REPORT GREEN TOURISM CAMPAIGN Για πρώτη φορά ο Πράσινος Τουρισμός της Ελλάδας παρουσιάζεται δυναμικά στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "REPORT GREEN TOURISM CAMPAIGN Για πρώτη φορά ο Πράσινος Τουρισμός της Ελλάδας παρουσιάζεται δυναμικά στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης:"

Transcript

1 REPORT GREEN TOURISM CAMPAIGN Για πρώτη φορά ο Πράσινος Τουρισμός της Ελλάδας παρουσιάζεται δυναμικά στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης: World Travel Market, London, Green Tourism Conference, Stockholm, Gallerian Mall, Stockholm, Reiselivsmessen, Oslo, MATKA, Helsinki, Ferie For Alle, Henring, ITB, Berlin, Μεγάλοι Χορηγοί Καμπάνιας: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: L.B. North Events Ltd.4 Prometheus Street, Executive Center, 3rd Floor, 1065 Nicosia, Cyprus e.com, e.com, Greece Enquiries: Tel , Exclusive Representative for Dodecanese Region: Praxis Plus, Tel , Fax: ,

2 Η περιοδεία για την προώθηση του Πράσινου Τουρισμού της Ελλάδας βρήκε ένθερμους υποστηρικτές στις αγορές της Ευρώπης. H πρωτοβουλία της North Events για την συσπείρωση όλων των Green Key ξενοδοχειακών μονάδων και μαρίνων με Γαλάζιες Σημαίες στην πρώτη καμπάνια για την ενίσχυση του ειδικού αυτού κλάδου του τουρισμού γνώρισε σημαντική ανταπόκριση και επιτυχία. Η τουριστική αγορά και οι αντιδράσεις κοινού και παραγόντων στελεχών. H North Events ολοκλήρωσε με επιτυχία όλες τις φετινές παρουσιάσεις με περίπτερο stand για τον Πράσινο Τουρισμό της Ελλάδας, στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού της Ευρώπης αλλά και σε διοργανώσεις με δική της πρωτοβουλία, όπως το 1 ο Συνέδριο για τον Πράσινο Τουρισμό στην Στοκχόλμη και η προώθηση στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης το Gallerian. Στόχος ήταν η Ελλάδα να παρουσιάσει ένα μεγάλο σε σημασία κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού τουριστικού προϊόντος με κύριο παρανομαστή την βιώσιμη πράσινη ευαισθητοποίηση του κλάδου σε θέματα διατήρησης και σεβασμού περιβάλλοντος. Οι ξένοι επισκέπτες ανταποκρίθηκαν πολύ θερμά, και στην συντριπτική πλειοψηφία τους εξέφρασαν την έκπληξή τους ότι η χώρα μας έχει να παρουσιάσει σημαντικά βήματα στον «πράσινο» τουρισμό. Τα θετικά σχόλια και συγχαρητήρια που αποκομίσαμε εφέτος με την ολοκλήρωση της περιοδείας μας αποτελούν το έναυσμα για να συνεχίσουμε τις παρουσιάσεις μας σε μεγάλες διοργανώσεις και σε επισκέπτες από αγορές που έχουν πράσινη συνείδηση και είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Τα αντίτυπα του περιοδικού Green Tourism in Greece διανεμήθηκαν σε πάρα πολλούς ενδιαφερόμενους επισκέπτες όπως και χάρτες με τις Γαλάζιες Σημαίες της Ελλάδας σε Μαρίνες και ακτές της χώρας. Όλοι οι επισκέπτες εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν τα προτεινόμενα Green Key ξενοδοχεία (και Μαρίνες με Γαλάζιες Σημαίες) σκεπτόμενοι ότι θέματα πράσινης πολιτικής είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζονται ειδικά σε αγορές που έχουν μεγάλη τουριστική παράδοση και δέχονται όγκο εκατομμυρίων τουριστών κάθε έτος. Γενική Αποτίμηση. Στην αποτίμησή μας σημειώνουμε ότι αν και είναι η πρώτη φορά που συντονίζεται μία ολοκληρωμένη καμπάνια για την προώθηση του πράσινου τουρισμού η ανταπόκριση του κοινού όσο και των επαγγελματιών του κλάδου ήταν εξαιρετικά θετική. Η προσπάθεια όμως για την συνεχή ενημέρωση του υποψήφιου επισκέπτη δεν πρέπει να σταματά με τις παρουσιάσεις σε διεθνείς εκθέσεις ή διοργανώσεις. Η σταθερή παρουσίαση του πράσινου τουριστικού κλάδου της Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για την προσέλκυση ποιοτικότερου τουρισμού στην χώρα μας ενώ παράλληλα να συντελέσει στην ενίσχυση του σύγχρονου τουριστικού μας προφίλ με τουριστικές υπηρεσίες που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η πράσινη, βιώσιμη ανάπτυξη για την βιομηχανία του τουρισμού είναι το μέλλον.

3 Ημ/νία: Πρώτη Παρουσίαση των Green Key ξενοδοχείων και των Γαλάζιων Σημαίων της Ελλάδας στην WTM London, Μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση μία πρωτιά για την Ελλάδα που στηρίζει και προωθεί τον πράσινο τουρισμό Η καμπάνια για τα Green Key ξενοδοχεία της Ελλάδας, όπως και για τις Γαλάζιες Σημαίες στις Μαρίνες, ξεκίνησε από την World Travel Market του Λονδίνου στην οποία η ανταπόκριση όσο και η έκπληξη των επισκεπτών, ήταν έκδηλη. Μεγάλα στελέχη της Βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας και tour operator σχολίασαν θετικά την πρωτοβουλία και σημείωσαν ότι ο πράσινος τουρισμός είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες τάσεις της αγοράς, όπως μετουσιώνεται στις οικολογικές ευαισθησίες του σύγχρονου επισκέπτη. Σημαντικό σημείο αναφοράς είναι ότι καμία άλλη χώρα στο παρελθόν δεν έχει επιχειρήσει να παρουσιάσει συνολικά το «πράσινο» τουριστικό προφίλ της όπως η Ελλάδα, και το γεγονός αυτό απέσπασε τα θετικότερα σχόλια και συγχαρητήρια. Η παρουσίαση έγινε με stand μέσα από το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου και διανεμήθηκαν τα περιοδικά Green Tourism in Greece με όλα τα Green Key ξενοδοχεία της Ελλάδας και τις Γαλάζιες Σημαίες των μαρίνων, πλούσια ρεπορτάζ από την BIO KOUZINA, συνεντεύξεις και άρθρα από στελέχη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας κ.α., ενώ επίσης για πρώτη φορά διανεμήθηκαν χάρτες με όλες τις Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. Μεγάλοι χορηγοί της καμπάνιας είναι οι TUI Fritidsresor, o Apollo Kuoni, η SAS Scandinavian Airlines, και ο ΕΟΤ.

4 Ημ/νία: Το 1ο Συνέδριο για τον Πράσινο Τουρισμό της Ελλάδας στην Στοκχόλμη, Για πρώτη φορά οι μεγαλύτεροι tour operators και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Σουηδίας συζητούν ανοικτά τις προοπτικές. Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο για τον Πράσινο Τουρισμό της Ελλάδας στην Στοκχόλμη, στις Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πρώτο συνεδριακό κέντρο της Σουηδίας που βραβεύτηκε με το eco label Green Key, το 7A Odenplan. Ο επίσημος χαιρετισμός του συνεδρίου έγινε από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, Κωνσταντίνο Ζήκο, και ακολούθησαν με σχετικές ομιλίες και παρουσιάσεις οι: Σταύρος Σταυράκος, Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Στοκχόλμη, Sophie Bachet, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» από τον οργανισμό Foundation for Environmental Education, Martin Karlsson Διευθύνων Σύμβουλος Håll Sverige Rent για το πρόγραμμα Green Key Σουηδίας, Λεωνίδας Κόλλας, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης για τις Γαλάζιες Σημαίες, και Διονυσία Παπαδοπούλου Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και συντονίστρια του προγράμματος Green Key για την Ελλάδα. Επάνω: Στιγμιότυπα από το 1 ο Συνέδριο για τον Πράσινο Τουρισμό της Ελλάδας στην Στοκχόλμη, με ομιλητές σημαντικούς εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της Σκανδιναβίας. Αριστερά: Ελληνικά εδέσματα για όλους τους σύνεδρους και καλεσμένους της εκδήλωσης. Μεγάλος Χορηγός η εταιρία FONTANA.

5 Ημ/νία: ( συνέχεια) Το δεύτερο μέρος του συνεδρίου ξεκίνησε με προβολή video από το SANI RESORT ως εξαιρετικό παράδειγμα και case study ελληνικής ξενοδοχειακής επιχείρησης που αναπτύσσει και εφαρμόζει καινοτόμες πράσινες πολιτικές, για να συνεχίσει με παρουσιάσεις και ομιλίες από τους σημαντικότερους tour operators που φέρνουν τουρισμό στην Ελλάδα. Ο Fredrik Lindblom, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης για την TUI Nordic, η Kajsa Moström Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Apollo Kuoni καθώς και ο Lars Andersén Resare, Γενικός Διευθυντής Περιβάλλοντος CSR & Crisis από την SAS Scandinavian Airlines παρουσίασαν τις πράσινες πρακτικές των εταιριών τους και τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου τους. Απασχόλησε σημαντικά το θέμα του αποτυπώματος του άνθρακα για κάθε τουρίστα που επισκέπτεται έναν τουριστικό προορισμό και στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε από όλους μία στενότερη συνεργασία με τους ελληνικούς φορείς (ιδιώτες και τοπικής αυτοδιοίκησης). Και οι τρεις ομιλητές παρατήρησαν ότι προβλήματα στην χώρα μας, όπως για παράδειγμα η αποκομιδή σκουπιδιών και άλλα παρόμοια ευαίσθητα ζητήματα, χρήζουν συνεργασίας και από τις δύο πλευρές με στόχο την βελτιστοποίηση τουριστικών υπηρεσιών προς τον ευαισθητοποιημένο «πράσινο» επισκέπτη. Ομιλητές στο συνέδριο, επισκόπηση παρουσιάσεων από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, την TUI Nordic, την Apollo Kuoni, την SAS, την Keep Sweden Tidy, την FEE και λοιπών εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας.

6 Ημ/νία: ( συνέχεια) Ο συντονισμός του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τον Andreas Nasman, μία εξέχουσα προσωπικότητα του τουρισμού στην Σουηδία, και φιλέλληνας, ο οποίος με την πλούσια δράση του έχει κερδίσει την εκτίμηση και εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου στην Σουηδία, ως Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού της Δανίας στην Σουηδία, πρώην Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού της Νορβηγίας και πρώην διοικητικό στέλεχος της Frtitidsresor (TUI )Marketing. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου 45 προσωπικότητες του τουριστικού κλάδου της Σουηδίας, καθώς και δημοσιογράφοι του τουρισμού από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες και περιοδικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Anders Flanking, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Σουηδίας, Gabriella Vildelin, αρχισυντάκτρια της TTG Nordic, Gregory Plata δημοσιογράφος της εφημερίδας Dagens Nyheter, Lee Martin δημοσιογράφος και Veronica Linarfve αρχισυντάκτρια του περιοδικού Escape 360, Susanne Wixe δημοσιογράφος της εφημερίδας Aftonbladet, Urban Lindstedt δημοσιογράφος του TravelNews, Jacke Mentzas διευθύνων σύμβουλος της Airtours, Lena Pålsson managing partner της GoSlow Travel, κ.α. Το ελληνικό βιολογικό πρωινό που προσφέρθηκε στους σύνεδρους ήταν μία ευγενική χορηγία της εταιρίας FONTANA, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής και διακίνησης ελληνικών προϊόντων στην Σουηδία. Σε όλους τους προσκεκλημένους διανεμήθηκε έντυπο υλικό του ΕΟΤ ο οποίος ήταν και ο μεγάλος χορηγός του συνεδρίου, το περιοδικό Green Tourism in Greece και χάρτες με Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα. Σχετικό video παρουσίασης του συνεδρίου διαθέσιμο στον σύνδεσμο: Παρουσίαση του περιοδικού ηλεκτρονική: Επάνω: Εξώφυλλο περιοδικού Green Tourism in Greece. Αριστερά: Διονυσία Παπαδοπούλου με Λεωνίδα Κόλλα από την ΕΕΠΦ.

7 Ημ/νία: Δυναμική Προώθηση του Πράσινου Τουρισμού στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, Gallerian, Χιλιάδες Σουηδοί επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις πράσινες τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας (Green Key Hotels, Blue Flag Marinas) Τις επόμενες δύο ημέρες του Συνεδρίου, Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Νοεμβρίου, η καμπάνια για τον πράσινο τουρισμό της Ελλάδας μεταφέρθηκε στο εμπορικό κέντρο Gallerian της Στοκχόλμης, το μεγαλύτερο σε κίνηση επισκεπτών της πρωτεύουσας. Η προώθηση έγινε με περίπτερο στην κεντρική είσοδο του κέντρου από όπου όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το προσωπικό για τα Green Key ξενοδοχεία της Ελλάδας και για τις Γαλάζιες Σημαίες των μαρίνων και ακτών της χώρας μας. Διανεμήθηκε έντυπο υλικό του ΕΟΤ, τα περιοδικά Green Tourism in Greece (η πρώτη και μοναδική έκδοση για τον πράσινο τουρισμό της Ελλάδας), και χάρτες με όλες τις Γαλάζιες Σημαίες της Ελλάδας. Υπολογίζεται ότι για τις ημέρες της προώθησης, Παρασκευή και Σάββατο, περίπου Σουηδοί επισκέφτηκαν το εμπορικό κέντρο Gallerian. Περίπτερο για την προώθηση του ελληνικού Πράσινου Τουρισμού στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, στην κεντρική είσοδο του πολυκαταστήματος GALLERIAN.

8 Ημ/νία: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση τουρισμού της Νορβηγίας, ! Δυναμική παρουσίαση από Χανιά, Ρέθυμνο, ΠΡΟΤΟΥΡ Ρόδος αλλά και από την πρωτοεμφανιζόμενη Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, μέσα από την μοναδική ελληνική συμμετοχή στο περίπτερο της North Events. Ολοκληρώθηκε η έκθεση τουρισμού της Νορβηγίας REISELIVSMESSEN στην Telenor Arena στις Η έκθεση, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν και οι τοπικές εφημερίδες, έσπασε ρεκόρ επισκεπτών και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλιάδων Νορβηγών. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της έκθεσης οι συνολικοί επισκέπτες έφθασαν τους εκ των οποίων οι ήταν επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού. Περισσότερες πληροφορίες και τηλεοπτική κάλυψη για την έκθεση, με αναφορές και για την μοναδική ελληνική συμμετοχή από την North Events, στους παρακάτω συνδέσμους: NRK TV: oestlandssendingen/dkoa / #t=13m27s BUDSTIKKA: besokte reiselivsmessen DAGBLADET: Το τηλεοπτικό κανάλι NRK TV καλύπτει πλάνα από το περίπτερο της North Events για την Ελλάδα, όπου παρουσιάστηκαν και οι Green Key μονάδες και οι Μαρίνες με Γαλάζιες Σημαίες. Επάνω Δεξιά : Ένα από τα σημεία διανομής για την έκδοση Kalimera Hellas 2013 Και για τον οδηγό Green Tourism in Greece για τα Green Key ξενοδοχεία και Blue Flag μαρίνες. Αριστερά: Η παρουσιάστρια ειδήσεων του καναλιού NRK με πρώτο πλάνο το περίπτερο της North Events για την Ελλάδα.

9 Ημ/νία: ( συνέχεια) Στο περίπτερο της North Events η Κρήτη παρουσιάστηκε δυναμικά με συνεκθέτες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο: Giannoulis Hotels & Resorts, Kalyves Beach Hotel, Kiani Beach Resort, Almyrida Beach Resort, Bio Suites Hotel, Atrion Hotel, Rethymno Mare Resort, The Peninsula, Atlantis Beach Hotel, Kriti Beach Hotel, Kyma Beach Hotel, Rethymnotels: Minos Mare, Minos Mare Royal, Theartemis Palace, Hotel Ideon, Sentido Aegean Pearl, Sentido Pearl Beach, Aquila Hotels & Resorts και Macaris Suites & Spa. Η πρωτοεμφανιζόμενη σε έκθεση της Σκανδιναβίας, Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου αποκόμισε και εκείνη θερμή υποδοχή από τους Νορβηγούς, και σημαντικό ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Λέσβο φέτος το καλοκαίρι. Από την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου συμμετείχαν τα παρουσιαζόμενα ξενοδοχεία Alma Hotel, Heliotrope Hotels, Sunrise Resort Hotel, Aegean Sun Hotel, Clara Hotel, Hotel Panselinos, Hotel Pasirhae, Hotel Silver Bay, Hotel Vicky I & II, Malemi Organic Hotel, Panorama Hotel και Sunrise Apts. Η Ρόδος παρουσιάστηκε από τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), με μεγάλη ανταπόκριση από τους Νορβηγούς επισκέπτες. Στο περίπτερο της North Events πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα και η εκστρατεία για την προώθηση του πράσινου τουρισμού της χώρας μας Green Tourism in Greece, για τα Green Key ξενοδοχεία, τις Γαλάζιες Σημαίες για ακτές και μαρίνες, με κύριους χορηγούς και υποστηρικτές της ενέργειας τον ΕΟΤ, την TUI Nordic, Apollo Kuoni και SAS Scandinavian Airlines. Υπενθυμίζεται ότι εθνικός διαχειριστής των προγραμμάτων Green Key και Γαλάζιων Σημαίων είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Για τους σκοπούς της καμπάνιας διανεμήθηκαν δωρεάν χιλιάδες περιοδικά από τον ομώνυμο οδηγό Green Tourism in Greece καθώς και χάρτες με τις Γαλάζιες Σημαίες της Ελλάδας. Γενική Άποψη του περιπτέρου με μία πλευρά στο κεντρικό τοιχίο αφιερωμένη για τον Πράσινο Τουρισμό. Δυναμική προώθηση των Green Key Μονάδων και των Μαρίνων με Γαλάζιες Σημαίες σε όλους τους Νορβηγούς επισκέπτες. Εξαιρετικά σημαντική και η συμβολή του μεγαλύτερου tour operator που φέρνει τουρισμό στην Ελλάδα από την Νορβηγία, ο Apollo Kuoni. O Apollo Kuoni ενίσχυσε με την παρουσία του τις πωλήσεις για τους παρουσιαζόμενους προορισμούς και ξενοδοχεία, και διένειμε πλούσιο ενημερωτικό υλικό και έκανε μεγάλες προσφορές που προσέλκυσαν το κοινό.

10 Ημ/νία: ( συνέχεια) Ομοίως εξαντλήθηκαν όλες σχεδόν οι εκδόσεις του περιοδικού Kalimera Hellas της North Events με τους παρουσιαζόμενους Apollo Kuoni, Amphitrion Travel, Copelouzos Real Estate Development, Mitsis Hotels, Lindian Village, Dolphin Bay Family Beach Resort, Sensimar Royal Blue Resort & Spa, Elysium Resort & Spa, Rodos Palladium Leisure & Wellness, Irene Palace Hotel, Aegean Houses, Blue Bay Hotel, Δήμος Πάρου, Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής και η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας. Στιγμιότυπα από την προώθηση του Πράσινου Τουρισμού στην έκθεση Reiselivsmessen 2013.

11 Ημ/νία: Δεσπόζουσα ελληνική συμμετοχή από την North Events στην μεγάλη έκθεση τουρισμού της Φινλανδίας, ΜΑΤΚΑ, ! Υπέρβαση προσδοκιών από το μεγάλο περίπτερο της North Events που με την συνεργασία της εταιρίας ελληνικών προϊόντων ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ έκανε την δυναμικότερη εμφάνιση, σε όφελος των συνεκθετών για ξενοδοχεία των Χανίων, και του Ρεθύμνου. Επίσης ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου παρέθεσε δείπνο εργασίας για τα στελέχη του tour operator Apollo Kuoni και για τους συνεκθέτες, σε κεντρικό εστιατόριο του Ελσίνκι. Η διεθνής έκθεση τουρισμού της Φινλανδίας, MATKA Travel Fair στο Ελσίνκι έκλεισε τις πόρτες της για το 2013 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία για την και εφέτος ελληνική συμμετοχή από την North Events, η οποία φιλοξένησε στο περίπτερό της, μεταξύ άλλων, την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, καθώς και σημαντικούς εκπροσώπους από την Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου και άλλους σημαντικούς συνεκθέτες από τον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Η πολύ σημαντική συνεργασία με την εταιρία Gavrielides Oy η μεγαλύτερη στην χώρα της Φινλανδίας που διαθέτει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα (label FILOS ) ήταν ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας που εξασφάλισε αποκλειστικά η North Events ως μοναδικός διοργανωτής του περιπτέρου των 120 συνολικά τετραγωνικών, πάντα κάτω από την ομπρέλα του Kalimera Kreikka (Καλημέρα Ελλάδα). Καθημερινά σερβίρονταν ελληνικά πρωινά, πραγματοποιούνταν γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις ελληνικών πιάτων, μουσικά συγκροτήματα και ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί κατενθουσίασαν τους Φιλανδούς. Γενική Άποψη του περιπτέρου Kalimera Kreikka. Δεξιά: Σημείο Διανομής περιοδικού Green Tourism in Greece. Μέσα από το περίπτερο Kalimera Kreikka της North Events αναλυτικότερα συμμετείχαν οι: Giannoulis Hotels & Resorts, Kalyves Beach Hotel, Kiani Beach Resort, Almyrida Beach Resort, Bio Suites Hotel, Atrion Hotel, Rethymno Mare Resort, The Peninsula, Atlantis Beach Hotel, Kriti Beach Hotel, Kyma Beach Hotel, Rethymnotels: Minos Mare, Minos Mare Royal, Theartemis Palace, Hotel Ideon, Sentido Aegean Pearl, Sentido Pearl Beach, Aquila Hotels & Resorts, Porto Platanias Beach Resort & Spa, Blue GR Mamidakis Hotels, και Creta Maris.

12 Ημ/νία: ( συνέχεια) Η παράλληλη εκστρατεία για την προώθηση του Πράσινου Τουρισμού, ως αναπόσπαστο στοιχείο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας στην Φινλανδία, γνώρισε επίσης σημαντική ανταπόκριση. Η καμπάνια Green Tourism in Greece, για τα Green Key ξενοδοχεία, τις Γαλάζιες Σημαίες για μαρίνες, με κύριους χορηγούς και υποστηρικτές της ενέργειας τον ΕΟΤ, την TUI Nordic, Apollo Kuoni και SAS Scandinavian Airlines βρήκε πρόσφορο έδαφος επικοινωνίας, καθότι οι Φιλανδοί αποτελούν από τους πλέον ευαισθητοποιημένους λαούς σε θέματα πράσινης πολιτικής. Υπενθυμίζεται ότι εθνικός διαχειριστής των προγραμμάτων Green Key και Γαλάζιων Σημαίων είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Για τους σκοπούς της καμπάνιας διανεμήθηκαν δωρεάν χιλιάδες περιοδικά από τον ομώνυμο οδηγό Green Tourism in Greece καθώς και δωρεάν χάρτες με τις Γαλάζιες Σημαίας της Ελλάδας. Ομοίως εξαντλήθηκαν τα φινλαδικά περιοδικά Kalimera Kreikka της North Events με παρουσιαζόμενους τους Apollo Kuoni, Amphitrion Travel, Copelouzos Real Estate Development, Mitsis Hotels, Lindian Village, Dolphin Bay Family Beach Resort, Sensimar Royal Blue Resort & Spa, Elysium Resort & Spa, Rodos Palladium Leisure & Wellness, Irene Palace Hotel, Aegean Houses, Blue Bay Hotel, Δήμος Πάρου, Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής, ο Δήμος Πάρου και η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας. Για όλους τους παραπάνω διαφημιζόμενους πραγματοποιήθηκε και ξεχωριστή εντυποδιανομή με εξυπηρέτηση από το περίπτερο της North Events.

13 Η Έκθεση της Δανίας, FERIE FOR ALLE, πήρε τα σκήπτρα του πιο «ενθουσιώδους» για την Ελλάδα κοινού από κάθε άλλη έκθεση της Σκανδιναβίας, Η North Events με πολύ επιτυχημένη παρουσίαση, με το περίπτερο Kalimera Graekenland και μεγάλο διαγωνισμό κληρώσεις δώρα για τους Δανούς επισκέπτες! Η FERIE FOR ALLE στο Χέρνινγκ της Δανίας, πραγματοποιήθηκε στις Φεβρουαρίου με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, και σημαντική προσέλευση κόσμου, με πάνω από επισκέπτες! Η εκθεσιακή αυτή διοργάνωση κρατάει γερά το προβάδισμα από κάθε άλλη τουριστική έκθεση στην Δανία, και είναι η καλύτερη και δυναμικότερη έκθεση της χώρας. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τις επόμενες ημ/νίες για το 2014: Στο περίπτερο Kalimera Graekenland της North Events, παρουσιάστηκαν προτεινόμενα ελληνικά ξενοδοχεία και προορισμοί, διανεμήθηκε πλούσιο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό, και πραγματοποιήθηκε εκτενή ενημέρωση από τους παρουσιαζόμενους συνεκθέτες. Διανομή έγινε και για την τοπική έκδοση του περιοδικού Kalimera Graekenland το οποίο εκδίδει και διανέμει δωρεάν η North Events, από το 2009 σε μεγάλες διοργανώσεις, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους της Δανίας, σε τοπική πάντα γλώσσα, όπως αντίστοιχα έγινε ενημέρωση και εντυποδιανομή για την καμπάνια Green Tourism in Greece για τις Green Key μονάδες και Μαρίνες με Γαλάζιες Σημαίες. Επίσημα Στοιχεία Έκθεσης από τον Διοργανωτή: Επισκέπτες Επαγγελματίες, travel trade professionals Εκθέτες 202 εκπρόσωποι από ΜΜΕ του τουρισμού Κεντρική θέση του περιπτέρου, εξασφάλιση βέλτιστης διέλευσης κοινού. Στιγμιότυπα.

14 Σημαντική Είδηση: Για την επόμενη διοργάνωση το 2014, η North Events είναι σε συνομιλίες με τους διοργανωτές της έκθεσης για την λειτουργία του κεντρικού εστιατορίου της Ferie For Alle με ελληνικά πιάτα και κουζίνα. Το εστιατόριο της έκθεσης λειτουργεί τα 3 τελευταία χρόνια με ισπανική κουζίνα. Η επίτευξη μίας πιθανής συμφωνίας για να λειτουργήσει ελληνικό εστιατόριο το 2014 θα είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία για την προβολή και προώθηση της χώρας μας. Γαστρονομία και τουρισμός είναι δύο αναπόσπαστα στοιχεία στην επικοινωνία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που πρέπει να «βαδίζουν» μαζί. Πλήθος κόσμου στο περίπτερο της North Events, FERIE FOR ALLE, Ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, οι περισσότεροι έχουν ήδη επισκεφθεί την χώρα μας και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να την επισκεφθούν και εφέτος. Οι Δανοί αποτελούν τους πιο ενθουσιώδεις επισκέπτες της Ελλάδας. Οι περισσότεροι έσπευσαν να ζητήσουν ενημέρωση και προσφορές, και ήταν πρόθυμοι να δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

15 Η μεγάλη επιτυχία στην παρουσίαση του περιπτέρου, οφείλονταν και στην εξαιρετικά καλή θέση του περιπτέρου, με πρόσβαση από δύο κεντρικές εισόδους, και με τέσσερις ανοικτές πλευρές, διευκολύνοντας έτσι τους επισκέπτες, αλλά και τονίζοντας την ελληνική παρουσία που ήταν (λόγω της κεντρικής ψηλής κατασκευής) αναγνωρίσιμη από μεγάλη απόσταση. Για την ενίσχυση της κίνησης όλες τις ημέρες της έκθεσης, η North Events διοργάνωση μεγάλο διαγωνισμό με τρεις συνεχείς καθημερινές κληρώσεις, και έπαθλα δωρεάν διαμονές που προσέφεραν ξενοδόχοι και καταλύματα. Γευστικές δοκιμές έγιναν για το διάσημο ελληνικό «ΜΕΤΑΧΑ» αλλά και Ούζο το οποίο πολύ ευχάριστα θύμισε στους Δανούς «αρώματα και γεύσεις» Ελλάδας. Η επιτυχία των καθημερινών κληρώσεων ήταν τέτοια, που συγκεντρώθηκαν περισσότερες από διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας από Δανούς που ζήτησαν να λαμβάνουν ενημέρωση για διακοπές στην Ελλάδα. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που συνετέλεσε στην για ακόμη μία φορά επιτυχία της FERIE FOR ALLE, είναι η διάθεση ειδικών τιμών από τους διοργανωτές για κάθε ημέρα της έκθεσης. Έτσι λοιπόν ειδικές ημέρες και τιμές για τους senior (μεγαλύτερης ηλικίας), ειδικές ημέρες και τιμές για οικογένειες με παιδιά αλλά και για ζευγάρια. Η πολιτική αυτή προσελκύει ακόμη περισσότερο κόσμο και βρίσκει μεγάλη απήχηση στους Δανούς που «συρρέουν» κάθε έτος στην έκθεση κατά χιλιάδες. Συνεκθέτες στο περίπτερο της North Events ήταν οι: Rethymno Mare Resort, The Peninsula, Rethymnotels: Minos Mare, Minos Mare Royal, Theartemis Palace, Hotel Ideon, Sentido Aegean Pearl, Sentido Pearl Beach, Aquila Hotels & Resorts, Giannoulis Hotels & Resorts, Kalyves Beach Hotel, Kiani Beach Resort, Almyrida Beach Resort, Bio Suites Hotel, Minoa Palace Resort & Spa, Nana Beach Resort και η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου με τα ξενοδοχεία Alma Hotel, Heliotrope Hotels, Sunrise Resort Hotel, Aegean Sun Hotel, Clara Hotel, Hotel Panselinos, Hotel Pasirhae, Hotel Silver Bay, Hotel Vicky I & II, Malemi Organic Hotel, Panorama Hotel και Sunrise Apts, η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας, τα Aquila Hotels & Resorts, η ΠΡΟΤΟΥΡ (Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού) και το Atrion Hotel. Ο μεγάλος διαγωνισμός που έτρεχε καθημερινά με 3 ημερήσιες κληρώσεις για δωρεάν διαμονή σε τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας είχε τεράστια επιτυχία και συμμετοχή.

16 Ημ/νία: Η «πράσινη» πλευρά του ελληνικού τουρισμού στην έκθεση ITB του Βερολίνου, Η περιοδεία του πράσινου τουρισμού, για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Green Key και τις Μαρίνες με Γαλάζιες Σημαίες, παρουσιάζονται από εχθές στην μεγάλη έκθεση τουρισμού του Βερολίνου, ITB, στην καμπάνια Green Tourism in Greece. Η παρουσίαση για τον πράσινο τουρισμό κέρδισε επαίνους και συγχαρητήρια από πολλούς εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Γερμανίας την πρώτη ημέρα της έκθεσης, Τετάρτη 6 Μαρτίου Ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία αυτή για την προώθηση του ελληνικού πράσινου τουρισμού, έκανε ο κος Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, ο οποίος επιφορτισμένος με θέματα που αφορούν την Ελλάδα ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι εξαιρετικά σημαντικές και ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς οφείλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια ανάδειξης του ιδιαίτερου αυτού κλάδου με γνώμονα την βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη. Αριστερά: ο κος Λεωνίδας Μπαμπάνης, γενικός διευθυντής της North Events, Δεξιά: ο κος Χανς Γιοαχιμ Φούχτελ, υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Η γερμανική εφημερίδα FVW, η μοναδική επίσημη εφημερίδα της έκθεσης φιλοξενεί σε δεξιά σελίδα φωτογραφία από το περίπτερο της North Events για τον Πράσινο Τουρισμό και τίτλο «Η Ελλάδα ξεκινά την μεγάλη επιστροφή της». Ο κος Λεωνίδας Μπαμπάνης, διευθυντής της North Events, παρέθεσε συνέντευξη στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό του Βερολίνου, ο οποίος ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία και προέβαλε την κινητοποίηση ως μία νέα πτυχή του σύγχρονου ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η καμπάνια Green Tourism in Greece για την ανάδειξη των Green Key ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας μας όπως και των Μαρίνων με Γαλάζιες Σημαίες, οργανώνεται από την εταιρία επικοινωνίας North Events, και έχει ήδη παρουσιαστεί με stand στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού της Δανίας FERIE FOR ALLE ( ), της Φινλανδίας MATKA ( ) και της Νορβηγίας REISELIVSMESSEN ( ). Μεγάλοι χορηγοί της καμπάνιας είναι οι TUI Fritidsresor, o Apollo Kuoni, η SAS Scandinavian Airlines, και ο ΕΟΤ.

17 Ημ/νία: ( συνέχεια) Η παρουσίαση στην έκθεση του Βερολίνου ITB ( ) γίνεται με stand συνεκθέτη μέσα από το περίπτερο του ΕΟΤ, με διανομή του πρώτου περιοδικού που παρουσιάζει όλες τις Green Key μονάδες και μαρίνες με Γαλάζιες Σημαίες, με διάθεση χαρτών της Ελλάδας με αναλυτικά όλες τις ακτές και μαρίνες που φέρουν διάκριση Γαλάζιας Σημαίας, και εξυπηρέτηση κοινού από ένα άτομο προσωπικό. Δεξιά: η υπουργός Τουρισμού, Όλα Κεφαλογιάννη με τον κ Λεωνίδα Μπαμπάνη (αριστερά) επισκέφθηκε το περίπτερο Green Tourism in Greece και έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της καμπάνιας σημειώνοντας ότι τέτοιες κινήσεις συμπορεύονται με την νέα στρατηγική του ελληνικού τουρισμού για πράσινη ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού. Στόχος της καμπάνιας είναι η ανάδειξη του πράσινου τουρισμού της χώρας μας στις σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης, και παράλληλα η καλλιέργεια «πράσινης» συνείδησης για τους επισκέπτες μας την επερχόμενη τουριστική σαιζόν. Link δημοσιεύσεων στον ηλεκτρονικό τύπο στην Ελλάδα: tourism in greece itb x.html#.ut2wgdb07qg tourism.blogspot.gr/2013/03/itb_10.html Υπενθυμίζεται ότι εθνικός διαχειριστής των προγραμμάτων Green Key και Γαλάζιων Σημαίων είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ενώ οργανωτής της καμπάνιας «Green Tourism in Greece» είναι η εταιρεία North Events, που δραστηριοποιείται στις σκανδιναβικές αγορές, προβάλλοντας συστηματικά τον ελληνικό τουρισμό, πολιτισμό και γαστρονομία.

Ενω σ η Ξε ν ο δ ο χ ω ν Αθ η ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ. www. all-athens-hotels.com e-mail: aha@all-athens-hotels.com. Οκτωβριου 2010

Ενω σ η Ξε ν ο δ ο χ ω ν Αθ η ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ. www. all-athens-hotels.com e-mail: aha@all-athens-hotels.com. Οκτωβριου 2010 Ne w sletter Οκτωβριου 2010 Ενω σ η Ξε ν ο δ ο χ ω ν Αθ η ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ Στ α δ ίο υ 24-10564, Αθ ή ν α Τη λ.: 210 3235485 // Fa x:. 210 3235033 www. all-athens-hotels.com e-mail: aha@all-athens-hotels.com

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝ ΙΙ ΕΠΕΝ ΥΣΕΙΣ. 40η xenia ιαχρονικ αξ α στον ελληνικό τουρισμό Τουρισμός Πολυτελε ας μ ελ τη της xenia A.E. xenia Spa Project ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΠΑΝ ΙΙ ΕΠΕΝ ΥΣΕΙΣ. 40η xenia ιαχρονικ αξ α στον ελληνικό τουρισμό Τουρισμός Πολυτελε ας μ ελ τη της xenia A.E. xenia Spa Project ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Ειδική έκδοση της 40ης επετειακής xenia ΕΠΑΝ ΙΙ 564 εκατομμύρια στις 13 Περιφ ρειες ΕΠΕΝ ΥΣΕΙΣ Τουριστικ ς επενδύσεις ύψους 3,6 δισ. εντ χθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο 40η xenia ιαχρονικ

Διαβάστε περισσότερα

πουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ψωμιάδη πουργού Τουριστικής Σπηλιωτόπουλου με

πουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ψωμιάδη πουργού Τουριστικής Σπηλιωτόπουλου με Συναντήσεις Σπηλιωτόπουλου με νομάρχη και δήμαρχο Θεσσαλονίκης 1 2 Συναντήσεις με το νομάρχη και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη και Βασίλη Παπαγεωργόπουλο είχε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ετήσια Έκθεση 2012 Kυπριακός Oργανισμός Tουρισμού Ετήσια Έκθεση 2012 Περιεχόμενα 1) Οργάνωση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού 6 Διοικητικό Συμβούλιο 6 Διάρθρωση Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΩ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: Αρθρ. 30 του Ν. 3498/2006 Εγκύκλιος 15566/2011 του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2007 ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2007 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2007 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2007 ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ιδρύθηκε και λειτουργεί βάσει του Νόμου περί Ιδρύσεως και Λειτουργίας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού 1969-2005 και των

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί το 2011 να διαγράφεται

Μπορεί το 2011 να διαγράφεται Αριθμός φύλλου 23 ΠΕΡΙΟΔΟΣ B ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Προσδοκίες για ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Ιωάννα Παπαδοπούλου Επιθετική πολιτική για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών

Διαβάστε περισσότερα

TORWAR Arena, Βαρσοβία 11-12-13 Δεκεμβρίου 2015

TORWAR Arena, Βαρσοβία 11-12-13 Δεκεμβρίου 2015 TORWAR Arena, Βαρσοβία 11-12-13 Δεκεμβρίου 2015 Η 1 η Αποκλειστική Έκθεση για την Ελλάδα & την Κύπρο στην Πολωνία Τουρισμός & Γαστρονομία www.panoramagreece.com Υπό την αιγίδα: Η 1 η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο θεσμικό πλαίσιο, που ανοίγει

Νέο θεσμικό πλαίσιο, που ανοίγει Αριθμός φύλλου 25 ΠΕΡΙΟΔΟΣ B ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 Πρωτοφανή κίνητρα ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Φορείς Ιωάννης Ρέτσος Ο τουρισμός μπορεί να βγάλει την ελληνική οικονομία από το τέλμα, εφόσον,

Διαβάστε περισσότερα

Το 2011 θα αποτελέσει, σύμφωνα

Το 2011 θα αποτελέσει, σύμφωνα Αριθμός φύλλου 24 ΠΕΡΙΟΔΟΣ B ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2011 Επιστρέφουν στην Ελλάδα ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΑ Τουρισμός 2011 Οι κ.κ. Γ. Τσακίρης, Α. Ανδρεάδης, Μ. Καραβάς και Α. Αγγελόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

& Νο ε μ β ρ ίο υ 2011

& Νο ε μ β ρ ίο υ 2011 Οκ τ ω β ρ ι ο υ & Νο ε μ β ρ ίο υ 2011 Ενω σ η Ξε ν ο δ ο χ ω ν Αθη ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ Στ α δ ίο υ 24-10564, Αθ ή ν α Τ: 210 3235485 F: 210 3235033 www.all-athens-hotels.com e-mail: aha@all-athens-hotels.com

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Δέσποινα Σ. Γαλανάκη Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Υποβληθείσα για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία. Χαλκιδική. Λευκάδα. Σάμος. Ρόδος. Αθήνα. newsletter Ιούνιος 2013

Επικοινωνία. Χαλκιδική. Λευκάδα. Σάμος. Ρόδος. Αθήνα. newsletter Ιούνιος 2013 Χαλκιδική Σάμος Λευκάδα Ρόδος newsletter Επικοινωνία Αθήνα Τ.: 2103312535-6 F: 2103230636 Δ.: Σταδίου 24, T.K.:105 64, Αθήνα e-mail: info@hhf.gr [το μήνυμα των καιρών] [στατιστικά στοιχεία] Aγαπητοί συνάδελφοι

Διαβάστε περισσότερα

Ενω σ η Ξε ν ο δ ο χ ω ν Αθη ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ

Ενω σ η Ξε ν ο δ ο χ ω ν Αθη ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ Ιο υ λ ι ο υ/αυ γ ο υ σ τ ο υ 2011 Ενω σ η Ξε ν ο δ ο χ ω ν Αθη ν ω ν - Ατ τ ι κ η σ Στ α δ ίο υ 24-10564, Αθ ή ν α Τ: 210 3235485 F: 210 3235033 www.all-athens-hotels.com e-mail: aha@all-athens-hotels.com

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ : Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ DEPARTMENT OF TOURISM MANAGEMENT P.O. Box 141, 57400 THESSALONIKI, GREECE Email: rdoffice@tour.teithe.gr Tel. 00 30 2310791556, fax: 00 30 2310791555 ALEXANDREION TECHNOLOGICAL EDUCATIONAL INSTITUTION

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 2008

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 2008 ΜΕΛΕΤΗ ΕΤΟΑΑ: Σε ΗΠΑ και αναδυόμενες αγορές το τουριστικό μέλλον της Αθήνας EΡΕΥΝΑ EXPEDIA: Οι καλύτεροι και οι λιγότερο δημοφιλείς τουρίστες ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ: Αν δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τα πλεονεκτήματά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ποιότητας η έκθεση xenia

Πρόταση ποιότητας η έκθεση xenia 39η xenia ημέρα 3η, 4η ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΤΕΠ Χρήση φυσικών πόρων Θεσμικό πλαίσιο για την χρήση φυσικών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 3. έα στοιχεία, σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό έδωσε κατά τη χθεσινή

ΗΜΕΡΑ 3. έα στοιχεία, σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό έδωσε κατά τη χθεσινή ΗΜΕΡΑ 3 www.traveldailynews.gr ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις 10:00 Στρογγυλό Τραπέζι της Ρωσικής Αποστολής (Αγ. Πετρούπολη) (αιθ. «Κορώνα») Στις 11:00 Ημερίδα με θέμα «Ο οικοτουρισμός τις προστατευόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Ένα πλέγμα δράσεων που συνεχίζει με τα βασικά στρατηγικά και επικοινωνιακά χαρακτηριστικά της περσινής χρονιάς.

Ένα πλέγμα δράσεων που συνεχίζει με τα βασικά στρατηγικά και επικοινωνιακά χαρακτηριστικά της περσινής χρονιάς. 16.10.2013 ΟΜΙΛΙΑ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Κυρίες και Κύριοι καλημέρα Σας ευχαριστώ που είσαστε κοντά μας σήμερα. Βρισκόμαστε μαζί, καταρχήν για μια γενική ενημέρωση σχετικά με την τουριστική

Διαβάστε περισσότερα

Aegean News. Η Aegean. στις ΗΠΑ. Εξαγοράζει τη Δραστηριότητα Bunkering της Hess. Ακόμη. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου

Aegean News. Η Aegean. στις ΗΠΑ. Εξαγοράζει τη Δραστηριότητα Bunkering της Hess. Ακόμη. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Aegean News Τ Ο Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Ο Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ι Κ Ο Τ Η Σ A E G E A N ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2013-14 Συνέντευξη Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Βραβεία Ελληνικής Ναυτιλίας Lloyd s List 2013 Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Τεχνολογίες, Μέτρα και Παραδείγματα ΜΗΛΟΣ:

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Τεχνολογίες, Μέτρα και Παραδείγματα ΜΗΛΟΣ: Ιανουάριος 2010 Ψηφιακό Τεύχος 2/187 Ηλεκτρονική έκδοση του ΠΣΧΜ www.psxm.org.gr ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ο Ρυπαίνων πληρώνει... «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας» 1 ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

2 κρουαζιερόπλοια εβδομαδιαίως στο λιμάνι της Κορίνθου

2 κρουαζιερόπλοια εβδομαδιαίως στο λιμάνι της Κορίνθου ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 56 2 κρουαζιερόπλοια εβδομαδιαίως στο λιμάνι της Κορίνθου Ιδιοκτήτης: Εκδότης: ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ερμού 2, 20 100 Κόρινθος

Διαβάστε περισσότερα

Με σταθερά βήματα προς την κορυφή

Με σταθερά βήματα προς την κορυφή των Κων/νου Δεριζιώτη, Φλώρας Γ. Γιούπη ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ - ΕΠΑΓΓΕ Με σταθερά βήματα προς την κορυφή Σε διεθνές κέντρο για επαγγελματικές συναντήσεις εξελίσσεται η Ελλάδα Καθοριστική η λειτουργία του Συνεδριακού

Διαβάστε περισσότερα

βήματα ανάπτυξη στην Επιμελητήριο Ηρακλείου Πανελλαδική σύγκριση περιφερειών Γενικό Εμπορικό Μητρώο Μανώλης Φραγκάκης: Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου

βήματα ανάπτυξη στην Επιμελητήριο Ηρακλείου Πανελλαδική σύγκριση περιφερειών Γενικό Εμπορικό Μητρώο Μανώλης Φραγκάκης: Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου 65 2011 τεύχος Ιουνίου 3ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ στην βήματα ανάπτυξη Επιμελητήριο Ηρακλείου Πανελλαδική σύγκριση περιφερειών Γενικό Εμπορικό

Διαβάστε περισσότερα

H Εθνική χορηγεί την αναβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

H Εθνική χορηγεί την αναβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 2011 τεύχη «πρώτοι εμείς» H Εθνική χορηγεί την αναβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία. Θεσσαλονίκη. Κεφαλονιά. Ιθάκη. Χαλκιδική. Καβάλα. newsletter Δεκέμβριος 2012

Επικοινωνία. Θεσσαλονίκη. Κεφαλονιά. Ιθάκη. Χαλκιδική. Καβάλα. newsletter Δεκέμβριος 2012 Θεσσαλονίκη Ιθάκη Κεφαλονιά Χαλκιδική newsletter Επικοινωνία Καβάλα Τ.: 2103312535-6 F: 2103230636 Δ.: Σταδίου 24, T.K.:105 64, Αθήνα e-mail: info@hhf.gr [το μήνυμα των καιρών] [στατιστικά στοιχεία] Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με. > Καταγραφή των βασικών δραστηριοτήτων και επιτευγμάτων μας στον τομέα

Σχετικά με. > Καταγραφή των βασικών δραστηριοτήτων και επιτευγμάτων μας στον τομέα -2- -3- Σχετικά με τον Απολογισμό Σχετικά με τον Απολογισμό Ο «Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας 2010» είναι ο έκτος ετήσιος απολογισμός των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων του OTE.

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση ReArtcycle. Η Green Dot Κύπρου βραβεύεται για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον! Μια νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί στις πολλές βραβεύσεις...

Έκθεση ReArtcycle. Η Green Dot Κύπρου βραβεύεται για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον! Μια νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί στις πολλές βραβεύσεις... Έκθεση ReArtcycle Η Ανακύκλωση στην Τέχνη Η Green Dot Κύπρου χορήγησε την εικαστική έκθεση της Αγγέλως Ευαγγέλου με γενικό τίτλο «ReArtcycle»... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 10 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 13 ΤΕΥΧΟΣ 06

Διαβάστε περισσότερα

5ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece «Επιχειρηματικότητα Καινοτομία Κοινωνία» Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015

5ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece «Επιχειρηματικότητα Καινοτομία Κοινωνία» Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015 5ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece «Επιχειρηματικότητα Καινοτομία Κοινωνία» Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015 Σε μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα για τη χώρα μας, την Πέμπτη, 25

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα Σκέψης: Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας & Τεχνολογία

Ομάδα Σκέψης: Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας & Τεχνολογία Ομάδα Σκέψης: Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας & Τεχνολογία Think Tank Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science Α κύκλος κειμένων THE HELLENIC ALUMNI 02 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 03

Διαβάστε περισσότερα