ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΌ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΌ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ."

Transcript

1 Αριθμός συμβολαιου παραχωρησης: CP120051IECOMENIUSC21 ( ) ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΌ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ. Μαθημα: Περιβαλλοντικές Επιστήμες. Επίπεδο: Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση / Δευτεροβαθμια Προβλεπόμενη διάρκεια: 5 ώρες Προτείνει: Thomas Roche. Περίληψη: Στην καθημερινή ζωή των μαθητων και των καθηγητών ακούνε καθημερινά τον καιρό στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Μαζευουν τα ιδια στοιχεία από έναν αριθμό κρατικων μετεωρολογικών σταθμών μεσω του Εθνικου Οργανισμού... Met Eireann. Οι μαθητές αποφασίζουν να δημιουργήσουν το δικο τους ψηφιακο μετεωρολογικό σταθμό στην περιοχη τους για την καταγραφή και την αναλύση μιας σειράς από 10 αντικείμενα. Ινστιτουτο: Κέντρο Εκπαίδευσης, Tralee, Ο.Ε.. Kerry. Χώρα: ΙΡΛΑΝΔΙΑ

2 1. ΕΠΙΧΕΊΡΗΜΑ. Λήψη στοιχειων καιρικων συνθήκων καιρού απο εναν απο τους σταθμούς ενός περιφερειακού τμήματος του εθνικού δικτύου. O πλησιέστερος μετεωρολογικός σταθμός ειναι στα σαράντα χιλιόμετρα μακριά. Χρειαζόμαστε μια υπηρεσία να βρίσκεται πιο κοντα, εξατομικευμενη και πλήρως προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις μας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, αποφασίσαμε να θέσουμε τις βάσεις ενος σύστηματος ψηφιακης μετεωρολογιας. Χρησιμοποιώντας δέκα αντικείμενα καιρου, ως κριτήρια για την ενότητα αυτή, προσφέρει μια προοπτική για το κλίματικες συνθηκες της περιοχής μας κάθε μέρα, εβδομάδα, μήνας, έτος. 2. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η ενότητα αυτή διαρκεί πέντε ώρες. Ο χρόνος κατανέμεται ως εξής. Θα διατεθούν ενενήντα λεπτών στης δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην τάξη. Δυο ωρες θα προοριζονται για των εξω χωρο. Άλλα ενενήντα λεπτά θα αφιερωθουν στην αποστολή / τοποθετησης των ανάλυσεων. 3. ΕΠΙΠΕΔΟ: Το επίπεδο περιορίζεται για το δημοτικό σχολείο η δευτεροβαθμια εκπαιδευση 4. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΌ ΠΛΑΙΣΙΟ : Αυτή η μάθηση είναι μια στρατηγική μαθησης που βασίζεται στην έρευνα. Ως μέσο για τη διδασκαλία και μάθηση οι δραστηριότητες που διεξάγονται τόσο στην τάξη οσο και σε εξωτερικούς χώρους, που ακολουθείται από εφαρμογές. Η συλλογή στοιχειων απο εξωτερικούς χώρους εισάγονται ςτην τάξη που πρέπει περαιτέρω, να παρατηρηθουν και να εξετάστουν, βάση αυτων να μπορει να γινει η προβλεψει, για να μετρηθουν για να οργανώθουν συζητήσεις, να καθοδηγήσει τους μαθητές να συνεργαστούν μεταξύ τους για να παρθουν συμπεράσματα και να κάνουν την αναγραφη. Το υλικό είναι έτοιμο για την ψηφιακή παρουσίαση χρησιμοποιώντας διάφορες μορφές εικόνας όπως κείμενα, ήχους, βίντεο, φωτεινες εικονες. Τα υλικά και τα προϊόντα είναι έτοιμα για να τα διαδίδωσουν στην ιστιοσελιδα Χρησιμοποιoυνται τοσο αισθητήρες, datalogger και GPS για τη συλλογή στοιχείων, και βιντεοκαμερες, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και ψηφιακές συσκευές ήχου.

3 φορητές εγχειριδιες συσκευές εξοπλισμένες με τις κάρτες μνήμης των ψηφιακών κειμένων. Οι συσκευές αυτές είναι συνδεδεμένες με φορητους υπολογιστές για μια καλυτερη ευελιξία και για την ενίσχυση των διαδικασιών. Ασύρματες συνδέσεις, Bluetooth και υπέρυθρου ασύρματου δημιουργεί ενα RZ Ασύρματες συνδέσεις, στην περίπτωση αυτή ένα Ασύρματο Δίκτυο για επικοινωνίας σε περίπτωση νέων ανακαλύψεων ή όταν ανακύπτουν αμφιβολίες κατά περιηγήσεις στο περιβαλλον. Για να ανακεφαλαιωσουμε : θα προτείνουμε νέα μέσα στη διδασκαλία της γεωγραφίας, στις περιβαλλοντικές επιστήμες και στα μαθηματικά που συνδέονται με αυτά. 4. ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΓΝΏΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΎΝΤΑΙ : Τρεια είναι τα πεδια όπου ο μαθητής θα πρέπει να γνωρίζει: Curriculum: Μεσω της παραταξης στο Curriculum στην Εθνική Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Digital: Η εμπειρία με προγραμματα όπως το MS Word, MS Excel, Adobe Photoshop και Premier, τη διαχείριση των αρχείων και των φακέλων, Η εμπειρία στη χρήση των αρχείων σε πραγματικό χρόνο ή γρήγορα. Τεχνική και Ασφάλεια: Κατανοώντας την ασφαλη και προσεκτική χρήση και λεπτομερής για τη συντήρηση του λεπτομερή ψηφιακου εξοπλισμού, των περιφερειακών, των καλωδίων, των δισκων, φορτιστων, πηγές ενέργειας, αλλα και για την καταλληλη μεταφορά τους. Η προσωπικη προετοιμασία για την παρακολούθηση στο φαση σύλληψης της εικόνας 6. ΥΛΙΚΑ: Συσκευη χειρός PDA, Pocket PC, Acer n30. GPS Mετεωρολογικός σταθμός Kestrel Ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη Finepix. Βιντεοκαμερα χωρις δίσκο ψηφιακο Laptop. Οθόνη προβολής / Beamer. Προβολέας. Δωμάτιο για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

4 7. ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: Η τοποθεσία είναι η Εθνική Σχολή Knockaclarig, η τοπικη ζωνη συλληψης βρισκεται στα σύνορα μεταξύ των τριών περιοχων Cork, Kerry και Limerick στην επαρχία Munster στα νότια της Ιρλανδίας. Είναι μια εντελώς αγροτική περιοχή, με γεωργικές και δασικές εκτάσεις με μια τοπογραφια με μέσο υψόμετρο και κλιματικές συνθήκες που αλλζουν. Είναι ιδανική για την παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών. Το μέγιστο υψόμετρο είναι 900 πόδια και έχει φτάσει μόνο στα ανατολικά του σχολείου. Το σχολείο θα λειτουργήσει ως ένα είδος προτύπου σχετικα σε θέση για οποιαδήποτε μετρηση που γίνεται κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης. Αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τα σημεια του υψόμετρου που θα αντανακλά η μετρηση που εγινε από το επίπεδο της θάλασσας. 8. ΣΤΟΧΟΙ: Για την παρακολούθηση και τη σύλληψη είναι: Η ταχυτητα του ανεμου H μάζα του κρύου αέρα Θερμοκρασία Σχετική υγρασία Δείκτης θερμανσης Το σημείο δρόσου Κατάσταση της υγρασιας βαρομετρική πίεση Υψόμετρο Η πυκνότητα του αέρα ανάλογα με το υψόμετρο Αρμοδιότητες ICT: Κανουμε πειραματα σε διαφορους τυπους εγχειρίδιων συσκευων με 10 διαφορετικές λειτουργίες.

5 9. ΟΙ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Δραστηριότητα 1 στην τάξη. Οι μαθητές πραγματοποιούν δοκιμες πανω στο datalogger και στης εγχειριδιες συσκευες της ταξης. MEΣΑ: Σχεδιασμός της λειτουργίας του τοπικού μετεωρολογικού σταθμού. Η παραγωγη του εξοπλισμου. Οι μαθητές εξοικειωνονται με τη λειτουργία και το χαρακτηριστικο γνωρισμα αυτης της εγχειριας συσκευης. Αποφασιζεται οτι τα στοιχεία του καιρού θα συγκεντρωθουν. Αυτό το κομμάτι του εξοπλισμού έχει δέκα λειτουργίες σε τρεις τρόπους λειτουργίας. Εξοπλισμός δοκιμάζεται σε τρεις διαφορετικές μορφές, με ιδιαίτερη έμφαση, περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί παρα στην έρευνα πανω σε καποια αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το γνησιο του καιρόυ, σε αυτο το σταδιο της ασκησης της ενοτητας. Είναι ενα τεχνολογικο μηχανημα αρκετά περίπλοκο, και η χρησιμοποιείση του σωστά προϋποθέτει μια καλή εξοικειωση με αυτο αλλα και η πρακτική χρήση του. Όταν φτάσουμε το επιθυμητό επίπεδο των αρμοδιοτήτων του και αυτό πρέπει να γίνει έγκαιρα, μπορούμε να ξεκινήσουμε.

6 ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Στην ταξη γινεται ενα πειράμα που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο συλλαμβάνει στοιχεια καιρου και τα μεταφέρει στο φορητό υπολογιστή σε μορφή Excel Δραστηριοτητα 2. Στον εξω χωρο. ΕΞΩ: Επικεντρωνόμαστε σε σύντομες ακολουθίες της συλλογής των στοιχείων στην παρούσα φάση. Αυτές οι ακολουθίες θα εχουν διαρκεια 10 λεπτά για να δώσουν δυναμισμο στο μάθημα εστιάζοντας στον όγκο του, δηλαδή, σε αυτό το αρχικό στάδιο, θέλουμε να δούμε ότι τα πράγματα συμβαίνουν. Υπάρχει επίσης μια προθεσμία για το μάθημα που θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη.. Ωστόσο, καθώς ο χρόνος περνά και αυτού του είδους τις δραστηριότητας διδασκαλίας-μάθησης

7 γίνεται εξοικειωμένοι πρακτική, που υπάγονται στην ενότητα λειτουργίας που μας είναι μοναδικο, η διαρκεια θα αλλάξει Κυρίως, η τάξη εξετάζει τα 10 είδη των μετεωρολογικών στοιχειων (βλ. ανωτέρω στόχων) Δραστηριότητα 3. Στην ταξη Οι εργασίες της ομάδας σε συνεργασίες αφορούν μικρές μονάδες: συγχρονίζονται με τα στοιχεια της εγχειρίδιας συσκευής με τον φορητο υπολογιστη, το πλεονέκτημα είναι ότι οι μαθητές της ομάδα να θέτουν ερωτήσεις πραγμα που δημιουργει συζήτησης, και την επιθυμία για τη διαλεύκανση των ασαφη φαινομένων. ΜΕΣΑ: Στο εργαστήριο, όπου βρισκονται οι υπολογιστές παρουσιάζονται ολα τα στοιχεια που μαζεψαν από τις συσκευές για την παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών, την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και τη βιντεοκάμερα σε κατασταση ακατέργαστη. Συγχρονιζεται η συσκευή για την παρακολούθηση του καιρού με τον κυριω φορητο υπολογιστη. Αποθηκεύονται τα στοιχεια στο MS Excel. Προσαρμόζεται σε κατάλληλη μορφή. Παρατηρουν και συζήτουν τις καιρικές τάσεις που λαμβάνονται από διαφορετικές τοποθεσίες. Συγκρινουν τα στοιχεία που ελήφθησαν το πρωί,το απόγευμα και το βράδυ στην αποκαλυψουν της ομοιότητες και της διαφορές.φερνουνε τα διαγραμματα απο τον Μετεωρολογικο Σταθμο Kestrel δια μεσου του κυριου φορητου υπολογιστη προς το Acer n30 Pocket PC. 10. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΈΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ: Ρυθμιζετε η συσκευη για παρακολούθηση για ολο το μηνα Ιανουαρίο. Ελάχιστες θερμοκρασίες. Καθοριζονται οι θέσεις σε διαφορετικά ύψη των διαφορετικων οικοτόπων στην περιοχή για τη συλλογή στοιχείων και την ανάλυσή τους. Καθιερώνεται η σύνδεση με τη μετεωρολογική υπηρεσία στο περιφερειακό αεροδρόμιο που βρισκεται 40 χιλιόμετρα μακριά δυτικά της θέσης μας.

8 11. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γινεται η επαλήθευση στη γνωση του περιεχομένου δια μεσου εκτέλεσης του πειράματος σε μια διαφορετική κατάσταση. Elevii îşi prezintă şi-şi explică descoperirile unii altora. Συμπληρωνεται μια επισημη δοκιμασια εχοντας σαν θεμα τη συλλογη στοιχειων καιρου και ο ορισμος καιρου. 12. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: Palm OS in the Elementary Classroom, Curriculum and Strategies. Jamie Kopera, Cathleen Norris, Eliot Soloway, Mike Curtis 2004

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΘΕΜΑ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΘΕΜΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 380 2 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (PROJECT) ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» EXPLORING THE STRENGTHS OF PROJECT-BASED

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤHΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επανεξέταση των Υφιστάμενων Πολιτικών και Πρακτικών του Ηλεκτρονικού Φακέλου Επιτευγμάτων

Επανεξέταση των Υφιστάμενων Πολιτικών και Πρακτικών του Ηλεκτρονικού Φακέλου Επιτευγμάτων Επανεξέταση των Υφιστάμενων Πολιτικών και Πρακτικών του Ηλεκτρονικού Φακέλου Επιτευγμάτων Κέντρο Τεχνολογιών Πληροφορίας στην Εκπαίδευση (ΚΤΠΕ), Λιθουανία Επιμέλεια: Vaino Brazdeikis & Gintare Valineviciene

Διαβάστε περισσότερα

2013-2015 Ηλεκτρονικοί Φάκελοι Επιτευγμάτων - EUfolio Αποτελέσματα Αξιολόγησης της Πιλοτικής Εφαρμογής

2013-2015 Ηλεκτρονικοί Φάκελοι Επιτευγμάτων - EUfolio Αποτελέσματα Αξιολόγησης της Πιλοτικής Εφαρμογής 2013-2015 Ηλεκτρονικοί Φάκελοι Επιτευγμάτων - EUfolio Αποτελέσματα Αξιολόγησης της Πιλοτικής Εφαρμογής Ηλεκτρονικοί Φάκελοι Επιτευγμάτων EUfolio EACEA/20/2012 EUfolio Ηλεκτρονικοί Φάκελοι Επιτευγμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Καλογιαννάκης Βενέρη Ειρήνη(Α.Μ1835) Μιχάλης Τσατσάκη Ελένη (Α.Μ 1689) Συνεπόπτες: Κ. Βασιλάκης Κων/νος Κ. Μαλάμος Αθανάσιος

Κ. Καλογιαννάκης Βενέρη Ειρήνη(Α.Μ1835) Μιχάλης Τσατσάκη Ελένη (Α.Μ 1689) Συνεπόπτες: Κ. Βασιλάκης Κων/νος Κ. Μαλάμος Αθανάσιος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Μελέτη της σύγχρονης τηλεδιάσκεψης στο ΤΕΙ Κρήτης. Απόψεις στάσεις των σπουδαστών/

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.. 3... 3... Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών και Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - ΑΤΕΙ Ηπείρου Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Ακαδημαϊκό Έτος 2008-2009 Σελίδα 1 από 22 Εισαγωγή Τα πολυμέσα είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική πρόταση για την «Ψηφιακή εικόνα και τα χαρακτηριστικά της»

Διδακτική πρόταση για την «Ψηφιακή εικόνα και τα χαρακτηριστικά της» Διδακτική πρόταση για την «Ψηφιακή εικόνα και τα χαρακτηριστικά της» Καλλιάρας Κωνσταντίνος Καθηγητής Πληροφορικής, 7 ο Γυμνάσιο Τρικάλων kkalliaras@sch.gr ΠΕΡΙΛΗΨΗ Σε αυτή την εργασία παρουσιάζεται μια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΕΣΠΑ 2007-13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1-2-3 «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21 ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, Οριζόντια Πράξη» MIS: 295450 Με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε. Κ. Τ.) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εκπαιδευτών

Εγχειρίδιο Εκπαιδευτών Code RED Co-design to Re-Engage the Disengaged ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ - UK/13/LLP-LdV/TOI-678 ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΟΥ - 2013-1-GB2-LEO05-10789 Εγχειρίδιο Εκπαιδευτών Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή και στόχος... 4 2

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥ. Η ΣΠΙΘΑ, Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΕΜΩΝ Γλώσσα Δ Δημοτικού Έκδοση 1.0

ΒΙΒΛΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥ. Η ΣΠΙΘΑ, Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΕΜΩΝ Γλώσσα Δ Δημοτικού Έκδοση 1.0 ΒΙΒΛΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥ Η ΣΠΙΘΑ, Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΕΜΩΝ Γλώσσα Δ Δημοτικού Έκδοση 1.0 Δημιουργός Εκδότης, 2008 SIEM Τηλ. 210-7299571, Fax: 210-7299572 email: siem@siem.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Πτυχιακή εργασία

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Πτυχιακή εργασία ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Πτυχιακή εργασία ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΜΑΘΗΣΗΣ Βαφειάδης Ανδρέας- Μουρατίδης Παύλος Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

elaich Οδηγός Educational Toolkit

elaich Οδηγός Educational Toolkit elaich Educational Toolkit Για εκπαιδευτικούς και φορείς πολιτισμού συνεισφέρει στην αφύπνιση των νέων σχετικά με τις αξίες, τις αρχές και τις προκλήσεις διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς CULTURAL

Διαβάστε περισσότερα

Η Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Συστήματος στην Αγγλία.

Η Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Συστήματος στην Αγγλία. Ν.Η.Ηλιάδης Πολ/κός Μηχ/κός Ε.Μ.Π., Μ.Eng., Structural Engineering, Concordia University, Montreal, Canada Ph.D., Industrial Education Organization and Management University of Maryland U.S.A, τ. Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Αναπηρία και Οδηγός εξιοτήτων:

Αναπηρία και Οδηγός εξιοτήτων: ..υποστήριξη για νέους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με αναπηρίες, στην εκπαίδευση άνω των 16 ετών... Αναπηρία και Οδηγός εξιοτήτων: Μαθησιακές υσκολίες 75% funded by Περιεχόμενα Εισαγωγή... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατηγοριοποίηση φορτίων ΧΤ με βάση τις ηλεκτρονικές υπογραφές τους Δρομπαλής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Μ.Π.Σ. «ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Μ.Π.Σ. «ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Μ.Π.Σ. «ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ» «ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΠΕ) ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

«ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΠΕ) ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ (ΤΠΕ) ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» ΜΕ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας IΙΙ Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας Ορισμός και Φιλοσοφία της Αυτοαξιολόγησης Η αυτοαξιολόγηση μπορεί να θεωρηθεί ως μια διαδικασία που επιτελεί η σχολική μονάδα για τη συστηματική συλλογή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Ίσπρα, 30 Σεπτεμβρίου 2005 ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING. Οδηγίες για την Ενεργειακή Επιθεώρηση

Ίσπρα, 30 Σεπτεμβρίου 2005 ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING. Οδηγίες για την Ενεργειακή Επιθεώρηση Ίσπρα, 30 Σεπτεμβρίου 2005 ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING Οδηγίες για την Ενεργειακή Επιθεώρηση 2 Περιεχόμενα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.1 Στόχοι... 3 2. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ... 4 3. ΠΩΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗ: ΤΣΕΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΚΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: κ.τριβελασ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: «ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Ι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σε αυτό το τμήμα μπορείτε να βρείτε τις περιγραφές των θέσεων εργασίας των κύριων επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας των ΑΠΕ. Η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας μπορεί να βρεθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ. Ανάκτηση και Ανάλυση Χωροχρονικών Δεδομένων με Βάση τις Συνήθειες Κινητής Επικοινωνίας των Χρηστών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ. Ανάκτηση και Ανάλυση Χωροχρονικών Δεδομένων με Βάση τις Συνήθειες Κινητής Επικοινωνίας των Χρηστών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΔΕ ΕΤΥ Ανάκτηση και Ανάλυση Χωροχρονικών Δεδομένων με Βάση τις Συνήθειες Κινητής Επικοινωνίας των Χρηστών

Διαβάστε περισσότερα

Σαριδάκη Άννα Καθηγήτρια Πληροφορικής ΔΕ saridaki@sch.gr

Σαριδάκη Άννα Καθηγήτρια Πληροφορικής ΔΕ saridaki@sch.gr 220 3 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ IV - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ: ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδοι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Κοτσώνια Ευδοκία 955655 Κυριάκου Θεοδοσία 974923 Τσιάτσιου Ιωάννης 885175

Μέθοδοι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Κοτσώνια Ευδοκία 955655 Κυριάκου Θεοδοσία 974923 Τσιάτσιου Ιωάννης 885175 Μέθοδοι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κοτσώνια Ευδοκία 955655 Κυριάκου Θεοδοσία 974923 Τσιάτσιου Ιωάννης 885175 Εαρινό Εξάμηνο 2012 ΕΠΑ488 Μανώλη Κωνσταντίνος 1 P a g e Περιεχόμενα ΤΙΤΛΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ Πρόλογος..

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. Επαγγελματικό λογισμικό στην ΤΕΕ: Επιμόρφωση και Εφαρμογή. E2-Λογισμικό

ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ. Επαγγελματικό λογισμικό στην ΤΕΕ: Επιμόρφωση και Εφαρμογή. E2-Λογισμικό ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Επαγγελματικό λογισμικό στην ΤΕΕ: Επιμόρφωση και Εφαρμογή E2-Λογισμικό Οργάνωση και Σχεδίαση Δομικών Έργων ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ για Επιμορφωτές Τεχνολογιών της Πληροφορίας

Διαβάστε περισσότερα