Dino-Lite USB Μικροσκόπια για ειδικούς

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Dino-Lite USB Μικροσκόπια για ειδικούς"

Transcript

1 Dino-Lite USB Μικροσκόπια για ειδικούς

2 Dino-Lite USB μικροσκόπια για ειδικούς Dino-Lite ψηφιακά μικροσκόπια Τα ψηφιακά μικροσκόπια Dino-Lite digital έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους σε ολόκληρο τον κόσμο. Επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων χρησιμοποιούν καθημερινά κάποιο από τα 100 και πλέον διαφορετικά μοντέλα Dino-Lite. Όλα τα μοντέλα είναι εύχρηστα, ευέλικτα και εξειδικευμένα για τις καθημερινές εργασίες. Το Dino-Lite έχει γίνει το απαραίτητο εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες. Ειδικά μοντέλα για τις επιστήμες και το χώρο της υγείας Η Dino-Lite ανέπτυξε μια ειδική σειρά προϊόντων για τις επιστήμες της ζωής και της υγείας. Η σειρά αυτή αποτελείται από αρκετά μοντέλα για ειδικές εφαρμογές: DermaScope TrichoScope EarScope CapillaryScope IriScope PodoScope Τα ιατρικά προϊόντα Dino-Lite θεωρούνται Ιατρικές Συσκευές Τάξης 1 σύμφωνα με την οδηγία 93/42/ EEC, τροποποίηση 2007/47/EC.

3 DermaScope EarScope CapillaryScope TrichoScope IriScope PodoScope

4

5 Dino-Lite DermaScope

6 Εύχρηστο Το Dino-Lite DermaScope είναι ένα εύχρηστο ψηφιακό μικροσκόπιο που μπορεί να δώσει υψηλής ποιότητας εικόνα και βίντεο του δέρματος. Οι εικόνες αυτές έχουν περισσότερη λεπτομέρεια από αυτές της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής με λειτουργία μάκρο που συνήθως χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν πλέον το Dino-Lite DermaScope.. Το DermaScope μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με υγρό εμβάπτισης για να φωτογραφίσει ένα σπίλο ή άλλη βλάβη. Η μεγέθυνση του DermaScope δείχνει στον ειδικό αυτά που δεν μπορεί να δει με γυμνό μάτι ώστε να κάνει σωστή διάγνωση. Ο ασθενής ταυτόχρονα βλέπει το αποτέλεσμα της εξέτασης στην οθόνη του υπολογιστή. Το DermaScope συνδέεται και τροφοδοτείται από τη θύρα USB του υπολογιστή ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για αλλαγή ή φόρτιση μπαταριών. Το DermaScope επίσης διαθέτει τα δικά του 8 LED που καταργούν την ανάγκη για εξωτερικό φωτισμό και το κάνουν ιδιαίτερα εύχρηστο. Μεγάλος εύρος εφαρμογών Το DermaScope δεν χρησιμοποιείται μόνο από δερματολόγους ως βοήθεια στη διάγνωση αλλά και από γενικούς γιατρούς. Χρησιμοποιούν το DermaScope για τηλεδερματολογία, μια γρήγορα αναπτυσσόμενη εφαρμογή της τηλεϊατρικής. Ο γενικός γιατρός μπορεί να στείλει τα κλινικά στοιχεία και τις δερματοσκοπικές εικόνες μαζί με το ιστορικό του ασθενούς σε ένα δερματολόγο. Ο δερματολόγος μπορεί να συμβουλεύσει από απόσταση και ο ασθενής επισκέπτεται το δερματολόγο μόνον εάν το περιστατικό κριθεί ύποπτο. Όλα τα μοντέλα του DermaScope μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από κτηνιάτρους κάτι που ενισχύει την πολυχρηστικότητα του Dino-Lite. Το DermaScope είναι ανθεκτικό και λειτουργεί κάτω από τις περισσότερες συνθήκες. Το φίλτρο διασταυρούμενης πόλωσης που είναι διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα βοηθά στη μείωση των αντανακλάσεων της κεράτινης στοιβάδας βελτιώνοντας την ποιότητα των εικόνων. Το DermaScope συνοδεύεται από το λογισμικό DinoCapture που αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του ψηφιακού μικροσκοπίου. DermaScope Polarizer (MEDL4DW) Το ψηφιακό Dino-Lite DermaScope Polarizer (MEDL4DW) είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Με το Dino-Lite DermaScope μπορείτε να έχετε καλύτερες και διαυγέστερες εικόνες του δέρματος από κάθε τυπική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με λειτουργία μάκρο. Το μοντέλο αυτό δίνει δύο διαφορετικές μεγεθύνσεις (~10-50x) από την ίδια απόσταση λήψης, κάτι που το κάνει ιδεώδες για γενικές λήψεις και λήψεις ζουμ για μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται διάφοροι αποστάτες αυξάνοντας τη λειτουργικότητά του. Το ενσωματωμένο φίλτρο πόλωσης ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις του δέρματος. Το Dino-Lite DermaScope αποτελεί μια εξαιρετική λύση για ιατρική και κτηνιατρική χρήση. USB 2.0 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-50x ΑΝΤΙ-ΑΝΤΑΝΑΚΛ ΑΣΤΙΚΉ ΠΌΛΩΣΗ ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ Επίσης διατίθεται το DermaScope HR Polarizer MEDL7D

7 Στην πράξη Ένας γενικός γιατρός Ένας γενικός γιατρός στη Baarn της Ολλανδίας, χρησιμοποιεί διάφορα μοντέλα Dino-Lite: Με το Dino-Lite DermaScope βγάζει κανείς πολύ καλύτερες εικόνες του δέρματος από αυτές μιας τυπικής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής με λειτουργία μάκρο. Επειδή τα μικροσκόπια Dino-Lite συνδέονται μέσω της θύρας USB με τον υπολογιστή μου, μπορώ άμεσα να δω τις εικόνες σε μεγάλη οθόνη και να τις μοιραστώ με τους ασθενείς μου με άριστο φωτισμό χωρίς να ανησυχώ για ξεφόρτιστες μπαταρίες. Τα μικροσκόπια Dino-Lite είναι συνδεδεμένα με τον υπολογιστή μου και μπορώ να αποθηκεύω τις εικόνες εύκολα και γρήγορα. Οι εικόνες του Dino-Lite μπορούν να αποθηκευτούν στο ψηφιακό αρχείο του ασθενούς με τρία κλικ του ποντικιού. Εύκολα μπορώ να προσθέσω στη συλλογή μου εικόνες από δερματολογικές βλάβες. Τηλεδερματολογία Το Ολλανδικό Κέντρο Τηλεϊατρικής KSYOS έχει ως αντικείμενο την έρευνα, την ανάπτυξη και την εισαγωγή της τηλε-συμβουλευτικής στην καθημερινή ιατρική πρακτική. Το KSYOS συνεργάζεται με περισσότερους από γιατρούς και ειδικούς στην τηλεκαρδιολογία, την τηλεοφθαλμολογία και την τηλεπνευμονολογία. Το KSYOS προσφέρει την τηλεδερματολογία ως υπηρεσία από το Οι γιατροί που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν το Dino-Lite DermaScope, που είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για να ξεκινήσουν την τηλεδερματολογία. Οι γιατροί που ήδη χρησιμοποιούν το Dino-Lite το θεωρούν ευέλικτο και εύκολο στη χρήση. Η άμεση σύνδεση με τον Η/Υ θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του. Ο γενικός γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ασφαλή εφαρμογή του διαδικτύου για να στείλει δερματοσκοπικές εικόνες σε ένα δερματολόγο μαζί με τα στοιχεία και το ιστορικό του ασθενούς. Στο Νοσοκομείο Meander του Baarn υπάρχει μία ειδική κλινική για ύποπτες δερματικές βλάβες όπου ένας δερματολόγος μπορεί να πάρει υλικό για βιοψία στην πρώτη επίσκεψη εάν ενημερωθεί έγκαιρα από τον γενικό γιατρό. Μια εικόνα λέει περισσότερα από πολλές λέξεις. Η αμεσότητα της κατάστασης του ασθενούς μπορεί να αξιολογηθεί πολύ γρήγορα. Είμαι υπέρ της απεικόνισης.

8 Τηλεϊατρική με το Dino-Lite DermaScope Ο Albert van der Velde είναι ένας γενικός γιατρός στο Haarlem της Ολλανδίας με περισσότερους από ασθενείς. Του αρέσουν οι νέες τεχνολογίες και χρησιμοποιεί το Dino-Lite DermaScope εδώ και αρκετό καιρό. Προς μεγάλη μου ευχαρίστηση αλλά και των ασθενών μου, λέει ο Van der Velde. Το DermaScope είναι μικρό και οι ασθενείς μου μπορούν να δουν στην οθόνη αυτό που βλέπω κι εγώ και να συμμετέχουν στη διάγνωση. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι, φυσικά, η ταχύτητα. Στέλνω τις φωτογραφίες στο KSYOS (Το Κέντρο Τηλεδερματολογίας) και έχω τη γνωμάτευση την επόμενη ημέρα. Υπάρχει ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο σ αυτό. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό καθησυχάζουμε τον ασθενή τηλεφωνικά. Εάν υπάρχει κάτι ύποπτο, ο ασθενής επισκέπτεται το δερματολόγο την επόμενη ημέρα αντί να χρειαστεί να περιμένει εναγωνίως για αρκετές εβδομάδες. Τελικά, σε κάθε περίπτωση είναι ό,τι καλύτερο για τον ασθενή. Το Dino-Lite DermaScope στην πράξη Απόκτηση εμπειρίας Η χρήση του DermaScope απαιτεί κάποια εξάσκηση. Ο Van der Velde εξηγεί: Ναι, χρειάζεται κάποιο υγρό μεταξύ του δέρματος και της πλάκας επαφής και ανακάλυψα ότι το νερό λειτουργεί άψογα. Μετακινούμε το Dino-Lite ελαφρά ώστε να έχουμε βέλτιστη απεικόνιση αλλά γρήγορα συνηθίζει κανείς. Για το Van der Velde η χρήση του Dino-Lite DermaScope επίσης σημαίνει την αύξηση της εμπειρίας. Δεν έχω φιλοδοξίες να γίνω δερματολόγος αλλά βλέποντας τις εικόνες και παίρνοντας τα αποτελέσματα πολύ σύντομα κάθε φορά μαθαίνεις κάτι καινούριο. Μπορεί να πει κανείς ότι το DermaScope έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα και, το πιο σημαντικό είναι ότι ωφελεί τον ασθενή.

9 Dino-Lite EarScope

10 Το Dino-Lite EarScope είναι ένα ψηφιακό ωτοσκόπιο εύκολο στη χρήση και χρήσιμο στην γενική ιατρική και στην ωτορινολαρυγγολογία. Με το EarScope μπορούμε εύκολα να εξετάσουμε και να φωτογραφίσουμε τον ακουστικό πόρο, το τύμπανο και το έξω ους. Προβλήματα των αυτιών, όπως η φλεγμονή, η απόφραξη του ακουστικού πόρου από τη συσσωρευμένη κυψελίδα ή η παρουσία υγρού πίσω από το τύμπανο, αναγνωρίζονται γρήγορα. Ο γιατρός επιβεβαιώνεται από τις φωτεινές και καθαρές εικόνες χάρη στην παρουσία των φωτοδιόδων (LED) και στη ρυθμιζόμενη μεγέθυνση 55 και 90Χ (στα μοντέλα Pro). Όλα τα μοντέλα Dino-Lite EarScope συνδέονται μέσω της θύρας USB και δεν χρειάζονται μπαταρίες. Έτσι το EarScope είναι πάντα έτοιμο για χρήση. Η εικόνα εμφανίζεται στην οθόνη του Η/Υ ώστε να απλοποιεί τη διάγνωση ενώ την εξέταση παρακολουθεί και ο ίδιος ο ασθενής. Οι εικόνες ή το βίντεο μπορούν να αποθηκευτούν και να προστεθούν στο αρχείο του ασθενή ή να προωθηθούν σε κάποιο συνάδελφο. Όλα τα EarScope είναι συμβατά με Windows και Mac OS. Το EarScope Basic MEDL3E έχει ανάλυση VGA και προορίζεται για οικιακή χρήση. Το στέλεχος μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί για λόγους υγιεινής. Το MEDL4E EarScope Pro προορίζεται για επαγγελματική χρήση, έχει ανάλυση 1,3 megapixel και συνοδεύεται από αφαιρούμενα στελέχη 3, 4 και 5 χιλιοστών. Σε κάθε συσκευασία υπάρχουν 10 κομμάτια από κάθε μέγεθος και μπορούν να παραγγελθούν χωριστά αν χρειαστεί. Όλα τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα προφανώς ισχύουν και γι αυτό το μοντέλο. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι το EarScope Pneumatic MEDL4EP με ανάλυση 1,3 megapixel. Με το μοντέλο αυτό ο γιατρός μπορεί να φυσήξει αέρα ώστε να ελέγξει την κινητικότητα του τυμπάνου. Όπως και το EarScope Pro συνοδεύεται από αφαιρούμενα στελέχη με διαμέτρους 2,5 and 4 χιλιοστών. EarScope Pro MEDL4E Το EarScope είναι μια συμπαγής και ασφαλής πρόταση για την παρατήρηση του τυμπάνου και του έξω ωτός. Το MEDL4E είναι το επαγγελματικό μοντέλο με ανάλυση 1,3 Megapixel και μεγέθυνση 55 ~ 90Χ. Το μοντέλο αυτό συνοδεύεται από στελέχη διαμέτρου 3, 4 και 5 χιλιοστών (10 ανά μέγεθος). USB 2.0 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~55-90x ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ

11 EarScope Pneumatic MEDL4EP Το Pneumatic EarScope είναι μια συμπαγής και ασφαλής πρόταση για την παρατήρηση του τυμπάνου και του έξω ωτός. Το MEDL4EP έχε ανάλυση 1,3 Megapixel και μεγέθυνση 55 ~ 90Χ. Συνοδεύεται από λαστιχένια φούσκα που όταν πιεστεί στέλνει αέρα στον ακουστικό πόρο για να ανιχνευτούν οι κινήσεις του τυμπάνου. Παραδίδεται με στελέχη διαμέτρου 2,5 και 4 χιλιοστών (10 ανά μέγεθος). EarScope Basic MEDL3E Το EarScope Basic είναι συμπαγές και ασφαλές για την παρατήρηση του ακουστικού πόρου. Το στέλεχος είναι αφαιρούμενο ώστε να μπορεί να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Το MEDL3E έχει ανάλυση 640x480 και μεγέθυνση 20 ~ 30Χ. Παραδίδεται με στελέχη διαμέτρου 3, 4 και 5 χιλιοστών (10 ανά μέγεθος). Στην πράξη Ένας γενικός γιατρός στη Baarn της Ολλανδίας χρησιμοποιεί διάφορα μοντέλα Dino-Lite: Το Dino-Lite EarScope δίνει πολύ καλές εικόνες του εσωτερικού του αυτιού και το χρησιμοποιώ για να εξετάζω το τύμπανο των ασθενών. Με το EarScope μπορώ να εξετάσω ακόμα με το δικό μου τύμπανο. Επειδή τα μικροσκόπια Dino-Lite microscopes συνδέονται κατευθείαν με τη θύρα USB ενός PC, οι εικόνες εμφανίζονται άμεσα στην οθόνη, μπορώ να τις δείξω στους ασθενείς μου, δεν υπάρχουν μπαταρίες για να τελειώσουν και ο φωτισμός είναι πάντα καλός. Εφόσον τα μικροσκόπια Dino-Lite είναι USB 2.0 ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ USB 2.0 ΑΝΆΛΥΣΗ VGA 640 x 480 συνδεδεμένα με το PC, μπορώ να αποθηκεύσω και να μοιραστώ τις εικόνες εύκολα και γρήγορα. ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x 1024 ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~20-30x 4 ΛΕΥΚΆ LED ΧΩΡΊΣ ΔΙΑΚΌΠΤΗ Οι εικόνες του Dino-Lite μπορούν να ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~55-90x 6 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ αποθηκευτούν στο ηλεκτρονικό αρχείο του ασθενούς με μόνο 3 κλικ του ποντικιού. Μπορώ εύκολα να προσθέσω τις εικόνες στη συλλογή μου από μολύνσεις του δέρματος. Μια εικόνα λέει περισσότερα από πολλές λέξεις. Η αμεσότητα της κατάστασης του ασθενούς μπορεί να αξιολογηθεί πολύ γρήγορα. Είμαι υπέρ της απεικόνισης.

12

13 Dino-Lite CapillaryScope

14 H τριχοειδοσκόπηση είναι η εξέταση των τριχοειδών αγγείων του δέρματος στην περινύχια περιοχή. Το Dino-Lite CapillaryScope μπορεί να απεικονίσει τα τριχοειδή σε μεγάλη μεγέθυνση καθώς και τη μείωσή τους, τη δημιουργία κόμβων και αιμορραγίας. Με τις πληροφορίες αυτές οι γιατροί μπορούν να διαγνώσουν την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων στο υπόλοιπο σώμα. Η τριχοειδοσκόπηση της επιδερμίδας, για παράδειγμα, μπορεί να επισημάνει την ύπαρξη σκληροδερμίας ή δερματομυοσίτιδας. Το Dino-Lite CapillaryScope έχει σχεδιαστεί ειδικά για τριχοειδοσκόπηση της επιδερμίδας. Μπορεί να φωτογραφίσει ή να βιντεοσκοπήσει. Η ανάλυση των 1,3 megapixel και η μεγέθυνση 500X εξασφαλίζουν πεντακάθαρες εικόνες. Οι ψηφιακές εικόνες αποθηκεύονται σε οποιοδήποτε ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο. To CapillaryScope δεν χρειάζεται μπαταρίες για να λειτουργήσει γιατί τροφοδοτείται από τη σύνδεση d USB. Οι 8 ενσωματωμένες φωτοδίοδοι (LED) μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν ώστε να μην απαιτείται εξωτερική πηγή φωτισμού. Η παρατήρηση μέσω ενός φακού είναι πλέον παρελθόν και η εικόνα προβάλλεται στην οθόνη Η/Υ, λάπτοπ ή τάμπλετ ώστε να μπορούν να τις δουν και οι ασθενείς Το CapillaryScope έχει ανθεκτικό πλαστικό περίβλημα και μπορεί να υποστεί βαριά καθημερινή χρήση. Το μοντέλο έχει πιστοποίηση σύμφωνα με την Οδηγία Ιατρικών Συσκευών 93/42/EEC, τροποποίηση 2007/47/EC. Συνοδεύεται από το λογισμικό CapillaryScope, συμβατό με Windows και Mac OS. CapillaryScope 500 MEDL4N5 Το CapillaryScope 500 είναι μια ειδική έκδοση για την εξέταση της μικροκυκλοφορίας κάτω από τα νύχια. Εύκολα μπορεί να αποθηκεύσει κανείς λεπτομερείς μεγεθυμένες φωτογραφίες. Η μεγέθυνση είναι 500x. CapillaryScope 200 MEDL4N Το CapillaryScope 200 είναι μια ειδική έκδοση για την εξέταση της μικροκυκλοφορίας κάτω από τα νύχια. Εύκολα μπορεί να αποθηκεύσει κανείς λεπτομερείς μεγεθυμένες φωτογραφίες. Dino-Lite Foot Pedal SW-F1 To ποδόπληκτρο Foot Pedal επιτρέπει τη φωτογράφιση με το Dino-Lite CapillaryScope χρησιμοποιώντας το πόδι. Δεν χρειάζεται πρόσθετο λογισμικό, απλά συνδέστε το πεντάλ και είναι έτοιμο να λειτουργήσει. ΚΛΕΊΔΩΜΑ USB 2.0 USB 2.0 ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x 1024 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x 1024 ΣΤΑΘΕΡΉ ~500x 8 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-70x & 200x 8 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ USB 2.0 PLUG AND PLAY

15 Στην πράξη Έγκαιρη διάγνωση σκληροδερμίας με Εάν υπάρχει υποψία συστηματικής σκληροδερμίας το Dino-Lite CapillaryScope μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια γρήγορη, ανώδυνη εξέταση των τριχοειδών της επιδερμίδας. Η Actelion Pharmaceuticals Ltd συνεργάζεται με ρευματολόγους ώστε γρήγορα να γενικευτεί η χρήση αυτής της τεχνικής. Η Actelion Pharmaceuticals Ltd ήταν αρχικά μια Ελβετική φαρμακευτική εταιρεία ειδικευμένη στην ανάπτυξη ορφανών φαρμάκων και τη διάθεσή τους στην αγορά. Τα φάρμακα αυτά στοχεύουν σε δύσκολα ιατρικά προβλήματα σε μικρές ομάδες ασθενών, σύμφωνα με τον διευθυντή Peter Dingeldein της Actelion Pharmaceuticals Ltd. Η συστηματική σκληροδερμία είναι μια σπάνια ασθένεια για την οποία η εταιρεία μας έχει ένα φάρμακο. Η χρόνια αυτή πάθηση οφείλεται σε διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και για το λόγο αυτό θεωρείται αυτοάνοση νόσος. Στη συστηματική σκληροδερμία ο υγιής ιστός καταστρέφεται και δημιουργεί συνδετικό ιστό. Η αγγειοπάθεια είναι ένα χαρακτηριστικό της νόσου και συχνά οδηγεί σε έλκη και πόνο των δακτύλων. Όταν οι ασθενείς φτάσουν σ αυτό το στάδιο οι επιπτώσεως στην καθημερινή ζωή είναι μεγάλες γιατί κάτι απλό όπως το κούμπωμα ενός κουμπιού μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Μη επεμβατική εξέταση Dingeldein: Γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια να ανιχνευθεί η συστηματική σκληροδερμία όσο νωρίτερα γίνεται. Ο λόγος είναι ότι όσο πιο γρήγορα ανιχνευθεί η νόσος τόσο καλύτερο για τον ασθενή γιατί η βλάβη μπορεί να είναι περιορισμένη. Εάν υπάρχει υποψία συστηματικής σκληροδερμίας η παρατήρηση των τριχοειδών στην επιδερμίδα μπορεί να δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τη διάγνωση. Η παρατήρηση αυτή είναι εύκολη και γρήγορη με το Dino-Lite CapillaryScope. Η εξέταση είναι απλή και μη επεμβατική και οι ασθενείς μπορούν να την παρακολουθούν. Αυτό είναι καθησυχαστικό για πολλούς. Για την εξέταση μια σταγόνα λάδι τοποθετείται στο δέρμα και το CapillaryScope τοποθετείται στο σημείο αυτό. Τα τριχοειδή στην επιδερμίδα είναι ορατά και ευκρινή με την 500X μεγέθυνση και έτσι, μπορούν να διερευνηθούν οι όποιες ανωμαλίες ενδεικτικές για την ύπαρξη συστηματικής σκληροδερμίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο ρευματολόγος μπορεί να διαβεβαιώσει τον ασθενή ότι δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Για τυχόν ανωμαλίες είναι εύκολο να γίνει μια καταγραφή με εικόνα ή βίντεο με το CapillaryScope και να αποθηκευτεί στο αρχείο του ασθενούς. Στην επαναληπτική επίσκεψη, συνήθως μετά από 6 μήνες, μπορεί να εξακριβωθεί εάν η κατάσταση βελτιώθηκε, παραμένει σταθερή ή επιδεινώθηκε. Όταν ο ασθενής διαγνωστεί με συστηματική σκληροδερμία η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να ξεκινήσει άμεσα.

16

17 Dino-Lite TrichoScope

18 Η τριχοσκόπηση είναι μια σχετικά νέα προσέγγιση μελέτης της υγείας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Η τριχοσκόπηση γίνεται συνήθως από δερματολόγους αλλά όλο και περισσότερες ιατρικές ειδικότητες κάνουν χρήση αυτής της μεθόδου. Το Dino-Lite TrichoScope είναι ένα τέλειο εργαλείο για τριχοσκόπηση καθώς προσφέρεται για την παρατήρηση του τριχωτού της κεφαλής και της τρίχας με μεγάλη λεπτομέρεια. Στην περίπτωση της τριχόπτωσης η τριχοσκόπηση μπορεί να σημαίνει πολλά για τους ασθενείς γιατί υπάρχουν περισσότερες από 50 αιτίες τριχόπτωσης και μόνο η λεπτομερής εξέταση μπορεί να φανερώσει την αιτία. Οι εικόνες με το TrichoScope μπορούν να βοηθήσουν τους ειδικούς να αναγνωρίσουν το πρόβλημα του δέρματος ή της τρίχας και να αποφασίσουν για τη σωστή μέθοδο αντιμετώπισης συστήνοντας την κατάλληλη θεραπεία. Εύρος εφαρμογών Το TrichoScope δεν προορίζεται μόνο για κλινική ιατρική χρήση. Σε περιπτώσεις όπου γίνεται έρευνα για εγκληματικές ενέργειες το TrichoScope μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο. Με τις εικόνες του TrichoScope ο ιατροδικαστής μπορεί να αντλήσει πολύτιμα συμπεράσματα σχετικά με την ηλικία του θύματος, το βάρος, τη φυλή και υγεία. Το TrichoScope επίσης χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά σε κομμωτήρια. Οι πελάτες έχουν άμεση εικόνα των μαλλιών τους βλέποντας μαζί με τον κομμωτή τα αποτελέσματα της περιποίησης στην οθόνη H/Y, λάπτοπ ή τάμπλετ. Τα αποτελέσματα της θεραπείας με προϊόντα ενίσχυσης των μαλλιών μπορούν να γίνουν εμφανή με φωτογραφίες πριν και μετά τη θεραπεία. Φτιαγμένο για απαιτητική χρήση Το TrichoScope είναι ανθεκτικό, διατίθεται με διάφορες μεγεθύνσεις και υπάρχουν μοντέλα με ανάλυση VGA, 1,3 megapixel και 5 megapixel. Χάρη στις ενσωματωμένες φωτοδιόδους (LED) δεν απαιτείται εξωτερική πηγή φωτός. Το TrichoScope συνδέεται και τροφοδοτείται μέσω της θύρας USB και δεν χρειάζεται μπαταρίες. Το ενσωματωμένο φίλτρο πόλωσης στα μοντέλα Pro και Pro HR βοηθά στη μείωση των αντανακλάσεων. Οι εικόνες προβάλλονται στην οθόνη του Η/Υ, του λάπτοπ ή του τάμπλετ και αποθηκεύονται ψηφιακά. Το Dino-Lite TrichoScope έχει πιστοποίηση σύμφωνα με την Οδηγία Ιατρικών Συσκευών 93/42/EEC, τροποποίηση 2007/47/EC και είναι συμβατό με τα λειτουργικά Windows και Mac OS. Το απαραίτητο λογισμικό συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

19 TrichoScope HR MEDL7HMA Το TrichoScope HR είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξέταση του τριχωτού της κεφαλής και για την ανάλυση των τριχών, π.χ. έρευνα για την τριχόπτωση. Με μεγέθυνση έως 200Χ η τρίχα μπορεί να απεικονισθεί με μεγάλη λεπτομέρεια. Ο αισθητήρας των 5 megapixel παράγει εικόνες που μπορούν να προβληθούν σε μεγάλες οθόνες ή να εκτυπωθούν σε μεγάλες διαστάσεις χωρίς απώλειες στη λεπτομέρεια. TrichoScope MEDL4HMA Το TrichoScope είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξέταση του τριχωτού της κεφαλής και για την ανάλυση των τριχών, π.χ. έρευνα για την τριχόπτωση. Με μεγέθυνση έως 200Χ η τρίχα μπορεί να απεικονισθεί με μεγάλη λεπτομέρεια. TrichoScope Basic MEDL3H Το TrichoScope Basic είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξέταση του τριχωτού της κεφαλής και για την ανάλυση των τριχών, π.χ. έρευνα για την τριχόπτωση. Η ειδική κωνική απόληξη επιτρέπει τον εύκολο διαχωρισμό των τριχών. Η ειδικά άιαμορφωμένη κωνικþ απόληξη επιτρέπει τον εύκολο διαχωρισμό των τριχών. Με μεγέθυνση έως 200Χ η τρίχα μπορεί να απεικονισθεί με μεγάλη λεπτομέρεια. 5 MEGAPIXEL 1.3 MEGAPIXEL USB 2.0 USB 2.0 USB x x 1024 ΑΝΆΛΥΣΗ VGA 640 x 480 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 8 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 8 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ 8 ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-70x & 200x ΜΕΤΑΛΛΙΚΌ ΠΕΡΊΒΛΗΜΑ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-70x & 200x ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-70x & 200x

20 Στην πράξη Η επιστήμη των μαλλιών με Dino-Lite Trichoscope Η εταιρεία Hantesis προμηθεύει ένα μεγάλο εύρος προϊόντων περιποίησης μαλλιών σε επαγγελματίες κομμωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επίσης, η Hantesis πουλάει το Dino-Lite TrichoScope. Το TrichoScope επιτρέπει στους κομμωτές που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας να εντοπίζουν προβλήματα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, εξηγεί η διευθύντρια πωλήσεων της Hantesis, Luca Dellaversana. Το TrichoScope προσθέτει αξία στα προϊόντα και υποστήριξη στους ειδικούς. Οι ειδικοί μας μπορούν να εξετάσουν το σώμα της τρίχας και το δέρμα με το TrichoScope και να προσδιορίσουν το πρόβλημα και πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί. Η συσκευή είναι εύχρηστη και μέσω της θύρας USB οι πελάτες μπορούν να βλέπουν το αποτέλεσμα στον Η/Υ μαζί με τον ειδικό. Η μεγεθυμένη εικόνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξηγηθεί στον πελάτη πως τα προϊόντα μας βοηθούν στη λύση του προβλήματος. Η χρήστη του TrichoScope προσθέτει αξία στα προϊόντα μας και στήριξη στους κομμωτές μας. Στη Hantesis στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν άλλο μικροσκόπιο μαλλιών χωρίς επιτυχία γιατί ήταν ακριβό, η μεγέθυνση ήταν χαμηλή και έπρεπε κανείς να μελετήσει καλά το εγχειρίδιο πριν το χρησιμοποιήσει. Λέει η Dellaversana: Τότε είδαμε το TrichoScope της Dino-Lite. Εύκολο στη χρήση, ενσωματωμένος φωτισμός LED, ρεύμα από τη θύρα USB και πολύ οικονομικό. Το αξιοποιήσαμε πλήρως και τώρα υπολογίζουμε ότι γύρω στους κομμωτές δουλεύουν με το TrichoScope. Δείχνει ότι αντιμετωπίζουμε τη δουλειά μας και τους πελάτες μας υπεύθυνα και παρέχουμε εξειδικευμένες λύσεις στα προβλήματά τους. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το Dino-Lite TrichoScope ως μέρος των βοηθημάτων που δίνουμε στους πελάτες μας. Υπάρχει πραγματική ζήτηση γι αυτό.

21 Dino-Lite IriScope

22 Το Dino-Lite IriScope είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για κάθε ιατρική ειδικότητα. Παρέχει εικόνες με μεγάλη ευκρίνεια και μεγέθυνση 10X-20X που φανερώνει λεπτομέρειες που δεν είναι εύκολα ορατές με γυμνό μάτι. Ερεθισμός, σκόνη, έντομα ή άγνωστα αντικείμενα μπορούν να ανιχνευθούν με το IriScope βοηθώντας στη σωστή διάγνωση για περαιτέρω θεραπεία. Οι εικόνες του IriScope μπορούν να έχουν ανάλυση έως 1,3 megapixel και το ειδικά σχεδιασμένο πρόσθιο στέλεχος μπορεί να τοποθετηθεί στην κόγχη του ματιού για τέλεια εικόνα. Το IriScope έχει ενσωματωμένες φωτοδιόδους LED) με δύο διαφορετικά χρώματα, λευκό και κίτρινο. Το κίτρινο χρώμα είναι κατάλληλο για σκοτεινές ίριδες. Οι φωτοδίοδοι παίρνουν ρεύμα από τη θύρα USB ώστε να μην χρειάζονται μπαταρίες και το IriScope είναι πάντα έτοιμο για χρήση. Φορητότητα Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του IriScope είναι ότι ο ασθενής και ο γιατρός μπορούν να βλέπουν μαζί στην οθόνη ενός H/Y, ενός λάπτοπ ή ενός τάμπλετ. Αυτό καταδεικνύει και τη μεγάλη φορητότητα του Dino-Lite IriScope. Προφανώς οι εικόνες και τα βίντεο που παράγονται μπορούν να αποθηκευτούν σε ψηφιακά μέσα. Με την αποθήκευσή τους στο αρχείο του ασθενούς μπορούν να αντιμετωπισθούν τυχόν μελλοντικά παράπονα. Προφανώς το IriScope έχει πιστοποίηση σύμφωνα με την Οδηγία Ιατρικών Συσκευών 93/42/EEC, τροποποίηση 2007/47/EC. Συνοδεύεται από το λογισμικό CapillaryScope, συμβατό με Windows και Mac OS. Το Dino-Lite IriScope συνοδεύεται από ειδικό λογισμικό για Windows και Mac OS. IriScope MEDL4R Το IriScope προσφέρει ένα νέο, γρήγορο τρόπο φωτογράφησης των ματιών. Το IriScope έχει 2x2 φωτοδιόδους (LED) (λευκό/κίτρινο) που φωτίζουν το μάτι υπό γωνία ώστε να μειώνονται οι αντανακλάσεις στην εικόνα καθώς και η ενόχληση από το δυνατό φως. Τα κίτρινα LED παρέχουν καλύτερη εικόνα στις σκουρόχρωμες ίριδες. Οι εικόνες έχουν μέγιστη ανάλυση 1,3 Megapixel. USB 2.0 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x 1024 ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-20x ΛΕΥΚΆ/ΚΊΤΡΙΝΑ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ

23 Στην πράξη Ιριδολογία με ένα Dino-Lite IriScope To Dino-Lite IriScope επιτρέπει την εύκολη λήψη ευκρινών εικόνων των ματιών και της ίριδας. Με τη μεγάλη μεγέθυνσή του γίνονται ορατές δυσδιάκριτες λεπτομέρειες. Στη φυσιοπαθητική το IriScope συχνά χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της ίριδας. Οι ιριδολόγοι αξιολογούν την κατάστασης της υγείας του ασθενούς με βάση τα χρώματα της ίριδας του ματιού. Οι ιριδολόγοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να διαγνώσουν παθήσεις όπως ο διαβήτης, οι ρευματισμοί ή η αρθρίτιδα και να προτείνουν την κατάλληλη θεραπεία. Κάμερα φτιαγμένη ειδικά για φωτογράφηση της ίριδας Το κωνικά διαμορφωμένο στέλεχος εξασφαλίζει σωστή τοποθέτηση της κάμερας κοντά στο μάτι. Με τον ενσωματωμένο φωτισμό φωτοδιόδων (LED) δύο λευκές και δύο κίτρινες η φωτογράφηση γίνεται εύκολα χωρίς την ανάγκη εξωτερικού φωτισμού. Οι κίτρινες φωτοδίοδοι παράγουν καλύτερο φωτισμό για σκουρόχρωμες ίριδες. Ο ειδικός βλέπει τις εικόνες κατ ευθείαν στον Η/Υ, το λάπτοπ ή το τάμπλετ με Windows ή Mac OS κάτι που κάνει το IriScope εύχρηστο και φορητό. Άμεση συμμετοχή του ασθενή στη διάγνωση Η φυσιοπαθητικός Frederike Otger από τη Χάγη της Ολλανδίας χρησιμοποιεί το IriScope εδώ και αρκετό καιρό: Είναι μια εύχρηστο και απλό μικροσκόπιο που δίνει ευκρινείς εικόνες των ματιών και της ίριδας. Με τη ρυθμιζόμενη μεγέθυνση μπορώ να εστιάσω στο μάτι και να ανακαλύψω τις μικρότερες ανωμαλίες. Και εγώ και οι πελάτες μου θεωρούν πολύ ευχάριστο το ότι οι εικόνες προβάλλονται κατ ευθείαν στην οθόνη. Μ αυτό τον τρόπο ο ασθενής συμμετέχει στη διάγνωση και δίνει καλύτερη πληροφόρηση. Για τους φυσιοπαθητικούς το IriScope είναι οικονομικό, μικρό και εύκολο στη χρήση. Η Frederike Otger: Ο συνδυασμός με ένα τάμπλετ κάνει το IriScope ένα θαυμάσιο εργαλείο που υποδηλώνει το μοντέρνο χαρακτήρα του επαγγέλματός μου.

24

25 Dino-Lite PodoScope

26 Ο ποδολόγος είναι μια ιατρική ειδικότητα που μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει ασθένειες του ποδιού και του αστραγάλου. Ποδολόγους επίσης επισκέπτονται αυτοί που έχουν προβλήματα με τα πόδια τους που οφείλονται για παράδειγμα στους ρευματισμούς και στον σακχαρώδη διαβήτη. Προβλήματα με τα γόνατα και την πλάτη που ξεκινούν από την κακή χρήση του ποδιού επίσης είναι θέματα του ποδολόγου. Οι ποδολόγοι έχουν διάφορα εργαλεία στη διάθεσή τους όπως έναν ειδικό καθρέφτη και έναν σαρωτή ποδιού αλλά επίσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Dino-Lite PodoScope. Με το PodoScope μπορούν να ανιχνεύσουν μικροαγγειοπάθεια στα πρώτα της βήματα που σημαίνει ότι μπορεί να προληφθεί η διαβητική νευροπάθεια. Αλλαγές στο δέρμα του ποδιού και στο ίδιο το πόδι μπορούν να καταγραφούν με το PodoScope βγάζοντας φωτογραφίες ή βίντεο. Αυτές οι εικόνες μπορούν να αποθηκευτούν στο αρχείο του ασθενούς. Ο ποδολόγος και ο ασθενής μπορούν να δουν μαζί τις εικόνες στην οθόνη ενός Η/Υ, λάπτοπ ή τάμπλετ. Δεν απαιτείται εξωτερική πηγή φωτός γιατί το PodoScope έχει ενσωματωμένες οκτώ φωτοδιόδους (LED) λευκού φωτός. Ο φωτισμός και το ίδιο το PodoScope τροφοδοτούνται με ρεύμα από τη θύρα USB ώστε το PodoScope να είναι πάντα έτοιμο για χρήση και να μην εξαρτάται από μπαταρίες. Το PodoScope είναι ανθεκτικό και έχει περίβλημα από αλουμίνιο που το κάνει κατάλληλο για απαιτητική χρήση. Το πολωτικό φίλτρο είναι στάνταρ και βοηθά στη μείωση των αντανακλάσεων από το δέρμα εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα εγγραφών. Συμπεριλαμβάνεται το απαιτούμενο λογισμικό για το PodoScope για τα λειτουργικά Windows και Mac OS.

27 PodoScope Polarizer MEDLFW Με το PodoScope μπορούν να φωτογραφηθούν αλλαγές στο δέρμα ή στο ίδιο το πόδι και επίσης μπορεί να βιντεοσκοπηθούν. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορούν να αποθηκευτούν στο αρχείο του ασθενούς. Dino-Lite Foot Pedal SW-F1 Ο ποδοδιακόπτης Foot Pedal επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με το Dino-Lite PodoScope με απλό πάτημα του ποδιού. Δεν απαιτείται πρόσθετο λογισμικό. Απλά συνδέουμε τη συσκευή με τον Η/Υ, το λάπτοπ ή το τάμπλετ και είναι έτοιμη για χρήση. Στην πράξη Η Ιταλική Ένωση Ποδιάτρων Ο καθηγητής Mauro Montesi είναι πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Ποδιάτρων (Associazione Italiana Podologi). Η ένωση έχει 270 μέλη σε ολόκληρη την Ιταλία. Ο Montesi είναι οπαδός του Dino-Lite PodoScope γιατί πιστεύει ότι συνεισφέρει στην επαγγελματική εικόνα της ειδικότητας του ποδιάτρου. Η επαγγελματική εικόνα της ειδικότητας του ποδιάτρου USB 2.0 ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΈΤΡΗΣΗΣ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΗ ~10-50x ΑΝΤΙ-ΑΝΤΑΝΑΚΛ ΑΣΤΙΚΉ ΠΌΛΩΣΗ MACRO ZOOM FOV & DOF ΚΛΕΊΔΩΜΑ ΜΕΓΈΘΥΝΣΗΣ 1.3 MEGAPIXEL 1280 x ΛΕΥΚΆ LED ΜΕ ΔΙΑΚΌΠΤΗ ΑΠΟΣΠΏΜΕΝΟ ΚΆΛΥΜΜΑ USB 2.0 PLUG AND PLAY Montesi: Το βασικό πλεονέκτημα του PodoScope είναι ότι επιτρέπει στους ποδίατρους να φωτογραφίζουν το δέρμα του ποδιού. Έτσι, η κλινική εξέλιξη ενός τραύματος για παράδειγμα, μπορεί να παρακολουθηθεί με ευκολία. Χάρις στο PodoScope μικρά ανοίγματα στο δέρμα μπορούν να ανιχνευτούν έγκαιρα, κάτι πολύ σημαντικό γιατί στα ανοίγματα αυτά μπορούν να συσσωρευτούν βακτηρίδια και να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις με δυσμενείς επιπτώσεις στην κινητικότητα του ασθενή. Καθυστέρηση στη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε νευροπάθεια. Γι αυτό συστήνουμε τη χρήση του PodoScope σε κάποιες περιπτώσεις. Είναι σκοπός μας να ενημερώσουμε τα μέλη μας για την ύπαρξη του PodoScope, εξηγώντας ότι η χρήση του θα βελτιώσει την επαγγελματική εικόνα της ειδικότητάς μας.

28 Τα ιατρικά προϊόντα Dino-Lite είναι Ιατρικές Συσκευές Τάξης 1 σύμφωνα με την Οδηγία 93/42/ EEC, τροποποίηση 2007/47/EC 2015Q2 Copyright 2015 IDCP BV

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΥΡΓΟΥ ΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑ ΒΙΝΤΕΟΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΙΑ A. ΒΙΝΤΕΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΨΥΧΡΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ HD

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΥΡΓΟΥ ΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑ ΒΙΝΤΕΟΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΙΑ A. ΒΙΝΤΕΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΨΥΧΡΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ HD ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΥΡΓΟΥ ΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΜΕ ΤΡΙΑ ΒΙΝΤΕΟΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΙΑ A. ΒΙΝΤΕΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΨΥΧΡΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ HD 1. Να είναι ψηφιακός Full High Definition, ανάλυσης 1920x1080 και να συνεργάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη παγκοσμίως* βιντεοκάμερα τσέπης HD 3D

Η πρώτη παγκοσμίως* βιντεοκάμερα τσέπης HD 3D Μοντέλο: MHS-FS3 Bloggie 3D Βιντεοκάμερα Mobile HD Snap Η πρώτη παγκοσμίως* βιντεοκάμερα τσέπης HD 3D Πλήρης ανάλυση HD 1920x1080, βίντεο 3D, 5,1MP, 8GB, βραχίονας USB και λογισμικό διαμοιρασμού, οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΚΟΥ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ CANON. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ. 0189W880

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΚΟΥ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ CANON. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ. 0189W880 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΚΟΥ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ CANON. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ. 0189W880 ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 300 ΓΙΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΦΑΚΟΥΣ Αγοράστε την Canon EOS 7D Mark II και οποιονδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόµενα της συσκευασίας. Ελληνική Έκδοση. Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel

Εισαγωγή. Περιεχόµενα της συσκευασίας. Ελληνική Έκδοση. Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel JB000160 Ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 Megapixel Sweex Εισαγωγή Σας ευχαριστούµε που προτιµήσατε την ψηφιακή φωτογραφική µηχανή 4,2 megapixel της Sweex. Σας συνιστούµε να διαβάσετε πρώτα προσεκτικά αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων Φ.Ν. Σκοπούλη Καθηγήτρια τον Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών συστηματικός ερυθηματώδης λύκος θεωρείται η κορωνίδα των αυτοάνοσων

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα

Γνωριμία με τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα Γνωριμία με τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα Αντώνης Φανουριάκης Μονάδα Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Δ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» Αθήνα, 01/02/2016

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με ρευματοειδή αρθρίτιδα Μετάφρασ η σε: Ολοκληρώθ ηκε από: Email: ΠΠ 1 Οι άνθρωποι με συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) θα πρέπει να έχουν έγκαιρη πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED.

Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Συνεργάτες μας είναι Γερμανικές Εταιρείες - Κατασκευαστές επαγγελματικού φωτισμού LED. Τα προϊόντα που διαθέτουμε αναπτύσσονται σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ηγέτες

Διαβάστε περισσότερα

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER

I AM YOUR 1 NIKKOR FINDER I AM YOUR FINDER I AM VISUAL PERFECTION Οι φωτογραφικές μηχανές συστήματος Nikon 1 σάς χαρίζουν έναν υπέροχο τρόπο να αποτυπώνετε την ταχύτητα της ζωής. Με απόδοση εκπληκτικής ταχύτητας, εντυπωσιακή ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο HPV; Μετάδοση Η μετάδοση του HPV μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

Τι είναι ο HPV; Μετάδοση Η μετάδοση του HPV μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους: Τι είναι ο HPV; Ο HPV (Human Pappiloma Virus) είναι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες μολύνσεις στον άνθρωπο. Ο HPV είναι ο πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ HERCULES DJCONTROLWAVE Το Hercules DJControlWave είναι ένας ελεγκτής για DJ με 2 πλατό με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth.

Διαβάστε περισσότερα

1. Να είναι εύκαµπτο µε οπτικό σύστηµα άριστης ποιότητας και υψηλής ανάλυσης

1. Να είναι εύκαµπτο µε οπτικό σύστηµα άριστης ποιότητας και υψηλής ανάλυσης Προδιαγραφή ινοπτικού βρογχοσκοπίου και κάµερας 1. Να είναι εύκαµπτο µε οπτικό σύστηµα άριστης ποιότητας και υψηλής ανάλυσης 2. Να έχει εξωτερική διάµετρο 3.5 χιλ για εύκολη είσοδο και µέσα από σωλήνες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ EPSON

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ EPSON ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ EPSON ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΖΩΝΤΑΝΕΨΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ Τα αγαπημένα σας παιχνίδια είναι πιο εντυπωσιακά όταν προβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

OLYMPUS FE-170. Τύπος Τύπος Compact

OLYMPUS FE-170. Τύπος Τύπος Compact OLYMPUS FE-170 Τύπος Τύπος Compact Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι ψηφιακών φωτογραφικών µηχανών: - Οι compact: προσεγµένο σχέδιο, µικρές διαστάσεις και άνετη χρήση. - Οι reflex: υψηλές επιδόσεις, εξαιρετικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωη µου. µε την ψωριαση. Eνημερωτικό φυλλάδιο για τη νόσο της ψωρίασης

Η ζωη µου. µε την ψωριαση. Eνημερωτικό φυλλάδιο για τη νόσο της ψωρίασης Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα Αριστοτέλους 21, Θεσσαλονίκη, τηλ 21315 553 780, email:epidermia.greece@gmail.com www.epidermia.gr Επιστημονική Επιμέλεια Ελληνική Δερματολογική

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργική Φωτογράφηση

Δημιουργική Φωτογράφηση Φωτογραφική Ομάδα «Πολύμορφο» 2η Παρουσίαση: Δημιουργική Φωτογράφηση Πάτρα, Νοέμβρης 2010 Σύνοψη Παρουσίαση 1η: Βασικοί κανόνες αισθητικής στη φωτογραφία. Παρουσίαση 2η: Τεχνικές Δημιουργικής Φωτογράφησης.

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές οδηγίες βιντεοσκόπησης

Βασικές οδηγίες βιντεοσκόπησης Βασικές οδηγίες βιντεοσκόπησης Σημείωμα Αδειοδότησης Το παρόν υλικό διατίθεται με τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Αναφορά Παρόμοια Διανομή 4.0 [1] ή μεταγενέστερη, Διεθνής Έκδοση. Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ρ Ελενα Κουλλαπή 2014

ρ Ελενα Κουλλαπή 2014 ρ Ελενα Κουλλαπή 2014 Κυρτέ κερατίνε πλάκε. Καλύπτουν τη ραχιαία επιφάνεια του τελευταίου τµήµατο των δακτύλων. Το χρώµα του είναι υπόλευκο ή ελαφρώ ρόδινο (οφείλεται στι αγκύλε των αγγείων του χορίου,

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία κινητικής ανάλυσης βάδισης και ορθωτικών πελμάτων Λύσεις για επαγγελματίες

Τεχνολογία κινητικής ανάλυσης βάδισης και ορθωτικών πελμάτων Λύσεις για επαγγελματίες Τεχνολογία κινητικής ανάλυσης βάδισης και ορθωτικών πελμάτων Λύσεις για επαγγελματίες Σύστημα κινητικής ανάλυσης βάδισης (πελματογράφος). Μετρήσεις, αξιολόγηση, διάγνωση και ορθωτική θεραπεία στις παθήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι

Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι Ασύρματο Οπτικό Ποντίκι WL200 Εγχειρίδιο Χρήσης Όλα τα ονόματα εταιρειών και προϊόντων ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως έχω Σκληρόδερµα;

Μήπως έχω Σκληρόδερµα; Μήπως έχω Σκληρόδερµα; Για να πληροφορηθώ µýëïò ôçò Σπάνιος ναι... Μόνος όχι Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ) είναι ο μόνος φορέας, μη κερδοσκοπικό σωματείο, συλλόγων ασθενών σπανίων παθήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Η Τεχνολογία στην Ιατρική

Η Τεχνολογία στην Ιατρική Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2007-2008 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Θέμα: Η Τεχνολογία στην Ιατρική Τμήμα: ΗΥ: Ομάδα: Β2 pc27

Διαβάστε περισσότερα

Ακρίβεια ενδοφλέβιας πρόσβασης Veinlite (85%) Ακρίβεια προτύπου ποιότητας (74%)*

Ακρίβεια ενδοφλέβιας πρόσβασης Veinlite (85%) Ακρίβεια προτύπου ποιότητας (74%)* TransLite, LLC Veinlite Η πιο πρόσφατη και πιο φωτεινή φορητή συσκευή Veinlite. Ειδικά σχεδιασμένη για σκληροθεραπεία και φλεβολογία. Αυξημένη περιοχή φωτισμού Μεγαλύτερο άνοιγμα για καλύτερη πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα Πρότυπα περίθαλψης () για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα Μετάφρασ η σε: Ολοκληρώθ ηκε από: Email: 1 1 2 3 4 Οι άνθρωποι με συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας (ΟΑ) θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματία του τομέα

Διαβάστε περισσότερα

Χ. ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ Α. ΠΡΟΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 182 ΤΗΛ FAX

Χ. ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ Α. ΠΡΟΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 182 ΤΗΛ FAX Χ. ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ Α. ΠΡΟΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 182 Τ.Κ. 157 73 ΤΗΛ. 210 6436510 FAX 210 6436508 Email : info@globaldental.gr Σχεδιασμένο για το σύγχρονο Οδοντίατρο Σε

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικός ανιχνευτής χαρτονομισμάτων. EasyCount EC350. Εγχειρίδιο χρήσης

Επαγγελματικός ανιχνευτής χαρτονομισμάτων. EasyCount EC350. Εγχειρίδιο χρήσης Επαγγελματικός ανιχνευτής χαρτονομισμάτων EasyCount EC350 Εγχειρίδιο χρήσης ΠΡΟΣΟΧΗ Μη χρησιμοποιείτε αυτή τη συσκευή σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία, διότι μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Διαδραστικός πίνακας χαμηλού κόστους

Διαδραστικός πίνακας χαμηλού κόστους Διαδραστικός πίνακας χαμηλού κόστους Με τη χρήση του χειριστηρίου από την κονσόλα nintendo wii (wiimote) Συνάντηση καθ. Πληροφορικής Γυμνασίου, Επιμ: Ξυνιδάκης Χρήστος ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικός ανιχνευτής νομισμάτων ALFA - EC500. Εγχειρίδιο χρήσης

Επαγγελματικός ανιχνευτής νομισμάτων ALFA - EC500. Εγχειρίδιο χρήσης Επαγγελματικός ανιχνευτής νομισμάτων ALFA - EC500 Εγχειρίδιο χρήσης ΠΡΟΣΟΧΗ Μην χρησιμοποιείτε το προϊόν σε περιοχές με υψηλή θερμοκρασία ή υψηλή υγρασία, καθώς μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία της συσκευής.

Διαβάστε περισσότερα

Company Profile ESPANSIONE GROUP

Company Profile ESPANSIONE GROUP Company Profile ESPANSIONE GROUP ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η παραγωγή των προϊόντων υποστηρίζεται από το in-house επιστημονικό Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Ο Όμιλος συνεργάζεται με 3 Κέντρα Ιατρικών Συμβούλων

Διαβάστε περισσότερα

VistaScan Mini Σαρωτής φύλλων απεικόνισης Συμπαγής και πανίσχυρος. Φροντίδα δοντιών

VistaScan Mini Σαρωτής φύλλων απεικόνισης Συμπαγής και πανίσχυρος. Φροντίδα δοντιών VistaScan Mini Σαρωτής φύλλων απεικόνισης Συμπαγής και πανίσχυρος Αεροσυμπιεστές Αναρροφήσεις Ψηφιακή Απεικόνιση Φροντίδα δοντιών Υγιεινή Η νέα διάσταση της ακτινοδιάγνωσης Δίπλα στη έδρα Ο σαρωτής φύλλων

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους. Εγχειρίδιο χρήσεως

Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους. Εγχειρίδιο χρήσεως Ασύρματο ποντίκι laser μεσαίου μεγέθους Εγχειρίδιο χρήσεως Εισαγωγή Συγχαρητήρια για την αγορά αυτού του καινοτόμου ασύρματου ποντικιού. Με εξαιρετική ακρίβεια ως προς τις λεπτομέρειες της επιφάνειας και

Διαβάστε περισσότερα

1. Να είναι εύκαµπτο µε οπτικό σύστηµα άριστης ποιότητας και υψηλής ανάλυσης. Θα εκτιμηθεί ανάλυση μεγαλύτερη από pixels

1. Να είναι εύκαµπτο µε οπτικό σύστηµα άριστης ποιότητας και υψηλής ανάλυσης. Θα εκτιμηθεί ανάλυση μεγαλύτερη από pixels Αιτιολόγηση Οι παρατηρήσεις στις προδιαγραφές εκτιμώνται από την επιτροπή ότι δεν θέτουν εκτός των στόχων για την ποιότητα του εξοπλισμού οπότε γίνονται αποδεκτές και προσαρμόζονται ανάλογα οι προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης

Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης Γρήγορη Εκκίνηση 1 Γρήγορη Εκκίνηση Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην Εικόνα 1. (Οι ετικέτες που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία μπορεί να ποικίλουν.)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. α) Ένα χωνάκι ωτοσκοπίου διαμέτρου 5 x 4,25 mm. Στη διεύθυνση θα βρείτε μία πλήρη λίστα από συμβατά χωνάκια ωτοσκοπίου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. α) Ένα χωνάκι ωτοσκοπίου διαμέτρου 5 x 4,25 mm. Στη διεύθυνση  θα βρείτε μία πλήρη λίστα από συμβατά χωνάκια ωτοσκοπίου. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το ωτοσκόπιο Cupris TYM. Το TYM Otoscope είναι μία ιατρική συσκευή υψηλής ποιότητας, η οποία όταν συνδέεται σε συμβατό τηλέφωνο και με κατάλληλο χωνάκι ωτοσκοπίου,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Ασύρματης Φορητής WiFi Κάμερας

Οδηγίες Χρήσης Ασύρματης Φορητής WiFi Κάμερας Οδηγίες Χρήσης Ασύρματης Φορητής WiFi Κάμερας Κομβίο Επαναφοράς RESET Θύρα κάρτας SD Πίσω κάλυμμα Διακόπτης λειτουργίας Θυρα Φόρτισης Οπή Βάσης στήριξης Ένδειξη λειτουργίας Μικρόφωνο Αισθητήρας στάθμης

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικά Γυαλιά για τη Θεραπεία της Αμβλυωπίας

Ηλεκτρονικά Γυαλιά για τη Θεραπεία της Αμβλυωπίας Ηλεκτρονικά Γυαλιά για τη Θεραπεία της Αμβλυωπίας Γυαλιά AMBLYZ Τα γυαλιά αµβλυωπίας AMBLYZ αποτελούν µια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία της αµβλυωπίας, εύκολα στη χρήση, πρακτικά, αποτελεσµατικά

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M276 Βελτιστοποίηση ποιότητας αντιγραφής Διατίθενται οι ακόλουθες ρυθμίσεις ποιότητας αντιγράφων: Αυτόματη επιλογή: Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση αυτή όταν

Διαβάστε περισσότερα

FASIZ. Συσκευή Αφαίρεσης Ψαλίδας Fasiz FA-452

FASIZ. Συσκευή Αφαίρεσης Ψαλίδας Fasiz FA-452 FASIZ Συσκευή Αφαίρεσης Ψαλίδας Fasiz FA-452 2 Γνωρίζοντας τη συσκευή Λίστα με μέρη Σακούλα μεταφοράς: Ασφαλής μεταφορά της συσκευής και των εξαρτημάτων της, όπου κι αν πάτε. Χτενάκι διαμόρφωσης: Ιδανικό

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone

Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone Ερωτηματολόγιο προς Ιατρούς Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Εργαστήριο ISEB lab Ερευνητές Γιώργος Ευθυμιάδης, Γιάννης Νικολαΐδης 1. Κατηγορία ιατρού:

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Καλωσορίσατε Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Arlo Baby. Η έναρξη χρήσης είναι εύκολη. Περιεχόμενα Κάμερα Arlo Baby Καλώδιο λειτουργίας USB Τροφοδοτικό USB (διαφέρει

Διαβάστε περισσότερα

C6T ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ, ΤΟ ΚΑΤΆΣΤΗΜΆ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΊΔΙΆ ΣΑΣ.

C6T ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ, ΤΟ ΚΑΤΆΣΤΗΜΆ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΊΔΙΆ ΣΑΣ. C6T ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ, ΤΟ ΚΑΤΆΣΤΗΜΆ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΊΔΙΆ ΣΑΣ. Με την C6T θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Η C6T είναι μια Wi-Fi

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z1. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Φορητό ηχείο με λειτουργία line-in και θύρα micro SD/SDHC

Διαβάστε περισσότερα

Β2.6 Άλλες Περιφερειακές Συσκευές και Κάρτες Επέκτασης

Β2.6 Άλλες Περιφερειακές Συσκευές και Κάρτες Επέκτασης Β2.6 Άλλες Περιφερειακές Συσκευές και Κάρτες Επέκτασης Τι θα μάθουμε σήμερα: Να αναγνωρίζουμε και να ονομάζουμε άλλες περιφερειακές συσκευές και κάρτες επέκτασης Να εντοπίζουμε τα κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Χαρακτηριστικά προϊόντος. Φόρτιση: Οδηγίες Λειτουργίας. Εναλλαγή λειτουργιών. Κουμπιά Λειτουργιών

Εγχειρίδιο Χρήσης. Χαρακτηριστικά προϊόντος. Φόρτιση: Οδηγίες Λειτουργίας. Εναλλαγή λειτουργιών. Κουμπιά Λειτουργιών Εγχειρίδιο Χρήσης Χαρακτηριστικά προϊόντος Με / Χωρίς έξοδο βίντεο HDMI 2,4 ίντσες LTPS TFT LCD οθόνη 4 μέρη του κυρίως φακού. Το εύρος εστίασης είναι 12 εκ. εώς άπειρο Φακοί HD ευρείας γωνίας 4x ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

D: Φακός ψηφιακής φωτογραφικής µηχανής E: Κουµπί 'Ρύθµισης' (έκθεση) F: Υποδοχή σύνδεσης USB

D: Φακός ψηφιακής φωτογραφικής µηχανής E: Κουµπί 'Ρύθµισης' (έκθεση) F: Υποδοχή σύνδεσης USB Πληροφορίες για το προϊόν A: ακτύλιος φακού B: Φακός κιαλιών C: Οθόνη υγρών κρυστάλλων D: Φακός ψηφιακής φωτογραφικής µηχανής E: Κουµπί 'Ρύθµισης' (έκθεση) F: Υποδοχή σύνδεσης USB G: Κουµπί επιλογής τρόπου

Διαβάστε περισσότερα

Δεν θα πιστεύετε στα µάτια σας

Δεν θα πιστεύετε στα µάτια σας Δεν θα πιστεύετε στα µάτια σας Δείτε καθαρά µε λυχνίες LED. Πιεζοηλεκτρικό ξέστρο µε 5 λυχνίες LED Pyon 2: Το πιεζοηλεκτρικό ξέστρο διαθέτει πέντε φωτοδιόδους LED µε δυνατότητα αποστείρωσης στη χειρολαβή.

Διαβάστε περισσότερα

1. Περιεχόμενα συσκευασίας. 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής. Τα πρώτα βήματα. ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΗΣΗΣ Prestigio Nobile PER3162B

1. Περιεχόμενα συσκευασίας. 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής. Τα πρώτα βήματα. ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΗΣΗΣ Prestigio Nobile PER3162B Τα πρώτα βήματα EL 1. Περιεχόμενα συσκευασίας 1. Συσκευή ανάγνωσης ηλ. βιβλίων 2. Καλώδιο USB 3. Ακουστικά 4. Οδηγός για σύντομη έναρξη χρήσης 5. Κάρτα εγγύησης 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 1 Εύχρηστο και γρήγορο από την απόκτηση της εικόνας έως την εκτύπωσή της 2 Λήψη εικόνων χαμηλού επιπέδου φωτισμού επισημασμένες με φθορισμό

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ 1 Εύχρηστο και γρήγορο από την απόκτηση της εικόνας έως την εκτύπωσή της 2 Λήψη εικόνων χαμηλού επιπέδου φωτισμού επισημασμένες με φθορισμό ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗΣ FISH ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (προϋπολογισμός : 25.000,00 Ευρώ) Σταθμός εργασίας ανάλυσης εικόνων FISH με δυνατότητα αναβάθμισης αποτελούμενο

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 1η. Εισαγωγή στην Πληροφορική

Ενότητα 1η. Εισαγωγή στην Πληροφορική Ενότητα 1η Εισαγωγή στην Πληροφορική 1.1 Τι είναι Πληροφορική Ένας σύντομος ορισμός για το τι είναι πληροφορική είναι ο παρακάτω: όλα εκείνα που χρειάζεται κανείς για να παράγει, να οργανώνει και να διαχειρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Εξαιρετική αξιοπιστία : τα πάντα είναι ενσωματωμένα σε μια μικρή συσκευή. Χωρίς περαιτέρω καλώδια, αποσυνδέσεις ή ενοχλήσεις στον ασθενή.

Εξαιρετική αξιοπιστία : τα πάντα είναι ενσωματωμένα σε μια μικρή συσκευή. Χωρίς περαιτέρω καλώδια, αποσυνδέσεις ή ενοχλήσεις στον ασθενή. Το DREAM είναι ένα πλήρες σύστημα μελέτης ύπνου, που συμμορφώνεται με όλα διεθνή τα πρότυπα και είναι τοποθετημένο σε μια μικρών διαστάσεων συσκευή, που τοποθετείται στο θώρακα του ασθενούς. Το μέγεθος

Διαβάστε περισσότερα

EXPERT LRF 8x40 ΚΥΑΛΙΑ. http://www.pulsar-nv.com ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

EXPERT LRF 8x40 ΚΥΑΛΙΑ. http://www.pulsar-nv.com ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ EXPERT LRF 8x40 ΚΥΑΛΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ VASILIKOS Υιοί Νικηφόρου Βασιλικού ΟΕ Λαγκαδά 7 & Βάκχου 1 54629 Θεσσαλονίκη T/F. 0030 2310540847 T/F. 0030 2310536191 info@vasilikos.com.gr www.vasilikos.com.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας

Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας 2 Διατάξεις φωτισμού AEGIS Διατάξεις φωτισμού AEGIS Illuminators Φωτισμός προστασίας & ασφάλειας Η τεχνολογία Constant Light, για

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Ιατρείου Διαβητικού. Φροντίδα Υγείας

Οργάνωση Ιατρείου Διαβητικού. Φροντίδα Υγείας Οργάνωση Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού στην Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας Νικόλαος Α. Τσώκος Παθολόγος Διαβητολόγος Επιμελητής Α Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν. Χαλκίδας Υπεύθυνος Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού Δεν

Διαβάστε περισσότερα

PH123792 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

PH123792 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ PH123792 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ Inter IKEA Systems B.V. 2015 Φόρτισε το τηλέφωνό σου εκεί που είσαι! Είτε ψάχνουμε για μια συνταγή με μακαρόνια για το αποψινό μας δείπνο, είτε κουβεντιάζουμε με ένα φίλο ή διαβάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Τίτλος Μελέτης: Ιδιοπαθής φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και προκαρκινικές αλλοιώσεις /καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Τα περιεχόμενα αυτού του εγχειριδίου μπορεί να διαφέρουν σε ορισμένα σημεία από την περιγραφή του τηλεφώνου ανάλογα με την έκδοση του λογισμικού του

Τα περιεχόμενα αυτού του εγχειριδίου μπορεί να διαφέρουν σε ορισμένα σημεία από την περιγραφή του τηλεφώνου ανάλογα με την έκδοση του λογισμικού του ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ Τα περιεχόμενα αυτού του εγχειριδίου μπορεί να διαφέρουν σε ορισμένα σημεία από την περιγραφή του τηλεφώνου ανάλογα με την έκδοση του λογισμικού του και τους παρόχους των εκάστοτε εταιρείων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. USB 2.0 Adaptor. για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. USB 2.0 Adaptor. για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ USB 2.0 Adaptor για συσκευές SATA ή IDE 2.5-ιντσών / 3.5-ιντσών / 5.25-ιντσών ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Επιτρέπει σύνδεση στο PC συσκευών που διαθέτουν υποδοχές SATA/ IDE μέσω USB2.0

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο!

Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο! Καλωσορίσατε στο πρώτο Ολοκληρωμένο Διαβητολογικό Κέντρο! Η αλματώδης αύξηση της συχνότητας του Σακχαρώδη Διαβήτη δημιούργησε την ανάγκη ίδρυσης οργανωμένων Κέντρων, τα οποία διαθέτουν όλα τα σύγχρονα

Διαβάστε περισσότερα

διαβήτης & υγεία στα πόδια Aκολουθήστε τα σωστά βήματα!

διαβήτης & υγεία στα πόδια Aκολουθήστε τα σωστά βήματα! διαβήτης & υγεία στα πόδια Aκολουθήστε τα σωστά βήματα! www.menarinidiabetes.gr www.glucomen.gr Τα πόδια μας είναι ένα από τα πιο ζωτικής σημασίας σημεία του σώματος και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη

Διαβάστε περισσότερα

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660 Mini DVR MDS 660 Βασικά χαρακτηριστικά Σύστημα ανίχνευσης κίνησης με ενσωματωμένο σύστημα καταγραφής εικόνας. Από τη στιγμή που ανιχνεύεται εισβολή στον επιτηρούμενο χώρο το αισθητήριο ανίχνευσης κίνησης

Διαβάστε περισσότερα

Dell Latitude E5410/E5510

Dell Latitude E5410/E5510 Dell Latitude E5410/E5510 Πληροφορίες για την εγκατάσταση και τα χαρακτηριστικά Σχετικά με τις προειδοποιήσεις ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ επισημαίνει ενδεχόμενο κίνδυνο για βλάβη στον εξοπλισμό, τραυματισμό

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at www.philips.com/welcome Wireless notebook mouse SPM9800 EL Εγχειρίδιο χρήσης a c b d e f g EL 1 Σημαντικό Ηλεκτρικά, μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ Με την C3C θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Η C3C είναι μια κάμερα Wi-Fi εξωτερικού χώρου που σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κήπο σας, το χώρο στάθμευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ Με την C4S θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Η C4S είναι μια κάμερα PoE που λειτουργεί και σε εσωτερικό και σε εξωτερικό χώρο. Ελέγξτε

Διαβάστε περισσότερα

NEW ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ HD38S LD38S HD19S LD19S Θεσσαλονίκη

NEW ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ HD38S LD38S HD19S LD19S Θεσσαλονίκη NEW ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ HD38S LD38S HD19S LD19S ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Μεγάλη απόσταση παρατήρησης. Αποτελεσµατική λειτουργία σε συνθήκες οµίχλης ή καπνού. Μέγεθος ανιχνευτή 384x88. Μεγάλο εύρος

Διαβάστε περισσότερα

PRESTIGIO GEOVISION 150/450

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 ΕΛΛΗΝΙΚΑ PRESTIGIO GEOVISION 150/450 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Prestigio GeoVision 150 - Θέση των στοιχείων χειρισμού 1. Κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης 2. Υποδοχή κάρτας SD 3. Οθόνη αφής 4. Κουμπί Menu (Μενού)

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX BZ1

ENERGY MUSIC BOX BZ1 ENERGY MUSIC BOX BZ1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box BZ1 Bluetooth. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Φορητό ηχείο με τεχνολογία Bluetooth και hands-free

Διαβάστε περισσότερα

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού

Archive Player Divar Series. Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Divar Series el Εγχειρίδιο χειρισμού Archive Player Πίνακας περιεχομένων el 3 Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή 4 2 Λειτουργία 5 2.1 Εκκίνηση του προγράμματος 5 2.2 Παρουσίαση του κύριου

Διαβάστε περισσότερα

Νοσηλευτική προσέγγιση στο διαβητικό πόδι

Νοσηλευτική προσέγγιση στο διαβητικό πόδι Νοσηλευτική προσέγγιση στο διαβητικό πόδι Νικολαϊδης Αθανάσιος, Τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων- Νοσηλευτής. Διαβητολογικό κέντρο Γ.Ν Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Η

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Τµήµα Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

Ο ΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Τµήµα Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ο ΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Τµήµα Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ενηµερωτικό Έντυπο Ένα µόνο χαµόγελο είναι αρκετό για να οµορφύνει κάθε πρόσωπο. Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό, είναι η υγιής οδοντοστοιχία,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ. Λειτουργία των νεφρών. Συμπτώματα της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ. Λειτουργία των νεφρών. Συμπτώματα της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι η προοδευτική, μη αναστρέψιμη μείωση της νεφρικής λειτουργίας, η οποία προκαλείται από βλάβη του νεφρού ποικίλης αιτιολογίας. Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Οπή Ωχράς Κηλίδας. Τι είναι οπή της ωχράς;

Οπή Ωχράς Κηλίδας. Τι είναι οπή της ωχράς; Οπή Ωχράς Κηλίδας Τι είναι οπή της ωχράς; Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι το φωτοευαίσθητο στρώμα ιστού που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ματιού. Μία ειδική περιοχή του αμφιβληστροειδούς, που ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή ενδεικτικών φωτογραφιών SB-700

Συλλογή ενδεικτικών φωτογραφιών SB-700 Συλλογή ενδεικτικών φωτογραφιών SB-700 Στο παρόν φυλλάδιο παρουσιάζονται διάφορες τεχνικές με τη μονάδα φλας SB-700 και ενδεικτικές φωτογραφίες. Gr Διασκέδαση με το φωτισμό Ο φωτισμός είναι το μυστικό

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα στο διαδικτυακό τόπο www.psorinfo.gr

Διαβάστε περισσότερα στο διαδικτυακό τόπο www.psorinfo.gr Αυτό το φυλλάδιο είναι μέρος του «Προγράμματος Ενημέρωσης για την Ψωρίαση», το οποίο δημιουργήθηκε για να παρέχει πληροφορίες για την πάθηση. Το φυλλάδιο κάνει μία εισαγωγή στην ψωρίαση και στις θεραπείες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Owner s Guide. December 6, 2010 NSOG-1.0-100

Οδηγός χρήστη. Owner s Guide. December 6, 2010 NSOG-1.0-100 Οδηγός χρήστη Owner s Guide December 6, 2010 NSOG-1.0-100 2 2 Νομικές πληροφορίες Legal Πνευματικά δικαιώματα 2011 Google Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Copyright 2010 Google Inc. All rights reserved.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Περιεχόμενα Καλωσορίσατε Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Arlo Baby. Η έναρξη χρήσης είναι εύκολη. Κάμερα Arlo Baby Καλώδιο λειτουργίας USB Τροφοδοτικό USB Οδηγός γρήγορης

Διαβάστε περισσότερα

Διάγνωση WOW! Me Snooper +

Διάγνωση WOW! Me Snooper + Διάγνωση WOW! Me Snooper + Απρίλιος 2017 Διάγνωση Snooper plus Κωδ. aρ. 0900 700 100 Η νέα γενιά συστημάτων διάγνωσης οχημάτων Το Snooper+ είναι ο αξιόπιστος συνεργάτης στη διάγνωση οχημάτων. Με τον καταγραφέα

Διαβάστε περισσότερα

Με εκτίμηση, Γιώργος Χρονάκης Τμήμα Πωλήσεων

Με εκτίμηση, Γιώργος Χρονάκης Τμήμα Πωλήσεων Όνομα ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ν. ΑΕ Email info@papapostolou.gr Άρθρο ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΙΔΟΣ 16. ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΥΣΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ Ημ/νία 31/10/2017 Αξιότιμοι κύριοι, Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα σας για

Διαβάστε περισσότερα

Η καλύτερη μου επιλογή!

Η καλύτερη μου επιλογή! Η καλύτερη μου επιλογή! SAMERON Dental ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ Μόνο λίγα λεπτά με ένα μικροσκόπιο SmartOPTIC θα σας εμπνεύσουν εμπιστοσύνη! Παρουσιάζουμε ένα ιατρικό μικροσκόπιο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;... Περιεχόμενα Αντί προλόγου... 7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω τη δημιουργία του Προφίλ

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις Epson για συσκέψεις ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ Ή ΕΠΙΠΕΔΗ ΟΘΟΝΗ;

Λύσεις Epson για συσκέψεις ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ Ή ΕΠΙΠΕΔΗ ΟΘΟΝΗ; Λύσεις Epson για συσκέψεις ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ Ή ΕΠΙΠΕΔΗ ΟΘΟΝΗ; ΤΙ ΑΠΑΙΤΉΣΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΑΠΌ ΜΙΑ ΟΘΌΝΗ; Αυτός ο οδηγός διερευνά τη σημασία του μεγέθους της οθόνης, της απόδοσης κόστους και της ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού

ΕΛΛΗΝΙΚA. Εισαγωγή: Συστήματα συναγερμού Συστήματα συναγερμού Εισαγωγή: ΕΛΛΗΝΙΚA Ασύρματο σύστημα συναγερμού Plug and Play πολλαπλών λειτουργιών. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Λειτουργεί με μπαταρίες, χωρίς προσαρμογείς και καλώδια. Ασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

c a r d r e a d e r i n t e r n a l u s b 2. 0

c a r d r e a d e r i n t e r n a l u s b 2. 0 c a r d r e a d e r i n t e r n a l u s b 2. 0 M A N U A L S I - 7 0 7 2 0 9 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ά c a r d r e a d e r i n t e r n a l u s b 2. 0 Κατ αρχήν σας ευχαριστούμε πολύ για την αγορά αυτού του εσωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ Ευάγγελος Παντελής Επ. Καθ. Ιατρικής Φυσικής Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής Ιατρική Σχολή Αθηνών http://eclass.uoa.gr/courses/med808 ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ Διαγνωστικές και θεραπευτικές

Διαβάστε περισσότερα

FELCO 801. www.felco801.com. Ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος. βιώστε την ταχύτητα

FELCO 801. www.felco801.com. Ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος. βιώστε την ταχύτητα FELCO 801 Ηλεκτρικό ψαλίδι κλαδέματος βιώστε την ταχύτητα www.felco801.com FELCO 801 Το ιδανικό εργαλείο για εντατική εργασία κλαδέματος 2 Κόβει γρήγορα, είναι ελαφρύ και εργονομικό. Το FELCO 801 είναι

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα συσκευασίας. Το τηλέφωνο με μια ματιά

Περιεχόμενα συσκευασίας. Το τηλέφωνο με μια ματιά Περιεχόμενα συσκευασίας Κινητό τηλέφωνο Φορτιστής Μπαταρία Σετ ακουστικών κεφαλής Καλώδιο USB Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το τηλέφωνο με μια ματιά Όλες οι εικόνες στο παρόν εγχειρίδιο προορίζονται μόνο για

Διαβάστε περισσότερα

Νεανική Δερματομυοσίτιδα

Νεανική Δερματομυοσίτιδα www.printo.it/pediatric-rheumatology/gr/intro Νεανική Δερματομυοσίτιδα Έκδοση από 2016 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΜΥΟΣΙΤΙΔΑ 1.1 Τι είδους νόσημα είναι; Η νεανική δερματομυοσίτιδα (ΝΔΜ) είναι ένα σπάνιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΑΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΣΑΣ.

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΑΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΣΑΣ. ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΑΨΟΓΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΣΑΣ. Με το Mini O θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Το C2mini

Διαβάστε περισσότερα

INDROMED 5 PS ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

INDROMED 5 PS ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ INDROMED 5 PS ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Εκθεσιακός χώρος Αγ. Θωμά 22 11527 Αθήνα Τηλ. 210 7473149 Fax. 210 7781312 e-mail: info@sigmamed.gr Πωλήσεις - Service Τηλ. 210 6630520 Fax. 210 6630523 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Το Indromed

Διαβάστε περισσότερα

Μετατρέψτε το φως του ήλιου σε φωτισμό LED

Μετατρέψτε το φως του ήλιου σε φωτισμό LED PHILIPS mygarden Φανοστάτης/στύλος Dusk ανθρακί LED Μετατρέψτε το φως του ήλιου σε φωτισμό LED Αιχμαλωτίστε την ενέργεια του ήλιου με το στύλο φωτισμού Philips mygarden Dusk. Ο ηλιακός συλλέκτης υψηλής

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά MIC 550 Ανθεκτική κάμερα με οριζόντια/κατακόρυφη κίνηση και ζουμ για εξωτερικούς χώρους

Σειρά MIC 550 Ανθεκτική κάμερα με οριζόντια/κατακόρυφη κίνηση και ζουμ για εξωτερικούς χώρους Σειρά MIC 550 Ανθεκτική κάμερα με οριζόντια/κατακόρυφη κίνηση και ζουμ για εξωτερικούς χώρους 2 Σειρά MIC 550 Θέτει το πρότυπο στις λύσεις παρακολούθησης Ελκυστική σχεδίαση μικρού μεγέθους για διακριτική

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή. Γράψτε χειρόγραφα πάνω στο ipad. Πάρτε το Ιατρείο σας μαζί σας. Άμεση πρόσβαση σε όλο το ιστορικό του ασθενή

Περιγραφή. Γράψτε χειρόγραφα πάνω στο ipad. Πάρτε το Ιατρείο σας μαζί σας. Άμεση πρόσβαση σε όλο το ιστορικό του ασθενή ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ Περιγραφή identist: Λογισμικό διαχείρισης ασθενών και οδοντιατρείου για χρήση από PC, LAPTOP, ipad & iphone. Το identist μαζί με το ipad της Apple σας επιτρέπει να έχετε όλα τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνιες Ασθένειες. Το όρια κάλυψης για την θεραπεία χρόνιων παθήσεων

Χρόνιες Ασθένειες. Το όρια κάλυψης για την θεραπεία χρόνιων παθήσεων Χρόνιες Ασθένειες Το όρια κάλυψης για την θεραπεία χρόνιων παθήσεων Χρόνιες Ασθένειες Όπως συμβαίνει με κάθε ετησίως ανανεούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έτσι και το ασφαλιστήριο υγείας είναι σχεδιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 4 ο ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΩΡΙΑ 2017

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 4 ο ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΩΡΙΑ 2017 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 4 ο ΜΑΘΗΜΑ ΘΕΩΡΙΑ 2017 Εξοπλισμός και Υλικά Σε ένα σιδηρομαγνητικό υλικό, το μαγνητικό πεδίο που επάγεται πρέπει να βρίσκει την ασυνέχεια υπό γωνία 90 ο ή 45 ο μοίρες.

Διαβάστε περισσότερα

Bedienungsanleitung Soldi 460 Instruction manual Soldi 460

Bedienungsanleitung Soldi 460 Instruction manual Soldi 460 Bedienungsanleitung Soldi 460 Instruction manual Soldi 460 Εισαγωγή Αξιότιμε Πελάτη, Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη συσκευή ανίχνευσης χαρτονομισμάτων Soldi 460. Με την αγορά αυτού του προϊόντος ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ Epson EB-1400Wi Series ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ Προβάλετε εικόνες έως και: Δημιουργία σχολίων από πολλούς χρήστες Εκτυπώστε, αποθηκεύστε και μοιραστείτε ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ,

Διαβάστε περισσότερα

MoleMax I, MoleMax I Plus, MoleMax II και MoleMax 3 MoleMax DermDOC

MoleMax I, MoleMax I Plus, MoleMax II και MoleMax 3 MoleMax DermDOC MoleMax I, MoleMax I Plus, MoleMax II και MoleMax 3 MoleMax DermDOC e-mail: info@hltm.gr url: http://www.hltm.gr.gr Τα πλεονεκτήματα των MoleMax με μια ματιά 1. Ψηφιακή δερματοσκόπηση χωρίς λάδι ή άλλο

Διαβάστε περισσότερα

Β1.1 Δημιουργία Εφαρμογής στο Περιβάλλον Προγραμματισμού EdScratch του Edison ρομπότ

Β1.1 Δημιουργία Εφαρμογής στο Περιβάλλον Προγραμματισμού EdScratch του Edison ρομπότ Β1.1 Δημιουργία Εφαρμογής στο Περιβάλλον Προγραμματισμού EdScratch του Edison ρομπότ Τι θα μάθουμε σήμερα: Να γνωρίσουμε την Ρομποτική Να προετοιμάσουμε και να γνωρίσουμε το Edison ρομπότ Να μεταφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα