Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+"

Transcript

1 Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+ Τελευταία Ενημέρωση: 08/03/2018 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

2 Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή Πρόσβαση και σύνδεση στην πλατφόρμα της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus Συμπλήρωση του προφίλ σας στο πρόγραμμα Erasmus+ OLS Συμπλήρωση του προφίλ σας στο Πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS Πρόσβαση στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Συμπλήρωση της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Γραμματική Λεξιλόγιο Κατανόηση προφορικού λόγου Κατανόηση κειμένου Αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων Υποστήριξη Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

3 1 Εισαγωγή Καλωσορίσατε στον οδηγό αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus+. Σε αυτό το έγγραφο θα ανακαλύψετε πώς να συνδεθείτε, να πραγματοποιήσετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων και να λάβετε τα αποτελέσματά σας στην πλατφόρμα OLS του Εrasmus+. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει ώστε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων σας αντικατοπτρίζουν το επίπεδό σας στην γλώσσα στην οποία πρόκειται να εργαστείτε ή να σπουδάσετε κατά την περίοδο της κινητικότητάς σας. 2 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

4 2 Πρόσβαση και σύνδεση στην πλατφόρμα της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus+ Για αποκτήσετε πρόσβαση στις αξιολογήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων της Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης (OLS) του Erasmus+, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό χρήστη σας. Λογικά θα έχετε λάβει μία αυτόματη πρόσκληση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα στοιχεία σύνδεσής σας. Για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, αρκεί να ακολουθήστε τον σύνδεσμο που παρέχεται στο μήνυμαμ ή συνδεθείτε μέσω της σελίδας Εάν δεν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Ξεχάσατε τον κωδικό σας;». Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα ή εάν έχετε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης του Erasmus+ OLS κάνοντας κλικ στο κουμπί «Υποστήριξη» που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας. 3 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

5 4 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

6 3 Συμπλήρωση του προφίλ σας στο πρόγραμμα Erasmus+ OLS Μόλις συνδεθείτε, θα σας ζητηθεί να επεξεργαστείτε το προφίλ σας και να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Τα πεδία που επισημαίνονται με κόκκινο αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Εάν θελήσετε να τροποποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης που λάβατε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπληρώστε το πεδίο «Νέος κωδικός πρόσβασης» και στη συνέχεια επιβεβαιώστε τον στο πεδίο «Επιβεβαίωση νέου κωδικού πρόσβασης». Πριν επιλέξετε την «Αποθήκευση αυτών των τροποποιήσεων», θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τη «Νομική ειδοποίηση» για την προστασία των δεδομένων. Πριν αποθηκεύσετε το προφίλ σας, 5 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

7 πρέπει να αποδεχθείτε τους όρους για την προστασία των δεδομένων και την πολιτική απορρήτου γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσετε να συνεχίσετε. Μόλις ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση του προφίλ σας, κάντε κλικ στην επιλογή «Αποθήκευση αυτών των τροποποιήσεων» για να συνεχίσετε. 6 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

8 4 Συμπλήρωση του προφίλ σας στο Πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS Μόλις ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση του προσωπικού σας προφίλ, θα σας ζητηθεί να οριστικοποιήσετε τα στοιχεία για την κινητικότητά σας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Τα πεδία που επισημαίνονται με κόκκινο αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά. Η γλώσσα της αξιολόγησης στην οποία πρόκειται να υποβληθείτε, που υποδεικνύεται με την ετικέτα «Εξεταζόμενη Γλώσσα», έχει επιλεχθεί από το ίδρυμα / τον οργανισμό αποστολής σας ως η κύρια γλώσσα εκπαίδευσης ή εργασίας για την περίοδο της κινητικότητάς σας. Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε το πεδίο αυτό. Εάν πιστεύετε ότι η εν λόγω γλώσσα δεν είναι σωστή, διακόψτε τη συμπλήρωση του προφίλ σας και επικοινωνήστε με το ίδρυμα / τον οργανισμό αποστολής σας. Στη σελίδα του προφίλ σας ενδέχεται να εμφανίζεται το πεδίο «Τοπική γλώσσα». Η «Τοπική γλώσσα» μπορεί να επιλεχθεί από το ίδρυμα / τον οργανισμό αποστολής σας. Το ίδρυμα / ο οργανισμός αποστολής σας θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτή την επιλογή, εάν η τοπική γλώσσα της χώρας όπου θα μεταβείτε στο πλαίσιο της κινητικότητας διαφέρει από την κύρια γλώσσα 7 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

9 εκπαίδευσης/εργασίας σας και με την προϋπόθεση ότι είναι διαθέσιμη στη Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη (OLS). Για παράδειγμα, εάν σπουδάζετε ή εργάζεστε στα αγγλικά, αλλά ο τόπος κινητικότητας σας είναι η Σουηδία, θα μπορείτε να έχετε τα σουηδικά ως «τοπική γλώσσα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Τοπική γλώσσα» αφορά μόνο τα γλωσσικά μαθήματα και όχι τις αξιολογήσεις γλωσσικών δεξιοτήτων. Επομένως, η τελική αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων θα είναι στην ίδια γλώσσα με την πρώτη αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας μια και πρόκειται για την κύρια γλώσσα εκπαίδευσης/εργασίας σας. Επιπλέον, χρειάζεται να επικαιροποιήσετε τις ημερομηνίες της περιόδου της κινητικότητάς σας. Οι εκτιμώμενες ημερομηνίες κινητικότητας είναι σημαντικές επειδή καθορίζουν την ημερομηνία της δεύτερης αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Σας ενημερώνουμε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την ημερομηνία επιστροφής και ότι η περίοδος της κινητικότητάς σας δεν μπορεί να υπερβεί τους 13 μήνες. Επίσης, πρέπει να καταχωρίσετε τη ζώνη της ώρας στην οποία θα σπουδάζετε ή εργάζεστε κατά την κινητικότητά σας. Σε κάποιο μεταγενέστερο στάδιο το στοιχείο αυτό ίσως αποδειχθεί σημαντικό για τις δραστηριότητες διδασκαλίας σε απευθείας σύνδεση εάν επιλεχθείτε από το ίδρυμα / τον οργανισμό αποστολής σας για να παρακολουθήσετε γλωσσικά μαθήματα μέσω διαδικτύου που διατίθενται στην πλατφόρμα OLS. Παρακαλούμε, σημειώστε ότι χρειάζεται να συμπληρώσετε το προσωπικό σας προφίλ σας αλλά και το προφίλ της κινητικότητάς σας πριν αρχίσετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων. 8 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

10 The 5 Πρόσβαση στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Μόλις συμπληρώσετε τα προφίλ σας, θα εμφανιστούν πληροφορίες για την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων. Εάν χρειαστεί να τροποποιήσετε περαιτέρω το προσωπικό σας προφίλ σε αυτή την φάση, κάντε κλικ στην επιλογή «Επεξεργασία του προφίλ μου» στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Σε αυτή την σελίδα ενδέχεται να βρείτε ένα ή αρκετά πλαίσια κινητικότητας (εάν έχετε πολλαπλές κινητικότητες). Τα πλαίσια κινητικότητας είναι ταξινομημένα από το πιο πρόσφατο προς το παλαιότερο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το προφίλ της κινητικότητάς σας μέσω του εικονιδίου με το σήμα ( ) που βρίσκεται επάνω δεξιά. 9 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

11 Στη σελίδα υποδοχής υπάρχουν διάφορα κουμπιά: Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Έναρξη της πρώτης αξιολόγησης των γλωσσικών δεξιοτήτων μου» μέσα στο πλαίσιο της κινητικότητάς σας, μπορείτε να αρχίσετε την πρώτη σας αξιολόγηση. Αφού ολοκληρώσετε την πρώτη σας αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων, τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στην αριστερή πλευρά του πλαισίου της κινητικότητάς σας. Κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αποτελέσματα» θα βρείτε μια λεπτομερέστερη ανάλυση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Στη δεξιά πλευρά του πλαισίου της κινητικότητάς σας θα βρείτε μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει για το πότε θα είναι διαθέσιμη η τελική αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Μόλις καταστεί διαθέσιμη, θα μπορέσετε να την αρχίσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί με την ετικέτα «Έναρξη της τελικής αξιολόγησης των γλωσσικών δεξιοτήτων μου». Η συμπλήρωση αυτής της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων στο τέλος του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ είναι υποχρεωτική, προκειμένου να ελεγχθεί η πρόοδος των γλωσσικών σας ικανοτήτων κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της πρώτης αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για το πρόγραμμα Erasmus+ OLS (πριν από την κινητικότητα) και της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για το πρόγραμμα Erasmus+ OLS (στο τέλος της περιόδου της κινητικότητάς σας). Ωστόσο οι ερωτήσεις ενδέχεται να διαφέρουν γιατί η αξιολόγηση προσαρμόζεται στο επίπεδό σας. Επειδή και οι δύο αξιολογήσεις βασίζονται στις ίδιες μεθόδους, μπορεί να μετρηθεί η βελτίωσή των γλωσσικών σας δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας. Εάν έχετε προσκληθεί να παρακολουθήσετε ένα γλωσσικό μάθημα OLS, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μάθημα κάνοντας κλικ στο κουμπί «Έναρξη των γλωσσικών μαθημάτων μου» στο κάτω μέρος του πλαισίου της κινητικότητάς σας. 10 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

12 Στο τέλος της περιόδου της κινητικότητάς σας (όπως υποδεικνύεται στο πλαίσιο της κινητικότητάς σας) μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αποδεικτικό της συμμετοχής σας κάνοντας κλικ στην επιλογή «Το αποδεικτικό της συμμετοχής μου». Στην επόμενη σελίδα το σύστημα θα ελέγξει τη συμβατότητα του υπολογιστή σας. Την ώρα που θα βρίσκεστε στη σελίδα «Συμβατότητα του εξοπλισμού σας» μην ξεχάσετε να επιλέξετε τη γλώσσα της διεπαφής που προτιμάτε για την αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Υπάρχουν διαθέσιμες 24 γλώσσες διεπαφής και δεν θα μπορέσετε να την αλλάξετε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων. Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος συμβατότητας και εφόσον το σύστημά σας πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές, κάντε κλικ στην επιλογή «Έναρξη της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων». Μετά τον έλεγχο συμβατότητας, το σύστημα θα ελέγξει τις ρυθμίσεις ήχου του υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στην επιλογή «Κάντε κλικ για να ακούσετε» ώστε να ελέγξετε εάν ο ήχος ακούγεται σωστά από τα μεγάφωνα ή τα ακουστικά σας. (Βεβαιωθείτε ότι τα ηχεία σας είναι ενεργοποιημένα.) 11 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

13 Εάν η δοκιμή ήχου ολοκληρώθηκε σωστά, κάντε κλικ στην επιλογή «Ναι». Εάν η δοκιμή ήχου απέτυχε, κάντε κλικ στην επιλογή «Όχι» και θα εμφανιστεί ένα άλλο μήνυμα που θα περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών για τη ρύθμιση του ήχου. Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή «Ναι» και ύστερα στην επιλογή «Συνέχεια», μπορείτε πλέον να αρχίσετε την αξιολόγηση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας. 12 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

14 6 Συμπλήρωση της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS Ο μέσος χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση της αξιολόγησης είναι περίπου 30 έως 35 λεπτά. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Έχετε στη διάθεσή σας όσο χρόνο επιθυμείτε για τη συμπλήρωση της αξιολόγησης. Οι διαφορετικές αυτές ενότητες αποσκοπούν στην αξιολόγηση των επικοινωνιακών ικανοτήτων σας, καθώς επίσης και των γραμματικών, λεξιλογικών και ορθογραφικών σας δεξιοτήτων με ολοκληρωμένο τρόπο. Εάν χρειαστεί να εγκαταλείψετε την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων σε οποιαδήποτε στιγμή ή εάν αντιμετωπίσετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα κατά την διάρκειά της, θα έχετε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή της ενότητας όπου βρισκόσασταν. Επίσης, να θυμάστε ότι μόλις επιλέξετε την απάντησή σας και κάνετε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια», δεν θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη ερώτηση. Εάν δεν γνωρίζετε την απάντηση σε μια ερώτηση, κάντε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια» και συνεχίστε την αξιολόγησή σας χωρίς να επιλέξετε απάντηση. 6.1 Γραμματική Στην πρώτη ενότητα αξιολογούνται οι γραμματικές σας δεξιότητες. Η ενότητα της γραμματικής περιλαμβάνει δύο είδη ασκήσεων: πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωσης κενών, και αποτελείται από 20 ερωτήσεις. Στο παρακάτω παράδειγμα απεικονίζεται μια άσκηση πολλαπλής επιλογής, όπου πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή από μια σειρά προτεινόμενων απαντήσεων κάνοντας κλικ στον μικρό κύκλο δίπλα από κάθε προτεινόμενη απάντηση. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια» για να μεταβείτε στην επόμενη ερώτηση. Στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης εμφανίζεται το επίπεδο δυσκολίας κάθε ερώτησης, το οποίο αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με το επίπεδο των γλωσσικών σας γνώσεων. Το σύστημα ξεκινά εξ ορισμού με μια ερώτηση επιπέδου Α2 (ΚΕΠΑ). Στο κάτω μέρος της σελίδας εμφανίζεται η πορεία εξέλιξης της αξιολόγησής σας. Τα χρωματισμένα πεδία αντιστοιχούν στον αριθμό των ερωτήσεων στις οποίες έχετε απαντήσει. Η γραμμή προόδου απεικονίζει τις 5 ενότητες που πρέπει να συμπληρώσετε για να ολοκληρώσετε την αξιολόγησή σας. 13 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

15 14 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

16 Με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας, το σύστημα σας ενημερώνει, όπως φαίνεται παρακάτω, σχετικά με: την ενότητα (γραμματική, λεξιλόγιο κ.λπ.) που ολοκληρώσατε τον αριθμό των ενοτήτων που υπολείπονται την επόμενη ενότητα που θα πρέπει να συμπληρώσετε 15 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

17 6.2 Λεξιλόγιο Στη συνέχεια, αξιολογούνται οι λεξιλογικές σας δεξιότητες στην ενότητα λεξιλογίου, η οποία περιλαμβάνει 15 ερωτήσεις. Όπως και στην προηγούμενη ενότητα, θα κληθείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωσης κενών επιλέγοντας τον σωστό τύπο (ουσιαστικό, επίθετο, ρήμα, αντωνυμία ή πρόθεση) φράση ή έκφραση σύμφωνα με τα συμφραζόμενα. 16 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

18 6.3 Κατανόηση προφορικού λόγου Στην τρίτη ενότητα, που περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις, αξιολογούνται οι δεξιότητές σας στην κατανόηση προφορικού λόγου. Κάθε ερώτηση βασίζεται σε ένα ηχητικό απόσπασμα. Μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα του ήχου κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το ηχείο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της εισαγωγικής οθόνης. Για να ακούσετε το απόσπασμα, κάντε κλικ στο ηχείο. Έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε κάθε ηχητικό απόσπασμα έως και 3 φορές. 17 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

19 Σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε τις ερωτήσεις και απαντήσεις τουλάχιστον μία φορά πριν ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα. Όλες οι ασκήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και βασίζονται σε έναν σύντομο διάλογο ή μονόλογο. Για παράδειγμα, στο ηχητικό απόσπασμα της παρακάτω ερώτησης θα ακούσετε τα εξής: «Ομιλητής: Jim, how long do you spend on the computer every day? - Jim: usually 4 hours during the week but I don't work on it at the weekend»: 18 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

20 Επίσης, μπορεί να σας ζητηθεί απλά να εντοπίσετε μια λέξη ή μια φράση που χρησιμοποιήθηκε στον διάλογο, όπως φαίνεται παρακάτω στα δύο στιγμιότυπα οθόνης: 19 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

21 Ενδέχεται επίσης να σας ζητηθεί να προσδιορίσετε το επικοινωνιακό πλαίσιο μιας συζήτησης με βάση μια σειρά στοιχείων, όπως ο τόνος τηλεφωνικής κλήσης, το είδος γλώσσας που χρησιμοποιείται (π.χ. η αναγγελία «Charles speaking») κ.λπ. 20 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

22 6.4 Κατανόηση κειμένου Στόχος της τελευταίας ενότητας, που περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις, είναι η αξιολόγηση της ικανότητάς σας να κατανοείτε τον γραπτό λόγο. Το είδος του κειμένου εξαρτάται από το επίπεδο δυσκολίας της ερώτησης και μπορεί να περιλαμβάνει: αποσπάσματα από άρθρα εφημερίδων, διαφημίσεις, περιγραφές καταστάσεων, αποσπάσματα διαλόγων ή λογοτεχνικών κειμένων. 21 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

23 22 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

24 7 Αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων Μόλις ολοκληρώσετε και τις 4 ενότητες της αξιολόγησης, θα λάβετε λεπτομερή ανάλυση των επιδόσεών σας, όπως στη σελίδα αποτελεσμάτων που παρατίθεται παρακάτω: 23 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

25 Στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης αναφέρεται το συνολικό σας επίπεδο στην γλώσσα σύμφωνα με τα επίπεδα του ΚΕΠΑ, η οποία συνοδεύεται από σύντομη περιγραφή του επιπέδου που αποκτήσατε. Το σχήμα στα δεξιά απεικονίζει σε ποιο σημείο της μαθησιακής πορείας σας βρίσκεστε. 24 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

26 Στο κέντρο της σελίδας παρέχονται πιο λεπτομερή σχόλια για κάθε γλωσσική δεξιότητα. Κάνοντας κλικ στο «Αποθηκεύστε και εκτυπώστε την έκθεση αξιολόγησης», θα μπορέσετε να εκτυπώσετε ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) με τα αποτελέσματα της αξιολόγησής σας. 25 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

27 Επιπλέον, από τη σελίδα υποδοχής σας μπορείτε να τηλεφορτώσετε τα αποτελέσματά σας σε αρχείο PDF κάνοντας κλικ στο κουμπί «Τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησής γλωσσικών δεξιοτήτων μου», που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι από τη στιγμή που έχετε ολοκληρώσει την αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων και έχετε λάβει τα αποτελέσματά σας, δεν μπορείτε να την επαναλάβετε. Πρόκειται ενδεχομένως για μια καλή ευκαιρία να αξιοποιήσετε την αξιολόγησή σας στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Συνιστούμε να ενημερώσετε το βιογραφικό σας σημείωμα αναφέροντας το πιο πρόσφατο γλωσσικό σας επίπεδο. Στο κάτω μέρος της σελίδας θα συναντήσετε έναν σύνδεσμο που οδηγεί στον ιστότοπο Europass, για να συντάξετε το δικό σας βιογραφικό σημείωμα Europass ή να μεταφορτώσετε στον υπολογιστή σας το πρότυπο του βιογραφικού και να το συμπληρώσετε στη συνέχεια. Οδηγίες για τη συμπλήρωση του βιογραφικού σας σε μορφή Europass ή του Διαβατηρίου Γλωσσών σας 26 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

28 Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια φόρμα αναφέροντας τη μητρική σας γλώσσα. Στο τμήμα «Λοιπές γλώσσες που ακολουθεί, θα πρέπει να εισαγάγετε τη γλώσσα για την οποία αξιολογηθήκατε (και/ή τυχόν άλλες γλώσσες που ενδεχομένως γνωρίζετε με βάση τη δική σας αξιολόγηση) και τα επιτευχθέντα αποτελέσματα στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων σας. Κάνοντας κλικ σε μία από τις γλωσσικές δεξιότητες μπορείτε να προσθέσετε το επίπεδο των επιδόσεών σας μετακινώντας τον δείκτη του ποντικιού στην αναπτυσσόμενη λίστα που περιλαμβάνει τις περιγραφές των επιπέδων του ΚΕΠΑ. 27 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

29 Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων αποστέλλονται μόνο σε εσάς και το ίδρυμα ή τον οργανισμό που είναι υπεύθυνο(ς) για την επιλογή σας ή για τον συντονισμό του έργου στα πλαίσια της ΕΕΥ. Στην περίπτωση των φοιτητών(-τριών) και των εκπαιδευόμενων, τα αποτελέσματα δεν θα κοινοποιούνται στο(ν) ίδρυμα/οργανισμό υποδοχής. Για τους εθελοντές στο πλαίσιο της ΕΕΥ και τους εκπαιδευόμενους στην ΕΕΚ τα αποτελέσματα δεν κοινοποιούνται αυτόματα στον/στους άλλο(-ους) οργανισμό(-ούς) του έργου. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS δεν αποτρέπουν τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα κινητικότητας Εrasmus+. Τα αποτελέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το(ν) ίδρυμα/οργανισμό αποστολής ή συντονισμού για τον εντοπισμό των συμμετεχόντων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη γλωσσικής υποστήριξης. 28 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

30 Στο τέλος της περιόδου κινητικότητάς σας στο πλαίσιο του Erasmus+, θα πρέπει να συμπληρώσετε άλλη μια αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων για τον έλεγχο της προόδου που έχετε σημειώσει ως προς τις γλωσσικές σας ικανότητες κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο εξωτερικό. Στη σελίδα υποδοχής, θα βρείτε μια ειδοποίηση που σας ενημερώνει για το πότε θα είναι διαθέσιμη η τελική σας αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμη, μπορείτε να τη συμπληρώσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί «Έναρξη της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων» που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της πρώτης (πριν από την αναχώρηση) και της δεύτερης (στο τέλος της περιόδου κινητικότητας) αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για το πρόγραμμα Erasmus+ OLS. Οι ερωτήσεις μπορεί να διαφέρουν, καθώς το επίπεδο δυσκολίας της αξιολόγησης προσαρμόζεται. Καθώς και οι δύο αξιολογήσεις βασίζονται στις ίδιες αρχές, μπορεί να προσδιοριστεί η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων σας κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας. 29 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

31 Επιπλέον, μπορείτε να τηλεφορτώσετε τα αποτελέσματα της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων σας σε αρχείο PDF κάνοντας κλικ στο κουμπί «Τα αποτελέσματα της τελικής αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων μου» που βρίσκεται στη σελίδα υποδοχής σας. Σε περίπτωση που το γλωσσικό σας επίπεδο παραμείνει αμετάβλητο κατά τη διάρκεια του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+, δεν θα υπάρξει καμία αρνητική επίπτωση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να χρησιμοποιήσει συγκεντρωτικά δεδομένα των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων για στατιστικούς λόγους. 30 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

32 8 Υποστήριξη Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων, επικοινωνήστε με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης επιλέγοντας «Αναφορά προβλήματος» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων του Erasmus+ OLS! 31 Copyright 2018 ALTISSIA International S.A. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+. Τελευταία Ενημέρωση: 27/07/2017

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+. Τελευταία Ενημέρωση: 09/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας

Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Η αξιολόγηση γλωσσικών δεξιοτήτων Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες σε προγράμματα κινητικότητας Μάθετε ξένες γλώσσες με τη διαδικτυακή γλωσσική υποστήριξη (OLS) του Erasmus+ Γερμανικά - Αγγλικά - Ισπανικά

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικά μαθήματα Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS

Γλωσσικά μαθήματα Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS Γλωσσικά μαθήματα Οδηγός χρήστη για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ OLS Copyright 2017 ALTISSIA International S.A. All rights reserved. Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2017 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

ERASMUS+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! ERASMUS+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! ERASMUS+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης της διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης E.CO Lab Technician

Οδηγός χρήσης της διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης E.CO Lab Technician E.CO Lab Technician Platform Guidelines Pg 1 Οδηγός χρήσης της διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης E.CO Lab Technician 1. Πρόσβαση στην πλατφόρμα και επιλογή γλώσσας Ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://ecvetlearn.projectsgallery.eu

Διαβάστε περισσότερα

MULTICOM 112. Οδηγίες χρήσης

MULTICOM 112. Οδηγίες χρήσης MULTICOM 112 Οδηγίες χρήσης Σκοπός Στόχος του προγράμματος Multicom-112 είναι να βοηθήσει το προσωπικό των επιχειρησιακών κέντρων να αναπτύξουν βασικές γλωσσικές δεξιότητες μέχρι το σημείο όπου θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης Άκουσµα ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου Εγχειρίδιο χρήσης Περιεχόµενα 1 Το λογισµικό «Άκουσµα»... 3 2 Πλοήγηση στο λογισµικό... 3 2.1 Επιλογή χρήστη...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη

Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Εγχειρίδιο εγγραφής και σύνδεσης χρήστη Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.step.gov.gr δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία προσωποποιημένης πληροφόρησης, μέσω της οποίας μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site AstraΖeneca Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site Ταυτότητα Έκδοση κειμένου 1.0.0 Έκδοση λογισμικού 1.0.254006 Τελ. ενημέρωση Μάιος 2015 Copyright Copyright 2011 Entersoft A.E. Με την επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ Α. Εγγραφή στην εφαρμογή Βεβαίωσης Κερδών ΟΠΑΠ Κατά την εγγραφή σας πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία συμπεριλαμβανομένου και του πεδίου

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή επαγγελματική ταυτότητα Οδηγίες χρήσης για επαγγελματίες

Ευρωπαϊκή επαγγελματική ταυτότητα Οδηγίες χρήσης για επαγγελματίες Ευρωπαϊκή επαγγελματική ταυτότητα Οδηγίες χρήσης για επαγγελματίες 28 Σεπτεμβρίου 2018 Έκδοση 1 Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΓΔ GROW - R2 Ευρωπαϊκή επαγγελματική ταυτότητα ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ευρωπαϊκή επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων

Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων (Α) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Εγγραφή Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση συμμετοχής στις Γραπτές Εξετάσεις για Πρόσληψη στο Δημόσιο είναι να κάνει εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Οδηγίες Χρήσης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σεπτέμβριος 2017 Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ... 3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 6 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ... 9 ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΙΣΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση της Ποιότητας Δεδομένων Κακοποιών στην ΕΕ

Βελτίωση της Ποιότητας Δεδομένων Κακοποιών στην ΕΕ Βελτίωση της Ποιότητας Δεδομένων Κακοποιών στην ΕΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Το ERIC (European Request Information Capture Καταγραφή Πληροφοριών Ευρωπαϊκού Αιτήματος) είναι ένα εργαλείο αναφοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL)

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) Πίνακας Περιεχομένων 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΣΤ 3 2.1 Η σύνδεση με το σύστημα (log-in) 3 2.2 Έλεγχος του ήχου για το

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας eurobanktrader WEB Χρήσης Πλατφόρμας χρήσης πλατφόρμας Είσοδος, απόκτηση, ανάκτηση κωδικών εισόδου Πατώντας στο κουμπί Είσοδος στην ιστοσελίδα eurobanktrader Ελληνικά Παράγωγα, ή απλά πληκτρολογώντας grdrv.eurobanktrader.gr

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Υποψήφιοι 1 Δημιουργία Λογαριασμού και Είσοδος στο Σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Υποψήφιος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Οδηγίες Χρήσης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σεπτέμβριος 2017 Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ... 3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ EMAIL ΣΤΟ ARMY.GR... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 9 ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS

Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γενική Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού Δια Βιου Μάθηση: Πολιτικές και Πρόγραμμα Συντονισμός του Προγράμματος για τη Δια Βίου Μάθηση Εγχειρίδιο Χρήστη ECAS Το Σύστημα Διαπίστευσης της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ

Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ Κατά την εγγραφή σας, πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία συμπεριλαμβανομένου και

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

HomeWork. Οδηγίες Χρήσης. Ένας δάσκαλος στο σπίτι.

HomeWork. Οδηγίες Χρήσης. Ένας δάσκαλος στο σπίτι. HomeWork Ένας δάσκαλος στο σπίτι Οδηγίες Χρήσης www.iscool.gr Περιεχόμενα Σύνδεση στο e-homework - 2 - Επιλογή μαθήματος - 3 - Επεξήγηση περιεχομένων βιβλίου - 5 - Μπάρα λειτουργίας video - 7 - Περιήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός του έργου L-PACK

Οδηγός του έργου L-PACK Οδηγός του έργου L-PACK Το έργο L Pack 2 είναι ένα πακέτο εκπαιδευτικών υλικών εκµάθησης γλωσσών για µετανάστες. Η Αγγλική έκδοση δηµιουργήθηκε ειδικά για τους µετανάστες στην Ιρλανδία. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό Περιεχόμενα Βασικές απαιτήσεις... 2 Εγκατάσταση και Εκκίνηση... 2 Παράθυρο Πλοήγησης... 8 Πλήκτρα Ενεργειών του Πίνακα Πλοήγησης... 13 Πλήκτρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Διασύνδεση Π.Σ.Π.Α. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Συστήματος ΑΤΛΑΣ: Οδηγίες Χρήσης Δαραδήμος Ηλίας Οδηγίες για φοιτητές Είσοδος στο σύστημα Η πρόσβαση στο

Διαβάστε περισσότερα

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Από την ομάδα εργασίας του Gmail) Το Gmail κάνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εύκολο και αποτελεσματικό.. Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης...

Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ L.M.S. 1 Γενικά Απαραίτητο λογισμικό Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... Περιεχόμενα 1 Γενικά... 3 2 Απαραίτητο λογισμικό... 3 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 4 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 5 Έξοδος από την πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 10 SQLearn

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος... 8 Έξοδος από

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Στο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες σχετικά με την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Σύστημα Υποστήριξης Πρακτικής Άσκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Οδηγίες χρήσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Σύστημα Υποστήριξης Πρακτικής Άσκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Οδηγίες χρήσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Σύστημα Υποστήριξης Πρακτικής Άσκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Οδηγίες χρήσης Τρίπολη, Νοέμβριος 2017 Υπεύθυνος συγγραφής: Δαραδήμος Ηλίας v1 Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

FAQs. οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

FAQs. οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. FAQs Αριθμός υποβολής: Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το παρόν περιεχόμενο αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις του συγγραφέα και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας

Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Αναλυτικά Φύλλα Μισθοδοσίας Εγχειρίδιο Χρήσης ΚΕΠΥΕΣ 1 Περιεχόμενα ` ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 3 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ... 8 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ... 12 Αλλαγή Email...

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρικό Λογισμικό

Οδοντιατρικό Λογισμικό Οδοντιατρικό Λογισμικό Με το παρόν εγχειρίδιο, θα μάθετε απλά και γρήγορα, τις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα τη χρήση της, ενώ στην ενότητα για προχωρημένους χρήστες, θα ανακαλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ

e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το τμήμα Πιστωτικού Ελέγχου e-mail: creditcontrol.gr@tnt.com Τηλέφωνο: 210-8905800

Διαβάστε περισσότερα

EPALE CY. Οδηγός Ανάρτησης Περιεχομένου

EPALE CY. Οδηγός Ανάρτησης Περιεχομένου EPALE CY Οδηγός Ανάρτησης Περιεχομένου Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης EPALE Κύπρου Ιούλιος, 2017 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης

1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης 1. Εγγραφή στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης α. Πληκτρολογείτε στην γραμμή διευθύνσεων του περιηγητή σας (browser) http://emathisi.army.gr και μόλις εισέλθετε κάνετε κλικ στον σύνδεσμο «Ξεκινήστε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

ECAT_Admin Εγχειρίδιο χρήσης για κατόχους άδειας

ECAT_Admin Εγχειρίδιο χρήσης για κατόχους άδειας ECAT_Admin Εγχειρίδιο χρήσης για κατόχους άδειας Τελευταία ενημέρωση από την υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για το οικολογικό σήμα της ΕΕ: Νοέμβριος 2015 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 2 Κεφάλαιο 1: Βασικά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο. Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK

Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο. Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK Οδηγίες χρήσης για τον Εκπαιδευόμενο Της πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης του IDEA KEK Περιεχόμενα 1 ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 1.1 Σελίδα επισκέπτη... 3 1.2 Σύνδεση ως εξουσιοδοτημένος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού»

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» ΔΡΑΣΗ 3: Ενημέρωση- επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 2013 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιήγηση στις δυνατότητες του λογισμικού και στον τρόπο χρήσης του ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΥΣ Α. Εγγραφή στην εφαρμογή βεβαίωσης κερδών Ομίλου ΟΠΑΠ Κατά την εγγραφή σας, πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία συμπεριλαμβανομένου και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ.

Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ. Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ. 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή σας. 2. Επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+!

Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία του Erasmus+! Erasmus+: ανοίγει δρόμους, αλλάζει ζωές To Erasmus+ έχει ως στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD

Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD Τα 6 βασικά βήματα: 1) Συνδεθείτε με την βάση δεδομένων των υποτροφιών της DAAD 2) Κάντε εγγραφή και εισέλθετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης

Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Οδηγός Χρήστη Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης Περιεχόμενα Γενικά... 3 Απαραίτητο λογισμικό... 3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης... 5 Πλοήγηση στο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του περιβάλλοντος ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης elearning.ekdd.gr

Εγχειρίδιο Χρήσης του περιβάλλοντος ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης elearning.ekdd.gr ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Εγχειρίδιο Χρήσης του περιβάλλοντος ασύγχρονης εξ Οκτώβριος 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ινστιτούτο Επιμόρφωσης... 0 Εισαγωγή... 2 Είσοδος, Έξοδος από το σύστημα - προσωπικά στοιχεία... 3 Πως

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ GREAT TASTE 2015 ONLINE ΟΔΗΓΙΕΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ GREAT TASTE 2015 ONLINE ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ GREAT TASTE 2015 ONLINE ΟΔΗΓΙΕΣ - Πηγαίνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gff.co.uk/gta. - Κάντε κλικ στο Enter Here (Δήλωση συμμετοχής εδώ), στο κόκκινο πλαίσιο, ή στο Access MyGuild

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού»

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισμού» ΔΡΑΣΗ 3: Ενημέρωση- επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιµετώπισης φαινοµένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισµού»

ΔΡΑΣΗ 3: «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιµετώπισης φαινοµένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισµού» «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιµετώπισης φαινοµένων της Σχολικής Βίας και Eκφοβισµού» ΔΡΑΣΗ 3: Ενηµέρωση- επιµόρφωση εκπαιδευτικών στη διάγνωση, πρόληψη και αντιµετώπιση των φαινοµένων

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Κοινωνική Πλατφόρμα του New Horizons Σύντομο Εγχειρίδιο χρήσης

Ηλεκτρονική Κοινωνική Πλατφόρμα του New Horizons Σύντομο Εγχειρίδιο χρήσης Ηλεκτρονική Κοινωνική Πλατφόρμα του New Horizons Σύντομο Εγχειρίδιο χρήσης Εισαγωγή Στο πλαίσιο του προγράμματος New Horizons έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα επαγγελματικής συμβουλευτικής που επικεντρώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Russian for Tourism. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR

Russian for Tourism. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ RETOUR Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον Προσωπικό Χώρο: Ελέγξτε αν ο υπολογιστής σας διαθέτει ενημερωμένη έκδοση του Adobe Flash Player. Μπορείτε να επισκεφθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης

Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης Οδηγός καταχώρισης σχεδίου δράσης σχολείου στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης http://epaggelmatikimathisi.pi.ac.cy Για την καταχώριση στοιχείων στην Ηλεκτρονική Πύλη Επαγγελματικής Μάθησης ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 6. YΠΗΡΕΣΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 6. YΠΗΡΕΣΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 6. YΠΗΡΕΣΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ (LIVE STREAMING) ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ] ΓΙΑ ΤΟN ΧΡΗΣΤΗ [13/01/2014] έκδοση: 1.0 1 Περιεχόμενα 1. Έλεγχος εγγράφου...3 2. Εισαγωγή...4 3. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Καθοδήγηση στο Twinspace

Καθοδήγηση στο Twinspace Καλώς ήλθατε Καθοδήγηση στο Twinspace Αυτή η καθοδήγηση σχεδιάστηκε για χρήση από τους Εκπαιδευτικούς Διαχειριστές που είναι νέοι στο TwinSpace. Θα σας βοηθήσει: - Να έχετε πρόσβαση στο Twinspace - Να

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Περιεχόμενα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1. Εγχειρίδιο Χρήστη 1. Εγγραφή Χρήστη... 2 2. Επεξεργασία Λογαριασμού... 4 3. Δημιουργία Αίτησης... 6 3.1 Επιλογή Περιφέρειας, Περιφερειακής Ενότητας, Δήμου... 8 3.2 Εισαγωγή Μελών... 9 3.3

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014

Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Εγχειρίδιο Συμμετοχής σε Ψηφοφορία για την ανάδειξη Διευθυντή Σχολής ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 2014 Ο ψηφοφόρος λαμβάνει στην ηλεκτρονική του διεύθυνση μήνυμα όπως το παρακάτω με το οποίο καλείται να ψηφίσει. Το μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 7 Αντί προλόγου... 9 Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4: Κεφάλαιο 5: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Facebook;... 15 Τι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου

Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου Οδηγός Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης Έργου Καλωσορίσατε στον Οδηγό Online Ανάλυσης ή/και Αξιολόγησης που θα βρείτε στον ιστοχώρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας. Ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Απο το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρέχεται η δυνατότητα προβολής των φύλλων μισθοδοσίας του Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Πίνακας περιεχομένων 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ... 3 1.1 Η Εξέταση Αξιολόγησης Επιπέδου Γλωσσομάθειας...

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συγγραφή Ηλεκτρονικών Βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης

Γενική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συγγραφή Ηλεκτρονικών Βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης Γενική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συγγραφή Ηλεκτρονικών Βιβλίων Ανοικτής Πρόσβασης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II Οδηγίες εγγραφής στο Μητρώο Αριθμός Πρόσκλησης: 06 Θεματική Περιοχή: Όλες Δημοσίευση: 22/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD

Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD Τα 6 βασικά βήματα: 1) Συνδεθείτε με την βάση δεδομένων των υποτροφιών της DAAD 2) Κάντε εγγραφή και εισέλθετε

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6

Γενικά...3. Απαραίτητο λογισμικό...3. Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3. Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Περιεχόμενα Γενικά...3 Απαραίτητο λογισμικό...3 Είσοδος στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...3 Πλοήγηση στην πλατφόρμα Τηλεκατάρτησης...6 Οργάνωση της περιοχής του μαθήματος...7 Χρόνος Εκπαίδευσης...9 Έξοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφίων από τα Δημόσια ΙΕΚ εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας για τη Μαθητεία ξεκινά επιλέγοντας στο κέντρο τη «Δημιουργία λογαριασμού».

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Βρείτε εύκολα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες του REACH-IT από την αρχική σελίδα

Βρείτε εύκολα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες του REACH-IT από την αρχική σελίδα Ανακαλύψτε το Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με το REACH-IT και να αποκτήσετε μια γενική εικόνα για το σύστημα Βρείτε εύκολα όλες

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Β Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Ενέργειες Πρακτικής Άσκησης από Φορείς Αγαπητοί Φορείς/ Επιχειρήσεις, Μπορείτε πλέον, ηλεκτρονικά, να αναρτήσετε τις νέες Θέσεις Πρακτικής Άσκησης και να υποβάλετε σε δεύτερο χρόνο (και εφόσον ολοκληρωθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση

Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Novel Tech «Μέλος του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης» http://www.noveltech.gr info@noveltech.gr Ολοκληρωμένες Δράσεις προβολής δημοσιότητας για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή

ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή ΣυνοπτικόςΟδηγόςΧρήσηςτουMoodle για το Φοιτητή Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή...3 1.1 Περιβάλλον Moodle... 3 1.2 Εισαγωγή / Εγγραφή στην πλατφόρμα... 3 1.3 Είσοδος σε μάθημα...

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΕ ONLINE ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ! Βήμα προς βήμα οδηγός χρήσης του προγράμματος

ΜΑΘΕ ONLINE ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ! Βήμα προς βήμα οδηγός χρήσης του προγράμματος ΜΑΘΕ ONLINE ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ! Βήμα προς βήμα οδηγός χρήσης του προγράμματος Βήμα προς βήμα οδηγός χρήσης του προγράμματος 2 Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το TELL

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης SoSimple

Οδηγίες χρήσης SoSimple Οδηγίες χρήσης SoSimple Διδακτική περίοδος 2019-2020 ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Οδηγίες χρήσης SoSimple / 2019-20 1 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 3 2. Χρήση της εφαρμογής... 4

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 Έργο: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με κωδικό ΟΠΣ296121 Υπο-έργο 5: Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού

Διαβάστε περισσότερα