Dino-Lite USB Μικροσκόπια για ειδικούς

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Dino-Lite USB Μικροσκόπια για ειδικούς"

Transcript

1 Dino-Lite USB Μικροσκόπια για ειδικούς

2 Dino-Lite USB μικροσκόπια για ειδικούς Dino-Lite ψηφιακά μικροσκόπια Τα ψηφιακά μικροσκόπια Dino-Lite digital έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων χρησιμοποιούν καθημερινά κάποιο από τα 100 και πλέον διαφορετικά μοντέλα Dino-Lite. Όλα τα μοντέλα είναι εύχρηστα, ευέλικτα και εξειδικευμένα για τις καθημερινές εργασίες. Το Dino-Lite έχει γίνει το απαραίτητο εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες. Ειδικά μοντέλα για τις επιστήμες και το χώρο της υγείας Η Dino-Lite ανέπτυξε μια ειδική σειρά προϊόντων για τις επιστήμες της ζωής και της υγείας. Η σειρά αυτή αποτελείται από αρκετά μοντέλα για ειδικές εφαρμογές: DermaScope TrichoScope EarScope CapillaryScope IriScope PodoScope Τα ιατρικά προϊόντα Dino-Lite θεωρούνται Ιατρικές Συσκευές Τάξης 1 σύμφωνα με την οδηγία 93/42/ EEC, τροποποίηση 2007/47/EC.

3 DermaScope EarScope CapillaryScope TrichoScope IriScope PodoScope

4

5 Dino-Lite DermaScope

6 Εύχρηστο Το Dino-Lite DermaScope είναι ένα εύχρηστο ψηφιακό μικροσκόπιο που μπορεί να δώσει υψηλής ποιότητας εικόνα και βίντεο του δέρματος. Οι εικόνες αυτές έχουν περισσότερη λεπτομέρεια από αυτές της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής με λειτουργία μάκρο που συνήθως χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν πλέον το Dino-Lite DermaScope.. Το DermaScope μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με υγρό εμβάπτισης για να φωτογραφίσει ένα σπίλο ή άλλη βλάβη. Η μεγέθυνση του DermaScope δείχνει στον ειδικό αυτά που δεν μπορεί να δει με γυμνό μάτι ώστε να κάνει σωστή διάγνωση. Ο ασθενής ταυτόχρονα βλέπει το αποτέλεσμα της εξέτασης στην οθόνη του υπολογιστή. Το DermaScope συνδέεται και τροφοδοτείται από τη θύρα USB του υπολογιστή ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για αλλαγή ή φόρτιση μπαταριών. Το DermaScope επίσης διαθέτει τα δικά του 8 LED που καταργούν την ανάγκη για εξωτερικό φωτισμό και το κάνουν ιδιαίτερα εύχρηστο. Μεγάλος εύρος εφαρμογών Το DermaScope δεν χρησιμοποιείται μόνο από δερματολόγους ως βοήθεια στη διάγνωση αλλά και από γενικούς γιατρούς. Χρησιμοποιούν το DermaScope για τηλεδερματολογία, μια γρήγορα αναπτυσσόμενη εφαρμογή της τηλεϊατρικής. Ο γενικός γιατρός μπορεί να στείλει τα κλινικά στοιχεία και τις δερματοσκοπικές εικόνες μαζί με το ιστορικό του ασθενούς σε ένα δερματολόγο. Ο δερματολόγος μπορεί να συμβουλεύσει από απόσταση και ο ασθενής επισκέπτεται το δερματολόγο μόνον εάν το περιστατικό κριθεί ύποπτο. Όλα τα μοντέλα του DermaScope μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από κτηνιάτρους κάτι που ενισχύει την πολυχρηστικότητα του Dino-Lite. Το DermaScope είναι ανθεκτικό και λειτουργεί κάτω από τις περισσότερες συνθήκες. Το φίλτρο διασταυρούμενης πόλωσης που είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα βοηθά στη μείωση των αντανακλάσεων της κεράτινης στοιβάδας βελτιώνοντας την ποιότητα των εικόνων. Το DermaScope συνοδεύεται από το λογισμικό DinoCapture που αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του ψηφιακού μικροσκοπίου. DermaScope Polarizer (MEDL4DW) Το ψηφιακό Dino-Lite DermaScope Polarizer (MEDL4DW) είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Με το Dino-Lite DermaScope μπορείτε να έχετε καλύτερες και διαυγέστερες εικόνες του δέρματος από κάθε τυπική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με λειτουργία μάκρο. Το μοντέλο αυτό δίνει δύο διαφορετικές μεγεθύνσεις (~10-50x) από την ίδια απόσταση λήψης, κάτι που το κάνει ιδεώδες για γενικές λήψεις και λήψεις ζουμ για μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται διάφοροι αποστάτες αυξάνοντας τη λειτουργικότητά του. Το ενσωματωμένο φίλτρο πόλωσης ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις του δέρματος. Το Dino-Lite DermaScope αποτελεί μια εξαιρετική λύση για ιατρική και κτηνιατρική χρήση. USB 2.0 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-50x ΑΝΤΙ-ΑΝΤΑΝΑΚΛ ΑΣΤΙΚΉ ΠΌΛΩΣΗ ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ Επίσης διατίθεται το DermaScope HR Polarizer MEDL7D

7 Στην πράξη Ένας γενικός γιατρός Ένας γενικός γιατρός στη Baarn της Ολλανδίας, χρησιμοποιεί διάφορα μοντέλα Dino-Lite: Με το Dino-Lite DermaScope βγάζει κανείς πολύ καλύτερες εικόνες του δέρματος από αυτές μιας τυπικής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής με λειτουργία μάκρο. Επειδή τα μικροσκόπια Dino-Lite συνδέονται μέσω της θύρας USB με τον υπολογιστή μου, μπορώ άμεσα να δω τις εικόνες σε μεγάλη οθόνη και να τις μοιραστώ με τους ασθενείς μου με άριστο φωτισμό χωρίς να ανησυχώ για ξεφόρτιστες μπαταρίες. Τα μικροσκόπια Dino-Lite είναι συνδεδεμένα με τον υπολογιστή μου και μπορώ να αποθηκεύω τις εικόνες εύκολα και γρήγορα. Οι εικόνες του Dino-Lite μπορούν να αποθηκευτούν στο ψηφιακό αρχείο του ασθενούς με τρία κλικ του ποντικιού. Εύκολα μπορώ να προσθέσω στη συλλογή μου εικόνες από δερματολογικές βλάβες. Τηλεδερματολογία Το Ολλανδικό Κέντρο Τηλεϊατρικής KSYOS έχει ως αντικείμενο την έρευνα, την ανάπτυξη και την εισαγωγή της τηλε-συμβουλευτικής στην καθημερινή ιατρική πρακτική. Το KSYOS συνεργάζεται με περισσότερους από γιατρούς και ειδικούς στην τηλεκαρδιολογία, την τηλεοφθαλμολογία και την τηλεπνευμονολογία. Το KSYOS προσφέρει την τηλεδερματολογία ως υπηρεσία από το Οι γιατροί που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν το Dino-Lite DermaScope, που είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για να ξεκινήσουν την τηλεδερματολογία. Οι γιατροί που ήδη χρησιμοποιούν το Dino-Lite το θεωρούν ευέλικτο και εύκολο στη χρήση. Η άμεση σύνδεση με τον Η/Υ θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του. Ο γενικός γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ασφαλή εφαρμογή του διαδικτύου για να στείλει δερματοσκοπικές εικόνες σε ένα δερματολόγο μαζί με τα στοιχεία και το ιστορικό του ασθενούς. Στο Νοσοκομείο Meander του Baarn υπάρχει μία ειδική κλινική για ύποπτες δερματικές βλάβες όπου ένας δερματολόγος μπορεί να πάρει υλικό για βιοψία στην πρώτη επίσκεψη εάν ενημερωθεί έγκαιρα από τον γενικό γιατρό. Μια εικόνα λέει περισσότερα από πολλές λέξεις. Η αμεσότητα της κατάστασης του ασθενούς μπορεί να αξιολογηθεί πολύ γρήγορα. Είμαι υπέρ της απεικόνισης.

8 Τηλεϊατρική με το Dino-Lite DermaScope Ο Albert van der Velde είναι ένας γενικός γιατρός στο Haarlem της Ολλανδίας με περισσότερους από ασθενείς. Του αρέσουν οι νέες τεχνολογίες και χρησιμοποιεί το Dino-Lite DermaScope εδώ και αρκετό καιρό. Προς μεγάλη μου ευχαρίστηση αλλά και των ασθενών μου, λέει ο Van der Velde. Το DermaScope είναι μικρό και οι ασθενείς μου μπορούν να δουν στην οθόνη αυτό που βλέπω κι εγώ και να συμμετέχουν στη διάγνωση. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι, φυσικά, η ταχύτητα. Στέλνω τις φωτογραφίες στο KSYOS (Το Κέντρο Τηλεδερματολογίας) και έχω τη γνωμάτευση την επόμενη ημέρα. Υπάρχει ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο σ αυτό. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό καθησυχάζουμε τον ασθενή τηλεφωνικά. Εάν υπάρχει κάτι ύποπτο, ο ασθενής επισκέπτεται το δερματολόγο την επόμενη ημέρα αντί να χρειαστεί να περιμένει εναγωνίως για αρκετές εβδομάδες. Τελικά, σε κάθε περίπτωση είναι ό,τι καλύτερο για τον ασθενή. Το Dino-Lite DermaScope στην πράξη Απόκτηση εμπειρίας Η χρήση του DermaScope απαιτεί κάποια εξάσκηση. Ο Van der Velde εξηγεί: Ναι, χρειάζεται κάποιο υγρό μεταξύ του δέρματος και της πλάκας επαφής και ανακάλυψα ότι το νερό λειτουργεί άψογα. Μετακινούμε το Dino-Lite ελαφρά ώστε να έχουμε βέλτιστη απεικόνιση αλλά γρήγορα συνηθίζει κανείς. Για το Van der Velde η χρήση του Dino-Lite DermaScope επίσης σημαίνει την αύξηση της εμπειρίας. Δεν έχω φιλοδοξίες να γίνω δερματολόγος αλλά βλέποντας τις εικόνες και παίρνοντας τα αποτελέσματα πολύ σύντομα κάθε φορά μαθαίνεις κάτι καινούριο. Μπορεί να πει κανείς ότι το DermaScope έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα και, το πιο σημαντικό είναι ότι ωφελεί τον ασθενή.

9 Dino-Lite EarScope

10 Το Dino-Lite EarScope είναι ένα ψηφιακό ωτοσκόπιο εύκολο στη χρήση και χρήσιμο στην γενική ιατρική και στην ωτορινολαρυγγολογία. Με το EarScope μπορούμε εύκολα να εξετάσουμε και να φωτογραφίσουμε τον ακουστικό πόρο, το τύμπανο και το έξω ους. Προβλήματα των αυτιών, όπως η φλεγμονή, η απόφραξη του ακουστικού πόρου από τη συσσωρευμένη κυψελίδα ή η παρουσία υγρού πίσω από το τύμπανο, αναγνωρίζονται γρήγορα. Ο γιατρός επιβεβαιώνεται από τις φωτεινές και καθαρές εικόνες χάρη στην παρουσία των φωτοδιόδων (LED) και στη ρυθμιζόμενη μεγέθυνση 55 και 90Χ (στα μοντέλα Pro). Όλα τα μοντέλα Dino-Lite EarScope συνδέονται μέσω της θύρας USB και δεν χρειάζονται μπαταρίες. Έτσι το EarScope είναι πάντα έτοιμο για χρήση. Η εικόνα εμφανίζεται στην οθόνη του Η/Υ ώστε να απλοποιεί τη διάγνωση ενώ την εξέταση παρακολουθεί και ο ίδιος ο ασθενής. Οι εικόνες ή το βίντεο μπορούν να αποθηκευτούν και να προστεθούν στο αρχείο του ασθενή ή να προωθηθούν σε κάποιο συνάδελφο. Όλα τα EarScope είναι συμβατά με Windows και Mac OS. Το EarScope Basic MEDL3E έχει ανάλυση VGA και προορίζεται για οικιακή χρήση. Το στέλεχος μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί για λόγους υγιεινής. Το MEDL4E EarScope Pro προορίζεται για επαγγελματική χρήση, έχει ανάλυση 1,3 megapixel και συνοδεύεται από αφαιρούμενα στελέχη 3, 4 και 5 χιλιοστών. Σε κάθε συσκευασία υπάρχουν 10 κομμάτια από κάθε μέγεθος και μπορούν να παραγγελθούν χωριστά αν χρειαστεί. Όλα τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα προφανώς ισχύουν και γι αυτό το μοντέλο. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι το EarScope Pneumatic MEDL4EP με ανάλυση 1,3 megapixel. Με το μοντέλο αυτό ο γιατρός μπορεί να φυσήξει αέρα ώστε να ελέγξει την κινητικότητα του τυμπάνου. Όπως και το EarScope Pro συνοδεύεται από αφαιρούμενα στελέχη με διαμέτρους 2,5 and 4 χιλιοστών. EarScope Pro MEDL4E Το EarScope είναι μια συμπαγής και ασφαλής πρόταση για την παρατήρηση του τυμπάνου και του έξω ωτός. Το MEDL4E είναι το επαγγελματικό μοντέλο με ανάλυση 1,3 Megapixel και μεγέθυνση 55 ~ 90Χ. Το μοντέλο αυτό συνοδεύεται από στελέχη διαμέτρου 3, 4 και 5 χιλιοστών (10 ανά μέγεθος). USB 2.0 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~55-90x ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ

11 EarScope Pneumatic MEDL4EP Το Pneumatic EarScope είναι μια συμπαγής και ασφαλής πρόταση για την παρατήρηση του τυμπάνου και του έξω ωτός. Το MEDL4EP έχε ανάλυση 1,3 Megapixel και μεγέθυνση 55 ~ 90Χ. Συνοδεύεται από λαστιχένια φούσκα που όταν πιεστεί στέλνει αέρα στον ακουστικό πόρο για να ανιχνευτούν οι κινήσεις του τυμπάνου. Παραδίδεται με στελέχη διαμέτρου 2,5 και 4 χιλιοστών (10 ανά μέγεθος). EarScope Basic MEDL3E Το EarScope Basic είναι συμπαγές και ασφαλές για την παρατήρηση του ακουστικού πόρου. Το στέλεχος είναι αφαιρούμενο ώστε να μπορεί να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Το MEDL3E έχει ανάλυση 640x480 και μεγέθυνση 20 ~ 30Χ. Παραδίδεται με στελέχη διαμέτρου 3, 4 και 5 χιλιοστών (10 ανά μέγεθος). Στην πράξη Ένας γενικός γιατρός στη Baarn της Ολλανδίας χρησιμοποιεί διάφορα μοντέλα Dino-Lite: Το Dino-Lite EarScope δίνει πολύ καλές εικόνες του εσωτερικού του αυτιού και το χρησιμοποιώ για να εξετάζω το τύμπανο των ασθενών. Με το EarScope μπορώ να εξετάσω ακόμα με το δικό μου τύμπανο. Επειδή τα μικροσκόπια Dino-Lite microscopes συνδέονται κατευθείαν με τη θύρα USB ενός PC, οι εικόνες εμφανίζονται άμεσα στην οθόνη, μπορώ να τις δείξω στους ασθενείς μου, δεν υπάρχουν μπαταρίες για να τελειώσουν και ο φωτισμός είναι πάντα καλός. Εφόσον τα μικροσκόπια Dino-Lite είναι USB 2.0 ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ USB 2.0 ΑΝΆΛΥΣΗ VGA 640 x 480 συνδεδεμένα με το PC, μπορώ να αποθηκεύσω και να μοιραστώ τις εικόνες εύκολα και γρήγορα. ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x 1024 ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~20-30x 4 ΛΕΥΚΆ LED ΧΩΡΊΣ ΔΙΑΚΌΠΤΗ Οι εικόνες του Dino-Lite μπορούν να ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~55-90x 6 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ αποθηκευτούν στο ηλεκτρονικό αρχείο του ασθενούς με μόνο 3 κλικ του ποντικιού. Μπορώ εύκολα να προσθέσω τις εικόνες στη συλλογή μου από μολύνσεις του δέρματος. Μια εικόνα λέει περισσότερα από πολλές λέξεις. Η αμεσότητα της κατάστασης του ασθενούς μπορεί να αξιολογηθεί πολύ γρήγορα. Είμαι υπέρ της απεικόνισης.

12

13 Dino-Lite CapillaryScope

14 H τριχοειδοσκόπηση είναι η εξέταση των τριχοειδών αγγείων του δέρματος στην περινύχια περιοχή. Το Dino-Lite CapillaryScope μπορεί να απεικονίσει τα τριχοειδή σε μεγάλη μεγέθυνση καθώς και τη μείωσή τους, τη δημιουργία κόμβων και αιμορραγίας. Με τις πληροφορίες αυτές οι γιατροί μπορούν να διαγνώσουν την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων στο υπόλοιπο σώμα. Η τριχοειδοσκόπηση της επιδερμίδας, για παράδειγμα, μπορεί να επισημάνει την ύπαρξη σκληροδερμίας ή δερματομυοσίτιδας. Το Dino-Lite CapillaryScope έχει σχεδιαστεί ειδικά για τριχοειδοσκόπηση της επιδερμίδας. Μπορεί να φωτογραφίσει ή να βιντεοσκοπήσει. Η ανάλυση των 1,3 megapixel και η μεγέθυνση 500X εξασφαλίζουν πεντακάθαρες εικόνες. Οι ψηφιακές εικόνες αποθηκεύονται σε οποιοδήποτε ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο. To CapillaryScope δεν χρειάζεται μπαταρίες για να λειτουργήσει γιατί τροφοδοτείται από τη σύνδεση d USB. Οι 8 ενσωματωμένες φωτοδίοδοι (LED) μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν ώστε να μην απαιτείται εξωτερική πηγή φωτισμού. Η παρατήρηση μέσω ενός φακού είναι πλέον παρελθόν και η εικόνα προβάλλεται στην οθόνη Η/Υ, λάπτοπ ή τάμπλετ ώστε να μπορούν να τις δουν και οι ασθενείς Το CapillaryScope έχει ανθεκτικό πλαστικό περίβλημα και μπορεί να υποστεί βαριά καθημερινή χρήση. Το μοντέλο έχει πιστοποίηση σύμφωνα με την Οδηγία Ιατρικών Συσκευών 93/42/EEC, τροποποίηση 2007/47/EC. Συνοδεύεται από το λογισμικό CapillaryScope, συμβατό με Windows και Mac OS. CapillaryScope 500 MEDL4N5 Το CapillaryScope 500 είναι μια ειδική έκδοση για την εξέταση της μικροκυκλοφορίας κάτω από τα νύχια. Εύκολα μπορεί να αποθηκεύσει κανείς λεπτομερείς μεγεθυμένες φωτογραφίες. Η μεγέθυνση είναι 500x. CapillaryScope 200 MEDL4N Το CapillaryScope 200 είναι μια ειδική έκδοση για την εξέταση της μικροκυκλοφορίας κάτω από τα νύχια. Εύκολα μπορεί να αποθηκεύσει κανείς λεπτομερείς μεγεθυμένες φωτογραφίες. Dino-Lite Foot Pedal SW-F1 To ποδόπληκτρο Foot Pedal επιτρέπει τη φωτογράφιση με το Dino-Lite CapillaryScope χρησιμοποιώντας το πόδι. Δεν χρειάζεται πρόσθετο λογισμικό, απλά συνδέστε το πεντάλ και είναι έτοιμο να λειτουργήσει. ΚΛΕΊΔΩΜΑ USB 2.0 USB 2.0 ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x 1024 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x 1024 ΣΤΑΘΕΡΉ ~500x 8 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-70x & 200x 8 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ USB 2.0 PLUG AND PLAY

15 Στην πράξη Έγκαιρη διάγνωση σκληροδερμίας με Εάν υπάρχει υποψία συστηματικής σκληροδερμίας το Dino-Lite CapillaryScope μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια γρήγορη, ανώδυνη εξέταση των τριχοειδών της επιδερμίδας. Η Actelion Pharmaceuticals Ltd συνεργάζεται με ρευματολόγους ώστε γρήγορα να γενικευτεί η χρήση αυτής της τεχνικής. Η Actelion Pharmaceuticals Ltd ήταν αρχικά μια Ελβετική φαρμακευτική εταιρεία ειδικευμένη στην ανάπτυξη ορφανών φαρμάκων και τη διάθεσή τους στην αγορά. Τα φάρμακα αυτά στοχεύουν σε δύσκολα ιατρικά προβλήματα σε μικρές ομάδες ασθενών, σύμφωνα με τον διευθυντή Peter Dingeldein της Actelion Pharmaceuticals Ltd. Η συστηματική σκληροδερμία είναι μια σπάνια ασθένεια για την οποία η εταιρεία μας έχει ένα φάρμακο. Η χρόνια αυτή πάθηση οφείλεται σε διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και για το λόγο αυτό θεωρείται αυτοάνοση νόσος. Στη συστηματική σκληροδερμία ο υγιής ιστός καταστρέφεται και δημιουργεί συνδετικό ιστό. Η αγγειοπάθεια είναι ένα χαρακτηριστικό της νόσου και συχνά οδηγεί σε έλκη και πόνο των δακτύλων. Όταν οι ασθενείς φτάσουν σ αυτό το στάδιο οι επιπτώσεως στην καθημερινή ζωή είναι μεγάλες γιατί κάτι απλό όπως το κούμπωμα ενός κουμπιού μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Μη επεμβατική εξέταση Dingeldein: Γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια να ανιχνευθεί η συστηματική σκληροδερμία όσο νωρίτερα γίνεται. Ο λόγος είναι ότι όσο πιο γρήγορα ανιχνευθεί η νόσος τόσο καλύτερο για τον ασθενή γιατί η βλάβη μπορεί να είναι περιορισμένη. Εάν υπάρχει υποψία συστηματικής σκληροδερμίας η παρατήρηση των τριχοειδών στην επιδερμίδα μπορεί να δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τη διάγνωση. Η παρατήρηση αυτή είναι εύκολη και γρήγορη με το Dino-Lite CapillaryScope. Η εξέταση είναι απλή και μη επεμβατική και οι ασθενείς μπορούν να την παρακολουθούν. Αυτό είναι καθησυχαστικό για πολλούς. Για την εξέταση μια σταγόνα λάδι τοποθετείται στο δέρμα και το CapillaryScope τοποθετείται στο σημείο αυτό. Τα τριχοειδή στην επιδερμίδα είναι ορατά και ευκρινή με την 500X μεγέθυνση και έτσι, μπορούν να διερευνηθούν οι όποιες ανωμαλίες ενδεικτικές για την ύπαρξη συστηματικής σκληροδερμίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο ρευματολόγος μπορεί να διαβεβαιώσει τον ασθενή ότι δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Για τυχόν ανωμαλίες είναι εύκολο να γίνει μια καταγραφή με εικόνα ή βίντεο με το CapillaryScope και να αποθηκευτεί στο αρχείο του ασθενούς. Στην επαναληπτική επίσκεψη, συνήθως μετά από 6 μήνες, μπορεί να εξακριβωθεί εάν η κατάσταση βελτιώθηκε, παραμένει σταθερή ή επιδεινώθηκε. Όταν ο ασθενής διαγνωστεί με συστηματική σκληροδερμία η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να ξεκινήσει άμεσα.

16

17 Dino-Lite TrichoScope

18 Η τριχοσκόπηση είναι μια σχετικά νέα προσέγγιση μελέτης της υγείας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Η τριχοσκόπηση γίνεται συνήθως από δερματολόγους αλλά όλο και περισσότερες ιατρικές ειδικότητες κάνουν χρήση αυτής της μεθόδου. Το Dino-Lite TrichoScope είναι ένα τέλειο εργαλείο για τριχοσκόπηση καθώς προσφέρεται για την παρατήρηση του τριχωτού της κεφαλής και της τρίχας με μεγάλη λεπτομέρεια. Στην περίπτωση της τριχόπτωσης η τριχοσκόπηση μπορεί να σημαίνει πολλά για τους ασθενείς γιατί υπάρχουν περισσότερες από 50 αιτίες τριχόπτωσης και μόνο η λεπτομερής εξέταση μπορεί να φανερώσει την αιτία. Οι εικόνες με το TrichoScope μπορούν να βοηθήσουν τους ειδικούς να αναγνωρίσουν το πρόβλημα του δέρματος ή της τρίχας και να αποφασίσουν για τη σωστή μέθοδο αντιμετώπισης συστήνοντας την κατάλληλη θεραπεία. Εύρος εφαρμογών Το TrichoScope δεν προορίζεται μόνο για κλινική ιατρική χρήση. Σε περιπτώσεις όπου γίνεται έρευνα για εγκληματικές ενέργειες το TrichoScope μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο. Με τις εικόνες του TrichoScope ο ιατροδικαστής μπορεί να αντλήσει πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με την ηλικία του θύματος, το βάρος, τη φυλή και υγεία. Το TrichoScope επίσης χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά σε κομμωτήρια. Οι πελάτες έχουν άμεση εικόνα των μαλλιών τους βλέποντας μαζί με τον κομμωτή τα αποτελέσματα της περιποίησης στην οθόνη H/Y, λάπτοπ ή τάμπλετ. Τα αποτελέσματα της θεραπείας με προϊόντα ενίσχυσης των μαλλιών μπορούν να γίνουν εμφανή με φωτογραφίες πριν και μετά τη θεραπεία. Φτιαγμένο για απαιτητική χρήση Το TrichoScope είναι ανθεκτικό, διατίθεται με διάφορες μεγεθύνσεις και υπάρχουν μοντέλα με ανάλυση VGA, 1,3 megapixel και 5 megapixel. Χάρη στις ενσωματωμένες φωτοδιόδους (LED) δεν απαιτείται εξωτερική πηγή φωτός. Το TrichoScope συνδέεται και τροφοδοτείται μέσω της θύρας USB και δεν χρειάζεται μπαταρίες. Το ενσωματωμένο φίλτρο πόλωσης στα μοντέλα Pro και Pro HR βοηθά στη μείωση των αντανακλάσεων. Οι εικόνες προβάλλονται στην οθόνη του Η/Υ, του λάπτοπ ή του τάμπλετ και αποθηκεύονται ψηφιακά. Το Dino-Lite TrichoScope έχει πιστοποίηση σύμφωνα με την Οδηγία Ιατρικών Συσκευών 93/42/EEC, τροποποίηση 2007/47/EC και είναι συμβατό με τα λειτουργικά Windows και Mac OS. Το απαραίτητο λογισμικό συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

19 TrichoScope HR MEDL7HMA Το TrichoScope HR είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξέταση του τριχωτού της κεφαλής και για την ανάλυση των τριχών, π.χ. έρευνα για την τριχόπτωση. Με μεγέθυνση έως 200Χ η τρίχα μπορεί να απεικονισθεί με μεγάλη λεπτομέρεια. Ο αισθητήρας των 5 megapixel παράγει εικόνες που μπορούν να προβληθούν σε μεγάλες οθόνες ή να εκτυπωθούν σε μεγάλες διαστάσεις χωρίς απώλειες στη λεπτομέρεια. TrichoScope MEDL4HMA Το TrichoScope είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξέταση του τριχωτού της κεφαλής και για την ανάλυση των τριχών, π.χ. έρευνα για την τριχόπτωση. Με μεγέθυνση έως 200Χ η τρίχα μπορεί να απεικονισθεί με μεγάλη λεπτομέρεια. TrichoScope Basic MEDL3H Το TrichoScope Basic είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξέταση του τριχωτού της κεφαλής και για την ανάλυση των τριχών, π.χ. έρευνα για την τριχόπτωση. Η ειδική κωνική απόληξη επιτρέπει τον εύκολο διαχωρισμό των τριχών. Η ειδικά άιαμορφωμένη κωνικþ απόληξη επιτρέπει τον εύκολο διαχωρισμό των τριχών. Με μεγέθυνση έως 200Χ η τρίχα μπορεί να απεικονισθεί με μεγάλη λεπτομέρεια. 5 MEGAPIXEL 1.3 MEGAPIXEL USB 2.0 USB 2.0 USB x x 1024 ΑΝΆΛΥΣΗ VGA 640 x 480 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 8 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 8 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 8 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-70x & 200x ΜΕΤΑΛΛΙΚΌ ΠΕΡΊΒΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-70x & 200x ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-70x & 200x

20 Στην πράξη Η επιστήμη των μαλλιών με Dino-Lite Trichoscope Η εταιρεία Hantesis προμηθεύει ένα μεγάλο εύρος προϊόντων περιποίησης μαλλιών σε επαγγελματίες κομμωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επίσης, η Hantesis πουλάει το Dino-Lite TrichoScope. Το TrichoScope επιτρέπει στους κομμωτές που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας να εντοπίζουν προβλήματα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, εξηγεί η διευθύντρια πωλήσεων της Hantesis, Luca Dellaversana. Το TrichoScope προσθέτει αξία στα προϊόντα και υποστήριξη στους ειδικούς. Οι ειδικοί μας μπορούν να εξετάσουν το σώμα της τρίχας και το δέρμα με το TrichoScope και να προσδιορίσουν το πρόβλημα και πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί. Η συσκευή είναι εύχρηστη και μέσω της θύρας USB οι πελάτες μπορούν να βλέπουν το αποτέλεσμα στον Η/Υ μαζί με τον ειδικό. Η μεγεθυμένη εικόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξηγηθεί στον πελάτη πως τα προϊόντα μας βοηθούν στη λύση του προβλήματος. Η χρήστη του TrichoScope προσθέτει αξία στα προϊόντα μας και στήριξη στους κομμωτές μας. Στη Hantesis στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν άλλο μικροσκόπιο μαλλιών χωρίς επιτυχία γιατί ήταν ακριβό, η μεγέθυνση ήταν χαμηλή και έπρεπε κανείς να μελετήσει καλά το εγχειρίδιο πριν το χρησιμοποιήσει. Λέει η Dellaversana: Τότε είδαμε το TrichoScope της Dino-Lite. Εύκολο στη χρήση, ενσωματωμένος φωτισμός LED, ρεύμα από τη θύρα USB και πολύ οικονομικό. Το αξιοποιήσαμε πλήρως και τώρα υπολογίζουμε ότι γύρω στους κομμωτές δουλεύουν με το TrichoScope. Δείχνει ότι αντιμετωπίζουμε τη δουλειά μας και τους πελάτες μας υπεύθυνα και παρέχουμε εξειδικευμένες λύσεις στα προβλήματά τους. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το Dino-Lite TrichoScope ως μέρος των βοηθημάτων που δίνουμε στους πελάτες μας. Υπάρχει πραγματική ζήτηση γι αυτό.

21 Dino-Lite IriScope

22 Το Dino-Lite IriScope είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για κάθε ιατρική ειδικότητα. Παρέχει εικόνες με μεγάλη ευκρίνεια και μεγέθυνση 10X-20X που φανερώνει λεπτομέρειες που δεν είναι εύκολα ορατές με γυμνό μάτι. Ερεθισμός, σκόνη, έντομα ή άγνωστα αντικείμενα μπορούν να ανιχνευθούν με το IriScope βοηθώντας στη σωστή διάγνωση για περαιτέρω θεραπεία. Οι εικόνες του IriScope μπορούν να έχουν ανάλυση έως 1,3 megapixel και το ειδικά σχεδιασμένο πρόσθιο στέλεχος μπορεί να τοποθετηθεί στην κόγχη του ματιού για τέλεια εικόνα. Το IriScope έχει ενσωματωμένες φωτοδιόδους LED) με δύο διαφορετικά χρώματα, λευκό και κίτρινο. Το κίτρινο χρώμα είναι κατάλληλο για σκοτεινές ίριδες. Οι φωτοδίοδοι παίρνουν ρεύμα από τη θύρα USB ώστε να μην χρειάζονται μπαταρίες και το IriScope είναι πάντα έτοιμο για χρήση. Φορητότητα Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του IriScope είναι ότι ο ασθενής και ο γιατρός μπορούν να βλέπουν μαζί στην οθόνη ενός H/Y, ενός λάπτοπ ή ενός τάμπλετ. Αυτό καταδεικνύει και τη μεγάλη φορητότητα του Dino-Lite IriScope. Προφανώς οι εικόνες και τα βίντεο που παράγονται μπορούν να αποθηκευτούν σε ψηφιακά μέσα. Με την αποθήκευσή τους στο αρχείο του ασθενούς μπορούν να αντιμετωπισθούν τυχόν μελλοντικά παράπονα. Προφανώς το IriScope έχει πιστοποίηση σύμφωνα με την Οδηγία Ιατρικών Συσκευών 93/42/EEC, τροποποίηση 2007/47/EC. Συνοδεύεται από το λογισμικό CapillaryScope, συμβατό με Windows και Mac OS. Το Dino-Lite IriScope συνοδεύεται από ειδικό λογισμικό για Windows και Mac OS. IriScope MEDL4R Το IriScope προσφέρει ένα νέο, γρήγορο τρόπο φωτογράφησης των ματιών. Το IriScope έχει 2x2 φωτοδιόδους (LED) (λευκό/κίτρινο) που φωτίζουν το μάτι υπό γωνία ώστε να μειώνονται οι αντανακλάσεις στην εικόνα καθώς και η ενόχληση από το δυνατό φως. Τα κίτρινα LED παρέχουν καλύτερη εικόνα στις σκουρόχρωμες ίριδες. Οι εικόνες έχουν μέγιστη ανάλυση 1,3 Megapixel. USB 2.0 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x 1024 ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-20x ΛΕΥΚΆ/ΚΊΤΡΙΝΑ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ

23 Στην πράξη Ιριδολογία με ένα Dino-Lite IriScope To Dino-Lite IriScope επιτρέπει την εύκολη λήψη ευκρινών εικόνων των ματιών και της ίριδας. Με τη μεγάλη μεγέθυνσή του γίνονται ορατές δυσδιάκριτες λεπτομέρειες. Στη φυσιοπαθητική το IriScope συχνά χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της ίριδας. Οι ιριδολόγοι αξιολογούν την κατάστασης της υγείας του ασθενούς με βάση τα χρώματα της ίριδας του ματιού. Οι ιριδολόγοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να διαγνώσουν παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι ρευματισμοί ή η αρθρίτιδα και να προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία. Κάμερα φτιαγμένη ειδικά για φωτογράφηση της ίριδας Το κωνικά διαμορφωμένο στέλεχος εξασφαλίζει σωστή τοποθέτηση της κάμερας κοντά στο μάτι. Με τον ενσωματωμένο φωτισμό φωτοδιόδων (LED) δύο λευκές και δύο κίτρινες η φωτογράφηση γίνεται εύκολα χωρίς την ανάγκη εξωτερικού φωτισμού. Οι κίτρινες φωτοδίοδοι παράγουν καλύτερο φωτισμό για σκουρόχρωμες ίριδες. Ο ειδικός βλέπει τις εικόνες κατ ευθείαν στον Η/Υ, το λάπτοπ ή το τάμπλετ με Windows ή Mac OS κάτι που κάνει το IriScope εύχρηστο και φορητό. Άμεση συμμετοχή του ασθενή στη διάγνωση Η φυσιοπαθητικός Frederike Otger από τη Χάγη της Ολλανδίας χρησιμοποιεί το IriScope εδώ και αρκετό καιρό: Είναι μια εύχρηστο και απλό μικροσκόπιο που δίνει ευκρινείς εικόνες των ματιών και της ίριδας. Με τη ρυθμιζόμενη μεγέθυνση μπορώ να εστιάσω στο μάτι και να ανακαλύψω τις μικρότερες ανωμαλίες. Και εγώ και οι πελάτες μου θεωρούν πολύ ευχάριστο το ότι οι εικόνες προβάλλονται κατ ευθείαν στην οθόνη. Μ αυτό τον τρόπο ο ασθενής συμμετέχει στη διάγνωση και δίνει καλύτερη πληροφόρηση. Για τους φυσιοπαθητικούς το IriScope είναι οικονομικό, μικρό και εύκολο στη χρήση. Η Frederike Otger: Ο συνδυασμός με ένα τάμπλετ κάνει το IriScope ένα θαυμάσιο εργαλείο που υποδηλώνει το μοντέρνο χαρακτήρα του επαγγέλματός μου.

24

25 Dino-Lite PodoScope

26 Ο ποδολόγος είναι μια ιατρική ειδικότητα που μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει ασθένειες του ποδιού και του αστραγάλου. Ποδολόγους επίσης επισκέπτονται αυτοί που έχουν προβλήματα με τα πόδια τους που οφείλονται για παράδειγμα στους ρευματισμούς και στον σακχαρώδη διαβήτη. Προβλήματα με τα γόνατα και την πλάτη που ξεκινούν από την κακή χρήση του ποδιού επίσης είναι θέματα του ποδολόγου. Οι ποδολόγοι έχουν διάφορα εργαλεία στη διάθεσή τους όπως έναν ειδικό καθρέφτη και έναν σαρωτή ποδιού αλλά επίσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Dino-Lite PodoScope. Με το PodoScope μπορούν να ανιχνεύσουν μικροαγγειοπάθεια στα πρώτα της βήματα που σημαίνει ότι μπορεί να προληφθεί η διαβητική νευροπάθεια. Αλλαγές στο δέρμα του ποδιού και στο ίδιο το πόδι μπορούν να καταγραφούν με το PodoScope βγάζοντας φωτογραφίες ή βίντεο. Αυτές οι εικόνες μπορούν να αποθηκευτούν στο αρχείο του ασθενούς. Ο ποδολόγος και ο ασθενής μπορούν να δουν μαζί τις εικόνες στην οθόνη ενός Η/Υ, λάπτοπ ή τάμπλετ. Δεν απαιτείται εξωτερική πηγή φωτός γιατί το PodoScope έχει ενσωματωμένες οκτώ φωτοδιόδους (LED) λευκού φωτός. Ο φωτισμός και το ίδιο το PodoScope τροφοδοτούνται με ρεύμα από τη θύρα USB ώστε το PodoScope να είναι πάντα έτοιμο για χρήση και να μην εξαρτάται από μπαταρίες. Το PodoScope είναι ανθεκτικό και έχει περίβλημα από αλουμίνιο που το κάνει κατάλληλο για απαιτητική χρήση. Το πολωτικό φίλτρο είναι στάνταρ και βοηθά στη μείωση των αντανακλάσεων από το δέρμα εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα εγγραφών. Συμπεριλαμβάνεται το απαιτούμενο λογισμικό για το PodoScope για τα λειτουργικά Windows και Mac OS.

27 PodoScope Polarizer MEDLFW Με το PodoScope μπορούν να φωτογραφηθούν αλλαγές στο δέρμα ή στο ίδιο το πόδι και επίσης μπορεί να βιντεοσκοπηθούν. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορούν να αποθηκευτούν στο αρχείο του ασθενούς. Dino-Lite Foot Pedal SW-F1 Ο ποδοδιακόπτης Foot Pedal επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με το Dino-Lite PodoScope με απλό πάτημα του ποδιού. Δεν απαιτείται πρόσθετο λογισμικό. Απλά συνδέουμε τη συσκευή με τον Η/Υ, το λάπτοπ ή το τάμπλετ και είναι έτοιμη για χρήση. Στην πράξη Η Ιταλική Ένωση Ποδιάτρων Ο καθηγητής Mauro Montesi είναι πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Ποδιάτρων (Associazione Italiana Podologi). Η ένωση έχει 270 μέλη σε ολόκληρη την Ιταλία. Ο Montesi είναι οπαδός του Dino-Lite PodoScope γιατί πιστεύει ότι συνεισφέρει στην επαγγελματική εικόνα της ειδικότητας του ποδιάτρου. Η επαγγελματική εικόνα της ειδικότητας του ποδιάτρου USB 2.0 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-50x ΑΝΤΙ-ΑΝΤΑΝΑΚΛ ΑΣΤΙΚΉ ΠΌΛΩΣΗ MACRO ZOOM FOV & DOF ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΑΠΟΣΠΏΜΕΝΟ ΚΆΛΥΜΜΑ USB 2.0 PLUG AND PLAY Montesi: Το βασικό πλεονέκτημα του PodoScope είναι ότι επιτρέπει στους ποδίατρους να φωτογραφίζουν το δέρμα του ποδιού. Έτσι, η κλινική εξέλιξη ενός τραύματος για παράδειγμα, μπορεί να παρακολουθηθεί με ευκολία. Χάρις στο PodoScope μικρά ανοίγματα στο δέρμα μπορούν να ανιχνευτούν έγκαιρα, κάτι πολύ σημαντικό γιατί στα ανοίγματα αυτά μπορούν να συσσωρευτούν βακτηρίδια και να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις με δυσμενείς επιπτώσεις στην κινητικότητα του ασθενή. Καθυστέρηση στη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε νευροπάθεια. Γι αυτό συστήνουμε τη χρήση του PodoScope σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι σκοπός μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας για την ύπαρξη του PodoScope, εξηγώντας ότι η χρήση του θα βελτιώσει την επαγγελματική εικόνα της ειδικότητάς μας.

28 Τα ιατρικά προϊόντα Dino-Lite είναι Ιατρικές Συσκευές Τάξης 1 σύμφωνα με την Οδηγία 93/42/ EEC, τροποποίηση 2007/47/EC 2015Q2 Copyright 2015 IDCP BV

Ρομποτική & Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή

Ρομποτική & Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή O Δ H Γ O Σ Γ I A T O N A Σ Θ E N H Ρομποτική & Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή Ελάχιστα τραυματική και πλήρως αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη Βασίλης Πουλάκης MD, FEBU Χειρουργός

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΟΠΕ, στα πλαίσια του κοινωνικού της ρόλου συμβάλλει στη σωστή

Η ΕΟΠΕ, στα πλαίσια του κοινωνικού της ρόλου συμβάλλει στη σωστή Η ΕΟΠΕ, στα πλαίσια του κοινωνικού της ρόλου συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση του κοινού μέσω της έκδοσης κατανοητών πληροφοριών και οδηγιών για τους διαφόρους τύπους καρκίνου. Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του

Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώντας τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου. Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συλλόγων Ασθενών με Νόσο Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα (EFCCA)

Κατανοώντας τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου. Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συλλόγων Ασθενών με Νόσο Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα (EFCCA) Κατανοώντας τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συλλόγων Ασθενών με Νόσο Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα (EFCCA) Με την ευγενική χορηγία της Κατανοώντας τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη

Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώντας τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου. Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συλλόγων Ασθενών με Νόσο Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα (EFCCA)

Κατανοώντας τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου. Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συλλόγων Ασθενών με Νόσο Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα (EFCCA) Κατανοώντας τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συλλόγων Ασθενών με Νόσο Crohn & Ελκώδη Κολίτιδα (EFCCA) Με την ευγενική χορηγία της Κατανοώντας τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Χριστουλάκη Βασιλική

Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Χριστουλάκη Βασιλική ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Διπλωματική εργασία Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Παραγωγής Βίντεο

Εγχειρίδιο Παραγωγής Βίντεο DEVELOPING E-LEARNING TOOLS FOR TRADE UNION EDUCATION (DeLTTUE) Εγχειρίδιο Παραγωγής Βίντεο Πρώτο Σχέδιο Εισαγωγή Αυτό το πακέτο έχει σχεδιαστεί προκειμένου να δώσει μια σύνοψη και μια εικόνα των πρακτικών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και αντιμετώπισης προβλημάτων

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και αντιμετώπισης προβλημάτων Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και αντιμετώπισης προβλημάτων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ 4 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ... 4 Προφυλάξεις ασφαλείας... 4 Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Η TELESTAR παρουσιάζει ένα νέο επαναστατικό προϊόν για ενδοφλέβια αιμοφωτοθεραπεία με laser. Πώς οι ημιαγωγοί laser 650nm μπορούν να σας βοηθήσουν

Η TELESTAR παρουσιάζει ένα νέο επαναστατικό προϊόν για ενδοφλέβια αιμοφωτοθεραπεία με laser. Πώς οι ημιαγωγοί laser 650nm μπορούν να σας βοηθήσουν Η TELESTAR παρουσιάζει ένα νέο επαναστατικό προϊόν για ενδοφλέβια αιμοφωτοθεραπεία με laser. Πώς οι ημιαγωγοί laser 650nm μπορούν να σας βοηθήσουν Έχετε υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου ; Εγκεφαλικό ; Προχωρημένο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Του σπουδαστή ΓΡΙΒΑ ΑΡΓΥΡΗ Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

οnline real Ασφάλεια Σύνδεση Ψηφιακή Ελλάδα στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε γρήγορα και οικονομικά με τον ψηφιακό κόσμο στο ίντερνετ

οnline real Ασφάλεια Σύνδεση Ψηφιακή Ελλάδα στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε γρήγορα και οικονομικά με τον ψηφιακό κόσμο στο ίντερνετ real οnline ΕΚΔΟΣΗ #1 KYΡΙΑΚΗ 27.9.2009 Ασφάλεια στο ίντερνετ Τρόποι, προφυλάξεις, κατευθύνσεις και μυστικά για τις ψηφιακές αναζητήσεις στον Κυβερνοχώρο Σύνδεση στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Πώς λειτουργεί το μάτι

Πώς λειτουργεί το μάτι TM ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Πώς λειτουργεί το μάτι Κατανόηση της λειτουργίας του ματιού Όταν μαθαίνουμε για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, έχει σημασία να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το υγιές μάτι. Το οπτικό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK7051 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Μάρτιος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605 MFL67982010 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

V2.5. Οδηγός χρήσης. Logitech Digital Video Security System

V2.5. Οδηγός χρήσης. Logitech Digital Video Security System V2.5 Οδηγός χρήσης Logitech Digital Video Security System 2008 Logitech. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Η επωνυμία Logitech, το λογότυπο Logitech και τα άλλα σήματα της Logitech είναι ιδιοκτησία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟ PHOTOSHOP ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν. ΟΜΟΥΧΤΣΗΣ ΣΕΡΡΕΣ 2003 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCW21

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCW21 Εγχειρίδιο χρήσης Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VPCW21 n 2 Περιεχόµενα Πριν από τη χρήση... 4 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή VAIO... 5 Θέματα εργονομίας... 8 Πρώτα βήματα... 10 Εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΜΑΤΣΑΤΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΈΝΑ ΙΕΘΝΕΣ 'GOLD STA DARD' ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΥΤΗΣ- OSEPLASTY KΛΙΝΙΚΗ Καλωσορίσατε στην oseplasty Κλινική Μύτης, µια από τις καλύτερα και πλέον εξειδικευµένα κέντρα ρινοπλαστικής στον κόσµο. Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - ΑΤΕΙ Ηπείρου Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Ακαδημαϊκό Έτος 2008-2009 Σελίδα 1 από 22 Εισαγωγή Τα πολυμέσα είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Φως και Ίνες

Κεφάλαιο 3. Φως και Ίνες Κεφάλαιο 3 Φως και Ίνες Η Κ.Μ. είναι μια νεαρή κοπέλα 19 χρονών από την Λευκωσία. Παρ όλους τους ενδοιασμούς, και ενίοτε απειλές, του πατέρα της που είναι φθαρτέμπορος από τη Μόρφου και τώρα στη Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 9. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Κεφάλαιο 9. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Κεφάλαιο 9. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Στο κεφάλαιο αυτό θα ασχοληθούμε με δύο πολύ βασικά θέματα τα οποία σχετίζονται με την διαχείριση της ποιότητας. Το πρώτο από αυτά είναι η περιγραφή και ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάζει την αποτρίχωση με επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι σας

Αλλάζει την αποτρίχωση με επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι σας i-light_2012.ai 5/14/12 10:42:13 AM ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΤΟΝΟΥ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ Μοντέλο IPL 4000 Αποτρίχωση βασισμένη στο φως με τη χρήση της τεχνολογίας IPL (Έντονου παλμικού φωτός) Γρήγορη ταχύτητα

Διαβάστε περισσότερα

HeartSine samaritan PAD SAM 300P Εγχειρίδιο Χρήστη. HeartSine

HeartSine samaritan PAD SAM 300P Εγχειρίδιο Χρήστη. HeartSine HeartSine samaritan PAD SAM 300P Εγχειρίδιο Χρήστη HeartSine Περιεχόμενα Εισαγωγή Διαμόρφωση του samaritan PAD μοντέλο SAM 300P Οδηγίε CPR 2005 Το δικό σα samaritan PAD Χαρακτηριστικά του samaritan PAD

Διαβάστε περισσότερα

crossline ΜΕΛΑΝΩΜΑ Η σκοτεινή πλευρά του ήλιου ΚΩΝ. ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗΣ «Η λαπαροσκόπηση αλλάζει τη χειρουργική»

crossline ΜΕΛΑΝΩΜΑ Η σκοτεινή πλευρά του ήλιου ΚΩΝ. ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗΣ «Η λαπαροσκόπηση αλλάζει τη χειρουργική» crossline 04 MAΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 ΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ TΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΝ. ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗΣ «Η λαπαροσκόπηση αλλάζει τη χειρουργική» «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» - ΕΒΕΑ Προνοµιακή κάρτα για 100.000

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440 MFL67868136 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ESMO Ο οδηγός αυτός για τους ασθενείς έχει συνταχθεί από τον οργανισμό Anticancer Fund

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1.

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1. EΛΛH NIKA ENGLISH Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300 Οδηγός χρήσης LG-P990 P/N : MFL67121810 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός ενδέχεται να λειτουργεί σε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΥÏΚΗΣ ΔΥΣΤΡΟΦΙΑΣ ΤΥΠΟΥ DUCHENNE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΥÏΚΗΣ ΔΥΣΤΡΟΦΙΑΣ ΤΥΠΟΥ DUCHENNE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΥÏΚΗΣ ΔΥΣΤΡΟΦΙΑΣ ΤΥΠΟΥ DUCHENNE ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ 1 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 2. ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ 3 3. ΔΙΑΓΝΩΣΗ 7 4. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα