Editorial. Κυρίες και κύριοι,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Editorial. Κυρίες και κύριοι,"

Transcript

1

2

3 Editorial Κυρίες και κύριοι, Αφήνουμε πίσω μας μια δύσκολη χρονιά τόσο για τη χώρα μας όσο και για όλο τον κόσμο. Με πολεμικές και κοινωνικές αναταραχές το 2009 ξεκινά και μαζί του προβάλει επιτακτική η ανάγκη να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση. Το νοικοκύρεμα στη ζωή μας θα είναι αυτό που θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε χωρίς πολλές απώλειες. Ξεχνάμε αυτά που γνωρίζαμε και επιζητούσαμε και αρκούμαστε σε αυτά που έχουμε και μπορούμε. Προέχουν τα πρέπει από τα θέλω! Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι το όραμα της ελπίδας θα είναι εκεί. Της ελπίδας για μια ζωή γεμάτη, για την απόλαυση της καθημερινότητας, για το χαμόγελο της στιγμής. Η ωραία ζωή ξεκινά από τα απλά πράγματα που την ομορφαίνουν. Πρέπει επιτέλους να μας γίνει βίωμα ότι από τα μικρά γεννιούνται τα μεγάλα. Η λέξη ευχαριστώ να επιστρέψει στη ζωή μας. Το ίδιο και ο σεβασμός. Ας ελπίσουμε ότι ο σοφός λαός μας θα βγει για ακόμα μία φορά αληθινός. Ας ευχηθούμε όλοι μας... κάθε εμπόδιο σε καλό! Ενωμένοι για το όραμα μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκτήσαμε μας ενθαρρύνουν να είμαστε πιο δημιουργικοί, να συνεχίσουμε το έργο μας. Εύχομαι ολόψυχα, το 2009, να συνεχίσουμε ενωμένοι και με στόχο να πετύχουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει για το κοινό μας μέλλον ακόμα πιο δημιουργικά, ακόμα πιο αποτελεσματικά με υγεία και όρεξη για δουλειά! Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά! Ιωάννης Αλεξανδρής Δήμαρχος Θερμαϊκού

4 Περιεχόμενα Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου σελ ΒΙΑΜΥΛ σελ. 17 Φυσικό αέριο σελ. 19 Πάρκα - παιδικές χαρές σελ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΘΕΑ Ιδιοκτήτης Δήμος Θερμαϊκού Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Τ.Κ Περαία T: , , Εκδότης Ιωάννης Αλεξανδρής Δήμαρχος Θερμαϊκού Με τα μάτια των παιδιών σελ Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ΔΗΚΕΘ σελ Συνέντευξη Τζοάννα Ζέρα σελ Καρναβάλι - Κυνήγι θησαυρού σελ Σύμβουλος έκδοσης Αιμίλιος Τσαρουχάς Συντάκτες Παναγιώτης Κρινής Δημοσιογράφος, Μέλος ΕΣΗΕΜΘ Τάνια Κωτούλα Δημοσιογράφος, Μέλος ΕΣΗΕΜΘ Φωτογραφία Δέσποινα Χαλκιώτη Διαφήμιση Μαρούσα Σαϊνίδου, Σοφία Βακυρτζή Σχεδιασμός Εντύπου Polyplano Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Επικοινωνίας Αριστοτέλους 11 & Αριστείδου Τ: Εκτύπωση Φίλιππος Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Τα κείμενα εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών. Απαγορεύεται η μερική ή ολική χρήση κειμένων και φωτογραφιών χωρίς την έγγραφη άδεια του εκδότη. Η αποστολή κειμένων θα πρέπει να γίνεται έως τις 20 κάθε μήνα και να είναι σε ηλεκτρονική μορφή. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΦΑΞ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ Α.Τ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΚΑ ΠΕΡΑΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΣΥ ΠΕΡΑΙΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΣΥ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΣΥ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΠΗ ΠΕΡΑΙΑΣ ΚΑΠΗ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΠΗ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ , ΚΕΣΥΠ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣΕΚΠ/ΣΗΣ&ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ , ΟΑΕΔ ΟΤΕ ΠΕΡΑΙΑΣ , Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ Ι.Ν. ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ Ι.Ν. ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν. ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

5 Ανασχηματισμός Πάρης Πεντούσης, Πρόεδρος Δ.Σ. Παρθένα Παπαδοπούλου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ευάγγελος Ψαραδέλης, Γραμματέας Δ.Σ. Έφη Ζαριφέ, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Τατιανός Μάγγος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βασίλης Αθανασιάδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Μπάρμπας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πρασίνου & Φωτισμού Νέο σχήμα διοίκησης για τους επόμενους 11 μήνες στο Δήμο Θερμαϊκού. Ο Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής έκανε αλλαγές στις Αντιδημαρχίες και στις διοικήσεις των Δημοτικών Οργανισμών. Έτσι λοιπόν Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών τοποθετήθηκε η κ. Έφη Ζαριφέ, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Διοικητικών Υπηρεσιών ο κ. Τατιανός Μάγγος μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ο κ. Βασίλης Αθανασιάδης μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου ενώ επικεφαλής της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας Πρασίνου & Φωτισμού παρέμεινε ο κ. Κώστας Μπάρμπας. Αλλαγές είχαμε και στη σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόεδρος παρέμεινε ο Πάρης Πεντούσης, Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε η κ. Παρθένα Παπαδοπούλου και Γραμματέας ο κ. Ευάγγελος Ψαραδέλης.

6 Κάλαντα από τη μπάντα του Δήμου Θερμαϊκού Κοντά στους Δημότες βρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι τις ημέρες των εορτών. Τα μέλη της δημοτικής αρχής περιόδευσαν στους κεντρικούς δρόμους ανταλλάσσοντας ευχές με τους δημότες, επισκέφθηκαν τους επαγγελματίες στα καταστήματά τους, συνομίλησαν με τους εμπόρους για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεών τους και δήλωσαν ότι, ως Δήμος θα κάνουν ότι είναι δυνατό ώστε η υπάρχουσα κατάσταση να βελτιωθεί. Η περιοδεία συνεχίστηκε στα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου όπου τους υποδέχθηκαν τα μέλη με ιδιαίτερη χαρά και αντάλλαξαν θερμές ευχές για τη Νέα Χρονιά.

7 Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, από μουσική πλημμύρισαν και οι δρόμοι της πόλης μας, καθώς η μπάντα του Δήμου ξεχύθηκε και στα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα της Αγίας Τριάδας, των Νέων Επιβατών και της Περαίας, ψάλλοντας τα κάλαντα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή, ειδυλλιακή ατμόσφαιρα και προσφέροντας ένα ξεχωριστό «χρώμα» στις γιορτινές αυτές ημέρες.

8 Κάλαντα στο Δήμαρχο Με χαρούμενες παιδικές φωνές που έψαλαν τα κάλαντα και πολύ μουσική γέμισε το Δημαρχείο Θερμαϊκού. Το γραφείο του Δημάρχου Ιωάννη Αλεξανδρή πλημμύρισε από μελωδίες και από κόσμο, μικρούς και μεγάλους, που... «του τα είπαν κανονικά». Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα άλλωστε δείχνουν του λόγου το αληθές.

9 Βασιλόπιτες στους εργαζόμενους Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής μετέφερε τις ευχές όλου του Δημοτικού Συμβουλίου προς όλους τους εργαζόμενους του Δήμου για Υγεία και Οικογενειακή Ευτυχία προσφέροντάς τους μικρές βασιλόπιτες. Τους ευχαρίστησε για την αδιάκοπη, καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

10 Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου... Mια ξεχωριστή εκδήλωση με τον τίτλο «Οι Άνθρωποίμας» πραγματοποιήθηκε τις ημέρες των εορτών στο Δήμο Θερμαϊκού. Ο Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής βράβευσε τέσσερις προσωπικότητες της περιοχής οι οποίες προσέφεραν στον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Στην εκδήλωση που θεωρήθηκε κατά κοινή ομολογία πέρα ως πέρα πετυχημένη, δεν έλειψαν οι στιγμές συγκίνησης από τους παραβρισκόμενους αλλά και από τον ίδιο το Δήμαρχο ο οποίος βούρκωσε κυριολεκτικά όταν άκουσε την αγαπημένη του δασκάλα να μιλάει γι αυτόν. «Δε βάζουμε κομματικές ταμπέλες, δεν κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους. Λέμε ένα ευχαριστώ για ότι προσέφεραν στον τόπο μας» τόνισε στην ομιλία το Δήμαρχος Θερμαϊκού και άνοιξε την εκδήλωση μ ένα δυνατό χειροκρότημα. Πρώτος τιμήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καριώτης ο οποίος είναι κάτοχος του βραβείου Ειρήνης και Φιλίας Αμπτί Ιπεκτσί για τη συγγραφή δυο βιβλίων του με θέμα τους Νέους Επιβάτες. Η παγκόσμια αυτή διάκριση θεωρείται πολύ σημαντική καθώς την κατέχουν ελάχιστοι Έλληνες. «Σας ευχαριστώ όλους δήλωσε ο Γιώργος Καριώτης και επεσήμανε - είναι καλό να αναδεικνύονται οι πολίτες που έκαναν κάτι ξεχωριστό. Εγώ απλώς έκανα το χρέος μου μέσα από τη συγγραφική μου ιδιότητα». Για το ρόλο της πολύτεκνης μητέρας βραβεύθηκε η δημοτική σύμβουλος Παρθένα Παπαδοπούλου που έχει φέρει στον κόσμο επτά παιδιά. Η κυρία Παπαδοπούλου ασχολείται με τα κοινά και έχει παραδειγματίσει με τη συμπεριφορά της πολλές άλλες οικογένειες στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού «Ζω μέσα από τα παιδιά μου. Τέτοια δύναμη μου έχουν δώσει. Πιστεύω στο Θεό και με τη δύναμή Του θα συνεχίσω να υπάρχω» δήλωσε συγκινημένη η κυρία Παπαδοπούλου.

11 ... & Οι Άνθρωποί μας Τρίτος στη σειρά βραβεύθηκε ο ιατρός Άγγελος Κολάρας για την πολυετή θητεία του στην Περαία. Εγκαταστάθηκε πριν από πενήντα χρόνια και έκανε την πρώτη αιμοδοσία στην περιοχή. Φανερά συγκινημένος εξιστόρησε με λεπτομέρειες τις καλές και κακές στιγμές της εποχής και θυμήθηκε την ιατρική φροντίδα που πρόσφερε στον τοκετό μιας αγελάδας καθώς απουσίαζε ο κτηνίατρος. Το μεγαλύτερο χειροκρότημα απέσπασε η δασκάλα Λουκία Μπρούσου που συμπωματικά ήταν και η δασκάλα του Δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή. Κάνοντας ένα ταξίδι στο παρελθόν θυμήθηκε ότι τον Γιάννη Αλεξανδρή τον εντυπωσίασε ένα μικρό σπαθί που είχε ο αδερφός της τότε φοιτητής στην στρατιωτική σχολή. Αυτό όπως είπε η δασκάλα, στάθηκε αφορμή ο κύριος Αλεξανδρής να γίνει γιατρός. Η κυρία Λουκία Μπρούσου απουσίαζε για λογούς υγείας από την εκδήλωση και το βραβείο της δεσμεύτηκε να τη δώσει ο ίδιος ο δήμαρχος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και ένα μικρό βίντεο που απέσπασε ένα από τα πρώτα βραβεία στο «Μίνι φέστιβαλ» του Δήμου Θερμαϊκού και είχε το τίτλο «Υπάρχει ελπίδα». Πρωταγωνιστής ήταν ένα μικρό παιδί οκτώ χρόνων. Ο Ιωσήφ με τη βοήθεια του πατέρα του Γιώργου Νικολαΐδη έστειλαν ένα ξεχωριστό μήνυμα στα παιδιά όλου του κόσμου που υποφέρουν από τους πολέμους και την πείνα.

12 Τα Χριστούγεννα ιδωμένα με τα μάτια των παιδιών και την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλειο, παρουσίασε με τις δυο ομιλίες του ο Δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Τατιανός Μάγγος. Ευχές έδωσαν και οι παραβρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Ερμείδης, ο κ. Μίμης Σουγιουλτζής, ο εκπρόσωπος του νομάρχη Θεσσαλονίκη Σάββας Αναστασιάδης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι κομμάτων. Ο χώρος του συνεδριακού κέντρου του ΚΑΠΠΑ 2000 ήταν ασφυκτικά γεμάτος ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που παρακολουθούσαν την εκδήλωση έξω από την είσοδο. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης χορωδίες και τοπικά σχήματα τραγούδησαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν χρόνια πολλά ενώ σε πολλά παιδιά μοιράστηκαν πολλά δώρα. Στην εκδήλωση εμφανίσθηκαν: Η Παιδική Χορωδία του «Πυθαγόρειου Ωδείου» Η Νεανική χορωδία του «Πυθαγόρειου Ωδείου» Η σχολή της κυρίας «Κοτρίδου» ΗΠαιδική&νεανικήχορωδία«Ορφέας» Η Μικρή χορωδία «Κυψέλη» Το παιδικό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θερμαϊκού Η μικτή χορωδία «ΚΑΠΗ Περαίας» Η μικτή χορωδία ΑΓΑΠΗΣ Η Δημοτική Χορωδία Ενηλίκων Θερμαϊκού Η Mικτή Νεανική χορωδία ωδείου Μουσικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης Παράλληλα στο φουαγιέ παρουσιάσθηκαν έργα ζωγραφικής του Εργαστηρίου Εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου

13

14 Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει! Στη διοίκηση του Δήμου μας δεν έχουμε μόνο έναν Γιάννη, το Δήμαρχο, αλλά τρεις.το Γιάννη Βασιλειάδη και το Γιάννη Βογιατζή, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Δήμαρχο για να του ευχηθούν και αργότερα διασκέδασαν και δέχθηκαν ευχές όλοι μαζί από φίλους και υποστηρικτές τους.

15 Χορός ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών

16 Θεοφάνεια και στα τρία τοπικά διαμερίσματα Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Θερμαϊκού. Νέοι από το δήμο μας τήρησαν το έθιμο και βούτηξαν να πιάσουν το Σταυρό στην Περαία, στους Νέους Επιβάτες και στην Αγία Τριάδα. Οι νέοι καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που αψήφησαν την χαμηλή θερμοκρασία και συμμετείχαν στον Αγιασμό των Υδάτων.

17 Δουλειά σε απολυμένους της ΒΙΑΜΥΛ! Λύση ζωής για δύο απολυμένους που εργάζονταν στην επιχείρηση TATE & LYLE Greece Α.Ε. (πρώην ΒΙΑΜΥΛ), δημότες του Δήμου Θερμαϊκού, έδωσε η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού λαμβάνοντας την απόφαση να τους προσλάβει κάνοντας χρήση σχετικού προγράμματος επιχορήγησης από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. «Η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού επέδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο σε μία δύσκολη εποχή, που οι θέσεις εργασίας μειώνονται και ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους». Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ, στο Δημαρχείο της Περαίας. Ο κ. Αλεξανδρής πρόσθεσε, πως η πρόθεση της διοίκησης του Δήμου είναι η διαδικασία πρόσληψης των δύο απολυμένων συνδημοτών μας να ξεκινήσει άμεσα, δίνοντάς τους έτσι, το δικαίωμα στην εργασία και ικανοποιώντας την επιθυμία τους να αισθανθούν και πάλι παραγωγικά μέλη της κοινωνίας. Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ, Σταύρος Παμπουκίδης ευχαρίστησε από καρδιάς το Δήμαρχο τονίζοντας τα εξής: Επιτέλους «Φως στο Τούνελ! Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόθεσή σας να μας βοηθήσετε. Σιγά - σιγά και άλλοι δήμοι εκφράζουν την διάθεση να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό, που πραγματικά θα ανακουφίσει όλους τους συναδέλφους μου. Θερμές ευχαριστίες απ όλους μας για τη γενναία απόφασή σας». Ο κ. Αλεξανδρής συμπλήρωσε πως : «Το δικαίωμα στην εργασία είναι θεμελιώδες για όλους τους ανθρώπους, ωστόσο αυτό το δικαίωμα δεν είναι πάντα εγγυημένο. Εμείς από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή είμαστε διατεθειμένοι να κινήσουμε τις διαδικασίες, ούτως ώστε να προσληφθούν δύο δημότες μας στις υπηρεσίες του Δήμου. Πιστεύουμε στο νόημα της λέξης εργασία. Πιστεύουμε πως η έλλειψή της πολλές φορές προκαλεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, γι αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση της ρύθμισης που υπάρχει στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και να εντάξουμε στο δυναμικό μας, αναλόγως της ειδικότητάς τους, τους συναδέλφους σας». (Σύμφωνα με το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, οι ενενήντα επτά (97) απολυμένοι μπορούν να απορροφηθούν από αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις των ΟΤΑ α και β βαθμού, αναλόγως της ειδικότητάς τους. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους τριάντα έξι (36) μήνες, ενώ μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για, επιπλέον, δώδεκα (12) μήνες).

18 Εγκαίνια Τεχνικής Υπηρεσίας Σε νέα σύγχρονα, ιδιόκτητα γραφεία λειτουργεί η Αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού, Οδοποιίας και Περιβάλλοντος, του Δήμου Θερμαϊκού. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 9 Ιανουαρίου παρουσία του Δημάρχου, Ιωάννη Αλεξανδρή. Πρόκειται για έναν νέο χώρο εμβαδού 200 τ.μ. λειτουργικό και πρακτικό, που προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας στους 30 εργαζομένους της υπηρεσίας. Τα νέα γραφεία της Αντιδημαρχίας Αρχιτεκτονικού, Οδοποιίας και Περιβάλλοντος βρίσκονται στον 1ο όροφο του κτιρίου, στη συμβολή της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης με την οδό Προμηθέως, στην Περαία, και μπορούν να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό νούμερο: Εργαζόμενοι με ειδικότητες Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Τοπογράφων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Γεωπόνων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας και Εργοδηγών εξυπηρετούν το κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις έως τις Απόλυτα ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες των εργαζομένων δήλωσε ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του, επεσήμανε πως: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όλοι μαζί βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες μας. Κύριο μέλημά μας, με τη μεγάλη πρόοδο που γίνεται στην εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του 4ου ΕΣΠΑ (Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς), είναι η περαιτέρω στελέχωση της Υπηρεσίας, με σκοπό πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

19 Το φυσικό αέριο έρχεται στο Δήμο μας! «Συντονισμένες ενέργειες» και «επίμονες προσπάθειες» είναι οι λέξεις κλειδιά που σχετίζονται άμεσα, με την επίσπευση της ανάπτυξης του δικτύου του φυσικού αερίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου με το Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων κ. Λεωνίδα Μπακούρα, και τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης Αγοράς κ. Δημήτριο Βουλγαρίδη της ΕΠΑ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/1/2008 στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Περαία ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής, πέτυχε την επιτάχυνση των ενεργειών της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης Α.Ε. για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και στο Δήμο Θερμαϊκού. Επίσης, συζήτησαν θέματα διαδικαστικής φύσεως, όπως την παροχή πληροφοριών σχετικές με τις περιοχές που θα ενταχθούν πρώτες στο δίκτυο, την υπόδειξη κοινόχρηστου χώρου για την εγκατάσταση υποσταθμού, τα δημοτικά και δημόσια κτίρια που θα συνδεθούν, τα επενδυτικά σχέδια ανάπτυξης εμπορικών χρήσεων, το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής κ.α. Τα μηχανήματα «πιάνουν» δουλειά στις αρχές Απριλίου 2009, ενώ οι πρώτες συνδέσεις αναμένεται να γίνουν το Σεπτέμβριο 2009 για τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Περαίας. «Το φυσικό αέριο είναι η ενέργεια του 21ου αιώνα και είναι υποχρέωσή μας να συνδέσουμε το μέλλον του τόπου μας με αυτό. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στη δυναμική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά και στη διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες μας, μέσω της παροχής μιας οικονομικής, ασφαλούς και αποδοτικής μορφής ενέργειας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής. Οι κύριοι Δημήτριος Βουλγαρίδης (αριστερά), Υπεύθυνος Ανάπτυξης αγοράς, Λεωνίδας Μπακούρας Εμπορικός Διευθυντής ΕΠΑ Θεσσαλονίκης (δεξιά) στη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή.

20 Προϋπολογισμός έτους 2009 Κληθήκαμε σήμερα εδώ για να αποφασίσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο για την κορυφαία διοικητική πράξη, με την οποία προσδιορίζονται τα προσδοκώμενα έσοδα και καθορίζονται τα όρια των εξόδων για το οικονομικό έτος 2009 του Δήμου μας. Μιλάμε λοιπόν συνάδελφοι για το δημοτικό μας Προϋπολογισμό έτους Ο Προϋπολογισμός του 2009 φτάνει τα ,83. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία τόσο σε διεθνές, όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι ρεαλιστικός και απεικονίζει τη δυναμική του Δήμου μας. Δείχνει με σαφήνεια και καθαρότητα τα έσοδα του Δήμου, από ποιες πηγές προέρχονται αυτά και καταγράφει αναλυτικά τις δαπάνες και το σκοπό που πραγματοποιούνται. Σημαντικό στοιχείο του φετινού προϋπολογισμού, είναι η σταθερότητα των δαπανών. Εν όψει της οικονομικής δυσπραγίας των καιρών, αποτελεί μεγάλη ευθύνη η εκτέλεσή του. Ως προς τις αρχές της κατάρτισής του, είναι ισοσκελισμένος και παράλληλα διέπεται από την αρχή της καθολικότητας καθόσον σε αυτόν αναγράφονται όλα τα έσοδα και τα έξοδα που αφορούν το έτος Διατηρούνται όλες εκείνες οι πολιτικές που είχαν και συνεχίζουν να έχουν αποτελέσματα και γίνονται προσπάθειες να εναρμοστούν δεόντως, έτσι ώστε να μεγιστοποιούν τα προσδοκώμενα του Δήμου. Βεβαίως δε λείπουν οι νέες πολιτικές της σημερινής Διοίκησης του Δήμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιους στόχους της πολιτικής μας, με κατεύθυνση τον εκσυγχρονισμό του Δήμου και των υπηρεσιών του όπως: Η Σύνταξη Επιχειρησιακού Προγράμματος 4ετούς διάρκειας. Η πιστοποίηση της Διαχειριστικής επάρκειας. Η επιβεβαίωση αυτή είναι αναγκαία για την κάλυψη της απαραίτητης σχετικής προϋπόθεσης, για την αξιολόγηση προτάσεων ανάληψης πράξεων στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της 4ης Προγραμματικής Περιόδου (Π.Π.). Ο διαρκής αγώνας μας για περιστολή δαπανών και αύξηση των εσόδων. Όσον αφορά τα έσοδα του Δήμου η εντατικοποίηση της είσπραξής τους έφερε αποτελέσματα που θα φαίνονται στα απολογιστικά στοιχεία του 2008, πιστεύουμε όμως ότι υπάρχουν τα περιθώρια να ενταθούν ακόμα περισσότερο οι προσπάθειες είσπραξής τους. Επιπλέον θα πρέπει να αναφερθούμε και στην διεκδίκηση των παρακρατημένων θεσμοθετημένων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική εξουσία, η απόδοση των οποίων καθυστερεί ακόμα. Να σημειωθεί ότι τα έσοδα που προορίζονται για επενδύσεις στο 2008 είχαν προϋπολογισθεί στα ,00. Τα αντίστοιχα έσοδα για το 2009 υπολογίζουμε να διαμορφωθούν στα ,00 αυξάνονται κατά ποσοστό 2,75% περίπου. Αυτό στηρίζεται στην αναμενόμενη χρηματοδότηση των προγραμμάτων για επενδύσεις σύμφωνα με το τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Όσον αφορά τα έσοδα από εισπράξεις δανείων, διαμορφώνονται για το 2009 στα ,00, κινούνται στα ίδια περίπου επίπεδα με το Εντείνεται η προσπάθεια για την προσφορά νέων υπηρεσιών προς τον πολίτη από πλευράς βελτίωσης της καθημερινότητάς του, συνεχίζοντας τις πολιτικές που αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες συνεχίζονται και το 2009, όπως η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας, νέων βρεφονηπιακών σταθμών, η ανάπλαση πάρκων, παιδικών χαρών, η χρηματοδότηση των ΚΑΠΗ, του Αθλητικού και του Πολιτιστικού κέντρου κ.α. Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια εφαρμογής της κοινωνικής μας πολιτικής, δώσαμε τη δυνατότητα μείωσης των Δημοτικών φόρων και τελών σε ποσοστό 50% για τις πολύτεκνες οικογένειες και άλλες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου μας. Τα γενικά έξοδα (ομάδα 6) από ,54 που ήταν στον προϋπολογισμό του 2008, υπολογίζονται στα ,45 για το 2009, αυξάνονται δηλαδή κατά ποσοστό 10,2 %. Η αύξηση οφείλεται στην μεγαλύτερη πρόβλεψη για την προγραμματική σύμβαση με την ΔΗΚΕΘ που για το 2009 διαμορφώνεται στα

21 ,00. Η διαφορά αυτή εμφανίζεται στον κωδικό 61 με τίτλο Αμοιβές Αιρετών και Τρίτων. Αυξημένη είναι και η πρόβλεψη για την κάλυψη των υποχρεώσεων παρελθόντων ετών. Από για το 2008 διαμορφώνονται στα ,00 για το Δυστυχώς τμήμα των υποχρεώσεων αυτών αφορά ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της προηγούμενης Διοίκησης που επωμιστήκαμε.υποχρεώσεις που δεν αποπληρώθηκαν, λόγω της αδυναμίας λήψης του Δανείου των ,00 καθόσον υπήρχε νομικό κενό στη Νομοθεσία που αφορούσε τις εξασφαλίσεις των δανείων που συνάπτουν οι Δήμοι. Το τεχνικό πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ και από πόρους του Δήμου. Επίσης ένα σημαντικό τμήμα του είναι ενταγμένο σε χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Απαρτίζεται από έργα συνεχιζόμενα από το 2008 αλλά και από νέα έργα που προγραμματίστηκαν για Κυρίες και κύριοι, Ο Προϋπολογισμός δεν είναι ένα στατικό κείμενο που πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί. Περιλαμβάνει τα οράματα και τις επιδιώξεις της κάθε διοίκησης, περιγράφοντας τους στόχους της, οριοθετώντας τις επιδιώξεις της και εκφράζοντας τις προσδοκίες της. Επομένως η πληθωρικότητά του δεν είναι επιλήψιμη. Η συζήτηση του Προϋπολογισμού πρέπει να περιλαμβάνει και τις διεκδικήσεις που επιδιώκει ο Δήμος μας για το επόμενο έτος. Συνδυάζοντας τα αναφερόμενα στον Προϋπολογισμό με τα προσδοκώμενα, εκτιμούμε ότι προδιαγράφονται καλές μέρες για το Δήμο μας και ζητούμε την υπερψήφισή του. Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

22 Αλλάζουν όψη οι παιδικές χαρές Σε αναπλάσεις, διαμορφώσεις και ηλεκτροφωτισμό πάρκων και στα τρία τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Θερμαϊκού, προχωρά η Δημοτική Αρχή το τρέχον έτος. «Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων κάτι που θα επιτευχθεί με τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών και την αναβάθμιση των υπαρχουσών», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής. «Όλα αυτά είναι έργα που συμπεριλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2009 και η υλοποίηση αρχίζει άμεσα. Είναι πολύ σημαντικό σε έναν Δήμο που ο πληθυσμός του αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των επισκεπτών, να προσφέρει όλες εκείνες τις ανέσεις που θα κάνουν τον κάτοικο, τον επισκέπτη και τον κάθε γονέα με την οικογένεια του να φύγει ευχαριστημένος και να έχει την επιθυμία να επισκεφθεί και πάλι την περιοχή», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής. Τα προβλεπόμενα έργα είναι τα εξής: 1. Διαμόρφωση-ανάπλαση πάρκου παιδικής χαράςάνω Περαίας και υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων 2. Ανάπλαση πάρκου οδού 25ης Μαρτίου στο Τ.Δ. Ν. Επιβατών 3. Διαμόρφωση πάρκου Κ.Χ. 42 Τ - Περαίας (υπόλοιπο Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής) 4. Διαμόρφωση παιδικής χαράς στην οδό Κωστή Παλαμά 5. Διαμόρφωση παιδικής χαράς Μακεδονομάχου Πύρζα - Αβέρωφ 6. Διαμόρφωση παιδικής χαράς Βενιζέλου-Δημοκρατίας 7. Κατασκευή πάρκου στο Ο.Τ. ΚΧ 119Τ 8. Ηλεκτροφωτισμός πάρκου ΠΙΚΠΑ 9. Εγκατάσταση φωτιστικών πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής 10. Συντήρηση πρασίνου σε πάρκα, πεζοδρόμια και νησίδες στα τρία Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Θερμαϊκού.

23 Σχέδιο δημιουργίας - διαμόρφωσης πάρκου Κ.Χ. 42 Τ - Περαίας (υπόλοιπο Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής)

24 Ντροπή! Ρεπορτάζ Παναγιώτης Κρινής Δύο περιστατικά αυθαίρετης και βάρβαρης επέμβασης καταγράφηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα σε διαφορετικές τοποθεσίες στο Δήμο μας. Το ένα περιστατικό σημειώθηκε σε σημείο της παραλίας και είχε να κάνει με την αυθαίρετη και παράνομη κοπή των δέντρων (αρμυρίκια) Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Κώστας Μπάρμπας, ενημερώθηκε για το συμβάν και έσπευσε αμέσως επί τόπου μαζί με συνεργεία της Αντιδημαρχίας και προχώρησαν στην περιποίηση και το σωστό κλάδεμα των δέντρων ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να ξεραθούν. Ταυτόχρονα βρήκε μάρτυρες, οι οποίοι «έδειξαν» ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ως τον άνθρωπο που έκοψε τα αρμυρίκια. Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την παράνομη αυτή ενέργεια του ξενοδόχου και στην συνέχεια κατατέθηκε μήνυση από το Δήμο σε βάρος του. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε σημείο της οδού Μηδείας, όπου το πρωί της Δευτέρας 12/01/2009 ειδοποιήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Κώστας Μπάρμπας ότι κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν 4 πελώριες λεύκες. Αμέσως πήγε στο σημείο και αντίκρισε τα κομμένα δέντρα μην μπορώντας παράλληλα να εξηγήσει το γεγονός. Πρέπει να σημειώσουμε ότι από την κοπή των δέντρων δεν προκύπτει κανένα όφελος για τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου που συνορεύει με τη δενδροστοιχία ούτε προκύπτει κάποια άλλη χωροταξική ωφέλεια. Περίοικοι σχολίασαν την πράξη αυτή λέγοντας ότι, μόνο βάρβαροι μπορεί να έκαναν κάτι τέτοιο και το πιο πιθανό είναι κάποιοι να πήραν τα ξύλα για τις σόμπες ή τα τζάκια τους. Άλλοι σχολίασαν ότι πιθανόν να λέρωναν τα αυτοκίνητα κάποιων με τα φύλλα τους και με την κόλα που ρίχνουν τα δέντρα και ήθελαν να απαλλαχτούν από αυτό. Ερωτώμενος ο Αντιδήμαρχος απάντησε ότι σύμφωνα με τους περίοικους κανείς (?) δεν αντιλήφθηκε κάτι και κανείς δεν είδε κάποιον που πιθανόν θα βοηθούσε στη αποκάλυψη των ασυνείδητων. Πρόκειται για μια ακόμη καταδικαστέα, αυθαίρετη ενέργεια που εκτιμώ ότι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ασυδοσίας και ατιμωρησίας που ζούμε στην εποχή μας. Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής δήλωσε ότι, σε μια εποχή που αναζητούμε πράξεις γεμάτες αρετή, σημειώνονται περιστατικά τα οποία μας θλίβουν και μας προβληματίζουν όλους. Πριν από λίγο καιρό επικοινωνήσαμε τόσο με όλους τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής μας όσο και με ιδιώτες, προτείνοντάς τους την υιοθέτηση των αλσυλλίων και των πάρκων του Δήμου μας ώστε να προφυλάξουμε τους χώρους αυτούς από κακόβουλες ενέργειες. Δυστυχώς αυτή τη φορά μας πρόλαβαν οι ασυνείδητοι! Φωτό 1, 2, 3, 4: κοπή - περιποίηση αρμυρίκια Φωτό 5, 6: κομμένες λεύκες

25

26 Συγκέντρωση φαρμάκων Η Αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών - Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης πρόκειται να συγκεντρώσει φάρμακα για το λαό της Λωρίδας της Γάζας που αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων.. Τα φάρμακα θα αποσταλούν στην μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» που παρέχει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, φάρμακα, τρόφιμα αλλά και ανεγείρει ιατρικά κέντρα, σχολεία κ.λ.π. με σκοπό να βοηθήσει πληθυσμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα από πολέμους, φυσικές καταστροφές, επιδημίες, υποσιτισμό, πείνα κ.λ.π. Τα είδη των φαρμάκων που θα συγκεντρωθούν είναι αποκλειστικά τα εξής: Αντιβιοτικά ευρέως φάσματος: Αμπικιλίνες, κεφαλοσπορίνες, Flagyl, Septrin, Fotre, Bactrimel κ.λ.π. (ΟΧΙ Augmentin) Παυσίπονα: Depon, Panadol, Ponstan, κ.λ.π. (ΟΧΙ ασπιρίνες) Σίδηρος σε χαπάκια και σε υγρή μορφή για παιδιά Γάζες Fucidin Επιθυμητός χρόνος λήξης των φαρμάκων 2-3 χρόνια από την ημερομηνία αποστολής. Η συγκέντρωση και φύλαξη των φαρμάκων θα γίνεται στο Δημαρχείο Θερμαϊκού. Πληροφορίες: , , κ. Μαρία Ραμπότα Σεμινάρια H Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Επιτροπή Παιδείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν σειρά σεμιναρίων με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Ελληνική γλώσσα - Ιστορία Ευρωπαϊκές Γλώσσες - Ευρωπαϊκή Ιστορία Περιβάλλον - Πολιτισμός - Τουρισμός - Περιφερειακή Ανάπτυξη Βασικές Γνώσεις Μαθηματικών - Στατιστικής Τεχνολογίες Πληροφορικής - Επικοινωνιών Ενεργός Πολίτης: Δικαιώματα - Υποχρεώσεις Πολιτισμός - Τέχνες - Διαχείριση Ελεύθερου Χρόνου Οικονομία - Διοίκηση - Επιχειρήσεις Ειδικά προγράμματα για μετανάστες, παλινοστούντες, τσιγγάνους, κρατούμενους κ.λ.π. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Θερμαϊκού για να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Πληροφορίες: Πάντσιου Χρυσούλα. Τηλ: , Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού Δημοκρατίας 88, Ν. Επιβάτες, Τηλ. - Fax: Ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού σας προσκαλέι στην ετήσια κοπή βασιλόπιτας που θα γίνει την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις στα γραφεία του ομίλου. Η βραδιά θα συνεχιστεί με πολλές εκπλήξεις. Το Δ.Σ.

27

28 Με τα μάτια των παιδιών Ρεπορτάζ Τάνια Κωτούλα Μια διαφορετική και ιδιαιτέρως ξεχωριστή επίσκεψη δέχτηκε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής, προπαραμονή Χριστουγέννων, από μαθητές της Γ2 τάξης του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Νέων Επιβατών. Οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν το Δήμαρχο στο γραφείο του, προκειμένου να του προσφέρουν το δικό τους μοναδικό δώρο, που ήταν ζωγραφιές που δημιούργησαν τα παιδιά και που απεικόνιζαν τα προβλήματα που έχει ο Δήμος Θερμαϊκού αλλά και το περιβάλλον, όπως βέβαια τα αντιλαμβάνονται με τα δικά τους πανέξυπνα μάτια. Από τις ζωγραφιές λοιπόν αλλά και από τις επισημάνσεις των παιδιών, αυτό που τους προβληματίζει κατά κύριο λόγο είναι το περιβάλλον και η μόλυνσή του. Όπως μάλιστα ανέφεραν οι μικροί μαθητές η μεγάλη τους ανησυχία είναι τα σκουπίδια που βλέπουν γύρω τους, η ρύπανση της θάλασσας και της αμμουδιάς αλλά και το παιχνίδι τους στις παιδικές χαρές, που όπως υποστηρίζουν είναι επικίνδυνο καθώς υπάρχουν χαλασμένες κούνιες. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι κάτι το οποίο απασχολεί όλους και εξαρτάται από όλους, το ίδιο είναι και η κα-

29 θαριότητα. Γίνονται καθημερινά προσπάθειες για τη διόρθωση των προβλημάτων και δεν πρέπει κανείς να γυρίζει την πλάτη του. Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα, τα οποία υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια και ανακοίνωσε στα παιδιά, το πρόγραμμα επισκευής όλων των ατελειών στις υπάρχουσες παιδικές χαρές, την ενίσχυσή τους με νέα παιχνίδια, καθώς και τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών και στα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα σύμφωνα μάλιστα με το Τεχνικό Πρόγραμμα για το Όταν ολοκληρώθηκε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τα παιδιά, ο Δήμαρχος αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή χρονιά και τους δώρισε βιβλία. Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν και την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τους περίμενε και τους ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πάρης Πεντούσης.

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού!

Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού! Ένα γιορτινό καράβι «έδεσε» στην πλατεία του Ορχομενού! Για πρώτη φορά την κεντρική πλατεία του Ορχομενού δεν στολίζει για τις γιορτές ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ένα πραγματικά εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Δελτίο Τύπου 19-10-2015 Ιβήριδος 9, T.K. 54351 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 905164, fax: 2310 903721 Email επικοινωνίας: anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com Ιστοσελίδα: www.loutropoleis.com Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Ευαγγελία Σαρρή Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων Koυντουριώτου 98-100 3ος όροφος τηλ.επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑ! ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΜΑΣ!!!!!! Αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση έκανε η χορωδία, που έχει μέλη από τα τρία ΚΑΠΗ της πόλης μας. Οι χορωδοί τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία Εισαγωγή «Όποιος έχει υγεία, έχει ελπίδα. Και όποιος έχει ελπίδα, έχει τα πάντα.» Τόμας Κάρλαϊλ Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ένας από τους καλύτερους παθολόγους που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 Τ.Θ.: 534, 715 00 ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ.: 2810 763141 FAX: 2810 762701 www.ppkae.gr / e-mail: info@ppkae.gr Αγαπητοί φίλοι, Κρατάτε στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Στο 1 ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πρόγραμμα προαγωγής ψυχικής υγείας, το οποίο σχεδιάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Η επιστολή ή το γράμμα είναι ένα είδος επικοινωνιακού λόγου, πολύ χρήσιμο για την κοινωνική μας ζωή. Υπάρχουν διάφορα είδη επιστολών. Μια επιστολή μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Σήμερα εισάγεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας tτο Τεχνικό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με πολλά χαμόγελα και συγκίνηση οι γιορτές λήξης για τις 2 πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους της κατασκήνωσης του Δήμου στη Ραφήνα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με πολλά χαμόγελα και συγκίνηση οι γιορτές λήξης για τις 2 πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους της κατασκήνωσης του Δήμου στη Ραφήνα! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγ. Δημήτριος, 20-07-2012 Με πολλά χαμόγελα και συγκίνηση οι γιορτές λήξης για τις 2 πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους της κατασκήνωσης του Δήμου στη Ραφήνα! Σε γιορτινή ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ. Βασιλείου Ξύδη κατά τη Τελετή Θεμελίωσης του Δημοτικού Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού Παπάγου

Ομιλία Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ. Βασιλείου Ξύδη κατά τη Τελετή Θεμελίωσης του Δημοτικού Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού Παπάγου Ομιλία Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ. Βασιλείου Ξύδη κατά τη Τελετή Θεμελίωσης του Δημοτικού Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού Παπάγου Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητές φίλες και φίλοι, Είναι ιδιαίτερη χαρά για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Ποιο από τα παρακάτω αποτυπώνει τη διαμονή σας, αυτό το ακαδημαϊκό έτος;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 1. Ποιο από τα παρακάτω αποτυπώνει τη διαμονή σας, αυτό το ακαδημαϊκό έτος; ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Το παρόν ερωτηματολόγιο αφορά έρευνα για τις συνήθειες των φοιτητών. Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν μένουν αυστηρά προσωπικές και χρησιμοποιούνται μόνο για στατιστικούς λόγους. Σας

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως Συνεστίαση κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως την Με πολύ χαρά και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεστίαση των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως μας στον πολυχώρο Διακονία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Δ τάξη, 2013-2014 Παρουσίαση γραπτής εργασίας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν: 1. Αφού η δασκάλα μας έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Α ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Υπάρχουν άνθρωποι, δημιουργικοί, που λατρεύουν την τέχνη και διαθέτουν πολλά ταλέντα, χωρίς να είναι επαγγελματίες.

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αθήνα 05/08/15 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τις αναπληρώτριες Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015 ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Β ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» ΣΤΙΣ 28-29 ΜΑΪΟΥ 2015 Ο β κύκλος του διήμερου καλλιτεχνικού, βιωματικού σεμιναρίου «ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ» πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα 9 Δεκεμβρίου 2011 γεννήθηκε ένα παραμύθι Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ", κύριε Κάλλιε,

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ, κύριε Κάλλιε, Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2014, Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ): Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συλλόγου Αποφοίτων του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ", κύριε Κάλλιε, ονομάζομαι Δημήτρης Ντεντάκης, γεννήθηκα και μεγάλωσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Τις δημιουργίες τους παρουσίασαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών τα μέλη των τμημάτων ζωγραφικής, κοσμήματος, διακοσμητικών και φωτογραφίας

Τις δημιουργίες τους παρουσίασαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών τα μέλη των τμημάτων ζωγραφικής, κοσμήματος, διακοσμητικών και φωτογραφίας 21 Τις δημιουργίες τους παρουσίασαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών τα μέλη των τμημάτων ζωγραφικής, κοσμήματος, διακοσμητικών και φωτογραφίας Το θερμό χειροκρότημα όσων παρέστησαν στα εγκαίνια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 22-3-2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 1. Εισαγωγή 2. Η Πρώτη Συνάντηση της Ομάδας Μαθητών. 3. Η Δεύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου» Κυριακή 7/12/2014 ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015 «Δος μου το χέρι σου» -Τ.Κ Ερμητσίου ώρα 4:30μμ κεντρική πλατεία Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Χριστούγεννα (μέσα από ιστορίες και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια) 1 Στόχοι: Μέσα από διάφορες

Διαβάστε περισσότερα

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 24o Δημοτικό Αχαρνών Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου 1 Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών Συμμετέχοντες Σχολείο: 24o Δημοτικό Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Θέρμη, 28 Μαρτίου 2014 Αρ. Πρωτ.: 204 Προς: Πίνακας Αποδεκτών ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΟΦΗ στην Ανθρωπιά... Τρίτη, 20 Νοέμβριος :45

ΣΤΡΟΦΗ στην Ανθρωπιά... Τρίτη, 20 Νοέμβριος :45 Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη συνέχιση και διάδοση Παγκόσμιας Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο υπεγράφη το Σάββατο 17 Νοεμβρίου μεταξύ του Δήμου Κορινθίων θεατρικής ομάδας ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς 26-03-2016 Οι πολύπλευρες δραστηριότητες της Οι.Ομ.Κω., συνεχίζει να επιβραβεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας» Δράμα 29-10-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Νίκη της Δράμας» Πραγματοποιήθηκαν στις 28 Οκτώβρη 2013 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου - σύμβολο για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του τόπου μας, που γιορτάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η

Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Της Μαριάννας Τ ιρά η Victoria is back! Με αφορμή την επίσκεψη της Βικτώριας Χίσλοπ στο Ρέθυμνο της Κρήτης για την παρουσίαση του καινούριου της βιβλίου Ανατολή, άρπαξα την ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Αριθμός Επίθετο Όνομα Όνομα πατέρα THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Αυτό το γραπτό αποτελείται από 20 σελίδες, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας αυτής).

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές Ενότητα 1 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Αρχική επικοινωνία με την οικογένεια για πρόσληψη Διάλογος 2: Προετοιμασία υποδοχής ασθενούς Διάλογος 3: Η επικοινωνία με τον ασθενή Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. "Είμαι ο ίδιος μέσα και έξω από την τάξη; Γιατί;" Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζωρτζάτου Μάρια

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Είμαι ο ίδιος μέσα και έξω από την τάξη; Γιατί; Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζωρτζάτου Μάρια ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ "Είμαι ο ίδιος μέσα και έξω από την τάξη; Γιατί;" Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζωρτζάτου Μάρια Εισαγωγική Παρουσίαση από την υπεύθυνη καθηγήτρια. Με το παραπάνω θέμα ασχολήθηκαν κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ 2/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Σχολικό έτος 2004 2005 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ: ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ ΜΑΤΕΛΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για το Εκκρεμές της ημοκρατίας. 1. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα της κρίσεως συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα βάθρα της δημοκρατίας;

Έρευνα για το Εκκρεμές της ημοκρατίας. 1. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα της κρίσεως συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα βάθρα της δημοκρατίας; ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΗΜΑΡΧΟΥ ΙΛΙΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΖΕΝΕΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ» (13.11.2013) ΤΕΥΧΟΣ 03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ- ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Έρευνα για το Εκκρεμές της ημοκρατίας. 1. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα της

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ)

Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Η ΟΓΕ αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της για την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας. Η στήριξη του νέου ζευγαριού, και ιδιαίτερα της γυναίκας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αριθ. Πρωτ.:. ΠΡΟΣ : τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΤΑΥΘΑ ΘΕΜΑ: «Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάβασης αντιπροσωπείας

Διαβάστε περισσότερα

Είδος: Εφημερίδα / Κύρια / Πολιτική / Ημερήσια Ημερομηνία: Τρίτη,

Είδος: Εφημερίδα / Κύρια / Πολιτική / Ημερήσια Ημερομηνία: Τρίτη, Είδος: Εφημερίδα / Κύρια / Οικονομική / Ημερήσια Ημερομηνία: Τρίτη, 03-01-2017 Σελίδα: 15 Μέγεθος: 112 cm ² Μέση κυκλοφορία: 560 Επικοινωνία εντύπου: (210) 3312.672 Λέξη κλειδί: ΕΛΤΑ Είδος: Εφημερίδα /

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα.

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. 0 Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. Μια εργασία από τους μαθητές της Δ 2 Υπεύθυνη δασκάλα: Ελένη Μιχαήλ Σχολική χρονιά 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Καλύτερη πληροφόρηση Ένιωσα σίγουρη για τον εαυτό μου Πολλές απορίες που δεν είχα φανταστεί με σιγούρεψαν Η σημερινή ενημέρωση ήταν από τις καλύτερες που

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης»

Ομιλία: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης» Ομιλία: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης» Ταχμετζίδης Γεώργιος Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη 30/9/2015 Κυρίες και κύριοι, Οι Οργανισμοί Τοπικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015. Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015. Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας έχουν σκοπό να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούμε όλοι μαζί

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

[ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ]

[ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ] 2014 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης Ερευνητική εργασία των μαθητών : Αλεξίου Δημήτρη, Γεωργιάδου Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ Μανώλη, Κατσούλη Απόστολου, Τρέμμα Λουκίας [ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015 Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας έχουν σκοπό να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους για να υποδεχθούμε όλοι μαζί

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου Τα παιδιά, είναι το μέλλον. O Δήμος Αμαρουσίου επενδύει στο μέλλον της πόλης και στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας, της κάθε οικογένειας. Μέσα από την υποδειγματική λειτουργία των

Διαβάστε περισσότερα

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς,

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας έκλεισε για τις καλοκαιρινές διακοπές!!! Από όλους τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του Σχολείου μας πολλές ευχές για Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!! Θα τα ξαναπούμε την 1η Σεπτεμβρίου!!!!

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ

Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ Ενότητα 5 - Πάμε για επανάληψη Α. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ 1. Συμπληρώστε τα κενά με λέξεις από το πλαίσιο: βιβλιοθήκη, φιλοσοφία, εγκυκλοπαίδεια, παιδίατρος, φωτογραφία, αθλητισμό, Ελλάδα, σχολείο, φίλο, κινηματογράφο,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτα οι Πολίτες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτος Λόγος στους Πολίτες Δήμος Αγλαντζιάς...Πρώτα η Αγλαντζιά Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι - ΔΗΜΟΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ 1. Αβάνης Σάββας Γεννήθηκε στο Προδρόμι της Επαρχίας

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ομιλίας για εγκαίνια Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Σωρό

Σχέδιο ομιλίας για εγκαίνια Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Σωρό Σχέδιο ομιλίας για εγκαίνια Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Σωρό Αγαπητοί κάτοικοι της περιοχής του Σωρού Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα, ως Δήμαρχος βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάζω έναν ακόμη

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Παραθέτουμε τις δηλώσεις των διευθυντών και τα σχόλια των μαθητών για την εμπειρία τους που την περιέγραψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο από την εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2002 και ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Αστυνομία προσέφερε δώρα και άλλα είδη στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».

Αστυνομία προσέφερε δώρα και άλλα είδη στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα». 21-12-2016: Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε δώρα και άλλα είδη στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα». Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε δώρα και άλλα είδη στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»

Διαβάστε περισσότερα

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας Άνοιξη 2009 Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας, Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες ευχές του Δ.Σ. προς όλους σας για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Επικοινωνούμε ξανά μαζί σας με

Διαβάστε περισσότερα

1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης

1 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης ΑΣΚΗΣΗ 1 η : 7 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής Αφού μελετήσετε τις πιο κάτω πηγές, να απαντήσετε στα ερωτήματα που ακολουθούν: Πηγή 1η: Ιωάννα, μαθήτρια, 11 χρόνων, δήλωση στις 14/3/2015 Μου αρέσει να πηγαίνω

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Μια. φωτογραφία ιστορία

Μια. φωτογραφία ιστορία Μια φωτογραφία Μια ιστορία 20 17 Ημερολόγιο ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ Ελένη Μπούρα Ειρήνη Χριστοπούλου Επίσημες αργίες 2017 1 Ιανουαρίου Πρωτοχρονιά 6 Ιανουαρίου Θεοφάνια 27 Φεβρουαρίου Καθαρά Δευτέρα 25 Μαρτίου Ευαγγελισμός

Διαβάστε περισσότερα

Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ.

Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ. Πολυξένη Ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή μας. 22/09/2014 Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει και αυτό το βιβλίο. Κάθε ένας από εμάς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Λαγκαδινού Νεκταρία, Καθηγήτρια Μουσικής Στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Α τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Μυτιλήνης.

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); Εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.

Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); Εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α. Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); - Θεσμός κοινωνικής πρόνοιας συχρηματοδοτούμενος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού

Διαβάστε περισσότερα

Ζούσε στην άκρη ενός χωριού που το έλεγαν Κεφαλοχώρι. Το Κεφαλοχώρι βρισκόταν στην κορυφή ενός βουνού και είχε λογής λογής κατοίκους.

Ζούσε στην άκρη ενός χωριού που το έλεγαν Κεφαλοχώρι. Το Κεφαλοχώρι βρισκόταν στην κορυφή ενός βουνού και είχε λογής λογής κατοίκους. Μέρος Α: Μια φορά και ένα καιρό ζούσε στην εξοχή, ένας κύριος κοντός, με μικρά χέρια και πόδια, ο κύριος Λαιμός. Είμαι ο Κύριος Λαιμός Ζούσε στην άκρη ενός χωριού που το έλεγαν Κεφαλοχώρι. Το Κεφαλοχώρι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014 ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΕΡΖΗ

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014 ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΕΡΖΗ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014 ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΕΡΖΗ Υπεύθυνη Πρεσβευτής Τ4Ε: Σχολείο Διεξαγωγής του Προγράμματος: Ιωάννα Μανάφη 3 ο ΔΣ ΦΕΡΩΝ ΦΕΡΕΣ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το πρόγραμμά μας αφορούσε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Psychico College Parents' association news - Νέα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Κολλεγίου Ψυχι... Φεβρουάριος 2000

Psychico College Parents' association news - Νέα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Κολλεγίου Ψυχι... Φεβρουάριος 2000 Page 1 of 6 Φεβρουάριος 2000 Ακόμη κόβουμε πίτες Σχολική Χρονιά 2000/2001 Κολλεγιάδα 2000 Σεμινάρια Α.Σ.Ι.Σ Δημοτικών Σχολείων Σεμινάρια δασκάλων Έκθεση των δασκάλλων Καλλιτεχνικών Χρήσιμες Ημερομηνίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες

Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Η ιστορία του χωριού μου μέσα από φωτογραφίες Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις Έτσι έλεγαν οι αρχαίοι Κινέζοι Εμείς, οι μαθητές της Α και Β Τάξης του δημοτικού σχολείου Λισβορίου θα σας πούμε την ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτα οι Πολίτες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτος Λόγος στους Πολίτες Δήμος Ιδαλίου...Πρώτα το Δάλι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι - ΔΗΜΟΣ ΙΔΑΛΙΟΥ 1. Καλλής Θεοκλής Γεννήθηκε στο Δάλι το 1987. Αποφοίτησε

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πρόληψη Ατυχημάτων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Γυθείου 1 Α, 152 31 Χαλάνδρι Τηλ.: 210-6741 933, 210-6740 118, Fax: 210-6724 536 e-mail: info@pedtrauma.gr www.pedtrauma.gr Γιατί Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων;

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος Γλώσσας : «Παιχνίδια γλώσσας και δημιουργική γραφή» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όμιλος Γλώσσας : «Παιχνίδια γλώσσας και δημιουργική γραφή» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Όμιλος Γλώσσας : «Παιχνίδια γλώσσας και δημιουργική γραφή» ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο είναι μια προσπάθεια να ξυπνήσουμε στο παιδί τα συναισθήματα και τις σκέψεις του,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΔΚΕ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα