Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 32(1) του (1) του 1995

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 32(1) του (1) του 1995"

Transcript

1 Ε.Ε. Παρ. III(I) 751 ΚΛ.Π. 174/99 Αρ. 3341, Αριθμός 174 Οι περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) Κανονισμοί του 1999, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα 19(3) και 71 των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμων του 1993 έως 1998, αφού κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το άρθρο 3 των περί Καταθέσεως στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Κανονισμών που Εκδίδονται με Εξουσιοδότηση Νόμου, Νόμων του 1989 έως 1992, εγκρίθηκαν από αυτή και δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Ο ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 19(3) και 71 Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από τα άρθρα 19(3) και 71 των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμων εκδίδει τους ακόλουθους Κανονισμούς, που καταρτίστηκαν από το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου και υποβλήθηκαν προς αυτό προς έγκριση κατά τις διατάξεις του εδαφίου (1) του άρθρου 71 του ίδιου πιο πάνω Νόμου. ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ 1. Οι Κανονισμοί αυτοί θα αναφέρονται ως οι περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) Κανονισμοί του Στους Κανονισμούς αυτούς, εκτός αν προκύπτει από το κείμενο διαφορετική έννοια «αναβολή προσαύξησης» σημαίνει την αναβολή της ημερομηνίας κατά την οποία η επόμενη προσαύξηση είναι πληρωτέα, με τις αντίστοιχες αναβολές για τα επόμενα χρόνια «Δημοκρατία» σημαίνει την Κυπριακή Δημοκρατία «διακοπή προσαύξησης» σημαίνει τη διακοπή της προσαύξησης για ορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς μεταβολή της ημερομηνίας χορήγησης της προσαύξησης «Διευθυντής» σημαίνει το Διευθυντή του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου «θέση» σημαίνει θέση στην υπηρεσία του Χρηματιστηρίου «ιατρικό συμβούλιο» σημαίνει συμβούλιο που αποτελείται από ιατρούς και ορίζεται από το Συμβούλιο «ιατρός» σημαίνει τον ιατρό που ορίζεται από το Συμβούλιο «κατακράτηση προσαύξησης» σημαίνει την καθυστέρηση της χορήγησης μιας προσαύξησης για ορισμένο χρονικό διάστημα «Νόμος» σημαίνει τους περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμους του 1993 έως 1998, ή οποιοδήποτε άλλο Νόμο τροποποιεί ή αντικαθιστά αυτούς, καθώς και τους περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Κανονισμούς του 1995 και 1997 ή οποιουσδήποτε άλλους Κανονισμούς τροποποιούν ή αντικαθιστούν τους Κανονισμούς αυτούς 14(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 14(1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του (1) του Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι):

2 Κ.Δ.Π. 174/ Εφαρμογή των παρόντων Κανονισμών. Θέσεις. Σχέδια υπηρεσίας. Κατηγορίες θέσεων. «Πρόεδρος» σημαίνει τον Πρόεδρο του Συμβουλίου «προϊστάμενος» σημαίνει τον υπεύθυνο λειτουργό τμήματος του Χρηματιστηρίου ή στην απουσία αυτού, το Διευθυντή «προσαύξηση» σημαίνει το καθορισμένο ποσό αύξησης που χορηγείται στον υπάλληλο, σύμφωνα με τους όρους υπηρεσίας του, μέχρι αυτό να φθάσει το ανώτατο όριο της κλίμακας της θέσης του, νοουμένου ότι ικανοποιούνται ορισμένες προϋποθέσεις που καθορίζονται στους παρόντες Κανονισμούς «Συμβούλιο» σημαίνει το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου «υπάλληλος» σημαίνει άτομο που κατέχει θέση στο Χρηματιστήριο σε μόνιμη ή σε προσωρινή βάση «Υπουργός» σημαίνει τον Υπουργό Οικονομικών «Χρηματιστήριο» σημαίνει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. 3. Οι Κανονισμοί αυτοί ισχύουν και εφαρμόζονται για όλους τους υπαλλήλους, εκτός αν υπάλληλος έχει εξαιρεθεί με βάση τους όρους διορισμού του από την εφαρμογή των Κανονισμών αυτών ή από μέρος αυτών. ΜΕΡΟΣ II ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 4. (1) Τηρουμένων των διατάξεων των παραγράφων (2) και (3) του Κανονισμού αυτού, μόνιμη ή προσωρινή θέση δημιουργείται από το Συμβούλιο σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες του Χρηματιστηρίου. (2) Ο αριθμός των θέσεων μονίμων και προσωρινών και οι μισθολογικές κλίμακες τους καθορίζονται εκάστοτε από το Συμβούλιο με την έγκριση του Υπουργού. (3) Το Συμβούλιο δύναται, αν οι συνθήκες το απαιτούν, να απασχολεί προσωπικό πάνω σε προσωρινή βάση υπό όρους οι οποίοι καθορίζονται από το Συμβούλιο. 5. (1) Τα καθήκοντα και οι ευθύνες μιας θέσης και τα απαιτούμενα προσόντα για διορισμό ή προαγωγή σ' αυτή καθορίζονται στα οικεία σχέδια υπηρεσίας. (2) Ανεξαρτήτως οποιασδήποτε διάταξης περιλαμβάνεται στο σχέδιο υπηρεσίας, το Συμβούλιο μπορεί να απαιτεί ως προϋπόθεση διορισμού ή προαγωγής την επιτυχία από τους υποψηφίους σε ειδικά διεξαγόμενο διαγωνισμό σύμφωνα με τους περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Κανονισμούς. 6. (1) Για σκοπούς διορισμού ή προαγωγής, οι θέσεις ταξινομούνται στις ακόλουθες κατηγορίες: (α) Θέσεις πρώτου διορισμού, στις οποίες μπορούν να διορίζονται πρόσωπα που δεν είναι στην υπηρεσία του Χρηματιστηρίου ή υπάλληλοι του. (β) Θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής, οι οποίες μπορούν να πληρώνονται με διορισμό προσώπου που δεν υπηρετεί στο Χρηματιστήριο ή με το διορισμό ή προαγωγή υπαλλήλου που υπηρετεί σ' αυτό. (γ) Θέσεις προαγωγής στις οποίες μπορούν να προάγονται υπάλληλοι που υπηρετούν στο Χρηματιστήριο στην αμέσως κατώτερη τάξη ή θέση του συγκεκριμένου κλάδου ή τμήματος του Χρηματιστηρίου, ανάλογα με την περίπτωση. (2) Η κατηγορία κάθε θέσης καθορίζεται στο οικείο σχέδιο υπηρεσίας.

3 753 Κ.Δ.Π. 174/99 ΜΕΡΟΣ III ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ 7. Για τους σκοπούς του Μέρους αυτού, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια «διορισμός» σημαίνει την προσφορά θέσης σε πρόσωπο που δεν είναι υπάλληλος στο Χρηματιστήριο ή την προσφορά σε υπάλληλο θέσης άλλης από αυτή που κατέχει μόνιμα και που δεν αποτελεί προαγωγή «προαγωγή» σημαίνει ένταξη υπαλλήλου σε ανώτερο βαθμό του Χρηματιστηρίου και σε μισθοδοτική κλίμακα που έχει ψηλότερο ανώτατο όριο. 8. (1) Κενή θέση πρώτου διορισμού ή πρώτου διορισμού και προαγωγής, δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και περιέχει στοιχεία για τα προσόντα, τα καθήκοντα, τις ευθύνες, τη μισθοδοσία και την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. (2) Οι θέσεις προαγωγής δε δημοσιεύονται, αλλά πληρώνονται με την προαγωγή υπαλλήλων που υπηρετούν στην αμέσως κατώτερη τάξη ή θέση. 9. (1) Μόνιμη θέση πληρώνεται είτε μόνιμα είτε προσωρινά με σύμβαση για ορισμένο χρονικό διάστημα ή πάνω σε μηνιαία βάση, ανάλογα με απόφαση του Συμβουλίου. (2) Προσωρινή θέση πληρώνεται με σύμβαση για ορισμένο χρονικό διάστημα ή πάνω σε μηνιαία βάση, ανάλογα με απόφαση του Συμβουλίου. 10. Κανένας δε διορίζεται σε θέση στο Χρηματιστήριο, εκτός αν (α) Κατέχει τα απαιτούμενα προσόντα που καθορίζονται στο σχέδιο υπηρεσίας για τη συγκεκριμένη θέση (β) έχει συμπληρώσει την ηλικία των δεκαεπτά χρόνων και έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει απαλλαγεί νομίμως από αυτές (γ) δεν έχει καταδικαστεί για αδίκημα που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα (δ) δεν έχει απολυθεί ή δεν έχουν τερματιστεί οι υπηρεσίες του από τη Δημόσια Υπηρεσία ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Δημοκρατίας ή από οργανισμό δημόσιου δικαίου ή από το Χρηματιστήριο εξαιτίας διάπραξης απ' αυτόν πειθαρχικού παραπτώματος (ε) πιστοποιείται από ιατρό που ορίζεται από το Συμβούλιο ως κατάλληλος από πλευράς υγείας για τη θέση στην οποία θα διοριστεί, ύστερα από ιατρική εξέταση που περιλαμβάνει και ακτινογραφία θώρακα (στ) είναι πολίτης της Δημοκρατίας: Νοείται ότι το Συμβούλιο' μπορεί, με την έγκριση του Υπουργού, να προβαίνει σε επί συμβάσει διορισμό για ορισμένο χρονικό διάστημα, προσώπου που δεν είναι πολίτης της Δημοκρατίας εφόσον με το διορισμό του κρίνεται από το Συμβούλιο ότι εξυπηρετούνται οι σκοποί του Χρηματιστηρίου. 11. Διορισμοί σε μόνιμες θέσεις γίνονται με διετή δοκιμασία και εφαρμόζονται τηρουμένων των αναλογιών οι διατάξεις του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου. Ερμηνεία. Ενέργειες προς πλήρωση κενών θέσεων. Τρόπος πλήρωσης θέσεων. Προσόντα προς διορισμό. Διορισμοί επί δοκιμασία. 1 του του του (1) του (1) του (1) του (1) του 1996.

4 Κ.Δ.Π. 174/ Προαγωγές. Αναπληρωματικός διορισμός. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο: Μέρος (Ι) Υπηρεσιακές εκθέσεις. Επίσημη Εφημερίδα Παράρτημα Τρίτο Μέρος (Ι): Αρχαιότητα. 12. (1) Κανένας υπάλληλος δεν προάγεται σε ανώτερη θέση εκτός αν (α) Υπάρχει κενή τέτοια θέση: Νοείται ότι στην περίπτωση συνδυασμένων θέσεων είναι δυνατό να γίνει προαγωγή από την κατώτερη στην ανώτερη θέση της ίδιας θέσης, ανεξαρτήτως του αν υπάρχει κενή θέση στην ανώτερη θέση ή τάξη: Νοείται περαιτέρω ότι θέση προαγωγής μπορεί να πληρώνεται πριν αυτή κενωθεί, όταν ο κάτοχος της βρίσκεται με άδεια αφυπηρέτησης (β) κατέχει τα προσόντα που προβλέπονται στο οικείο σχέδιο υπηρεσίας (γ) δεν έχει τιμωρηθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διετίας για πειθαρχικό παράπτωμα σοβαρής φύσης (δ) στις εμπιστευτικές του εκθέσεις των τελευταίων δύο ετών δεν υπάρχει αναφορά ότι είναι ακατάλληλος για προαγωγή. (2) Οι υπάλληλοι κρίνονται κατάλληλοι για προαγωγή με βάση την αξία, τα προσόντα και την αρχαιότητα τους. (3) Το Συμβούλιο κατά τη λήψη απόφασης για προαγωγή, λαμβάνει δεόντως υπόψη τις συστάσεις του Διευθυντή προς το Συμβούλιο και τις αξιολογήσεις των υπαλλήλων. (4) Η προαγωγή γίνεται με έγγραφη προσφορά από το Συμβούλιο προς τον υποψήφιο υπάλληλο η οποία καθορίζει μεταξύ άλλων την ημερομηνία προαγωγής, τον πληρωτέο μισθό, την ημερομηνία παραχώρησης προσαύξησης και τους λοιπούς όρους υπηρεσίας της θέσης και ολοκληρώνεται με έγγραφη αποδοχή από τον υποψήφιο. 13. (1) Όταν κενώνεται θέση για οποιοδήποτε λόγο ή ο κάτοχος της απουσιάζει με άδεια ή δεν μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα της θέσης του, το Συμβούλιο δύναται να διορίζει άλλο πρόσωπο για να ενεργεί αναπληρωματικά στη θέση αυτή κάτω από όρους που καθορίζονται ειδικά. (2) Υπάλληλος που διορίζεται να εκτελεί αναπληρωματικά καθήκοντα άλλης θέσης λαμβάνει επίδομα αναπληρωματικού διορισμού το οποίο εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο. (3) Για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με αναπληρωματικό διορισμό για το οποίο δε γίνεται πρόβλεψη στον παρόντα Κανονισμό, ισχύουν κατ' αναλογίαν οι διατάξεις του Κανονισμού 10 των περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Γενικών) Κανονισμών. 14. Υπηρεσιακές εκθέσεις για όλους τους υπαλλήλους ετοιμάζονται και υποβάλλονται προς το Συμβούλιο ετήσια με βάση τις ανάλογες διατάξεις που ισχύουν στον περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο και τους περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Αξιολόγηση Υπαλλήλων) Κανονισμούς. 15. Η αρχαιότητα των υπαλλήλων κρίνεται κατά τον ίδιο τρόπο που κρίνεται η αρχαιότητα των δημόσιων υπαλλήλων με βάση τις διατάξεις του περί Δημοσίας Υπηρεσίας Νόμου.

5 755 Κ.Λ.Π. 174/ (1) Ο Διευθυντής έχει εξουσία να μετακινεί τους υπαλλήλους σε άλλα Μετακινήσεις, τμήματα του Χρηματιστηρίου. Οι μετακινήσεις αυτές καθορίζονται αναλόγως των εκάστοτε αναγκών, αφού προηγουμένως ο Διευθυντής πληροφορήσει ανάλογα το Συμβούλιο. (2) Μετακίνηση προϊσταμένου τμήματος πρέπει να τυγχάνει της προηγούμενης έγκρισης του Συμβουλίου. 17. (1) Κανένας υπάλληλος δεν παραιτείται από τη θέση του χωρίς την Παραιτήσεις, προηγούμενη έγκριση του Συμβουλίου. (2) Υπάλληλος που παραιτείται από τη θέση του χωρίς προηγούμενη έγκριση του Συμβουλίου θεωρείται ότι απουσιάζει από τα καθήκοντα του χωρίς άδεια και υπόκειται σε πειθαρχική δίωξη. 18. (1) Η ηλικία υποχρεωτικής αφυπηρέτησης όλων των υπαλλήλων είναι Αφυπηρέτηση. τα εξήντα έτη: Νοείται ότι το Συμβούλιο μπορεί προκειμένου για γυναίκα υπάλληλο, να επιτρέψει σ' αυτήν να αφυπηρετήσει λόγω γάμου ή επικείμενου γάμου ή τεκνογονίας: Νοείται περαιτέρω ότι το Συμβούλιο μπορεί, αν θεωρεί κάτι τέτοιο σκόπιμο για το συμφέρον του Χρηματιστηρίου, να επιτρέψει σε υπάλληλο με την έγκριση του Υπουργού να παραμείνει στην υπηρεσία μετά την ημερομηνία που συμπληρώνεται η ηλικία αναγκαστικής αφυπηρέτησής του για ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο κρίνεται από το Συμβούλιο αναγκαίο. (2) Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου (1) και ανεξάρτητα από τις διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου, το Συμβούλιο έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει την αφυπηρέτηση μόνιμου συντάξιμου υπαλλήλου από το Χρηματιστήριο στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) Όταν συμπληρώνεται η ηλικία υποχρεωτικής αφυπηρέτησης του υπαλλήλου (β) όταν απαιτείται από υπάλληλο που έχει συμπληρώσει την ηλικία των πενήντα πέντε ετών να αφυπηρετήσει (γ) μετά από αίτηση υπαλλήλου για οικειοθελή πρόωρη αφυπηρέτηση (δ) για λόγους υγείας (ε) λόγω πτώχευσης του υπαλλήλου, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 68 του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου (στ) όταν η αφυπηρέτηση γίνεται για να αναλάβει ο υπάλληλος δημόσιο λειτούργημα ασυμβίβαστο με τη θέση που κατέχει ή για να διοριστεί σε άλλο οργανισμό δημόσιου δικαίου ή αρχή τοπικής διοίκησης (ζ) σε περίπτωση αναίτιας υπηρεσιακής ανεπάρκειας ή ακαταλληλότητας του υπαλλήλου (η) ως πειθαρχική ποινή, σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανονισμών αυτών. (3) Το Συμβούλιο αποφασίζει την αφυπηρέτηση υπαλλήλου μετά από πρόταση του Διευθυντή. (4) Στις περιπτώσεις των υποπαραγράφων (γ) και (στ) της παραγράφου (2), ο Διευθυντής, πριν υποβάλει την πρόταση του προς το Συμβούλιο, βεβαιώνεται ότι (α) Ο υπάλληλος δεν έχει οικονομικές υποχρεώσεις έναντι του Χρηματιστηρίου ή, αν έχει, θα τις εξοφλήσει, και (β) δεν εκκρεμεί πειθαρχική ή ποινική υπόθεση εναντίον του.

6 Κ.Δ.Π. 174/ Ημερομηνία γέννησης. Τερματισμός υπηρεσίας προσωρινού υπαλλήλου. Διορισμοί με σύμβαση για ειδικά καθήκοντα. Κατάργηση θέσεων. Μισθοί. Απολαβές, τιμαριθμικό επίδομα και δέκατος τρίτος μισθός. Υιοθέτηση των περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Απολαβές, Επιδόματα και άλλα Οικονομικά Ωφελήματα των Δημόσιων Υπαλλήλων) Κανονισμών του Επίσημη Εφημερίδα Παράρτημα Τρίτο (Ι): Επίδομα παραστάσεως. Καταβολές. Ιατρική περίθαλψη και άλλα ωφελήματα. (5) Η απόφαση για αφυπηρέτηση υπαλλήλου, σύμφωνα με τις υποπαραγράφους (β) και (ζ) της παραγράφου (2), λαμβάνεται αφού δοθεί στον υπάλληλο η ευκακήα να ακουστεί. 19. Ως ημερομηνία γέννησης υπαλλήλου θεωρείται η ημερομηνία που αναγράφεται στο επίσημο πιστοποιητικό γέννησης του ή ελλείψει τούτου, με βάση τις ίδιες αρχές που ακολουθούνται στη Δημόσια Υπηρεσία. 20. Η υπηρεσία προσωρινού υπαλλήλου μπορεί να τερματιστεί χωρίς δικαιολογία εφόσον δοθεί στον εν λόγω υπάλληλο προειδοποίηση ενός μηνός ή καταβληθεί σ' αυτόν μισθός ενός μηνός αντί προειδοποίησης, νοουμένου ότι ο σχετικός Νόμος δεν προβλέπει μεγαλύτερη προειδοποίηση. 21. (1) Διορισμοί με σύμβαση για ειδικά καθήκοντα για υπηρεσία ορισμένης χρονικής διάρκειας μπορεί να γίνονται από το Συμβούλιο, αν αυτό κρίνεται αναγκαίο. (2) Η διάρκεια της σύμβασης, τα καθήκοντα, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα υπαλλήλου που προσλαμβάνεται με σύμβαση για ειδικά καθήκοντα, καθορίζονται από το έγγραφο διορισμού. (3) Αν οποιοδήποτε θέμα δεν καθορίζεται ειδικά στο έγγραφο διορισμού, τότε αυτό ρυθμίζεται σύμφωνα με τους παρόντες Κανονισμούς. 22. Τηρουμένων των διατάξεων οποιουδήποτε άλλου νόμου, σε περίπτωση κατάργησης θέσης ο κάτοχος αυτής θεωρείται ότι εξακολουθεί να την κατέχει μαζί με όλα τα προνόμια και ωφελήματα της μέχρις ότου αφυπηρετήσει ή διοριστεί ή προαχθεί είτε σε θέση που δημιουργήθηκε, είτε σε άλλη θέση. ΜΕΡΟΣ IV ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 23. Η μισθοδοσία κάθε θέσης καθορίζεται στον ετήσιο προϋπολογισμό του Χρηματιστηρίου. 24. Οι απολαβές των υπαλλήλων περιλαμβάνουν τιμαριθμικό επίδομα και δέκατο τρίτο μισθό και παρέχονται σ' αυτούς με τον τρόπο που παρέχονται στους υπαλλήλους της Δημόσιας Υπηρεσίας. 25. Υιοθετούνται από το Χρηματιστήριο, τηρουμένων των αναλογιών και υπό την επιφύλαξη ότι δε γίνεται από τους παρόντες Κανονισμούς οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση ή αν οποιαδήποτε πρόνοια δεν κρίνεται πρόσφορο να ισχύει για τους υπαλλήλους του Χρηματιστηρίου, οι εκάστοτε σε ισχύ περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Απολαβές, Επιδόματα και άλλα Οικονομικά Ωφελήματα των Δημόσιων Υπαλλήλων) Κανονισμοί ή όπως αυτοί τροποποιούνται από καιρό εις καιρό, οι οποίοι και θεωρούνται μέρος των παρόντων Κανονισμών. 26. Στο Διευθυντή είναι δυνατό, με απόφαση του Συμβουλίου, να χορηγείται επίδομα για κάλυψη εξόδων παραστάσεως. 27. Οι μηνιαίοι μισθοί και.τά επιδόματα είναι πληρωτέα στο τέλος κάθε μήνα. 28. Το Συμβούλιο δύναται να ιδρύσει Ταμείο Προνοίας ή/και Ταμείο Υγείας, με όρους οι οποίοι θα καθοριστούν με σχετική απόφαση. Στην περίπτωση αυτή οι υπάλληλοι συμμορφώνονται με τους όρους αυτούς.

7 757 ΚΛ.Π. 174/ (1) Το Συμβούλιο καθορίζει το ύψος και τους όρους με βάση τους οποίους παραχωρείται ετήσια άδεια, αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας οι οποίοι είναι οι ίδιοι με εκείνους που ισχύουν στη Δημόσια Υπηρεσία σύμφωνα με τις διατάξεις των περί Δημόσιας Υπηρεσίας (Χορήγηση Αδειών) Κανονισμών. (2) Εκπαιδευτική άδεια για σπουδές σε άλλη χώρα ή άλλη άδεια χωρίς απολαβές είναι δυνατό να παραχωρείται κατά την κρίση του Συμβουλίου, με βάση όρους καθοριζόμενους απ' αυτό. ΜΕΡΟΣ V ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 30. (1) Ο υπάλληλος οφείλει (α) Να είναι πιστός και να σέβεται το Νόμο και τους Κανονισμούς του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (β) να εκτελεί πιστά και ανελλιπώς τα καθήκοντα του και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προαγωγή των συμφερόντων του Χρηματιστηρίου (γ) να μην ενεργεί ή να συμπεριφέρεται με τρόπο που να δυσφημεί το Χρηματιστήριο γενικά ή τη θέση του ειδικά και να κλονίζει την εμπιστοσύνη του κοινού προς το Χρηματιστήριο (δ) να εκτελεί οποιεσδήποτε εντολές και οδηγίες εκδίδονται από αρμοδίους και να συμμορφώνεται με αυτές (ε) να συμπεριφέρεται με ευγένεια, ευπρέπεια και ειλικρίνεια (στ) να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση του κοινού κατά τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και αμερόληπτο. (2) Τα καθήκοντα ενός υπαλλήλου είναι τα καθορισμένα καθήκοντα της θέσης του, όπως αυτά εκτίθενται στο οικείο σχέδιο υπηρεσίας ως επίσης και οποιαδήποτε άλλα συναφή καθήκοντα τα οποία είναι δυνατό να ανατίθενται σ' αυτόν. 31. (1) Η διαγωγή υπαλλήλου πρέπει να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Νόμου και των Κανονισμών αυτών και σύμφωνα με οποιεσδήποτε εγκυκλίους και οδηγίες είναι δυνατό να εκδίδονται από το συμβούλιο ή το Διευθυντή. (2) Μη συμμόρφωση προς τους παρόντες Κανονισμούς αποτελεί λόγο για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων. 32. (1) Υπάλληλος μπορεί να δημοσιεύει ενυπόγραφα ή να μεταδίδει από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή άλλο μέσο οποιαδήποτε ύλη μη πολιτικής ή διοικητικής φύσεως η οποία αναφέρεται σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος ή έχει σκοπό την προαγωγή των συμφερόντων του Χρηματιστηρίου, δεδομένου όμως ότι ο υπάλληλος αυτός δε θα αναγγέλλεται υπό την επίσημη του ιδιότητα και νοουμένου ότι δημοσιεύματα που αφορούν την Υπηρεσία πρέπει να εγκρίνονται πριν από τη δημοσίευση τους από το Διευθυντή. (2) Κανένας υπάλληλος δεν επιτρέπεται να αμείβεται για οποιαδήποτε δημοσίευση ή εκπομπή χωρίς την άδεια του Συμβουλίου. 33. (1) Ο χρόνος εργασίας των υπαλλήλων καθορίζεται από το Συμβούλιο: Νοείται ότι αυτός μπορεί να διαφοροποιείται κατά υπάλληλο ή κατηγορία υπαλλήλων, ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας τους. (2) Όλοι οι υπάλληλοι οφείλουν να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους με ακρίβεια και στις καθορισμένες ώρες εργασίας του Χρηματιστηρίου. Αδειες απουσίας. Επίσημη Εφημερίδα Παράρτημα Τρίτο (Ι): Θεμελιώδη καθήκοντα υπαλλήλων. Διαγωγή. Δημοσιεύματα από υπαλλήλους. Χρόνος εργασίας υπαλλήλων.

8 Απουσία χωρίς άδεια ή παράλειψη εκτέλεσης καθηκόντων. Δημόσιες αργίες. Απόρρητο. Παροχή τεχνικών συμβουλών κ.λ,π. Απαγόρευση αποδοχής αμοιβής, προμήθειας Σύναψη χρέους σε βάρος του Χρηματιστηρίου. Συμφέρον σε τοπικές, δημόσιες εταιρείες κ.λ,π. Κ.Δ.Π. 174/ (3) Οι υπάλληλοι δεν πρέπει να απουσιάζουν από το χώρο εργασίας τους με σκοπό να επιλαμβάνονται ιδιωτικών υποθέσεων τους κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας χωρίς άδεια του προϊσταμένου τους. 34. Υπάλληλος ο οποίος απουσιάζει χωρίς άδεια ή θεληματικά αρνείται ή παραλείπει να εκτελέσει τα καθήκοντα του υπόκειται σε πειθαρχική δίωξη. 35. Το Χρηματιστήριο τηρεί ως αργίες τις ημέρες εκείνες που ορίζονται ως επίσημες αργίες για τη Δημόσια Υπηρεσία, εκτός αν η φύση της εργασίας απαιτεί διαφορετικά. 36. (1) Κάθε γραπτή ή προφορική πληροφορία που λαμβάνεται ή αποκτάται ή περιέρχεται σε γνώση υπαλλήλου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του είναι εμπιστευτική και δεν αποκαλύπτεται ή κοινοποιείται σ' οποιοδήποτε πρόσωπο παρά μόνο για τη δέουσα εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του. (2) Το Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να απαιτεί απ' όλους ή από ομάδα υπαλλήλων όταν διορίζονται ή οποτεδήποτε μετά το διορισμό τους να υπογράψουν δήλωση τήρησης του απορρήτου, όπως το Συμβούλιο ήθελε καθορίσει. (3) Οι υπάλληλοι λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην παρέχεται σε κανένα πρόσωπο κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στα γραφεία τους ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, οποιαδήποτε πληροφορία για υπηρεσιακά έγγραφα ή να γίνει δυνατή η εξασφάλιση από το πρόσωπο αυτό πληροφοριών για χρηματιστηριακά θέματα τα οποία καθορίζονται από το Συμβούλιο ως εμπιστευτικά. 37. Δεν επιτρέπεται σε υπάλληλο να παρέχει τεχνική ή επιστημονική συμβουλή σχετικά με τα χρηματιστηριακά θέματα σε οποιοδήποτε πρόσωπο κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού του καθήκοντος χωρίς την προηγούμενη άδεια του Συμβουλίου. 38. Απαγορεύεται σε υπάλληλο να δέχεται οποιαδήποτε αμοιβή, προμήθεια, δώρο ή άλλο προσωπικό ωφέλημα για οποιοδήποτε ζήτημα ή υπηρεσία σχετιζόμενη με τα καθήκοντα του. 39. Απαγορεύεται σε υπάλληλο να συνάπτει χρέος σε βάρος του Χρηματιστηρίου για αγορά ειδών ή να δημιουργεί οποιαδήποτε χρηματική υποχρέωση για λογαριασμό του Χρηματιστηρίου, χωρίς την προηγούμενη εξουσιοδότηση του Διευθυντή. 40. (1) Απαγορεύεται σε υπάλληλο του Χρηματιστηρίου να διεξάγει άμεσα ή έμμεσα ή μέσω άλλου προσώπου χρηματιστηριακές συναλλαγές είτε για δικό του λογαριασμό είτε κατ' εντολή άλλου, εκτός αν έχει λάβει σχετική άδεια από το Συμβούλιο. (2) Κανένας υπάλληλος δεν επιτρέπεται να συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στη διοίκηση οποιασδήποτε εταιρείας, συνεταιρισμού ή άλλης επιχείρησης ιδιωτικής φύσεως, χωρίς προηγούμενη σχετική άδεια του Συμβουλίου. (3) Κατά το χρόνο διορισμού του, ο υπάλληλος οφείλει να αποκαλύπτει στο Συμβούλιο οποιαδήποτε στοιχεία επενδύσεων ή συμφέροντος του με βάση τον Κανονισμό αυτό, τα οποία κατέχονται, άμεσα ή έμμεσα απ' αυτόν. (4) Αφ' ότου διοριστεί ο υπάλληλος και κατά τη διάρκεια της εργοδότησής του στο Χρηματιστήριο, οφείλει να αναφέρει μέσω του Διευθυντή στο Συμβούλιο τους χρηματιστηριακούς τίτλους τους οποίους κατέχει, αποκτά ή διαθέτει προς πώληση, σε εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο.

9 759 Κ.Δ.Π. 174/99 (5) Το Συμβούλιο έχει εξουσία να διατάσσει υπάλληλο του Χρηματιστηρίου να διαθέτει εξ ολοκλήρου οποιεσδήποτε επενδύσεις ή συμφέροντα του ή να δίδει σ' αυτόν άδεια κατοχής τους. 41. (1) Τηρουμένων των διατάξεων των Κανονισμών αυτών κάθε υπάλληλος δικαιούται να εκφράζει ελεύθερα τα πολιτικά του φρονήματα και τις πολιτικές απόψεις και πεποιθήσεις του δημόσια ή κατ' ιδίαν όχι όμως κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας του. (2) Επιτρέπεται σε υπάλληλο να είναι απλό μέλος πολιτικού κόμματος της επιλογής του. (3) Κάθε υπάλληλος δικαιούται να παρευρίσκεται σε πολιτικές συγκεντρώσει ή άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. (4) Απαγορεύεται σε υπάλληλο να αναμειγνύεται στην οργάνωση συγκεντρώσεων ή άλλων εκδηλώσεων κομματικού χαρακτήρα ή που αποβλέπουν στην προώθηση των πολιτικών επιδιώξεων οποιουδήποτε προσώπου ή κόμματος ή να εκφωνεί λόγους σ' αυτές. (5) Απαγορεύεται σε υπάλληλο όπως, χρησιμοποιώντας τη θέση του ή ασκώντας την επιρροή του, προβαίνει σε οποιεσδήποτε ενέργειες που αποσκοπούν στην προσχώρηση οποιουδήποτε προσώπου σε πολιτικό κόμμα ή οργάνωση κομματικού χαρακτήρα ή στον επηρεασμό οποιουδήποτε προσώπου υπέρ πολιτικού κόμματος ή πολιτικού προσώπου. (6) Σε υπάλληλο που επιθυμεί να υποβάλει υποψηφιότητα για αξίωμα του οποίου η κατοχή είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του υπαλλήλου, χορηγείται άδεια για χρονική περίοδο διάρκειας σαράντα ημερών πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών και τη αιτήσει του υπαλλήλου, άδεια για χρονική περίοδο διάρκειας ενός μηνός μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών η άδεια για την περίοδο πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών μπορεί να επεκτείνεται μέχρι τις σαράντα πέντε ημέρες, αν ο υπάλληλος το επιθυμεί η χορηγούμενη άδεια μπορεί να είναι χωρίς απολαβές όχι για λόγους δημόσιου συμφέροντος ή κανονική άδεια την οποία ο υπάλληλος έχει σε πίστη του, ανάλογα με το τι επιλέγει ο υπάλληλος. 42. Κάθε υπάλληλος είναι ελεύθερος να ασκεί συνδικαλιστική δράση και όλα τα συναφή με αυτή δικαιώματα. 43. (1) Ο υπάλληλος ευθύνεται έναντι του Χρηματιστηρίου για κάθε απώλεια ή ζημιά που προξενείται από την αλόγιστη, απερίσκεπτη ή επικίνδυνη πράξη ή παράλειψη του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και μπορεί να επιβαρύνεται για ολόκληρο ή μέρος της απώλειας ή ζημιάς που προξενήθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο, αν το αποφασίσει το Συμβούλιο. (2) Ο υπάλληλος ευθύνεται επίσης έναντι του Χρηματιστηρίου για τις αποζημιώσεις τις οποίες το Χρηματιστήριο κατέβαλε σε τρίτους για αλόγιστες, απερίσκεπτες ή επικίνδυνες πράξεις ή παραλείψεις του υπαλλήλου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. (3) Η αξίωση του Χρηματιστηρίου για αποζημίωση από τους υπαλλήλους στις περιπτώσεις των πιο πάνω παραγράφων παραγράφεται σε τρία χρόνια. Στις περιπτώσεις της παραγράφου (1) η τριετία αρχίζει αφότου επήλθε η ζημιά και στις περιπτώσεις της παραγράφου (2) αφότου το Χρηματιστήριο κατέβαλε την αποζημίωση. Πολιτικά δικαιώματα. Συνδικαλιστικό δικαίωμα. Αστική ευθύνη για απώλεια ή ζημιά.

10 Πειθαρχικά αδηκήματα. Κανένας υπάλληλος δε διώκεται δύο φορές για το ίδιο παράπτωμα. Μία μόνο πειθαρχική ποινή για ένα πειθαρχικό αδίκημα. Καμιά πειθαρχική δίωξη κατά μη υπαλλήλων. Ποινική δίωξη. Πειθαρχική δίωξη κατόπιν ποινικής δίωξης. Καταδίκη για ορισμένα ποινικά αδικήματα. Πειθαρχικές ποινές. Κ.Δ.Π. 174/ ΜΕΡΟΣ VI ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΑΣ 44. (1) Υπάλληλος υπόκειται σε πειθαρχική δίωξη (α) Αν έχει διαπράξει αδίκημα που αφορά έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα (β) έχει ενεργήσει ή έχει παραλείψει να ενεργήσει, κατά τρόπο που ισοδυναμεί με παράβαση καθήκοντος ή υποχρέωσης του. (2) Για τους σκοπούς του Κανονισμού αυτού ο όρος «καθήκον ή υποχρέωση», περιλαμβάνει οποιοδήποτε καθήκον ή υποχρέωση βάσει των Κανονισμών αυτών ή δυνάμει οποιασδήποτε διοικητικής πράξης που εκδίδεται από Συμβούλιο ή άλλης εντολής ή οδηγίας που εκδίδεται από τα αρμόδια όργανα. 45. Πειθαρχική δίωξη εναντίον υπαλλήλου για το ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο ήδη βρέθηκε ένοχος ή για το οποίο αθωώθηκε δεν μπορεί να ασκηθεί εκ νέου. 46. Για το ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα δεν επιβάλλονται περισσότερες από μία πειθαρχικές ποινές: Νοείται ότι επίπληξη ή αυστηρή επίπληξη μπορεί να επιβληθεί μαζί με κάθε ποινή που ορίζεται στις παραγράφους (β), (γ) ή (δ) της παραγράφου (1) του Κανονισμού Καμιά πειθαρχική δίωξη δεν ασκείται εναντίον οποιουδήποτε προσώπου, αφότου αυτό έπαψε να είναι υπάλληλος εκτός αν έχει ήδη αρχίσει πειθαρχική διαδικασία οπότε αυτή συνεχίζεται και μετά τη λύση της υπαλληλικής σχέσης, με εξαίρεση την περίπτωση του θανάτου του υπαλλήλου. 48. Στην περίπτωση που ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλου, καμιά πειθαρχική φίωξη δεν επιτρέπεται να ασκηθεί ή να συνεχιστεί για λόγους σχετιζόμενους με την ποινική δίωξη, μέχρις ότου αυτή τερματιστεί οριστικά. 49. Υπάλληλος που διώχθηκε για ποινικό αδίκημα και δεν βρέθηκε ένοχος δεν μπορεί να διωχθεί πειθαρχικά για την ίδια κατηγορία. Ο υπάλληλος όμως αυτός μπορεί να διωχθεί για πειθαρχικό παράπτωμα που προκύπτει από τη διαγωγή του, η οποία σχετίζεται με την ποινική υπόθεση, αλλά δεν εγείρει το ίδιο επίδικο θέμα, όπως εκείνο της κατηγορίας κατά την ποινική δίωξη. 50. (1) Όταν υπάλληλος καταδικαστεί από το Δικαστήριο για αδίκημα που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα και η καταδίκη έχει επικυρωθεί κατ' έφεση ή δεν ασκήθηκε έφεση, το Συμβούλιο λαμβάνει το ταχύτερο αντίγραφο των πρακτικών του Δικαστηρίου το οποίο εκδίκασε την υπόθεση ή του Δικαστηρίου στο οποίο ασκήθηκε ή έφεση, ανάλογα με την περίπτωση. Το ^Συμβούλιο, χωρίς περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, αφού παράσχει στον υπάλληλο την ευκαιρία να υποβάλει οποιαδήποτε στοιχεία, προβαίνει στην επιβολή πειθαρχικής ποινής η οποία να δικαιολογείται υπό τις περιστάσεις. (2) Υπάλληλος που καταδικάστηκε για αδίκημα δε δικαιούται να λαμβάνει, από την ημερομηνία της καταδίκης του μέχρι τη συμπλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης του από το Συμβούλιο, οποιοδήποτε μέρος των απολαβών του. 51. (1) Πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονται με βάση τις διατάξεις του Μέρους αυτού, είναι οι ακόλουθες: (α) Επίπληξη ή αυστηρή επίπληξη

11 761 Κ.Δ.Π. 174/99 (β) πειθαρχική μετακίνηση (γ) κατακράτηση, διακοπή ή αναβολή προσαύξησης (δ) χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις απολαβές των τριών μηνών (ε) υποβιβασμός στη μισθοδοτική κλίμακα (στ) υποβιβασμός σε κατώτερη θέση (ζ) αναγκαστική αφυπηρέτηση (η) απόλυση. (2) Η επίπληξη γίνεται προφορικά και σημειώνεται στο φάκελο του υπαλλήλου. Η αυστηρή επίπληξη γίνεται εγγράφως και αντίγραφο της δίνεται στον υπάλληλο και καταχωρείται στον προσωπικό του φάκελο. 52. (1) Στην περίπτωση που υπάλληλος έχει καταγγελθεί γραπτώς στο Πειθαρχική Συμβούλιο ή έχει υποπέσει στην αντίληψη του Συμβουλίου ότι ενδεχομένως διαδικασια υπάλληλος να έχει διαπράξει πειθαρχικό, τότε (α) Αν το παράπτωμα εμπίπτει στα οριζόμενα στην παράγραφο (2) του παρόντος Κανονισμού ως συνοπτικά εκδικαζόμενο παράπτωμα το Συμβούλιο μεριμνά για τη διεξαγωγή ενδοϋπηρεσιακής έρευνας το ταχύτερο δυνατό και μετά από εισήγηση του Διευθυντή διορίζει υπάλληλο που είναι ανώτερος σε βαθμό από τον επηρεαζόμενο υπάλληλο ως ερευνώντα λειτουργό για τη διεξαγωγή της δέουσας έρευνας: Νοείται ότι αν ο Διευθυντής πιστεύει ότι λόγω της σοβαρότητας του παραπτώματος ή λόγω των περιστάσεων κάτω από τις οποίες αυτό διαπράχθηκε θα έπρεπε να συνεπάγεται σοβαρότερη ποινή, έχει την εξουσία να παραπέμψει την υπόθεση στο Συμβούλιο, (β) Σε κάθε άλλη περίπτωση το Συμβούλιο μεριμνά για να διεξαχθεί έρευνα με βάση την παράγραφο (5) του παρόντος Κανονισμού και καθορίζει τον τρόπο για παραπομπή της υπόθεσης στο Συμβούλιο. (2) Τα ακόλουθα πειθαρχικά αδικήματα υπαλλήλου εκδικάζονται συνοπτικά: (α) Εγκατάλειψη του τόπου εργασίας χωρίς άδεια του προϊσταμένου του (β) καθυστέρηση προσέλευσης στον τόπο εργασίας (γ) αμέλεια, αδιαφορία ή αδράνεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του (δ) απρεπής συμπεριφορά προς τους ανωτέρους, τους συναδέλφους του και το κοινό (ε) παράλειψη ή άρνηση συμμόρφωσης προς εντολές ή οδηγίες (στ) παράλειψη ή άρνηση εκτέλεσης των καθηκόντων της θέσης του. (3) Όταν η έρευνα διεξάγεται σύμφωνα με την παράγραφο (1)(α) του παρόντος Κανονισμού και το Συμβούλιο κρίνει ότι διαπράχθηκε παράπτωμα το οποίο μπορεί να εκδικαστεί συνοπτικά, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται ανάλογα και παρέχεται σ' αυτόν η ευκαιρία να ακουστεί και ο Διευθυντής αφού ακούσει τον υπάλληλο μπορεί να επιβάλει σ' αυτόν οποιεσδήποτε από τις ποινές της παραγράφου (4). (4) Πειθαρχικές ποινές που μπορεί να επιβάλλονται από το Διευθυντή σε περιπτώσεις συνοπτικής εκδίκασης υποθέσεων είναι οι ακόλουθες: (α) Επίπληξη (β) αυστηρή επίπληξη (γ) διακοπή προσαύξησης για χρονική περίοδο που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες. (5) Σε περίπτωση που απαιτείται η διεξαγωγή έρευνας με βάση την παράγραφο (1)(β) του παρόντος Κανονισμού, το Συμβούλιο ορίζει έναν ή περισσότερους υπαλλήλους (οι οποίοι θα αναφέρονται ως «ερευνώντες λειτουργοί»)

12 Κ.Δ.Π. 174/ Διαθεσιμότητα. να διεξαγάγουν την έρευνα. Ο ερευνών λειτουργός πρέπει να είναι ανώτερος σε βαθμό από τον επηρεαζόμενο υπάλληλο: Νοείται ότι σε οποιαδήποτε υπόθεση όπου το Συμβούλιο θεωρεί ότι δε θα ήταν εφικτό, πρακτικό ή εφαρμόσιμο να διεξαγάγει ο Διευθυντής ο ίδιος την έρευνα ή να ορίσει άλλο ερευνώντα υπάλληλο του Χρηματιστηρίου, το Συμβούλιο (α) Επαναφέρει το ζήτημα στο Συμβούλιο και ορίζει τον Πρόεδρο ή άλλο μέλος του ως ερευνώντα λειτουργό ή (β) παραπέμπει το ζήτημα στον Υπουργό και εφόσον γίνει μια τέτοια παραπομπή, ο Υπουργός ορίζει έναν ή περισσότερους αρμόδιους δημόσιους υπαλλήλους της Δημοκρατίας, ως ερευνώντες λειτουργούς για διεξαγωγή της έρευνας: Νοείται περαιτέρω ότι σε περίπτωση που η καταγγελία αφορά το Διευθυντή, αυτή διεξάγεται από ερευνώντα λειτουργό οριζόμενο από το Συμβούλιο ή κατά την πιο πάνω διαδικασία από τον Υπουργό. Οριζόμενος ερευνών λειτουργός μπορεί να είναι ο Πρόεδρος ή μέλος του Συμβουλίου. Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος ή μέλος του Συμβουλίου ενεργεί ως ερευνών λειτουργός, αυτός δε συμμετέχει στη σύνθεση του Συμβουλίου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. (6) Μετά τη συμπλήρωση της έρευνας και αφού αποκαλυφθεί η διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος, το Συμβούλιο καλεί ενώπιον του τον υπάλληλο που διώκεται πειθαρχικά. Μετά την ακρόαση της υπόθεσης και αφού δοθεί η ευκαιρία στο διωκόμενο υπάλληλο να ακουστεί, το Συμβούλιο απαλλάσσει τον υπάλληλο από τις κατηγορίες ή τον βρίσκει ένοχο και του επιβάλλει ποινή. 53. (1) Στην περίπτωση που το αδίκημα για το οποίο διώκεται ο υπάλληλος πειθαρχικά ή ποινικά είναι τέτοιας φύσεως ώστε για το συμφέρον του Χρηματιστηρίου να απαιτείται να σταματήσει να προσφέρει οποιαδήποτε υπηρεσία ή να προσέρχεται στον τόπο εργασίας του, ο υπάλληλος αυτός τίθεται με απόφαση του Συμβουλίου σε διαθεσιμότητα μέχρι το πέρας της εκδίκασης της υπόθεσης. (2) Ο υπάλληλος που τίθεται σε διαθεσιμότητα ειδοποιείται εγγράφως το συντομότερο. Κατά τη διάρκεια της περιόδου της διαθεσιμότητας του παρέχεται σ' αυτόν μέρος των απολαβών του αλλά όχι λιγότερο από το ήμισυ αυτών, όπως αποφασίζει το Συμβούλιο. (3) Αν ο υπάλληλος απαλλαγεί, η διαθεσιμότητα του τερματίζεται και δικαιούται το πλήρες ποσό των απολαβών του το οποίο θα ελάμβανε αν δεν ετίθετο σε διαθεσιμότητα. Αν βρεθεί ένοχος και η ποινή είναι διαφορετική από την απόλυση, επιστρέφεται σ' αυτόν το μέρος που παρακρατήθηκε από τις απολαβές του, όπως ήθελε αποφασίσει το Συμβούλιο. Αν βρεθεί ένοχος και η ποινή είναι η απόλυση, δε δίδεται σ' αυτόν το μέρος των απολαβών του που παρακρατήθηκε. (4) Η διάρκεια της διαθεσιμότητας στην οποία τίθεται ο υπάλληλος κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες, μπορεί όμως να παρατείνεται, αν συντρέχει σοβαρός λόγος για άλλους τρεις μήνες. ΜΕΡΟΣ VII ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 54. Το Χρηματιστήριο έχει την ευχέρεια ανά πάσα στιγμή να καλεί οποιο δήποτε υπάλληλο να παρουσιαστεί ενώπιον ιατρού ή Ιατρικού Συμβουλίου για εξέταση, με σκοπό να εξακριβωθεί αν ο υπάλληλος είναι ικανός για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης του. ιατρική ε.εταση.

13 763 Κ.Δ.Π. 174/ Το Χρηματιστήριο καμιά ευθύνη δε φέρει για οποιαδήποτε απώλεια περιουσιακού στοιχείου των υπαλλήλων του ή για ζημιά που προξενείται από οποιαδήποτε αιτία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία βρίσκονται εκτός ή εντός των ακινήτων ή οχημάτων του Χρηματιστηρίου. 56. Κάθε υπάλληλος που εγκαταλείπει την υπηρεσία του Χρηματιστηρίου δύναται, αν το επιθυμεί, να λαμβάνει πιστοποιητικό υπηρεσίας. 57. Οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ του Χρηματιστηρίου και των υπαλλήλων του η οποία σχετίζεται με την απασχόληση ή τους όρους υπηρεσίας τους εξετάζεται από το Συμβούλιο. 58. Το Συμβούλιο μπορεί να εκδίδει οδηγίες ή εγκυκλίους για την καλύτερη εφαρμογή των Κανονισμών αυτών. 59. Θέματα που αφορούν τους όρους υπηρεσίας και τα οποία δεν αναφέρονται ως ειδικά στους παρόντες Κανονισμούς, ανάγονται στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου. Το Συμβούλιο εξετάζει τέτοια θέματα αυτεπάγγελτα ή κατόπιν σχετικής εισήγησης του Διευθυντή. 60. Αντίγραφο των παρόντων Κανονισμών παρέχεται σε όλους τους υπαλλήλους κατά την ημερομηνία πρόσληψης τους στην υπηρεσία του Χρηματιστηρίου και κάθε υπάλληλος προσυπογράφει αντίγραφο το οποίο κρατείται στο αρχείο του Χρηματιστηρίου. Απώλεια περιουσιακών στοιχείων υπαλλήλων. Πιστοποιητικό υπηρεσίας. Εργατική διαφορά. Οδηγίες. Μη ειδικά θέματα. Διανομή Κανονισμών.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις K.AJI. 162/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2522 της 13ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 162 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992

Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Διοικητικό Προσωπικό Κανονισμοί 1990 και 1992 Κ.Δ.Π. 162/90 Κ.Δ.Π. 256/92 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου (Διοικητικό Προσωπικό) Κανονισμοί του 1990 και (Διοικητικό Προσωπικό) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 43(Ι)/96 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3051 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1996 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.ΠΙ(Ι) 3023 Κ.Δ.Π. 281/96 Αρ. 3088, Αριθμός 281 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1995

Ε.Ε.Παρ.ΠΙ(Ι) 3023 Κ.Δ.Π. 281/96 Αρ. 3088, Αριθμός 281 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1995 Ε.Ε.Παρ.ΠΙ(Ι) 3023 Κ.Δ.Π. 281/96 Αρ. 3088,20.9.96 Αριθμός 281 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1995 Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 13 και 17 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 883/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3780 της 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003 ΑΙΟΪΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 883 Οι περί του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση

Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις - Σύγχρονες Επιχειρήσεις Πειθαρχία και Διαχείριση Παραπόνων στην Επιχείρηση 3 η Ημέρα 12/6/2014 Πειθαρχικός Κώδικας Η πειθαρχία είναι ουσιώδης παράμετρος σε κάθε επιχείρηση για

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4520, 10.7.2015 Ν. 102(Ι)/2015 102(I)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΏΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1438 Κ.Δ.Π. 215/2004

1438 Κ.Δ.Π. 215/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3834, 8.4.2004 1438 Κ.Δ.Π. 215/2004 Αριθμός 215 Οι περί Αστυνομίας (Πειθαρχικοί) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των άρθρων

Διαβάστε περισσότερα

547 Κ.Δ.Π. 143/87 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 111 ΤΟΥ 1985, Ι, 8, 25, 39, 50, 114, 121 ΚΑΙ 149 ΤΟΥ 1986, 14 ΚΑΙ 63 ΤΟΥ 1987)

547 Κ.Δ.Π. 143/87 Ο ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 111 ΤΟΥ 1985, Ι, 8, 25, 39, 50, 114, 121 ΚΑΙ 149 ΤΟΥ 1986, 14 ΚΑΙ 63 ΤΟΥ 1987) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2228, 15.5.87 547 Κ.Δ.Π. 143/87 Αριθμός 143 Κανονισμοί οι οποίοι εξεδόθησαν από τη Δημοτική Επιτροπή Μόρφου, εγκρίθησαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με το εδάφιο (1) του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Κ.Δ.Π. 570/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4353 Κ.Δ.Π. 570/2005 Αρ. 4058, 16.12.2005 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις.

Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις. ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Η παρούσα Σύμβαση Εργασίας έγινε σήμερα στις. ΜΕΤΑΞΥ:- της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (που πιο κάτω θ αναφέρεται ως «η Αρχή») ενεργώντας δια του Προέδρου του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 315/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3618 της 2ας ΙΟΥΑΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 315 Οι περί Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3649, 1/11/2002 Ο περί Υδατοκαλλιέργειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 189(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟΥ 1995-2007 Βασικός Κανονισμός ΚΔΠ 278/1995 Τροποποιητικός Κανονισμός ΚΔΠ 68/2007 Οκτώβριος 2009 Ο ΠΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 99(I)/2015 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4520 Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 979 Ο περί Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Αξιολόγηση, Ελευθερία

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 55(Ι)/2018 Αρ. 4656, 13.6.2018 Ο περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 910/2014, σχετικά με την Ηλεκτρονική Ταυτοποίηση και τις Υπηρεσίες Εμπιστοσύνης για τις Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 3101

Ε.Ε. Παρ. III(I) 3101 Ε.Ε. Παρ. III(I) 3101 Κ.Δ.Π. 549/2003 Αρ. 3731, 4.7.2003 Αριθμός 549 Οι περί Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων(Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) Κανονισμοί του 2003, που εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3611, 14/6/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3611 της 14ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2002 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Ο ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 259/86 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριθμός 259 Αρ. 2186 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1986 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Ο* irapi Επιτροπής Σιτηρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3459, 29/12/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3459, 29/12/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3459 της 29ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Εγγραφής Επαγγελματιών Κοινωνικών Λειτουργών Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 27(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4558 Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 293 Ο περί Τμήματος Φορολογίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

909 Κ.Δ.Π. 185/95 Ο ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ

909 Κ.Δ.Π. 185/95 Ο ΠΕΡΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 2988, 7.7.95 909 Κ.Δ.Π. 185/95 Αριθμός 185 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Συμβούλιο του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση τα άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) 841 Κ.Δ.Π. 304/93 Αρ. 2844,17.12.93 Αριθμός 304 Οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων εις Υπαλλήλους της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και Εξαρτώμενους αυτών) (Όμοιο

Διαβάστε περισσότερα

1165 KAH. 304/91 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1991

1165 KAH. 304/91 ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ 1991 E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2640, 25.10.91 1165 KAH. 304/91 Αριθμός 304 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Μέσα Γειτονιάς εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με το εδάφιο (1) του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1999 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 5ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1999 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 35/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3307 της 5ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1999 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 35 Οι περί της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 2990, K.AJI. 206/95

E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 2990, K.AJI. 206/95 E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 2990,21.7.95 962 K.AJI. 206/95 Αριθμός 206 Οι περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Όροι Πρόσληψης και Υπηρεσίας Υπαλλήλων) Κανονισμοί του 1995, οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 432 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4302, 26.2.2016 Ν. 19(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016

Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, Ν. 30(IΙ)/2016 659 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Αρ. 4305, 15.3.2016 Ν. 30(IΙ)/2016 Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης του 2016 Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 16(Ι)/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2686 της 6ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1992 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ρυθμίσεως της Άσκησης του Επαγγέλματος των Οπτικών Νόμος του 1992 εκδίδεται με

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ KΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ KΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ KΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3451, 24/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3451, 24/11/2000 Ο περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 155(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 3(I)/2016 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4550 Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016 9 Ο περί Αποβλήτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

1379 K.AJI. 294/95 Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 300Α ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1959 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1995)

1379 K.AJI. 294/95 Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 300Α ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1959 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1995) E.E. Παρ. III(D Αρ. 3022, 8.12.95 1379 K.AJI. 294/95 Αριθμός 294 Οι περί Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων σε Υπαλλήλους του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και Εξαρτώμενους

Διαβάστε περισσότερα

28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4558, 28.3.2016 Ν. 28(Ι)/2016 28(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966)

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΙΤΗΡΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 68 ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ 18 ΤΟΥ I960, 54 ΤΟΥ 1962, 27 ΤΟΥ 1963, 30 ΤΟΥ 1964 ΚΑΙ 83 ΤΟΥ 1966) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 2278, 11.12.87 1185 Κ.Δ.Π. 311/87 Αριθμός 311 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου με βάση το άρθρο 21 του περί Ελέγχου Σιτηρών Νόμου Κεφάλαιο 68, και εγκρίθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 8(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3124 της 14ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Ιδιωτικών Γραφείων Εξεύρεσης Εργασίας Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

H Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 192(I)/2011 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΑΡΙΘΜΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Νομικής Αρωγής Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 165(I) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 278/95 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3017 της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 278 Ο ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4550, 5.2.2016 Ν. 3(I)/2016 3(I)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2011 ΕΩΣ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 185(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 23ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 233/2004 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3840 της 23ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 233 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 27(IΙ) του 2014

Αριθμός 27(IΙ) του 2014 514 Ε.Ε. Παρ. Ι(IΙ) Ν. 27(IΙ)/2014 Αρ. 4261, 15.4.2014 Ο περί Προϋπολογισμού της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου του 2014 Νόμος του 2014 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 167(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4085, 28/4/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1 του 1990 71 του 1991 211 του 1991 27(Ι) του 1994 83(Ι) του 1995 60(Ι) του 1996

Διαβάστε περισσότερα

(1) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και καλή γνώση της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας. Σημ.: Αναφορικά με τους υποψηφίους -

(1) Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και καλή γνώση της Αγγλικής ή της Γαλλικής ή της Γερμανικής γλώσσας. Σημ.: Αναφορικά με τους υποψηφίους - Αριθμός 151 ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ/ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις για δύο κενές μόνιμες θέσεις Βοηθού Διευθυντή

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 974 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Αρ. 4615, 24.7.2017 Ν. 117(Ι)/2017 Ο περί Προστασίας της Πατρότητας Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΑΕΚ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΑΕΚ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Ή ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ Ή ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΑΕΚ (Να συμπληρωθεί από τον αιτητή/την αιτήτρια ιδιόχειρα) ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ (ξεχωριστή

Διαβάστε περισσότερα

817 Ν. 65/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87

817 Ν. 65/87. E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87 E.E., Παρ. I, Αρ. 2226, 8.5.87 817 Ν. 65/87 Ο περί Δημοσίας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 1987 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 88/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3397 της 31ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 88 Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 114/0 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3141 της 11ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1997 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 114 Οι περί Αρχής Λιμένων Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3780, 5/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3780, 5/12/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 64(Ι) του 2003... του 2003. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως

Διαβάστε περισσότερα

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994

1422 Κ.Δ.Π. 303/95. Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 E.E. Παρ. ΙΠ(Ϊ) Αρ. 3024,15.12.95 1422 Κ.Δ.Π. 303/95 Αριθμός 303 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1963 ΕΩΣ 1994 48 του 1963 10 του 1979 35 του 1990 233 του 1991 74(1) του 1992 66(1) του

Διαβάστε περισσότερα

164 Ν. 44(Ι)/96. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96

164 Ν. 44(Ι)/96. E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 E.E. Παρ. 1(1) Αρ. 3051,11.4.96 164 Ν. 44(Ι)/96 Ο περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Τροποποιητικός) Νόμος του 1996 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4282, 29/4/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

2123 Κ.Δ.Π. 220/97. νισμού2 (α) Με την προσθήκη στην κατάλληλη αλφαβητική σειρά των ακόλουθων των βασικών

2123 Κ.Δ.Π. 220/97. νισμού2 (α) Με την προσθήκη στην κατάλληλη αλφαβητική σειρά των ακόλουθων των βασικών Ε.Ε. Παρ. ΙΙΪ(Ι) Αρ. 3170, 25.7.97 2123 Κ.Δ.Π. 220/97 Αριθμός 220 Οι περί Αρχής Κρατικών Εκθέσεων (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων στους Υπαλλήλους της Αρχής και Εξαρτώμενους τους (Παρόμοιο με το Σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3449, 17/11/2000 Ο περί Μέτρων και Σταθμών (Τροποποιητικός) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 150(Ι) του 2000 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4315, 27/1/2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1988 ΜΕΧΡΙ 2011 1(I)/2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4315, 27/1/2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1988 ΜΕΧΡΙ 2011 1(I)/2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1988 ΜΕΧΡΙ 2011 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 214 του 1988 131 του 1991 154(Ι) του 2003 217(Ι) του 2004 249(Ι) του 2004

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 16ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 16ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 166/95 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2981 της 16ης ΙΟΥΝΙΟΥ 1995 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 166 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4019, 29/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ---------------------- Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Συνοπτικός 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Διοικητικού τίτλος. Δικαστηρίου Νόμος του 2013. Ερμηνεία. 2.(1) Στον παρόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 1991

ΟΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 1991 E.E. Παρ. ΠΙ α) 119 Κ.Δ.Π. 34/92 Αρ. 2679, 7.2.92 Αριθμός 34 Κανονισμοί οι οποίοι εκδόθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα άρθρα 85(2χΐχγ) και 87(1)(δ)

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1989

Ο ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1989 Ε.Ε. Παρ. ΠΙ (Ι) 699 ΚΛΜ. 186/90 Αρ. 2528, 27.7.90 Αριθμός 186 Οι περί Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (Διάρθρωση και Όροι Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 1990, οι οποίοι εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

Ο ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3630,16.8.2002 Αριθμός 391 4188 Ο ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Κ.Α.Π. 391/2002 Κεφ. 285. 26 του 1959 19 του 1960 21 του 1964 29 του 1966 59 του 1966 53 του 1968 43 του 1972 78 του 1986 18

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙ ΑΣ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3459 της 29ης ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 173(I)/2000 Ο περί Εγγραφής Επαγγελµατιών Κοινωνικών Λειτουργών Νόµος του 2000 εκδίδεται µε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣ. Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 14(3)

Ο ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣ. Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 14(3) 2782 Ε.Ε. Παρ. 111(1) Αρ. 4124,28.7.2006 Κ.Δ.Π. 321/2006 Αριθμός 321 Οι περί Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Όροι Υπηρεσίας Υπαλλήλων) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2006 οι οποίοι εκδόθηκαν από

Διαβάστε περισσότερα

764 Κ.Δ.Π. 175/99 ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1977 ΕΩΣ 1998

764 Κ.Δ.Π. 175/99 ΟΙ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1977 ΕΩΣ 1998 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3341, 30.7.99 764 Κ.Δ.Π. 175/99 Αριθμός 175 Οι περί Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (Διάρθρωση και Όροι Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από τον Οργανισμό Γεωργικής

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

E.E., Παρ. 1, Αρ. 2571, Ν. 3/91

E.E., Παρ. 1, Αρ. 2571, Ν. 3/91 E.E., Παρ. 1, Αρ. 2571,18.1.91 5 Ν. 3/91 Ο περί Επιτρόπου Διοικήσεως Νόμος του 1991 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ IV ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 35. Απολαβές υπαλλήλου 36. Ωφελήματα αφυπηρέτησης

ΜΕΡΟΣ IV ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 35. Απολαβές υπαλλήλου 36. Ωφελήματα αφυπηρέτησης Ε.Ε. Παρ. III(I) 2789 Κ.Δ.Π. 278/2002 Αρ. 3610, 7.6.2002 Αριθμός 278 Ο ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 86(1) ΤΟΥ 1999, 5(1) ΤΟΥ 2000 ΚΑΙ 5(1) ΤΟΥ 2001) ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4342, 29.6.2012 Ν. 83(Ι)/2012 83(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4493, 25.2.2015 Ν. 23(Ι)/2015 23(Ι)/2015 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ YΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4158, 11/4/2008 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4158, 11/4/2008 NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ NOMOΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Στον παρόντα Νόμο, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Στον παρόντα Νόμο, εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική έννοια: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ --------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4447,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4447, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4447, 20.6.2014 Ν. 73(Ι)/2014 73(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΑΡΙΘΜΙΚΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 99(I)/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. Κεφ.113. 9 του 1968 76 του 1977 17 του 1979

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3850, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟΥ ΡΕΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με το άρθρο 2 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

εξουσιοδοτήσεων. ος '

εξουσιοδοτήσεων. ος ' Ε.Ε. Παρ. III(I) 305 Κ.Δ.Π. 80/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 80 Οι περί Ραδιοεπικοινωνιών (Γενικές Εξουσιοδοτήσεις) Κανονισμοί του 2003, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4012, 8/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4012, 8/7/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1 του 1990 71 του 1991 211 του 1991 27(Ι) του 1994 83(Ι) του 1995 60(Ι) του 1996

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4272, 4/3/2011 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019».

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. 3. Επισυνάπτονται: (α) Νομοσχέδιο με τίτλο: «ο περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019». ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Οι περί Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Αναγνώριση Υπηρεσίας, Προϋπηρεσίας και Τεχνικής Πείρας για Σκοπούς Διορισμού, Προαγωγής και Προσαυξήσεων) Κανονισμοί του 2019 και Νομοσχέδιο με

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4112, 16/2/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ)ΝΟΜΟ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 98(Ι) του 2003. 1. Ο παρών

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3386, 4/2/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3386, 4/2/2000. ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3386 της 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Στατιστικής Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2019 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2019 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΙ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2019 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ Κανονισμός 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Εφαρμογή των παρόντων κανονισμών 4. Συμμόρφωση σε διαταγές 5. Παράπονα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΜΑΤΌΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 4ης ΜΑΤΌΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις KAJl. 83/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2502 της 4ης ΜΑΤΌΥ 1990 ΔΙΟΙΚΗΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 83 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Αριθµός 100(Ι) του 1997 ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ Ε.Ε. Παρ. I(I) Αρ. 3207, 19.12.97 Ν. 100(Ι)/97 Ο περί Προστασίας της Μητρότητας Νόµος του 19 97 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας σύµφωνα µε το Άρθρο 52 του Συντάγµατος.

Διαβάστε περισσότερα

1075 Ν. 63/90. Ε.Ε.ς Παρ. Ι, Αρ. 2507,

1075 Ν. 63/90. Ε.Ε.ς Παρ. Ι, Αρ. 2507, Ε.Ε.ς Παρ. Ι, Αρ. 2507, 25.5.90 1075 Ν. 63/90 Ο περί Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως (Τροποποιητικός) Νόμος 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα:... Επώνυμο:... (όπως αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας)

Όνομα:... Επώνυμο:... (όπως αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας) (Έντυπο Γ.Ε.Ρ.Η.Ε.Τ. 1) Αίτηση για Διορισμό ή Προαγωγή σε θέσεις Πρώτου Διορισμού ή Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής στο Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΚΑΝ. 8)

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις

Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Νομοθεσίες που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο των Μέτρων Δημοσιονομικής Εξυγίανσης και αφορούν Μισθοδοσία, Συντάξεις και Κοινωνικές Ασφαλίσεις Α/Α 1 Οι περί Έκτακτης Εισφοράς Αξιωματούχων, Ν. 112(Ι)/2011 01/09/11

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.Δ. ΥΠ ΑΡ. 24/2007 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΑΠΟ : ΘΕΜΑ: Όλο το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Προσωπικό Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών «ΟΡΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) Ο ΗΓΙΕΣ ΤΟΥ 2004

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) Ο ΗΓΙΕΣ ΤΟΥ 2004 ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) Ο ΗΓΙΕΣ ΤΟΥ 2004 ΜΕΡΟΣ Ι - ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερµηνεία. 3. Εφαρµογή. 4. Συµµόρφωση µε τις Οδηγίες και τις Εγκυκλίους.

Διαβάστε περισσότερα

5. Οι παρόντες Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 2)

5. Οι παρόντες Κανονισμοί τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Κανονισμός 2) Ε.Ε. Παρ. Ill (I) 893 Κ.Δ.Π. 290/86 Αρ. 2194, 27.12.86 Αριθμός 290 Οι περί Εταιρειών (Πληρωτέα Τέλη και Δικαιώματα) Κανονισμοί του 1986 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 387(1

Διαβάστε περισσότερα

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015

132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4585, 6.12.2016 Ν. 132(Ι)/2016 132(Ι)/2016 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1973 ΕΩΣ (Αρ. 2) ΤΟΥ 2015 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4166, 13/6/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4166, 13/6/2008 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Εγγραφής Φυσικών Ιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

1247 K.AJI. 330/91. οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων

1247 K.AJI. 330/91. οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων Ε Ε. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2648, 22.11.91 1247 K.AJI. 330/91 Αριθμός 330 Οι περί Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Σχέδιο Συντάξεων και Χορηγημάτων σε Υπαλλήλους της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου και Εξαρτώμενους τους) (όμοιο

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3610, 7/6/2002 Ο περί Γονικής Άδειας και Άδειας για λόγους Ανωτέρας Βίας Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 69(I)

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4456, 25.7.2014 Ν. 125(Ι)/2014 125(Ι)/2014 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 145 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑΣ (ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Αριθμός 145 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑΣ (ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3336, 2.7.99 570 Κ.Δ.Π. 145/99 Αριθμός 145 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑΣ (ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα