Κλάδος Εργολάβων Καθαρισμού (Contract Cleaning Industry) Οδηγός εργαζόμενου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κλάδος Εργολάβων Καθαρισμού (Contract Cleaning Industry) Οδηγός εργαζόμενου. 13 14 41 www.longservice.nsw.gov.au"

Transcript

1 Κλάδος Εργολάβων Καθαρισμού (Contract Cleaning Industry) Οδηγός εργαζόμενου

2 ΑΔΕΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΛΑΔΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) οι περισσότεροι εργαζόμενοι που εργάζονται συνεχώς επί 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη δικαιούνται 2 μήνες άδεια μακρόχρονης υπηρεσίας μετ αποδοχών (paid long service leave). Για τους εργαζόμενους στον κλάδο εργολάβων καθαρισμού είναι σπάνιο να εργάζεται κάποιος επί 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη. Για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στον καθαρισμό να λαβαίνουν δικαίωμα μακρόχρονης υπηρεσίας, ο Οργανισμός Μακρόχρονης Υπηρεσίας (Long Service Corporation) αναγνωρίζει την εργάσιμη υπηρεσία στον κλάδο των εργολάβων καθαρισμού γενικά και όχι σε έναν εργοδότη. Ως εργαζόμενος εγγεγραμμένος στον Οργανισμό Μακρόχρονης Υπηρεσίας, αποκτάτε δικαίωμα λήψης άδειας μακρόχρονης υπηρεσίας μετ αποδοχών αν έχετε 10 χρόνια καταγραμμένης υπηρεσίας στον κλάδο. Ανεξάρτητα για πόσους εργοδότες έχετε εργαστεί. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το πρόγραμμα μακρόχρονης υπηρεσίας είναι διαφορετικό από την ανταποδοτική συνταξιοδοτική ασφάλιση (superannuation). Τα χρήματα που εισπράττονται από τις εισφορές των εργοδοτών συγκεντρώνονται σε ένα ταμείο που καταβάλει τις αποδοχές των αδειών μακρόχρονης υπηρεσίας. Τα χρήματα των εισφορών των εργοδοτών σας δεν κατατίθενται κατευθείαν σε λογαριασμό στο όνομά σας. Οι καθαριστές δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα αν: απασχολούνται από άτομα που δεν ανήκουν στον κλάδο εργολάβων καθαρισμού κύρια ή αποκλειστική τους απασχόληση είναι η επίβλεψη καθαριστών/ριών είναι συνεταίροι στην επιχείρηση που εργάζονται είναι Διευθυντές στην εταιρεία που εργάζονται εργάζονται με σύμβαση παροχής υπηρεσιών σε κάποια αρχή της Κοινοπολιτείας, της Πολιτείας ή της Επικράτειας ή σε κάποια αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης ή αμείβονται με μισθό ή ημερομίσθιο από τον ιδιοκτήτη του χώρου που καθαρίζουν. Αυτός ο οδηγός ενημερώθηκε το Νοέμβριο του Δεν υποκαθιστά το Νόμο περί Κλάδου Εργολάβων Καθαρισμού (Φορητό Πρόγραμμα Άδειας Μακρόχρονης Υπηρεσίας) 2010 [Contract Cleaning Industry (Portable Long Service Leave Scheme) Act 2010] και τους κανονισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες σε οποιοδήποτε θέμα καλύπτεται από τον οδηγό ή για να ελέγξετε οποιαδήποτε αλλαγή μετά το Νοέμβριο του 2011, απευθυνθείτε στον Οργανισμό.

3 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Οι εργαζόμενοι στη Νέα Νότια Ουαλία δικαιούνται να πληρωθούν άδεια μακρόχρονης υπηρεσίας μετά τη συμπλήρωση 3650 ημερών αναγνωρισμένης υπηρεσίας (10 χρόνια) σε έναν ή περισσότερους εργοδότες του κλάδου εργολάβων καθαρισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν 8.67 εβδομάδες (2 μήνες) πληρωμένη άδεια μακρόχρονης υπηρεσίας μετά από 10 χρόνια εργασίας. Το ποσό που θα πληρωθεί θα βασίζεται στο μέσο όρο του κανονικού εβδομαδιαίου μισθού του εργαζόμενου. Η εργάσιμη υπηρεσία δεν είναι απαραίτητο να είναι συνεχής. Μπορείτε να διακόψετε την εργασία σας στον κλάδο μέχρι 4 χρόνια χωρίς αυτό να επηρεάσει τα δικαιώματά σας.

4 ΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ; Το Πρόγραμμα καλύπτει εργαζόμενους στον κλάδο εργολάβων καθαρισμού (contract cleaning industry). Εργαζόμενος είναι κάποιος που: εργάζεται με σύμβαση εργασίας σε έναν εργοδότη για να εκτελεί εργασίες καθαρισμού ή έχει ατομική επιχείρηση που εκτελεί εργασίες καθαρισμού εργάζεται με πλήρες ωράριο, μερική απασχόληση ή περιστασιακά εκτελεί εργασία καθαρισμού το μεγαλύτερο χρόνο της εργασίας του και επίσης επιβλέπει κι άλλους εργαζόμενους. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; Διατηρείτε ενημερωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Στέλνουμε σημαντικές πληροφορίες για το μητρώο σας στην διεύθυνσή σας. Αν δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας είναι πιθανό να χάσετε κάποια απ τα δικαιώματά σας ή να ακυρωθεί η εγγραφή σας. Αν αλλάξετε διεύθυνση παρακαλούμε ενημερώστε μας αμέσως. Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στη Γραμμή Βοήθειάς μας στο , να μας γράψετε ή να μας στείλετε στο Ελέγχετε την Ετήσιά σας Εκκαθαριστική Κατάσταση Κάθε χρόνο θα έχουμε διαθέσιμο στο διαδικτυακό μας τόπο, στο ιντερνέτ, μια ετήσια εκκαθαριστική κατάσταση που θα δείχνει τον αριθμό των ημερών που έχουν καταγραφεί το προηγούμενο οικονομικό έτος και το σύνολο των κανονικών αμοιβών σας, όπως έχουν δηλωθεί από τον/τους εργοδότη/τες σας για το συγκεκριμένο χρόνο. Θα δείχνει επίσης το σύνολο των ημερών που έχουν καταγραφεί από τότε που εγγραφήκατε σ εμάς. Οι εκκαθαριστικές καταστάσεις για τους εργολάβους θα παρουσιάζουν το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβληθεί από τον εργολάβο για το προηγούμενο οικονομικό έτος. Μπορείτε να ζητήσετε να σας στείλουμε εκτυπωμένο αντίγραφο της εκκαθαριστικής σας κατάστασης από τη Γραμμή Βοήθειάς μας.

5 Πρέπει να ελέγχετε την Ετήσια Εκκαθαριστική Κατάστασή σας ώστε αν έχετε απορίες σχετικά με τις ημερομηνίες, τους κανονικούς μισθούς ή υπηρεσίες σας που λείπουν, να ενημερώνετε τον Οργανισμό. Αν λείπει εργάσιμη υπηρεσία από το μητρώο σας, και ο εργοδότης σας έχει χρεοκοπήσει, ο Οργανισμός μπορεί να πιστώσει το μητρώο σας για κάθε μέρα που έχετε εργαστεί. Θα πρέπει να καλέσετε τη Γραμμή Βοήθειάς μας και να μιλήσετε με έναν Υπεύθυνο Εξυπηρέτησης Πελατών (Customer Service Officer). Θα σας συμβουλεύσει τι πρέπει να κάνετε για να ενημερωθεί το μητρώο σας. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΑΣ Μόλις μας ενημερώσει ο εργοδότης σας ότι αναλάβατε εργασία, ή μας ενημερώσετε εσείς ότι έχετε ατομική επιχείρηση που εκτελείτε εργασίες καθαρισμού, θα σας στείλουμε μια επιστολή που θα περιέχει τον αριθμό μητρώου σας. Αν αρχίσετε να εργάζεστε σε νέο εργοδότη του κλάδου εργολάβων καθαρισμού, πρέπει να του γνωστοποιήσετε τον αριθμό μητρώου σας μακρόχρονης υπηρεσίας. Αν είστε εργολάβος θα χρειαστείτε τον αριθμό μητρώου σας όταν συμπληρώνετε διάφορα έντυπα. Όποτε απευθύνεστε σ εμάς θα πρέπει να μας αναφέρετε τον αριθμό μητρώου σας. Πρέπει να έχετε ένα μόνο αριθμό μητρώου. Σε περίπτωση που έχετε περισσότερους από έναν αριθμό, παρακαλούμε ενημερώστε τον Οργανισμό.

6 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1 η ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Ο Νόμος περί Κλάδου Εργολάβων Καθαρισμού (Φορητό Προγράμματος Άδειας Μακρόχρονης Υπηρεσίας) 2010 [Contract Cleaning Industry (Portable Long Service Leave Scheme) Act 2010] άρχισε την 1η Ιουλίου 2011, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να καταγράψετε στο πρόγραμμα καμία υπηρεσία πριν απ αυτή την ημερομηνία. Αν εργαζόσασταν στον τωρινό εργοδότη σας πριν αρχίσει το πρόγραμμα την 1η Ιουλίου 2011, έχουν γίνει προβλέψεις που διασφαλίζουν ότι το πρόγραμμα δεν εμφανίζει δικαιώματα που έχετε ήδη συσσωρεύσει σύμφωνα με το Νόμο Άδειας Μακρόχρονης Υπηρεσίας του 1955 της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW Long Service Leave Act 1955), (ο Νόμος του 1955). Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος καθαριστής που έχει 9 χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη και συνεχίζει να απασχολείται απ αυτόν για 12 μήνες μετά την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος, θα διεκδικήσει να λάβει από τον εργοδότη του άδεια μακρόχρονης υπηρεσίας σύμφωνα με το Νόμο του Στην πράξη, ο εργοδότης θα πληρώσει στον εργαζόμενο το πλήρες ποσό και θα απευθυνθεί στον Οργανισμό προκειμένου να του επιστραφεί το ποσόν που αντιστοιχεί στις περιόδους εργασίας μετά την 1η Ιουλίου ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΑΣ Η έναρξη ισχύς του μητρώου της μακρόχρονης υπηρεσίας σας αρχίζει από την ημερομηνία που θα λάβουμε την αίτηση εγγραφή σας από εσάς ή τον εργοδότη σας. Αν εκτελούσατε εργασία καθαρισμού πριν από την ημερομηνία εγγραφής σας, μπορεί να υπολογιστεί μια προηγούμενη ημερομηνία αν εξηγήσετε τους λόγους που εμπόδισαν ή προκάλεσαν την καθυστέρηση, όταν υποβάλετε αίτηση εγγραφής.

7 Ο Οργανισμός θα εξετάσει τους λόγους που προβάλετε και θα καθορίσει την ημερομηνία έναρξης του μητρώου σας. Μόνο σε ειδικές περιστάσεις η ημερομηνία εγγραφής σας θα μπορεί να υπολογιστεί για περισσότερα από 2 χρόνια νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία εγγραφής σας, αλλά όχι νωρίτερα από την 1η Ιουλίου Ένα δώρο πίστωσης υπηρεσίας 365 ημερών (ενός χρόνου) θα δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονταν στον κλάδο εργολάβων καθαρισμού από την 1η Ιουλίου 2011 και έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του Αυτοί οι εργαζόμενοι θα αναγνωριστούν ως Ιδρυτικοί Εργαζόμενοι (Foundation Workers) και το δώρο αυτό θα υπολογιστεί ως αναγνωρισμένη εργάσιμη υπηρεσία του δικαιώματος άδειας μακρόχρονης υπηρεσίας αυτού του προγράμματος.

8 ΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ Εργαζόμενος με ημερομίσθιο ή μισθό Η εργασία πιστώνεται στο μητρώο σας όταν ο εργοδότης σας καταθέσει την τριμηνιαία του Δήλωση. Στη Δήλωσή του (Return) ο εργοδότης πρέπει να μας γνωστοποιεί το σύνολο των κανονικών αμοιβών που σας πλήρωσε για εργασίες καθαρισμού αυτή την περίοδο και αν χρειάζεται, την ημερομηνία έναρξης και λήξης της απασχόλησής σας. Η Δήλωση πρέπει να συμπληρώνεται μέσα σε 14 μέρες μετά το τέλος της περιόδου της Δήλωσης. Περίοδος Δήλωσης 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου Προθεσμίες υποβολής Δηλώσεων 14 Απριλίου 1 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 14 Ιουλίου 1 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 1 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 14 Οκτωβρίου 14 Ιανουαρίου ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Αν έχετε ατομική επιχείρηση που εκτελείτε εργολαβικά εργασία καθαρισμού μπορείτε να επιλέξετε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα ως εργαζόμενος. Η συμμετοχή είναι εθελοντική αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι αν εγγραφείτε ως αυτοαπασχολούμενος πρέπει να υποβάλετε Δήλωση (Return) κάθε τρίμηνο και να καταβάλετε μια εισφορά βάσει των κανονικών αμοιβών σας. Αν δεν το κάνετε μπορεί σας επιβληθούν τόκοι καθυστέρησης και πρόστιμο. Οι πληρωμές μακρόχρονης υπηρεσίας σε ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων περιλαμβάνουν τα ποσά των εισφορών που έχουν καταβληθεί στον Οργανισμό συν τουλάχιστον 75% των τόκων που έχει κερδίσει ο Οργανισμός από αυτές τις εισφορές.

9 ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση άδειας μετ αποδοχών: όταν έχετε συμπληρώσει 10 χρόνια καταγραμμένης υπηρεσίας κάθε πέντε χρόνια πλήρους καταγραμμένης υπηρεσίας μετά τα πρώτα 10 χρόνια αν έχετε πάρει άδεια μακρόχρονης υπηρεσίας σύμφωνα με το Νόμο Μακρόχρονης Υπηρεσίας του 1955 της Νέας Νότιας Ουαλίας, και έχετε καταγραμμένα 5 πλήρη χρόνια υπηρεσίας σ αυτό το πρόγραμμα. Η πίστωση του δώρου εργάσιμης υπηρεσίας 365 ημερών για τους Ιδρυτικούς Εργαζόμενους θα προσμετρηθεί ως αναγνωρισμένη εργάσιμη υπηρεσία άδειας μακρόχρονης υπηρεσίας μ αυτό το πρόγραμμα. ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση πληρωμής αν έχετε 5 χρόνια αναγνωρισμένης υπηρεσίας και: έχετε σταματήσει να εργάζεστε στον κλάδο ή σε περίπτωση θανάτου σας μπορεί να υποβάλει αίτηση πληρωμής ο προσωπικός αντιπρόσωπός σας. Η πίστωση του δώρου εργάσιμης υπηρεσίας των 365 ημερών για τους Ιδρυτικούς Εργαζόμενους θα προσμετρηθεί ως αναγνωρισμένη εργάσιμη υπηρεσία άδειας μακρόχρονης υπηρεσίας αυτού του προγράμματος. Αν εργάζεστε στον ίδιο εργοδότη για πολύ καιρό μπορεί να δικαιούστε άδεια μακρόχρονης υπηρεσίας από τον εργοδότη σας. Δε θα δικαιούστε να πάρετε άδεια και από τους δύο, τον εργοδότη σας κι εμάς. Ελέγξτε το σ εμάς πριν υποβάλετε αίτηση για κάποιο ευεργέτημα μακρόχρονης υπηρεσίας. Ακύρωση της εγγραφής σας Απαιτείται να ακυρώσουμε την εγγραφή σας αν: δεν έχετε καταγραμμένη καμία εργάσιμη υπηρεσία για τουλάχιστον 4 χρόνια κατά σειρά έχετε πληρωθεί για αποχώρηση από τον κλάδο ζητήσατε να ακυρώσετε την εγγραφή σας ή δεν είχατε δικαίωμα εγγραφής.

10 Αν η εγγραφή σας πρόκειται να ακυρωθεί επειδή δεν είχατε δικαίωμα εγγραφής, ή δεν καταγράφηκε καμία υπηρεσία για τουλάχιστον 4 χρόνια κατά σειρά, έχετε δικαίωμα να προσφύγετε κατά της απόφασης. Για την προσφυγή σας θα αποφανθεί η ανεξάρτητη Επιτροπή Άδειας Μακρόχρονης Υπηρεσίας Κλάδου Εργολάβων Καθαρισμού (Contract Cleaning Industry Long Service Leave Committee). Αν ακυρωθεί η εγγραφή σας μπορείτε να υποβάλετε αίτηση νέας εγγραφής αν αρχίσετε να εργάζεστε πάλι. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Αν η εγγραφή σας ακυρώθηκε επειδή δεν καταγράφηκε εργάσιμη υπηρεσία σας για 4 συνεχή χρόνια, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση αποκατάστασης της εγγραφής σας. Η αποκατάσταση της εγγραφής σας σημαίνει ότι όλη η προηγούμενη καταγραμμένη εργάσιμη υπηρεσία σας θα υπολογιστεί στα μελλοντικά σας δικαιώματα. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση αποκατάστασης της εγγραφής σας εντός 6 ετών από την ημερομηνία της ακύρωσής της. Θα χρειαστεί να παράσχετε πληροφορίες για τις ειδικές συνθήκες της μη καταγραφής εργάσιμης υπηρεσίας, πριν ο Οργανισμός εξετάσει την αποκατάσταση της εγγραφής σας.

11 ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ; Αν είστε ανίκανοι για εργασία στον κλάδο, μπορείτε πάλι να καταγράφετε εργάσιμη υπηρεσία αν: έχετε τραυματιστεί ή είστε άρρωστοι είστε άνεργοι, αλλά παρακολουθείτε εκπαιδευτικά μαθήματα αναγνωρισμένα από τον Οργανισμό ως σχετικά με τον κλάδο εργολάβων καθαρισμού, προκειμένου να σας βοηθήσουν να βρείτε εργασία στον κλάδο εργολάβων καθαρισμού απασχολείστε σε ελαφρά καθήκοντα (όχι εργασίες καθαρισμού) επειδή βρίσκεστε σε πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας σας λόγω τραυματισμού ή ασθένειας ή εργάζεστε εθελοντικά σε εργασίες καθαρισμού λόγω κήρυξης έκτακτης ανάγκης. Αν κάποιο απ τα παραπάνω ισχύει για σας, καλέστε τη Γραμμή Βοήθειας και μιλήστε με έναν Υπεύθυνο Εξυπηρέτησης Πελατών. Θα σας συμβουλεύσει τι πρέπει να κάνετε για να ενημερώνετε το μητρώο σας. ΑΝ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ή ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ Προσθέτουμε στο μητρώο σας μόνο τις ημέρες που εργαστήκατε στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) Αν εργάζεστε σε άλλη Πολιτεία ή Επικράτεια πρέπει να απευθυνθείτε στη αρχή μακρόχρονης υπηρεσίας εκείνης της Πολιτείας ή Επικράτειας. Κουηνσλάνδη (Queensland) τηλέφωνο (07) ή Επικράτεια Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (Aust. Capital Territory) τηλέφωνο (02) Για να διατηρήσετε την εγγραφή σας στη Νέα Νότια Ουαλία αν εργάζεστε στην Κουηνσλάνδη ή στην Επικράτεια Αυστραλιανής Πρωτεύουσας, θα χρειαστεί να μας διαβιβάσετε ένα αντίγραφο της τελευταίας εκκαθαριστικής κατάστασης (statement) που εκδόθηκε από οποιοδήποτε πρόγραμμα που συμμετέχετε σε άλλη Πολιτεία ή Επικράτεια. Αυτό χρειάζεται να το κάνετε κάθε χρόνο ώστε να εξασφαλίσετε ότι δε θα χάσετε την καταγραμμένη υπηρεσία σας στη Νέα Νότια Ουαλία.

12 Τηλέφωνο π.μ. έως 5.00 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή Γραφεία Level 1, Watt Street, Gosford Level 1, 12 Railway Street, Lidcombe 8.30 π.μ. έως 5.00 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή Επιστολές Locked Bag 3000 Central Coast MC NSW 2252 Διαδικτυακός τόπος Αν χρειάζεστε βοήθεια ή πληροφορίες σε άλλη γλώσσα εκτός της αγγλικής υπάρχει διαθέσιμη τηλεφωνική υπηρεσία διερμηνείας. Υπάρχουν διαθέσιμες έντυπες πληροφορίες σε έναν αριθμό γλωσσών στα γραφεία μας ή στο διαδικτυακό μας τόπο.

King James Bible Greek New Testament Word List

King James Bible Greek New Testament Word List King James Bible Greek New Testament Word List Extracted From The Supercomputer-Compiled Textus Receptus CSR9 By Dr. Michael J. Bisconti Copyright 2013 Dr. Michael J. Bisconti The King James Bible Greek

Διαβάστε περισσότερα

13/5/2015 6/5/2015 15/4/2015 8/4/2015 18/3/2015 11/3/2015 4/3/2015 11/2/2015 4/2/2015 12/11/2014 5/11/2014 15/10/2014 8/9/2014 16/9/2014 2/9/2014

13/5/2015 6/5/2015 15/4/2015 8/4/2015 18/3/2015 11/3/2015 4/3/2015 11/2/2015 4/2/2015 12/11/2014 5/11/2014 15/10/2014 8/9/2014 16/9/2014 2/9/2014 13/5/2015 6/5/2015 15/4/2015 8/4/2015 18/3/2015 11/3/2015 4/3/2015 11/2/2015 4/2/2015 12/11/2014 5/11/2014 15/10/2014 8/9/2014 16/9/2014 2/9/2014 12/8/2014 5/8/2014 15/7/2014 8/7/2014 17/6/2014 10/6/2014

Διαβάστε περισσότερα

Work and Study Program

Work and Study Program Work and Study Program Dear students, I would like to inform you about the new exciting prospects that the College of Tourism & Hotel Management started to offer from the academic year September 2009.

Διαβάστε περισσότερα

14/1/2015 7/1/2015 17/12/2014 10/12/2014 10/12/2014 12/11/2014 5/11/2014 15/10/2014 8/9/2014 16/9/2014 2/9/2014 12/8/2014 5/8/2014 15/7/2014 8/7/2014

14/1/2015 7/1/2015 17/12/2014 10/12/2014 10/12/2014 12/11/2014 5/11/2014 15/10/2014 8/9/2014 16/9/2014 2/9/2014 12/8/2014 5/8/2014 15/7/2014 8/7/2014 14/1/2015 7/1/2015 17/12/2014 10/12/2014 10/12/2014 12/11/2014 5/11/2014 15/10/2014 8/9/2014 16/9/2014 2/9/2014 12/8/2014 5/8/2014 15/7/2014 8/7/2014 17/6/2014 10/6/2014 13/5/2014 6/5/2014 15/4/2014 8/4/2014

Διαβάστε περισσότερα

The Greek Braille System

The Greek Braille System The Greek Braille System 1. Braille codes for the Greek lowercase (small) Alphabet characters UNICODE Greek Braille Braille dots Description Description in English in Greek 03B1 α A 1 άλφα GREEK SMALL

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΕΥ ΣΥΔΝΕΫ. Level 2 / 219-223 Castlereagh Street, SYDNEY, NSW 2000. Tel: +61 2 9264 9130 - Fax: +61 2 9264 6135. Email: ecocom-sydney@mfa.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΕΥ ΣΥΔΝΕΫ. Level 2 / 219-223 Castlereagh Street, SYDNEY, NSW 2000. Tel: +61 2 9264 9130 - Fax: +61 2 9264 6135. Email: ecocom-sydney@mfa. ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΕΥ ΣΥΔΝΕΫ Level 2 / 219-223 Castlereagh Street, SYDNEY, NSW 2000 Tel: +61 2 9264 9130 - Fax: +61 2 9264 6135 Email: ecocom-sydney@mfa.gr Βαϊανός Ωραιόπουλος-Κελένης, Προϊστάμενος Γρφ. ΟΕΥ Σύδνεϋ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά (Greek) Πληροφορίες για τραυματισμένους εργαζόμενους

Ελληνικά (Greek) Πληροφορίες για τραυματισμένους εργαζόμενους Ελληνικά (Greek) Πληροφορίες για τραυματισμένους εργαζόμενους Αν τραυματιστείτε στην εργασία Αν τραυματιστείτε στην εργασία και χρειάζεστε ιατρική θεραπεία ή/και έχετε μειωμένη ικανότητα για εργασία, τότε

Διαβάστε περισσότερα

Press Release ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΙΣΤΕΙΑ- ΈΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Press Release ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΙΣΤΕΙΑ- ΈΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΝΟ Office Address Level 1, 11 Anglo Road, Campsie NSW 2194 Australia PELOPONNESIAN CONFEDERATION OF NSW INC. Postal Address PO Box 3, Greenacre NSW 2190 Australia Press Release

Διαβάστε περισσότερα

ACKNOWLEDGEMENTS. Locked Bag 2220 North Ryde BC NSW 1670. Tel: 02 8877 5316 Fax: 02 8877 5320

ACKNOWLEDGEMENTS. Locked Bag 2220 North Ryde BC NSW 1670. Tel: 02 8877 5316 Fax: 02 8877 5320 Greek ACKNOWLEDGEMENTS This Communication Aid is developed by the Northern Sydney Multicultural Access Project. It is an adaptation of the Communication Aid for Aged Day Care Services developed by the

Διαβάστε περισσότερα

Notes for claiming Australian Pension

Notes for claiming Australian Pension tes for claiming Australian Pension Social Security Agreement between Australia and Cyprus Σημειώσεις για την υποβολή αίτησης για Αυστραλιανή Σύνταξη Συμφωνια Κοινωνικης Ασφαλισης Μεταξυ Αυστραλιας Και

Διαβάστε περισσότερα

Notes for claiming Australian Age pension SOCIAL SECURITY AGREEMENT BETWEEN AUSTRALIA AND THE HELLENIC REPUBLIC

Notes for claiming Australian Age pension SOCIAL SECURITY AGREEMENT BETWEEN AUSTRALIA AND THE HELLENIC REPUBLIC AUS140-GR(1).0807 (Page 1 of 31/Σελίδα 1 από 31) tes for claiming Australian Age pension SOCIAL SECURITY AGREEMENT BETWEEN AUSTRALIA AND THE HELLENIC REPUBLIC Σημειώσεις για την υποβολή αίτησης για Αυστραλιανή

Διαβάστε περισσότερα

Come and join us at AHEPA... YOU CAN MAKE A DIFFERENCE

Come and join us at AHEPA... YOU CAN MAKE A DIFFERENCE ORDER of AHEPA Australasian Hellenic Educational Progressive Association ORDER OF AHEPA Australasian Hellenic Educational Progressive Association MISSION STATEMENT To promote the Australasian Hellenic

Διαβάστε περισσότερα

Your Career Charger M a n a g e M e n t t r a i n i n g C a t a l o g u e 2 0 1 4

Your Career Charger M a n a g e M e n t t r a i n i n g C a t a l o g u e 2 0 1 4 Your Career Charger M a n a g e m e n t T r a i n i n g C a t a l o g u e 2 0 1 4 TABLE OF CONTENTS THE HELLENIC AMERICAN 3 EXPERIENCE 56-63 risk management yearly training plan 4-9 64-71 information

Διαβάστε περισσότερα

Notes for claiming Australian Pension Social Security Agreement between Australia and Cyprus

Notes for claiming Australian Pension Social Security Agreement between Australia and Cyprus tes for claiming Australian Pension Social Security Agreement between Australia and Cyprus Σημειώσεις για την υποβολή αίτησης για Αυστραλιανή Σύνταξη Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλισης Μεταξύ Αυστραλίας Και

Διαβάστε περισσότερα

Είστε μέλος ζευγαριού;

Είστε μέλος ζευγαριού; Είστε μέλος ζευγαριού; Στις περισσότερες περιπτώσεις, πληρωμές και υπηρεσίες που λαβαίνετε από την Australian Government επηρεάζονται από την κατάσταση της σχέσης σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πληρωμές

Διαβάστε περισσότερα

ADVISORY TAX AUDIT. member of

ADVISORY TAX AUDIT. member of ADVISORY TAX AUDIT member of 2 CONTENTS: 1. Why do business with us 2. To whom it may concern 3. Become our client and associate 4. Become a professional associate 5. Our history 6. Globalization 7. Contact

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτα διαχείρισης κατοικιών. Επιθεώρηση κατοικίας 1φορά το μήνα και γραπτή αναφορά με e mail ή φαξ

Πακέτα διαχείρισης κατοικιών. Επιθεώρηση κατοικίας 1φορά το μήνα και γραπτή αναφορά με e mail ή φαξ Βασικό Πακέτο Πακέτα διαχείρισης κατοικιών Διαθέσιμο προσωπικό για τηλεφωνήματα εκτάκτου ανάγκης όλο το εικοσιτετράωρο, 12 μήνες Επιθεώρηση κατοικίας 1 φορά το μήνα και γραπτή αναφορά με e mail ή φαξ Συντήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Notes for claiming Australian Age Pension Social Security Agreement between Australia and the Hellenic Republic

Notes for claiming Australian Age Pension Social Security Agreement between Australia and the Hellenic Republic tes for claiming Australian Age Pension Social Security Agreement between Australia and the Hellenic Republic Σημειώσεις για την υποβολή αίτησης για Αυστραλιανή Σύνταξη Γήρατος Συμφωνια Κοινωνικης Ασφαλισης

Διαβάστε περισσότερα

presents the cyprusretailbanking The future of Retail Banking Achieving Excellence in Retail Banking Payment Strategies and Solutions

presents the cyprusretailbanking The future of Retail Banking Achieving Excellence in Retail Banking Payment Strategies and Solutions presents the cyprusretailbanking conference 2010 The future of Retail Banking Achieving Excellence in Retail Banking Payment Strategies and Solutions Making Mobile Banking a reality Distribution Channels

Διαβάστε περισσότερα

Notes for claiming Australian Age Pension Social Security Agreement between Australia and the Hellenic Republic

Notes for claiming Australian Age Pension Social Security Agreement between Australia and the Hellenic Republic tes for claiming Australian Age Pension Social Security Agreement between Australia and the Hellenic Republic Σημειώσεις για την υποβολή αίτησης για Αυστραλιανή Σύνταξη Γήρατος Συμφωνια Κοινωνικης Ασφαλισης

Διαβάστε περισσότερα

Greek 111. Sept. 7, Wed.: Alphabet ἀλφάβητος (ἄλφα βῆτα = A B C s)

Greek 111. Sept. 7, Wed.: Alphabet ἀλφάβητος (ἄλφα βῆτα = A B C s) Rick Griffiths MWF 9:00 Converse 302 Converse 102D; 542-5368 FTGRIFFITHS@AMHERST.EDU Monday 4:00-6:00 and by appointment Reading Greek: Text and Vocabulary (second edition) (ISBN 9780521698511) Reading

Διαβάστε περισσότερα

CONNECTING the PORTS to the EU Hinterland. February 18 th 2014

CONNECTING the PORTS to the EU Hinterland. February 18 th 2014 CONNECTING the PORTS to the EU Hinterland February 18 th 2014 1 2 is publically owned and the only rail operator in Greece It performs 330 line services With less than 800 employees Locomotive MLW Α-450

Διαβάστε περισσότερα

Corporate Social Responsibility Report 2011 High Performance Responsibly Delivered.

Corporate Social Responsibility Report 2011 High Performance Responsibly Delivered. Corporate Social Responsibility Report 2011 High Performance Responsibly Delivered. B S H I K I A K E S S Y S K E V E S A. B. E. The brands managed in Greece by BSH Ikiakes Syskeves A.B.E. Contents C O

Διαβάστε περισσότερα

Notes for claiming Australian Age Pension Social Security Agreement between Australia and the Hellenic Republic

Notes for claiming Australian Age Pension Social Security Agreement between Australia and the Hellenic Republic tes for claiming Australian Age Pension Social Security Agreement between Australia and the Hellenic Republic Σημειώσεις για την υποβολή αίτησης για Αυστραλιανή Σύνταξη Γήρατος Συμφωνια Κοινωνικης Ασφαλισης

Διαβάστε περισσότερα

GULF AIR Travel Insurance

GULF AIR Travel Insurance (Greek Version Pages 10-19) GULF AIR Travel Insurance For immediate assistance in every event covered by this contract, please contact immediately Mondial Assistance at +30 210 99.88.141, 24 hours per

Διαβάστε περισσότερα

TECHNICAL OLYMPIC GROUP OF COMPANIES

TECHNICAL OLYMPIC GROUP OF COMPANIES TECHNICAL OLYMPIC OF COMPANIES SA Registration No.: 6801/06/Β/86/08 20, SOLOMOU STREET, ALIMOS for the period from January 1 st to June 30 th, 2008 (under Article 5 of L. 3556/2007) TABLE OF CONTENTS Ι.

Διαβάστε περισσότερα

1. The Greek Language and Its Dialects

1. The Greek Language and Its Dialects I n t r o d u c t i o n 1. The Greek Language and Its Dialects The Greek language belongs to the Indo-European family of languages. The name Indo-European indicates the geographic area where these languages

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (THE BUSINESS LENDING ENVIRONMENT)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (THE BUSINESS LENDING ENVIRONMENT) ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (THE BUSINESS LENDING ENVIRONMENT) Στην Αμερική υπάρχουν σήμερα σχεδόν 8.000 * τράπεζες, οι περισσότερες των οποίων είναι «κοινοτικές». Σκοπός τους είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Στοιχεία της ουσίας ή του παρασκευάσµατος και του προµηθευτή

ΦΥΛΛΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Στοιχεία της ουσίας ή του παρασκευάσµατος και του προµηθευτή ΦΥΛΛΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ SECTION 1 Στοιχεία της ουσίας ή του παρασκευάσµατος και του προµηθευτή 1.1 Αναγνωριστικός κωδικός προϊόντος Ονοµασία προϊόντος: EASYCLEAN AFTER WORK LOTION Αριθµός µέρους προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα