ενεργειακά παράθυρα & προσόψεις

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ενεργειακά παράθυρα & προσόψεις"

Transcript

1 (αστική χρέωση) Βασ. Κωνσταντίνου 303 Κορωπί Τ: F: Ε: ενεργειακά παράθυρα & προσόψεις

2 Οι κατασκευές αποτελούν βασικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε εποχής και αντιπροσωπεύουν την κληρονομιά για το μέλλον. Η αειφορία και η βιωσιμότητα των κατασκευών, πρακτικά συνδέονται με την ποιότητα ζωής, τόσο για το παρόν 2 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ όσο και το μέλλον και ελάχιστη «όχληση» προς το περιβάλλον. KAΙ ΑΕΙΦΟΡΙΑ Η Greenwindows, θέλοντας να συμβάλλει, μαζί με όλους εσάς, στην εξοικονόμηση ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης (sustainable) ανάπτυξης, προσφέρει καινοτόμες λύσεις, με την κατασκευή ενεργειακών θυρών, παραθύρων και προσόψεων, τόσο για νέα κτίρια, όσο και για παλαιά (αντικαταστάσεις). Συμβολή στην εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης, μελετώντας και σχεδιάζοντας λύσεις, μαζί με τους τεχνικούς της Greenwindows. Η έννοια της βιωσιμότητας είναι, ίσως η πιο σημαντική λέξη, με την οποία πρέπει να χαρακτηρίζονται τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικοπολιτιστικά και επιχειρηματικά τεκταινόμενα, στην εποχή μας αλλά και στο διηνεκές. Είναι η λέξη κλειδί για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και του πλανήτη γενικότερα. Μας αφορά όλους και πρέπει όλοι να συμβάλουμε, με έργα και όχι λόγια, χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Αυτό που πρέπει να δημιουργηθεί είναι ένα βιώσιμο δομημένο περιβάλλον, με βιώσιμες κατασκευές και βιώσιμα κτίρια, τα οποία εκπέμπουν λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου και τα υλικά τους μπορούν να ανακυκλώνονται πολλές φορές, μέσα στον κύκλο ζωής τους. Η μείωση των εκπομπών, συνδέεται άμεσα με τη χρήση καθαρών μορφών ενέργειας, οι οποίες παράγονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βεβαίως, τη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας (είναι γνωστό ότι η καθαρότερη μορφή ενέργειας είναι εκείνη που εξοικονομείται). Το βιώσιμο δομημένο περιβάλλον, δημιουργείται μετά από κατάλληλο σχεδιασμό. Ο σχεδιασμός απαιτεί γνώση, περιβαλλοντική παιδεία, έρευνα και υλικά, τα οποία προκαλούν ελάχιστη όχληση στο περιβάλλον. Το αλουμίνιο δικαιολογημένα μπορεί να χαρακτηριστεί ως το πράσινο μέταλλο. Είναι μη τοξικό και ανακυκλώσιμο, εύκολα μορφοποιήσιμο αλλά ταυτόχρονα γερό και ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία και σε όλες τις κλιματικές συνθήκες. Με το αλουμίνιο μπορούν να κατασκευαστούν ενεργειακά παράθυρα, σκιάδια, αεριζόμενες προσόψεις, υαλοπετάσματα κλπ., που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

3 Πλούσια γκάμα γεωμετρικών σχεδίων (τοξωτά, κυκλικά, τραπεζοειδή κλπ.) Δυνατότητα πολλών τρόπων λειτουργίας όπως ανάκλιση, προβολή, λειτουργία από απόσταση με μοτέρ ή μηχανισμό υψηλών παραθύρων κλπ. ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ 4 Περιμετρικός μηχανισμός ασφάλισης πολλαπλών κλειδωμάτων. Δυνατότητα αντιδιαρρηκτικής κατασκευής (Σύστημα antivandal). Δυνατότητα κρυφού φύλλου (μειωμένη φαινόμενη επιφάνεια αλουμινίου από την εξωτερική πλευρά) και όλα αυτά σε πάρα πολλές αποχρώσεις RAL και με πιστοποιητικά του κορυφαίου Γερμανικού οίκου πιστοποίησης Ift Rosenheim. Ανοιγόμενα παράθυρα και πόρτες σε μοντέρνες φόρμες αλλά και παραδοσιακές, για νέες κατασκευές αλλά και για ανακαινίσεις. Τα συστήματα ανοιγομένων παραθύρων και πορτών Greenwindows, προσφέρουν μέγιστη θερμομόνωση και υδατοστεγανότητα απέναντι σε έντονες καιρικές συνθήκες, άριστη ηχομείωση σε αστικές περιοχές, λύσεις για όλες τις κατασκευαστικές ανάγκες, υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα, σε ίσια και πομπέ γραμμή, δυνατότητα «κρυφού φύλλου», άριστη σχέση μεταξύ ποιότητας και κόστους, μέγιστη ασφάλεια με δυνατότητα πολλών περιμετρικών κλειδωμάτων, πιστοποιημένων εξαρτημάτων antivandal και δυνατότητα επιλογής ξεχωριστών χρωματικών επιλογών, ματ, σαμπλέ, νησιωτικών και παραδοσιακών αποχρώσεων, υφής ξύλου, ανοδίωσης κλπ. (ζητείστε μας χρωματολόγιο). Η εταιρία μας διαθέτει μεγάλη ποκιλία διατομών, αρμοκάλυπτρων, περβαζιών κλπ., για την αντιμετώπιση ατελειών, κενών και μερεμετιών σε περιπτώσεις ανακαινίσεων και αντικατάστασης παραθύρων, πορτών, ρολλών, παντζουριών κλπ.

4 Ενεργειακά παράθυρα και μπαλκονόπορτες, οι οποίες αναβαθμίζουν την όψη μιας κατοικίας ή την πρόσοψη ενός κτιρίου. Δυνατότητα για πολύ μεγάλα ανοίγματα (βάρος φύλλου έως 300 Kg), ΣΥΡΟΜΕΝΑ Ή 6 ΑΝΑΣΥΡΟΜΕΝΑ τα οποία παρέχουν το μέγιστο βαθμό επικοινωνίας με το εξωτερικό περιβάλλον. Νέα διάσταση στο κατοικείν, με φως, διαφάνεια και εξοικονονόμηση ενέργειας, που καταργούν τα όρια, μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Συρόμενες πόρτες Είναι βολικές, λειτουργικές, εξοικονομούν και αναδεικνύουν νέους χώρους, σ ένα σπίτι, ενοποιώντας το καθιστικό με το μπαλκόνι ή τον κήπο. Επιπλέον, με τις συρόμενες πόρτες μπορούμε να δημιουργήσουμε μεγάλα ανοίγματα, οπτικής επαφής με τον έξω κόσμο. Μας δίνεται, έτσι, η ξεχωριστή δυνατότητα απόλαυσης της λιακάδας, της χαράς των χρωμάτων και του περιβάλλοντος. Ανασυρόμενες πόρτες Μεγάλα ανοίγματα για μέγιστο βαθμό επικοινωνίας με το εξωτερικό περιβάλλον. Παρέχουν υψηλή μόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας, και κατασκευάζονται από πολύ ενισχυμένες διατομές, με θερμοδιακοπή και ειδικούς μηχανισμούς, κύλισης, ασφάλισης και σφραγίσματος. Φέρουν ειδικούς κρυφούς περιμετρικούς μηχανισμούς, στο φύλλο με τη βοήθεια των οποίων επιτυγχάνεται υψηλή ασφάλεια κλεισίματος (σημαντική αντιδιαρρηκτική προστασία) και ταυτόχρονα, πολύ καλό «σφράγισμα», δηλαδή υψηλή αεροστεγάνωση, υδατοστεγάνωση και ηχομείωση. Η κύλιση γίνεται πολύ εύκολα, χάρη στον ειδικό μεγάλο λεβιέ, με τον οποίο ανοίγουμε και κλείνουμε το φύλλο. Στην τελική θέση, όταν θέλουμε να κλείσουμε το φύλλο, με κατάλληλη περιστροφή του λεβιέ, προκαλείται «πτώση» του φύλλου (δηλ το φύλλο «κάθεται») στον οδηγό οπότε και «σφραγίζει», πάνω σε αυτόν. Εξ άλλου επειδή οι διατομές είναι θερμοδιακοπτόμενες έχουμε θερμομόνωση και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

5 Από μελέτες, που έχουν γίνει, συνάγεται ότι η ηλεκτροκίνηση, οι αυτοματισμοί και ο κατάλληλος προγραμματισμός ανοιγοκλεισίματος, των συστημάτων σκίασης γενικότερα (μέσα στα οποία συγκαταλέγονται τα ρολλά) μπορούν να μειώσουν ΡΟΛΛΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 8 & ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ HOME MOTION KAI ANIMEO AΠO TH SOMFY τη θερμοκρασία από 5-15%. Αυτό μειώνει την χρήση του κλιματιστικού από 10 μέχρι και 60%. Επιπρόσθετα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την αύξηση των επιπέδων ασφάλειας, την επιμήκυνση του χρόνου ζωής των ρολλών αλλά και βελτίωση των συνθηκών, που δημιουργούνται, για το εργασιακό και το προσωπικό μας περιβάλλον. Επιλογή ρολλών αλουμινίου για ασφάλεια των ανοιγμάτων, σκίαση και εξοικονόμηση ενέργειας, για σπίτια μοντέρνα, κλασικά και νεοκλασικά. Είναι ιδανικά για την προστασία μεγάλων ανοιγμάτων, στα οποία η εφαρμογή πατζουριών είναι αδύνατη. Παρέχουν ευκολία χρήσης, από το εσωτερικό των κτιρίων, χωρίς να απαιτείται το άνοιγμα του παραθύρου ή της πόρτας. Διακρίνονται για την ποκιλία μηχανισμών κίνησης, όπως π.χ. με ιμάντα, μανιβέλλα, μοτέρ, τηλεχειρισμό και κίνηση μεμονωμένη ή κατά ομάδες. Σε ότι αφορά το σκιασμό, είναι γνωστό, ότι ο Βιοκλιματικός Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και η συνακόλουθη εξοικονόμηση ενέργειας, προϋποθέτουν τη χρήση Τεχνολογιών Παθητικών Συστημάτων, όπως η σκίαση, με τη βοήθεια της οποίας, προφυλάσσονται οι εσωτερικοί χώροι από την υπερθέρμανση, κατά τη διάρκεια του θέρους. Η σκίαση είναι αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται εξωτερικά των ανοιγμάτων. Ακριβώς γι αυτό το λόγο, με τα ρολλά επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Μηχανισμοί ρολλών αντίληψης εμποδίου Οximo RTS, ενσύρματοι ή ασύρματοι από τη SOMFY, παρέχουν: Άνεση και έλεγχο από απόσταση με τη χρήση τηλεχειριστηρίου, Aσφάλεια, παρέχοντας σύστημα αντίληψης εμποδίου κατά την κάθοδο του ρολλού, προστατεύοντας το ρολλό και το μηχανισμό από φθορές με σύστημα αντικλεπτικό. Η λειτουργία του μηχανισμού σταματά σε περίπτωση παγετού. Oμαλή και μακροχρόνια λειτουργία, με 5 χρόνια εγγύηση από την εταιρεία Somfy. Η Greenwindows, ως Somfy Expert (πιστοποιημένος Συνεργάτης Somfy), μπορεί να σας παράσχει συμβουλές, λύσεις και σέρβις, σε όλα τα θέματα, που αφορούν στους αυτοματισμούς, τα μοτέρ, τηλεχειρισμούς και ό,τι σχετίζεται με τα προγράμματα Home Motion by Somfy και Animeo.

6 0 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (access control) Οι πόρτες εισόδου-εξόδου, στη σημερινή εποχή, της λειτουργικής πολυπλοκότητας των χώρων, των κατοικιών και των κτιρίων, η διαβάθμιση ασφάλειας, ο έλεγχος και η καταγραφή της μετακίνησης των χρηστών, η συνθετότητα των αναγκών και επιθυμιών τους, η πυρασφάλεια, αποτελούν μέρος μόνο των παραμέτρων, τις οποίες οι μελετητές, πρέπει να λάβουν υπόψη, για την επιλογή της άριστης λύσης για κάθε περίπτωση. Πλούσια γκάμα θυρών αλουμινίου, θυρών ασφαλείας, πυρασφαλείας, οι οποίες φέρουν υαλοπίνακες ασφαλείας, μεντεσέδες βαρέως τύπου, σε συνδυασμό με ειδικές κλειδαριές και συστήματα αναγνώρισης και καταγραφής (access control). Η Greenwindows, διαθέτει μια ευρεία γκάμα, λύσεων θυρών εισόδου-εξόδου η οποία περιλαμβάνει: Θωρακισμένες πόρτες, με πιστοποίηση ασφάλειας, του κορυφαίου Ιταλικού Οίκου GARDESA. Πόρτες αλουμινίου, με ειδικές κλειδαριές ασφαλείας (ηλεκτρικές ή μη), τριών σημείων και ειδικούς μεντεσέδες, για βαρειά και συχνή χρήση. Χαλύβδινες πόρτες πυρασφαλείας, του κορυφαίου Ελβετικού οίκου FORSTER. Πόρτες πυρασφαλείας 60 και 120 λεπτών, γενικής χρήσης για λεβητοστάσια, γκαράζ, μηχανοστάσια, αποθήκες κλπ. Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις, μπορούν να συνδυαστούν με το τεχνολογικά προηγμένο σύστημα ασφάλειας και ελέγχου πρόσβασης, BIOMETRIX και τους ηλεκτρονικούς κυλίνδρους SIMONS VOSS (με τους οποίους πρακτικά καταργούνται τα κλειδιά), που διαθέτει η Greenwindows. Το σύστημα BIOMETRIX, αποτελείται από: 1. Βιομετρικό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων ή πληκτρολόγιο με κωδικούς. 2. Hλεκτροπίρο. 3. Τροφοδοτικό αδιάλλειπτης παροχής ρεύματος με μπαταρία. 4. Πίνακα διασύνδεσης και τροφοδοσίας του συστήματος. Επισκεφθείτε μας στο ή επικοινωνήστε μαζί μας, μέσω του Πανελλαδικού αριθμού κλήσης (αστική χρέωση), να σας ενημερώσουμε, χωρίς κανένα κόστος.

7 Τα συστήματα σκίασης αποτελούν βασικές παραμέτρους του Βιοκλιματικού Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, οικιών και κτιρίων. Εμπεριστατωμένες μελέτες (του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ηλιοπροστασίας ESSO) ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΙΑΣΗΣ 12 έχουν δείξει ότι η θερμοκρασία δομημένων χωρών, μπορεί να μειωθεί κατά 5-15Ο C, με την εφαρμογή συστημάτων σκίασης. Αποτροπή του φαινομένου θερμοκηπίου στις γυάλινες επιφάνειες με συστήματα σκίασης, χωρίς αξιόλογη μείωση του εισερχόμενου φυσικού φωτός. Ο σχεδιασμός των σύγχρονων κτιρίων, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στην επίτευξη, εργασιακού περιβάλλοντος, υψηλού επιπέδου και ενσωματώνει συστήματα και τεχνικές, που υπηρετούν, τις ύψιστες αυτές απαιτήσεις. Οι αντιηλιακές περσίδες, ή σκιάδια, βοηθούν στον έλεγχο της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας πάνω σε ένα υαλοπέτασμα ή σε μια γυάλινη επιφάνεια, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς αξιόλογη μείωση του εισερχόμενου φυσικού φωτός. Τα συστήματα σκίασης είναι αποτελεσματικά, όταν εφαρμόζονται εξωτερικά των υαλοστασίων και των υαλοπετασμάτων. Tα υαλοπετάσματα και γενικότερα οι γυάλινες επιφάνειες, ενώ χαρίζουν την ομορφιά της διαφάνειας και την επικοινωνία με το εξωτερικό περιβάλλον, εγκλωβίζουν ηλιακή ενέργεια (κυρίως από την περιοχή του υπέρυθρου φάσματος) με συνέπεια τη συσσώρευση θερμικών φορτίων, εντός των εσωτερικών χώρων, δημιουργώντας έτσι φαινόμενο θερμοκηπίου. Η Greenwindows διαθέτει μια πλούσια γκάμα σχεδίων αντιηλιακών περσίδων αλουμινίου, για την προστασία χώρων εργασίας και όχι μόνο, με τις οποίες σχεδιάζονται λύσεις, που εντάσσονται σε έναν ευρύτερο Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό. Διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και στελεχιακό δυναμικό (2 Μηχανικούς και 1 Φυσικό), για εμπεριστατωμένες μελέτες εφαρμογής και τοποθέτησης σκιαδίων αλουμινίου, αναλόγως του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και του ηλιασμού του κτιρίου δηλαδή: Τη θέση του Ηλίου σε διαφορετικές ημέρες και ώρες και Τη φαινόμενη τροχιά του Ηλίου σε σχέση με το συγκεκριμένο κτίριο.

8 Η Greenwindows, λόγω της μεγάλης εμπειρίας από την μελέτη και κατασκευή μεγάλων ή μικρών ειδικών έργων, έχει οργανώσει ειδικό Τμήμα Μελετών Έργων, στελεχωμένο με Μηχανικούς και εξειδικευμένους Τεχνικούς, με το οποίο μπορεί ΑΕΡΙΖΟΜΕΝΕΣ 14 ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ να μελετήσει, επιβλέψει, κατασκευάσει και ολοκληρώσει οποιοδήποτε ειδικό έργο. Η δυνατότητα και η γνώση σύνθεσης και συνδυασμού διαφορετικών υλικών, όπως το αλουμίνιο, το γυαλί, τα σύνθετα πάνελς αλουμινίου (BOND), o χάλυβας, κεραμικές πλάκες κτλ., αποτελoύν, επίσης βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρίας, το οποίο τίθεται στη διάθεση των μελετητών, για την εκπόνηση υλοποιήσιμων σχεδίων και μελετών. Εφαρμογή των αρχών βιοκλιματικής δόμησης στα έργα μας, δίνοντας έμφαση στη μελέτη και κατασκευή αεριζόμενων προσόψεων. Ιδιαίτερα στον τομέα των προσόψεων κτιρίων, η εταιρία διαθέτει σημαντική εμπειρία σε κατασκευές οι οποίες ενσωματώνουν αρχές βιοκλιματικής δόμησης, με τις οποίες γίνεται χρήση των φυσικών πηγών ενέργειας και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη και κατασκευή αεριζόμενων προσόψεων (ventilated facades), από συνδυασμό υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον. Κατά τον παραδοσιακό τρόπο επένδυσης των κτιρίων, γίνεται απευθείας επικάλυψη και εφαρμογή των υλικών πάνω στο σκελετό του κτιρίου. Η φιλοσοφία των αεριζόμενων προσόψεων, εξυπηρετεί το βιοκλιματικό σχεδιασμό και την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας, επειδή η εφαρμογή του φέροντος οργανισμού της πρόσοψης και των υλικών επικάλυψης γίνεται σε απόσταση mm από την κτιριακή δομή. Το κενό αυτό είναι το απαραίτητο ώστε να είναι δυνατή η μετακίνηση και μεταφορά αέρα, εντός του διάκενου της κτιριακής δομής και της πρόσοψης. Με τις αεριζόμενες προσόψεις επιτυγχάνονται: Φυσικός αερισμός Βελτιωμένη θερμομόνωση κατά τη χειμερινή περίοδο Προστασία του κτιρίου από υπερθερμομόνωση κατά τη θερινή περίοδο Αυξημένη ηχομόνωση Υψηλή ενεργειακή απόδοση, με την εφαρμογή και το συνδυασμό των συμβατικών μονωτικών υλικών και μονωτικών επιφανειών όπως κεραμικών πλακών, ETALBOND κλπ.

ΕΛΛΑ Α ΕΤΕΜ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΑ Α ΕΤΕΜ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Product portfolio ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΛΛΑ Α ΚΥΠΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Έργα ΕΤΕΜ:... ΕΛΛΑ Α: 1. Athens Metro Mall 2. Βιοιατρική ιαγνωστικό Κέντρο 3. Εµπορική Τράπεζα 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 4. Εταιρικό προφίλ ELVIAL. 6. Σήμανση CΕ στα προϊόντα Elvial. 8. Με έμφαση στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. 9. Με έμφαση στο χρώμα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 4. Εταιρικό προφίλ ELVIAL. 6. Σήμανση CΕ στα προϊόντα Elvial. 8. Με έμφαση στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. 9. Με έμφαση στο χρώμα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4. Εταιρικό προφίλ ELVIAL 6. Σήμανση CΕ στα προϊόντα Elvial 8. Με έμφαση στο περιβάλλον και τον άνθρωπο 9. Με έμφαση στο χρώμα 10. Ανοιγόμενα 14. Συρόμενα - Ανασυρόμενα 18. Ειδικές κατασκευές

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ ΙΚ Ο Ε Κ Π Α ΙΔ Ε Υ Τ ΙΚ Ο ΙΔΡΥ Μ Α Κ Α ΒΑ Λ Α Σ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΘΥΡΑ & ΠΟΡΤΕΣ 2011/2012 ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΠΑΡΑΘΥΡΑ & ΠΟΡΤΕΣ 2011/2012 ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑ & ΠΟΡΤΕΣ 2011/2012 ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 36 Ο κορυφαίος κατασκευαστής παραθύρων 3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Χανιά 2013 Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια Διπλωματική εργασία Ειρήνη Κρεβατσούλη Επιβλέπων: Παπαευθυμίου Σπυρίδων Περίληψη Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον;

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ομάδα Εργασίας: Γ. Αλέξανδρος, Δ. Λαμπρινή, Κ. Χαραλαμπία, Κ. Θεόδωρος, Κ. Ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Βιοκλιµατικός Σχεδιασµός στην Ελλάδα:

Βιοκλιµατικός Σχεδιασµός στην Ελλάδα: Βιοκλιµατικός Σχεδιασµός στην Ελλάδα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική ιεύθυνση για την Ενέργεια και τις Μεταφορές ΚΑΠΕ, Πικέρµι, Σεπτέµβριος 2 Επιµέλεια σύνταξη κειµένων: Ευγενία Α. Λάζαρη, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

TS R E XP E S S A L G

TS R E XP E S S A L G GLASS EXPERTS Περιεχόμενα Μόνωση Σειρά THERMO-BELT Διπλή Υάλωση 4 Υαλοπίνακες Χαμηλής Εκπομπής Θερμότητας ( Low-E ) 6 Υαλοπίνακες Solar Control 7 Σειρά ECHO-LAM Ηχομείωση 8 Σειρά UV-LAM Προστασία από

Διαβάστε περισσότερα

Στην Ελλάδα λαμβάνονται ήδη θεσμικά μέτρα. Η συμβολή των κουφωμάτων αλουμινίου στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια

Στην Ελλάδα λαμβάνονται ήδη θεσμικά μέτρα. Η συμβολή των κουφωμάτων αλουμινίου στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια Η Οδηγία 2002/9/ ΕΚ για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία. Με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (ΦΕΚ Β 407/200) διαμορφώνεται το πλαίσιο αρχών και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ από την ERGON Το APOLYTON, η νέα καινοτομία της ERGON, είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί και μειώνει τα έξοδα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης στο απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

Logistics Α.Ε. Αποθηκεύσεις Διανομές - Εμπορία

Logistics Α.Ε. Αποθηκεύσεις Διανομές - Εμπορία XΤ Logistics Α.Ε. Αποθηκεύσεις Διανομές - Εμπορία Μηχανισμοί Εξαρτήματα για προφίλ Ξύλου Deventer Περιεχόμενα Μηχανισμοί για ανοιγόμενα ανακλινόμενα Κύλινδροι απλοί ασφαλείας Maco Multi 3,4 Vorne 5,6 AGB

Διαβάστε περισσότερα

Αντικατάσταση κουφωμάτων με θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου

Αντικατάσταση κουφωμάτων με θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου Αντικατάσταση κουφωμάτων με θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου Εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων Αναβάθμιση ενεργειακής κλάσης Υψηλή ποιότητα και ασφάλεια Προστασία του περιβάλλοντος Στηρίζουμε ό,τι αγαπάτε

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια και άνεση. Roto Patio. για υψηλής ποιότητας συρόμενες πόρτες και παράθυρα. Τεχνολογία συρομένων κουφωμάτων

Ασφάλεια και άνεση. Roto Patio. για υψηλής ποιότητας συρόμενες πόρτες και παράθυρα. Τεχνολογία συρομένων κουφωμάτων Ασφάλεια και άνεση για υψηλής ποιότητας συρόμενες πόρτες και παράθυρα Roto Patio Τεχνολογία συρομένων κουφωμάτων Roto Patio Σύγχρονη τεχνολογία μηχανισμών για υψηλές απαιτήσεις Τεχνογνωσία της Roto Το

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Ιανουάριος 2008 Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, τηλ. 2103840774-5, fax. 2103804008 www.greenpeace.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!!

Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Και το σπίτι μας μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια!!! Η σπατάλη ενέργειας γίνεται με τις διάφορες δραστηριότητες που ασχολούμαστε καθημερινά στο σπίτι. Οι ξεχασμένες μπρίζες σε κατάσταση ON, οι περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ «ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ» ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Φεβρουάριος 2012 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ Με τη συγχρηµατοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΛΕΝΔΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΛΕΪΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΡΡΕΣ 2012 Φυσικές αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...6 1. Βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Τυπωμένο σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Travel PLC. Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων. Μάρτιος 2011

Τυπωμένο σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Travel PLC. Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων. Μάρτιος 2011 Τυπωμένο σε 0% ανακυκλωμένο χαρτί Travel PLC Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων Μάρτιος 0 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η Υπεύθυνη Ηγεσία είναι μια από τις τέσσερεις κύριες βασικές αξίες της TUI Travel PLC. Εάν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ

ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ Καθορισµός Προδιαγραφών Ποιότητας Κατασκευής στα Κτίρια 1. Προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

ολοκληρωμένες λύσεις ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ISO 9001 ISO 14001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 14001 ISO 16001

ολοκληρωμένες λύσεις ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ISO 9001 ISO 14001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 14001 ISO 16001 my ολοκληρωμένες λύσεις ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ISO 9001 ISO 14001 ISO 16001 ISO 9001 ISO 9001 ISO 14001 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΤΥΣΟΜΕΝΑ ΥΑΛΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 Η εφαρμογή του Νόμου 3661/08 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Βιοκλιματικός-Ενεργειακός

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια. Εγχειρίδιο για τους μαθητές

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια. Εγχειρίδιο για τους μαθητές Μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε αποδοτικά την ενέργεια Εγχειρίδιο για τους μαθητές Έκδοση EL 1.0 - Σεπτέμβριος 2010 Δείτε την ιστοσελίδα του έργου IUSES www.iuses.eu για ενημερωμένες εκδόσεις. Αποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΕΡΩΤΉΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΉΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ BMW i

ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΕΡΩΤΉΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΉΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ BMW i BMW i Sheer Driving Pleasure ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΕΡΩΤΉΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΉΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ BMW i Έκδοση: Οκτώβριος 2013 BMW i Τι σημαίνει το i στην ονομασία BMW i ; Εδώ και πολλά χρόνια η BMW χρησιμοποιεί το γράμμα

Διαβάστε περισσότερα

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑ 2008 ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ Στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων, η Διεύθυνση Μελετών Συμβατικών

Διαβάστε περισσότερα

Η απόλυτη λύση για μπαλκόνια κατοικιών, εξοχικών, αίθρια, ταράτσες, καταστήματα...

Η απόλυτη λύση για μπαλκόνια κατοικιών, εξοχικών, αίθρια, ταράτσες, καταστήματα... Cover Glass- ΠΤΥΣΟΜΕΝΟ ΥΑΛΟΠΕΤΑΣΜΑ Η απόλυτη λύση για μπαλκόνια κατοικιών, εξοχικών, αίθρια, ταράτσες, καταστήματα... 01 Παρουσίαση εταιρίας Η PRISMA Α.Ε. μέλος του ομίλου εταιριών ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ είναι ο αποκλειστικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Πτυχιακή Εργασία με θέμα: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ Εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας: Τζαγκαράκη Αικατερίνη Επιβλέπων Καθηγητής: Μωϋσιάδης Αναστάσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Φυσικής Ε.Μ.Π, στην περιοχή ζωγράφου με Βιοκλιματικά κριτήρια

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Φυσικής Ε.Μ.Π, στην περιοχή ζωγράφου με Βιοκλιματικά κριτήρια Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Δομοστατικής ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Φυσικής Ε.Μ.Π, στην περιοχή ζωγράφου με Βιοκλιματικά κριτήρια ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΚΟΥΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα