12 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΓΙΑΝΝΗ Α. ΠΑΠΑÏΩΑΝΝΟΥ»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "12 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΓΙΑΝΝΗ Α. ΠΑΠΑÏΩΑΝΝΟΥ»"

Transcript

1 Καβάλα 1-27 Ιουλίου ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΓΙΑΝΝΗ Α. ΠΑΠΑÏΩΑΝΝΟΥ» Πρόγραμμα

2

3 ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑÏΩΑΝΝΟΥ Καβάλα, Αθήνα, 1989 Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε να μελετά μόνος του πιάνο. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο στην Αθήνα απ όπου αποφοίτησε το 1934 με δίπλωμα πιάνου, θεωρητικών και σύνθεσης. Ως υπότροφος της UNESCO επισκέφθηκε μεγάλα μουσικά κέντρα της Ευρώπης ενώ εργάστηκε για έναν χρόνο κοντά στον Arthur Honegger στο Παρίσι. Από το 1950 και μέχρι το θάνατό του εργάστηκε ως καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, παραδίδοντας κατά κύριο λόγο ιδιαίτερα μαθήματα. Κοντά του μαθήτευσαν οι σημαντικότεροι έλληνες συνθέτες, μουσικολόγοι και μαέστροι των τελευταίων 50 ετών. Η συνθετική του δράση ξεκινά σε ηλικία 13 ετών. Η μουσική του, από υφολογική άποψη, χαρακτηρίζεται από τη χρήση προχωρημένης αρμονίας. Σταδιακά στρέφεται προς την ατονικότητα, τον δωδεκαφθογγισμό, τη σειραϊκή και τη μετασειραϊκή τεχνική, για να καταλήξει σε ένα προσωπικό ύφος. Τα έργα του κατατάχθηκαν από τον ίδιο σε τέσσερεις χρονικές περιόδους, ενώ πολλά από αυτά έχουν βραβευθεί σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τη μουσική του ο Γ. Α. Παπαϊωάννου άσκησε πλατιά επίδραση στη νεότερη Σχολή της Ελλάδας, ώστε να θεωρείται δικαίως ένας από τους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες του 20ου αιώνα.

4 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ Δήμαρχος Καβάλας Στην Καβάλα έχουμε μεγάλη παράδοση στη διοργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων που έγιναν θεσμός και εξελίχθηκαν σε πόλο έλξης επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα. Και βέβαια αυτή η προσέλευση επισκεπτών συνεισφέρει πολλά στην ανάπτυξη της πόλης μας. Στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε τον πολιτισμό και να συμβάλουμε στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, το Δημοτικό Ωδείο με τη συνολική του δράση παίζει σημαντικό ρόλο. Κορυφαία δράση του είναι το Διεθνές Φεστιβάλ «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου», που από μικρό και εσωστρεφές έχει γίνει μεγάλο, με έντονο τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα και τη δημιουργική πνοή. Χάρη στην εργατικότητα και τη φαντασία του καλλιτεχνικού διευθυντή και του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Ω.Κ. το φεστιβάλ χρόνο με το χρόνο διευρύνεται και γίνεται καλύτερο. Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί εκλεκτούς καλλιτέχνες και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Σας καλώ να τις παρακολουθήσετε και να βιώσουμε μαζί στιγμές συγκίνησης και υψηλά συναισθήματα, που μόνο η τέχνη της μουσικής μπορεί να προσφέρει. ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΙΔΟΥ Πρόεδρος Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ. Το Διεθνές Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» το κορυφαίο μουσικό δρώμενο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας για 12η χρονιά φιλοξενεί εξαίρετους καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, προωθώντας τις αρχές της έκφρασης, της δημιουργικότητας και της επικοινωνίας. Καλλιτέχνες, οι οποίοι θα προσφέρουν στους φίλους της κλασικής μουσικής αλλά και στην πόλη που τόσο αγαπάμε όλοι μας νότες δροσιάς, ηρεμίας και ψυχικής ανάτασης. Όπως πάντα, το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον καβαλιώτη μουσουργό και δάσκαλο Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, που τόσο τίμησε την πόλη μας στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως μια ελάχιστη προσφορά στη μνήμη του. Με τις καλύτερες ευχές μου, σας προσκαλώ να απολαύσετε το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και να νιώσετε τη μαγεία της μουσικής!

5

6 Ο βιολοντσελίστας Δήμος Γκουνταρούλης είναι ένας πολύπλευρος και ιδιαίτερα δραστήριος καλλιτέχνης, ο οποίος ανήκει σε μια νέα γενιά μουσικών που παίζουν με την ίδια άνεση και ποιότητα διαφορετικά στιλ, τόσο σε ιστορικά όσο και σε σύγχρονα όργανα. Έχει κληθεί να συμμετάσχει σε πολυάριθμες ηχογραφήσεις και περιοδείες, παίζοντας με κορυφαίους μουσικούς και σύνολα κλασικής και ποπ μουσικής ανά τον κόσμο. Γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη και μελέτησε τσέλο με τον Γιώργο Μανώλα και τον Ρούσι Ντράγκνεφ, αποφοιτώντας από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με την υψηλότερη διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο του Παρισιού με τον Philippe Muller και την Reine Flachot. Εκεί, ξεκίνησε να παίζει τζαζ και αυτοσχεδιαστική μουσική, εξερευνώντας νέες δυνατότητες και δημιουργώντας μια πρωτότυπη γλώσσα για το τσέλο που οδήγησε σε συνεργασίες με θρυλικούς μουσικούς, όπως Lee Konitz, Jackie McLean, Max Roach, Horace Parlan, Stephane Grapelli, Hermeto Pascoal, Egberto Gismonti και Paul McCandless. Το 1996 μετακόμισε στη Βραζιλία. Έκτοτε αφιερώθηκε στην ιστορική ερμηνεία της παλαιάς μουσικής, μελετώντας το ρεπερτόριο για μπαρόκ και κλασικό τσέλο και συμπράττοντας με σημαντικά σύνολα και μουσικούς σε μεγάλες ευρωπαϊκές αίθουσες. Παράλληλα, παίζει συχνά ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες και ερμηνεύει σύγχρονη μουσική από όλο τον κόσμο. Το 2003 κέρδισε στη Βραζιλία το έγκυρο Βραβείο Carlos Gomes ως ο καλύτερος σολίστ της χρονιάς, ενώ το 2008 η ηχογράφησή του με τις τρεις πρώτες Σουίτες για σόλο βιολοντσέλο του J. S. Bach έλαβε το Βραβείο Κουλτούρας Bravo (Prêmio Bravo de Cultura) για το καλύτερο CD κλασικής μουσικής του έτους. Το 2010 κέρδισε το Βραβείο του Συνδέσμου Βραζιλιάνων Κριτικών Τέχνης (APCA) με την Camerata Aberta, ένα ειδικευμένο σύνολο σύγχρονης μουσικής, και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε με τον τσεμπαλίστα Nicolau de Figueiredo το διπλό άλμπουμ Ο Χαμένος Τενόρος, με πρώτες παγκόσμιες ηχογραφήσεις μουσικής για πίκολο βιολοντσέλο με 4 χορδές, λαμβάνοντας ενθουσιώδεις κριτικές. Ο Δήμος Γκουνταρούλης εμφανίζεται τακτικά σε όλη την Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική, στις Η.Π.Α. και στον Καναδά.

7 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 9 μμ / ΟΣΚΑΡ είσοδος ελεύθερη ΡΕΣΙΤΑΛ Δήμος ΓΚΟΥΝΤΑΡΟΥΛΗΣ (μπαρόκ τσέλο) 3 Σουίτες για σόλο βιολοντσέλο χωρίς μπάσο - σύμφωνα με το χειρόγραφο της Anna Magdalena Bach - Johann Sebastian BACH Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ( ) Σουίτα αρ. 1 σε σολ μείζ., BWV Prelude - Allemande - Courante - Sarabande - Menuet I, II - Gigue Σουίτα αρ. 3 σε ντο μείζ., BWV Prelude - Allemande - Courante - Sarabande - Bourrée I, II - Gigue - Διάλειμμα - Σουίτα αρ. 5 σε ντο ελ., BWV Prelude - Allemande - Courante - Sarabande - Gavotte I, II - Gigue Ο Δήμος Γκουνταρούλης παίζει με: μπαρόκ βιολοντσέλο (Γαλλία, τέλη 18 ου αι.) και μπαρόκ δοξάρι (Marcos Nogueira, Βραζιλία, 1996)

8 Σε ηλικία 19 ετών, ο Berten D Hollander (Μπέρτεν Ντ Ολλάντερ) έκανε το ντεμπούτο του ως πίκολο φλαουτίστας με την ορχήστρα της Φλαμανδικής Όπερας και στη συνέχεια κατείχε θέσεις φλαουτίστα στην Φλαμανδική Ορχήστρα Μπαλέτου, στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και στο Βασιλική Όπερα La Monnaie. Αρκετά χρόνια αργότερα διορίστηκε καθηγητής φλάουτου στο Lemmensinstituut της βελγικής πόλης Leuven (Λέβεν). Τότε παραιτήθηκε από την ορχηστρική του θέση για να ακολουθήσει διεθνή σολιστική καριέρα. Προσκαλείται τακτικά για να διδάξει masterclasses και να εμφανιστεί ως σολίστ σε πολλές χώρες: Ιαπωνία, Κίνα, Η.Π.Α., Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία και Πορτογαλία. Παίζει, επίσης, συχνά σε διεθνή ευρωπαϊκά φεστιβάλ μουσικής, όπως Φθινόπωρο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, Clef de Soleil (Λιλ) και Acanthes (Μετς) στη Γαλλία, και Ars Musica (Βρυξέλλες) στο Βέλγιο. Ο Berten D Hollander πρωταγωνιστεί με ενθουσιασμό στη σκηνή της σύγχρονης μουσικής και περιλαμβάνει στα προγράμματα των συναυλιών του τόσο σύγχρονα σολιστικά έργα όσο και μουσική δωματίου. Ως σολίστ του συνόλου Ensemble Musique Nouvelles έχει ηχογραφήσει πολλά έργα, ανάμεσά τους και την πρεμιέρα του Κοντσέρτου για Φλάουτο που του αφιέρωσε ο Claude Ledoux. Εκτός από το Λέβεν, διδάσκει στην Ακαδημία της Κολωνίας-Άαχεν στη Γερμανία. Ο πιανίστας Alessandro Cervino (Αλεσάντρο Τσερβίνο) γεννήθηκε στην Κατάνια της Ιταλίας και αποφοίτησε με διάκριση από τα Ωδεία του Μιλάνου και των Βρυξελλών, όπως και από το Chapelle Musicale Reine Elisabeth (Βέλγιο). Μελέτησε πιάνο με τους Chiaralberta Pastorelli, Paolo Bordoni και Aleksandar Madzar, και συμμετείχε σε masterclasses με τους Abdel-Rahman El-Bacha, Brigitte Engerer, David Lively, Alexander Lonquich, Andrea Lucchesini και Elisso Virsaladze. Ενεργός σολίστ, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου στο Ραβέλλο της Ιταλίας, το Conservatorio della Svizzera Italiana στο Λουγκάνο της Ελβετίας, το Centro de cultura musical στο Πόρτο της Πορτογαλίας, το Φεστιβάλ της Φλάνδρας, το Μουσείο Μουσικών Οργάνων και το Flagey στις Βρυξέλλες. Έχει ηχογραφήσει ζωντανά ένα σόλο ρεσιτάλ για τη Γαλλόφωνη Βελγική Ραδιοτηλεόραση και έχει συμπράξει ως σολίστ σε κοντσέρτα για πιάνο με την Ορχήστρα της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας, την Ορχήστρα Milano Classica, την Ορχήστρα Sturm und Klang και την Ορχήστρα Δωματίου του Μπέυλορ (Baylor), υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Massimiliano Caldi, Pierre Bartholomée, Thomas Van Haepperen και Stephen Heyde. Ο Alessandro Cervino είναι γνωστός και ως ερμηνευτής σύγχρονης μουσικής, με εμφανίσεις σε πολλές χώρες: Ιρλανδία, Αγγλία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Ολλανδία και Σιγκαπούρη. Πρόσφατα διορίστηκε καθηγητής πιάνου και συνοδείας στο Lemmensinstituut, το μουσικό κολλέγιο της βελγικής πόλης Leuven (Λέβεν).

9 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 9 μμ / ΟΣΚΑΡ είσοδος ελεύθερη ΡΕΣΙΤΑΛ Berten D HOLLANDER (φλάουτο) & Alessandro CERVINO (πιάνο) Gaetano DONIZETTI Γκαετάνο Ντονιτσέτι ( ) Σονάτα σε ντο μείζ. Carl REINECKE Σονάτα Undine σε μι μειζ., έργο 167 Καρλ Ράινεκε - Allegro ( ) - Intermezzo: Allegro vivace - Andante tranquillo - Finale: Allegro molto - Διάλειμμα - Paul-Agricole GÉNIN Πωλ-Αγκρικόλ Ζενέν ( ) Φαντασία στην όπερα La Traviata Cesar FRANCK Σονάτα σε λα μείζ. Σεζάρ Φρανκ - Allegretto ben moderato ( ) - Allegro - Ben moderato: Recitative-Fantasia - Allegretto poco mosso

10 Ο Pierre Amoyal (Πιέρ Αμουαγιάλ) είναι ένας από τους σπουδαιότερους βιολονίστες της γενιάς του. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές πολύ νωρίς και σε ηλικία 12 ετών αποφοίτησε με το Πρώτο Βραβείο από το Conservatoire National Supérieur de Musique του Παρισιού. Στα 17 του έφυγε στο Λος Άντζελες, όπου σπούδασε επί πέντε χρόνια με τον θρυλικό Jascha Heifetz. Εκεί είχε το προνόμιο να παίξει σε συναυλίες μουσικής δωματίου και ηχογραφήσεις με τον καθηγητή του αλλά και με τον διάσημο τσελίστα Gregor Piatigorsky. Έκτοτε, έχει κληθεί να συμπράξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, υπό τη διεύθυνση των διαπρεπέστερων αρχιμουσικών της εποχής μας: Pierre Boulez, Seiji Ozawa, Charles Dutoit, Eliahu Inbal, Stanislas Skrowaczewski, Günter Herbig, Georges Prêtre, Gennadi Rozhdestvensky, Kurt Sanderling, Simon Rattle, Rafael Fruhbeck de Burgos και Myung Whun Chung. Πρόσφατα έδωσε τη γερμανική πρεμιέρα του Κοντσέρτου για Βιολί που έγραψε ο Henri Dutilleux, σε συναυλία με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου και μαέστρο τον Lorin Maazel. Τη σεζόν 2011 θα δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες με ορχήστρες σε πολλές χώρες (Αυστρία, Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία, Ιαπωνία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Ελβετία), ενώ θα παίξει και θα διευθύνει την περίφημη ορχήστρα Moscow Virtuosi. Παράλληλα, θα διδάξει σε master classes στη Ρωσία, στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στην Ακαδημία Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ και στην Ακαδημία της Λωζάννης. Τέλος, θα διδάξει ως Προσκεκλημένος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Geidai του Τόκυο. Σε συνεργασία με την Ανώτερη Σχολή Μουσικής του Ωδείου της Λωζάννης, ο Pierre Amoyal ίδρυσε την Camerata Lausanne, ένα σύνολο που αποτελείται από 12 με 13 περίπου ταλαντούχους νέους μουσικούς από όλο τον κόσμο. Η Camerata, που θα περιοδεύσει στη Ρωσία, στη Σουηδία και την Ελβετία, έχει ηχογραφήσει ένα CD με το Οκτέτο του Mendelssohn και Κοντσέρτα του Bach, ενώ για την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυσή της (2012) έχει προγραμματίσει αρκετές ηχογραφήσεις έργων του Tchaikovsky και του Mozart. H πλούσια δισκογραφία του για την Decca περιλαμβάνει έργα των Fauré (με τον πιανίστα Pascal Rogé), Chausson, Franck (με τον Κουαρτέτο Ysaÿe και τον Pascal Rogé), όπως και κοντσέρτα των Dutilleux, Saint-Saëns και Respighi ( Concerto Gregoriano, με τον Charles Dutoit και την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας). Οι πιο πρόσφατες ηχογραφήσεις του για την εταιρεία Harmonia Mundi συμπεριλαμβάνουν τις 3 Σονάτες του Grieg και του Brahms (με τον πιανίστα Frederic Chiu), καθώς και το Κοντσέρτο για Βιολί του René Koering (με μαέστρο τον Friedemann Layer). Ο Pierre Amoyal είναι ένας ενθουσιώδης δάσκαλος. Διορίστηκε καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο του Παρισιού σε πολύ νεαρή ηλικία και τώρα διδάσκει στο Ωδείο της Λωζάννης (Ανώτερη Σχολή Μουσικής). Είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας της Λωζάννης που αφοσιώνεται αποκλειστικά στο ρεπερτόριο για βιολί και πιάνο την οποίαν ίδρυσε με τον πιανίστα Alexis Weissenberg και τώρα συνδιευθύνει με τον πιανίστα Bruno Canino. Το 1985 τιμήθηκε με τον τίτλο του Chevalier des Arts et Lettres και το 1995 προήχθη στο βαθμό του Chevalier de l'ordre National de Mérite. Το 2002 του απονεμήθηκε το Prix du Rayonnement de la Fondation Vaudoise pour la création artistique και το 2006 το Prix de la Ville de Lausanne. Παίζει ένα από τα πιο φημισμένα βιολιά στον κόσμο το Stradivarius Kochansky (κατασκευής 1717) που βρέθηκε ως εκ θαύματος στην Ιταλία το 1991, τέσσερα χρόνια αφότου είχε κλαπεί από το αυτοκίνητό του. Ένας από τους επιφανέστερους Βρετανούς πιανίστες των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών, ο Hamish Milne (Χέιμις Μίλν) έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις σημαντικότερες βρετανικές ορχήστρες και έχει παίξει σε περισσότερες από διακόσιες ραδιοφωνικές μεταδόσεις του BBC. Για τις δραστηριότητές του έχει επισκεφτεί τις Η.Π.Α., την Άπω Ανατολή, την Αφρική, αρκετές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τη Δυτική Ευρώπη. Είναι επίσης πολύ γνωστός ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, αρχικά με το Τρίο Parikian/Milne/Fleming και τελευταία με το Κουαρτέτο Pro Arte και το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της Academy of St Martin-inthe-Fields (ASM). Ανάμεσα στους μουσικούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί ξεχωρίζουν οι Jiří Bárta, Boris Berezovsky, Martyn Brabbins, Konstantin Lifschitz, Lydia Mordkovich και Kurt Sanderling, με εμφανίσεις στο Wigmore Hall του Λονδίνου καθώς και σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ της Μεγάλης Βρετανίας και του εξωτερικού. Τις προηγούμενες σαιζόν έδωσε συναυλίες σε πολλές χώρες: Αρμενία, Αυστραλία, Καναδάς, Τσεχία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λατινική Αμερική, Η.Π.Α. και φυσικά στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει ηχογραφήσει για τις δισκογραφικές εταιρείες Chandos, CRD, Danacord, Decca και Hyperion. Έχει μελετήσει βαθιά τη μουσική του Ρώσου συνθέτη Nikolai Medtner και οι ηχογραφήσεις του για την εταιρεία CRD, που ξεκίνησαν το 1975, έχουν φτάσει τα εννέα CD. Έχει παίξει τη μουσική του Medtner σε τέσσερεις ηπείρους, κατέχοντας εξέχουσα θέση στα Φεστιβάλ Medtner που πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα τα έτη 1995, 2006, 2007 και σε ένα παρόμοιο γεγονός στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο του Η συνολική δισκογραφία του ξεπερνά τα είκοσι CD. Οι πρόσφατες κυκλοφορίες περιλαμβάνουν τα Κοντσέρτα του Holbrooke και του Haydn Wood (που χαρακτηρίστηκαν από τον Τύπο ως «Μια παραδειγματική κυκλοφορία» [The Gramophone, UK] και «Μαγευτικά» [Fanfare, USA]), το Κουϊντέτο του Schubert «Η Πέστροφα» με το Σύνολο Μουσικής Δωματίου ASM και την πρώτη ηχογράφηση σε CD του Ρώσου Anatoly Alexandrov, που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το περιοδικό International Record Review ως «εξαιρετικό παίξιμο από κάθε άποψη». Το 2005 ένα άλμπουμ με μεταγραφές έργων του Bach από Ρώσους κέρδισε την περίφημη διάκριση «Diapason d or» στη Γαλλία. Τον Απρίλιο του 2007, η εταιρεία Hyperion κυκλοφόρησε την πρώτη πλήρη ηχογράφηση των Skazki (Παραμύθια) του Medtner (2 CD), που προτάθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Classic FM για το βραβείο Gramophone (Οργανικής Μουσικής). Ως συγγραφέας έχει δημοσιεύσει το βιβλίο Bartók his Life and Times (Omnibus Press, 1982), και συνεισέφερε άρθρα για τους Liszt, Bartók και Hindemith στο συλλογικό έργο Heritage of Music (Oxford University Press, 1989). Είναι καθηγητής πιάνου στη Royal Academy of Music του Λονδίνου και Καθηγητής στο University of London.

11 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 9 μμ / ΟΣΚΑΡ είσοδος 10 ΡΕΣΙΤΑΛ Pierre AMOYAL (βιολί) & Hamish MILNE (πιάνο) Edvard GRIEG Σονάτα αρ. 3 σε ντο ελ., έργο 45 Έντβαρντ Γκρηγκ - Allegro molto ed appassionato ( ) - Allegretto espressivo alla Romanza - Allegro animato - Διάλειμμα - Sergei PROKOFIEV Πέντε Μελωδίες, έργο 35β Σεργκέι Προκόφιεβ - Andante ( ) - Lento ma non troppo - Animato ma non allegro - Allegretto leggero e scherzando - Andante non troppo Cesar FRANCK Σονάτα σε λα μείζ. Σεζάρ Φρανκ - Allegretto ben moderato ( ) - Allegro - Ben moderato: Recitative-Fantasia - Allegretto poco mosso

12 Ο θρυλικός πιανίστας Arthur Rubinstein είπε: «Ευχαριστώ τον Θεό που με κράτησε ζωντανό ώστε να μπορέσω να ακούσω τον Σγούρο να παίζει. Είναι ο καλύτερος πιανίστας που έχω ακούσει, ακόμα και από τον εαυτό μου». Τότε έβγαλε το χρυσό του ρολόι και το έβαλε στον καρπό του Δημήτρη Σγούρου, σαν να του παρέδιδε τη σκυτάλη. Δύο μήνες αργότερα, πέθανε. Παιδί ακόμα, ο Σγούρος άκουσε αυτούς τους ύμνους του Rubinstein. Έκτοτε εξέπληξε τους φιλόμουσους όλου του κόσμου με το εκπληκτικό ταλέντο του. Φημισμένος στον κόσμο της κλασικής μουσικής, ο Σγούρος έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών, όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, το Royal Festival Hall του Λονδίνου, η Φιλαρμονική του Βερολίνου, η Όπερα του Σίδνεϊ και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα. Συνεργάστηκε με ορισμένους από τους μεγαλύτερους μαέστρους και τις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου, όπως η Φιλαρμονική του Βερολίνου, οι Συμφωνικές του Λονδίνου και του BBC, η London Philarmonia, η English Chamber Orchestra, οι Συμφωνικές της Οξφόρδης και της Βιέννης, η Santa Cecilia της Ρώμης, η N.S.O. της Μαδρίτης, οι Συμφωνικές του Ντάλλας και του Φόρτ Γουόρθ, η Συμφωνική NHK της Ραδιοφωνίας της Ιαπωνίας, οι Συμφωνικές του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης στην Αυστραλία και πολλές άλλες. Γεννημένος στην Αθήνα το 1969, ο Δημήτρης Σγούρος ξεκίνησε την καριέρα του ως οκτάχρονο παιδί-θαύμα στο Ωδείο Αθηνών, όπου μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές του είχε κερδίσει κάθε βραβείο. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μέριλαντ και στη Βασιλική Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου, από την οποία αποφοίτησε με 98% τον υψηλότερο βαθμό που δόθηκε ποτέ εκεί. Το 1982, σε ηλικία 12 ετών, έκανε το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ουάσινγκτον, υπό τη διεύθυνση του Mstislav Rostropovich, παίζοντας το Κοντσέρτο αρ. 3 του S. Rachmaninoff. Έχει ηχογραφήσει δεκαπέντε άλμπουμ που κυκλοφορούν σε πολλές χώρες, με συνθέσεις για σόλο πιάνο των Schumann, Brahms, Beethoven, Chopin, Liszt και Mozart, καθώς και το Κοντσέρτο αρ. 3 του Rachmaninoff με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, το Κοντσέρτο αρ. 1 και τη Φαντασία του Tchaikovsky με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου, το Κοντσέρτο αρ. 2 του Liszt με τη Φιλαρμονική της Σλοβενίας και, μεταξύ άλλων, τα δύο Κοντσέρτα του Brahms με τη Φιλαρμονική της Σόφιας. Ο Σγούρος συνδυάζει την τέχνη με την εκπαίδευση. Έχει προσκληθεί να δώσει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στη Μουσική Σχολή Toho Gakuen του Τόκιο, στο Πανεπιστήμιο Bilkent της Άγκυρας, στο Southern Methodist University του Ντάλλας στο Τέξας και στο Νέο Ωδείο της Θεσσαλονίκης. Έχει τιμηθεί με το διεθνές βραβείο Leonardo da Vinci και το βραβείο Melvin Jones, καθώς και με πολλές ακόμη ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις. Το 1988 καθιερώθηκε ένα φεστιβάλ προς τιμήν του στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Έκτοτε, Φεστιβάλ Σγούρου οργανώνονται σε πόλεις στις δύο άκρες του πλανήτη, όπως το Άμστερνταμ και η Σιγκαπούρη. Τον έχουν αποκαλέσει μουσικό φαινόμενο και ελληνικό μύθο, και πολλοί τον συγκρίνουν ακόμα και με τον Μozart. Ο μεγάλος Ρώσος μαέστρος Yevgeni Svetlanov έχει πει: «Ο καθένας μας θα ήθελε να έχει έναν Σγούρο κοντά του». Το Μάιο του 1995 έπαιξε στο St. James Palace του Λονδίνου, μπροστά σε κοινό που περιλάμβανε προσωπικότητες όπως οι Βασιλείς της Σουηδίας, ο Δούκας του Κεντ και 300 ακόμη διεκεκριμένοι προσκεκλημένοι. Το Σεπτέμβριο του 1997, προσκεκλημένος στην επέτειο για τα 850 χρόνια της Μόσχας, ερμήνευσε το Κοντσέρτο αρ. 3 του Rachmaninoff στη Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου της Μόσχας. Το ντεμπούτο του στη Ρωσία χαιρετίστηκε με ύμνους από τον κριτικό Nikita Michalov: «Είδαμε έναν μεγάλο πιανίστα να ερμηνεύει ένα κοντσέρτο ενός μεγάλου Ρώσου συνθέτη, όπως μόνον ένας Ρώσος θα μπορούσε». Και η εφημερίδα Πράβντα έγραψε: «Η εκτέλεση, το παίξιμο και η ερμηνεία του κοντσέρτου έγιναν δεκτές με θέρμη από το κοινό της Μόσχας». Το 1998 έκανε το ντεμπούτο του στη Ρουμανία με ρεσιτάλ έργων για σόλο πιάνο και άλλων με συνοδεία ορχήστρας, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στη διάρκεια δύο μεγάλων περιοδειών το Μάρτιο και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς, κέρδισε τις καρδιές και την αγάπη των Ρουμάνων. Το Μάρτιο του 1999 έκανε την πρώτη του περιοδεία στη Νότια Αφρική, με ρεσιτάλ για σόλο πιάνο και με τη συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Γιοχάνεσμπουργκ, σε πόλεις όπως το Κέιπ Τάουν, το Ντουρμπάν, η Πρετόρια και το Γιοχάνεσμπουργκ. Τον Ιούνιο του 2000 ο Δημήτρης Σγούρος προσκλήθηκε να δώσει την εναρκτήρια συναυλία για τα επίσημα εγκαίνια του Θεάτρου Bilkent Odeon, δυναμικότητας θέσεων, στην Άγκυρα της Τουρκίας. Μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Bilkent και τον μαέστρο Gürer Aykal ερμήνευσαν το Κοντσέρτο αρ. 3 του Rachmaninoff με τρομερή επιτυχία. Οι κριτικοί είπαν: «Το Τρίτο Κοντσέρτο του Rachmaninoff είναι γεμάτο τεχνικές δυσκολίες. Μόνο ο Σγούρος, ένας γίγαντας του πιάνου, μπορούσε να το παίξει με τόση ευαισθησία!». Τον Απρίλιο του 2000 έκανε το ντεμπούτο του με ρεσιτάλ για σόλο πιάνο στο Carnegie Hall και ηχογράφησε ένα νέο CD για την Elysium με έργα για σόλο πιάνο, το οποίο περιλάμβανε δύο έργα από το ρεσιτάλ του: τη Φαντασία σε ντο μείζονα του Schumann και τη Σονάτα αρ. 3 του Brahms. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο Δημήτρης Σγούρος προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε δύο μεγαλειώδεις παραστάσεις για την έλευση, την αφή και τη διανυκτέρευση της ολυμπιακής φλόγας στο Βόλο και στην Αθήνα. Στην πρώτη πόλη ερμήνευσε το Κοντσέρτο αρ 2 του Rachmaninoff με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία, παρουσία θεατών! Στην Αθήνα, η μεγάλη εορτή έγινε στο Ηρώδειο την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου ερμήνευσε το Κοντσέρτο αρ. 1 του Shostakovich με την Ορχήστρα των Πατρών. Γενικότερα, έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες, της Ατλάντα, του Σίδνεϊ, της Αθήνας και του Πεκίνου. Τον Ιούνιο του 2005 εμφανίστηκε σε γκαλά στο Carnegie Hall προς ενίσχυση των πληγέντων από το τσουνάμι και τον Οκτώβριο έπαιξε στο Κρεμλίνο της Μόσχας για τα 60 χρόνια από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, συνοδευόμενος από την Ορχήστρα του Θεάτρου Bolshoi.

13 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 9 μμ / Αρχαίο Θέατρο ΦΙΛΙΠΠΩΝ είσοδος 15 ΣΥΝΑΥΛΙΑ Δημήτρης ΣΓΟΥΡΟΣ (πιάνο) Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης ΗΛΙΑΔΗΣ (διεύθυνση) Carl Maria von WEBER Καρλ Μαρία φον Βέμπερ ( ) Εισαγωγή από την όπερα Oberon Pyotr Ilyich TCHAIKOVSKY Κοντσέρτο για Πιάνο αρ. 1 σε σι ύφεση μείζ., έργο 23 Πιοτρ Ιλγίτς Τσαϊκόφσκυ - Allegro non troppo e molto maestoso - Allegro con spirito ( ) - Andantino semplice - Prestissimo - Allegro con fuoco - Διάλειμμα - Felix MENDELSSOHN Συμφωνία αρ. 5 «Μεταρρύθμιση» σε ρε ελ., έργο 107 Φέλιξ Μέντελσον - Andante - Allegro con fuoco ( ) - Allegro vivace - Andante - Andante con moto - Allegro maestoso

14 Ο αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σπούδασε στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης πιάνο, αρμονία και αντίστιξη (τάξη Χρήστου Σαμαρά), καθώς επίσης τρομπέτα και βιολοντσέλο. Από το Ν.Ω.Θ. αποφοίτησε με τα πτυχία Αρμονίας το 1991, Πιάνου το 1992 (άριστα παμψηφεί) και Αντίστιξης το Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας, στην τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του Michael Gielen και του Dennis Russel Davis, από όπου αποφοίτησε το 1997 με το Δίπλωμα Μαέστρου και τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium. Έχει εμφανισθεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στην Αυστρία ως πιανίστας, τσεμπαλίστας και μαέστρος. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε διεθνή σεμινάρια πιάνου με τους Hans Graf, Konstantin & Julia Ganev και Δημήτρη Σγούρο, και έχει ηχογραφήσει για την ελληνική τηλεόραση. Εχει επίσης λάβει μέρος σε διεθνή σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τους Κάρολο Τρικολίδη και Yuri Simonov στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στη Βουλγαρία και στην Αυστρία. Υπήρξε βοηθός μαέστρου στη χορωδία και ορχήστρα του αμερικανικού κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης εργασθεί ως καθηγητής πιάνου και ως συνοδός (Korrepetitor) των τάξεων μονωδίας στο Ν.Ω.Θ., καθώς επίσης και ως βοηθός αρχιμουσικού στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Debrecen (Ουγγαρία), όπου τιμήθηκε μετά από ψηφοφορία των μελών της ορχήστρας με το «βραβείο προωθήσεως νέων μαέστρων» της Φιλαρμονικής και έλαβε πρόσκληση για μία συναυλία με την ορχήστρα αυτή. Το Μάρτιο του 1996 συμμετείχε στο φεστιβάλ Μέρες έκφρασης και δημιουργίας (αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη) ως φιλοξενούμενος μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δημήτρης Μητρόπουλος. Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Δημήτρια, διευθύνοντας μάλιστα την εναρκτήρια συναυλία του το 2006 και το Ως φιλοξενούμενος μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πάζαρτζικ (Βουλγαρία), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης (Γερμανία) και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ, όπως οι Cheryll Studer, Paul Badura-Skoda, Δημήτρης Σγούρος, Κώστας Κoτσιώλης κ.ά. Έχει διδάξει ως ειδικός επιστήμων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Aπό τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του Αρχιμουσικού στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και από το Σεπτέμβριο του 2005 έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική διεύθυνση. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας, έχει οργανώσει κύκλους εκπαιδευτικών συναυλιών και εμφανίσεων σε άλλες πόλεις, ενώ μετέχει παράλληλα στην καλλιτεχνική επιτροπή μουσικής και στη συντονιστική του φεστιβάλ των Δημητρίων. Το Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J. Strauss Νυχτερίδα σε παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης (παράσταση χωρίς δοκιμή). Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1 ο βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας Duna στη Βουδαπέστη, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο του 2009.

15 Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1987 με την αρχική ονομασία Δημοτική Ορχήστρα και πρώτο Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Κοσμά Γαλιλαία. Η Ορχήστρα αποτελείται από ταλαντούχους και καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης, με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Από τον Ιούλιο του 1993 και για μία πενταετία την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε αναλάβει ο Αρχιμουσικός Δημήτρης Αγραφιώτης και στη συνέχεια, μέχρι το 2005, ο Αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής. Σήμερα υπεύθυνος της Ορχήστρας είναι ο Αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης Η Ορχήστρα έχει φιλοξενήσει μεγάλους σολίστες και μαέστρους: Δ. Σγούρος, Γ. Δεμερτζής, Λ. Καβάκος, Μ. Τιρίμος, Γ. Βακαρέλης, Κ. Κατσαρής, F.-J. Sellheim, Ι.-Ι. Galati, R. Moog, I. Oistrakh, R. Syracuse, V. Tretyakov, K. Kelly, G. Schuller, C. Studer, P. Badura-Skoda κ.ά. Κάθε χρόνο συμμετέχει στην εναρκτήρια συναυλία των Δημητρίων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Θέατρο Λυκαβηττού, καθώς και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Βέροια, Νάουσα, Δράμα, Μεσολόγγι, Καβάλα, Σέρρες, Κέρκυρα κ.α.) και του εξωτερικού (αρχαίο θέατρο της Εφέσου και Κύπρος). Κυκλοφόρησε σε δίσκο τα έργα Οι Τέσσερεις Εποχές του Α. Vivaldi, με σολίστ τον Λ. Καβάκο και μαέστρο τον Κ. Γαλιλαία, και Die Schoepfung του J. Haydn, με μαέστρο τον Β. Φιδετζή το Έχει συμπράξει σε παραγωγές όπερας, όπως Le Nozze di Figaro και Don Giovanni (Mozart), Ιl Campanelo di Notte (Donizetti), The Medium (Menotti) Gianni Schicchi (Puccini), Μόμο (Α. Μπαλτάς), Il Trovatore (Verdi), Turandot (Puccini), Σαλώμη (R. Strauss), σε παραστάσεις μπαλέτου, όπως Η Ωραία Κοιμωμένη (Tchaikovsky), και έχει παρουσιάσει σημαντικά ορατόρια, όπως Τα Κατά Ματθαίον Πάθη (Bach). Το Φεβρουάριο του 2006 έπαιξε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση την όπερα του V. Bellini Oι Πουριτανοί. Ο διάσημος συνθέτης και καθηγητής του Boston University, Θ. Αντωνίου, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά της Ορχήστρας στην προβολή έργων Ελλήνων συνθετών, της αφιέρωσε την πρώτη του Συμφωνία, που παρουσιάστηκε στις 19 Ιανουαρίου 2003 σε Α' παγκόσμια εκτέλεση. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία διακρίνεται για την καλλιτεχνική της ποιότητα, στηρίζει Έλληνες μουσικούς και συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας. Υπεύθυνος Oρχήστρας: Χάρης Ηλιάδης, Aρχιμουσικός Α βιολιά: Εξάρχοντες: Ξεναρίου Παναγιώτα Γιαβρούμης Όμηρος Χρυσάφη Μαρία Ζούλας Ελευθέριος Καπλανίδης Αχιλλέας Σγουρομάλλη Ελένη Πολυζωϊδου Κωνσταντίνα Μεγακλής Λέανδρος Δαδούδης Μάριος Πάτρας Φίλιππος Τσακαλίδης Στυλιανός Νάτσο Αλκέτα Β βιολιά: Κορυφαίος: Μαυρίδης Παναγιώτης Ιωσηφίδης Γεώργιος Κανάτσου Χριστίνα Μαυρομάτης Γεώργιος Μαυρίδης Γεώργιος Λάλος Θωμάς Κόκκαλης Κωνσταντίνος Καλιφατίδου Αικατερίνη Γιαλένιος Νικόλαος Βούλγαρης Αριστείδης Βιόλες: Κορυφαία: Γωγούση Σουζάνα Κυριακού Μαρία Βασιλειάδου Αγγελική Δαναηλίδου Όλγα Μπουλασίκης Απόστολος Βλάχου Άννα Βαφειάδου Ιωάννα Βιολοντσέλα: Κορυφαίος: Πέρεφ Βασίλ Τσερτονίδου Τατιάνα Χρίστοβα Μαρία Καλοτεράκης Φιλήμων Σουπίλα Σύλβια Ντούκα Τζουλιάνο Φροντίστρια Ορχήστρας: Λάλου Μαρία Κοντραμπάσα: Κορυφαίος: Ζαχαριάδης Νικόλαος Παναγιώτου Αθανασία Ζαφειρίου Φώτιος Καρατζής Νεκτάριος Φλάουτα: Κορυφαίοι: Τσούκλα Ήρα Σταυροπούλου Σοφία Όμποε: Safarian-Simonenko Dimitry Κουγιουμτζόγλου Παναγιώτης Κλαρινέτα: Κορυφαίοι: Καρύδης Οδυσσέας Λεοντζάκος Δημήτριος Φαγκότα: Κορυφαίος: Δαναηλίδης Αναστάσιος Σαλάι Έρικα Κόρνα: Κορυφαίοι: Παπαδόπουλος Τραϊανός Γιαμουγιάννης Αντώνιος Κανελλόπουλος Ευθύμιος Τρομπέτες: Μπόγκιας Γιώργος Γιαμουρίδης Αναστάσιος Τρομπόνια: Χαλκιάς Γεώργιος Μίγγας Φώτης Σάτσκοβ Σεργκέι Τύμπανα: Κατσουρίν Όσκαρ

16 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Βενιζέλου Καβάλα Τηλ: Φαξ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του Δ.Ω.Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΝΙΔΟΥ ΜΕΛΗ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΩΝΙΤΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΤΖΙΟΒΑΝΝΑ ΑΛΜΠΕΡΤΙΝΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ και ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 20.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ και ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 20. ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ 23 ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ και Χορωδίας της ΕΡΤ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 20.30 ΣΟΛΙΣΤ Μαριλένα Στριφτόμπολα - Σοπράνο Άρτεμις Μπόγρη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Η ποιότητα της μουσικής παιδείας ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΕΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Από τη φετινή χρονιά το Δημοτικό μας Ωδείο διευρύνεται με νέα τμήματα διδασκαλίας πνευστών

Διαβάστε περισσότερα

«The Queen s Gigue» του Τόμας Ρόμπινσον, (Thomas Robinson )

«The Queen s Gigue» του Τόμας Ρόμπινσον, (Thomas Robinson ) «The Queen s Gigue» του Τόμας Ρόμπινσον, (Thomas Robinson 1560-1609) Ο Τόμας Ρόμπινσον ήταν Άγγλος συνθέτης και μουσικοδιδάσκαλος της περιόδου της Αναγέννησης. Έγραψε μουσικά έργα και δίδαξε τραγούδι,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός AMERICAN RECORD GUIDE Φεβρουάριος 2007 ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος PAUL FOWLES-CLASSICAL GUITAR

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ. Η εξέταση είναι προφορική και περιλαµβάνει τα εξής: α) ιεύθυνση πρώτου µέρους µίας από τις συµφωνίες 1,5 ή 6 του L.v.

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ. Η εξέταση είναι προφορική και περιλαµβάνει τα εξής: α) ιεύθυνση πρώτου µέρους µίας από τις συµφωνίες 1,5 ή 6 του L.v. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ Η εξέταση είναι προφορική και περιλαµβάνει τα εξής: α) ιεύθυνση πρώτου µέρους µίας από τις συµφωνίες 1,5 ή 6 του L.v.Beethoven β) ιεύθυνση πρώτου µέρους της Ηµιτελούς Συµφωνίας του F.

Διαβάστε περισσότερα

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Live ANEMA E CORE Στους ρυθμούς της Μεσογείου Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Τραγούδια με άξονα τις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μεσογείου παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Anema e Core, στο Black Duck, την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας).

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας). Ζωρζ Μπιζέ [George Bizet] (1836-1875) Γάλλος συνθέτης Συµφωνία αρ. 1, σε Ντο µείζονα Η µία και µοναδική συµφωνία του γάλλου συνθέτη του 19 ου αιώνα Ζωρζ Μπιζέ, ήταν ένα από τα πρώτα του έργα και γράφτηκε

Διαβάστε περισσότερα

22/11/2017 Συμμετοχή του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου Στη συναυλία του Συλλόγου «ΕΥΤΕΡΠΗ» στο Αρσάκειο. 10/12/2017 Μαθητική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

22/11/2017 Συμμετοχή του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου Στη συναυλία του Συλλόγου «ΕΥΤΕΡΠΗ» στο Αρσάκειο. 10/12/2017 Μαθητική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία 22/11/2017 Συμμετοχή του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου Στη συναυλία του Συλλόγου «ΕΥΤΕΡΠΗ» στο Αρσάκειο Η Μαργαρίτα Μπακοπούλου, μαθήτρια του τμήματος πιάνου, τάξη κας Μαργαρίτας Βαμβακάρη, εκπροσώπησε το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Περικλής Ούτσιος Φίλιππος Ντομασένκο Γιάννης Παζαρτζής Ορέστης Πλιάκης Νικόλας Μπάλτου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Περικλής Ούτσιος Φίλιππος Ντομασένκο Γιάννης Παζαρτζής Ορέστης Πλιάκης Νικόλας Μπάλτου ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Περικλής Ούτσιος Φίλιππος Ντομασένκο Γιάννης Παζαρτζής Ορέστης Πλιάκης Νικόλας Μπάλτου Με τον όρο κλασική μουσική αναφέρεται ευρύτερα η Δυτικοευρωπαϊκή μουσική παραγωγή που εκτείνεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕTΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 5/2018 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ Πετρούπολη 31-12-2018 Αριθ. πρωτ.: 20133 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό έτος ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ. Ποσό υποτροφίας: δρχ.

Ακαδημαϊκό έτος ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ. Ποσό υποτροφίας: δρχ. Ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ Ποσό υποτροφίας: 3.500.000 δρχ. Ημερομηνίες Δημοσίευσης της προκήρυξης: Σάββατο 16/10/1999 εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Κυριακή 17/10/1999 εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα

βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης για σύγχρονο μπαλέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Valde-Marne. Οι συναυλίες του Στέφανου σε όλο τον κόσμο

βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης για σύγχρονο μπαλέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Valde-Marne. Οι συναυλίες του Στέφανου σε όλο τον κόσμο Ο Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα και δε χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να αποκαλύψει το μουσικό του ταλέντο, αφού από την ηλικία των τεσσάρων χρονών είχε την ικανότητα να απομνημονεύει με μεγάλη ευκολία κομμάτια

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή δοκιμή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

Ανοιχτή δοκιμή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου Ανοιχτή δοκιμή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου 10 Φεβρουαρίου 2016 Γενικός στόχος των ανοιχτών δοκιμών: Οι μαθητές/τριες με την ακρόαση της δοκιμής θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζει μια

Διαβάστε περισσότερα

Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ

Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ Ιστορία της Μουσικής (Θ) - ΜΙΧΑ Παρασκευή 1 (Wolfgang Amadeus Mozart) (1756-1791) Ιστορία της Μουσικής (Θ) - ΜΙΧΑ Παρασκευή 2 Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής.

Διαβάστε περισσότερα

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά 1-2 Μαρτίου 2019 Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ. Γνωστικό Αντικείμενο: Διεύθυνση Ορχήστρας Βαθμίδα: Καθηγητής

ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ. Γνωστικό Αντικείμενο: Διεύθυνση Ορχήστρας Βαθμίδα: Καθηγητής ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Γνωστικό Αντικείμενο: Διεύθυνση Ορχήστρας Βαθμίδα: Καθηγητής email: miltoslog@yahoo.gr Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα για αναγνωρισμένης Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου...

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου... Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας Μουσική παράσταση Άκουσε το τραγούδι μου... 2018 Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας 2018 Άκουσε το τραγούδι μου... Έτσι τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που δίνει ο Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ (FOTA)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ (FOTA) ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ (FOTA) Η Διεθνής Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Φεστιβάλ Αιγαίου θα περιλαμβάνει νέους μουσικούς μεταξύ 16 24 ετών από την Ελλάδα και παγκοσμίως. Οι μουσικοί που

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Ελένης Πετρίδου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Ελένης Πετρίδου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Ελένης Πετρίδου ΣΠΟΥΔΕΣ 1. Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μεταπτυχιακό δίπλωμα (κατεύθυνση εκτέλεσης-βιολί, καθηγητής Σ. Γκικόντης), 2008 2. Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

31.5 ΔΕΎΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 31 ΜΑΐΟΥ 2019 ΏΡΑ 20:30 ΙGOR STRAVINSKY ( ) C.F. RAMUZ ( ) Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΏΤΗ (πλήρης) Η Θεατρική

31.5 ΔΕΎΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 31 ΜΑΐΟΥ 2019 ΏΡΑ 20:30 ΙGOR STRAVINSKY ( ) C.F. RAMUZ ( ) Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΏΤΗ (πλήρης) Η Θεατρική 31.5 ΔΕΎΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 31 ΜΑΐΟΥ 2019 ΏΡΑ 20:30 ΙGOR STRAVINSKY (1882 1971) C.F. RAMUZ (1878 1947) Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΏΤΗ (πλήρης) Η Θεατρική διάσταση μιας μοναδικής μουσικής εμπειρίας KYKLOS

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής ηµοτικό Ωδείο Αµαρουσίου Επτά συναυλίες από 30 Μαρτίου έως 18 Μαΐου 2008 Αίθουσα Εκδηλώσεων ηµαρχειακού Μεγάρου ήµου Αµαρουσίου Ε ί σ ο δ ο ς ε λ ε ύ θ ε ρ η Ώρα έναρξης συναυλιών

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη 1 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού

Προκήρυξη 1 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΙΣΜΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΚΑΡΤΕΡ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΤΕΡ Προκήρυξη 1 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας για ανώτατες μεταπτυχιακές σπουδές βιολιού

Διαβάστε περισσότερα

ΩΔΕΙΟΝ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ"

ΩΔΕΙΟΝ ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ ΩΔΕΙΟΝ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ" Αναγνωρισμένο από το κράτος 33 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ... Διδάσκονται όλα τα είδη Ενόργανης, Θεωρητικής και Φωνητικής Μουσικής Αγίας Λαύρας 95 210-2232339 210-2287555 www.odeio-nikos-skalkotas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ 1. ΜΕΤΡΑ ΕΙ Η ΜΕΤΡΩΝ απλά µέτρα: 2/4, 2/8, 3/4, 3/8 2/4 q q \ e e e e \ x x x x x x x x \ εµβατήριο 2/8

Διαβάστε περισσότερα

Oι συναυλίες του Gruppo d Archi Veneto

Oι συναυλίες του Gruppo d Archi Veneto Ηµέρα τση Ζάκυθος, 31 εκεµβρίου 2010 Oι συναυλίες του Gruppo d Archi Veneto Ηµεροµηνία ηµοσίευσης: 31 εκεµβρίου 2010 Συντάκτης: Βασίλης Μούτσιος Θεµατική κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μια υπέροχη συναυλία όπου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΖΑΝΗ Νικολός Δημόπουλος φλάουτο. Ελένη Λιώνα τραγούδι. Διονύσης Μαλλούχος πιάνο. Παναγιώτης Δημόπουλος σύνθεση

ΚΟΖΑΝΗ Νικολός Δημόπουλος φλάουτο. Ελένη Λιώνα τραγούδι. Διονύσης Μαλλούχος πιάνο. Παναγιώτης Δημόπουλος σύνθεση ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ 20-24.8.2012 Νικολός Δημόπουλος φλάουτο Ελένη Λιώνα τραγούδι Διονύσης Μαλλούχος πιάνο Παναγιώτης Δημόπουλος σύνθεση Valerie Pearson βιολί, ελεύθερος αυτοσχεδιασμός Δημήτρης Δημόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα...

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Σ. Ραχμάνινοφ Οι κυριότεροι σταθμοί της ζωής του 1873 Ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ γεννήθηκε το 1873 στο

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη πρόσληψης δεκατριών (13)Καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας (26/08/2015)

Προκήρυξη πρόσληψης δεκατριών (13)Καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας (26/08/2015) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑ: 26/08/20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Aριθ.Πρωτ.: 792 Ταχ. Δ/νση: ΚΥΠΡΟΥ 32 (ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) Ταχ. Κώδικας: 58400 ΑΡΙΔΑΙΑ Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης

Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης Έρευνα Περιφερειακής Κατανοµής της Ετήσιας Τουριστικής απάνης Πίνακας 1:Πλήθος αποκρινόμενων ανά περιφέρεια - Σεπτέμβριος 2013 Περιφέρεια Αποκρινόμενοι Παρατηρήσεις - Θράκη >100 - Κεντρική >100 -

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη 6 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού

Προκήρυξη 6 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΙΣΜΗΝΗΣ ΚΑΡΤΕΡ Προκήρυξη 6 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού Για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας για ανώτατες σπουδές βιολιού σε Μουσικό Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Βαγγέλης Τρίγκας ΜΠΟYΖΟYΚΙ, TΡΑΓΟYΔΙ Θόδωρος Μπρουτζάκης ΠΙAΝΟ Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Οκτώβριο Πηγή Eurostat -

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Οκτώβριο Πηγή Eurostat - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για

Διαβάστε περισσότερα

Π ΡΑ Κ Τ Ι ΚΟ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Σ Ε Π Ι Λ Ο Γ Η Σ Κ Α Λ Λ Ι Τ Ε Χ Ν Ι ΚΟ Υ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι ΚΟ Υ

Π ΡΑ Κ Τ Ι ΚΟ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Σ Ε Π Ι Λ Ο Γ Η Σ Κ Α Λ Λ Ι Τ Ε Χ Ν Ι ΚΟ Υ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι ΚΟ Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αριθμ. Πρωτ. 59253/01.11.2016 Π ΡΑ Κ Τ Ι ΚΟ Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Σ Ε Π Ι Λ Ο Γ Η Σ Κ Α Λ Λ Ι Τ Ε Χ Ν Ι ΚΟ Υ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι ΚΟ Υ Στα Τρίκαλα και στο Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Σεπτέμβριο Πηγή Eurostat -

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Σεπτέμβριο Πηγή Eurostat - Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2017 (Οριστικά στοιχεία)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2017 (Οριστικά στοιχεία) Εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 30 Ιουλίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2017 (Οριστικά στοιχεία)

Διαβάστε περισσότερα

Φραντς Σούμπερτ Franz Schubert (1797 1828) Αυστριακός συνθέτης. Συμφωνία Αρ. 5, σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485 (1816)

Φραντς Σούμπερτ Franz Schubert (1797 1828) Αυστριακός συνθέτης. Συμφωνία Αρ. 5, σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485 (1816) Φραντς Σούμπερτ Franz Schubert (1797 1828) Αυστριακός συνθέτης Συμφωνία Αρ. 5, σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485 (1816) O Σούμπερτ γράφει τη συγκεκριμένη συμφωνία από τον Οκτώβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 1816

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- MUSIC THERAPY

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- MUSIC THERAPY ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- MUSIC THERAPY Μουσικοθεραπεία είναι η κλινική και τεκμηριωμένη χρήση της μουσικής από ειδικευμένο θεραπευτή, ο οποίος με επιστημονικές μεθόδους αξιοποιεί τις ιδιαίτερες συναισθηματικές,

Διαβάστε περισσότερα

Πάτρα 2013 Μια ανασκόπηση του 22 ου Φεστιβάλ Κιθάρας

Πάτρα 2013 Μια ανασκόπηση του 22 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρα 2013 Μια ανασκόπηση του 22 ου Φεστιβάλ Κιθάρας Λίζα, Ευάγγελος, Sabrina, Goran Ένα ακόμη Φεστιβάλ Κιθάρας στην Πάτρα είναι πια παρελθόν και ο απολογισμός του δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει ενθουσιασμό.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕTΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 8 /2017 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Πετρούπολη, 22-12-2017 Αριθ.πρωτ.: 25737 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Έχοντας υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑ STANDARD OF EXCELLENCE BAND METHODS

ΒΙΒΛΙΑ STANDARD OF EXCELLENCE BAND METHODS ΒΙΒΛΙΑ STANDARD OF EXCELLENCE BAND METHODS Oι μέθοδοι εκμάθησης μουσικών οργάνωνstandard OF EXCELLENCE είναι ιδανικές για μπάντες στις οποίες ο μαέστρος ή οι δάσκαλοι χρειάζονται ταχύτητα στην εκμάθηση,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την πλήρωση δώδεκα (12) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού στην Κρατική Ορχήστρα ΑΘηνών

ΘΕΜΑ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την πλήρωση δώδεκα (12) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού στην Κρατική Ορχήστρα ΑΘηνών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Ιωάννινα, 26/7/2012 Αριθμ. Πρωτ. -1000- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την πρόσληψη εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού προσωπικού στα εκπαιδευτικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, Σχολή Κλασικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ. 2. Προκηρύσσονται δύο ηλικιακές κατηγορίες: Νέοι Κιθαριστές: έως 23 ετών (Γεννημένοι από την 1η Ιανουαρίου 1994 και μετά)

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ. 2. Προκηρύσσονται δύο ηλικιακές κατηγορίες: Νέοι Κιθαριστές: έως 23 ετών (Γεννημένοι από την 1η Ιανουαρίου 1994 και μετά) ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 1. Ανοιχτός σε όλους τους συμμετέχοντες του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (εφεξής "Φεστιβάλ") που δηλώθηκαν ως "διαγωνιζόμενος". 2. Προκηρύσσονται δύο ηλικιακές κατηγορίες: Νέοι

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Μουσική Παράσταση Optima Ο Βαγγέλης Τρίγκας και το μουσικό του σύνολο παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση Optima. Ο σολίστ και συνθέτης ανθολογεί τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2009 (οριστικά στοιχεία)

ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2009 (οριστικά στοιχεία) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Μείωση κατά 5,6 ποσοστιαίες μονάδες της ετήσιας πληρότητας κλινών κατά το, σε σχέση με το ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Απριλίου Aπολογισμός

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Απριλίου Aπολογισμός 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24-25-26 Απριλίου 2016 - Aπολογισμός (του Αντώνη Κουφουδάκη) Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ αίθουσα εκδηλώσεων -- cafe -- gallery -- βιβλιοθήκη -- εργαστήρια ------------- 7η Θ ε ρ ι ν ή Α κ α δ η μ ί α Τ έ χ ν η ς Εργαστήριο Μελοποίησης Ποιημάτων - Παρουσίαση - Ανάλυση - Μελοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη 4 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού

Προκήρυξη 4 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΙΣΜΗΝΗΣ ΚΑΡΤΕΡ Προκήρυξη 4 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού Για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας για ανώτατες σπουδές βιολιού σε Μουσικό Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 8 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Έτος 2016 Από τα στοιχεία της έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Οι Orpheus Soloists θεσπίζουν από το 2012 Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου.

Οι Orpheus Soloists θεσπίζουν από το 2012 Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου. 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 Oργανωτές: Orpheus Soloists www.orpheussoloists.com ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι Orpheus Soloists θεσπίζουν από το 2012 Διαγωνισμό Μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Ιούλιο 2011.

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Ιούλιο 2011. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210.32.59.197 - FAX 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής,

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Δήμητρα Τρυπάνη Βαθμίδα: Λέκτορας Γνωστικό Αντικείμενο: Θεωρητικά της Μουσικής

Δρ Δήμητρα Τρυπάνη Βαθμίδα: Λέκτορας Γνωστικό Αντικείμενο: Θεωρητικά της Μουσικής Δρ Δήμητρα Τρυπάνη Βαθμίδα: Λέκτορας Γνωστικό Αντικείμενο: Θεωρητικά της Μουσικής Email: dtrypani@ionio.gr www.dimitratrypani.com Η Δήμητρα σπούδασε Σύνθεση (PhD και ΜMus και τα δύο με διάκριση) στο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Διεύθυνση: Άλκης Παπαδόπουλος

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Διεύθυνση: Άλκης Παπαδόπουλος Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ Διεύθυνση: Άλκης Παπαδόπουλος συμμετέχουν: Χρυσήλια Δημητριάδη, Φίλανδρος Κάρρας, Κώστας Καραμπίνας Δημοπούλου Κολιτσίδα Μελίνα,

Διαβάστε περισσότερα

409 Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη)

409 Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) 409 Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) Σκοπός Το Τμήμα προσφέρει προγράμματα εφαρμοσμένων μουσικών σπουδών στα πρότυπα των Ανωτάτων Μουσικών Ακαδημιών (Musikhochschule) και παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Από 5 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου 2013 Το 31 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Από 5 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου 2013 Το 31 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από 5 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου 2013 Το 31 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Από 5 έως 13 Ιουλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το 31 ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίος θεσμός του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 69ΔΡΟΛ8Γ-ΙΟΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: 69ΔΡΟΛ8Γ-ΙΟΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) Θέρμη 29 07 2015 ----------------------------------------------------- Αριθμ. Πρωτ.:1691 Καραολή Δημητρίου &

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2012 - Πηγή Eurostat -

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2012 - Πηγή Eurostat - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για τον μήνα Ιούλιο 2012 - Πηγή Eurostat -

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για τον μήνα Ιούλιο 2012 - Πηγή Eurostat - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ (ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) Από

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2018

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2018 Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Πάρου 2018 Τετάρτη 11 έως Κυριακή 15 Απριλίου Στις Λεύκες της Πάρου Master Classes Συναυλίες Διαγωνισμοί στο όμορφο νησί της Πάρου, στον παραδοσιακό οικισμό των Λευκών κοντά στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΣΧΟΛΕΣ 1. ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ 2. ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο.

ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΣΧΟΛΕΣ 1. ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ 2. ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο. 1 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Ω.Λ. ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΣΧΟΛΕΣ 1. ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ 2. ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο. 3. ΣΧΟΛΗ ΠΝΕΥΣΤΩΝ: φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, σαξόφωνο,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Παλαιό Φρούριο, 49100 Κέρκυρα Τηλ.: 26610 87523, Fax: 26610 26024 Πληροφορίες: Κ. Μπούζη

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλεια 2011. Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά»

Αριστοτέλεια 2011. Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Αριστοτέλεια 2011 Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Περιεχόμενα Έναρξη χειμερινών εκδηλώσεων 3 Εγκαίνια της χριστουγεννιάτικης γιορτής «Παραμυθοχώρα» 4 Παραμύθι χωρίς όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» Á ÐáíåëëÞíéïò Äéáãùíéóµüò ÅêôÝëåóçò Ìïõóéêïý ÏñãÜíïõ Ιωάννης Καποδίστριας Για το έτος 2018 ο διαγωνισµός θα διεξαχθεί για τα όργανα: ¼µðïå ÊëáñéíÝôï Ôñïµðüíé ÊÝñêõñá

Διαβάστε περισσότερα

ενώ το «β» μέρος είναι ένα «Μοιρολόι», αργό ρυθμικά.

ενώ το «β» μέρος είναι ένα «Μοιρολόι», αργό ρυθμικά. Το δεύτερο μέρος «Β», αντίθετο σε χαρακτήρα από αυτό που προηγήθηκε, κρύβει, μέσα από το έντονο ρυθμικό και χρωματικό του στοιχείο, την αισιοδοξία και την ελπίδα του Κύπριου για ένα καλύτερο «αύριο» για

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ 2013, 8-11 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ 2013, 8-11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ 2013, 8-11 ΙΟΥΛΙΟΥ Οι "Ηµέρες Μουσικής" είναι η µετεξέλιξη των "Ηµερών Κιθάρας", που πραγµατοποιήθηκαν τον Μάιο του 2012. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τον θεσµό, µας ώθησε όχι

Διαβάστε περισσότερα

Johann Sebastian Bach : Πρελούδιο και φούγκα σε Σολ Μείζονα BWV 884

Johann Sebastian Bach : Πρελούδιο και φούγκα σε Σολ Μείζονα BWV 884 Johann Sebastian Bach : Πρελούδιο και φούγκα σε Σολ Μείζονα BWV 884 Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένα τόσο το Πρελούδιο όσο και η Φούγκα παραπέμπει ξεκάθαρα στο τσέμπαλο, που ήταν και το όργανο της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αθήνα, 5.4.2016 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση έξι (6) κενών οργανικών θέσεων μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού.

Διαβάστε περισσότερα

3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΙΑ (ΝΑΞΟΣ) 3 rd AXIA INTERNATIONAL FESTIVAL (NAXOS)

3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΙΑ (ΝΑΞΟΣ) 3 rd AXIA INTERNATIONAL FESTIVAL (NAXOS) 3o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΙΑ (ΝΑΞΟΣ) 3 rd AXIA INTERNATIONAL FESTIVAL (NAXOS) 11-18 Αυγούστου 2011 Υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer Μεγάλος Υποστηρικτής: Δήμος Νάξου Υποστηρικτής:

Διαβάστε περισσότερα

«FIGARO» με το Κρατικό Μπαλέτο του Κρεμλίνου φιλοξενεί ο Δήμος Λεμεσού

«FIGARO» με το Κρατικό Μπαλέτο του Κρεμλίνου φιλοξενεί ο Δήμος Λεμεσού «FIGARO» με το Κρατικό Μπαλέτο του Κρεμλίνου φιλοξενεί ο Δήμος Λεμεσού Ο Δήμος Λεμεσού με περηφάνια παρουσιάζει φέτος στο θεσμό «Μεγάλα Μπαλέτα» το Κρατικό Μπαλέτο του ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ με το έργο FIGARO με μια

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη 2 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού

Προκήρυξη 2 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΙΣΜΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΚΑΡΤΕΡ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΤΕΡ Προκήρυξη 2 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας για ανώτατες μεταπτυχιακές σπουδές βιολιού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. («ΝΕΡΙΤ») ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. («ΝΕΡΙΤ») ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 28 Απριλίου 2014 Αρ. Πρωτ. : 299 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. («ΝΕΡΙΤ») ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ 70 ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Συναυλίας

Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Συναυλίας ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές Τετάρτες» διοργανώνει συναυλία του ενόργανου συνόλου idee fixe ensemble

Διαβάστε περισσότερα

www.poa-mandolinarte.org Το Σύνολο Νυκτών Εγχόρδων Αθηνών MandolinARTE δημιουργήθηκε το 1994. Το ρεπερτόριό της ορχήστρας MandolinARTE περιλαμβάνει έργα κλασσικής μουσικής γραμμένα για μαντολίνο των A.Vivaldi,

Διαβάστε περισσότερα

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008 «Σουμπερτιάδα» Συναυλία του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη Πρόγραμμα

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008 «Σουμπερτιάδα» Συναυλία του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη Πρόγραμμα Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008 «Σουμπερτιάδα» Συναυλία του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη Franz Schubert Κουιντέτο σε ντό μείζονα opus 163 β βιολοντσέλο Βύρων Φιδετζής ---------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) Θέρμη 14 07 2017 ----------------------------------------------------------- Αριθμ. Πρωτ.: 1976 Καραολή Δημητρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Πειραιάς, 31 Οκτωβρίου 2014 ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ ( ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) Από τα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΩΔΕΙΟΥ. 2 9 μήνες. 1 9 μήνες

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΩΔΕΙΟΥ. 2 9 μήνες. 1 9 μήνες ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) Θέρμη 01/07/2016 ----------------------------------------------------------- Αριθμ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

τουριστικής περιόδου σε σχέση µε τα αντίστοιχα στοιχεία προηγούµενων ετών.

τουριστικής περιόδου σε σχέση µε τα αντίστοιχα στοιχεία προηγούµενων ετών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ τουριστικής περιόδου σε σχέση µε τα αντίστοιχα στοιχεία προηγούµενων ετών. Πειραιάς, 25 Σεπτεµβρίου 2015 ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Ιωάννινα, 01 /09/2014 Αριθμ. Πρωτ. -1096 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την πρόσληψη εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού προσωπικού στα εκπαιδευτικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, Σχολή Κλασικού

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018»

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» «ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Παρασκευή 3 Αυγούστου Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου Σάββατο 4 Αυγούστου Δημήτρης Μπάσης Κυριακή 5 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 (προσωρινά στοιχεία)

ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ 2013 (προσωρινά στοιχεία) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Πειραιάς, 30 Σεπτεµβρίου 2014 ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΓΚ: ΕΤΟΥΣ (προσωρινά στοιχεία) Από

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Η Σ.Ο.Δ.Θ. στο Μουσείο

Δελτίο Τύπου. Η Σ.Ο.Δ.Θ. στο Μουσείο Δελτίο Τύπου Η Σ.Ο.Δ.Θ. στο Μουσείο ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙ Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης στο Αρχαιολογικό Μουσείο - Μουσική και χορευτικός αυτοσχεδιασμός στο πλαίσιο της Διεθνούς

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΜΟΖΑΡΤ & ΤΟΝ BEETHOVEN»

«ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΜΟΖΑΡΤ & ΤΟΝ BEETHOVEN» 15 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ «ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΜΟΖΑΡΤ & ΤΟΝ BEETHOVEN» ΔΡΩΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Παρασκευή, 5 Ιουλίου, στις 11:00 Θέατρο Ευανθίας Καΐρη Εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά με σκηνές και άριες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ Βενιζέλου 67 Τηλ. 250-2229 Φαξ: 25022963 E-mail: odeio@dkavalas.gr Πληρ. Ελ. Καλώτη Καβάλα 4 Νοεμβρίου 205 Α.Π: 742 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Πρόσληψης καλλιτεχνικού-διδακτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΡΙΑΝΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΒΙΟΛΙ - ΒΙΟΛΑ

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΡΙΑΝΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΒΙΟΛΙ - ΒΙΟΛΑ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΡΙΑΝΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΒΙΟΛΙ - ΒΙΟΛΑ Το Δ.Σ. του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, το οποίο διαχειρίζεται το Κληροδότημα Αλ. Τριάντη, προκηρύσσει δύο υποτροφίες για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) Θέρμη 03-09-2014 ----------------------------------------------------- Αριθμ. Πρωτ.:1745 Καραολή Δημητρίου &

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 50Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΕΡΟΙΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 50Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΕΡΟΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 50Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΕΡΟΙΑ Μέσα στα πλαίσια των εορτασμών για την 50η επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου δίνει συναυλίες

Διαβάστε περισσότερα

Μία ξεχωριστή παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος από τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών

Μία ξεχωριστή παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος από τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών Μία ξεχωριστή παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος από τη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε στις 3

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθ. Δημήτρης Μαραγκόπουλος Η Ακαδημία πραγματοποιείται στο μοναδικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Έλλη Πασπαλά. και η ορχήστρα νέων. The Underground Youth Orchestra. παρουσιάζουν την. Μουσική του Νότου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Έλλη Πασπαλά. και η ορχήστρα νέων. The Underground Youth Orchestra. παρουσιάζουν την. Μουσική του Νότου Η Έλλη Πασπαλά και η ορχήστρα νέων The Underground Youth Orchestra παρουσιάζουν την Μουσική του Νότου (Μουσική και τραγούδια από τον Ευρωπαϊκό Νότο) Συμμετέχουν η Ορχήστρα Νέων του Ωδείου των Χρωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Φεβρουάριο 2012 - Πηγή Eurostat -

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (27), με χώρες εκτός αυτής, για το μήνα Φεβρουάριο 2012 - Πηγή Eurostat - ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Τετάρτη, 18 Απριλίου ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Εκτίμηση του εμπορικού ισοζυγίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου 2018 Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ROSSINI: Stabat Mater MOZART: Συμφωνία Αρ. 36 σε Ντο Μείζονα, "Linz," K. 425 Σολίστ: EILANA LAPPALAINEN, Σοπράνο ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ, Μέτζο-σοπράνο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Απ τη Μικρά Ασία στο Αιγαίο 16. 1 o Φιλικό Enduro Δήμου Αριστοτέλη 04. παραδοσιακό τμήμα - συναυλία 17. 2 ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 05

Περιεχόμενα. Απ τη Μικρά Ασία στο Αιγαίο 16. 1 o Φιλικό Enduro Δήμου Αριστοτέλη 04. παραδοσιακό τμήμα - συναυλία 17. 2 ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 05 Περιεχόμενα 1 o Φιλικό Enduro Δήμου Αριστοτέλη 04 2 ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 05 Χορευτικό Αντάμωμα 06 Συναυλία σπουδαστών 07 Συναυλία σπουδαστών Μουσικής Σχολής 08 Συναυλία έναρξης Αριστοτελείων 09 Αναβίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) Θέρμη 10-09-2014 ----------------------------------------------------- Αριθμ. Πρωτ.:1847 Καραολή Δημητρίου &

Διαβάστε περισσότερα