ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010. (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα)"

Transcript

1 1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα)

2 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Χαιρετισμός Δημάρχου 2. Έργα και μελέτες: Αστική υποδομή - Καινοτομία και νέες αναπτυξιακές δομές 3. Έργα και δράσεις για τη συντήρηση των υποδομών 4. Ασφαλτοστρώσεις 5. Κοινωνικές παρεμβάσεις - Δύναμη Αλληλεγγύης - Α & Β ΚΑΠΗ, Δημοτικοί Παιδικοι Σταθμοί, Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων & Επιχειρήσεων, Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, Στέκι Νεολαίας, Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ, Συμβουλευτική Υπηρεσία, Πολυϊατρείο, Πρόγραμμα Βοήθειας στο Σπίτι, Δημοτική Τράπεζα Αίματος, Κατασκηνώσεις, Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης Αμπελοκήπων (ΚΔΕΠΚΑΑ) 6.Ο Πολιτισμός στην Πρωτοπορία: (Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις, Θεατρικές Παραστάσεις), Θεατρική Αγωγή, Δημοτικό Ωδείο σελ. 3 σελ. 6 σελ. 17 σελ. 19 σελ. 20 σελ Η Παιδεία στην κορυφή - Τέλος στη διπλοβάρδια - Όλα σε τάξη 8.Υπηρεσίες κοντά στον πολίτη: Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, Μητρώο Αρρένων, Πολιτικοί Γάμοι, Γραφείο Αλλοδαπών, Γραφείο Ποιότητας, Οργάνωσης, Προγραμματισμού και Ευρωπα κών Προγραμμάτων,Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου Ιστότοπος Site του Δήμου, Το Portal του Δήμου, Πληροφοριακά Συστήματα G.I.S., Δωρεάν ασύρματο ιντερνετ, Γραφείο πληροφορικής 9. Σεβασμός και αξιοποίηση των οικονομικών πόρων - Λιγότερα βάρη στους δημότες 10. Αθλητισμός 11. Οικολογική Συνείδηση - Ευθύνη και πράξη για μια καλύτερη ζωή 12. Καθαριότητα 13. Ανακύκλωση 14. Μεγάλα έργα του Δήμου μας 16. Μεγάλοι - Οραματικοί στόχοι μας με δυτικό προσανατολισμό (Επέκταση του ΜΕΤΡΟ Δυτικά και Υπογείωση των Γραμμών του ΟΣΕ) σελ. 40 σελ. 44 σελ. 50 σελ. 52 σελ. 58 σελ. 60 σελ. 61 σελ. 62 σελ. 65 Μά ος 2010

3 3 Αγαπητοί συμπολίτες μου Ξεκινήσαμε έναν αγώνα αποφασιστικό, δυναμικό και τίμιο. Έναν αγώνα που απευθύνονταν στο μυαλό και την καρδιά σας, στην κρίση και την ευαισθησία σας, μακριά από την προκατάληψη και το στείρο φανατισμό του παρελθόντος. Κάναμε πράξη τη δημοτική συνεργασία με τη συμμετοχή σε όλες τις επιτροπές και τα διοικητικά συμβούλια του Δήμου, όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Το επιδιώξαμε και το κάνουμε μόνοι μας γιατί θέλουμε τη διαφάνεια. Αγκαλιάσαμε όλους του πολίτες χωρίς διακρίσεις. Κινηθήκαμε γρήγορα, δυνατά, αποφασιστικά και πετύχαμε τη βελτίωση της οικονομικής θέσης και την αναβάθμιση ενός εγκαταλειμμένου Δήμου. Τηρήσαμε μετεκλογικά όλες τις προεκλογικές μας εξαγγελίες, χωρίς εξαιρέσεις, με δικαιοσύνη, με νομιμότητα, με εντιμότητα, με κοινωνική ευαισθησία. Με μοναδικό αντίπαλό μας τα προβλήματα. Με όραμα και επίκεντρό μας τον άνθρωπο. Σήμερα σας κοιτάμε στα μάτια. Σας παρουσιάζουμε το έργο μας για το 2009 και για το 2010 μέχρι σήμερα (Μάϊος 2010). Οι Αμπελόκηποι άλλαξαν όψη. Είναι πλέον μια πιο σύγχρονη πόλη, με περισσότερο πράσινο. Δεν υπάρχει πλέον διπλοβάρδια σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Πάρα πολλά οικόπεδα χαρακτηρισμένα που κινδύνευαν να χαθούν, σώθηκαν. Άλλα ήδη έχουν αγορασθεί και άλλα είναι στη διαδικασία αγοράς τους με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Από το Στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου, τ.μ. παραχωρήθηκαν στο Δήμο μας. Εκπονείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η μελέτη εφαρμογής. Ήδη έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του Κολυμβητηρίου στο Στρατόπεδο, του Καραπάντσιου Πολιτιστικού Κέντρου στην οδό Μ.Αλεξάνδρου και του υπόγειου πάρκινγκ τριών ορόφων και 400 θέσεων στάθμευσης στο «Φιλίππου». Τα οικονομικά του Δήμου μπήκαν σε τάξη και η οικονομική θέση του βρίσκεται σε ενθαρρυντική πορεία, αν φυσικά δεν συνεχισθούν οι περικοπές των πόρων των δήμων από την Κεντρική Εξουσία. Με την παιδεία στην κορυφή των προσπαθειών μας, με προτεραιότητες τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την καθαριότητα, την κοινωνική πολιτική και τη στήριξη των ανέργων, συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Προχωράμε με σχέδιο και με όραμα. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τη μεταφορά της ΔΕΘ δυτικά, την επέκταση του Μετρό δυτικά και την υπογείωση των γραμμών του ΟΣΕ. Μαζί πετύχαμε πάρα πολλά. Μαζί θα πετύχουμε σε όλους τους στόχους μας, γιατί πιστεύουμε στους Αμπελόκηπους, προτείνουμε λύσεις, πραγματοποιούμε έργο. Μιλάμε με το έργο μας. Μαζί συνεχίζουμε. Πρώτα οι Αμπελόκηποι! Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων

4 4 ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Α Μ Π ΕΛ α θ λ η τ ι σ μ ι δ ε ι α ο ς

5 5 Π ΟΚΗ Π ΟΥΣ λ ι α ε ρ θ τ ι σ μ ο ς α ρ ι ο τ η τ α ι β α λ λ ο Π Υ ΑΓΑΠΑΜΕ! ν

6 6 ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ Αστική υποδομή - Καινοτομία και νέες αναπτυξιακές δομές. Οι δράσεις και οι προτάσεις μας αποτελούν βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του δήμου μας. Με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης μας προγραμματίσαμε την εκπόνηση μελετών και την κατασκευή έργων, που αντιστοιχούν στους στόχους και στις προβλεπόμενες δράσεις του τετραετούς αναπτυξιακού προγράμματος Με το σύνολο των έργων και δράσεων για το έτος 2009 επικεντρωθήκαμε κατά κύριο λόγο στον Τομέα «αναβάθμιση της ποιότητας ζωής», με αναπλάσεις στο δομημένο περιβάλλον, με την ανάπτυξη του πρασίνου και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και στον Τομέα «αλληλεγγύη και κοινωνική εξυπηρέτηση» για τη βελτίωση των υποδομών κοινωνικής πρόνοιας, σχολικής στέγης, πολιτισμού και αθλητισμού.

7 7 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Γ. ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΧ. ΝΤΟΥΡΜΑ» Ολοκληρώθηκε μέσα στο 2009 το σχετικό έργο που δημοπρατήθηκε και ξεκίνησε το Έγινε η ανακατασκευή της οδού Γεννηματά (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαλκίδη και Ντούρμα), καθώς και των οδών Φαρδυκάμπου, Λοχ. Αλμπάνη και τμημάτων της 28ης Οκτωβρίου, συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Μιαούλη και στο τμήμα της μεταξύ των οδών Καμελίας και Καλλιθέας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ και στοίχισε ,85.

8 8 «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ & Γ. ΧΑΛΚΙΔΗ» Το έργο ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2009, στα πλαίσια μιας σειράς παρεμβάσεων για την αναβάθμιση της περιοχής. Μονοδρομήθηκε, έγινε διαπλάτυνση και ανακατασκευάστηκαν τα πεζοδρόμια με παρεμβάσεις για τα ΑμΕΑ, οριοθετήθηκαν νέοι χώροι στάθμευσης και διαμορφώθηκε χώρος πρασίνου με καθιστικά στην περιοχή «αερογέφυρας». Στο έργο συμπεριλήφθηκε επίσης η κατασκευή υπόγειου δικτύου φωτισμού, δικτύου απορροής των ομβρίων και η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και του αναγκαίου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, πινακίδες κ.λ.π.). Το κόστος ανήλθε στις και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ».

9 9 «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» Το έργο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009 και η ολοκλήρωσή του έγινε τον Μαϊο του Οι εργασίες που εκτελέσθηκαν είναι εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων, αντικατάστασης της πλακόστρωσης, κατασκευής ραμπών για ΑμΕΑ, δημιουργίας «πλατφόρμας» στις θέσεις στάσεων του ΟΑΣΘ, για την ασφαλή επιβίβαση-αποβίβαση των επιβατών, υπογείωσης του δικτύου Δημοτικού φωτισμού, του Ο.Τ.Ε, απομάκρυνση εναεριων καλωδίων και ιστών της Δ.Ε.Η κ.λ.π. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στις ,00. Από το ποσό αυτό τα ,71 προέρχονται από πιστώσεις του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» και το υπόλοιπο από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

10 10 «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» Το έργο ξεκίνησε μέσα στο 2009 και ολοκληρώθηκε μέσα στο Πρόκειται για την ολοκλήρωση της ανάπλασης της περιοχής. Συγκεκριμένα έγιναν παρεμβάσεις στις οδούς: Γεννηματά (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαλόγγου έως Κυρίμη), Ζαλόγγου, Αρκαδίου (στο τμήμα της από την Ανδρέου Μάτση έως την Κυρίμη), Δαβάκη (από Γεννηματά έως Πλαταιών), πάροδο Αρκαδίου, Πανδρόσου και στην οδό Καζαντζάκη. Οι παρεμβάσεις αφορούν εργασίες οδοποιΐας και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών: τοποθετήσεις κρασπέδων, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, διευθέτηση κλίσεων των δρόμων, νησίδες πρασίνου, δημιουργία ειδικής λωρίδας ΑμΕΑ στα πεζοδρόμια, εκσυγχρονισμός και βελτίωση του δικτύου δημοτικού και εορταστικού ηλεκτροφωτισμού, αποξήλωση των ιστών της ΔΕΗ και υπογείωση του δικτύου της. Το έργο χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των ,83 από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

11 11 «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Π. ΜΕΛΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣ» (πίσω από τον Ιερό ναό Αγ. Παντελεήμονα). Με βάση σχετική μελέτη, έγιναν όλες οι αναγκαίες εργασίες ασφαλτόστρωσης, κρασπέδωσης, πλακόστρωσης στο τμήμα αυτό που ήταν χωματόδρομος. Το έργο ολοκληρώθηκε μέσα στο 2009 και ο προϋπολογισμός του που ανήλθε στο ποσό των ,56 χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ(δηλ. πόρους του Δήμου). «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» Εκτελέστηκαν μέσα στο 2009 εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου του Δήμου και των Δημοτικών χώρων για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η επισκευή μεμονωμένων καθιζήσεων και η ανανέωση του ασφαλτοτάπητα. Οι αναγκαίες εργασίες κόστους ,16 χρηματοδοτήθηκαν από ΣΑΤΑ. «ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ» Το έργο ξεκίνησε το 2009 με μελέτη προϋπολογισμού και η ολοκλήρωσή του έγινε το Με το έργο αυτό εκτελέσθηκαν διαγραμμίσεις σε δεκαοκτώ κυκλοφοριακούς κόμβους και επτά σχολικά συγκροτήματα, καθώς και η αξονική διαγράμμιση των κεντρικών οδών του Δήμου. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τον Ιούλιο του Η ολοκλήρωσή του προβλέπεται για το καλοκαίρι του Εκτελούνται οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες προκειμένου να διευθετηθούν και να διαμορφωθούν εκ νέου κάποιοι χώροι του κτιρίου, ώστε να γίνουν κατάλληλοι για τις προβλεπόμενες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Στο κτίριο θα μεταφερθεί παιδικός σταθμός, ενώ στους ορόφους αυτούς θα στεγαστούν το Δημοτικό Γυμναστήριο, τμήματα ζωγραφικής και τα χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου. Με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος αποκτά μια ακόμη «στέγη πολιτισμού» η οποία διαθέτει όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές ενός σύγχρονου κτιρίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε Το έργο χρηματοδοτείται από διαθέσιμες πιστώσεις του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» και το υπόλοιπο από τη ΣΑΤΑ.

12 12 «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΕΜΟΘΡΑΥΣΤΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ 5Χ5» Το έργο προγραμματίστηκε και ολοκληρώθηκε μέσα στο Κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε στα γήπεδα ανεμοθραύστης από πτυσσόμενες διαφανείς μεμβράνες για την προστασία από τον αέρα και το κρύο. «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΙΣΚΟΤΑΔΙΚΟΥ Για την προστασία των νηπίων του 15ου Νηπιαγωγείου από την υποδαπέδια υγρασία και φθορών του δαπέδου, εκτελέστηκαν μέσα στο 2009 τα παρακάτω έργα : Α. Αποξήλωση των πλακιδίων δαπέδου του 15ου Νηπιαγωγείου από πιστοποιημένο συνεργείο. Κόστος έργου: 7.259,00 Β. Επίστρωση του δαπέδου με ειδικό μονωτικό αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Κόστος έργου: ,43 Γ. Επίστρωση με οικολογικούς τάπητες των δαπέδων του 15ου Νηπιαγωγείου. Κόστος έργου:13.090,00 «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ 2ο 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Με το έργο αυτό κατασκευάστηκαν παρτέρια για τη φύτευση δέντρων και πρασίνου στον πίσω αύλειο χώρο του σχολείου και συνεργεία του Δήμου τοποθέτησαν στη συνέχεια και το απαιτούμενο αρδευτικό σύστημα. Το κόστος του έργου ανήλθε στις 5.600,00 και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις ΣΑΤΑ Σχολείων.

13 13 ΠΡΙΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΣΤΟ 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ» «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ 7ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» Με τις κατάλληλες εργασίες έγινε επέκταση του πλακόστρωτου δρόμου από την είσοδο του 7ου Νηπιαγωγείου, προς την οδό Μ. Αλεξάνδρου (μέσα από παρτέρι πίσω από τη στάση του ΟΑΣΘ), έτσι ώστε η κίνηση μαθητών και γονιών να γίνεται με ασφάλεια. Διευκολύνθηκε επίσης η κίνηση των πεζών από και προς την οδό Πανταζοπούλου μέχρι την οδό Μ. Αλεξάνδρου και αντίστροφα. Το έργο στοίχισε 5.057,50 και χρηματοδοτήθηκε από ΣΑΤΑ. Εκτελέστηκαν οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες για τη δημιουργία χώρων τουαλετών ώστε το 7ο Νηπιαγωγείο να λειτουργεί ως ολοήμερο. Το έργο στοίχισε ,89 και χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΚ 250 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 28ης και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΤΥΠΕΞ» ΜΕΤΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ΜΕΤΑ

14 14 «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» Με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των αυλών των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου και την ασφάλεια των μαθητών ξεκίνησαν το 2009 και ολοκληρώθηκαν το 2010 τα παρακάτω έργα: Α. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ «ΣΚΕΠΑΡΝΗ» Με το έργο αυτό, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της απορροής των ομβρίων υδάτων, κατασκευάζεται ράμπα για ΑμΕΑ και δημιουργείται περιμετρικό παρτέρι για να απομονώνεται η αυλή και οπτικά από το πεζοδρόμιο. Διαμορφώνεται επίσης υπαίθριος χώρος με κιόσκι, δάπεδο ασφαλείας για τα μικρά παιδιά και κατασκευάζεται κυκλικό καθιστικό στον κύριο χώρο της αυλής. Δημιουργείται τέλος μία νέα διάταξη των υπαίθριων χώρων άθλησης και αυτονομείται η λειτουργία του υπόγειου χώρου του γυμναστηρίου με τη διάνοιξη νέας εισόδου.

15 15 Β. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Με το έργο αυτό δημιουργούνται στην υπάρχουσα αυλή περιμετρικά παρτέρια με δενδροφυτεύσεις και αυτόματο σύστημα ποτίσματος. Τοποθετούνται παγκάκια. Επιστρώνονται οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι με ειδικό ελαστικό δάπεδο. Εμπλουτίζονται οι χρωματισμοί της αυλής. Τοποθετείται πέργκολα με καθιστικό. Κατασκευάζονται ειδικές ράμπες για ΑμΕΑ και ανακατασκευάζεται το αποχετευτικό δίκτυο των ομβρίων υδάτων. Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται με ,00 το καθένα, από το Πρόγραμμα: «Διαμόρφωση αύλειων χώρων» του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το υπόλοιπο ποσό του προϋπολογισθέντος κόστους ( και αντιστοίχως) θα καλυφθεί από τη ΣΑΤΑ Σχολείων. «ΒΑΦΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ» Στα πλαίσια των πάγιων ετήσιων προγραμματισμών συντήρησης των Σχολικών συγκροτημάτων στα όρια ευθύνης του Δήμου έγιναν μέσα στο 2009 οι βαφές στα παρακάτω σχολικά συγκροτήματα: 3ο Γυμνάσιο, 7ο Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο (Μαραθώνος), 5ο - 9ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο-12ο Δημοτικό Σχολείο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ και τη ΣΑΤΑ Σχολείων με ποσό ,40.

16 16 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ (ΤΟΛ) ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» Προγραμματίστηκαν και εκτελέστηκαν όλες οι αναγκαίες οικοδομικές εργασίες (καθαίρεση παλιών επιχρισμάτων και κατασκευή νέων, καθαίρεση εσωτερικών χωρισμάτων, τοποθέτηση σιδερένιων υαλοστασίων κ.λ.π.), ώστε να λειτουργήσει μέρος του οικήματος ως αποθηκευτικός χώρος του Δήμου. Το έργο προϋπολογισμού χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ. «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ» Με βάση τη σχετική μελέτη του 2008 εκτελέστηκε και ολοκληρώθηκε το έργο μέσα στο Έγιναν όλες οι αναγκαίες εργασίες (κατασκευή νέας περίφραξης ύψους 3,50μ. από σιδεροσωλήνες, περιμετρική δενδροφύτευση, εγκατάσταση υπόγειου αρδευτικού συστήματος κ.λ.π.) ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας και άνεσης για το προσωπικό και για τη φύλαξη των οχημάτων. Το έργο προϋπολογισμού ,00 χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ. «ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ» Το έργο δημοπρατήθηκε βρίσκεται σε εξέλιξη. Χρηματοδοτήθηκε από το ΕΤΕΡΠΣ με το ποσό των ευρώ. Αναπλάθονται οι παιδικές χαρές: Ευξείνου και Κανάκη, Βενιζέλου και Δαβάκη, Γ.Γεννηματά, Π.Γρηγορίου Ε και Μεσολογγίου, Καλλιθέας και 28ης Οκτωβρίου.

17 17 ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Εκτός από την υλοποίηση νέων έργων και την εκπόνηση μελετών, πραγματοποιήθηκαν και πλήθος καθημερινών παρεμβάσεων για τη συντήρηση των υποδομών της πόλης και την ικανοποίηση αιτημάτων των δημοτών. Ικανοποιήθηκε το 97% των καταγεγραμμένων αιτημάτων δημοτών, σχολείων και φορέων της πόλης (σε απόλυτους αριθμούς : αιτήματα σε σύνολο 3.000). Εκτελέστηκε ο προγραμματισμός συντηρήσεων και βαφής σχολικών κτιρίων. Συντηρήθηκαν όλα τα πάρκα του Δήμου, οι παιδικές χαρές και οι πλατείες (συντήρηση και αντικατάσταση περιφράξεων, αντικατάσταση κατεστραμμένων ή επικίνδυνων παιχνιδιών κ.λ.π.). Συντηρήθηκαν τα πεζοδρόμια, κατασκευάστηκαν νέες πλακοστρώσεις σε προβληματικά σημεία, έγινε συντήρηση της σήμανσης των οδών και τοποθετήθηκαν πληροφοριακές πινακίδες όπου αυτό ήταν απαραίτητο. Στη διάρκεια του 2009 κατασκευάστηκαν 150 τ. μ. ράμπες εισόδου σε πυλωτές και 250 τ. μ. πλακοστρώσεις. Κατασκευάστηκαν επίσης 500 τ.μ. πλακοστρώσεις για τη συντήρηση πεζοδρομίων δημοτικών χώρων. Υπήρξε συνεχής συντήρηση του φωτισμού σε πάρκα και πλατείες καθώς και του εορταστικού διακόσμου. Έγιναν οι αλλαγές φωτιστικών σωμάτων σε δρόμους και σχολεία και εγκαταστάθηκαν φωτιστικά νέας τεχνολογίας. Έγινε πλήθος επεμβάσεων του προσωπικού του Τμήματος Συντηρήσεων προκειμένου να αποκατασταθούν κακοτεχνίες διάφορων εργολαβιών ή παρεμβάσεων από τρίτους (Δ.Ε.Η., Ε.Υ.Α.Θ. κ.λ.π.) στο οδικό δίκτυο και σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι δαπάνες αυτές καταλογίσθηκαν σε βάρος των υποχρέων (Δ.Ε.Η., Ε.Υ.Α.Θ., Φυσικό Αέριο, Ο.Τ.Ε. κ.λ.π.). ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ Ολοκληρώθηκε και συνεχίστηκε η εκπόνηση διαφόρων μελετών. Πρόκειται για μελέτες σημαντικών έργων για το Δήμο, τα οποία θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ & ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ 6ης ΕΣΕ (Τέρμα οδού Πλαστήρα). Προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την υλοποίηση του έργου, η Τεχνική Υπηρεσία εκπόνησε αρχικά στατική προμελέτη και στη συνέχεια ανατέθηκε η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής σε εξωτερικούς συνεργάτες. Η στατική μελέτη εγκρίθηκε τόσο από την Τεχνική Υπηρεσία όσο και από το Πολεοδομικό Γραφείο Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το κόστος ανήλθε σε 3.450,00 και χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ Για την κατασκευή αυτού του έργου προτάθηκε η ένταξή του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας. ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ 11ης ΕΣΕ (Γ.Γεννηματά και Μαραθώνος). Η εκπόνηση της μελέτης ήταν απαραίτητη προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Ανατέθηκε σε εξωτερικούς συνεργάτες και εκτελέστηκε με στατικό πενετρόμετρο. Το κόστος της ανήλθε σε 3.150,00 και χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΤΑ. Για την κατασκευή του έργου έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου Αμπελοκήπων προκειμένου να ξεκινήσει η εκτέλεσή του. ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟΥ Η μέτρηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ασφάλειας των εργαζομένων ως προς τη στάθμη του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου στην αίθουσα. Ανατέθηκε στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.). Με τη μέτρηση διαπιστώθηκε ότι η στάθμη είναι κάτω από τα αποδεκτά όρια.

18 18 Επίσης με μελέτες που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αναπλάσαμε και αναβαθμίσαμε τις εξής περιοχές: Γ.Γεννηματά (από Χαλκίδη έως Δαβάκη), Αρκαδίου (από Μαραθώνος έως Κ.Μάτση), Μαραθώνος (από Γ.Γεννηματά έως Αρκαδίου), Κ.Μάτση (από Γ.Γεννηματά έως Αρκαδίου) και Γιαννιτσών. Προϋπολογισμός έργου: ,00 ευρώ. Γ.Γεννηματά Λεωφ. Καλλιθέας Παπαδιαμάντη (περιοχή αερογέφυρας ΟΣΕ). Προϋπολογισμός: ,00 ευρώ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (από 28ης Οκτωβρίου έως Πλατεία Επταλόφου). Προϋπολογισμός : ,00 ευρώ. Σ όλα τα ανωτέρω έργα έγιναν εργασίες υπογείωσης δικτύου αναμονής ΟΤΕ, πλακοστρώσεις με δημιουργία δικτύου όδευσης ΑμΕΑ (λωρίδα τυφλών, ράμπες ), τοποθέτηση χαμηλού δημοτικού φωτισμού, αποξήλωση των ιστών της Δ.Ε.Η. και των εναέριων καλωδίων, υπογείωση του δικτύου της Δ.Ε.Η. Ανάπλαση περιοχής πίσω από τον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονα (ασφαλτόστρωση Παύλου Μελά, κατασκευή πεζοδρομίων). Προϋπολογισμός ,00 ευρώ. Αρκαδίου (Κ.Μάτση έως Κυρίμη), Γ.Γεννηματά (από Δαβάκη έως Κυρίμη), Δαβάκη (από Γ.Γεννηματά έως Αρκαδίου), Ζαλόγγου, πάροδος Αρκαδίου, Πανδρόσου και Καζαντζάκη. Προϋπολογισμός ,00 ευρώ. Το έργο εκτελείται. Ο Δήμος Αμπελοκήπων εκπονεί μελέτη ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης, όπως τα παραπάνω έργα, των οδών Φιλιππουπόλεως, Δαβάκη (από Φιλιππουπόλεως έως Ελ. Βενιζέλου) και Ελ. Βενιζέλου (από Λ.Ντούρμα έως Κυρίμη). Τα έργα αυτά θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ (Δ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης). Ο Δήμος μας εκπονεί τη μελέτη εφαρμογής στο πρώην στρατόπεδο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Ο Δήμος εκπόνησε από κοινού με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τις μεγάλες και πολύ σπουδαίες μελέτες του Κολυμβητηρίου και του Πολιτιστικού Κέντρου.

19 ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ 19 Πέρα από όσες ήδη έχουν αναφερθεί πραγματοποιήθηκαν και οι παρακάτω ασφαλτοστρώσεις: Πατρόκλου (από Παναγοπούλου έως Σκεπάρνη), Παναγοπούλου (από Ευξείνου έως Χρήστου Ράπτη), Καλλιθέας (από Χαλκίδη έως Μαργαροπούλου), Εθνικής Αντιστάσεως (από Κουντουριώτη έως Ελευθερίας), Θερίσσου (από Πέραν έως Π.Γρηγορίου Ε ), Δημοσθένους (από Αμπελώνων έως Βενιζέλου), Λοχαγού Διαμαντή (από Βενιζέλου έως Φιλιππουπόλεως), Ομονοίας, Αθηνάς, Ρήγα Φεραίου, Στεφάνου Δαμουλάκη, υπόλοιπο Καμελίας (από Αριστοτέλους έως 28ης Οκτωβρίου), Κανάκη (από Χαλκίδη έως Λοχ. Ντούρμα), Πανταζοπούλου (από Βενιζέλου έως Άρη Βελουχιώτη), Αγίου Παντελεήμονος (από Κιλκίς έως Καλλιθέας), κόμβος Φιλιππουπόλεως και Ελευθερίας, κόμβος Αμπελώνων και Καλλιθέας. Ήδη έχει δημοπρατηθεί και η ασφαλτόστρωση των οδών Μιαούλη (από Αθ. Διάκου έως 28η Οκτωβρίου), Καλλιβούλου (από Φιλιππουπόλεως έως Βύρωνος), Γευγελής (από Βύρωνος έως Βενιζέλου), Θρασυβούλου, Ελμάζη (από Πέραν έως Μιαούλη), Επτανήσου (από Γ.Χαλκίδη έως Ράπτη), Ευξείνου (από Γ.Χαλκίδη έως Ράπτη), Ευξείνου (από Αγάθωνος έως Παναγοπούλου), Σβώλου (από Μ.Αλεξάνδρου έως Ιπποκράτους), Μανούκα, Ζωοδόχου Πηγής, Λαγκαδά (απο Ακριτών έως Ο.Α.Ε.Δ.)

20 20 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δύναμη Αλληλεγγύης Στήριγμα ευαισθησίας Η κοινωνική μας πολιτική είναι υπεύθυνη, σοβαρή, συνεχής. Η προσπάθειά μας να υπηρετήσουμε ισότιμα και τις πιο ευαίσθητες ομάδες πολιτών συνεχίζεται. Με γνώση και ευαισθησία στηρίζουμε την κοινωνία.

21 21 ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Α & Β ΚΑΠΗ) ΠΡΙΝ Τα δύο ΚΑΠΗ (Α & Β ) κατάφεραν για ακόμη μια χρονιά να δημιουργήσουν ένα ζεστό περιβάλλον για όλα τα ενεργά μέλη τους τα οποία ξεπερνούν τα Η ομάδα γυμναστικής - γυναικών, τα τμήματα χορωδίας, χορευτικού, θεατρικού, λειτούργησαν άψογα και μέσα από τις πολυποίκιλες δραστηριότητές και εκδηλώσεις τους χάρισαν στιγμές δημιουργίας και ψυχαγωγίας στα μέλη που συμμετείχαν. Συγκεκριμένα αναφέρουμε ότι τα τμήματα χορωδίας και χορευτικού πλαισίωσαν μουσικά και χορευτικά τις εκδηλώσεις του Δήμου μας (Ανθοέκθεση Αμπελοκήπεια). Συμμετείχαν επίσης στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών στην Ευκαρπία, στο 2ο φεστιβάλ «Παραδοσιακών χορών και χορωδιών» του ΚΑΠΗ Μηχανιώνας καθώς και στο Φεστιβάλ χορού στο Πολυδένδρι, όπου πήραμε και το Β βραβείο. Πραγματοποιήθηκαν μονοήμερες εκδρομές, περίπατοι καθώς και πολυήμερες εκδρομές εσωτερικού και εξωτερικού, επισκέψεις σε μονές και σε ΚΑΠΗ. Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Θερινή Κατασκήνωση στο Σιδηρόκαστρο και στο Σταυρό Θεσσαλονίκης καθώς και θαλασσινά μπάνια σε τρεις περιόδους. Ποικίλες ήταν οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν και από τα δύο ΚΑΠΗ, στις οποίες συμμετείχαν τα μέλη με μεγάλο ενθουσιασμό. Επίσης έγιναν πολλές ενημερωτικές ομιλίες και ιατρικές διαλέξεις με τα παρακάτω θέματα: νόσο ALZHEIMER: «Νεότερα δεδομένα για την άνοια», «Οφθαλμολογικά προβλήματα της τρίτης ηλικίας», «Το όζον και τα οφέλη του», «Ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων». Τέλος πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση από ειδικό για θέματα πολιτικής σχεδίασης εκτάκτου ανάγκης στον άμαχο πληθυσμό. ΙΑΤΡΕΙΟ Το 2009 ο ιατρός Παθολόγος εξυπηρέτησε μέλη ενώ ο Καρδιολόγος άτομα. Από τη Νοσοκόμα εξυπηρετήθηκαν πάνω από μέλη και προσφέρθηκαν οι εξής υπηρεσίες: εξέταση αρτηριακής πίεσης - σακχάρου, εκτέλεση ενεσοθεραπείας, εμβολίων, καρδιογραφημάτων, κλείσιμο ραντεβού σε νοσοκομεία και άλλους ασφαλιστικούς φορείς. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ Ο Ορθοπεδικός εξυπηρέτησε στο ιατρείο του 120 μέλη του ΟΓΑ (για εξέταση και συνταγογράφηση). Ο Καρδιολόγος εξέτασε και έδωσε βεβαίωση ιατρού σε 40 γυναίκες για να πάρουν μέρος σε γυμναστικές ΜΕΤΑδραστηριότητες. Η οφθαλμίατρος εξέτασε στο ιατρείο της 100 μέλη.

22 22 ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Τα άτομα που εξυπηρετήθηκαν από τα Φυσικοθεραπευτήρια, που βρίσκονται και στα δύο ΚΑΠΗ, έφθασαν τα 704. Τέλος πραγματοποιήθηκαν και τέσσερις αποστολές για ιαματικά λουτρά στη Νέα Απολλωνία. ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί συμβάλλουν στην οικοδόμηση της προσωπικότητας και βοηθούν το παιδί να αντιληφθεί την έννοια της ομάδας, να ενταχθεί σε αυτή και να μάθει να συνεργάζεται αρμονικά με τους συνομήλικούς του. Ο Δήμος μας, θέλοντας να εξυπηρετήσει και να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί σε όλους τους γονείς και τα παιδιά τους, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του. Στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς φιλοξενήθηκαν την προηγούμενη χρονιά 110 νήπια ηλικίας από 2,5 έως 5 ετών. Τα στελέχη των παιδικών Σταθμών μας, αξιοποιούν τις γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία τους και λειτουργούν όχι μόνο ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως εμψυχωτές των παιδιών. Τα εφόδια και οι γνώσεις που λαμβάνουν τα παιδιά είναι απαραίτητα για το πέρασμα τους στη σχολική ηλικία. ΜΕΤΑ ΜΕΤΑ

23 23 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Το Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων κατάφερε ακόμη μια χρονιά να καθοδηγήσει και να βοηθήσει άνεργους συμπολίτες μας. Οι επιχειρήσεις που είναι καταχωρημένες στο αρχείο μας και συνεργαζόμαστε, φτάνουν τις Το αντίστοιχο αρχείο των ανέργων περιλαμβάνει ανειδίκευτα και εξειδικευμένα άτομα σε τομείς όπως παραγωγής αγαθών και παροχής υπηρεσιών. Στόχος μας ήταν και είναι η επικοινωνία και η συνεργασία μας με τις επιχειρήσεις καθώς γνωρίζοντας τις ανάγκες τους σε εργατικό δυναμικό, καταφέρνουμε να τους φέρουμε σε επαφή με ανθρώπους που ως άνεργοι απευθύνονται στο γραφείο μας. Το 2009 καταγράφηκαν 300 άνεργοι. Αυτή τη στιγμή οι καταγεγραμμένοι άνεργοι είναι 600. Από την αρχή της λειτουργίας του γραφείου μας, σε χρονικό διάστημα ενός έτους περίπου καταφέρναμε κάθε χρόνο και βρίσκαμε εργασία σε 100 ανέργους, εκτός από την προηγούμενη, χρονιά που βρήκαν εργασία 30 άτομα. Ο πρώτος στόχος μας ως γραφείο είναι να γνωρίζουν την ύπαρξη μας οι άνεργοι και να τους καταγράφουμε. Μετά, τους καθοδηγούμε και τους ενημερώνουμε έτσι ώστε να καταφέρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να βρουν απασχόληση. Κατευθύνουμε επίσης όσους δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου προς το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Σχολείο Β ευκαιρίας και τους παλλιννοστούντες για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Επίσης παρέχουμε πληροφόρηση στους οικονομικούς μετανάστες για τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα καθώς και πλήρη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τη νομιμοποίησή τους. Ενημερώνουμε ανειδίκευτα άτομα για τα επιδοτούμενα σεμινάρια εναλλασσόμενης ή συνεχιζόμενης κατάρτισής τους, ανέργους για τα προγράμματα επιχειρηματικότητας, για θέματα εργατικά, ασφαλιστικά μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων της ΓΣΕΕ. Διοργανώνουμε εργαστήρια με θέμα τις τεχνικές εξεύρεσης εργασίας, (σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, στάση του ανέργου στη συνέντευξη με τον εργοδότη κ.λ.π.). Διοργανώνουμε ημερίδες με θέματα όπως απασχόληση, επιχειρηματικότητα. Συμμετέχουμε σε ημέρες καριέρας και εκδηλώσεις σταδιοδρομίας για να φέρουμε πιο κοντά τους άνεργους δημότες με τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής. Τη χρονιά που πέρασε φτιάξαμε ένα πρόγραμμα λογισμικού για το Γραφείο ενημέρωσης ανέργων και επιχειρήσεων με σκοπό την καταγραφή όλων των ανέργων και των επιχειρήσεων. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή να βλέπουμε τα στατιστικά στοιχεία των ανέργων, τις προσλήψεις και τις εγγραφές κατά έτος, τους ανέργους κατά ειδικότητα, τις εγγραφές τους κατά ημερομηνία. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εκτός της καταγραφής θα έχουμε και ιστορικό επαφών. Με στόχο την προβολή του γραφείου και ενημέρωση των δημοτών για τις δράσεις μας, συμμετείχαμε με σταντ ενημέρωσης στις εκδηλώσεις του Δήμου «Ανθοέκθεση» και «Αμπελοκήπεια», ξεκινήσαμε συνεργασία με την ιστοσελίδα diorismos, στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται για νέες θέσεις εργασίας. Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου με ανακοινώσεις και δελτία τύπου, ενημερώσαμε όλους τους ανέργους για προγράμματα, επιδοτούμενα σεμινάρια και για επιδόματα. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες - δημότες μας να έχουν άμεσες απαντήσεις και άμεσες λύσεις σε θέματα που αφορούν ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα. ΘΥΡΙΔΕΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Οι Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας έχουν ως στόχο την εξασφάλιση του δικαιώματος των νέων ανθρώπων στην πληροφόρηση για προγράμματα και πηγές χρηματοδότησης σε θέματα επιχειρηματικότητας και στη διασύνδεσή τους με τους φορείς υλοποίησής τους. Λειτουργούν ως γραφεία επαφής με το κοινό για τη διάδοση και ενίσχυση της επιχειρηματικής συνείδησης των νέων, την προσφορά των κατάλληλων γνώσεων και την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και την παροχή αρχικής υποστήριξης και συμβουλευτικής βοήθειας σε όσους επιθυμούν να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις.

24 24 ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ Τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων (ΚΠΝ) αποτελούν δομές που λειτουργούν με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχουν ως κύριο στόχο να φέρουν τους νέους σε επαφή με τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας και την παροχή έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης σε τομείς ενδιαφέροντος των νέων (εκπαίδευση, Ευρωπαϊκά προγράμματα, επαγγελματική κατάρτιση, ελεύθερος χρόνος κ.λ.π.). Παράλληλα, τα ΚΠΝ είναι χώροι στέγασης νεανικών δραστριοτήτων και έκφρασης της νεανικής δημιουργικότητας. Στο Κέντρο μας ο κάθε νέος έχει πρόσβαση στο internet δωρεάν. Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων (ΚΠΝ) του Δήμου μας συνεργάζεται με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και με φορείς του Δήμου, συλλόγους και σχολεία. Εκδηλώσεις που συμμετείχαμε: Εκδήλωση - συζήτηση για το Θερμαϊκό κόλπο με διοργανωτές το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τα Τοπικά Συμβούλια και τις Οργανώσεις Νέων των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης. Εκδήλωση με το Δίκτυο Άλφα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών. Συμμετείχαμε στον Παγκόσμιο Τελικό Στίβου που έγινε στο Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης με συμμετοχή γνωστών αθλητών. Πραγματοποιήσαμε έκθεση φωτογραφίας μαθητών των σχολείων του Δήμου μας και του Πολιτιστικού ΙΕΚ Θεσσαλονίκης. Ενημερώσαμε το κοινό για τα θερινά σχολεία 2009, το πρόγραμμα Διακοπές και Εθελοντισμός, Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα, Υποτροφίες Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές σπουδές, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τις κενές θέσεις εθελοντισμού σε χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Το 2006 πιστοποιηθήκαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως φορέας αποστολής εθελοντών. Τη χρονιά που πέρασε στείλαμε μία εθελόντρια για 7 μήνες στην Αγγλία. ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Καθ όλη τη χρονιά ποικίλες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Στέκι Νεολαίας. Η μεγάλη προσέλευση και προτίμηση των αθλητικών πολιτιστικών συλλόγων σωματείων και όχι μόνο, αποδεικνύει τη σωστή λειτουργία της αίθουσας, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει και φιλοξενεί δεκάδες εκδηλώσεις. Συναντήσεις, εκδηλώσεις, εκθέσεις, σεμινάρια βρίσκουν το χώρο αυτό ως καταφύγιο τέχνης και όχι μόνο. Άντρες, γυναίκες και παιδιά αναδεικνύουν κάθε χρόνο το Στέκι νεολαίας ως το καλύτερο μέρος συνάντησης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 1.1 1.2 2 ΑΡΘΡΟ 259 ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ MΕΡΤΥΡΗΣ. Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης ΑΝΘΟΥΣΑ _ΓΕΡΑΚΑΣ_ΠΑΛΛΗΝΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ MΕΡΤΥΡΗΣ. Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης ΑΝΘΟΥΣΑ _ΓΕΡΑΚΑΣ_ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ MΕΡΤΥΡΗΣ Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης ΑΝΘΟΥΣΑ ΓΕΡΑΚΑΣΠΑΛΛΗΝΗ 02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Εκλογικό Κέντρο Παλλήνης Εθν. Αντιστάσεως 13 & Φειδιππίδου Εκλογικό Κέντρο Γέρακα Θεσσαλονίκης 13, πλατεία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΡΓΟΥ 2011 2013 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά Έκθεση Πεπραγμένων 2011, 2012, 2013 Εισαγωγικό σημείωμα Από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Α ΦΑΣΗΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ) ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010) ΡΕΘΥΜΝΟ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο μας. Το Πρόγραμμά μας. Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα

Το Έργο μας. Το Πρόγραμμά μας. Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα Το Έργο μας Το Πρόγραμμά μας Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα Αγαπητοί συμπολίτες, Φίλες και φίλοι, Πριν από 3,5 περίπου χρόνια έλαβα από σας, τους πολίτες του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, την εντολή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη.

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη. μοιράζομαι στηρίζω προσφέρω ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δομές Αλληλεγγύης & Κοινωνικής Στήριξης Δομές Πολιτισμού & Αθλητισμού φροντίζω νοιάζομαι συμμετέχω εθελοντισμός www.aigaleo.gr αξιοπρέπεια αλληλεγγύη

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο για τον Πειραιά

Το σχέδιο για τον Πειραιά Το σχέδιο για τον Πειραιά Όραμα της πόλης μας αποτελεί η ανάδειξη του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό και Τουριστικό Κέντρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους Πειραιώτες

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Κυρίες και κύριοι,

Editorial. Κυρίες και κύριοι, Editorial Κυρίες και κύριοι, Αφήνουμε πίσω μας μια δύσκολη χρονιά τόσο για τη χώρα μας όσο και για όλο τον κόσμο. Με πολεμικές και κοινωνικές αναταραχές το 2009 ξεκινά και μαζί του προβάλει επιτακτική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Φίλες και φίλοι, Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε εν μέσω μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07 περιεχόμενα ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ... 05 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Διοικητικές Παρεμβάσεις - Εξορθολογισμός... 07 Διοικητικές παρεμβάσεις... 09 Α. Οργάνωση διοικητικών υποδομών - Εκσυγχρονισμός οργάνωσης...

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ IΘΑΚΗΣ 29, 112 57 ΑΘΗΝΑ url: http://www. aueb. gr/ statistical- institute ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Στο κείμενο που ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ 1. Το όραμά μας για το Δήμο Ποιοι είμαστε; Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν δημιουργήθηκε σε κενό, αλλά αποτελεί συνέχεια των καλύτερων εμπειριών και παραδόσεων των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη, 30/01/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2012 Συνοπτική Απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης των τριών Δήμων που συνενώθηκαν: α)άμεσες Απαιτητές Υποχρεώσεις: 2.743.289,09, β) Βραχυχρόνιες Μακροπρόθεσμες

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό κάθε πολίτη!

Στο πλευρό κάθε πολίτη! Στο πλευρό κάθε πολίτη! ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2011-2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Στο πλευρό κάθε πολίτη! Φίλες και φίλοι, Πολίτες Μοσχάτου Ταύρου Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε στο επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ : «Επιχειρησιακό Πρόγραµµα ήµου Πάρου 2011-2014» ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : ήµος Πάρου ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ : A Στρατηγικός Σχεδιασµός ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ 1 από 104 ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ 2 από 104 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος 6 Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Ομάδες & Εργαστήρια Συμβουλευτικής Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας Τεύχος #6 editorial

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2012-2014 Α ΦΑΣΗ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ 1 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγικό κεφάλαιο... 4 Θεσμικό πλαίσιο... 4 Σκοπός του Επιχειρησιακού Προγράμματος... 4 Κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ «ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ... 3 1. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 3 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ 2 ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑΞΟΥ 1. Ανεβλαβής Αργύριος του Φραγκίσκου 2. Βαθρακοκοίλης Νικόλαος του Μάρκου 3. Βιτζηλαίος Στυλιανός του Γεωργίου 4. Δημητροκάλλης Ιωάννης του Εμμανουήλ

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της νίκης και της ευημερίας θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι. Γιατί ο δικός μας Πειραιάς, μας χρειάζεται όλους Πειραιώτισσες,

Διαβάστε περισσότερα

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη Ενηµερωτική Ηλεκτρονική Έκδοση του ήµου Γλυφάδας εκέµβριος 2011 Με µια νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη νέα χρονιά O ήµαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης καταθέτει «Στην κρίση απαντάµε µε έργα!» Φάκελος Έργα Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Σ τις 22 Οκτωβρίου 1912 το Δημοτικό Συμβούλιο της

Σ τις 22 Οκτωβρίου 1912 το Δημοτικό Συμβούλιο της ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟ - ΟΡΑΜΑ ΤΕΥΧΟΣ 65 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Θεσσαλονίκη 100 χρόνια μετά Σ τις 22 Οκτωβρίου 1912 το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε να προτείνει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ 2013 Προλογικό σημείωμα Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κου Απόστολου Παντσά 2 Εισαγωγή του Προέδρου της Κοινωφελούς

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 Συντελεστές Την έντυπη έκδοση του οδηγού επιμελείται συστηματικά κάθε χρόνο η Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, την οποία ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πόλη μασ. www.neaionia2020.gr

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πόλη μασ. www.neaionia2020.gr ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πόλη μασ www.neaionia2020.gr Μήνυμα Παναγιώτη Μανούρη Αγαπητοί συμπολίτες, σε λίγες εβδομάδες, θα κληθούμε στις κάλπες για να επιλέξουμε τη νέα δημοτική αρχή της πόλης μας. Με την ψήφο

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Περιεχόμενα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Κανονιστική Συμμόρφωση (5) Σημαντικοί αριθμοί 2011 (6-7) 01 Ανθρώπινο δυναμικό (8-17) Στηρίζοντας την κοινωνία Το Συγκρότημα

Διαβάστε περισσότερα