Πρακτικό της Στ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ Σεπτεμβρίου 2013, Ήπειρος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πρακτικό της Στ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ 19 22 Σεπτεμβρίου 2013, Ήπειρος"

Transcript

1 Πρακτικό της Στ Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ Σεπτεμβρίου 2013, Ήπειρος Σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 8μμ μετά από την Σεπτεμβρίου 2013 ενημέρωση πρόσκληση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ συνήλθαμε τα μέλη του σωματείου στο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης. Τα μέλη και τους καλεσμένους του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ καλωσόρισαν ο προϊστάμενος της ΙΒ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Κων/νος Σουέρεφ και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Δωδώνης κ. Γιώργος Σμύρης. Επιπλέον, ο κ. Σμύρης έκανε μια αναλυτική περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών του θεάτρου, της ιστορίας του, των ανασκαφών που έγιναν στις διάφορες χρονικές περιόδους, αλλά και τις επεμβάσεις που γίνονται σήμερα στο μνημείο για τον περιορισμό της φθοράς του από το χρόνο. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρος Μπένος, ο οποίος ευχαρίστησε τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη για την παραχώρηση του χώρου για τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης. Ο κ. Μπένος μίλησε για τη μεγάλη ιδέα που επιχειρείται με όχημα τα υπέροχα θέατρα της Ηπείρου, το πρώτο επώνυμο δίκτυο πολιτιστικού τουρισμού στην πατρίδα μας και τόνισε πως, αυτό το πρόγραμμα δεν θα αφορά μόνο στην Ήπειρο, αλλά θα χρησιμεύσει ως πιλότος για τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών και σε άλλες περιοχές με σκοπό τη συνάντησή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Σε αυτό το σημείο ο κ. Μπένος ανέγνωσε στα μέλη τον χαιρετισμό που απέστειλε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και μετέφερε το χαιρετισμό του δημάρχου της Δωδώνης κ. Κωνσταντίνου Κατσανάκη. 5 η

2 Ο χαιρετισμός της Υπουργού Τουρισμού: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση όμως οι αυξημένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παρευρεθώ στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Διαζώματος και να ενημερωθώ άμεσα για πρόσφατες δραστηριότητες και για ειδικότερα θέματα που αφορούν στις προσπάθειές σας για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού. Η πρωτοβουλία σας για την ανάδειξη διαδρομών αρχαίων θεάτρων, είναι αξιέπαινη και ευθυγραμμισμένη με τον σχεδιασμό της πολιτείας για την προβολή ενός επιπλέον στοιχείου, που αφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού. Ο τεράστιος πολιτιστικός πλούτος της χώρας και τα μοναδικά μνημεία, άλλα από τα οποία είναι γνωστά σε κάθε άκρη του κόσμου και άλλα περιμένουν για να αναδειχθούν, αποτελούν μια ιδιαίτερη θεματική ενότητα με μεγάλη δυναμική για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού με αυξημένη ζήτηση στη διεθνή τουριστική αγορά. Η ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής αρχαίων θεάτρων στην Ήπειρο, που έχει αναλάβει το Διάζωμα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, με το Υπουργείο Τουρισμό, το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Ηπείρου, είναι ένα ξεχωριστό τουριστικό προϊόν, που με την κατάλληλη αξιοποίηση και προβολή, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην τουριστική τόνωση της περιοχής και στις προσπάθειες για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και γενικότερα της εθνικής προσπάθειας για την ανάταξη της οικονομίας με τη συμβολή και του τουρισμού σε μια περίοδο που αναζητούνται αναπτυξιακές διέξοδοι. Το Υπουργείο Τουρισμού με το θεσμικό του ρόλο στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες και στηρίζει τεκμηριωμένες δράσεις που κατατείνουν στην τουριστική ανάπτυξη. Όλγα Κεφαλογιάννη Υπουργός Τουρισμού Ακολούθως ο κ. Μπένος κάλεσε στο βήμα τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Παντελή Κολόκα, ο οποίος αφού καλωσόρισε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους τόνισε πως έχει γίνει πια σαφές σε όλους τους Ηπειρώτες, πως η δημιουργία του πολιτιστικού δικτύου αποτελεί μια απύθμενη υλική και άϋλη κληρονομιά για την Ήπειρο.

3 Κατόπιν ο κ. Μπένος έδωσε το λόγο στη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, η οποία μίλησε για τη «σχέση καρδιάς», τη σχέση αμοιβαιότητας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και το ΔΙΑΖΩΜΑ. Σύμφωνα με την κα Μενδώνη το Υπουργείο στηρίζει το ΔΙΑΖΩΜΑ με ανθρώπινο δυναμικό, με υλικό, αλλά κυρίως με την υποστήριξη των στόχων του στην πράξη. Από την άλλη το ΔΙΑΖΩΜΑ μέσα από τις δομές που δημιούργησε, στηρίζει το υπουργείο μέσω της εκπόνησης μελετών και διαχειριστικών σχεδίων και σε ποικίλες διαδικασίες ωρίμανσης και υλοποίησης έργων και ιδεών. Η κα Μενδώνη αναφέρθηκε στα μείζονα έργα υποδομής για την ανάδειξη και αξιοποίηση των μνημείων μέσω του Γ Κ.Π.Σ., την εποχή που δεν υπήρχε το Διάζωμα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα του ΕΣΠΑ Πρόκειται για έργα υψηλής εξειδίκευσης, τα οποία στο σύνολό τους εκτελούνται με αυτεπιστασία και όπου η συμβολή του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ υπήρξε καθοριστική, καθώς εξασφάλισε τις πρόδρομες εργασίες μέσω των μελετών που ανέθεσε. Σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό του Υπουργείου για την επόμενη περίοδο, στόχος είναι να διασφαλισθεί η ολοκλήρωση των υφιστάμενων προγραμμάτων και παράλληλα να δοθεί νέα ώθηση στην ανάδειξη των μνημείων, τόσο στη φυσική όσο και στη διανοητική τους πρόσβαση από το ευρύ κοινό. Μέσα σε αυτό πλαίσιο, οι πολιτιστικές διαδρομές μπορούν να προσδώσουν νέες σημασίες και ερμηνείες σε γνωστά μνημεία, να διασώσουν και να προβάλλουν την άυλη κληρονομιά, να δικτυώσουν περιοχές και ανθρώπους, να προσφέρουν δουλειά σε νέους δημιουργικούς ανθρώπους και καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον ευρύτερο πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων προφανώς του τουρισμού και της γαστρονομίας και τέλος να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο υπόβαθρο για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σύμφωνα με την κα Μενδώνη η πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού έχει ως βασικό άξονα την καινοτόμο αξιοποίηση του πολιτισμικού κεφαλαίου και της πολιτισμικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, κύρια επιδίωξή του είναι να γεμίσουν τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία με τη σύγχρονη δημιουργία και να προσελκύσει στην πολιτιστική κληρονομιά ένα νέο κοινό, είτε πρόκειται για Έλληνες, είτε για ξένους επισκέπτες.

4 Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η γενική γραμματέας του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε μια νέα δράση που αναπτύσσει το υπουργείο, του συνδυασμού της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας, η οποία μπορεί να συνδυάσει τον πολιτιστικό τουρισμό με την εκπαίδευση σε συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως η ελληνική γλώσσα, οι κλασικές και οι βυζαντινές σπουδές, η αρχαία δραματουργία, η μουσική παράδοση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ.ο.κ. Μετά την ομιλία της κας Μενδώνη ακολούθησε η διαδικασία για τη διαπίστωση απαρτίας. Οι παρόντες σύνεδροι δήλωσαν την παρουσία τους δι ανατάσεως της χειρός. Το σύνολο των παρόντων ανήλθε σε 178 και το σύνολο των μελών που είχαν εξουσιοδοτηθεί να εκπροσωπήσουν απόντα μέλη ανήλθε σε 135. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη απαρτίας, αφού το σύνολο των ψήφων (παρόντες και εξουσιοδοτούμενοι) ήταν 313 πάνω από το 50% δηλαδή των ταμειακώς εντάξει μελών που ήσαν 426. Κατόπιν, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου πρότεινε ως πρόεδρο της Στ γενικής συνέλευσης την κα Μπέττυ Χατζηνικολάου και ως γραμματέα την αρχαιολόγο κα Δήμητρα Παπακώστα. Η πρόταση του κ. Μπένου έγινε ομόφωνα αποδεκτή δια βοής. Η πρώτη ημέρα των εργασιών της Στ γενικής συνέλευσης του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ ολοκληρώθηκε με τη συναυλία του κουιντέτου ξύλινων πνευστών ΑΙΟΛΟΣ στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Οι εργασίες της στ γενικής συνέλευσης συνεχίσθηκαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του ξενοδοχείου PREVEZA BEACH. Η πρόεδρος της γενικής συνέλευσης κα Μπέττυ Χατζηνικολάου, αφού καλωσόρισε τους συνέδρους, κάλεσε στο βήμα τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου. Ο κ. Ιωάννου κάνοντας μιαν αναδρομή στο ιστορικό της πολιτιστικής διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου αναφέρθηκε αρχικά στις προσπάθειες ανάδειξης των μνημείων της Νικόπολης και της Κασσώπης. Σε ό,τι αφορά στην πολιτιστική διαδρομή τη χαρακτήρισε ως ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν υψηλής ποιότητας, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα μιας βαθειάς γνωριμίας με την Ήπειρο σε επισκέπτες με απαιτήσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Με την ανάδειξη των μνημείων επιτυγχάνεται η κοινωνικοποίησή τους και παράλληλα ο προορισμός γίνεται ελκυστικός στο ευρύ κοινό.

5 Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου το πρόγραμμα της πολιτιστικής διαδρομής που δρομολογείται σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Τουρισμού και το ΔΙΑΖΩΜΑ αποτελεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό εγχείρημα, μια καινοτόμο επένδυση, που αυξάνει άμεσα τη φήμη και την επισκεψιμότητα των μνημείων και παράλληλα δίδει τη δυνατότητα άντλησης πόρων από το Ε.Σ.Π.Α για τη χρηματοδότησης εκείνων των έργων υποδομής που θα υποστηρίζουν την πολιτιστική διαδρομή με επίκεντρο τα σπουδαία μνημεία της Ηπείρου. Ακολούθως, η πρόεδρος της γενικής συνέλευσης έδωσε το λόγο στο δήμαρχο της Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαϊλη, ο οποίος χαιρέτησε την κοινή προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για την οργάνωση της πρωτότυπης πολιτιστικής διαδρομής, η οποία χρειάζεται τη στήριξη όλων. Ο κ. Μπαϊλης τόνισε πως η αξιοποίηση των φυσικών και ιστορικών μνημείων της Πρέβεζας θα συμβάλει την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος αποτελεί ιδιαίτερη πηγή πλούτου και κατ επέκταση πηγή εισοδήματος για την περιοχή. Στη συνέχεια η πρόεδρος της γενικής συνέλευσης έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρο Μπένο για να κάνει τον απολογισμό της δράσης και των προγραμματισμό των δράσεων για το Ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ το οποίο, όπως τόνισε, οικοδομήθηκε με επιμέλεια επί μια δεκαετία και είχε δύο σκέλη: την τεκμηρίωση των μνημείων (καταγραφή, επιστημονικά δελτία, εκδόσεις ντοκιμαντέρ, ψηφιακά προϊόντα) και την εναλλακτική χρηματοδότησή τους. Παράλληλα, το ΔΙΑΖΩΜΑ γεφυρώνει σταδιακά το ιστορικό χάσμα ανάμεσα στην κοινότητα των αρχαιολόγων και την κοινωνία των πολιτών και εργάζεται για την κοινωνικοποίηση των μνημείων, αφού η καθολική, η πραγματική τους προστασία είναι η μεγάλη αγκαλιά των πολιτών. Το επόμενο βήμα είναι η συνάντηση των μνημείων με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πλέον το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι σε θέση να αξιοποιήσει όλο τα αποθέματα του συναισθήματος και του διανοητικού κεφαλαίου που έχει συσσωρεύσει. «Η δουλειά του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», τόνισε ο κ. Μπένος, προσανατολίζεται δυναμικά στη σύνθεση ενός προϊόντος των τουριστικών διαδρομών που γονιμοποιεί τα μνημεία με όλο το φάσμα της τοπικής παραγωγής (γαστρονομία καταλύματα αγροτικά προϊόντα κ.ο.κ και να αποδίδει άμεσα στην πραγματική οικονομία. Η επιλογή της Ηπείρου για τη διοργάνωση της Στ γενικής συνέλευσης θέλει ακριβώς να υποδηλώσει το μεγάλο συμβολισμό που έχει το πιλοτικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου».

6 Ο κ. Μπένος αναφέρθηκε επίσης στο θεσμό των εταιρικών μελών που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας και αποσκοπεί στη θεσμική συνάντηση με τον κόσμο των επιχειρήσεων με ταυτόχρονη αναβάθμιση του χορηγικού θεσμού. Κλείνοντας τον απολογισμό του μίλησε για την πρόοδο των έργων σε 50 αρχαία θέατρα, για την εξέλιξη των εργασιών από την πρώτη έως και την τελευταία φάση, στοιχεία που είναι προσβάσιμα σε όλους μέσα από μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ. Ακολούθως, η πρόεδρος της γενικής συνέλευσης κάλεσε στο βήμα τον γραμματέα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ καθηγητή κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη, ο οποίος, για να υποστηρίξει τη μεγάλη σημασία της συστηματικής παρέμβασης για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού δικτύου που στηρίζεται στη δυναμική των θεάτρων, έφερε ως παράδειγμα τα έργα προστασίας και ανάδειξης που πραγματοποιούνται στην Επιδαυρία. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λαμπρινουδάκη όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται σήμερα η ανάγκη της εξυπηρέτησης των στόχων των σημαντικών αυτών επενδύσεων, με κυριότερο τη βιωματική διάχυση στο ευρύ κοινό των αξιών που αντιπροσωπεύουν τα μνημεία και παράλληλα τη συμβολή τους στην ανάδειξη των τοπικών ταυτοτήτων, τη χωρική συνοχή, τον τουρισμό και την οικονομία, στην αειφόρο ανάπτυξη μιας περιοχής. Για παράδειγμα, τα δύο αρχαία θέατρα της Επιδαυρίας (του Ασκληπιείου και της πόλης της Επιδαύρου) πέρα από την παιδευτική και κοινωνική δυναμική τους ελκύουν επιστημονικά συνέδρια και αποτελούν βασικούς πυλώνες ενός τουρισμού που κινεί πολλαπλώς την τοπική κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια οι αρχαιολόγοι κτίζουν πάνω στην ακτινοβολία αυτή των θεάτρων μια ευρύτερη αξιοποίηση του μνημειακού και περιβαλλοντικού τοπίου, όπου ο επισκέπτης μέσω ενός δικτύου διαδρομών που εκτελείται ήδη οδηγείται να γνωρίσει τα άφθονα κατάλοιπα της αρχαίας πόλης. Τέλος, ο κ. Λαμπρινουδάκης αναφέρθηκε στο πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα της περιοχής, το οποίο μπορεί να αναδειχθεί με: τη διαδρομή στον αρχαίο δρόμο από την Αργολίδα προς την Επίδαυρο που σηματοδοτείται εντυπωσιακά από αρχαίες γέφυρες και παρόδια φυλάκια τη σύνδεση των χερσαίων διαδρομών της αρχαίας πόλης με θαλάσσιες διαδρομές στο βυθισμένο της τμήμα

7 την έναρξη ή κατάληξη της διαδρομής περιήγησης στη νέα Επίδαυρο με το βυζαντινό της κάστρο και το μνημείο της γέννησης του νεοελληνικού κράτους τη λειτουργία σε μόνιμη βάση του μουσείου του θεατρικού φεστιβάλ Επιδαύρου στο Ασκληπιείο, δίπλα στο αρχαίο θέατρο. Στη συνέχεια η πρόεδρος της γενικής συνέλευσης κάλεσε στο βήμα τον αντιπρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη, ο οποίος μίλησε για την εξέλιξη της μορφής και της χρήσης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων σε σχέση με το εκάστοτε κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Σύμφωνα με τον κ. Θέμελη οι μεγάλες κοινωνικοπολιτικές ανακατατάξεις, που ακολούθησαν τη γαλλική επανάσταση, η συγκρότηση εθνικών κρατών και η άνοδος της αστικής τάξης συνέβαλαν στην ανάδειξη ενός νέου τύπου μουσείων ανοικτού στο ευρύ κοινό, όπου τα εκθέματα αποσπασμένα από το φυσικό τους χώρο μεταβλήθηκαν σε φορείς γνώσης και απέκτησαν παιδευτική αξία. Ωστόσο, όπως τόνισε, «έχει έρθει ο καιρός να προχωρήσουμε στη δημιουργία μνημειακών συνόλων μιας νέας αντίληψης σε αρχαιολογικούς χώρους, όπου η αρχική λειτουργία και το αρχιτεκτονικό και φυσικό περιβάλλον των υλικών κατάλοιπων, η μεταξύ τους άρρηκτη σχέση, η αρχική σχέση και συνάφεια, θα έχει κατά το δυνατόν αποκατασταθεί και αναπλαστεί. Χώρων όπου άτομα κάθε ηλικίας ανεξαρτήτως καταγωγής, κοινωνικής θέσης και μορφωτικού επιπέδου θα διδάσκονται και ταυτόχρονα θα ευαισθητοποιούνται πάνω στο πρόβλημα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα χαίρονται τα τέχνεργα μέσα στο αυθεντικό αρχιτεκτονικό επιγραφικό ιστορικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον τους, χώρους με μνημειακά σύνολα και εκθέματα που καλούν τον επισκέπτη να συνδιαλεχθεί μαζί τους. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Θέμελης επισήμανε πως το κόστος όλων αυτών είναι κατά πολύ μικρότερο του κόστους ανέγερσης ενός σύγχρονου μεγάλου αρχαιολογικού μουσείου εντός ή πλησίον ενός αρχαιολογικού χώρου, χωρίς να υπολογίζουμε τα τεράστια προβλήματα διαγωνισμών, καθυστερήσεων, υπερτιμολογήσεων, κοινωνικών συγκρούσεων και φυσικά την αναμφισβήτητη αισθητική όχληση.

8 Δυστυχώς όμως, όπως κατέληξε, «η πλειονότητα των πολιτών συνεχίζει να εκτιμά το αρχαίο, ανάλογα με τη χρηματική του αξία, δεν το αντιλαμβάνεται ως κοινό πολιτιστικό αγαθό. Στη συνέχεια η πρόεδρος έδωσε το λόγο στον ταμία του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Γιώργο Κουρουπό για να παρουσιάσει τον οικονομικό και διαχειριστικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό για το έτος Σύμφωνα με τον κ. Κουρουπό τα έσοδα του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ μέχρι 31 Αυγούστου 2013, από τακτικές εισφορές μελών ήταν ευρώ, τα έσοδα από χορηγίες δωρεές ήταν , συνολικά ανήλθαν στις ,06 ευρώ. Σε ο,τι δε αφορά στα έξοδα του σωματείου αυτά είναι ,80 ευρώ συμπεριλαμβανομένων της μίσθωσης των γραφείων, των εξόδων λειτουργίας, των αμοιβών των συνεργατών, των οδοιπορικών, της παραγωγής των εκδόσεων και των ντοκιμαντέρ, αλλά και των καταθέσεων του σωματείου στους κουμπαράδες όποιων αρχαίων θεάτρων έχουν ανάγκη. Αναφορικά με τους «κουμπαράδες» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αρχαίων θεάτρων το σύνολο που έχει μέχρι σήμερα δοθεί από διάφορους δωρητές, χορηγούς και πολίτες ανέρχεται σε ,53 ευρώ από της ίδρυσης του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ μέχρι σήμερα. Σε ο,τι αφορά στον οικονομικό προϋπολογισμό του 2014 το σύνολο των εξόδων αναμένεται να φθάσει στις ευρώ για όλη τη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων των μηνών Σεπτεμβρίου Δεκεμβρίου Τα έσοδα για το 2014 αναμένονται να φθάσουν στις ευρώ ( ευρώ από τις συνδρομές και ευρώ από δωρεές και χορηγίες) και ισολογίζονται με τα έξοδα που έχουν προβλεφθεί. με αυτό τον τρόπο Σε αυτό το σημείο ο κ. Κουρουπός υπενθύμισε ότι, όλα τα οικονομικά στοιχεία του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ είναι αναρτημένα με κάθε λεπτομέρεια στην ιστοσελίδα του σωματείου. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κουρουπός έκανε ειδική μνεία στο θεσμό των εταιρικών μελών που εγκαινιάσθηκε το 2013, και που, πέρα από την οικονομική διάσταση, δείχνει πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν όλοι αυτοί οι χορηγοί απέναντι στο Διάζωμα. Κατόπιν η πρόεδρος έδωσε το λόγο στην πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής κα Μαίρη Μπελογιάννη για να παρουσιάσει την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής:

9 Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής «Στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή 6/9/2013 και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία του Σωματείου Διάζωμα στην οδό Μπουμπουλίνας 30 στην Αθήνα, συνήλθε η Εξελεγκτική Επιτροπή του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Διάζωμα, που αποτελείται από τους Μπελογιάννη Μαρία, Σκεπαθιανό Γεώργιο, Μαυριδόγλου Βασίλειο και ασχολήθηκε με τον έλεγχο και τη διαχείριση των οικονομικών του Διαζώματος από το Διοικητικό Συμβούλιο. Αφού λοιπόν έλαβε γνώση του βιβλίου ταμείου και των λοιπών παραστατικών στοιχείων, διαπίστωσε τα παρακάτω: Το σύνολο των εσόδων ήταν ,66 ευρώ, το σύνολο των εξόδων ,20. Έτσι λοιπόν με το δεδομένο ότι το υπόλοιπο του 2011 ήταν ,86 ευρώ το διαθέσιμο υπόλοιπο του 2012 γίνεται ,32 ευρώ. Ο οικονομικός απολογισμός από τους κουμπαράδες: Έχουμε ,31 ευρώ το ύψος των καταθέσεων, τα έξοδα ,22 και το υπόλοιπο ,09 ευρώ. Η Ελεγκτική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό του Δ.Σ. του Διαζώματος και πρότεινε την πλήρη απαλλαγή του Δ.Σ. για τη θητεία από 1/1/2012 έως 31/12/2012. Επιπροσθέτως, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Πρόεδρο τον Ταμία και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την άψογη οικονομική διαχείριση». Ακολούθως η πρόεδρος κάλεσε στο βήμα την προϊσταμένη της Ενιαίας Διαχειριστικής Αρχής Ηπείρου κα Ελένη Ρόκκου, η οποία επεσήμανε ότι μέσα από τη συνεργασία της Ενιαίας Διαχειριστικής Αρχής Ηπείρου και του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ διαπιστώθηκε η ανάγκη εξασφάλισης των κατάλληλων υποδομών για τη δημιουργία μιας αξιόλογης περιηγητικής διαδρομής των κυριότερων αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου, η οποία θα μπορούσε να ενταχθεί στο νέο Ε.Σ.Π.Α. με τη μορφή μιας ολοκληρωμένης εδαφικής επένδυσης. Σύμφωνα με την κα Ρόκκου η ολοκληρωμένη εδαφική επένδυση θα αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης, της Κασσώπης, των Γιτάνων, της Δωδώνης και της Αμβρακίας και θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις υποδομές μεταφορών, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, στους χώρους εξυπηρέτησης του κοινού. Παράλληλα προγραμματίζονται παρεμβάσεις επί των μνημείων (αποκατάσταση κερκίδων, επιχωματώσεις, εργασίες αποκατάστασης κλπ).

10 Εξετάζεται επίσης η δημιουργία του φορέα λειτουργίας και διαχείρισης, καθώς και η σύνδεση με την τοπική κοινωνία και παραγωγή (πιστοποίηση των προϊόντων με τους αρχαιολογικούς χώρους, συγκοινωνιακή σύνδεση των κέντρων των πόλεων με τα αρχαιολογικά μουσεία). Στην παρούσα χρονική στιγμή εντείνονται οι προσπάθειες για την ωρίμανση των απαραίτητων έργων και παράλληλα οριστικοποιείται ο κατάλογος των έργων που αφορούν στα μνημεία. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για τη μορφή που θα έχει ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας. Τέλος, προχωρά η σύνταξη του πρώτου κειμένου της ολοκληρωμένης εδαφικής επένδυσης, το οποίο θα εμπλουτίζεται με καινούργια στοιχεία και την πρόοδο των ενεργειών. Κατόπιν η πρόεδρος κάλεσε στο βήμα την κα Μαρία Αδάμη, η οποία παρουσίασε στα μέλη της γενικής συνέλευσης τη μεταπτυχιακή της εργασία πάνω στο ΔΙΑΖΩΜΑ που αφορά σε μια εφαρμογή επιτόπιας ξενάγησης σε αρχαιολογικούς χώρους για έξυπνες συσκευές, κατά το πρότυπο των ψηφιακών ξεναγήσεων στη Μεσσήνη και την Επίδαυρο. Η κα Αδάμη ανέλυσε τα στάδια της έρευνας της, η οποία βασίσθηκε μεταξύ των άλλων σε βιβλιογραφική ανασκόπηση και σε λεπτομερές ερωτηματολόγιο σχετικά με την εξοικείωση των ερωτηθέντων με τέτοιου είδους εφαρμογές. Σύμφωνα με την κα Αδάμη για την προώθηση της παραπάνω εφαρμογής απαιτείται διαδικασία επικαιροποίησης του περιεχομένου, ενίσχυση της διαδραστικότητας, καμπάνια προώθησης με μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ. Στο σημείο αυτό χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει το σωματείο στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει σε μέγιστο βαθμό για την υλοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής Στη συνέχεια η πρόεδρος της γενικής συνέλευσης κάλεσε όσα μέλη του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ επιθυμούσαν να τοποθετηθούν και να κάνουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους. Γιώργος Μονεμβασίτης: Πρότεινε να καθιερωθεί εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους για να είναι τα μνημεία ανοιχτά και παράλληλα να βοηθηθεί η οικονομία της χώρας.

11 Κων/νος Μπολέτης: Με το νέο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) που θα διαρκέσει έως το 2020, ο πολιτισμός μπορεί να βγει πολλαπλά ωφελημένος. Στους άξονες του προγράμματος περιλαμβάνονται η προστασία και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ως εργαλείο ανάπτυξης, παρά ως πεδίο εκτέλεσης τεχνικών έργων αναστήλωσης και συντήρησης. Παράλληλα, οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης μπορούν να συμμετέχουν αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη. Τα μνημεία θα μπορούσαν να συνδεθούν με πολιτιστικούς θεσμούς και φορείς (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών) ώστε να καταστούν προσφιλείς σε επιμέρους ομάδες κοινού. Μέσω του Σ.Ε.Σ. θα μπορούσε να προωθηθεί και να ενισχυθεί: η δραστηριότητα νέων καλλιτεχνών η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού η έρευνας μέσω νέων προγραμμάτων η αναμόρφωση των υπηρεσιών και των θεσμών του τομέα του πολιτισμού η εγκαθίδρυση νέων πολιτιστικών θεσμών ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας (π.χ. φεστιβάλ). Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο ο ρόλος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός και το σωματείο να αποτελέσει πυρήνα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και ιδεών και κόμβο συντονισμού ενεργειών. Κώστας Κωνσταντινίδης: Επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο της ψηφιακής τεχνολογίας στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων, που επιτυγχάνεται: με την τεκμηρίωση των κινητών και ακίνητων μνημείων με την ενημέρωση με διαδικτυακούς τόπους των χώρων με αναφορές με τη γύρω περιοχή με στοχευμένη προώθηση σε διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες με τη συναλλαγή (online αγορά εισιτηρίων, online πωλητήρια) με την ερμηνεία και την εκπαίδευση Πρότεινε: άνοιγμα στις δημιουργικές βιομηχανίες και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα συνεργασία με ιδιώτες και μεγάλους εταίρους (Google Hellas, Wikimedia κλπ)

12 Σωκράτης Μεχτερίδης: Στηρίχθηκε στην έκδοση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ «Πανόραμα αρχαίων θεάτρων» και παρουσίασε μια εφαρμογή όπου ο επισκέπτης λαμβάνει κατ αρχάς πληροφορίες για το κοντινότερο σε αυτόν θέατρο (περιγραφή, εικόνες, επιστημονικό δελτίο, χάρτη θεάτρων) και κατόπιν, αν το αποφασίσει, οδηγείται τελικά σε αυτό. Γιάννης Λασκαράκης: Μέσα από τις πολιτιστικές διαδρομές να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη του τουρισμού που θα απευθύνεται σε επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την αρχαιολογία, την επιστήμη και την τέχνη. Να συνεργασθεί η περιφέρεια Ηπείρου με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με σκοπό να δρομολογηθεί μια αντίστοιχη πολιτιστική διαδρομή με επίκεντρο τα μνημεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Θανάσης Φροντιστής: Πρότεινε τη: διανομή απλών εντύπων του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στα θέατρα, π.χ. μαζί με το πρόγραμμα ή και ανεξάρτητα με μια (δωρεάν) καταχώρηση στο πρόγραμμα δημιουργία ενός απλού κατατοπιστικού εντύπου για ευρύτερη διανομή ( π.χ. στα θέατρα, σε θεατρικές ομάδες, ή σε κατάλληλες εκδηλώσεις, με στόχο, όχι μόνο τη διεύρυνση του οράματος και των σκοπών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, αλλά και για εγγραφή μελών προσέγγιση ελληνικών αδελφοτήτων στο εξωτερικό ιδίως στις ΗΠΑ τον Καναδά, την Αυστραλία και αλλού με κοινό γνώρισμα τον τόπο καταγωγής με σκοπό (α) την υιοθέτηση θεάτρου ή θεάτρων της περιοχής καταγωγής τους (β) την ενίσχυση των αντίστοιχων κουμπαράδων. Να υπάρχουν κίνητρα αναγνώρισης π.χ. πλακέτες. Μέσω των αδελφοτήτων είναι δυνατή προσέγγιση και φυσικών προσώπων προσέγγιση ξένων διασημοτήτων : εταιριών, σκηνοθετών, ηθοποιών, όπου με ένα κατάλληλο και σοβαρό πρόγραμμα προσέγγισης μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθειά μας με σημαντικά ποσά. Ελένη Ψυχογιού: Να στελεχωθεί η πολιτιστική διαδρομή με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, κυρίως από νέους ιατρούς, για να υπάρχει ιατρική μέριμνα σε ηλικιωμένους ή πάσχοντες.

13 Παναγιώτης Χελάς : Μέριμνα για ιατρική φροντίδα για τα ηλικιωμένα άτομα που επισκέπτονται τους αρχαιολογικούς χώρους. Εύη Τουλούπα: Διηγήθηκε στο σώμα με γλαφυρό και απολαυστικό τρόπο τις εμπειρίες της από τη θητεία της ως αρχαιολόγου στα αρχαία θέατρα της Νικόπολης και της Δωδώνης. Γιώργος Γιαμαρέλος: Πρότεινε τη διοργάνωση μιας ειρηνικής «εκστρατείας» προς την Τροία με ενδιάμεσους σταθμούς το Πήλιο, τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο που θα έχει σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο λαών, Ελλάδας Τουρκίας. Επίσης εισηγήθηκε τη δημιουργία ενός τόμου, όπου θα περιέχονται λογοτεχνικά κείμενα που αναφέρονται στα αρχαία θέατρα. Φώτης Βλάχος: Ενημέρωσε τη γενική συνέλευση για τις προσπάθειες που γίνονται από τον πολιτιστικό σύλλογο της Μακίστου και άλλων συλλόγων για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Πλατιάνας μέσω της προγραμματικής σύμβασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Δημήτρης Διαμαντόπουλος: Εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση των πολιτιστικών διαδρομών μπορεί να συμπαρασύρει πολλές δραστηριότητες που θα προάγουν την ανάπτυξη της περιοχής. Οι επισκέπτες θα πρέπει να αντικρίζουν ένα καλαίσθητο και πολιτισμένο περιβάλλον και να υπάρχει πρόβλεψη να προστατεύεται και το φυσικό περιβάλλον. Γιώργος Γκόνος. Η συνεργασία με το ΔΙΑΖΩΜΑ αποτελεί για την εταιρία MACCAIN τον πυρήνα του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Το ΔΙΑΖΩΜΑ μέσα από ένα σκληρό ανταγωνισμό παρουσιάσεων και ομιλιών κατέκτησε τη μεγάλη αναγνώριση των ανθρώπων που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το τι προσφέρει. Ευθύμιος Τσάμης: Η επόμενη γενική συνέλευση να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία και αντίστοιχο πρόγραμμα πολιτιστικής διαδρομής να δρομολογηθεί για τα αρχαία θέατρα της Θεσσαλίας, αφού οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες στην περιοχή. Γιώργος Ρήγινος: Πρόταση για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα αφορά στο σύνολο των αρχαιολογικών χώρων μαζί με εκείνων των σημαντικών χώρων της Ηπείρου με μνημεία άλλων χρονικών περιόδων (Γεφύρι της Άρτας, Παρηγορήτρια κλπ). Επίσης, ο κ. Ρήγινος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πολιτιστική διαδρομή της Ηπείρου όσον αφορά στον τομέα του προγραμματισμού, της υλοποίησης των δράσεων και των μικρών έργων υποδομής μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

14 Μαρία Κόλλια: Πρότεινε παρέμβαση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στο θέμα της διάχυσης της γνώσης στην κοινωνία κατά το πρότυπο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ. Σταύρος Μπένος, αφού ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές και ιδιαίτερα την κα Ελένη Ρόκκου και τους καθηγητές Βασίλη Λαμπρινουδάκη και Πέτρο Θέμελη διαβεβαίωσε τους συνέδρους ότι, όπως γίνεται μετά από κάθε γενική συνέλευση, οι προτάσεις που διατυπώθηκαν, θα αξιολογηθούν από το διοικητικό συμβούλιο και θα υλοποιηθούν, όπου είναι εφικτό. Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος της γενικής συνέλευσης ζήτησε από το Σώμα την: 1. έγκριση του απολογισμού δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος έγκριση οικονομικού απολογισμού για το έτος 2013 (έως 31 Αυγούστου 2013) 3. έγκριση του προγραμματισμού δράσεων για το έτος έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος έγκριση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής για το έτος Ακολούθησε ψηφοφορία δια βοής, οπότε προέκυψε η ομόφωνη έγκριση: 1. του απολογισμού δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος του οικονομικού απολογισμού για το έτος 2013 (έως 31 Αυγούστου 2013) 3. του προγραμματισμού δράσεων για το έτος του προϋπολογισμού για το έτος της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής για το έτος Τέλος, η πρόεδρος της γενικής συνέλευσης κήρυξε τη λήξη των εργασιών της Στ γενικής συνέλευσης. Η πρόεδρος Η γραμματέας ΜΠΕΤΤΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Αρχαίο θέατρο Δωδώνης ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Μια συμβολή του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στον πολιτιστικό τουρισμό Αρχαίο θέατρο Κασσώπης Αρχαιολογικός χώρος Νικόπολης Mια πολιτιστική διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Μάρτιος 2015 Ι. Φορέας Υλοποίησης Φορέας Υλοποίησης: Διάζωμα Το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του τέως Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2013 Σήμερα, Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2013, στο επί της οδού Μπουμπουλίνας 30, γραφείο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», έγινε

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού στον νομό Αιτωλοακαρνανίας»

Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού στον νομό Αιτωλοακαρνανίας» Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού στον νομό Αιτωλοακαρνανίας» 2 1. Τι είναι Πολιτιστική Διαδρομή; Η πολιτιστική διαδρομή είναι ένα εξειδικευμένο και επώνυμο προϊόν πολιτιστικού τουρισμού, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 Σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014, στο επί της οδού Μπουμπουλίνας 30, γραφείο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», έγινε συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου ΣΤ' Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ηπείρου 22 Σεπτεμβρίου 2013 Ηαρχή 1 η συνάντηση: 17 Ιουλίου, ΔΙΑΖΩΜΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Υπογραφές. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Υπογραφές. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Μνημόνιο μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" για την υποστήριξη δράσεων του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πολιτιστικής διαδρομής "Τα Μονοπάτια της Ιστορίας - Διαδρομές Φύσης

Διαβάστε περισσότερα

Περιφέρεια Ηπείρου Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή. Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Ολοκληρωμένη Εδαφική Επένδυση

Περιφέρεια Ηπείρου Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή. Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Ολοκληρωμένη Εδαφική Επένδυση Περιφέρεια Ηπείρου Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Ολοκληρωμένη Εδαφική Επένδυση Ολοκληρωμένη Εδαφική Επένδυση Ολοκληρωμένη πολιτιστική διαδρομή Πρώτη οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ Z ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 19-21/9/2014 ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΜΕΛΗ: ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΚΕΠΑΘΙΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑYΡΙΔΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Στην Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΤΡΙΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΤΡΙΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΤΡΙΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 Σήμερα, Τρίτη 02 Απριλίου 2013, στο επί της οδού Μπουμπουλίνας 30, γραφείο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», έγινε η συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πολιτισμός ως στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στην Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Δρ Λίνα Μενδώνη Γενική Γραμματέας

Ο Πολιτισμός ως στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στην Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Δρ Λίνα Μενδώνη Γενική Γραμματέας Ο Πολιτισμός ως στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στην Προγραμματική Περίοδο 2014 2020 Δρ Λίνα Μενδώνη Γενική Γραμματέας Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, στο επί της οδού Μπουμπουλίνας 30, γραφείο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» έγινε η συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ»

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σήμερα Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008, στο επί της οδού Μπουμπουλίνας 30 γραφείο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» έγινε η πρώτη συνάντηση του Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΙΑΖΩΜΑ» ΤΡΙΤΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΙΑΖΩΜΑ» ΤΡΙΤΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΙΑΖΩΜΑ» ΤΡΙΤΗ 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Σήµερα, Τρίτη 04 Σεπτεµβρίου 2012, στο επί της οδού Μπουµπουλίνας 30, γραφείο του Σωµατείου «ΙΑΖΩΜΑ» έγινε η συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ «Πρόγραμμα Κλασική Ελλάδα» Το πρόγραμμα «Κλασική Ελλάδα» βασίζεται στην έρευνα που πραγματοποίησε η Εταιρεία McKinsey, με τίτλο: Greece: 10 years ahead

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιοποίηση Κινητών Μνημείων της Εφ. Α. Ηλείας

Ψηφιοποίηση Κινητών Μνημείων της Εφ. Α. Ηλείας Ψηφιοποίηση Κινητών Μνημείων της Εφ. Α. Ηλείας Ψηφιοποίηση τεκμηρίωση (εισαγωγή) κινητών μνημείων της Εφ.Α. Ηλείας στην πλατφόρμα του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού Το 2015, έπειτα

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06)

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Η χώρα μας είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ. τουρισμό

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ. τουρισμό ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Συμβολή του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στον πολιτιστικό τουρισμό Η πολιτιστική διαδρομή, ως επώνυμο τουριστικό προϊόν Η πολιτιστική διαδρομή είναι ένα εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Ηλεκτρονική 3D Σχεδίαση και Παραγωγή Οπτικοακουστικού Υλικού για 6 Αρχαίους Χώρους Θέασης και Ακρόασης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Ηλεκτρονική 3D Σχεδίαση και Παραγωγή Οπτικοακουστικού Υλικού για 6 Αρχαίους Χώρους Θέασης και Ακρόασης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», Μπουμπουλίνας 30, Αθήνα, 106 82. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για 6 Αρχαίους Χώρους Θέασης και Ακρόασης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», μετά την υπ αριθμ. απόφαση,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Αθήνα,21 Οκτωβρίου Κυρίες και κύριοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΤΕ Αθήνα,21 Οκτωβρίου 2014 Κυρίες και κύριοι, Είναι ευτυχής συγκυρία που το φετινό Συνέδριο διεξάγεται κοντά στην ολοκλήρωση μίας τουριστικής περιόδου που κατά γενική

Διαβάστε περισσότερα

«Η πρόοδος των εργασιών στα αρχαία θέατρα και η συμβολή του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» Σοφικίτου Μαρία, Αρχαιολόγος, MA στη «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ»

«Η πρόοδος των εργασιών στα αρχαία θέατρα και η συμβολή του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» Σοφικίτου Μαρία, Αρχαιολόγος, MA στη «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ» «Η πρόοδος των εργασιών στα αρχαία θέατρα και η συμβολή του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» Σοφικίτου Μαρία, Αρχαιολόγος, MA στη «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ» ΔΙΑΖΩΜΑ - ΣΚΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Ο σκοπός της ίδρυσης του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 Σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014, στο επί της οδού Μπουμπουλίνας 30, γραφείο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», έγινε συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός

Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δημιουργικός Τουρισμός - Πολιτισμός Προτεραιότητες Εθνικής και Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Βούλγαρης Αριστείδης Αυτόνομο Γραφείο RIS 3 Τρίκαλα, 19 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

Εναρκτήρια Εισήγηση. Ιωάννης Ανδρέου Προϊστάμενος Τμήματος Περιφερειακής Πολιτιστικής Πολιτικής, Φεστιβάλ και Υποστήριξης Δράσεων/ΔΠΔΕ/ΥΠΠΟΑ/.

Εναρκτήρια Εισήγηση. Ιωάννης Ανδρέου Προϊστάμενος Τμήματος Περιφερειακής Πολιτιστικής Πολιτικής, Φεστιβάλ και Υποστήριξης Δράσεων/ΔΠΔΕ/ΥΠΠΟΑ/. Εναρκτήρια Εισήγηση Ιωάννης Ανδρέου Προϊστάμενος Τμήματος Περιφερειακής Πολιτιστικής Πολιτικής, Φεστιβάλ και Υποστήριξης Δράσεων/ΔΠΔΕ/ΥΠΠΟΑ/. Η Υπηρεσία μας με την παρουσία και συμμετοχή της στην 1 η Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΖΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΔΙΑΖΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΔΙΑΖΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Νοέμβριος 2014 1 Εισαγωγή Το παρόν αποτελεί πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Υπογράφηκε σήμερα 09/04 από την Υπουργό Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία, 28 Ιουνίου 2018 Α.Π: 28693 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική της Π.Ν.Α για τον Τουρισμό « Έτος Πολιτισμού»

Στρατηγική της Π.Ν.Α για τον Τουρισμό « Έτος Πολιτισμού» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Στρατηγική της Π.Ν.Α για τον Τουρισμό «2014 - Έτος Πολιτισμού» Ελευθερία ΦΤΑΚΛΑΚΗ Αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου Τρία Κομβικά σημεία προβληματισμού για την δημιουργία ενός δημιουργικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2017 ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017 Α. ΣΤΟΧΟΙ Στόχος Α: Συμβολή στην άμβλυνση των αναπτυξιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΖΩΜΑ Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΖΩΜΑ Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΖΩΜΑ Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 Σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011, στο επί της οδού Μπουμπουλίνας 30, γραφείο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» έγινε η συνεδρίαση του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ» ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 Σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στο επί της οδού Μπουμπουλίνας 30, γραφείο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», έγινε συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλική Παπαγεωργίου. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών

Βασιλική Παπαγεωργίου. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών Βασιλική Παπαγεωργίου Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών 2 3 Οι νέες τεχνολογίες στη στρατηγική του Υπουργείου Η αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΨΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (RIS) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΟΨΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (RIS) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΨΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (RIS) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ 2 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013. (ΛΟΥΤΡΑΚΙ 20/03/2009) Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία)

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Ανοιχτή Διαδικασία) κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΟΥ Βόλος 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση: Θέμα: «Επικαιροποίηση Εγχειριδίου Διαδικασιών Αρχαιολογικών Έργων που εκτελούνται δι αυτεπιστασίας»

Κοινοποίηση: Θέμα: «Επικαιροποίηση Εγχειριδίου Διαδικασιών Αρχαιολογικών Έργων που εκτελούνται δι αυτεπιστασίας» ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Προς: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Κοινοποίηση: Θέμα: «Επικαιροποίηση Εγχειριδίου Διαδικασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ TOMEA ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020 2020 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ».

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Εισηγήτρια κα Ελευθερία Φτακλάκη, Αντιπεριφερειάρχης

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτισμός και Ψηφιακή Αειφορία

Πολιτισμός και Ψηφιακή Αειφορία Πολιτισμός και Ψηφιακή Αειφορία Αξιοποίηση πολιτιστικής πληροφορίας στον Τουρισμό «ΔΙΑΖΩΜΑ Ζ Γενική Συνέλευση» Βόλος, 21/09/2014 Κώστας Κωνσταντινίδης Πολιτισμός και Ψηφιακή Αειφορία Αξιοποίηση πολιτιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Σελίδα1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗ Πρόγραμμα Joy-Welcult-εργασία, Νέοι και γνώση σε θέματα τοπίου-πολιτισμού-

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην πόλη της Κέρκυρας με εστίαση στην πολιτιστική & δημιουργική οικονομία

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην πόλη της Κέρκυρας με εστίαση στην πολιτιστική & δημιουργική οικονομία ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π.Ι.Ν. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην πόλη της Κέρκυρας με εστίαση στην πολιτιστική & δημιουργική οικονομία εισήγηση στην 1 η συνάντηση για την ΟΧΕ πόλης Κέρκυρας -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΣΤΡΑΤΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω:

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Ομιλία Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων Του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κυρίου Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ;

ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΛΑ ΙΟ 1. ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΞΥΠΝΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ; Ευθυγραμμιζόμενη με μία προπαρασκευαστική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2015 Α1 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 2015 Ο συγγραφέας αναφέρεται στα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας και κυρίως στους χώρους θέασης και ακρόασης. Τους θεωρεί εξαιρετικής σημασίας καθώς συνδέονται με

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ιερισσός, 05/04/2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Διεξαγωγή διημερίδας στον Δήμο Αριστοτέλη «Νέες ευκαιρίες και προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης για την Χαλκιδική» Με επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση EE με αριθμό C/2011/ /11/2007 που αφορά την έγκριση του Ε.Π. "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου",

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση EE με αριθμό C/2011/ /11/2007 που αφορά την έγκριση του Ε.Π. Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Μια πλατφόρμα για παρουσίαση και διάχυση πληροφοριών πολιτιστικής κληρονομίας με υποστήριξη για κινητές συσκευές και εμπλουτισμένη με επαυξημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 2014 2020

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Κοζάνη 23-05-2018 Κωδ. Πρόσκλησης: 58 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020 ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 6: «Διαφύλαξη και προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΥΤΓ-2ΗΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΕΥΤΓ-2ΗΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ταχ. Δ/νση : Θεμιστοκλέους 87 Αθήνα Ταχ.Κώδικας :

Διαβάστε περισσότερα

Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020.

Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020. Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020. Γεώργιος Γιαννούσης Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ Κατευθύνσεις Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής Αναπτυξιακό όραμα: «Η συμβολή στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ : 747-0 INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2014.06.24 14:30:55 EEST Reason: Location: Athens ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Μελέτη Περίπτωσης Νέο Μουσείο Ακρόπολης Χαρακτηριστικό Παράδειγµα της Πολιτιστικής Πολιτικής της Ελλάδας Γενικές Αρχές: Α. Η πολιτιστική πολιτική της χώρας µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ Ταχ. Δ/νση : Λέκκα 23-25 Αθήνα Ταχ.Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Discover North Athens

Discover North Athens Ο Συνεργατικός Σχηματισμός (DNA) αποτελεί δικτύωση φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Αθήνα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και σκοπό την ανάδειξη της χωρικής ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ταχ. Δ/νση : Θεμιστοκλέους 87 Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10681 Πληροφορίες : Λαμπρινή Μπλουγούρα Τηλέφωνο :

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Π.Ε. Κισσάβου Ελασσόνας Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση Διήμερο Σεμινάριο Ενηλίκων Παρασκευή 13 Σάββατο 14 Ιουνίου

Κ.Π.Ε. Κισσάβου Ελασσόνας Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση Διήμερο Σεμινάριο Ενηλίκων Παρασκευή 13 Σάββατο 14 Ιουνίου Κ.Π.Ε. Κισσάβου Ελασσόνας Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση Διήμερο Σεμινάριο Ενηλίκων Παρασκευή 13 Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 Πολιτιστική Διαδρομή Σύνολο επισκέψιμων τόπων σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2003-2005 Δύο χρόνια μετά την ιδρυτική του Συνέλευση το Δίκτυο, μέσα στα πλαίσια των αξόνων που αυτή έθεσε και με βάση τη μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ. Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ. Δήμος Σοφάδων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 Δήμος Σοφάδων ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 79 ΕΝΤΥΠΟ ΕΠ_08: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2.1. ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ Ο Δήμος Σοφάδων, όπως διαμορφώθηκε μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2014.11.19 15:39:12 EET Reason: Location: Athens ΑΔΑ: Ψ4ΦΟ9-94Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

2ο ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (PROJECT DEVELOPMENT LAB) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

2ο ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (PROJECT DEVELOPMENT LAB) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ ΠΑΜΘ 2ο ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ (PROJECT DEVELOPMENT LAB) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, 67061 Άβδηρα Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410-51003,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ταχ. Δ/νση : Θεμιστοκλέους 87 Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10681 Πληροφορίες : Χαράλαμπος Ράπτης Τηλέφωνο : 2103307648 Fax

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis)

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Α. ΓΕΝΙΚΑ Οι πολιτιστικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία θετικής

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην πόλη της Κέρκυρας με εστίαση στην πολιτιστική & δημιουργική οικονομία

Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην πόλη της Κέρκυρας με εστίαση στην πολιτιστική & δημιουργική οικονομία ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Π.Ι.Ν. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην πόλη της Κέρκυρας με εστίαση στην πολιτιστική & δημιουργική οικονομία εισήγηση στην 1 η συνάντηση για την ΟΧΕ πόλης Κέρκυρας -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστική κληρονομιά και τουρισμός. Μια πρόσκληση πρόκληση!

Πολιτιστική κληρονομιά και τουρισμός. Μια πρόσκληση πρόκληση! Πολιτιστική κληρονομιά και τουρισμός Μια πρόσκληση πρόκληση! Βασικές αρχές: Τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, όλα τα αρχαία ερείπια ως φορείς πανανθρώπινης μνήμης συνιστούν απόλυτη αξία a value per

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικό απόθεμα της Εύβοιας: καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης

Πολιτιστικό απόθεμα της Εύβοιας: καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης Πολιτιστικό απόθεμα της Εύβοιας: καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης Παρή Καλαμαρά Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας Εμπορικό Επιμελητήριο - Χαλκίδα, 7-6-2015 Τα κάστρα στα χρόνια του Βυζαντίου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "Υπηρεσίες διοργάνωσης της Μπιενάλε της Αθήνας 2012-2013" με κωδικό MIS 390509 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης Υπηρεσίες διοργάνωσης της Μπιενάλε της Αθήνας 2012-2013 με κωδικό MIS 390509 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ταχ. Δ/νση : Θεμιστοκλέους 87 Αθήνα Ταχ.Κώδικας :

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 2ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 2ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 2ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020 8 Νοεμβρίου 2016 Σύγκλιση Επιτροπής Παρακολούθησης - Ημερήσια Διάταξη

Διαβάστε περισσότερα

Διοικήσαμε επενδύοντας στην ανάπτυξη και εμβάθυνση του δημοκρατικού διαλόγου, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών μας πόρων

Διοικήσαμε επενδύοντας στην ανάπτυξη και εμβάθυνση του δημοκρατικού διαλόγου, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών μας πόρων Το 2014 αποτέλεσε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, χρονιά σταθμό. Υπήρξε η αφετηρία της υλοποίησης του οράματός μας για μια Περιφέρεια που θα είναι σημείο αναφοράς. Πιστέψαμε στη συνένωση δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα

Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στη Κίνα

Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στη Κίνα Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 Δελτίο Τύπου Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στη Κίνα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του China Cultural Heritage Protection Center

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔΙ7Λ1-02Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΕΔΙ7Λ1-02Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες : ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΞΥΓΚΟΥ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Δήμαρχος Πλατανιά 4-8 Δεκεμβρίου 2015 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Μεσόγειος-Ίσαλος Γραμμή: με το Μίτο της Αριάδνης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΧΡΥΣΙΔΟΥ, ΣΤΟ 1 ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΧΡΥΣΙΔΟΥ, ΣΤΟ 1 ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΧΡΥΣΙΔΟΥ, ΣΤΟ 1 ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ενότητα: «Πολιτισμός» «Επιχειρησιακό σχέδιο πολιτισμού 2015-2030» Όραμα: Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ» Παρασκευή 03 Ιουλίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ» Παρασκευή 03 Ιουλίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 Παρασκευή 03 Ιουλίου 2015 Σύγκλιση Επιτροπής Παρακολούθησης - Ημερήσια Διάταξη

Διαβάστε περισσότερα

Κέρκυρα /3/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Κέρκυρα /3/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κέρκυρα /3/2014 ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Συμβούλιο ΘΕΜΑ: Στρατηγική της Π.Ι.Ν. περιόδου 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Κοιν: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ. ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μακεδονίας Θράκης »

Προς: Κοιν: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ. ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Μακεδονίας Θράκης » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ηροδότου 20, Κομοτηνή Ταχ. Κώδικας: 69100 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΙΚΡΩΝ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΙΚΡΩΝ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΙΚΡΩΝ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Εισαγωγικό σημείωμα Η CulturePolis αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα την Κέρκυρα και δραστηριότητα από το 2006

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2018

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2018 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2018 ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2018 Α. ΣΤΟΧΟΙ Στόχος Α: Συμβολή στην άμβλυνση των αναπτυξιακών

Διαβάστε περισσότερα

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣXOΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η Κ Α Ι Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Τ Α Ξ Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Η Σ Β Ι Ο Μ Η Χ Α Ν Ι Α Σ Δ Ι Δ Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Η Έννοια της Εταιρικής Σχέσης & τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η Έννοια της Εταιρικής Σχέσης & τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Η Έννοια της Εταιρικής Σχέσης & τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δρ. Ράλλης Γκέκας Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΔΕ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Δημάρχων & Δημοτικών Συμβούλων Πρόγραμμα Επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ» ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Περιληπτική Απόδοση Κειμένων ΑΣΚΗΣΗ: Να αποδώσετε περιληπτικά το περιεχόμενο του κειμένου που ακολουθεί σε μία παράγραφο 100 έως 120 λέξεων. (Πανελλαδικές Εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ. Α) Συντήρηση των μνημείων. Β) Αποκατάσταση και αναστήλωση. Γ) Διαμόρφωση του αρχαιολογικού. χώρου

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ. Α) Συντήρηση των μνημείων. Β) Αποκατάσταση και αναστήλωση. Γ) Διαμόρφωση του αρχαιολογικού. χώρου ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Ο αρχαιολογικός χώρος δεν αποτελεί μεμονωμένο μνημείο, αλλά υλικό και νοηματικό φορέα ενός ευρύτερου χωρικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος. Η σχέση των μνημείων με την καθημερινή ζωή

Διαβάστε περισσότερα

1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ

1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ 1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ 2007-2013 ΚΕΡΚΥΡΑ 6 3-2008 1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

2 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. Ιωάννινα, 14 Οκτωβρίου 2016 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. 1. Σύγκληση της Επιτροπής Παρακολούθησης Ημερήσια Διάταξη

2 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. Ιωάννινα, 14 Οκτωβρίου 2016 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. 1. Σύγκληση της Επιτροπής Παρακολούθησης Ημερήσια Διάταξη Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Η Π Ε Ι Ρ Ο Υ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 2 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΉΠΕΙΡΟΣ 2014

Διαβάστε περισσότερα

εφαρμογή μέχρι το 2023

εφαρμογή μέχρι το 2023 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Το ΕΣΠΑ 21-22 αποτελεί το βασικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας με τη συνδρομή σημαντικών πόρων που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΡΝΑΓΙΟΥ) ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Ω Μ Ε Ν Ω Ν Π Α Ρ Ε Μ Β Α Σ Ε Ω Ν Α Σ Τ ΙΙ Κ Η Σ Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Σ Ε.. Τ.. Π.. Α.. & Ε.. Κ.. Τ.. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΝ3Γ-ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΕΝ3Γ-ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ταχ. Δ/νση : Θεμιστοκλέους 87 Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10681

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΓΠΠ κ. ΑΒΟΥΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006

ΟΜΙΛΙΑ ΓΓΠΠ κ. ΑΒΟΥΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 ΟΜΙΛΙΑ ΓΓΠΠ κ. ΑΒΟΥΡΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 Βρισκόμαστε πλέον στην τελική φάση μιας συνεχούς προσπάθειας που ξεκινήσαμε από το 2004 για την προετοιμασία της Περιφέρειάς μας ενόψει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 2ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 2ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 2ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 Οκτωβρίου 2016 Σύγκλιση Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Η ανάλυση των στοιχείων στο Παρατηρητήριο στο αρχαίο θέατρο ΑΡΧΑΙΟ

Η ανάλυση των στοιχείων στο Παρατηρητήριο στο αρχαίο θέατρο ΑΡΧΑΙΟ Η ανάλυση των στοιχείων στο Παρατηρητήριο στο αρχαίο θέατρο ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΥΔΩΝΑΣ. βασίσθηκε στην εργασία που εκπόνησε ειδική επιστημονική ομάδα υπό τους κ.κ. Λάζαρο Κολώνα τ. γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΣΤΡΑΤΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα