Blackboard Collaborate Ultra Experience. Οδηγίες για τον Εκπαιδευτή

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Blackboard Collaborate Ultra Experience. Οδηγίες για τον Εκπαιδευτή"

Transcript

1 Blackboard Collaborate Ultra Experience Οδηγίες για τον Εκπαιδευτή

2 Προαπαιτούμενα (εξοπλισμός και λογισμικό) 1. Απαιτείται η χρήση του ακόλουθου εξοπλισμού: Υπολογιστής (Desktop ή Laptop) Σετ ακουστικών-μικροφώνου (headset) Web-camera (προαιρετικό) 2. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία παρακολούθησης και συμμετοχής, προτείνεται να χρησιμοποιήσετε τον browser Chrome 3. Λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζονται: Windows 7, 8, 8.1, 10 - Browsers: Chrome, Firefox, IE11 Mac 10.9, 10.10, (συμβατές αλλά όχι πλήρως ελεγμένες οι εκδόσεις 10.11, 10.12) - Browsers: Chrome, Firefox, Safari Linux browsers: Firefox Flash version 17+ -Browser: Firefox, Safari, Internet Explorer Ανάλογα με τον Browser που θα χρησιμοποιήσετε ενδέχεται να απαιτείται να υπάρχει εγκατεστημένος στον υπολογιστή σας ο Adobe flash player (Version 17 ή μεταγενέστερη). (Μπορείτε να τον κατεβάσετε από την ιστοσελίδα ) Για κινητές συσκευές ios 8+, Android , or Windows 10+ θα πρέπει να εγκαταστήσετε το application Bb student. Εναλλακτικά επιλέγετε «Σύνδεση μέσω browser» όπως και στον υπολογιστή σας. 4. Απαιτήσεις γραμμής internet: Download 5Mbps, Upload 1 Μbps *Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις (πχ όταν δεν γίνεται χρήση της κάμερας ή κοινή χρήση της οθόνης) τότε πιθανόν να μπορεί να διεξαχθεί το μάθημα/σεμινάριο ακόμα κι αν το δίκτυο του δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις! Για τα Breakout groups απαιτείται η χρήση της version 52 του Chrome TM browser ή μεταγενέστερη.

3 Γνωρίστε τα βασικά Media space: O χώρος που προβάλλεται το εκπαιδευτικό υλικό (Κεντρική οθόνη) Η οθόνη μπορεί να εναλλάσσεται ώστε να ακολουθεί τον κεντρικό ομιλητή (χρήσιμο ειδικά όταν υπάρχουν περισσότεροι από 5 συμμετέχοντες). Πατήστε το Switch to follow the speaker mode για να βλέπετε τον εκάστοτε ομιλητή στο μεγαλύτερο παράθυρο της οθόνης

4 Ρυθμίσεις μικροφώνου και κάμερας Αν χρειάζεται ρυθμίστε το μικρόφωνο και την κάμερα σας Για να δείτε τις ρυθμίσεις σας, πατήστε πάνω στο εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης σας (1) 2 Στη συνέχεια από το μενού που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά, πατήστε στο κουμπί «Set Up your Camera and Microphone»(2) Ακολουθήστε τον οδηγό που εμφανίζεται. Για να ρυθμίσετε την ένταση των ηχείων σας και του μικροφώνου σας χρησιμοποιήστε τις 2 μπάρες «Speaker volume» & «Microphone Volume» 1! Οι συμμετέχοντες δεν έχουν πάντα το δικαίωμα χρήσης της κάμερας. Αυτό τους παραχωρείται όταν κριθεί σκόπιμο από τον ομιλητή/καθηγητή.

5 Οδηγός ρύθμισης 1. Αν το μικρόφωνο σας λειτουργεί θα βλέπετε την μπάρα του ήχου να κινείται αν μιλήσετε. Πατήστε «Yes It s working» για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. (Αν δεν λειτουργεί τότε πατήστε στο κουμπί Προεπιλογή για να επιλέξετε ποιο μικρόφωνο θέλετε να χρησιμοποιήσετε και ξανακάντε το τεστ) 2. Στο επόμενο βήμα βεβαιώνετε ότι η κάμερα σας λειτουργεί. Αν βλέπετε εικόνα από την κάμερα σας επιλέγετε και πάλι «Yes It s working» και κλείνετε τον οδηγό. Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση του τεστ το μικρόφωνο και η κάμερα σας παραμένουν κλειστά. Για να ενεργοποιήσετε το μικρόφωνο σας πατάτε στο αντίστοιχο κουμπί στο κάτω μέρος της οθόνης.

6 ! Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε ο browser θα σας προτρέψει να επιτρέψετε τη χρήση της κάμερας και του μικροφώνου. Επιτρέψτε τη χρήση τους κάνοντας την αντίστοιχη επιλογή. Ανοίξτε το μικρόφωνο και την κάμερα Σηκώνετε το χέρι σας για να ζητήσετε το λόγο Ανοίξτε το control panel για να δείτε περισσότερα

7 Recording Πατήστε το μενού (κουμπί με παύλες) που βρίσκεται πάνω αριστερά στην οθόνη σας και κάντε κλικ στο Start Recording. Τότε ανάβει ένα κόκκινο κουμπί το οποίο ενημερώνει όλους τους συμμετέχοντες ότι το session καταγράφεται Για να σταματήσετε την μαγνητοσκόπηση πηγαίνετε ξανά στο μενού και πατήστε το κουμπί Stop Recording.! Αν μοιράζετε ένα αρχείο τότε περιμένετε 8 δευτερόλεπτα ώστε να συμπεριληφθεί και αυτό. Τα βιντεοσκοπημένα sessions σώζονται σε μορφή MP4. Περιλαμβάνουν ήχο, κάθε τι που μοιραζόμαστε ή και βίντεο του ομιλητή όπως και τους υπότιτλους(captions) αν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια του ζωντανού session. Μόνο ένας Moderator μπορεί να κάνει Recording. Τα recordings μπορείτε να δείτε από οποιαδήποτε συσκευή.

8 Control panel - Κεντρική διαχείριση (πίνακας, εκπαιδευτικό υλικό, συμμετέχοντες.. ) 1. (Chat) Ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων Κλείσιμο του control panel 2. (Participants) Οι συμμετέχοντες και η διαχείριση των ρόλων τους 3. (Share content) Μπορείτε να μοιραστείτε εκπαιδευτικό υλικό, μια εφαρμογή ή την οθόνη σας. Αρχεία PDFs, PowerPoint, εικόνες (GIF, JPEG και PNG). Επίσης μπορείτε να κάνετε ψηφοφορίες και να χωρίσετε τους συμμετέχοντες σε ομάδες εργασίας 4. (Settings) Ρυθμίσεις μικροφώνου, ηχείων και κάμερας Ρυθμίσεις των δικαιωμάτων που θα έχουν οι συμμετέχοντες (session settings)

9 Ρόλοι και δικαιώματα συμμετεχόντων-μαθητών Μαζική διαχείριση όλων των συμμετεχόντων Διαχείριση συγκεκριμένου συμμετέχοντα (Participants) Διαχείριση συμμετεχόντων Δείτε ποιοι έχουν συνδεθεί στην αίθουσα στη λίστα των Participants. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε το ρόλο ενός συμμετέχοντα ανάλογα με τις δυνατότητες που επιθυμείτε αυτός να έχει και για το διάστημα που επιθυμείτε. Ένας participant μπορεί επομένως να γίνει: moderator (πλήρης διαχείριση όπως και εσείς) presenter (δυνατότητα παρουσίασης εκπαιδευτικού υλικού και δυνατότητα για κοινή χρήση οθόνης) captioner (δυνατότητα εισαγωγής υποτίτλων)! 1. Οι απλοί συμμετέχοντες δεν έχουν εξ ορισμού δικαίωμα χρήσης της κάμερας. Για να παραχωρήσετε τη δυνατότητα σε μεμονωμένο συμμετέχοντα να χρησιμοποιήσει την κάμερα του θα πρέπει είτε να ορίσετε μόνο το συγκεκριμένο άτομο ως presenter. Για να παραχωρήσετε αυτό το δικαίωμα σε όλους τσεκάρετε την αντίστοιχη επιλογή από τα session settings. 2. Πατώντας το Remove from session απομακρύνετε έναν συμμετέχοντα από την αίθουσα.

10 Μαζική διαχείριση δικαιωμάτων συμμετεχόντων Από τις ρυθμίσεις (session settings) μπορείτε να δείτε τι μπορούν να κάνουν οι συμμετέχοντες αλλά και να αλλάξετε τα δικαιώματα τους. Μπορείτε να επιλέξετε/από-επιλέξετε τις αντίστοιχες επιλογές αν επιθυμείτε οι συμμετέχοντες να μπορούν να ενεργοποιούν το μικρόφωνο τους και την κάμερα τους, να γράφουν μηνύματα στο chat, να γράφουν στον διαδραστικό πίνακα και τα αρχεία.

11 Χρήση του πίνακα & του εκπαιδευτικού υλικού Χρησιμοποιήστε τον διαδραστικό πίνακα για να γράψετε με τη γραφίδα σας αξιοποιώντας την εργαλειοθήκη του πίνακα. Μοιραστείτε την οθόνη σας ή κάποια μεμονωμένη εφαρμογή που έχετε ανοιχτή στον υπολογιστή σας (το παράθυρο της εφαρμογής δεν πρέπει να είναι ελαχιστοποιημένο) Μοιραστείτε αρχεία PDFs, PowerPoint, εικόνες (GIF, JPEG και PNG ) Κάντε ερωτήσεις κλειστού τύπου για άμεση απάντηση από τους μαθητές σας (ψηφοφορίες) Χωρίστε τους μαθητές σε ομάδες εργασίας και αναθέστε τους εργασίες Οι ομάδες (Breakout groups) έχουν ξεχωριστό, ιδιωτικό πίνακα, ήχο (μιλούν μεταξύ τους χωρίς να ακούγονται στους υπόλοιπους συμμετέχοντες), video, μοίρασμα εφαρμογών και chat μεταξύ τους αφού με την εισαγωγή τους σε breakout groups όλα τα μέλη αποκτούν αυτόματα ρόλο presenter για το group τους. Οποιαδήποτε συνεργασία στα πλαίσια της ομάδας είναι ανεξάρτητη απο την κυρίως αίθουσα (Main room) και τις άλλες ομάδες.

12 Διαδραστικός Πίνακας (Share Blank Whiteboard) Χρησιμοποιήστε τον πίνακα για να γράψετε ή να σχεδιάσετε μέσω της εργαλειοθήκης που διαθέτει Εικονίδιο Εργαλείο Περιγραφή Επιλογή Δείκτης Γραφίδα Σχήματα Πληκτρολόγηση κειμένου Καθαρισμός πίνακα Προβολή Διακοπή ενέργειας... Χρησιμοποιήστε το βέλος για να επιλέξετε από τον πίνακα οτιδήποτε έχει σχεδιαστεί ή γραφτεί. Αφού επιλέξετε κάτι μπορείτε να το μετακινήστε, να το διαγράψετε ή να του αλλάξετε μέγεθος Χρησιμοποιήστε τον δείκτη για να δείχνετε σε διαφορετικά σημεία του πίνακα ή της διαφάνειας που προβάλετε. Οι μαθητές βλέπουν που βρίσκεται ο δείκτης Χρησιμοποιήστε το μολύβι για να σχεδιάσετε ή να γράψετε πάνω στον πίνακα ή στο υλικό που έχετε ανεβάσει και προβάλλετε μέσω αυτού Χρησιμοποιήστε τα σχήματα για να δημιουργήσετε ένα παραλληλόγραμμο, μια έλλειψη ή μια ευθεία γραμμή Πληκτρολογείστε κείμενο. Πατήστε το εικονίδιο και κάντε κλικ πάνω στον πίνακα στο σημείο που θέλετε να γράψετε Χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι για να σβήσετε όλα όσα έχουν γραφτεί στον πίνακα Διαχείριση του ζουμ της οθόνης Αν μοιράζεστε τον πίνακα, ένα αρχείο, έχετε κάνει μια ψηφοφορία ή έχετε χωρίσει τους μαθητές σε ομάδες εργασίας και θέλετε να διακόψετε την ενέργεια αυτή πατάτε το κουμπί Stop που εμφανίζεται πάνω δεξιά

13 Μοιραστείτε την οθόνη και τις εφαρμογές σας (Share Application) Μοιραστείτε την οθόνη ή μία εφαρμογή για να διδάξετε σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα. Όταν κινείστε στην οθόνη ή την εφαρμογή που μοιράζεστε οι μαθητές ακολουθούν και βλέπουν ότι και εσείς. Επιλέξτε Share Application και στη συνέχεια από το παράθυρο που εμφανίζεται επιλέξτε Πλήρης οθόνη ή μια μεμονωμένη εφαρμογή από αυτές που σας προτείνονται (εμφανίζονται αυτές που έχετε ανοιχτές στην οθόνη σας). Για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να συνδέεστε μέσω του Chrome. Την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να κάνετε μοίρασμα της οθόνης σας είναι πιθανό να απαιτηθεί η εγκατάσταση του desktop sharing extension στον chrome αν δεν υπάρχει ήδη. Προχωρήστε στην εγκατάσταση του και συνεχίστε με το μοίρασμα.! Όταν επιλέγετε να μοιραστείτε την οθόνη σας θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε το παράθυρο της Blackboard πριν συνεχίσετε. Πατήστε το Διακοπή κοινής χρήσης όταν επιθυμείτε να σταματήσετε την κοινή χρήση και επιστρέψτε στο παράθυρο της blackboard.

14 Μοιραστείτε αρχεία PDFs, PowerPoint, εικόνες (Share Files) Ανεβάστε αρχεία PDF, εικόνες (GIF, JPEG PNG) ή PowerPoint σε μέγεθος έως 60MB. Επιλέξτε Share Files και στη συνέχεια κάντε κλικ ή σύρετε το αρχείο σας πάνω από το Add Files here. Όταν το αρχείο ανέβει τότε πατήστε το Share Now. Όταν ανεβάζετε.ppt αρχείο τότε εμφανίζονται στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας τα slides της παρουσίασης. Επιλέξτε ένα για να αρχίσετε την παρουσίαση σας. Στο κάτω μέρος της διαφάνειας που προβάλλεται εμφανίζεται το όνομα του αρχείου σας. Κάντε κλικ πάνω στο όνομα του αρχείου για να κρύψετε ή να επαναφέρετε το πάνελ με όλες τις διαφάνειες. Χρησιμοποιήστε την επιλογή Share Application, αν η παρουσίαση σας έχει «Κινήσεις(animation). Επιλέξτε ολόκληρη την οθόνη ή επιλέξτε την παρουσίαση αφού βεβαιωθείτε ότι το PowerPoint σας είναι σε προβολή παρουσίασης πριν ξεκινήσετε το μοίρασμα του.

15 Breakout Group Τα Breakout groups σχεδιάστηκαν για συνεργασία ομάδων (1 ή περισσότερα άτομα). Κάθε συμμετέχον στο group έχει ρόλο presenter. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε ομάδα, τα μέλη μπορούν μεταξύ τους να μοιράζονται τον πίνακα, αρχεία και εφαρμογές, τον ήχο, το video.!το μοίρασμα αρχείων σε ένα breakout group δεν είναι διαθέσιμο όταν λήξουμε το group αυτό. Μπορείτε να προτείνετε στα μέλη στις ομάδες να κρατήσουν με κάποιο τρόπο κάποιες από τις πληροφορίες. Πχ με κάποια screenshots της οθόνης όπου θα φαίνεται το αποτέλεσμα της συνεργίας τους. Video για Breakout Groups! Για τα breakout groups πρέπει να χρησιμοποιείτε την version 52 για το chrome ή τον Firefox version 49 ή μεταγενέστερη. Παρακολούθηση των ομάδων (groups) Αφού δημιουργήσετε breakout groups μπορείτε να μετακινείστε σε κάθε group για να παρακολουθήσετε ή να συμμετέχετε. Όταν γίνεστε μέλος σε ένα group τότε βλέπετε και ακούτε ότι κάνουν τα υπόλοιπα μέλη του. Αυτό περιλαμβάνει το υλικό που μπορεί να μοιράζονται, τον ήχο, το video και το chat. Για να δείτε τι κάνουν τα άλλα group θα πρέπει να συμμετάσχετε σε αυτά. Υπάρχει ξεχωριστό chat για το group και το κοινό για όλους chat (Everyone chat). Οι καθηγητές έχουν το δικό τους ιδιωτικό chat.! Tο chat κάθε ομάδας είναι ιδιωτικό. Το Everyone chat είναι ανοιχτό σε όλους. Oι moderators έχουν πρόσβαση και σε δικό τους ξεχωριστό αρχείο. Μετακίνηση μέλους από ένα breakout group σε άλλο ή στην κυρίως αίθουσα O πιο απλός τρόπος να μετακινείτε έναν συμμετέχοντα ή και τον εαυτό σας μεταξύ των group ή από και προς την κύρια αίθουσα είναι κάνοντας κλικ και σύροντας τον πάνω από το group που θέλετε να ενταχθεί. Εναλλακτικά μπορείτε και από το εικονίδιο (τρεις κουκκίδες) δίπλα σε κάθε χρήστη, όπου επιλέγετε που θέλετε να μετακινηθεί από τις επιλογές που εμφανίζονται στη λίστα.εσείς μπορείτε να μετακινήστε και από την πράσινη πόρτα που υπάρχει δίπλα σε κάθε breakout group. Σταματήστε τη λειτουργία των ομάδων (ώστε να επανέλθουν οι συμμετέχοντες στην κυρίως αίθουσα)

16 Δείτε πως νιώθουν όσοι βρίσκονται στο δωμάτιο Οι Moderators και οι presenters μπορούν να πάρουν μια ιδέα για το πώς νιώθουν μία συγκεκριμένη στιγμή οι συμμετέχοντες. Όλοι οι χρήστες μπορούν να αντιδράσουν σε αυτό που τους παρουσιάζεται. Η αντίδραση των χρηστών εμφανίζεται μαζί με την φωτογραφία του συμμετέχοντα στην κεντρική οθόνη για 30 και μετά εξαφανίζεται. Επίσης εμφανίζεται στο πάνελ με τους συμμετέχοντες και στο chat. Υπάρχει η δυνατότητα να δεις ποιος είναι χαρούμενος, ποιος συμφωνεί ή διαφωνεί κλπ., φιλτράροντας με βάση το συναίσθημα. Επιλέγετε πχ το happy και θα εμφανιστούν μόνο αυτοί που έβαλαν την εικόνα με το χαρούμενο εικονίδιο.

17 Προετοιμαστείτε για το πρώτο online μάθημα/σεμινάριο σας με αυτά τα εύκολα βήματα: Προγραμματίστε το μάθημα/σεμινάριο Φροντίστε οι συμμετέχοντες/μαθητές σας να έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ενημερωθούν Ελέγξτε τον ήχο, την εικόνα (audio & video), και το application sharing Την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε το application sharing, σας ζητείται να εγκαταστήσετε το screen sharing extension στον chrome. Προχωρήστε στην εγκατάσταση του!(στην περίπτωση που δεν εκκινήσει άμεσα, τότε σταματήστε και επανεκκινήστε το Application sharing. Αν αντιμετωπίσετε περαιτέρω δυσκολία βεβαιωθείτε αρχικά ότι έχετε ενημερωμένη έκδοση του chrome και στη συνέχεια απεγκαταστήστε και εγκαταστήστε ξανά το extension «Desktop Sharing») Προετοιμάστε το υλικό σας Αρχεία PowerPoint κλπ ώστε να έχουν τις σωστές προδιαγραφές εκπαιδευτικά (κείμενα, εικόνες, σύνδεσμοι και πολυμέσα) αλλά και να προβάλλονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (κατάλληλο μέγεθος γραμματοσειράς, διαστάσεις κλπ)

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ BLACKBOARD ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ BLACKBOARD ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ BLACKBOARD ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Οδηγός για Ρυθμίσεις μικροφώνου και ηχείου WHITEBOARD Διαδραστικός πίνακας VIDEO & ΗΧΟΣ Ενεργοποίηση και ρύθμιση κάμερας, ηχείων, μικροφώνου Ζητάμε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ BLACKBOARD ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ BLACKBOARD ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΟ ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ BLACKBOARD ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΟ Συμβουλές για ομαλότερη διεξαγωγή του μαθήματος 1. Για την σωστή παρακολούθηση των συμμετεχόντων είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν ακουστικά κεφαλής

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές προϋποθέσεις

Τεχνικές προϋποθέσεις Τεχνικές προϋποθέσεις Υποστήριξη Windows Επεξεργαστής Intel Core Duo CPU.XX GHz ή AMD. ( GB of RAM προτεινόμενο) Ενεργά JavaScript και Cookies Active X, ενεργό για τον Microsoft Internet Explorer (προτεινόμενο)

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαγραφές χρήσης για την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης BigBlueButton

Προδιαγραφές χρήσης για την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης BigBlueButton Προδιαγραφές χρήσης για την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης BigBlueButton Για τη συμμετοχή σας στις εξ αποστάσεως συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της επιμόρφωσης και θα διεξαχθούν μέσω του λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ BBB ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ BBB ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ BBB ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Οι συμμετέχοντες συνίσταται να έχουν καλή γνώση και κατανόηση του σύντομου οδηγού. Eπιπλέον υποστηρικτικές

Διαβάστε περισσότερα

Ζωντανή τάξη μαθήματος

Ζωντανή τάξη μαθήματος Ζωντανή τάξη μαθήματος Οδηγός Χρήσης Εκπαιδευόμενου Υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης Τηλεπρομηθέα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ... 2 1.1 Εισαγωγή... 4 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΤΑΞΗΣ... 5 2.1 Γνωριμία

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Λειτουργιών BBB

Διαχείριση Λειτουργιών BBB Διαχείριση Λειτουργιών BBB Στη συνέχεια θα βρείτε μια χαρτογράφηση και ανάλυση των λειτουργιών του λογισμικού τηλεκπαίδευσης, χρήσιμες για την διεξαγωγή του μαθήματος και τις σχέσεις με τους εκπαιδευόμενους.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Για τη συμμετοχή σας στην εξ αποστάσεως συνεδρία θα χρειαστείτε: έναν προσωπικό υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows, [βέλτιστη επιλογή: σύγχρονος Η/Υ με Windows

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference

Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference Περιεχόμενα Περιβάλλον Εφαρμογής... 3 1. Σύνδεση... 3 2. Κατάσταση Σύνδεσης... 3 3. Συνδεδεμένοι Χρήστες... 4 4. Συμμετέχοντες... 4 Διάταξη Push to

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα και να συμμετέχετε στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα χρειαστείτε:

ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα και να συμμετέχετε στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα χρειαστείτε: ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα και να συμμετέχετε στα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα χρειαστείτε: Υπολογιστή με Windows, Linux, ή Mac. Σύνδεση στο Internet.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για το BBB. Βήμα 1ο: Να εξασφαλίσετε ότι έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό

Οδηγίες για το BBB. Βήμα 1ο: Να εξασφαλίσετε ότι έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό Οδηγίες για το BBB Για τη συμμετοχή σας στις τηλεδιασκέψεις της υπηρεσίας meeting.sch.gr που θα διεξαγονται μέσω του λογισμικού τηλεδιασκέψεων BigBlueButton, θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες απαραίτητες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ [1] ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:presence. Σύνδεση στην Υπηρεσία e:presence

Τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:presence. Σύνδεση στην Υπηρεσία e:presence Τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:presence Σύνδεση στην Υπηρεσία e:presence Η χρήση της υπηρεσίας e:presence είναι δυνατή μέσω browser ή μέσω της εφαρμογής Vidyo Desktop Client. Προς διευκόλυνσή σας, προτείνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το e-tutoring 1

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το e-tutoring 1 Ερωτήσεις και απαντήσεις για το e-tutoring 1 1. Τι είναι το e-tutoring; Είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που υποστηρίζει και συνεισφέρει στη μάθηση μαθητών και μαθητριών. Το e-tutoring πραγματοποιείται μετά

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Αίθουσα Επικοινωνίας «Big Blue Button»

Ηλεκτρονική Αίθουσα Επικοινωνίας «Big Blue Button» Ηλεκτρονική Αίθουσα Επικοινωνίας «Big Blue Button» μέσω ΙΕΠ Moodle Για να χρησιμοποιήσουμε την Ηλεκτρονική Αίθουσα Επικοινωνίας «Big Blue Button», θα πρέπει να συνδεθούμε μέσω της πλατφόρμας Moodle του

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις

Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις Tα πρώτα βήματα κατά την είσοδο μας στην Blackboard Αφού εγγραφείτε σε ένα μάθημα για να μπορέσετε να συνδεθείτε στην αίθουσα της Blackboard λίγη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 1. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα τηλεκατάρτισης θα πρέπει να διαθέτετε: ένα Η/Υ με εγκατεστημένο ένα internet browser (λ.χ. Internet Explorer, Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

1. Να εξασφαλίσετε ότι έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό. 2. Να έχετε εγκατεστημένο τον φυλλομετρητή (browser) Mozilla Firefox (v.

1. Να εξασφαλίσετε ότι έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό. 2. Να έχετε εγκατεστημένο τον φυλλομετρητή (browser) Mozilla Firefox (v. Για να εξασφαλιστεί η επιτυχής και αποτελεσματική πρόσβασή σας στις εξ αποστάσεως συνεδρίες σύγχρονης επικοινωνίας και μάθησης που θα διεξαχθούν μέσω του λογισμικού τηλεδιασκέψεων BigBlueButton, θα χρειαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων»

Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης. Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας τηλεκατάρτισης Πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» Περιεχόμενα Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό portal... 3 Περιβάλλον συστήματος τηλεδιάσκεψης... 7 Επικοινωνία και Συνεργασία...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για συμμετοχή σε τηλεδιασκέψεις με χρήση Cisco WebEx

Οδηγίες για συμμετοχή σε τηλεδιασκέψεις με χρήση Cisco WebEx Πανεπιστήμιο Αιγαίου Υπηρεσία Πληροφορικής και Επικοινωνιών Υπηρεσίες Εικόνας-Ήχου Τηλεδιασκέψεις Οδηγίες για συμμετοχή σε τηλεδιασκέψεις με χρήση Cisco WebEx ype.aegean.gr Έκδοση οδηγιών v.15.01.14 20

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις

Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις Είσοδος σε συνεδρία της Blackboard και βασικές ρυθμίσεις Tα πρώτα βήματα κατά την είσοδο μας στην Blackboard Κάθε φορά που ο καθηγητής/εισηγητης σας προγραμματίζει για εσάς ένα ηλεκτρονικό μάθημα μέσω

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση στο ΙΕΠ Moodle Υλικό Επιμόρφωσης Εξ Αποστάσεως Επιμορφώσεις

Σύνδεση στο ΙΕΠ Moodle Υλικό Επιμόρφωσης Εξ Αποστάσεως Επιμορφώσεις Σύνδεση στο ΙΕΠ Moodle Υλικό Επιμόρφωσης Εξ Αποστάσεως Επιμορφώσεις (Α) Σύνδεση στο ΙΕΠ Moodle Για σύνδεση στο Moodle του ΙΕΠ πληκτρολογούμε στη γραμμή των διευθύνσεων του φυλλομετρητή μας www.iep.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης για καθηγητές

Οδηγός Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης για καθηγητές Οδηγός Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης για καθηγητές Log in (σύνδεση) Με το όνομα χρήστη (username) και κωδικό (password) που σας έχουν δοθεί, θα εισέλθετε στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο. Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK

Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο. Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK Περιεχόμενα 1 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 1.1 Σελίδα επισκέπτη... 3 1.2 Σύνδεση ως εξουσιοδοτημένος

Διαβάστε περισσότερα

«Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» Ενταγμένη πράξη στο ΕΠΕΔΒΜ 2 ο Υποέργο (01/7/ /9/2015)

«Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» Ενταγμένη πράξη στο ΕΠΕΔΒΜ 2 ο Υποέργο (01/7/ /9/2015) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Σύνδεσης στο Webinar

Διαδικασία Σύνδεσης στο Webinar Διαδικασία Σύνδεσης στο Webinar ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ! Βήμα 1 ο Ανοίγετε έναν browser (κατά προτίμηση Chrome ή Firefox) και μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα μας: www.webinarium.gr και από

Διαβάστε περισσότερα

Δουλεύοντας με τον Ήχο Πώς να ηχογραφήσετε με διαφορετικές συσκευές

Δουλεύοντας με τον Ήχο Πώς να ηχογραφήσετε με διαφορετικές συσκευές Δουλεύοντας με τον Ήχο Πώς να ηχογραφήσετε με διαφορετικές συσκευές 1 Πίνακας Περιεχομένων Αν χρησιμοποιείτε Υπολογιστή... 3 Αν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android ή IOS (iphone or ipad)... 3 Ηχογραφώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία COSMOTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.cosmotetvgo.gr. Για τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία COSMOTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.cosmotetvgo.gr. Για τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο Λογισμικό... 3 Απαιτούμενος εξοπλισμός... 4 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Η αρχική σας Σελίδα... 6 Η Περιοχή του Μαθήματος... 8 Πλοήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλείο Τηλεδιάσκεψης και Σύγχρονης Εκπαίδευσης- Big Blue Button (ΒΒΒ)

Εργαλείο Τηλεδιάσκεψης και Σύγχρονης Εκπαίδευσης- Big Blue Button (ΒΒΒ) Εργαλείο Τηλεδιάσκεψης και Σύγχρονης Εκπαίδευσης- Big Blue Button (ΒΒΒ) 1. Προϋποθέσεις για την Ενεργοποίηση του Big Blue Button Flash Player Μικρόφωνο Ο Σύνδεσμος σύγχρονης εκπαίδευσης έχει το εικονίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor P 2 I S A 0 1 8 PISA 2018 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor Προσαρμογή: Εθνικό Κέντρο PISA 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Σελίδα 1 Εισαγωγή στην πλατφόρμα Πληκτρολογείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση που σας δόθηκε στον επιθυμητό φυλλομετρητή (Chrome-Firefox-Εxplorer κ.λπ.-προτιμάτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία OTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.otetvgo.gr. Για τη χρήση της υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης για την κάμερα web HP Pro

Οδηγός χρήσης για την κάμερα web HP Pro Οδηγός χρήσης για την κάμερα web HP Pro Version 1.4.EL Part number: 575739-001 Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Mozilla Firefox

Εγκατάσταση Mozilla Firefox Εγκατάσταση Mozilla Firefox 1. Ανοίγετε την ιστοσελίδα http://www.mozilla.org/el/firefox. 2. Στην σελίδα αυτή πατήστε το πράσινο κουμπί που λέει Firefox Δωρεάν λήψη 3. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20 1 Εκκίνηση για πρώτη φορά Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του OpenOffice, έτσι και το Impress μπορούμε να το εκκινήσουμε μέσω της συντόμευσης που εγκαθίσταται αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΟΧ Σελ. 1 / 10 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ URL: http://elearning.landslides.gr/ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8

Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8 Δραστηριότητα 3: Ρυθμίσεις Oικιακής Ομάδας Τοπικού Δικτύου Η/Υ σε WINDOWS 7 & 8 Βιβλιογραφία: https://support.microsoft.com/el-gr/help/17145/windows-homegroup-from-start-to-finish ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Sricam R CONCEPTUM. SricamPC. Εγχειρίδιο εφαρμογής

Sricam R CONCEPTUM. SricamPC. Εγχειρίδιο εφαρμογής Sricam Sricam Sricam Sricam Εγχειρίδιο εφαρμογής SricamPC 1. Τι μπορείτε να κάνετε με το SricamPC Το SricamPC είναι δωρεάν λογισμικό συμβατό με Microsoft Windows 7, 8 και 10. Το SricamPC σας επιτρέπει:

Διαβάστε περισσότερα

Russian for Tourism. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR

Russian for Tourism. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον Προσωπικό Χώρο: Ελέγξτε αν ο υπολογιστής σας διαθέτει ενημερωμένη έκδοση του Adobe Flash Player. Μπορείτε να επισκεφθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows

Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Εκκαθάριση cache του browser για τα Windows Microsoft Internet Explorer 9.0 ανοιχτεί) ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear στη σωστή γραμμή. 3. Κάντε κλικ στο Επιλογές Internet και επιλέξτε την καρτέλα Γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ TABLET Η SMART PHONES (ANDROID, IOS)

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ TABLET Η SMART PHONES (ANDROID, IOS) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ TABLET Η SMART PHONES (ANDROID, IOS) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ OWNCLOUD ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ANDROID... 2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ OWNCLOUD ΣΤΟ ANDROID... 5 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης

Οδηγός Εγκατάστασης www.athenaschool.net Οδηγός Εγκατάστασης Αθηνά 2012 Μάρτιος 2013 Copyright Πόλυς Γεωργίου, 2013 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. All rights reserved. Απαγορεύεται η αντιγραφή ή διανομή του παρόντος εγχειριδίου,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0

Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης V3.0 Πίνακας Περιεχομένων: 1. Σύνδεση με την συσκευή 3 1.1 Σύνδεση μέσω Wi-Fi Direct.... 3 1.2 Ενσύρματη σύνδεση (LAN) 3 1.3 Ασύρματη σύνδεση (WiFi).

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Divar Series el Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Λειτουργία 5 2.1 Εκκίνηση του προγράμματος 5 2.2 Παρουσίαση του κύριου

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο Κεραία PoE Alarm

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ epresence Οδηγός συμμετοχής σε τηλεδιάσκεψη Τελευταία ημερομηνία αναθεώρησης:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 ESDY. ασύρματο δίκτυο. Οδηγός Σύνδεσης. www.esdy.edu.gr

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 ESDY. ασύρματο δίκτυο. Οδηγός Σύνδεσης. www.esdy.edu.gr Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 99-99 ασύρματο δίκτυο Οδηγός Σύνδεσης www.esdy.edu.gr Οδηγός Σύνδεσης στο Ασύρματο Δίκτυο της ΕΣΔΥ Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας παρέχει δωρεάν στους

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Απλά βήματα για τη χρήση της πλατφόρμας e-learning EVANDE. learningτου

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Απλά βήματα για τη χρήση της πλατφόρμας e-learning EVANDE. learningτου ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Απλά βήματα για τη χρήση της πλατφόρμας e-learning learningτου EVANDE Συγγραφέας: Dr. Χαρ. Φασουλάς, Επιστ. Υπεύθυνος έργου/μφικ, Παν/μιο Κρήτης A. Περιεχόμενα Αυτή η παρουσίαση προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα...2 Προαπαιτούμενα...3 Συμβατοί browsers...3 Οδηγίες εγκατάστασης εφαρμογής...3 Εκτέλεση εφαρμογής...8 Αναβάθμιση εφαρμογής...10 Προαπαιτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

Skype για Επιχειρήσεις

Skype για Επιχειρήσεις Skype για Επιχειρήσεις Οδηγός Χρήσης 1 Οδηγός Skype για Επιχειρήσεις Τι είναι το Skype για Επιχειρήσεις Αυτός ο οδηγός απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ξανά το «Skype για Επιχειρήσεις»

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Skype Μαθησιακά Αποτελέσματα

Εφαρμογή Skype Μαθησιακά Αποτελέσματα ΕΦΑΡΜΟΓΗ SKYPE Εφαρμογή Skype Μαθησιακά Αποτελέσματα Κατανόηση της εφαρμογής Skype και της χρησιμότητάς του. Εφαρμογή στην καθημερινότητά μας. Να κάνουμε δωρεάν κλήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Να δεχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΒΗΜΑ 1 Ο Εγγραφή νέου μέλους Αν είστε νέος χρήστης και εισέρχεστε για πρώτη φορά στο MapShop, δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό με τα προσωπικά στοιχεία που θα σας

Διαβάστε περισσότερα

Skype για Επιχειρήσεις

Skype για Επιχειρήσεις Skype για Επιχειρήσεις Οδηγός Χρήσης 1 Οδηγός Skype για Επιχειρήσεις Τι είναι το Skype για Επιχειρήσεις Αυτός ο οδηγός απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ξανά το «Skype για Επιχειρήσεις»

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Υπηρεσίας Τηλεδιασκέψεων

Οδηγίες Χρήσης Υπηρεσίας Τηλεδιασκέψεων Οδηγίες Χρήσης Υπηρεσίας Τηλεδιασκέψεων Η υπηρεσία Εικονικής Τάξης έχει υλοποιηθεί µε χρήση του ανοικτού λογισµικού για τηλεδιασκέψεις Big Blue Button (BBB) http://bigbluebutton.org/. Η υπηρεσία Εικονικής

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister

Ορισμός Νέου Κωδικού URegister Ορισμός Νέου Κωδικού URegister H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ορισμού Νέου Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που τον έχετε ξεχάσει. Στο έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Skype για Επιχειρήσεις

Skype για Επιχειρήσεις Skype για Επιχειρήσεις για Mac Οδηγός Χρήσης 1 Οδηγός Skype για Επιχειρήσεις για Mac Τι είναι το Skype για Επιχειρήσεις Αυτός ο οδηγός απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ξανά το «Skype

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Σελίδα 1 Εισαγωγή στην πλατφόρμα Προκειμένου να μπορέσετε να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιον browser (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης...

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... Περιεχόμενα 1 Γενικά... 3 2 Απαραίτητο λογισμικό... 3 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 4 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 5 Έξοδος από την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 10 SQLearn

Διαβάστε περισσότερα

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 INTERNET PHONE

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 INTERNET PHONE INTERNET PHONE A.S. DRIGAS Applied Technologies Department NCSR DEMOKRITOS Ag. Paraskevi GREECE dr@imm.demokritos.gr http://imm.demokritos.gr Το Internet Phone θέτει καινούργια δεδοµένα για την επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες ΠΣΔ Νέες Τεχνολογίες

Υπηρεσίες ΠΣΔ Νέες Τεχνολογίες * Υπηρεσίες ΠΣΔ Νέες Τεχνολογίες 14-2-2013 *Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας *Τεχνική στήριξη ΠΣΔ Τεχνικά δελτία *Εργαστήρια Ubuntu *Υπηρεσίες ΠΣΔ Νέες υπηρεσίες *Trashware *Πρόγραμμα «Στηρίζω» *ΜΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. Οδηγίες για Java

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. Οδηγίες για Java ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ Οδηγίες για Java ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ Φεβρουάριος 2018 Οι υπηρεσίες αναπτύχθηκαν από το ΙΤΥΕ

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις στο PowerPoint

Σημειώσεις στο PowerPoint Σημειώσεις στο PowerPoint Τι είναι το PowerPoint; Το PowerPoint 2010 είναι μια οπτική και γραφική εφαρμογή που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

support@displaynote.com +44-2890-730-482

support@displaynote.com +44-2890-730-482 Οδηγίες χρήσης Περιεχόμενα Ρύθμιση... 3 Λήψη του λογισμικού... 3 Εγκατάσταση του λογισμικού... 3 Λήψη της εφαρμογής... 4 Ρύθμιση της σύνδεσης... 5 Χρήση του DisplayNote... 6 Δημιουργία λογαριασμού DisplayNote...

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία σύνδεσης του modem. Εγκατάσταση του Modem

Προετοιμασία σύνδεσης του modem. Εγκατάσταση του Modem ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP Διαδικασία δικτύωσης PC μέσω modem Στις επόμενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε προκειμένου

Διαβάστε περισσότερα

Skype για Επιχειρήσεις

Skype για Επιχειρήσεις Skype για Επιχειρήσεις Οδηγός Χρήσης 1 Οδηγός Skype για Επιχειρήσεις Τι είναι το Skype για Επιχειρήσεις Αυτός ο οδηγός απευθύνεται σε χρήστες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ξανά το «Skype για Επιχειρήσεις»

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CLASSWEB Εισαγωγή βαθμολογιών από διδάσκοντες μέσω Διαδικτύου Συντάκτες: Παναγιώτα Μπούγια Θεοδώρα Νάνου Ιανουάριος 2015 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της επίσημης Moodle Mobile εφαρμογής

Αξιολόγηση της επίσημης Moodle Mobile εφαρμογής Αξιολόγηση της επίσημης Moodle Mobile εφαρμογής ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Αυτή η εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform

www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Για να εισέλθετε στην πλατφόρµα τηλεκατάρτισης της Equal Society και να έχετε πρόσβαση στα περιεχόµενά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME MOZILA FIREFOX SAFARI (iphone/ipad) GOOGLE SEARCH Ρύθμιση εργαλείων γονικού ελέγχου Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Google

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Περιεχόμενα Γενικά...3 Απαραίτητο λογισμικό...3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος...7 Χρόνος Εκπαίδευσης...9 Έξοδος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

Προβολέας DLP. Εγχειρίδιο Πολυμέσων

Προβολέας DLP. Εγχειρίδιο Πολυμέσων Προβολέας DLP Εγχειρίδιο Πολυμέσων ΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Προετοιμασία για λειτουργίες πολυμέσων Βήμα 1: Εγκατάσταση dongle USB Wi-Fi Για να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη προβολή ασύρματης συσκευής HDcast

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Λειτουργίες των. Windows 7

Χρήσιμες Λειτουργίες των. Windows 7 Χρήσιμες Λειτουργίες των Windows 7 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Χαρακτηριστικά των Windows 7... 3 1. Θέματα (themes):... 3 1.1. Aero Peek... 4 1.2. Aero Shake:... 4 1.3. Aero Snap:... 4 1.4. Αero Flip:...

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων

Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων 7 Ιουνίου 2013 Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης v0.4 Πίνακας περιεχομένων Γενικά... 2 Διαθεσιμότητα... 2 Πρόσβαση... 2 Φυλλομετρητή ιστού...

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

«Υπηρεσία Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης ΠΣΔ» Εγχειρίδιο Χρήστη

«Υπηρεσία Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης ΠΣΔ» Εγχειρίδιο Χρήστη Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης «Υπηρεσία Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης ΠΣΔ» Εγχειρίδιο Χρήστη Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρα Σεπτέμβριος 2008

Διαβάστε περισσότερα

Android Studio για Windows

Android Studio για Windows Android Studio για Windows 1. Οδηγίες Εγκατάστασης: 1. Κατεβάστε το Android Studio από εδώ (τελευταία έκδοση 0.4.6, 496 MB): http://developer.android.com/sdk/installing/studio.html 2. Εγκαταστήστε το αρχείο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εκπαιδευτή

Εγχειρίδιο εκπαιδευτή Εγχειρίδιο εκπαιδευτή Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 3 2. Τι είναι η Πλατφόρµα Τηλεκατάρτισης... 4 3. Απαραίτητος

Διαβάστε περισσότερα

«Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» Ενταγμένη πράξη στο ΕΠΕΔΒΜ 2 ο Υποέργο (01/7/ /9/2015)

«Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» Ενταγμένη πράξη στο ΕΠΕΔΒΜ 2 ο Υποέργο (01/7/ /9/2015) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου «Στήριξη και Ανάδειξη Πολυνησιωτικών ΑΕΙ» Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android

Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android Οδηγίες για smartphone ή tablet με λογισμικό Android Οδηγίες εγκατάστασης της εφαρμογής Gitden Reader για την ανάγνωση βιβλίων epub σε smartphone ή tablet Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση της εφαρμογής ανάγνωσης

Διαβάστε περισσότερα