ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ Χ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ ----------------------------------------------------------------------------------------- Χ"

Transcript

1 ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD. R-2302 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης της συσκευής προτού εγκαταστήσετε και λειτουργήσετε το φούρνο µικροκυµάτων. Κρατήστε το παρόν εγχειρίδιο για µελλοντική χρήση.

2 1.Μην επιχειρήσετε να λειτουργήσετε το φούρνο αν η πόρτα είναι ανοιχτή διότι µπορεί να επιφέρει επιβλαβή έκθεση στα µικροκύµατα. 2.Μην τοποθετείτε αντικείµενα µπροστά από την πόρτα του φούρνου και µη χρησιµοποιείτε καθαριστικά που εισχωρούν στις εσοχές του φούρνου. 3.Μη λειτουργείτε το φούρνο αν ανακαλύψετε κάποια ζηµιά. Είναι πολύ σηµαντικό η πόρτα του φούρνου να κλείνει και ότι δεν υπάρχουν φθορές στη συσκευή. 4.Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβληµα, θα πρέπει να επισκευαστεί από εξουσιοδοτηµένο προσωπικό. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ Χ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Χ ΠΡΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ Χ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Χ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΓΕΙΩΣΗ Χ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ Χ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Χ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Χ ΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ Χ ΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ Χ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Χ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Χ Ρύθµιση Ωρας Χ Μαγείρεµα µε µικροκύµατα Χ Γκριλ X Συνδυασµός Χ Συνδυασµός Χ Ξεπάγωµα Χ Χρονόµετρο Χ Αυτόµατο Ψήσιµο Χ Μενού αυτόµατου ψησίµατος... Χ Παιδική Ασφάλεια Χ Γρήγορο Ψήσιµο Χ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ Χ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ..Χ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Κατανάλωση Ρεύµατος: 230V~50Hz, 1400W(Microwave)

3 Ισχύς µικροκυµάτων: Λειτουργία συχνότητας: Εξωτερικές διαστάσεις: ιαστάσεις φούρνου: Χωρητικότητα φούρνου: Καθαρό βάρος: 950W(Grill) 900W 2450MHz 281mm(H) 483mm(W) 390mm(D) 220mm(H) 340m(W) 320mm(D) 23λίτρα Περίπου kg ΠΡΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ Αν ο φούρνος δεν λειτουργεί: Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι συνδεδεµένος στη πρίζα. Αν είναι, βγάλτε το καλώδιο του φούρνου από την πρίζα για 10 δευτερόλεπτα και µετά ξανασυνδέστε το καλώδιο στην πρίζα. Ελέγχετε αν έχει καεί κάποια ασφάλεια ή έχει γίνει κάποιο βραχυκύκλωµα. Αν τα παραπάνω δεν συµβαίνουν ελέγχετε την πρίζα που έχετε τοποθετήσει το φούρνο µε µια άλλη συσκευή. 3. Βεβαιωθείτε ότι ο πίνακας ελέγχου είναι σωστά προγραµµατισµένος και ότι έχει ρυθµιστεί η ώρα. 4. Βεβαιωθείτε ότι η πόρτα έχει ασφαλίσει Αν βεβαιωθείτε ότι ακολουθήσατε τις παραπάνω οδηγίες και ο φούρνος δεν λειτουργεί τότε επικοινωνήστε µε το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών. Μην επιχειρήσετε να επισκευάσετε το φούρνο µε δική σας πρωτοβουλία. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1. Βεβαιωθείτε ότι αφαιρέσατε όλα τα υλικά συσκευασίας που περιέχονται στο εσωτερικό του φούρνου. 2. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ζηµιές που οφείλονται στη µεταφορά και ειδικότερα ότι η πόρτα ανοίγει και κλείνει σωστά. Σε περίπτωση ζηµιάς επικοινωνήστε µε το εξουσιοδοτηµένο προσωπικό. 3. Ο φούρνος πρέπει να τοποθετηθεί σε επίπεδη και σταθερή επιφάνεια Μην τοποθετείτε το φούρνο µικροκυµάτων σε πηγή που εκπέµπει θερµότητα, είτε σε υγρή επιφάνεια, είτε δίπλα από εύφλεκτα υλικά. 5. Για τη σωστή λειτουργία του φούρνου, θα πρέπει να αφήσετε µια απόσταση 20 εκατοστών πάνω από το φούρνο, 5 εκατοστών από τα πλαϊνά και πίσω τοιχώµατα από το χώρο εγκατάστασης του φούρνου για την απαραίτητη ανακύκλωση του αέρα. 6. Να µην λειτουργείτε το φούρνο χωρίς το γυάλινο περιστρεφόµενο πιάτο, και το στήριγµα του περιστρεφόµενου πιάτου. 7. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας δεν έχει φθορές, δεν εφάπτεται µε τα τοιχώµατα του φούρνου και δεν είναι πάνω σε θερµαινόµενη περιοχή. 8. Βεβαιωθείτε ότι η πρίζα που είναι συνδεδεµένος ο φούρνος είναι σε εύκολα προσβάσιµο σηµείο σε περίπτωση κινδύνου. 9. Μη χρησιµοποιείτε το φούρνο σε εξωτερικούς χώρους.

4 Ο ΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΓΕΙΩΣΗ Για την δική σας ασφάλεια ο φούρνος πρέπει να γειωθεί σωστά. Ο φούρνος συνοδεύεται µε ένα καλώδιο το οποίο έχει γειωµένο σύρµα και φις και είναι απαραίτητο να συνδεθεί µε µια γειωµένη πρίζα. Σε περίπτωση βραχυκυκλώµατος, η γείωση µειώνει το κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Συνίσταται ο φούρνος να τροφοδοτείται από αυτόνοµο κύκλωµα ασφαλείας. Αν χρησιµοποιηθεί µεγαλύτερη τάση ρεύµατος υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς ή άλλου ατυχήµατος και φθοράς για τη συσκευή. Προσοχή: Ακατάλληλη χρήση της γειωµένης πρίζας αυξάνει τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Σηµείωση: 1. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά µε τις οδηγίες που αφορούν τη γείωση συµβουλευτείτε εξουσιοδοτηµένο προσωπικό. 2. Σε περίπτωση ατυχήµατος είτε ζηµιάς στο φούρνο που οφείλονται σε λανθασµένες ηλεκτρικές συνδέσεις, ο κατασκευαστής δεν φέρει καµία ευθύνη. Τα σύρµατα στο κεντρικό καλώδιο είναι χρωµατισµένα σύµφωνα µε τον παρακάτω κωδικό: Πράσινο και Kίτρινο = Γη Μπλε = Ουδέτερο Καφέ = Ενεργό ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ Η λειτουργία του φούρνου µπορεί να προκαλέσει παρεµβολές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση είτε σε παρεµφερή µηχανήµατα. Όταν αυτό συµβεί, µπορείτε να µειώσετε είτε να εξαφανίσετε τις παρεµβολές παίρνοντας τα ακόλουθα µέτρα: 1. Καθαρίστε την πόρτα και τις εφαπτόµενες επιφάνειες του φούρνου. 2. Επαναπροσανατολίστε το δέκτη της κεραίας του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης. 3. Μεταφέρετε το φούρνο σε σχέση µε τη θέση που βρίσκεται ο δέκτης. 4. Mετακινήστε το φούρνο αποµακρύνοντάς τον από τον δέκτη. 5. Τοποθετήστε το φούρνο σε διαφορετική πρίζα από αυτή του δέκτη ώστε να µην βρίσκονται στο ίδιο κύκλωµα ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιµοποιείτε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες ασφάλειας που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Αυτοί είναι οι παρακάτω:

5 Προσοχή : Για να µειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας, ή άλλου ατυχήµατος πρέπει 1. Να διαβάσετε όλες τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε την συσκευή. 2. Χρησιµοποιήστε αυτήν την συσκευή µόνο για την χρήση που προορίζεται. Αυτός ο τύπος φούρνου προορίζεται για οικιακή και µόνο χρήση. 3. Μη βάζετε το φούρνο σε λειτουργία όταν ο φούρνος είναι άδειος. 4. Μη χρησιµοποιείτε την συσκευή αν το καλώδιο τροφοδοσίας ή ο φούρνος έχουν φθορές. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας της συσκευής, απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτηµένο κατάστηµα σέρβις. 5. Όπως και µε κάθε ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει να υπάρχει επιτήρηση αν χρησιµοποιείται από παιδιά. 6. Για να µειώσετε το κίνδυνο πυρκαγιάς στο εσωτερικό του φούρνου θα πρέπει: a. Να µη ψήνετε παραπάνω από τον απαιτούµενο χρόνο ψησίµατος. Σε περίπτωση που τοποθετήσατε χαρτί, πλαστικό στο φαγητό, προσεκτικά τοποθετήστε το µέσα στο φούρνο. b. Να αφαιρείτε τις πλαστικές τσάντες ή οτιδήποτε συρµάτινο, λαστιχένιο πριν τα τοποθετήσετε µέσα στο φούρνο. c. Σε περίπτωση ανάφλεξης κρατήστε την πόρτα του φούρνου κλειστή. Κλείστε το φούρνο και αποσυνδέστε την πρίζα είτε κλείστε την ασφάλεια του φούρνου από τον πίνακα ελέγχου του σπιτιού σας. d. Nα µη χρησιµοποιείτε το εσωτερικό του φούρνου για χώρο αποθηκευτικό και µην αφήνετε οικιακά σκεύη και φαγητό αν δεν είναι σε λειτουργία. 7. Υγρά ή άλλα φαγητά δεν πρέπει να θερµαίνονται σε σφραγισµένα κουτιά επειδή υπάρχει πιθανότητα έκρηξης 8. Χρειάζεται προσοχή όταν ζεσταίνετε αφεψήµατα 9. Να µην τηγανίζετε φαγητό στο φούρνο. Το καυτό λάδι µπορεί να καταστρέψει το φούρνο, τα οικιακά σκεύη και να επιφέρει επιδερµικά εγκαύµατα. 10. Να µη ζεσταίνετε αυγά (ολόκληρα) γιατί υπάρχει η πιθανότητα έκρηξης 11. Να τρυπάτε τα φαγητά µε σκληρή επιφάνεια όπως πατάτες, µήλα, κάστανα πριν το µαγείρεµα. 12. Το περιεχόµενο των δοχείων για µωρά πρέπει να ανακατεύεται κατά διαστήµατα και η θερµοκρασία πρέπει να ελέγχεται πριν το σερβίρισµα για να αποφύγετε εγκαύµατα. 13. Τα οικιακά σκεύη µπορεί να ζεσταθούν από το ζεστό φαγητό. Γάντια µαγειρέµατος µπορεί να χρειαστούν για να βγάλετε το φαγητό από το φούρνο. 14. Τα σκεύη πρέπει να ελέγχονται για την καταλληλότητα της χρήσης τους από τον φούρνο. 15. Τεστ σκεύους: Βάλτε ένα σκεύος άδειο στο φούρνο σε µεγάλη θερµοκρασία για 60 δευτερόλεπτα. Ένα σκεύος το οποίο θερµαίνεται υπερβολικά δεν θα πρέπει να χρησιµοποιείται. 16.Προειδοποίηση: Είναι επικίνδυνο για οποιονδήποτε εκτός ειδικευµένου προσωπικού να κάνει επισκευές ή σέρβις σε οτιδήποτε αφορά την αφαίρεση κάποιου πλαστικού το οποίο προσφέρει προστασία από την έκθεση στην ενέργεια των µικροκυµάτων. ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ 1. Τοποθετήστε τις χοντρότερες επιφάνειες φαγητού στις άκρες του σκεύους. Παρακολουθήστε το χρόνο µαγειρέµατος. Μαγειρέψτε στον ελάχιστο απαιτούµενο χρόνο και εν συνεχεία ψήστε περισσότερο αν χρειαστεί.

6 Καλύψτε το φαγητό. Η κάλυψη αποτρέπει το πιτσίλισµα και βοηθάει στο οµοιόµορφο ψήσιµο. 2. Αναποδογυρίζετε, ανακατεύετε το φαγητό κατά την διάρκεια του ψησίµατος για να επιταχύνετε την διαδικασία (κοτόπουλα, χάµπουργκερ, κεφτεδάκια). Μεγάλα τεµάχια πρέπει να αναποδογυρίζονται τουλάχιστον µια φορά. ΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 1. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε όλα τα γυάλινα, κεραµικά, πορσελάνινα σκεύη. 2. Μεταλλικά σκεύη δεν είναι κατάλληλα καθώς τα µικροκύµατα δεν τα διαπερνούν. Αποφύγετε επίσης σκεύη µε διακοσµήσεις (επίχρυσες) ή µεταλλικά εξαρτήµατα. 3.Μη χρησιµοποιείτε ανακυκλωµένα χαρτιά στο µαγείρεµα διότι µπορεί να περιέχουν µικρά µεταλλικά υπολείµµατα. 4.Στρογγυλά ή οβάλ σκεύη συνιστώνται για το µαγείρεµα περισσότερο από τετράγωνα ή µακρόστενα γιατί το φαγητό µπορεί να καεί στις γωνίες. 5.Μικρές λωρίδες αλουµινόχαρτου µπορούν να χρησιµοποιηθούν για την αποφυγή καψίµατος του φαγητού σε ορισµένα σηµεία. Προσοχή να µην τοποθετείτε πολύ αλουµινόχαρτο και να αφήνετε µία απόσταση 2,54εκ. µεταξύ του αλουµινόχαρτου και των εσωτερικών τοιχωµάτων του φούρνου. O παρακάτω πίνακας θα σας βοηθήσει για την σωστή επιλογή των σκευών. Σκεύη Μαγειρέµατος Μικροκύµατα Γκριλ Συνδυασµός Πυρίµαχο γυαλί Ναι Ναι Ναι Μη πυρίµαχο γυαλί Όχι Όχι Όχι Πυρίµαχα κεραµικά Ναι Ναι Ναι Εγκεκριµένα πλαστικά Ναι Όχι Όχι Χαρτί κουζίνας Ναι Όχι Όχι Μεταλλικός δίσκος Όχι Ναι Όχι Μεταλλική σχάρα Όχι Ναι Όχι Αλουµινόχαρτο & Σκεύη Αλουµινίου Όχι Ναι Όχι ΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ 1. Ασφάλεια κλειδώµατος της πόρτας 2. Παράθυρο πόρτας

7 3. Άξονας περιστρεφόµενου πιάτου 4. Στήριγµα περιστρεφόµενου πιάτου 5. Πίνακας ελέγχου 6. Έξοδος µικροκυµάτων 7. Γυάλινο πιάτο 8. Θερµάστρα 9. Μεταλλική σχάρα ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΘΟΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ Εµφανίζονται ο χρόνος ψησίµατος, η ισχύς, οι ενδείξεις λειτουργίας και η ρύθµιση ώρας ΙΣΧΥΣ (POWER)

8 Πιέστε το κουµπί αρκετές φορές για να επιλέξετε την ισχύ ψησίµατος στα µικροκύµατα. ΓΚΡΙΛ (GRILL) Πιέστε το κουµπί για να επιλέξετε πρόγραµµα ψησίµατος στο γκριλ. ΣΥΝ ΥΑΣΜΟΣ (COMBI.) Πιέστε το κουµπί για να επιλέξετε πρόγραµµα ψησίµατος µε συνδυασµό προγραµµάτων. ΒΑΡΟΣ/ΞΕΠΑΓΩΜΑ (WEI. DEF.) Πιέστε το κουµπί για να ξεπαγώσετε φαγητό σύµφωνα µε το βάρος του. ΧΡΟΝΟΣ/ ΜΕΝΟΥ (TIME/MENU) Στρέφετε το µπουτόν TIME/MENU για να ρυθµίσετε το χρόνο ψησίµατος καθώς και τον τύπο του φαγητού που θέλετε να µαγειρέψετε. Πιέστε για να αρχίσει το πρόγραµµα ψησίµατος Απλά πιέστε αρκετές φορές για να ρυθµίσετε το χρόνο ψησίµατος και ο φούρνος θα λειτουργήσει αµέσως στη µέγιστη ισχύ. ΒΑΡΟΣ (WEI. ADJ.) Πιέστε αρκετές φορές για να καθορίσετε το βάρος του φαγητού. ΡΟΛΟΙ( CLOCK) Πιέζοντας αυτό το κουµπί µπορείτε να ρυθµίσετε το ρολόι του φούρνου. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ (KITCHEN TIMER) Πιέζοντας αυτό το κουµπί µπορείτε να ρυθµίσετε το χρονόµετρο. STOP/ΑΚΥΡΩΣΗ (STOP/CANCEL) Πιέστε το κουµπί STOP/CANCEL για να ακυρώσετε ή να επαναφέρετε το φούρνο στην αρχική του θέση. Πιέστε µία φορά για προσωρινή διακοπή ψησίµατος και δύο φορές για ακύρωση ψησίµατος. Επίσης χρησιµοποιείται για την ενεργοποίηση της παιδικής ασφάλειας. Κάθε φορά που θα πατάτε ένα κουµπί, ένα µπιπ θα ακούγεται για να επιβεβαιώνει την εντολή σας. Ρύθµιση Ωρας ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ: Υποθέστε ότι θέλετε να ρυθµίσετε την ώρα να είναι 8: Πιέστε παρατεταµένα για 3 δευτερόλεπτα ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ το κουµπί CLOCK. 2. Πιέστε το κουµπί CLOCK για να ρυθµίσετε τη µορφή ώρας (24-ωρο) ή (12-ωρο). 3. Στρέφετε το µπουτόν TIME/MENU µέχρι να εµφανιστεί το ψηφίο Πιέστε το κουµπί CLOCK. 5. Στρέφετε το µπουτόν TIME/MENU για να

9 επιλέξετε τα λεπτά. Σταµατήστε όταν η οθόνη δείξει 8: Πιέστε το κουµπί CLOCK για να επιβεβαιώσετε τη ρύθµιση. Για να µάθετε τι ώρα είναι κατά τη διάρκεια που ο φούρνος λειτουργεί, πατήστε το κουµπί CLOCK µία φορά και τότε η ώρα θα εµφανιστεί για πέντε δευτερόλεπτα. Ψήσιµο στα µικροκύµατα Για ψήσιµο µε µικροκύµατα, πατήστε αρκετές φορές το κουµπί POWER για να επιλέξετε επίπεδο ισχύος. Στη συνέχεια, στρέφετε το µπουτόν TIME/MENU για να επιλέξετε τον επιθυµητό χρόνο ψησίµατος. Ο µέγιστος χρόνος λειτουργίας είναι 60 λεπτά. Επιλέξτε επίπεδο ισχύος πατώντας του κουµπί POWER: Πάτηµα POWER κουµπιού ΕΠΙΠΕ Ο ΙΣΧΥΟΣ 1 φορά (P-HI) 100% 2 φορές (P-90) 90% 3 φορές (P-80) 80% 4 φορές (P-70) 70% 5 φορές (P-60) 60% 6 φορές (P-50) 50% 7 φορές (P-40) 40% 8 φορές (P-30) 30% 9 φορές (P-20) 20% 10 φορές (P-10) 10% 11 φορές (P-00) 0% Για παράδειγµα, υποθέστε ότι θέλετε να µαγειρέψετε για 1 λεπτό σε ισχύ µικροκυµάτων 60%. 1. Πατήστε το κουµπί POWER 5 φορές. 2. Στρέψτε το TIME/MENU στο 1: Πιέστε το TIME/MENU για να αρχίσει η λειτουργία. Γκριλ (Grill) Αυτό το πρόγραµµα είναι χρήσιµο για λεπτές φέτες κρέατος, λουκάνικων, για ζεστά σάντουιτς και γκρατινέ πιάτα. Για παράδειγµα, υποθέστε ότι θέλετε να ψήσετε στο γκριλ για 12 λεπτά. 1. Πιέστε το κουµπί GRILL µία φορά. 2. Στρέψτε το TIME/MENU στο 12: Πιέστε το TIME/MENU για να αρχίσει η λειτουργία. Συνδυασµός 1 (Combination 1) Ο µέγιστος χρόνος λειτουργίας είναι 60 λεπτά 30% του χρόνου για ψήσιµο στα µικροκύµατα και 70% του χρόνου για το γκριλ. Το πρόγραµµα αυτό είναι ιδανικό για ψάρια, πατάτες και γκρατινέ πιάτα. ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ: Υποθέστε ότι θέλετε να ρυθµίσετε το ψήσιµο στο Συνδυασµό 1- Combination 1 για 25 λεπτά. 1. Πιέστε το κουµπί COMBI. µία φορά. 2. Στρέψτε το TIME/MENU στο 25: Πιέστε το TIME/MENU για να αρχίσει η λειτουργία. Συνδυασµός 2 (Combination 2) Ο µέγιστος χρόνος λειτουργίας είναι 60 λεπτά 55% του χρόνου για ψήσιµο στα µικροκύµατα και 45% του χρόνου για το γκριλ. Το πρόγραµµα αυτό είναι ιδανικό για οµελέτες, ψητές πατάτες και πουλερικά. ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ: Υποθέστε ότι θέλετε να ρυθµίσετε το ψήσιµο στο Συνδυασµό 2 - Combination 2 για 12 λεπτά.. 1. Πιέστε το κουµπί COMBI. 2 φορές. 2. Στρέψτε το TIME/MENU στο 12: Πιέστε το TIME/MENU για να αρχίσει η λειτουργία. Ξεπάγωµα (Weight Defrost) Ο φούρνος µπορεί να χρησιµοποιηθεί για να ξεπαγώσετε κρέας, πουλερικά και ψαρικά. Από τη στιγµή που θα επιλέξετε την κατηγορία του φαγητού και το βάρος, ο χρόνος απόψυξης και η ισχύς των µικροκυµάτων µπαίνουν αυτόµατα σε λειτουργία. Το βάρος των τροφών για ξεπάγωµα κυµαίνεται από 100g µέχρι και 1800g. ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ: Υποθέστε ότι θέλετε να ξεπαγώσετε γαρίδες.

10 1. Τοποθετήστε τις γαρίδες που θέλετε να ξεπαγώσετε µέσα στο φούρνο. 2. Πιέστε το κουµπί WEI.DEF µία φορά. 3. Επιλέξτε το βάρος των γαρίδων πατώντας αρκετές φορές το κουµπί WEI.ADJ. 4. Πιέστε το TIME/MENU για να αρχίσει η λειτουργία. Στη µέση του χρόνου ψησίµατος, θα ακουστεί ο ήχος που θα σας υπενθυµίσει να γυρίσετε το φαγητό και η λειτουργία θα σταµατήσει µέχρι να πιέσετε ξανά το κουµπί START για να συνεχιστεί το ξεπάγωµα. Χρονόµετρο (Kitchen Timer) Το χρονόµετρο αντίστροφης µέτρησης, χρησιµοποιείται για να υπενθυµίζει στο χρήστη κάτι που πρέπει να κάνει. Για παράδειγµα: θέλετε να ρυθµίσετε το χρονόµετρο στα 20 λεπτά. Πιέστε το κουµπί KITCHEN TIMER µία φορά. Στρέψτε το TIME/MENU για να καθορίσετε τον απαιτούµενο χρόνο. Πιέστε το TIME/MENU για να αρχίσει η λειτουργία. Αυτόµατο Ψήσιµο (Auto Cook) Το πρόγραµµα αυτό σας απαλλάσσει από τη φροντίδα της σωστής επιλογής τρόπου ψησίµατος. Το µόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την κατηγορία του τύπου φαγητού καθώς και το βάρος του. Τότε φούρνος αυτόµατα επιλέγει το σωστό επίπεδο ισχύος και το χρόνο µαγειρέµατος. Μπορεί να χρειαστεί να ανακατέψετε το φαγητό κατά τη διάρκεια ψησίµατος (περίπου στη µέση του χρόνου ψησίµατος) για να επιτύχετε πιο οµοιόµορφο ψήσιµο. ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ: Υποθέστε ότι θέλετε να µαγειρέψετε στο αυτόµατο ψήσιµο, ψητό κοτόπουλο. 1. Στρέψτε το TIME/MENU αριστερόστροφα για να επιλέξετε τον τύπου του φαγητού. 2. Πιέστε το κουµπί WEI. ADJ. για να ορίσετε το βάρος του φαγητού. 3. Πιέστε το TIME/MENU για να αρχίσει η λειτουργία. Μενού Αυτόµατου Ψησίµατος (Auto Cook Menu) Είδος φαγητού / Τρόπος ψησίµατος Ποπ κορν (100g) Καφές (ανά 200ml) Φρέσκα λαχανικά Πατάτα (ανά 230g) Πίτσα (κατεψυγµένη) Αυτόµατο ζέσταµα Ψητό κοτόπουλο Ψητές µπριζόλες 1.Τα αποτελέσµατα του αυτόµατου ψησίµατος, εξαρτώνται από το σχήµα, το µέγεθος του φαγητού καθώς και την προσωπική σας προτίµηση. Επίσης εξαρτώνται από το πόσο καλά έχετε τοποθετήσει το φαγητό µέσα στο φούρνο. Σε περίπτωση που το φαγητό δεν έχει ψηθεί καλά, παρατείνετε το χρόνο ψησίµατος. 2.Σε κάποια προγράµµατα είναι πιθανόν στη µέση του χρόνου ψησίµατος να σταµατήσει αυτόµατα η λειτουργία και να ακουστεί ένας ήχος που θα σας υπενθυµίσει να ανοίξετε την πόρτα και να γυρίσετε το φαγητό για να επιτύχετε πιο οµοιόµορφο ψήσιµο. ώστε ιδιαίτερη προσοχή στην καυτή επιφάνεια του σκεύους. Για να συνεχιστεί το ψήσιµο, απλά κλείστε την πόρτα του φούρνου και πιέστε το κουµπί START. Ο προγραµµατισµένος χρόνος ψησίµατος θα ολοκληρωθεί αυτόµατα. Παιδική Ασφάλεια (Child Lock) Χρησιµοποιείται για να αποτρέψει τη χρήση του φούρνου από µικρά παιδιά. Το φωτάκι ένδειξης CHILD LOCK (ΠΑΙ ΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ) θα ανάψει στον πίνακα ένδειξης και ο φούρνος δεν θα λειτουργεί όσο το φωτάκι παραµένει αναµµένο. Για να ρυθµίσετε την παιδική ασφάλεια: πιέστε παρατεταµένα το κουµπί LOCK για 3 δευτερόλεπτα. Η ασφάλεια θα ενεργοποιηθεί και ένα µπιπ θα ακουστεί καθώς θα ανάψει και το φωτάκι ένδειξης LOCK.

11 Για να απορυθµίσετε την παιδική ασφάλεια, πιέστε παρατεταµένα το κουµπί LOCK για 3 δευτερόλεπτα µέχρι το φωτάκι ένδειξης LOCK σβήσει από τον πίνακα ένδειξης. Γρήγορο Ψήσιµο (Quick start) Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να λειτουργήσετε το φούρνο γρήγορα. Πιέστε το κουµπί TIME/MENU αρκετές φορές για να ρυθµίσετε το χρόνο ψησίµατος. Ο φούρνος αµέσως λειτουργεί στη µέγιστη ισχύ. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 1. Για να καθαρίσετε το φούρνο πρέπει να τον σβήσετε και να βγάλετε από την πρίζα το καλώδιο τροφοδοσίας. ιατηρείτε το εσωτερικό του φούρνου καθαρό. Καθαρίστε το εσωτερικό του φούρνου µε ένα υγρό και µαλακό πανί σε περίπτωση που ο φούρνος έχει παρακρατήσει πιτσιλιές από το φαγητό. Χρησιµοποιείστε νερό ή ουδέτερα καθαριστικά. Μην χρησιµοποιείτε σκόνες καθαρισµού, σύρµατα κουζίνας ή αιχµηρά µεταλλικά εργαλεία. Οι εξωτερικές επιφάνειες του φούρνου πρέπει να καθαρίζονται µε ένα υγρό πανάκι. Μην χρησιµοποιείτε νερό για τις οπές εισόδου του αέρα. 2. ιατηρείτε πάντα καθαρή την εσωτερική πλευρά της πόρτας και την πρόσοψη του φούρνου Μην βρέχετε τον πίνακα ελέγχου, χειριστήρια. Όταν καθαρίζετε τον πίνακα ελέγχου, χειριστήρια αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για την αποφυγή λειτουργίας και συνεχίστε µε ένα υγρό, µαλακό πανί. Αν εµφανιστούν υδρατµοί µέσα είτε στην εξωτερική πόρτα του φούρνου σκουπίστε µε ένα µαλακό πανί. Είναι φυσιολογικό και παρουσιάζεται όταν ο φούρνος λειτουργεί σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Kάθε τόσο είναι απαραίτητο να βγάζετε το περιστρεφόµενο πιάτο και να το καθαρίζετε. Μπορείτε να το καθαρίζετε µε απορρυπαντικό πιάτων ή και να το τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων. Το στήριγµα του περιστρεφόµενου πιάτου καθαρίζεται µέσα στο πλυντήριο πιάτων ή µέσα σε νερό µε σαπουνάδα. Ο πάτος του φούρνου καθαρίζεται µε ουδέτερο καθαριστικό. 3. Αν ο φούρνος έχει τυχόν µυρωδιές, τοποθετήστε ένα φλιτζάνι µε το χυµό και την φλούδα ενός λεµονιού σε ένα βαθύ µπολ στο φούρνο και βάλτε τον να λειτουργήσει για πέντε λεπτά. Μετά σκουπίστε προσεκτικά το φούρνο και στεγνώστε µε ένα µαλακό πανί. Όταν χρειαστεί να αντικαταστήσετε την λάµπα του φούρνου συµβουλευτείτε εξουσιοδοτηµένο προσωπικό. O φούρνος πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και να αφαιρούνται προσεχτικά υπολείµµατα φαγητού που πιθανόν βρίσκονται στα τοιχώµατα. Η µη τήρηση της ανωτέρω οδηγίας µπορεί να προκαλέσει τη διάβρωση της επιφάνειας και να µειώσει τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

12 ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Ο ΗΓΙΑ 2002/96/ΕΚ Στο τέλος της ωφέλιµης ζωής του, το προϊόν δεν πρέπει να διατίθεται µε τα αστικά απορρίµµατα. Μπορεί να διατεθεί σε ειδικά κέντρα διαφοροποιηµένης συλλογής που ορίζουν οι δηµοτικές αρχές, ή στις αντιπροσωπείες που παρέχουν αυτήν την υπηρεσία. Η διαφοροποιηµένη διάθεση µίας ηλεκτρικής συσκευής επιτρέπει την αποφυγή πιθανών αρνητικών συνεπειών για το περιβάλλον και την υγεία από την ακατάλληλη διάθεση καθώς και την ανακύκλωση υλικών από τα οποία αποτελείται ώστε να επιτυγχάνεται σηµαντική εξοικονόµηση ενέργειας και πόρων. Για την επισήµανση της υποχρεωτικής χωριστής διάθεσης, το προϊόν φέρει το σήµα του διαγραµµένου τροχοφόρου κάδου απορριµµάτων

MODEL: R-2033 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

MODEL: R-2033 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ MODEL: R-2033 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης της συσκευής πριν εγκαταστήσετε και λειτουργήσετε το φούρνο µικροκυµάτων..

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MODEL: R-2352B Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης της συσκευής πριν εγκαταστήσετε και λειτουργήσετε το φούρνο µικροκυµάτων. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ---------------------------------------------------------------------------------- ΧΧ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ---------------------------------------------------------------------------------- ΧΧ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MODEL: R-2303 Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης της συσκευής προτού εγκαταστήσετε και λειτουργήσετε το φούρνο µικροκυµάτων. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Φούρνος μικροκυμάτων GMOM25ECPSB GMOM25UCPSB

Φούρνος μικροκυμάτων GMOM25ECPSB GMOM25UCPSB Φούρνος μικροκυμάτων GMOM25ECPSB GMOM25UCPSB Οδηγίες για την ασφαλή χρήση της συσκευής 2-6 Οδηγίες λειτουργίας 7-12 Τεχνικά χαρακτηριστικά 7 Εγκατάσταση 8 Οδηγίες γείωσης 8 Κανόνες για το μαγείρεμα στο

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ K93205MW Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡIΚΗΣ Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ -

Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - Τοστιέρα µε 2 σετ αποσπώµενες πλάκες τύπου γκριλ και σάντουιτς Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-202 - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

MWD 208 MWD 308. www.whirlpool.com

MWD 208 MWD 308. www.whirlpool.com MWD 208 MWD 308.hirlpool.com ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΞΤΕ ΑΝ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ του σπιτιού σας. Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ K80201MW Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Πριν από τη χρήση του φούρνου, διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο χρήσης. ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΕ 2 ΕΣΤΙΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Model: R-271

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΕ 2 ΕΣΤΙΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Model: R-271 ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΕ 2 ΕΣΤΙΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Model: R-271 Συγχαρητήρια για την αγορά αυτής της συσκευής. Για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία της και την ασφάλειά σας, διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

AMW 831 AMW 834. Gebrauchsanweisung Instructions for use Mode d emploi Gebruiksaanwijzing Istruzioni per l uso

AMW 831 AMW 834. Gebrauchsanweisung Instructions for use Mode d emploi Gebruiksaanwijzing Istruzioni per l uso AMW 831 AMW 834 Gebrauchsanweisung Instructions for use Mode d emploi Gebruiksaanwijzing Istruzioni per l uso Brugsanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Manual de utilização Instrucciones para el uso Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

MWAZ 322 IX ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ

MWAZ 322 IX ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ MWAZ 322 IX ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 -ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Περιγραφή του φούρνου. σελ.3 1.2 Περιγραφή του πίνακα ελέγχου..σελ. 4 1.3 Οδηγίες για την τοποθέτηση...σελ. 4 1.4 Σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

Όταν χρησιµοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες ασφαλείας:

Όταν χρησιµοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, θα πρέπει πάντα να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες ασφαλείας: Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικό Φουρνάκι Model:R-200 Για να εξασφαλίσετε σωστή λειτουργία και ασφάλεια, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τις για µελλοντική αναφορά. ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ ΒΑΣΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: Β6125MW. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση της συσκευής

ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: Β6125MW. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση της συσκευής ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: Β6125MW Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και τη χρήση της συσκευής και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. ΘΕΩΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Manual de Instrucciones Manual de Instruções Οδηγιε Χρησεωσ Kullanma Kılavuzu

Manual de Instrucciones Manual de Instruções Οδηγιε Χρησεωσ Kullanma Kılavuzu Manual de Instrucciones Manual de Instruções Οδηγιε Χρησεωσ Kullanma Kılavuzu ES PT GR TR MWL 20 BIS Cód.: 1831230 GR Αγαπητέ πελάτη: Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επιλογή του προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

COMPACT EASYTRONIC. www.whirlpool.com

COMPACT EASYTRONIC. www.whirlpool.com COMPACT EASYTRONIC www.whirlpool.com 1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΞΤΕ ΑΝ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚH ΤΑΣΗ που προβλέπεται στην πινακίδα τεχνικών στοιχείων ανταποκρίνεται στην ηλεκτρική τάση του σπιτιού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦ. 1 - ΓΕΝΙΚΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦ. 1 - ΓΕΝΙΚΑ ΚΕΦ. 1 - ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.1 Περιγραφή του φούρνου και του πίνακα χειρισμού...σελ. 2 1.2 Σημαντικές προειδοποιήσεις για την ασφάλεια...σελ. 2 1. Τεχνικά χαρακτηριστικά...σελ. 2 1. Εγκατάσταση και ηλεκτρική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦ. 1 - ΓΕΝΙΚΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦ. 1 - ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦ. 1 ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Περιγραφή του φούρνου και του πίνακα χειρισμού...σελ. 28 1.2 Σημαντικές προειδοποιήσεις για την ασφάλεια...σελ. 28 1.3 Τεχνικά χαρακτηριστικά...σελ. 30 1. Εγκατάσταση και

Διαβάστε περισσότερα

AMW 450 AMW 460 AMW 461

AMW 450 AMW 460 AMW 461 Οδηγίες χρήσης AMW 450 AMW 460 AMW 461 www.whirlpool.com 1 ΠΡΙΝ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ Ελέγξτε αν η ηλεκτρική τάση που προβλέπεται στην πινακίδα τεχνικών στοιχείων ανταποκρίνεται στην ηλεκτρική τάση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘHΣΤΕ ΤΙΣ Ο ΗΓIΕΣ ΤΟΠΟΘEΤΗΣΗΣ ΠΟΥ. συσκευή.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘHΣΤΕ ΤΙΣ Ο ΗΓIΕΣ ΤΟΠΟΘEΤΗΣΗΣ ΠΟΥ. συσκευή. EMCCD 6622 1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘHΣΤΕ ΤΙΣ Ο ΗΓIΕΣ ΤΟΠΟΘEΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΙΑΤIΘΕΝΤΑΙ ξεχωριστά όταν εγκαθιστάτε τη συσκευή. ΠΡΙΝ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΞΤΕ ΑΝ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 34

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 34 GR GRÄNSLÖS NL ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 34 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 Περιεχόμενα Πληροφορίες για την ασφάλεια 4 Οδηγίες για την ασφάλεια 7 Εγκατάσταση 9 Περιγραφή προϊόντος 10 Πριν από την πρώτη χρήση 11 Καθημερινή χρήση

Διαβάστε περισσότερα

KULLANIM KILAVUZU MİKRODALGA. Οδηγίες Χρήσης Φούρνος Μικροκυμάτων MW 32 BIT

KULLANIM KILAVUZU MİKRODALGA. Οδηγίες Χρήσης Φούρνος Μικροκυμάτων MW 32 BIT KULLANIM KILAVUZU MİKRODALGA Οδηγίες Χρήσης Φούρνος Μικροκυμάτων MW 32 BIT GR γαπητοί πελάτες μας: Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την επιλογή του προϊόντος μας. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτός

Διαβάστε περισσότερα

AMW 490 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΑΡΞΗ

AMW 490 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΑΡΞΗ AMW 490 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΑΡΞΗ INSTALLATION, DΙMARRAGE RAPIDE AUFSTELLUNG, KURZANLEITUNG INSTALLAZIONE, GUIDA RAPIDA INSTALLATIE, SNEL AAN DE SLAG INSTALACIÓN, GUÍA DE INICIO RÁPIDO INSTALAΗΓO, GUIA

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 37

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 37 GR KULINARISK NL ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 37 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 Περιεχόμενα Πληροφορίες για την ασφάλεια 4 Οδηγίες για την ασφάλεια 7 Εγκατάσταση 9 Περιγραφή προϊόντος 10 Πίνακας χειριστηρίων 11 Πριν από την πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ Ο ΗΓΊΕΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ ΠΟΥ. συσκευή.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ Ο ΗΓΊΕΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ ΠΟΥ. συσκευή. EMWD 6622 1 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ Ο ΗΓΊΕΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ξεχωριστά όταν εγκαθιστάτε τη συσκευή. ΠΡΙΝ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΞΤΕ ΑΝ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΞΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ

ΕΛΕΓΞΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ MWGD 750 1 ΠΡΙΝ ΑΠO ΤΗΝ ΤΟΠΟΘEΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥHΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο θάλαμος του φούρνου είναι άδειος πριν από την τοποθέτηση. ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ότι η συσκευή δεν έχει πάθει ζημιά πριν την εντοιχίσετε.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση

Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση CY GR Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση Ηλεκτρικός φούρνος Ηλεκτρικός φούρνος Αγαπητέ πελάτη Σας ευχαριστούμε ειλικρινά που αγοράσατε αυτή την συσκευή. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα διαπιστώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Φούρνοι combi H 5080 BM, H 5088 BM (φούρνος & φούρνος µικροκυµάτων σε µία συσκευή) ιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν από την τοποθέτηση - σύνδεση - αρχική λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Μικροκύματα

Οδηγίες χρήσης. Μικροκύματα Οδηγίες χρήσης Μικροκύματα Πίνακας περιεχομένων GR 1 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ... 4 2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ... 5 3 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 6 4 ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΣ... 9

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 38

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 38 GR KULINARISK NL ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 38 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 Περιεχόμενα Πληροφορίες για την ασφάλεια 4 Οδηγίες για την ασφάλεια 6 Εγκατάσταση 9 Περιγραφή προϊόντος 10 Πίνακας χειριστηρίων 11 Πριν από την πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης Φούρνοι combi H 5030 BM, H 5040 BM (φούρνος & φούρνος µικροκυµάτων σε µία συσκευή) ιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν από την τοποθέτηση - σύνδεση - αρχική λειτουργία.

Διαβάστε περισσότερα