ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 15 Οκτώβριος 2009

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 15 Οκτώβριος 2009"

Transcript

1 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 15 Οκτώβριος 2009 Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού τιμά τον Νίκο Παπαδημητρίου Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου Δωρητής του Ιδρύματος Ο Νίκος Παπαδημητρίου στην ΕΡΑ Β. Αιγαίου Νέοι πτυχιούχοι Υπότροφοι Οι Υπότροφοι ευχαριστούν τους Δωρητές τους Ο Σύλλογος Υποτρόφων στο Facebook Ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό Το «Διάζωμα» λέει «Ναι» στο Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης Μουσείο Ιακωβίδη: Ένας χρόνος και επισκέπτες Ο πιο μικρός Δημοσιογράφος της Λέσβου γράφει για το Μουσείο Ιακωβίδη Γράμματα στο ΕΠΙ Δωρητές και Δωρεές

2 2 ta nea toy ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία! Το Ίδρυμα «Νικόλαος Γ.Παπαδημητρίου», ο Σύλλογος Υποτρόφων του Ιδρύματος και το Μουσείο Ιακωβίδη συγχαίρουν τους νέους Υπουργούς των τομέων που υποστηρίζουν καθώς και όλους τους νέους Βουλευτές των Νομών που δραστηριοποιείται το Ίδρυμα και τους εύχονται κάθε επιτυχία στο έργο τους: Τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. Τους Υφυπουργούς Φίλιππο Σαχινίδη, Σταύρο Αρναουτάκη και Μάρκο Μπόλαρη. Την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και τους Υφυπουργούς Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννη Πανάρετο. Τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και την Υφυπουργό Άντζελα Γκερέκου. Την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και τους Υφυπουργούς Γιάννη Μανιάτη και Θάνο Μωραϊτη. Τους Βουλευτές Λέσβου: Νίκο Σηφουνάκη (ΠΑΣΟΚ), Σπύρο Γαληνό (Ν.Δημοκρατία), Σταύρο Σκοπελίτη (ΚΚΕ). Τους Βουλευτές Κυκλάδων: Γεώργιο Παπαμανώλη, Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ). Τους Βουλευτές Α Πειραιώς: Δημήτρη Καρύδη, Μανώλη Μπεντενιώτη (ΠΑΣΟΚ), Βασίλη Μιχαλολιάκο (Ν.Δημοκρατία), Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ), Βαϊτση Αποστολάτο (ΛΑΟΣ), Θεόδωρο Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) Τους Βουλευτές Αργολίδας: Γιάννη Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ), Γιάννη Αδριανό (Ν.Δημοκρατία), Έλσα Παπαδημητρίου (Ν.Δημοκρατία). Τους Βουλευτές Βοιωτίας: Αριάδνη Αγάτσα, Βασίλειο Τόγια, Βασιλική Τσόνογλου-Βιλλιώτη (ΠΑΣΟΚ), Μιχαήλ Γιαννάκη (Ν.Δημοκρατία).

3 3 Ο Νίκος Παπαδημητρίου μιλάει στην ΕΡΑ Β. Αιγαίου ta nea toy ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Συνέντευξη στην ΕΡΑ Β.Αιγαίου και στη συνεργάτιδά της Αθανασία Δαφιώτη παραχώρησε ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μιλώντας για το Μουσείο Ιακωβίδη, που ήδη συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής, ο κ. Παπαδημητρίου εξέφρασε τη χαρά του για την ανταπόκριση που είχε αυτή η πρωτοβουλία, αφού ήδη συγκέντρωσε το ενδιαφέρον επισκεπτών και έδωσε τη δυνατότητα σε ένα άγνωστο μέχρι τώρα χωριό να καταγραφεί στο χάρτη και να γίνει σημείο αναφοράς στη Λέσβο και στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε ακόμη στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου που έχουν υλοποιηθεί από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, ευχαρίστησε θερμά όλους τους Καθηγητές για την πολύτιμη συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια και ευχήθηκε το Μουσείο Ιακωβίδη να τύχει ενεργότερης υποστήριξης. «Τα έξοδα του Μουσείου ανέρχονται σε ευρώ το χρόνο, ποσό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε το συμβολικό αντίτιμο εισόδου, ούτε τα αντικείμενα που διατίθενται από το πωλητήριο του Μουσείου» τόνισε ο κ.παπαδημητρίου. Μέχρι σήμερα, η μόνη υποστήριξη που έχει λάβει το Μουσείο είναι το ποσό των από το Υπουργείο Αιγαίου, του μόνου κρατικού φορέα που εκδήλωσε ενεργά το ενδιαφέρον του, και το οποίο δημόσια ευχαριστούμε». Στην ερώτηση αν νιώθει δικαιωμένος από το έργο του, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής, όχι απόλυτα. Θα ήθελα όλη αυτή η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στο Μουσείο να είχε γίνει περισσότερο ενεργή, περισσότερο γόνιμη και να μη μείνει μόνο στα λόγια, τα οποία ούτως ή άλλως είναι ευπρόσδεκτα. Εμείς, βέβαια, συνεχίζουμε την προσπάθεια ελπίζοντας». ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Οι Υποτροφίες του Ιδρύματος Παπαδημητρίου για το ακαδημαϊκό έτος θα ανακοινωθούν εντός του Νοεμβρίου 2009 και θα δημοσιευτούν αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και, φυσικά, στο επόμενο τεύχος του ΕΠΙ. Ελπίζουμε ότι εφέτος οι υπότροφοί μας θα είναι περισσότεροι, όπως ελπίζουμε ότι και οι Δωρητές μας θα είναι τόσοι, ώστε κανένα αριστούχο παιδί μα μη μείνει χωρίς υποτροφία!

4 4 ta nea toy ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Γράμματα στο ΕΠΙ 5 Συνέντευξη του Νίκου Παπαδημητρίου στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους μας, που συνεχίζουν να μας στηρίζουν με τα γράμματά τους και τα καλά τους λόγια αλλά και με την συνεχή δημοσίευση ειδήσεων από τη δραστηριότητα του Ιδρύματος, στα έντυπα και ηλεκτρονικά τους μέσα. Ειδικότερα: Τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Γιάννη Λέκκα για τις ευχές του και τα καλά του λόγια Την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής και το Σύλλογο Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» για τις ευχές τους Το Μουσείο του Δήμου Ερεσσού για την παρουσίαση του Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης» στην ιστοσελίδα του Το Κέντρο Αιγαιακών Λαογραφικών και Μουσικολογικών Ερευνών και τον Πρόεδρό του κ. Θεοφάνη Σουλανέλλη για τις ευχές τους Την Οικογένεια Ευριπίδη Καλογρίδη Την Οικογένεια Παναγιώτη και Σοφίας Σκανδαλέλλη για τις ευχαριστίες της Την Οικογένεια Σταμάτη Δρίζου για τις ευχές της Τις έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων της Λέσβου «Δημοκράτης», «Εμπρός» και «Αιολικά Νέα» για τη σταθερή τους υποστήριξη Τις ηλεκτρονικές εκδόσεις «Χιακή Φωνή», Dentnews - Οδοντιατρική, Kidsguide.gr, Agrotravel.gr και Artopos για την εκτεταμένη παρουσίαση του Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης» Την έντυπη έκδοση η «Φωνή της Ενορίας» για την παρουσίαση του Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης» Το περιοδικό «Σπετσιώτικη Ηχώ» για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος στον τομέα των Υποτροφιών Το Περιοδικό «Αιολίδα» και τον εκδότη του κ. Στρατή Μολίνο για τις ευχές τους και τα καλά τους λόγια Το μηνιαίο εκκλησιαστικό περιοδικό «Ο Ποιμήν», που εκδίδεται από την Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης για τις επανειλημμένες αναφορές του στη δραστηριότητα του Ιδρύματος. Το Ίδρυμα ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Κώστα Μίσσιο για την αναφορά του ΕΠΙ στο νεοεκδοθέν βιβλίο του «Ο Λεσβιακός Τύπος και οι δημιουργοί του » καθώς και για τη γενναιόδωρη προσφορά των 200 βιβλίων για τις ακριτικές βιβλιοθήκες.

5 5 Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού τιμά τον Νίκο Παπαδημητρίου ta nea toy ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Σε ειδική εκδήλωση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2009, το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού τίμησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Νίκο Παπαδημητρίου αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο και βασίζεται στους νέους συνεισφέροντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη. Η εκδήλωση έγινε συμβολικά την ημερομηνία που γιορτάζεται η «Ημέρα Σκέψης», κοινή ημερομηνία των γενεθλίων του λόρδου Baden Powell, ιδρυτή του Οδηγισμού και της συζύγου του Olave, κατά την οποία όλοι οι οδηγοί του κόσμου θυμούνται τους ιδρυτές τους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, ο Στρατηγός Φώτης Ανδριανόπουλος, η Περιφερειακή Έφορος Βορείου Αιγαίου Μαρίνα Λουμάκη, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Στρατής Μπαλάσκας, εκπρόσωποι του Σώματος και του Ιδρύματος και πλήθος πολιτών. Μιλώντας για τον Νίκο Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Σώματος Παναγιώτης Παρασκευαΐδης τόνισε την προσφορά του στη Λέσβο, την υποστήριξη εκατοντάδων νέων του νησιού με υποτροφίες, τη δημιουργία του «Ψηφιακού Μουσείου Γ. Ιακωβίδης», τον αγώνα για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης και τις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Ιδρύματος, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νησιού και της χώρας. Ευχαριστώντας για την μεγάλη τιμή, ο κ. Παπαδημητρίου διαβεβαίωσε το Σώμα για τη διαρκή διάθεση προσφοράς και έργου για τη Λέσβο και τους ανθρώπους της επισημαίνοντας: «Οι αρχές και οι στόχοι του Οδηγισμού, ακόμη και το ρητό του Αιέν Αριστεύειν συμπίπτουν απόλυτα με τις αξίες του Ιδρύματος. Η δραστηριότητά μας, συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημητρίου, δεν σταματάει εδώ. Ιδέες υπάρχουν όπως και διάθεση για δουλειά. Οπωσδήποτε, όμως, η αναγνώριση του έργου μας από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού μας τιμά, μας ενθαρρύνει και μας κινητοποιεί». Η Πρόεδρος του τοπικού τμήματος Μυτιλήνης Κα Πέρθα Καλέμη παραδίδει στον πρόεδρο του Ιδρύματος την αναμνηστική πλακέτα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

6 Η Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου Δωρητής Υποτροφίας του Ιδρύματος Με ιδιαίτερη χαρά το Ίδρυμα Ν.Γ.Παπαδημητρίου καλωσορίζει στον κύκλο των Δωρητών του τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου Λήμνου, του πρώτου Οργανισμού που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ιδρύματος σε φορείς της Λέσβου, να υποστηρίξουν με υποτροφίες τα παιδιά του νησιού μας. Η Συνεταιριστική Τράπεζα έγινε δωρητής υποτροφίας, η οποία δόθηκε το 2008 στην αριστούχο φοιτήτρια Ελένη Κούβα, που εισήχθη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με βαθμό απολυτηρίου 19 Άριστα. Το Ίδρυμα «Νικόλαος Παπαδημητρίου» ευχαρίστησε θερμά την Τράπεζα και τον Διευθυντή της κ. Ιωάννη Αμπουλό για την προσφορά που τιμά τη Λέσβο και τους ανθρώπους της και ευχήθηκε και άλλοι Οργανισμοί και επιχειρήσεις του Νησιού να μιμηθούν το παράδειγμά της. Το Ίδρυμα συνεχίζει την προσπάθειά του να καλύψει με υποτροφίες όλους τους επιλαχόντες αριστούχους μαθητές του Νησιού, έτσι ώστε κανένα Αριστούχο παιδί της Λέσβου να μη μείνει χωρίς υποτροφία. Μια υποδειγματική εργασία για τη Λήμνο Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε από τη Φιλόλογο κυρία Θεοδώρα Σαντή, Καθηγήτρια της Α τάξης του Γενικού Λυκείου Μούδρου Λήμνου μια πραγματικά πρωτότυπη εργασία. Με τη βοήθεια και την καθοδήγησή της, οι μαθητές της τάξης της κατέγραψαν με υποδειγματική πληρότητα όλη την ιστορία της Λήμνου μέσα από τα αξιοθέατά της και συγκρότησαν έτσι ένα πλήρη οδηγό με φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία, τοπωνύμια, χάρτες, συνταγές ακόμη και γλωσσάρι από την ιδιαίτερη διάλεκτο του νησιού τους. Η εργασία αυτή υποστηρίχθηκε από τον Δήμαρχο Μούδρου κ. Κώστα Αδαμίδη. Γιατί δημοσιεύουμε την είδηση; Πρώτα για να συγχαρούμε την κυρία Σαντή και τους μαθητές της για την πρωτοβουλία τους κι ύστερα γιατί μας δίνουν ένα θαυμάσιο υπόδειγμα να κάνουμε κι εμείς το ίδιο για το χωριό μας, τα Χύδηρα. Κυρία Σαντή, αγαπητοί μαθητές, θερμά σας ευχαριστούμε!

7 7 Ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Επιστολή του Συλλόγου προς όλους τους Υποτρόφους μας Με επιστολή προς όλα τα Μέλη του Συλλόγου Υποτρόφων, ο Πρόεδρός του κ. Στρατής Καρδαλάς κάνει έναν απολογισμό της δραστηριότητας του Συλλόγου, αναπτύσσει τα μελλοντικά σχέδια και ζητά από όλους να λάβουν μέρος στους πυρήνες δράσης που δημιουργεί ο Σύλλογος, προκειμένου να ανταποκριθεί στους στόχους του. Όσοι από τους νέους υποτρόφους μας δεν έχουν λάβει ακόμη γνώση, μπορούν να αναζητήσουν το πλήρες κείμενο της επιστολής στο forum του Συλλόγου. Μπορούν ακόμη να απευθύνονται προσωπικά στον κ. Καρδαλά στο προσωπικό του ή και στο κινητό του τηλέφωνο Χρήσιμες Οδηγίες και Συμβουλές για τους νέους μας Υποτρόφους Με αναλυτικό κείμενο στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Υποτρόφων μας κ. Στράτος Καρδαλάς αποκαλύπτει σε όλους τους νέους Υποτρόφους μας τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν για σπουδές, μετεκπαίδευση, ειδίκευση και μεταπτυχιακά προγράμματα σε χώρες της Ευρώπης. Σε όποιο έτος σπουδών κι αν βρίσκεστε, σε όποια Σχολή κι αν φοιτάτε οι πληροφορίες που σας δίδονται σίγουρα σας ενδιαφέρουν. Μπείτε τώρα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος και για κάθε πρόσθετη πληροφορία επικοινωνήστε με τον κ. Καρδαλά στη διεύθυνση: Ο Σύλλογος Υποτρόφων μας στο Facebook Σε νέα φάση διαδικτυακής επικοινωνίας με τα Μέλη του, ο Σύλλογος των Υποτρόφων μας, ύστερα από τη δημιουργία του δικού του διαδικτυακού Forum, που λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, οργάνωσε και λειτουργεί δική του σελίδα και στο Facebook. Αν θέλετε να γίνεται και εσείς μέλος του Facebook, θα πρέπει να αποκτήσετε δικό σας προφίλ. Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής: Μπαίνετε στην ιστοσελίδα: και εγγράφεστε ως Μέλος. Αναζητάτε το εικονίδιο «ΟΜΑΔΕΣ», με όρο αναζήτησης το ΙΔΡΥΜΑ Ν.Γ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Μόλις βρεθείτε σε αυτήν την ομάδα κάνετε αίτηση εγγραφής και πολύ σύντομα κάποιος από τους διαχειριστές θα σας απαντήσει θετικά. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τον τρόπο εγγραφής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του Προέδρου του Συλλόγου κ. Στράτου Καρδαλά στη διεύθυνση: ή με τον κ. Σπύρο Κωμαϊτη στο

8 8 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Οι Υπότροφοί μας ευχαριστούν τους Δωρητές τους Είκοσι έξι νέοι Υπότροφοί μας, που κέρδισαν τις υποτροφίες τους χάρη στις προσφορές των Υποστηρικτών του Ιδρύματος, ευχαριστούν με επιστολές τους Δωρητές και τους υπόσχονται να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών τους. Από τις επιστολές προς τους Δωρητές παραθέτουμε εδώ επιλεγμένα αποσπάσματα: Προς τον κ. Θεόδωρο Ευσταθίου: «Σας ευχαριστώ θερμά που μου δώσατε για τη δυνατότητα να γίνω υπότροφος του Ιδρύματος «Ν.Γ.Παπαδημητρίου». Με βοηθάτε σημαντικά στην εξέλιξη και ολοκλήρωση των σπουδών μου». Παναγιώτα Μαρκοπούλου (Κρανίδι) Φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Η Υποτροφία που μου δώσατε, μου έδωσε μεγάλη χαρά. Και σε εμένα και στους συμμαθητές μου καθώς διαπιστώσαμε εμπράκτως ότι υπάρχουν άνθρωποι με αρχές και αξίες που στηρίζουν τα όνειρα, τους στόχους και τα πρώτα βήματα των νέων. Σας εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες». Πετρούλα Κοντοβράκη (Κρανίδι) Φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης. «Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας προσφορά στους τελειόφοιτους μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Κρανιδίου και προσωπικά σε εμένα». Σοφία Βέργα (Κρανίδι) Φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Σας ευχαριστώ και σας θαυμάζω που είστε αρωγός και συμπαραστάτης σε αυτή τη δύσκολη προσπάθειά μας. Με την προσφορά σας δείχνετε πόσο κοντά είστε στους νέους και πόσο κατανοείτε τη θέλησή τους για μόρφωση και γνώση. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο». Αικατερίνη Φλωρή (Κρανίδι) Φοιτήτρια της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. «Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τη γενναιόδωρη υποστήριξή σας. Χάρη στην ευγενική σας προσφορά πραγματοποιήθηκε το όνειρό μου να σπουδάσω στη Σχολή που αγαπώ». Αντωνία Γεωργίου (Κρανίδι) Φοιτήτρια του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. «Σας εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες για τη γενναιόδωρη προσφορά σας. Με την πράξη σας αυτή επιβραβεύετε την προσπάθεια και τους κόπους μας. Σας ευχαριστώ». Ελένη Μονά (Κρανίδι) Φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων που Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Σας εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες για την προσφορά σας. Θεωρώ πως με την πράξη σας ενισχύετε τον αγώνα των μαθητών για ένα καλύτερο μέλλον. Τα εφόδια που μας δίνετε είναι για εμάς κίνητρα που ελπίζω να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Θα χαρώ ιδιαίτερα να σας γνωρίσω από κοντά». Ειρήνη Σκοταρίδου (Κρανίδι) Φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π. Θεσσαλονίκης «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την υποτροφία που μου δώσατε και για τη βοήθειά σας στη συνέχιση των σπουδών μου». Νικόλαος Τρουλάκης (Κρανίδι) Φοιτητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Σας εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες για την υλική βοήθειά σας που αποτελεί για εμένα, μαζί με τη δίψα για γνώση, κίνητρο προόδου αλλά και ηθική ικανοποίηση. Ευελπιστώ να φανώ αντάξια των προσδοκιών, των δικών σας και του Ιδρύματος». Ασημίνα Σοφικίτη (Κρανίδι) Φοιτήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την τιμή που μου κάνατε. Αισθάνομαι ότι έτσι ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων. Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά και να προσφέρετε κάθε χρόνο την υποστήριξή σας σε όλο και περισσότερα παιδιά. Ελένη Πίκουλα (Κρανίδι) Φοιτήτρια της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Προς τον κ. Γεώργιο Λιόντο: «Σας εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την υποτροφία που μου δώσατε. Θέλω να υποσχεθώ και να δεσμευτώ απέναντί σας ότι θα αξιοποιήσω με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα της Υποτροφίας σας. Σας εύχομαι υγεία και προσωπική ευημερία για να μπορέσετε να συνεχίσετε το έργο σας». Χάρις Βαβαλιάρου (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θεσσαλονίκης «Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας χορηγία. Μακάρι η πρωτοβουλία σας αυτή να βρει μιμητές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα υποστηρίξουν και άλλους νέους». Μαρία Μπαλάσκα (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Προς τον κύριο Θανάση Μαρτίνο: «Πληροφορήθηκα ότι είστε ο χορηγός της υποτροφίας μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη βοήθεια που μου προσφέρετε. Αν κάποια στιγμή επισκεφθείτε το όμορφο νησί μας θα ήταν για εμένα μεγάλη χαρά να σας γνωρίσω». Μαρία-Ουρανία Τελωνιάτου (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προς την κυρία Αθηνά Μαρτίνου: «Σας εκφράζω το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου για την οικονομική υποστήριξη που προσφέρετε στους νέους φοιτητές. Εύχομαι να συνεχίσετε το έργο σας και για τους μελλοντικούς φοιτητές που έχουν όραμα να γίνουν δημιουργικοί πολίτες. Πολλές ευχαριστίες από εμένα και την οικογένειά μου». Μεταξία Κλείσα (Σπέτσες) Φοιτήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Σας ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία σας να γίνετε αρωγός στα

9 9 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ πρώτα βήματα των παιδιών που αρχίζουν την πανεπιστημιακή τους πορεία. Η προσφορά σας θα βοηθήσει και θα ελαφρύνει οικονομικά εμένα και την οικογένειά μου στην επίτευξη του στόχου μου. Εύχομαι σε εσάς και στην οικογένειά σας υγεία και ευτυχία». Δήμητρα Κοκοράκη (Σπέτσες) Φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Σας εκφράζω τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες μου για την προσφορά της υποτροφίας μου. Η καταγωγή μου από το Μιλάνο και η ενασχόληση της οικογένειάς μου με το επάγγελμα της Ιατρικής ήταν δύο λόγοι για να σπουδάσω εκεί. Ωστόσο, η προσφορά σας ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για να παραμείνω και να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην Ελλάδα». Άννα Σκαρμούτσου (Σπέτσες) Φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Προς την κυρία Αλίκη Νικολαϊδη: «Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα χρήματα αυτά θα τα διαθέσω για τα ενοίκια του σπιτιού μου στη Θεσσαλονίκη και θα με βοηθήσουν σοβαρά στην προσπάθεια που κάνω να σπουδάσω. Θα το θυμάμαι πάντα αυτό, όπως και το όνομά σας που θα είναι για μένα συνώνυμο ανθρωπιάς και μεγαλείου. Θέλω να ξέρετε πως μια μικρή σας φίλη με το όνομα Μελίνα θα νιώθει δίπλα σας και θα προσπαθήσει, αν η ζωή και οι συνθήκες της το επιτρέψουν, κάποτε να μας μιμηθεί. Σας μεταφέρω τις ευχαριστίες των γονέων μου και του αδελφού μου». Μελίνα Αστυρακάκη (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Προς τον κ. Γιώργο Παπαθανασίου: «Σας ευχαριστώ θερμά για την υποτροφία που μου χορηγήσατε. Η πράξη αυτή με τιμά ιδιαίτερα και με βοηθά να αντιμετωπίσω τα αυξημένα έξοδα των σπουδών μου χωρίς να επιβαρύνω την οικογένειά μου. Σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξια της ευγενικής σας χορηγίας». Ελένη-Άννα Σκουληκάρη (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας. Είναι για εμένα πολύ σημαντική στο νέο μου ξεκίνημα. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια τις τιμής που μου κάνατε». Ιάσμη Χατζημιχαλάκη (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Προς τον κ. Γεώργιο Παπουτσάκη: «Σας ευχαριστώ για την υποτροφία που μου προσφέρατε. Δίνετε μεγάλη βοήθεια σε εμένα και στην οικογένειά μου με αυτή τη γενναιόδωρη προσφορά σας. Απεριόριστα ευγνώμων». Χρύσανθος Γαλέτσας (Μυτιλήνη) Φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. «Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τη γενναιόδωρη προσφορά σας σε εμένα και σε άλλους συνομήλικους μου. Η υποτροφία αυτή μπορεί να «μεταφραστεί» σε επιβράβευση των προσπαθειών μας και σε μια σημαντική συμβολή, σε οικονομικό επίπεδο, που θα μας διευκολύνει το προσεχές έτος. Σας συγχαίρω ειλικρινά για τα κίνητρα και την υποστήριξη που προσφέρετε στους νέους». Στεφανία Γκαγκαδέλλη-Φραντζέσκου (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. «Σας εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες για την υποτροφία που μου χορηγήσατε. Σας εύχομαι υγεία και δύναμη για να συνεχίστε να στηρίζετε τους νέους επιστήμονες». Αλεξάνδρα Καλλίτσα (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θεσσαλονίκης Προς τον κ. Άρη Σακελλαριάδη: «Θεωρώ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι συναντάει κανείς κάπου κάπου ανθρώπους και ιδρύματα με κοινωνική ευθύνη όπως τη δική σας και του κ. Παπαδημητρίου, που ενθαρρύνουν και επιβραβεύουν τους κόπους των νέων. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη που μου δίνετε. Είναι πολύ σημαντική για εμένα. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της προσφοράς σας». Αφροδίτη Μπαρούτη (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. «Σας ευχαριστώ θερμά για την προσφορά σας που θα καλύψει ανάγκες και θα διευκολύνει την καθημερινή μου ζωή σε έναν τόπο μακριά από τον δικό μου. Σας εύχομαι υγεία και μακροημέρευση, ώστε να μπορείτε να προσφέρετε χαρά στους άλλους». Χαρίκλεια Σαμαρά (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Προς τον κ. Γιώργο Σαραφίδη: «Η υποτροφία σας με τιμά ιδιαίτερα και με βοηθά να ανταποκριθώ στις οικονομικές υποχρεώσεις που επιβάλλει η ζωή ενός νέου φοιτητή. Η πράξη σας είναι παράδειγμα ανθρωπιάς. Ευελπιστώ να σας έχω και στο μέλλον πολύτιμο συμπαραστάτη». Ιωάννης Αχείλας ( Ύδρα) Φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Προς τον Διευθυντή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου Κύριε Διευθυντά, «Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας. Χάρη στη συμβολή της Τράπεζάς σας θα μπορέσω να βοηθήσω την οικογένειά μου μια και φοιτώ μακριά από την πατρίδα μου. Σε προσωπικό επίπεδο, αυτή η προσφορά σας συμβολίζει μια «ανταμοιβή» και αποτελεί κίνητρο και για εμένα και για τις προσπάθειες άλλων μαθητών. Χαίρομαι που η Τράπεζα του νησιού μας βρίσκεται κοντά στον πολίτη και έχει ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό». Ελένη Κούβα (Μυτιλήνη) Φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

10 10 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Οι Νέοι Πτυχιούχοι Υπότροφοι μας Γεώργιος Καρνάς Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πήρε το πτυχίο του με βαθμό 9,22 Άριστα. Το Ίδρυμα του απονέμει το χρηματικό βραβείο και τον τιμητικό πάπυρο. Αρίστη Κορδώνη Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το πτυχίο της με βαθμό 8,55 Άριστα. Το Ίδρυμα της απονέμει το χρηματικό βραβείο και τον τιμητικό πάπυρο Ευστράτιος Ταξείδης Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με βαθμό 7,66 Λίαν Καλώς. Το Ίδρυμα του απονέμει τον τιμητικό πάπυρο. Ευστρατία Περγκαντή Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και πήρε το πτυχίο της με βαθμό 8,99 Άριστα. Το Ίδρυμα της απονέμει το χρηματικό βραβείο και τον τιμητικό πάπυρο. Παναγιώτα Ξανθούλη Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο της με βαθμό 8,32 Λίαν Καλώς. Το Ίδρυμα της απονέμει τον τιμητικό πάπυρο. Χρυσούλα Σπανού Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το πτυχίο της με βαθμό 7,5 Λίαν Καλώς. Το Ίδρυμα της απονέμει τον τιμητικό πάπυρο. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Νικόλαος Τζάννος Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του στο Τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο του με βαθμό 8,92 Άριστα. Το Ίδρυμα του απονέμει το χρηματικό βραβείο και τον τιμητικό πάπυρο. Ευφροσύνη Μουλά Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το πτυχίο της με βαθμό 8,13 Λίαν Καλώς. Το Ίδρυμα της απονέμει τον τιμητικό πάπυρο.

11 11 Τέχνη και τοπικά Λεζάνταπροϊόντα αναδεικνύουν τα Χύδηρα σε πρότυπο χωριό ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Ως πρότυπο χωριό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αρχίζουν να καταγράφονται τα Χύδηρα στον τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας. Το επιβεβαιώνει η πέμπτη κατά σειρά επιμορφωτική επίσκεψη 42 εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στο χωριό τον περασμένο Μάρτιο αλλά και οι επισκέψεις χιλιάδων τουριστών Ελλήνων και ξένων, αποστολών και σχολείων από όλη την επικράτεια. Οι επισκέπτες έχουν σήμερα τη δυνατότητα να γνωρίσουν τρία σύγχρονα αξιοθέατα που δίνουν στα Χύδηρα οντότητα και προοπτική: Το πρώτο είναι το υπερσύγχρονο τυροκομείο «Γαλακτοκομική Λέσβου» που είναι πιστοποιημένο με συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας στα τρόφιμα ISO και HACCP και παράγει σήμερα σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων και εκλεκτά τυριά. Το δεύτερο είναι το οινοποιείο «Μεθυμναίος» που εδώ και χρόνια εξελίσσει συστηματικά την προσπάθεια διάσωσης της ντόπιας ποικιλίας αμπελιών αλλά και τον τρόπο καλλιέργειας και τη μέθοδο επεξεργασίας, με τις οποίες παράγεται ο φημισμένος «Μεθυμναίος Οίνος» και το βραβευμένο βιολογικό κρασί, που διατίθεται σήμερα από εκλεκτές κάβες σε όλη την Ελλάδα. Το τρίτο, είναι το Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης», το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο της χώρας που αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία αναδεικνύει με τις πιο προηγμένες ψηφιακές εφαρμογές τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα Ζωγράφου Γεωργίου Ιακωβίδη, στον τόπο που γεννήθηκε. Είναι ίσως ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι χάρη στα τρία αυτά σύγχρονα αξιοθέατα, η δημιουργία των οποίων οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ιδιωτική πρωτοβουλία, τα Χύδηρα, ένα ξεχασμένο ως τώρα ορεινό χωριό αποκτά μέρα με τη μέρα υπόσταση, φυσιογνωμία και χαρακτήρα, στοιχεία που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων του αλλά διαμορφώνουν και ένα πρότυπο για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του αστείρευτου πλούτου, που κρύβουν το περιβάλλον και η παράδοση της πατρίδας μας.

12 12 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μουσείο Ιακωβίδη: Ένας χρόνος και επισκέπτες! Μόλις ένα χρόνο από την ίδρυσή του, το Μουσείο Ιακωβίδη, το πρώτο Ψηφιακό Μουσείο της χώρας καταγράφει μια σημαντική επίδοση. Από τον Αύγουστο του 2008 που εγκαινιάστηκε το Μουσείο μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009 δέχθηκε συνολικά επισκέπτες, αληθινό ρεκόρ για νεοσύστατο Μουσείο σε ένα τόσο απομακρυσμένο σημείο. Πέρα όμως από την αριθμητική αυτή επίδοση ιδιαίτερη σημασία έχει ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που αναφέρεται στη σύνθεση των επισκεπτών του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, οι επισκέπτες του Μουσείου καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ατόμων κάθε ηλικίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό που περιλαμβάνει εκτός από τους επίσημους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής, των γραμμάτων, της Τέχνης και της Επιστήμης, διεθνείς αποστολές, Έλληνες και 330 ξένους τουρίστες, ομάδες εκδρομέων από όλη την Ελλάδα, αντιπροσωπείες Εκπαιδευτικών και πάνω από μαθητές και μαθήτριες από 36 σχολεία του Νησιού μαζί με 92 καθηγητές τους. Όπως προκύπτει και από το βιβλίο εντυπώσεων των επισκεπτών μας, η υποδοχή του Μουσείου είναι ενθουσιώδης. Το ίδιο το Μουσείο, ως ιδέα και ως πρωτοβουλία αλλά και ως κτήριο, ως περιεχόμενο και λειτουργία φαίνεται να συνθέτει για όλους μια πρωτόγνωρη εμπειρία γιατί συνδυάζει ιδανικά την Τέχνη, την παράδοση και τη σύγχρονη τεχνολογία, με τρόπο που δεν συναντάται σε άλλο Μουσείο της χώρας. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι επισκέπτες εκδηλώνουν με κάθε τρόπο τη χαρά τους για την προσωπική «εμπλοκή» τους με τη ζωή και το έργο ενός τόσο μεγάλου ζωγράφου Χίδηρα ή Χύδηρα; Πολλοί αναγνώστες μας ρωτούν πώς γράφεται, τελικά το όνομα του χωριού μας: Χίδηρα ή Χύδηρα; Απάντηση: Καμία από τις δύο γραφές δεν είναι λάθος. Η σύγχρονη άποψη που συνήθως απλοποιεί τα ονόματα προτιμά τη γραφή «Χίδηρα» ενώ όσοι γνωρίζουν την προέλευση και την ετυμολογία της λέξης προτιμούν το «Χύδηρα». Σύμφωνα με όλες τις πηγές, τα Χύδηρα είναι πελασγικός όρος που προέρχεται από το ρήμα «χέω» και τη λέξη «ύδωρ», ένδειξη ότι τα Χύδηρα υπήρξαν κάποτε κεφαλοχώρι με άφθονα νερά. Εμείς, πιο πιστοί στην παράδοση, προτιμάμε την παλιά γραφή Χύδηρα και την χρησιμοποιούμε σε όλα μας τα έντυπα και σε όλη μας την αλληλογραφία. Γιατί να μην κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία μας; Και γιατί να χάσουμε τη γραφή, τον ήχο και τη δροσιά μιας τόσο «γάργαρης» λέξης; Γι αυτό, λοιπόν, Χύδηρα!

13 13 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ενώ παράλληλα εκθειάζουν τον τρόπο της ξενάγησης, την πληρότητα της πληροφόρησης και την αρτιότητα του ενημερωτικού υλικού, γεγονός που προκαλεί σε πολλούς την επιθυμία μιας δεύτερης επίσκεψης. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε τον εκπαιδευτικό ρόλο του Μουσείου, αφού τόσο με τις επισκέψεις μαθητών και καθηγητών, όσο και με το ειδικό ενημερωτικό υλικό για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ο Ιακωβίδης και το έργο του πέρασαν στην καθημερινή ζωή χιλιάδων μαθητών κι έγιναν σημείο αναφοράς στην αισθητική τους παιδεία. Κλείνοντας τη σύντομη αυτή αναδρομή στην πρώτη επέτειο του Μουσείου Ιακωβίδη θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους επισκέπτες μας και ιδιαίτερα τους Καθηγητές των Σχολείων γιατί με το ενδιαφέρον και την αφοσίωσή τους δίνουν προοπτική και μέλλον σε αυτή την οραματική προσπάθεια. Ο πιο μικρός δημοσιογράφος της Λέσβου γράφει για το Μουσείο Ιακωβίδη Ο Αλέξανδρος Κουβαλάκης είναι 12 χρονών. Μαθητής της Α Γυμνασίου, του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης είναι ο βασικός συντάκτης της εφημερίδας της τάξης του που λέγεται «Μικροί Δημοσιογράφοι». Μαζί με τους συμμαθητές του γράφουν και εκτυπώνουν μόνοι τους την εφημερίδα τους, την κυκλοφορούν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε 60 περίπου αντίτυπα και τη μοιράζουν στους συμμαθητές, τους γονείς, τους δασκάλους και τους φίλους τους. Το 8ο τεύχος της εφημερίδας τους είναι αφιερωμένο στο Μουσείο Ιακωβίδη, τον Γεώργιο Ιακωβίδη και τα Χύδηρα. Με την αγνότητα της ηλικίας του αλλά και με το πάθος επαγγελματία, ο Αλέξανδρος καταγράφει σε άψογα ελληνικά και συμπυκνώνει με υποδειγματική πληρότητα όλες τις πληροφορίες για το Ζωγράφο, το Μουσείο και το χωριό που γεννήθηκε, ενώ συμπληρώνει το τεύχος και με άλλες ειδήσεις γενικού ενδιαφέροντος. «Η εφημερίδα μας έχει πολλά θέματα», λέει ο Αλέξανδρος. Ενδιαφέρεται για την Υγεία, τον Αθλητισμό, το Περιβάλλον, αναφέρεται συχνά σε ιστορικά γεγονότα κι έχει ακόμη και στήλες διασκέδασης με σταυρόλεξο, σπαζοκεφαλιές και γρίφους. Θέλουμε να την κάνουμε συνέχεια καλύτερη και να τη μοιράζουμε σε περισσότερο κόσμο!». Καλός μαθητής, με γονείς εκπαιδευτικούς, ο Αλέξανδρος ονειρεύεται το μέλλον του: «Σκέπτομαι τα Νομικά, σκέπτομαι και την Ιατρική αλλά αγαπάω τη Δημοσιογραφία!...» Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο για το Αφιέρωμα που έκανε στο Μουσείο και στα Χύδηρα και του ευχόμαστε καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία σε ό,τι ονειρεύεται! Κι αν κάποιοι από τους αναγνώστες του ΕΠΙ θέλουν να γνωρίσουν την όμορφη εφημερίδα του να την αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

14 14 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Διάζωμα: «Ναι» στο Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης και στη δημιουργία «Αρχαιολογικού Πάρκου» Την ανεπιφύλακτη υποστήριξή του στην ανάγκη αναστήλωσης και ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Διάζωμα» π. Υπουργός κ. Σταύρος Μπένος. Σε δημόσια ομιλία του στο Νέο Αρχαιολογικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην οποία το Ίδρυμα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υποτρόφων κ. Στράτος Καρδαλάς, ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στην αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική σημασία του μνημείου για την πόλη της Μυτιλήνης και δεσμεύτηκε ότι θα εντάξει το Αρχαίο Θέατρο στο αμέσως επόμενο κύμα των προς ανάδειξιν μνημείων. Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Μπένος κατέθεσε μαζί με την Έφορο Αρχαιοτήτων Λέσβου κυρία Φιλανιώτου την ιδέα δημιουργίας αρχαιολογικού πάρκου στην Μυτιλήνη, το οποίο θα ξεκινά από το Θέατρο και θα καταλήγει στο Κάστρο της πόλης. Ειδική αναφορά έγινε στη συμβολή του κ. Νίκου Παπαδημητρίου, του Ιδρύματος και του Συλλόγου των Υποτρόφων του που, πρώτοι, ανέδειξαν το πρόβλημα και εργάστηκαν για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Μπένος υποσχέθηκε να επισκεφθεί και πάλι την Μυτιλήνη για να εγκαινιάσει, μαζί με το Σύλλογο Υποτρόφων, τις εργασίες αναστήλωσης, που θα αναδείξουν το θέατρο σε μνημείο αντάξιο των προσδοκιών όλων των ανθρώπων του Νησιού μας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Σταύρος Μπένος στην εκδήλωση για το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης Αντίγραφα έργων του Ιακωβίδη από τα χέρια μαθητών Στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου της Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 4 Μαΐου τα εγκαίνια της Έκθεσης «Εισαγωγή στον Κόσμο του Ζωγράφου Γεωργίου Ιακωβίδη με ζωγραφικά έργα αντίγραφα των έργων του από τους μαθητές» που διοργάνωσε ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης. Στην Έκθεση, παρουσιάστηκαν οι ζωγραφιές δέκα μαθητών και μαθητριών που μελέτησαν το έργο του Λέσβιου καλλιτέχνη, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών τους κ.κ. Νίκου Αναγνώστου και Μαρκέλλας Πικρού. Οι μαθητές πειραματίστηκαν με τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποίησε ο ζωγράφος, αναπαράγοντας κάποια από τα έργα του. Σκοπός αυτού του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των μαθητών με την τεχνοτροπία του Ιακωβίδη, στοιχείο που θα τους βοηθήσει να ενισχύσουν τα εκφραστικά τους μέσα ως μελλοντικοί δημιουργοί και εργαζόμενοι στον τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών.

15 15 Οι Επισκέπτες του Μουσείου γράφουν: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου επισκεπτών του Μουσείου Ιακωβίδη μετρήσαμε, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 περισσότερες από 300 επώνυμες εντυπώσεις που υμνούν το Μουσείο, συγχαίρουν τους δημιουργούς του και επισημαίνουν τη συμβολή του στην ανάπτυξη της Λέσβου. Ανάμεσά τους συναντάμε υπογραφές μαθητών και σπουδαστών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα, πολλών καθηγητών τους, φοιτητών και δεκάδων Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών από την Ευρώπη και την Αμερική. Ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνεια των εντυπώσεων μας συγκινούν και μας ενθαρρύνουν στην προσπάθειά μας. Ζητάμε συγγνώμη που δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε όλες τις εντυπώσεις. Παραθέτουμε εδώ ορισμένες από αυτές και ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες για την τόσο θερμή τους ανταπόκριση. Σας ευχαριστούμε πολύ γι αυτή τη μοναδική εμπειρία. Γυμνάσιο Πέτρας Φανταζόμαστε το ζωγράφο να χαίρεται πολύ βλέποντας παιδιά, που είναι τώρα στην ηλικία που ήταν ο ίδιος, όταν εγκατέλειψε το χωριό του, να μεθούν με το έργο του. Μια τεχνολογική και πολιτιστική όαση στη Δυτική Λέσβο, Λύκειο Πολιχνίτου με φιλόξενους και εξαιρετικούς ξεναγούς. Σας ευχαριστούμε πολύ. Συγχαρητήρια! Ένα εξαιρετικό Μουσείο σε ένα τόσο Μαρία Πεσκελίδου απομακρυσμένο μέρος! Μπράβο σε όλους Δημοτικό Σχολείο Σιγρίου Modern, welcoming and highly informatic! Many thanks Karolina What a wonderful surprise! Amanda Πολύ όμορφο, πολύ ζεστό, πολύ φιλικό. Συγχαρητήρια! Ε. Χιωτέλλη Θερμά συγχαρητήρια για την άψογη εμφάνιση και Αθανασία Περράκη, Χανιά το υλικό του Μουσείου. Παραδειγματίζει τις νεότερες γενιές! Ευχαριστούμε.

16 16 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αξιέπαινη η προσπάθειά σας. Θέλω να ξανάρθω! Β. Μαγκίνα Το Μουσείο είναι μοναδικό στο είδος του. Αθανασία Πάλλη Μεγάλη προσφορά στον τόπο γιατί αναδεικνύει και κάνει γνωστό το έργο ενός μεγάλου Ζωγράφου. Ευχαριστούμε πολύ για την ξενάγηση Νηπιαγωγείο Λισβορίου και την πολύ ωραία παρουσίαση. Να συνεχίσει ο Σύλλογος Ν.Γ.Παπαδημητρίου να στηρίζει Θ.Δάντσης και οι φίλοι του πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η πιο αξιόλογη προσπάθεια στο νησί. Ελένη Σιδερίδη Ελένη Ευσταθίου (Σελάχα) Η προσπάθεια τιμά τον τόπο μας και ειδικά όσους Ρίτσα Ψυρκά ασχολούνται με την Τέχνη. Ειρήνη Κουτσομύτη Μακάρι να συνεχίσουν και άλλοι Λέσβιοι το έργο του κυρίου Ευάγγγελος Βογιατζής Παπαδημητρίου και σε άλλους τομείς. Συγχαρητήρια. Είναι ευτύχημα για το χωριό, την περιοχή και το νησί μας, Στρατής Πάτσιας η ύπαρξη αυτού του Μουσείου. Διευθυντής Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Λέσβου Πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Καλοφτιαγμένο Μουσείο. Κωνσταντίνα Γκιούμε Επαγγελματίες, τα παιδιά που μας ξενάγησαν. Ανάσα για το χωριό. Το Μουσείο έχει πάρα πολύ ωραίες ζωγραφιές και το αγαπώ. Σοφία Δημοτικό Σχολείο Φίλιας Λέσβου Αριστουργηματικό το έργο του Ζωγράφου. Τέλεια η ξενάγηση. Γιώργος Σαμαράς Μου άρεσε η γινέκα του Ιακοβίδη στην εξοχή με το παιδί της. Ελένη Γιαννακού, 7 ετών Το Μουσείο χαρακτηρίζεται πρωτοποριακό για τον τόπο μας Βικτώρια Ασποργίτου και κάνει γνωστό σε όλους μας το έργο του φημισμένου Λέσβιου Καθηγήτρια Γυμνασίου Καλλονής Ζωγράφου Γ.Ιακωβίδη Αξίζει συγχαρητήρια.

17 17 Δωρητές εις Μνήμην ΔΩΡΗΤΕΣ & ΔΩΡΕΕΣ Ο Κος Παναγιώτης και η κυρία Βάσω Αλατζά προσέφεραν δωρεά εις μνήμην: Μύρτας Σπέντζας. Ο Κος Πέλος Αναστασιάδης προσέφερε δωρεά εις μνήμην: Άλκη Σκαρλατίδη και Γιώργου Γερουλάνου. Ο Κος Δήμος Καρατζόγλου προσέφερε δωρεά εις μνήμην: Στέλιου Συνόδη Ασημάκη Πανσέληνου Πάνου Θασίτη Κώστα Μάκιστου Πέπης Δαράκη Προκόπη Πανταζή Μίλτου Κουντουρά Δημήτρη Καμίτζου, Αντώνη Πρωτόπατση Τουαμιλκάρ Καμπράλ Γιαννακού Βόμβα Μαρσέλ Μαρσώ Μωρίς Μπεζάρ Δανάης Στρατηγοπούλου Φράνκ Μάγιερ Μωρίς Ντιόν Νίκου Νικολαϊδη Γιώργου Κουμάντου Ετιέν Ντεκρού Γιάννη Σταμούλη Γιώργου Φαλελάκη Ρένας Χρηστάκη Ζύλ Ντασέν Σπύρου Βέργου Γιόρκ Ιμεντορφ Ρίτσαρντ Καπισίνσκυ Τζον Μεϋναρντ Κέυνς Ροζέ και Τατιάνας Μιλιέξ Πέρη Ιερεμιάδη. Ο Κος Άγγελος και η κυρία Έλση Παλαιολόγου προσέφεραν δωρεά εις μνήμην: Παναγιώτη Καστρίνη. Ο Κος Νίκος και η κυρία Μάρω Παπαδημητρίου προσέφεραν δωρεά εις μνήμην: Έλλης Λεοντή Ανθής Βαζιργιατζίκη Παναγιώτη Καστρίνη Ελένης Βαλασκαντζή Μαργαρίτας Χατζηευθυμιάδη, της Γιαγιάς της υποτρόφου Κατερίνας Μανούσου και της Γιαγιάς της Μαρίνας Παπασωτηρίου. Η κα Νάντα Παπαευαγγέλου προσέφερε δωρεά εις μνήμην: Ανθής Βαζιργιατζίκη. Δωρητές βιβλίων: Βιβλία για τα ακριτικά χωριά προσέφεραν η κυρία Ιωάννα Καλύβα στη μνήμη του γιου της Αλέξη Αμάξη. Ο κ. Κώστας Μίσσιος προσέφερε στο Ίδρυμα 200 βιβλία, προσφορά για την οποία θερμά τον ευχαριστούμε. Ο κύριος Άγγελος και η κυρία Έλση Παλαιολόγου.

18 18 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αυτές τις γιορτές, χαρίστε δώρα Τέχνης από το Μουσείο Ιακωβίδη! Αυτές τις γιορτές, χαρίστε στους γνωστούς, στους φίλους σας, στα παιδιά σας, στους πελάτες σας, στους συνεργάτες σας κάτι ιδιαίτερο. Χαρίστε δώρα Τέχνης από το Μουσείο Ιακωβίδη! Είναι ένας τρόπος να τιμήσετε αυτούς που αγαπάτε και ταυτόχρονα να υποστηρίξετε τους σκοπούς και τις δραστηριότητες ενός πρωτοποριακού Μουσείου. Το πωλητήριο του Μουσείου δέχεται παραγγελίες για δώρα όπως βιβλία, κάρτες, αφίσες και άλλα αναμνηστικά αντικείμενα που περιγράφονται στον κατάλογο που ακολουθεί. C.D.-ROM: Γ. ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ, Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Τιμή: 10,00 Απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει καλύτερα το ζωγράφο. Το έργο του παρουσιάζεται οργανωμένο σε θεματικές ενότητες, με έγκυρη επιστημονική τεκμηρίωση και εις βάθος ανάλυση. Ένα πλούσιο διαδραστικό χρονολόγιο αναδεικνύει σημαντικά γεγονότα της προσωπικής ζωής και της δημιουργικής πορείας του ζωγράφου. C.D.-ROM: ΣΤΟ ΑΤΕΛΙΕ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Τιμή: 10,00 Ειδικά σχεδιασμένο για τους μαθητές και τους νεαρούς επισκέπτες του μουσείου, αναλαμβάνει με απλή γλώσσα και δομή αλλά και με ελκυστικά διαδραστικά εργαλεία και παιχνίδια να μυήσει τα παιδιά στο έργο του Ιακωβίδη. Αναλυτικότερα παρουσιάζονται σε τρεις διαφορετικές ενότητες πληροφορίες για τη ζωή, το έργο του καλλιτέχνη και τέλος τα παιχνίδια. Η τελευταία αυτή ενότητα περιλαμβάνει πέντε εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως «Άλλαξε το χρώμα», «Δημιούργησε μια αφίσα», «παιχνίδι Μνήμης» κ.α. που σκοπό έχουν να εισάγουν τους νεαρούς φιλότεχνους σε σημαντικές έννοιες και αξίες της τέχνης του Ιακωβίδη με ένα τρόπο πιο κοντά στα ενδιαφέροντα τους και πολύ δημιουργικό. Περιέχει γενικές πληροφορίες για το Ψηφιακό Μουσείο Γεώργιος Ιακωβίδης και είναι διακοσμημένο με ασημί κορδέλα, στην οποία αναγράφεται η ιστοσελίδα του μουσείου. Περιλαμβάνονται στοιχεία για την ιδέα υλοποίησης αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος που αποτελεί καινοτομία και ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας του μουσειακού κοινού με την τέχνη. USB STICK 1GB Τιμή: 12,00

19 ΑΦΙΣΕΣ Τιμή: 7,00 ΚΑΡΤΕΣ Τιμή: 1,00 9 διαφορετικά θέματα, πολύ γνωστά έργα του Ιακωβίδη. Διατίθενται σε ειδικό κύλινδρο. Διαστάσεις αφισών: 50 χ 70 cm Θέματα: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ», «ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ», «Η ΣΥΖΥΓΟΣ», «ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ», «ΡΟΔΙΑ», «ΑΝΟΙΞΗ», «Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ», «ΣΤΟ ΑΤΕΛΙΕ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ», ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» ΒΙΒΛΙΟ: ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ Τιμή: 80,00 Διάφορες κάρτες από γνωστά έργα του ζωγράφου. ΕΙΔΗ: «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ», «ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ», «ΡΟΔΙΑ», «ΑΝΟΙΞΗ», «Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ», «ΣΤΟ ΑΤΕΛΙΕ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ», ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» Κατάλογος με τα έργα του ζωγράφου, από την αναδρομική έκθεση, που οργάνωσε η Εθνική Πινακοθήκη. Επιμέλεια: Όλγα Μεντζαφού-Πολύζου, σελ (ελλ. αγγλ.) ISBN: Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλ. Σούτζου Μελέτη του καλλιτεχνικού έργου του Ιακωβίδη και της προσφοράς του στην εξέλιξη της νεότερης ελληνικής τέχνης, καθώς και του έργου του στη διεύθυνση της Εθν. Πινακοθήκης και στη σχολή Καλών Τεχνών. Το βιβλίο στηρίζεται εξ ολοκλήρου στη διδακτορική διατριβή της ιστορικού τέχνης κυρίας Όλγας Μεντζαφού-Πολύζου. Σχήμα: 24.5x30 εκ., 285 έγχρωμες φωτογραφίες, σελ. 393 ISBN: εκδ. Αδάμ-Πέργαμος ΒΙΒΛΙΟ: ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ Τιμή: 43,00 ΚΑΔΡΑΚΙΑ Τιμή: 12,00 ΜΠΛΟΥΖΕΣ Τιμή: 9,00 Βαμβακερά T- shirts σε λευκό και μαύρο, σε 4 διαφορετικά σχέδια. Διατίθενται στα μεγέθη S, M, L, XL. Διάφορα καδράκια με έργα του Ιακωβίδη Το Πωλητήριο του μουσείου δέχεται παραγγελίες για βιβλία, κάρτες, αφίσες, και άλλα αναμνηστικά όπως περιγράφονται στον κατάλογο. Για παραγγελίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στο : ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 01/01-30/06 &01/09-31/12: /07-31/08:

20 20 ΔΩΡΗΤΕΣ & ΔΩΡΕΕΣ Τιμητικές διακρίσεις Υποστηρικτών του Ιδρύματος Το Ίδρυμα «Νικόλαος Γ.Παπαδημητρίου» έχει θεσπίσει ειδικές τιμητικές διακρίσεις για όλους τους Υποστηρικτές του διαβαθμίζοντας τις προσφορές τους και απονέμοντας ανάλογους τίτλους, κατά την εξής σειρά: ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ: Για προσφορές άνω των Ευρώ ΜΕΓΑΣ ΔΩΡΗΤΗΣ: Για προσφορές από Ευρώ ΔΩΡΗΤΗΣ: Για προσφορές από Ευρώ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: Για προσφορές από Ευρώ ΦΙΛΟΣ: Για προσφορές από Ευρώ Το Ίδρυμα αναλαμβάνει τη δέσμευση, με τη σύμφωνη γνώμη των Υποστηρικτών του, να δημοσιοποιεί τα ονόματά τους στα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ κάθε επιθυμία ανωνυμίας είναι απόλυτα σεβαστή.. ΕΠΙ-Κοινωνικά Η Υπότροφός μας Αφροδίτη Καρακωνσταντίνου εργάζεται σε Σχολείο της Ρόδου Ο Νίκος Αμπελικιώτης ολοκλήρωσε τη Στρατιωτική του θητεία Η Μαρία Τσότρα πήρε το πτυχίο της από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Η Μαρία Δρακούλα απέκτησε πρόσφατα ένα χαριτωμένο κοριτσάκι Ο Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος παντρεύτηκε την Μαίρη Τζιώτη και η Χαρίκλεια Βούλα τον Αγαπητό Αρετάκη Η Αμφιτρίτη Κοτζαμάνη είναι από τον Ιούλιο του 2008 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με βαθμό άριστα. Κι ακόμη: έγινε δεκτή ως Υποψήφια διδάκτωρ του τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής και ήδη εκπονεί την διδακτορική της διατριβή. Η Αμφιτρίτη εργάζεται στη Νομική Σχολή με διδακτικά και ερευνητικά, καθήκοντα. ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Μεσολογγίου 8, ΤΚ Κηφισιά, Τηλ.: , Fax: h t t p : / / w w w. n i k o p a p a f o u n d a t i o n. c o m

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2013-2014

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2013-2014 ΘΕΜΕΛΗΣ ΔΑΝΑΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΛΙΚΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ ΑΛΙΚΑΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ 1 ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 6ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κυριε Γενικέ Πρόξενε. Αγαπητες φιλες και φιλοι

Κυριε Γενικέ Πρόξενε. Αγαπητες φιλες και φιλοι Κυριε Γενικέ Πρόξενε Αγαπητες φιλες και φιλοι Όταν πριν από πολλα χρονια, περιπου στην ηλικια των 7 χρονων, ο πατερας μου Ζαχαριας Δουλαμης αποφασισε να μας στειλει, εμενα και την αδερφη μου, να μαθουμε

Διαβάστε περισσότερα

9ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ενέργεια και Θαλάσσιος Χώρος.

9ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ενέργεια και Θαλάσσιος Χώρος. 1 ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 9ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ενέργεια και Θαλάσσιος

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Α. Κοπανάκη Τηλέφωνο: 210.3442354 ΦΑΞ: 210.3442365

Πληροφορίες: Α. Κοπανάκη Τηλέφωνο: 210.3442354 ΦΑΞ: 210.3442365 Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 9 / 2 / 2010 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. & ΟΙΚΟΝ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αρ. Πρωτ. Βαθμός Προτερ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 15353 /Η ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ & ΜΙΣΘ/ΣΙΑΣ Ανδρέα

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ", κύριε Κάλλιε,

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ, κύριε Κάλλιε, Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ): Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ", κύριε Κάλλιε, ονομάζομαι Δημήτρης Ντεντάκης, γεννήθηκα και μεγάλωσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ε.Κ.Π. ΑΘΗΝΩΝ ΑΜΠΑΤΖΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ε.Κ.Π. ΑΘΗΝΩΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΕΦΑΛΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΝΑΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΡΟΥΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (Σ.Σ.Α.Σ.) ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΡΙΓΓΑΣ ΦΑΙΔΩΝ ΤΡΙΓΩΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2004 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2004 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2004 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΛΙΟΥΤΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΦΟΙΒΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΟΧΡΙΣΤΙΑΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Ποιότητα στο «Σχολείο του Μέλλοντος»

Η Ποιότητα στο «Σχολείο του Μέλλοντος» Η Ποιότητα στο «Σχολείο του Μέλλοντος» Αγγελόπουλος Θωμάς, Υπεύθυνος Γραφείου Ποιότητας Οικονόμου Βασίλης, Υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής και μέλος του Γρ. Ποιότητας Ποιοι είμαστε Έτος ίδρυσης: 1917

Διαβάστε περισσότερα

384 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 90 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1

384 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 90 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 Κωδικός τος 384 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 90 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 129 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Μάρτιος 2015 Ι. Φορέας Υλοποίησης Φορέας Υλοποίησης: Διάζωμα Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τέως Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδάζω με Υποτροφία

Σπουδάζω με Υποτροφία Σπουδάζω με Υποτροφία Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society, στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, υλοποιεί σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ στο Megaron Plus Το βράδυ της Τετάρτης 13 Μαΐου 2015 η αίθουσα «Δημήτρη Μητρόπουλου», με 450 καθίσματα, του Μegaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ήταν κάτι παραπάνω από

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2014 - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (Οικονιμικό Κριτήριο)

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2014 - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (Οικονιμικό Κριτήριο) ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2014 - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (Οικονιμικό Κριτήριο) ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΒΑΣΗ (ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ- ) ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι.

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή. 2. Η φιλοσοφία της ΒΚΠ

1. Εισαγωγή. 2. Η φιλοσοφία της ΒΚΠ Οι ψηφιακές συλλογές της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών: Εργαλεία συνεργασίας για τη συστηματική ανάδειξη του ελληνικού επιστημονικού και πολιτιστικού αποθέματος Κατερίνα Συνέλλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 80 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 95

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 80 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 95 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 80 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 95 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 160 ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΡΕΥΝΑΣ &ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΔΙΟΥ Οκτώβριος 2014 IV. ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ. 5ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ. 5ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ 1 ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 5ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Πράσινη ανάπτυξη Οι αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΣΤΑΜΕΝΤΖΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟ (Σ.Σ.Α.Σ.) ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ (8 ΟΣ ) ΤΣΕΤΣΟΥ ΗΛΙΑΝΝΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΒΟΣΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυμα Σχολή Τμήμα Πόλη Διανομέας Πόλη Διανομέα

Ίδρυμα Σχολή Τμήμα Πόλη Διανομέας Πόλη Διανομέα Ίδρυμα Σχολή Τμήμα Πόλη Διανομέας Πόλη Διανομέα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Η ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών 2009-2010 Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 12:30 μ.μ. Μπάρμπεκιου Γουρουνόπουλου Οι φίλοι της Σχολής απολαμβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2013 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2013 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2013 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 155 ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δικαιώματα του Ανθρώπου: ΟΗΕ 70 χρόνια στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητας ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δικαιώματα του Ανθρώπου: ΟΗΕ 70 χρόνια στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητας ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Βιώσιμη Ανάπτυξη και Δικαιώματα του Ανθρώπου:

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου Τα παιδιά, είναι το μέλλον. O Δήμος Αμαρουσίου επενδύει στο μέλλον της πόλης και στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας, της κάθε οικογένειας. Μέσα από την υποδειγματική λειτουργία των

Διαβάστε περισσότερα

http://sep4u.gr 1,251 7.8% ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 332 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ) 17,654 16,449 1,205 7.3%

http://sep4u.gr 1,251 7.8% ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 332 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΒΟΛΟΣ) 17,654 16,449 1,205 7.3% ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΔ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΟΡΙΑ (2014) ΜΟΡΙΑ (2013) ΔΙΑΦΟΡ Α (Μόρια) ΔΙΑΦΟΡ Α (%) 748 ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε. (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) 12,599 - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 6,916 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ 5,683 82.2% ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το θέλαμε πολύ και τελικά το καταφέραμε. «Διακτινιστήκαμε» στο CERN!Μαζί μας έξι ακόμα γυμνάσια και λύκεια απ όλη την Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το θέλαμε πολύ και τελικά το καταφέραμε. «Διακτινιστήκαμε» στο CERN!Μαζί μας έξι ακόμα γυμνάσια και λύκεια απ όλη την Ελλάδα. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Το θέλαμε πολύ και τελικά το καταφέραμε. «Διακτινιστήκαμε» στο CERN!Μαζί μας έξι ακόμα γυμνάσια και λύκεια απ όλη την Ελλάδα. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια αυτό θα ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ

Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ/ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ Αίτηση για Μεταπτυχιακές Σπουδές Επιπέδου Μάστερ (MA/MSc) ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Η αίτηση υποβάλλεται από υποψήφιους φοιτητές για τα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

: Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015

: Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015 Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2014-2015 Κωδικός Πρόσκλησης : ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΜΕΡΑ/0914 Χ Ρ Ο Ν Ο Δ Ι Α Γ Ρ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 Χώρος Διεξαγωγής OTΕAcademy* Δ/νση Πέλικα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΟΝΟΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 9.848 9.337 511 5,5% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΕΣΠ. 7.196 7.154 42 0,6%

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ. Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Καλημέρα! A ΜΕΡΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ Α. ΔΙΑΛΟΓΟΣ Καλημέρα! Η Ελένη, η Σοφία, η Βασιλική, η Ειρήνη, ο Κωνσταντίνος, ο Απόστολος και ο Αλέξανδρος χαιρετούν τους φίλους τους Καλημέρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 320 175 83% 5 ΤΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 80 50 60% 1 ΑΕΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 320 175 83% 5 ΤΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 80 50 60% 1 ΑΕΑ http://sep4u.gr Εισακτέοι και 701 ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 180 80 125% 4 ΤΕΙ 105 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ 210 100 110% 1 773 ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 380 190

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων. προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών

Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων. προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών 2008-2009 Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 12:30 μ.μ. Country & Western Barbeque - Αθήνα Βρεθείτε με τους φίλους

Διαβάστε περισσότερα

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β Βουλή των Εφήβων H «Bουλή των Eφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη Bουλή των Ελλήνων το σχολικό έτος 1995-1996 και από τότε λειτουργεί σε ετήσια βάση, με τη

Διαβάστε περισσότερα

Οµιλητής: Κώστας Χριστοφορίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ιµβρίων Αναγόρευση κ. Μιχάλη Μαυρόπουλου σε Επίτιµο Πρόεδρο του Παναγιότατε, Αξιότιµοι Προσκεκληµένοι, Το δεύτερο πρόσωπο που θα τιµήσουµε σήµερα είναι

Διαβάστε περισσότερα

16 Νοεμβρίου 2014-26 Απριλίου 2015. Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη. Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End. Συγγρού Ι07. sgt.gr

16 Νοεμβρίου 2014-26 Απριλίου 2015. Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη. Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End. Συγγρού Ι07. sgt.gr Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη 16 Νοεμβρίου 2014-26 Απριλίου 2015 Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End Συγγρού Ι07 sgt.gr Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End Όχι αθώος πια 16 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ανακτήθηκε από την Εκπαιδευτική Κλίμακα (http://edu.klimaka.gr/) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ανακτήθηκε από την Εκπαιδευτική Κλίμακα (http://edu.klimaka.gr/) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 80 ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 95 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 160 ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Η Εικόνα της Μητέρας μεταξύ παράδοσης και σύγχρονης εποχής

Η Εικόνα της Μητέρας μεταξύ παράδοσης και σύγχρονης εποχής Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IIIA ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2000-2006 Πρόγραμμα Παρέμβασης 11 Άξονας Προτεραιότητας 003: Περιβάλλον & Πολιτιστική Κληρονομιά Μέτρο 002: Προώθηση, Αναπαλαίωση και Αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ/ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ - 2015. Πλήθος Υποψηφίων Σχολή / Τμήμα

ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ/ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ - 2015. Πλήθος Υποψηφίων Σχολή / Τμήμα ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ/ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ - 05 ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ 7 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 59 97 ΙΑΤΡΙΚΗΣ 33 3

Διαβάστε περισσότερα

«Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή»

«Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» Κλινική Διατροφή Διατροφή & Άσκηση Διατροφή & Δημόσια Υγεία [2012] Ε Λ.

Διαβάστε περισσότερα

www.aoth.edu.gr ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

www.aoth.edu.gr ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΙΔΡΥΜΑ ΟΝΟΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 9.848 9.337 511 5,5% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΕΣΠ. 7.196 7.154

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α KOMMA: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ KOMMA: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ KOMMA: ΣΥΝΟΛΟ. Σειρά Ψηφοδελτίου Υποψήφιοι Κυκλάδων ΑΜΙΓΗ Κυκλάδων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α KOMMA: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ KOMMA: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ KOMMA: ΣΥΝΟΛΟ. Σειρά Ψηφοδελτίου Υποψήφιοι Κυκλάδων ΑΜΙΓΗ Κυκλάδων. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Σειρά Ψηφοδελτίου Υποψήφιοι ΑΜΙΓΗ 1 Βουτσίνος Μάριος του Ιωάννη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 9.848 9.337 511 5,5% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ έκαστο.

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ έκαστο. Αποτελέσματα Βραβείων Περιφερειακού Τύπου για το 2008 Δελτίο Τύπου της 03.10.2008 Για τρίτη χρονιά απονέμονται τα «Βραβεία Περιφερειακών Εφημερίδων 2007». Η θεσμοθέτηση των εν λόγω βραβείων εντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα

Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα Μουντάκης Κώστας: Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Πρώην σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Dr. Αρβανίτη Νέλη: Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής 1 Δικαιολογητικά

Διαβάστε περισσότερα

2 Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΣ ΗΜΕΡ.

2 Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ Δ/ΝΣΗ ΝΟΜΟΣ ΗΜΕΡ. 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΑΝΩΓΕΙΑ 18/11/13 Ταχ. Δ/νση: Ανώγεια Ρεθύμνης Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ

ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣ Ε Νεολαία σε κίνηση: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΟΥ Η Ευρώπη στηρίζει τους νέους ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΘΕ ΚΙΝΗΣΟΥ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ στην ΕΕ Δεν είναι υπεύθυνη ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΖΕΛΕΠΗ ΆΝΝΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΡΕΚΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΣΤΑΜΕΝΤΖΑΣ ΗΛΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

2o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας. «Ηλεκτρονική τάξη»

2o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας. «Ηλεκτρονική τάξη» 2o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας ΠΡΑΚΤΙΚΑ «Ηλεκτρονική τάξη» Ζάφειρας Παναγιώτης 1 Μπίστα Πολυξένη 2, 1 Εκπαιδευτικός 1 ου Λυκείου Παπάγου Μαθηματικός με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗ

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΘΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Α ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΕΙΘΩ» ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Σοφία Άρτεμις Κουτσουβέλη

Διαβάστε περισσότερα

Τελειώσαμε με τις εισηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθεί το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής

Τελειώσαμε με τις εισηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθεί το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Τελειώσαμε με τις εισηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθεί το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, τον κύριο Μπουτάρη. Παρακαλώ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ - - ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ- - 2014 & 2013

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ - - ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ- - 2014 & 2013 ΟΝΟΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ 10,338 10,651-313 - 2.9% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ 8,708 8,136 572 7.0% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» Πειραιάς, 22 Ιουλίου 2010 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς σας ενημερώνει ότι, υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου, από την Υπουργό Οικονομίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ --ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-- 2014 & 2013

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ --ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-- 2014 & 2013 ΙΔΡΥΜΑ ΟΝΟΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ 10.338 10.651-313 -2,9% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ 8.708 8.136 572 7,0% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ. Πανεπιστήμιο ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. Γενική Σειρά ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014. Τμήμα. Εισακτέοι 2013

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ. Πανεπιστήμιο ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. Γενική Σειρά ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014. Τμήμα. Εισακτέοι 2013 Κωδικός τος 384 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 90 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 129 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ. Ανώτατο Εκπ. Ίδρυμα ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014. Εισακτέοι 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. Γενική Σειρά. Τμήμα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ. Ανώτατο Εκπ. Ίδρυμα ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014. Εισακτέοι 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ. Γενική Σειρά. Τμήμα 384 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 90 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 129 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 155 150 1 227

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστούμε που δώσατε αυτή τη μοναδική ευκαιρία στους μαθητές μας. Αποσπάσματα από τα reports των μαθητών.

Σας ευχαριστούμε που δώσατε αυτή τη μοναδική ευκαιρία στους μαθητές μας. Αποσπάσματα από τα reports των μαθητών. 5 ο Γυμνάσιο Νίκαιας Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 το σχολείο μας συμμετείχε στην CMS & LHCb Virtual Visit, μαζί με τέσσερα ακόμη σχολεία από την Ελλάδα σε ένα σύνολο 220 μαθητών/τριων. Οι μαθητές που

Διαβάστε περισσότερα

Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Επιθεώρηση Χρυσολόγου ΕΘΝΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Επιθεώρηση Χρυσολόγου Τεύχος 30 ο Iούλιος Σεπτέμβριος 2014 0.01 Πριν λίγους μήνες ο Mπαϊρακτάρης Γιώργος Προήχθη σε unit manager. Mας παραθέτει τις Απόψεις του για το επάγγελμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010-2011

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010-2011 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010-2011 α/α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 1 ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ 2 ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (MASTER IN LAW AND ECONOMICS) Τα Τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΙΝΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΒΒΑΔΑ ΔΑΝΑΗ ΚΟΡΔΑΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΣΧΟΥ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΜΗΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΠΕΘΑΝΗ ΗΛΙΑΝΝΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ»

«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΕΩΝ, AΝΕΡΓΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ)

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ : Ελληνικά ΕΠΙΠΕΔΟ : 2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) Να αναπτύξετε ΕΝΑ από τα πιο κάτω θέματα (150-180 λέξεις ή 15-20 γραμμές) 1. Πώς πέρασα το περασμένο

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων 1ου εξαμήνου 2009 ουάριος Παρουσίαση βιβλίου Εν oνόματι της Μακεδονίας, Μαργαρίτης Τζίμας, Μάρκος Μπόλαρης, Σταύρος Λυγερός Η συμβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα κοινό μας σπίτι»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα κοινό μας σπίτι» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LIFE «Μεσογειακή φώκια και Αλιεία: Αντιμετωπίζοντας τη σχέση ανταγωνισμού και αλληλεπίδρασης στις ελληνικές θάλασσες» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ «Η θάλασσα

Διαβάστε περισσότερα

πολλαπλές κατηγορίες δώρο Νέοι και οικογένειες εταιρικά προνόμια

πολλαπλές κατηγορίες δώρο Νέοι και οικογένειες εταιρικά προνόμια Μέλη Γιατί να γίνω μέλος; Γίνε κομμάτι της ζωής του Μουσείου Μπενάκη και διεκδίκησε προνόμια που σου αναλογούν. Γίνε τώρα μέλος και η ενεργή συμμετοχή σου θα αποκτήσει νόημα μέσα από μια μοναδική μουσειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ) - ΑΚ. ΕΤΟΣ 2014-15

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ) - ΑΚ. ΕΤΟΣ 2014-15 ΒΑΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ) - ΑΚ. ΕΤΟΣ 2014-15 (ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ- ) ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΑΠΘ 0,00 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ Οι θρησκευτικές εικόνες ως μέσον έκφρασης του θρησκευτικού συναισθήματος 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης Τάξη: ΣΤ 1 Σχολικό έτος: 2006 07 Υπεύθυνη δασκάλα: Σπανού Σοφία «Όταν πρόκειται να αρχίσεις

Διαβάστε περισσότερα

www.kalymnikifilia.gr

www.kalymnikifilia.gr Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη διαμόρφωση του ρωσικού εκπαιδευτικού συστήματος (το παράδειγμα των Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μόσχας) ΒΑΝΤΙΜ ΓΙΑΡΟΒΟÏ Kαθηγητής μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες υποβολής αίτησης εγγραφής των επιτυχόντων της διαδικασίας μεταφοράς θέσης εισαγωγής

Ημερομηνίες υποβολής αίτησης εγγραφής των επιτυχόντων της διαδικασίας μεταφοράς θέσης εισαγωγής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Προτεραιότητας:

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Καινοτομία, Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρίες

Ψηφιακή Καινοτομία, Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρίες OIKOΝOMIΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ψηφιακή Καινοτομία, Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρίες Επικ. Καθηγ. Κατερίνα Πραματάρη k.pramatari@aueb.gr www.eltrun.gr

Διαβάστε περισσότερα

ήσαν οι εξής : εκδηλώσεις γύρω από Εθνικό Νίκο Αθηνών και Ηλία Κίνησης Πολιτών

ήσαν οι εξής : εκδηλώσεις γύρω από Εθνικό Νίκο Αθηνών και Ηλία Κίνησης Πολιτών Απολογισμός Δραστηριοτήτων της Κίνησης Πολιτών Οι κυριότερες δραστηριότητες που αναπτύξαμε το 2014 ήσαν οι εξής : 1. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ-ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Η Κίνηση Πολιτών μαζί με το ΕΛΙΑΜΕΠ, την Kantor,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ --ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-- 2014 & 2013

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ --ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-- 2014 & 2013 ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ 10.338 10.651-313 -2,9% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ 8.708 8.136 572 7,0% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σύγκριση Βάσεων 2000-2011 για ΑΕΙ με το 90%

Σύγκριση Βάσεων 2000-2011 για ΑΕΙ με το 90% ΚΩΔ. Σχολή Σύγκριση Βάσεων 2000-2011 για ΑΕΙ με το 90% ΙΔΡΥ ΜΑ 127 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕΙ 20182 18187 17916 17232 17268 17526 18203 18926 19519 20147 20406 19927 129 ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2014. Το Φροντιστήριο Παλμός είναι το μοναδικό φροντιστήριο στο Ωραιόκαστρο με: Εκπληκτικά Ποσοστά Επιτυχίας!!!

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2014. Το Φροντιστήριο Παλμός είναι το μοναδικό φροντιστήριο στο Ωραιόκαστρο με: Εκπληκτικά Ποσοστά Επιτυχίας!!! ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2014 Την εισαγωγή τους σε σχολές υψηλής ζήτησης πέτυχαν οι μαθητές μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2014. Σε σύνολο 80 επιτυχόντων μαθητών 65 μαθητές πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ (80%).

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπές Συνεδρίου Συντονιστές Διοργάνωσης Συνεδρίου Συντονιστές Θεματικών Περιοχών

Επιτροπές Συνεδρίου Συντονιστές Διοργάνωσης Συνεδρίου Συντονιστές Θεματικών Περιοχών 3 η Ανακοίνωση 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σελ. 2. σελ. 4 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ. σελ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σελ. 2. σελ. 4 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ. σελ. Τεύχος 8 - Νοέμβριος 2009 www.orientum.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σελ. 2 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ σελ. 4 ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ. σελ. 6 ΡΩΤΑΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 152 33 Χαλάνδρι Τηλ: 210 6878952, Fax: 210 6878840 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22 100 ΤΡΙΠΟΛΗ Τηλ : 2710-230000,Fax:

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α Τ Ω Ν

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 613 ΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ (ΑΣΤΕΡ) 60 75 ΑΣΤΕ 614 ΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΣΤΕΑΝ)

Τμήμα 613 ΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ (ΑΣΤΕΡ) 60 75 ΑΣΤΕ 614 ΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΣΤΕΑΝ) Κωδικός Ανώτατο Εκπ. Ίδρυμα Τμήμα Εισακτέοι 2013 Γενική Σειρά ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ 2014 Γενική σειρά ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ 613 ΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ (ΑΣΤΕΡ) 60 75 ΑΣΤΕ 614 ΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΦΑΝΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΦΑΝΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ-ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΦΑΝΗΣ 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΘΕΤΟ: ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ - ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΟΝΟΜΑ: ΦΑΝΗ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 25-7-1963

Διαβάστε περισσότερα

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

2013-2014. Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. 2013-2014 Παρουσίαση ομάδων «Εξειδικευμένου Κέντρου Ημέρας Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. Βαδίζοντας μαζί για δημιουργία και επικοινωνία Γραφείο Εναλλακτικών Δράσεων Επανένταξης Νέος χώρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016

ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016 ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015/2016 Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το 15 ο πρόγραμμα χορηγιών σε μέλη του Συνδέσμου Υποτρόφων, ακαδημαϊκού έτους

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας Κοδριγκτώνος 33, 5ος όροφος ΤΚ 10434, Αθήνα http://www.epe.org.gr e-mail: info@epe.org.gr

Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας Κοδριγκτώνος 33, 5ος όροφος ΤΚ 10434, Αθήνα http://www.epe.org.gr e-mail: info@epe.org.gr Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας Κοδριγκτώνος 33, 5ος όροφος ΤΚ 10434, Αθήνα http://www.epe.org.gr e-mail: info@epe.org.gr ΠΡΟΣ: ΕΤΕΚ Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου Τ.Θ. 21826 1513, Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» 2015 Κλινική Διατροφή Διατροφή & Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Χ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Σ Μ Ο Σ Του Σεβ. Μητροπολίτου ΔΩΔΩΝΗΣ κ. κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Υ ( ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ) Νιώθω ιδιαιτέρα χαρούμενος που σήμερα, κληρικοί και

Χ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Σ Μ Ο Σ Του Σεβ. Μητροπολίτου ΔΩΔΩΝΗΣ κ. κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Υ ( ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ) Νιώθω ιδιαιτέρα χαρούμενος που σήμερα, κληρικοί και Χ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Σ Μ Ο Σ Του Σεβ. Μητροπολίτου ΔΩΔΩΝΗΣ κ. κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Υ ( ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ) Νιώθω ιδιαιτέρα χαρούμενος που σήμερα, κληρικοί και λαϊκοί, «συναχθέντες επί τω αυτώ» φιλοξενούμεθα σε τούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΖΕΥΞΗ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ»

ΣΥΖΕΥΞΗ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ» ΣΥΖΕΥΞΗ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ» Αθανασία Σκουρτανιώτη, Φιλόλογος- Νηπιαγωγός, Δήμος Καλλιθέας Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Κοινωνιολόγος-

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στο κτήμα του Γεροβασιλείου

Επίσκεψη στο κτήμα του Γεροβασιλείου Επίσκεψη στο κτήμα του Γεροβασιλείου Στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού επισκεφτήκαμε την Δευτέρα, 11.01.2010 και Τρίτη, 12.01.2010 το κτήμα Γεροβασιλείου λίγο έξω από την Επανομή.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις των 90 χρόνων Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Με τιμή Ο Μητροπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου

Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου ΙΓ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Κ.Β ) Μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού και Πάφου Δρ. Παύλος Ρήγας Χριστιάνα Λιασίδου Εισαγωγή Πώς προέκυψε η ιδέα ενότητα Κατοικία / Γλώσσα ενότητα Οι εξελίξεις στην Ευρώπη κατά τους

Διαβάστε περισσότερα