ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015 Ι. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015 Ι. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ"

Transcript

1 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2015 Ι. ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

2 Σημείωμα σκηνοθέτιδας Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας επικίνδυνα ανίκανος άρχοντας που κυβερνούσε έναν επικίνδυνα αφελή λαό. Κι ήρθανε χρόνια δίσεχτα και μήνες οργισμένοι κι η χώρα ρήμαξε. Ο λαός πεινούσε και εξαθλιώθηκε κι όλες του οι ελπίδες χάθηκαν. Μοναδική ελπίδα σωτηρίας θαρρούσε πως ήταν η οικονομική βοήθεια από τους φίλους και προστάτες του. Μα αντί γι αυτό, οι «φίλοι», τού στείλανε πόλεμο και υποταγή. Και τότε. Έτσι, αρχίζει το παραμύθι μας και το τέλος του δεν θα το φανερώσω! Μα θα σας πω το εξής: Μη θαρρείτε ότι τα παραμύθια υπάρχουν μόνο στη φαντασία! Τα παραμύθια υπάρχουν και τα ζούμε ακόμη και σήμερα. Είναι τα δικά μας παραμύθια και το τέλος τους το γράφουμε όλοι εμείς Είμαι σίγουρη ότι το υπέροχο κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ντυμένο με την μαγευτική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και ερμηνευμένο από απρόβλεπτους ερασιτέχνες ηθοποιούς, θα σας ταξιδέψει σε αλλοτινούς καιρούς που μ έναν μαγικό τρόπο είναι οι δικοί μας καιροί! Αγγελική Φουντούκη

3 Παραμύθι χωρίς όνομα Σκηνοθεσία: Αγγελική Φουντούκη Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις Επιμέλεια σκηνικών: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Γιάννης Παπαϊωάννου Επιμέλεια κοστουμιών: Ο Θίασος Διδασκαλία τραγουδιών: Χρήστος Ξανθός Τραγούδι: Βασιλική Κωσταντίνου Φωτογραφίες: Γιάννης Καλλιαρέκος Επιμέλεια προγράμματος: Αντώνης Αντωνόπουλος Σχεδιασμός προγράμματος: Άρτεμις Λεβεντάκη Διανομή: (κατά σειρά εμφάνισης) Πολύκαρπος: Αντώνης Αντωνόπουλος Πρίγκιπας: Δημήτρης Γαλανάκης Αλέξανδρος Τσαμουσιάδης Βασίλισσα: Ολυμπία Δημαράτου Κατερίνα Κουρνάβου Βασιλιάς: Γιώργος Μπουρατζής Μαρία: Χαραλαμπία Κιούση Δικαστής: Μίλτος Δημάρατος Φτωχομάνα: Πέπη Αμασόγλου Ταβερνιάρισσα: Έφη Παντελιάδου Σπύρος: Γιάννης Καλλιαρέκος Σιδεράς: Νίκος Φαλάγγας Πρωτομάστορας: Τίμος Βασιλειάδης Θεόδωρος: Πασχάλης Ζήσης Κουτσός: Αλέξανδρος Νικολαΐδης Μονοχέρης: Δημήτρης Μυλωνάς Κώστας: Μαρία Δόση Γιαννακός: Ολυμπία Δημαράτου Κατερίνα Κουρνάβου Αντριάνα: Γιώτα Μυλωνά Δάσκαλος: Μιχάλης Κανατσιόπουλος Λαός: Αμανάτης Σαββίδης και ο θίασος Παιδιά: Ιάσων Τσαμουσιάδης, Άννα Σαϊβανίδου Μουσικοί Πιάνο: Χρήστος Ξανθός Κιθάρα: Πασχάλης Ζήσης Αλέξανδρος Τσαμουσιάδης Μεταλλόφωνο: Άρτεμις Ξανθού Η γαϊδουροκεφαλή ανήκει... στον Αλέξανδρο Τσαμουσιάδη.

4 Λίγα λόγια για το έργο Το Παραμύθι χωρίς όνομα αποτελεί θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, χωρισμένο σε τρεις πράξεις και εννιά εικόνες. Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και η Μαρία Αλκαίου εγκαινίασαν το Νέο Θέατρο με αυτό το έργο και το παρουσίασαν πρώτοι το 1959, σε σκηνοθεσία του Διαμαντόπουλου. Το έργο αντιμετώπισε τη δυσπιστία της κριτικής λόγω του πολιτικού του χαρακτήρα, βρήκε όμως θερμή υποστήριξη στο φοιτητικό κοινό. Ως αφετηρία ο συγγραφέας χρησιμοποίησε το ομώνυμο παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα (1910), η οποία εμπνεύστηκε από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 και την Επανάσταση στο Γουδί το Το μετέτρεψε σε έναν σατυρικό πολιτικό μύθο, σε αφηγηματικό θέατρο με μπρεχτικές απηχήσεις και σε αντιπροσωπευτικό έργο του νεοελληνικού βίου. Ανάμεσα στις πράξεις και τις εικόνες μεσολαβούν τα γνωστά τραγούδια που μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκις. Μια χώρα χωρίς όνομα βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής, με το ταμείο του κράτους να είναι άδειο εξαιτίας της διαφθοράς των αρχόντων. Ο ανεύθυνος βασιλιάς της ζητά οικονομική βοήθεια από γειτονική χώρα, αλλά αντί αυτού, δέχεται χλευασμούς. Η προοπτική κατάληψης της χώρας από τον γειτονικό βασιλιά φαντάζει για τον απαισιόδοξο λαό εύκολη λύση. Ο αγνός γιος του βασιλιά αναλαμβάνει τον ηγετικό ρόλο σε αυτόν τον άνισο πόλεμο και αναπτερώνει το ηθικό του λαού. Στην κρίσιμη στιγμή, ο βασιλιάς δείχνει, ακούσια, απαράμιλλο σθένος, οπλίζοντας με θάρρος τους υπηκόους του και οδηγώντας τους στη νίκη. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα προχωρήσουν στη δημιουργία μιας νέας ευνομούμενης πατρίδας. Ο κυνισμός, η ειρωνεία, η σάτιρα της ελληνικής πραγματικότητας, η μελαγχολία και το πικρό γέλιο εναλλάσσονται συνεχώς. Κύρια θέματα του έργου είναι η ανευθυνότητα των Αρχών, η μαζική αλλοτρίωση, η αφοσίωση του λαού όταν πιστεύει τους ηγέτες του, αλλά και η επιπολαιότητα με την οποία πολλές φορές οι άνθρωποι αφήνουν τη ζωή τους να φεύγει. Με αφορμή το θέμα του πολέμου, ο συγγραφέας περιγράφει με οξύτητα καταστάσεις και μηχανισμούς, καταγράφει συμπεριφορές και παρουσιάζει τη σύνθεση της κοινωνίας και το αξιακό της σύστημα.

5 Ιάκωβος Καμπανέλλης Ο Καμπανέλλης Ιάκωβος γεννήθηκε στη Νάξο το 1922 και απεβίωσε στην Αθήνα το Γνωστός για το θεατρικό του έργο, θεωρείται πρωτοπόρος του νεοελληνικού θεάτρου μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε σχεδιαστής στη Βιομηχανική Σχολή. Στη γερμανική κατοχή πιάστηκε όμηρος και μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο του Μαουτχάουζεν ( ). Επιστρέφοντας στην Αθήνα, επιχείρησε να σπουδάσει ηθοποιός αλλά δεν το κατάφερε. Τότε ξεκίνησε μία πλούσια συγγραφική δραστηριότητα για το θέατρο. Το πρώτο του έργο που παρουσιάστηκε επί σκηνής είναι το Χορός πάνω στα στάχυα, το 1950, ενώ η πρώτη μεγάλη επιτυχία, που θεωρείται και η χρονολογία της καθιέρωσης του νεοελληνικού έργου στα θέατρα είναι η παράσταση του έργου Η αυλή των θαυμάτων, το Η συγκεκριμένη παράσταση θεωρείται, επίσης, απαρχή της ρεαλιστικής ανάλυσης της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας στο θέατρο. Ο Καμπανέλλης υπήρξε πρωτοπόρος και σε διάφορους τρόπους γραφής, όπως το θέατρο του παράλογου (Αυτός και το παντελόνι του), της υπερρεαλιστικής μυθογραφικής σάτιρας (Οδυσσέα γύρισε σπίτι), εξπρεσιονιστικού ονειροδράματος (Αόρατος θίασος). Η μεγάλη δραματουργική δύναμη του Καμπανέλλη έγκειτο στη λεπτή και ανθρώπινη κοινωνική και ψυχογραφική ανάλυση, στην ανθρωπιά και στην κατανόηση με τις οποίες προσέγγιζε τις καθημερινές συγκρούσεις των ανθρώπων με τη πραγματικότητα. Η σιγουριά του ζωντανού διαλόγου και η άρτια θεατρική τεχνική είναι αυτά που ξεχώριζαν τον Καμπανέλλη από τους δραματογράφους της εποχής του. Ο Καμπανέλλης εργάστηκε και ως σεναριογράφος για τον κινηματογράφο για πολλά χρόνια και ως διασκευαστής θεατρικών έργων για το ραδιόφωνο. Ήταν ο σεναριογράφος της Στέλλας του Κακογιάννη, των κινηματογραφικών ταινιών Δράκος και Ποτάμι του Κούνδουρου, της Αρπαγής της Περσεφόνης του Γρηγορίου και σκηνοθέτησε ο ίδιος σε δικό του σενάριο, Το κανόνι και το αηδόνι. Έγραψε επίσης στίχους για πολλές γνωστές μουσικές συνθέσεις: π.χ., Το παραμύθι χωρίς όνομα του Χατζιδάκι, το Μαουτχάουζεν του Θεοδωράκη, το Μεγάλο Τσίρκο του Ξαρχάκου, τον Κύκλο με την κιμωλία του Μαμαγκάκη κ.α.. Συνέγραψε ένα αυτοβιογραφικό έργο για τις εμπειρίες της ομηρίας του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Μαουτχάουζεν, Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία θεάτρου στη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης, ενώ από το 1981 ως το 1987 ήταν διευθυντής της κρατικής ραδιοφωνίας.

6 Μάνος Χατζιδάκις Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας. Γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη με γονείς τον δικηγόρο Γεώργιο Χατζιδάκι και την Αλίκη Αρβανιτίδου. Μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε ως φορτοεκφορτωτής, παγοπώλης, υπάλληλος σε φωτογραφείο, βοηθός νοσοκόμος. Συγχρόνως, άρχισε ανώτερα θεωρητικά μαθήματα μουσικής και σπουδές Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες ποτέ δεν ολοκλήρωσε. Την εποχή εκείνη γνωρίζεται με καλλιτέχνες και διανοούμενους (Γκάτσος, Σεφέρης, Ελύτης, Τσαρούχης, Σικελιανός) της γενιάς του μεσοπολέμου, οι οποίοι θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των προσανατολισμών και της σκέψης του. Ο Νίκος Γκάτσος, με τον οποίο γνωρίστηκε το 1943, θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του, ο μεγάλος δάσκαλος και ο ακριβός του φίλος. Η πρώτη του εμφάνιση στα μουσικά πράγματα της χώρας γίνεται το 1944 με τον Τελευταίο Ασπροκόρακα του Αλέξη Σολωμού στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Η γόνιμη συνεργασία του με το Θέατρο Τέχνης θα διαρκέσει 15 χρόνια, με μουσικές για παραστάσεις όπως: Γυάλινος Κόσμος (1946), Αντιγόνη (1947), Ματωμένος Γάμος (1948), Λεωφορείον ο Πόθος (1948), Ο θάνατος του Εμποράκου (1949) κ.ά. Από το 1950 αρχίζει να γράφει μουσική για αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες. Το 1959 παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό τον Μίκη Θεοδωράκη, ενορχηστρώνοντας και ηχογραφώντας ο ίδιος το έργο του Επιτάφιος με τη Νάνα Μούσχουρη. Μεγάλο κεφάλαιο αποτελούν και οι μουσικές που συνέθεσε για σπουδαίες ταινίες του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου. Το 1960 κερδίζει το βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά» από την ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή». Το 1975 γίνεται διευθυντής του κρατικού ραδιοσταθμού «Τρίτο Πρόγραμμα» ( ), ο οποίος γίνεται σημείο αναφοράς. Το ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων» την οποία διηύθυνε μέχρι το τέλος της ζωής του. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων ο Μάνος Χατζιδάκις ήταν διαρκώς παρών στην ελληνική δισκογραφία, με δεκάδες δίσκους που θεωρούνται πια κλασικοί: Ο Κύκλος με την Κιμωλία (1956), Παραμύθι χωρίς Όνομα (1959), Πασχαλιές μέσα απ' τη νεκρή γη (1961), Δεκαπέντε Εσπερινοί (1964), Μυθολογία (1965), Καπετάν Μιχάλης (1966), Τα Λειτουργικά (1971), Αθανασία (1975), Τα Παράλογα (1976), Σκοτεινή Μητέρα (1985), Τα Τραγούδια της Αμαρτίας (1992) κ.ά. Ο Μάνος Χατζιδάκις «έφυγε» από κοντά μας στις 15 Ιουνίου 1994.

7 Ο θίασος «Όσα χρόνια και αν περάσουν το Παραμύθι χωρίς Όνομα μένει μέσα στη καρδιά μας, γιατί θέλουμε να το ζήσουμε σαν ΠΑΡΑΜΥΘΙ.» Κατερίνα «Ευτυχώς που υπάρχει και το θέατρο και θυμόμαστε τις αξίες που έχουν σημασία!» Δημήτρης Γ. «Μου αρέσει η παρέα μας και η μεγάλη αγάπη που έχουμε μεταξύ μας.» Έφη «Το παραμύθι μας είναι αλλιώτικο από τα άλλα. Μπορεί να έχει βασιλιάδες, παλάτια, πολέμους και έρωτες, αλλά είναι χωρίς όνομα, για να παίρνει το όνομα κάθε διεφθαρμένης χώρας, κάθε παραπλανημένου λαού, κάθε δυνατής πατρίδας.» Αντώνης «Έχω κάνει διάφορους ρόλους, τον τσέλιγκα, τον Συκοφάντη, αλλά ο φετινός μου ρόλος παίζει να είναι και ο πιο κόντρα ρόλος που έχω παίξει ποτέ!!!» Χαραλαμπία «Δεν άντεξα για πολύ εκτός της όμορφης παρέας... Τελικά, περνάμε ωραία παρά τις πολλές και εξαντλητικές πρόβες.» Γιάννης «Καλό το έργο. Κωμικοτραγικό, όπως και η καθημερινότητα...»γιώτα «Είναι πρόκληση να στοχάζεσαι μέσα από το ρόλο του Αστόχαστου Βασιλιά... Έτσι Πολύκαρπε;» Γιώργος «Με κούρασε το πόδι να κάνω τον κουτσό.» Αλέξανδρος Ν. «Παίζω θέατρο γιατί ζω κάποιες μικρές ωραίες στιγμές. Τέτοιες τις θέλω τις χαρές που κάνουν τη ζωή μεγάλη. Κι όχι μεγάλα πράγματα που την έχουν κάνει χάλι.» Νίκος «Η χαρά της συνεργασίας είναι το γλυκό μυστικό της ομάδας μας.» Ολυμπία «Δικαιοσύνη à la carte.» Μίλτος «1,5 μόλις μήνα είμαι στην ομάδα, μια ομάδα που μοιράζεται την αγάπη για το θέατρο και που με αγ-

8 κάλιασε από την πρώτη στιγμή. Εύχομαι σε όλους να έχουμε υγεία για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.» Τίμος «Επίκαιρο και διαχρόνικο έργο με πολύ ενδιαφέρον.» Μαρία «Πέρσι ήμουν ναύτης. Φέτος έγινα Ναύαρχος. Μπορεί να κέρδισα έναν τίτλο αλλά έχασα ένα χέρι...» Δημήτρης Μ. «Η κατανόηση, ότι Εγώ βοηθάω το Όλον και το Όλον εμένα, μέσω της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της εργασίας... το σημαντικότερο προσωπικό μάθημα για το πως δημιουργείται Πολιτισμός.» Αλέξανδρος Τσ. «Ζω μια ωραία εμπειρία. Ψυχαγωγούμαι, παίζω μουσική και γνωρίζω αξιόλογους ανθρώπους.» Πασχάλης «Το Παραμύθι χωρίς Όνομα επιβεβαιώνει τη ρήση του λαού μας ότι "η ιστορία επαναλαμβάνεται". Η δε Φτωχομάνα μ' εκφράζει απόλυτα.» Πέπη «Ως Δάσκαλος χαίρομαι που έχω τόσους καλούς μαθητές, μέσα από τους οποίους παίρνω μαθήματα ζωής» Μιχάλης Ευχαριστούμε Το Κ.Θ.Β.Ε. για τα κοστούμια που μας παραχώρησε. Το Κ.Ε.Π.Ο.Θ.Ε. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

9 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ & ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΕΥΚΑΡΠΙΑ, ΤΗΛ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 9, ΦΙΛΥΡΟ, ΤΗΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 24, ΠΕΡΑΙΑ, ΤΗΛ fb: Φάρμα Μπλάγκου

10 Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 20 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 33 Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ ΑΝΤ. ΔΑΝΙΟΛΟΥ 57 ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ

11 Έντυπα - Κάρτες - Επιστολόχαρτα - Τιµοκατάλογοι Προσκλητήρια γάµου βάφτισης, άλµπουµς Εκτύπωση σε κανβά ζωγραφικής - τελάρωµα Φωτοταπετσαρίες Μουσαµάς - Αυτοκόλλητα Ηµερολόγια Roll up - Stands περιπτέρων ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ 12, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Τ: F: E: σύγχρονο ψηφιακό τυπογραφείο

12 Η ΚΙΚΗ ΑΛΕΞΟΥΔΑ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΩΝ «ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΟΥΔΑΣ». ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΟΥΔΑΣ Η πιο γλυκιά ιστορία Σήµερα, τέσσερις δεκαετίες µετά το άνοιγµα του πρώτου καταστήµατος, η νέα γενιά των ζαχαροπλαστείων Αλεξούδα παρασκευάζει ένα ασύγκριτο προφιτερόλ µε την ίδια µυστική συνταγή! ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ INFO: Μονάδα Παραγωγής - Κεντρικό Κατάστημα: 17ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Περαίας. Τηλ. κέντρο: Καταστήματα: Μακεδονίας 20. Τ F Κασσάνδρου 48. Τ F Βασιλίσσης Όλγας 45. Τ./ F Πυλαία: Προφήτη Ηλία 77. Τ./ F Θέρμη: Αγίου Νικολάου 2. Τ Νέοι Επιβάτες: Δημοκρατίας 54. Τ./ F Νέα Μηχανιώνα: Βάρναλη & Κανάρη γωνία. Τ

ο Παλληνεύς παγοπώλης, εργάτης στο εργοστάσιο ζυθοποιίας του Φιξ, υπάλληλος στο φωτογραφείο του Μεγαλοοικονόμου, βοηθός νοσοκόμος στο 401 Στρατιωτικό

ο Παλληνεύς παγοπώλης, εργάτης στο εργοστάσιο ζυθοποιίας του Φιξ, υπάλληλος στο φωτογραφείο του Μεγαλοοικονόμου, βοηθός νοσοκόμος στο 401 Στρατιωτικό ο Παλληνεύς Διμηνιαία έκδοση του ομώνυμου συλλόγου των απανταχού παλαιών κατοίκων Παλλήνης Περίοδος Β Έτος 14 ο Τεύχος 101 Φειδιππίδου 28 15351 Παλλήνη Τιμή 0,01 20 χρόνια χωρίς τον Μάνο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΚΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑ ΤΩΝ FRANZ SCHUBERT, ROBERT SCHUMANN ΚΑΙ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ Παπαδόπουλος Φώτιος Α.Μ.: 12/06 Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2 ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2 ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 2 ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΑΪΟΣ 2013 ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ Είναι πραγματικά δύσκολο να αγγίξεις το έργο του Χατζιδάκι. Είναι όμως και προκλητικά

Διαβάστε περισσότερα

καλοκαίρι ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

καλοκαίρι ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ καλοκαίρι ΣΣΕΕ ΟΛΛΕΕΣΣ ΤΤΙΙΣΣ ΔΗΜ.. ΕΕΝΟΤΤΗΤΤΕΕΣΣ ΠΑΑΣΣΣΣΑΑΡΡΩΝΟΣΣ,, ΕΕΚΚΑΑΛΛΗΣΣ,, ΖΖΙΙΤΤΣΣΑΑΣΣ,, ΕΕΥΥΡΡΥΥΜΕΕΝΩΝ && ΜΟΛΛΟΣΣΣΣΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ Στα πλαίσια των Πολιτιστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΕΥΧΟΣ 75 MAΪΟΣ 2014 H ΓΥΝΑΙΚΑ. Κόννυ Μουρτουπάλα: Από τον Ελικώνα στην ελληνική παροικία του Σικάγο

ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΕΥΧΟΣ 75 MAΪΟΣ 2014 H ΓΥΝΑΙΚΑ. Κόννυ Μουρτουπάλα: Από τον Ελικώνα στην ελληνική παροικία του Σικάγο ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΕΥΧΟΣ 75 MAΪΟΣ 2014 H ΓΥΝΑΙΚΑ Κόννυ Μουρτουπάλα: Από τον Ελικώνα στην ελληνική παροικία του Σικάγο Η ΓΥΝΑΙΚΑ. KONΝΥ ΜΟΥΡΤΟΥΠΑΛΑ 2 Ο σχεδιασμός του κτιρίου εξασφαλίζει τη

Διαβάστε περισσότερα

Εργαζόμενοι Πνευματικού Κέντρου Δήμου Βύρωνα

Εργαζόμενοι Πνευματικού Κέντρου Δήμου Βύρωνα 3 Εργαζόμενοι Πνευματικού Κέντρου Δήμου Βύρωνα Καλλιτεχνική Διεύθυνση Τασία Σαρρίδου Δημόσιες Σχέσεις και Χορηγίες Βούλα Μαρουλιανάκη Δημόσιες Σχέσεις και Γραφείου Τύπου Νέλια Ξανθάκη Υπεύθυνες Παιδικού

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιάτικη ηλεκτρονική έκδοση του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών

Μηνιάτικη ηλεκτρονική έκδοση του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών Μηνιάτικη ηλεκτρονική έκδοση του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών Περίοδος Γ Τεύχος 71 Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα δύο Φεστιβάλ Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ

ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2012 ΕΝΑΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ Μουσικοσυνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα «Μουσική. Η θεία κοινωνία των λαών» ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓENIKO ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑ

ΓENIKO ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑ Ιάκωβος Καμπανέλλης Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 5ο ΓENIKO ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑ 2012 Λίγα λόγια από τον Διευθυντή Η θεατρική ομάδα του 5ου ΓΕΛ Νίκαιας δεν έχει ανάγκη ιδιαίτερων συστάσεων. Με μια μακρά παράδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ÐÑÙÔÏÕ ÄÉÓÊÏÕ (CDI)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ÐÑÙÔÏÕ ÄÉÓÊÏÕ (CDI) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ÐÑÙÔÏÕ ÄÉÓÊÏÕ (CDI) 31 Α/Α 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Ε Κ Π Α Ι Ε Υ Τ Ι Κ Ο C D MELOS 1 (απόσπασµα) "Οι πρώτες µουσικές εικόνες" ΣΟΝΑΤΙΝΑ ΑΡ. 1 ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ & ΠΙΑΝΟ (απόσπασµα)

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικό πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου με θέμα: «Απολυταρχία-Ρατσισμός- Μετανάστευση- Κοινωνικές Διακρίσεις.»

Πολιτιστικό πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου με θέμα: «Απολυταρχία-Ρατσισμός- Μετανάστευση- Κοινωνικές Διακρίσεις.» Πολιτιστικό πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου με θέμα: «Απολυταρχία-Ρατσισμός- Μετανάστευση- Κοινωνικές Διακρίσεις.» Συνέντευξη της δημοσιογραφικής ομάδας του προγράμματος με μία Μετανάστρια από την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Η πόλη Trebic

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Η πόλη Trebic ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ! Η πόλη Trebic 65 /201 2 Η Καλημέρα εκδίδεται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Τσεχίας. Tento časopis je vydáván za finanční podpory Ministerstva Kultury ČR. Trebic

Διαβάστε περισσότερα

Ιβηρική Χερσόνησο. Από την. στην Κρήτη. πολιτισμός

Ιβηρική Χερσόνησο. Από την. στην Κρήτη. πολιτισμός Χρυσός χορηγός: ΑΝΕΚ LINES Από τη Νάντια Λιαργκόβα Φωτογραφίες: Δημήτρης Αντωνόπουλος Από την Ιβηρική Χερσόνησο Σε κάθε περίπτωση ο Ματωμένος Γάμος (Bodas de Sangre) είναι ένα από τα αριστουργήματα του

Διαβάστε περισσότερα

Λεξιλόγιο. Ξενιτιά: η διαµονή σε ξένη χώρα, µακριά από την πατρίδα. Π.χ. Λόγω της ανεργίας, πολλοί Έλληνες αναγκάστηκαν να πάνε στην ξενιτιά.

Λεξιλόγιο. Ξενιτιά: η διαµονή σε ξένη χώρα, µακριά από την πατρίδα. Π.χ. Λόγω της ανεργίας, πολλοί Έλληνες αναγκάστηκαν να πάνε στην ξενιτιά. ΕΝΟΤΗΤΑ 13 - «της ξενιτιάς» Τραγούδι 1 Τώρα που πας στην ξενιτιά πουλί θα γίνω του νοτιά γρήγορα να σ ανταµώσω. Για να σου φέρω τον σταυρό που µου παράγγειλες να βρω δαχτυλίδι να σου δώσω. Τώρα που πας

Διαβάστε περισσότερα

1ο φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαπών. Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας. Θέατρο Χελιδονόπετρας. Μαρμαρίτσα. Ανοιχτό Θέατρο Σαπών. Διώνη. Πρ. Ηλίας.

1ο φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαπών. Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας. Θέατρο Χελιδονόπετρας. Μαρμαρίτσα. Ανοιχτό Θέατρο Σαπών. Διώνη. Πρ. Ηλίας. Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας Θέατρο Χελιδονόπετρας Μαρμαρίτσα Ανοιχτό Θέατρο Σαπών Διώνη Πρ. Ηλίας Πλατεία Αρσακείου Ίμερος Πλατεία Ξυλαγανής Πλατεία Μαρώνειας Πάμφορο Στρύμη 1ο φεστιβάλ Μαρώνειας-Σαπών 10

Διαβάστε περισσότερα

festival teliko_layout 1 15/3/2013 12:03 μμ Page 36 ΚΑΡΔΙΤΣΑ

festival teliko_layout 1 15/3/2013 12:03 μμ Page 36 ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ Το πρόγραμμα του 29ου Φεστιβάλ Παρασκευή 22 Μαρτίου Ώρα 8.30μμ. -Τελετή έναρξης Χαιρετισμοί -Η ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα στη θεατρική παράσταση «KILLER» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Καρχαδάκη Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΕΧΝΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΕΧΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΜΟΥΣΙΚΗ-ΤΕΧΝΕΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ INTERNET: e-business, social media, e-marketing Scrapbooking Παρουσίαση οικογενειακών επιχειρήσεων Θέματα Υγεία, Ταξίδι, Χόμπι, Επάγγελμα,

Διαβάστε περισσότερα

Marathon Festival. Φεστιβάλ Μαραθώνα

Marathon Festival. Φεστιβάλ Μαραθώνα Marathon Festival Φεστιβάλ Μαραθώνα 2015 Στις κρίσιμες στιγμές θα ξαναβρίσκω το πνεύμα μου, σαν πριν, ακηστικό Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ, «Τα επικίνδυνα» Σε εποχές, σαν τη δική μας, όπου επιβάλλεται ο ασκητισμός στην

Διαβάστε περισσότερα

Το Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας: Πρόεδρος: Δρακονταειδής Κων/νος Δήμαρχος Λευκάδας. Μέλη: Αρβανίτης Σπύρος - Αντιπρόεδρος

Το Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας: Πρόεδρος: Δρακονταειδής Κων/νος Δήμαρχος Λευκάδας. Μέλη: Αρβανίτης Σπύρος - Αντιπρόεδρος Το Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας: Πρόεδρος: Δρακονταειδής Κων/νος Δήμαρχος Λευκάδας Μέλη: Αρβανίτης Σπύρος - Αντιπρόεδρος Γαζής Αναστάσιος - Γραμματέας Λιβιτσάνου Ιωάννα - Γεν. Έφορος

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συμπολίτες, Με διαρκή στόχο την πολιτισμική αναβάθμιση της πόλης μας, διοργανώνουμε και εφέτος ένα ακόμα πολιτιστικό

Αγαπητοί συμπολίτες, Με διαρκή στόχο την πολιτισμική αναβάθμιση της πόλης μας, διοργανώνουμε και εφέτος ένα ακόμα πολιτιστικό Αγαπητοί συμπολίτες, Με διαρκή στόχο την πολιτισμική αναβάθμιση της πόλης μας, διοργανώνουμε και εφέτος ένα ακόμα πολιτιστικό καλοκαίρι. Η προϊστορία των διοργανώσεων, αποτελεί εγγύηση για απολαυστικές

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες για την παρουσίαση ενός μουσικοθεατρικού έργου

Oδηγίες για την παρουσίαση ενός μουσικοθεατρικού έργου Oδηγίες για την παρουσίαση ενός μουσικοθεατρικού έργου Για δασκάλους μουσικής, καλλιτεχνικών και θεατρολογίας Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία Επιμέλεια - κείμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 2 - Κυριακή 3 Απριλίου 2011 Δρ. Μιχαήλ Γαβριήλ: Το πάμπτωχο παιδί που έγινε μεγάλος γιατρός και παράδειγμα για τους νεότερους

Σάββατο 2 - Κυριακή 3 Απριλίου 2011 Δρ. Μιχαήλ Γαβριήλ: Το πάμπτωχο παιδί που έγινε μεγάλος γιατρός και παράδειγμα για τους νεότερους ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ sd Σάββατο 2 - Κυριακή 3 Απριλίου 2011 Δρ. Μιχαήλ Γαβριήλ: Το πάμπτωχο παιδί που έγινε μεγάλος γιατρός και παράδειγμα για τους νεότερους 2 ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ Δρ. Μιχαήλ Γαβριήλ: Το πάμπτωχο

Διαβάστε περισσότερα

Ψάξαμε, βρήκαμε, μάθαμε, γράψαμε για σας

Ψάξαμε, βρήκαμε, μάθαμε, γράψαμε για σας Ψάξαμε, βρήκαμε, μάθαμε, γράψαμε για σας Με μεγάλη μας χαρά παρουσιάζουμε το 2 ο τεύχος της εφημερίδας της τάξης μας. Στις σελίδες της μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιες στιγμές από τη σχολική μας ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Φ ΑΚΕΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Φ ΑΚΕΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Φ ΑΚΕΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Δ ε υ τ ρ ε ρ ο β ά θ μ ι α ς ε κπα ί δ ε υ σ η ς / Γ υ μ ν α σ ί ο υ Ε Τ Ο Σ : 2 0 1 3-201 4 Ο τρελός υπηρέτης του Λυσία Παραγωγή του Ινστιτούτου Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια»

Διαβάστε περισσότερα

#21 ΤΕΥΧΟΣ. exit. m a g a z i n e. Exit απ ό,τι μας φυλακίζει. Μονικα. σε ό,τι ονειρευόμαστε...

#21 ΤΕΥΧΟΣ. exit. m a g a z i n e. Exit απ ό,τι μας φυλακίζει. Μονικα. σε ό,τι ονειρευόμαστε... #21 ΤΕΥΧΟΣ exit m a g a z i n e περιοδική έκδοση του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ \\ Άνοιξη 2011 Exit απ ό,τι μας φυλακίζει Μονικα σε ό,τι ονειρευόμαστε... Στο δρόμο με το αυτοκίνητο, από το ανοιχτό ραδιόφωνο ακούγεται

Διαβάστε περισσότερα

04.2015. free press magazine ...ΑΠΟ ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ» way

04.2015. free press magazine ...ΑΠΟ ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ» way 04.2015 way free press magazine...απο ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ» Ήρθε και κάνει κάθε σου μέρα, καλύτερη. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παρουσιάζει το yellowday, τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προσφορών. Κατέβασε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία GRASSHOPPER το Θέατρο του Νέου Κόσμου και οι συντελεστές της παράστασης για εφήβους DNA του Ντένις Κέλι παρουσιάζουν το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στις 7 & 8 Μαΐου στο

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος: 12 ευρώ και 5 ευρώ φοιτητικό (Εκτός από τις εκδηλώσεις όπου αναφέρεται ελεύθερη είσοδος)

Είσοδος: 12 ευρώ και 5 ευρώ φοιτητικό (Εκτός από τις εκδηλώσεις όπου αναφέρεται ελεύθερη είσοδος) ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 20.30 Είσοδος: 12 ευρώ και 5 ευρώ φοιτητικό (Εκτός από τις εκδηλώσεις όπου αναφέρεται ελεύθερη είσοδος) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28

Διαβάστε περισσότερα

Το ίντερνετ με άλλη λογική. www.konteiner.gr

Το ίντερνετ με άλλη λογική. www.konteiner.gr Οι Kινηματογραφιστές στην Ομίχλη παρουσιάζουν: NoLogo.gr Το Ελληνικό Σινεμά Αυθαδιάζει. Kινηματογράφος ΕΛΛΗ, Ακαδημίας 64. Το ίντερνετ με άλλη λογική. www.konteiner.gr Με την υποστήριξη: Χορηγοί Επικοινωνίας:

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα μ ένα βιβλίο!

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα μ ένα βιβλίο! E κ δ ό σ ε ι ς Τα Νέα μας ΕΔΡΑ Ð ΓΡΑΦΕΙΑ: TATOΪΟΥ 121 & ΣΠ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1 144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ENHMEΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΤεYχος 18 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα