Εικόνα Εφέ DHTML Παράθυρο εργασιών Όταν ανοίγουµε το FrontPage, ανοίγει αυτόµατα µία νέα σελίδα. (Στο FrontPage

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Να µην εκτίθεται το Sweex Black Onyx MP4 Player σε υψηλές θερµοκρασίες. Μην τοποθετείται την συσκευή εκτεθειµένη σε έντονο ηλιακό φως ή κοντά σε πηγές υψηλής θερµοκρασίας(π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

2. ΣΥΝ ΕΣΗ ΤΟΥ NETMOD ΜΕ ΤΟΝ Η/Υ

2. ΣΥΝ ΕΣΗ ΤΟΥ NETMOD ΜΕ ΤΟΝ Η/Υ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Εισαγωγή... 2 Σύνδεση του netmod me ton Η/Υ... 3 Εγκατάσταση του netmod σε win 9x/me... 5 Εγκατάσταση µε υποστήριξη pnp... 5 Χειροκίνητη εγκατάσταση netmod...10 Οδηγίες σύνδεσης στο

Διαβάστε περισσότερα

1 Γενικές Πληροφορίες Ο δορυφορικός δέκτης µπορεί να λάβει σήµα από δορυφόρο για να προβάλετε ή να ακούσετε κάποιο πρόγραµµα. Αυτές οι οδηγίες καλύπτο

1 Γενικές Πληροφορίες Ο δορυφορικός δέκτης µπορεί να λάβει σήµα από δορυφόρο για να προβάλετε ή να ακούσετε κάποιο πρόγραµµα. Αυτές οι οδηγίες καλύπτο Οδηγίες χρήσεως BigSat BS67 CR Ψηφιιακός ορυφοριικός έκτης Μνήµη για 4.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια Εύκολη λειτουργία Γρήγορη απόκριση των καναλιών Ενσωµατωµένος αναγνώστης καρτών 2010 Ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. USB 2.0 Adaptor. για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. USB 2.0 Adaptor. για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ USB 2.0 Adaptor για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Επιτρέπει σύνδεση στο PC συσκευών που διαθέτουν υποδοχές SATA/ IDE μέσω USB2.0

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στο Λειτουργικό Σύστημα Windows XP. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στο Λειτουργικό Σύστημα Windows XP. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στο Λειτουργικό Σύστημα Windows XP Βόλος, Νοέμβριος 2008 Τα Windows είναι ένα Λειτουργικό Σύστημα που χρησιμοποιείται σε εκατομμύρια υπολογιστές στον κόσμο. Μας βοηθούν στο να

Διαβάστε περισσότερα

ADSL USB MODEM. Εγχειρίδιο Χρήστη

ADSL USB MODEM. Εγχειρίδιο Χρήστη F201 ADSL USB MODEM Εγχειρίδιο Χρήστη Περιεχόμενα Περιεχόμενα...1 1 Περιεχόμενα Συσκευασίας...2 2 Το F201 ADSL USB Modem...2 2.1 Χαρακτηριστικά Προϊόντος... 2 2.2 Θύρες συσκευής και φωτεινές ενδείξεις...

Διαβάστε περισσότερα

παράθυρα ιδακτικό υλικό µαθητή Πλήκτρα για να το παράθυρο Λωρίδα τίτλου Πλαίσιο παραθύρου

παράθυρα ιδακτικό υλικό µαθητή Πλήκτρα για να το παράθυρο Λωρίδα τίτλου Πλαίσιο παραθύρου ιδακτικό υλικό µαθητή παράθυρα Κατά τη διάρκεια της µελέτης µας γράφουµε και διαβάζουµε, απλώνοντας πάνω στο γραφείο τετράδια και βιβλία. Ξεκινώντας ανοίγουµε αυτά που µας ενδιαφέρουν πρώτα και συνεχίζουµε

Διαβάστε περισσότερα

COSMOTE E220 USB Modem (3G HSDPA 3.6Mbps) Εγχειρίδιο Χρήσης

COSMOTE E220 USB Modem (3G HSDPA 3.6Mbps) Εγχειρίδιο Χρήσης COSMOTE E220 USB Modem (3G HSDPA 3.6Mbps) Εγχειρίδιο Χρήσης i Περιεχόµενα Προετοιµασία Ε220...1 Οδηγός Εγκατάστασης...1 Εισαγωγή στην Εφαρµογή Ε220 Manager...3 Υπηρεσίες Internet...4 SMS...4 Κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DIALUP NETWORKING ΣΕ MICROSOFT WINDOWS 2000

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DIALUP NETWORKING ΣΕ MICROSOFT WINDOWS 2000 ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DIALUP NETWORKING ΣΕ MICROSOFT WINDOWS 2000 Ο Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΚΤΥΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

THERMOMETER TC-101 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ. 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.1 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.2

THERMOMETER TC-101 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ. 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.1 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.2 THERMOMETER TC-101 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.1 7/12/2011 AUTOGUARD-PG Σελ.2 1. Γενικά Είναι ένα σύστηµα µέτρησης θερµοκρασίας πολλών σηµείων και τηλεειδοποίησης µέσω

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Ασύρματο ADSL2+ Router ZTE ZXV10 W300 v5.2 / ZXV10 W300B v5.2.

Οδηγίες εγκατάστασης Ασύρματο ADSL2+ Router ZTE ZXV10 W300 v5.2 / ZXV10 W300B v5.2. Οδηγίες εγκατάστασης Ασύρματο ADSL2+ Router ZTE ZXV10 W300 v5.2 / ZXV10 W300B v5.2 www.otebusiness.gr Περιεχόμενα Ελάχιστες Απαιτήσεις Συστήματος... 3 Περιεχόμενα Συσκευασίας... 4 Ενδείξεις Λυχνιών...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Μάθηµα 4 Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή δεδοµένων σε πίνακα 1. Ανοίγουµε το παράθυρο του πίνακα Υπάλληλοι σε προβολή φύλλου δεδοµένων. 2. Η κενή γραµµή, η οποία υπάρχει πάντα στον πίνακα,

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική σελίδα. Κατάσταση. Άµεση πρόσβαση

Αρχική σελίδα. Κατάσταση. Άµεση πρόσβαση Αρχική σελίδα Με την εισαγωγή σας στο λογισμικό ανταλλαγών (Cyclos), βρίσκεστε στην αρχική σελίδα, µέσω της οποίας μπορείτε να έχετε άµεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες και πληροφορίες για το λογαριασµό

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου µεαποµακρυσµένη σύνδεση

Χρήση του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου µεαποµακρυσµένη σύνδεση Χρήση του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου µεαποµακρυσµένη σύνδεση Η πιο κοινή µέθοδος για να διαβάσoυµε E-mail είναι η αποµακρυσµένη σύνδεση τερµατικού (telnet), κατά την οποία συνδέετε ο προσωπικός υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Περιγραφή της αρχικής οθόνης κάθε τάξης α. Εικονίδια επιλογής θεµατικών ενοτήτων β. Εικονίδια διαφυγής...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Περιγραφή της αρχικής οθόνης κάθε τάξης α. Εικονίδια επιλογής θεµατικών ενοτήτων β. Εικονίδια διαφυγής... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.............................. 5 Β. ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.............................. 6 Γ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗΣ....................................

Διαβάστε περισσότερα

Μετάδοση εδοµένων και ίκτυα υπολογιστών ΙΙ Εργαστηριακή Άσκηση 3. Σύνδεση υπολογιστών στα Windows

Μετάδοση εδοµένων και ίκτυα υπολογιστών ΙΙ Εργαστηριακή Άσκηση 3. Σύνδεση υπολογιστών στα Windows Μετάδοση εδοµένων και ίκτυα υπολογιστών ΙΙ Εργαστηριακή Άσκηση 3 Σύνδεση υπολογιστών στα Windows Όπως γνωρίζουµε από προηγούµενες τάξεις, κάθε υπολογιστής PC διαθέτει τουλάχιστον µία παράλληλη θύρα και

Διαβάστε περισσότερα

Α)Εγκατάσταση του προγράµµατος

Α)Εγκατάσταση του προγράµµατος Α)Εγκατάσταση του προγράµµατος 1)Βασική προυπόθεση για την εγκατάσταση της εφαρµογής σε pda που έχουν λειτουργικό σύστηµα windows mobile είναι η εγκατάσταση στον τοπικό υπολογιστή µας του προγράµµατος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Emfsigner - Algobox (driver για Graphic & Draft παραστατικά) 1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή (ανίχνευσης)

Εγκατάσταση Emfsigner - Algobox (driver για Graphic & Draft παραστατικά) 1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή (ανίχνευσης) Εγκατάσταση Emfsigner - Algobox (driver για Graphic & Draft παραστατικά) Η εγκατάσταση του driver απαιτεί την ολοκλήρωση των παρακάτω 3 βηµάτων: 1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή. 2. Εγκατάσταση του Emfsigner.

Διαβάστε περισσότερα

1 Γενικές Πληροφορίες Ο επίγειος ψηφιακός δέκτης µπορεί να λάβει σήµα από επίγεια κεραία για να δείτε ή να ακούσετε κάποιο πρόγραµµα. Αυτές οι οδηγίες

1 Γενικές Πληροφορίες Ο επίγειος ψηφιακός δέκτης µπορεί να λάβει σήµα από επίγεια κεραία για να δείτε ή να ακούσετε κάποιο πρόγραµµα. Αυτές οι οδηγίες Οδηγίες χρήσεως Manhattan Pllaza HDT-400 USB PVR Επίίγειιος Ψηφιιακός έκτης Υψηλής Ανάλυσης Υποστήριξη κωδικοποιήσεων MPEG-2, MPEG-4 / H.264 Μνήµη για 1.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια Εύκολη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ WINDOWS SERVER 2003

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ WINDOWS SERVER 2003 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ WINDOWS SERVER 2003 Στόχοι Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης θα είσαι σε θέση: 1. Να δημιουργείς διαμερίσματα (partitions) στο σκληρό δίσκο. 2. Να διαμορφώνεις (format)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΟΧΟ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ VPN) Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΟΧΟ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ VPN) Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΟΧΟ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ VPN) Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP Σε περίπτωση κατά την οποία ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε συνδέεται στο Internet

Διαβάστε περισσότερα

Π.1.2.2.: Εγχειρίδια χρήσης της υπηρεσίας για τα κύρια υποστηριζόμενα Λειτουργικά

Π.1.2.2.: Εγχειρίδια χρήσης της υπηρεσίας για τα κύρια υποστηριζόμενα Λειτουργικά ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ Κωστακιοί Άρτας, ΑΡΤΑ 47100 - Tηλ.. 26810 50500 - Fax. 2681 76941 e-mail: noc@teiep.gr ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο Κεραία PoE Alarm

Διαβάστε περισσότερα

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete.

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete. H υπηρεσία VPN προσφέρει τη δυνατότητα σε χρήστες της ΑΣΠΑΙΤΕ που συνδέονται στο Internet από άλλους φορείς (πχ ISP, άλλα ιδρύματα, κτλ) να αποκτούν ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο και στις υπηρεσίες της Σχολής.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server Γεώργιος Χρ. Μακρής Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server 2012 Γ ε ώ ρ γ ι ο ς Χ ρ. Μ α κ ρ ή ς ( h t t p : / / u s e r s. s c h. g r / g m a k r i s ) Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ Η υπηρεσία διαχείρισης αλληλογραφίας µέσω web (webmail) δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν την αλληλογραφία τους απ οποιοδήποτε σηµείο βρίσκονται εφόσον υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης σε Windows 10 Model No. W8i

Οδηγός αναβάθμισης σε Windows 10 Model No. W8i Οδηγός αναβάθμισης σε Windows 10 Model No. W8i Windows 10 Ερωτήσεις και απαντήσεις http://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-10-faq Απαραίτητος εξοπλισμός Tablet W8i. Φορτιστής. USB stick 16GB. Κάρτα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας 1. Εισαγωγικά Οι φοιτητές του Τµήµατος ιοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Ασύρματο ADSL2+ Router Thomson Gateway 585/585i v8 (4 Ethernet)

Οδηγίες εγκατάστασης Ασύρματο ADSL2+ Router Thomson Gateway 585/585i v8 (4 Ethernet) Οδηγίες εγκατάστασης Ασύρματο ADSL2+ Router Thomson Gateway 585/585i v8 (4 Ethernet) Περιεχόμενα Περιεχόμενα Συσκευασίας... 4 Ενδείξεις Λυχνιών... 5 Υποδοχές... 6 Σύνδεση Router....7 Γραμμή PSTN... 8 Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ (P.O.S.)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ (P.O.S.) ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ (P.O.S.) σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ΜΑΪΟΣ 2018 Περιεχόμενα Αρχικές ρυθμίσεις της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

User Name : admin. XMEYE AHD_GN_AHR_short_manual_gr

User Name : admin.  XMEYE AHD_GN_AHR_short_manual_gr Σύντοµες οδηγίες χρήσης καταγραφικών που χρησιµοποιούν την εφαρµογή XMEYE. Σηµείωση: Όλα τα απαραίτητα προγράµµατα για την αποµακρυσµένη σύνδεση µε το καταγραφικό σας ή την IP κάµερα (που λειτουργούν µέσω

Διαβάστε περισσότερα

Made in France CANICOM 1500 PRO

Made in France CANICOM 1500 PRO Made in France CANICOM 1500 PRO ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΛΑΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Το CANICOM 1500 PRO είναι σχεδιασµένο ώστε να µπορείτε να ελέγχετε 1 ή 2 κολάρα εκπαίδευσης, 1 ή 2 κολάρα φέρµας, 1 ή µέχρι και 4 καταπέλτες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Τεχνική Σχεδίαση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Τεχνική Σχεδίαση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Τεχνική Σχεδίαση Ενότητα: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΣΧΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ORCAD ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Τμήμα Μηχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Τεχνική Σχεδίαση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Τεχνική Σχεδίαση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Τεχνική Σχεδίαση Ενότητα: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΒΑΣΙΚΟΥ ΚΥΚΛΏΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ORCAD CAPTURE ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ Τμήμα Μηχ. Αυτοματισμού

Διαβάστε περισσότερα

TSA1233FW-00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΣΥΝ ΕΣΗ:

TSA1233FW-00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΣΥΝ ΕΣΗ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΧΩΡΟΥ ΨΥΞΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΙΑΧΕΙΡΗΣΗ FAN TSA1233FW-00 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: 1) Η εγκατάσταση πρέπει να γίνει από εξειδικευµένο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία COSMOTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.cosmotetvgo.gr. Για τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Manual Prolink. Αυτόµατη Απενεργοποίηση. Για να ενεργοποιήσετε το πεδιόµετρο, φυσικά πατάτε το πλήκτρο

Manual Prolink. Αυτόµατη Απενεργοποίηση. Για να ενεργοποιήσετε το πεδιόµετρο, φυσικά πατάτε το πλήκτρο Manual Prolink Το παρόν manual αναφέρεται συγκεκριµένα για το Prolink-4. Όµως παρουσιάζοντας τις βασικές µόνο λειτουργίες του πεδιοµέτρου, το εγχειρίδιο αυτό θα φανεί χρήσιµο και στους χρήστες των Prolink-2

Διαβάστε περισσότερα