Editorial. Κυρίες και κύριοι,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Editorial. Κυρίες και κύριοι,"

Transcript

1

2

3 Editorial Κυρίες και κύριοι, Αφήνουμε πίσω μας μια δύσκολη χρονιά τόσο για τη χώρα μας όσο και για όλο τον κόσμο. Με πολεμικές και κοινωνικές αναταραχές το 2009 ξεκινά και μαζί του προβάλει επιτακτική η ανάγκη να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση. Το νοικοκύρεμα στη ζωή μας θα είναι αυτό που θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε χωρίς πολλές απώλειες. Ξεχνάμε αυτά που γνωρίζαμε και επιζητούσαμε και αρκούμαστε σε αυτά που έχουμε και μπορούμε. Προέχουν τα πρέπει από τα θέλω! Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι το όραμα της ελπίδας θα είναι εκεί. Της ελπίδας για μια ζωή γεμάτη, για την απόλαυση της καθημερινότητας, για το χαμόγελο της στιγμής. Η ωραία ζωή ξεκινά από τα απλά πράγματα που την ομορφαίνουν. Πρέπει επιτέλους να μας γίνει βίωμα ότι από τα μικρά γεννιούνται τα μεγάλα. Η λέξη ευχαριστώ να επιστρέψει στη ζωή μας. Το ίδιο και ο σεβασμός. Ας ελπίσουμε ότι ο σοφός λαός μας θα βγει για ακόμα μία φορά αληθινός. Ας ευχηθούμε όλοι μας... κάθε εμπόδιο σε καλό! Ενωμένοι για το όραμα μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκτήσαμε μας ενθαρρύνουν να είμαστε πιο δημιουργικοί, να συνεχίσουμε το έργο μας. Εύχομαι ολόψυχα, το 2009, να συνεχίσουμε ενωμένοι και με στόχο να πετύχουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει για το κοινό μας μέλλον ακόμα πιο δημιουργικά, ακόμα πιο αποτελεσματικά με υγεία και όρεξη για δουλειά! Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά! Ιωάννης Αλεξανδρής Δήμαρχος Θερμαϊκού

4 Περιεχόμενα Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου σελ ΒΙΑΜΥΛ σελ. 17 Φυσικό αέριο σελ. 19 Πάρκα - παιδικές χαρές σελ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΘΕΑ Ιδιοκτήτης Δήμος Θερμαϊκού Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Τ.Κ Περαία T: , , Εκδότης Ιωάννης Αλεξανδρής Δήμαρχος Θερμαϊκού Με τα μάτια των παιδιών σελ Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ΔΗΚΕΘ σελ Συνέντευξη Τζοάννα Ζέρα σελ Καρναβάλι - Κυνήγι θησαυρού σελ Σύμβουλος έκδοσης Αιμίλιος Τσαρουχάς Συντάκτες Παναγιώτης Κρινής Δημοσιογράφος, Μέλος ΕΣΗΕΜΘ Τάνια Κωτούλα Δημοσιογράφος, Μέλος ΕΣΗΕΜΘ Φωτογραφία Δέσποινα Χαλκιώτη Διαφήμιση Μαρούσα Σαϊνίδου, Σοφία Βακυρτζή Σχεδιασμός Εντύπου Polyplano Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Επικοινωνίας Αριστοτέλους 11 & Αριστείδου Τ: Εκτύπωση Φίλιππος Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Τα κείμενα εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών. Απαγορεύεται η μερική ή ολική χρήση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη. Η αποστολή κειμένων θα πρέπει να γίνεται έως τις 20 κάθε μήνα και να είναι σε ηλεκτρονική μορφή. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΦΑΞ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ Α.Τ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΚΑ ΠΕΡΑΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΣΥ ΠΕΡΑΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΣΥ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΣΥ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΠΗ ΠΕΡΑΙΑΣ ΚΑΠΗ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΠΗ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ , ΚΕΣΥΠ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣΕΚΠ/ΣΗΣ&ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ , ΟΑΕΔ ΟΤΕ ΠΕΡΑΙΑΣ , Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ Ι.Ν. ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ Ι.Ν. ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

5 Ανασχηματισμός Πάρης Πεντούσης, Πρόεδρος Δ.Σ. Παρθένα Παπαδοπούλου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ευάγγελος Ψαραδέλης, Γραμματέας Δ.Σ. Έφη Ζαριφέ, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Τατιανός Μάγγος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βασίλης Αθανασιάδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Μπάρμπας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πρασίνου & Φωτισμού Νέο σχήμα διοίκησης για τους επόμενους 11 μήνες στο Δήμο Θερμαϊκού. Ο Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής έκανε αλλαγές στις Αντιδημαρχίες και στις διοικήσεις των Δημοτικών Οργανισμών. Έτσι λοιπόν Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών τοποθετήθηκε η κ. Έφη Ζαριφέ, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Διοικητικών Υπηρεσιών ο κ. Τατιανός Μάγγος μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ο κ. Βασίλης Αθανασιάδης μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου ενώ επικεφαλής της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας Πρασίνου & Φωτισμού παρέμεινε ο κ. Κώστας Μπάρμπας. Αλλαγές είχαμε και στη σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόεδρος παρέμεινε ο Πάρης Πεντούσης, Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε η κ. Παρθένα Παπαδοπούλου και Γραμματέας ο κ. Ευάγγελος Ψαραδέλης.

6 Κάλαντα από τη μπάντα του Δήμου Θερμαϊκού Κοντά στους Δημότες βρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι τις ημέρες των εορτών. Τα μέλη της δημοτικής αρχής περιόδευσαν στους κεντρικούς δρόμους ανταλλάσσοντας ευχές με τους δημότες, επισκέφθηκαν τους επαγγελματίες στα καταστήματά τους, συνομίλησαν με τους εμπόρους για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεών τους και δήλωσαν ότι, ως Δήμος θα κάνουν ότι είναι δυνατό ώστε η υπάρχουσα κατάσταση να βελτιωθεί. Η περιοδεία συνεχίστηκε στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου όπου τους υποδέχθηκαν τα μέλη με ιδιαίτερη χαρά και αντάλλαξαν θερμές ευχές για τη Νέα Χρονιά.

7 Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από μουσική πλημμύρισαν και οι δρόμοι της πόλης μας, καθώς η μπάντα του Δήμου ξεχύθηκε και στα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα της Αγίας Τριάδας, των Νέων Επιβατών και της Περαίας, ψάλλοντας τα κάλαντα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και προσφέροντας ένα ξεχωριστό «χρώμα» στις γιορτινές αυτές ημέρες.

8 Κάλαντα στο Δήμαρχο Με χαρούμενες παιδικές φωνές που έψαλαν τα κάλαντα και πολύ μουσική γέμισε το Δημαρχείο Θερμαϊκού. Το γραφείο του Δημάρχου Ιωάννη Αλεξανδρή πλημμύρισε από μελωδίες και από κόσμο, μικρούς και μεγάλους, που... «του τα είπαν κανονικά». Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα άλλωστε δείχνουν του λόγου το αληθές.

9 Βασιλόπιτες στους εργαζόμενους Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής μετέφερε τις ευχές όλου του Δημοτικού Συμβουλίου προς όλους τους εργαζόμενους του Δήμου για Υγεία και Οικογενειακή Ευτυχία προσφέροντάς τους μικρές βασιλόπιτες. Τους ευχαρίστησε για την αδιάκοπη, καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

10 Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου... Mια ξεχωριστή εκδήλωση με τον τίτλο «Οι Άνθρωποίμας» πραγματοποιήθηκε τις ημέρες των εορτών στο Δήμο Θερμαϊκού. Ο Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής βράβευσε τέσσερις προσωπικότητες της περιοχής οι οποίες προσέφεραν στον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Στην εκδήλωση που θεωρήθηκε κατά κοινή ομολογία πέρα ως πέρα πετυχημένη, δεν έλειψαν οι στιγμές συγκίνησης από τους παραβρισκόμενους αλλά και από τον ίδιο το Δήμαρχο ο οποίος βούρκωσε κυριολεκτικά όταν άκουσε την αγαπημένη του δασκάλα να μιλάει γι αυτόν. «Δε βάζουμε κομματικές ταμπέλες, δεν κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους. Λέμε ένα ευχαριστώ για ότι προσέφεραν στον τόπο μας» τόνισε στην ομιλία το Δήμαρχος Θερμαϊκού και άνοιξε την εκδήλωση μ ένα δυνατό χειροκρότημα. Πρώτος τιμήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καριώτης ο οποίος είναι κάτοχος του βραβείου Ειρήνης και Φιλίας Αμπτί Ιπεκτσί για τη συγγραφή δυο βιβλίων του με θέμα τους Νέους Επιβάτες. Η παγκόσμια αυτή διάκριση θεωρείται πολύ σημαντική καθώς την κατέχουν ελάχιστοι Έλληνες. «Σας ευχαριστώ όλους δήλωσε ο Γιώργος Καριώτης και επεσήμανε - είναι καλό να αναδεικνύονται οι πολίτες που έκαναν κάτι ξεχωριστό. Εγώ απλώς έκανα το χρέος μου μέσα από τη συγγραφική μου ιδιότητα». Για το ρόλο της πολύτεκνης μητέρας βραβεύθηκε η δημοτική σύμβουλος Παρθένα Παπαδοπούλου που έχει φέρει στον κόσμο επτά παιδιά. Η κυρία Παπαδοπούλου ασχολείται με τα κοινά και έχει παραδειγματίσει με τη συμπεριφορά της πολλές άλλες οικογένειες στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού «Ζω μέσα από τα παιδιά μου. Τέτοια δύναμη μου έχουν δώσει. Πιστεύω στο Θεό και με τη δύναμή Του θα συνεχίσω να υπάρχω» δήλωσε συγκινημένη η κυρία Παπαδοπούλου.

11 ... & Οι Άνθρωποί μας Τρίτος στη σειρά βραβεύθηκε ο ιατρός Άγγελος Κολάρας για την πολυετή θητεία του στην Περαία. Εγκαταστάθηκε πριν από πενήντα χρόνια και έκανε την πρώτη αιμοδοσία στην περιοχή. Φανερά συγκινημένος εξιστόρησε με λεπτομέρειες τις καλές και κακές στιγμές της εποχής και θυμήθηκε την ιατρική φροντίδα που πρόσφερε στον τοκετό μιας αγελάδας καθώς απουσίαζε ο κτηνίατρος. Το μεγαλύτερο χειροκρότημα απέσπασε η δασκάλα Λουκία Μπρούσου που συμπωματικά ήταν και η δασκάλα του Δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή. Κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν θυμήθηκε ότι τον Γιάννη Αλεξανδρή τον εντυπωσίασε ένα μικρό σπαθί που είχε ο αδερφός της τότε φοιτητής στην στρατιωτική σχολή. Αυτό όπως είπε η δασκάλα, στάθηκε αφορμή ο κύριος Αλεξανδρής να γίνει γιατρός. Η κυρία Λουκία Μπρούσου απουσίαζε για λογούς υγείας από την εκδήλωση και το βραβείο της δεσμεύτηκε να τη δώσει ο ίδιος ο δήμαρχος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και ένα μικρό βίντεο που απέσπασε ένα από τα πρώτα βραβεία στο «Μίνι φέστιβαλ» του Δήμου Θερμαϊκού και είχε το τίτλο «Υπάρχει ελπίδα». Πρωταγωνιστής ήταν ένα μικρό παιδί οκτώ χρόνων. Ο Ιωσήφ με τη βοήθεια του πατέρα του Γιώργου Νικολαΐδη έστειλαν ένα ξεχωριστό μήνυμα στα παιδιά όλου του κόσμου που υποφέρουν από τους πολέμους και την πείνα.

12 Τα Χριστούγεννα ιδωμένα με τα μάτια των παιδιών και την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλειο, παρουσίασε με τις δυο ομιλίες του ο Δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Τατιανός Μάγγος. Ευχές έδωσαν και οι παραβρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Ερμείδης, ο κ. Μίμης Σουγιουλτζής, ο εκπρόσωπος του νομάρχη Θεσσαλονίκη Σάββας Αναστασιάδης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι κομμάτων. Ο χώρος του συνεδριακού κέντρου του ΚΑΠΠΑ 2000 ήταν ασφυκτικά γεμάτος ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που παρακολουθούσαν την εκδήλωση έξω από την είσοδο. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης χορωδίες και τοπικά σχήματα τραγούδησαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν χρόνια πολλά ενώ σε πολλά παιδιά μοιράστηκαν πολλά δώρα. Στην εκδήλωση εμφανίσθηκαν: Η Παιδική Χορωδία του «Πυθαγόρειου Ωδείου» Η Νεανική χορωδία του «Πυθαγόρειου Ωδείου» Η σχολή της κυρίας «Κοτρίδου» ΗΠαιδική&νεανικήχορωδία«Ορφέας» Η Μικρή χορωδία «Κυψέλη» Το παιδικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θερμαϊκού Η μικτή χορωδία «ΚΑΠΗ Περαίας» Η μικτή χορωδία ΑΓΑΠΗΣ Η Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων Θερμαϊκού Η Mικτή Νεανική χορωδία ωδείου Μουσικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης Παράλληλα στο φουαγιέ παρουσιάσθηκαν έργα ζωγραφικής του Εργαστηρίου Εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου

13

14 Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει! Στη διοίκηση του Δήμου μας δεν έχουμε μόνο έναν Γιάννη, το Δήμαρχο, αλλά τρεις.το Γιάννη Βασιλειάδη και το Γιάννη Βογιατζή, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Δήμαρχο για να του ευχηθούν και αργότερα διασκέδασαν και δέχθηκαν ευχές όλοι μαζί από φίλους και υποστηρικτές τους.

15 Χορός ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών

16 Θεοφάνεια και στα τρία τοπικά διαμερίσματα Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Θερμαϊκού. Νέοι από το δήμο μας τήρησαν το έθιμο και βούτηξαν να πιάσουν το Σταυρό στην Περαία, στους Νέους Επιβάτες και στην Αγία Τριάδα. Οι νέοι καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που αψήφησαν την χαμηλή θερμοκρασία και συμμετείχαν στον Αγιασμό των Υδάτων.

17 Δουλειά σε απολυμένους της ΒΙΑΜΥΛ! Λύση ζωής για δύο απολυμένους που εργάζονταν στην επιχείρηση TATE & LYLE Greece Α.Ε. (πρώην ΒΙΑΜΥΛ), δημότες του Δήμου Θερμαϊκού, έδωσε η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού λαμβάνοντας την απόφαση να τους προσλάβει κάνοντας χρήση σχετικού προγράμματος επιχορήγησης από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. «Η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού επέδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο σε μία δύσκολη εποχή, που οι θέσεις εργασίας μειώνονται και ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους». Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ, στο Δημαρχείο της Περαίας. Ο κ. Αλεξανδρής πρόσθεσε, πως η πρόθεση της διοίκησης του Δήμου είναι η διαδικασία πρόσληψης των δύο απολυμένων συνδημοτών μας να ξεκινήσει άμεσα, δίνοντάς τους έτσι, το δικαίωμα στην εργασία και ικανοποιώντας την επιθυμία τους να αισθανθούν και πάλι παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ, Σταύρος Παμπουκίδης ευχαρίστησε από καρδιάς το Δήμαρχο τονίζοντας τα εξής: Επιτέλους «Φως στο Τούνελ! Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόθεσή σας να μας βοηθήσετε. Σιγά - σιγά και άλλοι δήμοι εκφράζουν την διάθεση να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό, που πραγματικά θα ανακουφίσει όλους τους συναδέλφους μου. Θερμές ευχαριστίες απ όλους μας για τη γενναία απόφασή σας». Ο κ. Αλεξανδρής συμπλήρωσε πως : «Το δικαίωμα στην εργασία είναι θεμελιώδες για όλους τους ανθρώπους, ωστόσο αυτό το δικαίωμα δεν είναι πάντα εγγυημένο. Εμείς από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή είμαστε διατεθειμένοι να κινήσουμε τις διαδικασίες, ούτως ώστε να προσληφθούν δύο δημότες μας στις υπηρεσίες του Δήμου. Πιστεύουμε στο νόημα της λέξης εργασία. Πιστεύουμε πως η έλλειψή της πολλές φορές προκαλεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, γι αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση της ρύθμισης που υπάρχει στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και να εντάξουμε στο δυναμικό μας, αναλόγως της ειδικότητάς τους, τους συναδέλφους σας». (Σύμφωνα με το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, οι ενενήντα επτά (97) απολυμένοι μπορούν να απορροφηθούν από αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις των ΟΤΑ α και β βαθμού, αναλόγως της ειδικότητάς τους. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους τριάντα έξι (36) μήνες, ενώ μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για, επιπλέον, δώδεκα (12) μήνες).

18 Εγκαίνια Τεχνικής Υπηρεσίας Σε νέα σύγχρονα, ιδιόκτητα γραφεία λειτουργεί η Αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού, Οδοποιίας και Περιβάλλοντος, του Δήμου Θερμαϊκού. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 9 Ιανουαρίου παρουσία του Δημάρχου, Ιωάννη Αλεξανδρή. Πρόκειται για έναν νέο χώρο εμβαδού 200 τ.μ. λειτουργικό και πρακτικό, που προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας στους 30 εργαζομένους της υπηρεσίας. Τα νέα γραφεία της Αντιδημαρχίας Αρχιτεκτονικού, Οδοποιίας και Περιβάλλοντος βρίσκονται στον 1ο όροφο του κτιρίου, στη συμβολή της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης με την οδό Προμηθέως, στην Περαία, και μπορούν να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό νούμερο: Εργαζόμενοι με ειδικότητες Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Γεωπόνων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας και Εργοδηγών εξυπηρετούν το κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις έως τις Απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες των εργαζομένων δήλωσε ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του, επεσήμανε πως: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όλοι μαζί βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Κύριο μέλημά μας, με τη μεγάλη πρόοδο που γίνεται στην εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του 4ου ΕΣΠΑ (Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς), είναι η περαιτέρω στελέχωση της Υπηρεσίας, με σκοπό πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

19 Το φυσικό αέριο έρχεται στο Δήμο μας! «Συντονισμένες ενέργειες» και «επίμονες προσπάθειες» είναι οι λέξεις κλειδιά που σχετίζονται άμεσα, με την επίσπευση της ανάπτυξης του δικτύου του φυσικού αερίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου με το Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων κ. Λεωνίδα Μπακούρα, και τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης Αγοράς κ. Δημήτριο Βουλγαρίδη της ΕΠΑ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/1/2008 στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Περαία ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής, πέτυχε την επιτάχυνση των ενεργειών της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και στο Δήμο Θερμαϊκού. Επίσης, συζήτησαν θέματα διαδικαστικής φύσεως, όπως την παροχή πληροφοριών σχετικές με τις περιοχές που θα ενταχθούν πρώτες στο δίκτυο, την υπόδειξη κοινόχρηστου χώρου για την εγκατάσταση υποσταθμού, τα δημοτικά και δημόσια κτίρια που θα συνδεθούν, τα επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης εμπορικών χρήσεων, το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής κ.α. Τα μηχανήματα «πιάνουν» δουλειά στις αρχές Απριλίου 2009, ενώ οι πρώτες συνδέσεις αναμένεται να γίνουν το Σεπτέμβριο 2009 για τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Περαίας. «Το φυσικό αέριο είναι η ενέργεια του 21ου αιώνα και είναι υποχρέωσή μας να συνδέσουμε το μέλλον του τόπου μας με αυτό. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στη δυναμική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά και στη διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες μας, μέσω της παροχής μιας οικονομικής, ασφαλούς και αποδοτικής μορφής ενέργειας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής. Οι κύριοι Δημήτριος Βουλγαρίδης (αριστερά), Υπεύθυνος Ανάπτυξης αγοράς, Λεωνίδας Μπακούρας Εμπορικός Διευθυντής ΕΠΑ Θεσσαλονίκης (δεξιά) στη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή.

20 Προϋπολογισμός έτους 2009 Κληθήκαμε σήμερα εδώ για να αποφασίσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο για την κορυφαία διοικητική πράξη, με την οποία προσδιορίζονται τα προσδοκώμενα έσοδα και καθορίζονται τα όρια των εξόδων για το οικονομικό έτος 2009 του Δήμου μας. Μιλάμε λοιπόν συνάδελφοι για το δημοτικό μας Προϋπολογισμό έτους Ο Προϋπολογισμός του 2009 φτάνει τα ,83. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία τόσο σε διεθνές, όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι ρεαλιστικός και απεικονίζει τη δυναμική του Δήμου μας. Δείχνει με σαφήνεια και καθαρότητα τα έσοδα του Δήμου, από ποιες πηγές προέρχονται αυτά και καταγράφει αναλυτικά τις δαπάνες και το σκοπό που πραγματοποιούνται. Σημαντικό στοιχείο του φετινού προϋπολογισμού, είναι η σταθερότητα των δαπανών. Εν όψει της οικονομικής δυσπραγίας των καιρών, αποτελεί μεγάλη ευθύνη η εκτέλεσή του. Ως προς τις αρχές της κατάρτισής του, είναι ισοσκελισμένος και παράλληλα διέπεται από την αρχή της καθολικότητας καθόσον σε αυτόν αναγράφονται όλα τα έσοδα και τα έξοδα που αφορούν το έτος Διατηρούνται όλες εκείνες οι πολιτικές που είχαν και συνεχίζουν να έχουν αποτελέσματα και γίνονται προσπάθειες να εναρμοστούν δεόντως, έτσι ώστε να μεγιστοποιούν τα προσδοκώμενα του Δήμου. Βεβαίως δε λείπουν οι νέες πολιτικές της σημερινής Διοίκησης του Δήμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους στόχους της πολιτικής μας, με κατεύθυνση τον εκσυγχρονισμό του Δήμου και των υπηρεσιών του όπως: Η Σύνταξη Επιχειρησιακού Προγράμματος 4ετούς διάρκειας. Η πιστοποίηση της Διαχειριστικής επάρκειας. Η επιβεβαίωση αυτή είναι αναγκαία για την κάλυψη της απαραίτητης σχετικής προϋπόθεσης, για την αξιολόγηση προτάσεων ανάληψης πράξεων στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της 4ης Προγραμματικής Περιόδου (Π.Π.). Ο διαρκής αγώνας μας για περιστολή δαπανών και αύξηση των εσόδων. Όσον αφορά τα έσοδα του Δήμου η εντατικοποίηση της είσπραξής τους έφερε αποτελέσματα που θα φαίνονται στα απολογιστικά στοιχεία του 2008, πιστεύουμε όμως ότι υπάρχουν τα περιθώρια να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι προσπάθειες είσπραξής τους. Επιπλέον θα πρέπει να αναφερθούμε και στην διεκδίκηση των παρακρατημένων θεσμοθετημένων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική εξουσία, η απόδοση των οποίων καθυστερεί ακόμα. Να σημειωθεί ότι τα έσοδα που προορίζονται για επενδύσεις στο 2008 είχαν προϋπολογισθεί στα ,00. Τα αντίστοιχα έσοδα για το 2009 υπολογίζουμε να διαμορφωθούν στα ,00 αυξάνονται κατά ποσοστό 2,75% περίπου. Αυτό στηρίζεται στην αναμενόμενη χρηματοδότηση των προγραμμάτων για επενδύσεις σύμφωνα με το τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Όσον αφορά τα έσοδα από εισπράξεις δανείων, διαμορφώνονται για το 2009 στα ,00, κινούνται στα ίδια περίπου επίπεδα με το Εντείνεται η προσπάθεια για την προσφορά νέων υπηρεσιών προς τον πολίτη από πλευράς βελτίωσης της καθημερινότητάς του, συνεχίζοντας τις πολιτικές που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες συνεχίζονται και το 2009, όπως η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας, νέων βρεφονηπιακών σταθμών, η ανάπλαση πάρκων, παιδικών χαρών, η χρηματοδότηση των ΚΑΠΗ, του Αθλητικού και του Πολιτιστικού κέντρου κ.α. Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια εφαρμογής της κοινωνικής μας πολιτικής, δώσαμε τη δυνατότητα μείωσης των Δημοτικών φόρων και τελών σε ποσοστό 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου μας. Τα γενικά έξοδα (ομάδα 6) από ,54 που ήταν στον προϋπολογισμό του 2008, υπολογίζονται στα ,45 για το 2009, αυξάνονται δηλαδή κατά ποσοστό 10,2 %. Η αύξηση οφείλεται στην μεγαλύτερη πρόβλεψη για την προγραμματική σύμβαση με την ΔΗΚΕΘ που για το 2009 διαμορφώνεται στα

21 ,00. Η διαφορά αυτή εμφανίζεται στον κωδικό 61 με τίτλο Αμοιβές Αιρετών και Τρίτων. Αυξημένη είναι και η πρόβλεψη για την κάλυψη των υποχρεώσεων παρελθόντων ετών. Από για το 2008 διαμορφώνονται στα ,00 για το Δυστυχώς τμήμα των υποχρεώσεων αυτών αφορά ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της προηγούμενης Διοίκησης που επωμιστήκαμε.υποχρεώσεις που δεν αποπληρώθηκαν, λόγω της αδυναμίας λήψης του Δανείου των ,00 καθόσον υπήρχε νομικό κενό στη Νομοθεσία που αφορούσε τις εξασφαλίσεις των δανείων που συνάπτουν οι Δήμοι. Το τεχνικό πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ και από πόρους του Δήμου. Επίσης ένα σημαντικό τμήμα του είναι ενταγμένο σε χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Απαρτίζεται από έργα συνεχιζόμενα από το 2008 αλλά και από νέα έργα που προγραμματίστηκαν για Κυρίες και κύριοι, Ο Προϋπολογισμός δεν είναι ένα στατικό κείμενο που πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί. Περιλαμβάνει τα οράματα και τις επιδιώξεις της κάθε διοίκησης, περιγράφοντας τους στόχους της, οριοθετώντας τις επιδιώξεις της και εκφράζοντας τις προσδοκίες της. Επομένως η πληθωρικότητά του δεν είναι επιλήψιμη. Η συζήτηση του Προϋπολογισμού πρέπει να περιλαμβάνει και τις διεκδικήσεις που επιδιώκει ο Δήμος μας για το επόμενο έτος. Συνδυάζοντας τα αναφερόμενα στον Προϋπολογισμό με τα προσδοκώμενα, εκτιμούμε ότι προδιαγράφονται καλές μέρες για το Δήμο μας και ζητούμε την υπερψήφισή του. Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

22 Αλλάζουν όψη οι παιδικές χαρές Σε αναπλάσεις, διαμορφώσεις και ηλεκτροφωτισμό πάρκων και στα τρία τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Θερμαϊκού, προχωρά η Δημοτική Αρχή το τρέχον έτος. «Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων κάτι που θα επιτευχθεί με τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών και την αναβάθμιση των υπαρχουσών», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής. «Όλα αυτά είναι έργα που συμπεριλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2009 και η υλοποίηση αρχίζει άμεσα. Είναι πολύ σημαντικό σε έναν Δήμο που ο πληθυσμός του αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των επισκεπτών, να προσφέρει όλες εκείνες τις ανέσεις που θα κάνουν τον κάτοικο, τον επισκέπτη και τον κάθε γονέα με την οικογένεια του να φύγει ευχαριστημένος και να έχει την επιθυμία να επισκεφθεί και πάλι την περιοχή», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής. Τα προβλεπόμενα έργα είναι τα εξής: 1. Διαμόρφωση-ανάπλαση πάρκου παιδικής χαράςάνω Περαίας και υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων 2. Ανάπλαση πάρκου οδού 25ης Μαρτίου στο Τ.Δ. Ν. Επιβατών 3. Διαμόρφωση πάρκου Κ.Χ. 42 Τ - Περαίας (υπόλοιπο Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής) 4. Διαμόρφωση παιδικής χαράς στην οδό Κωστή Παλαμά 5. Διαμόρφωση παιδικής χαράς Μακεδονομάχου Πύρζα - Αβέρωφ 6. Διαμόρφωση παιδικής χαράς Βενιζέλου-Δημοκρατίας 7. Κατασκευή πάρκου στο Ο.Τ. ΚΧ 119Τ 8. Ηλεκτροφωτισμός πάρκου ΠΙΚΠΑ 9. Εγκατάσταση φωτιστικών πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής 10. Συντήρηση πρασίνου σε πάρκα, πεζοδρόμια και νησίδες στα τρία Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Θερμαϊκού.

23 Σχέδιο δημιουργίας - διαμόρφωσης πάρκου Κ.Χ. 42 Τ - Περαίας (υπόλοιπο Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής)

24 Ντροπή! Ρεπορτάζ Παναγιώτης Κρινής Δύο περιστατικά αυθαίρετης και βάρβαρης επέμβασης καταγράφηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα σε διαφορετικές τοποθεσίες στο Δήμο μας. Το ένα περιστατικό σημειώθηκε σε σημείο της παραλίας και είχε να κάνει με την αυθαίρετη και παράνομη κοπή των δέντρων (αρμυρίκια) Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Κώστας Μπάρμπας, ενημερώθηκε για το συμβάν και έσπευσε αμέσως επί τόπου μαζί με συνεργεία της Αντιδημαρχίας και προχώρησαν στην περιποίηση και το σωστό κλάδεμα των δέντρων ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να ξεραθούν. Ταυτόχρονα βρήκε μάρτυρες, οι οποίοι «έδειξαν» ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ως τον άνθρωπο που έκοψε τα αρμυρίκια. Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την παράνομη αυτή ενέργεια του ξενοδόχου και στην συνέχεια κατατέθηκε μήνυση από το Δήμο σε βάρος του. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε σημείο της οδού Μηδείας, όπου το πρωί της Δευτέρας 12/01/2009 ειδοποιήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Κώστας Μπάρμπας ότι κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν 4 πελώριες λεύκες. Αμέσως πήγε στο σημείο και αντίκρισε τα κομμένα δέντρα μην μπορώντας παράλληλα να εξηγήσει το γεγονός. Πρέπει να σημειώσουμε ότι από την κοπή των δέντρων δεν προκύπτει κανένα όφελος για τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου που συνορεύει με τη δενδροστοιχία ούτε προκύπτει κάποια άλλη χωροταξική ωφέλεια. Περίοικοι σχολίασαν την πράξη αυτή λέγοντας ότι, μόνο βάρβαροι μπορεί να έκαναν κάτι τέτοιο και το πιο πιθανό είναι κάποιοι να πήραν τα ξύλα για τις σόμπες ή τα τζάκια τους. Άλλοι σχολίασαν ότι πιθανόν να λέρωναν τα αυτοκίνητα κάποιων με τα φύλλα τους και με την κόλα που ρίχνουν τα δέντρα και ήθελαν να απαλλαχτούν από αυτό. Ερωτώμενος ο Αντιδήμαρχος απάντησε ότι σύμφωνα με τους περίοικους κανείς (?) δεν αντιλήφθηκε κάτι και κανείς δεν είδε κάποιον που πιθανόν θα βοηθούσε στη αποκάλυψη των ασυνείδητων. Πρόκειται για μια ακόμη καταδικαστέα, αυθαίρετη ενέργεια που εκτιμώ ότι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ασυδοσίας και ατιμωρησίας που ζούμε στην εποχή μας. Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής δήλωσε ότι, σε μια εποχή που αναζητούμε πράξεις γεμάτες αρετή, σημειώνονται περιστατικά τα οποία μας θλίβουν και μας προβληματίζουν όλους. Πριν από λίγο καιρό επικοινωνήσαμε τόσο με όλους τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής μας όσο και με ιδιώτες, προτείνοντάς τους την υιοθέτηση των αλσυλλίων και των πάρκων του Δήμου μας ώστε να προφυλάξουμε τους χώρους αυτούς από κακόβουλες ενέργειες. Δυστυχώς αυτή τη φορά μας πρόλαβαν οι ασυνείδητοι! Φωτό 1, 2, 3, 4: κοπή - περιποίηση αρμυρίκια Φωτό 5, 6: κομμένες λεύκες

25

26 Συγκέντρωση φαρμάκων Η Αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών - Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης πρόκειται να συγκεντρώσει φάρμακα για το λαό της Λωρίδας της Γάζας που αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων.. Τα φάρμακα θα αποσταλούν στην μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» που παρέχει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, φάρμακα, τρόφιμα αλλά και ανεγείρει ιατρικά κέντρα, σχολεία κ.λ.π. με σκοπό να βοηθήσει πληθυσμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα από πολέμους, φυσικές καταστροφές, επιδημίες, υποσιτισμό, πείνα κ.λ.π. Τα είδη των φαρμάκων που θα συγκεντρωθούν είναι αποκλειστικά τα εξής: Αντιβιοτικά ευρέως φάσματος: Αμπικιλίνες, κεφαλοσπορίνες, Flagyl, Septrin, Fotre, Bactrimel κ.λ.π. (ΟΧΙ Augmentin) Παυσίπονα: Depon, Panadol, Ponstan, κ.λ.π. (ΟΧΙ ασπιρίνες) Σίδηρος σε χαπάκια και σε υγρή μορφή για παιδιά Γάζες Fucidin Επιθυμητός χρόνος λήξης των φαρμάκων 2-3 χρόνια από την ημερομηνία αποστολής. Η συγκέντρωση και φύλαξη των φαρμάκων θα γίνεται στο Δημαρχείο Θερμαϊκού. Πληροφορίες: , , κ. Μαρία Ραμπότα Σεμινάρια H Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Επιτροπή Παιδείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν σειρά σεμιναρίων με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Ελληνική γλώσσα - Ιστορία Ευρωπαϊκές Γλώσσες - Ευρωπαϊκή Ιστορία Περιβάλλον - Πολιτισμός - Τουρισμός - Περιφερειακή Ανάπτυξη Βασικές Γνώσεις Μαθηματικών - Στατιστικής Τεχνολογίες Πληροφορικής - Επικοινωνιών Ενεργός Πολίτης: Δικαιώματα - Υποχρεώσεις Πολιτισμός - Τέχνες - Διαχείριση Ελεύθερου Χρόνου Οικονομία - Διοίκηση - Επιχειρήσεις Ειδικά προγράμματα για μετανάστες, παλινοστούντες, τσιγγάνους, κρατούμενους κ.λ.π. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Θερμαϊκού για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Πληροφορίες: Πάντσιου Χρυσούλα. Τηλ: , Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού Δημοκρατίας 88, Ν. Επιβάτες, Τηλ. - Fax: Ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού σας προσκαλέι στην ετήσια κοπή βασιλόπιτας που θα γίνει την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις στα γραφεία του ομίλου. Η βραδιά θα συνεχιστεί με πολλές εκπλήξεις. Το Δ.Σ.

27

28 Με τα μάτια των παιδιών Ρεπορτάζ Τάνια Κωτούλα Μια διαφορετική και ιδιαιτέρως ξεχωριστή επίσκεψη δέχτηκε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής, προπαραμονή Χριστουγέννων, από μαθητές της Γ2 τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Νέων Επιβατών. Οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο στο γραφείο του, προκειμένου να του προσφέρουν το δικό τους μοναδικό δώρο, που ήταν ζωγραφιές που δημιούργησαν τα παιδιά και που απεικόνιζαν τα προβλήματα που έχει ο Δήμος Θερμαϊκού αλλά και το περιβάλλον, όπως βέβαια τα αντιλαμβάνονται με τα δικά τους πανέξυπνα μάτια. Από τις ζωγραφιές λοιπόν αλλά και από τις επισημάνσεις των παιδιών, αυτό που τους προβληματίζει κατά κύριο λόγο είναι το περιβάλλον και η μόλυνσή του. Όπως μάλιστα ανέφεραν οι μικροί μαθητές η μεγάλη τους ανησυχία είναι τα σκουπίδια που βλέπουν γύρω τους, η ρύπανση της θάλασσας και της αμμουδιάς αλλά και το παιχνίδι τους στις παιδικές χαρές, που όπως υποστηρίζουν είναι επικίνδυνο καθώς υπάρχουν χαλασμένες κούνιες. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους και εξαρτάται από όλους, το ίδιο είναι και η κα-

29 θαριότητα. Γίνονται καθημερινά προσπάθειες για τη διόρθωση των προβλημάτων και δεν πρέπει κανείς να γυρίζει την πλάτη του. Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα, τα οποία υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια και ανακοίνωσε στα παιδιά, το πρόγραμμα επισκευής όλων των ατελειών στις υπάρχουσες παιδικές χαρές, την ενίσχυσή τους με νέα παιχνίδια, καθώς και τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών και στα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα σύμφωνα μάλιστα με το Τεχνικό Πρόγραμμα για το Όταν ολοκληρώθηκε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τα παιδιά, ο Δήμαρχος αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή χρονιά και τους δώρισε βιβλία. Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν και την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τους περίμενε και τους ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πάρης Πεντούσης.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος 6 Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Ομάδες & Εργαστήρια Συμβουλευτικής Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας Τεύχος #6 editorial

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ στα μαγικά... ΝΑΙ στην πραγματικότητα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΦΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ OIKONOMIA ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΤΕΛΟΣ στα μαγικά... ΝΑΙ στην πραγματικότητα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΦΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ OIKONOMIA ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΝΕΑ ΠΛΑΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ / ΤΗΛ.: 23730 31624 ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΤΗΛ.: 23920 25398 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΦΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

τροφικές αλλεργίες φυσικό περιβάλλον facebook Τεστ ΠΑΠ Χειμώνας 2009

τροφικές αλλεργίες φυσικό περιβάλλον facebook Τεστ ΠΑΠ Χειμώνας 2009 Χειμώνας 2009 τροφικές αλλεργίες φυσικό περιβάλλον facebook Τεστ ΠΑΠ «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ» Περιοδική έκδοση Διανέμεται σε 7.000 αποδέκτες δωρεάν περιεχόμενα 6-11... Εγκαίνια Σύνδεσμου - Γυναίκες Μαζί 12...

Διαβάστε περισσότερα

Σ τις 22 Οκτωβρίου 1912 το Δημοτικό Συμβούλιο της

Σ τις 22 Οκτωβρίου 1912 το Δημοτικό Συμβούλιο της ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟ - ΟΡΑΜΑ ΤΕΥΧΟΣ 65 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Θεσσαλονίκη 100 χρόνια μετά Σ τις 22 Οκτωβρίου 1912 το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε να προτείνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ. Η κινηματογραφική. άνοιξη της Κορίνθου. καρδιά του Φθινοπώρου. Στα πάρτυ του Kappa Radio και των «εστεμμένων»

ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ. Η κινηματογραφική. άνοιξη της Κορίνθου. καρδιά του Φθινοπώρου. Στα πάρτυ του Kappa Radio και των «εστεμμένων» Χ. Μωραΐτης Α.Ε. Ισθµός Κορίνθου, τηλ.: 27410.75055 27410.20368 fax: 27410.75065 Εβδομαδιαία Πολιτική & Οικονομική εφημερίδα της Κορινθίας - Έτος 4ο - Αρ. Φύλλου 206 - Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008 - ΤΙΜΗ:

Διαβάστε περισσότερα

BHMA. της Aυτοδιοίκησης του Σαρωνικού & της Aνατολικής Aττικής Mηνιαία Eφημερίδα Eνημέρωσης και Eπικοινωνίας

BHMA. της Aυτοδιοίκησης του Σαρωνικού & της Aνατολικής Aττικής Mηνιαία Eφημερίδα Eνημέρωσης και Eπικοινωνίας Φύλλο 225 Έτος 19ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 BHMA της Aυτοδιοίκησης του Σαρωνικού & της Aνατολικής Aττικής Mηνιαία Eφημερίδα Eνημέρωσης και Eπικοινωνίας σελ. 10 Χρώματα κι αρώματα της Ελλάδας στο Βοτανόκηπο του

Διαβάστε περισσότερα

To λιμάνι. «επιστρέφει» στην πόλη. Πρόταση για Ζώνη Ναυπηγικών Εργασιών. «Παγώνουν» τα τιμολόγια του 2012. ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011

To λιμάνι. «επιστρέφει» στην πόλη. Πρόταση για Ζώνη Ναυπηγικών Εργασιών. «Παγώνουν» τα τιμολόγια του 2012. ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΦΥΛΛΟ 10 ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011 To λιμάνι Τι έγινε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την περασμένη χρονιά και ποιο είναι το πρόγραμμα του 2012 για την ενίσχυση των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑ ΚΙΑΤΟΥ: στο "κόκκινο" Απολογισμός ενός χρόνου Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Τσιάνο. Καθαριότητα και περιβάλλον:

ΑΓΟΡΑ ΚΙΑΤΟΥ: στο κόκκινο Απολογισμός ενός χρόνου Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Τσιάνο. Καθαριότητα και περιβάλλον: Αριθμός φύλλου: 78 Δεκέμβριος 2011 Διανέμεται δωρεάν Μ Η Ν Ι Α Ι Α Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Τ Ο Υ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Υ Σ Ι Κ Υ Ω Ν Ι Ω Ν Π Ο Λ Ι Τ Ω Ν ΑΓΟΡΑ ΚΙΑΤΟΥ: στο "κόκκινο" Συνέντευξη με το νέο πρόεδρο του Εμπορικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Σκοπευτηρίου 17, Κρωπία, τηλ.: 210 9654 867-8, 210 9654 918 www.protipo-athinon.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη πρώτη στα σχολεία με ελλείψεις στα βιβλία

Επίσημη πρώτη στα σχολεία με ελλείψεις στα βιβλία Αχαρνές και Φυλή Επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 12 χρόνια από τον φονικό σεισμό n σελ. 8 n σελ. 12-14, 19-22 ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΥΠΟΣ Σε ιδιώτες η διαχείριση των απορριμμάτων n σελ. 13 ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ www.doxthi.gr Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

Γιορτές 2014-2015 στους Δήμους μας

Γιορτές 2014-2015 στους Δήμους μας Με την υποστήριξη των Δεκέμβριος 2014 - Φύλλο 2-1ος χρόνος Ξεκίνησε η διαβούλευση στο Ηράκλειο για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο σελ.3 Γιορτές 2014-2015 στους Δήμους μας Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΟΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

ΓΟΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ Κωδικός 2417 Ε ΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΙΑ Α ΕΤΟΣ ΕΚ ΟΣΗΣ 1957 Ι ΡΥΤΗΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ-ΕΚ ΟΤΗΣ - ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ www.foniagroti.gr ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Ιανουαρίου 2013 Αριθ. Φύλλου 2362 Αρχ. Σπυρίδωνος

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα η Ασφάλεια. Η θέληση ενάντια στην κρίση. Τι περιμένει η κοινωνία από τους πνευματικούς ανθρώπους; Τεύχος Απριλίου-Ιουνίου 2013

Πρώτα η Ασφάλεια. Η θέληση ενάντια στην κρίση. Τι περιμένει η κοινωνία από τους πνευματικούς ανθρώπους; Τεύχος Απριλίου-Ιουνίου 2013 Τεύχος Απριλίου-Ιουνίου 2013 Τεύχος Απριλίου-Ιουνίου 2013 Πρώτα η Ασφάλεια Τι περιμένει η κοινωνία από τους πνευματικούς ανθρώπους; Η θέληση ενάντια στην κρίση Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού 1 2 Παράθυρο Τεύχος

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕ ΛΑΤΣΙΩΝ. Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας. στην τελική ευθεία!

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕ ΛΑΤΣΙΩΝ. Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας. στην τελική ευθεία! ταλατσια Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Λ τα Α Τ Σ Ι Ω Ν ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΤΣΙΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας Ακόμη ένα τεράστιο έργο δρομολογείται

Διαβάστε περισσότερα

Τα Δημοτικά σφαγεία πληρούν όλους τους νόμους

Τα Δημοτικά σφαγεία πληρούν όλους τους νόμους Κωδικός 2417 Ε ΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΙΑ Α ΕΤΟΣ ΕΚ ΟΣΗΣ 1957 Ι ΡΥΤΗΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ-ΕΚ ΟΤΗΣ - ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ www.foniagroti.gr ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Μαΐου 2014 Αριθ. Φύλλου 2429 Αρχ. Σπυρίδωνος 2

Διαβάστε περισσότερα

Αποχαιρετώντας μια ακόμη δύσκολη χρονιά

Αποχαιρετώντας μια ακόμη δύσκολη χρονιά Δυνάμωσε τη φωνή σου, ένωσέ την με την δική μας, έλα και εσύ στην Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΤΕΥΧΟΣ 35

Διαβάστε περισσότερα

Μείωση 10% στα δημοτικά τέλη

Μείωση 10% στα δημοτικά τέλη E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «Πριν να γεννηθώ» της Εύας Σολδάτου από τη Γωγώ Ατζολετάκη σελ. 30 Παραστάσεις Καραγκιόζη

Διαβάστε περισσότερα

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παραμένουν οι ταμπέλες των καταστημάτων

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παραμένουν οι ταμπέλες των καταστημάτων E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Με εξώδικη διαμαρτυρία απαντά ο Αλ. Μουστόγιαννης σελ. 7 Εκκρεμούν οι πληρωμές των καθηγητών

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνίες εντός και εκτός τειχών!

Κοινωνίες εντός και εκτός τειχών! ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 344/ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 Νοεμβρίου 2009/ 1 ΕΥΡΩ Επικαιρότητα μμμ...μμμ...εεε... για τη φορολογία και τα έσοδα του Κράτους Κύριε Υπουργέ! Εγώ θα σου τα πω

Διαβάστε περισσότερα

Γνώμη. Εμπιστεύομαι τις πράξεις και όχι τις καλές προθέσεις. πολιτών ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. νικοσ ΛεΚΚαΣ, Επικ. μειοψηφίας Βέλου-Βόχας

Γνώμη. Εμπιστεύομαι τις πράξεις και όχι τις καλές προθέσεις. πολιτών ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. νικοσ ΛεΚΚαΣ, Επικ. μειοψηφίας Βέλου-Βόχας Γνώμη 15/ΝΘΗΜΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟχΗΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟχΑΣ Φ. 8 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 διανεμεται δωρεαν πολιτών ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ νικοσ ΛεΚΚαΣ, Επικ. μειοψηφίας Βέλου-Βόχας Εμπιστεύομαι τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΥΡΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 8ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΙΜΗ: 0,01

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΥΡΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 8ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΙΜΗ: 0,01 Δυνάμωσε τη φωνή σου, ένωσέ την με την δική μας, έλα και εσύ στην Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΙΛΥΡΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 8ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΙΜΗ: 0,01 ΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

TO ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Προγραμματισμός έργων στην εκπαίδευση. Στον Μυτιληναίο περνάει η Κόρινθος Power. Νέα διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου

TO ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Προγραμματισμός έργων στην εκπαίδευση. Στον Μυτιληναίο περνάει η Κόρινθος Power. Νέα διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο Κιάτου Χ. Μωραΐτης Α.Ε. Ισθμός Κορίνθου, τηλ.: 27410.75055 27410.20368 fax: 27410.75065 Εβδομαδιαία Πολιτική & Οικονομική εφημερίδα της Κορινθίας - Έτος 4ο - Αρ. Φύλλου 210 - Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008 - ΤΙΜΗ: 0,

Διαβάστε περισσότερα

«Από τη Ρωσία με αγάπη»

«Από τη Ρωσία με αγάπη» Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 160 «Από τη Ρωσία με αγάπη» Κερδήθηκε το φετινό στοίχημα των εμπλεκόμενων φορέων στο κομμάτι τουρισμός - Ασφάλεια & καθαριότητα κυριαρχούν στα σχόλια των Ρώσων

Διαβάστε περισσότερα

στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία

στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 Τ Ι Μ Η 0, 0 1 δείτε τα ΔΩΡΑ ΜΑΣ σελ. 25 στη Θεσσαλονικη µε χαρά & δηµιουργία ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Αν θες μπορείς κι εσύ να της πεις αντίο. GAMING Xbox One VS Nintendo Wii U VS PlayStation

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ. της Πριγκίπισσας ΑικατερίνηςΣΕΛ. 8-9. Πάσχα με. σκουπίδια. Οι «παγίδες» της Εφορίας για τις αποδείξεις

ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ. της Πριγκίπισσας ΑικατερίνηςΣΕΛ. 8-9. Πάσχα με. σκουπίδια. Οι «παγίδες» της Εφορίας για τις αποδείξεις ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΤΟΣ 15ο ΔΕΥΤΕΡΑ 2 MAΪΟΥ 2011 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 679 0,90 e-mail: mellon@first.gr H εφημερίδα που γράφει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος Εκδότης-Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

γράμμα από τη σύνταξη

γράμμα από τη σύνταξη γράμμα από τη σύνταξη Τεύχος 63 Φεβρουάριος 2009 Περιοδική ενημερωτική έκδοση του ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Ιδιοκτήτης Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε. Αξία μας... οι άνθρωποί μας!

Διαβάστε περισσότερα

Εξετάζεται η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του κτιρίου της ΔΟΥ Χολαργού

Εξετάζεται η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του κτιρίου της ΔΟΥ Χολαργού E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ο Μιχάλης Γαβράς μιλάει για το βιβλίο του Στεφ. Ληναίου σελ. 12 Ο Σύλλογος Μικρασιατών

Διαβάστε περισσότερα

Θετικός ο απολογισμός του 2011

Θετικός ο απολογισμός του 2011 ΤΕΥΧΟΣ 25 NOE.-ΔΕΚ. 2011 - ΙΑΝ. 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Θετικός ο απολογισμός του 2011 Βασίλης Παπάς: Αντέξαμε στην κρίση, χάρη στις προσπάθειες, το ήθος και την αγάπη όλων σας Πρώτο Νοσοκομείο σε ζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕυχαριστήριομήνυματουΔημήτρηΑνυφαντάκη

ΕυχαριστήριομήνυματουΔημήτρηΑνυφαντάκη 2 ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ n Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010 Editorial Δημοσιογραφίακαι δημοσιογραφικήδεοντολογία Με περισσή, είναι η αλήθεια, έκπληξη, διάβασα την επιστολή του εκδότη των ΝΕΩΝ ΣΤΟΧΩΝ Χρήστου Μασταλούδη προς

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΛΟΓΟΣ. Αποκλειστικό. Δεν επηρεάζεται το καθεστώς ιδιοκτησίας του Εργοστασίου Αναμένεται η επικύρωση της από τον υπ. Πολιτισμού

ΝΕΟΛΟΓΟΣ. Αποκλειστικό. Δεν επηρεάζεται το καθεστώς ιδιοκτησίας του Εργοστασίου Αναμένεται η επικύρωση της από τον υπ. Πολιτισμού η εφηµερίδα της πόλης Υπερτοπική Εβδομαδιαία Εφημερίδα Έτος 6ο Αρ. Φύλλου 171 Τιμή Φύλλου 0,10 ευρώ 21 Φεβρουαρίου 2011 Τηλ.: 210-66.64.951-952 Fax: 210-66.64.971 www.neologos.gr info@neologos.gr Μετά

Διαβάστε περισσότερα