«Θα τους μάθουμε ένα μάθημα. Είναι απαίσιοι. Μας είπαν ψέμματα. Είναι καθήκια, άσωτοι και εκμεταλλεύτηκαν τους θεσμούς. Θα τους συνθλίψουμε.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Θα τους μάθουμε ένα μάθημα. Είναι απαίσιοι. Μας είπαν ψέμματα. Είναι καθήκια, άσωτοι και εκμεταλλεύτηκαν τους θεσμούς. Θα τους συνθλίψουμε."

Transcript

1

2

3 «Θα τους μάθουμε ένα μάθημα. Είναι απαίσιοι. Μας είπαν ψέμματα. Είναι καθήκια, άσωτοι και εκμεταλλεύτηκαν τους θεσμούς. Θα τους συνθλίψουμε.» Φ.Γκάιτνερ: -Αυτή ήταν, βασικά, η στάση τους. Όλων τους.-

4 "Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βάλεις στο χέρι έναν αθώο. Η μόνη εξουσία μιας κυβέρνησης είναι να διώκει τους εγκληματίες... Βέβαια, εγκληματίες μπορείς να δημιουργήσεις. Μπορείς να θεωρήσεις ως έγκλημα τόσα πολλά πράγματα, έτσι ώστε να καθίσταται αδύνατο να ζήσει κάποιος χωρίς να παραβιάσει το νόμο" -Ayn Rand

5

6 ΕΛΣΤΑΤ: Διπλασιάστηκε στα χρόνια της κρίσης το ποσοστό των νοικοκυριών που δεν μπορεί να προσφέρει βασικά αγαθά στα παιδιά του.( ) Αύξηση παρατηρείται και στα ποσοστά των νοικοκυριών που δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση (7,4% το 2013 από 4,0% το 2009), καθώς και τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά μία φορά την ημέρα (4,4% το 2013 από 1,1% το 2009) Το 1,7% των μη φτωχών νοικοκυριών δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παρέχει στα παιδιά του ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση, ενώ το 1,3% δηλώνει ότι για οικονομικούς λόγους δεν παρέχει στα παιδιά του τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά μία φορά την ημέρα. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον φτωχό πληθυσμό είναι 22,3% και 12,6% αντίστοιχα. Το 20,8% των φτωχών νοικοκυριών, με παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, δηλώνει ότι για οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να παρέχει στα παιδιά του εξοπλισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, ενώ το 15,4% δεν μπορεί να παρέχει στα παιδιά του παιχνίδια εσωτερικού χώρου...

7

8

9 Οι Ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο εξακολουθούν να αυξάνονται Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τα συνολικά χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο από φόρους ανέρχονται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2014 στα 70,16 δισ. ή στο 38,5% του ΑΕΠ (η εκτίμηση για το ΑΕΠ είναι στα 182,23 δισ.). Από αυτό το ποσό τα 60,48 δισ. αφορούν σε χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι και το Νοέμβρη του 2013 (παλιό ληξιπρόθεσμο χρέος). Για τη περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2014 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο (νέο χρέος) ανήλθαν σε 9,68 δισ..

10

11

12 ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Πρωτογενές πλεόνασμα 5.6δις (ίσο με δαπάνες τόκων) είναι ο στόχος του προϋπολογισμού για το 2015, ή 1,8% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ για το 2014 εκτιμούν ότι θα κλείσει στα 3,3 δις( λείπουν 2,7δις ) Οι «στόχοι» για το 2015: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Ανεργία 22,6% Έσοδα από αποκρατικοποιήσεις στα 2,5 δις Ανάπτυξη 2,9% Δημοσιονομικό έλλειμμα 0,2% Χρέος 317 δις ή 171% του ΑΕΠ Έσοδα 50,9 δις (αυξημένα κατά 720 εκατ.) Δαπάνες 41,9 δις (μειωμένες κατά 530 εκατ.) Συνταξιοδοτική δαπάνη 23,3 δις Έλλειμμα 200 εκατ. στον ΕΟΠΥΥ Φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δις Πρόσθετους φόρους 1,3 δις ευρώ φέρνει ο προϋπολογισμός του Οι φόροι στην περιουσία το 2015 θα αυξηθούν περαιτέρω κατά 2,3% στα 3,5 δισ. ευρώ. Από τα φυσικά πρόσωπα αναμένονται αυξημένα κατά 6,3% έσοδα-8,7 δισ. Ευρώ.

13 " Προσδιορισμό ΤΥΧΟΝ ποσού αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου " -Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΙΟΝΙΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΠΟΣΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ -Η κυβέρνηση κρατά ΠΑΡΑΝΟΜΑ, απόρρητη την έκθεση του ύψους των αποζημιώσεων!

14 Διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από τη Γερμανία με την λογιστική βεβαίωση της οφειλής από το ΥπΟικ και την αρμόδια ΔΟΥ και εγγραφή της οφειλής στο ενεργητικό της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας. Μετά από αμετάκλητη και τελεσίδικη δικαστική απόφαση στο ανώτερο επίπεδο, μεταφορά του επιδικασμένου τελικού ποσού αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο, πλέον τόκων, σε ειδικό μπλοκαρισμένο λογαριασμό στην Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζας για έκδοση μακροχρόνιων τίτλων χρέους στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

15 Διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, από τον Νέο Φορέα Διαχεί ρισης Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων ΦΟΔΑΑΤ, σε συνεργασία με την Νεα Α ναπτυξιακή Τράπεζα και υπό την Εποπτεία της Νέας Κρατικής Τραπέζης της Ελλάδος Ενδελεχής έλεγχος πεπραγμένων και κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και της ασυλίας των με λών του ΔΣ. Πλήρης καταγραφή και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιου σίας του Δημοσίου. Συγχωνεύσεις και/ή καταργήσεις φορέων του Δημοσίου (με επικαλυπτόμενες ή παρωχ ημένες δραστηριότητες). Αξιοποίηση της Κρατικής περιουσίας στη βάση της αρχής μεγιστοποίησης ωφέλους τ ου δημοσίου συμφέροντος. "Επανίδρυση" της Τράπεζας της Ελλάδος με μεταβίβαση πλειοψηφίας μετοχών στον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου. Πλήρης και ενδελεχής έλεγχος πεπραγμένων των Δκσεων της ΤτΕ από το 2009, και επίσημη αίτηση καταγραφής ποσότητας, πιστοποίησης γνησιότητας, μη δεσμεύσεως και του τόπου φύλαξης των αποθεμάτων χρυσού από διακομματική επιτροπή. Αίτηση επαναπατρισμού των αποθεμάτων χρυσού που φυλάσσονται εκτός Ελλάδος.

16 ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ Τα μέλη του Κοινοβουλίου συμφώνησαν ότι τα αποθέματα χρυσού αξίζουν σε ανεξάρτητο έλεγχο και έχουν ήδη αποφάσισαν να ενημερωθούν από τον Δκτη της Κεντρικής Τράπεζας, για να εξακριβώσουν τα κάτωθι: - Ποιός είναι η επίσημος όγκος των αποθεμάτων χρυσού που φυλάσσονται στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Νέας Υόρκης και στον άγνωστο τραπεζικό οργανισμό της Ελβετίας ; - Υπήρξαν ανεξάρτητοι έλεγχοι των αποθεμάτων χρυσού εντός των τελευταίων 70 ετών και ποιά τα αποτελέσματά τους. - Αληθεύουν δημοσιεύματα εξωτερικού ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δώσει 30,7 τόνους χρυσού ως εγγύηση στο ΔΝΤ ; - Ποια είναι η ποσότητα και η ποιότητα των μπαρών χρυσού που φυλάσσεται στα θησαυροφυλάκια εκτός Ελλάδος ( αύξοντες αριθμοί, πιστοποιητικά καθαρότητας, είναι αυτές μπάρες «καλής παράδοσης» - good delivery bars) ; - Ο χρυσός που φυλάσσεται εκτός Ελλάδος, έχει εκμισθωθεί/leased σε οποιαδήποτε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Αν ναι, με ποια διαδικασία αποφασίσθηκε κάτι τέτοιο; ποια είναι τα ιδρύματα αυτά, ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις αυτής της μίσθωσης, ποια είναι τα κέρδη/ζημίες της εκμίσθωσης ; - Ποια είναι η διαδικασία για την αγορά και πώληση χρυσού και πώς λαμβάνεται αυτή η απόφαση ; - Γιατί η ΤτΕ δεν αποφάσισε να αγοράσει περισσότερο χρυσό όταν η τιμή μειώθηκε σημαντικά έτσι ώστε να αυξήσει το ποσοστό του συνόλου των συναλλαγματικών αποθεμάτων της τράπεζας ; - Nα αρχίσει άμεσα η διαδικασία επαναπατρισμού των αποθεμάτων χρυσού της Ελλάδος.

17

18 ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Λογιστικός και Νομικός έλεγχος του δημόσιου χρέους προ, μετά PSI για τον προσδιορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους το οποίο θα μεταφερθεί σε Νεο Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Επαχθους και Επονειδιστου χρέους ΦοΔΕΕ προς αξιοποίηση του. Αναδιάρθρωση ( κούρεμα )- 60% του χρέους των 144,5δις του EFSF (86 δισ ευρω ) Ανταλλαγή διακρατικών Δανείων με νέους τίτλους με ρήτρα ανάπτυξης( development swaps ) των 52,9 δις διακρατικών δανείων με κάθε δανείστρια κυβέρνηση. Έκδοση Ομολόγων Έργων-Project Bonds- σε αντικατάσταση του συνόλου των δανείων με 2πλάσια εγγυημένη απόδοση της υφιστάμενης(επιτοκίου δανεισμού) Μεταφορά εκτός δημοσίου χρέους των 25 δις Τιτλων EFSF ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών Επαναγορά των ομολόγων που κρατά η ΕΚΤ με πρίμιουμ 5% στην τιμή κτήσης ( 15 δις για αγορά χρέους 45δις ) Σε δεύτερη φάση, Επαναγορά των ακούρευτων ομολόγων-holdouts-(περιπ 40δις) με εκπτωση 30% της ονομαστικής τους αξίας ( κοστος 28 δις για χρεος 40 δις ) Σύνολο χρέους 322δισ. Αφαιρούμε τα (86+25)-(45-15)=141, νέο χρέος 181δισ / 182 δισ ΑΕΠ = 100% Διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από τη Γερμανία με την λογιστική βεβαίωση της οφειλής από το ΥπΟικ και την αρμόδια ΔΟΥ και εγγραφή της οφειλής στο ενεργητικό της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, μεταφορά του δεδικασμένου τελικού ποσού αποζημίωσης πλέον τόκων, σε ειδικό μπλοκαρισμένο λογαριασμό, μετά από αμετάκλητη δικαστική απόφαση στο ανώτερο επίπεδο.

19 Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ( ΕΡΕΥΝΑ 2010, ΙΣΤΑΜΕ-ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!! )

20

21 1 τρις ευρώ η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επαναφορά του φόρου ακίνητης περιουσίας με ετήσια προϋπολο γισμένα και βεβαιωμένα έσοδα που δεν θα ξεπερνούν του 1 % του ΑΕΠ.

22 ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ Το μέγεθος της ζημιά που υπέστησαν οι μικροομολογιούχοι είναι της τάξης του 53,5%, περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Προτείνουμε την έκδοση νέων ομολόγων ειδικού σκοπού «ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» σε αντικατάσταση των υπαρχόντων σε όλες τις κατηγορίες οι οποίες υπέστησαν κούρεμα. Η ονομαστική τους αξία θα είναι ίση με το 80% της συνολικής τους απώλειας από την τιμή κτήσης (δηλ. του 80% του 53,5% = 42,8 %). Το Ελληνικό Δημόσιο με σχετική απόφαση θα βεβαιώσει ως οφειλή του, το ποσοστό αποκατάστασης προς όσα φυσικά πρόσωπα υπέστησαν κούρεμα. Τα ομόλογα («ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ») θα είναι 5ετούς λήξεως, ονομαστικά, μεταβιβαζόμενα και διαιρούμενα ( π.χ. ομόλογο αξίας ,00 θα μπορεί να τμηθεί σε 50 μέρη των 1.000,00 ή σε 100 μέρη των 500,00 ). Η μεταβίβαση θα γίνεται με συμβολαιογραφική τραπεζική πράξη, πιστοποιημένη από το Ελληνικό Δημόσιο σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ή και νομικό πρόσωπο, με σκοπό την αποκλειστική αποπληρωμή υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο π.χ. ΕΝΦΙΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. Τα ομόλογα που έχει εκδώσει το Κράτος είναι δύο κατηγοριών. Αυτά που λήγουν το 2042,αντπροτείνουμε τα αντίστοιχα «ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ», να λήγουν το 2023 και αντίστοιχα αυτά που λήγουν το 2023 να λήγουν το Αυτό θα πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του ΟΔΔΗΧ και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και θα πρέπει επίσης να είναι ονομαστικά, μεταβιβαζόμενα και διαιρούμενα. Το κόστος της έκδοσης των «ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» δε θα ξεπερνά το 2,5% της ονομαστικής τους αξίας και θα βαρύνει τον ομολογιούχο. Συμπληρωματικά και παράλληλα το κράτος ανοίγει την δευτερογενή αγορά Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου σε όλα τα φυσικά πρόσωπα ( διασταύρωση με ΤάξιςΝετ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ) και νομικά πρόσωπα, με αυστηρά Ελληνικό ΑΦΜ και δραστηριότητα και φορολόγηση στην Ελλάδα, με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των βεβαιωμένων υποχρεώσεων τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

23 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1) Κούρεμα όλων των ανατοκισμών τριμήνων 11) Οι καταβολές θα γίνονται, ΕΦΟΣΟΝ το και εξαμήνων. εισόδημα ΑΦΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ 2) Πλαφόν σε ετήσιο επιτόκιο 8% ετησίως, ή ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ 0,66% μηνιαίως. 3) Δεύτερο πλαφόν για τις οφειλές των ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, που είναι 700 για άγαμους, δανειοληπτών, που μπορούν να φθάσουν πλέον 300 για έγγαμους, πλέον 200 για ΕΩΣ το ΠΟΛΥ 100% του ληφθέντος κάθε τέκνο. κεφαλαίου. 12) Καθ όλη τη διάρκεια της 4) Κούρεμα όλων των καταχρηστικών διαπραγμάτευσης, αλλά και κατά τη λειτουργία χρεώσεων από μετακύληση του φόρου της σύμβασης ρύθμισης ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ τραπεζικών εργασιών στους δανειολήπτες. κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος 5)Απαγόρευση ποινών προεξόφλησης. δανειοληπτών, ενώ η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 8) Το επιτόκιο υπερημερίας σε ΚΑΜΙΑ προστατεύεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ. περίπτωση ΔΕΝ μπορεί να ξεπερνάει τις 2 13) Οι έμποροι, επαγγελματίες, μικροί και μονάδες πάνω από το συμβατικό επιτόκιο, που μεσαίοι επιχειρηματίες, μαζί με τους λοιπούς έχει συμφωνηθεί. δανειολήπτες, ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ 10) Κατά την υπογραφή κάθε σύμβασης θα στην προστασία εκ του άνω Νόμου, με την εκπροσωπείται υποχρεωτικά από δικηγόρο ο προϋπόθεση, ότι ΔΕΝ έχουν ενταχθεί σε δανειολήπτης, ώστε να ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ κατάσταση Συνδιαλλαγής, ή ΔΕΝ έχουν ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ η κατ κηρυχθεί σε πτώχευση. άρθρο διαπραγμάτευση κάθε όρου της 14) Οι ρυθμιστικές συμβάσεις ΔΕΝ δανειακής σύμβασης και η κατανόησή της από θεωρούνται νέα δάνεια ΣΕ ΚΑΜΙΑ το δανειολήπτη. περίπτωση.

24

25

26

27

28 Πόσο αίμα και χρήματα έχουμε δώσει στις Τράπεζες για να πάρουμε ανεργία ; Α. Προνομιούχες μετοχές Αλογοσκούφη To Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων, έναντι καταβολής σε αυτές Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου λήξεως και (κι όχι μετρητών). Το συνολικό ποσό των αναλαμβανομένων μετοχών σήμερα ανέρχεται σε ευρώ και κατανέμεται ως εξής: A. ΣΥΝΟΛΟ: ευρώ. B. Από το ΤΧΣ για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των τραπεζών που έχουν εκκαθαριστεί και για το κεφάλαιο που χορηγήθηκε σε μεταβατικά πιστωτικά ιδρύματα: Τα κεφάλαια για την κάλυψη του funding gap δεν θεωρούνται αύξηση κεφαλαίου, όμως δεν παύουν να είναι τμήμα των κεφαλαίων που δανείστηκε το ελληνικό κράτος για την ενίσχυση των τραπεζών και κατά συνέπεια επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος. B. ΣΥΝΟΛΟ: ευρώ. C. Από το ΤΧΣ για την πρώτη ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων Συστημικών τραπεζών Έλαβαν σε δις ευρώ C. ΣΥΝΟΛΟ: ευρώ. : Κάνοντας τη σούμα Α+Β+C Το συνολικό ποσό που πήραν οι τράπεζες από το 2009 ανέρχεται σε: 44,719 δις ευρώ. Tα παραπάνω ποσά πλέον των εγγυήσεων ύψους 233 δις Ευρώ ΔΗΛΩΣΗ κας Σακελλαρίου (ΤΧΣ):

29

30

31

32 Το νέο Μνημόνιο απέκτησε ονοματεπώνυμο: «Συνετή έξοδος στην κανονικότητα»!

33

34

35

36

37

38

39

40

41 ΕΛΛΗΝΙΚΟ τετραγωνικά μέτρα ( στην καλύτερη τοποθεσία της Μεσογείου αλλά και παγκόσμια ) Το Χάιντ Πάρκ Λονδίνου ειναι τετραγωνικά μέτρα (το 40% Ελληνικού ) Το Σπέντραλ Πάρκ Νέας Υόρκης είναι τετραγωνικά μέτρα (το 55% Ελληνικού ) Το πριγκιπάτο του Μονακό είναι τετραγωνικά μέτρα ( 28% Ελληνικού )

42

43

44

45

46

47

48

49

50 Σύνολο Εκταμιεύσεων: - 188,3 δις, εκ των οποίων στην Ελλάδα το 77% των εκταμιευμένων κεφαλαίων. - Η Ελλάδα εκταμιεύει το 32,8% του συνόλου των 440 δις ευρώ κεφαλαίων EFSF.

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73 ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ :

74

75

76

77

78

79

80 https://www.youtube.com/watch?v=n6jeiwfld3q Το λαγουδάκι Ελλάς, έτρεξε τις θεσμικές αλλαγές που χρειάζονταν στην Ευρώπη, προκειμένου να χτιστεί το νέο Αμερικανοτραφές μονεταριστικό πριγκιπάτο στον ανεπτυγμένο κόσμο. Αυτό της ενιαίας διακυβέρνησης όλων των Ευρωπαϊκών κρατών, δια του ελέγχου των δημοσιονομικών τους, δηλαδή τον έλεγχο του χρέους τους. Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη, ότι η σύντομα η μπάλα θα πάρει ακόμα και τους ψευδο-ισχυρούς της Ευρώπης, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, ενώ η τελική λύση που αναφέραμε, θα περιλαμβάνει τον Αμερικανικό παράγοντα ως "σωτήρα", ενδεχομένως την ίδια την FED. Καταλήξαμε στον περιβόητο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Εκεί προβλέπονται τέρατα και σημεία. Οι διοικητές του νέου οργάνου, απολαμβάνουν πλήρους δικαστικής ασυλίας (παρεμπιπτόντως και συμπτωματικά, τέτοια ασυλία απολαμβάνουν και οι Αμερικανοί υπήκοοι (μόνο) ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). ΔΕΝ επιτρέπεται σε καμία δικαστική αρχή να τους ζητήσει να λογοδοτήσουν! Έχουν κεφάλαιο 700 δις στα χέρια τους. Όμως, με μια απλή απόφαση τους, μπορούν να το αυξήσουν όσο θέλουν. Όποια τράπεζα το ζητήσει, μπορεί να λάβει όσα χρήματα ζητήσει. Δημιουργούν χρήμα από το μηδέν. Και επειδή πρέπει να υπάρχει «αντίκρισμα» ποιος εγγυάται για όλα αυτά; Τα Ευρωπαϊκά κράτη! Όλα; Όλα! Και η Ελλάδα και η Ιταλία και η Ιρλανδία και η Ισπανία και, και Δηλαδή αυτοί που ήδη είναι επισήμως αναξιόχρεοι! Εγγυώνται, διότι θα πρέπει να είναι υπέγγυοι, όπως όλοι πλέον, με τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα χρήματα των φορολογούμενων τους. Δηλαδή μια μηχανή χρήματος για τους τραπεζίτες, που λειτουργεί με τις πλάτες των Ευρωπαίων πολιτών και την λεηλατημένη εθνική τους ανεξαρτησία/κυριαρχία. Και αυτό τα ΜΜΕ το βαφτίζουν ως πρώτο βήμα «να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ τραπεζών και κρατών», ενώ είναι το ακριβώς αντίθετο. Η θεσμοθέτηση της πλήρους, ακώλυτης, ανεξέλεγκτης παραχώρησης της εξουσίας, στους ολιγάρχες με εγγύηση της πολύ πλατιάς μάζας των πολιτών.

81

82

83 Υπενθυμίζουμε διαρκώς, ότι το χρήμα δημιουργείται με την πίστωση, δηλαδή με τον δανεισμό και καταλήξαμε εξαρχής, στο αβίαστο συμπέρασμα ότι το σύστημα είναι στρεβλό εξορισμού, αφού για να θεωρείται «υγιές», θα πρέπει εσαεί να εκδίδονται νέα δάνεια, δηλαδή η υγεία του συστήματος εξαρτάται από μια παθογένεια του. Ο ορισμός του φαύλου κύκλου, δηλαδή. Είπαμε εξαρχής, ότι κάθε νέο δάνειο προσθέτει "χρήμα" στο σύστημα. Και όταν τα δανεικά στερεύουν, καταρρέουμε. Ότι το πραγματικό χρήμα σε κυκλοφορία δεν είναι ούτε το 10% αυτού που έχει δημιουργηθεί σε υπολογιστές. Αυτά όταν τα "ΜΜΕ κύρους" βαυκαλίζονταν για το πόσο δυνατό και ανθεκτικό είναι το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας. Διότι, ξέρετε, αυτό το σύστημα (το καπιταλιστικό μονεταριστικό μοντέλο), είναι εργαλείο που ευνοεί την παραγωγή χρήματος υπέρ μιας ολιγαρχίας. Δεν είναι αναπτυξιακό. Καμία σχέση. Είναι μοντέλο παραγωγής χρήματος, ολιγοπωλιακής εξουσίας και κρίσεων με ανθρώπινα πειραματόζωα. Και είναι ταμπού, αφού ο άνθρωπος γεννιέται με 2 παραδοχές. Το καπιταλιστικό μονεταριστικό μοντέλο είναι συνεπώς μεθοδολογικά και συστημικά άκυρο και τοξικό για την ανθρώπινη εξέλιξη. Ζει στην ουτοπία της παραδοχής ότι το χρήμα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την «πιστωτική επέκταση», δηλαδή τον αέναα αυξανόμενο δανεισμό σύμφωνα και με τον von Mises αυτό πάντα θα καταλήγει σε τραγωδίες. 360 χρόνια μετά, οι ιστορικές μονεταριστικές κρίσεις, μόνο δικαιώνουν τον Mises. Δεν υπάρχει συνεπώς καμία ιδεολογία ή θεώρηση που να είναι βιώσιμη, όταν αποσιωπά ή αποδέχεται το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι όταν δανεισμός ελαττώνεται ή παύει, "αναπόφευκτα" θα δημιουργούνται ανθρωπιστικές κρίσεις. Ότι δηλαδή ανάπτυξη μπορούμε να έχουμε μόνο μέσα από έναν αργό θάνατο. Μα, είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι πάντα θα ζούμε σε ένα περιβάλλον δανεισμού, αυξανόμενου δανεισμού, προκειμένου να υπάρχει ανάπτυξη; Πως γίνεται; "Γίνεται" λένε οι μονεταριστές. Διότι το χρήμα, δεν είναι πλέον ένα συναλλακτικό μέσο. Είναι προϊόν. Και ως τέτοιο πρέπει να υπερκαταναλωθεί για να κερδίζουν αυτοί που το υπερπαράγουν. Σαν τις φουσκωμένες ντομάτες και τα κολοκύθια θερμοκηπίου, τα φάρμακα δολοφόνους, τα πιο θανατηφόρα ναρκωτικά, τη νικοτίνη και το αλκοόλ που κυκλοφορούν "νόμιμα". Ένας ατέλειωτος ιστός συμφεροντολογίας, απάτης και κερδοσκοπίας που αποτελεί τον πυρήνα κάθε δραστηριότητας, στην εποχή μας.

84 Η κρίση αυτή δεν τελειώνει με την επαναφορά των πραγμάτων στην «προτέρα κατάσταση». Δεν είναι αυτό, ας μην γελιόμαστε. Αυτό που βιώνουμε είναι η προσπάθεια προσαρμογής σε μια επαχθέστερη κατάσταση για τις μάζες και μια ακόμα μεγαλύτερη προστασία και εύνοια των ολίγων, που ήρθε για α μείνει. Με ευνουχισμένες ελευθερίες και δικαιώματα, περισσότερο έλεγχο και εξουσία, ένθεν κακείθεν, μια παγκόσμια εδραίωση των απλήστων, με τους πολίτες απλά πιόνια στην σκακιέρα. Η κρίση θα τελειώσει, όταν θα έχεις συνηθίσει στη μιζέρια που (προς το παρόν) ακόμα σε ενοχλεί. Το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο. Θα έχει με τα κεφάλαια και μόνο. Για το εάν οι τράπεζες θα χρειάζονταν ή όχι βοήθεια, αν δεν υπήρχαν τα ομόλογα, από που προκύπτει παρακαλώ; Η ζημιά από την αναδιάρθρωση ανήλθε σε 35 δις. Έλαβαν οι τράπεζες, 230 δις εγγυησεις + 48 δις δάνειά μας (ανακεφαλαιοποίησης). Σύνολο 278 δις μείον 35 δις ίσον 243 δις. Ευρω διότι όπως είπαν : "οι ελληνικές τράπεζες δεν θα χρειαζόταν οποιαδήποτε ενίσχυση εάν τα ομόλογα του δημοσίου πληρώνονταν σ αυτές κανονικά.!!! Ότι χρειαστήκατε μόνο 243 δις; Ενα ΑΕΠ του 2008 ;

85 Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Τελικά, υπάρχει ζωή στην «Ευρώπη του Ευρώ»; Φοβόμαστε πως όχι. Θα μου επιτρέψετε μάλιστα να φοβάμαι για το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα θέλατε να μας φοβίζει. Το να μην είμαστε δίπλα σας, κοντά σας, μαζί. ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΕΘΝΗ ΚΡΑΤΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, είναι ένα σχέδιο που ήδη συζητείται εκτός Ελλάδος αλλά αποκρύπτεται εντός Ελλάδος. Συγνώμη κύριοι, αλλά οι λαοί έχουν ιστορία, έχουν και επιλογές. Για τους λαούς δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι δε αξίωμα νομικό, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 11 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ (κυρ. ν. 2462/1997), ότι : «Κανείς δεν φυλακίζεται αποκλειστικά λόγω της αδυναμίας του να εκπληρώσει συμβατική υποχρέωση». ΕΙΔΙΚΑ όταν ο αντισυμβαλλόμενος του, ΣΥΝΕΒΑΛΕ στην μη εκπλήρωση. Είστε συνυπαίτιοι, είστε κατ ακριβολογία οι βασικοί υπεύθυνοι. Φυλακίζετε τους έρμους τους λαούς, στα νομισματικά σας κλουβιά και ψευτοδιλήμματα. Φασισμός.

86 Έλεγε πχ ο Σαμαράς : «Για κάθε 1% που ανεβαίνει το ΑΕΠ αυτό ισοδυναμεί με χιλιάδες θέσεις εργασίας και με ένα δισ. μικρότερο έλλειμμα ( ) εάν χρησιμοποιηθούν τα δύο επόμενα χρόνια τα μισά περίπου (7 δισ.) από τα διαθέσιμα κεφάλαια του ΕΣΠΑ (χωρίς τίποτε άλλο) ( ) αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί πρόσθετο ΑΕΠ της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων τουλάχιστον. «Αυτό ισοδυναμεί με 7 μονάδες ΑΕΠ. Δηλαδή θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ή θα διασωθούν θέσεις που κινδυνεύουν, πάνω από 300 χιλιάδες». Δηλαδή κατά Σαμαρά: 1 δις για έργα και ανάπτυξη = 0,5% αύξηση του ΑΕΠ θέσεις εργασίας. 59 δις (δάνεια ΤτΕ προς Τράπεζες) = 28,5% αύξηση του ΑΕΠ νέες θέσεις εργασίας 250 δις (εκτίμηση συνολικής τραπεζικής χρηματοδότησης) = 130% αύξηση του ΑΕΠ νέες θέσεις εργασίας Άρα ο Σαμαράς μας είπε (χωρίς να το ξέρει), ότι αν τα λεφτά που δόθηκαν για στήριξη στις τράπεζες τα ρίχναμε στην οικονομία (εθνικοποιώντας παράλληλα τις χρεοκοπημένες τράπεζες), θα δούλευαν μέχρι και τα μωρά και τα κατοικίδια μας και ο κάθε Έλληνας θα έβλεπε άμεση μέση αύξηση του ατομικού του εισοδήματος κατά 100%. Κι όλα αυτά τα είπε για να θριαμβολογήσει για 7 δις Ευρώ που ανακάλυψε πως μπορεί και να καταλήξουν στην χώρα, 7 δις που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ και της τα έχουν κόψει χωρίς λόγo.

87 Νέα πρόταση Σχεδίου ρευστότητας και ανάπτυξης Οι βεβαιωμένες οφειλές δημοσίου προς νομικά και φυσικά πρόσωπα, θα πληρώνονται με Νέα Ομόλογα Δημοσίου τύπου BLUE ARR ΝOTES- BArN-(tm/c) Τα νέα αυτά ομόλογα θα είναι υποδιαιρούμενα, αλλά και μεταβιβάσιμα και θα έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρήση τις πληρωμές οφειλών των ιδιοκτητών προς το δημόσιο ( τις παλιές, τις παρούσες και τις μελλοντικές). Το Κράτος θα ανοίξει την δευτερογενή αγορά ομολόγων ελληνικού δημόσιου σε φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Ελλάδα, με αποκλειστικό σκοπό τη χρήση τους για τις πληρωμές βεβαιωμένων οφειλών στο Δημόσιο. Πχ. Αγοράζεις ομόλογο ονομαστικής αξίας 5000 ευρώ στη δευτερογενή για 1000 ευρώ. Με αυτό, πληρώνεις βεβαιωμένες οφειλές αξίας 5000 ευρώ. Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα αγοράζουν και θα πωλούν τα BArN με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ χρήση τις πληρωμές βεβαιωμένων υποχρεώσεων στο Δημόσιο. Το παραπάνω είναι μέρος του σχεδίου μας για πραγματική και πρακτική ανάσα της Ελληνικής οικονομίας με δικούς μας εσωτερικούς πόρους χωρίς να πειράξουμε τις καταθέσεις, αλλά να τις αυξήσουμε με νέα είδη καταθετικών λογαριασμών ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ BLUE ACCOUNTS-BACs.

88 Deutsche Bank: Τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, νότια της Κρήτης Την πιο επίσημη μέχρι στιγμής συζήτηση στις διεθνείς αγορές για τα αποθέματα υδρογονανθράκων που ενέχεται να ελέγχει η Ελλάδα ανοίγει η Deutsche Bank, η οποία υπό την επιφύλαξη ότι οι διαθέσιμες γεωλογικές μελέτες θα αποδειχθούν αληθινές, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντοςκαι εξετάζει τους «κανόνες εμπλοκής» των ξένων επενδυτών στην εκμετάλλευσή τους.

89

90

91

92

93

94

95

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Καλή σας ημέρα. Θέλω να σας καλωσορίσω στην πρώτη διακαναλική συνέντευξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ γιατί στην προηγούμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αντιστεκόμαστε στην επίθεση της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του Δόγματος του Σοκ, προτάσσοντας το Εθνικό Συμφέρον απέναντι

Διαβάστε περισσότερα

τo ΛΕΞΙΚΟ του χρέους

τo ΛΕΞΙΚΟ του χρέους τo ΛΕΞΙΚΟ τ Το λεξικό αυτό προέκυψε μέσα από την προσπάθεια κάποιων μελών που συμμετείχαμε στη Θεματική Συνέλευση Οικονομίας της Πλατείας Συντάγματος. Σκοπό έχει να αποσαφηνιστούν ορισμένες οικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΜΑ ΕΝΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

15ήμερο Ενημερωτικό Δελτίο. Πολιτικής και Οικονομικής Τεκμηρίωσης # 11

15ήμερο Ενημερωτικό Δελτίο. Πολιτικής και Οικονομικής Τεκμηρίωσης # 11 15ήμερο Ενημερωτικό Δελτίο Πολιτικής και Οικονομικής Τεκμηρίωσης # 11 29 Φεβρουαρίου 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ [1] ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΣΕΩΝ 4 [1.Α] ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 4 Άμεσες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΕ. προς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΕ. προς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΕ προς την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Αθήνα, Αύγουστος 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ Ι. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ 1 ΙΙ. ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο --------------------- ΑΡΘΡΟ 1 ο ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ Ιδρύεται το σωματείο με την επωνυμία «ΥΠΕΡΒΑΣΗ - Κίνημα Τραπεζικής και Οικονομικής Δικαιοσύνης» και, συντομογραφικά, με το διακριτικό

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημερωτική έκδοση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημερωτική έκδοση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης On line Εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημερωτική έκδοση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 14 Φεβρουαρίου 2014, τεύχος 306 Επιμέλεια: Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Σύνταξη:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ.4 ΕΝΟΤΗΤΑ Α ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ.4 ΕΝΟΤΗΤΑ Α ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.4 Σελ. ΕΝΟΤΗΤΑ Α ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ Κεφάλαιο 1 Βήματα Χορήγησης Στεγαστικών Δανείων 1.1 8 Κεφάλαιο 2 Η Διάρκεια και τα Επιτόκια των Στεγαστικών Δανείων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ - ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016

Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 ΑΘΗΝΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016» Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης & Έρευνας ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και Επιχειρήσεις "Κόκκινα Δάνεια" στις Τράπεζες "Κόκκινα Χρέη" στις Εφορίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία "Πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Φρανσουά Ολάντ. Ο σοσιαλιστής υποψήφιος κόκκινο πανί για τη Μέρκελ. ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Στις 824,26 μονάδες, με εβδομαδιαία άνοδο 3,37% Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Φρανσουά Ολάντ. Ο σοσιαλιστής υποψήφιος κόκκινο πανί για τη Μέρκελ. ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Στις 824,26 μονάδες, με εβδομαδιαία άνοδο 3,37% Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ business stories bs: ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 bstories@protothema.gr ΘΕΜΑ Φρανσουά Ολάντ Ελίζαμπεθ Τέιλορ Βραβεία GRAMMY ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Στις 824,26 μονάδες, με εβδομαδιαία άνοδο 3,37% Ο σοσιαλιστής υποψήφιος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ. Σχολή Διοίκησης Οικονομίας. Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ. Σχολή Διοίκησης Οικονομίας. Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Σχολή Διοίκησης Οικονομίας Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Χρηματοοικονομική συμπεριφορά : Η περίπτωση των δανειοληπτών Ανδρομανέτσικου

Διαβάστε περισσότερα

[ΠΡΕΒΕΖΑ 2013] ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ. Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΤΖΑΛΛΑ ΕΥΑΝΘΙΑ

[ΠΡΕΒΕΖΑ 2013] ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ. Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΤΖΑΛΛΑ ΕΥΑΝΘΙΑ 2013 Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΤΖΑΛΛΑ ΕΥΑΝΘΙΑ [ΠΡΕΒΕΖΑ 2013] ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Ευχαριστώ θερμά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ χρήσεως από 1η Ιανουαρίου μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2011 (Σύμφωνα με το Ν.3556/2007) Αθήναι, 20 Απριλίου 2012 Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Δηλώσεις Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου...7 Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ...3 ΜΕΡΟΣ Α...5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...5

ΠΡΟΛΟΓΟΣ...3 ΜΕΡΟΣ Α...5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...5 ΠΡΟΛΟΓΟΣ...3 ΜΕΡΟΣ Α...5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...5 1. ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΙΚΑ...6 1,1 Σημαντικοί σταθμοί στην ιστορία των χρηματοδοτήσεων...6 1.2 Γενικοί κανόνες χρηματοδοτήσεων..8 2. Η ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ...11

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης & Έρευνας ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά και Επιχειρήσεις "Κόκκινα Δάνεια" στις Τράπεζες "Κόκκινα Χρέη" στις Εφορίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία "Πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Γιάννης Στουρνάρας ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Χρήστος Σταϊκούρας ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ. Γιώργος Μαυραγάνης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Γιάννης Στουρνάρας ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Χρήστος Σταϊκούρας ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ. Γιώργος Μαυραγάνης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γιάννης Στουρνάρας ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Χρήστος Σταϊκούρας ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Γιώργος Μαυραγάνης ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2011 Περιεχόμενα Η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Νομισματικό Μουσείο για πρώτη φορά συνεργάσθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ www.todiktio.eu Ο ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Τα σημεία συναίνεσης για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Ενότητες - Ομιλητές ημερίδας: «Ο Μίτος της Ανασυγκρότησης της Χώρας» Αθήνα, 5 Μαρτίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΠΙΣΤΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ. Διπλωματική Εργασία

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ. Διπλωματική Εργασία ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Διπλωματική Εργασία «ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Οικονοµικών Εισηγητική Έκθεση Προϋπολογισµού κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονοµικών Ευάγγελο Βενιζέλο ΑΘΗΝΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ: ΓΙΑ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. Αιτιολογική Έκθεση

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ: ΓΙΑ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. Αιτιολογική Έκθεση ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ: ΓΙΑ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Αιτιολογική Έκθεση Ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και οικονομία είναι αυτό του

Διαβάστε περισσότερα

Από τα hedge funds στη βιομηχανία του. ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Στις 792 μονάδες με εβδομαδιαία άνοδο 3,42%

Από τα hedge funds στη βιομηχανία του. ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Στις 792 μονάδες με εβδομαδιαία άνοδο 3,42% business stories bs: ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 bstories@protothema.gr Τζάστιν Ρος - Κιθ Κατζιάνο Μισέλ Ομπάμα - Σεϊχά Μοζά Ριάνα Από τα hedge funds στη βιομηχανία του σεξ! 24 Ξοδεύουν περιουσίες για εσώρουχα

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ

Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ

Διαβάστε περισσότερα