Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η"

Transcript

1 ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗ Δ.Κ. ΜΟΥΔΡΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΘΕΣΗ: ΜΟΥΔΡΟΣ - Ν. ΛΗΜΝΟΥ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

2 Α. ΓΕΝΙΚΑ Το αντικείμενο της μελέτης είναι η διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου ενός παλιού κτίσματος και συγκεκριμένα του παλαιού διατηρητέου δημοτικού σχολείου και παλαιότερα ειρηνοδικείου στην δημοτική κοινότητα του Μούδρου. Όσον αφορά στις παρεμβάσεις που θα προταθούν στον υπαίθριο χώρο θα αποσκοπούν στην φιλοξενία δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Το κτίριο γειτνιάζει με το όριο της παραλιακής ζώνη του Μούδρου. Χρονολογείται από τουρκοκρατίας, λειτούργησε ως ειρηνοδικείο και μετά από επισκευές και επεμβάσεις στο εσωτερικό του χρησιμοποιήθηκε ως τμήμα δημοτικού σχολείου. Πρόκειται να γίνουν επεμβάσεις επανάχρησής του σε μουσείο ιστορίας. Είναι ισόγειο κτίσμα με στοιχεία τοπικού νεοκλασικισμού. Ο φέρων οργανισμός του είναι από λιθοδομή και στεγάζεται με τετράριχτη στέγη με επικάλυψη βυζαντινών κεραμιδιών. Οι όψεις του είναι επιχρισμένες και τις γωνίες του κοσμούν λαξευμένοι γωνιόλιθοι. Τα ανοίγματα είναι διαμορφωμένα με ευθύγραμμο λίθινο πλαίσιο (μαντώματα και πρέκι) και με χρωματιστά κουφώματα αλουμινίου.

3 Ο κόλπος του Μούδρου εκτός της ιστορικής του σημασίας είναι αξιόλογος βιότοπος με πλούσια ιχθυοπανίδα. Ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εκτεταμένα λιβάδια της ποσειδονίας. Ένα τμήμα απολιθωμένου δάσους, οι υγροβιότοποι της περιοχής του λιμανιού, η χερσόνησος του Φακού, οι φρυγανότοποι συνιστούν το μοναδικής οικολογικής και σπάνιας αισθητικής αξίας περιβάλλον του κόλπου του Μούδρου. Καθίσταται λοιπόν αναγκαία η δημιουργία ενός χώρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην Δ.Κ. Μούδρου. Επιλέχθηκε ο αύλειος χώρος του παλαιού δημοτικού σχολείου λόγω της εύκολης προσβασιμότητας και της γειτνίασης και άμεσης θέασης στην παραλιακή ζώνη. Ο χώρος θα αξιοποιηθεί με άξονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τη λειτουργία του ως πόλο τουριστικής έλξης.

4 Β. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο αύλειος χώρος του κτιρίου δεν παρουσιάζει καμία ιδιαίτερη διαμόρφωση πέραν ενός μικρού χώρου πρασίνου στην πρόσοψη του. Το δάπεδο είναι ασφαλτοστρωμένο και στο όριο του με τον παράπλευρο πεζόδρομο υπάρχει κατασκευασμένος αναλημματικός τοίχος από ξερολιθιά. Η φύτευση στα όρια του αποτελείται από σειρά αειθαλών δέντρων και συγκεκριμένα πεύκων μεγάλης ηλικίας και ύψους. Μία ελιά, κάποιες ακακίες και μια σειρά από πικροδάφνες ολοκληρώνουν τα υπάρχοντα είδη φύτευσης στον υπό μελέτη χώρο. Μέσα στα όρια του αυλείου χώρου έχουν κατασκευαστεί ένα μικρό κτίριο με χρήση χώρου υγιεινής και άλλο ένα με πιθανή χρήση αποθήκης που μειώνουν αισθητικά την αρχιτεκτονική ποιότητα του χώρου. Υπάρχουν δύο παροχές νερού με χρήση βρύσης που δεν εμφανίζουν παρόλα αυτά καμία διαμόρφωση και περνάνε σχεδόν

5 απαρατήρητες ενώ πρέπει να ελεγχθεί και η πιθανή λειτουργία τους. Το δάπεδο του υπό μελέτη χώρου είναι σε άσχημη κατάσταση, εμφανίζει ρωγμές, ανισοσταθμίες και υψώματα, κάτι που καθιστά επικίνδυνη την διάβαση του ειδικά από άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης ο τοίχος από ξερολιθιά στο όριο του αυλείου χώρου με τον πεζόδρομο χρίζει αποκατάστασης όπως επίσης και το κιγκλίδωμα το οποίο στηρίζεται πάνω σε αυτόν. Σε γενικές γραμμές με σωστή διαμόρφωση και χωρίς ριζικές επεμβάσεις ο χώρος παρουσιάζει δυνατότητες αναβάθμισης τόσο σε αισθητικό όσο και σε χρηστικό επίπεδο με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη χρήση του και την ανάδειξη του κτιρίου.

6 Γ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ Επιτακτική ανάγκη της περιοχής είναι η προσπάθεια ανάδειξης του τεράστιου ιστορικού ενδιαφέροντος του Μούδρου που θα έχει ως επακόλουθο την προσέλκυση τουριστών και την γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής μέσα στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολείου σε συνδυασμό με την πιθανή μετατροπή του κτιρίου με χρήση μουσειακού ενδιαφέροντος θα συμβάλλουν τόσο στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής όσο και στην ανάδειξη της ιδιαίτερης σημασίας της. Πρόκειται να υπάρξουν ειδικά σημεία ενδιαφέροντος που θα μπορούν να φιλοξενήσουν κινητό εξοπλισμό πληροφόρησης. Θα δημιουργηθούν χώροι στάσης και θέασης προς την παραλία. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στους χώρους πρασίνου που θα δημιουργηθούν, με επιλογή φυτών ανθεκτικών σε παραθαλάσσιο κλίμα. Ο χώρος αυτός θα σχεδιαστεί ώστε να φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Στο σχεδιασμό θα προβλεφθεί η πρόσβαση από Α.Μ.Ε.Α τόσο στο κτίριο (δημιουργία ράμπας) όσο και στον περιβάλλοντα χώρο (κατάλληλες κλίσεις). Ο χώρο αυτός προτείνεται να διαμορφωθεί με φυσικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα προβλήματα στην υφιστάμενη κατάσταση και τη σπουδαιότητα της προς μελέτης περιοχής για τους κατοίκους και όχι μόνον, προτείνονται οι παρακάτω επεμβάσεις. Σκοπός είναι να αναδειχθεί και η ιστορική σημασία του τόπου μέσα από τις προτεινόμενες διαμορφώσεις.

7 Δ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Δ1. Γενικές αρχές Ο χώρος θα μελετηθεί με ευαισθησία έτσι ώστε να μην διαταραχτεί το μικροκλίμα της περιοχής και η φυσική βλάστηση, αντίθετα το πράσινο θα ενισχυθεί αναβαθμίζοντας την ποιότητα του κλίματος της περιοχής. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία ενός υπαίθριου χώρου ικανού να φιλοξενήσει περιβαλλοντικές δράσεις ανάδειξης της περιοχής τόσο για τους κατοίκους της όσο και για τους τουρίστες. Οι επεμβάσεις που προτείνονται είναι οι εξής: Πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α. στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο κατασκευή ράμπας. Δημιουργία χώρων πρασίνου ενίσχυση της υπάρχουσας φύτευσης. Δυνατότητα φιλοξενίας εκθέσεων περιβαλλοντικών δράσεων. Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης και μεταλλικού κιγκλιδώματος. Πλακοστρώσεις με φιλικά φυσικά υλικά. Χώροι στάσης. Κατασκευή ξύλινης πέργκολας για απόκρυψη του κτιρίου W.C. Αντικατάσταση και ανάδειξη βρυσών.

8 Δ2. Περιγραφή αρχιτεκτονικής σύνθεσης Όσον αφορά στις προσβάσεις στον υπαίθριο χώρο, υπάρχουν δύο, μία από το μέτωπο της παραλίας που συνορεύει με τον πεζόδρομο και αποτελείται από κλίμακα οκτώ σκαλοπατιών και μία από το όριο του δρόμου που δεν εμφανίζει υψομετρική διαφορά. Επομένως επιλέγεται η δεύτερη πρόσβαση για την εξυπηρέτηση των ατόμων Α.Μ.Ε.Α. ως πρόσβαση στον αύλειο χώρο. Για την είσοδο στο κτίριο απαιτείται η δημιουργία ράμπας η οποία λόγω του μήκους που πρέπει να αναπτύξει για να παραλάβει την υψομετρική διαφορά κρίνεται σκόπιμο να τοποθετηθεί παράλληλα με την πίσω (νοτιοανατολική) όψη του κτιρίου και να οδηγεί τον επισκέπτη στην πρόσβαση του κτιρίου από την πλευρά του ορίου του δρόμου. Ταυτόχρονα θα μελετηθούν οποιεσδήποτε κακοτεχνίες της υπάρχουσας δαπεδόστρωσης έτσι ώστε με τη χρήση των νέων υλικών να διασφαλίζεται η σωστή και ασφαλής διέλευση στον χώρο. Επιπρόσθετα, οι δεντροφυτεύσεις θα παραμείνουν όπως έχουν ενώ προτείνεται η απομάκρυνση της άτακτης χαμηλού ύψους φύτευσης και η αντικατάσταση της από νέα με φυτά ανθεκτικά σε παραθαλάσσια κλίματα, που ευδοκιμούν στην συγκεκριμένη περιοχή. Νέα παρτέρια λίθινης κατασκευής θα τοποθετηθούν με μεσαίου ύψους φύτευση και μεμονωμένα κάποια δέντρα. Τα νέα στοιχεία (φυτεύσεις καθίσματα ) δεν θα διασπούν την ενότητα του χώρου αφού κρίνεται αναγκαίο να υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος για τη φιλοξενία εκθέσεων με μεταφερόμενο εξοπλισμό έκθεσης μεταλλικών ή ξύλινων στοιχείων που μπορούν να αποθηκεύονται στην υπάρχουσα αποθήκη. Όσον αφορά στην τοιχοποιία στη νότια πλευρά του χώρου που συνορεύει με τον πεζόδρομο, κρίνεται απαραίτητη η καθαίρεση τμήματος του και του υπάρχοντος επιχρίσματος, και η αντικατάσταση του με νέο. Επίσης το μεταλλικό κιγκλίδωμα που στερεώνεται πάνω της πρόκειται να αντικατασταθεί με νέο. Γενικά οι περιμετρικές τοιχοποιίες θα αποκατασταθούν και θα συμπληρωθούν όπου χρειάζεται.

9 Ο αύλειος χώρος θα δαπεδοστρωθεί με ορθοκανονικές μαρμάρινες πλάκες λευκής απόχρωσης με διαχωριστικά τμήματα μαρμάρου, και χυτό βοτσαλωτό δάπεδο σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια της διαμόρφωσης. Τα καθίσματα που θα τοποθετηθούν θα είναι κατασκευές από πέτρα σε σημεία που δεν θα εμποδίζουν την κυκλοφορία των επισκεπτών σε πιθανές υπαίθριες εκθέσεις αλλά αντίθετα θα τους εξυπηρετούν και θα προσφέρουν θέα προς το παραλιακό μέτωπο αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. και προς το ίδιο το κτίριο που χρίζει Οι μεγάλοι λίθοι που βρίσκονται στον αύλειο χώρο στην πρόσοψη, θα αποθηκευτούν και θα επανατοποθετηθούν διάσπαρτα στο χώρο πρασίνου προς την πλατεία. Από την μελέτη προβλέπεται η κατασκευή δύο ξύλινων περγκόλων σε συνδυασμό με πέτρινα καθίσματα, των οποίων η κάθετη επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια έκθεσης. Παράλληλα, λειτουργούν και σαν διαχωριστικό απόκρυψης κάποιων άσχημων οπτικών του χώρου, όπως των W.C. και της παρακείμενης ιδιοκτησίας. Όσον αφορά στο κτίριο των W.C. δεν θα εμποδίζεται η πρόσβαση προς αυτό. Τέλος τα δύο σημεία που υπάρχουν οι παροχές νερού θα διαμορφωθούν με κατάλληλο τρόπο έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή χρήση του υγρού στοιχείου.

10 Δ3. Ανάλυση Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης 1. Δάπεδα Υλικά. Οι προτεινόμενες δαπεδοστρώσεις είναι ήπιας μορφής, βοτσαλωτό χυτό δάπεδο, μαρμάρινες ορθοκανονικές πλάκες και έχουν στόχο την αισθητική αναβάθμιση της προς μελέτη περιοχής. Στις θέσεις που προβλέπονται στα σχέδια τοποθετείται ο ανάλογος αστικός εξοπλισμός, όπως καθίσματα. Ουσιαστικά το μεγαλύτερο τμήμα του προαύλιου χώρου δαπεδοστρώνεται με χυτό βοτσαλωτό δάπεδο απόχρωσης μπεζ με αρμούς ανά διαστήματα. Προβλέπεται να ακολουθηθούν οι ίδιοι αρμοί και στην υπόβασή του. Στα σημεία της εισόδου από το δρόμο και των εισόδων στο κτίριο διαστρώνονται ορθοκανονικές μαρμάρινες πλάκες διαστάσεων 0,50 x 0,25μ. και λευκής απόχρωσης. Με τις ίδιες πλάκες διαστρώνεται και ο χώρος γύρω από την αποθήκη και τα W.C. Φιλέτα μαρμάρου 0,20 και 0,10μ. τοποθετούνται σαν διαχωριστικές λωρίδες των πλακών με το βοτσαλωτό δάπεδο. Επιπρόσθετα την περιοχή διατρέχει λωρίδα όδευσης ατόμων με ειδικές ιδιότητες που εξασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση και πρόσβαση στο κτίριο. Σαν υλικό της ράμπας που εξασφαλίζει την είσοδο στο κτίριο επιλέγεται το χτενιστό μάρμαρο ιδίας απόχρωσης με τις πέτρινες πλάκες. Οι βαθμίδες που οδηγούν στον πεζόδρομο μπροστά από το κτίριο διαστρώνεται με πλάκες Ελευθερουπόλεως όμοιες με του πεζοδρόμου. 2. Ράμπα πρόσβασης στο κτίριο για άτομα με ειδικές ιδιότητες. Η κατασκευή της ράμπας γίνεται σύμφωνα με τα σχέδια λεπτομερειών. Η κλίση της είναι 5%, σαν υλικό επιλέγεται το χτενιστό μάρμαρο για αποφυγή ολισθηρότητας και το στηθαίο της θα είναι μεταλλικό και όχι χτιστό για να αποτελεί μία πιο ελαφριά κατασκευή τόσο οπτικά όσο και κατασκευαστικά και να μην κρύβει το κτίριο. Η θέση που τοποθετείται είναι ιδανική για να

11 παραλάβει τις υψομετρικές διαφορές που απαιτούνται χωρίς να παρεμβάλλεται στην όψη του κτιρίου. 3. Ξύλινες πέργκολες καθίσματα χώρος έκθεσης. Η κατασκευή των περγκόλων φαίνεται στα σχέδια των λεπτομερειών. Πρόκειται για ξύλινη κατασκευή με πέτρινα καθίσματα που δύναται να λειτουργήσει σαν επιφάνεια έκθεσης σε πιθανές υπαίθριες εκθέσεις αλλά και σαν διαχωριστικό που αποκρύπτει άσχημες οπτικές των παρακείμενων ιδιοκτησιών και του κτιρίου των W.C. Για τον λόγο αυτό τοποθετείται στα συγκεκριμένα σημεία όπως φαίνεται και στο σχέδιο της οριζοντιογραφίας. Όσον αφορά στα καθίσματα που τοποθετούνται εκτός πέργκολας ακολουθούν την ίδια μορφή και αρχή κατασκευής με τα προαναφερθέντα. 4. Ανατολική Είσοδος. Η είσοδος στην προς μελέτη περιοχή από την δημοτική οδό στην ανατολική πλευρά διαμορφώνεται σύμφωνα με τα σχέδια των λεπτομερειών. Σηματοδοτείται με δύο πέτρινους πυλώνες και στέγαστρο ξύλινης κατασκευής ύψους 3,00μ. Με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με την συνολική ανακατασκευή της περίφραξης γίνεται μια προσπάθεια προσέλκυσης των επισκεπτών στην περιοχή αφού παρουσιάζει και εξωτερικά πλέον την εικόνα ενός ενδιαφέροντος και διαμορφωμένου χώρου. 5. Περίφραξη. Στην υπάρχουσα περίφραξη καθαιρείται το επίχρισμα και τοποθετείται νέο. Το ύψος της είναι μεταβλητό και ακολουθεί τις υψομετρικές διαφορές του διαμορφωμένου εδάφους. Στο ύψος που φαίνεται και στα σχέδια των

12 λεπτομερειών τοποθετείται μεταλλικό κιγκλίδωμα. Όσον αφορά στην περίφραξη από την πλευρά του παραθαλάσσιου μετώπου και πεζοδρόμου θα καθαιρεθεί ως ένα σημείο και θα επιχρισθεί εκ νέου, και θα τοποθετηθεί μεταλλικό κιγκλίδωμα. 6. Στέγη W.C. Στην υπάρχουσα κατάσταση η στέγη των W.C. είναι μία απλή λεπτή πλάκα από σκυρόδεμα. Δυστυχώς, όταν ο επισκέπτης ανέβει στο πλατύσκαλο εισόδου του κτιρίου, λόγω της υψομετρικής διαφοράς το θέαμα αυτού του μικρού πρόχειρου κτιρίου και της στέγης του είναι απογοητευτικό. Γι αυτόν το λόγο προτείνεται η κατασκευή στέγης με κεραμίδια ως μία προσπάθεια εξωραϊσμού του κτιρίου. Η κατασκευή φαίνεται στα σχέδια λεπτομερειών. 7. Βρύσες. Στην προς μελέτη περιοχή συναντάει κανείς δύο παροχές νερού, πρόχειρα διαμορφωμένες ως βρύσες και εγκαταλειμμένες. Η πρώτη βρίσκεται αριστερά της εισόδου από την βορειοανατολική δημοτική οδό και η δεύτερη δεξιά της εισόδου από τον πεζόδρομο. Αφού ελεγχθεί η σωστή λειτουργία τους και αποκατασταθούν πιθανές βλάβες, οι παροχές θα μεταφερθούν στις νέες θέσεις που απεικονίζονται στην οριζοντιογραφία και θα διαμορφωθούν σε νέες βρύσες. 8. Φύτευση. Όσον αφορά στην μελέτη φύτευσης, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σχεδιαστικής διαδικασίας.

13 Διατηρείται η υπάρχουσα δεντροφύτευση ενώ η επιλογή των φυτών που χρησιμοποιούνται γίνεται βάση των ιδιαιτέρων συνθηκών που δημιουργεί η παραθαλάσσια θέση του έργου. Όλα τα φυτά θα είναι ανθεκτικά στην υψηλή περιεκτικότητα του νερού άρδευσης σε άλατα. Κρίνεται απαραίτητο η περιοχή να καθαριστεί από την ακατάστατη φύτευση και όσα δέντρα χρίζουν κλαδέματος και θεραπείας θα φροντιστούν έτσι ώστε να συμβάλλουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Τα δέντρα που επιλέγονται είναι αειθαλή και αρωματικά προσδίδοντας στον χώρο αρωματικό χαρακτήρα. Ψηλοί ανθεκτικοί θάμνοι επιλέγονται για τα παρτέρια που περιβάλλουν το κτίριο της αποθήκης με στόχο να το αποκρύπτουν όσο γίνεται αφού δεν κρίνεται άξιο προσοχής. Στα υπόλοιπα παρτέρια και κάτω από τα δέντρα φυτεύονται χαμηλοί θάμνοι και πολυετείς πόες (ανθοφόρα φύτευση) όπως φαίνεται στο σχέδιο φύτευσης, προσφέροντας χρώμα και ενδιαφέρον στην περιοχή. Η γενικότερη αντιμετώπιση της περιοχής έγινε με ευαισθησία και πρόκειται για ήπια επέμβαση και αναστρέψιμη αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο στο μέλλον. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε οι παρούσες επεμβάσεις να μην αντίκεινται στις μελλοντικές πιθανές επεμβάσεις. Τα υλικά είναι φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Ο κύριος στόχος της επέμβασης σε αυτόν τον χώρο είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση του και η ανάδειξη του σε ένα χώρο καλαίσθητο, υγιή και χρηστικό για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες. Για τον λόγο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να ακολουθηθεί επακριβώς η φύτευση που παρουσιάζεται στα σχέδια αφού αποτελεί όχι μόνο βασικό στοιχείο του σχεδιασμού του χώρου αλλά και την πηγή της περιβαλλοντικής αναβάθμισης του. Ταυτόχρονα μέσω της επέμβασης αυτής και την μετατροπή του κτιρίου από σχολείο σε πολεμικό μουσείο καταφέρνει να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών χάρη στον εκθεσιακό χαρακτήρα της.

14 3. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ - Καθαιρέσεις Προβλέπεται η καθαίρεση της ασφαλτόστρωσης στον αύλειο χώρο, προκειμένου να δοθούν τα κατάλληλα υψόμετρα και να γίνει η κατάλληλη υποδομή για τις νέες δαπεδοστρώσεις. Ο υπάρχων αναβαθμός από σκυρόδεμα μπροστά από το κτίριο των W.C., όπως επίσης και αυτός πίσω από το κτίριο της αποθήκης στο όριο με την βόρεια περίφραξη θα καθαιρεθούν. Το πλατύσκαλο από σκυρόδεμα που οδηγεί στην νότια είσοδο του κτιρίου, καθώς και ο διάδρομος με τους αναβαθμούς που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κτιρίου θα καθαιρεθούν. Στις υπάρχουσες περιφράξεις προβλέπεται η καθαίρεση όλων των επιχρισμάτων και ο καθαρισμός των επιφανειών είτε από σκυρόδεμα είτε από πέτρα. Τα υπάρχοντα κιγκλιδώματα που βρίσκονται στα όρια της περιοχής μελέτης, θα απομακρυνθούν προκειμένου να αντικατασταθούν από άλλα κατάλληλων προδιαγραφών. Ως γενική αρχή προβλέπεται η διατήρηση της σημερινής δενδροφύτευσης. - Χωματουργικά Προβλέπεται η απομάκρυνση της φυτικής γης στα υπάρχοντα παρτέρια σε βάθος 30εκ.. Στις υποβάσεις των δαπέδων και όπου απαιτείται (ράμπα, βάση περγκολών, κτλ) θα γίνει επίχωση με θραυστό υλικό λατομείου (3Α), σύμφωνα με τα σχέδια λεπτομερειών.

15 Στους χώρους που προβλέπεται να δημιουργηθεί η ράμπα, οι ξύλινες πέργκολες και τα παρτέρια θα γίνουν εκσκαφές για την έδραση της θεμελίωσης. Στα νέα παρτέρια θα γίνει πλήρωση με κατάλληλη φυτική γη. - Σκυροδέματα Γαρμπιλόδεμα Από γαρμπιλόδεμα των 350kg τσιμέντου ελαφρά οπλισμένο με οπλισμό B500C, θα γίνει η στέψη των στηθαίων της περίφραξης με πρόσμικτο μείωσης υδατοπερατότητας. Σκυρόδεμα C12/15 Ως σκυρόδεμα καθαριότητας έδρασης θεμελιώσεων, όπου υποδεικνύεται από τα σχέδια λεπτομερειών της ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης θα χρησιμοποιηθεί σκυρόδεμα C12/15 σε πάχος 10εκ. Σκυρόδεμα C16/20 Σε όλη την επιφάνεια του αύλειου χώρου, εκτός των παρτεριών, δημιουργείται υπόβαση πάχους 10εκ. από σκυρόδεμα C16/20 και σιδηρούν δομικό πλέγμα Β500C μονό. Όπου προβλέπεται η κατασκευή χυτών κράσπεδων θα γίνει από σκυρόδεμα C16/20 με ελαφρύ οπλισμό. Όλες οι θεμελιώσεις των μικρών τεχνικά έργων θα κατασκευασθούν από σκυρόδεμα C16/20 και οπλισμό B500C με πρόσμικτο μείωσης υδατοπερατότητας σύμφωνα με τα σχέδια λεπτομερειών. Τα τοιχώματα της ράμπας των Α.Μ.Ε.Α. προβλέπεται να έχουν επιφάνεια εμφανούς σκυροδέματος. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν στην

16 κατασκευή ξυλότυποι εμφανούς σκυροδέματος. Οι ανωμαλίες που θα παραμείνουν θα αφαιρεθούν με τριβίδι προκειμένου να προκύψει τέλεια επίπεδη επιφάνεια και ισοπαχής κατασκευή. Δηλαδή χωρίς πώματα και με πλήρωση των οπών που δημιουργούνται με τσιμεντοκονία και λείανση της επιφάνειας. Η τσιμεντοκονία είναι της ιδίας εμφανίσεως και συνθέσεως με τις παραπλεύρως υφιστάμενες επιφάνειες εμφανών ξυλοτύπων καθόσον αυτοί δεν θα βαφούν, θα έχει δε κατάλληλα πρόσμικτα για συγκόλληση και στεγάνωση. θα χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά αποκολλητικό υλικό επαλείψεως, που πρέπει να ικανοποιεί τις παρακάτω δύο βασικές απαιτήσεις : Να διευκολύνει την αποκόλληση των τύπων από το σκυρόδεμα, με τρόπο ώστε να μην παρουσιάζονται ανωμαλίες στην επιφάνειά του. Να είναι συμβατό με την μετέπειτα επεξεργασία της επιφάνειας του σκυροδέματος. - Τοιχοποιϊες- Επιχρίσματα Λιθοδομές: Τα λίθινα πεζούλια που θα κατασκευασθούν θα είναι από ημιλαξευτή λιθοδομή ακανόνιστη. Οι λίθοι θα είναι από αβεστόλιθο τοπικής προέλευσης Λήμνου απόχρωσης καφέ-μπεζ. Η αρμολόγηση θα γίνει σε εσοχή με την όψη των λίθων και θα είναι απόχρωσης σκούρο μπεζ. Τοιχοδομές: Η στέγη των W.C. θα εγκιβωτιστεί με μπατική λιθοδομή σύμφωνα με τα σχέδια λεπτομερειών.

17 Επιχρίσματα: Τα επιχρίσματα που καθαιρούνται από την περίφραξη θα αντικατασταθούν με νέα τριπτά τριβιδιστά με τσιμεντοκονία. Το τοιχίο αντιστήριξης προς τον χώρο της πλατείας, θα επιχρισθεί μετά τον καθαρισμό των λίθων της λιθοδομής από χρώματα και επιχρίσματα. Ο τοίχος από πλινθοδομή για την κάλυψη των σόκορων της στέγης των W.C. θα επιχρισθεί. - Κατασκευές Ξύλινες ή Μεταλλικές Σύνθετη ξυλεία Η ξυλεία που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των φερόντων στοιχείων των ξύλινων περγκόλων θα είναι σύνθετη επικολλητή από κωνοφόρα. Οι βίδες και τα μεταλλικά εξαρτήματα (ορατά ή μη) για την στερέωση και την σύνδεση της κατασκευής θα είναι ανοξείδωτα. Θα χρησιμοποιηθεί ειδικό διάλυμα εμποτισμού ξύλου τύπου TANALITH E 3492 προδιαγραφών απαιτήσεων BS EN ISO και BS EN ISO Η ξυλεία θα προέρχεται από πιστοποιημένο προμηθευτή και θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές: Προδιαγραφές κατασκευής επικολλητών - σύνθετων στοιχείων. 1.Υλοτομημένη ξυλεία Η ξυλεία είναι υλοτομημένη σύμφωνα με το DIN 1052 (Μέρος 1) που ικανοποιεί τις συνθήκες καταλληλότητας του DIN 4074 ( Μέρος 1 & 2 - Πριστή ξυλεία με μεγάλη αντοχή σε φορτίσεις). 2. Οδοντωτή σφήνωση.

18 Μετά την ξήρανση (τελική υγρασία ξύλου κατά DIN : 8-12 % ), η ξυλεία τεμαχίζεται κατά μήκος ώστε να αφαιρεθούν οι μη επιτρεπτοί ρόζοι και οι κάθε είδους δυσμορφίες του ξύλου που επηρεάζουν την αντοχή του και κατόπιν συρράφεται κατά μήκος με οδοντωτή σφήνωση ακολουθώντας την προδιαγραφή 1-10 του DIN Συγκόλληση ξύλου. Η συγκόλληση του ξύλου γίνεται με κόλλες PVA ( οξικό πολυβινύλιο ) και καταλύτη βασικό ισοκυάνιο,με τα παρακάτω χαρακτηριστικά : α. Αντοχή δεσμών κόλλας : DIN EN D4 β. Αντοχή σε υγρασία : DIN AW γ. Αντοχή σε θερμότητα : WATT 91 > 7 N/mm2 Μεταλλικά στοιχεία από μορφοσίδηρο Η στήριξη της πέργκολας θα γίνει μέσω μεταλλικών στοιχείων σύμφωνα με τα σχέδια λεπτομερειών. Ξυλεία τεγίδωσης πέργκολας και πλαγιοκάλυψης Η ξυλεία που θα χρησιμοποιηθεί για την τεγίδωση και της πλαγιοκάλυψη της θα είναι σανίδες τροπικής ξυλείας 10*3εκ. Η επιφάνεια τους θα είναι λεία χωρίς ραβδώσεις. Προτείνεται οι σανίδες να είναι από τροπική ξυλεία ΙΡΟΚΟ. Ξυλεία Στέγης Προβλέπεται η επιστέγαση, σε όλες τις κεκλιμένες επιφάνειες με ρωμαϊκού τύπου κεραμίδια.

19 Η στερέωση των κεραμιδιών θα γίνει με γαλβανισμένα καρφιά, που καρφώνονται στους ξύλινους τάκους διατομής 4 x 3 cm με ενδιάμεσα κενά για να είναι δυνατή η απορροή (και για την περίπτωση αστοχίας της στεγάνωσης). Προβλέπεται ξύλινο πέτσωμα από σανίδες πάχους 25 mm σε υποδομή κατάλληλης τεγίδωσης με ξύλινες διατομές 8 x 8 cm από ξυλεία πριστή. Ο φέρων οργανισμός της στέγης είναι ξύλινος από ξυλεία πριστή. Η όλη κατασκευή στηρίζεται στην πλάκα του δώματος μέσω μεταλλικών λαμών πάχους 6 mm που αγκυρώνονται με στριφώνια Ν 10 στην πλάκα του δώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα μέσω ξύλινων τάκων. Μεταξύ του ξύλινου υποστρώματος και των κεραμιδιών θα τοποθετηθεί στρώση ασφαλτοπάνου με αλληλοκάλυψη 30cm. Η στερέωση θα γίνει με κατάλληλη ασφαλτόκολλα. Επιστρώσεις Επενδύσεις Προβλέπονται τα παρακάτω είδη δαπέδων σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. Κατασκευή βοτσαλωτού δαπέδου: Προβλέπεται να επιστρωθεί σκυρόδεμα ως υπόβαση. Στα δάπεδα αυτά προβλέπονται αρμοί, εργασίας πλάτους 2 cm και βάθος όσο το πάχος του δαπέδου, που θα πληρωθούν με φύλλο διογκωμένης πολυστερίνης βάρους 10 Kg/m3, ούτως ώστε η όλη επιφάνεια, να χωρίζεται σε τμήματα, επιφανείας m². Στα δάπεδα αυτά θα τοποθετηθεί δομικό πλέγμα τύπου Δάριγκ. Τ 131.(1,94 Kg/m2). Έπειτα θα επιστρωθεί το βοτσαλωτό δάπεδο:

20 Κατασκευή διακοσμητικού, ανάγλυφου, ενιαίου, χυτού δαπέδου που αποτελείται από τσιμέντο, έγχρωμα βότσαλα ή μαρμαροψηφίδες, χημικά πρόσμικτα, ίνες και χρωστικά ή λευκό τσιμέντο. Εφαρμόζεται σε νωπό ή παλαιό σκυρόδεμα, δημιουργώντας ένα αντιολισθηρό δάπεδο. Αποτελείται από το ειδικό αστάρι τύπου GRAINFLOOR PRIMER, το ειδικό μείγμα τύπου GRAINFLOOR MIX, τον ειδικό αδρανοποιητή τύπου GRAINFLOOR REVEAL και το ειδικό σφραγιστικό υλικό τύπου GRAINFLOOR PROTECT. H εφαρμογή του βοτσαλωτού δαπέδου επάνω σε στεγνό σκυρόδεμα, πραγματοποιείται αφού έχει προηγηθεί ξέπλυμα με νερό υπό πίεση και καλός καθαρισμός της επιφάνειας από υλικά που μπορεί να επηρεάσουν τη συγκόλληση, όπως σκόνη και υπολείμματα. Ακολουθεί διαβροχή της επιφάνειας, αποφεύγοντας τη δημιουργία λιμνάζοντος νερού και στη συνέχεια αστάρωμα της επιφάνειας με το ειδικό τσιμεντοειδές αστάρι σε συνιστώμενο πάχος 1-2mm, με κατανάλωση 1,5 έως 2 kg/m2. Στη συνέχεια εφαρμόζεται το μείγμα των ειδικών ακρυλικών ρητινών, με το τσιμέντο, τα αδρανή και το νερό, επάνω στο νωπό συγκολλητικό κονίαμα, προτού αυτό στεγνώσει. Το υλικό διαστρώνεται και η επιφάνεια επιπεδώνεται με χρήση ειδικής σπάτουλας. Η επιφάνεια μετά την διάστρωση του μείγματος ψεκάζεται ομοιόμορφα με τον ειδικό αδρανοποιητή ενώ είναι ακόμη νωπή, εντός 10 λεπτών από την εφαρμογή του ειδικού μείγματος. (κατανάλωση : gr/m2). Στη συνέχεια ξεπλένεται με νερό υπό πίεση μέσα στις επόμενες 5-24 ώρες (καλοκαίρι-χειμώνας), ανάλογα με τη θερμοκρασία, με πιεστικό. Παράλληλα με το ξέπλυμα, ακολουθεί βούρτσισμα της επιφάνειας με σκούπα από κοντές, σκληρές τρίχες για να διευκολυνθεί η αποκάλυψη των αδρανών. Τέλος αφού στεγνώσει η επιφάνεια (μετά από 2-3 ημέρες, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία), εφαρμόζεται το ειδικό σφραγιστικό υλικό, για την στεγανοποίηση του δαπέδου, με ψεκασμό ή βούρτσα (κατανάλωση: gr/m2).

21 Σε περίπτωση εφαρμογής σε παλαιό σκυρόδεμα επιβάλλεται η διατήρηση των υπαρχόντων αρμών στο νέο δάπεδο, με σχετικό καλούπωμα. Εάν δεν υπάρχουν αρμοί, τότε πρέπει να δημιουργηθούν τόσο στο βοτσαλωτό δάπεδο όσο και στο υπόστρωμα, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Οι αρμοί πρέπει να δημιουργούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αποφεύγεται η δημιουργία ρωγμών λόγω συστοδιαστολής. Κατασκευή δαπέδου από μαρμάρινες πλάκες: Στον χώρο της εισόδου, γύρω από την αποθήκη και στο χώρο μπροστά και πίσω από το σχολείο προβλέπεται η διάστρωση με μαρμάρινες πλάκες διαστάσεων 25*50*3 από μάρμαρο Νέστου ή Διονύσου αγυάλιστες. Το δάπεδο της ράμπας θα επιστρωθεί με αντίστοιχου τύπου μαρμάρινες πλάκες 1,15*50 ή 75εκ. και πάχους 3εκ. με τελική επιφάνεια χτενιστή. Όδευση τυφλών Στα περιμετρικά πεζοδρόμια, στην παραλιακή διαδρομή και στην διαδρομή εκθεμάτων, διαμορφώνονται οδεύσεις τυφλών με μαρμάρινες κατάλληλες πλάκες 40χ40εκ., σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. Μαρμαρικά Στους χώρους που προβλέπεται από τη μελέτη θα επιστρωθούν ταινίες μαρμάρου Νέστου ή Διονύσου με χτένισμα της επιφάνειας του πάχους 3εκ. και πλάτους από 10 έως 20εκ. Το κλιμακοστάσιο παράπλευρα του κτιρίου θα διαστρωθεί με μάρμαρο αντίστοιχο (πάχους 3εκ. πάτημα- 2εκ. ρίχτυ) αγυάλιστο.

22 Ορθογωνισμένες χονδρόπλακες Με ορθογωνισμένες πλάκες τύπου Ελευθερουπόλεως θα διαστρωθούν τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο χώρο της πλατείας από τον αύλειο χώρο. - Λοιπά τελειώματα Χρωματισμοί Προβλέπονται τα παρακάτω είδη χρωματισμών: Τσιμεντοχρώματα Τα εμφανή σκυροδέματα θα χρωματισθούν με ακρυλικό σιλικονούχο χρώμα. Θα προηγηθεί καθάρισμα της επιφάνειας και αστάρωμα με ακρυλικό αστάρια. Εξωτερικά ακρυλικά χρώματα Οι εξωτερικοί επιχρισμένοι τοίχοι χρωματίζονται με χρώμα ακρυλικό αδιάβροχο ελαστικό αυτοκαθαριζόμενο. Προηγείται προετοιμασία της επιφάνειας εφαρμογής (μερεμέτισμα, τρίψιμο) προεπάλειψη (αστάρωμα), δύο στρώσεις ακρυλικού χρώματος αναλογίας 11,0m2/lit η κάθε μία, ώστε να υπάρξει απόλυτη κάλυψη, ομοιομορφία και ομοιοχρωμία. Χρωματισμοί μεταλλικών επιφανειών Ολες οι μεταλλικές επιφάνειες, που δεν είναι βαμμένες ηλεκτροστατικά θα βαφούν, με βερνικόχρωμα, αφού τριφτούν και περαστούν 2 χέρια αντισκωριακό. Αν είναι γαλβανισμένες πριν από το μίνιο, θα περαστούν με ειδικό αστάρι. Το υλικό του χρώματος θα έχει βάση τις σιλικονούχες ακρυλικές ρητίνες θα συνδυάζει την αδιαβροχοποίηση της επιφάνειας και την ταυτόχρονη αναπνοή της δίνοντας την δυνατότητα στους υδρατμούς να διαφύγουν. Η

23 αραίωση του υλικού θα γίνεται με νερό σε αναλογία 10% για την πρώτη στρώση και 5% για την δεύτερη. Χρωματισμοί ξυλίνων επιφανειών Οι ξύλινες επιφάνειες θα βερνικωθούν με ελαιόχρωμα. Για τα διάφορα είδη χρωματισμών θα χρησιμοποιηθούν χρώματα αναγνωρισμένου εργοστασίου. Κιγκλιδώματα Προβλέπεται να αντικατασταθούν τα παλιά κιγκλιδώματα της περίφραξης με νέα μεταλλικά απλής μορφής και σχεδίου σύμφωνα με τα σχέδια λεπτομερειών. Μεταλλικός χειρολισθήρας σε 2 ύψη (70εκ. και 90εκ.) θα τοποθετηθεί εκατέρωθεν της ράμπας και στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στην πλατεία.

24 - Φύτευση Προβλέπεται η δημιουργία κήπων στις θέσεις που υποδεικνύονται από το σχέδιο φύτευσης της περιοχής. Στους χώρους που φαίνονται στο σχέδιο φύτευσης προβλέπεται η φύτευση από θάμνους πολυετείς, ύψους από το λαιμό της ρίζας τουλάχιστον 0,80 m, με μπάλα χώματος συσκευασμένη σε λινάτσα, ή σάκο πολυαιθυλενίου (νάυλον) ή δοχείο, σχήματος καλά διαμορφωμένων. Τα δένδρα που θα φυτευτούν πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5Ο m από τον λαιμό της ρίζας, διαμέτρου τουλάχιστον Ο,Ο3 m, διακλαδιζόμενα σε ύψος 1,ΟΟ m από τον παραπάνω λαιμό. Πρέπει να έχουν, πλούσιο ριζικό σύστημα με μπάλα χώματος συσκευασμένη σε λινάτσα, ή σάκο πολυαιθυλενίου (νάιλον) ή δοχείο. Γενικά τα φυτά πρέπει: Να είναι αρίστης ποιότητας και εμφάνισης, υγιή και απαλλαγμένα φυτοπαθολογικών όξων και εντομολογικών προσβολών. Να είναι ανεπτυγμένα σε δοχεία ή σάκους πολυαιθυλενίου γεμάτους με μίγμα από ίσα μέρη κηποχώματος, άμμου και κοπριάς. Να έχουν πλούσιο και καλά διαμορφωμένο ριζικό σύστημα, ανάλογα με το είδος του φυτού, να είναι εύρωστα και να φέρουν τρεις (3) τουλάχιστον βραχίονες καλά διαμορφωμένους. Το κηπευτικό χώμα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας, να έχει μέση αμμοαργιλλώδη σύσταση με περιεκτικότητα σε άργιλλο όχι περισσότερο από 30% και άμμο όχι λιγότερο του 10% με επαρκή ποσότητα οργανικής ουσίας. Θα είναι γόνιμο και ευθριπτο προερχόμενο από βάθος εκσκαφής έως 0,40μ. ph απαλλαγμένο από άλατα, ξένες προσμίξεις όπως υλικά από κατεδαφίσεις

25 μπάζα, πέτρες ή χαλίκια, ρίζες και πολυετή ζιζάνια. Επίσης θα είναι απαλλαγμένο εντόμων και νηματοδών φυτοπαθογόνων οργανισμών. Στην συνέχεια θα γίνει βελτίωση του κηπευτικού χώματος με πρόσμιξη τύρφης, περλίτη και λιπασμάτων στις κατάλληλες αναλογίες και ανάλογα με το υπόστρωμα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Το λίπασμα πρέπει να προέρχεται από τις αποθήκες της ΑΤΕ ή το εμπόριο και να είναι τύπου ή Το λίπασμα ενσωματώνεται σε ποσότητα 2ΟΟ gr για κάθε δένδρο ή θάμνο ή αναρριχώμενο και 1ΟΟ gr για κάθε ποώδες πολυετές. Τα εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα εδάφους πρέπει να είναι της έγκρισης της Υπηρεσίας. Οι μεταξύ των φυτών αποστάσεις πρέπει να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες προδιαγραφές. Οι πάσσαλοι πρέπει να είναι, ίσιοι, ανθεκτικοί, κατά το δυνατόν ισοπαχείς, ύψους πάνω από 2.ΟΟ m., πάχους πάνω από Ο,O3 m, πελεκητοί στο κάτω άκρο, εμβαπτισμένοι σε κατράμι ή πίσσα μέχρι ύψους Ο,5Ο m, κατά προτίμηση από ξύλο καστανιάς. Οι λάκκοι φύτευσης να έχουν διαστάσεις 0,70Χ0,70Χ0,70 m για τα δένδρα και 0,50Χ0,50Χ0,50 m για τους θάμνους. Η εργασία φύτευσης κάθε φυτού περιλαμβάνει: Την διάνοιξη των λάκκων. Την μεταφορά και ενσωμάτωση κοπριάς και λιπάσματος. Την μεταφορά και φύτευση φυτού. Τον σχηματισμό λεκάνης ποτίσματος, την απομάκρυνση του άχρηστου υλικού, το πότισμα, το ψέκασμα με εντομοκτόνο και μυκητοκτόνο και γενικά τη συντήρηση των φυτών μέχρι την παραλαβή του έργου. Προβλέπεται η σπορά χλοοτάπητα επί 30εκ. κηποχώματος, στα σημεία που υποδεικνύονται από τα σχέδια. Ο σπόρος του χλοοτάπητα που επιλέγεται

26 είναι Festuca aundinaceae, καθώς είναι ιδανικός για τη χρήση που προορίζεται και έχει αντοχή στις ξηροθερμικές συνθήκες της Ελλάδας και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Έχει πράσινο χρώμα χειμώνα καλοκαίρι αντέχει στην καταπόνηση και έχει γρήγορη αναβλάστηση. Οι σπόροι θα είναι προσφάτου παραγωγής, ώριμοι, απολυμασμένοι και απεντομωμένοι με υψηλή βλαστική ικανότητα. Ο μελετητής

ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΕΡΓΟ: ΘΕΣΗ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΜΟΥΔΡΟΥ ΜΟΥΔΡΟΣ Δ. ΛΗΜΝΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ: ΣΚΥΛΟΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΡΗΝΗΣ ΣΤΑ ΘΕΡΜΑ ΚΟΡΝΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΘΕΣΗ: ΘΕΡΜΑ Τ.Κ. ΚΟΡΝΟΥ - Ν. ΛΗΜΝΟΥ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η ΣΚΥΛΟΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ 1 Α. ΓΕΝΙΚΑ Η παρούσα τεχνική έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΕΡΓΟ: XΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 790.000,00 ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΕΡΓΟ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ Ο.Τ. ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΜΥΡΑΔΑΚΗ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΩΝ ΚΥΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΥΛΟΥ»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΥΛΟΥ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ- ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΥΛΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ο Δήμος Ρεθύμνου στην προσπάθειά του να αναδείξει και να αναβαθμίσει τον οικισμό Όρους προχώρησε στην σύνταξη της παρούσας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗ, ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ ΠΑΛΙΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΖΑΣ ΕΡΓΟ: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΘΗΝΑ 2008 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΩΝ Δ/ΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. Γενική Διεύθυνση Έργων & Εφαρμογής Νέων Τεχνολογιών Διεύθυνση Μελετών Έργων ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΘΗΚΗ Α.Π.Χ. ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΈΡΓΟ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ. Γ290 ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ & Η/Μ ΕΡΓΑΣΙΕΣ)

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Έκθεση ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ» ΚΥΡΙΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΕΡΓΟ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΚΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Τεχνική Έκθεση ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ» ΚΥΡΙΟΣ ΕΡΓΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΕΡΓΟ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΚΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΚΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛ Α. ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 5 Α1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 Α2. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 5 Α3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ 8 Α4. ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ 9 Β. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 11 Β1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΟΡΡΟΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.1 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.1 1.1. ΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ 1.2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ 1.3. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ 1.4.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.1 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.1 1.1. ΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ 1.2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ 1.3. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ 1.4. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ... 1 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 1 1.1. ΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ...1 1.2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ...2 1.3. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ...3 1.4. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Α.Ε. Γενική Διεύθυνση Έργων & Εφαρμογής Νέων Τεχνολογιών Διεύθυνση Μελετών Έργων ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ Διεύθυνση Μελετών ΤΗΛ 210

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚEΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚEΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚEΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΛΕΙΣΟΒΗΣ 18, 185 38 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ Η παρούσα αρχιτεκτονική

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣMΟΣ : 1. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ... 2 2. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 3 3. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ... 3

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣMΟΣ : 1. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ... 2 2. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 3 3. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ... 3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΡΓΟ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 7 ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αρ. Μελέτης. 20 /2014 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣMΟΣ : Δ.Δ. Τ.Π. 30.7332.0012 600.000,00 ΕΥΡΩ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΤΙΡΙΟ Δ Α. ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 3

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΤΙΡΙΟ Δ Α. ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛ Α. ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 3 Α1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 Α2. ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 3 Α3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ 5 Α4. ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ 6 Β. ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 7 Β1. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ 7

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ Καθορισμός Προδιαγραφών Ποιότητας Κατασκευής στα Κτίρια 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ. Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ. Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών «Προμήθεια αναβάθμιση - προσαρμογή παιδικών χαρών στις απαιτήσεις του ΕΛΟΤ» ΜΥΚΟΝΟΣ ΜΑΙΟΣ 2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

«ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Σ.Θ.Ε.»

«ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Σ.Θ.Ε.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Σ.Θ.Ε.» Απρίλιος 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΕΛΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΕΛΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΟ: ΕΡΓΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΕΛΙΟΥ 1 Α. ΓΕΝΙΚΑ Αντικείµενο του έργου Αντικείµενο του έργου είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Σελίου, δηλαδή η πλατεία της εισόδου στο χωριό και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ. Βόλος Αρ. Πρωτ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ. Βόλος Αρ. Πρωτ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Βόλος Αρ. Πρωτ.: ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σας διαβιβάζω το υπ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ 2.1 ΓΕΝΙΚΑ...2-1

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ 2.1 ΓΕΝΙΚΑ...2-1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ 2.1 ΓΕΝΙΚΑ...2-1 2.2 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ...2-4 2.2.1 ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΠΡΟΚΑΤ) ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΠΡΟΚΑΤ) ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Κ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΠΡΟΚΑΤ) ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εργο. Τεχνική Υπηρεσία Προϋπ. 128.000,00 Ευρώ ( με Φ.Π.Α. 23 %) ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ. Χρήση 2015

Εργο. Τεχνική Υπηρεσία Προϋπ. 128.000,00 Ευρώ ( με Φ.Π.Α. 23 %) ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ. Χρήση 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Εργο ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ Τεχνική Υπηρεσία Προϋπ. 128.000,00 Ευρώ ( με Φ.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΟΠΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΟΠΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Αθήνα: 22-06-2015 Αριθμ. Πρωτ.: 14212 Λ. Μεσογείων 152, 11527 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"

ΕΡΓΟ: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΡΓΟ: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ" Εκπόνηση στατικής µελέτης και µελέτης εφαρµογής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΛΙΜΑΚΕΣ-ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Δρ Λάμπρος Λάιος Δρ Γεώργιος Σκρουμπέλος Από τους φοιτητές : Δεδούσης Παναγίωτης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ - ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ - ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Μελέτη ΕΙΔΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ AΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ - ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τεχνική περιγραφή Προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα