Το MBS College είναι το μοναδικό Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στη νότια Ελλάδα που χορηγεί Διεθνή και Αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά πτυχία.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το MBS College είναι το μοναδικό Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στη νότια Ελλάδα που χορηγεί Διεθνή και Αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά πτυχία."

Transcript

1

2 New Campus Το MBS College είναι το μοναδικό Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στη νότια Ελλάδα που χορηγεί Διεθνή και Αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά πτυχία.

3 02 Χαιρετισμός Προέδρου του MBS College 03 MBS College... η πρώτη σας επιλογή 04 MBS College... επαναπροσδιορίζει το παρόν & προδιαγράφει το μέλλον 06 Κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές μάθησης 08 Πιστοποίηση από British Accreditation Council 09 Διεθνής αναγνώριση από NARIC 10 Τα προγράμματα σπουδών του Nottingham Trent University 12 Χαιρετισμός του Κοσμήτορα του Nottingham Business School 14 Bachelor (Hons) in Business 16 Bachelor (Hons) in Management and Organization 18 Bachelor (Hons) in Marketing 20 Bachelor (Hons) in Accounting and Finance 22 Χαιρετισμός Επικεφαλή του College for Art, Design and the Built Environment - Nottingham Trent University 24 Art & Design School / Certificate of Art & Design 26 Bachelor (Hons) in Interior Architecture & Design 28 Bachelor (Hons) in Graphic Design 30 Bachelor (Hons) in Multimedia 32 Χαιρετισμός Επικεφαλή του Center for Broadcasting & Journalism - Nottingham Trent University 34 Bachelor (Hons) in Print Journalism 36 Σχολή Κοινωνικών Επιστημών - Ψυχολογία 38 Bachelor of Science (Hons) Psychology 40 Συνεχιζόμενη υποστήριξη και ανάπτυξη μαθησιακών ικανοτήτων των φοιτητών 42 Εκδηλώσεις 44 Key Contacts in Nottingham Trent University 45 Χάρτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

4 Καλώς ήλθατε στο MBS College Εμείς στο MBS College σας μιλάμε για μια εμπειρία στην ποιοτική και εξειδικευμένη γνώση από το 1979 που δημιουργήσαμε και το πρώτο μας εκπαιδευτήριο. Σήμερα, μετά από 31 χρόνια μπορούμε και σας μιλάμε για την υποδομή και τις συνεργασίες κύρους του MBS College, για τη Διεθνή αποδοχή του, για την παροχή σύγχρονης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην περιοχή της Νότιας Ελλάδας και για τη μοναδικότητα του, στα σημεία αιχμής που απαιτούνται για το σημερινό πτυχιούχο να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη καριέρα στη δύσκολη Ελληνική αλλά και Διεθνή αγορά εργασίας. Το MBS College είναι Αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας με ότι αυτό συνεπάγεται. Έχει αποκλειστική συνεργασία με το Διεθνούς Φήμης Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Nottingham Trent University του οποίου και τα προγράμματα υλοποιεί. Η ιδιαίτερη έμφαση στην επιστημονική έρευνα που δίνει το Nottingham Trent University αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας των προγραμμάτων σπουδών. Το σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον του MBS College δημιουργεί τις άριστες προϋποθέσεις υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων. Η Διοίκηση, η Ακαδημαϊκή ομάδα και οι φοιτητές του MBS College επιτυγχάνουμε και υλοποιούμε τους στόχους μας για μια ακόμη πιο αποτελεσματική Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα. Σ αυτό το περιβάλλον καλείστε να ενταχθείτε και με αυτή την ομάδα να εκπαιδευτείτε και να αναπτυχθείτε. Καλή Επιτυχία! Μανώλης Φουκαράκης Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ MBS College

5 MBS College... η πρώτη σας επι λογή 1. Η επάρκεια και το κύρος του MBS College αποδεικνύεται από την συνεργασία του με ένα από τα καλύτερα Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, το Nottingham Trent University και επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα των σπουδών που σας προσφέρει. 2. Φοιτώντας στο MBS College αποκτάτε Πανεπιστημιακό πτυχίο απευθείας από το Nottingham Trent University ίδιο με εκείνο που θα αποκτούσατε αν φοιτούσατε στην έδρα του Πανεπιστημίου. 3. Το πτυχίο που αποκτάτε από το MBS College είναι Αναγνωρισμένο και Ισότιμο με το πτυχίο των Ελληνικών ΑΕΙ (Προεδρικό Διάταγμα 38/2010 ΦΕΚ 78 τεύχος Α ). Επιπλέον είναι Διεθνές και Αναγνωρίσιμο στην Παγκόσμια Αγορά Εργασίας. 4. Η σχέση εμπιστοσύνης του MBS College με την αγορά εργασίας διασφαλίζει την άμεση και ομαλή διείσδυσή σας στον εργασιακό χώρο. 5. Η κοινωνική καταξίωση του MBS College είναι αποτέλεσμα της υπεραξίας της γνώσης που σας δημιουργεί. 6. Το αντικείμενο σπουδών είναι σύγχρονο, ενδιαφέρον, με άμεση διέξοδο στην αγορά εργασίας. 7. Η ορθή χρηματοοικονομική φιλοσοφία του MBS College δημιουργεί ένα άριστο εσωτερικό περιβάλλον το οποίο εισπράττεται και από τους συνεργάτες αλλά και από εσάς. 8. Η μακροχρόνια εμπειρία στον εκπαιδευτικό χώρο εξασφαλίζει την ομαλή, απρόσκοπτη και αναπτυξιακή πορεία του MBS College και σας δημιουργεί σιγουριά και εμπιστοσύνη. 9. Φοιτώντας στο MBS College κερδίζετε τουλάχιστον ένα χρόνο, γιατί οι σπουδές διαρκούν τρία χρόνια όπως σε όλα τα Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια. 10. Εδώ, εξασφαλίζετε υψηλό επίπεδο Πανεπιστημιακής Μόρφωσης, σπουδάζοντας σε ολιγομελή τμήματα, με μια πολυμελή ομάδα Καθηγητών που σας βοηθούν και συνεργάζονται μαζί σας καθημερινά, σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον με άριστη υλικοτεχνική υποδομή.

6 MBS College επαναπροσδιορίζει το παρόν & προδιαγράφει το μέλλον. To MBS College είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας παρουσίας στη σύγχρονη μεταλυκειακή εκπαίδευση. Από το 1979 που δημιουργήσαμε το πρώτο μας εκπαιδευτήριο, σχεδιάσαμε μια πορεία συνεχούς εξέλιξης σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα. Μιας εξέλιξης όπου στο σχεδιασμό της περιελάμβανε την προσφορά Πανεπιστημιακών σπουδών με τη συνεργασία Πανεπιστημίων κύρους, διεθνούς εμβέλειας. Δίνοντας έμφαση στο στρατηγικό αυτό σχεδιασμό, το 1998 το MBS College ξεκινάει συνεργασία με το κορυφαίο Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Nottingham Trent University. Μια συνεργασία άριστα μελετημένη και σχεδιασμένη ώστε να οδηγεί τον απόφοιτο σε Αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακό Πτυχίο Διεθνούς αποδοχής προσφέροντας 3 τριτοβάθμια προγράμματα (Bachelor στη Διοίκηση & Οργάνωση Επιχειρήσεων, Λογιστική & Χρηματοοικονομικά, Marketing). Η μοναδικότητα του MBS College το κατέστησε ως το πλέον ανταγωνιστικό, με αποτέλεσμα να είναι το μοναδικό Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Νότια Ελλάδα με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Η υψηλή ένταση γνώσης και εκπαίδευσης που προσφέρει το MBS College είναι το ιδιαίτερο της σοβαρότητας της αποστολής του. Είναι το στοιχείο της διαφοροποίησης που εισπράττει ο φοιτητής μας και αυτό τον καθιστά ικανό να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τις άριστες κριτικές που λαμβάνει στις αξιολογήσεις από το Nottingham Trent University που πραγματοποιούνται από ανώτερα Διευθυντικά Στελέχη και Ακαδημαϊκούς Διεθνούς εμβέλειας. Το 2008 η συνεργασία του MBS College με το Nottingham Trent University επεκτείνεται και στο τμήμα Art & Design το οποίο είναι από τα πλέον καταξιωμένα πανεπιστημιακά τμήματα Art & Design παγκοσμίως, προσφέροντας 3 νέα προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Bachelor στην Αρχιτεκτονική Σχεδίαση Εσωτερικού Χώρου & Διακόσμηση, Γραφιστική, Πολυμεσικές Εφαρμογές). Το 2010 είναι ένα έτος το οποίο βρίσκει το MBS College με μεγάλες αλλαγές. Έχει μετακομίσει από τον Οκτώβριο του 2009 στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του. Έχει πάρει την Άδεια Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας. Έχει επαναπιστοποιηθεί από το Nottingham Trent University για ανανέωση συμβολαίων έως το 2016, έχει επίσης επαναπιστοποιηθεί από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (British Accreditation Council (BAC) έως το 2014 και έχει σχεδόν ολοκληρώσει με το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent University την διαδικασία πιστοποίησης δυο νέων προγραμμάτων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Bachelor στην Ψυχολογία και τη Δημοσιογραφία).

7

8 Κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές μάθησης Το MBS College διαθέτει άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή. Προσανατολισμένο στην παροχή του κατάλληλου μαθησιακού περιβάλλοντος στους φοιτητές του για την επίτευξη υψηλού ποιοτικού επιπέδου εκπαιδευτικού έργου. Στα πλαίσια αυτά, το MBS College επενδύει συνεχώς στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του. Από το Σεπτέμβριο του 2009, οι φοιτητές μας παρακολουθούν τα προγράμματα σπουδών στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του MBS College. Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις (ΝΕW CAMPUS), πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στον νόμο περί κολλεγίων (Ν.3696/2008) του Υπουργείου Παιδείας. Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 6 εργαστήρια για τα προγράμματα του Art & Design, 6 αίθουσες διδασκαλίας, 2 εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Βιβλιοθήκη, Αναγνωστήριο, Γραφεία, Καφετέρια και 120τμ αποθηκευτικούς χώρους (χώρους Αρχείων). Συνεπώς, το MBS College με τις νέες υποδομές και τον εξοπλισμό του, καθιστά εφικτή την αναβάθμιση και την επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στα πλαίσια της πολιτικής της υψηλής ποιότητας που δεσμεύεται να παρέχει. Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις χωροθετούνται στην περιοχή της «Θερίσου» του Δήμου Ηρακλείου. Η επιλογή της περιοχής έγινε με κριτήριο την εξυπηρέτηση των φοιτητών, καθότι είναι μόλις 1,5 χιλ. από το κέντρο της πόλης. Επίσης, η περιοχή καλύπτεται συγκοινωνιακά πλήρως από τις Λεωφόρους «Ανδρέα Παπανδρέου» και «Θερίσου», με συχνά δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας.

9 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Η/Υ Στην σύγχρονη πραγματικότητα η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών στη μαθησιακή διαδικασία είναι επιτακτική. Το MBS College από την ίδρυση του προσδίδει μεγάλη σημασία στις νέες τεχνολογίες και επενδύει συστηματικά σε τελευταίας τεχνολογίας πληροφοριακά συστήματα. Σήμερα το MBS College διαθέτει Η/Υ τελευταίας τεχνολογίας, που εξοπλίζουν τα εργαστήρια. Επίσης διαθέτει σταθμούς εργασίας (workstations) με πρόσβαση στο διαδίκτυο για την χρήση της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης του Nottingham Trent University και την αναζήτηση πηγών. Όλοι οι σταθμοί εργασίας συνδέονται μεταξύ τους σε ένα δίκτυο το οποίο το διαχειρίζεται από ένας ισχυρός Server. Για την εξυπηρέτηση των διαφόρων αναγκών λειτουργίας των προγραμμάτων σπουδών το MBS College διαθέτει φωτοαντιγραφικά μηχανήματα επαγγελματικής χρήσης τελευταίας τεχνολογίας. Επίσης έγχρωμους εκτυπωτές διάστασης Α3, ασπρόμαυρους εκτυπωτές τελευταίας τεχνολογίας διάστασης Α3 και σαρωτή (scanner) επαγγελματικής χρήσης διάστασης Α3. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Το MBS College από την ίδρυση του αφιερώνει ένα από τα σημαντικότερα μέρη του ετήσιου προϋπολογισμού επενδύσεων του στην ανανέωση και τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του. Βασική προϋπόθεση για την επικύρωση της συνεργασίας με το Nottingham Trent University ήταν η ύπαρξη βιβλιοθήκης σύμφωνα με τα πρότυπα και τις απαιτήσεις του συνεργαζόμενου πανεπιστημίου. Έτσι από την ίδρυση του το MBS College είχε τα απαραίτητα συγγράμματα για να υποστηρίξει τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει. Σταδιακά και σταθερά σε ετήσια βάση ένα ποσό της τάξη των διατίθενται για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης με συγγράμματα και άλλα αντικείμενα που αφορούν τα γνωστικά αντικείμενα για τα οποία προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης το MBS College. Κατ επανάληψη το Nottingham Trent University έχει κάνει ελέγχους στην βιβλιοθήκη του MBS College και έχει καταγράψει στις αναφορές του την πλήρη ικανοποίηση των προτύπων και προϋποθέσεων που θέτει. Σήμερα η βιβλιοθήκη του MBS College διαθέτει περισσότερους από τίτλους σύγχρονων συγγραμμάτων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων από όλο τον κόσμο. Η βιβλιοθήκη του MBS College επεκτείνεται σε χιλιάδες τίτλους συγγραμμάτων αλλά και ακαδημαϊκών περιοδικών αφού όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στην κεντρική ηλεκτρονική πύλη του Nottingham Trent University. Εκεί οι φοιτητές του MBS College έχουν την δυνατότητα μέσω του συστήματος ATHENS να έχουν πλήρη πρόσβαση σε περισσότερα από ακαδημαϊκά περιοδικά παγκόσμιας εμβέλειας και υψηλότατης ακαδημαϊκής βαρύτητας. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Το σύστημα NOW (Nottingham Trent Online Workspace) είναι η ηλεκτρονική πύλη μαθησιακών πηγών του Πανεπιστημίου Nottingham Trent University. Αυτό περιλαμβάνει όλο το υλικό των μαθημάτων (διαλέξεις, σημειώσεις, ασκήσεις, κ.α) καθώς δίνει πρόσβαση σε χιλιάδες ακαδημαϊκά περιοδικά, ηλεκτρονικά βιβλία και άλλες πηγές μάθησης (π.χ Βάσεις δεδομένων, ιστορικά αρχεία, αρχεία διατριβών). Στο NOW έχουν πλήρη πρόσβαση οι φοιτητές του MBS College αφού εγγράφονται απευθείας στο Nottingham Trent University και αποκτούν κωδικό φοιτητή εκεί. Το MBS College προσφέρει σε όλους τους φοιτητές του γρήγορη (24Mbps) πρόσβαση στο διαδίκτυο συνεχώς και σε όλους τους χώρους. Το κτίριο διαθέτει ασύρματη ανοικτή πρόσβαση στο διαδίκτυο γεγονός που οι φοιτητές έχουν εκτιμήσει ιδιαίτερα λόγω της ευκολίας χρήσης ακόμη και εντός των αιθουσών διδασκαλίας. Είναι πλέον απαραίτητο σε κάθε εκπαιδευτικό οργανισμό ο οποίος στοχεύει στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών η ύπαρξη ηλεκτρονικών υποδομών για την υποβοήθηση της μαθησιακής διαδικασίας. Το MBS College έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη διαδικτυακού τόπου ο οποίος έχει αυξημένες λειτουργίες και δυνατότητες. Αναλυτικότερα, μέσω του διαδικτυακού τόπου του MBS College, οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να κατεβάζουν όλο το υλικό των διαλέξεων και των σεμιναρίων το οποίο τοποθετούν εκεί σε καθημερινή βάση οι καθηγητές των προγραμμάτων. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα άμεσης συνομιλίας μεταξύ καθηγητών και φοιτητών για την επίλυση τυχόν αποριών ή προβλημάτων κάνοντας έτσι αποδοτικότερη την μαθησιακή διαδικασία.

10 Πιστοποίηση από British Accreditation Council Το MBS College έχει πιστοποιηθεί επιτυχώς από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης BAC British Accreditation Council ως ίδρυμα κατάλληλο να προσφέρει Ανώτατες σπουδές. Η παραπάνω πιστοποίηση αποτελεί μεγάλη διάκριση και επιτυχία για το MBS College, αφού δόθηκε από έναν οργανισμό του κύρους του Βρετανικού Συμβουλίου Πιστοποίησης BAC British Accreditation Council. Το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (BAC) αποτελεί τον πλέον έγκυρο οργανισμό πιστοποίησης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Μεγάλης Βρετανίας έχοντας πιστοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 500 ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περισσότερες από 20 χώρες. Για να λάβει κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα την πιστοποίηση του BAC περνάει από μια αυστηρή διαδικασία ελέγχου και επιθεωρήσεων που διαρκούν περισσότερο από τρείς μήνες. Πρέπει να πληρούνται αυστηρές προϋποθέσεις όσον αφορά στις εγκαταστάσεις, το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό, την ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών καθώς και την Οργάνωση και Διοίκηση. Η πιστοποίηση δίδεται και ενδιάμεσα πραγματοποιούνται επιθεωρήσεις για τον έλεγχο της διατήρησης του υψηλού επιπέδου ποιότητας. Η πιστοποίηση από το Βρετανικό Συμβούλιο αποτελεί μια παγκοσμίως αποδεκτή απόδειξη ποιότητας και οργάνωσης στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι επιθεωρητές του Βρετανικού Συμβουλίου ερευνούν διεξοδικά όλες τις λειτουργίες και την οργάνωση του υπό πιστοποίηση οργανισμού και έχουν συναντήσεις με όλους τους συντελεστές (Καθηγητές, Φοιτητές και Διοίκηση). Το MBS College έλαβε άριστα σχόλια από τους επιθεωρητές του Βρετανικού Συμβουλίου (έκθεση επιθεωρητών BAC, 22/01/2005 & 18/2/2010), για την ποιότητα σπουδών, τις εγκαταστάσεις, την οργάνωση και λειτουργία του. Οι πιστοποιήσεις αυτές επιβεβαιώνουν την επιτυχημένη εφαρμογή της στρατηγικής που ακολουθεί το MBS College για παροχή υψηλού επιπέδου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το MBS College είναι πλέον ο μοναδικός ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός στη Νότια Ελλάδα με τριπλή πιστοποίηση. Διαθέτει πιστοποίηση από το κορυφαίο Δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο, Nottingham Trent University, από το Ελληνικό κράτος* (ΕΚΕΠΙΣ) και τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης ποιότητας (BAC), ως ίδρυμα κατάλληλο να προσφέρει Ανώτατες σπουδές. *Υπουργείο Παιδείας - (ΕΚΕΠΙΣ) Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης. 10

11 Διεθνής αναγνώριση από NARIC Το MBS College - μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Κολλεγίων - διαθέτει συμφωνία με το Βρετανικό «ΔΟΑΤΑΠ» για την αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων του. Οι απόφοιτοι του MBS College λαμβάνουν μαζί με το πτυχίο τους ειδική πιστοποίηση από τον Βρετανικό «ΔΟΑΤΑΠ» (NARIC). Με την παραπάνω πιστοποίηση από το NARIC όλοι οι απόφοιτοι του MBS College διαθέτουν πλέον ένα ισχυρό εχέγγυο για την δυνατότητα συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και σε προκηρύξεις για διορισμό στον Ελληνικό Δημόσιο τομέα. Επιπλέον, η πιστοποίηση αυτή καλύπτει την προϋπόθεση της παρ. γ του άρθρου 50 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 36/2005, από την οποία εξαρτάται η αναγνώριση των πτυχίων που αποκτώνται έπειτα από σπουδές σε Ελληνικά Κολλέγια, βάση του οποίου εκδόθηκε και το Προεδρικό Διάταγμα 38/ ΦΕΚ78 Τέυχος Α. Το NARIC αποτελεί τον φορέα αναγνώρισης και πιστοποίησης των τίτλων σπουδών τόσο των Βρετανικών Πανεπιστημίων όσο και όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων άλλων χωρών. Είναι από τους πλέον έγκυρους οργανισμούς και θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα της πιστοποίησης και αναγνώρισης τίτλων σπουδών. Μετά από έλεγχο του εκάστοτε πτυχίου, το NARIC παρέχει ειδικό πιστοποιητικό στο οποίο πιστοποιεί ότι το πτυχίο που αποκτά ο απόφοιτος του MBS College έπειτα από σπουδές στο Ηράκλειο είναι απολύτως ισότιμο, ως προς τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα, με το αντίστοιχο πτυχίο που χορηγείται στους αποφοίτους του Βρετανικού Πανεπιστημίου Nottingham Trent University μετά από σπουδές στη Βρετανία. Συνεπάγεται λοιπόν ότι το επίπεδο του πτυχίου είναι το 6 (Πανεπιστημιακή εκπαίδευση - ΑΕΙ) βάσει του Ενιαίου Ευρωπαϊκού πλαισίου Επαγγελματικών προσόντων. 11

12 Η στρατηγική επιλογή του MBS College να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent University βασίστηκε στην άριστη ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών και κυρίως στην αποδοχή που έχουν οι απόφοιτοι των προγραμμάτων αυτών από την αγορά εργασίας. Βαγγέλης Τσιλιγκίρης Διευθυντής Προγραμμάτων Σπουδών Τα Προγράμματα Σπουδών του Nottingham Trent University ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΟΜΗ Το πανεπιστήμιο Nottingham Trent University διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις όλων των κλάδων και έτσι τα προγράμματα σπουδών του σχεδιάζονται με βάση τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της διεθνούς αγοράς εργασίας. Ο γενικότερος και απώτερος σκοπός των προγραμμάτων του Nottingham Trent University είναι να βοηθήσουν τους φοιτητές στην ανάπτυξη της ικανότητας ανεξάρτητης, σε βάθος, μάθησης και στην απόκτηση ολοκληρωμένων γνώσεων. Ο απόφοιτος των προγραμμάτων του Nottingham Trent University είναι σε θέση να προσφέρει από την πρώτη ημέρα εργασίας του και να κάνει τη διαφορά με το επίπεδο των γνωσεών του. Τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν ετήσια μαθήματα, όπως σε όλα τα Βρετανικά Πανεπιστήμια, με σκοπό την απρόσκοπτη διαδικασία μάθησης από τον φοιτητή χωρίς την παρεμβολή εξαμηνιαίων γραπτών εξετάσεων. Επίσης τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν αριθμό μαθημάτων που επιτρέπει την βαθύτερη γνώση των διδασκόμενων θεματικών πεδίων και την πολύπλευρη μάθηση πάντοτε με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Έτσι τα προγράμματα του Nottingham Trent University βοηθούν άμεσα τους φοιτητές να αναπτύξουν ολοκληρωμένη γνώση, ώστε να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους επιτυχία σε διεθνές επίπεδο, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και ταχύτατους ρυθμούς εξέλιξης. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Χαρακτηριστική διαφορά του Βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος από το Ελληνικό, είναι η συνεχής και πολύπλευρη αξιολόγηση του φοιτητή καθ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Έτσι, επιτυγχάνεται η ορθότερη και αντικειμενικότερη αξιολόγηση του φοιτητή διασφαλίζοντας ότι οι ικανοί και συνεπείς φοιτητές προχωρούν και προβιβάζονται. Η αξιολόγηση των φοιτητών στο MBS College έχει το ίδιο περιεχόμενο, την ίδια δομή και πραγματοποιείται στις ίδιες ημερομηνίες με την αξιολόγηση των φοιτητών που σπουδάζουν στο Νόττινχαμ. Ένας φοιτητής στα προγράμματα BACHELOR θα ολοκληρώσει πολλές ατομικές & ομαδικές εργασίες/εισηγήσεις, παρουσιάσεις, ειδικά Project καθώς και την πτυχιακή του διατριβή μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Μέσω αυτής της πολύπλευρης αξιολόγησης οι φοιτητές μαθαίνουν να ενεργούν τόσο ως άτομα αλλά και ως μέλη μιας ομάδας για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. 12

13 ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Στόχος στο MBS College δεν είναι απλά η διασφάλιση της ποιότητας αλλά η συνεχής βελτίωση και αναβάθμισή της. Για να διασφαλιστεί η ποιότητα της αξιολόγησης των φοιτητών, κάθε εργασία/διαγώνισμα βαθμολογείται από τρεις διαφορετικούς καθηγητές δύο καθηγητές του MBS College και έναν καθηγητή άλλου Βρετανικού Πανεπιστημίου. Τέλος όλη η λειτουργία των προγραμμάτων και ιδιαίτερα οι εργασίες των τελειόφοιτων ελέγχονται από τον Εξωτερικό Εξεταστή (External Examiner) ο οποίος είναι καθηγητής Βρετανικού Πανεπιστημίου και ορίζεται από το NTU για μέγιστο διάστημα 4 ετών. Από το 2010 το MBS College πρωτοπορεί αφού είναι το μοναδικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων TURNITIN για να ελέγχει την πιθανότητα αντιγραφής και λογοκλοπής στις εργασίες των φοιτητών του. Έτσι, αποσκοπώντας στην προστασία των ίδιων των φοιτητών, το MBS College συμμετέχει στο TURNITIN που είναι ένα σύστημα ελέγχου ακαδημαϊκών εργασιών στο οποίο συμμετέχουν τα πλέον έγκυρα και γνωστά Πανεπιστήμια (MIT, Harvard, Oxford, Cambridge, κ.α). Η λειτουργία των προγραμμάτων και των συνεργασιών μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων παρακολουθείται σε καθημερινή βάση από το Διευθυντή Προγραμμάτων του MBS College που ενημερώνει άμεσα το Nottingham Trent University για την πρόοδο της υλοποίησης των προγραμμάτων και παρεμβαίνει όταν αυτό απαιτείται. Οι φοιτητές μέσω ερωτηματολογίων που συμπληρώνουν δύο φορές ετησίως αξιολογούν τόσο το περιεχόμενο των προγραμμάτων αλλά και όλους τους διδάσκοντες καθηγητές. Επίσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται εσωτερικές ελεγκτικές διαδικασίες όπου οι Υπεύθυνοι Προγραμμάτων από το NTU επισκέπτονται το MBS College και ελέγχουν διεξοδικά όλες τις πτυχές της λειτουργίας του εκάστοτε προγράμματος. Τέλος το MBS College καταρτίζει ετήσια αναφορά ποιότητας η οποία περιλαμβάνει στοιχεία από όλους όσους εμπλέκονται στα προγράμματα σπουδών (ακαδημαϊκή ομάδα, φοιτητές, εξωτερικούς εξεταστές κ.α). Η αναφορά αυτή αποστέλλεται στην πρυτανεία του NTU όπου και αξιολογείται. ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Η ακαδημαϊκή ομάδα του MBS College αποτελείται από καθηγητές που κατέχουν διδακτορικούς ή μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Όλοι οι καθηγητές του MBS College έχουν εκπαιδευτεί και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους αντίστοιχους καθηγητές του Nottingham Trent University στις Βρετανικές μεθόδους διδασκαλίας, αξιολόγησης και διασφάλισης ποιότητας. Οι καθηγητές του MBS College, εκτός από τις άριστες ακαδημαϊκές σπουδές, κατέχουν και σημαντική εργασιακή εμπειρία σε μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού προσφέροντας έτσι στους φοιτητές σημαντικές εμπειρίες και παραδείγματα. Ακαδημαϊκές Συνεργασίες Το MBS College προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Από το 1999 συνεργάζεται με το Δημόσιο Βρετανικό πανεπιστήμιο Nottingham Trent University με συμβόλαιο δικαιόχρησης (franchise). Η συνεργασία αυτή αρχικά αφορούσε το τμήμα Business, το 2008 επεκτάθηκε η συνεργασία με το τμήμα Art & Design και το 2010 με το τμήμα Δημοσιογραφίας και Ψυχολογίας. Σήμερα το MBS College προσφέρει 8 ακαδημαϊκά προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που οδηγούν σε πτυχίο BACHELOR. 1) Διοίκηση Επιχειρήσεων 2) Λογιστική & Χρηματοοικονομικά 3) Marketing 4) Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου & Διακόσμηση 5) Γραφιστική 6) Πολυμέσα 7) Δημοσιογραφία 8) Ψυχολογία ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ: Απόφοιτοι Λυκείου, ΤΕΕ - ΕΠΑΛ Απόφοιτοι ΙΕΚ (γίνονται δεκτοί απευθείας στο 2ο έτος) Φοιτητές άλλων Κολλεγίων ή Πανεπιστημίων που επιθυμούν να μετεγγραφούν 13

14 MBS College and Nottingham Business School developing leaders of today and tomorrow The world of business and work is becoming increasingly competitive, and graduates from all disciplines need to be adequately prepared when they enter this world. By choosing to study with the MBS College, in partnership with Nottingham Business School, one of the UK s leading business schools, graduates can be assured that they have made the right choice for their future careers. Our courses provide students with a learning experience that is academically rigorous and practically relevant, but one that challenges and stretches thinking and actions at all levels, on a local and global basis. They are specifically designed to equip graduates with enhanced skills and leading edge thinking to meet the ever-changing needs of business. Employability rates for both Business Schools also testify to the quality of our teaching. Both Schools have outstanding rates of graduate employability within Greece and the UK, so you can be assured that your degree will help shape your future career development for the better. Here in the UK, Nottingham Business School is undertaking its own programme of development and change. New courses are being developed in line with changing work environments, our research programme is set to rapidly expand, and we are looking forward to a new location for the Business School towards the end of this year. Every organisation understands the need for adequate investment in its future, and Nottingham Business School is no exception. A degree from the MBS College and Nottingham Business School is a sign that you have made a significant investment in yourself and your future development. Good luck with your studies! Professor Baback Yazdani Dean Nottingham Business School

15 Nottingham Business School BA (Hons) in Business - Management & Organization Διοίκηση & Οργάνωση Επιχειρήσεων BA (Hons) in Business - Accounting & Finance Λογιστική και Χρηματοοικονομικά BA (Hons) in Marketing 15

16 Bachelor (Hons) in Business Το Bachelor (Hons) in Business είναι ένα διεθνώς καταξιωμένο τριετές πρόγραμμα σπουδών του Nottingham Trent University, που εφαρμόζεται στη χώρα μας στα ελληνικά από το MBS College. Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές να αναπτύξουν ολοκληρωμένη γνώση των επιχειρήσεων και της Διοίκησης, ώστε να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους επιτυχία στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα και ταχύτατους ρυθμούς εξέλιξης. Το πανεπιστήμιο του Nottingham Trent University έχει την εξαίρετη φήμη του αποτελεσματικού συνεργάτη και αυτό έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Μεγάλη Βρετάνια αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Μέσω ερευνών, που πραγματοποιούνται συνεχώς, προκύπτουν οι ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων γενικότερα στους τομείς της Διοίκησης. Με βάση τις ανάγκες αυτές ανανεώνεται κάθε έτος το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών του Bachelor και προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι απόφοιτοι του προγράμματος Bachelor (Hons) in Business να κατέχουν την πιο σύγχρονη γνώση της επιχειρηματικής διοίκησης, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Μέσα από τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που ακολουθούνται και με τη συνεχή στήριξη της Ακαδημαϊκής ομάδας του MBS College, οι φοιτητές του BA (Hons) in Business, θέτουν γερά θεμέλια για μια επιτυχημένη μελλοντική καριέρα στο χώρο των επιχειρήσεων. 16

17 Το 1ο έτος είναι κοινό για όλες τις ειδικότητες και περιλαμβάνει τα παρακάτω μαθήματα: ACCOUNTING & FINANCE FOR MANAGERS ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ MARKETING & BUSINESS PROCESSES MARKETING & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ QUANTITATIVE METHODS FOR BUSINESS ΠΟΣΟΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ MANAGING INFORMATION & MONEY ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ & ΧΡΗΜΑΤΟΣ FOUNDATION OF MANAGING & ORGANIZING ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Στο τέλος του πρώτου έτους οι φοιτητές επιλέγουν μια από τις παρακάτω ειδικότητες: ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ MARKETING ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 17

18 Bachelor (Hons) in Management & Organization ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η κατεύθυνση αυτή δίνει την ικανότητα στους φοιτητές να εστιάζουν στη Διοίκηση, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη διάσταση των επιχειρήσεων και των οργανισμών. Το πρόγραμμα εξετάζει ένα μεγάλο εύρος από σύγχρονα θέματα, που περιλαμβάνουν τη μελέτη των διαφορετικών μορφών εργασίας και καριέρας, Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, Διοίκηση Αλλαγών, καθώς και τις επιπτώσεις που έχει η υιοθέτηση διαφορετικών στρατηγικών στα παραπάνω θέματα. Επίσης, η κατεύθυνση αυτή είναι σχεδιασμένη για να ενισχύσει σημαντικά την κατανόηση των φοιτητών στην επιστήμη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Οι φοιτητές διδάσκονται να είναι ανεξάρτητοι, αυτόνομοι και δια βίου ερευνητές της γνώσης. Μαθαίνουν να αναπτύσσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται τόσο για την εύρυθμη ομαδική εργασία όσο και για την άσκηση αποτελεσματικής ηγεσίας. 1ο Έτος Professional Development for Business 1 Προσωπική Επαγγελματική Ανάπτυξη για Επιχειρησιακές Σπουδές 1 Information for Decision and Planning Πληροφόρηση για Λήψη Αποφάσεων & Σχεδιασμό Foundations of Managing & Organising Αρχές Διοίκησης & Οργάνωσης Accounting & Finance For Managers Λογιστική & Χρηματοοικονομικά για Διευθυντικά Στελέχη Marketing & Operations Μάρκετινγκ & Επιχειρησιακές Λειτουργίες Quantitative Methods for International Business Ποσοτικές Μέθοδοι Για Διεθνής Επιχειρήσεις 2ο Έτος Professional Development for Business 2 Προσωπική Επαγγελματική Ανάπτυξη για Επιχειρησιακές Σπουδές 2 Managing & Organising Διοίκηση & Οργάνωση Competitive Strategy & Innovation Στρατηγική Ανταγωνισμού & Καινοτομία Survey Research Analysis for Business Ανάλυση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων για Επιχειρησιακές Σπουδές Accounting in its Organisational Context Η Λογιστική στο Οργανωτικό της Πλαίσιο Managing the Global Supply Chain Διαχείριση της Παγκόσμιας Αλυσίδας Προμηθειών 3ο Έτος Dissertation Πτυχιακή Managing Information and Knowledge Strategically Στρατηγική Διαχείριση Πληροφορίας & Γνώσης The Sustainable Organisation Η Αειφόρος Επιχείρηση Ethical and Strategic Issues in Management Θέματα Ηθικής & Στρατηγικής στη Διοίκηση New Perspectives in Managing & Organising Νέες Προοπτικές στη Διοίκηση & Οργάνωση 18

19 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Στο συνεχώς αναπτυσσόμενο και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον η ζήτηση για διοικητικά στελέχη είναι αυξανόμενη και με ταχείς ρυθμούς. Οι απόφοιτοι αυτού του προγράμματος μαθαίνουν να εστιάζουν σε θέματα που σχετίζονται με την ανθρώπινη διάσταση των επιχειρήσεων και των Οργανισμών και συγκεκριμένα την Οργάνωση & τη Διοίκηση. Το πρόγραμμα εξετάζει ένα μεγάλο εύρος σύγχρονων θεμάτων που περιλαμβάνουν την μελέτη των διαφορετικών μορφών εργασίας, Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων, Διαχείρισης Αλλαγής, καθώς και την Επιχειρησιακή Ηθική. Οι απόφοιτοι του MBS College, έχουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να μπορούν να απασχοληθούν σε όλους τους οικονομικούς κλάδους σε θέσεις που διακρίνονται για την υπευθυνότητα τους και σχετίζονται άμεσα με τη λήψη αποφάσεων. Ενδεικτικά αναφέρονται τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, οι Μικρομεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις, ο Βιομηχανικός Κλάδος, τα Επιμελητήρια, οι Οικονομικοί Οργανισμοί καθώς και οι Ιδιωτικές και Δημόσιες Επιχειρήσεις. 19

20 Bachelor (Hons) in Business - Marketing Το Marketing θεωρείται ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μια επιχείρηση και καθοριστικός παράγοντας για την πετυχημένη λειτουργία της. Η κατεύθυνση BA (Hons) in Business - Marketing είναι σχεδιασμένη βάση αυτής της αρχής και σκοπός της είναι να ενθαρρύνει τους φοιτητές να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τις θεωρίες και τις τεχνικές του Marketing σε διαφορετικούς ρόλους και πλαίσια. Η έμφαση δίδεται στην ανάπτυξη της κριτικής κατανόησης της φιλοσοφίας του Marketing, η οποία τοποθετεί τον πελάτη στο κέντρο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η διδακτέα ύλη καλύπτει ένα μεγάλο εύρος σύγχρονων θεμάτων του Marketing που περιλαμβάνει : Market Orientation, Συμπεριφορά καταναλωτή, Στρατηγική Διοίκηση Marketing, Brand developing & positioning, επικοινωνία και Marketing υπηρεσιών. Τα επιτυχημένα στελέχη Marketing πρέπει να συνδυάζουν τη γνώση των θεωριών και των τεχνικών της επιστήμης του Marketing με ικανότητες ανάλυσης, επικοινωνίας και ομαδικής συνεργασίας. Επίσης, τα στελέχη Marketing διακρίνονται για τη δημιουργική τους ικανότητα. Όλες οι παραπάνω δεξιότητες και ικανότητες θα αναπτυχθούν μέσα από την κατεύθυνση του Marketing. 1ο Έτος Professional Development for Business 1 Προσωπική Επαγγελματική Ανάπτυξη για Επιχειρησιακές Σπουδές 1 Information for Decision and Planning Πληροφόρηση για Λήψη Αποφάσεων και Σχεδιασμό Foundations of Managing & Organising Αρχές Διοίκησης & Οργάνωσης Accounting & Finance For Managers Λογιστική & Χρηματοοικονομικά για Διευθυντικά Στελέχη Marketing & Operations Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακές Λειτουργίες Quantitative Methods for International Business Ποσοτικές Μέθοδοι Για Διεθνής Επιχειρήσεις 2ο Έτος Professional Development for Business 2 Προσωπική Επαγγελματική Ανάπτυξη για Επιχειρησιακές Σπουδές 2 Managing & Organising Διοίκηση & Οργάνωση Competitive Strategy & Innovation Στρατηγική Ανταγωνισμού & Καινοτομία Survey Research Analysis for Business Ανάλυση Ερευνητικών Αποτελεσμάτων για Επιχειρησιακές Σπουδές Marketing Management Διοίκηση Μαρκετινγκ International Marketing & Communication Διεθνές Μαρκετινγκ και Επικοινωνία 3ο Έτος Dissertation Πτυχιακή Managing Information and Knowledge Strategically Στρατηγική Διαχείριση Πληροφορίας & Γνώσης The Sustainable Organisation Η Αειφόρος Επιχείρηση Ethical and Strategic Issues in Management Θέματα Ηθικής & Στρατηγικής στη Διοίκηση Contemporary Issues in Marketing Σύγχρονα θέματα στο Μάρκετινγκ 20

Πί νακας περίεχομε νων

Πί νακας περίεχομε νων Πί νακας περίεχομε νων Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων... 3 Περιγραφή Προγράμματος... 3 Δομή Προγράμματος... 3 Επαγγελματικές Προοπτικές... 5 Διάρκεια Σπουδών... 5 Πτυχίο Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών...

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

Bachelor of Science (Hons) in Psychology

Bachelor of Science (Hons) in Psychology Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το International Faculty CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα 6 ακαδημαϊκά τμήματα του University of Sheffield και

Διαβάστε περισσότερα

Τελικός τίτλος σπουδών:

Τελικός τίτλος σπουδών: Επωνυμία προγράμματος: Τελικός τίτλος σπουδών: ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (ΠΤΥΧΙΟ) Πτυχίο Ο γραφίστας ασχολείται με τη μελέτη, τη διαμόρφωση και γενικότερα την αισθητική επιμέλεια κάθε είδους εκτυπωτικής εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching

Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής

1. Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής Κατάλογος νέων προγραμμάτων (πιστοποιημένα και στο τελικό στάδιο πιστοποίησης από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ). Σήμανση με αστερίσκο): 1. Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία)

BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας U T C C R E A T I V E L A B Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Ποιοι είμαστε Σχετικά με εμάς Η UTC Creative Lab είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της καινοτομίας, της

Διαβάστε περισσότερα

GLOBAL CERT. Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες

GLOBAL CERT. Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες GLOBAL CERT Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες Η PALSO με την πολυετή επιτυχημένη πορεία της στον κλάδο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης & πιστοποίησης και η GLOBAL CERT με την εμπειρία της και την άρτια τεχνογνωσία

Διαβάστε περισσότερα

5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 3ο Επιστημονικό Πεδίο 3 5ο Επιστημονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι πτυχιούχοι της Σχολής: Στατιστικής του Πειραιά εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ενώ του Αιγαίου (2ο Πεδίο) δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων Διακίνησης Προϊόντων www.logistics.teithe.gr Επιστημονικός Συνεργάτης Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον Ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Περιεχόμενο Τμήματος ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Γνωστικό περιεχόμενο Περιεχόμενο Τμήματος Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καταλαμβάνει σημαντική θέση στο χώρο των

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Ηγέτες με Όραμα Καλωσορίσατε στο ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου Αγαπητοί φοιτητές, Εκ μέρους του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων σας καλωσορίζουμε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Μάρκετινγκ & Επικοινωνία Digital Marketing Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σκοπό έχουν να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία

Μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Σχολική Ψυχολογία

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Σχολική Ψυχολογία Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Σχολική Ψυχολογία Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Μεταπτυχιακό

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση

Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Eκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων & Δία Βίου Μάθηση Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Μάιος 2012 Είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει κοντά τα πεδία της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνολογίας της πληροφορίας με τη διοίκηση και την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

3ο Επιστηµονικό Πεδίο 3 5ο Επιστηµονικό Πεδίο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι πτυχιούχοι των παρακάτω Σχολών δεν εγγράφονται στο Οικονοµικό Επιµελητήριο: Οργάνωσης και ιαχείρισης Αθλητισµού Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. E - learning. Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. E - learning. Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E - Learning Μάρκετινγκ Και Επικοινωνία Σε Εκπαιδευτικές Μονάδες E - learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Έκδοση 2 η Copyright Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Τμήμα Αιγάλεω, Σεπτέμβριος 2018 http://www.ba.uniwa.gr/ Πανεπιστημιούπολη 2 Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250, 12 2, Αιγάλεω

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ποιότητας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών

Πολιτική Ποιότητας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών Πολιτική Ποιότητας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) και τις αρμόδιες

Διαβάστε περισσότερα

BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA)

BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA) BS Concentration in Psychology (STATE UNIVERSITY OF NEW YORK-EMPIRE STATE COLLEGE, USA) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το NEW YORK COLLEGE προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία για ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Έκδοση 1 η Copyright Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Τμήμα Αιγάλεω, Ιούλιος 2018 Πανεπιστημιούπολη 2 Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250, 12 2, Αιγάλεω http://www.uniwa.gr/

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Συνοπτική Παροσουσίαση η κατάρτιση πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ειδικά θέματα και εφαρμογές της Πληροφορικής και της Τηλεματικής κυρίως στα πεδία των δικτυοκεντρικών πληροφοριακών

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1927, ένα από τα 5 ιδρυτικά τμήματα του Α.Π.Θ. Το 1973 εξειδικεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ποια είναι η γνώμη σας για την εξέλιξη της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στη χώρα μας; Κατά τα τελευταία 60 χρόνια, έχει παρουσιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

Master's in Counselling Psychology

Master's in Counselling Psychology Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το International Faculty CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα 6 ακαδημαϊκά τμήματα του University of Sheffield και

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Μεταπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 51030101 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

27/2/2015. Τουρισμός:

27/2/2015. Τουρισμός: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ MASTERS IN TOURISM MANAGEMENT (MTM) ΡΟΔΟΥΛΑ Η.ΤΣΙΟΤΣΟΥ Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΠΜΣ ΜΤΜ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τουρισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ

Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ The Best and Brightest World-class education It s closer than you think Bachelor in Computer Engineering Mnxανικός Η/Υ www.ait.gr/bsc Σκέψου από τώρα... Τις

Διαβάστε περισσότερα

CIM Marketing Qualifications

CIM Marketing Qualifications CIM Marketing Qualifications CERTIFICATE IN PROFESSIONAL MARKETING - LEVEL 4 Authorised Cambridge Professional Academy Distributor ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στη ΣΤΗ 360U BETTER SKILLS BETTER BUSINESS πιστεύουµε ότι

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Παρουσίασης

Περιεχόμενα Παρουσίασης 1 Περιεχόμενα Παρουσίασης Σπουδές και εκπαίδευση Ποιοί είμαστε Τι προσφέρουμε: Προγράμματα σπουδών Προπτυχιακές σπουδές Επαγγελματικά δικαιώματα Μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα Διδακτορικές σπουδές Μεταδιδακτορική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTER DEGREE IN INTERNATIONAL BUSINESS ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡIΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTER DEGREE IN INTERNATIONAL BUSINESS ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡIΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ MASTER DEGREE IN INTERNATIONAL BUSINESS ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡIΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Π.Μ.Σ. Με την Υποστήριξη του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics)

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) www.logistics.teithe.gr Επίκουρος Καθηγητής dfolinas@gmail.com Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΝΕΟ - ΜΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΥΛΗ Επενδύοντας στη Γνώση... Εξασφαλίζετε το Μέλλον Η αποτελεσματική Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί μια από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων και Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων Πτυχίο Ψηφιακά Συστήμα- τα

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων και Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων Πτυχίο Ψηφιακά Συστήμα- τα 2 Πρόλογος Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς καλύπτει δύο σημαντικούς κλάδους της Ψηφιακής Οικονομίας και της Κοινωνίας της Γνώσης: τον κλάδο των Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ

Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ (Master in Business Administration) Αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ To MBA πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει ως στόχο να παρέχει στους φοιτητές μια στερεή

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Bachelor of Science (Hons) in Psychology

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Bachelor of Science (Hons) in Psychology Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Bachelor of Science (Hons) in Psychology Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Τίτλος σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ετών Αποκλειστική δωρεά: Μια δράση του:

ετών Αποκλειστική δωρεά: Μια δράση του: ετών Αποκλειστική δωρεά: Μια δράση του: Πρόγραμμα Δωρεάν Κατάρτισης ΝΕΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ) Με την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ)

Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ. Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ) Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Επανίδρυση του ΔΠΜΣ «Πληροφορική και Διοίκηση» (Αναμένεται έγκριση του ΠΜΣ από το ΥΠΕΘ) Μάιος 2018 Μεταπτυχιακό πρόγραμμα που φέρνει κοντά διαφορετικά

Διαβάστε περισσότερα

International Computer Technology

International Computer Technology International Computer Technology Το International Computer Technology είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Δεξιοτήτων στη χρήση υπολογιστή και γνώσεων Πληροφορικής σε εισαγωγικό, βασικό

Διαβάστε περισσότερα

-σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση

-σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Διασφάλιση της Ποιότητας στην Εκπαίδευση» Σας ενημερώνουμε τα παρακάτω: Το εκπαιδευτικό κέντρο ΜΕΛΕΤΗ Ελένη Θάνου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο παιδείας, έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι:

Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: 1. Στόχοι του Προγράμματος Σπουδών (ΠΣ) Οι στόχοι του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών είναι: Η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στο γνωστικό αντικείμενο της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ώστε να είναι

Διαβάστε περισσότερα

CMI Management Courses

CMI Management Courses CMI Management Courses CERTIFICATE & DIPLOMA IN MANAGEMENT & LEADERSHIP - LEVEL 5 Chartered Mangement Institute Authorised Cambridge Professional Academy Distributor ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στη ΣΤΗ 360U BETTER SKILLS

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γενικά Στοιχεία Τμήματος Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής προέκυψε το 2013 από τη συγχώνευση

Διαβάστε περισσότερα

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών

Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών Μαθήματα: Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO ΠΡOΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓAΤΗ ΕΡΓΟΔOΤΗ ΓΙΑ ΤA ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚA ΚΑΙ TON ΤΟΥΡΙΣMO Μέσω του στρατηγικού συνεταιρισμού διαμορφώνουμε το μέλλον της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας Η Πρόκληση Τα τελευταία χρόνια,

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Ι.ΙΕΚ Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα Τουρισμού Μαθήματα Μια ακόμη πρωτιά των σπουδαστών τουριστικών επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ είναι η δυνατότητα τους να πάρουν εξειδίκευση στον Ιατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας ΕΚΠΑ

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας ΕΚΠΑ Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας ΕΚΠΑ Για την εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών στην επιχειρηματικότητα, ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008... 4 3. Κατηγορίες Υποψηφίων που Γίνονται Δεκτοί στο Πρόγραμμα - Τρόπος Eνταξης... 5 4. Το ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Μελέτη Καταγραφής Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Αποφοίτων Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Μελέτη Καταγραφής Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Αποφοίτων Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Αποφοίτων Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου Περιεχόμενα Περίληψη. 3 Εισαγωγή..4 Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας Σπουδές.....5 Απορρόφηση των Αποφοίτων του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

web mobile multimedia ανάπτυξη εφαρμογών

web mobile multimedia ανάπτυξη εφαρμογών ανάπτυξη εφαρμογών web mobile multimedia 1 η εταιρία ιστορικό Η διάδρασις ιδρύθηκε το 2006, στην Αθήνα, από το Γιάννη Λαδά, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Η/Υ και Πέτρο Βασιλόπουλο, Οικονομολόγο με

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Πατρών Τίτλος ΠΠΣ: Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Α.

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ορισμός (1/2) Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί ένα από τα βασικότερα τμήματα μιας εταιρείας και στόχο έχει τις απαραίτητες ενέργειες για την εργασιακή και προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟ3019 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

698 Οικολογίας και Περιβάλλοντος ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθο)

698 Οικολογίας και Περιβάλλοντος ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθο) 698 Οικολογίας και Περιβάλλοντος ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθο) Το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Το περιεχόμενο σπουδών του τμήματος «Οικολογίας & Περιβάλλοντος» με έδρα τη Ζάκυνθο καλύπτει το γνωστικό

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Ημερομηνίες: 30/1/2018 Λευκωσία 6/2/2018 Λεμεσός Σε συνεργασία με: ΚΕΒΕ Η οργάνωση γραφείου, αποτελεί στοιχείο κρίσιμης σημασίας για την κάθε επιχείρηση, αφού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΛΑΤΕΣΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Το Τμήμα Ηλεκτρολογίας, ανήκει στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.ΕΦ.) του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα

«Ηθική Σκέψη και Πράξη» διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση εμπειρία του Ε.Κ.Π.Α.

«Ηθική Σκέψη και Πράξη» διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση εμπειρία του Ε.Κ.Π.Α. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Αnimation στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών. Περιεχόμενο Προγράμματος

Εφαρμογές Αnimation στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών. Περιεχόμενο Προγράμματος Εφαρμογές Αnimation στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών Περιεχόμενο Προγράμματος Η σημασία του εκπαιδευτικού υλικού είναι κομβική σε μια εκπαιδευτική διαδικασία καθώς συμβάλλει τόσο στην κατανόηση των πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί σπουδαστές, με ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Μάρκετινγκ. Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ. Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Αρχές Μάρκετινγκ. Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ. Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αρχές Μάρκετινγκ Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών

Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS. Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών Ι.ΙΕΚ TOURISM EXPERTS Γραμματέας Ανωτέρων & Ανωτάτων Στελεχών Μαθήματα Τα μαθήματα της ειδικότητας ΙΕΚ Γραμματέας Ανωτέρων και Ανωτάτων Στελεχών είναι επιλεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας,

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς

Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

Οι μαθητές μετά την φοίτησή τους μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες όπως επίση

Οι μαθητές μετά την φοίτησή τους μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες όπως επίση Η αισθητική αντίληψη είναι το μεγαλύτερο προσόν για την ειδικότητα του τομέα καλλιτεχνικών εφα Οι μαθητές μετά την φοίτησή τους μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες όπως επίση - Ιδιωτικές Επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας

Επαγγελματικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ To Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής είναι ένα Κέντρο δια Βίου Μάθησης, πιστοποιημένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική (BSc & MSc)

Πληροφορική (BSc & MSc) ς Πληροφορική (BSc & MSc) www.nup.ac.cy ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πτυχίο στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική BSc in Applied Informatics Περιγραφή Προγράμματος Στόχος του Προπτυχιακού Προγράμματος στην Εφαρμοσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Q&A. Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο;

Q&A. Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο; Q & A 1 2 Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο; Το νέο ανταγωνιστικό πεδίο, η νέα καταναλωτική συμπεριφορά και συνολικά το νέο τοπίο δημιουργεί ασφυκτική πίεση στις ανεξάρτητες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Ψυχολογίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Ψυχολογίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Ψυχολογίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης Ρέθυμνο, Φεβρουάριος 2019 1 1.1. Πολιτική Ποιότητας του Τμήματος Ψυχολογίας 1.1.1.

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 Μεταπτυχιακό στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος (1) Το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 3121 Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι πτυχιούχοι του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων αποκτούν

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Παρουσίαση : Ιωάννης Κυρίτσης, Αν. Καθηγητής, Αν. Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Από τα αρχαιότερα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών στην Ελλάδα (1927) Εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχί ο στην Εφαρμοσμέ νη Πληροφορίκη

Πτυχί ο στην Εφαρμοσμέ νη Πληροφορίκη Πτυχί ο στην Εφαρμοσμέ νη Πληροφορίκη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στόχος του Προπτυχιακού Προγράμματος στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική είναι να προσφέρει τις βάσεις σε όσους φιλοδοξούν να γίνουν οι αυριανοί εμπειρογνώμονες

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ BSc (Hons) in Psychology Science

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ BSc (Hons) in Psychology Science Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 BSc (Hons) in Psychology Science Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος Προπτυχιακό Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Σπύρος Πανέτσος Επιστ. Υπευθ. Γραφείου Διασύνδεσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA)

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MPA) Γιατί στο Νεάπολις Επιλέγοντας το Πανεπιστήμιο Νεάπολις γίνεσαι μέλος μιας ζωντανής κοινότητας που αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και από ακαδημαϊκό προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα

Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή

Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή Ελβετικό Business School Διεθνώς Αναγνωρισμένο Φοίτηση εξ ολοκλήρου στην Αθήνα Part - Time, κατάλληλο για στελέχη Ελκυστική Τιμή Το UGSM- Monarch Business School: Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Graphic design. FACEtoFACE 32 Χρόνια Εμπειρίας. Εκπαιδευτικός & Εξεταστικός όμιλος Authorized Training & Certification Centers.

Graphic design. FACEtoFACE 32 Χρόνια Εμπειρίας. Εκπαιδευτικός & Εξεταστικός όμιλος Authorized Training & Certification Centers. FACEtoFACE 32 Χρόνια Εμπειρίας. Εκπαιδευτικός & Εξεταστικός όμιλος Authorized Training & Certification Centers Graphic design Επικοινωνία Εξεταστικό & Εκπαιδευτικό Κέντρο Αθήνας Authorized Training & Certification

Διαβάστε περισσότερα

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship)

Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Δίπλωμα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (Diploma of Social Entrepreneurship) Οι αιτήσεις ξεκίνησαν (1ος κύκλος εγγραφών μέχρι 20 Ιουνίου 2015) Έναρξη μαθημάτων: 29 Σεπτεμβρίου 2015 Επιστημονικές υπεύθυνες:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ Σ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ

Διαβάστε περισσότερα

Α1. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Α1. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΠΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Ταχ. /νση : Αγ. Σπυρίδωνα, 122 43 Αιγάλεω Τηλέφωνο : 210 5385209 Ηµεροµηνία : 21.9.2018 FAX : 210 5385253 Αριθµ. Πρωτοκ.: EMail : marketing@teiath.gr Πληροφορίες : Μ. Παπαµιχαήλ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Το Όραμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι: να είναι ένα Ίδρυμα διεθνούς κύρους στο σύγχρονο Ακαδημαϊκό Χάρτη και να αναγνωρίζεται για: την αριστεία στην εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ABS! Σκοπός: Σκοπός της εταιρίας είναι η ανάπτυξη ανταγωνιστικών και πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραµµάτων.! Στόχοι: 1. Η συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Εισαγωγή στο Μάρκετιγκ και στην ολική ποιότητα m125 ΜΑΝΘΟΣ ΝΤΕΛΗΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Εισαγωγή στο Μάρκετιγκ και στην ολική ποιότητα m125 ΜΑΝΘΟΣ ΝΤΕΛΗΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Εισαγωγή στο Μάρκετιγκ και στην ολική ποιότητα m125 ΜΑΝΘΟΣ ΝΤΕΛΗΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ Σ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΔΕΠΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ m145

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ m145 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ m145 Ευστράτιος Παπάνης Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία)

Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία) Oδηγός Σπουδών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2016-17 BSc (Hons) Psychology (Ψυχολογία) Επωνυμία και Βασική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος (1) Το πανεπιστημιακό

Διαβάστε περισσότερα