Κυριάκος Μητσοτάκης. Υποψήφιος Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κυριάκος Μητσοτάκης. Υποψήφιος Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας"

Transcript

1 Κυριάκος Μητσοτάκης Υποψήφιος Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

2 Φίλες και φίλοι, Ως υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αισθάνομαι την υποχρέωση να μοιραστώ μαζί σας τα θεμελιώδη πολιτικά μου ÇπιστεύωÈ για μια Ελλάδα που ευημερεί. Φίλες και φίλοι, Εκθέτω στην κρίση σας τις σκέψεις και το όραμά μου για την κοινωνία των ίσων ευκαιριών, της ατομικής αξιοσύνης και της συλλογικής προσπάθειας. Σύντομα θα κληθούμε να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας και για αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεν περισσεύει καιρός για χάσιμο. Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο μια δημιουργικά ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο βυθίζεται. Με τη δική σας στήριξη. Με τη συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια για την ανασύνταξη της παράταξης και του τόπου. Με πυξίδα τις αρχές μας, χαράσσουμε την πορεία οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση. Με την υλοποίηση της πολιτικής μας οδηγούμε την Ελλάδα στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία. Σας καλώ να πάρετε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια σας στις 22 Νοεμβρίου. Ζητώ την ψήφο σας. Ζητώ τη δύναμή σας. Κυριάκος

3 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Aποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με πολλές διακρίσεις. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως ελεγκτής πτήσεων στην 346 Μοίρα F-16, στην Αγχίαλο Μαγνησίας. Στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Το 2003 βραβεύτηκε από το World Economic Forum ως "Global Leader for Tomorrow". Από το 2004 εκλέγεται βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών. Στις εκλογές του 2004, 2007 και του 2012 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς ενώ στις εθνικές εκλογές του 2015 τετραπλασίασε τους σταυρούς σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο 2013 μέχρι τον Ιανουάριο Aπό το Φεβρουάριο 2015 μέχρι το Σεπτέμβριο 2015 ήταν πρώτος τη τάξει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη για 7η φορά βουλευτής στη Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο ÇΟι Συμπληγάδες της Εξωτερικής ΠολιτικήςÈ. Είναι παντρεμένος με τη Μαρέβα και έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

4 Θέλω να χτίσουμε μαζί τη Νέα Δημοκρατία από την αρχή. Θέλουμε ένα κόμμα αξιών που θα επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τις βασικές αξίες της παράταξης. Τι Θέλω, τι θέλουμε Θέλουμε μία Νέα Δημοκρατία που θα επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει σήμερα να είναι κάποιος πατριώτης. Θέλουμε ένα κόμμα που θα παράγει εφαρμοσμένη πολιτική. Που θα προτείνει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Που δεν θα διστάζει να μιλήσει φοβούμενο ότι έτσι θα αποξενώσει κάποια συντεχνία. Που θα ασχοληθεί περισσότερο με την ευημερία των πολλών και λιγότερο με την παραγωγή ατομικού πλούτου. Θέλουμε ένα κόμμα που θα δώσει πραγματικές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Που θα τους ενώσει στην κοινή προσπάθεια. Θέλουμε ένα κόμμα που θα συμπεριλαμβάνει και δεν θα αποκλείει. Θέλουμε ένα κόμμα που θα συνομιλεί και θα εκφράζει τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Που θα αγκαλιάσει τον επιχειρηματία, τον νέο αγρότη, αλλά και τον άξιο δημόσιο υπάλληλο. Θέλουμε ένα κόμμα που θα τιμά το παρελθόν του αλλά θα μαθαίνει και από τα λάθη του. Θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία ξανά κεντρικό διαμορφωτή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Θα τα καταφέρουμε. Θα ξανακάνουμε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μεγάλη παράταξη. Γιατί οι Ιδέες μας και οι Αξίες μας είναι αυτές που η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη. Γι αυτές πρέπει να μιλήσουμε ξανά. Με διάλογο. Με προτάσεις.

5 Τι μας χωρίζει από τα άκρα Σήμερα υπάρχει μία βαθιά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όλους εμάς και τα επικίνδυνα άκρα. Αυτά της άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς που συναπαρτίζουν σήμερα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι διαφορές αυτές δεν είναι πρόσκαιρες. Βασίζονται σε διαφορετικές αξίες, σε διαφορετικές πολιτικές φιλοσοφίες, σε διαφορετικές αρχές, σε διαφορετικές προσεγγίσεις και προοπτικές για τη δημοκρατία και την κοινωνία του αύριο. Οι διαφορές μας με τα άκρα εκδηλώνονται στον πολιτικό μας λόγο και στην πολιτική μας πράξη. Στο λαϊκισμό των άκρων εμείς αντιπαραθέτουμε την ειλικρίνεια και τον ρεαλισμό. Στην εξίσωση προς τα κάτω εμείς αντιπαραθέτουμε την αξιοκρατία. Στην ισοπέδωση της ατομικής πρωτοβουλίας εμείς αντιπαραθέτουμε την υπευθυνότητα και τη σκληρή δουλειά. Ωστόσο, η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε εμάς και τα άκρα δεν ήταν πάντα απαράβατη. Στο παρελθόν κι εμείς χρησιμοποιήσαμε πρακτικές ξένες προς τις αξίες μας. Είναι καθοριστικό λοιπόν, ένα σύγχρονο, ευρύχωρο, κεντροδεξιό αλλά αμφίπλευρα ÇανοικτόÈ κόμμα, να χαράξει οριστικά τη διαχωριστική γραμμή. Αυτή που θα ενώσει και θα ενσωματώσει το χώρο της μεσαίας τάξης, το χώρο της μετριοπάθειας, το χώρο της λογικής, το χώρο της κανονικότητας, το χώρο της προόδου.

6 οι αξίες μας Η ελευθερία και η αλληλεγγύη Οι αξίες που θέλω να πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία είναι αυτές που μας ξεχωρίζουν από την Αριστερά. Είναι αυτές που θα μας ενώσουν σε μια πλατειά Κεντροδεξιά παράταξη. Η ελευθερία και η αλληλεγγύη Ελευθερία σημαίνει ίσες ευκαιρίες και όχι ισοπέδωση της προσωπικής αξίας. Ελευθερία σημαίνει τη δυνατότητα όλων, ανεξαρτήτως οικονομικής δύναμης, κοινωνικής τάξης, οικογενειακής καταβολής, να διεκδικήσουν με ίσους όρους την επιτυχία στη ζωή. Ίσες ευκαιρίες στην αφετηρία της ζωής μας είναι αυτό μας διαφοροποιεί από τα άκρα. Ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία. Ελευθερία πάνω από όλα σημαίνει υπευθυνότητα. Άρα, ελευθερία πάνω από όλα σημαίνει μία οργανωμένη κοινωνία με κανόνες στην οποία κοινωνία το δικαίωμα στην ελεύθερη άσκηση οποιασδήποτε δραστηριότητας δεν μπορεί να συγκρούεται με την ελευθερία του άλλου. Αλληλεγγύη σημαίνει ισχυρή κοινωνία. Μία ισχυρή οικονομία, χωρίς μία ισχυρή κοινωνία οδηγεί σε κοινωνικές ανισότητες. Η προστασία των αδυνάτων, η μέριμνα για αυτούς τους συμπολίτες πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Δικός μας προνομιακός χώρος. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια επικράτησαν οι αξίες του εύκολου πλουτισμού, του καταναλωτισμού, του απόλυτου ατομισμού και του λαθρεπιβατισμού. Χάσαμε την αίσθηση ότι είναι άλλο πράγμα ο ατομικός πλούτος και κάτι τελείως διαφορετικό η δημόσια ευημερία. Θέλω η Νέα Δημοκρατία να γίνει πάλι η παράταξη της δημόσιας ευημερίας. Να γίνει η παράταξη στην οποία όταν νοιαζόμαστε συλλογικά τους πιο αδύναμους, τους μη προνομιούχους, τελικά είμαστε όλοι κερδισμένοι. Η κοινωνική αλληλεγγύη για εμάς είναι να έχεις καλά σχολεία στη γειτονιά σου αλλά και πρότυπα πειραματικά σχολεία. Να δίνεις σε εκείνα τα παιδιά τα οποία δεν έχουν ευκαιρίες τη δυνατότητα σε μία ποιοτική εκπαίδευση. Να δίνεις σε φοιτητές με χαμηλό εισόδημα τη δυνατότητα της αριστείας. Να απλώνεις ένα δίχτυ προστασίας και κινήτρων στις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες και να προστατεύσεις τα παιδιά. Αυτό είναι αλληλεγγύη για μας. Με πυξίδα το κοινό όφελος και όχι τον απόλυτο ατομισμό.

7 Ποια Νέα Δημοκρατία θέλω Θέλω η Νέα Δημοκρατία να γίνει το κόμμα αυτών των αξιών. Να πάψει να είναι κόμμα μηχανισμών, κόμμα των λίγων. Να δώσει φωνή στον ανώνυμο Νεοδημοκράτη. Γι αυτό θέλω μια παράταξη που παράγει πολιτική και δεν είναι μόνο εκλογικός μηχανισμός. Θέλω μια παράταξη που κάνει οργανωμένο διάλογο με την κοινωνία. Που θα ενθαρρύνει τον πολίτη να συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή της πολιτικής. Να παρεμβαίνει και να διορθώνει. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν. Θέλω να γίνουν. Με εσωκομματική δημοκρατία, με διαφάνεια. Θα τα κάνουμε. Μαζί! Για αυτό προτείνω να αλλάξουμε τις δομές και τη λειτουργία του κόμματος. Με μικρότερα, ευέλικτα Όργανα που διαμορφώνουν πολιτική. Με ετήσιο συνέδριο (1000 εκπροσώπων). Με Πολιτική Επιτροπή (100 εκλεγμένων εκπροσώπων). Με Οργανώσεις Βάσεις πραγματικές Θερμοκοιτίδες Πολιτικής, που ζυμώνονται με τον πολίτη και την κοινωνία των πολιτών καθημερινά. Που διαμορφώνουν βασικά αιτήματα με έμφαση στην ποιότητα ζωής και την αξιοκρατική κοινωνία μετουσιώνοντάς τα σε πολιτική παρέμβαση. Θέλω μια Νέα Δημοκρατία με θητεία για τα όργανα. Με 4ετή θητεία για τον Πρόεδρο που θα επικυρώνεται κάθε χρόνο στο Συνέδριο. Με συνεχή αξιολόγηση. Θέλω να αξιολογούνται συστηματικά όλοι, ακόμα και οι βουλευτές. Θέλω να σχηματιστεί μητρώο υποψήφιων βουλευτών που να αξιολογείται από την κοινωνία. Πρέπει να σταματήσουμε να υποδεικνύουμε υποψήφιους βουλευτές ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Πρέπει να θεσπίσουμε και να σεβαστούμε απόλυτο ασυμβίβαστο υποψήφιων βουλευτών και κρατικών θέσεων. Θέλω μια Νέα Δημοκρατία με διαφάνεια και λογοδοσία σε όλες τις λειτουργίες της. Με ανοιχτή χρηματοδότηση, με ξεκάθαρη στήριξη από πρόσωπα και οργανισμούς. Θέλω μια Νέα Δημοκρατία που θα ανήκει στα υπεύθυνα μέλη της. Που θα έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα Όργανα του κόμματος. Θέλω παράλληλα μια Νέα Δημοκρατία ανοιχτή σε ÇφίλουςÈ. Πολίτες που θα ενισχύουν τον διάλογο και την αμφίδρομη σχέση κόμματος - κοινωνίας. Όλα από την Αρχή! Ανοίγουμε τη ΝΔ στην κοινωνία. Κάνουμε το Κόμμα - Παράταξη. Και γινόμαστε ξανά η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Χώρα.

8 5 ÇΑÈ στην πράξη Μόνο μια τέτοια Νέα Δημοκρατία μπορεί: Να φέρει την Ανανέωση στην παραγωγή της πολιτικής Να εμπεδώσει την Αξιοκρατία στην κοινωνία Η Ανανέωση αφορά κατ αρχάς την παράταξη μας. Η Ανανέωση ως αρχή, ενσωματωμένη στους θεσμούς και στους κανόνες. Η παράταξή μας χρειάζεται ριζική και δραστική ανανέωση. Η ίδια η διαδικασία ανοιχτής εκλογής, προσφυγής στην κοινωνία της Νέας Δημοκρατίας, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή την ανανέωση, πράξη. Την επόμενη μέρα μετά την εκλογή θα έχουμε νέους εκλογικούς καταλόγους, θα έχουμε καταλόγους μελών οι οποίοι θέλησαν να συναποφασίσουν τον κοινό μέλλον αυτής της παράταξης. Και αυτή θα είναι μαγιά μας με την οποία θα πρέπει να δουλέψουμε την επόμενη μέρα. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα κόμμα πιο λιτό από αυτό το οποίο έχουμε. Με περισσότερες γυναίκες και νέους. Ανοιχτό κόμμα, όπως θέλω εγώ να κάνω την παράταξη αυτή σημαίνει ότι όλοι συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις. Ανοιχτό κόμμα είναι το κόμμα χωρίς φέουδα. Ανοιχτό κόμμα είναι αυτό που δεν ποινικοποιεί τη διαφορετική άποψη. Ανοιχτό κόμμα είναι αυτό που συνθέτει, κτίζει και ανανεώνεται πάνω στις διαφορετικές ιδέες. Πρέπει η Αξιοκρατία να γίνει η δύναμη που καθοδηγεί την κοινωνία μας. Για να εμπεδωθεί η αξιοκρατία στην κοινωνία χρειάζεται καταρχήν να προάγουμε την αριστεία στην Παιδεία. Αλλά και η εμπέδωση των αξιών μας, της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης, είναι ζήτημα παιδείας. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την παιδεία γιατί ξέρουμε πια ότι οι διακρίσεις στη ζωή και η διαφοροποίηση των ευκαιριών ξεκινάει από πολύ νωρίς. Ξεκινάει από την προσχολική αγωγή. Εκεί είναι που οι άνθρωποι ξεκινούν το χτίσιμο ενός χαρακτήρα που θα τον διακρίνει η αυταπάρνηση, η αξιοπρέπεια, η αγάπη για την πατρίδα. Η Αξιοκρατία προάγεται από την παιδεία αλλά στηρίζεται σε ισχυρούς θεσμούς. Μόνο ένα δίκαιο και λειτουργικό κράτος μπορεί να εγγυηθεί το γόνιμο έδαφος πάνω στο οποίο μπορεί να ριζώσει η αξιοκρατία. Να διασφαλίσει την Αναδιάρθρωση του κράτους Για την Αναδιάρθρωση του κράτους, έχω δώσει ήδη μάχες. Είναι η απαραίτητη μεταρρύθμιση για να πετύχουν όλες οι άλλες μεταρρυθμίσεις. Θέλω να συγκρατήσετε δύο λέξεις πάλι για την ανάγκη της Αναδιάρθρωσης του κράτους: αξιολόγηση και λογοδοσία. Αξιολόγηση σημαίνει αναγνώριση των κόπων και της προσπάθειας της καθεμιάς και του καθενός από εμάς. Λογοδοσία και διαφάνεια μαζί με την αξιολόγηση θεμελιώνουν ένα κράτος ανεξάρτητο από τα συμφέροντα. Που διευκολύνει την επιχειρηματική δράση. Που μέσα από την ισχύ των νόμων μπορεί να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.

9 Να δυναμώσε την Αξιοπιστία της χώρας, στο εσωτερικό και το εξωτερικό Να φέρει την Ανάπτυξη Χρειάζεται αποκατάσταση της Αξιοπιστίας των θεσμών στο εσωτερικό της χώρας. Η πραγματικότητα είναι ότι το πολιτικό σύστημα έχει πάρει διαζύγιο από τους πολίτες. Είναι προφανές ότι υπάρχει ένα τείχος μεταξύ της επικοινωνίας των πολιτών και των πολιτικών. Οι μισοί σχεδόν πολίτες δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Θα χρειαστούμε επομένως πολύ κόπο για να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη. Πρέπει να πορευτούμε συστηματικά και με συνέπεια. Ενισχύοντας τους θεσμούς μας. Με απαρέγκλιτο σεβασμό στις αρχές και τις αξίες μας. Αλλά η Αξιοπιστία δεν αφορά μόνο τις σχέσεις μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Η Αξιοπιστία αφορά και τη θέση της Ελλάδος στον κόσμο. Αφορά τις σχέσεις μας με την Ευρώπη, αφορά τις σχέσεις μας σε ένα δύσκολο και σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον. Θέλω μία Ελλάδα υπερήφανη, μία Ελλάδα στην οποία ο Πρωθυπουργός της όταν πηγαίνει στο εξωτερικό και στέκεται απέναντι σε ένα ξένο ακροατήριο δεν θα μας εκθέτει. Η Αξιοπιστία, λοιπόν, εντός και εκτός Ελλάδος είναι κρίσιμη. Η Ανανέωση στην παραγωγή πολιτικής, η εμπέδωση της Αξιοκρατίας στην κοινωνία, η Αναδιάρθρωση του κράτους και η αποκατάσταση της Αξιοπιστίας της χώρας θα μας οδηγήσουν στην Ανάπτυξη. Το τελευταίο ÇΑÈ που είναι και το μεγάλο ζητούμενο σήμερα. Πώς θα μπορέσουμε ξανά να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης, πολλές θέσεις απασχόλησης; Ειδικά για τα νέα παιδιά τα οποία φεύγουν στο εξωτερικό με μεγάλη ταχύτητα; Χάνουμε τα καλύτερα μυαλά μας γιατί ακριβώς δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε στην Ελλάδα. Ανάπτυξη για μας σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, σημαίνει επιχειρηματικότητα. Σημαίνει στήριξη του επιχειρηματία, σημαίνει ÇαποποινικοποίησηÈ της έννοιας του κέρδους, σημαίνει στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και του ελεύθερου επαγγελματία. Ανάπτυξη σημαίνει στήριξη της εργασίας, της αξίας της εργασίας και του σκληρά εργαζόμενου. Σημαίνει σεβασμό στον κόπο του, σεβασμό στο εισόδημά του. Σημαίνει ότι εργοδότες και εργαζόμενοι κερδίζουν μαζί όταν η οικονομία αναπτύσσεται. Ανάπτυξη σημαίνει δημοσιονομική σταθερότητα, με ρευστότητα, με μείωση διοικητικών βαρών, χωρίς γραφειοκρατία, με ίδιους κανόνες για όλους. Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις. Σημαίνει μεγάλα έργα, σύγχρονα περιφερειακά αεροδρόμια, νέες μαρίνες, σύγχρονες υποδομές παντού. Ανάπτυξη σημαίνει και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο με αναβαθμισμένη παιδεία και στοχευμένη εκπαίδευση. Ανάπτυξη σημαίνει τελικά δουλειές, δουλειές, δουλειές. Ανανέωση στη ΝΔ Αξιοκρατία στην κοινωνία Αναδιάρθρωση του κράτους Αξιοπιστία στην Ελλάδα και τον κόσμο Ανάπτυξη

10 Η μάχη για την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλα αυτά, για να καταφέρουμε να γίνουν οι αξίες μας κυρίαρχες, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και να την οδηγήσουμε στην ευημερία χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Μπορούμε να τα πετύχουμε. Αρκεί να καταφέρουμε να μπολιάσουμε το πολιτικό σύστημα με οξυγόνο. Το οξυγόνο που θα μπει και θα ανανεώσει τη Νέα Δημοκρατία στις 22 Νοεμβρίου. Αυτή τη μάχη πρέπει να την κερδίσουμε. Και θέλω να τη δώσουμε μαζί. Από την αρχή. Μάχη για την ανασύνταξη της παράταξης. Μάχη για το μέλλον του τόπου. Γι αυτό την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ζητώ την ψήφο σας. Θέλω να γίνουν πράξη όλα αυτά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Εμείς θα οδηγήσουμε τη χώρα στην Ανάπτυξη και την Ευημερία. Στις 22 Νοεμβρίου, ξεκινάμε όλοι μαζί. Από την Αρχή!

11 είσαι κι εσύ #metonkyriako; Γραφείο Χαλκοκονδύλη 9, 5ος Όροφος τηλ

Κύριε εκπρόσωπε του Αρχιεπισκόπου, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κύριοι υπουργοί, φίλες και φίλοι,

Κύριε εκπρόσωπε του Αρχιεπισκόπου, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κύριοι υπουργοί, φίλες και φίλοι, Κύριε εκπρόσωπε του Αρχιεπισκόπου, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, κύριοι υπουργοί, φίλες και φίλοι, Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα! Για πρώτη φορά μιλάμε για το αύριο, χωρίς να φοβόμαστε ότι αυτό είναι κάτι το δύσκολο,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ Κυρίες και κύριοι, Απευθύνομαι σήμερα σ? εσάς, τους εκπροσώπους

Διαβάστε περισσότερα

7+1 βόμβες κλονίζουν την κυβέρνηση

7+1 βόμβες κλονίζουν την κυβέρνηση 3 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΒΙΟΣ Ένα MONADIKO CD για να επιλέξετε... ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25.09.2015 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κυρίες και Κύριοι Υπουργοί, Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο

Διαβάστε περισσότερα

Τις αναλυτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη παιδεία παρουσίασε σήμερα το πρωί στις 11, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Τις αναλυτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τη παιδεία παρουσίασε σήμερα το πρωί στις 11, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 37 10680 ΑΘΗΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5 FAX: (210)3665420 e-mail : pressoffice@pasok.gr Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2004 Τις αναλυτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ Ιστορική Ανάγκη Το 1974, μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και την κατάρρευση της δικτατορίας, λαϊκή απαίτηση έγινε η απελευθέρωση της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα

για την διάβρωση Προς οριστική λύση 87.9 kappa radio Ώρα να μιλήσουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης σελ. 11 Μείωση κόστους ζωής με και ανάπτυξη σελ.

για την διάβρωση Προς οριστική λύση 87.9 kappa radio Ώρα να μιλήσουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης σελ. 11 Μείωση κόστους ζωής με και ανάπτυξη σελ. 87.9 kappa radio Η Εβδομαδιαια ΕφΗμΕριδα της Κορινθιας - Ετος 8 ο - αρ. φύλλού 384 - ςαββατο 28 & ΚύριαΚΗ 29 απριλιού 2012 - τιμη: 0,50 Γιαννησ ροτζιωκοσ Ώρα να μιλήσουμε για την Ελλάδα της ανάπτυξης σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Η αναπαραγωγή επιτρέπεται, εκτός από εμπορικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζεται η πηγή.

Η αναπαραγωγή επιτρέπεται, εκτός από εμπορικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζεται η πηγή. Ευρωπαϊκή Ένωση, 2011 Η αναπαραγωγή επιτρέπεται, εκτός από εμπορικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζεται η πηγή. Το Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης εκδόθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Ε Κ ΤΑ Κ Τ Η Ε Κ Ο Σ Η, Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2 0 1 1. Βουλευτικές εκλογές 2011

Ε Κ ΤΑ Κ Τ Η Ε Κ Ο Σ Η, Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2 0 1 1. Βουλευτικές εκλογές 2011 Ε Κ ΤΑ Κ Τ Η Ε Κ Ο Σ Η, Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2 0 1 1 Βουλευτικές εκλογές 2011 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η παρούσα ειδική έκδοση του περιοδικού Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρουσιάζει τους απόφοιτους του ιδρύματος οι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Συντρόφισσες και σύντροφοι, Η 4 η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματός

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤHN ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Τ Ο Υ

ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤHN ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Τ Ο Υ w w w. t e a m 2 0 2 0. g r ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤHN ΕΛΛΑΔΑ Τ Ο Υ 2010 2020 ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤHN ΕΛΛΑΔΑ Τ Ο Υ 2010 2020 AΘΗΝΑ 2007 Το μέλλον ξεκινά τώρα για την Ελλάδα που κερδίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 5-10-2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 5-10-2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 5-10-2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας, η ανάκαμψη της οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Oι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Λύση για την Έξοδο από την Κρίση ΚΩΣΤΑΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ

Oι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Λύση για την Έξοδο από την Κρίση ΚΩΣΤΑΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ Τεύχος 39, Σεπτέµβριος - Δεκέµβριος 2011 VIEWPOINT - DEBATE Oι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Λύση για την Έξοδο από την Κρίση ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι εξυγίανσης του οικονομικού συστήματος της χώρας, η εθνική οικονομική στρατηγική έναντι

Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι εξυγίανσης του οικονομικού συστήματος της χώρας, η εθνική οικονομική στρατηγική έναντι V I E W P O I N T Oι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Α φ ι έ ρ ω μ α Α φ ι έ ρ ω μ α Α φ ι έ ρ ω μ α Α φ ι έ ρ ω μ α Παντελής Τζωρτζάκης Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Η ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης (8-2-2015)

Η ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης (8-2-2015) Η ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα για τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης (8-2-2015) Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της χώρας μας στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της χώρας μας στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020. Συμπεράσματα και Προτάσεις Βιομηχανικής Πολιτικής

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020. Συμπεράσματα και Προτάσεις Βιομηχανικής Πολιτικής ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020 Πρακτικά τελικής εκδήλωσης συνεδρίου Συμπεράσματα και Προτάσεις Βιομηχανικής Πολιτικής έτσι όπως αυτά προέκυψαν από τις επτά (7) συναντήσεις εργασίας κλαδικού και οριζόντιου χαρακτήρα στο

Διαβάστε περισσότερα

Ποιον υπηρετούν οι πολιτικές και οι αλλαγές; Ποιος κερδίζει από αυτές; Ποιος θα αποφασίζει τελικά;

Ποιον υπηρετούν οι πολιτικές και οι αλλαγές; Ποιος κερδίζει από αυτές; Ποιος θα αποφασίζει τελικά; Κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη: Το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα Ορισμένοι αναλυτές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης αντιμετωπίζουν την τιτάνια προσπάθεια που κάνουμε για να βγάλουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΪΣ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΪΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΪΣ 10/10/2015 Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Η σημερινή συνεδρίαση της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Γεια σας. Είμαστε μόλις τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές με καλή και ειλικρινή διάθεση. Από το πρωί σιγοψιθυρίζω

Διαβάστε περισσότερα

οι υποψήφιοι δήμαρχοι σικυωνίων ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ Δήμου ικυωνίων; θα επιλέγατε να ψηφίσετε για Δήμαρχο του νέου eκπληξη Δήμου ικυωνίων;

οι υποψήφιοι δήμαρχοι σικυωνίων ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ Δήμου ικυωνίων; θα επιλέγατε να ψηφίσετε για Δήμαρχο του νέου eκπληξη Δήμου ικυωνίων; Σικυωνία ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΦΥΛΛΟ 70 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 οι υποψήφιοι δήμαρχοι σικυωνίων ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ www.sikionia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Το Προγραμματικό πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας

Το Προγραμματικό πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2013 Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Κ ΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Κ ΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ Κ ΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Αποτύπωση Δεδομένων, Συγκριτική Ανάλυση, Προτάσεις 2010 Innovation Center Ε Λ Λ Η Ν Ι ΚΟ Σ ΧΑ Ρ Τ Η Σ Κ Α Ι Ν ΟΤΟ Μ Ι Α Σ Αποτύπωση Δεδομένων, Συγκριτική Ανάλυση, Προτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αν είχα χρόνο θα μπορούσα να κάνω μια ομιλία μόνο με τα λόγια τα δικά σας. Οι μικρές και οι μεγάλες αλήθειες που ειπώθηκαν σήμερα εδώ αποδεικνύουν

Αν είχα χρόνο θα μπορούσα να κάνω μια ομιλία μόνο με τα λόγια τα δικά σας. Οι μικρές και οι μεγάλες αλήθειες που ειπώθηκαν σήμερα εδώ αποδεικνύουν Αν είχα χρόνο θα μπορούσα να κάνω μια ομιλία μόνο με τα λόγια τα δικά σας. Οι μικρές και οι μεγάλες αλήθειες που ειπώθηκαν σήμερα εδώ αποδεικνύουν ότι τα μυαλά της πολιτικής δεν κυκλοφορούν στους διαδρόμους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΛΙΟ Ή ΝΕΟ ΜΠΡΟΣΤΑ Ή ΠΙΣΩ. οικο νομία ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΠΑΛΙΟ Ή ΝΕΟ ΜΠΡΟΣΤΑ Ή ΠΙΣΩ. οικο νομία ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 οικο νομία ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΠΑΛΙΟ Ή ΝΕΟ ΜΠΡΟΣΤΑ Ή ΠΙΣΩ ΕΙΔΙΚΗ - ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΚΟΕ: (16σελιδο ένθετο): Υπεύθυνος έκδοσης: Παναγιώτης Χριστοδουλάκης Eπιμέλεια κειμένων: Νταλαπέρα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πρόλογος σελ. 7. Επίλογος σελ. 81

Περιεχόμενα. Πρόλογος σελ. 7. Επίλογος σελ. 81 Περιεχόμενα Πρόλογος σελ. 7 Ενότητα 1η Η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας του ΑΚΕΛ σελ. 9 Ενότητα 2η Το ΑΚΕΛ πρωτοπόρο στους κοινωνικους αγώνες σελ. 23 Ενότητα 3η Προτάσεις του ΑΚΕΛ πρός την κοινωνία σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΜΑΪΟΣ 2014 Τεύχος 13. εκλογές. Επιλέγουμε τους καλύτερους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΜΑΪΟΣ 2014 Τεύχος 13. εκλογές. Επιλέγουμε τους καλύτερους ΜΑΪΟΣ Τεύχος 13 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ εκλογές Επιλέγουμε τους καλύτερους editorial Αλέκος Παπαδόπουλος alpapadopoulos@ hotmail.com Επιλέγουμε τους καλύτερους Επιλογή πενταετίας

Διαβάστε περισσότερα

Οργή των πολιτών. κατά του Μπεγλίτη 87.9. kappa. radio. Η Κορινθία. είναι ένας τόπος ευλογημένος σελ. 7. Εντιμότητα

Οργή των πολιτών. κατά του Μπεγλίτη 87.9. kappa. radio. Η Κορινθία. είναι ένας τόπος ευλογημένος σελ. 7. Εντιμότητα 87.9 kappa radio Η Εβδομαδιαια ΕφΗμΕριδα της Κορινθιας - Ετος 8 ο - αρ. φύλλού 385 - ςαββατο 5 & ΚύριαΚΗ 6 μαϊού 2012 - τιμη: 0,50 ΓιαΝΝησ ροτζιωκοσ Η Κορινθία μας είναι ένας τόπος ευλογημένος σελ. 7 πελοπιδασ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΓΕΣΙΑ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ FEATURE

ΗΓΕΣΙΑ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ FEATURE ΗΓΕΣΙΑ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Η ομάδα του Intelligent Life θεωρεί ότι, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, η ηγεσία με την ολιστική της εκδοχή αποτελεί την

Διαβάστε περισσότερα