ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010. (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα)"

Transcript

1 1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα)

2 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Χαιρετισμός Δημάρχου 2. Έργα και μελέτες: Αστική υποδομή - Καινοτομία και νέες αναπτυξιακές δομές 3. Έργα και δράσεις για τη συντήρηση των υποδομών 4. Ασφαλτοστρώσεις 5. Κοινωνικές παρεμβάσεις - Δύναμη Αλληλεγγύης - Α & Β ΚΑΠΗ, Δημοτικοί Παιδικοι Σταθμοί, Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων & Επιχειρήσεων, Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, Στέκι Νεολαίας, Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ, Συμβουλευτική Υπηρεσία, Πολυϊατρείο, Πρόγραμμα Βοήθειας στο Σπίτι, Δημοτική Τράπεζα Αίματος, Κατασκηνώσεις, Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης Αμπελοκήπων (ΚΔΕΠΚΑΑ) 6.Ο Πολιτισμός στην Πρωτοπορία: (Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις, Θεατρικές Παραστάσεις), Θεατρική Αγωγή, Δημοτικό Ωδείο σελ. 3 σελ. 6 σελ. 17 σελ. 19 σελ. 20 σελ Η Παιδεία στην κορυφή - Τέλος στη διπλοβάρδια - Όλα σε τάξη 8.Υπηρεσίες κοντά στον πολίτη: Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, Μητρώο Αρρένων, Πολιτικοί Γάμοι, Γραφείο Αλλοδαπών, Γραφείο Ποιότητας, Οργάνωσης, Προγραμματισμού και Ευρωπα κών Προγραμμάτων,Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου Ιστότοπος Site του Δήμου, Το Portal του Δήμου, Πληροφοριακά Συστήματα G.I.S., Δωρεάν ασύρματο ιντερνετ, Γραφείο πληροφορικής 9. Σεβασμός και αξιοποίηση των οικονομικών πόρων - Λιγότερα βάρη στους δημότες 10. Αθλητισμός 11. Οικολογική Συνείδηση - Ευθύνη και πράξη για μια καλύτερη ζωή 12. Καθαριότητα 13. Ανακύκλωση 14. Μεγάλα έργα του Δήμου μας 16. Μεγάλοι - Οραματικοί στόχοι μας με δυτικό προσανατολισμό (Επέκταση του ΜΕΤΡΟ Δυτικά και Υπογείωση των Γραμμών του ΟΣΕ) σελ. 40 σελ. 44 σελ. 50 σελ. 52 σελ. 58 σελ. 60 σελ. 61 σελ. 62 σελ. 65 Μά ος 2010

3 3 Αγαπητοί συμπολίτες μου Ξεκινήσαμε έναν αγώνα αποφασιστικό, δυναμικό και τίμιο. Έναν αγώνα που απευθύνονταν στο μυαλό και την καρδιά σας, στην κρίση και την ευαισθησία σας, μακριά από την προκατάληψη και το στείρο φανατισμό του παρελθόντος. Κάναμε πράξη τη δημοτική συνεργασία με τη συμμετοχή σε όλες τις επιτροπές και τα διοικητικά συμβούλια του Δήμου, όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Το επιδιώξαμε και το κάνουμε μόνοι μας γιατί θέλουμε τη διαφάνεια. Αγκαλιάσαμε όλους του πολίτες χωρίς διακρίσεις. Κινηθήκαμε γρήγορα, δυνατά, αποφασιστικά και πετύχαμε τη βελτίωση της οικονομικής θέσης και την αναβάθμιση ενός εγκαταλειμμένου Δήμου. Τηρήσαμε μετεκλογικά όλες τις προεκλογικές μας εξαγγελίες, χωρίς εξαιρέσεις, με δικαιοσύνη, με νομιμότητα, με εντιμότητα, με κοινωνική ευαισθησία. Με μοναδικό αντίπαλό μας τα προβλήματα. Με όραμα και επίκεντρό μας τον άνθρωπο. Σήμερα σας κοιτάμε στα μάτια. Σας παρουσιάζουμε το έργο μας για το 2009 και για το 2010 μέχρι σήμερα (Μάϊος 2010). Οι Αμπελόκηποι άλλαξαν όψη. Είναι πλέον μια πιο σύγχρονη πόλη, με περισσότερο πράσινο. Δεν υπάρχει πλέον διπλοβάρδια σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Πάρα πολλά οικόπεδα χαρακτηρισμένα που κινδύνευαν να χαθούν, σώθηκαν. Άλλα ήδη έχουν αγορασθεί και άλλα είναι στη διαδικασία αγοράς τους με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Από το Στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου, τ.μ. παραχωρήθηκαν στο Δήμο μας. Εκπονείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η μελέτη εφαρμογής. Ήδη έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του Κολυμβητηρίου στο Στρατόπεδο, του Καραπάντσιου Πολιτιστικού Κέντρου στην οδό Μ.Αλεξάνδρου και του υπόγειου πάρκινγκ τριών ορόφων και 400 θέσεων στάθμευσης στο «Φιλίππου». Τα οικονομικά του Δήμου μπήκαν σε τάξη και η οικονομική θέση του βρίσκεται σε ενθαρρυντική πορεία, αν φυσικά δεν συνεχισθούν οι περικοπές των πόρων των δήμων από την Κεντρική Εξουσία. Με την παιδεία στην κορυφή των προσπαθειών μας, με προτεραιότητες τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την καθαριότητα, την κοινωνική πολιτική και τη στήριξη των ανέργων, συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Προχωράμε με σχέδιο και με όραμα. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη μεταφορά της ΔΕΘ δυτικά, την επέκταση του Μετρό δυτικά και την υπογείωση των γραμμών του ΟΣΕ. Μαζί πετύχαμε πάρα πολλά. Μαζί θα πετύχουμε σε όλους τους στόχους μας, γιατί πιστεύουμε στους Αμπελόκηπους, προτείνουμε λύσεις, πραγματοποιούμε έργο. Μιλάμε με το έργο μας. Μαζί συνεχίζουμε. Πρώτα οι Αμπελόκηποι! Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων

4 4 ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Α Μ Π ΕΛ α θ λ η τ ι σ μ ι δ ε ι α ο ς

5 5 Π ΟΚΗ Π ΟΥΣ λ ι α ε ρ θ τ ι σ μ ο ς α ρ ι ο τ η τ α ι β α λ λ ο Π Υ ΑΓΑΠΑΜΕ! ν

6 6 ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ Αστική υποδομή - Καινοτομία και νέες αναπτυξιακές δομές. Οι δράσεις και οι προτάσεις μας αποτελούν βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του δήμου μας. Με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης μας προγραμματίσαμε την εκπόνηση μελετών και την κατασκευή έργων, που αντιστοιχούν στους στόχους και στις προβλεπόμενες δράσεις του τετραετούς αναπτυξιακού προγράμματος Με το σύνολο των έργων και δράσεων για το έτος 2009 επικεντρωθήκαμε κατά κύριο λόγο στον Τομέα «αναβάθμιση της ποιότητας ζωής», με αναπλάσεις στο δομημένο περιβάλλον, με την ανάπτυξη του πρασίνου και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και στον Τομέα «αλληλεγγύη και κοινωνική εξυπηρέτηση» για τη βελτίωση των υποδομών κοινωνικής πρόνοιας, σχολικής στέγης, πολιτισμού και αθλητισμού.

7 7 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Γ. ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΧ. ΝΤΟΥΡΜΑ» Ολοκληρώθηκε μέσα στο 2009 το σχετικό έργο που δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε το Έγινε η ανακατασκευή της οδού Γεννηματά (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαλκίδη και Ντούρμα), καθώς και των οδών Φαρδυκάμπου, Λοχ. Αλμπάνη και τμημάτων της 28ης Οκτωβρίου, συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Μιαούλη και στο τμήμα της μεταξύ των οδών Καμελίας και Καλλιθέας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ και στοίχισε ,85.

8 8 «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Γ. ΧΑΛΚΙΔΗ» Το έργο ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2009, στα πλαίσια μιας σειράς παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της περιοχής. Μονοδρομήθηκε, έγινε διαπλάτυνση και ανακατασκευάστηκαν τα πεζοδρόμια με παρεμβάσεις για τα ΑμΕΑ, οριοθετήθηκαν νέοι χώροι στάθμευσης και διαμορφώθηκε χώρος πρασίνου με καθιστικά στην περιοχή «αερογέφυρας». Στο έργο συμπεριλήφθηκε επίσης η κατασκευή υπόγειου δικτύου φωτισμού, δικτύου απορροής των ομβρίων και η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και του αναγκαίου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, πινακίδες κ.λ.π.). Το κόστος ανήλθε στις και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».

9 9 «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» Το έργο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009 και η ολοκλήρωσή του έγινε τον Μαϊο του Οι εργασίες που εκτελέσθηκαν είναι εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων, αντικατάστασης της πλακόστρωσης, κατασκευής ραμπών για ΑμΕΑ, δημιουργίας «πλατφόρμας» στις θέσεις στάσεων του ΟΑΣΘ, για την ασφαλή επιβίβαση-αποβίβαση των επιβατών, υπογείωσης του δικτύου Δημοτικού φωτισμού, του Ο.Τ.Ε, απομάκρυνση εναεριων καλωδίων και ιστών της Δ.Ε.Η κ.λ.π. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στις ,00. Από το ποσό αυτό τα ,71 προέρχονται από πιστώσεις του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» και το υπόλοιπο από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

10 10 «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» Το έργο ξεκίνησε μέσα στο 2009 και ολοκληρώθηκε μέσα στο Πρόκειται για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της περιοχής. Συγκεκριμένα έγιναν παρεμβάσεις στις οδούς: Γεννηματά (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαλόγγου έως Κυρίμη), Ζαλόγγου, Αρκαδίου (στο τμήμα της από την Ανδρέου Μάτση έως την Κυρίμη), Δαβάκη (από Γεννηματά έως Πλαταιών), πάροδο Αρκαδίου, Πανδρόσου και στην οδό Καζαντζάκη. Οι παρεμβάσεις αφορούν εργασίες οδοποιΐας και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών: τοποθετήσεις κρασπέδων, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, διευθέτηση κλίσεων των δρόμων, νησίδες πρασίνου, δημιουργία ειδικής λωρίδας ΑμΕΑ στα πεζοδρόμια, εκσυγχρονισμός και βελτίωση του δικτύου δημοτικού και εορταστικού ηλεκτροφωτισμού, αποξήλωση των ιστών της ΔΕΗ και υπογείωση του δικτύου της. Το έργο χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των ,83 από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

11 11 «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Π. ΜΕΛΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ» (πίσω από τον Ιερό ναό Αγ. Παντελεήμονα). Με βάση σχετική μελέτη, έγιναν όλες οι αναγκαίες εργασίες ασφαλτόστρωσης, κρασπέδωσης, πλακόστρωσης στο τμήμα αυτό που ήταν χωματόδρομος. Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα στο 2009 και ο προϋπολογισμός του που ανήλθε στο ποσό των ,56 χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ(δηλ. πόρους του Δήμου). «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» Εκτελέστηκαν μέσα στο 2009 εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου του Δήμου και των Δημοτικών χώρων για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η επισκευή μεμονωμένων καθιζήσεων και η ανανέωση του ασφαλτοτάπητα. Οι αναγκαίες εργασίες κόστους ,16 χρηματοδοτήθηκαν από ΣΑΤΑ. «ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» Το έργο ξεκίνησε το 2009 με μελέτη προϋπολογισμού και η ολοκλήρωσή του έγινε το Με το έργο αυτό εκτελέσθηκαν διαγραμμίσεις σε δεκαοκτώ κυκλοφοριακούς κόμβους και επτά σχολικά συγκροτήματα, καθώς και η αξονική διαγράμμιση των κεντρικών οδών του Δήμου. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τον Ιούλιο του Η ολοκλήρωσή του προβλέπεται για το καλοκαίρι του Εκτελούνται οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες προκειμένου να διευθετηθούν και να διαμορφωθούν εκ νέου κάποιοι χώροι του κτιρίου, ώστε να γίνουν κατάλληλοι για τις προβλεπόμενες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Στο κτίριο θα μεταφερθεί παιδικός σταθμός, ενώ στους ορόφους αυτούς θα στεγαστούν το Δημοτικό Γυμναστήριο, τμήματα ζωγραφικής και τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου. Με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος αποκτά μια ακόμη «στέγη πολιτισμού» η οποία διαθέτει όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές ενός σύγχρονου κτιρίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε Το έργο χρηματοδοτείται από διαθέσιμες πιστώσεις του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» και το υπόλοιπο από τη ΣΑΤΑ.

12 12 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΕΜΟΘΡΑΥΣΤΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ 5Χ5» Το έργο προγραμματίστηκε και ολοκληρώθηκε μέσα στο Κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε στα γήπεδα ανεμοθραύστης από πτυσσόμενες διαφανείς μεμβράνες για την προστασία από τον αέρα και το κρύο. «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΑΔΙΚΟΥ Για την προστασία των νηπίων του 15ου Νηπιαγωγείου από την υποδαπέδια υγρασία και φθορών του δαπέδου, εκτελέστηκαν μέσα στο 2009 τα παρακάτω έργα : Α. Αποξήλωση των πλακιδίων δαπέδου του 15ου Νηπιαγωγείου από πιστοποιημένο συνεργείο. Κόστος έργου: 7.259,00 Β. Επίστρωση του δαπέδου με ειδικό μονωτικό αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Κόστος έργου: ,43 Γ. Επίστρωση με οικολογικούς τάπητες των δαπέδων του 15ου Νηπιαγωγείου. Κόστος έργου:13.090,00 «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ 2ο 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Με το έργο αυτό κατασκευάστηκαν παρτέρια για τη φύτευση δέντρων και πρασίνου στον πίσω αύλειο χώρο του σχολείου και συνεργεία του Δήμου τοποθέτησαν στη συνέχεια και το απαιτούμενο αρδευτικό σύστημα. Το κόστος του έργου ανήλθε στις 5.600,00 και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις ΣΑΤΑ Σχολείων.

13 13 ΠΡΙΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΟ 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ 7ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» Με τις κατάλληλες εργασίες έγινε επέκταση του πλακόστρωτου δρόμου από την είσοδο του 7ου Νηπιαγωγείου, προς την οδό Μ. Αλεξάνδρου (μέσα από παρτέρι πίσω από τη στάση του ΟΑΣΘ), έτσι ώστε η κίνηση μαθητών και γονιών να γίνεται με ασφάλεια. Διευκολύνθηκε επίσης η κίνηση των πεζών από και προς την οδό Πανταζοπούλου μέχρι την οδό Μ. Αλεξάνδρου και αντίστροφα. Το έργο στοίχισε 5.057,50 και χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ. Εκτελέστηκαν οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες για τη δημιουργία χώρων τουαλετών ώστε το 7ο Νηπιαγωγείο να λειτουργεί ως ολοήμερο. Το έργο στοίχισε ,89 και χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΚ 250 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 28ης και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΤΥΠΕΞ» ΜΕΤΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ΜΕΤΑ

14 14 «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» Με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των αυλών των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου και την ασφάλεια των μαθητών ξεκίνησαν το 2009 και ολοκληρώθηκαν το 2010 τα παρακάτω έργα: Α. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ «ΣΚΕΠΑΡΝΗ» Με το έργο αυτό, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της απορροής των ομβρίων υδάτων, κατασκευάζεται ράμπα για ΑμΕΑ και δημιουργείται περιμετρικό παρτέρι για να απομονώνεται η αυλή και οπτικά από το πεζοδρόμιο. Διαμορφώνεται επίσης υπαίθριος χώρος με κιόσκι, δάπεδο ασφαλείας για τα μικρά παιδιά και κατασκευάζεται κυκλικό καθιστικό στον κύριο χώρο της αυλής. Δημιουργείται τέλος μία νέα διάταξη των υπαίθριων χώρων άθλησης και αυτονομείται η λειτουργία του υπόγειου χώρου του γυμναστηρίου με τη διάνοιξη νέας εισόδου.

15 15 Β. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Με το έργο αυτό δημιουργούνται στην υπάρχουσα αυλή περιμετρικά παρτέρια με δενδροφυτεύσεις και αυτόματο σύστημα ποτίσματος. Τοποθετούνται παγκάκια. Επιστρώνονται οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι με ειδικό ελαστικό δάπεδο. Εμπλουτίζονται οι χρωματισμοί της αυλής. Τοποθετείται πέργκολα με καθιστικό. Κατασκευάζονται ειδικές ράμπες για ΑμΕΑ και ανακατασκευάζεται το αποχετευτικό δίκτυο των ομβρίων υδάτων. Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται με ,00 το καθένα, από το Πρόγραμμα: «Διαμόρφωση αύλειων χώρων» του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το υπόλοιπο ποσό του προϋπολογισθέντος κόστους ( και αντιστοίχως) θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ Σχολείων. «ΒΑΦΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ» Στα πλαίσια των πάγιων ετήσιων προγραμματισμών συντήρησης των Σχολικών συγκροτημάτων στα όρια ευθύνης του Δήμου έγιναν μέσα στο 2009 οι βαφές στα παρακάτω σχολικά συγκροτήματα: 3ο Γυμνάσιο, 7ο Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο (Μαραθώνος), 5ο - 9ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο-12ο Δημοτικό Σχολείο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ και τη ΣΑΤΑ Σχολείων με ποσό ,40.

16 16 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ (ΤΟΛ) ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» Προγραμματίστηκαν και εκτελέστηκαν όλες οι αναγκαίες οικοδομικές εργασίες (καθαίρεση παλιών επιχρισμάτων και κατασκευή νέων, καθαίρεση εσωτερικών χωρισμάτων, τοποθέτηση σιδερένιων υαλοστασίων κ.λ.π.), ώστε να λειτουργήσει μέρος του οικήματος ως αποθηκευτικός χώρος του Δήμου. Το έργο προϋπολογισμού χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ. «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ» Με βάση τη σχετική μελέτη του 2008 εκτελέστηκε και ολοκληρώθηκε το έργο μέσα στο Έγιναν όλες οι αναγκαίες εργασίες (κατασκευή νέας περίφραξης ύψους 3,50μ. από σιδεροσωλήνες, περιμετρική δενδροφύτευση, εγκατάσταση υπόγειου αρδευτικού συστήματος κ.λ.π.) ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας και άνεσης για το προσωπικό και για τη φύλαξη των οχημάτων. Το έργο προϋπολογισμού ,00 χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ. «ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ» Το έργο δημοπρατήθηκε βρίσκεται σε εξέλιξη. Χρηματοδοτήθηκε από το ΕΤΕΡΠΣ με το ποσό των ευρώ. Αναπλάθονται οι παιδικές χαρές: Ευξείνου και Κανάκη, Βενιζέλου και Δαβάκη, Γ.Γεννηματά, Π.Γρηγορίου Ε και Μεσολογγίου, Καλλιθέας και 28ης Οκτωβρίου.

17 17 ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Εκτός από την υλοποίηση νέων έργων και την εκπόνηση μελετών, πραγματοποιήθηκαν και πλήθος καθημερινών παρεμβάσεων για τη συντήρηση των υποδομών της πόλης και την ικανοποίηση αιτημάτων των δημοτών. Ικανοποιήθηκε το 97% των καταγεγραμμένων αιτημάτων δημοτών, σχολείων και φορέων της πόλης (σε απόλυτους αριθμούς : αιτήματα σε σύνολο 3.000). Εκτελέστηκε ο προγραμματισμός συντηρήσεων και βαφής σχολικών κτιρίων. Συντηρήθηκαν όλα τα πάρκα του Δήμου, οι παιδικές χαρές και οι πλατείες (συντήρηση και αντικατάσταση περιφράξεων, αντικατάσταση κατεστραμμένων ή επικίνδυνων παιχνιδιών κ.λ.π.). Συντηρήθηκαν τα πεζοδρόμια, κατασκευάστηκαν νέες πλακοστρώσεις σε προβληματικά σημεία, έγινε συντήρηση της σήμανσης των οδών και τοποθετήθηκαν πληροφοριακές πινακίδες όπου αυτό ήταν απαραίτητο. Στη διάρκεια του 2009 κατασκευάστηκαν 150 τ. μ. ράμπες εισόδου σε πυλωτές και 250 τ. μ. πλακοστρώσεις. Κατασκευάστηκαν επίσης 500 τ.μ. πλακοστρώσεις για τη συντήρηση πεζοδρομίων δημοτικών χώρων. Υπήρξε συνεχής συντήρηση του φωτισμού σε πάρκα και πλατείες καθώς και του εορταστικού διακόσμου. Έγιναν οι αλλαγές φωτιστικών σωμάτων σε δρόμους και σχολεία και εγκαταστάθηκαν φωτιστικά νέας τεχνολογίας. Έγινε πλήθος επεμβάσεων του προσωπικού του Τμήματος Συντηρήσεων προκειμένου να αποκατασταθούν κακοτεχνίες διάφορων εργολαβιών ή παρεμβάσεων από τρίτους (Δ.Ε.Η., Ε.Υ.Α.Θ. κ.λ.π.) στο οδικό δίκτυο και σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι δαπάνες αυτές καταλογίσθηκαν σε βάρος των υποχρέων (Δ.Ε.Η., Ε.Υ.Α.Θ., Φυσικό Αέριο, Ο.Τ.Ε. κ.λ.π.). ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ Ολοκληρώθηκε και συνεχίστηκε η εκπόνηση διαφόρων μελετών. Πρόκειται για μελέτες σημαντικών έργων για το Δήμο, τα οποία θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ & ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ 6ης ΕΣΕ (Τέρμα οδού Πλαστήρα). Προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την υλοποίηση του έργου, η Τεχνική Υπηρεσία εκπόνησε αρχικά στατική προμελέτη και στη συνέχεια ανατέθηκε η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής σε εξωτερικούς συνεργάτες. Η στατική μελέτη εγκρίθηκε τόσο από την Τεχνική Υπηρεσία όσο και από το Πολεοδομικό Γραφείο Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το κόστος ανήλθε σε 3.450,00 και χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ Για την κατασκευή αυτού του έργου προτάθηκε η ένταξή του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας. ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ 11ης ΕΣΕ (Γ.Γεννηματά και Μαραθώνος). Η εκπόνηση της μελέτης ήταν απαραίτητη προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Ανατέθηκε σε εξωτερικούς συνεργάτες και εκτελέστηκε με στατικό πενετρόμετρο. Το κόστος της ανήλθε σε 3.150,00 και χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ. Για την κατασκευή του έργου έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου Αμπελοκήπων προκειμένου να ξεκινήσει η εκτέλεσή του. ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟΥ Η μέτρηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ασφάλειας των εργαζομένων ως προς τη στάθμη του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου στην αίθουσα. Ανατέθηκε στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.). Με τη μέτρηση διαπιστώθηκε ότι η στάθμη είναι κάτω από τα αποδεκτά όρια.

18 18 Επίσης με μελέτες που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αναπλάσαμε και αναβαθμίσαμε τις εξής περιοχές: Γ.Γεννηματά (από Χαλκίδη έως Δαβάκη), Αρκαδίου (από Μαραθώνος έως Κ.Μάτση), Μαραθώνος (από Γ.Γεννηματά έως Αρκαδίου), Κ.Μάτση (από Γ.Γεννηματά έως Αρκαδίου) και Γιαννιτσών. Προϋπολογισμός έργου: ,00 ευρώ. Γ.Γεννηματά Λεωφ. Καλλιθέας Παπαδιαμάντη (περιοχή αερογέφυρας ΟΣΕ). Προϋπολογισμός: ,00 ευρώ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (από 28ης Οκτωβρίου έως Πλατεία Επταλόφου). Προϋπολογισμός : ,00 ευρώ. Σ όλα τα ανωτέρω έργα έγιναν εργασίες υπογείωσης δικτύου αναμονής ΟΤΕ, πλακοστρώσεις με δημιουργία δικτύου όδευσης ΑμΕΑ (λωρίδα τυφλών, ράμπες ), τοποθέτηση χαμηλού δημοτικού φωτισμού, αποξήλωση των ιστών της Δ.Ε.Η. και των εναέριων καλωδίων, υπογείωση του δικτύου της Δ.Ε.Η. Ανάπλαση περιοχής πίσω από τον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονα (ασφαλτόστρωση Παύλου Μελά, κατασκευή πεζοδρομίων). Προϋπολογισμός ,00 ευρώ. Αρκαδίου (Κ.Μάτση έως Κυρίμη), Γ.Γεννηματά (από Δαβάκη έως Κυρίμη), Δαβάκη (από Γ.Γεννηματά έως Αρκαδίου), Ζαλόγγου, πάροδος Αρκαδίου, Πανδρόσου και Καζαντζάκη. Προϋπολογισμός ,00 ευρώ. Το έργο εκτελείται. Ο Δήμος Αμπελοκήπων εκπονεί μελέτη ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης, όπως τα παραπάνω έργα, των οδών Φιλιππουπόλεως, Δαβάκη (από Φιλιππουπόλεως έως Ελ. Βενιζέλου) και Ελ. Βενιζέλου (από Λ.Ντούρμα έως Κυρίμη). Τα έργα αυτά θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ (Δ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης). Ο Δήμος μας εκπονεί τη μελέτη εφαρμογής στο πρώην στρατόπεδο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ο Δήμος εκπόνησε από κοινού με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τις μεγάλες και πολύ σπουδαίες μελέτες του Κολυμβητηρίου και του Πολιτιστικού Κέντρου.

19 ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ 19 Πέρα από όσες ήδη έχουν αναφερθεί πραγματοποιήθηκαν και οι παρακάτω ασφαλτοστρώσεις: Πατρόκλου (από Παναγοπούλου έως Σκεπάρνη), Παναγοπούλου (από Ευξείνου έως Χρήστου Ράπτη), Καλλιθέας (από Χαλκίδη έως Μαργαροπούλου), Εθνικής Αντιστάσεως (από Κουντουριώτη έως Ελευθερίας), Θερίσσου (από Πέραν έως Π.Γρηγορίου Ε ), Δημοσθένους (από Αμπελώνων έως Βενιζέλου), Λοχαγού Διαμαντή (από Βενιζέλου έως Φιλιππουπόλεως), Ομονοίας, Αθηνάς, Ρήγα Φεραίου, Στεφάνου Δαμουλάκη, υπόλοιπο Καμελίας (από Αριστοτέλους έως 28ης Οκτωβρίου), Κανάκη (από Χαλκίδη έως Λοχ. Ντούρμα), Πανταζοπούλου (από Βενιζέλου έως Άρη Βελουχιώτη), Αγίου Παντελεήμονος (από Κιλκίς έως Καλλιθέας), κόμβος Φιλιππουπόλεως και Ελευθερίας, κόμβος Αμπελώνων και Καλλιθέας. Ήδη έχει δημοπρατηθεί και η ασφαλτόστρωση των οδών Μιαούλη (από Αθ. Διάκου έως 28η Οκτωβρίου), Καλλιβούλου (από Φιλιππουπόλεως έως Βύρωνος), Γευγελής (από Βύρωνος έως Βενιζέλου), Θρασυβούλου, Ελμάζη (από Πέραν έως Μιαούλη), Επτανήσου (από Γ.Χαλκίδη έως Ράπτη), Ευξείνου (από Γ.Χαλκίδη έως Ράπτη), Ευξείνου (από Αγάθωνος έως Παναγοπούλου), Σβώλου (από Μ.Αλεξάνδρου έως Ιπποκράτους), Μανούκα, Ζωοδόχου Πηγής, Λαγκαδά (απο Ακριτών έως Ο.Α.Ε.Δ.)

20 20 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δύναμη Αλληλεγγύης Στήριγμα ευαισθησίας Η κοινωνική μας πολιτική είναι υπεύθυνη, σοβαρή, συνεχής. Η προσπάθειά μας να υπηρετήσουμε ισότιμα και τις πιο ευαίσθητες ομάδες πολιτών συνεχίζεται. Με γνώση και ευαισθησία στηρίζουμε την κοινωνία.

21 21 ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Α & Β ΚΑΠΗ) ΠΡΙΝ Τα δύο ΚΑΠΗ (Α & Β ) κατάφεραν για ακόμη μια χρονιά να δημιουργήσουν ένα ζεστό περιβάλλον για όλα τα ενεργά μέλη τους τα οποία ξεπερνούν τα Η ομάδα γυμναστικής - γυναικών, τα τμήματα χορωδίας, χορευτικού, θεατρικού, λειτούργησαν άψογα και μέσα από τις πολυποίκιλες δραστηριότητές και εκδηλώσεις τους χάρισαν στιγμές δημιουργίας και ψυχαγωγίας στα μέλη που συμμετείχαν. Συγκεκριμένα αναφέρουμε ότι τα τμήματα χορωδίας και χορευτικού πλαισίωσαν μουσικά και χορευτικά τις εκδηλώσεις του Δήμου μας (Ανθοέκθεση Αμπελοκήπεια). Συμμετείχαν επίσης στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών στην Ευκαρπία, στο 2ο φεστιβάλ «Παραδοσιακών χορών και χορωδιών» του ΚΑΠΗ Μηχανιώνας καθώς και στο Φεστιβάλ χορού στο Πολυδένδρι, όπου πήραμε και το Β βραβείο. Πραγματοποιήθηκαν μονοήμερες εκδρομές, περίπατοι καθώς και πολυήμερες εκδρομές εσωτερικού και εξωτερικού, επισκέψεις σε μονές και σε ΚΑΠΗ. Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Θερινή Κατασκήνωση στο Σιδηρόκαστρο και στο Σταυρό Θεσσαλονίκης καθώς και θαλασσινά μπάνια σε τρεις περιόδους. Ποικίλες ήταν οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν και από τα δύο ΚΑΠΗ, στις οποίες συμμετείχαν τα μέλη με μεγάλο ενθουσιασμό. Επίσης έγιναν πολλές ενημερωτικές ομιλίες και ιατρικές διαλέξεις με τα παρακάτω θέματα: νόσο ALZHEIMER: «Νεότερα δεδομένα για την άνοια», «Οφθαλμολογικά προβλήματα της τρίτης ηλικίας», «Το όζον και τα οφέλη του», «Ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων». Τέλος πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση από ειδικό για θέματα πολιτικής σχεδίασης εκτάκτου ανάγκης στον άμαχο πληθυσμό. ΙΑΤΡΕΙΟ Το 2009 ο ιατρός Παθολόγος εξυπηρέτησε μέλη ενώ ο Καρδιολόγος άτομα. Από τη Νοσοκόμα εξυπηρετήθηκαν πάνω από μέλη και προσφέρθηκαν οι εξής υπηρεσίες: εξέταση αρτηριακής πίεσης - σακχάρου, εκτέλεση ενεσοθεραπείας, εμβολίων, καρδιογραφημάτων, κλείσιμο ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλους ασφαλιστικούς φορείς. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ Ο Ορθοπεδικός εξυπηρέτησε στο ιατρείο του 120 μέλη του ΟΓΑ (για εξέταση και συνταγογράφηση). Ο Καρδιολόγος εξέτασε και έδωσε βεβαίωση ιατρού σε 40 γυναίκες για να πάρουν μέρος σε γυμναστικές ΜΕΤΑδραστηριότητες. Η οφθαλμίατρος εξέτασε στο ιατρείο της 100 μέλη.

22 22 ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Τα άτομα που εξυπηρετήθηκαν από τα Φυσικοθεραπευτήρια, που βρίσκονται και στα δύο ΚΑΠΗ, έφθασαν τα 704. Τέλος πραγματοποιήθηκαν και τέσσερις αποστολές για ιαματικά λουτρά στη Νέα Απολλωνία. ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί συμβάλλουν στην οικοδόμηση της προσωπικότητας και βοηθούν το παιδί να αντιληφθεί την έννοια της ομάδας, να ενταχθεί σε αυτή και να μάθει να συνεργάζεται αρμονικά με τους συνομήλικούς του. Ο Δήμος μας, θέλοντας να εξυπηρετήσει και να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί σε όλους τους γονείς και τα παιδιά τους, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του. Στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς φιλοξενήθηκαν την προηγούμενη χρονιά 110 νήπια ηλικίας από 2,5 έως 5 ετών. Τα στελέχη των παιδικών Σταθμών μας, αξιοποιούν τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία τους και λειτουργούν όχι μόνο ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως εμψυχωτές των παιδιών. Τα εφόδια και οι γνώσεις που λαμβάνουν τα παιδιά είναι απαραίτητα για το πέρασμα τους στη σχολική ηλικία. ΜΕΤΑ ΜΕΤΑ

23 23 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων κατάφερε ακόμη μια χρονιά να καθοδηγήσει και να βοηθήσει άνεργους συμπολίτες μας. Οι επιχειρήσεις που είναι καταχωρημένες στο αρχείο μας και συνεργαζόμαστε, φτάνουν τις Το αντίστοιχο αρχείο των ανέργων περιλαμβάνει ανειδίκευτα και εξειδικευμένα άτομα σε τομείς όπως παραγωγής αγαθών και παροχής υπηρεσιών. Στόχος μας ήταν και είναι η επικοινωνία και η συνεργασία μας με τις επιχειρήσεις καθώς γνωρίζοντας τις ανάγκες τους σε εργατικό δυναμικό, καταφέρνουμε να τους φέρουμε σε επαφή με ανθρώπους που ως άνεργοι απευθύνονται στο γραφείο μας. Το 2009 καταγράφηκαν 300 άνεργοι. Αυτή τη στιγμή οι καταγεγραμμένοι άνεργοι είναι 600. Από την αρχή της λειτουργίας του γραφείου μας, σε χρονικό διάστημα ενός έτους περίπου καταφέρναμε κάθε χρόνο και βρίσκαμε εργασία σε 100 ανέργους, εκτός από την προηγούμενη, χρονιά που βρήκαν εργασία 30 άτομα. Ο πρώτος στόχος μας ως γραφείο είναι να γνωρίζουν την ύπαρξη μας οι άνεργοι και να τους καταγράφουμε. Μετά, τους καθοδηγούμε και τους ενημερώνουμε έτσι ώστε να καταφέρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να βρουν απασχόληση. Κατευθύνουμε επίσης όσους δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου προς το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Σχολείο Β ευκαιρίας και τους παλλιννοστούντες για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Επίσης παρέχουμε πληροφόρηση στους οικονομικούς μετανάστες για τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα καθώς και πλήρη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τη νομιμοποίησή τους. Ενημερώνουμε ανειδίκευτα άτομα για τα επιδοτούμενα σεμινάρια εναλλασσόμενης ή συνεχιζόμενης κατάρτισής τους, ανέργους για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, για θέματα εργατικά, ασφαλιστικά μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων της ΓΣΕΕ. Διοργανώνουμε εργαστήρια με θέμα τις τεχνικές εξεύρεσης εργασίας, (σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, στάση του ανέργου στη συνέντευξη με τον εργοδότη κ.λ.π.). Διοργανώνουμε ημερίδες με θέματα όπως απασχόληση, επιχειρηματικότητα. Συμμετέχουμε σε ημέρες καριέρας και εκδηλώσεις σταδιοδρομίας για να φέρουμε πιο κοντά τους άνεργους δημότες με τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής. Τη χρονιά που πέρασε φτιάξαμε ένα πρόγραμμα λογισμικού για το Γραφείο ενημέρωσης ανέργων και επιχειρήσεων με σκοπό την καταγραφή όλων των ανέργων και των επιχειρήσεων. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή να βλέπουμε τα στατιστικά στοιχεία των ανέργων, τις προσλήψεις και τις εγγραφές κατά έτος, τους ανέργους κατά ειδικότητα, τις εγγραφές τους κατά ημερομηνία. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εκτός της καταγραφής θα έχουμε και ιστορικό επαφών. Με στόχο την προβολή του γραφείου και ενημέρωση των δημοτών για τις δράσεις μας, συμμετείχαμε με σταντ ενημέρωσης στις εκδηλώσεις του Δήμου «Ανθοέκθεση» και «Αμπελοκήπεια», ξεκινήσαμε συνεργασία με την ιστοσελίδα diorismos, στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για νέες θέσεις εργασίας. Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου με ανακοινώσεις και δελτία τύπου, ενημερώσαμε όλους τους ανέργους για προγράμματα, επιδοτούμενα σεμινάρια και για επιδόματα. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες - δημότες μας να έχουν άμεσες απαντήσεις και άμεσες λύσεις σε θέματα που αφορούν ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα. ΘΥΡΙΔΕΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Οι Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας έχουν ως στόχο την εξασφάλιση του δικαιώματος των νέων ανθρώπων στην πληροφόρηση για προγράμματα και πηγές χρηματοδότησης σε θέματα επιχειρηματικότητας και στη διασύνδεσή τους με τους φορείς υλοποίησής τους. Λειτουργούν ως γραφεία επαφής με το κοινό για τη διάδοση και ενίσχυση της επιχειρηματικής συνείδησης των νέων, την προσφορά των κατάλληλων γνώσεων και την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και την παροχή αρχικής υποστήριξης και συμβουλευτικής βοήθειας σε όσους επιθυμούν να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις.

24 24 ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ Τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων (ΚΠΝ) αποτελούν δομές που λειτουργούν με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχουν ως κύριο στόχο να φέρουν τους νέους σε επαφή με τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας και την παροχή έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης σε τομείς ενδιαφέροντος των νέων (εκπαίδευση, Ευρωπαϊκά προγράμματα, επαγγελματική κατάρτιση, ελεύθερος χρόνος κ.λ.π.). Παράλληλα, τα ΚΠΝ είναι χώροι στέγασης νεανικών δραστριοτήτων και έκφρασης της νεανικής δημιουργικότητας. Στο Κέντρο μας ο κάθε νέος έχει πρόσβαση στο internet δωρεάν. Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων (ΚΠΝ) του Δήμου μας συνεργάζεται με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και με φορείς του Δήμου, συλλόγους και σχολεία. Εκδηλώσεις που συμμετείχαμε: Εκδήλωση - συζήτηση για το Θερμαϊκό κόλπο με διοργανωτές το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τα Τοπικά Συμβούλια και τις Οργανώσεις Νέων των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης. Εκδήλωση με το Δίκτυο Άλφα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών. Συμμετείχαμε στον Παγκόσμιο Τελικό Στίβου που έγινε στο Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης με συμμετοχή γνωστών αθλητών. Πραγματοποιήσαμε έκθεση φωτογραφίας μαθητών των σχολείων του Δήμου μας και του Πολιτιστικού ΙΕΚ Θεσσαλονίκης. Ενημερώσαμε το κοινό για τα θερινά σχολεία 2009, το πρόγραμμα Διακοπές και Εθελοντισμός, Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα, Υποτροφίες Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές σπουδές, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τις κενές θέσεις εθελοντισμού σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Το 2006 πιστοποιηθήκαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως φορέας αποστολής εθελοντών. Τη χρονιά που πέρασε στείλαμε μία εθελόντρια για 7 μήνες στην Αγγλία. ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Καθ όλη τη χρονιά ποικίλες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Στέκι Νεολαίας. Η μεγάλη προσέλευση και προτίμηση των αθλητικών πολιτιστικών συλλόγων σωματείων και όχι μόνο, αποδεικνύει τη σωστή λειτουργία της αίθουσας, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει και φιλοξενεί δεκάδες εκδηλώσεις. Συναντήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, σεμινάρια βρίσκουν το χώρο αυτό ως καταφύγιο τέχνης και όχι μόνο. Άντρες, γυναίκες και παιδιά αναδεικνύουν κάθε χρόνο το Στέκι νεολαίας ως το καλύτερο μέρος συνάντησης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των (β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδοµών για την προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2011-2014 Η Αποστολή του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης που αποτελεί τον λειτουργίας του ή αλλιώς τον υπέρτατο λόγο

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); Εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.

Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); Εργαζόμενοι στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α. Τι είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.); - Θεσμός κοινωνικής πρόνοιας συχρηματοδοτούμενος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΞΟΝΑΣ 1 : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Μέτρο 1.1 : Φυσικό Περιβάλλον - Πράσινο Μέτρο 1.2 : Οικιστική και πολεοδομική

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Ευαγγελία Σαρρή Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων Koυντουριώτου 98-100 3ος όροφος τηλ.επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα για αναγνωρισμένης Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ"

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΚΥΟΝΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. Συντονισμός Συναντήσεις Συνεργασία Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013) ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2013 (Μάϊος 2013) Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η έγκυρη ενημέρωση για το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ URBAN ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBAN - ΕΛΛΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ URBAN ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBAN - ΕΛΛΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Δημοτικό αναψυκτήριο και βελτίωση εξοπλισμού στα αποδυτήρια του θεάτρου ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 44.020,54 ευρώ ( 15.000.000 δρχ. ) ΤΕΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 27.684,62

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ. δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες. Προαναγγελία δράσης ΜΑΪΟΥ. 10 χλμ. 5 χλμ, 2 χλμ και ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 2 χλμ ΚΥΡΙΑΚΗ 22

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ. δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες. Προαναγγελία δράσης ΜΑΪΟΥ. 10 χλμ. 5 χλμ, 2 χλμ και ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 2 χλμ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Με την υποστήριξη Προαναγγελία δράσης ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ Για τα πρώην ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες 10 χλμ Ώρα: 11.00 Διαδρομή: με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Παρακαλούμε για την υποβολή των προτάσεων, παρατηρήσεων και σχολίων έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΑΣ 1. Δραστηριότητες Τεχνικών, Πολεοδομικών και Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών... 177

ΑΞΟΝΑΣ 1. Δραστηριότητες Τεχνικών, Πολεοδομικών και Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών... 177 ΜΕΡΟΣ ΙΙ...174 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΩΝ... 174 Ενότητα 6...175 6.1 Πίνακας συνοπτικής περιγραφής του αντικειμένου του Δήμου Λαρισαίων

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

1 Κατασκευή γραφείων (2) στην συνέχεια των άλλων στο κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου

1 Κατασκευή γραφείων (2) στην συνέχεια των άλλων στο κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου Με ομόφωνη απόφασή του το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Τυρνάβου εισηγείται προς το δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, να εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2013 την εκτέλεση έργων που θεωρούνται απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ 1. Ανέγερση Β ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης Σύµβαση έργου: 724.000,00 Το έργο ολοκληρώθηκε 2. Συντήρηση κτιρίου πρώην Δηµοτικού Σχολείου Αρίστηνου και Ανάπλαση

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΣΗ ΚΟΙΩΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΤΙΚΕΙΜΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011-2014 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Άξονας 1: Περιβάλλον και ποιότητα ζωής Στρατηγικός Στόχος: Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2521 / 22.05.2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν.4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων

Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας Παραδείγματα δεικτών για την παρακολούθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος των Δήμων Ηλίας Λίτσος Μηχανικός Παραγωγής, Msc Περιφ. Ανάπτυξη Περιεχόμενο εισήγησης I. Βασικές έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου εκτιμάται να είναι συνολικά 6 μήνες. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου εκτιμάται να είναι συνολικά 6 μήνες. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Αριθμός μελέτης : 68/2015 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΡΓΟ: «Συντήρηση και επισκευή Σχολικών Κτιρίων Δήμου Θερμαϊκού». ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 190.800,00

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής:

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Ο Δήμαρχος Κηφισιάς για την περίοδο 2014-2019 έθεσε τους βασικούς στόχους της δημοτικής οικονομικής πολιτικής: Την ορθολογική διαχείριση των χρημάτων των συμπολιτών μας. Την αποτελεσματική διεκδίκηση νέων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΞΟΝΑΣ 2 ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Μέτρο 2.1 2.1.1 Ανάπτυξη κοινωνικής συνοχής- Κοινωνική αλληλεγγύη Διεύρυνση- Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΣΠΑ Ψηφιακό Μουσείο " Η ΣΜΥΡΝΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" Προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων Δ.Ν.Σ. ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) στην τοπική αγορά εργασίας

Πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) στην τοπική αγορά εργασίας Πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) στην τοπική αγορά εργασίας Εκπαίδευση Κατάρτιση και Απασχόληση ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Σύμβουλος ΓΡΑΣΕΠ 1ου Γυμνασίου Συκεών 1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (με την επιφύλαξη ότι θα συγκεντρωθεί ικανός αριθμός μαθητών για να συμπληρωθεί τμήμα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (με την επιφύλαξη ότι θα συγκεντρωθεί ικανός αριθμός μαθητών για να συμπληρωθεί τμήμα) ΚΔΑΠ ΠΕΥΚΩΝ (1 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 59, 57010 ΤΗΛ. 2313 502225 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2013-2014 (με την επιφύλαξη ότι θα συγκεντρωθεί ικανός αριθμός μαθητών για να συμπληρωθεί τμήμα)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 15/10/2014 ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2015 ΑΞΟΝΑΣ 1 ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ 1.105.627,17 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ- ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΞΟΝΑΣ 2 2.453.746,79

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εκπαιδευτικά προγράμματα Εκπαιδευτικά προγράμματα Η βελτίωση της επικοινωνίας και η προώθηση της δηµιουργικής συνεργασίας Η ενηµέρωση σχολικής ζωής Το σχολικό υλοποιήθηκαν προαιρετικά προγράµµατα: σε θέµατα της Η γνώση θεµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΟΚΤ ΟΚΤ. 2016)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΟΚΤ ΟΚΤ. 2016) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ (ΟΚΤ. 2015- ΟΚΤ. 2016) ΚΤΙΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 1. Αρχιτεκτονικές και Στατικές παρεμβάσεις σε κτίρια των Σχολείων 160.000 ΔΗΜΟΣ 2. Αποκατάσταση Αυλείων χώρων Σχολείων του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 3284 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : 4 Σίνδος 01-02-13

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 3284 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : 4 Σίνδος 01-02-13 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 3284 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ : 4 Σίνδος 01-02-13 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Δέλτα (Άρθρα 72, 74 και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Σε όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά και έφηβους παρέχονται υπηρεσίες: o Στέγασης, σίτισης και ολοκληρωμένης καθημερινής φροντίδας o Φροντίδας της Υγείας o Κοινωνικής συμβουλευτικής, ψυχολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Κοινωνική Αλληλεγγύη ??? 28.5.14 1 Κοινωνική Αλληλεγγύη 2009 2013 200Κ ευρώ για τη στήριξη Κοινωνικών Παντοπωλείων και σίτιση απόρων 1,5 εκατ. ευρώ σε δωρεές πετρελαίου θέρμανσης για στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων (άνεργοι,

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 Ενεργοποίηση των Κοινωνικών Δομών του ΘΣ 9 Λαμία 31.05.2016 Οι Πόροι του ΕΠ Το ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900

11.637.342 3.152.399 8.484.943 3.432.609 83.709 3.348.900 1.600.200 300 1.599.900 ΧΟΛAΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 03.12.2012 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.637.342 3.152.399 8.484.943 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 3.432.609

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011)

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (2011) ΑΡΙΘΜΟΣ Α/Α ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 1 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ.Α.Π.Η 31/2008

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.)

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.) Αγία Βαρβάρα, 13/9/2013 Α.Π.: 3488 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την πρόσληψη εκπαιδευτικού καλλιτεχνικού προσωπικού στα πολιτιστικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Δημοτικό Ωδείο Αγίας Βαρβάρας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ Το σχολείο, ως ένας κατεξοχήν κοινωνικός θεσμός, δεν μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο μπροστά στις ραγδαίες

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Ιωάννινα, 26/7/2012 Αριθμ. Πρωτ. -1000- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την πρόσληψη εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού προσωπικού στα εκπαιδευτικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, Σχολή Κλασικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ - Κυριακή 1/6 - ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014 Τα παιδικά χορευτικά τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Σελίδα 1 από 8 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ Πανηγύρι Αξιούπολης / Συναυλίες, χορευτικές

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός Απολογισμός ανά τμήμα και γραφείο της Δ/νσης της χρονικής περιόδου Mαρτίου Απριλίου 2015

Αναλυτικός Απολογισμός ανά τμήμα και γραφείο της Δ/νσης της χρονικής περιόδου Mαρτίου Απριλίου 2015 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Σκοπός: Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει σκοπό την μελέτη, εκτέλεση και συντήρηση των κάθε είδους τεχνικών έργων του Δήμου, με στόχο την έγκαιρη, οικονομική και άριστη από επιστημονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΟΣΚ ΑΕ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ Ν.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΟΣΚ ΑΕ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ Ν.Α. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΟΣΚ ΑΕ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ Η συνολική δράση της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό περιλαμβάνει την υλοποίηση εβδομήντα πέντε (75) Σχολικών Μονάδων: Ο συνολικός προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης ρύπων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Αικ. Φωτέα Μηχανολόγος Μηχανικός Dr Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας Ο ρόλος της τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στις προκλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις). Οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΣΧΟΛΕΣ 1. ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ 2. ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο.

ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΣΧΟΛΕΣ 1. ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ 2. ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο. 1 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Ω.Λ. ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΣΧΟΛΕΣ 1. ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ 2. ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο. 3. ΣΧΟΛΗ ΠΝΕΥΣΤΩΝ: φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, σαξόφωνο,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ο Δήμος Αγρινίου προετοιμάζει στρατηγική ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης. Βιώσιμη στρατηγική για αστική ανάπτυξη παύει πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα. Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης

Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα. Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης Θέατρο-Δημιουργία-Παιχνίδι-Συναίσθημα και Σώμα Θέατρο και Δημιουργία στην υπηρεσία της πρόληψης, της θεραπείας και της εκπαίδευσης www.torapaizoume.gr Xαίρετε!! Είμαστε ένας νέος κοινωνικός συνεταιρισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas. ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.gr Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό Πχ. έτος ίδρυσης, ιδρυτές ιστορικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13 ΑΠΟ ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ 13-11-13 ΤΙΤΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ Δ. ΑΠΟ Χ.Θ. 0+000 ΕΩΣ Χ.Θ. 1+400 ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου

Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Οι Άξονες, τα Μέτρα και οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου Άξονας 1 : Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής 1.1. Φυσικό και οικιστικό περιβάλλον 1.1.1 1.1.2 1.1.3 1.1.4 Βελτίωση, προστασία και αποκατάσταση του φυσικού

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Η Εθνική Λυρική Σκηνή επενδύει στην εκπαίδευση για τη δημιουργία αφενός μιας νέας γενιάς Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Παύλος Μελάς, 4/10/2013 Αριθ.πρωτ. 1264/ 2013. Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σεβασµός στο ηµότη. Περιβαλλοντικές παρεµβάσεις Aναβάθµιση Ποιότητας ζωής

Σεβασµός στο ηµότη. Περιβαλλοντικές παρεµβάσεις Aναβάθµιση Ποιότητας ζωής Σεβασµός στο ηµότη Συνεργασία µε τους πολίτες και θεσµικούς φορείς, ενάντια σε ακραίες συµπεριφορές και νοοτροπίες, που προσβάλλουν και αποδυναµώνουν το ηµοκρατικό αίσθηµα. Ενδυνάµωση της ηµοκρατικής ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2012 Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και προώθησης της απασχόλησης Ο κυρίαρχος στόχος μας για το 2012 Συγκεκριμένη στόχευση για

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με Σύμβαση ορισμένου Χρόνου επί ωρομίσθια, στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και των παραρτημάτων αυτού

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με Σύμβαση ορισμένου Χρόνου επί ωρομίσθια, στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και των παραρτημάτων αυτού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Διονυσίου 13Α, Τ.Κ 71601 Νέα Αλικαρνασσός, Ηράκλειο Κρήτης Τηλ:2813409863 Fax: 2813409809 Emai: dikeh@heraklion.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ευρώτα μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ευρώτα μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΤΩΤΑ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση για τα Σχολεία του Δήμου μας. 20 Μαρτίου 2013

Συνάντηση για τα Σχολεία του Δήμου μας. 20 Μαρτίου 2013 Συνάντηση για τα Σχολεία του Δήμου μας 20 Μαρτίου 2013 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2005-2012 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 2009-2010 2010-2011 2011-2012 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με Σύμβαση ορισμένου Χρόνου επί ωρομίσθια, στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και των παραρτημάτων αυτού

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με Σύμβαση ορισμένου Χρόνου επί ωρομίσθια, στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και των παραρτημάτων αυτού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Διονυσίου 13Α, Τ.Κ 71601 Νέα Αλικαρνασσός, Ηράκλειο Κρήτης Τηλ:2813409863 Fax: 2813409809 Emai: dikeh@heraklion.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 27352/31-05-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 15η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 26-05-2011

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 27352/31-05-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 15η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 26-05-2011 Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 27352/31-05-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 15η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 26-05-2011 Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 2012

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 2012 ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ 2012 ΣΥΝΟΛΑ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΩΣΗ 2012 ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ 8.311.136,00 3.465.001,00 ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ 1.949.624,00 1.949.624,00 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 10.260.760,00

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙOY 2016 ΚΕΝΤΡΙΚΟ Κ.Α.Π.Η.

Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙOY 2016 ΚΕΝΤΡΙΚΟ Κ.Α.Π.Η. Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙOY 2016 ΚΕΝΤΡΙΚΟ Κ.Α.Π.Η. ΤΡΙΤΗ 6/12/16: Πρωινός καφές. Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου- Χριστουγεννιάτικα διηγήματα ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12/16: Παρακολούθηση

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης της παλιάς πόλης Ρεθύμνου. Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης της παλιάς πόλης Ρεθύμνου. Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης της παλιάς πόλης Ρεθύμνου Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΑΙ ΕΙΑΣ ( ΟΚΟΙΠΠ)

ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΑΙ ΕΙΑΣ ( ΟΚΟΙΠΠ) Απολογισµός Πεπραγµένων 2011 ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΑΙ ΕΙΑΣ ( ΟΚΟΙΠΠ) ράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας ( ΟΚΟΙΠΠ) Η Κοινωνική Υπηρεσία του ΟΚΟΙΠΠ διαθέτει ειδική διεπιστηµονική οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ; ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου:45720/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου:45720/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου:45720/21.10.2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 41 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 20.10.2016 Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ 1. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 2. ΒΕΡΟΙΑΣ 1. Κατασκευή κτιρίου για ΕΕΕΕΚ Βέροιας. 2. Κατασκευή κτιρίου για Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Βέροιας 3. Κατασκευή 6 Νηπιαγωγείων 1. Προσθήκη 15 αιθουσών 2. Κατασκευή κλειστών

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς

Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2004 με πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του κράτους και έχει

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ Ταχ. /νση: Ταχ. Κώδικας: Τηλ.: Σταδίου 7 0 8 0 7 44 97 9 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου συνέταξε μελέτη με τίτλο «Συμπληρωματικές εργασίες κτιρίου πλατείας

Διαβάστε περισσότερα

11.966.303 4.527.500 7.438.803 19.600 19.600 0 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΟΣ

11.966.303 4.527.500 7.438.803 19.600 19.600 0 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ Κ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - 18/11/2013 Τριτ. Δημοτική Κοινότητα Δ/νση Δράση Περιγραφή Τρόπος εκέλεσης 73 11.966.303 4.527.500 7.438.803 731 ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου» Κυριακή 7/12/2014 ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015 «Δος μου το χέρι σου» -Τ.Κ Ερμητσίου ώρα 4:30μμ κεντρική πλατεία Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Λαρισαίων 2011-2014 52 Ενότητα 8... 53 8.1 Αξιολόγηση του εσωτερικού περιβάλλοντος Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων εσωτερικής ανάπτυξης (Δυνατότητες Αδυναμίες, Κρίσιμα ζητήματα)... 53 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ (Πρωτοβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ (Δευτεροβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, 08-12-2016 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο ήµο Μινώα Πεδιάδας Γιορτινή ατµόσφαιρα και άρωµα Χριστουγέννων περιµένει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της 17/09/2015 συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου Α Π Ο Φ Α Σ Η

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της 17/09/2015 συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου Α Π Ο Φ Α Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜOTIKH KOINOTHTA ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αριθ. Συνεδρίασης : 13 / 2015 Αριθ. Απόφασης : 55/ 2015 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της 17/09/2015 συνεδρίασης της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με Σύμβαση ορισμένου Χρόνου επί ωρομίσθια, στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και των παραρτημάτων αυτού

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με Σύμβαση ορισμένου Χρόνου επί ωρομίσθια, στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου και των παραρτημάτων αυτού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Διονυσίου 13Α, Τ.Κ 71601 Νέα Αλικαρνασσός, Ηράκλειο Κρήτης Τηλ:2813409863 Fax: 2813409809 Emai: dikeh@heraklion.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ «Γνωριμία με το Γραφείο Διασύνδεσης» Μπούρα Έφη Ψυχολόγος Στέλεχος του Γρ. Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας. Το γραφείο Διασύνδεσης Το Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Θέρμη, 28 Μαρτίου 2014 Αρ. Πρωτ.: 204 Προς: Πίνακας Αποδεκτών ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ. Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Καλυμνίων θα συνεχίσει επιτυχώς για τρίτη χρόνια την υλοποίηση των Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Σεπτέμβριος 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ζήκος Γεώργιος: Πρόεδρος.Σ. ηµοτικός Σύµβουλος. Κατσιγιάννης Επαµεινώνδας: Αντιπρόεδρος ηµοτικός Σύµβουλος

Ζήκος Γεώργιος: Πρόεδρος.Σ. ηµοτικός Σύµβουλος. Κατσιγιάννης Επαµεινώνδας: Αντιπρόεδρος ηµοτικός Σύµβουλος Ηµεροµηνία, 11.7.2012 Αρ. Πρωτ.: 780 ΑΔΑ: Β41ΛΟΡΝΝ-ΡΝΧ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 76/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ 14ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου Τα παιδιά, είναι το μέλλον. O Δήμος Αμαρουσίου επενδύει στο μέλλον της πόλης και στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας, της κάθε οικογένειας. Μέσα από την υποδειγματική λειτουργία των

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 3 μελών, βρέθηκαν παρόντες (3), δηλαδή:

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 3 μελών, βρέθηκαν παρόντες (3), δηλαδή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ Μυγδονία: 15-11-2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της με αριθμό 8/2013 Τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Εβδομαδιαίας Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών

Προγράμματα Εβδομαδιαίας Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών Έναρξη εγγραφών Τρίτη 2 Ιουνίου Προγράμματα Εβδομαδιαίας Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών μαζί χτίζουμε το μέλλον των παιδιών μας! ΔΗΜΟΣ www.philothei-psychiko.gr 07:30-08:00 08:00-08:30 08:30-09:30 09:30-10:30

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ. δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες. Προαναγγελία δράσης ΜΑΪΟΥ. 10 χλμ. 5 χλμ, 2 χλμ και ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 2 χλμ ΚΥΡΙΑΚΗ. Ώρα: 11.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ. δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες. Προαναγγελία δράσης ΜΑΪΟΥ. 10 χλμ. 5 χλμ, 2 χλμ και ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 2 χλμ ΚΥΡΙΑΚΗ. Ώρα: 11. Συνδιοργάνωση Προαναγγελία δράσης ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ Για τα πρώην ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ δωρεάν συμμετοχή για όλες τις ηλικίες 10 χλμ Ώρα: 11.00 Διαδρομή: με αφετηρία το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ Πρόκειται για ένα «όραμα ζωής του Σεβ. Μητροπολίτου μας για τη νεολαία». Η πρωτοβουλία, αλλά και οι δαπάνες για την ανέγερση

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου:47286/16.10.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου:47286/16.10.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου:47286/16.10.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 39 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 15.10.2015 Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Διαβάστε περισσότερα