Βιογραφικό Σηµείωµα ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βιογραφικό Σηµείωµα ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ"

Transcript

1 ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ Ο Κώστας Φωτάκης είναι Πρόεδρος του Ιδρύµατος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και ιευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής οµής και Λέιζερ (ΙΗ Λ) του ΙΤΕ. Είναι επίσης Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστηµίου Κρήτης. Από το 1990, διευθύνει τη Ευρωπαϊκή Εγκατάσταση Λέιζερ που λειτουργεί στο ΙΤΕ και περιλαµβάνει 26 επιλεγµένα Εργαστήρια Λέιζερ από χώρες-µέλη της ΕΕ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Επιστηµονικού Συµβουλίου του ΕΚΕΦΕ «ηµόκριτος» ( ) και µέλος Εθνικών και Ευρωπαϊκών Επιτροπών εµπειρογνωµόνων για θέµατα επιστηµονικής πολιτικής όπως το European Strategy Forum for Research Infrastructures (ESFRI). Από το 2010 συµµετέχει στην Οµάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (high level group of experts) που αξιολογεί συνολικά το Πρόγραµµα Πλαίσιο για Έρευνα και Τεχνολογία και διαµορφώνει τις προτεραιότητες για την Ευρώπη του Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εµπίπτουν στους τοµείς της Φωτονικής (Photonics) και Φασµατοσκοπίας Λέιζερ, µε έµφαση στις εφαρµογές Λέιζερ για την κατεργασία και διάγνωση υλικών. Έχει διοργανώσει ή συνδιοργανώσει πολλά διεθνή επιστηµονικά συνέδρια και είναι µέλος πολλών διεθνών επιστηµονικών επιτροπών συνεδρίων. Έχει περισσότερες από 270 δηµοσιεύσεις κυρίως στον τοµέα της Φωτονικής και σχετικών εφαρµογών. Είναι εκδότης ή µετέχει στην εκδοτική οµάδα διαφόρων διεθνών επιστηµονικών περιοδικών και είναι συ-συγγραφέας ή συν-εκδότης τεσσάρων επιστηµονικών βιβλίων παγκόσµιας κυκλοφορίας. Το 2004 έλαβε το «Βραβείο Ηγεσίας» ( Leadership Award ) της Αµερικανικής Εταιρείας Οπτικής (Optical Society of America OSA) «για δεκαετή ηγετικό ρόλο, και προσωπική ερευνητική συµβολή στον τοµέα των εφαρµογών λέιζερ στη συντήρηση έργων τέχνης και για τον ηγετικό του ρόλο στην καθιέρωση και καθοδήγηση της επιστηµονικής αριστείας στα προγράµµατα επιστήµης των λέιζερ στο ΙΗ Λ-ΙΤΕ». Το επελέγη ως Springer Professor στο Πανεπιστήµιο Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ. Έχει επίσης εκλεγεί ως ισόβιο µέλος και Fellow της OSA και έχει διατελέσει µέλος της Επιτροπής Επιλογής των Fellows της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οπτικής (European Optical Society EOS). Το 2010 έγινε Επίτιµος ιδάκτωρ του Πανεπιστηµίου της Μασσαλίας.

2 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΚΛΑΡΗΣ Ο Βασίλης Μάγκλαρης ορίσθηκε Γενικός Γραµµατέας Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) τον Ιούλιο Γεννήθηκε στην Αθήνα το Έλαβε το Πτυχίο του Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Ε.Μ.Π. το 1974 και το ιδακτορικό του (Ph.D.) στη κατεύθυνση Ηλεκτρολόγου Μηχανικού - Μηχανικού Πληροφορικής από το Columbia University, στη Νέα Υόρκη το Από το 1979 έως το 1989 απασχολήθηκε στις ΗΠΑ σε ακαδηµαϊκές και βιοµηχανικές θέσεις έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, συµπεριλαµβανοµένων σχετικών ζητηµάτων ρύθµισης και πολιτικής. Από το 1989 απασχολείται στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. όπου είναι Καθηγητής στον Τοµέα Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής & Συστηµάτων Πληροφορικής µε αντικείµενο τις προηγµένες διαδικτυακές τεχνολογίες και υποδοµές (Internet technologies & infrastructures). Ήταν επιστηµονικός υπεύθυνος προηγµένων έργων τηλεµατικής, όπως ο σχεδιασµός, εγκατάσταση και διαχείριση του ενοποιηµένου τοπικού δικτύου του Ε.Μ.Π. και του Εθνικού ικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας (Ε ΕΤ GRNET) που εξυπηρετεί τα Ερευνητικά Κέντρα, ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Από το 1994 έως το 1996 ήταν ιευθύνων Σύµβουλος του Εθνικού Ιδρύµατος Ερευνών (ΕΙΕ). Από το 1995 έως το 2005 ήταν Επίτροπος στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ). ιατέλεσε για δύο θητείες µέλος της ιακοµµατικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την ιασφάλιση του Απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών ως ανεξάρτητος εµπειρογνώµων. Από τον Οκτώβρη του 2004 έως τον Ιούνιο του 2012 διατέλεσε εκλεγµένος Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ερευνητικών & Εκπαιδευτικών ικτύων. Η Επιτροπή χαράζει την πολιτική για την εναρµονισµένη ανάπτυξη Ερευνητικών Ακαδηµαϊκών δικτύων Internet νέας γενιάς σε 37 χώρες του διευρυµένου Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Χώρου και είναι υπεύθυνη για το δι-ευρωπαϊκό ίκτυο GÉANT. Στο Ε.Μ.Π. ίδρυσε το Εργαστήριο ιαχείρισης & Βέλτιστου Σχεδιασµού ικτύων Τηλεµατικής (Network Management & Optimal Design Laboratory - NETMODE). Το εργαστήριο στηρίζει την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα τελειοφοίτων σπουδαστών, υποψηφίων διδακτόρων και µεταδιδακτορικών ερευνητών µε µερική χρηµατοδότηση από ανταγωνιστικά προγράµµατα Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών φορέων. Ο καθ. Μάγκλαρης ήταν ο κύριος επιβλέπων 15 µεταπτυχιακών φοιτητών που έλαβαν το ιδακτορικό τους στις ΗΠΑ και στο Ε.Μ.Π. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει άνω των εκατό ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και ήταν µέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασµού σε Εθνικό και ιεθνές επίπεδο.

3 ΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΠΑΚΗΣ Ο ηµήτρης ΚΟΡΠΑΚΗΣ σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Πολεοδοµία Χωροταξία στο Παρίσι (Université de Paris VIII- Institut d Urbanisme de l Académie de Paris ; Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales et Institut de Géographie Paris I -Panthéon, Sorbonne) όπου και πήρε το ιδακτορικό του. Με συνολική εµπειρία 30 ετών σε θέµατα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση εργάστηκε για 10 χρόνια ως εµπειρογνώµονας στις υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων πριν τον διαγωνισµό που τον έφερε στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στις αρχές της δεκαετίας του 90. Εργάστηκε κατ αρχήν σε θέµατα εκπαίδευσης πριν καταλήξει στον τοµέα της πολιτικής της Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, πρώτα µέσα από το πρόγραµµα ESPRIT (European Strategic Programme for Research in Information Technologies), και στη συνέχεια στη Γενική ιεύθυνση Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (που πρόσφατα µετονοµάστηκε σε Γ Έρευνας και Καινοτοµίας) όπου ασχολήθηκε κυρίως µε θέµατα σχεδιασµού επιστηµονικής και τεχνολογικής πολιτικής και µε θέµατα εισαγωγής και ανάπτυξης καινοτοµίας ιδιαίτερα σε περιφερειακό επίπεδο. Με προσωπικές παρεµβάσεις σε πολλά θέµατα πολιτικής (όπως λ.χ. τη σταδιακή µετάβαση στην ηλεκτρονική διαχείριση και άσκηση του επιστηµονικού έργου (e-science), την ίδρυση και διαχείριση ενός Ευρωπαϊκού Επιστηµονικού Συµβουλευτικού Σώµατος Υψηλού Επιπέδου (European Research Advisory Board (EURAB)), τη θέσπιση του προγράµµατος «Περιφέρειες της Γνώσης» (Regions of Knowledge), και τον συντονισµό µιας έκθεσης εµπειρογνωµόνων για τις επιπτώσεις της Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ανταγωνιστικότητα και την Απασχόληση), το 2006 ορίστηκε Προϊστάµενος του Τµήµατος Συντονισµού στη ιεύθυνση για την Επιστήµη, την Οικονοµία και Κοινωνία της Γ Έρευνας, µε αντικείµενο τα προγράµµατα έρευνας για τις «Κοινωνικές Επιστήµες και τις Επιστήµες του Ανθρώπου» καθώς και το πρόγραµµα «Η Επιστήµη στην Κοινωνία». Από τον Ιανουάριο 2011 είναι Προϊστάµενος του Τµήµατος µε ευθύνη για την Περιφερειακή ιάσταση της Καινοτοµίας (RTD-C5) (Directorate for Research and Innovation; Directorate General for Research and Innovation), που διαχειρίζεται τα προγράµµατα «Περιφέρειες της Γνώσης» και «Eρευνητικό υναµικό» του 7 ου Προγράµµατος Πλαισίου ( ), και συνδέει την Ευρωπαϊκή πολιτική Έρευνας και Καινοτοµίας µε την πολιτική της Συνοχής ( ιαρθρωτικά Ταµεία) µε ιδιαίτερο αντικείµενο την ενίσχυση της περιφερειακής καινοτοµίας µέσω της «Έξυπνης Εξειδίκευσης» (Smart Specialisation).

4 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜΜ. ΜΕΛΑΝΙΤΗΣ Ο Νικόλαος Εµµ. Μελανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το Είναι διπλωµατούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ( ιπλ. 1987, Πανεπιστήµιο Πατρών) και ιδάκτωρ του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου (1991, QMW, Materials Dept). Η ερευνητική και επαγγελµατική του απασχόληση του εντάσσεται στις περιοχές µηχανολογίας, τεχνολογίας και επιστήµης των υλικών, οπτικών, laser και φασµατογραφικών εφαρµογών σε υλικά, πειραµατικής µηχανικής - µακροσκοπικής και µικροσκοπικής - καταστροφικής και µή (εφελκυσµός και θλίψη µετάλλων, πολυµερών, συνθέτων υλικών και διεπιφανειών), εµβιοµηχανικών δοκιµών και υλικών. Η επαγγελµατική και πρακτική του εµπειρία σε θέµατα έρευνας και καινοτοµίας, µεταφοράς τεχνολογίας και διαχείρισης έργου έχει προκύψει από την απασχόλησή του ως συµβούλου τεχνολογίας και συντονιστή του ικτύου ΠΡΑΞΗ. Από τον Μάιο του 1999 είναι Καθηγητής στον Τοµέα Εφαρµοσµένης Μηχανικής και Ναυτικών Υλικών της Σχολής Ναυτικών οκίµων. Έχει συµµετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραµµάτων, έχει εκπονήσει περισσότερες από 20 πραγµατογνωµοσύνες για το Πολεµικό Ναυτικό, και έχει δηµοσιεύσει 40 εργασίες (µε περισσότερες από 200 ετεροαναφορές) σε διεθνή επιστηµονικά περιοδικά και σε πρακτικά επιστηµονικών συνεδρίων, 2 διδακτικά εγχειρίδια, ενώ έχει δώσει πλήθος διαλέξεων ως προσκεκληµένος οµιλητής σε αντίστοιχες διεθνείς εκδηλώσεις για θέµατα καινοτοµίας, µεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσµάτων. Έχει διατελέσει National Contact Point για το 5ο Ευρωπαϊκό Πρόγραµµα Πλαίσιο Έρευνας (FP5) και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, σε θέµατα Βιοµηχανικών Τεχνολογιών, Υλικών και Περιβάλλοντος ( ), εθνικός εµπειρογνώµονας στην Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Προγράµµατος Research & Innovation ( ) και εµπειρογνώµονας στην Τεχνική Επιτροπή Advanced Vehicle Technologies (AVT) του RTO/NATO ( ).

5 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Ο ρ. Γιάννης Καλογήρου είναι Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονοµικής και Βιοµηχανικής Στρατηγικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Είναι, επίσης, επιστηµονικός υπεύθυνος της Μονάδος του ΕΜΠ για την Καινοτοµία και την Επιχειρηµατικότητα. Είναι, ακόµη, ερευνητικός εταίρος στο Εργαστήριο ιαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασµού ικτύων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Είναι Πρόεδρος του Επιστηµονικού Συµβουλίου του Εθνικού Κέντρου Τεκµηρίωσης. Είναι µέλος του.σ. του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού ικτύου Αριστείας DIME (Dynamics of Institutions and Markets in Europe). Είναι co-rapporteur της οµάδας εµπειρογνωµόνων της DG Research and Innovation για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας. Είναι ακόµη µέλος των Επιστηµονικών Επιτροπών των ιαγωνισµών «Η Ελλάδα καινοτοµεί» και «BRAVO για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τον ρόλο της Επιχειρηµατικότητας στη Βιώσιµη Ανάπτυξη». Ήταν, επίσης, πρόεδρος του Γνωµοδοτικού Συµβουλίου για την ανάπτυξη της πληροφορικής στη δηµόσια διοίκηση ( ). Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Βιοµηχανικής και Ενεργειακής Οικονοµίας (ΕΒΕΟ) είναι µέλος της Επιστηµονικής και ιοικητικής Επιτροπής του ερευνητικού προγράµµατος µεγάλης κλίµακας AEGIS για την Επιχειρηµατικότητα εντάσεως γνώσης και τη σχέση της µε την έρευνα, την καινοτοµία, την οικονοµική µεγέθυνση και την κοινωνική ευηµερία (Advancing Knowledge-Intensive Entrepreneurship and Innovation for Economic Growth and Social Well-being in Europe) που χρηµατοδοτείται από το 7ο Πρόγραµµα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι, επίσης, επιστηµονικός υπεύθυνος του έργου «Έρευνα στις ελληνικές επιχειρήσεις για την πρόβλεψη των µεταβολών στα περιφερειακά παραγωγικά συστήµατα και τις τοπικές αγορές εργασίας» και της «Στρατηγικής Μελέτης για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου υναµικού και την Καινοτόµο Επιχειρηµατικότητα». ιαθέτει µεγάλη εµπειρία στον συντονισµό διεπιστηµονικών ερευνητικών προγραµµάτων στον ελληνικό και τον Ευρωπαικό χώρο. Ήταν επιστηµονικός υπεύθυνος τριών µεγάλων ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραµµάτων κοινωνικοοικονοµικής έρευνας της τεχνολογίας και της καινοτοµίας. Έχει διατελέσει επισκέπτης ερευνητής του Center for International Science and Technology Policy του Πανεπιστηµίου George Washington και του SPRU (Science and Technology Policy Research Unit) του Πανεπιστηµίου του Sussex. Έχει υπηρετήσει ως Γενικός Γραµµατέας Βιοµηχανίας ( ) και ως Ειδικός Γραµµατέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας ( ), ενώ εργάσθηκε, επίσης, ως εµπειρογνώµων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών ( ). Είναι, ακόµη, ειδικός επιστηµονικός σύµβουλος της Κεντρικής Ένωσης ήµων Ελλάδος (ΚΕ Ε) για τη διαµόρφωση και την υλοποίηση µιας στρατηγικής για την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών από την τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει συµµετάσχει σε πολλές επιτροπές εµπειρογνωµόνων υψηλού επιπέδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των DG Research and Innovation, DG Enterprise and Industry, DG Information Society και DG Internal Market & Financial Services καθώς και σε αντίστοιχες επιτροπές στον ελληνικό χώρο, όπως στην επιστηµονική επιτροπή

6 για «Το µέλλον της ελληνικής βιοµηχανίας» ( ) και στην οµάδα που συνέταξε την «Έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα και τη Βιοµηχανική στρατηγική στην Ελλάδα (1997)». Είχε, επίσης, την ευθύνη για την οµάδα που συνέταξε την «Έκθεση για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονοµίας» το Έχει, επίσης εργασθεί στην ελληνική βιοµηχανία στον σχεδιασµό και την υλοποίηση βιοµηχανικών µονάδων και έργων ( ). Έχει συµµετάσχει στη συγγραφή και την επιµέλεια δύο βιβλίων στα αγγλικά και οκτώ βιβλίων στα ελληνικά και έχει δηµοσιεύσει µόνος του ή σε συνεργασία - 75 άρθρα σε επιστηµονικά περιοδικά µε κριτές και σε συλλογικούς τόµους.

7 ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ Μ. ΚΡΙΜΙΖΗΣ Ο Καθηγητής Σταµάτιος Κριµιζής είναι Επίτιµος ιευθυντής στον Τοµέα ιαστήµατος του Εργαστηρίου Εφαρµοσµένης Φυσικής του Πανεπιστηµίου Johns Hopkins των ΗΠΑ. Έχει υπηρετήσει επίσης ως καθηγητής στο Πανεπιστήµιο της Αϊόβα, ενώ πέρα από τις διοικητικές του δραστηριότητες, είναι επικεφαλής ερευνητής σε διάφορες διαστηµικές αποστολές της NASA, συµπεριλαµβανοµένων και των Voyagers 1 και 2 στους εξωτερικούς πλανήτες, τη ιαστρική Αποστολή Voyager, και την αποστολή του Cassini-Huygens στον Κρόνο και στον Τιτάνα. Έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει όργανα που έχουν ταξιδέψει και στους οκτώ πλανήτες, καθώς επίσης και την αποστολή New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) που επί του παρόντος κατευθύνεται προς τον Πλούτωνα. Ο Σταµάτιος Κριµιζής έλαβε το πτυχίο του στη Φυσική από το Πανεπιστήµιο της Μιννεσότα και ακολούθως το µεταπτυχιακό του και διδακτορικό του στη Φυσική από το Πανεπιστήµιο της Αϊόβα. Έχει δηµοσιεύσει περισσότερες από 500 εργασίες σε περιοδικά µε κριτές και βιβλία σχετικά µε τη φυσική του Ηλίου, τον µεσοαστρικό χώρο, τις πλανητικές µαγνητόσφαιρες και την ηλιόσφαιρα. Έχει λάβει δύο φορές το NASA Exceptional Scientific Achievement Medal, είναι εταίρος της American Physical Society, της American Geophysical Union, της American Association for the Advancement of Science και του American Institute of Aeronautics and Astronautics. Είναι αποδέκτης του COSPAR s Space Science Award για το 2002, του Basic Sciences Award of the International Academy of Astronautics όπου προεδρεύει του Board of Trustees for Basic Sciences, και Επίτιµος ιδάκτωρ των Πανεπιστηµίων Αιγαίου και Αθηνών. Εκλέχθηκε µέλος της Ακαδηµίας Αθηνών το 2004 όπου διευθύνει το Γραφείο Έρευνας της Επιστήµης του ιαστήµατος, και από το 2006 είναι αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο συµβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισµού ιαστήµατος (ESA).

8 ΑΓΝΗ ΣΠΗΛΙΩΤΗ Η Αγνή Σπηλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το Αποφοίτησε το 1974 από την Ιταλική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήµιο της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο της το Συνέχισε τις µεταπτυχιακές της σπουδές στο Παρίσι, στο Πανεπιστήµιο Pierre et Marie Curie (Paris VI) και αναγορεύθηκε ιδάκτωρ Βιολογικής Ωκεανογραφίας το Από το 1984 εργάζεται στην Γενική Γραµµατεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Σήµερα προΐσταται της ιεύθυνσης Υποστήριξης Ερευνητικών Προγραµµάτων, είναι Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συµβουλίου της ΓΓΕΤ και Προϊσταµένη του Γραφείου του Γενικού Γραµµατέα Έρευνας και Τεχνολογίας. Έχει διατελέσει ιευθύντρια ιεθνούς Επιστηµονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας, Σχεδιασµού και Προγραµµατισµού, καθώς και Εποπτείας Ερευνητικών Φορέων. Το 2003 είχε τον συντονισµό των θεµάτων έρευνας και τεχνολογίας της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ασχοληθεί µε τον σχεδιασµό και τη διαχείριση ερευνητικών προγραµµάτων, ιδιαίτερα στον χώρο της τεχνολογικής καινοτοµίας και της σύνδεσης της έρευνας µε την παραγωγή. Έχει συµµετάσχει σε προγράµµατα διεθνούς και Ευρωπαϊκής συνεργασίας και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολυάριθµες Επιτροπές και όργανα. Έχει εκδώσει άρθρα και µελέτες στους τοµείς ευθύνης της και έχει συµµετάσχει σε πολυάριθµες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και διεθνώς. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και µεταπτυχιακών σπουδών της ήταν υπότροφος του ΙΚΥ και της Γαλλικής Πρεσβείας αντίστοιχα. Έχει τιµηθεί µε τον τίτλο του «Chevalier de l Ordre National du Mérite» της Γαλλικής ηµοκρατίας. Είναι παντρεµένη µε τον ρ. Βασίλη Σπηλιώτη, Καθηγητή Μικροβιολογίας Τροφίµων στο ΤΕΙ Αθηνών και έχει δυο κόρες.

9 ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ Είναι Καθηγητής στον Τοµέα Μεταλλουργίας και Τεχνολογίας Υλικών, της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, Πρόεδρος της Σχολής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαµβάνουν την ανάπτυξη καινοτόµων τεχνολογιών στον τοµέα επεξεργασίας µεταλλευµάτων και της εξαγωγικής µεταλλουργίας, την τεχνοοικονοµική αξιολόγηση νέων παραγωγικών διαδικασιών και τη σύνθεση προϊόντων υψηλής προστιθέµενης αξίας από µεταλλεύµατα και βιοµηχανικά ορυκτά για την κατασκευαστική βιοµηχανία. Έχει συγγράψει και έχει συµµετάσχει στη συγγραφή 114 άρθρων σε ιεθνή και Ελληνικά επιστηµονικά περιοδικά. Είναι µέλος της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει πρόσφατα να βοηθήσει την Κοινότητα να αναπτύξει τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα θέµατα που αφορούν στον τοµέα των πρώτων υλών. ιαθέτει σηµαντική εµπειρία στον συντονισµό και τη διεκπεραίωση ερευνητικών προγραµµάτων στο γνωστικό του αντικείµενο. Μέχρι σήµερα έχει συµµετάσχει είτε ως συντονιστής είτε ως εταίρος σε 57 Ευρωπαϊκά και 10 Εθνικά ερευνητικά προγράµµατα. Υπήρξε συντονιστής δύο µεγάλων Θεµατικών ικτύων (Networks) χρηµατοδοτούµενων από την Ε.Ε., EUROTHEN (European Thematic Network on Extractive Industries) και OSNET (Thematic Network on Ornamental Stones) ενώ συµµετείχε και στο NESMI (Network on European Sustainable Mining and Processing Industries). Στόχος αυτών των προγραµµάτων ήταν η ανάπτυξη ενός πανευρωπαϊκού δικτύου βιοµηχανιών, πανεπιστηµίων και ερευνητικών κέντρων µε κοινό ενδιαφέρον στην εκµετάλλευση των πρώτων υλών. ιαθέτει 3 πατέντες (2 ιεθνείς και 1 Εθνική) που σχετίζονται µε τεχνολογίες επεξεργασίας ορυκτών ενώ έχει επίσης διακριθεί µε το 3ο Βραβείο του Οργανισµού Βιοµηχανικής Ιδιοκτησίας για τη περίοδο , για την πιο επιτυχηµένη πατέντα σχετικά µε τη παραγωγή µονοένυδρης αλουµίνας µε τη µέθοδο Bayer.

10 ΚΑΘ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Καθηγητής του Τµήµατος Οικονοµικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Πατρών. Έχει Πτυχίο Οικονοµικών από το Πανεπιστήµιο Μακεδονίας, Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών (M.A.) από το Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών και ιδακτορικό ίπλωµα στα Οικονοµικά της Παραγωγής και της Τεχνολογίας από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστηµίου Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα οικονοµικά της αποτελεσµατικότητας και παραγωγικότητας, της κλαδικής δυναµικής), των οικονοµικών της καινοτοµίας και των ενεργειακά αποτελεσµατικών τεχνολογιών. Έχει δηµοσιεύσει µεγάλο αριθµό εργασιών σε αναγνωρισµένα ιεθνή Επιστηµονικά περιοδικά και συγκεντρώνει επίσης µεγάλο αριθµό αναφορών στο έργο του. Έχει εκτενή ερευνητική εµπειρία σαν Επιστηµονικός Υπεύθυνος και σαν Ερευνητής σε Έργα που έχουν χρηµατοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Φορείς του ηµόσιου και Ιδιωτικού τοµέα Από τον Νοέµβριο του 2010 είναι Πρόεδρος του Επιστηµονικού Πάρκου Πατρών. Έχει ένα γιο 16 χρονών και ζει µόνιµα στην Πάτρα

11 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΗΣ-ΓΙΑΝΝΑΡΑΚΗΣ Ο Γιάννης Κωτσής - Γιανναράκης γεννήθηκε το 1959 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. ιαθέτει πολυετή εµπειρία στο χώρο του διαδικτύου, των ηλεκτρονικών εκδόσεων και του ψηφιακού περιεχοµένου από το Έχει συνεργαστεί µε κορυφαίους ηµοσιογραφικούς Οργανισµούς, όπως µε τον Όµιλο Λαµπράκη ως Γενικός ιευθυντής του in.gr, µε τον ΟΛ από το 1998 ως ιευθυντής Σύνταξης του περιοδικού ROM, των ηλεκτρονικών εκδόσεων καθώς και λοιπών έντυπων εκδόσεων του Οµίλου. Από τα τέλη του 2010 συντονίζει την πρωτοβουλία για τον εµπλουτισµό της Wikipedia στα Ελληνικά (mywikipedia.gr). Σπούδασε Βιολογικές Επιστήµες στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και συµµετείχε ως ιδρυτής και βασικός µέτοχος στις εταιρείες Harda Ltd το 1986 και τη Magenta Ltd τo Από τον Ιούλιο 2011 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού ιευθυντή στον Σύνδεσµο Εταιρειών Κινητών Εφαρµογών Ελλάδας.

12 Tatiana COGEVINA EDUCATION INSEAD, Fontainebleau, France - Master in Business Administration UNION COLLEGE, Schenectady, New York, USA - B.Sc. Computer Science & Mathematics (Honours) BUSINESS EXPERIENCE 2012 Raycap, Athens, Greece. VP of Corporate Development Oversee special projects related to the company s structure and development Freelance, Athens, Greece Source, manage and execute strategy engagements for technology, telecommunications and financial services organizations ICAP, Athens, Greece. Manager Responsible for project management within joint engagements with Bain & Co KALLIGRAPHON ADVERTISING, Loutraki, Greece. Manager Establish department for web development services INTRACONNECT, Athens, Greece. Project Manager Manage projects related to the implementation of VoIP services SIGMA SECURITIES, Athens, Greece. Project Manager Design, development and launch of the first mobile telephony trading platform ANDERSEN CONSULTING, New York, New York, USA. Analyst Design, development and testing of IT systems in the financial services industry

13 ΣΠΥΡΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ 1997 Present: Executive Vice President / Corporate Research & Innovation of LAVIPHARM Group. As the head of all Research Development and Innovation of the group to several directions as OTC, New Drug and Cosmetic delivery systems, Dermocosmetics and Neutraceuticals : Vice President R&D LAVIPHARM S.A., Peania, Greece Founded and managed LAVIPHARM's Research and Development operation and activities in New Drug Delivery Systems. Specialised in the United States for Oral Controlled Delivery System. Lead the development of the company's first transdermal patch (Nitroglycerin) and all the Transdermal projects of the group, as well as production machinery design and production scale up. Leads clinical studies and dossier preparation for regulatory approval : Lavipharm - Athens Greece - Technical and Plant Director Completed construction of Lavipharm's manufacturing plant and Technical Director and started its operations. Responsible for manufacturing of and pharmaceuticals solid dosage forms including (tablets and capsules), liquids, ointments, creams and cosmetics Development of the conventional Pharmaceutical cosmetic and antilice products of the company : MINERVA Athens, Greece - Director of Operational Planning Responsible for new product development and transfer to manufacturing. Also responsible for materials requirement planning and injectable forms manufacturing and the founder of the GMP system in the company. Basic Education 1973 Bachelor of Science, Aristotelio University of Thessaloniki - Chemistry 1969 Bachelor of Science, National & Kapodistrian University of Athens - Pharmacy Membership Member Society of Greek Chemists Member Controlled Release Society Member New York Academy of Sciences Member American Association for the Advancement of Science Member of AAPS Patents - 25 issued patents on Transdermal and biological products, in Greece and internationally - More than 20 pending applications, worldwide

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ο Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία

Διαβάστε περισσότερα

Αναβάθµιση της Έρευνας στο ΥΠΟΠΑΙΘ µε νεοσύστατο χαρτοφυλάκιο Αναπληρωτή Υπουργού

Αναβάθµιση της Έρευνας στο ΥΠΟΠΑΙΘ µε νεοσύστατο χαρτοφυλάκιο Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ 4 Αναβάθµιση της Έρευνας στο ΥΠΟΠΑΙΘ µε νεοσύστατο χαρτοφυλάκιο Αναπληρωτή Υπουργού 10 Περισσότερα συµβόλαια και αυξηµένες χρηµατοδοτήσεις για την Ελλάδα από την ESA 33 Ζώντας

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία Αναστασάτος Τάσος: Eίναι Senior Economist της Eurobank. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το University of Warwick (UK) στα Χρηματοοικονομικά και τα Διεθνή Νομισματικά Οικονομικά, μεταπτυχιακού (M.Sc., Warwick)

Διαβάστε περισσότερα

Director, Regulatory Affairs Mytilineos Holdings S.A. and Chairman of Institute of Energy for South East Europe (IENE)

Director, Regulatory Affairs Mytilineos Holdings S.A. and Chairman of Institute of Energy for South East Europe (IENE) Dr. JOHN (YANNIS) DESYPRIS Director, Regulatory Affairs Mytilineos Holdings S.A. and Chairman of Institute of Energy for South East Europe (IENE) Born 1952, a Chemical Engineer (UK), PhD in fuels and energy

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ,. -. ONASSIS CULTURAL CENTRE SATURDAY, DECEMBER ST,. -. Εκπαίδευση και ηµοκρατία: η Πρόκληση της Ψηφιακής Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Επανεκκινώντας. την ανάπτυξη. Στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα. www.aenergyinvestments.gr

Επανεκκινώντας. την ανάπτυξη. Στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα. www.aenergyinvestments.gr Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΣΕΗΕ) Επανεκκινώντας την ανάπτυξη Στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα 20-21 IANOYAΡΙΟΥ 2012 ΑΘΗΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL www.aenergyinvestments.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η Ρόδη Κράτσα έχει εκλεγεί Ευρωβουλευτής µε τη Ν.. το 1999, 2004 και 2009 καθώς και Α Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014

Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014 Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014 Α. Υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο Αλεξανδρίδης Αναστάσιος του Χρήστου (ΑΛΟΥΜΥΛ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Επιτελική σύνοψη...4 2 Στατιστικά Στοιχεία...5 3 Χορηγίες και Υποστήριξη...8

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG

Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG cutting through complexity PEOPLE SERVICES Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2011 Ιούλιος 2012 kpmg.com/gr Αγαπητοί συνεργάτες, Αισίως συμπληρώνουμε 11 χρόνια δυναμικής και επιτυχημένης παρουσίας

Διαβάστε περισσότερα

ρ. Ιωάννης Σαλαμούρης

ρ. Ιωάννης Σαλαμούρης ρ. Ιωάννης Σαλαμούρης Ο Δρ. Ιωάννης Σαλαμούρης είναι Συν-Ιδρυτής της knowl και κατέχει τη θέση του Προέδρου από την ίδρυσή της knowl έως σήμερα. Την τρέχουσα περίοδο, είναι Συντονιστής Έργου Συμβουλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, ώρα 17:00, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης. Όλγα Λατουσάκη C A R EER D AY. 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης. Όλγα Λατουσάκη C A R EER D AY. 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2 ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ 2 0 Φ ε β ρ ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ C A R EER D AY Όλγα Λατουσάκη Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης Χάρις Παππά ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009 ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009 Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει ο Οδηγός Σπουδών αφορούν στο περιεχόμενο των σπουδών και στο σύνολο των συναφών

Διαβάστε περισσότερα

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία διοργανωτέ DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία διοργανωτέ DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία γνωρίστε τους ομιλητές DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 διοργανωτέ ς ΑΝΑΔΟΧΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΥ Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ.2310 539817 Fax 2310 541933 www.sbbe.gr email : info@sbbe.gr

Τηλ.2310 539817 Fax 2310 541933 www.sbbe.gr email : info@sbbe.gr ΑΠ.228 Θεσσαλονίκη, 15 Ιουνίου 2015 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ 1 8 / 2 0 1 5 Προς τις Βιοµηχανίες & τους Συνδέσµους Μέλη του Σ.Β.Β.Ε. Θέµα : Ανακήρυξη υποψηφίων για την εκλογή ιοικητικού Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Η έρευνα και η καινοτοµία στο επίκεντρο της Ελληνικής Προεδρίας

Η έρευνα και η καινοτοµία στο επίκεντρο της Ελληνικής Προεδρίας ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ 7 Η έρευνα και η καινοτοµία στο επίκεντρο της Ελληνικής Προεδρίας 12 26 δισ. ευρώ για την Ελλάδα µε το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 22 Κατάδυση στο βυθό του Αργολικού κόλπου και στην...

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή...5 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008...5 3. Σκοπός του Προγράμματος...6 4.

1. Εισαγωγή...5 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008...5 3. Σκοπός του Προγράμματος...6 4. 2 3 1. Εισαγωγή...5 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008...5 3. Σκοπός του Προγράμματος...6 4. Κατηγορίες Υποψηφίων που Γίνονται Δεκτοί στο Πρόγραμμα - Τρόπος Ένταξης...6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ)

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ) Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) Γραφείο Γενικού Γραμματέα Μεσογείων 14-18, Αθήνα ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ) Αθήνα, 18/7/2012 Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού

10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ METROPOLITAN HOTEL ATHENS Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Mega Trends: τι αλλάζει στους όρους του παιχνιδιού 2024 ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ SUPPLY

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Γεώργιος Μαστοράκης

Δρ. Γεώργιος Μαστοράκης Δρ. Γεώργιος Μαστοράκης Επίκουρος Καθηγητής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1/88 1 Περιεχόμενα 1 Περιεχόμενα... 2 2 Σύντομο Βιογραφικό... 5 3 Προσωπικές Πληροφορίες... 8 3.1

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΚΕΦΗΣ. Αναπληρωτής Καθηγητής. Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Αριστοτέλους 3,

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΚΕΦΗΣ. Αναπληρωτής Καθηγητής. Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Αριστοτέλους 3, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΚΕΦΗΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Αριστοτέλους 3, 4 ος όροφος, γραφ. 5, Καλλιθέα e-mail:bkefis@panteion.gr και vassiliskefis@yahoo.gr τηλ. γραφ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Προτάσεις ιυπουργικής Επιτροπής 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 1 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΕΤ: Εθνικό Συµβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2012 Ιούλιος 2013

Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2012 Ιούλιος 2013 cutting through complexity PEOPLE SERVICES Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2012 Ιούλιος 2013 Ξεπεράστε τους στόχους σας με όχημα την KPMG kpmg.com/gr Αγαπητοί συνεργάτες, Με χαρά και υπερηφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης CAREER DAY ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης 7 Φεβρουαρίου 2011 ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 7 Φεβρουαρίου 2011 Οι Διευθύνσεις των Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Ι Ν Σ Τ Ι Τ Ο Υ Τ Ο Μ Ε Τ Α Φ Ο Ρ Ω Ν ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ2010 ΙΑΝΟΥAΡΙΟΣ 2011

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Ι Ν Σ Τ Ι Τ Ο Υ Τ Ο Μ Ε Τ Α Φ Ο Ρ Ω Ν ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ2010 ΙΑΝΟΥAΡΙΟΣ 2011 ΕΘΝΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΈΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΉΣ ΑΝΆΠΤΥΞΗΣ Ε.Κ.Ε.Τ.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΏ Ι.ΜΕΤ. Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Ι Ν Σ Τ Ι Τ Ο Υ Τ Ο Μ Ε Τ Α Φ Ο Ρ Ω Ν ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ2010 ΙΑΝΟΥAΡΙΟΣ 2011 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Ι Ν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΑΘΗΝΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 2 Πληροφορίες Επικοινωνίας Τμήμα Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

TOWER Conference 2010 Speakers Profiles

TOWER Conference 2010 Speakers Profiles TOWER Conference 2010 Speakers Profiles Brigitta Papastavrou, President & Chief Executive, ELAGRO Μπριγκίττα Παπασταύρου, Πρόεδρος & ιευθύνουσα Σύµβουλος, ΕΛΑΓΡΟ E-mail: info@agrotour.gr Brigitta Papastavrou,

Διαβάστε περισσότερα

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ KΟΥΤΣΙΚΟΣ, Ph.D. kutsikos@aegean.gr

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ KΟΥΤΣΙΚΟΣ, Ph.D. kutsikos@aegean.gr KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ KΟΥΤΣΙΚΟΣ, Ph.D. kutsikos@aegean.gr 1. ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΤΥΧΙΑ 1993 1998 UNIVERSITY OF SOUTHERN CALIFORNIA Ph.D. in Computer Science 1995 1997 UNIVERSITY OF SOUTHERN CALIFORNIA M.B.A. 1991 1993 Palo

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Δρ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Δρ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο Όνομα Πατρώνυμο Ιδιότητα Διεύθυνση γραφείου (1) Διεύθυνση γραφείου (2) ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παρασκευάς Νικόλαος Δρ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,

Διαβάστε περισσότερα