Η Χρήση Ασύρµατων Τεχνολογιών στις Αποθήκες, Μελέτες Περίπτωσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η Χρήση Ασύρµατων Τεχνολογιών στις Αποθήκες, Μελέτες Περίπτωσης"

Transcript

1 Η Χρήση Ασύρµατων Τεχνολογιών στις Αποθήκες, Μελέτες Περίπτωσης Στέλιος Σµπυράκης, Mantis Πληροφορική ΑΕΕ Σεπτέµβριος 2003 Η αναφορά αυτή έχει σαν στόχο να παρουσιάσει τα οφέλη που προκύπτουν από την χρήση ασύρµατων τεχνολογιών στο χώρο των Logistics, και ειδικά σε αποθηκευτικούς χώρους διακίνησης προϊόντων. Παρουσιάζονται τρεις περιπτώσεις, αυτή της MISKO-BARILLA, της HELLENIC LOGISTICS και της MAK FROST, οι οποίες αν και είναι αρκετά διαφορετικές µεταξύ τους, ωφελούνται εξίσου µε την χρήση των τεχνολογιών WLAN, πάντα σε συνδυασµό µε σύστηµα Warehouse Management. Η Μisko-Barilla H Misko-Barilla κατέχει ηγετική θέση στον τοµέα της παραγωγής και εµπορίας ζυµαρικών. Μέλος του Οµίλου Barilla, παράγει και εµπορεύεται εκτός από τα ζυµαρικά, έτοιµες σάλτσες, µπισκότα κ.α. Με κύκλο εργασιών το 1999 που ξεπέρασε τα δρχ. µε εξαγωγές στην Ιταλία, Β.Αµερική, Μ.Βρετανία, Γερµανία, Σουηδία, στα Βαλκάνια και στην Αυστραλία, προχώρησε σε σηµαντικές επενδύσεις ανεγείροντας ένα υπερσύγχρονο νέο συγκρότηµα στη Θήβα, που περιλαµβάνει Παραγωγή, Αποθήκες ετοίµων, α υλών και υλικών συσκευασίας. Οι συνολικοί της αποθηκευτικοί χώροι ανέρχονται σε τ.µ. και απασχολούν περισσότερα από 23 άτοµα σε 2 βάρδιες. Περιλαµβάνουν παλετοθέσεις ενώ ο αριθµός των ενεργών κωδικών ανέρχεται σε 300. Εκτός από τις απευθείας παραλαβές από την παραγωγή, καθηµερινά παραλαµβάνονται προϊόντα από την Ιταλία. Η Ανάγκη Οι αχανείς αποθηκευτικοί χώροι σε συνδυασµό µε τον καθηµερινά τεράστιο όγκο διεκπεραίωσης καθιστούσαν αδύνατη τη διοίκηση και διαχείριση των διαδικασιών του αποθηκευτικού κυκλώµατος. Το πρόβληµα επιβαρύνονταν σηµαντικά από τις ιδιοµορφίες των τροφίµων (Ηµεροµηνίες Λήξης, ιχνηλασία παρτίδων, διαχείριση επιστροφών). Οι αυξηµένες αυτές απαιτήσεις οδηγούσαν σε σηµαντικά λάθη στις παραγγελίες και στις τιµολογήσεις των πελατών και δηµιουργούσαν σηµαντικά εσωτερικά κόστη. Τέλος, ο καθηµερινά µεγάλος όγκος φορτώσεων απαιτούσε βελτιστοποίηση

2 στη δροµολόγηση και στη φόρτωση των παραγγελιών αυτών, προκειµένου να εκµεταλλεύονταν πλήρως τα διαθέσιµα φορτηγά, τα οποία εξυπηρετούν περίπου 200 σηµεία πώλησης/ ηµέρα. Η Λύση Στο Logistics Vision TM πέφτουν οι Αναµενόµενες Παραλαβές είτε από την Παραγωγή είτε από τα εργοστάσια της Ιταλίας. Τα προϊόντα παραλαµβάνονται φυσικά µε την έκδοση ετικετών ΕΑΝ 128 από σταθµούς εργασίας στις ράµπες και στην έξοδο της παραγωγής. Η ετικέτα περιέχει πληροφορίες για το SSCC της κάθε παλέτας, τον κωδικό που περιέχει, την εργοστασιακή παρτίδα, την ηµεροµηνία παραγωγής και την ηµεροµηνία λήξης. Η παραλαβή ολοκληρώνεται µε την έκδοση report διαφορών Αναµενόµενης και Φυσικής Παραλαβής. Το σύστηµα δεσµεύει αυτόµατα για ποιοτικό έλεγχο κάποιες παλέτες. Ακολούθως, το σύστηµα µε χρήση ειδικών «έξυπνων» αλγορίθµων προτείνει τη βέλτιστη θέση Απόθεσης της κάθε παλέτας. Οι παραγγελίες µέσω γέφυρας από εµπορολογιστικό καταχωρούνται στο σύστηµα και αυτόµατα προδροµολογούνται. Ανάλογα µε τον Τύπο (6 συνολικά) οι παραγγελίες περνούν από 2 διαφορετικά Stock Control (FΙFO και ειδικές απαιτήσεις πελατών) και τελικά βγαίνουν picking lists είτε συγκεντρωτικά ανά φορτηγό είτε ανά παραγγελία. Οι κινήσεις χωρίζονται σε εντολές ανατροφοδοσίας θέσεων picking και εντολές picking ολόκληρων παλετών οι οποίες πέφτουν στους χειριστές των περονοφόρων που εκτελούνται µε RF terminals και σε εντολές προς τους πεζούς pickers οι οποίες εκτελούνται µε Λίστα. Σε κάθε περίπτωση το σύστηµα διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή διαδροµή περονοφόρων και πεζών χειριστών. Οι παλέτες που προορίζονται για εξαγωγή παίρνουν ειδική ένδειξη. Το σύστηµα επίσης διαχειρίζεται τις επιστροφές των πελατών, παρέχει στατιστικά δείκτες και reports, ABC Analysis, καθιστά απλή διαδικασία την δέσµευση και αποδέσµευση µιας παρτίδας, την παρακολούθηση της παλαιότητας του αποθέµατος και την ιχνηλασία των παρτίδων. Τα Οφέλη Η εταιρεία απέκτησε πλήρη έλεγχο και παρακολούθηση των διαδικασιών του αποθηκευτικού κυκλώµατος και τεκµηριωµένη διοίκηση αυτών. Αυξήθηκε σηµαντικά η παραγωγικότητα της αποθήκης καθώς µέσω των ασύρµατων τερµατικών RF, επιτεύχθηκε διαχωρισµός των κινήσεων πεζών pickers και περονοφόρων, ενώ υπήρξε δραστική µείωση των λαθών στην εκτέλεση των παραγγελιών. Μόνο από το τελευταίο υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εξοικονοµούνται περίπου δρχ. Το stock turnover αυξήθηκε, ενώ σηµαντικά είναι τα οφέλη από τη βελτίωση του Customer Service. H real-time ακριβής παρακολούθηση του stock επιτρέπει την χαµηλού κόστους διαχείριση των υλικών µε zero defects και έλλειψη φαινοµένων υπέρ-αποθεµατοποίησης, λόγω της δυνατότητας που παρέχει για ακριβέστερο forecasting.

3 HELLENIC LOGISTICS (τ.ιονικεσ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Η Hellenic Logistics (τ.ιονικές Επιχειρήσεις) ανήκει στον κλάδο των εταιρειών 3 rd Party Logistics Providers, µε αποκλειστικές υπηρεσίες στον τοµέα του αυτοκινήτου. Έχει περίπου 20 Αποθέτες εκ των οποίων 4 µεγάλους: την Citroen, την Opel, την Chryshler και τη Skoda, στους οποίους παρέχει αποκλειστικά υπηρεσίες εκτελώνισης, µηχανικού & ποιοτικού ελέγχου των αυτοκινήτων, πλυσίµατος, φανοποιείου, προσθήκης αξεσουάρ & διανοµής. Εντός του 2001 έχει προγραµµατιστεί να επεκταθεί και στον τοµέα της αποθήκευσης και διανοµής ανταλλακτικών. Ο κύκλος εργασιών για το 1999 ξεπέρασε τα δρχ. και απασχολεί 45 εργαζόµενους. Το κέντρο διανοµής της στο Θριάσιο Πεδίο εκτείνεται σε µια Ιδιόκτητη Έκταση 200 στρεµµάτων, ενώ η εταιρεία διαθέτει και έκταση 30 στρεµµάτων στο Λιµάνι, όπου και γίνεται η εκφόρτωση των εισαγόµενων αυτοκινήτων από τα καράβια. Στο Θριάσιο Πεδίο αποθηκεύονται περίπου αυτοκίνητα. Το πλήθος των ενεργών κωδικών (µοντέλα) που διαχειρίζεται είναι περίπου 800 ενώ περισσότεροι από 500 είναι οι κωδικοί των χρωµάτων. Ο µ.ο. των ηµερήσιων παραλαβών είναι περίπου 600 αυτοκίνητα, µε peak στα Ο αντίστοιχος µ.ο. των παραγγελιών είναι περίπου 200. Σε ετήσιο επίπεδο αποθηκεύονται, εκτελωνίζονται και διανέµονται περισσότερα από αυτοκίνητα. Η επιλογή του Logistics Vision από την Hellenic Logistics είναι η πρώτη µεγάλη επένδυση σε πληροφοριακά συστήµατα logistics στον χώρο του αυτοκινήτου, που γίνεται στη χώρα µας. Η Hellenic Logistics διανέµει τα αυτοκίνητα σε 90 περίπου Dealers σε ολόκληρη τη χώρα. Η Ανάγκη Ο αχανής αποθηκευτικός χώρος (200 στρέµµατα), οι ιδιοµορφίες του αυτοκινήτου (χρώµατα- µοναδικότητα αριθµών πλαισίων), οι δυσκολίες στο picking (µ.ο. 30 ανθρωπολεπτά/ αυτοκίνητο), η παρακολούθηση των εργασιών προστιθέµενης αξίας ανά αριθµό πλαισίου και η ανάγκη για µέτρηση της παραγωγικότητας, οδήγησαν την Hellenic Logistics στην καινοτόµα αυτή για το χώρο επένδυση. Τέλος, λόγω περιορισµού των χώρων, υπήρξε σηµαντική ανάγκη να γίνει καλύτερη εκµετάλλευση µε στόχο από 70 αυτοκίνητα/ στρέµµα να αυξηθεί η χωρητικότητα σε 80 αυτοκίνητα/ στρέµµα.

4 Η Λύση Αρχικά έγιναν προσαρµογές µε τρόπο παραµετρικό, των ιδιοµορφιών του αυτοκινήτου (χρώµατα µοναδικότητα αριθµού πλαισίου). Τα imports Αναµενόµενων Παραλαβών, κάνουν αυτόµατο update στα µοντέλα, στα χρώµατα και στους κωδικούς είδους σε περίπτωση που κάποια από αυτά δεν έχουν στο παρελθόν ενηµερωθεί. Για λόγους ταχύτητας, η παραλαβή γίνεται ταυτόχρονα µε την απόθεση. Το σύστηµα προτείνει µε χρήση ειδικών δυναµικών κριτηρίων, 3 θέσεις: µια άδεια, µια µισογεµάτη και αν δεν βρει κάποιο διάδροµο. Ο χειριστής αφού επιλέξει θέση, εκτυπώνει από RF φορητό barcode printer ετικέτα στην οποία αναγράφεται ο αριθµός πλαισίου του αυτοκινήτου και η θέση απόθεσης. Η ετικέτα κολλιέται στο αυτοκίνητο και ακολουθεί η φυσική του απόθεση. Στις µισογεµάτες θέσεις λαµβάνεται υπόψη και το µήκος του αυτοκινήτου προκειµένου να υπάρξει η βέλτιστη εκµετάλλευση των διαθέσιµων χώρων. Ακολουθεί η εκτελώνιση των αυτοκινήτων (αυτόµατο import) και µόλις ενηµερωθούν τα πεδία αρ. Λογιστικής καταχώρισης, αρ. Αποταµίευσης και αρ. Ανάλωσης ανά αρ. πλαισίου, το σύστηµα επιτρέπει το picking και την ενδοδιακίνηση των αυτοκινήτων από το χώρο του Τελωνείου, στην Ελεύθερη ζώνη. Οι λίστες συλλογής βγαίνουν ανά Αποθέτη και ανά Dealer. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα οδηγούνται στους διάφορους χώρους πρόσθετων εργασιών (PDI, Quality Control κ.λ.π), όπου γίνονται χρονοµετρήσεις και το σύστηµα βγάζει -εκτός από ποικίλα reports- είκτες Παραγωγικότητας ανά εργαζόµενο και αν εργασία. Τέλος, µε ειδικούς αλγόριθµους φόρτωσης και δροµολόγησης, φορτώνονται οι νταλίκες κατά το βέλτιστο τρόπο και µε την έκδοση των ελτίων Αποστολής σβήνονται από το stock. Να σηµειωθεί ότι στη Database κρατιούνται όλοι οι αριθµοί πλαισίου που έχουν περάσει από το Κέντρο ιανοµής, οι εργασίες που έχουν γίνει, ο Dealer που στάλθηκαν καθώς και ο πελάτης.

5 Τα Οφέλη Μειώθηκε ο χρόνος picking στα 11 ανθρωπολεπτά/ αριθµό πλαισίου. Η εκµετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων έφτασε τα 80 αυτοκίνητα/ στρέµµα. Μετά την πάροδο 3 µηνών, τα αυτοκίνητα (µέσω της παραλαβής/ απόθεσης) χωρίστηκαν ανά αποθέτη/ µοντέλο/ χρώµα. Εκµηδενίστηκαν τα λάθη στις φορτώσεις και στις παραλαβές. Μετρήθηκαν αναλυτικά οι χρόνοι ανά εργασία µε αποτέλεσµα εσωτερικές ανακατατάξεις και εξέλιξη των bottlenecks. Αποτέλεσµα όλων, ήταν η συµπίεση του εσωτερικού κόστους της εταιρείας και η αναβάθµιση των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της.

6 MAK FROST (MAKIOS) Η MakFrost είναι από τις κορυφαίες εταιρείες 3 rd Party Logistics Providers στην Αποθήκευση και ιανοµή προϊόντων ψυγείου και κατάψυξης. Έχει 3 κύριους Αποθέτες: Την Γερµανική αλυσίδα supermarkets LIDL, την Μπάρµπα Στάθης και την NESTLE. Ενδεικτικά προϊόντα που αποθηκεύει και διανέµει είναι: Κονσέρβες, ζυµαρικά, αλεύρι, µπισκότα, κρέµα, µέλι, µαρµελάδες, ποτά, χυµοί, σοκολάτες, παπούτσια, ποδήλατα, ηλεκτρικά σκεύη κ.α. Το 1999 ο κύκλος εργασιών της ξεπέρασε τα δρχ. ενώ οι εργαζόµενοι της Αποθήκης µόνο είναι 40. Το υπερσύγχρονο Κέντρο ιανοµής της εταιρείας βρίσκεται στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, σε στεγασµένη έκταση τ.µ. ( παλετοθέσεις). Μέσα στους πρώτους µήνες του 2002 ολοκληρώθηκε η επέκταση του Κέντρου ιανοµής, µε την προσθήκη νέων ψυγείων, συνολικής έκτασης τ.µ. (4.800 παλετοθέσεις). Το πλήθος των ενεργών κωδικών που διαχειρίζεται ξεπερνά τους 800, ενώ στο πελατολόγιο της εταιρείας ανήκουν περισσότερα από 60 µεγάλα supermarkets. Η Ανάγκη...για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε όλο το κύκλωµα των logistics, η συµπίεση του εσωτερικού της κόστους και τελικά η αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό κλάδο όπως είναι αυτός των 3 rd PL. Επιπρόσθετα, η διαχείριση προϊόντων ψυγείου και κατάψυξης που ενέχει επιπρόσθετες δυσκολίες διαχείρισης, όπως και τα τυριά (µεταβλητό βάρος/συσκευασία), οδήγησαν την Mak Frost στην επιλογή του κορυφαίου Πληροφοριακού Συστήµατος Logistics της Ελληνικής Αγοράς, του Logistics Vision TM της Η Λύση Όλο το κύκλωµα είναι real-time και υπάρχει ακριβής γνώση του αποθέµατος και πλήρης έλεγχος των συναλλαγών και των κινήσεων. Παρακολουθούνται 3 διαφορετικές συνθήκες αποθήκευσης. Όλες οι λειτουργίες πραγµατοποιούνται µε παλέτες ωστόσο υπάρχουν πάντα οι πληροφορίες των κιβωτίων και των τεµαχίων ανά παλέτα. Οι παραλαβές γίνονται µε εκτύπωση και επικόλληση ετικέτας ΕΑΝ 128. Οι πληροφορίες που αναγράφονται είναι Lot, Ηµ/νίας Εισαγωγής, Ηµ/νίας Λήξης, SSCC, πρωτεύον κωδικός είδους ενώ στα τυριά αναγράφεται και το βάρος της κάθε συσκευασίας. Η απόθεση γίνεται µε γνώµονα της ηµεροµηνίες λήξης, τις χωρητικότητες, καθώς, και το ύψος-βάρος των παλετών σε σχέση µε αυτό των ραφιών.

7 Ακολουθεί δειγµατοληπτικός ποιοτικός έλεγχος ενώ παρέχεται πλήρες κύκλωµα παραστατικών. Τα picking lists βγαίνουν κατά παραγγελία µε την αρχή FEFO και εκτελούνται µε τερµατικά RF. Οι παραγγελίες προδροµολογούνται και δροµολογούνται αυτόµατα από το σύστηµα κατά το βέλτιστο τρόπο. Για καλύτερο έλεγχο και εκµηδένιση των λαθών στις παραγγελίες, υπάρχει έλεγχος φόρτωσης µε τερµατικά RF, όπου το σύστηµα επιβεβαιώνει τις σωστές ποσότητες κατά την φόρτωση των οχηµάτων δροµολόγησης. Οι Απογραφές που γίνονται µε τερµατικά RF, είναι ευέλικτες και χαµηλόκοστες, ενώ υποστηρίζονται και κυκλικές Απογραφές. Το σύστηµα επίσης προσφέρει διαχείριση ανασυσκευασίας, διαχείριση επιστροφών καθώς και πλούσιο reporting και στατιστικά. Τα Οφέλη Μείωση απωλειών λόγω παλαίωσης ειδών, χαµηλόκοστη δροµολόγηση, δυνατότητα ανάκλησης/ιχνηλασιµότητα παρτίδων, µείωση των λαθών στις παραγγελίες, ακρίβεια stock, αύξηση παραγωγικότητας, βελτίωση του customer service, καλύτερη αξιοποίηση των αποθηκευτικών χώρων, διευκόλυνση στη διαχείριση των ειδών ψυγείου και κατάψυξης, πλήρης έλεγχος του αποθηκευτικού κυκλώµατος και τεκµηριωµένη διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

8 Συµπεράσµατα Οι ασύρµατες τεχνολογίες WLAN στον χώρο των αποθηκών έχουν επιτρέψει την ανάπτυξη και χρήση εξελιγµένων και εξειδικευµένων πληροφοριακών συστηµάτων τύπου WMS (Warehouse Management System), φέρνοντας το πληροφοριακό σύστηµα µέσα στο φυσικό χώρο εργασίας της αποθήκης. Τα παραπάνω οφέλη, όπως αναφέρονται σε κάθε µελέτη περίπτωσης, σε συνδυασµό µε την δραµατική πτώση του κόστους απόκτησης της υποδοµής και των τερµατικών RF (WLAN τύπου ΙΕΕΕ b), αλλά και µε την έντονη ανταγωνιστικότητα που κυριαρχεί στους κλάδους εµπορίας και διακίνησης προϊόντων, έχουν κάνει επιτακτική την λειτουργία των αποθηκών µέσω συστηµάτων WMS. Η Mantis είναι η µοναδική εταιρεία πληροφορικής που παρέχει λογισµικό, εξοπλισµό WLAN και Auto-ID (barcode printers / scanners) και συµβουλευτικές υπηρεσίες logistics σε ολοκληρωµένη λύση (µε το κλειδί στο χέρι) για το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας (αποθήκευση, διανοµή, προγραµµατισµό / αναπλήρωση αποθεµάτων & e - logistics) στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά.

Η εφαρμογή του Entersoft WMS στην εταιρεία Καραμολέγκος Α.Ε.

Η εφαρμογή του Entersoft WMS στην εταιρεία Καραμολέγκος Α.Ε. Η εφαρμογή του Entersoft WMS στην εταιρεία Καραμολέγκος Α.Ε. Η εταιρεία Η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος έχει ακολουθήσει μία επιτυχημένη πορεία, ξεκινώντας το 1950 από έναν φούρνο στην Σαντορίνη, όπου λειτουργούσε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ LOGISTICS ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ L OREAL Α.Ε.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ LOGISTICS ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ L OREAL Α.Ε. ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ LOGISTICS ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ L OREAL Α.Ε. Απόστολος Θεοδωρόπουλος Μαθηµατικός Παν/µίου Αθηνών -Επιχειρησιακός Ερευνητής RWTH Aachen (M.O.R.) ιευθύνων Σύµβουλος OPTIMUM Α.Ε. 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Υλο οίηση Ιχνηλασιµότητας στον κλάδο των Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας

Υλο οίηση Ιχνηλασιµότητας στον κλάδο των Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ Case Study ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΕ Υλο οίηση Ιχνηλασιµότητας στον κλάδο των Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας Εισαγωγή Η βιοµηχανία Εύκαµπτων Υλικών Συσκευασίας διαχειρίζεται πολλές πρώτες

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήματα Αυτόματης Προ-Δεματοποίησης (Pre-Packing)

Πληροφοριακά Συστήματα Αυτόματης Προ-Δεματοποίησης (Pre-Packing) Πληροφοριακά Συστήματα Αυτόματης Προ-Δεματοποίησης (Pre-Packing) Copyright : OPTIMUM A.E. 1. Το Πρόβλημα της Προ-Δεματοποίησης Συσκευασίας Η εκτέλεση, σε καθημερινή βάση, των παραγγελιών που δέχεται μία

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος (ποσοτικός ποιοτικός) (Από) Παλετοποίηση. «Παραγωγή εσωτερικού κωδικού» Ετικετοκόληση

Έλεγχος (ποσοτικός ποιοτικός) (Από) Παλετοποίηση. «Παραγωγή εσωτερικού κωδικού» Ετικετοκόληση Διαδικασίες Αποθήκευσης Διαδικασίες Αποθήκευσης Διαδικασία Παραλαβής Έλεγχος (ποσοτικός ποιοτικός) (Από) Παλετοποίηση «Παραγωγή εσωτερικού κωδικού» Ετικετοκόληση (Από) παλετοποίηση Η μονάδα μεταφοράς από

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον. οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον. οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον οργανωση αποθηκης REFLEXIS WMS: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Πελατολόγιο... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Υπηρεσίες Τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

WMS Depo Version 3.0. Έχω Αποθήκη... αλλά γιατί να επενδύσω στην τεχνολογία; Kανόνες Logistics. Πληροφοριακό Σύστηµα Ασύρµατης ιαχείρισης Αποθηκών

WMS Depo Version 3.0. Έχω Αποθήκη... αλλά γιατί να επενδύσω στην τεχνολογία; Kανόνες Logistics. Πληροφοριακό Σύστηµα Ασύρµατης ιαχείρισης Αποθηκών WMS Depo Version 3.0 Πληροφοριακό Σύστηµα Ασύρµατης ιαχείρισης Αποθηκών Έχω Αποθήκη... αλλά γιατί να επενδύσω στην τεχνολογία; Kανόνες Logistics Στην εποχή της νέας οικονοµίας είναι καθοριστικής σηµασίας,

Διαβάστε περισσότερα

Η Αυτοματοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Στην OLYMPIA ELECTRONICS Οφέλη και Δυσκολίες κατά το Μήκος της Ζ. Μπέγου

Η Αυτοματοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Στην OLYMPIA ELECTRONICS Οφέλη και Δυσκολίες κατά το Μήκος της Ζ. Μπέγου Η Αυτοματοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Στην OLYMPIA ELECTRONICS Οφέλη και Δυσκολίες κατά το Μήκος της Ζ. Μπέγου OLYMPIA ELECTRONICS S.A. Περίληψη Επιδίωξη του παρόντος Κειμένου είναι να εκθέσει όλα

Διαβάστε περισσότερα

M-SALES. Warehouse Management System Πληροφοριακό Σύστημα Ασύρματης Διαχείρισης Αποθηκών

M-SALES. Warehouse Management System Πληροφοριακό Σύστημα Ασύρματης Διαχείρισης Αποθηκών mdepo WMS M-SALES Aν η Αποθήκη σας φαίνεται ένα δύσκολο πάζλ εμείς θα σας το λύσουμε Warehouse Management System Πληροφοριακό Σύστημα Ασύρματης Διαχείρισης Αποθηκών Έχω Αποθήκη... αλλά γιατί να επενδύσω

Διαβάστε περισσότερα

CASE STUDY. Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι. Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

CASE STUDY. Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι. Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ CASE STUDY Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Θέµα: Προδιαγραφές και απαιτήσεις του συστήµατος Ιχνηλασιµότητας Tracer Factory που εγκαταστάθηκε στην ΕΑΣ Σητείας Περιεχόµενα 1. Φάσεις παραγωγικής

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ RFID ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ»

«Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ RFID ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» ΤΜΗΜΑ:ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ & ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ) «Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ RFID ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

DO Y O Y U S PEAK K F U F TURE R?

DO Y O Y U S PEAK K F U F TURE R? GALAXY είναι Τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντας τo Microsoft.NET Framework 3.5 και τα εξελιγμένα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών της SingularLogic. Εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

Xωροταξική Xωροταξ Οργάνωση Αποθήκης Οκτώβριος 2015

Xωροταξική Xωροταξ Οργάνωση Αποθήκης Οκτώβριος 2015 Xωροταξική Οργάνωση Αποθήκης Οκτώβριος 2015 ΒΑΣΙΚΕΣ AΡΧΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου Βελτιστοποίηση λειτουργικού κόστους Παροχή ασφαλών συνθηκών διαχείρισης Βέλτιστη αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

On Line Data. software consultancy financial

On Line Data. software consultancy financial Warehouse Logistics Management Parmenion Ένα από τα πλέον σημαντικά και δυναμικά τμήματα της Εθνικής μας Οικονομίας είναι οι εταιρίες αποθήκευσης και διανομών, ή όπως στην Ελλάδα αποκαλούνται οι εταιρίες

Διαβάστε περισσότερα

A.E. δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο των Πληροφοριακών Συστηµάτων ιαχείρισης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management, Logistics).

A.E. δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο των Πληροφοριακών Συστηµάτων ιαχείρισης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management, Logistics). ΗOPTIMUM A.E. δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο των Πληροφοριακών Συστηµάτων ιαχείρισης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management, Logistics). Στο ραγδαία εξελισσόµενο τοµέα των Logistics,

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρικοί Πελάτες. Προσαρμόζοντας τα logistics στο On line grocery

Εταιρικοί Πελάτες. Προσαρμόζοντας τα logistics στο On line grocery Εταιρικοί Πελάτες Προσαρμόζοντας τα logistics στο On line grocery Η e-fresh.gr είναι ένα ηλεκτρονικό super market που παραδίδει την παραγγελία σας σε λίγες ώρες από την υποβολή της Τι δημιουργήσαμε; Ένα

Διαβάστε περισσότερα

Entersoft WMS : Ο απόλυτος σύμμαχος της Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Entersoft WMS : Ο απόλυτος σύμμαχος της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Λογισμικό για φιλόδοξες επιχειρήσεις Entersoft WMS : Ο απόλυτος σύμμαχος της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Entersoft WMS www.entersoft.gr Το Entersoft WMS Το Entersoft WMS, είναι μια σύγχρονη λύση λογισμικού τελευταίας

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη, σύγχρονη και ευέλικτη λύση ERP (Enterprise Resource Planning-Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων) για επιχειρήσεις, που επιθυμούν

Ολοκληρωμένη, σύγχρονη και ευέλικτη λύση ERP (Enterprise Resource Planning-Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων) για επιχειρήσεις, που επιθυμούν Enterprise Resource Planning Systems (ERP) για Μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις Ολοκληρωμένη, σύγχρονη και ευέλικτη λύση ERP (Enterprise Resource Planning-Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων) για επιχειρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν

Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Πανεπιστήμιο Πειραιά Τα logistics και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν Κουκουράκης Δημήτρης MSc Logistics ΕΜΠ-Πανεπιστήμιο Πειραιά Μάϊος 2012 Logistics (business) Είναι το τμήμα της επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. THEMA-TRACER Ver. 1.0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GALAXIDI FISH FARM S.A

ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ. THEMA-TRACER Ver. 1.0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GALAXIDI FISH FARM S.A ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ THEMA-TRACER Ver. 1.0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ GALAXIDI FISH FARM S.A Αθήνα Μάρτιος 2009 - 2/8 - Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες, Η εταιρεία μας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας υποβάλει την

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ο ΗΓΙΕΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ο ΗΓΙΕΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ο ΗΓΙΕΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΨΥΞΗ Οι παραγωγοί ή οι έµποροι τροφίµων διαχειρίζονται µεγάλες ποσότητες. Όπως και µε κάθε προϊόν, για να γίνει εξισορρόπηση

Διαβάστε περισσότερα

είναι και δική μας υπόθεση

είναι και δική μας υπόθεση H ανάπτυξη εμπορικών δικτύων είναι και δική μας υπόθεση Πάτρα, 20 Μαϊου 2019 Το όραμά μας Να είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους του κλάδου μας. Στους καλύτερους αναφορικά με την προσφορά ποιοτικών και ολοκληρωμένων

Διαβάστε περισσότερα

3pl ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

3pl ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 3pl ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ OUTSOURCING Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ Η ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι αλλαγές που έρχονται. Τα Mega Trends και οι νέοι όροι του παιχνιδιού

Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι αλλαγές που έρχονται. Τα Mega Trends και οι νέοι όροι του παιχνιδιού Η Εφοδιαστική Αλυσίδα και οι αλλαγές που έρχονται Τα Mega Trends και οι νέοι όροι του παιχνιδιού Αργύρης Παπαντωνόπουλος Business Development Manager Mantis Hellas Τα Logistics λίγα χρόνια πριν Τα δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

Θωρακείστε την επιχείρηση σας

Θωρακείστε την επιχείρηση σας Θωρακείστε την επιχείρηση σας Χαµηλό κόστος Γρήγορη εκµάθηση w.agrosoft.gr Άµεσα αποτελέσµατα Εισαγωγή Το προϊόν Itemtracker, έκδοση 1.0, είναι η σύγχρονη και µοντέρνα λύση στην Ιχνηλασιµότητα των τροφίµων

Διαβάστε περισσότερα

MARKETING. Δρ. Γ.Μαλινδρέτος

MARKETING. Δρ. Γ.Μαλινδρέτος Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Πελάτες και εταιρεία ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ - ΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ, ΣΙΩΜΚΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΥ Ο εσωτερικός πελάτης και η «αλυσίδα αξίας» Ένας εγγυημένος τρόπος επίτευξης ικανοποίησης του πελάτη είναι αναμφίβολα

Διαβάστε περισσότερα

ARIA Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝIΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

ARIA Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝIΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ARIA Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝIΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ Η παρούσα δημοσίευση μεταφράστηκε στα Ελληνικά για την εκδήλωση της 29 ης Μαίου 2007

Διαβάστε περισσότερα

είναι και δική μας υπόθεση

είναι και δική μας υπόθεση H ανάπτυξη εμπορικών δικτύων είναι και δική μας υπόθεση Αθήνα, 17 Ιουλίου 2019 Κώστας Κιαπέκος Το όραμά μας Να είμαστε ανάμεσα στους καλύτερους του κλάδου μας. Στους καλύτερους αναφορικά με την προσφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - ΑΠΟΘΗΚΩΝ Εργαλεία μέτρησης KPI s, benchmarks, τεχνικές βελτίωσης της παραγωγικότητας Το μοντέλο ARISTOTELE

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - ΑΠΟΘΗΚΩΝ Εργαλεία μέτρησης KPI s, benchmarks, τεχνικές βελτίωσης της παραγωγικότητας Το μοντέλο ARISTOTELE ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - ΑΠΟΘΗΚΩΝ Εργαλεία μέτρησης KPI s, benchmarks, τεχνικές βελτίωσης της παραγωγικότητας Το μοντέλο ARISTOTELE Ελένη Πέγιου, Associate Manager, Planning AE 29/ Απριλίου/ 2015

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα διαχείρισης πληροφοριών και ροής εργασιών. Business Development Manager Mantis Hellas

Συστήματα διαχείρισης πληροφοριών και ροής εργασιών. Business Development Manager Mantis Hellas Συστήματα διαχείρισης πληροφοριών και ροής εργασιών Business Development Manager Mantis Hellas Βελτιστοποίηση απόδοσης επενδύσεων στο χώρο των Logistics ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Ανθρώπινο δυναμικό Εγκαταστάσεις Υποδομές

Διαβάστε περισσότερα

Για κάθε εταιρία παρέχεται η δυνατότητα να ανοιχθούν απεριόριστες χρήσεις ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης µεταξύ οποιασδήποτε χρήσης.

Για κάθε εταιρία παρέχεται η δυνατότητα να ανοιχθούν απεριόριστες χρήσεις ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης µεταξύ οποιασδήποτε χρήσης. Λειτουργικά Χαρακτηριστικά Eurofasma NEXT ιαχείριση Εταιριών - Παρακολούθηση Οµίλου Επιχείρησης ιαχείριση πολλαπλών εταιριών µε δυνατότητα οµαδοποίησης τους µέσω της συγκέντρωσής τους σε «περιοχές εργασίας».

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχές λειτουργίας των ERP & επιμέρους τμήματα. Εφαρμογές Πληροφοριακών Συστημάτων Ιωάννης Καρύδης

Περιοχές λειτουργίας των ERP & επιμέρους τμήματα. Εφαρμογές Πληροφοριακών Συστημάτων Ιωάννης Καρύδης Περιοχές λειτουργίας των ERP & επιμέρους τμήματα Εφαρμογές Πληροφοριακών Συστημάτων Ιωάννης Καρύδης Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Εφοδιαστική Αλυσίδα

Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Εφοδιαστική Αλυσίδα Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Εφοδιαστική Αλυσίδα Τεχνολογίες πληροφορικής Βασικά Πληροφοριακά Συστήματα Ηλεκτρονικοποίηση διαδικασιών (Β2Β και Β2C) Συστήματα ERP Συστήματα Διαχείρισης Αποθεμάτων - Αποθηκευτικών

Διαβάστε περισσότερα

doitsimple To ProXess Kiosk είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις

doitsimple To ProXess Kiosk είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις Erprs Rsurc Plag T PrXss Ksk είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις εντατικής λιανικής. ιαθέτει πολλά πλεονεκτήµατα για τη σωστή διαχείριση πιο εξειδικευµένων

Διαβάστε περισσότερα

OptiplanFlex. Χαρακτηριστικά

OptiplanFlex. Χαρακτηριστικά OptiplanFlex Η σειρά OptiplanFlex είναι µια προσεκτική προσέγγιση στις πραγµατικές ανάγκες του επιχειρηµατία και του διοικητικού στελέχους για να επιτυγχάνει τη βέλτιστη λειτουργία. Βασισµένο πάνω σε τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S.

Στρατηγική Επιλογή Capital B.O.S. Capital B.O.S. Στρατηγική Επιλογή Το ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις σήμερα, καθιστά επιτακτική -όσο ποτέ άλλοτε- την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων που θα διασφαλίζουν,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Διαχείρισης Κρεάτων

Πρόγραμμα Διαχείρισης Κρεάτων Πρόγραμμα Διαχείρισης Κρεάτων Γενικά για την εφαρμογή Η νομοθεσία, η ανάγκη για προϊόντα ανώτερης ποιότητας, αλλά και οι κανόνες ορθής διαχείρισης της παραγωγής «επιβάλουν» στις σύγχρονες επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

19_05_2016. Ειρήνη Χάδιαρη-Γκιάλα. End to End value added services for your Customer. Εξυπηρετώντας πολλαπλά σημεία λιανικής σε αστικό περιβάλλον

19_05_2016. Ειρήνη Χάδιαρη-Γκιάλα. End to End value added services for your Customer. Εξυπηρετώντας πολλαπλά σημεία λιανικής σε αστικό περιβάλλον End to End value added services for your Customer Εξυπηρετώντας πολλαπλά σημεία λιανικής σε αστικό περιβάλλον Ειρήνη Χάδιαρη-Γκιάλα Managing Partner 19_05_2016 Αποστολή Να προσφέρει στους πελάτες το ανταγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ι

Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ι Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ι Σχεδιασμός Εμπορικής Αποθήκης 2019 Πολυτεχνική Σχολή Εργαστήριο Συστημάτων Σχεδιασμού, Παραγωγής και Λειτουργιών Υπολογίστε τον απαιτούμενο αριθμό ευρωπαλετών μιας αποθήκης

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτηση 3: Ποιες από τις παρακάτω αρμοδιότητες πιστεύετε ότι πρέπει να περιλαμβάνει ένα τμήμα Customer Service (επιτρέπονται μέχρι 4 απαντήσεις)

Ερώτηση 3: Ποιες από τις παρακάτω αρμοδιότητες πιστεύετε ότι πρέπει να περιλαμβάνει ένα τμήμα Customer Service (επιτρέπονται μέχρι 4 απαντήσεις) Ερώτηση 1: Ποιος από τους παρακάτω 9 θεματικούς άξονες του νέου ΕΣΠΑ πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας (επιτρέπονται μέχρι 4 απαντήσεις) 1. Αγροδιατροφή

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Εφοδιαστική Αλυσίδα (ΕΡΓ.)

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος Θεοδώρου. Εταιρικό προφίλ

Όμιλος Θεοδώρου. Εταιρικό προφίλ Όμιλος Θεοδώρου Εταιρικό προφίλ Τεχνολογικές λύσεις αύξησης παραγωγικότητας Βιομηχανική συσκευασία Εφοδιαστική αλυσίδα Εξοπλισμός και συστήματα για τα τελικά στάδια της παραγωγής Εξοπλισμός barcode και

Διαβάστε περισσότερα

Atlantis Orders on android

Atlantis Orders on android Atlantis Orders on android 1 Πίνακας περιεχομένων Σύντομη περιγραφή... 3 Αναλυτικότερα για τις παραγγελίες... 3 Περί συγχρονισμού... 4 Η πρώτη χρήση της συσκευής... 5 Για κανονική χρήση... 5 Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

One stop, integrated logistics services

One stop, integrated logistics services One stop, integrated logistics services by Teleresponse Α.Ε. 1 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Teleresponse Α.Ε. Ιδρύθηκε το 1996 Ειδικεύεται στην εξυπηρέτηση πελατών τρίτων Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μιας στάσης Κύριο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΑΙΟΣ 2010 2 Περιεχόμενα Απογραφή Ειδών 3 Πωλήσεις- Αγορές 5 Παρακολούθηση Προγράμματος Εργασιών Αντιπροσώπων 6 Διαχείριση Αποθήκης 7 Έλεγχος Υπολοίπων 8 Μεταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ9 η : Ο ρόλος της πληροφορικής στη διοίκηση των λειτουργιών ΙI

ΔΙΑΛΕΞΗ9 η : Ο ρόλος της πληροφορικής στη διοίκηση των λειτουργιών ΙI Διοίκηση Λειτουργιών ΔΙΑΛΕΞΗ9 η : Ο ρόλος της πληροφορικής στη διοίκηση των λειτουργιών ΙI Δρ. Β. Ζεϊμπέκης (vzeimp@fme.aegean.gr) Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Pegasus ERP Start Up 738,00. Δυνατότητες Pegasus

Pegasus ERP Start Up 738,00. Δυνατότητες Pegasus Pegasus ERP Start Up 738,00 Σε ποιούς απευθύνεται: Το Pegasus Erp Start up απευθύνεται στο 60 % τον εμπορικών επιχειρήσεων που θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα στην μηχανοργάνωση της επιχείρησής τους. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Τα ερωτήματα που αναφύονται είναι: Επιχειρηματική Ιδέα Λογιστικά Φορολογικά

Τεχνολογία Τα ερωτήματα που αναφύονται είναι: Επιχειρηματική Ιδέα Λογιστικά Φορολογικά Τεχνολογία Τα ερωτήματα που αναφύονται είναι: Επιχειρηματική Ιδέα Λογιστικά Φορολογικά + Credit Know-how Ανθρώπινο Δυναμικό Λειτουργία παραγωγής, αποθήκευσης, διεκπεραίωσης 1 ? One stop, integrated logistics

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας

Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας Ελληνική Εφοδιαστική Αλυσίδα: Προοπτικές ενός σύγχρονου τρόπου ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας Μπάμπης Σιαφλάς: Supply Chain & Commercial Director Ταυτότητα SARMED (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γεύσις. doitsimple. Καλύψτε τις ανάγκες της επιχείρησης σας χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τη φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειά σας.

Γεύσις. doitsimple. Καλύψτε τις ανάγκες της επιχείρησης σας χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τη φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειά σας. Erprs Rsurc Plag Γεύσις Βελτιώστε τη παραγωγικότητα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτηµα της επιχείρησης σας, µειώνοντας ταυτόχρονα τα λειτουργικά σας έξοδα µε τις τεχνολογίες αιχµής των συστηµάτων µηχανογράφησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Γεώργιος Γαλάνης ιευθυντής Εργοστασίου ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Απόστολος Θεοδωρόπουλος ιευθύνων

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Προϊόντα... 4 Υπηρεσίες...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓH ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓH ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ OΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝH ΕΦΑΡΜΟΓH ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ BUSINESS INNOVATION TECHNOLOGY Touch εφαρμογή για την ευρύτερη αγορά της λιανικής Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη στην εκμάθηση λύση μηχανογράφησης, που θα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ: ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΣΗ

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ: ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΣΗ 1. ΣΚΟΠΟΣ Η διαδικασία αυτή περιγράφει τον τρόπο µε τον οποίο γίνεται ο χειρισµός, η συσκευασία, η αποθήκευση και η παράδοση των προϊόντων στους Πελάτες της εταιρείας, έτσι ώστε να προστατεύεται η ποιότητά

Διαβάστε περισσότερα

«Η εμπειρία των Πελατών μας είναι ο πλούτος μας και η εμπειρία μας είναι πλούτος των Πελατών μας»

«Η εμπειρία των Πελατών μας είναι ο πλούτος μας και η εμπειρία μας είναι πλούτος των Πελατών μας» «Η εμπειρία των Πελατών μας είναι ο πλούτος μας και η εμπειρία μας είναι πλούτος των Πελατών μας» Ολοκληρωμένη Λύση Μηχανογράφησης για Κάθε Εμπορική Επιχείρηση Online Αναβαθμίσεις Συνεχή Ενημέρωση σε Φορολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά

Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά REFLEXIS RETAIL: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Αυτόματο Κέντρο Διανομής για την Intersport

Νέο Αυτόματο Κέντρο Διανομής για την Intersport Νέο Αυτόματο Κέντρο Διανομής για την Intersport Περιεχόμενα Σύνοψη Εταιρίας Προδιαγραφές Εγκατάστασης Στόχοι του Project Αυτοματισμός Βασικές Προδιαγραφές Video διάρκειας 6 λεπτών Σύνοψη Η Trade Logistics

Διαβάστε περισσότερα

Ό,τι πρέπει να ξέρει µια Βιοµηχανία Τροφίµων για τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης

Ό,τι πρέπει να ξέρει µια Βιοµηχανία Τροφίµων για τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης Από την Ζύγιση στην Ιχνηλασιµότητα Ό,τι πρέπει να ξέρει µια Βιοµηχανία Τροφίµων για τα σύγχρονα συστήµατα ζύγισης και σήµανσης Φίλιππος Σφυρής, MSc. Marketing Manager, Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ psfiris@theodorou.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας 5 η Διάλεξη: Αποθήκευση (Warehousing) 2018 Εργαστήριο Συστημάτων Σχεδιασμού, Παραγωγής και Λειτουργιών Ατζέντα Βασικές αρχές της αποθήκευσης Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός

Διαβάστε περισσότερα

Supply Chain Solutions. Logistics Services. Distribution Network

Supply Chain Solutions. Logistics Services. Distribution Network Supply Chain Solutions Logistics Services Distribution Network 3 Kέντρα Διανομής 6 Περιφερειακά Hubs 24 Συνεργαζόμενες μεταφορικές επιχειρήσεις 52.000 τ.μ. Στεγασμένη επιφάνεια 52 Στρατηγικοί συνεργάτες

Διαβάστε περισσότερα

Προγραµµατισµός εργασιών σε ένα Κέντρο ιανοµής. Μιχάλης Ζιγλής

Προγραµµατισµός εργασιών σε ένα Κέντρο ιανοµής. Μιχάλης Ζιγλής Προγραµµατισµός εργασιών σε ένα Κέντρο ιανοµής Μιχάλης Ζιγλής Agenda Βασικά στοιχεία παραγωγικότητας Άντληση βασικών στοιχείων πόρων και έργου Ηµερήσιος προγραµµατισµός πόρων Συνάντηση Good morning What

Διαβάστε περισσότερα

Shared logistics & best 3PL practices Oι συνέργειες στην πράξη!

Shared logistics & best 3PL practices Oι συνέργειες στην πράξη! Shared logistics & best 3PL practices Oι συνέργειες στην πράξη! 13 Απριλίου 2016 Ο Στόχος Να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνέργειες σε επίπεδο μεταφοράς, μέσω συμφορτώσεων για ίδια σημεία παράδοσης Οι

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά SingularLogic Control

Χαρακτηριστικά SingularLogic Control Χαρακτηριστικά SingularLogic Control ιαχείριση Συναλλασσόµενων Ενιαία παρακολούθηση συναλλασσόµενων ανεξάρτητα µε το ρόλο που έχουν στην εταιρία (πελάτης, προµηθευτής ή/και τρίτος λογαριασµός), έτσι ώστε:

Διαβάστε περισσότερα

Ένα σηµαντικό χαρακτηριστικό γνώρισµα των τελευταίων ετών αλλά και αυτών που ακολουθούν είναι οι αλλαγές που σηµειώνονται στο χώρο των επιχειρήσεων.

Ένα σηµαντικό χαρακτηριστικό γνώρισµα των τελευταίων ετών αλλά και αυτών που ακολουθούν είναι οι αλλαγές που σηµειώνονται στο χώρο των επιχειρήσεων. Atlantis MRP & MRP II MRP I Ένα σηµαντικό χαρακτηριστικό γνώρισµα των τελευταίων ετών αλλά και αυτών που ακολουθούν είναι οι αλλαγές που σηµειώνονται στο χώρο των επιχειρήσεων. Στις προβλέψεις αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012. Λευτέρης Κυρκούδης Demand Planning & Logistics Manager

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012. Λευτέρης Κυρκούδης Demand Planning & Logistics Manager Διανέμοντας Προϊόντα Ψύξης με Περιορισμένο Shelf Life Αναζητώντας τη χρυσή τομή μεταξύ βέλτιστου κόστους και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 Λευτέρης Κυρκούδης Demand Planning & Logistics

Διαβάστε περισσότερα

Xpress. Βέροια. Απρίλιος 2015

Xpress. Βέροια. Απρίλιος 2015 Xpress Βέροια Απρίλιος 2015 Τι είναι το Φαρμακείο; Το Φαρμακείο είναι στοιχείο της δομής της πρωτοβάθμιας υγείας, που επιτρέπει στον φαρμακοποιό να πραγματώσει τον κοινωνικό του σκοπό δηλαδή την μείωση

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής. ERP Systems

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής. ERP Systems Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής ERP Systems ERP puzzle ERP: Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά συστήματα συνδεδεμένων λειτουργικών εφαρμογών (modules) τα οποία αντικαθιστούν τα ξεχωριστά αυτόνομα υπολογιστικά

Διαβάστε περισσότερα

Ασκήσεις Αποθεµάτων. Υποθέστε ότι την στιγμή αυτή υπάρχει στην αποθήκη απόθεμα για 5 μήνες.

Ασκήσεις Αποθεµάτων. Υποθέστε ότι την στιγμή αυτή υπάρχει στην αποθήκη απόθεμα για 5 μήνες. Ασκήσεις Αποθεµάτων 1. Το πρόγραμμα παραγωγής μιας βιομηχανίας προβλέπει την κατανάλωση 810.000 μονάδων πρώτης ύλης το χρόνο, με ρυθμό πρακτικά σταθερό, σε όλη τη διάρκεια του έτους. Η βιομηχανία εισάγει

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για τη Megasoft!

Λίγα λόγια για τη Megasoft! Λίγα λόγια για τη Megasoft! Εταιρεία παραγωγής επιχειρησιακού λογισμικού Περισσότερα από 20 χρόνια στη σχεδίαση και την παραγωγή: Εφαρμογών Εμπορικής & Οικονομικής Διαχείρισης Εξειδικευμένων Εμπορικών

Διαβάστε περισσότερα

58% 52% 38% 29% 27% 25% 19% 23% 17% 17%

58% 52% 38% 29% 27% 25% 19% 23% 17% 17% 1. Η Εθνική Στρατηγική για την εφοδιαστική αλυσίδα είχε δέκα στόχους σχεδίων δράσεων. Σε ποιους από αυτούς πιστεύετε ότι πρέπει να εστιάσει περισσότερο η νέα κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα, βοηθώντας

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Αποθηκευτικού Έργου

Διοίκηση Αποθηκευτικού Έργου ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ Διδάσκων: Δρ. Σταύρος Τ. Πόνης Διοίκηση Αποθηκευτικού Έργου Άδεια Χρήσης Το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου

Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου 1/24 SingularLogic Control 1 ιαχείριση ιακινήσεων Πετρελαίου 1.1 Γενική Περιγραφή Η υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου απευθύνεται σε πρατηριούχους

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηµατικές δραστηριότητες και εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας

Επιχειρηµατικές δραστηριότητες και εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας Επιχειρηµατικές δραστηριότητες και εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας 1960s Demand Forecasting Purchasing Requirements Planning Production Planning Manufacturing Inventory Warehousing Materials Handling

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 12 Προγραµµατισµός και έλεγχος αποθεµάτων

Κεφάλαιο 12 Προγραµµατισµός και έλεγχος αποθεµάτων Κεφάλαιο 12 Προγραµµατισµός και έλεγχος αποθεµάτων Source: Corbis Προγραµµατισµός και έλεγχος αποθεµάτων Προγραµµατισµός και έλεγχος αποθεµάτων Στρατηγική παραγωγής Η αγορά απαιτεί µια ποσότητα προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας 5 η Διάλεξη: Αποθήκευση & Συσκευασία (Warehousing & Packaging) 2015 Εργαστήριο Συστημάτων Σχεδιασμού, Παραγωγής και Λειτουργιών Ατζέντα Βασικές αρχές της αποθήκευσης Ηλεκτρομηχανολογικός

Διαβάστε περισσότερα

ERP \ WMS \ LOGISTICS \ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ \ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ. Εταιρική Παρουσίαση

ERP \ WMS \ LOGISTICS \ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ \ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ. Εταιρική Παρουσίαση ERP \ WMS \ LOGISTICS \ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ \ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ Εταιρική Παρουσίαση Ίδρυση το 2010 Έδρα Θεσσαλονίκη 20 μόνιμοι συνεργάτες και 4 εξωτερικοί 28 χρόνια προϋπηρεσίας Ακεραιότητα ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το 2019 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας.

Το 2019 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας. Το 2019 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας. Περνώντας από διάφορες φάσεις, με ποικίλες μετοχικές συνθέσεις, έφθασε στη σημερινή της μορφή, την πιο εξελιγμένη, σύνθετη και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Πλήρης εμπορική παρακολούθηση και άμεση οικονομική εικόνα των επιχειρήσεων Αποθήκη o Διαχείριση αποθήκης (5 αποθ. χώροι) o Οργάνωση αποθήκης o Group Αποθηκών o Είδη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ PALMERA Ε.Π.Ε. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ Επιστηµονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης Ταχ. Θυρ. 1447 Τηλέφωνο: 2810-391928 Fax: 2810-391929 E-mail: louridas@palmera.gr dialynas@palmera.gr 16/7/2003

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ G2

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ G2 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ G2 Σύντομη παρουσίαση των χαρακτηριστικών του λογισμικού Το HellasSoft G2 είναι ένα αλληλένδετο σύστημα παρακολούθησης των πόρων της επιχείρησης (ERP). Eίναι ανεπτυγμένο στη τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Το Entersoft Business Suite η ενοποιημένη σουίτα επιχειρηματικού λογισμικού της Entersoft, με ERP, CRM, Retail, WMS, Mobile και Business Intelligence

Το Entersoft Business Suite η ενοποιημένη σουίτα επιχειρηματικού λογισμικού της Entersoft, με ERP, CRM, Retail, WMS, Mobile και Business Intelligence Το Entersoft Business Suite η ενοποιημένη σουίτα επιχειρηματικού λογισμικού της Entersoft, με ERP, CRM, Retail, WMS, Mobile και Business Intelligence εφαρμογές, δίνει ένα ηγετικό προβάδισμα σε σύγχρονες

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον έλεγχο ή την ενηµέρωση εξ αποστάσεως ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση & Έλεγχος Παραγωγής

Οργάνωση & Έλεγχος Παραγωγής OPUS Οργάνωση & Έλεγχος Παραγωγής Παραγγελίες Έλεγχος Παραγωγής Αποθήκη Κοστολόγηση Προγραµµατισµός Παραγωγής Ποιοτικός Έλεγχος Συντήρηση SCADA Παραγγελίες Καταχωρίστε τις παραγγελίες εύκολα και γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Σύστηµα ιαχείρισης Παραγωγής & ς Προϊόντων ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Θεοδώρου Αυτοµατισµοί ΑΒΕΤΕ 210 6690900 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ; Το Tracer Factory είναι ένα Σύστηµα ιαχείρισης Παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PICK-BY-LIGHT

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PICK-BY-LIGHT Απόστολος Θεοδωρόπουλος ιευθύνων Σύµβουλος OPTIMUM A.E. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PICK-BY-LIGHT 9 ο Πανελλήνιο Συνέδριο LOGISTICS 2005 Θεσσαλονίκη, 25-26 Νοεµβρίου 2005 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΩ ΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Όλα τα είδη

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2 ο. Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση

Κεφάλαιο 2 ο. Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση Κεφάλαιο 2 ο Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση Διδακτικοί στόχοι Να αναλυθούν οι ρόλοι των 6 τύπων των συστημάτων πληροφοριών Να περιγραφούν οι τύποι των πληροφοριακών συστημάτων Να αναλυθούν οι σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης. Mάϊος

Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης. Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης. Mάϊος Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης Α.Ε. Mάϊος 2007 Σε αυτή την παρουσίαση ενδέχεται να περιέχονται µελλοντικές προβλέψεις, οι οποίες βασίζονται σε εκτιµήσεις και υποθέσεις σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Εφοδιαστική αλυσίδα και αλυσίδα αξίας. Βέλτιστες πρακτικές στην Διεύθυνση Logistics.

Εφοδιαστική αλυσίδα και αλυσίδα αξίας. Βέλτιστες πρακτικές στην Διεύθυνση Logistics. 1 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Παρουσίαση του Logistics Center της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Εφοδιαστική αλυσίδα και αλυσίδα αξίας. Βέλτιστες πρακτικές στην Διεύθυνση Logistics. Key Points 2 Logistics Center Διαμαντής Μασούτης

Διαβάστε περισσότερα

οικονομικές τάσεις Εκτεταμένη συνεργασία της εφοδιαστικής αλυσίδας. έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Παγκόσμιες

οικονομικές τάσεις Εκτεταμένη συνεργασία της εφοδιαστικής αλυσίδας. έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Παγκόσμιες Συνοπτική παρουσίαση του ευνητικού έργου FLUID-WIN το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το 6ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ενοποίηση τρίτων παρόχων υπηρεσιών με ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα σε πολυλειτουργικές πλατφόρμες

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρία. Η COSMOS Aluminium είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα με έδρα τη Λάρισα.

Η εταιρία. Η COSMOS Aluminium είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα με έδρα τη Λάρισα. 07. 2 0 1 9 Η εταιρία Η COSMOS Aluminium είναι το πιο σύγχρονο εργοστάσιο διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα με έδρα τη Λάρισα. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον κ. Ξενοφών Καντώνια και τους γιούς του Γιάννη, και

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΟΡΗΤΩΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΟΡΗΤΩΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΟΡΗΤΩΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ MegaTron Mobile ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Version 64 ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ 4 1 ΠΩΛΗΣΕΙΣ 5 11 Picking Τιμολογίων 5 111 Επιλογή παραστατικού (Τιμολογίου)

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση:

Διαβάστε περισσότερα

Στις παραγγελίες έχετε, πλέον, τη δυνατότητα να συμπληρώσετε πληροφορίες που αφορούν στο μικτό και καθαρό βάρος.

Στις παραγγελίες έχετε, πλέον, τη δυνατότητα να συμπληρώσετε πληροφορίες που αφορούν στο μικτό και καθαρό βάρος. Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις νέες δυνατότητες που προστέθηκαν σε όλες τις εφαρμογές. Ενημερώστε άμεσα την εφαρμογή σας με την τελευταία αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Sunsoft Ltd Alexandros F&B Management

Sunsoft Ltd Alexandros F&B Management ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ FOOD & BEVERAGE ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ SUNSOFT Ltd - Μάχης Αναλάτου 103, 11745 Ν. Κόσμος. Tηλ: 210 9317811, Fax: 210 9321603 www.sunsoft.gr info@sunsoftgr.com

Διαβάστε περισσότερα

Ιχνηλασιμότητα στην Nestle. Ρόδιος Γαμβρός Δ/της Ποιότητος Nestle Hellas S.A.

Ιχνηλασιμότητα στην Nestle. Ρόδιος Γαμβρός Δ/της Ποιότητος Nestle Hellas S.A. Ιχνηλασιμότητα στην Nestle Ρόδιος Γαμβρός Δ/της Ποιότητος Nestle Hellas S.A. Περίληψη Παρουσίασης Ιχνηλασιμότητα και Ασφάλεια τροφίμων. Χειρισμός του θέματος από την Βιομηχανία τροφίμων. Απαιτήσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εφοδιαστική Αλυσίδας. ΤΕΙ Κρήτης / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαχείριση Εφοδιαστική Αλυσίδας. ΤΕΙ Κρήτης / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Διαχείριση Εφοδιαστική Αλυσίδας ΤΕΙ Κρήτης / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Εισαγωγικές Έννοιες Δρ. Ρομπογιαννάκης Ιωάννης 1 Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ορισμοί - 1 - Εφοδιαστική/ Logistics: Η ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Ερεύνα ικανοποιήσης καταστημάτων OK Any Time Marker.

Ερεύνα ικανοποιήσης καταστημάτων OK Any Time Marker. 1 Ερεύνα ικανοποιήσης καταστημάτων OK Any Time Marker. Η αλυσίδα καταστημάτων Ok Anytime Markets, στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης των υπηρεσιών της, αναζητούσε λογισμικό το οποίο θα βελτίωνε

Διαβάστε περισσότερα

Η Επιχείρηση. Αξιοποίηση Επιχειρησιακών Πόρων. ιοίκηση της ιαδικασίας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ( ERP )

Η Επιχείρηση. Αξιοποίηση Επιχειρησιακών Πόρων. ιοίκηση της ιαδικασίας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ( ERP ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ιδάσκων: Πέτρος Βασιλικός pvasilikos@fme.aegean.gr ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ( E ) ΕΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

DIGITAL MANUFACTURING: CASE STUDY ΕΞΥΠΝΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ

DIGITAL MANUFACTURING: CASE STUDY ΕΞΥΠΝΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ DIGITAL MANUFACTURING: CASE STUDY ΕΞΥΠΝΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ρ. Ευάγγελος Θεοδώρου ιευθύνων Σύµβουλος Ομίλου Θεοδώρου DIGITAL MANUFACTURING Το ζητούμενο στη βιομηχανική παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα