ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ"

Transcript

1 To Portal για την προώθηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα γεμάτη με επιχειρησιακές και επενδυτικές ευκαιρίες. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι η αγορά της Σαουδικής Αραβία ς είναι πολύ ανταγωνιστική και οι επιχειρηματικές συναλλαγές γίνονται με βάση την ποιότητα και το κόστος. Οι εκθέσεις παρέχουν ένα αποτελεσματικό μέσον για την προσέγγιση της απέραντης αγοράς της Σαουδικής Αραβίας. Μια προκαταρτκική έρευνα αγοράς είναι κρίσιμη για την εξασφάλιση μιας σωστής παρουσίασης. Η επιλογή της κατάλληλης έκθεσης είναι σημαντική και ακόμη πιο σημαντική είναι η προμήθεια επαγγελματικής υποστήριξης από τον διοργανωτή. Ανεξάρτητη συμμετοχή είναι εφικτή αλλά δεν προτείνεται. Υπάρχουν περιορισμοί για τις εισαγωγές στη Σαουδική Αραβία, όροι, προυποθέσεις και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται. Δεν υπάρχει υποκατάστατο μιας ομάδας υποστήριξης που δουλεύει στο «παρασκήνιο» και σας καθοδηγούν στις διαδικασίες. Για όποια συμμετοχή, η προετοιμασία είναι το «κλειδί» για μία επιβραβευτική έκθεση και επιστροφή της επένδυσης. Προτείνεται να ακολουθούνται οι συστάσεις του διοργανωτή που περιέχονται στο εγχειρίδιο της έκθεσης, τα οποία περιέχουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της κάθε έκθεσης και κάνουν την συμμετοχή πιο εύκολη. Το εγχειρίδιο καλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για την συμμετοχή στην έκθεση, όπως απαιτήσεις για τη VISA, προώθηση φορτίων και νομιμότητες, προσδιορισμος του περιπτέρου, φωτισμός, επίπλωση και ειδική διακόσμηση.

2 Τα εγχειρίδια περιέχουν τις φόρμες για τις περισσότερες απαιτήσεις των διοργανωτών και οι περισσότεροι διοργανωτές προσφέρουν μια διαδικτυακή διαδικασία, η οποία κάνει την όλη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη. Τα υλικά της έκθεσης και τα εκθέματα πρέπει να φτάσουν στη Σαουδική Αραβία τέσσερις (4) εβδομάδες πριν την έκθεση. Απαγορεύεται κάθε αναφορά στο Ισραήλ, αλκοόλ ή οποιαδήποτε άλλη θρησκεία εκτός του Ισλαμισμού σε οποιαδήποτε μορφή που προορίζεται για χρήση στη Σαουδική Αραβία. Οπι συνέπειες αυτών είναι ότι δεν θα περάσουν το τελωνείο. Το διαφημιστικό υλικό πρέπει να προσαρμόζεται με τον ηθικό κώδικα της Σαουδικής Αραβίας και προτείνεται πρώτα να ελεγχθεί με τον διοργανωτή ή τον διαβιβαστή του φορτίου. Οι VISA λαμβάνονται για την έκθεση μόνο στο προσωπικό της έκθεσης και όχι στους επισκέπτες. Είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα προσωπικού ανδρικού φύλου, καθώς οι αιτήσεις για VISA για το γυναικείο φύλο είναι πολλές φορές πιο δύσκολο να ληφθούν. Επαγγελματική Δραστηριοποίηση στη Σαουδική Αραβία Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες για να επαναπροσδιοριστεί η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας, και τώρα η εν λόγω χώρα διαθέτει διαφοροποίηση αντί για γεωγραφικές ανακαλύψεις για κύριο τομέα ανάπτυξης. Είναι γεμάτη με μεταρρυθμίσεις και ελευθέρωση, το οποίο σημαίνει ότι οι επιλογές εισόδου σε ξένους επενδυτές είναι άφθονες. Ενέργεια, οικονομικά, εκπαίδευση, κατασκευές, περιβάλλον, τεχνολογία και προϊόντα καταναλωτών είναι μερικοί από τους τομείς που είναι επιδεκτικοί σε επενδύσεις. Γιατί να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά στη Σαουδική Αραβία; Η Σαουδική Αραβία δεν έχει επηρεαστεί από καμία οικονομική αναταραχή. Έχει μείνει σταθερή και οι επενδυτές τη βλέπουν ως ένα εξαιρετικά ελκυστικό μέρος επιχειρηματικά. Το Ριάλ της Σαουδικής Αραβίας είναι ένα από τα πιο σταθερά νομίσματα του κόσμου και δεν έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές στη συναλλαγματική του αξία τα τελευταία τριάντα χρόνια.

3 Οι βασικοί λόγοι για επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία που δίνονται από την Γενική Αρχή Επενδύσεων Σαουδικής Αραβίας είναι: 1) Η Σαουδική Αραβία κατατάσσεται 4η στη δημοσιονομική ελευθερία και 7η για το πιο επιβραβευτικό σύστημα φορολογία στον κόσμο σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 2) Η Σαουδική Αραβία έχει την 7η πιο ελεύθερη αγορά στον κόσμο σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. 3) Είναι μία από τις 25 μεγαλύτερες οικονομίες παγκόσμια και η μεγαλύτερη στη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Βορείου Αφρικής. 4) Η Σαουδική Αραβία είναι μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες χώρες με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα το οποίο αναμένεται να φτάσει στα $ μέχρι το ) Είναι η μεγαλύτερη ελεύθερη αγορά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής. 6) Η Σαουδική Αραβία αντιπροσωπεύει το 25% του Συνολικού ΑΕΠ όλης της Αραβίας. 7) Έχει το 25% των αποθεμάτων πετρελαίου του κόσμου. 8) Η Σαουδική Αραβία είναι 11η από τις 181 χώρες στην ευκολία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τον απολογισμό της Παγκόσμιας Τράπεζας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας. 9) Είναι ο μεγαλύτερος παραλήπτης ξένων άμεσων επενδύσεων του Αραβικού κόσμου. Οι επιδόσεις της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας και γενικότερα της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής έχουν υπερβεί την παγκόσμια ανάπτυξη. Εν τω μεταξύ, οι μη-πετρελαϊκοί τομείς έχουν παραδώσει την επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης καθώς η οικονομία διαφοροποιείται. Η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας κατατάσσεται 6η στον κόσμο για την μακροοικονομική της σταθερότητα ως αποτέλεσμα ενός υγιούς δημοσιονομικού περιβάλλοντος, σχετικά χαμηλών επιτοκίων και του πλυθωρισμού, ο οποίος έχει διατηρηθεί υπό έλεγχο. Είναι μία από τις κορυφαίες 10 πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του κόσμου, το οποίο κάνει τη Σαουδική Αραβία την τέλεια ευκαιρία για επενδύσεις, καθώς είναι πιο γρήγορη στον κοσμο για μεταρρυθμίσεις επιχειρηματικού κλίματος.

4 Εκτός από την ύπαρξη προηγμένων και συνεχώς αναβαθμιζόμενων υποδομών, οι ακόλουθοι παράγοντες διευκολύνουν τις ξένες επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία: Ελεύθερο επιχειρηματικό πνεύμα, σεβασμός της ιδιωτικής ιδιοκτησίας και δυναμική του ιδιωτικού τομέα. Διαθεσιμότητα κεφαλαίου, μετατρεψιμότητα του Ριάλ Σαουδικής Αραβίας σε δυνατά νομίσματα και σταθερότητα συναλλαγματικών ισοτιμιών. Προστασία εμπορικών σημάτων, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και πνευματικών δικαιωμάτων. Απουσία ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και τον επαναπατρισμό των κερδών. Διαθεσιμότητα ενός προηγμένου και άριστου τραπεζικού συστήματος. Φιλελεύθερο φορολογικό σύστημα. Πως θα μπείτε στη Σαουδική Αραβία; Οι θεωρήσεις (VISA) απαιτούνται για όλους τους ξένους που επιθυμούν να εισέλθουν στη Σαουδική Αραβία. Η μόνη σημαντική εξαίρεση είναι πολίτες των εθνών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλοπου. Οι Σαουδάραβες δεν προτιμούν να χορηγούν VISA σε ασυνόδευτες γυναίκες, αλλά οι άδειες εργασίες είναι κοινές σε ορισμένους τομείς κυρίως νοσοκόμες, δάσκαλοι, οικιακές βοηθοί και είναι δυνατό για οποιονδήποτε όταν ο χορηγόες σας έχει αρκετές διασυνδέσεις. Ωστόστο, ως γυναίκα ταξιδιώτης στη Σαουδική Αραβία, είναι πιθανότερο να αποκτήσετε VISA ένα είστε μεγαλύτερη και παντρεμένη. Όσοι ταξιδεύουν για επιχειρηματικούς λόγους χρειάζονται επιχειρηματική VISA για την είσοδο τους στη Σαουδική Αραβία. Οι επιχειρηματικές VISA εκδίδονται στα ακόλουθα πρόσωπα: επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπρόσωποι των εταιριών, διευθυντές, διευθυντές πωλήσεων, αντιπρόσωποι πωλήσεων, λογιστές, διευθυντές παραγωγής, διοικητικά στελέχη και συμβούλους. Οι επισκέπτες στη Σαουδική Αραβία, που φτάνουν για τις επιχειρηματικές VISA χρειάζονται επίσης μια πρόσκληση από έναν τομικό χορηγό που έχει εγκριθεί από το Σαουδικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Μόλις εξασφαλιστεί και πιστοποιηθεί η πρόσκληση, η πραγματική διαδικασία της βίζα (VISA) είναι σχετικά γρήγορη και ανώδυνη, η οποία διαρκεί από μία ημέρα μέχρι και δύο εβδομάδες.

5 Γενική Αρχή Επενδύσεων Σαουδικής Αραβίας Ινστιτούτο Ηγεσίας και Επιχειρηματικότητας της Μαντίνα Εισαγωγές στη Σαουδική Αραβία Το παρακάτω είναι μία ένδειξη των εγγράφων που απαιτούνται για την εισαγωγή αγαθών στη Σαουδική Αραβία. Αυτή η λίστα μπορεί να αλλάξει, οπότε συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορίου για ενημερωμένα στοιχεία. Πιστοποιητικό Προέλευσης επικυρωμένος σε τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο και μεταφρασμένο στα Αραβικά. Τιμολόγιο Τελωνείου Σαοπυδικής Αραβίας (εις τριπλούν) αυτό απαιτείται από την πλειονότητα των εισαγωγών που εισέρχονται στη Σαουδική Αραβία (εκτός από εκείνα με χαμηλή χρηματική αξία). Λογαριασμός Φορτωτικής Ασφαλιστικά έγγραφα εάν οι αποστολές σταλούν. Τα πρωτότυπα έγγραφα πρέπει να συνοδεύονται από Αραβική μετάφραση. Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης του Οργανισμού Τυποποίησης Σαουδικής Αραβίας (SASO), που εκδίδεται από αναγνωρισμένο οργανισμό πιστοποίησης. Έλεγχως Εισαγωγών Υπάρχουν πολλά προϊόντα που δεν επιτρέπονται στη χώρα. Αυτά περιλαμβλανουν τα όπλα, το αλκοόλ, το χοιρινό, το πορνογραφικό υλικό και πολλά άλλα. Υπάρχουν επίσης ορισμένα προϊόντα τα οποία απαιτούν την έγκριση ή/και εγγραφή, για παράδειγμα, φάρμακα, ασύρματος εξοπλισμός, κτηνιατρικά φάρμακα, φυτοφάρμακα και στρατιωτικές στολές. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν φέρνετε τίποτα στη χώρα το οποίο περιορίζεται ή απαγορεύεται, παρακαλούμε να λάβετε περισσότερες λεπτομέρεις από την Ελληνική Πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία.

6 Τελωνεία και Κανονισμοί Τα δασμολόγια για τα περισσότερα εισαγόμενα αγαθά είναι 5%. Υπάρχει επίσης μία προστασία 12% ή 20% σε ορισμένες εισαγωγές για την υποστήριξη ορισμένων εθνικών βιομηχανιών. Η Σαουδική Αραβία εφαρμόζει τo εναρμονισμένο Σύστημα Περιγραφής και Κωδικοποίησης των Βρυξελλών από το Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τελωνεία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ανάλογη ιστοσελίδα στο Αποστολή Εκθεμάτων στη Σαουδική Αραβία Οι ακόλουθες πληροφορίες είναι ένας σύντομος οδηγός για το πώς να διευκολυνθείτε με τις παρουσιάσεις στη Σαουδική Αραβία. Ακολουθήστε αυτές τις γενικές διατάξεις και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να μεταφέρετε το φορτίο στη Σαουδική Αραβία. Πρώτον, να χρησιμοποιείτε πάντα τους προτεινόμενους μεταφορείς στη χώρα σας. Έχουν προταθεί σε εσάς, δεδομένου ότι έχουν ευρεία γνώση σχετικά με τη μεταφορά των εκθεμάτων στη Σαουδική Αραβία. Προϊόντα χωρίς πιστοποιητικό καταγωγής ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εκκαθαριστεί στη Σαουσική Αραβία, μιλήστε με το τοπικό σας Εμπορικό Επιμελητήριο για την απόκτησή του. Όλα τα αγαθά πρέπει να έχουν σειριακό αριθμό και τη χώρα καταγωγής με ανάγλυφα γράμματα πάνω τους ή με μόνιμο αυτοκόλλητο που δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Αν σκοπεέυετε να μεταφέρετε ηλεκτρικά είδη ή εξαρτήματα, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο για Πιστοποίηση Συμμόρφωσης του Οργανισμού Τυποποίησης Σαουδικής Αραβίας (SASO). To εμπορικό Επιμελητήριο στην Ελλάδα θα είναι σε θέση να σας ενημερώσει για τις απαιτήσεις. Σε περίπτωση που τα στοιχεία σας φθάνουν στη Σαουδική Αραβία χωρίς την πιστοποίηση αυτή θα πρέπει να μεταφερθούν στο τελωνειακό εργαστήριο για δοκιμή. Η διαδικασία αυτή διαρκεί βδομάδες για να ολοκληρωθεί και είναι πολύ ακριβή Κατάλογοι, φυλλάδια και Λογοτεχνία θα πρέπει να αναφέρονται στο υπουργείο Πληροφοριών φια την επαλήθευση και τον έλεγχο. ΜΗΝ αποστείλετε υλικό που παρουσιάζει γυναίκες, γυναίκες στην εργασία, αλκοόλ ή χοιρινό.

7 Η ολοκλήρωση του εκτελωνισμού στη Σαουδική Αραβία είναι μια πολύ λεπτή και χρονοβόρα διαδικασία, για να αποφευχθεί η απογοήτευση, παρακαλούμε να τηρείτε τις προθεσμίες των αφίξεων. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι τα τελωνεία στη σαουδική Αραβία λειτουργούν μόνο τις ώρες , από Σαββατο έως Τετάρτη. Δεν υπάρχει καμία συγκυριακή εισαγωγή στη Σαουδική Αραβία για Εκθέσεις, κάθε φορτίο πρέπει να εκκαθαρίζεται σε μόνιμη βάση από την καταβολή τελωνειακών δασμών ολοκληρωτικά, αυτά κυμαίνονται ανάλογα με το προϊόν από 5% - 22%. Παρακαλούμε λάβετε το υπόψη όταν αποφασίζετε για το τι πρόκειται να αποσταλεί. Το υλικό της εκδήλωσης, οι ενδείξεις και τα εκθέματα πρέπει να φτάσουν στη Σαουδική αραβία τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν από την έκθεση. Πατέντες/Εμπορικά Σήματα/ Πνευματική Ιδιοκτησία Η Γενική Αρχή Επενδύσεων Σαουδικής Αραβίας (www.sagia.gov.sa ) έχει όλα τα ενημερωμένα στοιχεία σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, εμπορικά σήματα και νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων εντός Σαουδικής Αραβίας. Οι πράξεις και οι νόμοι που αφορούν το κάθε ένα μπορόυν να βρεθούν υπό τον τίτλο «Κλίμα Επενδύσης, μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε, νόμοι» - ( Investment Climate, Some things you need to know, Laws ). Το Υπουργείο Εμπορίου είναι αρμόδιο για την παροχή προστασίας για τα εμπορικά σήματα και έχουν επίσης πληροφορίες στην ιστοσελίδα τους για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να προστατευτεί (www.mci.gov.sa). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν παρέχουν όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής αυτήν την ασφάλεια, ούτε έχουν σημαντικούς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, έτσι η Σαουδική Αραβία είναι αρκετά ιδιαίτερη όσον αφορά την παροχή αυτή. Τοπική Εκπροσώπιση Το δίκαι της Σαουδικής Αραβίας δεν επιβάλλει στις ξένες εταιρείες να διορίσουν έναν αντιπρόσωπο για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.

8 Οι εταιρείες έξω από τη Σαουδική Αραβία μπορούν να κάνουν απευθείας πωλήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα. Στην πράξη, όμως, ο διορισμός αντιπροσώπου ή διανομέα είναι η πιο κοινή διαδικασία για εταιρείες που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας. Σχεδόν όλες οι κρατικές αγορές πραγματοποιούνται από τοπικές προσφορές και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων μόνο εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας υποβάλουν προσφορές. Οι ξένες εταιρείες χρειάζονται έναν Σαουδάραβα πράκτορα να υποβάλει την κυβερνητική προσφορά. Η σχέση ανάμεσα σε έναν αντισυμβαλλόμενο και τον Σαουδάραβα πράκτορα του ρυθμίζεται από το Υπουργίο Εμπορίου (www.commerce.gov.sa). Βασική περιφέρεια για επιχειρηματικότητα Τζέντα Όλες οι εκδηλώσεις Reed Sunaidi που λαμβάνουν χώρα στη Σαουδική Αραβία βασίζονται στο Κέντρο Φόρουμ & Εκδηλώσεων της Τζέντα. Η Τζέντα που βρίσκεται στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Σαουδική Αραβία και έχει ένα λιμάνι και εμπορική πύλη εδώ και αιώνες. Είναι η εμπορική πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας και το κύριο λιμάνι, το οποίο ευθύνεται για το ήμισυ της θαλάσσιας κυκλοφορίας της χώρας. Χάρη στον αεροδιάδρομο της, τις θαλάσσιες συγκοινωνιακές συνδέσεις και την εμπορική ιστορία του, έχει γίνει μία από τις πιο εθνικά διαφοροποιημένες πόλεις στη Σαουδική Αραβία. Κορυφαίες Συμβουλές για επιτυχημένες επιχειρήσεις στη Σαουδική Αραβία 1) Όλες οι πτυχές της ζωής στη Σαουδική Αραβία διέπονται από την απόλυτη πίστη στις διδασκαλίες του Ισλάμ και την τήρηση των δογμάτων του. Δεν θα μπορέσει ποτέ να συζητηθεί επιχειρηματική συμφωνία χςρίς αναφορά στον Παντοδύναμο και τον Προφήτη του Μωάμεθ. 2) Είναι αυτονόητο ότι ο απόλυτος σεβασμός πρέπει να δίνεται στις εν ευλάβεια εδραιωμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις και έχουν κατασκευαστεί καταλύματα που επιτρέπουν στους ανθρώπους να παρατηρούν τις θρησκευτικές τελετές της προσευχής και της νηστείας. 3) Καθώς όλα τα πράγματα προέρχονται από τη θέληση του Αλλάχ, ένας βαθμός της μοιρολατρίας και της αποδοχής είναι συνυφασμένες με των χαρακτήρα των Σαουδαραβων. Τα πράγματα θα συμβούν ή δε θα συμβούν με το θέλημα του Θεού και όχι εξαιτίας των ενεργειών του ανθρώπου. «Η συνάντηση θα διεξαχθεί αύριο στις εννέα Θεού θέλοντος» 4) Οι επιχειρήσεις είναι συνήθως βασισμένες στην οικογένεια με όλες τις ανώτερες θέσεις συμπληρωμένες από τα μέλη της οικογένειας. Ο

9 Νεποτισμός είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων και δεν είναι κάτι που πρέπειθ να εξηγηθεί στους επισκέπτες. 5) Αυτός ο οικογενειακός προσανατολισμός οδηγεί φυσικά στην ανάπτυξη ισχυρών ιεραρχιών με τα παλαιότερα αρσενικά της οικογένειας επικεφαλής της οργάνωσης. 6) Η ηλικία είναι άξια σεβασμού και οι έντιμοι επισκέπτες θα δείξουν σεβασμό στους γηραιότερους γι αυτό είναι καλό να υπάρχουν κάποιοι ήλικιωμένοι άνθρωποι σε κάθε αντιπροσωπεία Σαουδική Αραβία. 7) Προσπαθήστε να μάθετε το γενεαλογικό δέντρο της κάθε εταιρείας που θέλετε να συνεργαστείτε. Η εξουσία μπορεί να μη διαμένει με έναν λειτουργικό επικεφαλής αν αυτος δεν είναι μέρος της οικογένειας ή έχει κακές σχέσεις στην κορυφή. 8) Οι διευθυντές τείνουν να οδηγούν μέσω διδασκαλίας και οι υφιστάμενοι δεν αναμένεται να παρουσιάσουν πρωτοβουλία. Εάν δεν έχει ζητηθεί δεν μπορεί να γίνει. 9) Οι συναντήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν συνεδρίασεις σε δωμάτια με άγνωστα άτομα που συναντούν ταυτόχρονα την επαφή σας. Στην πραγματικότητα, αρκετές συναντήσεις μπορούν να λάβουν χώρα ταυτόχρονα. 10) Οι αρχικές συναντήσεις μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρες και φαίνεται να παραδίδουν πολύ λίγα από την άποψη υλικών αποδόσεων, αλλά η υπομονή συχνά θα σας πληρώσει, οδηγώντας σε επιχειρηματικές συναλλαγές αργότερα. 11) Ο χρόνος είναι πολύ ευέλικτος και οι συναντήσεις μπορεί να αρχίσουν πολύ αργά και να διαρκέσουν πολλές ώρες, οπότε μπορεί να είναι καλύτερο να μην κανονίσετε μια σειρά συναντήσεων την ίδια μέρα. 12) Οι ομάδες λειτουργούν καλά αν συνδέεται όλη την ομάδα με γεννήσεις ή συγγένεια. Ομάδες ξένων σπάνια αποδεικνύονται αποτελεσματικές. 13) Είναι σημαντικό να προσφέρουμε πλούσιες φιλοφρονήσεις στον οικοδεσπότη και να είστε έτοιμοι να τις λάβετε σε αντάλλαγμα. 14) Στους Σαουδάραβες δεν αρέσει να λένε όχι ή να παραδίδουν αρνητικά νέα. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε ακριβώς πόσο ενδιαφέρον υπάρχει για τις προτάσεις σας. Μόνο η επιμονή και η υπομονή θα αποκαλύψουν την πραγματική εικόνα. 15) Η δυνατή και επιθετική ομιλία δηλώνει ενδιαφέρον και αφοσίωση όχι θυμό ή εχθρότητα. Να μην φοβάστε ή ανησυχήσετε αν τα επίπεδα θορύβου στις συνεδριάσεις αρχίσουν να αυξάνονται. 16) Τα επίπεδα οπτικής επαφής είναι πολύ ισχυρά και ίσχυρή οπτική επαφή δηλώνει ειλικρίνεια και αξιοπιστία.

10 17) Αποφύγετε την επαφή με το αριστερό χέρι στον οποιονδήποτε και μην δείξετε τα πόδια σας στους ανθρώπους διότι και τα δύο αυτά θεωρούνται εξαιρετικά αγενής συμπεριφορά. 18) Μην σχολιάσετε την πολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή ή κάνετε οποιαδήποτε δυσμενή σχόλια σχετικά με την επιρροή του Ισλάμ. 19) Οι γυναίκες παίζουν λίγο ή καθόλου ενεργό ρόλο στην επιχειρηματική ζωή και μπορεί να είναι δύσκολο για τις γυναίκες να πάρουν ακόμη και μια VISA για να εισέλθουν στη χώρα για επαγγελματικούς λόγους. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει δεδομένου ότι έχετε έναν καλό Σαουδάραβα εταίρο ο οποίος είναι σε θέση να ασκήσει επιρροή σε αυτόν τον τομέα. 20) Ντυθείτε συντηρητικά, αλλά πολύ έξυπντα. Θα κριθέιτε εν μέρει για την εμφάνισή σας. Τι πρέπει να γνωρίζετε; Διαφορά ώρας Η ζώνη ώρας στη Σαουδική Αραβία είναι GMT Νόμισμα Ριάλ Σαουδικής Αραβίας (Saudi Arabia Riyal). Εθιμοτυπία Το επιχειρηματικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Σαουδικής Αραβίας είναι άκρως συντηρητικό. Έξυπνη ετοιμότητα, καθώς και βασικές γνώσεις του πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια επιτυχημένη επιχειρηματική συμφωνία και μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση. Αντίθετα, είναι ζωτικής σημασίας να θυμόμαστε ότι μια πληθώρα στελεχών και αξιωματούχων της κυβέρνησης είναι εξοικειωμένοι με τη διεθνή κουλτούρα και τα έθιμα. Επομένως, είναι άνετοι με την προσέγγιση της Δύσης προς τις επιχειρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι ο σεβασμός εμφανίζεται και από τις δύο πλευρές. Γυναίκες επιχειρηματίες Η δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων στη Σαουδική Αραβία είναι μάλλον πιο δύσκολο για τις γυναίκες. Υπάρχει ακόμα ο διαχωρισμός των φύλων, παρά την πρόοδο σε άλλους τομείς. Πολλοί δημόσιοι χώροι όπως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια θα έχουν κοινόχρηστους χώρους όπου οι γυναίκες σερβίρονται με τους συζύγους τους. Είναι αρκετά σπάνιο για τους μουσουλμάνους άνδρες να σ φιξουν το χέρι με τις γυναίκες ή να υιοθε τησουν την οικεία σωματική επαφή η οποία

11 είναι κοινή στη Δύση. Αυτό δεν είναι αποκλειστικό, οι Σαουδάραβες που είναι εξοικειωμένοι με τη Δύση μπορεί να ενεργήσουν αντιστρόφως. Θρησκεία Δεν επιτρέπεται η έκφραση άλλης θρησκείας εκτός του Ισλαμισμού. Τρόφιμα και Αλκοόλ Η εισαγωγή ή κατοχή αλκοολούχων ποτών ή χοιρινά προϊόντα δεν επιτρέπονται. Είναι θρησκευτικός νόμος. Οι παραβάτες είναι ανοιχτοί σε ποινές. Δημόσιες Αργίες Το «Σαββατοκύριακο» τους πέφτει Πέμπτη και Τετάρτη. Δημόσιες αργίες λαμβάνονται και για δύο τα Μπαϊράμ. Την περίοδο αυτή τα κυβερνητικά και εταιρικά γραφεία είναι κλειστά. Επικοινωνίες Οι καλύτεροι τρόποι να επικοινωνήσετε με εταιρίες είναι μ λεσω τηλεφώνου ή φαξ. Η χρήση του επεκτείνεται αλλά δεν είναι ακόμα έμπιστη μέθοδος για επικοινωνία εταιριών και συχνα δεν απαντώνται. Οποιαδήποτε ταχυδρομικα υλικα πρέπει να σταλούν με courier. Διαφήμιση Το μάρκετινγκ συγκέντρωσε δημοτικότητα και ορμή τα τελευταία χρόνια. Βοήθησε η ανατροπή της απαγόρευσης στα τηλεοπτικά «σποτ», οι επιχειρήσεις τώρα εκμεταλλεύονται όλες τις διαθέσιμες διαφημιστικές μεθόδους συμπεριλαμβανομένων της τηλεόρασης, εφημερίδων, εμπορικά περιοδικά και διαφημιστικές πινακίδες. Συγκοινωνία Οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν στη Σαουδική Αραβία. Ο καλύτερος τρόπος για τις μετακινήσεις ανδρών και γυναικών είναι ταξί ή σοφέρ από το ξενοδοχείο. Πολλοί από τους επιχειρηματικούς σας συνεργάτες μπορούν να στείλουν αυτοκίνητο να παραλάβουν ξένους επισκέπτες από το ξενοδοχείο τους. Προσφωνήματα Ο πιο κοινός χαιρετισμός μεταξύ ανδρών είναι μια χειραψία και η φράση «Σαλάμ Αλέκουμ» (Ειρήνη σε σένα). Οι άνδρες πολλές φορές αμέσως μετά

12 φιλούν το δεξί και αριστερό μάγουλο. Δεν είναι φυσιολογικό οι γυναίκες να σφίγγουν τα χέρια με άνδρες εκτός αν ο άνδρας προσφέρει το χέρι πρώτος. Δώρα Δεν είναι υποχρεωτικό να δίνετε δώρα όταν επισκέπτεστε τη Σαουδική Αραβία στο σπίτι ή στο γραφείο αλλά τα δώρα μπορεί να είναι χρήσιμα στην διαδικάσια οικοδόμησης σχέσεων. Όταν προσφέρετε ένα δώρο, είναι πιθανό να μην ανοιχτεί μπροστά στον δότη. Ενδυματολογικός Κώδικας Οι επισκέπτες της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να ντύνονται συντηρητικά και έξυπνα. Οι άνδρες πρέπει να φορούν κοστούμι και γραβάτα στις επαγγελματικές συναντήσεις ανεξάρτητα από τη ζέστη και οι γυναίκες πρέπει να φορούν επαγγελματικά κοστούμια (όχι παντελόνια) τα οποία να δείχνουν όσο λιγότερη σάρκα γίνεται. Οι φούστες πρέπει να είναι κάτω από το γόνατο και κατά προτίμηση στο ύψος του αστραγάλου. Προτείνεται επίσης για τις γυναίκες να κουβαλούν και μία μαντίλα για το κεφάλι. Περισσότερες Πληροφορίες Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε, ή αν υπάρχει κάποιο θέμα που δεν καλύπτεται εδώ, μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για ποικίλα θέματα όπως: Οικονομικά Νομικά Πώς να λειτουργήσετε στη Σαουδική Αραβία Ολοκληρωμένη λίστα από τις Πρεσβείες και τα Προξενεία με στοιχεία επικοινωνίας Έγγραφα που θα χρειαστείτε Μεταφορά εκθεμάτων στη Σαουδική Αραβία Διαδικασίες μεταφοράς Γενικές συμβουλές Το «αλφάβητο» για εκθέσεις στο εξωτερικό Η Σαουδική Αραβία είναι μια χώρα με σημαντικές οικονομικες ευκαιρίες και γι αυτούς που ενδιαφέρονται να «αγκαλιάσουν» καινούριες αγορές και να ανακαλύψουν πως να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, είναι μια άριστη επιλογή η συμμετοχή για μια ακμάζουσα πορεία της εταιρίας σας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr Οκτώβριος 2014 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Doing Business

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr Α ΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Τζέντα, 13 Νοεµβρίου 2013 Α.Π.Φ. ISO/ΑΣ 368 ΠΡΟΣ : Ως πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα καλύπτονται από το 12ωρο διαδικτυακό σεμινάριο του e-school by agronomist.gr

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα καλύπτονται από το 12ωρο διαδικτυακό σεμινάριο του e-school by agronomist.gr Το e-school by agronomist.gr θα διοργανώσει ένα νέο σεμινάριο με θέμα: «Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων: Προσεγγίζοντας της αγορά των ΗΠΑ», τον Μάρτιο του 2014. Οι περισσότεροι ειδικοί και μη, συμφωνούν στην

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ PETER SANFEY REGIONAL ECONOMIST FOR SOUTHEASTE EUROPE AND GREECE, EBRD TO THE EVENT «RESURRECTING THE GREEK ECONOMY: GREAT EXPECTATIONS?» ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη "European Union Military Committee Away Day" Λάρνακα, π.μ.

Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη European Union Military Committee Away Day Λάρνακα, π.μ. Πέμπτη 11/10/2012 Ομιλία του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη "European Union Military Committee Away Day" Λάρνακα, 09.00 π.μ. Σας καλωσορίζω στην Κύπρο, και θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, που μου

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Ελληνοκινεζικό Φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων Πεκίνο, 11 & 12 Μαΐου 2013

1 ο Ελληνοκινεζικό Φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων Πεκίνο, 11 & 12 Μαΐου 2013 ΠΡΟΣ: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραίως Αθήνα, 6 Μαρτίου 2013 1 ο Ελληνοκινεζικό Φεστιβάλ Ελληνικών Προϊόντων Πεκίνο, 11 & 12 Μαΐου 2013 Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με

Διαβάστε περισσότερα

Σύνορα Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Υεμένη Ερυθρά θάλασσα, Περσικός κόλπος

Σύνορα Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Υεμένη Ερυθρά θάλασσα, Περσικός κόλπος Σύνορα Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Υεμένη Ερυθρά θάλασσα, Περσικός κόλπος Πληθυσμός 28,5 εκατομμύρια 5,5 από τα οποία δεν είναι Σαουδάραβες SAGIA Saudi Arabian General

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙI. Η Συμμετοχή των εταιρειών στο Ενέργεια Β2Β 2010

ΙΙI. Η Συμμετοχή των εταιρειών στο Ενέργεια Β2Β 2010 ΙΙI. Η Συμμετοχή των εταιρειών στο Ενέργεια Β2Β 2010 Η εκδήλωση «Ενέργεια Β2Β 2010» είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τις εταιρείες, ιδιαίτερα αυτές που έχουν να παρουσιάσουν νέα προϊόντα, νέα projects,

Διαβάστε περισσότερα

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>>

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>> ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ Η Βουλγαρία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις Επιτυχούς Συμμετοχής σε Έκθεση

Προϋποθέσεις Επιτυχούς Συμμετοχής σε Έκθεση Προϋποθέσεις Επιτυχούς Συμμετοχής σε Έκθεση Ενημερωτική Παρουσίαση Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων 6 Οκτωβρίου 2015 Αντώνης Γιωργάκη 1 Network Brand Services The WTC Cyprus Advantage 2 WORLD TRADE CENTER

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Συνήθη εμπόδια στο διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Συνήθη εμπόδια στο διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Συνήθη εμπόδια στο διατλαντικό εμπόριο και τις επενδύσεις Σημείωση: Το παρόν ερωτηματολόγιο αποτελεί πρότυπο, εν είδει οδικού χάρτη, με βάση το οποίο παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι (υποψήφιοι

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις. E-learning. Οδηγός Σπουδών Διεθνείς Ναυτιλιακές Σχέσεις E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, σας καλωσορίζει στο μάθημα «Διεθνείς

Διαβάστε περισσότερα

Η εύρεση η αξιολόγηση και η χρήση της πληροφορίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του Συνεργείου.

Η εύρεση η αξιολόγηση και η χρήση της πληροφορίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του Συνεργείου. Η εύρεση η αξιολόγηση και η χρήση της πληροφορίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του Συνεργείου. Η αναγκαιότητα για εξειδικευμένη πληροφόρηση είναι αδιαμφισβήτητη, γιατί τίποτα δεν μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Ερωτηματολόγιο για τις μαθήτριες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Ερωτηματολόγιο για τις μαθήτριες Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Ερωτηματολόγιο για τις μαθήτριες Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιμόρφωση - Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ

Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας, είναι ο συνδυασµός και η επέκταση δύο επιτυχηµένων πρωτοβουλιών της έ ΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙΤΕ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ 1 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒ ΟΜΑ Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 17 23 Νοεµβρίου, 2008 Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης Παγκόσµια Εβδοµάδα Επιχειρηµατικότητας Η Παγκόσµια

Διαβάστε περισσότερα

Η κατάσταση στον Κόσµο σήµερα

Η κατάσταση στον Κόσµο σήµερα Ανθρώπινα δικαιώµατα Η κατάσταση στον Κόσµο σήµερα Περισσότερο από 100 εκατοµµύρια παιδιά, τα περισσότερα κορίτσια, δεν πηγαίνουν καν στο σχολείο. 44 εκατοµµύρια από αυτά ζουν στην Αφρική, 32 εκατοµµύρια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. AF/CE/LB/el 1

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. AF/CE/LB/el 1 ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ AF/CE/LB/el 1 Οι πληρεξούσιοι: ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

03/03/2015. Ι. Το Εξωτερικό Περιβάλλον της Επιχείρησης. Το Περιβάλλον της Επιχείρησης. Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων

03/03/2015. Ι. Το Εξωτερικό Περιβάλλον της Επιχείρησης. Το Περιβάλλον της Επιχείρησης. Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ακαδηµαϊκό έτος 2014-2015, Εαρινό Εξάµηνο Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Μάθηµα 2ο Το Περιβάλλον της

Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 2 Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Δευτέρα 2 Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ Β2Β ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ Δευτέρα 2 Παρασκευή 6 2017 Καταληκτική Ημερομηνία Αιτήσεων Συμμετοχής: 7 Σεπτεμβρίου 2017 Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr Α ΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Τζέντα, 19 Μαϊου 2014 Α.Π.Φ. 750.3.ΑΣ 182 ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ Κυριακή 14 Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής: Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 Πλ. Μοριχόβου 1 54625 Θεσσαλονίκη Τ 2310

Διαβάστε περισσότερα

ENTANGLE Ενημερωτικό δελτίο#2

ENTANGLE Ενημερωτικό δελτίο#2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόοδοι έργου 1 Η έρευνα του ENTANGLE 2 Συναντήσεις έργου 3 Η στρατηγική των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης 4 Ο ρόλος του επιχειρηματικού σχεδίου 5 Επαφές και χρηματοδότηση 6 Το έργο ENTANGLE

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 2 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr Τζέντα, 11 εκεµβρίου 2012 Α.Π.Φ. 700/Α.ΑΣ 357 ΠΡΟΣ : Ως Πίνακας Αποδεκτών ΚΟΙΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΟΥΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ HEMEXPO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Η παρούσα έρευνα πραγματοποιείται στο πλαίσιο μελέτης από την HEMEXPO

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Περιγραφή του μαθήματος Αντικείμενο του μαθήματος αποτελεί η διεξοδική ανάλυση των θεμάτων που αφορούν τη σημασία, τη φύση και τις ιδιαιτερότητες των διεθνών επιχειρηματικών

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στην οποία η εσωτερική ζήτηση πιέζεται παντοιοτρόπως και οι παραδοσιακές μας αγορές στην Ευρώπη βρίσκονται ήδη σε οικονομική ύφεση, έχει πολύ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Έρευνα αγοράς θεωρείται κάθε οργανωμένη προσπάθεια συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης πληροφοριών σχετικών με την αγορά που δραστηριοποιείται μια επιχείρηση. Αυτές οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Οι Β2Β Ηλεκτρονικές Αγορές µε απλά λόγια

Οι Β2Β Ηλεκτρονικές Αγορές µε απλά λόγια Οι Β2Β Ηλεκτρονικές Αγορές µε απλά λόγια Κουργιαντάκης Μάρκος Υποψήφιος ιδάκτορας Τµήµατος Οικονοµικών Πανεπιστηµίου Κρήτης- Συνεργάτης του Επιµελητηρίου για τη δηµιουργία του Ηλεκτρονικού Κέντρου Εµπορίου

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Λειτουργία Ηλεκτρονικής Επιχείρησης

Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Λειτουργία Ηλεκτρονικής Επιχείρησης ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Λειτουργία Ηλεκτρονικής Επιχείρησης Νικόλαος Α. Παναγιώτου Αθήνα, 2013 Περιεχόμενα Παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ P.O. BOX 5108, Jeddah 21 422 Tel: 00966 12 66 90 824 E-Mail: ecocom-jeddah@mfa.gr ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ - ΕΠΕΙΓΟΝ Τζέντα, 6 Mαϊου 2014 Α.Π.Φ. 700/Β.1.ΑΣ 163 ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών

Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών 1 Ορίζοντας το Μάρκετινγκ Το marketing είναι η επιστήμη των αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηµα 6. Οργανωσιακή Κουλτούρα και Ποικιλοµορφία. Copyright 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved.

Μάθηµα 6. Οργανωσιακή Κουλτούρα και Ποικιλοµορφία. Copyright 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. Μάθηµα 6 Οργανωσιακή Κουλτούρα και Ποικιλοµορφία McGraw-Hill/Irwin Copyright 2012 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. Οργανωσιακή Κουλτούρα και Ποικιλοµορφία v Οι ειδικοί στόχοι του

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; Έχεις 4 λόγους και 38 συγκριτικά πλεονεκτήματα! ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΗΓΕΣΙΑ Θέλω να είμαι μέλος στον κορυφαίο σύνδεσμο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Plus500UK Limited. Πολιτική Απορρήτου

Plus500UK Limited. Πολιτική Απορρήτου Plus500UK Limited Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Απορρήτου Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Plus500 Η προστασία της ιδιωτικής ζωής και της διαφύλαξης των προσωπικών και οικονομικών πληροφοριών των

Διαβάστε περισσότερα

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS

Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS Ζ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-2011 ΔΙΑΛΕΞΗ 8 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ UNILEVER UNITED NATURAL FOODS UNILEVER UNITED NATURAL FOODS Η Unilever είναι μία από τις κορυφαίες προμηθέυτριες εταιρείες στον κόσμο, που μεταφέρουν με

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα για απόφοιτους και Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης σε Επιχειρήσεις UNDER MY WING ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ 2014

Επιχειρηματικότητα για απόφοιτους και Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης σε Επιχειρήσεις UNDER MY WING ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ 2014 UNDER MY WING SUPPORTING GRADUATE ENTREPRENEURS Επιχειρηματικότητα για απόφοιτους και Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης σε Επιχειρήσεις ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ 2014 Ο επιχειρηματίας πάντα αναζητά την αλλαγή, ανταποκρίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Portal Επιμελητηρίου Φωκίδας

Portal Επιμελητηρίου Φωκίδας Portal Επιμελητηρίου Φωκίδας Εγχειρίδιο Χρηστών www.epimelitiriofokidas.gr ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Πλοήγηση στην Ιστοσελίδα... 2 Βασικό Οριζόντιο μενού... 3 Αρχική Σελίδα... 3 Το Επιμελητήριο... 3 Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε;

ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; ShMILE II ShMILE Project Από τον πειραματισμό στην διάδοση του οικολογικού σήματος στην Μεσόγειο. Πώς θα ωφεληθούμε; Alpha MENTOR Αναστασία Χατζηνικολάου Αρχιτέκτων Περιβαλλοντολόγος Σοφία Ναταλία Μποέμη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 29.3.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 0624/2009 του A.T., ιταλικής ιθαγένειας, σχετικά με θεώρηση που θα επιτρέπει σε πολίτες τρίτων χωρών να

Διαβάστε περισσότερα

1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος.

1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος. 1. Το μοντέλο των πέντε δυνάμεων του Porter αναλύει το μάκρο-περιβάλλον. α. Λάθος. β. Σωστό. Απάντηση: α. Λάθος. 2. Ποια από τις παρακάτω επιλογές δεν περιλαμβάνεται στην ανάλυση του μάκρο-περιβάλλοντος;

Διαβάστε περισσότερα

Αιτήσεις Συνοδευτική Επιστολή

Αιτήσεις Συνοδευτική Επιστολή - Εισαγωγή Αξιότιμε κύριε, Επίσημη επιστολή, αρσενικός αποδέκτης, όνομα άγνωστο Αξιότιμη κυρία, Επίσημη επιστολή, θηλυκός αποδέκτης, όνομα άγνωστο Αξιότιμε κύριε/ κυρία, Αξιότιμε κύριε, Αξιότιμη κυρία,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ/ΤΕΧΕΡΑΝΗ Κυριακή 14 Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής: Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 Πλ. Μοριχόβου 1 54625 Θεσσαλονίκη Τ 2310

Διαβάστε περισσότερα

«Νέες τελωνειακές διαδικασίες και Πιστοποιητικό Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα: Ευκαιρίες και οφέλη για την επιχείρηση»

«Νέες τελωνειακές διαδικασίες και Πιστοποιητικό Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα: Ευκαιρίες και οφέλη για την επιχείρηση» «Νέες τελωνειακές διαδικασίες και Πιστοποιητικό Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα: Ευκαιρίες και οφέλη για την επιχείρηση» Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 Πιστοποιητικό Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα και νέες

Διαβάστε περισσότερα

Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών

Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Εγγραφή νομικού προσώπου και άλλες νομικές υποχρεώσεις

Εγγραφή νομικού προσώπου και άλλες νομικές υποχρεώσεις Εισαγωγή Εγγραφή νομικού προσώπου και άλλες νομικές υποχρεώσεις Κάθε νέα προσπάθεια χρειάζεται όραμα, θέληση και πάθος. Το ίδιο ισχύει και με το ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης. Βρέστε τον τομέα που σας

Διαβάστε περισσότερα

Ζητουμένη Ποσότητα Qd. Τιμή Ρ. Καμπύλη ζήτησης. 0 20000 40000 60000 80000 100000 Ποσότητα Κιλά Q

Ζητουμένη Ποσότητα Qd. Τιμή Ρ. Καμπύλη ζήτησης. 0 20000 40000 60000 80000 100000 Ποσότητα Κιλά Q ΚΕΦ. 4 ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΙΜΩΝ Η τιμή είναι η χρηματική αξία ανταλλαγής ενός αγαθού. Αποτελεί μέτρο σύγκρισης του καταναλωτή με άλλα παρόμοια προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Πολλές φορές τον επιρεάζει στη

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ PANAGIOTIS MIHALOS SECRETARY GENERAL FOR INTERNATIONAL ECONOMIC RELATIONS, MINISTRY OF FOREING AFFAIRS, GREECE TO THE SECOND GREEK EU PRESIDENCY CONFERENCE «Europe and the

Διαβάστε περισσότερα

Η έννοια της φορολογικής κατοικίας στις κυρίαρχες χώρες προορισμού:διαφορές,τα «σύν» και τα «μείον» κάθε χώρας

Η έννοια της φορολογικής κατοικίας στις κυρίαρχες χώρες προορισμού:διαφορές,τα «σύν» και τα «μείον» κάθε χώρας Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή Μεθοδολογία Ηνωμένο Βασίλειο Ελβετία Μάλτα Βουλγαρία Κύπρος Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Συμπεράσματα Η έννοια της φορολογικής κατοικίας στις κυρίαρχες χώρες προορισμού:διαφορές,τα

Διαβάστε περισσότερα

Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο

Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο Yπηρεσίες Βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο Ο νέος, σύγχρονος τρόπος ασφάλισης! Η Anytime αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή στην ιδιωτική ασφάλιση. Πρόκειται για έναν νέο μοναδικό τρόπο να ασφαλιστείτε εύκολα, σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα

ποσό υπολογιζόμενο και ανάλογο του κύκλου εργασιών του Η Σύμβαση

ποσό υπολογιζόμενο και ανάλογο του κύκλου εργασιών του Η Σύμβαση FRANCHISING Γενικά Ως franchising νοείται το σύνολο των δικαιωμάτων βιομηχανικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορούν εμπορικά σήματα και επωνυμίες, πινακίδες καταστημάτων, πρότυπα χρήσεως, σχέδια, δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ Κατά την Gillian Dyer. «Διαφήμιση η διάδοση μιας είδησης με τη φήμη, με τον προφορικό λόγο ή με δημοσίευμα, των αρετών ενός προσώπου ή πράγματος». ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ. (Πρόγραµµα ΙΝΤΙ)

ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ. (Πρόγραµµα ΙΝΤΙ) ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ (Πρόγραµµα ΙΝΤΙ) Η οικονοµική διαχείριση ενός σχεδίου, για παράδειγµα στο πλαίσιο του προγράµµατος INTI, συνήθως υπόκειται στις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ Τechno293 - RS:X 14 & 15 Νοεμβρίου 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ Τechno293 - RS:X 14 & 15 Νοεμβρίου 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΣΤΙΟΣΑΝΙΔΑΣ Τechno293 - RS:X 14 & 15 Νοεμβρίου 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης προκηρύσσει Διασυλλογικό αγώνα, για τις κατηγορίες σκαφών: α. Techno 293, για αθλητές

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Διδάσκων: Δρ. Νικόλαος Παναγιώτου Λειτουργία Ηλεκτρονικής Επιχείρησης

Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Διδάσκων: Δρ. Νικόλαος Παναγιώτου Λειτουργία Ηλεκτρονικής Επιχείρησης ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Ηλεκτρονικό Εμπόριο (E-Commerce) Διδάσκων: Δρ. Νικόλαος Παναγιώτου Λειτουργία Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece Π. ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ: Η συμβολή των άμεσων και γενικά επενδύσεων κατευθυνόμενων στη στοχευμένη βιομηχανική παραγωγή, αλλά και οι υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, θα δοκιμάσουμε σήμερα στην ολιγόλεπτη παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC Αθήνα, 21.12.2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ H εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ», επίσημος φορέας οργάνωσης Διεθνών Εκθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Cleopatra Hotel. Χρειάζεστε άδεια εργασίας για να δουλέψετε στην Κύπρο?(κυκλώστε) ΝΑΙ/ ΟΧΙ

Cleopatra Hotel. Χρειάζεστε άδεια εργασίας για να δουλέψετε στην Κύπρο?(κυκλώστε) ΝΑΙ/ ΟΧΙ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Υποβολή αίτησης 1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις με αστερίσκο (υποχρεωτικό) 2. Το έντυπο να συμπληρωθεί από τον αιτητή 3. Παρακαλούμε όπως αποστείλετε συμπληρωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και κύριοι, θα μιλήσω αγγλικά. Είναι ένας τρόπος για να προσπαθήσω να γεφυρώσω το χάσμα επικοινωνίας που υπάρχει συνήθως όταν χρησιμοποιούμε

Κυρίες και κύριοι, θα μιλήσω αγγλικά. Είναι ένας τρόπος για να προσπαθήσω να γεφυρώσω το χάσμα επικοινωνίας που υπάρχει συνήθως όταν χρησιμοποιούμε Κυρίες και κύριοι, θα μιλήσω αγγλικά. Είναι ένας τρόπος για να προσπαθήσω να γεφυρώσω το χάσμα επικοινωνίας που υπάρχει συνήθως όταν χρησιμοποιούμε διαφορετικές γλώσσες. Η γλώσσα των επιχειρηματιών είναι

Διαβάστε περισσότερα

Συζητάμε σήμερα για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ένα θέμα πού θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια.

Συζητάμε σήμερα για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ένα θέμα πού θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια. Ομιλία του Προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Νίκου Ρώμνιου με θέμα Πράσινη Επιχειρηματικότητα στην Εκδήλωση της ΕΕΔΕ (Τμήμα Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος) με θέμα «Πράσινη Επιχειρηματικότητα Περιβαλλοντικά Πρότυπα»

Διαβάστε περισσότερα

Καλησπέρα σας εκ μέρους του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του Wharton. Business School, σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία η οποία μας τιμά

Καλησπέρα σας εκ μέρους του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του Wharton. Business School, σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία η οποία μας τιμά Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι, Καλησπέρα σας εκ μέρους του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του Wharton Business School, σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας παρουσία η οποία μας τιμά ιδιαίτερα. Το Wharton School

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Έρευνα μάρκετινγκ Ανάπτυξη νέων προϊόντων ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Τμηματοποίηση της αγοράς ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Τιμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ: No 1. Προς. Τσιμισκή 29. 54626 Θεσσαλονίκη ΕΡΕΥΝΑ. Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ: No 1. Προς. Τσιμισκή 29. 54626 Θεσσαλονίκη ΕΡΕΥΝΑ. Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου Εταιρία Ερευνών-Δημοσκοπήσεων Τσιμισκή 3 54625 Θεσσαλονίκη ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ: No 1 Προς ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΒΕΘ) Τσιμισκή 29 54626 Θεσσαλονίκη ΕΡΕΥΝΑ Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα.

Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα. 2 Φωτογραφίες από τις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας Έκθεσης, στην Αθήνα. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2015 Προϊόντα Γεύσεις Υπηρεσίες Πολιτισμός ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 5 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ

ΜΑΘΗΜΑ 5 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Το άυλο των τουρ. υπηρεσιών Δε µπορούν να δειγµατιστούν ή να εξεταστούν πριν από την αγορά τους Η ετερογένεια

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Έργων. Ενότητα 5: Χρονοδιάγραμμα προμηθειών, προγραμματισμός πόρων

Διαχείριση Έργων. Ενότητα 5: Χρονοδιάγραμμα προμηθειών, προγραμματισμός πόρων Διαχείριση Έργων Ενότητα 5: Χρονοδιάγραμμα προμηθειών, προγραμματισμός πόρων Μπεληγιάννης Γρηγόριος Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Πειραιάς, 16 Ιανουαρίου 2014 ΤΜΗΜΑ: Εμπορίου Αρ.Πρωτ.: 244 Πληροφορίες: Ε. Ξενάκη Τηλέφωνο: 2104177241-5

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs «Στρατηγικές Ανάπτυξης Συνεργατικών Σχηματισμών στις Ελληνικές Περιφέρειες» Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Οικονομολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Οι διακρίσεις συνδέονται άμεσα με

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Subsidiary. Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο. Κατανόηση

Advanced Subsidiary. Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο. Κατανόηση Advanced Subsidiary Advanced GCE Survival Δεξιότητες Α Β Γ Δ Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση κειμένων σε προεπιλεγμένα θέματα/κείμενα Functional Operational

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν. 4308/2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Άρθρο 8: Τιμολόγιο πώλησης 1. Τιμολόγιο είναι το στοιχείο που εκδίδεται από την υποκείμενη σε αυτό το νόμο οντότητα για κάθε πώληση αγαθών και παροχή υπηρεσιών,

Διαβάστε περισσότερα

Τρόφιμα Ποτά Βιολογικά προϊόντα. Εκθέσεις. Ενέργεια-Ανακύκλωση- Χημικά-Πλαστικά. Ηλεκτρονικές Αγορές

Τρόφιμα Ποτά Βιολογικά προϊόντα. Εκθέσεις. Ενέργεια-Ανακύκλωση- Χημικά-Πλαστικά. Ηλεκτρονικές Αγορές Εκθέσεις Τρόφιμα Ποτά Βιολογικά προϊόντα Ενέργεια-Ανακύκλωση- Χημικά-Πλαστικά Ηλεκτρονικές Αγορές H Online Expo, το καλύτερο εργαλείο για την παγκόσμια προβολή σας! Οι διαδικτυακές εκθέσεις αποτελούν ένα

Διαβάστε περισσότερα

Π. Θεοδωρίδης 1. Διεθνές Marketing. Business Game Ανάλυση Χώρας

Π. Θεοδωρίδης 1. Διεθνές Marketing. Business Game Ανάλυση Χώρας Country Region Global 2016 Διεθνές Εξαγωγικό Marketing Π. Θεοδωρίδης 1 Στόχος Κατανόηση των επιχειρηματικών διαδικασιών και αποφάσεων σχετικά με το διεθνές και εξαγωγικό μάρκετινγκ Επιλογή τρόπου εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Μια εμπειρική μελέτη της εικόνας της πόλης & του ρόλου των τοπικών «Φορέων Μάρκετινγκ Προορισμού» Αθήνα. Διεθνής Τουριστικός Προορισμός

Μια εμπειρική μελέτη της εικόνας της πόλης & του ρόλου των τοπικών «Φορέων Μάρκετινγκ Προορισμού» Αθήνα. Διεθνής Τουριστικός Προορισμός Μια εμπειρική μελέτη της εικόνας της πόλης & του ρόλου των τοπικών «Φορέων Μάρκετινγκ Προορισμού» Αθήνα Διεθνής Τουριστικός Προορισμός Σκοπός του project Να προσδιορίσει το ρόλο των DMO, στην προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι, ένας δημοφιλής προορισμός για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Ντουμπάι, ένας δημοφιλής προορισμός για τις ελληνικές επιχειρήσεις Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή Γενικές Πληροφορίες σχετικά με την καταχώρηση επιχειρήσεων στο Ντουμπάι Όροι & Προϋποθέσεις λειτουργίας οικονομικών - επαγγελματικών δραστηριοτήτων στο Εμιράτο του Ντουμπάι

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο

Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο Το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί έρευνα για τους τερματικούς σταθμούς

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία Επιχειρηματικότητας ΙΙ

Στοιχεία Επιχειρηματικότητας ΙΙ Στοιχεία Επιχειρηματικότητας ΙΙ Νικόλαος Μυλωνίδης Απρίλιος 2007 1 Η έννοια του Επιχειρηματία Αναλαμβάνει δράση Συνδυάζει καινοτομικά και δημιουργικά τους συντελεστές της παραγωγής Παράγει προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ BIG 5, SAUDI ARABIA 2011 ΤΖΕΝΤΑ, ΣΑΟΥ ΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ 27/2-2/3/2011 ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΘΕΣΗΣ Η ιεθνής Έκθεση δομικών υλικών, BIG 5, SAUDI

Διαβάστε περισσότερα

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό.

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό. 1. Με ποιους τρόπους επωφελούνται οι καταναλωτές από τις οικονομίες κλίμακας; (πολλαπλής επιλογής / δύο σωστές απαντήσεις) α. Αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων. β. Οι τιμές, αρκετές φορές, μειώνονται.

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικές σχέσεις. Εθιμοτυπία, σημειολογία κινήσεων, Κοινωνικά ορθές πρακτικές, παραδόσεις, ενδυματολογικός κώδικας, κρίσιμα επεισόδια

Κοινωνικές σχέσεις. Εθιμοτυπία, σημειολογία κινήσεων, Κοινωνικά ορθές πρακτικές, παραδόσεις, ενδυματολογικός κώδικας, κρίσιμα επεισόδια Κοινωνικές σχέσεις Εθιμοτυπία, σημειολογία κινήσεων, Κοινωνικά ορθές πρακτικές, παραδόσεις, ενδυματολογικός κώδικας, κρίσιμα επεισόδια ΟΑραβικόςΚόσμος 300 εκατομμύρια γείτονες και φίλοι από τον Ατλαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. που συνοδεύει την

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. που συνοδεύει την EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 28.10.2009 SEC(2009) 1433 τελικό ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ που συνοδεύει την ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ GULFBID

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ GULFBID Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ GULFBID MANAMA, BAHRAIN 3-5/5/2011 ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΘΕΣΗΣ Η Διεθνής Έκθεση δομικών υλικών, εξοπλισμού επίπλων και ειδών εσωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου (07/2016)

Πολιτική Απορρήτου (07/2016) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Πολιτική Απορρήτου (07/2016) Η CELLebrate είναι μια ιδιωτική εταιρεία με βάση το Ισραήλ, με κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας στη διεύθυνση Box Office 211, Kiryat Chayim, Haifa. Η

Διαβάστε περισσότερα

«Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah»

«Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah» «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στα Η.Α.Ε: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah» Magdi El Halawani, PhD Ηead of Public Relations, Greece Consolidated Contractors Company A Αντιπρόεδρος Αραβο-ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου

Διαβάστε περισσότερα

CPV κωδικοί «Επιχειρηματικές υπηρεσίες: νομικές, μάρκετινγκ, παροχής συμβουλών, πρόσληψης, εκτύπωσης και ασφάλειας» 79XXXXXX

CPV κωδικοί «Επιχειρηματικές υπηρεσίες: νομικές, μάρκετινγκ, παροχής συμβουλών, πρόσληψης, εκτύπωσης και ασφάλειας» 79XXXXXX CPV κωδικοί «Επιχειρηματικές υπηρεσίες: νομικές, μάρκετινγκ, παροχής συμβουλών, πρόσληψης, εκτύπωσης και ασφάλειας» 79XXXXXX CODE 79000000-4 EL Επιχειρηματικές υπηρεσίες: νομικές, μάρκετινγκ, παροχής συμβουλών,

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Mηχανήματα για Πλυντήρια Αυτοκινήτων

Ειδικά Mηχανήματα για Πλυντήρια Αυτοκινήτων Ειδικά Mηχανήματα για Πλυντήρια Αυτοκινήτων μία πλήρης σειρά προϊόντων των πιο εξειδικευμένων κατασκευαστών CAR MAT CLEANER: Μηχανή καθαρισμού για πατάκια αυτοκινήτων Το CAR MAT CLEANER καθαρίζει γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης: μια γενική προσέγγιση

Χρηματοδότηση σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης: μια γενική προσέγγιση Χρηματοδότηση σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης: μια γενική προσέγγιση (βασισμένη στο μοντέλο στρατηγικής που αναπτύχθηκε για το έργο SEED REG) Ε.Κ.Ε.Τ.Α. Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ 2.300

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ 2.300 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ INTERNATIONALE GRUENE WOCHE BERLIN ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ 2.300 Η παγκόσμια σημαντικότερη εκθεσιακή πλατφόρμα των γεωργικών επιχειρήσεων Αγαπητοί συνεργάτες, Η εταιρεία GREAT Greek Exports

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Α (αρχάριο) Τρίτη διδακτική πρόταση Μικρές Αγγελίες Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας 1 2 Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας μας, διεξήγαγε έρευνα ανάμεσα στους συμμαθητές μας.

Διαβάστε περισσότερα

διοργάνωση: εφημερίδα Ενημερωθείτε σωστά & ασφαλιστείτε!

διοργάνωση: εφημερίδα Ενημερωθείτε σωστά & ασφαλιστείτε! Ενημερωθείτε σωστά & ασφαλιστείτε! Φεβρουάριος 2011 ενημέρωση #02 Η μηνιαία free press «ασφαλίζομαι», διοργανώνει ημερίδες για την ιδιωτική ασφάλιση με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση του ευρύτερου

Διαβάστε περισσότερα

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία E B O O K Λ Ι Γ Α Λ Ο Γ Ι Α Γ Ι Α Τ Ο Ν Ι Α Κ Ω Β Ο... Στην ηλικία των 24 ο Ιάκωβος έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της Επιχειρηματικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. www.kas.de

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. www.kas.de ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ www.kas.de ΣΕΛΊΔΑ 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ 3 ΠΡΟΟΙΜΙΟ 3 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 1. Κανονιστικό πλαίσιο του

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Οικονομία και Επιχειρηματική Εθιμοτυπία της Κίνας

Εισαγωγή στην Οικονομία και Επιχειρηματική Εθιμοτυπία της Κίνας Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Εισαγωγή στην Οικονομία και Επιχειρηματική Εθιμοτυπία της Κίνας E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 4.5.2005 COM(2005) 189 τελικό 1992/0449 (COD) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 251, παράγραφος 2, δεύτερο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ. Άρθρο 1 Αντικείμενο

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ. Άρθρο 1 Αντικείμενο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Αντικείμενο Ο παρών Κανονισμός αναφέρεται στη χρήση σημάτων τα οποία χορηγεί η a Cert A.E. σε επιχειρήσεις για την επισήμανση και τη διαφήμιση των πιστοποιημένων προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα