Έτσι, παρά τις μέχρι τότε μεθοδεύσεις μου, βρέθηκα στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της επαγγελματικής μου κατεύθυνσης και μάλιστα εκτός Ναυπηγικής.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έτσι, παρά τις μέχρι τότε μεθοδεύσεις μου, βρέθηκα στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της επαγγελματικής μου κατεύθυνσης και μάλιστα εκτός Ναυπηγικής."

Transcript

1 1 η Εικόνα Power Point Κατάγομαι από το Πολύκαστρο, μία μικρή επαρχιακή πόλη στο Κιλκίς, από παραδοσιακά αγροτική οικογένεια. Το 1975 πέρασα στη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων του Ε.Μ.Π. πετυχαίνοντας ένα δύσκολο πραγματικά στόχο, ιδιαίτερα για ένα μαθητή από την επαρχεία, αφού για τη σχολή αυτή απαιτούνταν η υψηλότερη βάση στις εισαγωγικές εξετάσεις. Στη διάρκεια των σπουδών μου, απασχολήθηκα τα καλοκαίρια μετά το τρίτο έτος, στο Τμήμα Μελετών της ΝΑΥ.ΣΙ. (Ναυτική Σιδηροβιομηχανία), μιας από τις μεγαλύτερες Ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις στο Πέραμα. Τελείωσα τη σχολή τον Ιούλιο του 1980, σε πέντε ακριβώς χρόνια, έχοντας ήδη διαμορφώσει μία έντονη επιθυμία για επαγγελματική σταδιοδρομία στη Ναυπηγική αλλά και τις απαραίτητες επαφές για την υλοποίησή της. Όμως, δύο χρόνια αργότερα, το 1982, μετά το πέρας των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, η Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία, διαγράφοντας μια έντονα πτωτική πορεία, πέρασε σε φάση συρρίκνωσης, μη αντέχοντας στον διεθνή ανταγωνισμό των Ιαπωνικών και Ρωσικών Ναυπηγείων. Έτσι, παρά τις μέχρι τότε μεθοδεύσεις μου, βρέθηκα στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της επαγγελματικής μου κατεύθυνσης και μάλιστα εκτός Ναυπηγικής. Στη διάρκεια της απασχόλησής μου στη ΝΑΥ.ΣΙ., είχα την ευκαιρία να έλθω σε επαφή με την εταιρία ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΑΛ ΕΠΕ, και αποκόμισα μια ιδιαίτερα θετική άποψη για το αντικείμενο και από την τεχνική και από την επιχειρηματική του πλευρά. Ήλθα λοιπόν σε επαφή με την συγκεκριμένη εταιρία, και προσελήφθηκα τον Σεπτέμβριο του Εργάσθηκα στην εταιρία για δύο χρόνια, οργάνωσα τα τμήματα εγκατάστασης και συντήρησης και ταυτόχρονα γνώρισα τον ανελκυστήρα σε κάθε είδους εφαρμογές. Στη συνέχεια, έχοντας έντονη την επιθυμία της προσωπικής επιχειρηματικότητας αποχώρησα από τη ΣΤΑΛ και ίδρυσα την FIAM HELLAS μια μικρή αλλά δυναμική επιχείρηση στον χώρο των ανελκυστήρων και κυλιομένων σκαλών. Η αποκλειστική αντιπροσώπευση της FIAM, του μεγαλύτερου εργοστασίου ανελκυστήρων στην Ιταλία και του μοναδικού σε παραγωγή κυλιόμενων σκαλών, μου έδωσε την δυνατότητα παρουσίας στα μεγαλύτερα έργα της δεκαετίας του 80 στην Αθήνα, Εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων και Super Markets.

2 Το 1991, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση της εταιρίας KLEEMANN HELLAS, βιομηχανία παραγωγής υδραυλικών ανελκυστήρων με έδρα την Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς, συμφωνούμε σε συνεργασία που περιλαμβάνει την εξαγορά μειοψηφικού εταιρικού μεριδίου και την μετακίνησή μου στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Κιλκίς. Τα πρώτα δύο χρόνια αναλώθηκαν σε μελέτες και κατασκευές ειδικών ανελκυστήρων, υδραυλικών και μηχανικών στα πλαίσια της χρησιμοποίησης της μεγάλης εμπειρίας μου από τις εγκαταστάσεις ανελκυστήρων σε συνδυασμό με την νέα εμπειρία στην βιομηχανική παραγωγή. Το 1993, με προσωπική μου πρωτοβουλία, ξεκινά μια προσπάθεια ανοίγματος των Πωλήσεων της εταιρίας στο εξωτερικό. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Παρά τις αντιξοότητες νέες αγορές ανοίγονται συνεχώς και σε μία πενταετία η εταιρία βρίσκεται με ένα δίκτυο εξαγωγών σε είκοσι χώρες με βασικότερες εξ αυτών την Αγγλία, τη Γερμανία και την Γαλλία. Η εισαγωγή της KLEEMANN στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών τον Απρίλιο του 1999, μου δίνει την δυνατότητα, μέσω της αξιοποίησης της μετοχικής μου συμμετοχής, της εξεύρεσης των αναγκαίων κεφαλαίων για την προώθηση υψηλότερων προσωπικών επενδυτικών στόχων. Η αγορά του ανελκυστήρα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εμφανίζει ιδιαίτερα θετικές προοπτικές. Η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι σε άνοδο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, η Δυτική Ευρώπη κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ ταυτόχρονα σημαντικές αγορές αναδύονται στην Ανατολική Ευρώπη. Τον Ιούνιο του 1999 αποχωρώ από την KLEEMANN και ξεκινώ την προετοιμασία οργάνωσης της DOPPLER. Στο διάστημα Ιουνίου Δεκεμβρίου 1999 γίνονται επαφές με πιθανούς πελάτες και προμηθευτές εσωτερικού και εξωτερικού, συμφωνούνται συνεργασίες με μελλοντικά στελέχη και δημιουργούνται οι βάσεις για το νέο ξεκίνημα. 2 η Εικόνα Power Point Τον Φεβρουάριο του 2000 ιδρύω και τυπικά τη DOPPLER. Η πρώτη στελέχωση της εταιρίας περιλαμβάνει, πέραν εμού, τρεις Μηχανικούς με προηγούμενη εμπειρία στους ανελκυστήρες. Υποβάλουμε χωρίς καθυστέρηση μελέτη στον αναπτυξιακό νόμο 2601 που εγκρίνεται άμεσα και υλοποιούμε επένδυση στη γεννέτειρά μου, το Πολύκαστρο, ύψους 775 εκ. δρχ. με επιδότηση 40%. Σε λίγους μήνες, τον Δεκέμβριο του 2000 είναι έτοιμο βιομηχανικό κτίριο τ.μ. πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα.

3 Στο ίδιο διάστημα προωθούμε με εντατικούς ρυθμούς τη σχεδίαση των προϊόντων μας, ενσωματώνοντας την μέχρι τότε εμπειρία μας, αναζητώντας όμως ταυτόχρονα καινοτόμες λύσεις προσαρμοσμένες στις νέες διαδικασίες παραγωγής που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε στο υπό κατασκευή εργοστάσιό μας. Η προετοιμασία αυτή, όπως αργότερα θα διαπιστωθεί, αποτέλεσε την ασφαλή βάση όπου στηρίχθηκε στη συνέχεια η ταχύτατη ανάπτυξη της εταιρίας, χωρίς κλυδωνισμούς από ποιοτικά προβλήματα και άστοχες παραγωγικές επιλογές. Τον Φεβρουάριο του 2001, ιδρύουμε το υποκατάστημά μας στην Αθήνα, με αποθηκευτικό χώρο και γραφεία, στοχεύοντας στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των πελατών μας στην Αττική και την Νότια Ελλάδα γενικότερα. Το πρώτο εξάμηνο του 2001 αναλώνεται στην οργάνωση της παραγωγής, την εκπαίδευση του εργατοτεχνικού προσωπικού στα μηχανήματα και στον τελικό έλεγχο και βελτίωση των προϊόντων μας μέσα από τεστ σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. Τον Σεπτέμβριο, έπειτα από επιμελή προετοιμασία, η εταιρία πιστοποιείται για την εφαρμογή συστήματος διασφάλισης ποιότητας κατά ISO Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας μας, στόχος μας ήταν να προσφέρουμε μία πλήρη γκάμα υλικών για κάθε είδους υδραυλικούς ανελκυστήρες, προσώπων, φορτίων, πανοραμικούς. Έτσι, δώσαμε την δυνατότητα στους πελάτες μας, ανάλογα με την επιθυμία τους, να προμηθεύονται από εμάς είτε μέρος των υλικών του ανελκυστήρα είτε πλήρεις ανελκυστήρες. Η προώθηση των Πωλήσεων στην Ελλάδα γίνεται από το υποκατάστημά μας στην Αθήνα και το Τμήμα Πωλήσεων Εσωτερικού στο εργοστάσιο. Ταυτόχρονα προχωρούμε στη σύναψη συνεργασιών με τοπικούς αντιπροσώπους σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα Αγγλία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία και λοιπές πρώην Δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας, Ουκρανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κύπρο. Σύντομα οι εξαγωγές μας έφθασαν το 40% του συνόλου των Πωλήσεων μας, με το 50% αυτών να αποροφάται στην Αγγλία που αποτελεί την κύρια κατεύθυνση της εξαγωγικής μας δραστηριότητας. Στρατηγικό στόχο μας αποτέλεσε η ανάπτυξη των εξαγωγών μέσω της υψηλής ποιότητας και των ανταγωνιστικών τιμών των προϊόντων. Η σωστή σχέση τιμής-ποιότητας καθιερώνει συνεχώς τα προϊόντα μας στη διεθνή αγορά, δημιουργώντας ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για περαιτέρω ανάπτυξη των Πωλήσεων. Σημαντική θέση στην πετυχημένη μέχρι τώρα πορεία έχει το ιδιαίτερα οργανωμένο και επανδρωμένο με ικανότατους νέους Μηχανικούς Τεχνικό Τμήμα που σχεδίασε και έθεσε τις αρχές για την εφαρμογή

4 σύγχρονων μεθόδων παραγωγής για τα προϊόντα της εταιρίας, προώθησε και προωθεί την διαρκή βελτίωσή τους και ταυτόχρονα ερευνά και σχεδιάζει νέα προϊόντα, έτοιμα, εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, να συμπληρώσουν την γκάμα των ήδη παραγομένων. 3 η Εικόνα Power Point Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα η εταιρία συμμετέχει με απόλυτη επιτυχία σε επιδοτούμενα προγράμματα. Συνολικά αντλήθηκαν ήδη επιδοτήσεις Ευρώ και Ευρώ έχουν ήδη εγκριθεί και αναμένεται να εισπραχθούν με την υλοποίηση της νέας επένδυσης. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΨΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 1 Ν ΠΑΒΕΤ 3 Γ ΚΠΣ 4 ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 5 Ν3299/2004 ΚΤΙΡΙΟ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-Η/Υ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2,248, , ,192 74, ,976 99,426 Η/Υ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ERP 192,813 77,174 ΣΥΝΟΛΟ 2,868,078 1,127,002 ΚΤΙΡΙΟ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ-Η/Υ 3,135,000 1,567,500 Ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στο πρόγραμμα του ΠΑΒΕΤ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟ 4,3» του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στο πρόγραμμα αυτό που διήρκεσε 18 μήνες, σχεδιάστηκαν πλήρως, κατασκευάστηκαν πρωτότυπα μοντέλα, συντάχθηκαν πλήρεις Τεχνικοί φάκελοι οδηγιών παραγωγής, εγκατάστασης και συντήρησης και εκδόθηκαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την διάθεση των παρακάτω προϊόντων στην διεθνή αγορά: Μηχανικός ανελκυστήρας χωρίς μηχανοστάσιο (ΜRL traction lift) Υδραυλικός οικιακός ανελκυστήρας (Hydraulic home lift) Προμονταρισμένος υδραυλικός ανελκυστήρας φορτίων (Compact hydraulic cargo lift) Πίνακας αυτοματισμού μηχανικών και υδραυλικών ανελκυστήρων Αυτόματες πόρτες ανελκυστήρων Ιδιαίτερα για τον μηχανικό ανελκυστήρα χωρίς μηχανοστάσιο που είναι η τελευταία τεχνολογική πρόταση στον χώρο των ανελκυστήρων, η εταιρία προτίθεται να καταθέσει αίτηση κατοχύρωσης δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας για συγκεκριμένες καινοτομικές επινοήσεις.

5 Χάρη στη διαρκή αναπτυξιακή της πορεία η DOPPLER είναι σήμερα η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία του κλάδου βιομηχανικής παραγωγής ανελκυστήρων στην Ελλάδα βάσει του ύψους των πωλήσεων και της κερδοφορίας. 4 η Εικόνα Power Point Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφεται η εξέλιξη βασικών λειτουργικών στοιχείων και οικονομικών μεγεθών που προσδιορίζουν με σαφήνεια την εκρηκτική ανοδική της πορεία Μεταβ Μεταβ Μεταβ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 3,971, % 6,697, % 9,496, % 13,500,000 ΕΞΑΓΩΓΕΣ 1,403, % 2,715, % 3,628, % 5,200,000 ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 35.34% 40.55% 38.21% 38.52% ΕΒΙDA 950, % 1,207, % 1,871, % 2,970,000 KEΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ 303, % 684, % 1,028, % 1,552,500 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 6,115, % 8,344, % 12,508, % 15,245,611 ΠΑΓΙΑ 2,625, % 2,892, % 3,119, % 3,300,000 ΕΡΓΑΤΙΚΑ 405, % 880, % 1,236, % 1,421,000 ΕΙΣΦΟΡΕΣ 23, % 295, % 473, % 562,985 ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ % % % 19 ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ % % % 118 Στα ιστογράμματα που προβάλλονται βλέπουμε την παράλληλη ανάπτυξη των συνολικών Πωλήσεων και των εξαγωγών, με τις εξαγωγές να κινούνται σχεδόν σταθερά περίπου στο 40%, βλέπουμε την εξέλιξη των κερδών που κινούνται σε ασφαλή επίπεδα παρά τον ανταγωνισμό. 5 η Εικόνα Power Point Τέλος βλέπουμε την εξέλιξη των εργαζομένων και των αντίστοιχων δαπανών που πιστοποιούν την κοινωνική προσφορά της εταιρίας. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η σημαντική παρουσία Μηχανικών, η οποία εξασφαλίζει την απαιτούμενη επιστημονικότητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα τμήματα της εταιρίας, Πωλήσεις, Τεχνικό Τμήμα, Παραγωγή. 6 η Εικόνα Power Point Η μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών οδήγησε στην οριακή εκμετάλλευση της παραγωγικής δυνατότητας, αφήνοντας πλέον ελάχιστα περιθώρια ανάπτυξης αλλά και ένταξης νέων προϊόντων. Υπό τις ανωτέρω συνθήκες κρίναμε αναγκαία την επέκταση της εταιρίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό. Για το σκοπό αυτό στα μέσα του 2005 υποβλήθηκε μελέτη στον Αναπτυξιακό, που

6 εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συνολική δαπάνη Ευρώ και ήδη η υλοποίησή της βρίσκεται σε εξέλιξη. Η νέα επένδυση στοχεύει αφ ενός στην αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας και αφ ετέρου στη βελτίωση της ποιότητας και της παραγωγικότητας. Ρομποτικά συστήματα συγκολλήσεων, αυτόματη γραμμή ηλεκτροστατικής βαφής και μία ιδιαίτερα αυτοματοποιημένη μονάδα laser, έρχονται να συμπληρώσουν την παραγωγική γραμμή της πρώτης επένδυσης και να εξασφαλίσουν για την εταιρία την δυνατότητα ανταπόκρισης στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της. Για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κεφαλαίων απευθυνθήκαμε τόσο στον Τραπεζικό δανεισμό όσο και σε άλλα χρηματοδοτικά προϊόντα. Μεταξύ αυτών και την συμμετοχή θεσμικού επενδυτή, Venture Capital, στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας, με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Έπειτα από διαπραγματεύσεις επήλθε συμφωνία με το ATTICA VENTURES, θυγατρική εταιρία της Τράπεζας Αττικής. Η επιλογή αυτή χρηματοδότησης ενίσχυσε τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας χωρίς επιβαρύνσεις τόκων και εξασφάλισε εταίρο με ειδικές Οικονομικές γνώσεις που για το μέγεθος της εταιρίας περισσότερο από αναγκαίες μπορούν να θεωρηθούν. Ειδικά στην περίπτωση του ATTICA VENTURES, η παρουσία Μηχανικών σε υψηλά ιεραρχικά θέσεις, δημιούργησε προϋποθέσεις καλύτερης ακόμη επικοινωνίας και συνεργασίας. Η εταιρία, έχοντας αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία και παρουσία στην διεθνή αγορά, προχωρά στο επόμενο επίπεδο της ανάπτυξής της, βασιζόμενη στη στήριξη της Πολιτείας μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και εξασφαλίζοντας τα απαιτούμενα πρόσθετα κεφάλαια με σύγχρονα χρηματοδοτικά προϊόντα. Στις αντιξοότητες της επιχειρηματικότητας σήμερα, δηλώνω αισιόδοξος. Ευχαριστώ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ KLEEMANN HELLAS ΑΒΕΕ». ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κος ΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΔΙΕΛΑΣΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ( Α.Τ.Ε.Ι.) ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ( Α.Τ.Ε.Ι.) ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ( Α.Τ.Ε.Ι.) ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Υποχρεωτικές και αναγκαίες διαδικασίες ποιότητας, στα πλαίσια της εγκατάστασης του συστήματος διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ : ΣΔΟ ΤΜΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΡΓΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΠΙΖΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Η Ελληνική αγορά κλωστοϋφαντουργίας και η επιρροή παραγωγής καινοτόμων προϊόντων της «Ελληνικής Υφαντουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 2011 ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ _ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΟΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Μ 11084

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κυρίες και Κύριοι µέτοχοι, Με την παρούσα έκθεση διαχειρίσεως επισυνάπτουµε πλήρη ανάλυση των οικονοµικών καταστάσεων όπως αυτές έχουν συνταχθεί σύµφωνα µε τα.π.χ.π. και έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Α.Τ.Ε.Ι. ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Θέμα: «Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων Στον Κλάδο της Γαλακτοβιομηχανίας» Επιβλέπων Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ALUMINCO A.E. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

ALUMINCO A.E. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ALUMINCO A.E. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ) ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΔΠΧΑ), ΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή παρούσας κατάστασης και σύνταξη οδηγού επενδύσεων για την ανάπτυξη διασυνοριακής επιχειρηματικότητας. ΕΛΛΑΔΑ - πγδμ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Καταγραφή παρούσας κατάστασης και σύνταξη οδηγού επενδύσεων για την ανάπτυξη διασυνοριακής επιχειρηματικότητας. ΕΛΛΑΔΑ - πγδμ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ε.Π.Ε. Καταγραφή παρούσας κατάστασης και σύνταξη οδηγού επενδύσεων για την ανάπτυξη διασυνοριακής επιχειρηματικότητας ΕΛΛΑΔΑ - πγδμ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Έργο: «Καταγραφή και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΘΟ ΟΣ S.W.O.T.: ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑ Ο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΜΕΘΟ ΟΣ S.W.O.T.: ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑ Ο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΜΕΘΟ ΟΣ S.W.O.T.: ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑ Ο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ των Κατερέλου ηµήτριου Α.Μ. 5984 Κατσαβαβάκη

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Ι ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟ : ΠΤΥΧΙΟ 1. ΘΕΜΑ:«Δημιουργία Business Plan»

Τ Ε Ι ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟ : ΠΤΥΧΙΟ 1. ΘΕΜΑ:«Δημιουργία Business Plan» Τ Ε Ι ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΞΑΜΗΝΟ : ΠΤΥΧΙΟ 1 ΘΕΜΑ: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤHΣ-ΣΥΝΤΑΚΤHΣ ΖΑΪΜΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΜ 438 ΚΑΒΑΛΑ 2006 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2007

ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2007 ΑΡ.Μ.Α.Ε.: 15925/06/Β/87/12 Θεση Ανεμοκάμπι, ΤΚ 330 52 Γαλαξιδι Φωκίδας Τηλ: 2265041840, Fax: 2265041197 ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 2007 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΝΕΑ (9) ΚΛΑ ΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΝΕΑ (9) ΚΛΑ ΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΝΕΑ (9) ΚΛΑ ΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΑ ΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ REMACO Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Περιεχόµενα

Διαβάστε περισσότερα

Kleemann. Investment Research & Analysis Journal. www.iraj.gr. Επενδυτική Αξιολόγηση. Στοιχεία Μετοχής

Kleemann. Investment Research & Analysis Journal. www.iraj.gr. Επενδυτική Αξιολόγηση. Στοιχεία Μετοχής ` Kleemann (KLEr.AT) Κλάδος Δραστηριότητας: Βιομηχανία Δραστηριότητες: Κατασκευή εξαρτημάτων και μερών ανελκυστήρων Έτος Ιδρύσεως: 1983 Ημ. Εισαγωγής: 05/04/1999 Κύριοι Μέτοχοι: Νικόλαος Κουκούντζος 34,80%

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Η διάρθρωση της ευρωπαϊκής αγοράς επίπλου και η εξαγωγική δράση των ελληνικών επιχειρήσεων.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Η διάρθρωση της ευρωπαϊκής αγοράς επίπλου και η εξαγωγική δράση των ελληνικών επιχειρήσεων. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Η διάρθρωση της ευρωπαϊκής αγοράς επίπλου και η εξαγωγική δράση των ελληνικών επιχειρήσεων. ΠΤΥΧΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη,

Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη, Franchise Proposal Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη, Ξεκινώντας θεωρούμε σκόπιμο να σε ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που έδειξες για την εταιρία και τα καταστήματα T-bar. Μέσα από τις σελίδες αυτής της πρότασης

Διαβάστε περισσότερα

Η ανταγωνιστική στρατηγική της εταιρίας EXALCO μέλος του ομίλου ALBIO HOLDINGS A.E.

Η ανταγωνιστική στρατηγική της εταιρίας EXALCO μέλος του ομίλου ALBIO HOLDINGS A.E. Η ανταγωνιστική στρατηγική της εταιρίας EXALCO μέλος του ομίλου ALBIO HOLDINGS A.E. Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών : LOGISTICS Πανεπιστήμιο Πειραιώς Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Πειραιάς 2005 Δέμη Χρυσάνθη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ERP ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΧΩΡΟ «ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ EUROBANK» Φοιτήτρια : Μαρία Κατσιάνη Επιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Το Ετήσιο Δελτίο έχει συνταχθεί σύμφωνα με την απόφαση Νο.5/204/14.11.2000 όπως τροποποιήθηκε από την απόφαση 7/372/15.2.2006 του Δ.Σ.

Το Ετήσιο Δελτίο έχει συνταχθεί σύμφωνα με την απόφαση Νο.5/204/14.11.2000 όπως τροποποιήθηκε από την απόφαση 7/372/15.2.2006 του Δ.Σ. Το Ετήσιο Δελτίο έχει συνταχθεί σύμφωνα με την απόφαση Νο.5/204/14.11.2000 όπως τροποποιήθηκε από την απόφαση 7/372/15.2.2006 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Υπεύθυνοι σύνταξης του Ετήσιου Δελτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2 Αθήνα, Ιούλιος 2006 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Τη συνολική εμπειρογνωμοσύνη- μικρό μέρος της οποίας παρουσιάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: καθ. ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜ/ΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΚΡΙ-ΚΡΙ Α.Ε.» (2008 ΕΩΣ 2010) ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΛΩΡΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ (ΕΜΠΣ.ΔΕ ΔΟΠ) ΤΜΗΜΑ : Οργάνωση και Διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. Μέλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών 300.00 250.00 200.00 150.00 100.00 50.00 11/06/04 0

ΑΛΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. Μέλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών 300.00 250.00 200.00 150.00 100.00 50.00 11/06/04 0 11/06/04 0 ΑΝΑΛΥΣΗ της VRS ΑΛΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. Μέλος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών Ανάλυση της VRS (Valuation & Research Specialists) alke@alkestockbrokers.gr; research@valueinvest.gr Ευρωσύμβουλοι

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα Μελέτη Σκοπιμότητας εκπονήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ως εκ τούτου, κάποια από τα στοιχεία που περιέχει ενδέχεται να μην είναι

Η παρούσα Μελέτη Σκοπιμότητας εκπονήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ως εκ τούτου, κάποια από τα στοιχεία που περιέχει ενδέχεται να μην είναι ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ MBA TQM ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ» ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο Δελτίο 2005 ΜΑΙΟΣ 2006

Ετήσιο Δελτίο 2005 ΜΑΙΟΣ 2006 Ετήσιο Δελτίο 2005 με βάση την Απόφαση 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως ισχύει μετά την Απόφαση 7/372/15.2.2006 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΜΑΙΟΣ 2006 Θέση Πράρι Μουστάκι,

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Τροφίμων Ανάλυση των Οικονομικών Καταστάσεων των Εταιρειών Τροφίμων Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) την τελευταία πενταετία

Κλάδος Τροφίμων Ανάλυση των Οικονομικών Καταστάσεων των Εταιρειών Τροφίμων Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) την τελευταία πενταετία Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής Κλάδος Τροφίμων Ανάλυση των Οικονομικών Καταστάσεων των Εταιρειών Τροφίμων Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ».

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ». ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ ΚΟΥΣΤΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ - ΧΑΡΑ ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα