Τίτλος: Επιστηµονικο-τεχνική ιαχείριση Σκηνής Εγκλήµατος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τίτλος: Επιστηµονικο-τεχνική ιαχείριση Σκηνής Εγκλήµατος"

Transcript

1 Τίτλος: Επιστηµονικο-τεχνική ιαχείριση Σκηνής Εγκλήµατος Βλητική - Βαλλιστική, Γενετικά Αποτυπώµατα (DNA), Κατάλοιπα Πυροβολισµού, Μορφοανάλυση των Ιχνών Αίµατος Β Α Γ Σενάριο: - Ο Β και ο Γ είναι αδέρφια. - Ο A σε συµπλοκή µε τον Γ, µαχαιρώνει αυτόν και του παίρνει το όπλο µε το οποίο τον απειλούσε. - Στην συνέχεια ο Α: εξαφανίζει τις κηλίδες αίµατος του Γ, πετάει το µαχαίρι και τέλος µεταφέρει το πτώµα του Γ, εγκαταλείποντάς το, σε άλλο σηµείο. - Ο Β, αναζητώντας τον αδερφό του, Γ, µεταβαίνει στον χώρο του Α. - Ο Β διαπληκτίζεται µε τον Α και ανταλλάσουν πυροβολισµούς µε αυτόν. - Η οικογένεια του Α, ισχυρίζεται ότι ο Α δεν είχε όπλο και του το έριξε ο Β, αφού τον σκότωσε και αυτοτραυµατίστηκε. - Ο Β ισχυρίζεται ότι είχε όπλο µε το οποίο πυροβόλησε αµυνόµενος τον Α και φεύγοντας το πέταξε και χάθηκε. Ευρήµατα: - Ο Γ εξαφανισµένος. - Ο Β τραυµατίας από πυροβόλο όπλο. - Ο Α νεκρός από πυροβόλο όπλο. - έκα τρεις (13) κάλυκες 9mm para, στον τόπο του συµβάντος. - Κηλίδες αίµατος. - Ανεύρεση στιλέτου σε ένα κάδο. - Ανεύρεση όπλου δίπλα στον Α. - Κάτω από το κλείστρο του όπλου, βρέθηκαν διάστικτες κηλίδες αίµατος.

2 Βαλλιστική ανάλυση & Βλητική ιερεύνηση - Τι µας δείχνουν τα σηµεία απόρριψης καλύκων? - Γιατί δεν βρέθηκαν κατάλοιπα πυροβολισµού στα χέρια του Α? - Από πόσα όπλα προέρχονται οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο? - Ποια είναι η διεύθυνση και η κατεύθυνση των πυροβολισµών σε σχέση µε τα τραύµατα των εµπλεκοµένων και τα ευρήµατα του τόπου? - Ποιες χηµικές αναλύσεις πρέπει να παραγγελθούν, για την εξέταση καταλοίπων πυρίτιδας και καταλοίπων απόστασης πυροβολισµού? - Τι ελέγχουµε σε σχέση µε το διαµέτρηµα και την µάρκα των καλύκων? ειγµατοληψία & Εργαστηριακές αναλύσεις DNA - Όπλο - ιάστικτες κηλίδες αίµατος του Α κάτω από το κλείστρο. - Γεµιστήρας όπλου, βάση γεµιστήρα, χείλη γεµιστήρα. - Κλείστρο όπλου. - Λαβή όπλου. - Σκανδάλη όπλου. - έκα τρεις (13) κάλυκες. - Έλεγχος εάν οι ορατές κηλίδες είναι αίµα. - Έλεγχος για αναζήτηση µη ορατών αιµατηρών κηλίδων στον χώρο, µε Bluestar. - Στιλέτο λαβή. - Στιλέτο λάµα. - Αποτσίγαρα. Ιατροδικαστική Ανάλυση 1. Στο σώµα του Γ, διαπιστώνονται πολλαπλά τραύµατα από νήσσων και τέµνων όργανο ορισµένα εξ αυτών στριφτά, στην κοιλιακή χώρα και στο δεξιό σηµείο του θώρακα πέριξ της θηλής. 2. Στο σώµα του Β, τα τραύµατα είναι διαµπερή και επιπόλαια. 3. Στο σώµα του Α, υπάρχουν δύο τραύµατα στην καρδιακή χώρα και το κεφάλι, όπου ανευρέθησαν βολίδες.

3 Μορφοανάλυση ιχνών αίµατος Από την µορφολογία και θέση των κηλίδων αίµατος, διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισµοί έγιναν από δύο (2) διαφορετικές κατευθύνσεις και σχετίζονται µε δύο διαφορετικά σηµεία, απόλυτα συµβατά µε τις θέσεις απόρριψης των καλύκων. Αποτελέσµατα Εξετάσεων: - Οι ορατές κηλίδες αίµατος ανήκουν στον Β και στον Α. - Οι µη ορατές κηλίδες αίµατος που αναδείχθηκαν µε Bluestar ανήκουν στον Γ. - Στην λαβή του στιλέτου βρέθηκε DNA του Α και στην λάµα του στιλέτου DNA του Γ. - Στον Α δεν βρίσκονται κατάλοιπα πυροβολισµού επάνω στα χέρια του. - Από τις θέσεις απόρριψης των καλύκων, διαπιστώθηκε ότι έχουµε πυροβολισµούς από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. - Από την µακροσκοπική εξέταση των καλύκων, διαπιστώθηκε είναι του ιδίου διαµετρήµατος και θα µπορούσε να έχουν πυροδοτηθεί είτε από ένα είτε από περισσότερα όπλα. - Από την µικροσκοπική εξέταση των καλύκων, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο (2) διαφορετικά όπλα. - Οι πέντε (5) κάλυκες που συσχετίσθηκαν µε το όπλο που βρέθηκε επάνω στον Α, δεν εγκαταλείπουν κατάλοιπα πυροβολισµών. - Οι πέντε (5) κάλυκες αυτοί, φέρουν DNA του Γ. - Οι οκτώ (8) κάλυκες, δεν φέρουν DNA. - Το όπλο που βρέθηκε επάνω στο Α φέρει: o Στην λαβή του, µίγµα βιολογικού υλικού του Α και του Γ. o Στο κλείστρο του, µίγµα βιολογικού υλικού του Α και του Γ. o Στα χείλη του γεµιστήρα του και περιµετρικά του γεµιστήρα του, DNA του Γ. - Οι δύο βολίδες, διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από άλλο όπλο. - Από τα τραύµατα του Γ, διαπιστώνεται ο τύπος του µαχαιριού που χρησιµοποιήθηκε, δηλαδή, µαχαίρι διπλής κοπής, προφανώς στιλέτο το οποίο ο δράστης το έστριψε µέσα στο σώµα. - Από την ανεύρεση µε Bluestar των µη ορατών κηλίδων αίµατος, προέκυψε και σύρσιµο προς την έξοδο. - Επίσης βρέθηκαν µη ορατές αιµατηρές κηλίδες στην καρότσα του αγροτικού του Α, που ανήκε στον Γ. - Από τον έλεγχο στα αποτσίγαρα, διαπιστώθηκε ότι αυτά ανήκουν σε ένα θήλυ και ένα άρρεν άγνωστα άτοµα.

4 Συναξιολόγηση Εξετάσεων - Αποτελέσµατα: Ο Α, έπληξε µε µαχαίρι µε ιδιαίτερη µανία τον Γ, ο οποίος τον απείλησε µε όπλο, για άγνωστη σε εµάς αιτία στην συνέχεια αφού µετέφερε την σωρό του µε αγροτικό αυτ/το ιδιοκτησίας του σε ικανή απόσταση, τον εναπόθεσε σε χαντάκι, καθάρισε το µαγαζί του από τα αίµατα, πήρε το όπλο του Γ και πέταξε το στιλέτο που χρησιµοποίησε σε παρακείµενο κάδο απορριµµάτων. Ο Β αναζητώντας τον αδερφό του και γνωρίζοντας ότι µετέβη στον Α µετέβη και αυτός αναζητώντας τον και σε γενόµενο διαπληκτισµό, αντάλλαξε πυροβολισµούς µε τον Α, µε αποτέλεσµα ο ίδιος να τραυµατισθεί ελαφρά σκοτώνοντας παράλληλα τον Α, µε όπλο που έφερε µαζί του. Η απουσία καταλοίπων πυροβολισµού στα χέρια του Α, δικαιολογείται συνεπεία του ότι τα φυσίγγια που χρησιµοποίησε δεν εµπεριέχουν µόλυβδο και άλλα επιβλαβή µέταλλα στην γόµωσή τους και δεν ισχύει ο ισχυρισµός ότι δεν κρατούσε όπλο. Η ύπαρξη διάστικτων κηλίδων αιµατηρού DNA, κάτω από το κλείστρο του όπλου που βρέθηκε δίπλα στον Α, είναι ενδεικτική του γεγονότος ότι όταν πυροβολήθηκε, διάστικτες κηλίδες από το αίµα του, εκτοξεύθηκαν και εναποτέθηκαν σε σηµείο που θα κατέληγαν, µόνο εάν το όπλο αυτό, εκείνη την στιγµή ήταν δίπλα στον Α και λειτουργούσε. Τα σηµεία που επλήγη ο Β, δεν είναι συµβατά µε αυτοτραυµατισµό. Το µίγµα βιολογικού υλικού των Α και Γ, επάνω στο όπλο, είναι ενδεικτικό ότι ήρθαν και οι δύο σε επαφή µε αυτό. Το βιολογικό υλικό µόνο του Γ, σε σηµεία µη ορατά και συµβατά σε επαφή κατά την διεκδίκηση και χρήση ενός όπλου, όπως τα χείλη του γεµιστήρα, είναι ενδεικτικό, ότι ο Γ, είχε έρθει σε επαφή µε το όπλο σε προγενέστερο χρόνο, εποµένως συµπεραίνεται ότι ήταν δικό του. Εποµένως αφού ο Α σκότωσε µε µαχαίρι τον Γ, ο οποίος τον απείλησε µε όπλο, αποπειράθηκε να συγκαλύψει τα ίχνη και αφού αντήλλαξε πυροβολισµούς, χρησιµοποιώντας το όπλο του Γ, µε τον αδερφό του Γ τον Β, σκοτώθηκε από αυτόν µε όπλο που ο Β εξαφάνισε.

5 Ροή εργασίας: 1. Τόπος ανέπαφος - περίφραξη τόπου. 2. Φωτογράφηση ευρηµάτων (όπλων - κηλίδων - καλύκων - στιλέτου - πτώµατος). 3. Συλλογή ορατών ευρηµάτων. 4. Αναζήτηση µη ορατών βιολογικών υλικών, (κηλίδων, τριχών κ.λπ). 5. Λήψη αποτυπωµάτων. 6. Εκπόνηση σχεδιαγράµµατος. Απαιτούµενα τεχνικά µέσα & υλικά: - Πλακάτ για να φτιάξουµε τη σκηνή. - δυο πάγκοι (ένας για τα τεστ DNA, ένας για βαλλιστική). - ρεπλίκα όπλο. - µαχαίρι διπλής κοπής κάλυκες (8+5). - κάλυκας δείγµα. - µικροσκόπιο - στερεοσκόπιο. - 3 κούκλες. - Φόρµες εργασίας. - καρότσα αγροτικού. - οθόνες ή projector. - Έντυπο Α4 µε τα δεδοµένα της υπόθεσης για να παρακολουθούνε οι ενδιαφερόµενοι. - orientation test, bluestar, crimescope.

«Η συμβολή των βαλλιστικών εξετάσεων στην απονομή δικαιοσύνης»

«Η συμβολή των βαλλιστικών εξετάσεων στην απονομή δικαιοσύνης» ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαΐου 2017 «Η συμβολή των βαλλιστικών εξετάσεων στην απονομή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ (σύνολο 102 ερωτήσεις) ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ (σύνολο 94 ερωτήσεις) ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ Ή ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ (σύνολο 120 ερωτήσεις)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ

ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ Έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό μία μεγάλη προσέλευση σκοπευτών από μέλη σκοπευτές άλλων συλλόγων στους αγώνες του Σταθερού Στόχου που διοργανώνουμε.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε.Ε.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε.Ε.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε.Ε.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS Κύριε Πρόεδρε του ΚΕΜΕΑ, Κύριε Διευθυντά του ΚΕΜΕΑ, Ανώτατοι Αξιωματικοί Κυρίες και Κύριοι,, Σας καλωσορίζω στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και η

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Σουλής ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Έλεγχος όπλου:

Γεώργιος Σουλής ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Έλεγχος όπλου: 1 Γεώργιος Σουλής Έλεγχος όπλου: ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -Ο χειρισμός του όπλου πρέπει να γίνεται με σεβασμό από την πρώτη επαφή που θα έχουμε μαζί του, έως και την τελευταία. - Πιάνοντας στο χέρι ένα όπλο παρά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αποστολή- Δομή- Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών - - Δυνατότητες Δ.Ε.Ε. στην καταπολέμηση του Εγκλήματος»

ΘΕΜΑ: «Αποστολή- Δομή- Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών - - Δυνατότητες Δ.Ε.Ε. στην καταπολέμηση του Εγκλήματος» ΘΕΜΑ: «Αποστολή- Δομή- Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών - - Δυνατότητες Δ.Ε.Ε. στην καταπολέμηση του Εγκλήματος» ΑΘΗΝΑ, 2013 Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ.2168.Ρύθµιση θεµάτων που αφορούν όπλα, πυροµαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς µηχανισµούς και άλλες διατάξεις.

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ.2168.Ρύθµιση θεµάτων που αφορούν όπλα, πυροµαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς µηχανισµούς και άλλες διατάξεις. Τράπεζα Νοµικών Πληροφοριών ΝΟΜΟΣ (INTRASOFT INTERNATIONAL) ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την ΤΑΧΥΤΕΡΗ & καλύτερη ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ολόκληρου του κειµένου στο WORD (select all) και καλύτερη εκτύπωση συνιστάται η χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ .Φουσκάκης- Ασκήσεις στους Ελέγχους Υποθέσεων ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ) Με µια νέα µέθοδο προσδιορισµού του σηµείου τήξης (σ.τ.) µετάλλων προέκυψαν οι παρακάτω µετρήσεις για το µαγγάνιο: 67,

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση καθαρισμού της αμφιπρόσωπης εικόνας του Βυζαντινού Μουσείου

Έκθεση καθαρισμού της αμφιπρόσωπης εικόνας του Βυζαντινού Μουσείου Έκθεση καθαρισμού της αμφιπρόσωπης εικόνας του Βυζαντινού Μουσείου Τάσος ΜΑΡΓΑΡΙΤΩΦ Δελτίον XAE 1 (1959), Περίοδος Δ'. Στη μνήμη του Νίκου Βέη (1883-1958) Σελ. 144-148 ΑΘΗΝΑ 1960 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ Γεώργιος Σουλής ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΣ: Ελατήριο είναι ένας «μηχανισμός - εξάρτημα», το οποίος ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΡΡΟΦΑ και ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ μηχανική ενέργεια μέσω μίας προσωρινής παραμόρφωσης (ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 1851 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 67 5 Απριλίου 2011 ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3944 Τροποποίηση του ν. 2168/1993, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Δ.Σ. Πάτρας, Πάτρα 18 Ιανουαρίου 2013. Φιτσιάλος Γεώργιος

Δ.Σ. Πάτρας, Πάτρα 18 Ιανουαρίου 2013. Φιτσιάλος Γεώργιος Η Γενετική στην Υπηρεσία της Νομικής Σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα: Ιατροδικαστικές αναλύσεις DNA - νέα εργαλεία στην αστική και ποινική δίκη - Εφαρμογές- Παραδείγματα Δ.Σ. Πάτρας, Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα

Δικαστική Ανθρωπολογία

Δικαστική Ανθρωπολογία Δικαστική Ανθρωπολογία Δρ Κωνσταντίνος Μωραΐτης Δικαστικός Ανθρωπολόγος Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Δικαστική ανθρωπολογία Κλάδος της φυσικής ανθρωπολογίας που ασχολείται με την ανθρωπολογική

Διαβάστε περισσότερα

Ενα (παρ ολίγον) Έγλημα Χωρίς Τιμωρία

Ενα (παρ ολίγον) Έγλημα Χωρίς Τιμωρία Ενα (παρ ολίγον) Έγλημα Χωρίς Τιμωρία Οι νόμοι της φυσικής είναι πανταχού παρόντες και αμειλικτοι. Όποιος τους παραβέπει μπορεί να το πληρώσει πολύ ακριβά ακόμα και με την ζωή του.εδώ εν προκειμένω αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω.

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω. Νήφο. Πεταλία; Εγώ, ναι. Σήκω. Δεν ξέρω αν µπορώ. Μπορείς. Είµαι κουρασµένος. Ήρθε η ώρα, όµως. Τα χέρια µου έχουν αίµατα. Τα πόδια µου είναι σαν κάποιου άλλου. Δεν έχουµε πολύ χρόνο. Ένα λεπτό µόνο, να

Διαβάστε περισσότερα

Σύγκριση μέσου όρου πληθυσμού με τιμή ελέγχου. One-Sample t-test

Σύγκριση μέσου όρου πληθυσμού με τιμή ελέγχου. One-Sample t-test 1 Σύγκριση μέσου όρου πληθυσμού με τιμή ελέγχου One-Sample t-test 2 Μια σύντομη αναδρομή Στα τέλη του 19 ου αιώνα μια μεγάλη αλλαγή για την επιστήμη ζυμώνονταν στην ζυθοποιία Guinness. Ο William Gosset

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ Cod. 62275 ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΟΠΛΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν από την χρήση του GunPod επιβεβαιώστε ότι το όπλο

Διαβάστε περισσότερα

Αποκάλυψη σοκ στη δίκη της μικρής Άννυ: Την τεμάχισαν ζωντανή!

Αποκάλυψη σοκ στη δίκη της μικρής Άννυ: Την τεμάχισαν ζωντανή! ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ Σχεδόν βέβαιος για τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ όσο ήταν εν ζωή, εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ. Τα πειράματα που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το DNA είναι το γενετικό υλικό

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ. Τα πειράματα που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το DNA είναι το γενετικό υλικό ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Τα πειράματα που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το DNA είναι το γενετικό υλικό Πείραμα Griffith (1928) o O Griffith ήταν Βρετανός βακτηριολόγος του οποίου το ερευνητικό ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμοσμένη Στατιστική Δημήτριος Μπάγκαβος Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Πανεπισ τήμιο Κρήτης 22 Μαΐου /32

Εφαρμοσμένη Στατιστική Δημήτριος Μπάγκαβος Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Πανεπισ τήμιο Κρήτης 22 Μαΐου /32 Εφαρμοσμένη Στατιστική Δημήτριος Μπάγκαβος Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Πανεπιστήμιο Κρήτης 22 Μαΐου 2017 1/32 Εισαγωγή: Τυπικό παράδειγμα στατιστικού ελέγχου υποθέσεων. Ενας νέος τύπος

Διαβάστε περισσότερα

Μ. Πλάνη. φορά ποινής των εγκληµάτων µε δόλο από τα εγκλήµατα που τιµωρούνται µε αµέλεια είναι σηµαντική (βλ. π.χ. 299, 302 ΠΚ).

Μ. Πλάνη. φορά ποινής των εγκληµάτων µε δόλο από τα εγκλήµατα που τιµωρούνται µε αµέλεια είναι σηµαντική (βλ. π.χ. 299, 302 ΠΚ). φορά ποινής των εγκληµάτων µε δόλο από τα εγκλήµατα που τιµωρούνται µε αµέλεια είναι σηµαντική (βλ. π.χ. 299, 302 ΠΚ). δ) Εγκλήµατα διακρινόµενα εκ του αποτελέσµατος Επειδή η τιµωρία ορισµένων περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

57/2014 , CPV: 24455000-8 5.000,00 . 2014 13:00

57/2014 , CPV: 24455000-8 5.000,00 . 2014 13:00 ιακήρυξη 57/201 1. Το 01 ΓΣΝΑ/Γραφείο Προµηθειών ανακοινώνει, σε εκτέλεση της Φ.81/191/17907/Σ.661/30 Μαϊ. 201/ΑΣ ΥΣ/ ΥΓ/2 ο, τη διενέργεια προµήθειας υλικών (Απολυµαντικά, CPV: 255000-8) όπως φαίνονται

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου

ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου Σενάριο Ο κ. Φαφουτάς Βρασίδας, που είναι εγγεγραμμένος ως τρίτο μέλος στην πατρική του μερίδα (1ο τέκνο),

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ DNA DNA fingerprinting

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ DNA DNA fingerprinting ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ DNA DNA fingerprinting Μία επαναστατική µέθοδος που ονοµάζεται µέθοδος αποτυπωµάτων DNA (DNA fingerprinting) χρησιµοποιείται για τη διαλεύκανση εγκληµάτων και την αναγνώριση της ταυτότητας

Διαβάστε περισσότερα

BELLMONTE BELLMONTE BELLMONTE BELLMONTE

BELLMONTE BELLMONTE BELLMONTE BELLMONTE MANUAL DE INSTRUCCIONES - INSTRUCTIONS FOR OPERATION - MODE D EMPLOI - ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ BELLMONTE BELLMONTE BELLMONTE BELLMONTE BELLMONTE LLMONTE BELLMONTE BELLMONTE MANUAL BELLMONTE FORMATO PEQUENO CUATRO

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς)

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς) 1 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς) ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΟΧΑΓΟΣ ΛΟΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ (στρατιώτες) Σήµερα θα πάµε µαζί να κάνουµε ασκήσεις και θεωρία. Για κάντε γραµµή. Αρχίζω. Προσέξτε. Πρώτα πρώτα ν ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάπτυξη με Εμπειρία ELVIAL»: Αναδιοργάνωση παραγωγής

«Ανάπτυξη με Εμπειρία ELVIAL»: Αναδιοργάνωση παραγωγής Των: Τάνια Τζίκα, Ηλία Πετρίδη και Βασιλική Αδαμίδου «Ανάπτυξη με Εμπειρία ELVIAL»: Αναδιοργάνωση παραγωγής Το περιοδικό μας κατ αποκλειστικότητα δημοσιεύει αποσπάσματα από το εγχειρίδιο «Ανάπτυξη με εμπειρία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΑΝΟΣΩΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΣΩ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗΣ ΟΡΓΑΜΟΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΑΝΟΣΩΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΣΩ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗΣ ΟΡΓΑΜΟΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΑΝΟΣΩΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΣΩ ΘΕΡΜΟΛΥΣΗΣ ΟΡΓΑΜΟΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Α.Μ. Νέτσου 1, Ε. Χουντουλέση 1, Μ.Περράκη 2, Α.Ντζιούνη 1, Κ. Κορδάτος 1 1 Σχολή Χημικών Μηχανικών, ΕΜΠ 2 Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Κρήτη: Ο 27χρονος βίασε και σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο

Κρήτη: Ο 27χρονος βίασε και σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο Κρήτη: Ο 27χρονος βίασε και σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο Αποκαλύψεις σοκ από την Αστυνομία που έκανε επίσημη ενημέρωση το μεσημέρι της Τρίτης -Μετά τη δολοφονία πήγε σε νεκροταφείο για να εξαφανίσει

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 65 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 61o έτος 8 Μαρτίου 2018 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Εκτελεστικός κανονισμός (ΕΕ) 2018/337 της Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο αεροβόλου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν.

Εγχειρίδιο αεροβόλου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν. Εγχειρίδιο αεροβόλου ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν. GAMO OUTDOOR, S.L. www.gamo.com Κανόνες ασφαλείας Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα αεροβόλο GAMO,

Διαβάστε περισσότερα

Εκμυστηρεύσεις. Πετρίδης Σωτήρης.

Εκμυστηρεύσεις. Πετρίδης Σωτήρης. Εκμυστηρεύσεις Πετρίδης Σωτήρης Email: sotospetridis@yahoo.gr 1 1.ΕΚΚΛΗΣΙΑ/ΕΣΩΤ-ΝΥΧΤΑ Η εκκλησία είναι κλειστή και ο µόνος φωτισµός που υπάρχει είναι από τα κεριά. Στα στασίδια δεν υπάρχει κόσµος. Ένας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 1851 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 67 5 Απριλίου 2011 ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3944 Τροποποίηση του ν. 2168/1993, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΦΑΝΕΙΑ 3 Ο διασώστης έχει προτεραιότητες µε την άφιξη στο τόπο του ατυχήµατος: - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

ΙΑΦΑΝΕΙΑ 3 Ο διασώστης έχει προτεραιότητες µε την άφιξη στο τόπο του ατυχήµατος: - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 1 ΙΑΦΑΝΕΙΑ 3 Ο διασώστης έχει προτεραιότητες µε την άφιξη στο τόπο του ατυχήµατος: - ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ - ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ - ΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ-ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ 1)Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4274, 18/3/2011 1 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2007

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4274, 18/3/2011 1 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2007 1 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2007 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.:

Διαβάστε περισσότερα

[Σύζυγος με ενδεικτική εγγραφή που επικαλύπτεται από κανονική εγγραφή με μεταδημότευση]

[Σύζυγος με ενδεικτική εγγραφή που επικαλύπτεται από κανονική εγγραφή με μεταδημότευση] Μεταδημότευση (Επικάλυψη) [Σύζυγος με ενδεικτική εγγραφή που επικαλύπτεται από κανονική εγγραφή με μεταδημότευση] Σενάριο Η κ. Παπαδοπούλου Μαρία που είναι δημότης κανονικά εγγεγραμμένη στον Δήμο Ορχομενού,

Διαβάστε περισσότερα

Ìéá áëçèéíþ éóôïñßá áðü ôï ÉñÜê

Ìéá áëçèéíþ éóôïñßá áðü ôï ÉñÜê Ìéá áëçèéíþ éóôïñßá áðü ôï ÉñÜê Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΟΡΑΣ Τίτλος πρωτοτύπου: The Librarian of Basra Κείμενο - Εικονογράφηση: Jeanette Winter Μετάφραση: Γιάννης Παπαδόπουλος Διόρθωση: Γιάννης Τσατσαρός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΕΡΡΩΝ. 13 η Ευρωπαϊκή Ολυµπιάδα Επιστηµών EUSO 2015 ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ:. Σέρρες 13/12/2014. Σύνολο µορίων:..

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΕΡΡΩΝ. 13 η Ευρωπαϊκή Ολυµπιάδα Επιστηµών EUSO 2015 ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ:. Σέρρες 13/12/2014. Σύνολο µορίων:.. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΕΡΡΩΝ 13 η Ευρωπαϊκή Ολυµπιάδα Επιστηµών EUSO 2015 ΤΟΠΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ:. Μαθητές/τριες που συµµετέχουν: (1) (2) (3) Σέρρες 13/12/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 1 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 1 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 1 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΘΕΜΑ 1 Ο 1. γ 2. δ 3. α 4. δ 5. δ ΘΕΜΑ 2 Ο Α) Το γενετικό υλικό των προκαρυωτικών κυττάρων είναι ένα δίκλωνο

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ 4 ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΞΥΛΟΥ»

«ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ 4 ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΞΥΛΟΥ» Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ MANTANHΣ Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Λάρισας στο γνωστικό αντικείμενο «Δομή και ιδιότητες ξύλου» δ/νση: Τέρμα Μαυρομιχάλη, ΤΚ 43100, Καρδίτσα τηλ. 24410 64.711 & 6947 300585 ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: «ΕΛΕΓΧΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ. Κωδικός προϊόντος: /

ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ. Κωδικός προϊόντος: / ΦΥΛΛΟΜΗΧΑΝΗ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΑΓΗ Κωδικός προϊόντος: 107-48590 / 107-48593 Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί ΜΟΝΟ για οικιακή χρήση. Καµία ευθύνη δεν φέρει ο κατασκευαστής για βλάβη

Διαβάστε περισσότερα

Καλαθοσφαίριση σε αναπηρικό αμαξίδιο wheelchair basketball

Καλαθοσφαίριση σε αναπηρικό αμαξίδιο wheelchair basketball Καλαθοσφαίριση σε αναπηρικό wheelchair basketball Σοφία Μπάτσιου Οκτώβρης 2013 Καλαθοσφαίριση σε αναπηρικό (Wheelchair basketball) Άτομα με κινητικά προβλήματα Αναπηρικό Ο αγώνας διεξάγεται στο γήπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1. Αιµοκυτταρόµετρο. A. Πλάγια όψη και κάτοψη τυπικού αιµοκυτταρόµετρου, που φέρει δύο πλέγµατα µέτρησης. Β. Μεγεθυµένη άποψη του πλέγµατος

Εικόνα 1. Αιµοκυτταρόµετρο. A. Πλάγια όψη και κάτοψη τυπικού αιµοκυτταρόµετρου, που φέρει δύο πλέγµατα µέτρησης. Β. Μεγεθυµένη άποψη του πλέγµατος Υπολογισµός αριθµού και βιωσιµότητας κυτταρικού πληθυσµού 40 ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΕΝΟΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Σκοπός της άσκησης : η χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Γνωριµία και ερµηνεία των πιθανοτήτων Χρήση σε πρακτικά προβλήµατα και σε θέµατα στατιστικής συµπερασµατολογίας. Προσθετικός και πολλαπλασιαστικός κανόνας των πιθανοτήτων Έννοια της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Αποτελέσµατα ηµόσιας ιαβούλευσης Τεχνικών Προδιαγραφών Πρωτοξειδίου του Αζώτου»

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Αποτελέσµατα ηµόσιας ιαβούλευσης Τεχνικών Προδιαγραφών Πρωτοξειδίου του Αζώτου» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ. Σ.Μαλινδρέτος Πειραιάς 7534/14-04-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΜΗ ΗΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΣΤΑ Τ.Ε.Ι. (ΕΕΟΤ) ΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

ΑΡΧΙΜΗ ΗΣ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑ ΩΝ ΣΤΑ Τ.Ε.Ι. (ΕΕΟΤ) ΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΚΟΠΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Τα κοπτικά εργαλεία που χρησιµοποιήθηκαν είναι της εταιρείας Kennametal (Εικόνα 1), κοπτικά KC725M µε πολλαπλές στρώσεις TiN/TiCN/TiN, υψηλής απόδοσης και σχεδιασµένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ 1.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ - ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ Α/Α ΕΙΔΟΣ Μ0ΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ & ΠΟΣΟΤΗΤΑ Α. ΥΛΙΚΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ 1 Απορρυπαντικό (σκόνη)

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Ν Ο Μ Ο Υ

Σ Χ Ε Δ Ι Ο Ν Ο Μ Ο Υ Σ Χ Ε Δ Ι Ο Ν Ο Μ Ο Υ Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2008/51/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21 ης Μαΐου 2008 «για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Μη Συµµορφώσεων ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Ρ04

ιαχείριση Μη Συµµορφώσεων ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Ρ04 Κωδικός: Ρ04 Έκδοση: 01 Σελ. 1 από 6 ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Ρ04 Κωδικός: Ρ04 Έκδοση: 01 Σελ. 2 από 6 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΩΝ Αρ. Έκδοσης Ηµεροµηνία Περιγραφή Παράγραφοι 01 12.10.2009 Τελική Έκδοση Όλες Συντάχθηκε: Ηµεροµηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Η τεχνική της σκοποβολής:

Η τεχνική της σκοποβολής: Η τεχνική της σκοποβολής: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΕΣΗ ΠΡΗΝΗΔΩΝ ΘΕΣΗ ΟΡΘΙΩΝ ΘΕΣΗ ΣΚΟΠΕΥΣΗΣ ΠΑΤΗΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΣΚΟΠΕΥΣΗ ΑΝΕΜΟΣ ΞΕΡΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΤΥΠΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ Η ασφάλεια είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτ. Από τα επίσημα Πρακτικά της ΡΣΤ, 22 Μαρτίου 2011, Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόμου:

Πρωτ. Από τα επίσημα Πρακτικά της ΡΣΤ, 22 Μαρτίου 2011, Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόμου: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ. Πρωτ. Από τα επίσημα Πρακτικά της ΡΣΤ, 22 Μαρτίου 2011, Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία Διεκπ. ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόμου: Τροποποίηση του ν.

Διαβάστε περισσότερα

Ποια αντικείμενα υπάρχουν στην αίθουσά μας; Τα καταγράφουμε εδώ:

Ποια αντικείμενα υπάρχουν στην αίθουσά μας; Τα καταγράφουμε εδώ: Το σχέδιο της αίθουσάς μας Τι σχήμα έχει η αίθουσά μας; Επιλέγουμε το σωστό σχήμα και γράφουμε το όνομά του στο κάτω μέρος. Ποια αντικείμενα υπάρχουν στην αίθουσά μας; Τα καταγράφουμε εδώ: Πώς είναι τοποθετημένα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕ.ΜΕ.Α.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕ.ΜΕ.Α.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕ.ΜΕ.Α.- ΗΜΕΡΙΔΑ ISEC BALLISTICS Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) είναι επιστημονικός, ερευνητικός και συμβουλευτικός φορέας με σκοπό τη διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΖΩΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΖΩΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΖΩΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Ηλεκτροκαρδιογράφηµα Ι. ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ Η πίεση στην αορτή, στην αρτηρία του βραχίονα και σε άλλες µεγάλες αρτηρίες σ' ένα ενήλικο άτοµο µεταβάλλεται από 120 mmhg (συστολική

Διαβάστε περισσότερα

Κατανομές Τυχαίων Μεταβλητών Προβλήματα και Ασκήσεις

Κατανομές Τυχαίων Μεταβλητών Προβλήματα και Ασκήσεις Κατανομές Τυχαίων Μεταβλητών Προβλήματα και Ασκήσεις 1. Μια διακριτή τυχαία μεταβλητή Χ έχει συνάρτηση πιθανότητας 0 1 2 3 4 f () 1/16 4/16 6/16 c 1/16 Να βρεθούν α) η τιμή της σταθεράς c β) η πιθανότητα

Διαβάστε περισσότερα

Τα παραμύθια της τάξης μας!

Τα παραμύθια της τάξης μας! Τα παραμύθια της τάξης μας! ΟΙ λέξεις κλειδιά: Καρδιά, γοργόνα, ομορφιά, πυξίδα, χώρα, πεταλούδα, ανηφόρα, θάλασσα, φάλαινα Μας βοήθησαν να φτιάξουμε αυτά τα παραμύθια! «Χρυσαφένια χώρα» Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου

ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου ιαχείριση εκκρεµότητας γάµου ενδεικτική εγγραφή αλλοδαπού ή ενδεικτική εγγραφή Έλληνα συζύγου Σενάριο Ο κ. Φαφουτάς Βρασίδας, που είναι εγγεγραμμένος ως τρίτο μέλος στην πατρική του μερίδα (1ο τέκνο),

Διαβάστε περισσότερα

EXPANDEX ΑΘΟΡΥΒΟ ΙΟΓΚΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

EXPANDEX ΑΘΟΡΥΒΟ ΙΟΓΚΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ EXPANDEX ΑΘΟΡΥΒΟ ΙΟΓΚΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Το υλικό µε την εµπορική ονοµασία EXPANDEX είναι ένα µη εκρηκτικό χηµικό µέσο εξόρυξης σκληρών και συµπαγών υλικών, όπως τα διάφορα πετρώµατα, το σκυρόδεµα κλπ. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για την Ανάδειξη, Αξιοποίηση και Προστασία της Πηγής Νερόλακκου του Ζάστανη (Θέση Νεόκτιστα Ασπροπύργου)

Πρόταση για την Ανάδειξη, Αξιοποίηση και Προστασία της Πηγής Νερόλακκου του Ζάστανη (Θέση Νεόκτιστα Ασπροπύργου) Πρόταση για την Ανάδειξη, Αξιοποίηση και Προστασία της Πηγής Νερόλακκου του Ζάστανη (Θέση Νεόκτιστα Ασπροπύργου) ρ Αναστάσιος Φ. Μαυράκης Φυσικός Περιβαλλοντολόγος Αξιότιµοι Κύριοι, Αφορµή για την παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

FELCO 801. www.felco801.com. Ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος. βιώστε την ταχύτητα

FELCO 801. www.felco801.com. Ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος. βιώστε την ταχύτητα FELCO 801 Ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος βιώστε την ταχύτητα www.felco801.com FELCO 801 Το ιδανικό εργαλείο για εντατική εργασία κλαδέματος 2 Κόβει γρήγορα, είναι ελαφρύ και εργονομικό. Το FELCO 801 είναι

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές λειτουργίες διαδανεισμού μέσα από το σύστημα SmILLe

Βασικές λειτουργίες διαδανεισμού μέσα από το σύστημα SmILLe Βασικές λειτουργίες διαδανεισμού μέσα από το σύστημα SmILLe Κεντρικό σύστημα διαδανεισμού smille περιβάλλον διαχειριστή. Για την είσοδό σας στο σύστημα επισκέπτεστε την σελίδα http://ill.lib.ntua.gr/smille/admin/login.php

Διαβάστε περισσότερα

Smart Bracelet M3 Οδηγίες χρήσης

Smart Bracelet M3 Οδηγίες χρήσης Smart Bracelet M3 Οδηγίες χρήσης 1. Στην πρώτη οθόνη μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την ώρα, τον καιρό, την κατάσταση σύνδεσης και μπαταρίας. 2. Μετρητής βημάτων. Ο μετρητής καταμετράει όλα τα βήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 28 ο /5-10-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 28 ο /5-10-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 28 ο /5-10-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 998/2015 ΘΕΜΑ: 24 ο Έγκριση 1 ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών της 1 ης Συμπληρωματικής

Διαβάστε περισσότερα

... Γυμνάσιο... ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ:

... Γυμνάσιο... ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Ε Ρ Γ Α Σ Τ Η Ρ Ι Α Κ Ο Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ω Ν Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Βρίσκοντας την ομάδα αίματος του υπόπτου Παρατηρώντας κύτταρα και χρωματίζοντας πυρήνες... Μετρώντας και υπολογίζοντας... Γυμνάσιο... ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

Οι στατιστικοί έλεγχοι x τετράγωνο, t- test, ANOVA & Correlation. Σταμάτης Πουλακιδάκος

Οι στατιστικοί έλεγχοι x τετράγωνο, t- test, ANOVA & Correlation. Σταμάτης Πουλακιδάκος Οι στατιστικοί έλεγχοι x τετράγωνο, t- test, ANOVA & Correlation Σταμάτης Πουλακιδάκος Μερικά εισαγωγικά λόγια Οι έλεγχοι των ερευνητικών υποθέσεων πραγματοποιούνται με διάφορους στατιστικούς ελέγχους,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (ΣΤΕΝΩΣΕΙΣ) ΤΗΣ ΚΑΡ ΙΑΣ Ή ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ

ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (ΣΤΕΝΩΣΕΙΣ) ΤΗΣ ΚΑΡ ΙΑΣ Ή ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ 8 ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (ΣΤΕΝΩΣΕΙΣ) ΤΗΣ ΚΑΡ ΙΑΣ Ή ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ Μία παρακώλυση της ροής του αίµατος οφείλεται συχνά σε στένωση και µπορεί να σταµατήσει τη ροή του αίµατος µερικώς ή τελείως. Κάθε µία από

Διαβάστε περισσότερα

Εργάτης Μηχάνηµα τύπου Α Μηχάνηµα τύπου Β

Εργάτης Μηχάνηµα τύπου Α Μηχάνηµα τύπου Β Εργαστήριο Μαθηµατικών & Στατιστικής Γραπτή Εξέταση Περιόδου Σεπτεµβρίου 2009 στη Στατιστική 30/09/09 Α ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ [20] Μια καπνοβιοµηχανία ισχυρίζεται ότι στα νέα τσιγάρα που διαφηµίζει, η ποσότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΩΝ Εργαστηριακή Άσκηση 1 Προσδιορισμός Τεχνικών Παραμέτρων Ταλαντωτή Ενός Βαθμού Ελευθερίας Ονοματεπώνυμο: Παριανού Θεοδώρα Όνομα Πατρός: Απόστολος Αριθμός μητρώου: 1000107 Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ: Εργασία με το λογισμικό Valve Editor

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ: Εργασία με το λογισμικό Valve Editor Στην άσκηση αυτή θα εξοικειωθείτε με το χειρισμό και τον έλεγχο όπλων, χρησιμοποιώντας το λογισμικό Hammer Valve Editor. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο στο οποίο υπάρχει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Λεωφ. Αγίου Πέτρου 9 Τ.Θ.46550, 136-10 Αχαρναί Τηλ.: 210.25.80.590 210.25.80.591 Fax: 210.25.26.768

Λεωφ. Αγίου Πέτρου 9 Τ.Θ.46550, 136-10 Αχαρναί Τηλ.: 210.25.80.590 210.25.80.591 Fax: 210.25.26.768 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ - Σειρά «ORIGINAL Γενικά Χαρακτηριστικά Οι ανοξείδωτοι απορριµµατοδέκτες ανακύκλωσης σειράς ORIGINAL αποτελεί την κλασική σειρά µε µεγάλο αριθµό εγκατεστηµένων κάδων. Είναι κατασκευασµένοι

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικός έλεγχος υποθέσεων (Μέρος 1 ο )

Στατιστικός έλεγχος υποθέσεων (Μέρος 1 ο ) Στατιστικός έλεγχος υποθέσεων (Μέρος 1 ο ) 2 Η γενική ιδέα της διαδικασίας στατιστικού ελέγχου υποθέσεων Πρόκειται για μια διαδικασία απόφασης μεταξύ δύο υποθέσεων Η μια υπόθεση ονομάζεται μηδενική (Η

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Σουλτάνα Β. Λευκοπούλου, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04 Φύλλο εργασίας Εργάζομαι με ασφάλεια στο εργαστήριο. Ονοματεπώνυμο Ημερομηνία

Δρ. Σουλτάνα Β. Λευκοπούλου, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04 Φύλλο εργασίας Εργάζομαι με ασφάλεια στο εργαστήριο. Ονοματεπώνυμο Ημερομηνία Ονοματεπώνυμο Ημερομηνία Φύλλο εργασίας Εργάζομαι με ασφάλεια στο εργαστήριο. Πού συναντούμε εικόνες όπως τις πιο πάνω; 1. Όταν εργαζόμαστε στο εργαστήριο της Χημείας χρησιμοποιούμε διάφορα όργανα τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΤΚΩΜΑ ΓΙΑ ΣΟ ΟΛΟΚΑΤΣΩΜΑ ΣΗ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΤ

ΛΕΤΚΩΜΑ ΓΙΑ ΣΟ ΟΛΟΚΑΤΣΩΜΑ ΣΗ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΤ ΔΗΜΟΣΙΚΟ ΧΟΛΕΙΟ ΓΩΝΙΑ Δ ΣΑΞΗ ΛΕΤΚΩΜΑ ΓΙΑ ΣΟ ΟΛΟΚΑΤΣΩΜΑ ΣΗ ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΤ ΔΑΣΚΑΛΟΣ: ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΗΓΟΤΜΕΝΟ ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Ήταν πρόεδρος της Επαναστατικής Επιτροπής Ρεθύμνης με καταγωγή από

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ.Ο.ΚΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ LEVEL II ΖΩΝΗΣ Γ 10/06/2012 ΣΤΑΔΙΟ 1

Α.Σ.Ο.ΚΩ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ LEVEL II ΖΩΝΗΣ Γ 10/06/2012 ΣΤΑΔΙΟ 1 ΣΤΑΔΙΟ 1 ΟΝΟΜΑΣΙΑ /ΕΙΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ : Στάδιο 1 / Long course ΣΤΟΧΟΙ: 14 IPSC, 4 CP, 1 PT/ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: 5-10m ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ : 32 ΜΕΓΙΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 160 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: ΣΤΑΔΙΟ 2 ΟΝΟΜΑΣΙΑ /ΕΙΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2 ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2 ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2 ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 4 ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ 2011-2012 ΟΜΑΔΑ Γ Χεριστανίδου Πελαγία Αγατσίκογλου Γεωργία Κατραντζόγλου Κυριακή Τσουρή Στέλλα Οκριασβίλι Θεώνη ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ-

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα 12. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων

Παράρτημα 12. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων Παράρτημα 12 Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων 1. Αντικείμενο της συνεργασίας Αντικείμενο της συνεργασίας είναι ο έλεγχος παρουσίας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασίας Διαχείρισης Αδειών. ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Διαδικασίας Διαχείρισης Αδειών. ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Διαχείριση Αδειών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Αδειών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Εισαγωγή 1. 2 Βασικές aρχές oστεολογίας και oδοντολογίας του aνθρώπου 31. vii. xvii

Περιεχόμενα. 1 Εισαγωγή 1. 2 Βασικές aρχές oστεολογίας και oδοντολογίας του aνθρώπου 31. vii. xvii Περιεχόμενα Πρόλογος ελλη νικής Έκδοσης Προοίμιο xviii Πρόλογος xxi xvii 1 Εισαγωγή 1 Ιστορική αναδρομή 5 Πρώιμη περίοδος: 1800 έως 1938 5 Περίοδος εδραίωσης: 1939 έως 1971 8 Σύγχρονη περίοδος: 1972 έως

Διαβάστε περισσότερα

9η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ

9η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ 9η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ Από τη Χημεία, καταλύτης είναι ένα στοιχείο που με την παρουσία του βοηθά στην πραγματοποίηση μιας χημικής αντίδρασης, χωρίς o ίδιος να συμμετέχει σε αυτή. Στα αυτοκίνητα

Διαβάστε περισσότερα

Νεομάρτυς Ευγένιος Ροντιόνωφ

Νεομάρτυς Ευγένιος Ροντιόνωφ Νεομάρτυς Ευγένιος Ροντιόνωφ Μαρτύρησε στις 23 Μαΐου 1996 Ο Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1977 κοντά στη Μόσχα και συγκεκριμένα στο χωριό Κουρίλοβο, στην περιοχή της πόλεως Παντόλσκ-.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Γράφημα 1: Οδικά τροχαία ατυχήματα και παθόντες, Ιανουάριος Ιανουάριος Οκτ-14. Οκτ-15. Απρ-15. Ιουλ-15. Ιουλ-14.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Γράφημα 1: Οδικά τροχαία ατυχήματα και παθόντες, Ιανουάριος Ιανουάριος Οκτ-14. Οκτ-15. Απρ-15. Ιουλ-15. Ιουλ-14. Ιαν-11 Απρ-11 Ιουλ-11 Οκτ-11 Ιαν-12 Απρ-12 Ιουλ-12 Οκτ-12 Ιαν-13 Απρ-13 Ιουλ-13 Οκτ-13 Ιαν-14 Απρ-14 Ιουλ-14 Οκτ-14 Ιαν-15 Απρ-15 Ιουλ-15 Οκτ-15 Ιαν-16 Απρ-16 Ιουλ-16 Οκτ-16 Ιαν-17 Απρ-17 Ιουλ-17 Οκτ-17

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες έρευνες για τον ρόλο των εναλλακτικών βιολογικών υλικών στην ιατροδικαστική και τοξικολογία. ΡΑΪΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αν.

Σύγχρονες έρευνες για τον ρόλο των εναλλακτικών βιολογικών υλικών στην ιατροδικαστική και τοξικολογία. ΡΑΪΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αν. Σύγχρονες έρευνες για τον ρόλο των εναλλακτικών βιολογικών υλικών στην ιατροδικαστική και τοξικολογία ΡΑΪΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αν. Καθηγητής Κλινική Τοξικολογία Βιολογικά Υλικά Αίμα-πλάσμα-ορός (ο χρόνος ανίχνευσης

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο εργασίας 1 Το γενετικό υλικό οργανώνεται σε χρωμοσώματα. Ονοματεπώνυμο Τμήμα Ημερομηνία.

Φύλλο εργασίας 1 Το γενετικό υλικό οργανώνεται σε χρωμοσώματα. Ονοματεπώνυμο Τμήμα Ημερομηνία. Ενότητα λογισμικού Γενετική Φύλλο εργασίας 1 Το γενετικό υλικό οργανώνεται σε χρωμοσώματα Βιολογία Γ Γυμνασίου Ονοματεπώνυμο Τμήμα Ημερομηνία. Όλοι οι οργανισμοί εμφανίζουν συγκεκριμένα δομικά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

> ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

> ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Προμήθεια ανταλλακτικών για την συντήρηση και επισκευή κάδων απορριμμάτων για τις ανάγκες της Δ/νσης Ανακύκλωσης & Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

1025 Κ.Δ.Π. 308/89 Ο ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1987

1025 Κ.Δ.Π. 308/89 Ο ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1987 E.E. Παρ. Ill (I) Αρ. 2462,1.12.89 1025 Κ.Δ.Π. 308/89 Αριθμός 308 Οι περί Αφαιρέσεων και Μεταμοσχεύσεων Βιολογικών Ουσιών Ανθρώπινης Προελεύσεως Κανονισμοί του 1989, οι οποίοι κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Γράφημα 1: Οδικά τροχαία ατυχήματα και παθόντες, Ιανουάριος Οκτώβριος Ιαν-15. Ιαν-14. Ιουλ-14. Ιουλ-15. Απρ-14.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Γράφημα 1: Οδικά τροχαία ατυχήματα και παθόντες, Ιανουάριος Οκτώβριος Ιαν-15. Ιαν-14. Ιουλ-14. Ιουλ-15. Απρ-14. Ιαν-1 Απρ-1 Ιουλ-1 Οκτ-1 Ιαν-11 Απρ-11 Ιουλ-11 Οκτ-11 Ιαν-12 Απρ-12 Ιουλ-12 Οκτ-12 Ιαν-13 Απρ-13 Ιουλ-13 Οκτ-13 Ιαν-14 Απρ-14 Ιουλ-14 Οκτ-14 Ιαν-15 Απρ-15 Ιουλ-15 Οκτ-15 Ιαν-16 Απρ-16 Ιουλ-16 Οκτ-16 Ιαν-17

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Γράφημα 1: Οδικά τροχαία ατυχήματα και παθόντες, Ιανουάριος Φεβρουάριος Ιουλ-16. Ιουλ-15. Ιαν-16. Ιαν-17. Οκτ-15.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Γράφημα 1: Οδικά τροχαία ατυχήματα και παθόντες, Ιανουάριος Φεβρουάριος Ιουλ-16. Ιουλ-15. Ιαν-16. Ιαν-17. Οκτ-15. Ιαν-12 Απρ-12 Ιουλ-12 Οκτ-12 Ιαν-13 Απρ-13 Ιουλ-13 Οκτ-13 Ιαν-14 Απρ-14 Ιουλ-14 Οκτ-14 Ιαν-15 Απρ-15 Ιουλ-15 Οκτ-15 Ιαν-16 Απρ-16 Ιουλ-16 Οκτ-16 Ιαν-17 Απρ-17 Ιουλ-17 Οκτ-17 Ιαν-18 Απρ-18 Ιουλ-18 Οκτ-18

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Γράφημα 1: Οδικά τροχαία ατυχήματα και παθόντες, Ιανουάριος Σεπτέμβριος Οκτ-15. Οκτ-16. Απρ-15. Απρ-16. Ιουλ-16.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Γράφημα 1: Οδικά τροχαία ατυχήματα και παθόντες, Ιανουάριος Σεπτέμβριος Οκτ-15. Οκτ-16. Απρ-15. Απρ-16. Ιουλ-16. Ιαν-11 Απρ-11 Ιουλ-11 Οκτ-11 Ιαν-12 Απρ-12 Ιουλ-12 Οκτ-12 Ιαν-13 Απρ-13 Ιουλ-13 Οκτ-13 Ιαν-14 Απρ-14 Ιουλ-14 Οκτ-14 Ιαν-15 Απρ-15 Ιουλ-15 Οκτ-15 Ιαν-16 Απρ-16 Ιουλ-16 Οκτ-16 Ιαν-17 Απρ-17 Ιουλ-17 Οκτ-17

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 63/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010)

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 63/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Διαμεσολάβηση 63/2014 Σελίδα 1 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 63/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς 1) Διεύθυνση Πρασίνου & Περιβάλλοντος pras.perivallon@cityofathens.gr 2) Κύριο *** *** Κοινοποίηση 1) Γραφείο Δημάρχου

Διαβάστε περισσότερα

Σε ισχύ από 01/01/2011

Σε ισχύ από 01/01/2011 Παράρτημα II Επιθέσεις στο Duo System (Kάθε επίθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί με το δεξί ή το αριστερό χέρι) Στήλη A Επιθέσεις Αρπαγής Αρπαγή: Ο Uke αρπάζει το χέρι του Tori. Το ένα χέρι αρπάζει τον καρπό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 14-01-03-02 14 Επεμβάσεις (επισκευές ενισχύσεις) 01 Κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα 03 Διάτρηση Σκυροδέματος 02 Διάτρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΥΡΩΝΑΚΗ ΑΝΝΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΥΤΤΑΡΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΖΩΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ Μέσος χρόνος πειράματος: 30 λεπτά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Γράφημα 1: Οδικά τροχαία ατυχήματα και παθόντες, Ιανουάριος Φεβρουάριος Ιουλ-15. Ιουλ-14. Οκτ-14. Οκτ-15. Ιαν-15.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Γράφημα 1: Οδικά τροχαία ατυχήματα και παθόντες, Ιανουάριος Φεβρουάριος Ιουλ-15. Ιουλ-14. Οκτ-14. Οκτ-15. Ιαν-15. Ιαν-11 Απρ-11 Ιουλ-11 Οκτ-11 Ιαν-12 Απρ-12 Ιουλ-12 Οκτ-12 Ιαν-13 Απρ-13 Ιουλ-13 Οκτ-13 Ιαν-14 Απρ-14 Ιουλ-14 Οκτ-14 Ιαν-15 Απρ-15 Ιουλ-15 Οκτ-15 Ιαν-16 Απρ-16 Ιουλ-16 Οκτ-16 Ιαν-17 Απρ-17 Ιουλ-17 Οκτ-17

Διαβάστε περισσότερα

Καροτοκυνηγός. Αντικείμενα

Καροτοκυνηγός. Αντικείμενα Καροτοκυνηγός Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα σε ένα κτήμα, όπου στη δεξιά του πλευρά του υπάρχει ένα χωράφι με καρότα τα οποία οριοθετούνται από μια λευκή ευθεία γραμμή αριστερά τους (βλ. επόμενη εικόνα). Το

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΥΠΕΛ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ. Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Αριστείδου Τάξη: Γ 6

ΡΟΥΠΕΛ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ. Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Αριστείδου Τάξη: Γ 6 ΡΟΥΠΕΛ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ Ονοματεπώνυμο: Χρήστος Αριστείδου Τάξη: Γ 6 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ.. Τι είναι το Ρούπελ; Το Ρούπελ είναι οχυρό και πρόκειται για το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος

Διαβάστε περισσότερα

C-15 BLOWBACK ΚΙΝΗΣΗ ΚΛΕΙΣΤΡΟΥ

C-15 BLOWBACK ΚΙΝΗΣΗ ΚΛΕΙΣΤΡΟΥ Εγχειρίδιο οδηγιών Μοντέλο C-15 BLOWBACK ΚΙΝΗΣΗ ΚΛΕΙΣΤΡΟΥ ΠΡΟΣΟΧΉ: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο και όλες τις οδηγίες ασφαλείας προσεκτικά πριν θέσετε σε λειτουργία αυτό το πιστόλι. 2012 Gamo Outdoor, SL

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Προμήθεια θρυμματιστή κλαδιών ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 72.000 CPV

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ»

«ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ» Ένα ερωτηµατολόγια σχετικό µε την ασφάλεια των τροφίµων (οι σωστές απαντήσεις θα δοθούν µε άλλο έντυπο). Διαλέξτε την απάντηση που περιγράφει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ Ή ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ Ή ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ Ή ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Έστω ότι επιθυμούμε να μελετήσουμε ένα τυχαίο πείραμα με δειγματικό χώρο Ω και έστω η πιθανότητα να συμβεί ένα ενδεχόμενο Α Ω Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ενώ δεν γνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στις Τηλεπικοινωνίες Ύλη Μαθήµατος Τρόπος Βαθµολογίας Εισαγωγή στο Εργαστήριο / Ύλη Εργαστηρίου ρ. Αθανάσιος. Παναγόπουλος Λέκτορας ΕΜΠ 1 Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών, ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα