Νέα της ΕΕΔΣΑ από την σελίδα μας στο Facebook

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Νέα της ΕΕΔΣΑ από την σελίδα μας στο Facebook"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Επιστημονικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συμβολής στη Βιώσιμη Ανάπτυξη National Member of the International Solid Waste Association Ε: W: Τ: Νέα της ΕΕΔΣΑ από την σελίδα μας στο Facebook Aποδελτίωση αναρτήσεων της ΕΕΔΣΑ από έως και Για την καλύτερή σας ενημέρωση, και λόγω του μεγάλου όγκου των πληροφοριών που αναρτώνται στην σελίδα μας στο facebook, η ΕΕΔΣΑ προσφέρει στα μέλη της την αποδελτίωση των σημαντικότερων ενημερώσεων, όπως αυτές εμφανίζονται στην σελίδα: https://www.facebook.com/pages/εεδσα-ελληνική-εταιρεία-διαχείρισης-στερεών- Αποβλήτων/ Υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις του έργου «Μονάδα αποθήκευσης μη επικίνδυνων υγρών αποβλήτων σε στεγανή δεξαμενή (λαγκούνα)» https://diavgeia.gov.gr/ /%CE%A9%CE%9B%CE%A0%CE%A67%CE%9B6- Απόφαση αρίθμ. 54/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: Έγκριση σχεδίου σύμβασης συνεργασίας με την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας. https://diavgeia.gov.gr/ /6%CE%A82%CE%9D%CE%A9%CE%950-%CE% Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Δελφών. https://diavgeia.gov.gr/ /7%CE%9A%CE%9B%CE%A4%CE%A99%CE%98- Ημερίδα: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΕΠΑ Εκδήλωση του ΚΕΠΑ την Πέμπτη 2/4/2015 στο πλαίσιο του έργου ''TRIGGER'' του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ''Ελλάδα-Βουλγαρία'' με θέμα ''Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη στον τομέα διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων'' 20/03/2015

2 Το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP (TRIGGER) του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Βουλγαρία , διοργανώνει την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 16:00, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατίας 156, 1ος όροφος) εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη στον τομέα διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων». Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πρόσκληση Πρόγραμμα: ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 28/ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 34/ 23 Μαρτίου 2015 Κωδικοποίηση διατάξεων για την πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις. Η χρονική προθεσμία για τη χορήγηση εγγράφων ή την αιτιολογημένη απόρριψη της σχετικής αίτησης του πολίτη είναι είκοσι ημέρες. ΆΡΘΡΟ 44 & 48 - & 49 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Έχει αρχίσει παρακάτω πιλοτικό πρόγραμμα και σταδιακά θα φθάσει και σε βάσεις δεδομένων όπου θα μπορεί το κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο να έχει πρόσβαση σε πληροφορία κάτι πολύ ουσιαστικό που λείπει από την χώρα μας. Βρυξέλλες, 26, Μαρ, 2015 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Σλοβενία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την παράλειψή της να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της ΕΕ για τα απόβλητα. Η υπόθεση αφορά έναν παράνομο χώρο υγειονομικής ταφής στο Lovrenc na Dravskem polju, όπου περισσότερα από τόνους εξαιρετικά εύφλεκτων αποβλήτων ελαστικών έχουν αποθηκευτεί από το Οι μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σε αυτή τη θέση το 2007 και το Οι χωματερές που λειτουργούν κατά παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ για τα απόβλητα μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Εκτός από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, η περιοχή είναι ιδιαίτερα ακατάλληλος για χώρους υγειονομικής ταφής, λόγω της στενής γειτνίαση με γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης, καθώς και το γεγονός ότι η περιοχή περιέχει μία από τις μεγαλύτερες πηγές πόσιμου νερού στη χώρα. Η Σλοβενία είχε συμφωνήσει για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τον καθαρισμό των αποβλήτων ελαστικών επισώτρων, αλλά ο πολύ αργός ρυθμός της προόδου οδήγησε την Επιτροπή να ζητήσει την παραπομπή της Σλοβενίας ενώπιον του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

3 Ο Ενιαίος Σύνδεσµος ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ήµων & Κοινοτήτων Ν. Λάρισας απεφάσισε την απευθείας ανάθεση για την παροχή των υπηρεσιών: "Υπηρεσίες υποστήριξης συντονισμού αποκομιδής απορριμμάτων" στον Γκαρµπούνη Γεώργιο αντί αμοιβής Ενιαίος Σύνδεσµος ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ήµων & Κοινοτήτων Ν. Λάρισας ενέκρινε την απευθείας ανάθεση για την παροχή των υπηρεσιών «Yπηρεσίες συμβούλου ποιότητας» στην εταιρεία «SKT ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ε.Π.Ε.», που εδρεύει στην Σκιάθο, αντί αμοιβής συμπ ΦΠΑ 23 %. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΟΥΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΞΑΝΘΗΣ https://diavgeia.gov.gr/ /%CE%A9%CE%92%CE%9D%CE%95%CE%9F%CE Ενιαίος Σύνδεσµος ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ήµων & Κοινοτήτων Ν. Λάρισας ενέκρινε την 23η/3/2015 την απευθείας ανάθεση για την παροχή των υπηρεσιών «Υπηρεσίες υποστήριξης εργασιών συντονισμού ΧΥΤΑ» στον Μπεριτζά Αναστάσιο αντί αμοιβής Ανακοινώθηκε το5ο Διεθνές Συνέδριο CEMEPE / SECOTOX. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Μύκονο στις Ιουνίου 2015 και αποτελεί συνδιοργάνωση των παρακάτω φορέων: Society of Ecotoxicology and Environmental Safety (SECOTOX) Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης Και Επιχειρησιακής Έρευνας, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, ΕΜΠ Τομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ΑΠΘ Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Helmholtz Zentrum Munchen - German Research Center for Environmental Health Για την ανακοίνωση - πρόσκληση υποβολής εργασιών πατήστε εδώ: Για το φυλλάδιο του συνεδρίου πατήστε εδώ: Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου:

4 TINOS 2015_3rd International Conference on Sustainable Solid Waste Management, 02-04/07/15, Tinos, Greece Το ΔΣ του Δήμου Καρπάθου απεφάσισε την ανανέωση σύμβασης με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ.με την υπογραφή νέας ετήσιας σύμβασης. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Για την εκτέλεση των εργασιών από το Δήμο συμφωνείται, ότι η Εταιρεία θα καταβάλλει στο Δήμο : (α) Για την ετήσια συλλογή από το Δήμο ΑΗΗΕ, που αντιστοιχούν σε 1 kg ανά κάτοικο, το ποσό των εξήντα 60 ανά τόνο. (β) Για την ετήσια συλλογή από το Δήμο ΑΗΗΕ, που αντιστοιχούν σε 2 kg ανά κάτοικο, το ποσό των εκατό 100 ανά τόνο. (γ) Για την ετήσια συλλογή από το Δήμο ΑΗΗΕ, που αντιστοιχούν σε 3 kg ανά κάτοικο, το ποσό των εκατόν σαράντα 140 ανά τόνο. (δ) Για την ετήσια συλλογή από το Δήμο ΑΗΗΕ, που αντιστοιχούν σε 4 kg και πλέον ανά κάτοικο, το ποσό των εκατόν εξήντα 160 ανά τόνο. Στα ως άνω ποσά περιλαμβάνονται τα πάσης φύσεως έξοδα του Δήμου, όπως δαπάνες συντήρησης, λειτουργίας, μισθώσεως ή άλλης χρήσεως των μεταφορικών μέσων και το εργατικό κόστος. Τον Δήμο βαρύνουν όλες οι δαπάνες μισθών, ημερομισθίων, ασφαλιστικών εισφορών κυρίων και επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού που θα απασχολεί για την εκτέλεση των εργασιών. H καταβολή της αμοιβής θα πραγματοποιείται εντός ενός μηνός από το τέλος εκάστου μηνός, οπότε ο Δήμος εξέδωσε τα σχετικά παραστατικά προς την Εταιρεία ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ» https://diavgeia.gov.gr/ /%CE%A87%CE%969%CE%A9%CE%9B%CE%A1- Το Δ.Σ Δήμου Δήμου Μουζακίου Ν.Καρδίτσας απεδέχθη την ένταξη του έργου «Προμήθεια κάδων απορριμμάτων και κομποστοποίησης» προϋπολογισμού στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση για το έτος καθώς επίσης και το σύμφωνο αποδοχής όρων της απόφασης ένταξης και την Έγκριση ανασυνταγμένης μελέτης από την Τ.Υ του ως άνω Δήμου.

5 Αποφασίσθηκε η τροποποίηση, ως προς την επωνυμία του φορέα της δραστηριότητας, της υπ αριθ. πρωτ. Φ 6888 / 2097 / ΠΕΡΙΒ-4 / Απόφασης Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη δραστηριότητα μηχανικής διαλογής και ανακύκλωσης μη επικίνδυνων αποβλήτων, παραγωγής RDF, προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων βρώσιμων ελαίων, ως προς την επωνυμία του φορέα της δραστηριότητας του θέματος από ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΝ. ΝΑΚΟΥ σε ANTIPOLLUTION SECONDARY FUELS Α.Ε.., στη θέση Λάκκα Κάτσαρη του Δήμου Ασπροπύργου Π.Ε. Δυτικής Αττικής Η υπ' αριθμ. 12/2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟ.Δ.Σ.Α. με θέμα: Έγκριση πρακτικού του Διαγωνισμού των υπηρεσιών «Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης ενεργού κυττάρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων λόγω απρόβλεπτων γεγονότων», Προϋπολογισμού ,00 µε ΦΠΑ 23%, βάση του οποίου µμειοδότης αναδεικνύεται η επιχείρηση: ΠΕΤΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. µε έκπτωση 2%, ήτοι συνολική δαπάνη ,60 µε ΦΠΑ 23% και στον οποίο κατωκυρώνεται η ανάθεση. Διάθεση πίστωσης ποσού ,00, για την υλοποίηση του προγράμματος «Εδαφική Συνεργασία Ελλάδος π ΓΔΜ Μέτρο 1.4» με τίτλο «Ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων και πράσινη επιχειρηματικότητα στον αστικό ιστό για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας» με κωδικό MIS https://diavgeia.gov.gr/ /6%CE%92%CE%A1%CE%A4%CE%A9%CE%A Εγκρίθηκε Άδεια μηχανολογικής εγκατάστασης, μονάδος ανακύκλωσης μη μεταλλικών απορριμμάτων και υπολειμμάτων, του Αναστάσιου Μητρογιάννη, που βρίσκεται στην Συνδετήρια οδό Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου, θέση Αγ. Δημήτριος στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής, διάρκειας τριών (3) ετών Άδεια εγκατάστασης για χώρο υποδοχής κινητών μονάδων μονάδας προσωρινής αποθήκευσης, διαλογής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές & κατεδαφίσεις με φορέα εκμετάλλευσης τον ΚΑΚΑΒΑ ΙΩΑΝΝΗ https://diavgeia.gov.gr/ /%CE%92%CE%96%CE%94%CE%937%CE%9B%C «Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, έτους 2015» https://diavgeia.gov.gr/ /7%CE%A1%CE%A8%CE%A6%CE%9F%CE%A12%

6 Πλειοδοτικός Διαγωνισμός κάδων Λόγω του ότι στον χώρο του ΧΥΤΑ Ξάνθης έχει αποτεθεί μεγάλος αριθμός παροπλισμένων μεταλλικών και πλαστικών κάδων απορριμμάτων ζητήθηκε : 1. Η εκποίηση 2000 μεταλλικών και 150 πλαστικών κάδων προκειμένου να καθαρισθεί ο ωφέλιμος χώρος στο ΧΥΤΑ που καταλαμβάνουν, να μην έχουν απώλεια κάδων από κλοπές και να προκύψει οικονομική ωφέλεια για το Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης. Το ΔΣ του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης Ενέκρινε την 9/3/2015 την εκποίηση με πλειοδοτικό διαγωνισμό κινητών πραγμάτων ( 2000 μεταλλικών και 150 πλαστικών κάδων απορριμμάτων ), από την οποία αναμένεται να εισπραχθούν ,00 ευρώ περίπου Συνέδριο για την ανακύκλωση στη Σαντορίνη, 22 με 23 Μαΐου Το πρώτο διεθνές συνέδριο για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015) θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, με πρωτοβουλία της Ηλιότοπος Συνέδρια, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, Μαΐου Θέματα -Η υπάρχουσα κατάσταση στα νησιά -Nέος εθνικός σχεδιασμός διαχείρισης αποβλήτων (ΕΣΔΑ) -Βιώσιμο και αειφόρο μοντέλο διαχείρισης των αποβλήτων -Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης -Κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών -Συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης (ΣΕΔ) -Ανακύκλωση στην πηγή -Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της ανακύκλωσης -Ενημερωτικές καμπάνιες και ευαισθητοποίηση του κοινού -Ανακύκλωση και τουριστική περίοδος -Eθελοντισμός -Πετυχημένα παραδείγματα Ο Δήμαρχος Σιθωνίας υπέγραψε συμφωνητικό για την παρακολούθηση προγραμμάτων ανακύκλωσης- κομποστοποίησης στον Χρήστο Σμάγδα αντί δαπάνης συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ Yπηρεσίες συμβούλου για την χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία "πράσινων σημείων" https://diavgeia.gov.gr/ /6%CE%976%CE%9A%CE%9F%CE%9E%CE%A84

7 Κατάρτιση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων με τη δωρεάν υποστήριξη του ΕΜΠ αποφάσισε ο Δήμος Τη συνεργασία με τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ- Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, προκειμένου να αναπτύξει και να υλοποιήσει ένα Τοπικό ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείριση των στερεών αποβλήτων που παράγονται στα όρια του, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα παράσχει το ΕΜΠ είναι δωρεάν και έχουν στόχο να συνεισφέρουν στη βιώσιμη και περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. «Η δημοτική αρχή προχωρά στη σύνταξη του σχεδίου, ανταποκρινόμενη στην πρόταση της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου για ένα νέο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων με αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού μέσα από διαβούλευση με τους Δήμους της Αττικής» ανέφερε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Κορυδαλλού έχει ήδη απαντήσει θετικά στην πρόταση τον περασμένο Νοέμβριο. «Πρέπει να περάσουμε από την εποχή του αυτοσχεδιασμού, στην εποχή της ολοκληρωμένης και βιώσιμης οικονομικά και περιβαλλοντικά διαχείρισης» ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο οποίος χαρακτήρισε επιτυχία του Δήμου τη συνεργασία με το ΕΜΠ Αναπροσαρμογή τιμής συντελεστή του Κανονισμού προεκτιμώμένων αμοιβών μελετών και υπηρεσιών για το έτος Υ.Α - Αριθμ /406 (1) ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου Μαρτίου 2015 Μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της χρήσης του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για δημόσιες συμβάσεις μελετών και εκτέλεσης έργων. Η υποχρεωτική χρήση του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. μετατίθεται και ορίζεται, όσον αφορά όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, για τις δημόσιες συμβάσεις μελετών την και όσον αφορά όλους τους φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης για τις δημόσιες συμβάσεις εκτέλεσης έργων, την Η Παγκόσμια Γεωγραφία των ηλεκτρονικών αποβλήτων Μελέτη έχει αποκαλύψει ότι το 25 % των ηλεκτρονικών αποβλήτων που παράγονται στα ανεπτυγμένα κράτη οδηγούνται σε 7 αναπτυσσόμενες χώρες με έκθεση σε κίνδυνο των ανθρώπων που κατοικούν εκεί. Οι παραπάνω χώρες είναι Κίνα, Ινδία καθώς και πέντε Δυτικό Αφρικανικές χώρες όπως η Γκάνα, Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Μπενίν και Λιβερία.

8 Η περιβαλλοντική νομοθεσία είναι ελλιπέστατη για να ελέγξει την κατάσταση και εκμεταλλεύονται την ανάγκη για τεχνολογία και την φτώχια των ανθρώπων που αποσυναρμολογούν πρωτόγονα τις συσκευές με αποτέλεσμα να ασθενούν κύρια λόγω ύπαρξης μολύβδου και υδραργύρου. Οι εκτιμήσεις είναι ότι μέχρι το 2017 θα απορριφθούν 72 εκ. τόνοι ΑΗΗΕ. Οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να υποβάλουν έκθεση για τον αριθμό των θανάτων που προέρχονται από την έκθεση των ατόμων σε ΑΗΗΕ. Τα παραπάνω εδόθησαν από την Αμερική Ένωση Χημικών «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΧΥΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» https://diavgeia.gov.gr/ /%CE%A9%CE%9F%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE Έγκριση τευχών δημοπράτησης και έγκριση διενέργειας διαγωνισμού του έργου «Αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης του Δήμου Τρίπολης για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων» π/υ με ΦΠΑ με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού εργοληπτών. https://diavgeia.gov.gr/ /%CE%A8%CE%9D%CE%94%CE%987%CE%9B1- «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΕΣΔΑ) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΣΜΠΕ)» Ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, προκηρύσσει την ανάθεση της μελέτης με τίτλο «ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΕΣΔΑ) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (ΣΜΠΕ)» με προεκτιμώμενη αμοιβή ,31 μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23% ή ,93 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. https://diavgeia.gov.gr/ /%CE%A9%CE%9B%CE%A3%CE%94%CE%9F%CE Η έκθεση για το περιβάλλον δείχνει τα οφέλη της δράσης της ΕΕ_03 Μαρτίου 2015 Μια νέα έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα δείχνει ότι η συντονισμένη περιβαλλοντική πολιτική της ΕΕ έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη για τους πολίτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών. Οι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν καθαρότερο αέρα και καθαρότερα ύδατα, στέλνουν λιγότερα απόβλητα στους χώρους υγειονομικής ταφής και ανακυκλώνουν περισσότερο ενώ, παράλληλα, οι περιβαλλοντικές πολιτικές προωθούν την απασχόληση και την ανάπτυξη. Αλλά η έκθεση προειδοποιεί ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ευρώπης για «ευημερία εντός των ορίων του πλανήτη μας»

9 Ο ζωτικός ρόλος της ενέργειας από τα απόβλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Julio Garcia Burgues σκιαγραφεί τον σπουδαίο ρόλο της ανάκτησης ενέργειας από τα απόβλητα που έχει τώρα και στο μέλλον σε όλη την Ευρώπη δημιουργώντας θέσεις εργασίας, περιορίζοντας τις πιέσεις στο περιβάλλον και μειώνοντας την εξάρτηση στις εισαγωγές με ανάκτηση ενέργειας από μη ανακυκλώσιμα υλικά που αποτελεί και αντικείμενο που ετέθη στο 7ο Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Δράσης (EAP) που υιοθετήθηκε το https://www.scribd.com/doc/ /waste-to-energy ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα-Πλαίσιο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» για την Ερευνα και την Καινοτομία, : Προσκλήσεις υποβολής προτάσεων. Άρθρο 2 παρ. β Απόβλητα: Πόρος για την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανάκτηση πρώτων υλών. Συνολικός Προϋπολογισμός Πρόσκλησης : 54,000,000. Ποσοστό επιχορήγησης / Συγχρηματοδότησης : 70%-100%. Λήξη Υποβολής Προτάσεων: 21/04/2015. Οι προτάσεις που θα υποβάλλονται σε αυτή την πρόσκληση θα πρέπει να αφορούν σε ένα από τα εξής θέματα( οι επίσημοι τίτλοι των προσκλήσεων παρατίθενται στην αγγλική: WASTE-6a-2015: Eco-innovative solutions WASTE-6b-2015: Eco-innovative strategies WASTE : Ensuring sustainable use of agricultural waste, co-products and by-products /f0ff9297-f /eggr pdf Ενηµέρωση σχετικά µε υποχρέωση ανάρτησης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο ηµοσίων Συµβάσεων (ΚΗΜ ΗΣ). /f0ff9297-f /eggr pdf ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ 7 /2015 [Απόφαση 21/2015 της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων «Υποχρέωση ανάρτησης στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ)» / _749-Kateythyntiria_Odigia_ (Καλύπτονται και τα θέματα διαχείρισης αποβλήτων)

10 Σας προωθούμε το 1ο Newsletter του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RECDEV Innovative 3D training platform for Recycling of Waste Electric and Electronic Devices: /down /Docs/01_RECDEV%20_NewsLetter.pdf Σας υπενθυμίζουμε ότι η ΕΕΔΣΑ συμμετέχει ως εταίρος στο RECDEV, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Lifelong Learning Program. Γενικός στόχος του έργου RECDEV είναι η ανάπτυξη ενός λογισμικού για την εκπαίδευση τόσο άνευ διδασκάλου όσο και εξ αποστάσεως τεχνικών και στελεχών σε θέματα που αφορούν στην αποσυναρμολόγηση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και στην αναγνώριση των τύπων και της ποιότητας των υλικών την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίησή τους από τα οποία αποτελούνται αυτές οι συσκευές. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα RECDEV μπορείτε να βρείτε εδώ: /downloads/ /RECDEV_summary_gr.pdf Καθώς και στην ιστοσελίδα: Aγαπητά Μέλη και Φίλοι της ΕΕΔΣΑ, Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε κοινή εκδήλωση για την κοπή πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) που έλαβε χώρα στον 6ο όροφο της ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, στο εστιατόριο ΧΥΤΡΑ. Το γεγονός, συνετέλεσε στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο φορέων αλλά και μεταξύ των μελών της ΕΕΔΣΑ και του ΠΑΣΕΠΠΕ καθώς και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Ακαδημαϊκών και Επιχειρηματιών, που ασχολούνται με την προστασία του Περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν 100 περίπου μέλη και φίλοι της ΕΕΔΣΑ και του ΠΑΣΕΠΠΕ, τους οποίους το Διοικητικό Συμβούλιο των δύο φορέων ευχαριστεί θερμά. Eδώ θα βρείτε το σχετικό Δελτίο τύπου: /%CE%94%CE%A4%20%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE% Εδώ θα βρείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης: /%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%

Νέα της ΕΕΔΣΑ από την σελίδα μας στο Facebook

Νέα της ΕΕΔΣΑ από την σελίδα μας στο Facebook ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Επιστημονικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συμβολής στη Βιώσιμη Ανάπτυξη National Member of the International Solid Waste Association Τηλ.: 213 0405324, 6984

Διαβάστε περισσότερα

Μία Εναλλακτική στη Διαχείριση των Απορριμμάτων για την Περιφέρεια Αττικής και ο Ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μία Εναλλακτική στη Διαχείριση των Απορριμμάτων για την Περιφέρεια Αττικής και ο Ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονική Σχεδιασμός του Χώρου Κατεύθυνση: Πολεοδομία Χωροταξία Περιβαλλοντικές Συνιστώσες του

Διαβάστε περισσότερα

Νέα της ΕΕΔΣΑ από την σελίδα μας στο Facebook

Νέα της ΕΕΔΣΑ από την σελίδα μας στο Facebook ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Επιστημονικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συμβολής στη Βιώσιμη Ανάπτυξη National Member of the International Solid Waste Association Τηλ.: 213 0405324, 6984

Διαβάστε περισσότερα

στο πλαίσιο Υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013»

στο πλαίσιο Υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» Τεύχος Διακήρυξης Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου του Έργου: «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ Ιούνιος 2015 Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΑΣΑ) ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΑΣΑ) ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΑΣΑ) ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Τ.Σ.Δ.Α.) ΔΗΜΟΥ ΠΕΤ/ΠΟΛΗΣ 2 Πίνακας περιεχομένων... 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1.1 Ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2013

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2013 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2013 Ιούνιος 2014 Επιμέλεια Ετήσιας Έκθεσης 2013: Ε. Τριτοπούλου, Τρ. Χαριτοπούλου, Σ. Ιωακειμίδου και με τη συμβολή των στελεχών της Δ/νσης Εναλλακτικής

Διαβάστε περισσότερα

10. ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΦΟΔΣΑ)

10. ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΦΟΔΣΑ) 10. ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΦΟΔΣΑ) 10.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) είναι τυπικά οι αρμόδιοι φορείς της αυτοδιοίκησης για την εξειδίκευση και υλοποίηση των στόχων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ. Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωµένης ιαχείρισης Αποβλήτων (2015-2020)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ. Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωµένης ιαχείρισης Αποβλήτων (2015-2020) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωµένης ιαχείρισης Αποβλήτων (2015-2020) Αύγουστος 2015 Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης 2 Αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑ: ΒΛ92ΟΡΙΝ-ΙΝΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 25-09-2013 Αρ. Γεν. Πρωτ.: 1457 /25-09-2013 Αρ. Πρωτ. ΕΥΥΑΠ: 1077/25-09-2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακύκλωση συσκευασιών Πώς; Τι; Γιατί;

Ανακύκλωση συσκευασιών Πώς; Τι; Γιατί; ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ = ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β = ΑΡΙΘ. ΦΥΛΛΟΥ 171 = ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 {2 {3 Διαβάστε σ αυτό το φύλλο { 4-5 6-7 { 8 9 {10 {11 {12 Νέα από την Οικολογική Κίνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ Χ.Υ.Τ.Α. ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 0 Περιεχόμενα 0. ΠΡΟΟΙΜΙΟ 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2.1. ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Διακήρυξης: 2/2013. στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013»

Αρ. Διακήρυξης: 2/2013. στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» Διακήρυξη Διαγωνισμού για την ανάθεση του Έργου «ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP»

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακά Νέα ΙΟΥNΙΟΣ 2006 - Νο 9

Ψηφιακά Νέα ΙΟΥNΙΟΣ 2006 - Νο 9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Επιστημονικός μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Συμβολής στη Βιώσιμη Ανάπτυξη National Member for Greece of the International Solid Waste Association Ψηφιακά Νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΔΡΑΣΗ «Ενίσχυση της απασχόλησης των ερευνητών σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014 1

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014 1 ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014 1 οικο νομία Κάθε χρόνο πιο επικίνδυνα και ακριβά, 4,9 δις ευρώ το χρόνο μας κοστίζουν σε πρόστιμα οι 395 παράνομες χωματερές ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων

Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ - ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων Οκτώβριος 2015 Δήμος Αλίμου Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 Κεφάλαιο Α: Προπαρασκευαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΕΣΔΑ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΕΣΔΑ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η διαδικασία σύνταξης, έγκρισης και εφαρμογής Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων έχει θεσμοθετηθεί με την Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 Περιεχόμενα ΠΡΟΟΙΜΙΟ 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 2.1. ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 1 Πίνακας περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ... 4 1.2. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 5 2. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΕΣΔΑ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΕΣΔΑ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η διαδικασία σύνταξης, έγκρισης και εφαρμογής Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων έχει θεσμοθετηθεί με την Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ. Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ. Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΠΕΥΚΗΣ Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Σ ΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Πίνακας Περιεχομένων 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 8 1.1 Σκοπιμότητα και στόχοι... 8 1.2 Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020 LIFE07 ENV/GR/000282 LAYMAN S REPORT

Ανάπτυξη τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020 LIFE07 ENV/GR/000282 LAYMAN S REPORT Ανάπτυξη τοπικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020 LIFE07 ENV/GR/000282 LAYMAN S REPORT ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αντικείμενο και στόχοι του έργου Περιοχή εφαρμογής Μεθοδολογία Αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΕΣΔΑ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΠΕΣΔΑ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Η διαδικασία σύνταξης, έγκρισης και εφαρμογής Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων έχει θεσμοθετηθεί με την Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ Ιούλιος 2015 Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΤΣΔΑ)

Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΤΣΔΑ) Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΤΣΔΑ) Σεπτέμβριος 2015 Πρόλογος Ο, στο πλαίσιο ενός μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών, συνέταξε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Σελίδα i ΙΣΤΟΡΙΚΟ Μετά την έναρξη ισχύος του Νόμου 4042/2012 (Α 24) με τον οποίο ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο η Οδηγία 2008/98/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 171. Έγκριση τοπικού σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 171. Έγκριση τοπικού σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 171 Έγκριση τοπικού σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Πρακτικό της με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Επιστημονικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Συμβολής στην Βιώσιμη Ανάπτυξη National Member of the International Solid Waste Association Τηλ.: 213 0405324, 6984

Διαβάστε περισσότερα