Ο ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου. Τελετή ορκωμοσίας Μονίμων Λοχιών Τάξης 2012

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου. Τελετή ορκωμοσίας Μονίμων Λοχιών Τάξης 2012"

Transcript

1 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Φύλλο 48, Ιούνιος - Ιούλιος 2012 Τελετή ορκωμοσίας Μονίμων Λοχιών Τάξης 2012 Θερινή εκπαίδευση σπουδαστών στο Λιτόχωρο, σελίδα 5 ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ Ο ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΛΟΧΙΩΝ ΤΑΞΗΣ 2012 Ο ρόλος της γυναίκας στο σύγχρονο στρατιωτικό περιβάλλον, σελίδα 14 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, σελίδα 18 Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού κ. Μιχαήλ Κωσταράκου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στο στρατόπεδο «ΚΑ- ΒΡΑΚΟΥ» η τελετή ορκωμοσίας των Μονίμων Λοχιών Τάξης 2012.

2 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α Τελετή ορκωμοσίας Μονίμων Λοχιών τάξης Τελετή υιοθεσίας εθνικού ήρωα τάξης Θερινή εκπαίδευση στο Λιτόχωρο Διάλεξη Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων/νου Γουργουλιάνη...7 Εθελοντική αιμοδοσία στο ιατρείο της Σχολής...7 Εξετάσεις υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών...8 Εκπαιδευτικό ταξίδι ΙΙας τάξης...9 ΕΚΔΟΤΗΣ Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Α Ρ Θ Ρ Α ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων...11 Επίλαρχος Φώτης Γεώργιος Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Ο ρόλος της γυναίκας στο σύγχρονο στρατιωτικό περιβάλλον..14 Αρχιλοχίας(ΤΧ) Τσιάμη Γεωργία Αρχιλοχίας(ΤΘ) Μίχου Μαρία ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Συνοπτικά ιστορικά στοιχεία Κύπρου...17 Υποστράτηγος ε.α. Κουβάτης Κωνσταντίνος ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου...18 ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Εκφάνσεις του εργασιακού στρες στην υγεία...21 Ταγματάρχης (Ν) Μουστάκα Ελένη Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α Ψυχαγωγία...23 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Λοχαγός(ΠΒ) Ρεντζελάς Κωνσταντίνος Ιούνιος - Ιούλιος 2012 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλ: gds@smy.gr Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς και ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Διοικητής 1 ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της πόλης των Τρικάλων, καθώς και οι συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων Μονίμων Λοχιών. Κατά την τελετή ορκίσθηκαν 276 Μόνιμοι Λοχίες, εκ των οποίων 262 είναι Έλληνες, 13 Ελληνοκύπριοι και 1 από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Οι ορκισθέντες Μόνιμοι Λοχίες στη συνέχεια πηγαίνουν στα σχολεία εφαρμογής των Όπλων και Σωμάτων τους για να εκπαιδευτούν στην ειδικότητά τους και κατόπιν θα επανδρώσουν τις Μονάδες. Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βράβευσε τον Αρχηγό της Τάξης 2012 Μόνιμο Λοχία (ΔΒ) Δημήτριο Τζίρα. Π ΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Α ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ Η ΤΕΛΕΤΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ 2012 ΤΗΣ ΣΜΥ Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012, στην έδρα της Σχολής, ο Α Υπαρχηγός ΓΕΣ Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Τελλίδης απένειμε αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα, στους Μόνιμους Υπαξιωματικούς τάξης 2012, κατά τη διάρκεια της τελετής «υιοθεσίας» εθνικού ήρωα. Κατά το δεύτερο έτος φοίτησης στη Σχολή, προκηρύσσεται διαγωνισμός μελέτης μεταξύ των Σπουδαστών Σπουδαστριών της τάξης, με θέμα τον ήρωα ή την προσωπικότητα που θα φέρει το όνομά του η αποφοιτήσασα τάξη, με ανάλογα χρηματικά έπαθλα για τις τρεις πρώτες μελέτες. Επιπλέον στους πρωτεύσαντες επιδίδεται και αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

3 4 Τελετή «Υιοθεσίας» Εθνικού Ήρωα Τάξης 2012 Θερινή εκπαίδευση στο Λιτόχωρο Τις τρείς πρώτες θέσεις με θέμα τον ήρωα της τάξης 2012, κατέλαβαν οι εργασίες του Σπουδαστή ΙΙας Αποστολόπουλου Γεωργίου, του Σπουδαστή ΙΙας Σβώλη Παναγιώτη και των Λοχιών Σπουδαστών ΙΙας Δάκου Δημήτριου και Κυριαζίδη Ευάγγελου. Σε όλους τους αποφοιτήσαντες Μόνιμους Υπαξιωματικούς τάξης 2012, απονεμήθηκε ειδικό μετάλλιο, που στη μια πλευρά φέρει το έμβλημα της Σχολής και στην άλλη πλευρά, χάραξη με την προσωπογραφία του ήρωα καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα. 5 Α Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής εκστρατείας και επέδειξε ηρωισμό και αυτοθυσία, αποτελεσματικότητα στη διοικητική ικανότητα και παράδειγμα προς μίμηση για τους υφισταμένους του. Λόγω της γενναιότητας και του ηρωισμού που επέδειξε στο πεδίο των μαχών του Σαραντάπορου, του Οστρόβου, των Γιαννιτσών, της Ελασσόνας, του Κιλκίς-Λαχανά, του Σκρά, του Μπιζανίου και του Καρά Μπουγιού-Νταγ του απενεμήθησαν τα παρακάτω παράσημα: Ταξιάρχου του Φοίνικα, Αργυρό Σταυρό του Σωτήρος, Χρυσό Σταυρό του Γεωργίου, Αριστείο Ανδρείας, Πολεμικό Σταυρό, Μετάλλιο Ελληνοτουρκικών Πολέμων, Μετάλλιο Ελληνοβουλγαρικών Πολέμων κ.α. Τραυματίστηκε ελαφρά στη μάχη του Σκρα και του Μπιζανίου, στους Βαλκανικούς Πολέμους και βαρύτατα στη μάχη του Καρά Μπουγιού-Νταγ στη Μικρασιατική εκστρατεία. Ο εθνικός ήρωας ο οποίος «υιοθετήθηκε» από τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς της Τάξης 2012, είναι ο Υποστράτηγος Δημήτριος Βλων. Α πόσπασμα βιογραφικού σημειώματος του Εθνικού Ήρωα, από την εργασία που έλαβε την 1η θέση στο διαγωνισμό για την καλύτερη εργασία, του Σπουδαστή ΙΙας Αποστολόπουλου Γεώργιου. Ο Δημήτριος Βλων γεννήθηκε στο Ζάρκο Τρικάλων το Κατατάχθηκε στο Στρατό ως εθελοντής την 7 Μαρτίου 1898 και στη συνέχεια εισήλθε στη Σχολή Εφέδρων Κερκύρας εκ των τάξεων των Μονίμων Υπαξιωματικών. Προήχθη στο βαθμό του Ανθλγού το 1907 και του Υπτγου το Έλαβε μέρος σε όλες τις μάχες του , του Σε ηλικία 72 ετών, λόγω των κακουχιών των πολέμων, ο Υποστράτηγος Δημήτριος Βλων, απεβίωσε στις 12 Ιουλίου του Α πό τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, οι Σπουδαστές και Σπουδάστριες με τους εκπαιδευτές τους μεταστάθμευσαν και εγκαταστάθηκαν σε καταυλισμό στο πεδίο ασκήσεων «ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ» στο Λιτόχωρο του Νομού Πιερίας, όπου και παρέμειναν μέχρι την 14η Ιουνίου Η διαβίωση πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις της ΧΧIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, που με τη συνδρομή προσωπικού και μέσων σε θέματα εκπαιδεύσεως και διοικητικής μέριμνας, βοήθησε να επιτευχθεί σε μέγιστο βαθμό ο σκοπός της θερινής εκπαίδευσης των Σπουδαστών. Συγκεκριμένα κατά την πρώτη εβδομάδα η εκπαίδευση αποσκοπούσε στην απόκτηση ικανότητας εκτέλεσης των καθηκόντων διοίκησης ομάδος ή κα- θηκόντων βοηθού διμοιρίτη πεζικού μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού σε όλες τις φάσεις του αγώνα. Ο σκοπός επιτεύχθει με συνεκπαίδευση με Άρματα Μάχης και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προ-

4 6 7 Διάλεξη Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη Τ ην Τρίτη 19 Ιουνίου 2012, πραγματοποιήθηκε διάλεξη στη ΣΜΥ, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη με θέμα «Αντικαπνιστική εκστρατεία στις Ένοπλες Δυνάμεις». σωπικού (ΤΟΜΠ), καθώς και με συνεργασία μεταφορικών ελικοπτέρων UH-1H. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων σε διάφορα οπλικά συστημάτα. Η εμπέδωση των παραπάνω αντικειμένων στο έδαφος πραγματοποιήθηκε με την εκτέλεση ημερησίων και νυχτερινών βολών. Την τρίτη εβδομάδα σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της αντοχής, της ευκινησίας και επιτεύχθει με τη σωματική αγωγή και τη διέλευση του στίβου μάχης. Την τελευταία μέρα επισκέφθηκε τον καταυλισμό ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζαζιάς. Το ίδιο βράδυ παρακολούθησε το επιστέγασμα της θερινής εκπαίδευσης των σπουδαστών που ήταν ολονύκτια πορεία 40 χιλιομέτρων με διαγωνιστική βολή φορητού οπλισμού μετά το πέρας της πορείας. Πέραν της εκπαιδεύσεως, οι Σπουδαστές και Σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία με τις εξόδους τους να χαρούν τις ομορφιές του Λιτόχωρου και της ευρύτερης περιοχής. Εκτός από το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Σχολής, τη διάλεξη παρακολούθησαν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Γεώργιος Κόκκαλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ καθηγητής κ. Κουτεντάκης Ιωάννης, καθώς και εκπρόσωποι της Μητρόπολης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης είναι Καθηγητής Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το Έχει δημοσιεύσει από το 1990 μέχρι σήμερα περίπου 450 δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή και Ελληνικά ιατρικά περιοδικά. Η Σχολή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Γουργουλιάνη για την εύστοχη και αποτελεσματική ενημέρωση του προσωπικού μας στην αντικαπνιστική εκστρατεία και εύχεται ολόψυχα καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που επιτελεί στον ακαδημαϊκό και ιατρικό στίβο. Εθελοντική αιμοδοσία στο Ιατρείο της Σχολής Σ τα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο Ιατρείο της Σχολής από την ομάδα αιμοληψίας, σε συνεργασία με το προσωπικό του Σταθμού αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν. Τρικάλων την Τετάρτη 20 Ιουνίου Σκοπός της εθελοντικής αιμοδοσίας του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Φρουράς Τρικάλων, είναι η κοινωνική προσφορά με τη δημιουργία ικανού αποθέματος αίματος. Κατά την παραπάνω εκδήλωση, συγκεντρώθηκαν συνολικά 25 φιάλες αίματος.

5 8 Εξετάσεις υποψηφίων στρατιωτικών σχολών Εκπαιδευτικό ταξίδι ΙΙας τάξης 9 Τετραήμερο Εκπαιδευτικό Ταξίδι των Δευτεροετών Σπουδαστών στην Περιοχή Ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού. Ο ι Σπουδαστές και οι Σπουδάστριες της Σχολής αναχώρησαν τη Δευτέρα 25 Ιουνίου και επέστρεψαν την Πέμπτη 28 Ιουνίου Κατά την παραμονή τους εκεί φιλοξενήθηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη και την Καβησό. Ενημέρ ω σ η σ τ η ν ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ Η Σχολή οργάνωσε και διεξήγαγε τις Προκαταταρκικές Εξετάσεις (ΠΚΕ), των υποψηφίων των Στρατιωτικών Σχολών από 11 μέχρι 24 Ιουλίου 2012, στις εγκαταστάσεις της, στο Δημοτικό Στάδιο και στο Κολυμβητήριο Τρικάλων. Για τους υποψηφίους των στρατιωτικών σχολών προβλέπονται προκαταρκτικές εξετάσεις οι οποίες υπόκεινται σε ένα εννιαίο επιλογικό σύστημα που περιλαμβάνει ψυχομετρικές αθλητικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις. Η Σχολή υποβάλει σε προκαταρκτικές εξετάσεις τους υποψηφίους που έχουν δηλώσει τη ΣΜΥ ως «πρώτη προτίμηση» στην αίτησή τους. Οι υποψήφιοι κατανέμονται σε ομάδες (Καταστάσεις αποστέλονται σε όλες τις Στρατολογικές Υπηρεσίες) και οι ΠΚΕ της κάθε ομάδας διαρκούν τέσσερεις ημέρες, όπως παρακάτω: Την 1η ημέρα παρουσιάζονται στο 414 ΣΝΕΝ (Πεντέλη Αττικής) για τις Υγειονομικές εξετάσεις. Την 2η ημέρα παρουσιάζονται στο 401 ΓΣΝΑ (οδός Μεσογείων και Κατεχάκη) για εξέταση από την Ανώτατη Στρατιωτική Υγειονομική Επιτροπή (ΑΣΥΕ). Την 3η ημέρα παρουσιάζονται στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων για τις αθλητικές δοκιμασίες. Όσοι έχουν δηλώσει Σχολή που απαιτεί εξέταση στην κολύμβηση εξετάζονται την ίδια μέρα στο κολυμβητήριο Τρικάλων. Την 4η ημέρα παρουσιάζονται στη Σχολή για τις Ψυχομετρικές Εξετάσεις. Ενημέρωση στο Δ Σώμα Στρατού Επισκέφθηκαν το Στρατηγείο του Δ Σώματος Στρατού στη Ξάνθη και ενημερώθηκαν για την αποστολή των Μονάδων της περιοχής της Θράκης. Ακολούθως παρακολούθησαν επίδειξη Οπλικών Συστημάτων και ενημέρωση στο Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων Μάχης. Το ταξίδι περιελάμβανε επισκέψεις σε Ελληνικά Φυλάκια της Ελληνοτουρκικής μεθορίου και ενη-

6 10 11 ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων ΚΕΙΜΕΝΟ: Επίλαρχος Φώτης Γεώργιος Τ ο Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων (ΚΕΞ), συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο του 2006 στην Αλεξανδρούπολη στο Στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ», με σκοπό την παροχή εκπαίδευσης σε θέματα χειρισμού και τακτικής στα πληρώματα των τεθωρακισμένων, συγκεντρωτικά και από ένα φορέα που θα είναι επιφορτισμένος αποκλειστικά με την εκπαίδευση. Αυτή τη στιγμή το ΚΕΞ διαθέτει 2 εξομοιωτές οδήγησης άρματος LEO1A5, 3 εξομοιωτές βολής LEO1A5, 2 εξομοιωτές οδήγησης LEO2HEL, 4 εξομοιωτές βολής LEO2HEL, 4 εξομοιωτές βολής LEO2A4 καθώς και το εκπαιδευτικό σύστημα ΗΝΙΟΧΟΣ με 13 σταθμούς εργασίας για την εκμάθηση του νέου Ενημέρωση για την αποστολή των Μονάδων της παραμεθορίου επί εδάφους μερώσεις για την αποστολή των φυλακίων. Επισκέφθηκαν το Ελληνικό Φυλάκιο Γέφυρας Κήπων του Έβρου ποταμού, όπου είναι και η κύρια είσοδος της Τουρκίας προς την Ελλάδα καθώς και το Ελληνικό Φυλάκιο των Καστανιών το οποίο ευρίσκεται στο ομώνυμο ακριτικό χωριό, που διαθέτει επίσης τελωνείο. Κατά την επίσκεψή τους στο Διδυμότειχο, ξεναγήθηκαν στον ιερό προσκυνηματικό ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας, όπου τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός. Κατά την επιστροφή τους επισκέφθηκαν το στρατόπεδο Καταδρομών στη Ρεντίνα, όπου παρακολούθησαν επίδειξη ορεινού αγώνα, αγώνα σε κατοικημένο τόπο και ασκήσεις άμεσης αντιδράσης περιπόλου. Οι Σπουδαστές επέστρεψαν στα Τρίκαλα πετυχαίνοντας το σκοπό του εκπαιδευτικού ταξιδίου, ο οποίος ήταν η ιστορική, πολιτιστική και γεωγραφική ενημέρωση της νευραλγικής περιοχής της Θράκης, καθώς και η απόκτηση βασικών γνώσεων-στοιχείων για την οργάνωση και την αποστολή των μονάδων της Θράκης, όπου οι περισσότεροι εξ αυτών μετά την αποφοίτησή τους θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

7 12 13 Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου (ΣΔΕ) του άρματος μάχης LEO2HEL, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην Αλεξανδρούπολη. Αντίστοιχα στον Αυλώνα είναι εγκατεστημένοι 2 εξομοιωτές οδήγησης Μ60 και 8 εξομοιωτές βολής LEO1A5. Η αποστολή του ΚΕΞ είναι η επαύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας των Μονάδων, που επιτυγχάνεται με την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στους εξομοιωτές. Για την επίτευξη της παραπάνω αποστολής το εκπαιδευτικό σύστημα του ΚΕΞ γενικά είναι χωρισμένο σε στάδια εκπαίδευσης. Το 1ο στάδιο αφορά στην εκπαίδευση των πληρωμάτων στο χειρισμό των συστημάτων του άρματος, με σκοπό την παροχή δεξιοτήτων στη γρήγορη και επιτυχή σκόπευση και βολή, στο συντονισμό του πληρώματος, στην ανάλυση και εφαρμογή των διαφόρων διαταγών στο πεδίο της μάχης, στο χειρισμό του άρματος από οποιαδήποτε θέση, δηλαδή Αρχηγού, Πυροβολητή, Γεμιστή και Οδηγού. Το 2ο στάδιο αφορά στην εκπαίδευση των πληρωμάτων στην τακτική της ομάδας αρμάτων και ουλαμού, με σκοπό την εφαρμογή των κανόνων τακτικής στο πεδίο της μάχης, σε όλα τα είδη των επιχειρήσεων. Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση των εξομοιωτών είναι η ασφαλής εκπαίδευση, με ελεγχόμενη αύξηση της πολυπλοκότητας και δυσκολίας των ασκήσεων, η οποία δε μπορεί να επιτευχθεί σε πραγματικές συνθήκες, και η οποία εξασφαλίζει την πλήρη κάλυψη των αντικειμενικών σκοπών της εκπαίδευσης. Ως σημαντικό πλεονέκτημα θεωρείται επίσης η εξάσκηση των πληρωμάτων σε πολύπλοκες συνθήκες διαχείρισης στόχων, οι οποίες λόγω των εδαφικών χαρακτηριστικών των πεδίων βολής και των περιορισμών που υποχρεωτικά επιβάλλουν τα μέτρα ασφαλείας, δε μπορούν να αναπαραχθούν στις βολές με πραγματικά πυρά, αλλά παρέχουν σε μέγιστο βαθμό την απαιτούμενη ρεαλιστικότητα. Επίσης, τα τηρούμενα στατιστικά στοιχεία, βοηθούν στην πλήρη γνώση του κατεχόμενου επιπέδου εκπαίδευσης των στελεχών και των δυνατοτήτων τους, που δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού στοχευμένης εκπαίδευσης στη Μονάδα. Τέλος, σημαντικό πλεονέκτημα της λειτουργίας του Κέντρου Εξομοιωτών είναι και το οικονομικό όφελος. Συγκρίνοντας το μηνιαίο κόστος λειτουργίας του ΚΕΞ που υπολογίζεται στα 5,000 και το κόστος που θα προκύψει σε περίπτωση που η παρεχόμενη εκπαίδευση αντί του ΚΕΞ, υλοποιηθεί στο έδαφος με τη χρήση αρμάτων μάχης στα 9,500,000 περίπου, τότε είναι εμφανές ότι η χρήση των εξομοιωτών, προσφέρει σημαντικό και άμεσα μετρήσιμο οικονομικό όφελος.

8 14 Ο ρόλος της γυναίκας στο σύγχρονο στρατιωτικό περιβάλλον υπηρέτης αντιαρματικών όπλων, οπλουργός, τεχνίτης τροχοφόρων οχημάτων, τεχνίτης ερπυστριοφόρων αρμάτων όπως και άλλες σκληρές και μάχιμες ειδικότητες. ΚΕΙΜΕΝΟ: Αρχιλοχίας (ΤΧ) Τσιάμη Γεωργία Αρχιλοχίας (ΤΘ) Μίχου Μαρία τίστηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αβέρωφ το Επιπρόσθετα με την εισαγωγή των πρώτων γυναικών υπαξιωματικών στις ένοπλες δυνάμεις, μετά από βούληση της πολιτείας, ήταν να απασχοληθούν σε καθήκοντα υποστήριξης ώστε να διευκολυνθεί η υπηρεσία των ανδρών στα επιχειρησιακά καθήκοντα. Επιπλέον η πρόσληψή τους θα έδινε τη δυνατότητα να μειωθεί ο χρόνος της υποχρεωτικής θητείας. Το 1990 οι πρώτες γυναίκες εισάγονται στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων, αλλά σε τομείς που δεν είναι μάχιμοι. Το 2002 η εφαρμογή των νόμων για την ισότητα των δύο φύλλων επιτρέπει την εισαγωγή γυναικών στις παραγωγικές σχολές ακόμα και σε μάχιμες ειδικότητες. Οι πρώτες γυναίκες πιλότοι αποφοιτήσαν από την Σχολή Ικάρων το Τ ο γυναικείο φύλο έχει κατακτήσει το στράτευμα σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Από τις θρυλικές Αμαζόνες της αρχαιότητας, τις Σπαρτιάτισσες, τη Δέσπω του Μπότσαρη, την Ιωάννα της Λωρραίνης, τις Ισπανίδες μαχήτριες στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο ( ), τις δικές μας γυναίκες της Πίνδου έως και τις Αντάρτισσες την περίοδο Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια, ωστόσο η γυναίκα διατηρεί αυτόν το θρύλο αθάνατο μέχρι σήμερα. Η στράτευση των Ελληνίδων αρχίζει. Το πρώτο βήμα μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή για την οργάνωση και δημιουργία της κατάλληλης υποδομής, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για εθελοντική σε καιρό ειρήνης, κατάταξη γυναικών στο στράτευμα, έγινε με την απο- στολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο του Προεδρικού Διατάγματος, που καταρ- 15 Στην Ελλάδα η συμμετοχή τους είναι εθελοντική και μπορούν να υπηρετήσουν ως επαγγελματίες στρατιωτικοί. Έτσι τελευταία βλέπουμε καλλονές ντυμένες με φόρμες παραλλαγής και εξοπλισμένες με τα τελευταίας τεχνολογίας όπλα που θέλουν «χαλύβδινους ώμους» για να τα σηκώσουν όμως αυτές τα καταφέρνουν με σκληρή προπόνηση και ατέλειωτες προσπάθειες. Οι γυναίκες τελικά έχουν κατακτήσει την ισότητα και έχουν μπει σε μάχιμες θέσεις που πριν κάποια χρόνια ήταν αποκλειστικά ανδροκρατούμενες (στο στρατό, στην αστυνομία, στην αεροπορία). Ειδικά στην Ελλάδα παρατηρείται μια ανησυχητική λειψανδρία αφού οι γυναίκες έχουν αγγίξει την πλήρη ισότητα καλύπτοντας ακόμα και τις πιο απαιτητικές και σκληρές μάχιμες ειδικότητες όπως: τυφεκιοφόρος ειδικών δυνάμεων, υπηρέτης πολλαπλών εκτοξεύσεων ρουκετών (MLRS), υπηρέτης αντιαεροπορικού πυροβολικού, πλήρωμα αρμάτων μάχης, χειριστής όλμων, πλήρωμα ερπυστριοφόρων, Εν τούτοις οι γυναίκες παραδοσιακά δεν υπήρξαν σε καιρό ειρήνης ποτέ δραστήριες στις ένοπλες δυνάμεις. Σε πολλές χώρες μάλιστα, απαγορεύεται ακόμα η στρατολόγησή τους. Αρκετές χώρες ενήργησαν για την αύξηση του αριθμού των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις τους ως αναγνώριση του δικαιώματος των γυναικών να συμμετάσχουν στον εθνικό στρατό. Άλλες χώρες μετά το πρώτο αυτό στάδιο, προχώρησαν σε προσλήψεις γυναικών, προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ένστολων, αφού οι άνδρες άρχισαν να επιδεικνύουν απροθυμία κατάταξης και οι ανάγκες παρουσιάστηκαν αυξημένες. Το 2000 στην Ευρώπη είναι αξιοσημείωτη η «μαζική εισβολή» των γυναικών στους εθνικούς επαγγελματικούς στρατούς, κυρίως για λόγους ισότιμης μεταχείρισης και ίσων επαγγελματικών ευκαιριών. Με δεδομένο το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, πολλές γυναίκες προσανατολίζονται στην εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές και γενικότερα στις ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Μια θέση στις ένοπλες δυνάμεις θεωρείται συχνά αντίστοιχη μιας θέσης στο δημόσιο τομέα, αφού μπορεί να εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό και μόνιμο εισόδημα. Η αντίληψη αυτή σε συνδυασμό με το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο δίνει στις γυναίκες τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ειδικότητες στις ένοπλες δυνάμεις που κατεξοχήν θεωρούνταν «ανδρική υπόθεση».

9 16 17 Το θέμα της παρουσίας των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις δεν είναι καθόλου αμελητέο. Έχουν γίνει πολλές έρευνες και αναλύσεις σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η παρουσία τους αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο αυτές αντιδρούν απέναντι σε καταστάσεις και μέσα σε περιβάλλοντα που μέχρι πρότινος κυριαρχούνταν από το ανδρικό φύλο. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι μια ανάλυση σχετικά με την επικοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις σε περιβάλλον ενόπλων δυνάμεων δε θα μπορούσε να παραβλέπει αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα που προκαλεί μεγάλες αλλαγές στη δομή και ανάπτυξη των σχέσεων αλλά και στην ίδια την οργάνωση του στρατού, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι στην Ελλάδα οι γυναίκες καταλαμβάνουν μόνο θέσεις μόνιμου προσωπικού και δεν κατατάσσονται ως έφεδροι. Η γυναικεία ψυχολογία είναι διαφορετική από την αντρική ακόμα και σε περιβάλλοντα όπως αυτά των ενόπλων δυνάμεων όπου οι κανόνες που καθορίζουν συμπεριφορές και αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα περιοριστικοί. Και στην καθημερινότητα έχει προκαλέσει η παρουσία των γυναικών πολλές αλλαγές κυρίως λόγω κάποιων γενικών χαρακτηριστικών που απαντώνται κατά κύριο λόγο σε γυναίκες παρά σε άντρες, όπως ευπρέπεια, σύνεση, υγιεινή ή συνέπεια. Σε συνδυασμό λοιπόν με το γεγονός ότι στη σύγχρονη κοινωνία έχουν ξεπεραστεί σε σημαντικό βαθμό παλαιότερα στερεότυπα σχετικά με το ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, έχει παρατηρηθεί ότι οι άντρες επιδεικνύουν μεγάλη εξοικείωση με τις γυναικείες ευαισθησίες και σεβασμό ως προς αυτές, σε σημείο που επηρεάζουν πρακτικές και συνήθειες του στρατού που χαρακτηρίζονταν από σχετική αυστηρότητα και έλλειψη ουσιαστικής ευαισθησίας. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι γενικά όσο καλύτερα γνωρίζονται οι άνδρες και οι γυναίκες μέσα από μακροχρόνιες εργασιακές σχέσεις, τόσο πιθανότερο είναι να αντιμετωπίζονται οι γυναίκες ως ανεξάρτητες προσωπικότητες και όχι ως άτομα του αντίθετου φύλου. Μετά από ενδελεχή μελέτη των πιο πάνω, η γυναίκα προσφέρει πνεύμα αυτοθυσίας-αλληλεγγύης. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και απαραίτητες σε θέσεις όπως: διαβιβάσεις, γραμματειακή υποστήριξη και νοσοκομειακές υπηρεσίες. Επίσης με την ένταξή τους στο στράτευμα επιτυγχάνεται η απελευθέρωση οργανικών θέσεων από άνδρες συναδέλφους και εντάσσονται στο μάχιμο δυναμικό. Καλλιεργείται η ευγενής άμιλλα, ο υγιής ανταγωνισμός και είναι ένας σημαντικός τρόπος αντιμετώπισης της φυγοστρατίας. Επιχειρώντας λοιπόν να κάνουμε ένα γενικό απολογισμό του αντίκτυπου που θα μπορούσε να έχει η παρουσία των γυναικών στο στρατό, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι μετά την αποδοχή του ρόλου που παίζουν οι γυναίκες στο στρατό, μιας και ο αριθμός των στρατευμένων γυναικών συνεχώς αυξάνεται, έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να ξεδιπλώνουν απερίσπαστα την προσωπικότητά τους. Είναι σε θέση έτσι να εμπλουτίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γυναικεία προσωπικότητα, αλλάζοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι ανθρώπινες σχέσεις και διαμορφώνεται η επικοινωνία μέσα στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων, προσδίδοντας μια πιο ανθρώπινη και ευαίσθητη προοπτική. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Συνοπτικά ιστορικά στοιχεία Κύπρου 8 Σεπτεμβρίου 1570 μ.χ. Οθωμανοί Τούρκοι, υπό τον Μουσταφά Πασά, μετά από μακροχρόνια πολιορκία και αλλεπάλληλες σφοδρές επιθέσεις, καταλαμβάνουν την Κύπρο. 4 Ιουνίου 1878 Παραχρείται η διοίκηση της Κύπρου από τους Οθωμανούς στους Άγγλους (έναντι αμοιβής λιρών το χρόνο). 5 Νοεμβρίου 1914 Η Αγγλία προσαρτά την Κύπρο (υπό μορφή βασιλικής κτήσεως). 24 Ιουνίου 1923 Με τη Συνθήκη της Λωζάνης η Τουρκία αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτείται από κάθε δικαίωμά της στην Κύπρο. 10 Μαρτίου 1925 Η Κύπρος καθίσταται Βρετανική αποικία (Η Αγγλία ανακηρύσει επίσημα την Κύπρο αποικία του Βρετανικού Στέμματος). 15 Ιανουαρίου 1950 Διενεργείται Παγκύπριο δημοψήφισμα. Αποτέλεσμα, 96% υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα. 1 Απριλίου 1955 Έναρξη του Εθνικό-απελευθερωτικού αγώνα της ΚΕΙΜΕΝΟ: Υπστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κουβάτης Καθηγητής ΣΜΥ-Ιστορικός ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών), κατά της Αγγλοκρατίας. Ο αγώνας διαρκεί μέχρι το Φεβρουαρίου 1959 Μετά τη Συνθήκη της Ζυρίχης ( ), υπογράφεται στο Λόνδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξάρτητου Κυπριακού Κράτους, μεταξύ Ελλάδος, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας, με την παρουσία και των ηγετών των ΕλληνοΚυπρίων και ΤουρκοΚυπρίων. 16 Αυγούστου 1960 Η Κύπρος ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος, με τρεις εγγυήτριες δυνάμεις (Ελλάδα-Τουρκία-Αγγλία) και αποβιβάζεται στη Μεγαλόνησο δύναμη Ελληνικού Συντάγματος Πεζικού, με την ονομασία Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ) και με Διοικητή το Συνταγματάρχη Αρμπούζη Διονύσιο. 15 Ιουλίου 1974 Ελληνο-Κυπριακό ένοπλο πραξικόπημα ανατρέπει τον Πρόεδρο της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. 20 Ιουλίου 1974 Τούρκικη απόβαση-εισβολή στο νησί και κατοχή της βόρειας Κύπρου (40%). Οι εισβολείς προβαίνουν σε εκτελέσεις, λεηλασίες, βιασμούς, δημιουργούν προσφυγικό πρόβλημα κατοίκων, καθώς και 1619 αγνοουμένους. Η Τουρκική κατοχή συνεχίζεται μέχρι σήμερα. - Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) - Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.) - Πανεπιστήμιο Πειραιά

10 18 19 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Έκανε την πρώτη έκπληξη στην πρεμιέρα, νικώντας με σκορ 2-1 τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Στη συνέχεια με όπλο την πολύ καλή άμυνα προκρίθηκε στα προημιτελικά, απέκλεισε τη Γαλλία και τη Τσεχία στα ημιτελικά και έφτασε στον τελικό της 4ης Ιουλίου. Εκεί συνάντησε πάλι την Πορτογαλία και την κέρδισε για δεύτερη φορά με σκορ 1-0. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Με τρεις συνεχόμενες παρουσίες στα Ευρωπαϊκά γήπεδα η Εθνική Ελλάδας, αφού πέρασε την προκριματική φάση, συμμετείχε στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου το 2004, το 2008 και το Η κορυφαία στιγμή όμως στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας ήρθε το 2004 όταν κατέκτησε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Ας δούμε όμως στη συνέχεια αναλυτικά τις παρουσίες της πιο αγαπημένης ομάδας ποδοσφαίρου των Ελλήνων. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2004 Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2004, ή αλλιώς Euro 2004, διεξήχθη στα γήπεδα της Πορτογαλίας από τις 12 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου Ήταν η 12η διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ΟΥΕΦΑ. Πήραν μέρος 16 εθνικές ομάδες. Από αυτές η Πορτογαλία προκρίθηκε αυτόματα ως διοργανώτρια χώρα ενώ οι υπόλοιπες 15 πέρασαν από μια προκριματική φάση στην οποία μετείχαν 50 ομάδες. Το τρόπαιο κατέκτησε η Ελλάδα, ενάντια σε όλα τα προγνωστικά. Μετείχε μόλις για δεύτερη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (μετά το 1980) και ήταν ένα από τα αουτσάιντερ του τουρνουά. Όμιλος Α Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2008 Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2008, ή αλλιώς Euro 2008, ήταν η 13η διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ΟΥΕΦΑ και διεξήχθη από τις 7 Ιουνίου έως τις 29 Ιουνίου του 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Έλαβαν μέρος 16 εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου. Η Αυστρία και Ελβετία προκρίθηκαν στη διοργάνωση αυτόματα ως διοργανώτριες χώρες. Οι υπόλοιπες 14 πέρασαν από μια προκριματική φάση στην οποία μετείχαν 50 ομάδες. Με Ελλάδα, Ισπανία και Ρωσία ο τέταρτος όμιλος είχε τρεις κοινές ομάδες με τον πρώτο όμιλο του Euro Η Ελλάδα δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της και με τρεις ήττες έγινε η μόνη ομάδα του τουρνουά που τερμάτισε χωρίς βαθμούς. Πρώτη προκρίθηκε η Ισπανία με τρεις νίκες. Τη δεύτερη θέση διεκδίκησαν η Σουηδία και η Ρωσία στον μεταξύ τους αγώνα και την κέρδισε η Ρωσία με 2-0 περνώντας στην επόμενη φάση. Όμιλος Δ

11 20 21 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2012 Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2012, ή αλλιώς Euro 2012, έγινε το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Η διοργάνωση διεξήχθη στην Ουκρανία και στην Πολωνία, άρχισε στις 8 Ιουνίου 2012 και τελείωσε στις 1 Ιουλίου Η Ουκρανία και η Πολωνία πέρασαν αυτόματα στην επόμενη φάση, μιας και είναι οι διοργανωτές. Οι άλλες 14 εθνικές εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους μετά από την προκριματική φάση. Μετά την κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης, κληρώθηκε με τους διοργανωτές Πολωνούς, τους Ρώσους και τους Τσέχους, στον πρώτο όμιλο. Στην πρεμιέρα του ομίλου αλλά και γενικότερα της διοργάνωσης, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη γηπεδούχο Πολωνία. Στον επόμενο αγώνα, εναντίον της Τσεχίας, η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1. Ο τελευταίος αγώνας του ομίλου με την Ρωσία, ήταν νικηφόρος με 1-0, και έδωσε την πρόκριση στην ελληνική αποστολή, για τα προημιτελικά. Όμιλος Α Στη φάση των προημιτελικών αγώνων συνάντησε τη Γερμανία και ηττήθηκε με σκορ 4-2, όπου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Παρά τον αποκλεισμό της, η πορεία της Εθνικής Ελλάδας είναι απόλυτα επιτυχημένη καταφέρνοντας να βρεθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Εθνική Ελλάδας στο Euro 2012 Tο στρες αναφέρεται τόσο στη σωματική καταπόνηση (πχ όταν ο οργανισμός υποβάλλεται σε δοκιμασίες που υπερβαίνουν τις δυνάμεις του) όσο και στην ψυχολογική καταπόνηση, κακουχία ή δυσκολία, (πχ τα αρνητικά συναισθήματα που απορρέουν από διαπροσωπικές συγκρούσεις (Lumsden, 1981; Robin & Leslie, 2006), ή όταν αισθανόμαστε οποιαδήποτε μορφή δυσφορίας που προκαλείται από θόρυβο, ψύχος, ή κόπωση μέχρι θυμό, απογοήτευση ή σύγχυση (Robin & Leslie, 2006). Το εργασιακό στρες ως ψυχοκοινωνικός παράγοντας κινδύνου στο χώρο εργασίας, δεν είναι μόνο από τους πιο συχνούς, αλλά και συγχρόνως από τους πιο δύσκολα προσεγγίσιμους. Και αυτό γιατί οι αιτιολογικοί παράγοντες του στρες είναι συνάρτηση της κοινωνικοπολιτισμικής κουλτούρας της κάθε χώρας, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε επαγγέλματος, των ιδιαίτερων εργασιακών συνθηκών του εργασιακού ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Εκφάνσεις του Εργασιακού Στρες στην Υγεία ΚΕΙΜΕΝΟ: Τχης (Ν) Μουστάκα Ελένη χώρου και των ιδιοσυγκρασιακών χαρακτηριστικών του ατόμου. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μοντέλα στρες παγκοσμίως, αποτελεί το μοντέλο της αναντιστοιχίας προσπάθειας ανταμοιβής από το Siegrist (1996). Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, η έλλειψη αμοιβαιότητας μεταξύ των προσπαθειών που έχουν πραγματοποιηθεί και των αμοιβών που έχουν ληφθεί στον εργασιακό ρόλο, καθορίζει μια κατάσταση συναισθηματικής δυσφορίας, η οποία μακροπρόθεσμα καταλήγει σε χαμηλό επίπεδο ψυχικής ευεξίας. Υπάρχει μια ουσιώδης απόδειξη ότι, υψηλά επίπεδα επαγγελματικού στρες σχετίζονται ισχυρά με χαμηλά επίπεδα αυτό-αναφερόμενης υγείας και ευεξίας (Kasl & Cooper, 1987), ενώ σύμφωνα με τους Revicki & May (1989) το εργασιακό στρες σχετιζόταν θετικά με το επίπεδο κατάθλιψης. Οι επιπτώσεις του εργασιακού στρες στην ψυχική υγεία, επιβεβαιώνεται από έρευνα που τονίζει, ότι βρέθηκε στατιστικά σημαντική διαφορά στα καταθλιπτικά συμπτώματα εργαζομένων σε διαφορετικά επαγγέλματα (p<0,01). Επίσης η μερίδα των εργαζομένων με σαφή καταθλιπτικά συμπτώματα, είχε υψηλότερη βαθμολογία σε κλίμακες που μετρούν εργασιακούς παράγοντες όπως: ασάφεια ρόλων, σύγκρουση ρόλων, εργασιακή μονοτονία, εργασία με υψηλές πνευματικές απαιτήσεις, υπευθυνότητα για ανθρώπινες ζωές και επαγγελματικούς κινδύνους (Yu, et al, 2006). Οι επιπτώσεις του στρες όσον αφορά στη σωματική υγεία, μέσω της αύξησης των ορμονών του στρες και της αλλαγής στη συμπεριφορά υγείας, χωρίζονται σε άμεσες και μακροπρόθεσμες. Στις άμεσες επιπτώσεις περιλαμβάνονται προβλήματα όπως ο πόνος στην πλάτη, οι μυϊκοί σπασμοί, οι ταχυπαλμίες, ο πονοκέφαλος, τα δερματικά εξανθήματα, η αύξηση των διαταραχών του ύπνου, η δύσπνοια, οι εφιδρώσεις, η γενικευμένη μυϊκή ένταση που συνδέεται με την ψυχοκινητική ανησυχία και ανικανότητα χαλάρωσης, σεξουαλική ψυχρότητα ή ανικανότητα και η κόπωση (Τούντας, 1999, Μπουσινάκης και Χάλκος, 2006). Η έκθεση του ατόμου σε συνεχές έντονο στρες μπορεί μακροπρόθεσμα να επιφέρει σοβαρά καρ-

12 22 23 διολογικά νοσήματα, αρτηριακή υπέρταση (Τούντας, 1999), και έλκη γαστρεντερικού συστήματος (Benson, 2000; Wong, et al, 2001), ενώ ψυχολόγοι που έχουν δείξει αυξημένο ενδιαφέρον στο ρόλο του ψυχολογικού παράγοντα στη δημιουργία ασθένειας, υποστηρίζουν τη συσχέτιση του εργασιακού στρες με τον καρκίνο και τη στεφανιαία νόσο (Robin & Leslie, 2006). Σε προοπτική έρευνα που έγινε σε δημόσιους υπαλλήλους στη Βρετανία, φάνηκε ότι εργαζόμενοι με χαμηλή ελευθερία λήψης αποφάσεων και υψηλές απαιτήσεις στην εργασία τους, παρουσιάζουν υψηλότερο σχετικό κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις, με αποτέλεσμα τα παραπάνω εργασιακά χαρακτηριστικά να αποτελούν προγνωστικό παράγοντα για εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων (Kuper & Marmot, 2003). Έχει γενικότερα φανεί, από στοιχεία που αφορούν την Ευρώπη, ότι τα μυοσκελετικά προβλήματα ευθύνονται για τη μείωση της παραγωγικότητας, την αύξηση απουσιασμού από την εργασία, αλλά και τη χρόνια ανικανότητα για εργασία (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, 2007). Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία αναγνωρίζει, ότι διάφορες ομάδες παραγόντων μπορούν να συμβάλουν στην εκδήλωση μυοσκελετικών παθήσεων, ανάμεσα σε αυτούς και τους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες στην εργασία, που όπως αναλυτικά αναφέρει μπορεί να είναι: (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, FACTS 75, 2007). Απαιτητική εργασία, έλλειψη ελέγχου επί των εκτελούμενων καθηκόντων και χαμηλός βαθμός αυτονομίας. Χαμηλός βαθμός ικανοποίησης από την εργασία. ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Έλλειψη υποστήριξης από συναδέλφους, προϊστάμενους και διευθυντές. Έντονος ρυθμός εργασίας και πίεση χρόνου (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, FACTS 72, 2007). Τα εργασιακό στρες υποστηρίζεται ότι οδηγεί σε ευερεθιστότητα, ελάττωση των προφυλάξεων και υποβάθμιση του κινδύνου (Ρώτας 1997), αποφυγή της εργασίας, και ροπή προς τα ατυχήματα (Καντάς, 1995). Ένας εργαζόμενος υπό στρες, παίρνει λανθασμένες αποφάσεις και έχει κακές σχέσεις με τα άλλα άτομα της ομάδας του. Η μειωμένη παραγωγικότητα, τα λάθη, η χαμηλή ποιότητα εργασίας και οι απουσίες είναι εμφανείς ενδείξεις ύπαρξης στρες. - Kuper, H., Marmot, M. (2003). Job strain, job demands, decision latitude, and risk of coronary heart disease within the Whitehall II study. Epidemiol. Community Health, 57 (3), Lumsden, D.P. (1981). Is the concept of stress of any use, anymore? In In D. Randall(Ed), Contributions to primary prevention in mental health, Toronto: CMHD. - Revicki, D. A., May, H. J. (1989). Organizational characteristics, occupational stress, and mental health in nurses. Behavioural Med, 15, Robin M, Leslie RM. (2006). Εισαγωγή στην Ψυχολογία της Υγείας. Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα. -Siegrist, J. (1996). Adverse health effects of higheffort/low-reward conditions. J Occup Health Psycol, 1, Yu SF., Yao SQ., Ding, H., Ma, LQ., Yang, Y., Wang, ZH. (2006). Relationship between depression symptoms and stress in occupational population. Zhonghua, Lao Dong Wei Sheng Zhi Ye Bing Za Zhi. Mar, 24(3), Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, 2007). FACTS 71, Εισαγωγή στις μυοσκελετικές παθήσεις που σχετίζονται με την εργασία. - Καντάς, Α. (1995). Οργανωτική Βιομηχανική Ψυχολογία. 3ο μέρος, Ελληνικά γράμματα, ι έκδοση, Αθήνα. - Ρώτας, Παναγιώτης Ρένος. (1997). Αποφύγετε το στρες, Ελληνικά γράμματα, 2η Έκδοση, Αθήνα. - Τούντας, Γ. (1999). Οι επιπτώσεις του στρες στην υγεία. Νέα Υγείας, 24, Σημαντικά γεγονότα μηνός Ιουνίου 5 Ιουνίου 1825 Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο οποίος ήταν φυλακισμένος, δολοφονείται δια στραγγαλισμού. 7 Ιουνίου 1920 Ο Ελληνικός Στρατός προελαύνει στην Ανατολική Θράκη. 10 Ιουνίου 323 π.χ. Εκπνέει στη Βαβυλώνα σε ηλικία 33 ετών, ο μέγιστος ηγέτης των αιώνων, ο Μέγας Αλέξανδρος. 11 Ιουνίου 322 π.χ. Μάχη στην Κραννώνα Θεσσαλίας μεταξύ Μακεδόνων και Αθηναίων. 14 Ιουνίου 1987 Η εθνική μας ομάδα κατακτά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, νικώντας στον τελικό την ΕΣΣΔ με Ιουνίου 1913 Έναρξη του Β Βαλκανικού Πολέμου, ύστερα από αιφνιδιαστική επίθεση των Βουλγάρων κατά των Ελληνικών και Σερβικών δυνάμεων στις περιοχές της Νιγρίτας και της Γευγελής αντίστοιχα. 17 Ιουνίου 1917 Η Ελλάδα εισέρχεται επίσημα στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Γρίφος Το µακρύ καλάµι Ένας ψαράς θέλει να ταξιδέψει αεροπορικώς µεταφέροντας µαζί του ένα καλάµι ψαρέµατος. Δυστυχώς ο υπεύθυνος της εταιρίας του λέει πως το καλάµι του έχει 5 εκατοστά µεγαλύτερο µήκος από αυτό που επιτρέπουν οι κανονισµοί. Ο ψαράς µελέτησε το πρόβληµα και βρήκε έναν τρόπο για να το συσκευάσει χωρίς να το λυγίσει ή να το κοντύνει και χωρίς να παραβεί τους κανονισµούς. Τι έκανε; Η απάντηση στην τελευταία σελίδα. ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Ιστορικό Επετειολόγειο Σημαντικά γεγονότα μηνός Ιουλίου Γνωμικά Πηγή : ΓΕΣ/7ο ΕΓ 1 Ιουλίου 371 π.χ. Μάχη στα Λεύκτρα και νίκη των Θηβαίων του Επαμεινώνδα επι των Σπαρτιατών. Αρχή Θηβαϊκής ηγεμονίας. 18 Ιουλίου 1951 Η Ελλάδα γίνεται επισήμως μέλος του ΝΑΤΟ. 20 Ιουλίου 1054 Οριστικοποιείται το χάσμα μεταξύ της Ορθοδόξου και της Παπικής εκκλησίας. 20 Ιουλίου 1974 Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ενεργούν απόβαση στην Κύπρο. Τα ελληνοκυπριακά στρατεύματα αμύνονται σθεναρά και η Ελλάδα κηρύσσει γενική επιστράτευση. 22 Ιουλίου 356 π.χ. Γεννήθηκε στην Πέλλα ο Μέγας Αλέξανδρος. 24 Ιουλίου 1923 Υπογράφεται η συνθήκη της Λοζάνης, με την οποία τα σύνορα της Πατρίδας μας με την Τουρκία χαράχτηκαν στα σημερινά τους όρια. 26 Ιουλίου1822 Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, κατατροπώνει τη στρατιά του Δράμαλη, στα στενά των Δερβενακίων. 27 Ιουλίου 1953 Θάνατος του Νικολάου Πλαστήρα. Η καλύτερη διακυβέρνηση είναι εκείνη όπου ο λαός υπακούει στους άρχοντες κι οι άρχοντες στους νόμους. Σόλων π.χ., Αθηναίος νομοθέτης & φιλόσοφος Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι αυτό που κάνουμε αλλά και γι αυτό που δεν κάνουμε. Μολιέρος, , Γάλλος συγγραφέας

13 24 Η φωτογραφία της έκδοσης ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Ανέκδοτο Εκείνη: (Αρχίζει να βήχει) Εκείνος: Θέλεις κάτι για το λαιμό σου; Εκείνη: Αχ ναι! Εκείνο το μαργαριταρένιο κολιέ... Η ζωή σε 5 μπουκάλια Γελοιογραφία Απάντηση γρίφου: Έφτιαξε ένα κουτί ύψους κατά 5 εκατοστά µικρότερο από το καλάµι του και το τοποθέτησε µέσα στο κουτί διαγώνια.

ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ δυναµη κυπρου. - Ελληνική Δύναμη Κύπρου - Αγαπητέ νεοσύλεκτε,

ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ δυναµη κυπρου. - Ελληνική Δύναμη Κύπρου - Αγαπητέ νεοσύλεκτε, ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ δυναµη κυπρου Αγαπητέ νεοσύλεκτε, Σκοπός αυτού του φυλλαδίου είναι να ενημερωθείς σχετικά με τη δυνατότητα που σου παρέχει η υπηρεσία, να υπηρετήσεις τη θητεία σου στην Κύπρο, ως

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912)

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 Ιστορία Γ Γυμνασίου Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Χρονολόγιο 1897-1908 Μακεδόνικος Αγώνας 1912-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι 1914-1918 Α' Παγκόσμιος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 2665029462 E-

ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 2665029462 E- ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Στεγάζεται στο κτήριο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας. Λειτουργεί και με απογευματινό ωράριο Τηλ. Επικοινωνίας: 2665029462 E-mail: kesyp@dide.thesp.sch.gr Στρατιωτικές και

Διαβάστε περισσότερα

Αγωνιστικός & Ημερολογιακός Σχεδιασμός Εθνικών Ομάδων Ανδρών- Εφήβων- Παίδων- Παμπαίδων για την αγωνιστική περίοδο

Αγωνιστικός & Ημερολογιακός Σχεδιασμός Εθνικών Ομάδων Ανδρών- Εφήβων- Παίδων- Παμπαίδων για την αγωνιστική περίοδο Αγωνιστικός & Ημερολογιακός Σχεδιασμός Εθνικών Ομάδων Ανδρών- Εφήβων- Παίδων- Παμπαίδων για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. 1 Αγωνιστικό καλεντάρι Εθνικών ομάδων ανδρικού φύλου. 1.1 Εθνική ομάδα Παμπαίδων

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ )

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης 5 η ενότητα «Η Ελλάδα στον 20 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 3 Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ. 186 189) Οι προσδοκίες, που καλλιέργησε στους υπόδουλους χριστιανικούς λαούς το κίνηµα των Νεοτούρκων το

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ Δ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ Δ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 1. Τρόπος παρουσίασης του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σημείωμα Europass

Βιογραφικό σημείωμα Europass Βιογραφικό σημείωμα Europass Προσωπικές πληροφορίες Επώνυμο (-α) / Όνομα (-τα) ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Διεύθυνση (-εις) Αλαμάνας 33, Καλαμαριά, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 55132 Τηλέφωνο (-α) 6946003220 e-mail at.fourtounas@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στην κεντρική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο απονεμήθηκε σε επτά αστυνομικούς μετάλλιο «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στην κεντρική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο απονεμήθηκε σε επτά αστυνομικούς μετάλλιο «Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας» 20-10-2016:Παρουσία στον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και την κεντρική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, του Γενικού Γραμματέα κ. Φιλιππάκου. Αθήνα, 20

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις - Απαντήσεις για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στον στρατό

Ερωτήσεις - Απαντήσεις για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στον στρατό Ερωτήσεις - Απαντήσεις για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στον στρατό Πότε είναι καλύτερα να πάρω αναβολή; Όταν περάσω σε κάποια σχολή ή όταν μου έρθει το χαρτί να παρουσιαστώ; Τι είναι καλύτερο; Να παρουσιάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Φύλλο 53, Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2013 Tελετή Ορκωμοσίας Μονίμων Λοχιών Τάξης 2013 Τελετή Υιοθεσίας Εθνικού Ήρωα Τάξης 2013, σελίδα 4 Ανακύκλωση - Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Οι προσδοκίες, που καλλιέργησε στους υπόδουλους χριστιανικούς λαούς το κίνημα των Νεοτούρκων το 1908, γρήγορα διαψεύστηκαν. Παρά τις επίσημες διακηρύξεις για ισότητα όλων των υπηκόων,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ I ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί της Εθνικής Φρουράς 2006. (Πρόταση νόμου του κ. Νεόφυτου Κωνσταντίνου, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας)

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΥΝΑΣ IA ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1. Ο περί Εκτάκτου Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2008. (Πρόταση νόμου του βουλευτή

Διαβάστε περισσότερα

Τον πρώτο λόγο η Αγγλία με την Σουηδία

Τον πρώτο λόγο η Αγγλία με την Σουηδία Τον πρώτο λόγο η Αγγλία με την Σουηδία Καλημέρα σας, ολοκληρώνονται σήμερα οι προημιτελικοί του παγκοσμίου κυπέλλου και θα προκύψει το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών του Μουντιάλ 2018. Η έκπληξη της διοργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια 5 ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας "Οι Ψυχολογικές Επιπτώσεις στον Ογκολογικό Ασθενή και ο Πολυδιάστατος Ρόλος της Συμβουλευτικής στην Αντιμετώπισής τους" Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΡΑΚΗΣ «ATHLETIC CLUB OF THRACE»

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΡΑΚΗΣ «ATHLETIC CLUB OF THRACE» Τμήμα Γυναικείου Ποδοσφαίρου Οι αθλήτριές μας συμμετέχουν: *Πρωτάθλημα *Μεικτή Θράκης *Διεθνή Τουρνουά *Προεπιλογή Εθνικής Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου συμμετέχει στην Γ Εθνική Κατηγορία. Έδρα της ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μη δήλωση αριθμητικής σειράς προτεραιότητας πεδίου αποτελεί λόγο απόρριψης για την προτίμηση του υποψηφίου για τη ΣΜΥΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μη δήλωση αριθμητικής σειράς προτεραιότητας πεδίου αποτελεί λόγο απόρριψης για την προτίμηση του υποψηφίου για τη ΣΜΥΝ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΩΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΗΛΩΣΕΩΣ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ α. Αν είσαι ανήλικος -η, η Αίτηση Υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνεται από τον - την ασκούντα -ούσα τη Γονική Μέριμνα ή Επιτροπεία. Στην περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15

71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15 71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15 71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» Έμβλημα Σχηματισμού Στο έμβλημα της Ταξιαρχίας απεικονίζεται γεράκι με

Διαβάστε περισσότερα

Μόνο δύο ομάδες χωράει ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ

Μόνο δύο ομάδες χωράει ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ Μόνο δύο ομάδες χωράει ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ Καλημέρα σας, χτες προέκυψε το ζευγάρι του μεγάλου τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το οποίο είναι Ρεάλ Μαδρίτης Λίβερπουλ, που είχαν

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 34 του Νόμου 2725/1999 (ΦΕΚ 121/Α/ ): Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός α- θλητισμός και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 34 του Νόμου 2725/1999 (ΦΕΚ 121/Α/ ): Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός α- θλητισμός και άλλες διατάξεις. Άρθρο 34 του Νόμου 2725/1999 (ΦΕΚ 121/Α/17-6-1999): Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός α- θλητισμός και άλλες διατάξεις. Παροχές σε διακρινόμενους αθλητές 1. Σε αθλητές που σημειώνουν εξαιρετικές αγωνιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Του Χρήστου Μηνάγια minagias@gmail.com, τηλ. 6948260485 Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΚΑ ΜΟΣ (τηλ. 2310252320, Ερµού 48 Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54623)

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ στην ΕΡΓΑΣΙΑ

ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ στην ΕΡΓΑΣΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ στην ΕΡΓΑΣΙΑ Το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout) Μιλτιάδης Δεληχάς μέλος Ομάδας Εργασίας της SLIC Επιθεωρητής Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Ακτινοφυσικός MSc,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ "

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ 1911-1913" Κεφάλαιο 5 Ο χάρτης των Βαλκανίων

Διαβάστε περισσότερα

29/10/13 ΚΡΙΣΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ; ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Διευθυντής Φυσικής Αγωγής Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΥ

29/10/13 ΚΡΙΣΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ; ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Διευθυντής Φυσικής Αγωγής Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΡΙΣΗ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ; ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Διευθυντής Φυσικής Αγωγής Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ } Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί την άμεση συνέχεια της

Διαβάστε περισσότερα

Μόνο δυο θέσεις υπάρχουν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ

Μόνο δυο θέσεις υπάρχουν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ Μόνο δυο θέσεις υπάρχουν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ Καλημέρα σας, ολοκληρώθηκαν χτες οι δυο πρώτοι ημιτελικού του Champions League, που μας πρόσφεραν έντονες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις. Σήμερα, διεξάγονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007. http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp. Ευχές στον Μακαριώτατο. Αναζήτηση στο Αρχείο Ειδήσεων. ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ --Επιλέξτε Μήνα--

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007. http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp. Ευχές στον Μακαριώτατο. Αναζήτηση στο Αρχείο Ειδήσεων. ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ --Επιλέξτε Μήνα-- Σελίδα 1 από 5 ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ --Επιλέξτε Μήνα-- Αναζήτηση στο Αρχείο Ειδήσεων Αναζήτηση ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007 Ευχές στον Μακαριώτατο Συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Πληροφοριακό

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχοκοινωνικοί βλαπτικοί παράγοντες του εργασιακού περιβάλλοντος. Γ. Ραχιώτης Ειδικός ιατρός εργασίας Λέκτορας Επιδημιολογίας ΠΘ

Ψυχοκοινωνικοί βλαπτικοί παράγοντες του εργασιακού περιβάλλοντος. Γ. Ραχιώτης Ειδικός ιατρός εργασίας Λέκτορας Επιδημιολογίας ΠΘ Ψυχοκοινωνικοί βλαπτικοί παράγοντες του εργασιακού περιβάλλοντος Γ. Ραχιώτης Ειδικός ιατρός εργασίας Λέκτορας Επιδημιολογίας ΠΘ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τροποποίηση της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή παρεμβατικών ενεργειών για την αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους στο τομέα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων

Περιγραφή παρεμβατικών ενεργειών για την αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους στο τομέα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων Περιγραφή παρεμβατικών ενεργειών για την αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους στο τομέα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων Αθανάσιος Σιμιτζής Ειδικός Γιατρός Εργασίας, MSc Ορισμοί: Εργασιακό περιβάλλον:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΔΑ: ΒΓΘ6-Γ ΑΝ ΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : Πίνακα Αποδεκτών ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β/ΤΜ. ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Τηλ. 10-657186 Φ.7.1//1575 Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑς : ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΤΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΑΖΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑς : ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΤΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΑΖΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑς : ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΤΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΑΖΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρώτο ερευνητικό

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΣΣΑΣ παραρτήματος Θεσσαλονίκης Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος :38

Δελτίο Τύπου ΣΣΑΣ παραρτήματος Θεσσαλονίκης Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος :38 1. Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιττας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στην Αίθουσα Τελετών της ΕΜΣ στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος επισήμων προσκεκλημένων και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΩΡΑ 11:30. Πρόσκληση

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΩΡΑ 11:30. Πρόσκληση ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ Ο.Κ.Α. ΠΡΕΒΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μικρασιατική καταστροφή

Μικρασιατική καταστροφή Μικρασιατική καταστροφή Η εκστρατεία στη Μ. Ασία Μετά τη λήξη του Α Παγκοσμίου πολέμου οι νικήτριες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ξεκίνησαν εργασίες με σκοπό τη διανομή των εδαφών. Η απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχολογία ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στο Γενικό Νοσοκομείο

Ψυχολογία ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ψυχολογία ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια στο Γενικό Νοσοκομείο ΤΖΙΝΕΒΗ ΜΥΡΤΩ - ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΦΑΝΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ Τ.Ε. Β & Γ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η καρδιακή ανεπάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

10+1 Ερωτήσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές

10+1 Ερωτήσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές 10+1 Ερωτήσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές 1. Μέχρι πότε μπορώ να συμπληρώσω την αίτηση για τις στρατιωτικές σχολές και ποια η διαδικασία; Εισάγεσαι στην ιστοσελίδα (geetha.mil.gr), κατεβάζεις και αποθηκεύεις

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατεύσιμο και Πολιτικό Προσωπικό της Τακτικής Αεροπορίας, Σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνω σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ Άρθρο: 0601. Ισχύς των διατάξεων του Κεφαλαίου. Οι διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου παρατίθενται διά συστηµατικούς λόγους και δεν τροποποιούν κειµένη νοµοθεσία.

Διαβάστε περισσότερα

41 Ο Δ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

41 Ο Δ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ Αρχικά διαλέξαμε τα θέματα στα οποία θα δουλεύαμε. Χωριστήκαμε σε 13 ομάδες και κάθε μία ομάδα ανέλαβε από μία εργασία. Ύστερα αναζητήσαμε πληροφορίες στο Internet από έμπιστες πηγές για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. 520 Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (Αθήνα) Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (Αθήνα) 4 2 1

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. 520 Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης (Αθήνα) Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (Αθήνα) 4 2 1 ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΩΔ ΣΧΟΛΗ ΠΕΔΙΑ ΒΑΘ ΕΙΔ_ΜΑΘ 370 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Χανιά) 4 1 1 234 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ξάνθη) 4 1 1 231 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ (Αθήνα) 4 1 1 236 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΓΧΟΣ ΩΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΓΧΟΣ ΩΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΑΓΧΟΣ ΩΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ E. Ρουσσάκη 1,2 Γ. Πανομήτρος 2, Π. Σαράφης 2 1 Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας Κέντρο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Β.Θ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο.Β.Θ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Τη ευτέρα, 8 Σεπτεµβρίου 2014 και ώρα 18:30, όσοι αθλητές & αθλήτριες επιθυµούν, θα αγωνιστούν σε 6 παιχνίδια σύνολο κορινών. Οι επτά πρώτοι/ες θα αποτελέσουν την οµάδα που θα λάβει µέρος στο ιασυλλογικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β' ΚΛΑΔΟΣ/ΔΝΣΗ Β2/1 ΤΜ. ΕΘΝ. ΚΑΙ ΣΤΡΑΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΛ. ΣΧΟΛΩΝ Τηλέφ. 2106574234 Φ.337.1/260/257234 Σ. 2009 Aθήνα, 5 Iουν 14 ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ «Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ 2001 ΣΤΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ

ΤΑΞΗ 2001 ΣΤΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΤΑΞΗ 2001 ΣΤΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ Ο Νικόλαος Πλαστήρας ήταν στρατιωτικός και πολιτικός στη νεότερη Ελλάδα. Έγινε γνωστός για την στρατιωτική του δράση κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (όπου έγινε γνωστός

Διαβάστε περισσότερα

Εργάζομαι αισθάνομαι... πετυχαίνω!!!!!

Εργάζομαι αισθάνομαι... πετυχαίνω!!!!! Εργάζομαι αισθάνομαι... πετυχαίνω!!!!! Η παραδοχή ενός πρώην νοσηλευτή της ΜΤΝ Κλεισαρχάκη Σοφία Κοινωνική Λειτουργός Εργάζομαι. Ως επαγγελματίας και είμαι Ηθικά ευαίσθητος στην ευπάθεια του ασθενούς Βιώνω

Διαβάστε περισσότερα

25η Μαρτίου 1821 Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για τους Έλληνες, μαζί με τον Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάζεται και ο ξεσηκωμός των Ελλήνων κατά των Τούρκων. Στην πραγματικότητα η επανάσταση είχε

Διαβάστε περισσότερα

Αιμιλίζα Στεφανίδου 1, Δημοσθένης Μπούρος 2, Μιλτιάδης Λειβαδίτης 2, Αθανασία Πατάκα 1, Παρασκευή Αργυροπούλου 1

Αιμιλίζα Στεφανίδου 1, Δημοσθένης Μπούρος 2, Μιλτιάδης Λειβαδίτης 2, Αθανασία Πατάκα 1, Παρασκευή Αργυροπούλου 1 Αιμιλίζα Στεφανίδου 1, Δημοσθένης Μπούρος 2, Μιλτιάδης Λειβαδίτης 2, Αθανασία Πατάκα 1, Παρασκευή Αργυροπούλου 1 1 Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, Α.Π.Θ., Γ.Π.Ν. «Γ.Παπανικολάου» 2 Τμήμα Ιατρικής, Δημοκρίτειο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CHEER LEAGUE ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CHEER LEAGUE ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CHEER LEAGUE ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 1. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η Ευρωπαϊκή Cheer League (ECL) είναι ένα εικονικό πρωτάθλημα με ειδικό σύστημα βαθμολόγησης το οποίο προσφέρει στους αθλητές την επιπρόσθετη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάστηκε σήμερα ο νέος ιστότοπος του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας

Παρουσιάστηκε σήμερα ο νέος ιστότοπος του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας 08-06-2016 : Παρουσία Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ στην παρουσίαση του νέου ιστότοπου «www.kiath.gr» του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Ανθρώπινης κίνησης & Ποιότητας Ζωής Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεστε; 15% 9% 1%

Διαβάστε περισσότερα

Aθλητισμός από τη λέξη άθλος είναι ο αγώνας, ο κόπος, η άμιλλα για βραβείο. Επιπροσθέτως, είναι η σωματική και πνευματική προσπάθεια υπεροχής, νίκης

Aθλητισμός από τη λέξη άθλος είναι ο αγώνας, ο κόπος, η άμιλλα για βραβείο. Επιπροσθέτως, είναι η σωματική και πνευματική προσπάθεια υπεροχής, νίκης Aθλητισμός από τη λέξη άθλος είναι ο αγώνας, ο κόπος, η άμιλλα για βραβείο. Επιπροσθέτως, είναι η σωματική και πνευματική προσπάθεια υπεροχής, νίκης σε ένα άθλημα, αγώνισμα, με ορισμένες απαιτήσεις επίδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Δυνατές μάχες στον 2ο όμιλο για τη πρόκριση

Δυνατές μάχες στον 2ο όμιλο για τη πρόκριση Δυνατές μάχες στον 2ο όμιλο για τη πρόκριση Συνεχίζονται οι μάχες στο Copa America, χτες ολοκληρώθηκε ο πρώτος όμιλος και σήμερα τελειώνει ο δεύτερος όμιλος, με πολλές σημαντικές μάχες. Σήμερα, η Αργεντινή

Διαβάστε περισσότερα

Α. Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΜΕΛΟΣ Ε.Ο.Κ. - Ε.Σ.Κ.Α., ΓΡΑΦΕΙΑ : ΡΕΠΠΑ ΠΑΠΑΓΟΥ

Α. Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΜΕΛΟΣ Ε.Ο.Κ. - Ε.Σ.Κ.Α., ΓΡΑΦΕΙΑ : ΡΕΠΠΑ ΠΑΠΑΓΟΥ Για τα παιδιά, τους νέους, την ευγενή άμιλλα και τον αθλητισμό Παρουσίαση Συλλόγου Το Σωματείο Το Σωματείο μας ιδρύθηκε το 1985 με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στη ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

πρίσμα της παραγωγικότητας Ολιστική προσέγγιση" Κρικέλλα Αλκινόη-Ιατρός Εργασίας Πετροχείλου Αικατερίνη-Κλινική Ψυχολόγος

πρίσμα της παραγωγικότητας Ολιστική προσέγγιση Κρικέλλα Αλκινόη-Ιατρός Εργασίας Πετροχείλου Αικατερίνη-Κλινική Ψυχολόγος "Η χρόνια νόσος μέσα από το πρίσμα της παραγωγικότητας Ολιστική προσέγγιση" Κρικέλλα Αλκινόη-Ιατρός Εργασίας Πετροχείλου Αικατερίνη-Κλινική Ψυχολόγος ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ιατρική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 60 55 5 50 10 45 15 40 20 35 25 30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 60 55 5 50 10 45 15 40 20 35 25 30 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 55 60 5 50 10 45 15 40 20 35 30 25 ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΑΜΟΙΒΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΥΛΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΑΜΟΙΒΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΥΛΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΑΜΟΙΒΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΥΛΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Γιώργος Κρητικίδης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Τιτάνια 4 Ιουλίου 2016 Πιλοτική εφαρμογή ενός Οδηγού

Διαβάστε περισσότερα

Βγαίνει και η οχτάδα του Γιουρόπα Λιγκ

Βγαίνει και η οχτάδα του Γιουρόπα Λιγκ Βγαίνει και η οχτάδα του Γιουρόπα Λιγκ Γεία χαρά σε όλους, χτες βγήκε η τελική οχτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα μας προσφέρει, όπως πάντα έντονες συγκινήσεις στους προημιτελικούς. Σήμερα, διεξάγονται

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 6. Η κρίση στα Βαλκάνια (σελ )

Κεφάλαιο 6. Η κρίση στα Βαλκάνια (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης 4 η Ενότητα «Η Ελλάδα στον 19 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 6 Η κρίση στα Βαλκάνια (σελ. 170 173) Στη διάρκεια του 19ου αιώνα η Οθωµανική Αυτοκρατορία αντιµετώπισε πολλά προβλήµατα και άρχισε σταδιακά

Διαβάστε περισσότερα

Δύο μονομαχίες στα προημιτελικά του Copa America

Δύο μονομαχίες στα προημιτελικά του Copa America Δύο μονομαχίες στα προημιτελικά του Copa America Συνεχίζονται οι προημιτελικοί του Copa America, όπου με την ολοκλήρωση τους θα προκύψει η τελική τετράδα του θεσμού, διεκδικώντας το μεγάλο τρόπαιο. Σήμερα,

Διαβάστε περισσότερα

Έντονη λάμψη και στο Europa League

Έντονη λάμψη και στο Europa League Έντονη λάμψη και στο Europa League Ημέρα Europa League σήμερα Πέμπτη, όπου διεξάγεται η φάση των 32 του θεσμού και γίνονται οι πρώτες αναμετρήσεις για την φάση. Η Ελλάδα έχει μία ομάδα στο Europa League,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/4γ Τηλέφ. (Εσωτ) 5662 Φ. 400/21/312392

Διαβάστε περισσότερα

Με το μυαλό στο πρωτάθλημα πολλές ομάδες

Με το μυαλό στο πρωτάθλημα πολλές ομάδες Με το μυαλό στο πρωτάθλημα πολλές ομάδες Καλημέρα σε όλους σας, ιδιαίτερα φτωχό το αγωνιστικό πρόγραμμα, με ελάχιστες επιλογές για το στοίχημα, οι αναμετρήσεις του κυπέλλου, τις κάνουν ακόμα πιο δύσκολες.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 EUFAMI ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 Επιμέλεια Πανελ. Συλ. Οικογ. για την Ψυχική Ύγεία ΣΟΨΥ 1 1 Σκοποί της έρευνας To 2008, η EUFAMI έκανε μια έρευνα σε 11 Ευρωπαϊκές χώρες, για να αξιολογήσει:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2010

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2010 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 2010 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ Άρθρο 1: ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά γυμνάσια

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Η καλαθοσφαίριση ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Η Διεθνής Κοινότητα έχει σημάνει συναγερμό για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης κοινωνικής μάστιγας. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του

Η Διεθνής Κοινότητα έχει σημάνει συναγερμό για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης κοινωνικής μάστιγας. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Χαιρετισμός της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο συνέδριο με θέμα H ενεργός εμπλοκή των νέων στην οδική ασφάλεια για την 4 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας. Συνεδριακό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΑ (Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί)

ΔΕΑ (Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί) Στον στρατό εκτός από τους απλούς στρατιώτες υπάρχουν και κληρωτοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, δηλαδή στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούν την θητεία τους και τους έχει απονεμηθεί βαθμός. Σίγουρα το να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ αφού έλαβε υπ όψη της :

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ αφού έλαβε υπ όψη της : Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟ ΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ αφού έλαβε υπ όψη της : 1. Το καταστατικό της 2. Τις διατάξεις του Κ.Α.Π. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ όπως αυτές ισχύουν κατά την έναρξη του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα.

Καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα. ΦΕΚ B 1488/6.10.2006 Αριθμ. 52749 /28.9.2006 Καθορισμός σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, προσκαλουμένων από τις δημόσιες αρχές, οργανισμούς και ιδρύματα. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEYBALL CYPRUS BEACH VOLLEY 2010 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Cyprus Beach Volley 2010, είναι η επίσημη διοργάνωση Beach Volley για το 2010 που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ. Επιμέλεια football-academies Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2013

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ. Επιμέλεια football-academies Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2013 Στο ποδόσφαιρο η έναρξη της συστηματικής προπονητικής διαδικασίας γίνεται ολοένα και πιο νωρίς. Αυτό πλέον αποτελεί τη βάση της προπονητικής φιλοσοφίας μεγάλων ευρωπαϊκών και όχι μόνο συλλόγων. Η προπόνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣ ΤΚD Λευκάδας. Ο αθλητικός σύλλογος έχει λάβει μέρος σε πλήθος αθλητικών διοργανώσεων.

ΑΣ ΤΚD Λευκάδας. Ο αθλητικός σύλλογος έχει λάβει μέρος σε πλήθος αθλητικών διοργανώσεων. ΑΣ ΤΚD Λευκάδας Ο αθλητικός σύλλογος ΤΑΕ KWONDO Λευκάδας ιδρύθηκε στις 11-03-1990 με σκοπό την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος προς το άθλημα του TAEKWONDO και τη διάδοση αυτού. Ο αθλητικός σύλλογος έχει λάβει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΔΑ:ΒΛΝ6-Μ7Π ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : Πίνακα Αποδεκτών ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β/ΤΜ. ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Τηλ. 10-657186

Διαβάστε περισσότερα

17/12/2007. Βασιλική Ζήση, PhD. Ποιότητα ζωής. Είναι ένα συναίσθημα που σχεδόν όλοι καταλαβαίνουμε, αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε (Spirduso, 1995)

17/12/2007. Βασιλική Ζήση, PhD. Ποιότητα ζωής. Είναι ένα συναίσθημα που σχεδόν όλοι καταλαβαίνουμε, αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε (Spirduso, 1995) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Μάθημα: Ψυχολογική Υποστήριξη σε Κλινικούς Πληθυσμούς Γνωστικοί & συναισθηματικοί παράγοντες Γνωστική Ψυχική ευεξία λειτουργία Υγεία & fittness

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Πίνακα Αποδεκτών ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/4α Τηλεφ. (εσωτ) 3036 Φ.400/165/326681

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014

Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014 Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014 Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσει κανείς μία ομιλία.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Επιμέλεια σειράς: Γ. Θεοδωράκης, Μ. Γούδας

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Επιμέλεια σειράς: Γ. Θεοδωράκης, Μ. Γούδας ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Επιμέλεια σειράς: Γ. Θεοδωράκης, Μ. Γούδας Η καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο Κοκαρίδας Δημήτρης & Πέρκος Στέφανος Περιεχόμενα Πρόλογος..... Εισαγωγή.....

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΣΧΟΛΗ ΚΩΔ ΣΧΟΛΗ ΠΕΔΙΑ ΕΙΔ.ΜΑΘ. 370 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Χανιά) 4 1 234 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ξάνθη) 4 1 231 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ (Αθήνα) 4 1 236 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

Πάμε στοίχημα προκριματικών Euro 2020

Πάμε στοίχημα προκριματικών Euro 2020 Πάμε στοίχημα προκριματικών Euro 2020 Φουλ δράση έχουμε στα προκριματικά του Euro 2020, αυτές τις ημέρες, με πολλές αναμετρήσεις να υπάρχουν καθημερινά. Σήμερα, στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου η Αγγλία δοκιμάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Γνώσεις, στάσεις και ποιότητα ζωής σε ασθενείς με λέμφωμα Οι ασθενείς που πάσχουν από λέμφωμα στην Ελλάδα εμφανίζονται ελλιπώς ενημερωμένοι σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. sep4u.gr

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. sep4u.gr ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Δ.Ε.) του Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. Ιστορική Αναδρομή Π.Τ.Δ.Ε. Μερικά ιστορικά στοιχεία Μέχρι το Ακαδημαϊκό έτος 1986-87 λειτουργούσαν μόνο οι Παιδαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

Μarath n by Nikos Pelantakis

Μarath n by Nikos Pelantakis Δηλώσεις έως: 26 Μαΐου Τennis Μarath n by Nikos Pelantakis TM 2014 International Event 12-15 June, Golden Coast Hotel & Bungalows, Marathon City, Athens - Greece Tennis Meets History! Για να δηλώσετε συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη μέρα. Η πρώτη μέρα

Η πρώτη μέρα. Η πρώτη μέρα στο στρατό. Πολλοί δεν θυμούνται απολύτως τίποτα από αυτή καθώς την έχουν διαγράψει εντελώς από τη μνήμη τους, άλλοι πάλι την θυμούνται σαν τη χειρότερη μέρα της ζωής τους και άλλοι τη θυμούνται με κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες

Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες Ονοματεπώνυμο: Γεωργίου Παναγιώτης 113125 Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: Γιωργής Κριτσωτάκης Δεκέμβριος 2014 Γκολφ - Τουρισμός Readman

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας 2019 Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής

Πρόσβαση στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας 2019 Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Πρόσβαση στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας 2019 Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Μέση Γενική Εκπαίδευση Σκοπός Παγκύπριων Εξετάσεων 2019 Η χορήγηση Απολυτηρίου Εξαγωγή Βαθμών Πρόσβασης (ΑΑΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού ή Διοίκηση Προσωπικού. Η Στελέχωση 1

Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού ή Διοίκηση Προσωπικού. Η Στελέχωση 1 Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού ή Διοίκηση Προσωπικού Η Στελέχωση 1 Με τον όρο στελέχωση εννοούνται εκείνες οι λειτουργίες που διασφαλίζουν ότι η οργάνωση έχει στο παρόν, και θα έχει στο κοντινό μέλλον,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2018-2022 1 ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (1) ΣΤΟΧΟΙ 3 ΣΕΛ (2) ΠΡΟΛΟΓΟΣ 3 (3) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 4 (4) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 5 (5) ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ 5 (6)

Διαβάστε περισσότερα

Τα πάντα ανοικτά στο Τότεναμ Γιουβέντους

Τα πάντα ανοικτά στο Τότεναμ Γιουβέντους Τα πάντα ανοικτά στο Τότεναμ Γιουβέντους Καλημέρα σας, συνεχίζονται σήμερα οι επαναληπτικοί αγώνες τς φάσης του 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο ματς, τα οποία είναι και τα δύο στην Αγγλία. Θέση στη οχτάδα,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη της κ. Όλγας Πιπερίδου στην Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ

Επίσκεψη της κ. Όλγας Πιπερίδου στην Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ www.olympic.org.cy / cypnoc.media@cytanet.com.cy 20 Aυγούστου 2016 Επίσκεψη της κ. Όλγας Πιπερίδου στην Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ Η αρχηγός αποστολής

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία από τα προκριματικά του Euro 2020

Σημεία από τα προκριματικά του Euro 2020 Σημεία από τα προκριματικά του Euro 2020 Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων, τα προκριματικά για το Euro 2020 παίρνουν σειρά από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες. Στο πρόγραμμα αρκετά φαβορί, που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Στην 22η θέση!!! (ανάμεσα σε 312 σωματεία) στην αξιολόγηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για το 2016.

Στην 22η θέση!!! (ανάμεσα σε 312 σωματεία) στην αξιολόγηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για το 2016. Στην 22η θέση!!! (ανάμεσα σε 312 σωματεία) στην αξιολόγηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για το 2016. Το τμήμα του στίβου είναι από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου. Τα τελευταία χρόνια το τμήμα ακολουθεί μια σταθερά ανοδική

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε αποχαιρετούμε τους νέους αποφοίτους μας και κηρύσσουμε την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους

Απόψε αποχαιρετούμε τους νέους αποφοίτους μας και κηρύσσουμε την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2017 (Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017) Χαιρετισμός Προέδρου Συμβουλίου Π.Κ. Απόψε αποχαιρετούμε τους νέους αποφοίτους μας και κηρύσσουμε την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2016-17. Με τη λήξη

Διαβάστε περισσότερα

Η Δημοτική Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και διαρκεί έξι. χρόνια. Είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 5 8 / 12

Η Δημοτική Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και διαρκεί έξι. χρόνια. Είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 5 8 / 12 Εισαγωγή Η Δημοτική Εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και διαρκεί έξι χρόνια. Είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 5 8 / 12 μέχρι 11 8 / 12 χρονών, που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία. Ακρογωνιαίος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ (ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΤΙΑ) ΔΙΣ ΧΡΥΣΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 2004-ΠΕΚΙΝΟ 2008 ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΡΕΚΟΡ 50,100,200Μ ΠΡΟΣΘΙΟ Γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 25 Αυγούστου 1986 Σε ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών Η Ιστορία της Αεροπορίας Στρατού 1. Χρονική αφετηρία της Αεροπορίας Στρατού θεωρείται το έτος 1947 όταν τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς μετέβησαν οι πρώτοι Αξιωματικοί του πυροβολικού στην Αγγλία στη

Διαβάστε περισσότερα

Τα 08 (ΟΚΤΩ) Σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή συγκροτούν έναν όμιλο: KOΡΙΤΣΙΑ 2003-2004 3.Μ.Ε.Λ.Α.Σ. Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 8.

Τα 08 (ΟΚΤΩ) Σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή συγκροτούν έναν όμιλο: KOΡΙΤΣΙΑ 2003-2004 3.Μ.Ε.Λ.Α.Σ. Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 8. ΚΟΡΙΤΣΙΑ (γεν. 2003-04) ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Για την εύρυθμη και ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά συγκροτείται η Επιτροπή Πρωταθλήματος. Αυτή αποτελείται από δύο μέλη του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., δύο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΔΑ: ΑΘ6- ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β' ΚΛΑΔΟΣ/Β (ΔΕΚΠ) ΤΜΗΜΑ ΕΘΝ. ΣΤΡ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

από 6η έως 6η ώρα 6η ώρα ,67 0,67 1,33

από 6η έως 6η ώρα 6η ώρα ,67 0,67 1,33 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» στο υπ αρ. πρωτ. 16/30-3-2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Σ (Με 40 ώρες υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας - 8 ημερησίως) (Πίνακας Γ1) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 τα νέα δεδομένα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 τα νέα δεδομένα Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 τα νέα δεδομένα Πρώτα οι απολυτήριες σε σχολικό επίπεδο και μετά οι Πανελλαδικές. Η έναρξη των Πανελλαδικών θα είναι στις αρχές Ιουνίου πιθανόν Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 Ένα μόνο

Διαβάστε περισσότερα